Slump eller Spons?

 

Nu är det dags igen, mina små spelgalningar!
”Slump eller Spons” maxar järnet idag och bjuder på inte mindre än TVÅ hela gissningsdestinationer.

Den första är Dubai.
Kenza är där tillsammans med sin kompis Klara och hymlar inte det minsta med att hon är där för att marknadsföra stället.
Men som av en slump så befinner sig både Ellen Bergström och Josephine Qvist där, men ingen av dem nämner något samarbete.
Vad tror ni? Är det slump eller spons?

Samma sak gäller gänget här under.
Hur kan det komma sig att denna trio av bloggande väninnor reser till exakt samma plats i Mexico inom en dryg månad?
Dasha bloggade ju om hur mycket pengar hon sparade genom att använda sig av sidan Refunder – som Petra som av en slump brukar göra reklam för.
Michaela Forni befann sig även hon i Tulum och sammanstrålade med ”Dashlas” över några gungor och drinkar.
Coincidence? Eller Jo-incidence?

Slump eller spons? Vad gissar ni på?

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Spons

  Svara

  Eller Yusaragi spa, som Linnea Claesson, Lady Dahmer och Miriam Bryant varit på senaste veckan?

  Svara

   Det är inte ett samarbete utan Bindefeld bjöd in till nyöppningen vilket gör det hela till ett pressevent utan krav på motprestation.

   Svara

    Fast syftet med att bjuda in alla till detta ”pressevent utan krav…” var ju såklart för att få marknadsföring/pr/reklam och självklart visar ju alla som blir bjudna att de är där, en del visar mkt bilder på stället och en del mindre men alla gör reklam för stället vilket är syftet/målet.

    Svara

     Absolut! Det räknar de med så klart, men eftersom det inte stipulerar något motkrav utan att den som vill får skriva om det så räknas det inte som reklam.

     Svara

    Vad är det för mening med ett pressevent bara för att ett spa byggt om ett badhus och öppnar igen? Vilken ”press” är det som avses?
    Ingen seriös journalist skulle väl skriva om en nyöppning av ett spa. Vad har detta för allmänintresse eller nyhetsvärde för en seriös tidning som tillämpar pressetiska regler?
    Nej, dessa sk pressevents är helt enkelt mutor till influencers för att de ska göra reklam i sociala medier. Pressevents, pressutskick och pressresor är bara förtäckt ersättning för smygreklam.

    Svara

     Japp, så är det givetvis och de hoppas ju så klart på att influencerna ska lägga upp bilder och liknande… Samma sak när de får bud hem med prylar..

     Svara

  Såg att Pernilla W gör reklam för sitt vin på insta stories utan att reklammarkera.

  Skål! 🍷 *hick*

  Svara

   Fler som gör reklam på instastories utan att reklammärka.

   Svara

   Menar du när pw bläddrar i tdningen? Tveksamt om det räknas som smygreklam för det är nog inget hon fått betalt för men visst det är ju en form av reklam ändå, men hade varit en annan grej om hon t.ex fått hem ett gäng skor från ett företag som hon visar upp Då är det ju smygreklam för det är självklart menat/avtalat att visas upp då och en ersättning oavsett betalt i pengar eller ej, men det går väl att låtsas att det är ett bud.

   Svara

    Gör man reklam för egna produkter så är det reklam och ska märkas ut som sådan. Det har ju fastställts flera gånger bl a när det gäller Bellas reklam för LCC.
    Dessutom finns det särskilda regler för alkoholreklam.

    Svara

  Forni har redan svarat på frågan. Hon och hennes kille åker på vintersemester varje år och beskostar det, inkl denna, resa, själva.

  Svara

   Konstigt att hennes två väninnor åker till samma ställe typ samtidigt. SPONS!!!!!

   Svara

    Chilla

    Svara

    Dock är Tulum väldigt ”inne” att åka till nu. Så kan ändå tänka mig att de faktiskt alla väljer att åka på sin vintersemester dit pga det inte bara spåns. Är ju inte direkt konstigt att tre vänner alla åker på en vintersemester och just nu åker ju typ ”alla” till Tulum

    Svara

   Fast bara för att någon säger/skriver att det är så så behöver det inte vara så, det behöver inte vara sanningen. Säger inte att Forni ljuger, det vet jag inte men det förekommer mycket ljug, mygel och lögner bland vissa bloggare/influencers.

   Svara

    Eller hur! Creddigare att få det till att man har råd att bekosta en lyxsemester i ett lyxparadis på ett lyxhotell där eliten håller till.

    Svara

     Förutom skrytet så är alla rädda för förmånsbeskattning när de får resor betalda i utbyte mot reklam.

     Svara

   Fast Petra använde ju en pressbild häromdagen när hon visade typ ett hotell eller vad det nu va…

   Svara

  Annica Englund hade tid hos Elin för att fixa håret och har man tid där och är försenad då kör man i bussfilen hela vägen , Jag blir såå förbannad rent ut sagt 🙁

  Svara

   Håller med där.Hon verkar leva i sin lilla ”kändisbubbla” Lägger ut på Instastory när hon kör bil fast det är förbjudet.Vill att andra ska betala hennes parkeringsböter samt påminna henne om att flytta bilen så hon ska slippa böter

   Svara

    Ja! Följde Annica förr. Men var tvungen att avfölja och sluta kolla på instastories pga av hennes skratt och 511 stories per dag.
    Samma med Elin, frisören, kunde kolla på de vloggar och instastories men klarade inte av hennes poserande och tillgjorda ansiktsuttryck.

    Svara

  Dit brukar ju även Valerie åka med sin familj. Tror dock de gör det som vanlig familjesemester.
  Klart det verkar konstigt när flera bloggare/offentliga åker till samma ställe under en period, men det behöver ju inte vara lurigt. Ja, det är svårt att avgöra.

  Svara

  Missade att Janni & Jon var där nyligen också

  Svara

   I Tulum alltså 🙂

   Svara

  Kan ju vara så att de inspirerar och tipsar varandra om resor de varit på, vore lite konstigt om Alla blir sponsrade men good for them om det är så, lyxigt.

  Svara

  ”Eller Jo-incidence?” hahahahahaha du dödar mig

  Svara

  Första fallet är en slump.

  Svara

  Fast Kenzas post nämner ju mydubai, vilket den andra inte gör. Eller ska man reklammärka även om man inte skriver någonting om företaget som sponsrar en, så länge man är på resan som är sponsrad? Hur skiljer sig det från pressevent (krav på motprestation blabla ja, men man kan ju tänka sig att mydubai/sponsorn bara kräver ett visst antal inlägg, måste även de andra reklammärkas då?)

  Och ang. Tulum-resorna kan det ju vara spons, men tycker att iaf Forni brukar vara rätt bra på att märka ut samarbeten. Plus att alla har väl hoppat runt mellan olika hotell (men inte alla samma som varandra), tror t.o.m. Dasha gav bort två hotellnätter till en läsare för att de ville bo nån annanstans i sista sekund. Känns ju oklart vem som skulle sponsra då, inte hotellen iaf

  Svara

  Tror inte Tulumresan är spons. Har en del gemensamma vänner och bekanta med det gänget och de är inte direkt ensamma om att åka dit. Väldigt populärt i de kretsarna för tillfället!

  Svara

  Måste dock tillägga att Tulum var inne för två år sedan – när internationella influensers åkte dit! Denna vinter är det Maldiverna som gäller 🙂

  Fyi! Såklart Det kvittar om ngt är inne eller inte – man reser dit man vill! Men, iom att Tulum omskrivs här som ’place to be’ så är det kanske det för vissa, men inte på världsplan.

  Svara

  Äcklad över att man kan med att göra reklam för skitlandet UAE.

  Svara

  Ärligt Camcam, dags att ge Kenza ett hyllningsinlägg. Hon är typ den enda som lyckas ha integritet och vara genuin bland alla influääänsers. Dessutom I över 10 års tid. Det är aldrig en tvekan om när hon gör reklam på sin blogg/IG. Har fått sådan respekt för henne senaste åren, hur hon navigerar med värdighet genom reklamhavet samtidigt som så många andra känns som köpta reklampelare. Är inte ett dugg förvånad att hon är den som får samarbeten med Puma osv osv. När världen tröttnat på influencers är jag rätt säker på att Kenza är kvinnan som kommer ha en karriär bortom det.

  Svara

   Jag lyfte fram det för bara några dagar sedan i och med Dubairesorna som många gör och har gjort så även tidigare..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.