Guldfisk?

Calle Schulman:

Kommer ni ihåg det brandtal Calle Schulman höll på Instagram för några dagar sedan om hur nyfrälst han kände sig efter att ha bytt ut iPhonen mot en gammal Nokia? Hur en helt ny värld öppnat upp sig för honom och hur han nu kan fokusera på familjen, sig själv eller på att göra ingenting istället för att börja fippla med sin smartphone?

Om det nu är så himla fantastiskt och omvälvande, hur kommer det sig då att han gång på gång går tillbaka till att använda sin smart phone?
Det är nämligen minst tredje gången han skriver ett likadant inlägg. 2014 skrev han två inlägg om exakt samma sak som för några dagar sedan så man ju börja undra…

Har Calle minne som en guldfisk (Eller som en CamCam – jag har nämligen sämst minne nu för tiden) eller är detta ett återkommande inslag som han dammar av när kreativiteten tryter och/eller vill ”läxa upp” sina följare om vikten i att vara offline, trots att Calle själv flera gången varit ett skolboksexempel på hur man inte ska bete sig på nätet och tar sin närvaro där på så stort allvar att han till och med började räkna ner sina inlägg mot siffran noll som representerar slutet för Calle Schulmans närvaro på Instagram.

Tack för tips!

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  He he..det här är ju jätteroligt! Han är så hög på sin egen förträfflighet och genialitet att han kopierar sig själv..ha ha…
  Men om nu Nokian är så bra, varför går han alltid tillbaka till att vara uppkopplad ?

  Svara

  Ett moment 22 enligt forskare. https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/hjarnan-forandras-av-mobilen
  De kanske kunde forska på CS?

  Svara

  Äh han vill bara vara speciell. Han är som en bloggerska som hintar om ”viktigt möte” ”träffat SÅ roliga personer men får inte säga mer nu”.

  Han är säkert sponsrad av Nokia. Får en slant och voilà IPhonen kommer fram om ett tag igen.

  Svara

   Ungefär samma som alla influensers som lägger upp 10 inlägg om hur bra nya huawei telefonen är å så använder som iPhone/samsung annars 😂

   Svara

    Helt obegripligt för mig som har en Huawei och tycker den är skitbra och skulle välja den alla dagar över en jäkla iPhone 🙂

    Svara

  OT: Denise och Linus , som det nyligen skrevs om här i bloggen, blev gravida när de använde natural cycles som preventivmedel enligt hennes blogg! Verkligen bra preventivmedel det där verkar vara;)

  Svara

   Fast NC är lika säkert som kondom om man inte är ”slarvig”förstås. Då måste man använda kondom hela tiden! Enligt Bella som förstås inte själv litar på NC som preventivmedel.
   Säkra perioder har aldrig varit säkra. Det vet man sedan Hedenhös.

   Svara

    Nu vet jag inte hur insatt du är i nc men nc är inte samma som säkra perioder tycker jag. Jag själv har använt nc i två år och är mer än nöjd. Det funkar som så att kroppens temperatur går upp när ägglossning är på g. Så genom att mäta din temperatur och använda ägglossningsstickor (för att vara på den säkra sidan) så spårar du din ägglossning, du får det svart på vitt om du har ägglossning på gång eller inte. Men som allt annat så passar det inte alla. Men för de som inte vill ta hormoner och läser på vad det handlar om (och följer instruktioner!) rekommenderar jag det verkligen

    Svara

     Nu är appen anmäld till Läkemedelsverket av Södersjukhuset, Falu lasarett och Karolinska sjukhuset i Huddinge så vi får väl se vad som kommer ut av det.
     Vore bättre att NC marknadsfördes som ”fertilitetsmonitor” likt vad som gäller utanför EU dvs bl a i USA. Då skulle NC kunna användas i huvudsak för att planera graviditet snarare än att förebygga. Men rent kommersiellt vill naturligtvis NC gärna kunna marknadsföra sig som preventivmedel men vi har sett konsekvenserna av den marknadsföringen.
     Användarna är ”slarviga” när de använder appen och då blir det oönskade graviditeter.

     Svara

      Jag vet att appen är anmäld och frågan är vem som har rätt eller fel. Har användarna varit ”slarviga” eller inte följt instruktionerna? Eller har de följt dem till punkt och pricka och ändå blivit gravid. Vem vet?
      Jag tycker att de har marknadsfört appen lite väl ”bara att mäta och lägg in det i en app och så blir du inte gravid”. Det ligger mycket mer jobb och ansvar bakom det än så.
      Jag tror att de har misslyckats mycket med sin marknadsföring genom att använda ”influencers” och i synnerhet Blondinbella, speciellt eftersom hennes trovärdighet sjunker för varje dag.
      Läste någonstans att det var en bloggare som skrev ”jag visste inte att man skulle mäta på morgonen…” Men saken är att det är just att tempa på morgonen innan man stigit upp som är nyckeln till en rättvis tempning och data.
      Synd, för i grunden tycker jag att det är en bra ide. Nytänkande och ett alternativ till oss som inte vill eller kan ta homoner

      Svara

       Jag är så himla kluven till det och har faktiskt själv valt att fortsätta. Jag tror absolut inte att alla graviditeter är orsakade av slarv men jag tror också att flertalet kan vara det. Exempelvis när de kom med en ny uppdatering för några år sedan som sågades totalt av användarna (inte lika snyggt och lätt att överblicka framåt) så var förklaringen att de var tvungna att tydliggöra att framtiden enbart är en prognos, det är inte förrän man får grönt aktuell dag som det är säkert. Flera personer hade alltså lagt in några värden, fått en prognos med gröna och röda dagar och använde prognosen utan att lägga in fler värden. Wtf liksom.

       Sen är ju argumentationen gällande graviditet under användning av p-piller också strålande ”nej men du har ju säkert missat eller tagit fel tid” medan när det gäller NC skyller man inte på användaren.

       Svara

        Precis, jag minns att jag hade gröna dagar framför mig men när jag la in tempen den morgonen så blev det rött. Alltså en indkation att ägglossning är på väg och att den kom tidigare den månaden.

        Just nu ser min livssituation ut att nc inte är optimalt men jag hoppas att jag kan fortsätta i framtiden 👍

        Svara

   Jag har flera kompisar som blev gravida när de åt p-piller. Och min mamma blev gravid med spiral. Himla bra preventivmedel det verkar vara! 🙂

   Svara

    Samma här, verkligen jättebra preventivmedel! 😋

    Svara

  Hahahaha vad skämmigt! 😂😂😂

  Svara

  och det här med batteritiden? Vad gnäller han för? Klart som fasen batteriet i din iphone tar slut snabbare än din Nokia? Din iphone är en liten dator. Vill se den som jobbar på sin laptop i samma utsträckning på sin smartphone under en dag, utan att ladda den. Jösses.

  Svara

   Precis, skulle han bara ringa och sms:a som på den gamla telefonen så håller ju batteriet väldigt mkt längre. Han kan ju köra flygplansläge på smartphonen och få typ samma effekt.

   Svara

  OT
  Att influencers inspireras av varandra och bär/gör samma grejer är ju inget ovanligt. Men har det verkligen gått så långt att influencers hem ska se likadana ut också?
  Använder sig majoriteten av Karlssons golv och den där stylebylojs?
  Trillade in på frisören Elins blogg och där är hennes lägenhet i full gång att renoveras av dessa företag, och som vanligt är det mörka dörrar, heltäckningsmatta, bokhyllan som byggs in i väggen etc.
  Företagen är länkade men inte ett ord om samarbete?

  Terese Lindgren gjorde också smygreklam rätt nyligen för något gardinföretag på sin blogg på tal om inredning…

  Svara

  Blir så trött på alla som klagar på batteritiden på Iphone och jämför med en Nokia. Man har massvis med appar och funktioner i din Iphone som man använder hela tiden tillskillnad från Nokiatelefonen. OT; nu läggs det in reklamvideos mitt i texterna i dina inlägg. När flyttar bloggen?

  Svara

  Om Calle verkligen hade velat öka batteritiden på sin iPhone så finns det massor med tips. Men jag antar att det inte är det verkliga problemet eftersom han bara vill låtsas klaga för att få en anledning att visa upp en Nokia.
  Men för den som är intresserad av att öka batteritiden på en iPhone – företrädesvis när den blivit två-tre år och batteriet börjar sega ur. Tips: Byt batteri för det är halva priset nu sedan Apple avslöjats ”fuska”:
  25 tips som ger dig betydligt mer batteritid på Iphone
  https://macworld.idg.se/2.1038/1.589352/fa-bukt-med-taskig-batteritid-pa-iphone-och-ipad

  Svara

   Eller det absolut enklaste – använd din iphone som om de vore en gammal nokia dvs. bara ring och smsa från den.

   Svara

   Eller köp inte en iPhone…. Jag har en oneplus5t, laddar ungefär varannan dag trots att jag lyssnar på poddar hela tiden på jobbet. Kostar dessutom hälften av en ny iPhone.

   Svara

  Han gör ju så med allt?
  Det är inte så länge sedan han skrev med patos om hur barnen inte skulle exponeras på insta längre – långt över hälften av hans bilder från de senaste par månaderna är på barnen.
  Samt använder regelbundet sedan länge tuggade plattityder som om han filosoferat fram några nya djupa ‘sanningar’.

  Svara

  Glöm inte hans nedräkning!! Han har uppdaterat sen du gjorde inlägg senast, inte för att du behlver göra inlägg varje gång men kom ihåg ändå 😘

  Svara

   Han lovar så mycket denne Calle Schulman.
   Det var 25 februari 2017 som Calle lovade att skicka in kvitton på resan till Mauritius.
   Kanske kan han fira ettårsdagen med att visa upp att han betalade ”varenda krona” för resan som verkar ha varit misstänkt sponsrad av Turkish Airlines.
   ”Calle menar nämligen via mail att de betalat varenda krona av den här semestern – och vill visa upp kvitton när han kommer hem”
   https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/02/calle-schulman-leker-internationell-kandis

   Svara

  Tycker Shandhrahhh är lite vidrig som lägger ut reklamebilder på Calles barn…känns inte okej

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.