Nya trenden på Snapchat – vandalisera skolan och lägg ut filmen

Snapchat/Youtube:

Den nya trenden på Snapchat är att vandalisera sin skola, skrika ”drama” innan man gör det och fånga alltsammans på film.
Den som startade denna idiotiska trend är en Youtuber som tycker att det kan vara värt att ta sönder saker som inte kostar allt för mycket pengar eftersom skratten som man får av att titta på filmerna är värt så mycket mer än så.

Jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja här…
Respektlösheten de visar här vet inga gränser och jag bara hoppas att varenda en av dessa ungjävlar blir avslöjade via sina filmer och får några riktigt kraftiga konsekvenser – antingen via sina föräldrar eller via skolan.
Det finns barn som inget annat hellre vill än att få gå i skolan och så har vi det här gänget svagbegåvade individer som inte ens har vett att förstå, än mindre uppskatta den bredspacklade räkmacka som de blivit serverade.
Och den här Youtubern – vars namn jag inte fått tag på än – och som både startat och varit pådrivande i processen genom att publicera dessa filmer.
Dig skulle jag vilja byta några ord med.
Om du vågar så klart…

Vet du vem det här är?
Maila mig på kontakt@bloggbevakning.se

Vad hade ni gjort om ni fick reda på att det var ert barn som gjort det här?
Vandaliserat sin skola, fångat det på film och lagt ut det på Snapchat?

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om det var min unge skulle jag blivit fly förbannad! Utegångsförbud skulle ungen få och tid bokad hos psykolog. Det är ju uppenbarligen något som är fel.

  Svara

   +1

   Djävlarns alltså.
   På nyheterna sa nån av de där att det kastar saker som inte går sönder. Asså… hämta grejer hemma då o kasta ?? Ööö näää….
   Det här påfundet är nått av det mest korkade jag sett

   Svara

  Hade blivit tokig. Min man är rektor och jag vet hur tight ekonomin kan vara. Ett par vandaliseringar och sedan har man inte råd att anställa elevstödet man tänkt. Skulle vilja fråga idioten om han tycker att DET är värt det för några skratt.

  Svara

  Såg detta på nyheterna igår. Blir så gruvligt arg och uppgiven. Man tror inte det är sant.
  Ska prata med min egen son – åttakliuddare – för att höra att/om han känner till detta.
  Jag litar på honom, vilket jag ofta säger till honom, men jag brukar oxå passa på att säga vilka saker som han inte får göra, för att ha det sagt. Uppkommer situationer där han blir frestad att delta i saker som jag sagt nej till ska han ha det i bakhuvudet att det inte är tillåtet.
  Skulle han ändå besluta sig att göra ngt som jag sagt nej till vet han att det får konsekvenser. Det finns alltid dörrar att stänga om ngn situation uppkommer.
  Det är ju såklart svårt att veta vad man skall barn för, alltid. En sån här sak tex. What!?!?
  Nej barnen / ungdomarna måste veta gränser.

  Svara

   *veta vad man skall varna för *
   Inga glasögon på ännu i ottan.

   Svara

  Hur fan kan man vara så egoistisk och dum i huvudet? Dels kostnaderna, (han tror att EN stol KAN gå sönder av detta ”fenomen”?!) men även att sitta i klassrummet och behöva vara beredd på att någon idiot börjar kasta stolar och slänga bord! Hade inte kunnat fokusera på lektionen/läraren öht

  Svara

  Vad är detta för jävla idioti? Hade min son gjort något liknande hade han fått veta vart skåpet ska stå!

  Svara

  Det är Youtubekontot Svensk Drama (följer ej kontot, skrev bara in deras beskrivning i videoklippet på toutube). Antalet prenumeranter och visningar stämmer med det som visas i klippet.

  Svara

   Sorry. Missade att man skulle mejla dig! Du får gärna ta bort eller censurera min kommentar om du inte vill att det ska spridas 🙂

   Svara

  Hur länge ska jag behöva sitta i mod? Ger upp nu. Blondinbella har säkert ändå gjort nånting upprörande som nån säkert kommer skriva om nu.

  Svara

  Så jävla respektlöst, låt familjerna betala, det måste bli konsekvenser av ett sådant beteende.

  Svara

  Men vad i hela h-vete!!!
  Jag kunde inte ens se klart videon, så förbannad blev jag. Vill man ha skratt och likes för att man tar sönder något, ta då sönder dina egna jävla grejer. Hoppas att föräldrarna får reda på hur deras snorungar håller på.

  Oj, vad upprörd jag blev. Sorry för hårt språk, så här på morgonkvisten.

  Svara

  ”MAN”?? Detta är inget annat än ett stort barn, en jättebebis med uppenbara diagnoser/diagnos.
  De andra pojkarna ser upp till honom och vill vara lika ”coola”.
  Nä en flat lusing hade suttit på sin plats!
  Det intressanta kommer när de börjar bli äldre och utveckla ett ännu värre beteende, då har föräldrarna stora problem.

  Svara

   Eller så är han bara en stor idiot.

   Svara

   Och vad är det som säger att ungen som beteer sig som en idiot har diagnos/diagnoser?? Så jävla typiskt i dagens samhälle att så fort någon beteer sig som en idiot så slänger folk runtomkring sig med diagnoser! Jag har två barn där båda har adhd och den ena är även svagbegåvad samt har atypisk autism och ångestsyndrom men ingen av dom har betett sig på det här sättet.

   Svara

  Flat Lusing = Örfil på skånska

  Svara

   Ett mycket bra uttryck. Tack för det 👍🏻

   Svara

   Barnaga är förbjudet i Sverige sedan 1979 och jag har dessutom mycket svårt att se hur en örfil skulle förbättra situationen.

   Svara

  Avstängning terminen ut är vad som bör gälla som konsekvens!!!!!!!!!!

  Svara

   Tror skitungarna bara blir glada av det. Kvarsittning och extra läxor är det som gäller

   Svara

    Får man kvarsittning i dagens skola? Jag kan inte riktigt komma ihåg att någon fick det när jag gick i högstadiet (tidigt 2000-tal), vi var väl rätt skötsamma.

    Svara

     Jag slutade högstadiet 2007 och kommer definitivt ihåg att vi hade kvarsittning. Jag fick själv sitta kvar efter att jag kommit sent till en lektion en gång 😅 Men jag antar att det där kan variera från skola till skola.

     Svara

     Vi fick kvarsittning men inte efter skoltid utan på en håltimme under skoldagen liksom.

     Svara

   Enligt skollagen får man inte stängas av mer än två veckor. Tyvärr så har skolan inte mandat att göra något alls. Elever idag har inga skyldigheter, utan enbart rättigheter. Detta är inget jag sitter och fabricerar, utan det säger skolinspektionen. Elever som beter sig illa och inte kan sköta sig i normala situationer kallas för skolans misslyckande (inte föräldrarnas!) och skolpersonal ska bemöta det hela lågaffektivt. Man ska med andra ord inte bli arg på de små änglarna. Blir man arg och/eller har elever som beter sig som idioter är det pga att man har dålig relation till dem (sagt av kommunpolitiker i Skåne, samt psykologen Bo Hejlskov).

   Svara

  Ta mobilerna ifrån dom från skoldagens början till skoldagens slut, och mobilförbud hemma också👍

  Svara

   Nejnej. Om något händer med mobilen skyller man då på läraren och så får skolan betala.

   Plocka aldrig in allas mobiler systematiskt.

   Svara

    Ja… Då blir dom oxå skolans ansvar…. Jan bli jobbigt….
    Men ngt behöver ju göras känns det som… Här är ju verkligen en anledning till för ngt slags förbud mot användning av telefonerna i skolan….

    Svara

  Är det inte intressant att folk gärna visar upp hur få hjärnceller de begåvats med vid födseln, bara de får synas lite på sociala medier? 🤔

  Svara

  Den ungen kan glömma att få en krona utöver det absolut viktigaste tills skadeståndet är fullständigt betald, om det så innebär 0 julklappar, 0 födelsedagspresenter och ingen vecko/månadspeng, inget godis etc. Fritidsintressen? Om de är gratis och ungen är tillbaka senast klockan åtta.

  Svara

   mobilen ryker förstås också. Helst säljs den. De kan få en gammal knapptelefon om de MÅSTE kunna ringa.

   Svara

  35000 skratt? 35000 som blir glada? Jag förstår inte, när skulle man skratta? När var det kul? Är det när man slänger stolen eller när man skriker drama? Jag vill ju inte göra fel på lunchen idag.

  Svara

   Ellerhur! och ”en stol” ja, men det är ju fan inte HANS stol.

   Svara

   Jag tror att när skriket kommer så börjar det linsom kittla lite men det är vid stolskastningen som skrattet bubblar ut. Baserar det på ett av klippen i klippet där någon gör det under pågående lektion. Men kom ihåg att det inte är du som ska skratta utan din imponerade publik! Lycka till.

   Svara

    Måste nog öva lite hemma först

    Svara

   Trodde jag skulle dö när ungjäveln säger ”stolen håller”

   Svara

  Jag jobbar som lärare och detta är tyvärr vardagsmat med annat som händer i skolorna. Eleverna har ”tagit över” och de tror att det är dom som har ”makten”. Det är sjukt hur kravlös skolan är och hur försiktig personalen är för att inte det minsta ska kunna tas som en kränkning. Tänker då på lärares bemötande mot eleven.

  Svara

   Min väninna jobbar på en internationell skola. Det är en lågstadieskola, men alla barnen måste stå upp när lärare kommer in, tilltala läraren respektfullt och även sina klasskamrater. Små incidenter som att svära eller slå, eller ens bråka smått med en klasskamrat innebär ett samtal till föräldrar och en varning. Mobiltelefoner lämnas in på morgonen och lämnas ut när de går hem.Även mobbning eller elaka saker som sägs på internet efter skoltid tas upp med föräldrar om det är klasskamrater eller andra barn på skolan som är elaka mot varandra. Barnen beter sig därefter. Jag gick i en problemklass i lågstadiet, alla lärare flydde i princip från skolan efter en termin med oss. Men när vi fick en sträng äldre dam till lärare som inte accepterade vårt beteende, ringde våra föräldrar, kallade in skolkurator osv när vi bråkade, så skärpte vi oss. Klasskamrater som sedan kom att bli yrkeskriminella i ett vuxet liv, är fortfarande rädda för henne. Har sett dem springa in i henne i området skolan var/där många av oss bor kvar. Det är skitkul hahaha. Tuffa, stora killar som de flesta skulle undvika blir som små barn framför denna kvinna. Jag menar inte att en lärare får ta till alla medel, jag menar att svenska skolan är för lam, för försiktig med barn som behöver bli disciplinerade (JAG HAR INTE DRUCKIT KAFFE, kan inte stava). Vi har en stor respekt för vår gamla lärare eftersom hon respekterade oss, men även krävde att vi respekterade henne i hennes profession.

   Svara

    Helt korrekt Jenny. Det är så där en skola bör vara! Jag själv kom från en vanlig svensk skola till en engelsk skola i Göteborg. Jag kan säga som så att mitt pratglada, lite störiga beteende snabbt försvann när lärarna hade disciplin och lärde elever hur vuxna ska respekteras.
    Varje gång läraren skrek: Get out from my classroom så fick man gå ned till rektorn, berätta vad man gjort och det blev samtal till mamma.
    Man gjorde aldrig om det.
    Betygen gick spikrakt från G till MVG efter endast två år på skolan.

    Svara

    Jag har bott utomlands och gick på en rätt sträng skola med ordningsbetyg från att jag var 7 år, FYFAN för det. Skulle stå upp vid tilltal med lärare etc. Jag har fortfarande grym prestationsångest och jag är enormt blyg, något som jag precis har börjat komma över, 18 år senare. Tror verkligen inte på en sån skolmodell. Har så mkt prestationsångest att jag vaknar mitt i natten och måste spy av ångest om jag har nån stor tenta eller presentation. Jag vågade inte fråga läraren om hjälp i skolan när vi flyttade tillbaka så jag hade det rätt jobbigt vid omställningen.

    Svara

     Det är skillnad på skola och skola.
     Tyvärr tror jag mer på den typen av skolgång än att låta ungarna ränna omkring, demolera skolsalen och svära åt lärarna. Tur att det finns olika skolor med olika sätt att lära ut.

     Svara

  Skulle något av mina barn skulle vandalisera på skola eller annat ställe så skulle det först få be om ursäkt till den drabbade och sedan skulle dom få reparera det dom pajat, skulle även ha stenkoll på allt de gör på sociala medier och dom skulle få jobba sig till att man litar på dom igen, för min tillit i mina barn skulle försvinna till viss del om dom skulle paja, dom vet bättre än så

  Svara

  Sista Fredagspodden idag. Hur firar ni?

  Svara

  Ohhh herre Jesus. Prata med eleverna säger läraren…. Vad är det man ska prata om? Sådana vuxna ungar BÖR VETA hur de ska agera i ett vanligt klassrum.
  Det är därför mina barn är satta på en engelsk skola med disciplin.
  Jag kan säga som så att det hade blivit väldigt konsekvenser med ett sådant beteende. Punkt!

  Svara

  Hur jävla rädda ska inte ordentliga ungar bli i en sån miljö? Fy fan för att behöva tillbringa dagarna med gränslösa dårar. 😠

  Svara

  42 sekunder in räckte för min del.

  Det skadar ingen, nähä tänk om någon får en stol på sig?

  Den psykiska delen?

  Jag hade inte kunnat slappna av i klassrummet.

  Mina barn: Ja de hade fått jobba av pengarna.
  De hade inte fått gå någonstans, vara med vänner eller liknande.

  Tur att de förstår att man inte gör så.

  Svara

  Varför blir inte föräldrar betalningsskyldiga? Det känns så skevt att budgeten för hela skolan ska behöva stå för att ersätta vandaliseringen. Visst jag fattar skolan ska inte kosta något men då kanske man inte heller ska ha sönder något?
  Och visst det kanske är svårt att få tag på de som vandaliserat men då får väl alla elever (föräldrar) betala då så kanske man kan säga till sin kompis att sluta.

  Svara

   Om man vet vilken elev det är som har gjort detta, då får föräldern betala. Vet inte hur det funkar i de fall där föräldern/föräldrarna inte har möjlighet att betala (pga dålig/ansträngd ekonomi). Men oftast sker all sorts av vandalisering när lärare inte ser den = skolan får betala (det den kan).

   Svara

    Ok! Här finns de ju på snapchatt så hoppas de kan identifieras då

    Svara

  Gillar att det nästan är tävling i vem som kan bestraffa som barn hårdast i kommentarerna. Kul läsning! Alltid underhållande. Jag synar med att jag skulle varje morgon väcka mitt barn genom att sparka upp dörren och skrika ”Drama!!!” och sen kasta in en stol i rummet. Tills han tröttnar.

  Svara

   Hahaha! Jag kontrar med att jag sparkar upp dörren, skriker ”DRAMA!” och börjar kasta med ungen.

   Svara

   Hahahahha! jag hade bakbundit barnet i ett nedsläckt rum, satt på filmen på storbildsteve på repeat med högsta ljudet och låtit honom sitta där 72 h utan paus.

   Svara

   😂

   Svara

   Jag tror faktiskt det hade varit riktigt effektivt.

   Hade blivit helt galen på min unge om den gjort så. Tror det pjoskas för mycket med ungar idag. När jag var vikarie på skolor så var jag den där ”jobbiga” som krävde att man skulle sköta sig, tvätta händer efter att man varit på toa, åt ordentligt i matsalen, var tyst och lyssnade när en kompis pratade. Ungarna älskade mig även om jag var hård. När de skötte sig så fanns det ju tid att göra även roliga saker som att rita, surfa lite, spela spel och kolla på film.

   Svara

   Hahaha…
   Jag hade slängt upp dörren och skrikit DRAMA…. och slängt telefon, dator och IPad i golvet och stampat sönder dem.

   Svara

  Hade det varit min unge hade tofflan och skohornet åkt fram.

  Svara

   Jag hoppas du inte är allvarlig. Du är medveten om att barnaga är förbjudet i Sverige sedan 1979?

   Svara

    Lina, håll dig till statistik. Sarkastisk humor är inte din starka sida och då är det väldigt stor risk att du kommer att kränkas ungefär 124 ggr om dagen om du ska läsa kommentarsfältet i denna bloggen.
    PS. Hade du själv jobbat på en Malmöskola hade du också ansett att många barn skulle behöva ha sig ett kok stryk.

    Svara

     Hur var det ”sarkastisk humor” att föreslå stryk, om du nu dessutom tycker att barnaga ändå är en rätt bra idé?

     Inte upprörd (eller kränkt…) bara undrar

     Svara

  Jag hade blivit totalt vansinnig och besviken om mitt barn gjorde något sådant. Jag hade erbjudit skolan varenda krona det kostar för reparation sedan hade jag låtit mitt barn betala av skulden för pengarna jag ligger ute med. Utegångsförbud, indragen vecko/månadspeng, mobilförbud..

  Svara

  Helt jävla vansinnigt! Jag blir skogstokig! Hade skämts ihjäl om det var min unge som kommit på något sådant här. Hoppas föräldrarna blir betalningsskyldiga för saker som gått sönder. Som pojkarna som brände ner skolan i Sansbro där föräldrarna krävdes på 25 miljoner kronor. Inte mer än rätt.

  Svara

  Det känns ju lite sådär att en vuxen kallar barn för svagbegåvade ungjävlar.

  Svara

   Ja, det är verkligen synd om ungarna här. Möjligtvis för att de är svagbegåvade ungjävlar då. Läste nånstans att forskarna kommit fram till att vår IQ börjat sjunka (speciellt märkbart i de Nordiska länderna tydligen) och ser man sig omkring så känns det onekligen väldigt sannolikt.

   Svara

    Kan nog ha att göra med att det avlas hejvilt nu för tiden utan eftertanke.

    Svara

     Till skillnad från förr i tiden när man bara avlade på goda samhällsmedborgare och hade vett att tvångskastrera! En riktig toppentid!

     Svara

  Det är ju inte barnen som ska skuldbeläggas för det här. Det är ju faktiskt föräldrarna.

  De föräldrarna är väl ungefär på samma nivå med de läsarna här inne som uppmanar till barnaga. Skit, dvs.

  Svara

   Vänta lite! Ska barnen alltså inte få känna att detta är deras ansvar utan det ska, återigen, läggas på någon annan? När ska det slutas med att curla barnen?

   Svara

  Apropå det där med hur skolan bemöter elever osv. Vi var nyligen på utvecklingssamtal för vår fyraåring. Vi har en yvig liten fyraåring där vi ofta behöver säga nej och inte. När vi berättade för pedagogerna hur vi brukar förbereda och agera i situationer där fyraåringen kan göra/gör fel fick vi veta att i nya skolkommissionen står det att pedagoger inte ska säga nej och inte. Istället ska man alltid belysa möjligheterna och vad man får. Där kände vi att nu börjar det bli lite för lulligt?! Klart man måste säga nej och berätta vad man inte får göra? Eller?

  Svara

   Jag tror att tanken med set är att barnen inte ska ha möjlighet att komma på vad de inte får göra.

   En väldigt bra teoretisk tanke, men fungerar inte i praktiken. Det är väldigt inspirerat av Jesper Juuhl och liknande,enligt mig är dock problemet att det relativserar vad som är rätt och fel.

   Svara

   Tror det där mer är en teknik för att hjälpa barnen att veta vad man ska göra. T ex att det räcker inte att sälja ”sådär gör man inte”. Utan man måste tala om vad barnet bör göra istället.. Nu har jag en tvååring,, och då istället för att sälja ”inte slå storebror” så säljer jag ” klappa fint, annars gör det ont”. ’,,, så det handlar mer om pedagogik,, för ofta fastnar man i tjat av nej nej nej,, inte inte inte :p

   Svara

    Absolut! Vi gör samma men ibland behövs nej och inte ändå. Vi säger nej och inte följt av en förklaring till varför och förslag till annat. Men det verkade så främmande för pedagogen vi pratade med. Det är säkert olika hur kommissionen tolkas också.

    Svara

     Jag är rädd att ni (och/eller) personalen på förskolan missuppfattat vad ordet ”kommission” är.

     Svara

   Det handlar väl snarare om att man inte ska säga gör inte si gör inte så..
   Spring inte! Säg istället Gå.
   Osv

   Svara

  Usch vad arg jag blir.

  Vet inte riktigt vad jag skulle ta mig till om mina barn (när de blir äldre) gör något sådant. Utegångsförbud tror jag inte fungerar men någon allvarlig konsekvens skulle självklart krävas. Mest skulle jag ju dock bli besviken på mig själv och min man som misslyckats så i vår uppfostran. Känner nästan någon form av sekundärskam å dessa föräldrar vägnar.

  Svara

  Alltså jag vill verkligen inte dra alla över samma kam, jag vet att det finns fantastiska elever i Sverige, men jag har jobbat med gymnasielever i ungefär 5 år i Kanada. Och jag kan inte låta bli att jämföra. Jag har inte under mina 5 år sett EN elev vara respektlös mot en lärare. Eller säga nåt illa om en lärare. Eller göra något mot deras skolbyggnad. Nåt som detta som händer i denna här videon tror jag aldrig skulle hända här. Istället är det ”Mr” och ”Mrs” som gäller och inga förnamn till lärare (vilket såklart är en kultur-grej) och Yes, sir och Yes, mam. En gång kallade en elev mig för Miss Mam Hanna (HAHA). Men. Självklart finns det odrägliga elever även i Kanada men jag har verkligen inte träffat några och jag har träffat hundratals. Alla pluggar hårt och verkar ha en annan inställning till skolan. Har inte sett en elev röka utanför skolan eller nånstans heller. Inte för att det gör en till en sämre person men bara intressant. Mindre människor använder ioförsig tobak här. (Dock mer Weed vilket är en annan disskusion) Aldrig att de skulle kunna ha keps på sig inomhus i skolan heller. Jag tror det har att göra med att eftergymnasial utbildning kostar så mkt här, så redan på gymnasiet satsas det mer på skolan och betygen. Jag älskar att vi har gratis utbildning i Sverige och jag skryter om de ofta, men jag tror baksidan gör att vi tar skolan för givet, inte bryr oss lika mkt? Igen – jag vet att jag drar alla över samma kam och att många svenskar studerar hårt här men jag tycker ändå man ser kulturskillnader i hur seriöst man tar plugget när allt är gratis. Jag vet att jag inte brydde mig så mkt på gymnasiet. Lite tankar kom kulturskillnader bara… Det har som sagt gått 5 år sen jag jobbade med elever i Sverige men jag blir så förvånad över att elever tror sig ha rätten att hålla på sådär..

  Svara

  Kalla aldrig en elev svagbegåvad. Så respektlöst,har eleven problem i skolan bekräftar den för hen att skolframgång inte är för hen. Då kan ju hen lika gärna leva loppan och nå social framgång. Ett annat vanligt problem är uttråkade överbegåvade, som då istället gör dumheter.

  Sen är detta ett sjukt fenomen och vuxna behöver tidigt prata med barn om sakers värde, hur man bör bete sig och bemöta dåligt beteende

  Svara

   Zzzz

   Svara

  Men vad är det som händer? Jag är själv 30 och har inte bott i Sverige sen jag var 19 så jag vet inte hur det ser uti skolorna längre. Jag blev helt förbluffad över klippet i Malou efter tio med Lady Dhamer häromdagen då dom diskuterade ifall man skulle låta barnen ha mobiler under skoltid. För mig låter det helt sjukt att låta ett barn ha en smart Phone till att börja med, vad fan ska dom med fri tillgång till internet att göra?
  Och att ens disskutera ifall de ska få ha den under skoltid? Självklart inte!
  Jag gick på landsbygdsskola under 90 talet och visst hade vi några ”stränga lärare” men även dem var snälla. Vi hade redan respekt för skolan, vi älskade våra snälla lärare och det behövdes knappt några utskällningar.
  Detta klippet känns så främmande för mig, att det ens får gå till såhär i EN skola.

  Inga telefoner under skoltid (föräldrarna kan ringa till skolan om det är kris, så gjorde vi på min tid och ingen dog av det).
  Lär ungarna innebörden av att betala skatt och hur lyckligt lottade vi är i Sverige att ha fri skola – helst redan i årskurs ett.

  Svara

  Som lärarvikarie kan jag säga att dagens elever är så energiska och störa så det finns inte. Det behövs bokstavligt talat en ordinarie lärare som skriker på de så att de fattar, så hatten av till er lärare som orkar med detta varje dag. Jag hade aldrig orkat.
  Det värsta av allt är att en eller två störande elever förstår för alla andra, och det är därför jag absolut inte kommer att skicka mitt framtida barn till någon kommunal skola. Aldrig!

  Svara

   Bara nyfiken – om du inte skulle skicka barnen till kommunal skola, vad hade du valt då? 🙂

   Svara

    Jag vill väldigt gärna hemskola mitt barn och ha en eller flera privatlärare som kommer hem till oss. Tyvärr har vi skolplikt så jag får hitta en privatskola när det är dags. Har jobbar i 11 skolor som vikarie och Ingen av dessa har varit bra. När eleverna väl når årskurs 5 och uppåt så ser jag hur stökiga de börjar bli. Högstadieelever är OFTAST de jobbigaste.

    Svara

   Fast en sådan generalisering fungerar inte. Jag har varit lärare drygt femton år innan jag bytte bransch nyligen. Har jobbat på minst en fantastiskt bra kommunal skola precis som en likaledes fantastisk friskola (internationella engelska) men jag har också arbetat på en likaledes usel kommunal skola och mitt sista år i skolans värld spenderades på en friskola som skolverket utan tvekan borde ta tillståndet ifrån.

   Svara

  Sjukt!!

  Läste i metro idag om en annan ’challenge’ som gick ut på att man skulle slå en gurka mitt i tu på någon (obs: måste vara ovetandes) huvud. Snakca om chock och förnedring att få en gurka slagen i skallen.
  /hatar youtuber-brats

  Svara

   Den ”utmaningen” kommer från snapchataren abbeblattelito, han är så otroligt jävla respektlös och har tyvärr många unga tittare som tar efter. Han lägger dagligen ut hur många som skriver till honom att han är en förebild osv.

   Svara

    Tillägg på min egen kommentar: han brukar alltså filma hur han går runt i olika matbutiker och äter saker, kastar mat i golvet osv. Han har lagt ut flera gånger hur han ”råkar” tappa flaskor med alkohol i golvet på systemet, smygfilmar folk runt omkring sig. Han la ut ett klipp på ett BARN och sa diverse rasistiska grejer. Dessutom gör han reklam för ”mello” dvs barbiedrogen som han dessutom säljer. Fräsch kille

    Svara

    Tillägg på min egen kommentar: han brukar alltså filma hur han går runt i olika matbutiker och äter saker, kastar mat i golvet osv. Han har lagt ut flera gånger hur han ”råkar” tappa flaskor med alkohol i golvet på systemet, smygfilmar folk runt omkring sig. Han la ut ett klipp på ett BARN och sa diverse rasistiska grejer. Dessutom gör han reklam för ”mello” dvs barbiedrogen som han dessutom säljer. Fräsch kille

    Svara

    En ”vuxen” man ju om min googling stämmer?

    Svara

     Ja tyvärr vuxen men beter sig inte som en

     Svara

      Han skulle fått smaka på tofflan.
      Nu alltså.

      Svara

  Fina det inget lagrum där youtubern kan dömas för uppvigling?

  Svara

   Finns.

   Svara

  Tycker barn/ungdomar i allmänhet blivit mer och mer stöddiga och respektlösa. Jag har arbetat som lärarvikarie för låg- och mellanstadiet under en tid och herregud vad de håller på? Säger typ ”WHAT THE FUCK” (och andra härliga amerikanska uttryck) och är totalt vidriga. Var även på olika skolor i olika delar ”samhället”, men ingen större skillnad alls.

  Tror definitivt det beror på att allt fler yngre människor har smartphones och därmed får tillgång till sociala medier och ”inspireras”..

  Känner mig som en tant när jag säger att det var bättre för men HUJEDA mig vad jag kan sakna tiden när man va ”ung” och hade en tegelsten man endast kunde ringa/smsa på.

  Numera är jag förskollevikarie. Där barn fortfarande är barn.

  Svara

  Jag blir mörkrädd och illamående. Vad händer med världen? Det blir ju tokigare och tokigare saker som händer. Är detta humor? Jag hade skämts något så fruktansvärt om det var mitt barn.

  Jag är född -86. Jag har inte upplevt ”stök” i skolan/klassrummen under min uppväxt. Vad kan det bero på? Vart jag är uppväxt, eller fanns det mer respekt förr? Jag har alltid haft respekt för äldre och andras egendom.

  Om mina barn skulle bete sig så här när de blir äldre skulle det få konsekvenser. Be om ursäkt till skolan och andra som drabbats. Ingen mobiltelefon/tv/dator. Ingen veckopeng/månadspeng. Inga kompisar på kvällar och helger.

  Så tänker jag!

  Svara

  Både dumt och direkt löjligt när de inte ens gör det ordentligt. Vad är det för mjäkiga jävla kast? Dagens kids vågar ju inte ens ta i. Någon borde läsa lusen av dem!

  Svara

  Hur ska skötsamma och motiverade elever kunna koncentrera sig på skolan när de måste gå med sådana här bråkstakar som bara stör? Om undervisningen störs påverkar det ju övriga skötsamma barns möjlighet att nå sitt fulla potential. Usch vad uppgiven jag blir. 🙁

  Svara

  Man ”tar” väl ändå inte sönder något? Man HAR sönder något?
  Eller, va? Varför skriver alla att någon ”tog sönder” något?

  Svara

  Om min son skulle göra sådär så skulle jag se till att han fick betala genom att donera x antal vecko/månadspengar till skolan för nya saker och sen skulle han få ha en Nokia 3310 på obestämd tid som telefon 🙂 Så får han se hur kul det är att vara utan pengar och telefon hehe ^^

  Svara

  kanalen heter svensk drama

  Svara

  Kanalen heter svensk drama, men han som har den är anonym

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.