Bella kritiseras för sin reklam för kreditkort

Blondinbella:

Blondinbella gör reklam på Instagram för American Express – och lite smygreklam så klart för hennes senaste investering ”Stylein” och försöker försköna att handla på kredit eftersom vi alla vet att hon älskar att både shoppa och resa. 
Hennes exempel baseras på att om man shoppar för 100 000 kr på ett år – ungefär 8000 kr/månaden – så får man boka en resa för halva poängpriset.
Så mer konsumtion, fler resor, mer shopping och kanske lite ränta på det – de fyra hörnstenarna till en sund ekonomi.

Av kommentarerna att döma så verkar många av Bellas läsare har tröttnat på hennes extravaganza livsstil utan hänsyn till varken miljön eller plånboken.
Att hon sen passar på att smyga in reklam för sitt nya företag är ju sannerligen grädden på moset, men inte helt olikt Blondinbella så…

KLICKA HÄR!

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På tal om något annat, vet du camcam hur det går för gabjoss? Ingen ny uppdatering sen den senaste bilden för ett par dagar sen på instagram och likaså på bloggen. Är riktigt ledsen för hennes skull och hoppas att allt står rätt till med bebisen 😫😫

  Svara

   Usch ja, är så ledsen för deras skull 🙁 alla föräldrars mardröm att barnen ska bli sjuka.

   Svara

   Åh, samma här. Går in här flera gånger om dagen för att se om det finns nån ny uppdatering om deras lilla dotter. Kan inte föreställa mig hur tufft det måste vara 😔 Hoppas verkligen allt löser sig för dom 💖

   Svara

  Bra. Hennes livstil/konsumtion är ju helt galen.

  Svara

   Jag undrar uppriktigt vad dessa stackars läsare som frivilligt klickar sig in på en blogg som handlar om en överklasskvinnas liv egentligen väntar sig..?

   Överlevnadstips á la Bear Grylls? Teorier i kvantfysik? Eller, hemska tanke, scrapbooking??

   Och nej, ”förebild”-argumentet håller inte när majoriteten av hennes läsare är lika gamla som hon själv eller äldre!

   Svara

    Hon är nyrik! Inte överklass…
    Är säker på att minst hälften av de som läser bloggen gör det för att de INTE tycker om hennes värderingar och livsstil. Men bloggare inbillar sig att alla som läser älskar dem, eftersom de själva tycker att de är helt fantastiska.

    Svara

  Är jag den enda som tycker att det är lite väl många inlägg om Bella lite väl ofta?

  Svara

   Äsch, jag gillart! Går in här för att läsa om Bella, Anna B och i viss mån Schulmanklanen. De andra tycker jag är hemskt ointeressanta. Så det får gärna vara mer Bella för min smak. 🙂

   Svara

   Tycker det är de roligaste inläggen 🙂

   Svara

   Håll ut din stackare, strax kommer ett annat inlägg!

   Svara

    Jag ska försöka… 😋

    Svara

   Jag älskar det! Vägrar gå in på hennes blogg så detta är min insyn av hennes idioti 😅

   Svara

  vad vinner man på att handla först och betala sen. Konsumtionshets om och om igen, dag in och dag ut. Så trött på att hela tiden matas med kläder,skor, kreditkort, preventivmedel, fula daniel wellington klockor osv osv..

  Svara

   Inte jättemycket – men dels har många kreditkort ett litet cashback-program. Typ SAS-korten (jag har MasterCard) som ger eurobonuspoäng, eller Preem och OKQ8 som ger faktiska pengar. Det blir som typ 1 % rabatt på allt man handlar. Jag handlar inte mer för att jag har ett kreditkort utan spenderar exakt lika mycket, men så får man lite tillbaka – bättre än inget.

   Men den stora anledningen för mig är att man har mycket bättre läge om kortet skulle bli simmat eller liknande. Händer det med ett vanligt bankkort så är pengarna borta och man får själv ligga ute med dem under den tid det tar för banken att reda ut saken. Händer det med ett kreditkort är det bara att bestrida fakturan och så kan man lösa situationen utan att ligga ute med pengar under tiden.

   Viktiga delar av ekvationen är att man såklart alltid handlar efter sin plånbok och inte mer, att man alltid betalar räkningen i tid (ingen ränta) och att man som i mitt – och många andras – fall har ett jobb som står för årsavgiften på ett billigare kort (vanligt på jobb där de anställda ofta får göra utlägg).

   Svara

  Inlägget är ju reklam-markerat? Hur kan det vara smygreklam? 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Inlägget är markerat för att innehålla reklam för Amex – inte för Stylein.

   Svara

    Jo men det framgår med all önskvärd tydlighet att det är reklam vi tar del av.

    Svara

     Det ska framgår VAD för företag reklamen avser och i det här fallet gör det inte det. Kommer du som en förstagångsläsare så framgår det bara att reklamen gäller Amex, inte Styelin. Du som konsument ska inte behöva ha någon kunskap om influencern för att kunna se vad som är reklam och vad som inte är det. Och här måste du veta att Bella precis köpt in sig hos Stylein för att fatta att du utsätts för reklam.

     Svara

    Så det är smygreklam så fort ett företag man haft/ har ett samarbete syns på ens sociala medier? Även om det inte är avtalat?

    Helt hypotetiskt (eller heter det teoretiskt?): om ett företag betalar för ett inlägg kan influencern överhuvudtaget nämna företaget (utan att ge
    någon rabattkod eller något annat som tyder på att det helt uppenbart är ett betalt samarbete) utan att reklammärka? Finns det någon slags karenstid eller är ”det en gång samarbete alltid samarbete” som gäller?

    Frågar för att jag faktiskt undrar och inte för att vara motströms.

    Svara

     Har någon haft ett samarbete med ett företag så är det självklart så att läsarna antar att så fort det företaget dyker upp igen så är det smittat av det tidigare samarbetet.
     Det säger sig självt att en influencer inte kan avtala om ett sponsrat inlägg som reklamidentifieras och sen fortsätta under månader efteråt med omärkt smygreklam för detta företag.
     Vi diskuterade här för ett tag sedan Dashas reklam för Refunder där hon skrev att hon tidigare haft samarbete men att hon nu ville ”tipsa” sina läsare igen eftersom det var ”världens bästa grej”. I mina ögon så är det fortfarande reklam för Refunder även om Dasha inte är smart nog att ta betalt. Eller om hon nu ändå är det?

     Svara

     Hon är delägare i företaget och gynnas således av det ekonomiskt eftersom de inte behöver marknadsföra någon annanstans och betala för det – smygreklam.

     Svara

   Läs inlägget, camcam skrev smygreklam för hennes senaste investering Stylein 🙂

   Svara

  Är jag den enda som tycker att var och varannan kommentar numera handlar om att det är för många inlägg om vissa bloggare? Är det inte Boken så är det Schulman och är det inte de så är det Bella.

  Man gör ju trots allt ett aktivt val när man klickar sug in hit. Man kan välja att låta bli. Eller hyperscrolla för att hoppa över inlägg.

  Svara

   Varför skulle Bloggbevakning ägna sig åt bloggare som ingen känner till?
   Det är bättre att skriva om de bloggare som är underhållande och som de flesta känner till och följer.
   Den som inte vill läsa om de stora bloggarna får väl följa sina udda favoriter och fundera om man kan göra något roligt blogginlägg på dessa över huvud taget.
   Vissa bloggare är ju helt hopplösa att hitta någon kul infallsvinkel på. Vem kan t ex skriva något kul om Forni? Tidernas tråkigaste – trots att jag många gånger retar mig på henne. Fast hur kul är det?
   Och Kenza kan man max skriva en gång i månaden om för där händer ju inget eftersom hon vill att hela hennes liv ska vara privat trots att så många tittar på hennes bikinibilder.
   Vem hittar något kul om Janni & Jon? Finns absolut inget att ta på där heller.
   Osv.

   Svara

    Louise, vem svarar du ens? Och vem har påstått att hon ska skriva om okända bloggare 🤔

    Svara

   Ja, den här bloggen är faktiskt för åsikter om andra bloggar, inte om åsikter om den här.

   Svara

   Ja, den här bloggen är faktiskt för åsikter om andra bloggar, inte om åsikter om den här.

   Postar inte för snabbt, seriöst postar inte för snabbt

   Svara

  Senaste dagarna har Bella lagt upp tre blogginlägg som alla innehåller reklam men utan den reklammärkning som krävs. De borde rendera tre fällningar i Reklamombudsmannens opinionsnämnd om någon orkar anmäla. Bella bryr sig ändå inte om sina tidigare fällningar.
  Se själva vad ni tycker om inläggen
  ”Inför Elle-galan”
  ”Premiär för Löwengrip”
  ”Nya Löwengrip”
  Varför gör Konsumentverket inget för att få stopp på Bellas smygreklam?
  Man behöver inte vänta på en dom från Patent- och marknadsdomstolen för vilken juridikstudent som helst ser att Bella hela tiden bryter mot Marknadsföringslagen. Det är bara risken för ett vite som kan få henne att respektera lagen.

  Svara

  Jag blir allt mer övertygad grön socialist

  Svara

  8000/månad kommer nog väldigt många upp i, när man inkluderar mat, bensin, kläder osv osv. De flesta ställena tar ju amex idag.

  Jag kör amex och drar in många eurobonuspoäng per år, räcker lätt till en t/r till london. Betalar av räkning till fullo varje månad så blir ingen ränta.

  Svara

   Fast Eurobonus behöver du väl inte använda AmEx för att få? Räcker med ett SAS Eurobonuskort och sen kan du betala hur du vill.
   Och handla mat med AmEx? Är det bättre än butikernas egna kort t ex Icas bankkort?

   Svara

    Med Amex får du Eurobonuspoäng på allt du handlar, inte bara på resor med SAS. Jag använder Amex till allt och tycker det är jättebra, kommer upp i 100 000 kr ganska enkelt varje år och får massa poäng att resa för. Betalar självklart räkningen varje månad så ingen ränta tillkommer. Dessutom får man med bra försäkringar, förtur till konsertbiljetter mm samt utökat konsumentskydd vid exempelvis resebolags konkurser. Obs inte sponsrad av Amex haha, är bara väldigt nöjd och vill betona att det inte nödvändigtvis handlar om att shoppa för mer än man har råd med bara för att man använder kreditkort.

    Svara

     Samma här, bor dock i ett annat land så får resepoäng hos ett annat företag. Förra året åkte jag till Hawaii i 8 dagar, använde mina poäng för att betala både flyg och hotell för två vuxna och ett barn. Helt klart värt det för oss, och eftersom jag alltid betalar av i slutet av månaden så blir det ingen ränta heller bara en liten årsavgift. Iår åker vi till Australien för mina poäng.

     Självklart måste man vara väldigt disciplinerad och alltid ha koll på hur mycket man spenderar så man kan betala av innan slutet av månaden annars så ska man låta bli att skaffa ett kreditkort.

     Svara

     Så det gäller att konsumera mycket så att man har råd att konsumera mer?

     Svara

     Exakt! Jag och min partner har ett Amex + tvillingkort. Handlar alla våra inköp med de korten och betalar alltid fakturan i slutet på månaden (alltså ingen ränta) Nyttjar bonusen för resor. Vi flyger t.ex till USA om några veckor tur och retur i business för våra poäng. Vi betalar bara flygskatten (600kr). Win win!

     Svara

   Jag har också amex och samlar sas-poäng. Tycker det är svinbra, betalar alltid min faktura direkt så ingen ränta + 0kr i årsavgift. Använder även mitt ica/coopbonus kort så jag får bonus även där.
   Det handlar inte om konsumtionshets utan att jag får möjlighet till en resa om året för att jag tankar, handlar mat eller kläder.
   Fler borde förstå nyttan av ett bra kreditkort!

   Svara

   Håller helt med – jag bor utomlands men har också Amex. Mina kort ger försäkring, tillgång till lounges på flygplatser, förhandsbokning, etc. Dessutom är kundsupporten fenomenal. Det endast tack vare våra poäng som min partner och jag kan uppgradera oss på flyg, bo på fina hotell, etc. Och det är ju via konsumtion vi hade gjort oavsett om det hade varit Visa, MasterCard eller Amex.

   Dessutom borde det påpekas att många av Amex kort är charge cards (dvs man kan inte föra över balanser till nästa månad, allt måste betalas). Jag har både ett charge card till vardagen, samt ett kreditkort för om något riktigt stort skulle hända. Det handlar ju om personligt ansvar – ränta osv är väldigt tydligt utskrivet innan man ansöker.

   Svara

  men är inte hon en economista, hur går det ihop med denna reklam?

  Svara

   Vem har sagt att det ska gå ihop?
   Ingen vet vad en economista är egentligen – förklaringen att man inte ska leva över sina tillgångar är ju helt snurrig eftersom den tillåter hejdlöst slöseri och överkonsumtion av det slag som Bella ägnar sig åt.
   En sann economiista måste väl även hushålla med jordens resurser och inte bara unna sig livets goda för att hon har råd?

   Svara

  Fast alltså, har man koll på sin ekonomi och betalar räkningarna på en gång så är kreditkort med bonus/cashback bra att ha.

  Jag har i många år använt mig av de olika bensinbolagens kort, som är gratis att använda och samtidigt ger 1 % på allt man handlar. Genom att använda det på alla inköp jag ändå behöver göra, men inte shoppa mer än vad jag har råd med/behöver har jag fått kanske runt 2000 kr i bonus per år.

  Nu har de sänkt bonusen till 0,5 % pga EU-direktiv tyvärr så har bytt till Remember More som är gratis första året iaf, får se om jag behåller det efter det.

  Här är en bra genomgång om fördelar och nackdelar med olika kreditkort:

  https://rikatillsammans.se/basta-kreditkorten-2017/

  Svara

  Fast smygreklam är det väl inte, inlägget är ju markerat med samarbete! Och om du anser att det är smygreklam för Stylein så undrar jag varför du just anser att det är smygreklam när Bella gör så men inte vissa andra? För om det är smygreklam så flödar ju smygreklamen på flera andra sk influencers bloggar och instagram.

  Svara

   Och därför ska även Bella få ha smygreklam menar du?
   Ingen tillfällighet att KO har stämt en av de stora bloggarna.
   Jag misstänker att bl a Bella står på tur så fort KO har fått en dom att gå på.

   Svara

    Nej det sa jag inte men varför fram med röda knappen just när det gäller Bella och inte vissa andra som så uppenbart och ofta gör smygreklam?

    Svara

  Förstår inte grejen med kreditkort. Framstås man inte som mer rik om man kan betala kontant än på kredit? (Verkar ju som Isabella vill framställas som rik och oberoende) man får ju sin lön, betalar sina räkningar och amorteringar och sen gör man vad man vill med resten? Håller med kommentarerna vad hände med economista

  Svara

   att skjuta på betalningen är god cash/management = economista. Däremot ska man betala hela beloppet på förfallodagen!

   Svara

  Jag kan tycka att kreditkorten/ avbetalning/ etc borde ta mer ansvar och göra de svårare för oss som konsumenter att handla. Visst är det eget ansvar att kanske inte göra vissa köp då man är vuxen men det är extremt lätt att hamna i skuldfällan, då det är så extremt lätt att klicka hem en massa saker då det bara är att trycka i, betala u slutet av månaden/ handla nu betala om tre månader. Listan kan göras lång

  Svara

   Ingen bank eller företag kommer någonsin göra det svårare att handla, det är det de lever på

   Svara

    Kanske skulle politiker börja bry sig lite mer om att personer som hamnar hos Kronofogden/får skuldsanering ökar hela tiden? Bankerna kanske inte vill ändra på det men finns en massa små skitbanker med löjliga räntor som man skulle kunna lagstadga iväg för att de förstör folks liv.

    Svara

  Kreditkort är bäst! Diggar det systemet mycket bättre än vanligt betalkort.
  För mig handlar det inte om att ”handla först, betala sen”, eller konsumtionshets. För mig handlar det om kontroll.
  Skulle ett betalkort bli stulet kommer jag med största sannolikhet vara tvungen att vinka hejdå till pengarna jag blir rånad på. Händer inte med ett kreditkort. Jag är också försäkrad på ett helt annat sätt.

  Den här attityden som folk har om att kreditkort är lika med döden är bara bevis på hur extremt komunistiskt det egentligen är här.

  Svara

   ”Den här attityden som folk har om att kreditkort är lika med döden är bara bevis på hur extremt komunistiskt det egentligen är här.”

   LOL

   Svara

    Ändå praktiskt att det enda man behöver göra för att veta om man är kommunist är att kolla om man har ett kreditkort. Det underlättar mitt politiska ställningstagande något enormt!
    Jag äger ingen ljusblå Ralph Lauren tröja, så jag vet att jag inte är moderat heller. Bra tips inför valet!

    Svara

  Kreditkort där man betalar hela beloppet på förfallodagen är definitivt inget konstigt. Betalar allt med mitt kreditkort och har tillsammans med maken säkert 25 000 i månaden i snitt. Bonusen betalas som fondandelar. Årsavgiften är betald, har dessutom bättre reseförsäkring, hyrbilsförmåner och mycket mycket mer.

  Svara

   betalkort = ett kontokort där en viss periods transaktioner förfaller till betalning. Hela fakturan ska betalas i sin helhet.
   kreditkort = kortet är förenat med en kredit hos den kortutgivande banken, vilken kan betalas av antingen i sin helhet, eller i poster.
   bankkort = ett kontokort utan kredit dvs pengarna dras direkt från ett bankkonto när kortet används.

   Svara

  Apropå reklam osv.
  Charlotte Perrelli gör reklam för sina egna viner på bloggen hon har. Då jag var inne på fm var inte inlägget reklammärkt.

  Svara

  Mina föräldrar använder AE (tror jag?) av den enkla anledningen att dom med de intjänade poängen kan få ”gratis” flygresor i business class några gånger om året (pappa kan inte åka långt i Economy pga sin nacke). Hade inte gått att resa utan pointsen. Har man koll på sin ekonomi och vet vad det hela innebär med kreditkort fungerar det bra. Har man dock inte koll är det väldigt stor chans att det hela går utför fort…

  Svara

  är Stylein samma som Stylelevel hon också investerade i tidigare? har jag bara blandat ihop namnen, eller har hon investerat i båda nu?

  Svara

  Är så nyfiken på hur alla Bellas investeringar går till. För hon går ju inte in med pengar utan med marknadsplats på sin blogg. Men hur länge löper detta? Ingen kanske läser hennes blogg om 5 år? Undrar SÅ hur avtalen är upplagda och vilket risk som tas. Tänk om någon oförutsett händer och Isabella inte kan erbjuda reklamplats till sina påstådda 1,5 miljoner läsare?

  Svara

   Går hon inte in med pengar?? Berätta mer, blir nyfiken!

   Svara

    Så har jag tolkat det de gånger hon skrivit om det.

    Svara

  Men…alla kreditkortsanvändare som har skrivit positivt om det har ju gemensamt att betala av fakturan på en gång varje månad och därmed slippa räntan. Unga( och ja, nu drar jag lite över en kam här) gillar att skjuta upp och köra Klarna-metoden och tänker inte på att räntan lägger på några tusingar så då har dem inget gemensamt men den här gruppen av kreditkortsanvändare som betalar av på en gång och utnyttjar bonusen och som vet att dem lätt spenderar 100k och mer om året.

  Svara

  Jag tycker det är än mer spännande att hon har ju enligt egen utsago tagit fram en helt rad med LCC hårprodukter som både skyddar och vårdar håret för alla karriärkvinnor i farten. Ändå har håret nu blivit så pass slitet av daglig styling att hon måste sätta i löshår…..Alltså har hon ingen självinsikt kvinnan när hon skriver sina blogginlägg?

  Svara

   Eller så kanske hon bara vela ha längre hår… Neggo!

   Svara

   Bella kände väl att hon måste göra reklam för Hairtalk som hon har samarbete med. Att hon i samma andetag skrev något negativt om LCC är förstås märkligt men det tar hon säkert igen genom att skriva något överdrivet positivt om LCC snart.

   Svara

  Jag har ett okq8-kort. Fick bonus-check idag. Cash-ing! Vem fan behöver amex fick ju ica-bonusen OCKSÅ idag! Släng dig i väggen Bella. Bonus-checkar is King

  Svara

   Jag fick också Ica-bonus idag för december. Hela 50 spänn. Räcker förstås inte till Hawaii men jag kan kosta på mig en burk Häagen-Dazs imorgon när jag handlar 🙂
   Man får lära sig uppskatta det lilla här i livet.

   Svara

  Så trött på Bella! Idag lyckades hon dessutom smyga in att den klänningen hon ska ha på Elle -galan EGENTLIGEN skulle avsluta visningen på fashion week, men hon fick den istället. Hon lunchade (obs, champagnelunch!) också med Redgert på ett ställe som EGENTLIGEN inte öppnar förrän nästa vecka… Ja, vi fattar, du vill framstå som cool och exklusiv. Blir bara tramsigt.

  Svara

   känns så sunkigt med alkoholluncher under arbetsdagar tycker jag, spelar ingen roll om det är champagne eller lättöl.

   Svara

    Du kan inte rest mycket! 😂

    Svara

     inte? glömde man måste hålla med finfolket för att anses ha koll 😊

     Svara

  OMG hennes instastorie ”how do I get used to pics of myself everywhere”. Otroligt pinsam!! Behövs någon som tar ner henne på jorden.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.