Bella goes Kenza

Blondinbella:

Ni minns väl när Kenza gjorde tabben att bara kopiera och klistra in texten hon med största sannolikhet fått från Daniel Wellington? Istället för klockornas namn stod är ”blabla” istället. Inlägget uppdaterades väldigt snabbt utan någon vidare kommentar om tabben. *håller för öronen och skriker ”lalalalalala”*
Nu har Bella gjort exakt samma sak verkar det som.
Hon har visserligen inte lämnat kvar någon utfyllnadstext utom hon har helt sonika glömt nämna vilket företag det är hon gör reklam för här – American Express.
Med tanke på att detta inte är det enda kreditkortet Bella marknadsfört på sin blogg så är det vi ser här kanske en standardiserad text för alla samarbeten som rör kreditkort?

Slappt är det oavsett och särskilt med tanke på vad Bella tar för ett sponsrat inlägg på sin blogg.
Inlägget har sedan dess uppdaterats men vi som såg det, såg det och vi som vet, vet… (Så där riktigt influncerkryptiskt…)

Att det sedan är problematiskt i sig att göra reklam för ett kreditkort med skyhög ränta utan att ens nämna det, men det förtjänar nästan ett helt eget inlägg, eller vad säger ni?

Tack för tips, Jennie!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag vet inte, men jag tror inte Kenza fick texten utav Daniel Wellington utan hade glömt vad modellen på klockan hette, skrev texten med ”blabla” istället för att sedan kolla upp det. Men jag är kanske naiv.

  Svara

   Jag tänker likadant 🙂 i ett skrivflow passar det sig inte att pausa för att kolla detaljer, det gör man efteråt! Om man är som jag då.. man måste inte.

   Svara

   många influencers får färdiga texter

   Svara

  Jag brukar inte vara en av dom som gnäller om korrekturläsning, men ”hur man bör GÅ till väga?” Heter det väl ändå? Reklaminlägg känns väldigt sunkigt när det
  är så enkla grammatiska fel, jag kan omöjligt ta det seriöst.

  Svara

  Men är det jag som är trög här pga sömnbrist men hon skriver ju American express först för att sedan använda det vedertagna förkortningen AmEx.

  Om det inte är något som jag missar så förstår jag inte kritiken här.

  Vad det gäller räntan så är den ju bara hög om du inte betalar din räkning i tid, annats är den noll. Inget annorlunda från straffavgift du får från andra företag tänker jag.

  Svara

   Det är två versioner ☺️

   Den första utan att nämna American Express. Meningarna är ofullständiga. Den andra är den uppdaterad som du skriver 👍🏻

   Svara

    Ha ha, med andra ord jag som är trött. 🤪

    Tack! 😊👍

    Svara

   Det bästa inlägget ett hotell gjort i mitt tycke – Hade dom behövt exponering hade dom antagligen aktivt sökt nya marknadsföringskanaler.

   Svara

   Jag har aldrig hört talas om hotellet eller haft någon plan att åka till Dublin. Men shit vad sugen jag blev nu. Hahaha, stackars lilla influencer </3

   Svara

   Han ville ju också bara ha (billig) publicitet och skapa mediauppmärksamhet. Hade ju räckt att mejla ett ”nej” annars. Eller inte ens svara. Men han tar hellre chansen att hamna i rampljuset och plocka poäng hos folk som är trötta på influencers.

   Så låtsas han tro att hon blir sur för att han säger nej, när hon egentligen blir sur för att han skriver en offentlig status om det. Klart det är otrevligt att publicera andras privata mejl offentligt, det sket han ju bara i för att han såg att han själv skulle vinna på det.

   Tycker han kunde argumenterat mer ärligt, men smart drag absolut.

   Svara

    Det var ett smart drag som sagt. Vet inte på vilket sätt ”influencers” tiggarbrev ska ses som en affärshemlighet. Det är väl bra att veta hur de arbetar. Välj ut ett antal hotell du kan tänka dig att bo på, skriv ett tiggarbrev, om någon nappar så ger du ett positivt omdöme i någon av dina kanaler. Är det ett ärligt omdöme, kommer det att vara markerat som ett reklaminlägg så att vi som ev. ser det vet att du är köpt? Som många av dem kritiska kommentarerna påpekar så är köpt omdöme inte särskilt tillförlitligt, vilket är anledningen till att t ex traditionella mat-/hotellkritiker betalar för sig som vilken kund som helst. De vill ju se vilken service en vanlig kund får. Att som influencer få allt gratis och vara en ren reklamkanal…? Helst utan att markera att du är köpt. Och så undrar folk varför så många är kritiska mot denna grupp människor? Hitta en affärsmodell som är seriös och transparent och agera med integritet så kommer nog respekten på köpet.

    Svara

     Oh no, nu har jag skrivit dem istället för de. Sorry sorry till er alla som, precis som jag, är allergisk mot felanvändning av de/dem/dom
     * de kritiska kommentarerna

     Svara

   Jag tycker det hotellet gör bort sig fullständigt. Så pinsamt. Och vilka svar de ger i kommentarerna. Blä.

   Svara

    Håller med. Och hans ”Silly little girl”-svar…🤢

    Svara

    Han, hotellägaren, är känd för att göra sådant här för att dra uppmärksamhet till sin verksamhet. Jag tycker han är extremt pinsam och ett typexempel på en stöddig gubbe som gillar att trycka ner andra människor och förnedra dem, särskilt om det är unga tjejer. Skulle ALDRIG bo på hans hotel. Kolla bara svaren han ger på folks kommentarer på Facebook…

    Svara

  Head of korrekturläsning vore på sin plats.

  Svara

  Jag har tänkt på det där att hon är ambassadör för flera kreditkort.

  Vad tror ni företagen tycker om det?

  Jag hade nog som företag förväntat mig att hon enbart samarbetade med oss, åtminstone när det gäller en sån specifik sak som ett kreditkort.

  Eller tror ni företagen enbart bryr sig om exponeringen?

  Det blir ju mindre chans att läsarna väljer just deras kort ju fler kreditkort hon gör reklam för.
  Hon har väl samarbetat med i alla fall 3 olika kort det senaste halvåret?

  Svara

   Som Katrin Z. Sitter i en podd och säger att KRY är allt man behöver (spons), några månader senare är det Min doktor man ska ha (spons) och i en annan podd säger hon att hon (osponsrad) att hon bara går till en specifik husläkare på Östermalm.

   Tycker att många företag borde göra sin hemläxa innan de anlitar influencers.

   Svara

    Håller med om att de konsulter och byråer som hjälper företag att göra reklam via influencers gör väldigt dålig eller obefintlig research innan man skriver avtal.
    Det är väl helt enkelt så att det finns få om inga alternativ till influencer marketing om man vill nå vissa målgrupper med vissa produkter. Detta har lett till att det är både Vila Västern och Klondyke för influencers.
    Bella borde ha diskvalificerat sig som samarbetspartner när det gäller ganska många produkter och företag. Det senaste året har inte många av hennes samarbeten varit trovärdiga eller uppriktiga. Att hon fortfarande kan göra samarbeten med prestigeföretag som AmEx och Trygg Hansa t ex är väldigt märkligt i mina ögon.
    de tror väl på att hon har Nordens största blogg och fler följare än någon annan 🙂

    Svara

     Vilda Västern alltså
     Hoppla!

     Svara

     Bellas konstigaste samarbetspartners är ju ändå fortfarande Unionen imo

     Svara

      Ja, det är mycket märkligt att Unionen inte gjorde bättre research när det gäller Bellas egen affärsverksamhet och personalens arbetsvillkor. Att samarbeta med någon som inte ens har kollektivavtal måste vara ett helt oförlåtligt fel från en facklig organisations sida.
      Men Unionen stirrade väl bara sig blinda på att Bella skulle vara en kanal till målgrupper som Unionen ville nå men inte visste hur de skulle nå.

      Svara

   Utan att kolla tillbaka vet jag på rak arm att Bella utöver AmEx gjort reklam för kreditkort från Collector Bank och Mastercard. Och det bara under det gångna året.
   Men det verkar inte bekymra AmEx eller också har man inte kollat om Bella är trovärdig när det gäller denna typ av tjänster. De har t o m försett Bella med ett Centurion Black Card som normalt kräver flera miljoner i omsättning årligen på kortet. Och jag dristar mig till att påstå att hon knappast kan uppfylla det kravet.

   Svara

  Tiden är exakt samma… Var hon så snabb att ändra? Och var Jennie så snabb att ta en bild?

  Svara

   He he, anar vi en fejk-News här. 🕵️‍♂️👀

   Svara

   Tiden ändras ju inte om du går in i inlägget och redigerar.

   Hon kanske bara glömde kolla upp länkarna förresten? Lämnade det till sist och glömde? Tycker inte detta är en big deal faktiskt..

   Svara

    Igen, urtrött och förmodligen trög, men hur menar du? För inlägg nummer två är ju precis som det ser ut på Bellas blogg. Menar du att CamCam fick en bild och sedan gick hon in och redigerade? Och jag undrar när Jennies bild togs för som sagt så ser det inte ut på bloggen. Eller är den från insta?

    *går och sätter på mer kaffe nu* 😉

    Svara

     Det är jättekonstigt, för jag ser bara den första versionen.

     Svara

      Var? På bloggen?

      Jag ser den andra. 😊

      Svara

       Ja, precis! På hennes blogg. Gick genom Camcams länk.

       Svara

      Men det handlar ju inte om inlägget, det är din dator som sparat i cache minnet. Du får uppdatera sidan helt enkelt 😄

      Svara

       Jag har inte ens sett inlägget förut, så det kan inte vara något min dator sparat sedan innan 🙂 Och jag kommer till den första versionen genom Camcams länk. Har tömt cashe och uppdaterat sidan flera gånger men ser den ändå, haha!

       Svara

        Använder du Adblock? Jag får första versionen när jag har AdBlock aktiverat och andra versionen när jag pausar.

        Svara

     Om den första versionen är postad 16:38 så spelar det ingen roll om den redigeras två timmar senare, det kommer fortfarande stå att inlägget är postat 16:38.

     Svara

      Aha det var det som menades. 😊

      Svara

      Tack, då slipper jag ligga sömnlös och grubbla på detta 🙂

      Svara

   Tiden är när originalinlägget las upp – den ändras nog inte om man korrigerar i inlägget.

   Svara

  Alltså i BBs fall verkar det som att de väntat på track link från kunden (amex) – alltså en länk där kunden kan följa hur många som faktisk klickar på länken osv.

  När det gäller Kenza verkar det snarare som att hon fått ett färdigt inlägg från kunden (ganska mycket vanligare än man tror) där hon själv kan lägga in sin favoritklocka, men liksom missat den lilla detaljen.

  Ovanstående är bara kvalificerade gissningar efter ett par års arbete med influencer marketing!

  Om något är sämre än det andra kan ju diskuteras…. hehe

  Svara

  Naw, stackars Blondie bells. En uppgift har hon. Men den klarade hon inte….😢

  Svara

  Den skyhöga räntan tillkommer bara om man inte betalar sin räkning. Om man inte kan hantera ett kreditkort, ja då ska man inte ha ett. Det är ett val man gör och väljer man att skaffa ett kreditkort så har man ett eget ansvar att betala räkningarna. Känns ibland som att vi svenskar är på väg mot ett amerikanskt samhälle där man förut kunde stämma McDonalds om man åt där och blev tjock och den egna individen inte hade något eget ansvar.

  Svara

   Problemet här är hur man marknadsför det och till vem. Är man ansvarfull och kan sin grej och vet hur allt fungerar är det ju inga problem, men det är ju inte endast de som nås av sån här reklam, utan också sådana som du utrycker det ”inte borde ha kreditkort”.

   Och även om man kan sin sak vill man ju veta vilka villkor som följer med kreditkortet, alla har inte räntefritt den första månaden (även om jag antar det är det vanligaste), även årsavgifter etc är ju viktigt att veta då man väljer kort.

   Svara

    Ja fast amex och andra kreditkort gör ju reklam på tv och i tidningar som också når olika åldersgrupper. Jag tycker fortfarande att det är individens ansvar att göra valet vad man själv klarar av.

    Och jag håller med, man behöver veta den typ av information innan man ansöker om ett kreditkort och det är ju en av anledningarna till att man inte direkt kan ansöka om det på Bellas blogg utan faktiskt måste gå in på amexs sida och läsa på.

    Jag förstår att folk hamnar i ekonomiskt jobbiga situationer om de aldrig fått lära sig värdet av pengar men i slutändan är det en del av att vara vuxen/växa upp att man blir tvingad att ta sitt ansvar för sig själv. Det kanske låter hårt. Men det är en 18 års åldersgräns på kortet, krav på fast inkomst och inga betalningsanmärkningar och om man då uppfyller allt det men inte vet att man borde läsa igenom villkoren innan man ansöker om ett kort (gäller alla former av betalkort och inte enbart kredit), då tar man inte sitt egna ansvar.

    Svara

   På lyxfällan brukar ju inte deltagarna veta vad ränta är ens.

   Svara

  Underbara Clara skriver ett försvarsinlägg och sin frihet att få skriva om korsetter och bantning och passar på att slänga Blondinbella under bussen. Alla läsarna är SÅ positiva.

  Svara

   Ojdå. Ja Clara är fruktansvärt vass i sina svar på läsarnas kritik och framstår inte som särskilt sympatisk. Som någon skrev i en kommentar under ett tidigare inlägg här angående Clara: jag är typ rädd för henne och törs inte kommentera på hennes blogg.

   Svara

    Men här inte vågar de skriva, för här inne svarar vi bara varandra i mild och förstående ton!

    Svara

   Tycker Clara framstår som väldigt omogen 😐

   Svara

   Alltså, så fruktansvärt pinsamt inlägg. Jag fnissade lite för det känns som hon står som ett barn och stampar med foten och skriker DET ÄR MIN BLOGG! ja, kära Clara, det är din blogg. Men ska du posta dumma inlägg får du vänta dig kritik. Klarar du inte det ska du kanske inte ha en blogg? Att hylla en gördel är problematiskt, och inte att jämföra med att använda hudvård eller fixa håret. Tyckte Clara inte riktigt tänkte färdigt där. Gördel trycker ihop organ, gör det svårare och andas och försvagar din muskulatur. Känns ju inte så härligt.

   Vidare de kommentarer hon fick där folk problematiserade inlägget var ju inte elaka. Särskilt en kommentar som var trevlig och ödmjuk svarade hon så elakt och patetiskt. Men tror hon satt och väntade på elaka kommentarer, och första kommentaren hon såg som inte hyllade högg hon på utan nån som helst känsla. Bara för att liksom.

   Så, nu är jag klar. Gick visst igång på det 😁

   Svara

    Ja, det var tex någon som i kommentarerna väldigt försynt uttryckte osäkerhet runt egen kropp, verkligen ingenting riktat mot UC och hennes korsett, men Clara tryckte till med ett ’Sluta tramsa’ samt ’JÄVLIGT less’
    Varpå kommentatorn ber om ursäkt och någon annan påpekar att svaret var ganska otrevligt varpå UC svarar sitt mantra:
    ’Jag svarar som frågan ställs.’
    Eeeeh, nej det gjorde du verkligen inte!

    Svara

   Hon har ju fortfarande inte fattat vad ’kritiken’ bestod i. Det handlade ju inte först och främst om vad UC, eller någon annan, ’får’ ha på sig eller inte, utan den totala avsaknaden av totalanalys som några försökte belysa.
   Och tankevurpan när hon skriver om det ok av dubbelmoral och förebildsansvar som läggs på kvinnor för att i nästa mening omtala Blondinbella som hycklande, men förklara sitt eget beteende med ’jag är ju också en kvinna i det här samhället’ – till skillnad från Bella då, eller?

   Svara

    Ja och Clara skriver om ”moralpanik”. Nej det handlar ju inte moralpanik alls skulle jag vilja säga. Nä nu är hon ute och cyklar med sitt resonemang.

    Svara

    Det är ändå ganska genomskinligt varför Clara lägger upp ett sådant här inlägg (det om korsetter och underkläder) som ska provocera dagen/dagarna innan hon släpper information om sin nya bok. Ett typiskt Blondinbelliskt sätt: att skriva ett provocerande/uppmärksammat inlägg för att sedan i kommande inlägg marknadsföra någon nyhet av sitt eget varumärke.

    Älskar även hur Clara gör det s.k. ryktet om Blondinbellas viktminskning (vi vet ju inte om det är minus 15kg) till någon slags sanning för att lyfta fram sig själv i bättre ljus.

    Svara

  Jag vet inte hur ni har det med lagstiftning i Sverige men har läst både krediträtt och marknadsrätt i Finland och gått igenom vad man får och inte får marknadsföra och vad som måste finnas med. Och i Finland måste info om räntor etc finnas med, och det räcker inte att det är en minimal text någonstans som man inte förväntas hinna läsa (ett kreditföretag hade tex marknadsfört sig genom skyltar vid en bilväg, ränteinformationen fanns där med liten text men man kör ju så snabbt förbi så det fanns ingen chans att hinna läsa, företaget föll i rätten).

  Med tanke på att Finland och Sverige har väldigt lika lagstiftning, och att Sverige i många fall brukar vara ännu strängare än Finland så skulle jag anta att det finns några liknande lagar där?

  Svara

   Ja, precis min tanke! När det görs TV-reklam om olika låneformer och kreditkort skrivs ju alltid ränta/kostnader ut längst ned i bild..

   Svara

   Dock ser jag att infon faktiskt finns med i videon som är inbäddad i hennes inlägg. Frågan är om det är tillräckligt, kan vara något som skulle behöva prövas i rätten!

   Svara

  Självklart borde hon korrläsa, speciellt när det är ett betalt samarbete och hon har en så pass stor blogg 😳 Tyvärr tror jag inte Bella kommer kommentera sin miss 😒

  Svara

  Först uppmuntra till konsumtion utav dess like. KÖPA KÖPA KÖPA. Har du inte råd att leva lyx som Blondinbella? Ingen fara skaffa ett kreditkort! Lika avsmakligt i mina ögon som reklam för alkohol, casino osv. Unga följare som är lätt att påverka som inte alltid förstår allvaret i att dra på sig skulder och vips så är de med i lyxfällan.

  Svara

  Om texten hade varit skrivit av american express hade de nog varit VÄLDIGT noga med att få in sitt namn i texten och hade väl inte lämnat dom ställena tomma 😂

  Svara

  Det här handlar inte om att hon glömt skriva American Express. Du får olika versioner beroende på om du har Ad Blocker aktiverat eller inte.

  Svara

   Precis. Adblocker blockerar reklamlänken i texten.

   Svara

  Om Fornis armband: jag hade rätt först 😝, det var his and hers, hon har uppdaterat bloggen. Det är fredag, kan jag få lite cred, beundran och kärlek?

  Svara

  Men vafan allvarligt det ligger en film OM AMERICAN EXPRESS i inlägget, och ni tror ändå på fullaste allvar att Bella är så uppe i det blå att hon inte vet vilket företag som hon skriver om? Herregud

  Svara

   Kritiken är väl den att hon slarvat.

   Svara

   E väl ingen som tror det? Utan var väl slarvet det handla om

   Svara

   Det är knappast Bella som slarvat med inlägget utan den slav som sköter sponsrade inlägg dvs Head Slave of Easy Money Coming In.

   Svara

  OT:
  Skulle Fokis bebis heta Zelda? 🗡

  Svara

   Nej men hon ska heta det. 😉😊

   Svara

    Tycker du att jag utryckte mig märkligt? Haha 😂❤

    Då har jag en overall att sälja till henne, som det står Zelda på. 😊

    Svara

   Zelda är ett fint namn. Hur går det med Gabjoss bebis och med Catrins? OT men vill gärna veta.

   Svara

  Mitt tips är att städa framför sin egna dörr innan du börjar påpeka/klaga på andra. Majoriteten av dina inlägg Camilla, är skrivna otroligt slarvigt utan korrläsning innan puplicering. Visst, i ditt fall finns det ingen betalande kund, men det är fortfarande ditt heltidsjobb som ger dig ditt levebröd. Inte heller så professionellt, om du frågar mig.

  Svara

   Den här bloggen behöver inte korrläsas, man fattar (oftast) vad som menas ändå 😉

   Svara

    Precis och jag kan tycka att rättstavning i sms, mejl eller blogg faktiskt är skitsamma så länge man fattar. Däremot tidningar, böcker etc, där är det bra om rättstavat o god syntax

    Svara

   Mitt lilla tips till dig är att kolla din egen stavning av publicering, tihi.

   Svara

  Blondinbella som ska vara en sådan ”economista” – och gör reklam för kredtikort?!
  Ja, allt för pengar …

  Svara

  Ja det är slarvigt Och nonchalant, ingen tvekan om det. Det här bidrar ju inte heller till att läsarna får mer respekt för influencers eller Bella för den delen. Få så mycket betalt och göra sådana här slarvfel. Inte ok.

  Svara

  American Express går väl inte att använda på lika många ställen som Visa och Mastercard?

  Svara

   American Express är inte lika användbart som de större korten Visa & Mastercard dels för att AmEx medvetet vill vara exklusivt/selektivt, dels för att provisionen är högre på AmEx och en del vill inte ansluta sig av den anledningen (eller så försöker de styra betalningen till något annat kort).
   Men om man vill använda AmEx när man reser och då betala flygbiljetter, hotell, restauranger, taxfree. exklusivare shopping osv så är AmEx gångbart. Men i lilla butiken på hörnet eller på salutorget så går det mindre bra att betala med detta kort. Sådan är min erfarenhet i alla fall 🙂

   Svara

  Reagerade första gången hon hade samarbete med AmEx. Det var och är för mig helt otroligt att hon kan vilja samt att det ens kan vara lagligt att göra en sådan förskönande reklam om kreditkort utan varningstext. Även om det inte är lika hårda regler kring kreditkort som det är kring t.ex. alkohol och tobak anser jag att influensers har ett stort (i fetstil) ansvar att med stor omsorg välja (eller helst avstå helt från) samarbeten som rör ämnen som man vet försätter många människor i en dålig sits. Det handlar om kreditkort (skuldfällor) och casinon till exempel. Anser även att det finns ett moraliskt ställningstagande gällande rabatter på skönhetsingrepp. De måste ha i beaktning sin makt och den målgrupp man finner på deras kanaler.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.