Hur hade ni reagerat?

Linnea Claeson/Assholes Online:

Jag har egentligen bara två frågor eftersom resterande synpunkter ter sig aningens överflödiga i nuläget.
1. Hur jävla dum är man inte om man skickar k*kbilder, hot och kränkningar till en främmande kvinna från sitt egna och öppna Facebookkonto?
2. Hur hade ni reagerat om ni sett ett liknande inlägg hos någon ni känner och/eller följer på Facebook?

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur jag hade reagerat? Hade hämtat popcorn och väntat på reaktion från familj/partner till killen. Hade det varit någon nära hade jag ifrågasatt om det stämde, sen sagt vad jag tyckte om det

  Svara

  Instämmer med Em.e här ovan – jag hade hämtat popcorn och väntat på reaktioner. Nu säger jag inte att jag skulle vilja känna Richard, men JÖSSES vad gärna jag skulle vilja ha tillgång till kommentarsfältet på det där inlägget. Vilket onsdagsnöje det skulle vara att följa! 😀

  Svara

   Jag vill också SÅ gärna se kommentarsfältet där! 😀

   Svara

  Fyfan vad bra!! Helt rätt!!

  Svara

  Ursäkta behöver få fråga har spänningshuvudvärk och Alvedon hjälper inte. Men hört man kan blanda alvedon med tex Ipren och det funkar men en apotekare så nej till det? Vet någon en bra tablett för spänningshuvudvärk tack.

  Svara

   Tabletter hjälper inte mot spänningshuvudvärk. Ta en promenad och sväng ordentligt på armarna, fixa ett varmt bad/dusch och drick en kopp te. Gå till sängs tidigt.

   Svara

    Halsa ett stort glas ramlösa, rapa därefter så mycket du kan. Ett tips jag fått som kan kännas märkligt men fungerar var gång!

    Svara

     Ligger något i det. När jag har huvudvärk i dagar i sträck och inga tabletter hjälper så är tyvärr det enda som hjälper att kräkas😐

     Ska dock testa att dricka oändligt med ramlösa och rapa istället 😀

     Svara

    Sväng på armarna 😂

    Svara

   Jag har använt voltaren på nacken vid spänningshuvudvärk! Och två alvedon, en Ipren.

   Svara

   Ta Ipren och Alvedon men bara en av var och endast var 4e timme. Ger bästa smärtlindring.

   Svara

   Du kan ta 1 g Alvedon tillsammans med 400 mg Ipren under korta perioder om du är frisk för övrigt. Mot spänningshuvudvärk hjälper annars massage av nacken och värmedyna. Google så får du lite övningar för nacke/axlar som du kan göra hemma.

   Svara

   Det enda som fungerar mot spänningshuvudvärk är pronaxen och en koffeintablett/en stor kopp kaffe! Ligger stilla 20 min, sen är det helt borta 🙂 Jag har kronisk spänningshuvudvärk pga en skadad kota i nacken.

   Svara

    Tack för svaren det var bra tips! 😊

    Svara

     Excentriska huvudlyft är det bästa!

     Ligg på rygg i sängen med huvudet utanför kanten. Håll med händerna runt skallen för stöd.
     Gör en dubbelhaka & titta mot bröstet-> försök håll kvar dubbelhakan & titta upp mot taket.
     Börja uppfrån & försök hålla kvar dubbelhakan

     Svara

   Hej! Många stensäkra kommentarer här haha!
   Anledningen till att de på apoteket sa att du inte får blanda ipren och alvedon är för att vi inte får rekommendera det utan att vården har varit inblandad. Hur knäppt det är en annan diskussion men såna är reglerna här i Sverige. Men:

   Det går helt okej att ta 2 paracetamol (alvedon) och en ibuprofen (ipren) om du är frisk i övrigt. Tänk bara på att absolut inte ta mer än 8 alvedon på ett dygn. Om det är en ny sorts huvudvärk som du inte känner igen och som inte går över så rekommenderar jag att du kontaktar vården!

   Svara

    Äääälskar detta kommentarsfält – all kunskap och vilja att hjälpa varandra!!! 😍

    Svara

   Treo! Det bästa mot huvudvärk! Jag brukar ta två, huvudvärken släpper rätt snabbt då.

   Svara

   Någonting med morfin är bäst, hjäper alltid. Paraflex är bra, hjälper också. Sen är Naproxen bra. Alvedon funkar förebyggande om man tar det innan man får huvudvärk 😅

   ☝🏻 Det var vad jag fick sagt till mig på vårdcentralen för ett halvår sen, lycka till 💊

   Svara

  Åh, hon skulle låtit bli att cencurera bilden! Då kunde man delat den på sina sociala medier och taggat honom, så hade hans lille pillevipp fått lite internationell uppmärksamhet. Hans omgivning hade fått veta vilken begåvad vän/släkting/anställd de umgås med… #pillevippbildpåvift

  Svara

   Om hon inte censurerar den så tar facebook bort den tyvärr då det strider mot facebooks nakenregler. Hon har gjort sådär med massor av män, skickat vidare deras dicpicks och hemska meddelanden till personens vänner och familj på fb. Superbra gjort tycker jag!

   Svara

   Jag tror faktiskt att den bara är censurerad för Instagram. Jag hoppas det. =)

   Svara

  Jag undrade mest varför just hon blir bombaderad av tokskallar, är inte så insatt i hennes liv men nån kanske kan uppdatera mig. 🙃

  Svara

   Jag har också undrat det litegrann. Aldrig hört talas om en och samma människa som får så mkt könsbilder, eller så bor jag under en sten.

   Svara

    Tror att det beror på att hon är offentlig. Hon har själv sagt att det blir värre kring stora matcher etc. 🙂

    Svara

     Fast andra offentliga eller idrottskvinnor får väl inte så mkt kukbilder eller ens några alls? Kan ju inte bero på det. Jag trot inte hon får allt detta som hon går ut med men hon ar säkert fått ngot någogn gång eller några gånger mn detta är ju hennes.. vad ska man säga grej, business, det hon blivit känd på. Ja jag vet att hon ör handbollsspelare men det är inte därför honär så känd och omskriven. Strategier om man säger så.

     Svara

      Vad vet du om vad andra idrottskvinnor får skickat till sig eller inte?

      Svara

      Jag brukar få kukbilder skickade till mig, är inte känd. De gånger jag frågat varför fan dom skickat till mig brukar jag få svaret att jag ser kåt ut. På alla mina bilder är jag helt påklädd och jag anvnder inte ens urringade tröjor och sånt, hälften av mina bilder står jag även bredvid min kille. Tror bara att många män är dumma i huvudet.

      Svara

    Jag får ✋🏾✋🏾

    Är 18 år, bor på landet i en stad med cirka 25 000 invånare, går sista året på gymnasiet, är singel och har bara en kompis.

    Jag får dagligen snoppbilder och medelanden av okända män på Snapchat, kik, messanger, instagram och har fått några i sms. De bor allt ifrån min stad till Israel och Australien.

    (Har blockat många son gör nya konton och har provat bl.a att byta profilbild till den trcknade draken Tandlöse från draktränaren men ändå är de där. Jag vill inte stänga ner mina konton då jag pratar med andra personer)

    Svara

   Började när hon spelade handboll, män som hörde av sig med inviter osv som hon började lägga ut på instagram, sen eskalerade det väl när hon startade sidan samt började skriva för Aftonbladet? Hon skriver att män är idioter i en krönika och då svarar kränkta män idiotiskt antar jag, för att bevisa att de inte är idioter eller något 🙄🙄

   Svara

    EM.e tack 😙

    Svara

   Det är långt ifrån bara hon…

   Och oavsett varför hon får det förstår jag inte varför det är relevant att ifrågasätta ”just hon”? Det är ju inte som att hon har något ansvar i det?

   För att män provoceras?
   För att hon är den som pratar om det och belyser?
   För att hon är offentlig?
   För att hon enligt normen är attraktiv? (Och homosexuell)

   Spelar liksom ingen roll…

   Jag som inte ens är offentlig hängde ut sju snubbar under en månad (bekanta, obekanta, gamla vänner, exets vänner, väns gifta pappa, män som är gifta/har barn etc etc).

   Vart helt chockad när jag ändrade civilststus till singel efter tio år i förhållande i början av förra året. Och sen dess har det fortsatt, blivit bättre med att bekanta inte gör det då de väl sätt att jag mer än gärna hänger ut, men totala främlingar fortsätter.

   Svara

    Åh det var inte meningen att ifrågasätta och shamea Linnea på något sätt. Jag var allvarligt med att jag inte hört talas om någon som fått så många bilder. Är väldigt skonad ser jag när jag läser här. Blir helt chockad och så sjukt nedstämd över hur det ser ut.

    Svara

     Hittade inte siffrorna nu, men läste bara här om dagen hur extremt många som är utsatta för denna form för sexuella trakasserier: en stor andel tonåriga flickor har mottagit flera ’medddelanden’ av det här slaget – så nedslående!

     Svara

  De som skickar dickpicks till henne nuförtiden måste ju göra det i syfte att få hjälp med spridningen.

  Svara

   De är ju alltid censurerade så hur hjälper det dom att få spridning?

   Hon har själv sagt att hon inte är ute efter att hänga ut enskilda individer utan att belysa hur stort det här samhällsproblemet är, därav censureringen.

   Svara

    Förlåt, det vara bara ett dåligt skämt. Men lite allvar också. Alla svenska snubbar måste ju veta vem hon är och vad hon gör med deras bilder. Så de måste på något skevt vis få dem att tycka att det är extra spännande att skicka till henne.

    Mvh/ helt förskonad från dickpicks

    Svara

  Usch jag blir så ledsen in i själen när jag ser sånthär. När jag va 10 så tog en man kontakt med mig och ville köpa min oskuld. Han tänkte betala 30 000 om han fick ta mig vaginalt och analt, han var en familjefar. Med fru och barn. Som vem som helst. han skulle boka ett hotellrum i stan så var det bara för mig att komma dit. ” det är skönt ” ” det är bra att få det gjort, så blir man vuxen snabbare ” ” Det är sånt som alla gör ” Osv. Jag tänkte faktiskt göra det. Men jag gjorde det aldrig. Och det är jag så glad för, att någonstanns i mitt huvud så var det något som sa åt mig att dethär är inte okej.
  Varje gång jag går förbi det hotellet tänker jag bara på alla små flickor som blivit lurade av vuxna män.
  Usch förlåt om texten blev helt virrig men jag känner att det är viktigt att berätta.

  Svara

   Älskade du 💕

   Svara

   Men herregud fyy fan finner inga ord.. ledsamt och fruktansvärt. Ofattbart. Vidrigt.

   Svara

   För hela vuxenvärlden säger jag till det barn som du då var att jag med varje cell i min kropp är ledsen för att du blev utsatt för detta. Och för hela vuxenvärlden säger jag till det barn som du då var att jag är stolt att du lyssnade på det där som sa att det hela var fel. Och för hela vuxenvärlden, med dig och alla andra som vågar berätta i spetsen, lovar jag att vi kommer fortsätta kämpa för alla de som lyckats stoppa det innan det händer och det som inte kunnat göra det. Tack för att du berättar. Tack för att du belyser. Tack för att du finns!

   Svara

  Kan vi inte sluta att kalla de för dickpics och börja kalla de för vad de är, dvs sexuella ofredanden..

  Svara

   Indeed!

   Svara

  De tänker väl med ”lillhjärnan”, vilket gör den andra s a s out of practice. Vad som förundrar mig är deras otroliga känsla av ”entitlement”. Att liksom de o deras snubbiga k*k har liksom rätten att oombedda ploppa upp. (Ursäkta svengelskan). De använder sin k*k som ngt slags vapen. De är liksom så stolta över det fula lilla bihanget.

  Svara

  Jag har alltid funderat över deras sociala kompetens i verkligheten, hur gör de utanför skärmen? Går de fram på krogen och *flopp* ”Hej, ska vi fika?”

  Fast mest sannolikt är väl att dessa är de tragiska, bittra vålnaderna ute i periferin som inte vågar eller kan hålla i en vuxen dialog. För att sedan gå hem och bröla ut sin bitterhet på nätet över hur alla kvinnor är satan själva som bara dras till badboys och inte kan se hur snälla och goa de själva är.

  Det är en av fördelarna med att bli äldre, dickpicksen har minskat. Det var mer före 30, sen för vart år har det blivit mindre och mindre. Bäst före datumet har väl gått ut. Däremot är jag orolig för hur fasen jag ska kunna skydda min dotter när hon blir gammal nog för att söka sig utåt. Mina föräldrar låste in modemet för mig men det hindrade inte mig från att ta mig online ensam på andra vägar.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.