Let me introduce Tripple J

GabJoss:

Alltså, jag fattar inte.. 
Hur mycket ska man behöva fjäska för att få sätta sitt namn på en bloggbebis egentligen?
Jolie Januari CAMCAM Joss!
Ska det vara så svårt?
Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag skulle acceptera Jolie Januari JAMJAM Joss så länge det är tydligt för alla och envar att det är mig de menar.
Lite humor hade det dock varit om de givit henne namnet ”Jolie February Joss” bara för att liksom…

Jag vill inte behöva sträcka mig så långt som till att trycka upp ett tjog med bodys i olika färger, men om det behövs så behövs det.
Och jag är inte den som är den…

Jag brukar ju alltid skicka små söta presenter till alla bebisar som föds in i denna härliga värld full av influencing.
Kanske borde jag satsa på att trycka upp sådana här i fortsättningen, fast med texten här under?  
Sprida ordet lite till?
Etablera mig i folks medvetande likt en ilsken klåda, omöjlig att få bukt med hur mycket du än river på den med dina nymanikyrerade naglar – som med största sannolikhet är skickligt skulpterade och smyckade av Celina Rydén –  så att fejkbrännan av TanByKlara ryker och endast lämnar kvar ett stort moln av hudflagor.
Vad tror ni om den?
Visst kan det bli succé? 

 

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Januari…?

  Svara

   Jättefint namn ju!

   Svara

   Ett barn på en skola jag jobbade på hette Juni, så det är väl inte helt ovanligt antar jag. Har även stött på Mercedes som namn!

   Svara

    Min lillkusin har en klasskompis som heter Paprika.

    Svara

     Detta är ju det roligaste jag hört någonsin

     Svara

     Robinson-Robbans dotter heter Chili. Är de kompisar tror du?

     Svara

      😂

      Svara

     Läste en tidning för några år sedan med en flerbarnsfamilj som namngett sina barn efter örter. De hette Basilika, Timjan och Oregano. Nytillskottet i magen skulle namnges efter samma tema.

     Svara

      Välkommen till världen, Körvel👶

      Svara

      Timjan är förresten jättekul. Det är ju typ dubbelnamn. Tim-Jan😄😄

      /Lättroad räv som borde sova

      Svara

       Min son heter Tim och är nu gravid. Har då fått förslaget Jan så att barnen ska heta Tim och Jan…

       Svara

       HAHAHAHAHAHAHA spruta nyss kaffe genom näsan ut över tangentbordet

       Svara

      ”Dills veranda”

      Svara

    Mercedes är ett vanligt latinamerikanskt namn.

    Svara

    Bilen är namngiven efter dottern som bar namnet Mercedes.

    Svara

    Mercedes är ett flicknamn…och blev sen även namnet på en bil (uppkallad efter en flicka!)

    Svara

    Mercedes är från början ett spanskt vnamn (om jag inte minns helt fel) inte bara ett bilmärke 🙂

    Svara

     skulle visst ha läst de ytterligare 5 kommentarerna innan jag gav mig in i Mercedes samtalet 🙂

     Svara

    Ja, alltså Mercedes ÄR ju ett förnamn – i Spanien heter över en procent av befolkningen så och i Sverige finns det över 1500 kvinnor med det namnet.
    Bilen är uppkallad efter en av grundläggarnas dotter.

    Svara

  Nu förstår man varför hon var så angelägen att få föda i januari – namnet Jolie December Joss hade liksom inte klickat på samma sätt.

  Hur som helst – Ett vackert namn! Dom har bra smak, familjen Joss! För övrigt så ÄLSKAR jag deras efternamn…!! Mvh en avundsjuk Andersson

  Svara

   Andersson är livets efternamn❤

   Svara

    = dödens..? Eller, va?

    Svara

     Inte ett dugg ironisk med min kommentar. Bästa efternamnet och jag skulle seriöst inte ta någon annans om jag gifte mig 🙂

     Svara

   Hade hon ju kunnat heta Désirée December istället. Fast då fick hela familjen byta efternamn till typ Dahl eller nåt.

   Svara

   Exakt min tanke 😂 För hon var ju som sagt väldigt tydligen med att hon ville föda i januari, now we know why!

   Dom har ju sagt förut att dom vill ha många barn… Hur länge ska dom köra på Tripple J-grejen innan dom ger upp? Sista ungen lär ju bli typ Jordnöt Jesus Joss.

   Svara

    Jordnöt Jesus hahahaha

    Svara

    Hahaha!

    Svara

   Har alltid undrat om det uttalas JOss eller JÅss?

   Svara

    Joss är ryskt och Sverige är väldigt unikt i att ha både stängda och öppna O:n, de flesta länder uttalar O som vårt Å och U som vårt stängda O. Mao uttalas det ”Jåss”.

    Svara

     Varför säger du att Joss är ryskt? Fjodors pappa heter Eugen Joss. Det är Gabs mamma som är ryska men jag är ganska säker på att Eugen inte är det.

     Svara

     Varför säger du att Joss är ryskt? Fjodors pappa heter Eugen Joss och han är inte ryss. Gabs mamma är ryska.

     Svara

  Vackert namn 👌🏻

  Svara

  Jättefint namn!

  Svara

   Är det ett franskt namn?

   Svara

    Franskt i den meningen att Jolie betyder söt på franska, men det är inte ett namn som använts i Frankrike direkt. Har populariserats av bl.a. Angelina Jolie och andra icke-franska bärare av namnet. Är ett fint namn, men förstår att man som fransktalande inte skulle vilja ha/ge det namnet. Jag skulle inte vilja heta Söt liksom 😉

    Svara

     Hur uttalas det som namn, i Sverige?
     Som på franska: schåli? https://www.youtube.com/watch?v=q28aDpTBrq0
     Som på engelska: djoulee?
     https://www.youtube.com/watch?v=IW25foOMkwI -N
     På svenska: joli och är det i så fall jooooli (som Ali) eller joliiii (som Sofi)?

     Svara

     En av mina vänner, med fransk mamma, heter Jolie.

     Svara

      ”Det är inte ett namn som använts i Frankrike direkt”, betyder såklart inte att det har hänt. Det finns alltid undantag 😉 Fin har tre personer som tilltalsnamn i Sverige. Men det är inte ett vanligt förekommande namn, således kan man inte säga att det är ett svenskt namn, liksom Jolie inte är ett franskt namn.

      Svara

    Jolie är inte ett namn. Det är ett ord, som betyder ”söt”.
    Exempel: tu est jolie (du är söt).

    Personligen tycker jag är det är ett töntigt namn. Precis som Nova och Tindra när det begav sig. Och, så himla otippat att Gab valde just det namnet…

    Svara

     De flesta namn är ett ord på ett annat språk. Tänk på alla pung, passa, Peder, Pelle, Fanny och säkert hundra fler, svårt att undvika

     Svara

     Men Tindra kan ju låta lite fånigt just för att det innan var ett ord i Sverige innan det också användes som namn. Motsvarigheten skulle alltså vara att ge sitt barn namnet Söt. Samma med Nova, också en betydelse som ord innan i Sverige. (Dock tycker jag inte Nova låter särskilt illa).

     Fast visst, samtidigt kan det ju vara namn som inte betyder något på svenska som ändå låter fånigt, som Heaven.

     Svara

      Hur är det med namn som sten, Björn, liv, klara, tova, tuva, max, Eniro och saga? Alla namn kommer från början från ett ord och annars kallas de hittepånamn, jag tycker att det är lite tråkig syn på namn i Sverige. I Finland tex kan man heta moln dröm utan att det är konstigt eller att folk kallar det wt.

      Svara

       Jag tänkte mer att ord som har en betydelse som just ”söt”, ”tindra” är sådana som är…gulliga? Att det blir lite nedvärderande nästan. Eller det är kanske att ta i, men det ger en viss typ av känsla som är lite flufflig och ytlig. Sten, Björn, Klara och Tova har inte samma känsla. Därför jag inte höll med ovanstående kommentar om att Nova kändes som ett fånigt namn, det har inte heller den slags ”gulliga” betydelsen.

       Sen tycker jag inte det är ”wt”, att namge sitt barn vare sig det ena eller det andra. Namn går i trender och nya kommer in. Kanske jag inte kommer tänka på Tindra som ett fånigt namn om 20-30 år för att jag har vant mig vid det, att möta då vuxna människor med namnet. Men min motsättning idag är mest att ett namn som på svenska har ett motsvarande ord med en ”fluffig” betydelse så tycker jag därav namnet känns ”fluffigt” det med.

       Svara

       Och som tillägg, angående att man i Finland och andra länder kan/ofta namger efter bokstavlig betydelse. Absolut, är ju inget fel med det i sig. Men det är i deras språk/namnkultur då. Det finns inte i svensk språk/namnkultur, därför låter det fånigt för oss svenskar på svenska. Det låter fel i vårt språk och i vår kontext. Utanför det svenska språket och kontexten kan jag tycka namn/ord som används på detta vis låter fint. Den kulturen kan ändras, men det tar nog isåfall rätt lång tid och det kommer låta konstigt för de flesta undertiden.

       Svara

        Jo jag förstår det men som sagt så tycker jag att det är en tråkig kultur att döma andra baserat på namn och dela in i olika klasser. Ett namn är egentligen bara något en förälder ger sitt, förhoppningsvis, väldigt älskade barn. Mitt barn föddes i gryningen och jag låg och såg solen gå upp en sommarmorgon och hon tog sitt första andetag precis när solen lyste in. Jag hade velat döpa henne till Morgon Sol eller grynings ljus men hade fördömt henne totalt 😁 men ja, jag hoppas att det förändras så småningom.

        Svara

         Min mamma heter den sista flickan och min moster heter flickan som föddes vid berget efter kriget på sitt språk 😊

         Svara

          Aaa: Å så vackert! Vad är det för språk och var kommer hon ifrån?

          Svara

         Ja, det håller jag med om att det är onödigt att dela in i klasser, såsom wt, lågstatus eller vad det nu är. Är inget jag själv gör. Att säga att ett namn låter fånigt är dock inte riktigt samma sak, det är en åsikt om bara namnet i sig – inte att lägga en värdering om föräldrarna som valt namnet.

         Svara

     Min ettåring heter Nova, uppenbarligen ett av de finaste namn jag vet (på den finaste lilla människa jag vet). Det är ju tur att folk tycker olika 🙂

     Svara

  Triple J jr borde det ju va… Jason är ju också en triple J

  Svara

   Kvadrupel J alltså!

   Svara

  Är Blondinbella måhända gravid återstår att se hon skrev idag att hon har ” Jag har fått en hang up på virgin mary (kryddig tomatjuice) och framför allt selleri, får inte nog. Jag som aldrig har gillat selleri.” skrev hon själv i dagens inlägg. 😉

  Svara

   Nej. Men det är såklart precis vad hon vill att folk ska börja spekulera i.
   Sluta falla för den här skiten med Blondinbella.. Börjar bli tröttsamt med alla blinda människor 💆🏼‍♀️

   Svara

  Fint namn! Annorlunda med Januari ☺️

  Min lilla flicka heter Majken! Inte så internationellt men väldigt fint (tycker jag och hennes pappa iaf) 😜

  Svara

   Majken är ett härligt namn! Glatt och käckt. Tror att Sanna Kallurs dotter heter det också. Och sonen tror jag fick namnet Sixten. Även det ett ”bra” namn.

   Svara

  Jag är väldigt nyfiken på hur dom tänker ang vaccin nu? Tänker att den lilla söta tösen borde inte få utsättas för sjukdomar som tex mässling osv? Har hon ändrat uppfattning nu och vaccinerat ”superJ den första”?

  Svara

   Lillan ska ju eventuellt opereras i Göteborg dessutom, där det varit stor spridning. Man kan ju hoppas att storebrorsan får vaccin om dom ska vara där (eller ja, han borde ju få vaccin oavsett, men helst om dom ska till riskområde).

   Svara

   Det är ju just barn som hon som är beroende av den sk flock-iminuiteten. Hon är för liten för att vaccineras.

   Svara

    Det är exakt det jag tänkte. Jag vaccinerar mina barn för deras skull men även för dom som inte klarar av att få vaccinet. (Sjukdom el. Liknande )
    Jag bor i Göteborg smittan sprids ju vidare :/ Så jäkla tråkigt och känns onödigt att den ska behöva göra det… Men men. Hade varit kul om hon kunde skriva hur tankarna går ang detta. Hon har inte godkänt mina kommentarer där jag frågat om just detta. Frågade även innan lillasyster var född. Hon svara inte på vaccin frågor tydligen….

    Svara

   Också funderat på det. Måste ju vara riskablare nu att inte ha vaccinerat.

   Svara

  Alltid undrat hur man uttalar Jolie i Sverige? Jolii? Jouli?

  Svara

   I Skåne säger vi ”Jåli”. 😂

   Svara

  Nästan som January Jones och det är ju ett jättefint namn! 🙂

  Svara

  Jag har försökt sen 2006 att få föräldrarna till barn inom släkten, (x)ingift släkt samt vänner att ge ungen mitt namn. Har tom uppfunnit en maskulin variant av mitt namn (skitfult). Men ännu har ingen nappat…. fail!

  Svara

   Diarne är ett fantastiskt kul namn!!! 😂😂😂

   Svara

  Jag väntar mest på att dubbelnamnen ska komma igen. Britt-Jolie Joss? Gun-Inger Jolie Joss? Jolie-Maggan Joss? Ganska genuint i alla fall…

  Svara

  Jag antar att GabJoss, likt Engla, vill att hennes dotter som ska heta Jolie uttalas ’Joliiie’😄

  Svara

  Den lilla bebben är ju norrlänning så det bör ju bli Jålli med betoning på å och tjockt l. Tycker nirrlänning och glad för det.

  Svara

  Jättefint namn.

  Men jag fundera på en sak. Hm. I risk att låta cynisk nu.. men.. Var det jason som inte var vaccinerad? 😬 är inte det lite riskabelt med en skör tös? Hoppas de kollar upp detta! Önskar dem lycka till.

  Svara

   Riskabelt är bara förnamnet, med en så liten en dessutom hjärtsjuk. Vansinne om de ej vaccinerar nu

   Svara

  Jolie var ju otippat. Not 🙂 Januari känns lite copy cat på Angellos barn? Fast dom har veckodagar. Inte en månad

  Svara

   Winter Rose och Monday Lily. En årstid och en veckodag – ej plural.

   Svara

  Bara jag som sett Madagaskar och tänker på när kung Julian firar Julianuari? 😉

  Tycker ändå att det var fantastiskt fina namn och att de passar fint tillsammans <3

  Svara

  Lite roligt att jag skrev ett inlägg om att jag skulle döpa min dotter till den månad hon vart född i (detta skrev jag i somras) i mellannamn. Så skulle hon hetat September. Men hon kom redan i juli, så nu heter hon Juli istället. Men kul att fler hakar på (”min”) trenden med att heta månanden ;).

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.