Tuttar, tuttar, tuttar!!

Youtubern Lovisa Karlsson har publicerat en film på Instagram där hon dansar topless framför kameran och kommentarsfältet fylls av någon utav två saker. 
Hyllningar eller otrolig kränkthet.

Någon går så pass långt att de tycker att det Lovisa gör är olagligt, men det har jag mycket svårt att se. Däremot så bryter hon säkerligen mot ungefär alla regler som finns på Instagram men än så längre ligger den uppe trots alla som med största säkerhet anmält den!

Herregud, det är tuttar! Tuttar! Ofarliga tuttar!
Hade jag kunnat studsa runt utan bh och tröja utan att ge mig själv blåtiror så hade jag också gjort det.

Vad tycker ni? 
Frigörande eller fruktansvärt?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade jag kunnat studsa runt utan bh utan att snubbla på dom så hade jag också gjort det :)))

  Svara

   Jag hade knockat mig själv 🙂

   Svara

   Finns det risk att du kvävs om du står på händer? 😮

   Svara

   Jag och boobsen testade att ta en discodans till ”Diggiloo diggiley” och jag lever än! Dock tacksam över att ingen filmade… #hopphopp

   Svara

  Helt off topic, men vad i hela världen hände med T Sjöstedt ? Skulle inte hon få upp ny blogg och hej å hå ?

  Svara

  Undrar vad det är som skett i det svenska samhället? Bröst har blivit något laddat.
  Jag var tonåring i slutet på 80 talet och början på 90 talet och då kryllade det av kvinnor i alla åldrar som solade o badade topless. Stora bröst, små, hängiga osv. Helt avslappnad stämning.

  Svara

   Yes!
   Mammorna och vi tonåringar, alla i bikinitrosor och neonsolisar!

   Svara

   Ja haha ganska sjukt egentligen med alla barbröstade, att folk satt helt öppet och gick omkring med nakna bröst bland folk haha.. Jag menar killar blir liksom kåta av att se kvinnobröst, men vi blir inte kåta av att se mäns bröst/nipples.

   Svara

    Suck!

    Svara

     ”Suck”?

     Svara

     Vad TrH?? Suck?? Menar du att det ska vara så att vi ska gå omkring med nakna bröst? Känns det okej och normalt tycker du? Kanske tycker du att män kan gå runt och visa snorren också då? Det ÄR skillnad på om en tjej är naken på överkroppen än om en man är det!

     Svara

     Det är väl lite så? Min man går iaf bla igång på just brösten… inte alltid, men ska vi ligga är brösten gärna med! MEN jag tänker att dem förknippas med sex beroende på situationen.. på stranden, en ammande mamma, en bild på internet= inte förknippat med sex, men ska det knullas, ja då är dem väldigt mycket förknippat med sex!

     Svara

    Alla män är inte djur o blir kåta av att se bröst ute. Och vissa kvinnor blir kåta av manskroppar. Så jobbigt med massa stereotyper.

    Svara

     Ja visst blir vissa kvinor kåta av manskroppar men inte så ofta bara av att se en man utan tröja. Finns väl kvinnor som blir kåta av att se nakna kvinnobröst också men inte är de djur för det hehe. Stereotyper ööh. Du kanske tycker vi gott kan gå runt helnäck också och visa könet för alla är ju inte djur och alla blir inte kåta av det. Ja låt oss kasta kläderna, låt oss gå nakna på stan..varför inte. Nej inte jag iaf, vill inte, skulle känna mig jävligt obekväm. Vill ni gärna få visa era bröst eller vad menar ni egentligen?

     Svara

     Det behöver du inte, men låt de som vill göra det. Det finns folk som blir kåta av fötter, ska man då inte gå i sandaler? Det finns massa kvinnor som blir kåta av poliser, ska de då byta uniform till tomteuniform? Jag har tjejkompisar som typ dreglar efter muskulösa män i linne, betyder det att jag också gör det då jag är kvinna och att vi ska täcka alla muskulösa armar? De flesta kvinnor i min närhet blir både det ena och andra av en halvnaken snygg man. Det är vetenskapligt bevisat att vi kvinnor har högre sexdrift så det finns en massa att tända på hos den man för tillfället finner sexuellt attraktiv.

     En man hade kanske sagt som du, ”alla kvinnor blir kåta av en stor ***”, lika fel att dra alla över en kam där.
     Alltså förlåt för alla dumma exempel men jag tror att problemet sitter i hur DU ser på bröst och att du projicerar dessa stereotypiska tankar på andra. Det går inte att säga män blir/är x eller kvinnor är/blir x för det är alldeles för många män och kvinnor som går emot alla dessa x. Det går inte att täcka för allt som för någon är sexualiserat. I Saudiarabien är en arm sexualiserad.(🙄)

     Jag har inte sagt att vi vill gå med brösten ute utan jag menar att det INTE är brösten som är ett problem. Ja, de ÄR sexuliserade i stor mån, pga folk som tänker som du gör, men mitt problem är att du får det att låta som att de är sexualiserade av ALLA och på grund av dessa människor kan vissa inte visa sina bröst utan att det går åt helvete. Det är bara bröst! Varför sån big deal? Du verkar inte varit på en nudiststrand någon gång. Bröst är bara ett sandkorn, ingen jävel bryr sig. Går den mentaliteten att implementera mer i vardagen minskar denna sexualisering någon gång då den en gång i tiden inte existerat på samma sätt.

     Och jag hoppas du någon dag träffar den mogna person som får ditt ”killar är si och så” eller ”kvinnor är si och så” att dö ut. Vi bor i ett land där kvinnor länge kämpat för att den mentaliteten som omfattar hur en kvinna ”är” och ska vara skickats åt helvete(tack o lov) så alla dessa generaliseringar, vare sig det gäller män eller kvinnor går mig på nerverna.

     Ingen tvingar dig att klä av dig heller, jag tänker heller inte göra det då jag gått ner 25 kilo o mina bröst är på semester, men så fort jag gått upp lite kommer jag stolt hoppa runt på Ica bland bananerna med dom.

     Svara

     Menar du att djur blir kåta av nakna människor? Nä, tror inte det va..hare blir kåt av annan hare!

     Svara

     Gr – VAR sa/skrev jag att alla kvinnor blir kåta av en stor K** ? Och du säger alltså att om dina bröst inte ser ut på ett visst sätt så vill du inte visa dem men om de går upp lite så hmm ja vad ska man säga.. på tal om stereotyper. Fattar ändå inte vad polisuniformer och armar i saudiarabien har med 80-talets trend att sitta på stranden och gå omkring på stränder med nakna bröst, jag tycker det känns märkligt idag och därmed inte alls sagt att bröst i alla lägen är förknippat med sex, inte alls.. men det finns folk som blir obekväma av att se bröst som ammar och NEJ inte för att bröst skulle vara något fult men att vissa blir liksom generade. Och som någon skrev bröst är ofta förknippat med sex för många precis som en K** är det för många, men inte för alla. Men då tycker du kanske att det är okej och skulle vara normalt att killar offentligt visar k****? Men då är ju det ett sexbrott. Varför ska de bara få göra det på nudiststränder då och inte på vanliga stränder eller på instagram? Sen handlar inte detta om något generaliserande, metoo eller feministiskt. Jeeeses…

     Svara

    Va? det beror på kultur, jag lovar att i de så kallade ”naturfolken” i amazonas och i afrika där kvinnor alltid går runt med nakna bröst så ses inte bröst ens som sexuella. Det enda som ses som sexuellt där är fittan.

    Svara

     Och i mellanöstern anses ben och hår sexuella, ja även nakna armar i vissa fall, ja naken hud..

     Svara

   Åhh… på 70-talet var det knappast någon som höjde på ögonbrynen 🤣

   Svara

  Dansa på mi lady! Det är liksom fett (med mera) täckt av hud, inte helt olikt resten av kroppen. Jag vet inte exakt hur bekväm jag skulle vara i att springa runt top less (tack samhället) men vill man så GÖRT! Jag är all for!

  Svara

  Den här videon gör mig glad. En lycklig och fri Lovisa. Önskar alla där ute den känslan.

  Svara

  Men vad är det för fel på Marcello?
  Maken till mer avskyvärd och uppblåst människa är svårt att finna i Sverige!
  Hans senaste inlägg…HAN BETER SIG SOM OM HAN VORE 7ÅR!!! 😳🙄

  ”till saken hör även den att Ben Mitkus var där tillsammans med Nicci, mitt ex om ni nu vill kalla henne detta och ja, absolut var stämningen lite stel eller egentligen inte från min sida för jag skiter i, jag har inga känslor alls för den tjejen och det är nästan som att vi knappt kämt varandra så lätt har jag för att gå vidare vilket jag tycker är grymt skönt. Jag fick dom att vänta äver 1 timma på deras tid då jag alltid är prio när de kommer till allt och alla (nej inte riktigt men viktigt var det för jag skulle visa dom att mig blir man inte av med så enkelt).”

  Svara

   Men herregud! Sveriges största tönt 🏆

   Svara

   Gick in på hans blogg och spyr i min mun på hela honom. Vilken laughing stock han kommer vara om nåt år (mer än han redan är alltså). Såg även att han nämnt Bloggbevakning i ett inlägg där han lagt upp en bild på en tjejs tuttar som det står Marcelo på, typ ”nu vaknar bloggbevakning nog till liv” – med andra ord: han VILL så hårt bli nämnd. All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Alltså årets tönt alla kategorier. BB bör ej skriva om honom nästan. Han är FÖR patetisk. Får ta upp skämskudden oftare med honom än Anna Book. Skäms å hans familjs vägnar också.

   Svara

    Varför kan du Aa inte istället skriva om någon du tycker om. Skulle vart roligare att läsa änn skriva så om någon du inte känner. Det om något är töntigt. 😛

    Svara

   Vad elakt sagt. Hans manliga stolthet måste ha tagit sig en törn eller något, annars skulle han inte skriva sådär. Usch, hoppas att hon släppt honom helt och inser att han bara är en osäker och rädd liten tolvåring i en vuxen mans kropp. Inte värd henne.

   Svara

  Det enda man vill se är kvinnobröst, så länge det inte är bara nakna bröst på en kvinna som har kul eller matar sitt barn. Dessa, ursäkta, jävla kids som 100% säkert självmant söker upp porr och nakna kvinnor sitter och skriver diverse vidrigheter, för vad? Varför? Varför är det så fel när en kvinna FRIVILLIGT lägger upp bröst helt utan en sexuell agenda? Det borde ju vara tvärtom då, sök upp alla porrsajter och berätta hur vidrigt det är att lägga upp nakna kvinnor och dessutom har sex! Men nej, männen vill ha porren ifred, den får aldrig ifrågasättas för det är deras rätt men en kvinna får absolut inte visa sina bröst om hon vill. Det är inte hennes rätt.

  Svara

   Japp! Så sjuk värld!

   Svara

  Bryr mig inte så mycket. Förstår dock inte vad man får ut av att göra en sån video? Hade inte gjort det varken med eller utan kläder.

  Svara

   får ut? vad får man ut av att lägga ut selfies, naturbilder, videor på sin hund, videor när ens kompisar dansar på en fest? Man lägger väl fan ut det man gör för man tycker om det. Behöver inte vara djupare än så.

   Svara

    Det handlar ju om bekräftelse oavsett vad man lägger ut och jag ser inte vitsen med att söka bekräftelse på internet.

    Svara

     Redan väldigt tidigt i livet vänjer vid oss vid att få bekräftelse när vi gör något bra och som litet barn var det inte några övermänskliga prestationer som krävdes, utan det räckte med att vi log eller pekade på en lampa eller gjorde vad som skulle göras på pottan så hoppade föräldrarna jämfota av glädje och överöste oss med leenden, beröm, pussar, kramar och alla möjliga sorters bekräftelse.

     Bekräftelsen kändes bra och det lilla barnet lärde sig att göra nya saker för att få samma tacksamma reaktion från föräldrar och omgivning. Självförtroendet var på topp och livet var härligt. Efter hand som åren gick blev omgivningen dock mer och mer svårtflörtad och det krävdes betydligt mer för att få den bekräftelse vi hade vant oss vid att älska och som vuxen kan det gå väldigt långt mellan gångerna som man blir bekräftad av någon annan.

     Avsaknaden av den bekräftelse man vant sig vid kan kännas svår och som ett kvitto på att man inte är bra nog och inte duger och det är också därför som Facebook, Instagram och andra sociala medier är nerlusade med selfies, träningsresultat och bilder på egenhändigt tillagade måltider och bakade kakor och allt möjligt annat som man åstadkommer i vardagen men som egentligen inte är av intresse för någon annan.

     All den här delade informationen av vad man gör är inget annat än böner om bekräftelse. En gilla-markering värmer, men bäst är en kommentar om hur duktig man har varit eller hur snygg man är. Och skulle denna bekräftelse utebli eller bli mindre än vad man hade tänkt sig så kan dagen vara förstörd och man börjar ifrågasätta sig själv och undra vad man gjort för fel, eller om den och den är arg eller varför de inte gillar senaste bilden.

     Svara

     Källa: overlevnadsguiden.se

     Svara

     Såå, lösningen är, som jag ser det, att sluta berömä och bekräfta ungen när den inte en gjort något märkvärdigt. Kanske till och med bara lyckats producera skit.

     Svara

     Så vad gör man åt det här då? Ska man sluta att bekräfta barnet så det lär sig hur den bistra verkligheten fungerar redan från början? Nej, absolut inte! Barnet ska bekräftas, det är inte där felet ligger. Misstaget kommer när barnet blir lite äldre och fortsätter att söka bekräftelse utanför sig själv, oftast hos föräldrarna. Om man som förälder då vill göra sitt barn en riktigt stor tjänst så lär man barnet att själv avgöra när det har gjort något bra och att vara nöjd med den egna bekräftelsen utan att behöva få ett kvitto från någon annan om att man duger.

     Istället för att barnet kanske visar en teckning och frågar om den är fin och mamma säger att den är jättefin, så kan mamma fråga vad barnet själv tycker. Förmodligen säger barnet då att den är fin och då kan mamma istället bekräfta barnets förmåga att själv avgöra det genom att säga ”Vad duktig du är som kunde se det själv.” Genom att bekräfta barnets förmåga att bekräfta sig själv så bygger man både självkänsla och självförtroende hos barnet som varar livet ut och som kommer att underlätta vuxenlivet på många sätt.

     Henrietta, vill du ha en kram?

     Svara

     Nej, jag vill inte ha kramar av okända, sådana försök leder till våldsamt motstånd.
     Det du föreslår låter annars vettigt. Jag hyllar dock inga bajskorvar eller sång som totalt missar noterna, eller till och med hopp. Jep, en unge hade lärt sig hoppa och tyckte väl att det var något att hylla. Ja ba ”välkommen in i klubben, alla här kan hoppa”.

     Svara

     Jaha? Du låter som en arg människa. Hoppas att du hittar inre frid en dag.

     Svara

  En icke-fråga för mig. Jaha, liksom. Det var det. Inget att uppmärksamma.

  Svara

  ”Fylls av en av två saker” – alltså bara det ena eller det andra. Inte båda.

  Svara

   Tack!

   Svara

    Och du ändrade till ”fylls av någon utav två saker”, vad vill du ha sagt med den meningen? 🤔

    Svara

  För mig är det en icke-fråga men det blir ju en fråga p g a att instagram plockar bort just dessa bilder. Trots att det bara är en helt vanlig kropp som inte visas i ett ”porrigt” sammanhang. Så instagram och Fb verkar ju ha issues med detta. Och jag var också med på top-less-eran. Så kanske lite avprogrammerad av det..?

  Svara

   Folk anmäler och inlägget tas väl bort efter ett visst antal? Det är ju inte som att de sitter någon på instagram och söker upp tjejer som visar brösten bara för att ta bort deras inlägg.

   Svara

  Håller med Camilla och Kumiko.
  Så fort ett eller ett par bröst halas fram i icke sexuella sammanhang verkar det bli ramaskri. Bröst blir plötsligt äckliga om de gör vad de är till för: mata barn. Kvinnors nipples är förbjudna men ej männens. När man skulle visa informationsfilm (bröstcancer – BRO? Rosa bandet? – minns ej) om hur man ska känna på sina bröst blev den stoppad och man valde visa på en man med ”manboobs”. Och sen att män jämför att visa tuttarna med att visa k*kn?!

  Svara

   Håller med, det är galet. På 80-talet sprang alla runt topless hela sommaren utan att någon reagerade, undrar vad det var som hände? Jag solar topless ibland och gud vad fula blickar jag får från andra kvinnor. De verkar tro att mina bröst ska stjäla deras gubbar eller något sånt.

   Svara

    Ja visst är det sjukt! Jeez det är bara lite tuttar.. Jag solar alltid topless på stranden (bor visserligen vid Medelhavet men det är samma mentalitet som i Sverige). Men det blir också som en gemenskap har jag märkt – tar någon av sig vad heter det bikini-toppen så kommer dem likasinnade att flockas runt samma ställe. Free titties zone 🙌

    Svara

  Jag ser inte sånt som girlpower helt ärligt.

  Svara

  Aj, jag får ont av bara tanken. Mvh, Framtung

  Svara

  Tuttar kan visas när man ammar och knullar.

  Svara

   Tuttar kan faktiskt visas vid massa fler tillfällen :)))

   Svara

    Nähe…?
    Jag gav min åsikt, låt mig ha den.

    Svara

   Hur kommer det sig att du har den åsikten?

   Svara

  Vill inte se andras kvinnors bröst och jag vill inte heller att min pojkvän ska titta på andra kvinnors bröst. Jag blir allvarligt talat äcklad och känner mig kränkt. Finns ingen anledning att hänga ut sina tuttar bara för att göra ett statement att kvinnors bröst ingen är sexualiserade. Män tänder på kvinnors bröst (inte alla, men många) lika mycket som vi kvinnor tänder på män med muskler. Då borde inte män skaffa/ha muskler för det är sexuellt attraherande för oss kvinnor.

  Lägg ner skiten om att det är ok att visa brösten. Det är vidrigt.

  Svara

   HAHAHHSHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

   Svara

   Bra där 😂.

   Svara

   Har du ingen pli på din man?

   Svara

   Jag var tvungen att läsa 2 gånger i hopp om att finna att kommentaren var ironisk.
   Did not.
   *Facepalm* 😂😂😂😂😂

   Svara

    Den var ju ironisk är jag nästan helt säker på med tanke på sista kommentaren om att män inte borde ha/skaffa muskler?? Hoppas jag.

    Svara

   Haha ja för muskler är ett sexusliserat stigma!

   Svara

  Jag blir illa till mods av andras nakenhet, och vill varken visa mig själv naken eller se andra nakna, som i ett omklädningsrum t.ex.
  Det sitter i min personlighet, på samma sätt som att jag oftast inte orkar umgås med andra människor särskilt länge för att det tömmer min energi, att jag inte tycker om ett prata med okända människor etc.
  Jag förstår faktiskt inte VARFÖR man prompt ska få visa upp sin kropp (man eller kvinna) i offentliga rum, då det för mig känns lite som att någon blottar sig, man tränger sig igenom min komfortzon, på samma sätt som någon som står alldeles för nära en på tåg/perrong eller när de talar med en.

  Svara

   Ja gud vad sjukt att du tycker att kvinnans organ som har en fullt ickesexuell funktion ser ut som när någon blottar sig. Bebisar får sin mat från de sakerna och du vill sitta och säga att det känns likadant som när någon visar dig kuken? Så om någon med mening tar fram snoppen och visar dig den för att få sexuell njutning av handlingen blir du lika illa berörd som att se en kvinna sola topless på stranden. Hade du blivit kränkt av att av misstag gå in på ett nudistbad? Tycker verkligen att ni är roliga ni som tycker att ni har rätten att välja vad ni vill se. Ingen bryr sig vad du tycker är trevligt eller inte att se på vi vill ha jämställdhet och att kunna mata våra barn offentligt utan att äckel som du kommer och säger att vi blottar oss

   Svara

    Fin poäng, ful ton.

    Svara

    Brösten har två funktioner, mata bebisar och signalera till män att man är fruktbar och lönt att försöka producera barn med. Det är därför kvinnor har bröst även när dom inte ammar till skillnad från djur. Bröst som inte har mjölk i sig har bara en funktion, att få män att vilja knulla. Jag är allt för det här att man ska ha sin egna rätt till sina bröst men att sitta och säga att amning är bröstens enda funktion är biologiskt inte rätt. / feministen

    Svara

    Ja, jag hade känt mig extremt illa till mods av att komma in på en nudiststrand. När sa jag något om kränkt ?
    Och ingenstans har jag sagt att jag har något emot amning, inte heller att folk solar topless. Jag är för jämlikhet. Men om jag mår dåligt över något så måste jag väl få säga det, får inte jag dela med mig av det jag känner ? Vad är det för jämlikhet ? Det är inte något jag har valt, att känna som jag gör.

    Svara

  Har man ingenting emot att snuskgubbar sitter och drar i snasen till det så fine, lägg ut vad du vill.

  Svara

   Det gör de ändå, de drar i den till allting.

   Svara

   JA, för det är ju kvinnornas uppgift att se till att inga snubbar får snasefeeling – det är ju sen gammalt!

   Svara

  Varför kommer mina kommentarer inte igenom?

  Svara

  Är okej om jag gör helikoptern på Instagram?

  Svara

   Fast det är väl ändå inte hennes könsorgan hon visar, eller ???

   Svara

    Män tycker att bröst är sexiga därför tror de att de behövs för att skapa barn. De fattar inte att de är ett attribut som kan uppfattas som sexiga i rätt situation, tex som en midja eller händer.

    Svara

     Jag tror det där var en bra kommentar av ithomas. Lika osexigt som det tjejen la upp var, vilket är en ”komplimang” eftersom det vad jag förstår inte var i sexuellt syfte, lika osexigt är det med helikoptern. Och ungefär lika blottande är det, iaf utifrån instagrams regler.

     Svara

     Ja instagrams regler, men de är ju skrivna av män. Det finns en stor skillnad här, bröst är inte ett könsorgan men det känns så för att de har blivit så otroligt sexualiserade. Men i grunden är det bara till för att ge mat till barn. Det finns delar av världen här håret är sexualiserat och får inte visas offentligt och det är också bestämt för att män anser det. Kvinnor och män döljer könet, det är jämnlikt, vad behöver män dölja för att vi kvinnor har sexualiserat det? Tänk om män inte fick visa sina överarmar? Om det blev ramaskri varje gång och män kallades för billiga och kvinnor började skicka antingen hat eller att de ska onanera till det. Beroende på om de tycker att just de armarna är sexiga eller inte. Det låter knäppt och det är precis vad det är, samma sak med kvinnobröst.

     Svara

    Nej det är rätt. Hon visar sina bröst som jag kan se utifrån bild.

    Svara

   Nej inte på insta men gärna för mig 😅

   Svara

   Män har väl alltid fått använda sitt _könsorgan_ också i komiska sammanhang ( https://www.youtube.com/watch?v=ma_yIWQEqWk ) så det vore väl inte så väldigt revolutionerande.
   Dock är det bröst som visas i filmen, inte könsorgan. Gissar att ca ingen reagerar om du som man dansar topless? (Eller reagerar eventuellt mer på dansandet än på toplösheten.)
   Är du en av de som sammanliknar offentlig amning med offentlig bajsning också?

   Svara

    Jag ställde bara en fråga. Jag är ointresserad av sakfrågan, däremot är jag väldigt intresserad av reaktionerna på min fråga.

    Svara

     Aha, du är ensån där lurig kille som inte är intresserad i sakfrågan utan bara av att manipulera folk till att reagera för att sedan känna dig överlägsen när du fått igång diskussionen – så spännande, så nyskapande!
     Eller inte, hade massor av sådana i klassen på gymnasiet, som sa tex: ’Tjejer _är_ ju sämre på matte!’ och när man argumenterade emot (tex genom att genomgående ha bättre resultat än samtliga killar) så skrattade de och sa ’Haha, så löjlig/gullig/rolig du är som går igång på det!’
     Ett sånt härligt privilegie som den som inte är förtryckt kan använda sig av för att trycka till de förtryckta lite extra – skoj, verkligen!

     Svara

     Jag är en provokatör. Jag säger en sak och observera reaktionen. Det är väldigt intressant.

     Svara

     Haha, nej, så totalt ointressant!

     Svara

     Haha ithomas, du och min 2 åring har mycket gemensamt.

     Svara

     Blurbi / Så pass ointressant att det är värt att kommentera tillsynes.

     Att jag har mycket gemensamt med en tvååring tar jag som en komplimang.

     Svara

  Alltså nej, jag fattar faktiskt inte varför man ens lägger upp en sån här video. Är inte det minsta pryd eller kränkt eller bla bla bla, förstår bara inte poängen.

  Svara

  Jag är inte pryd eller kränkt. Men jag förstår faktiskt inte vad som är så jävla ”power” med att visa brösten? Seriöst. Är detta en ”power woman” för det? Nej. Det tycker jag inte.

  Och allt man lägger ut på instagram söker man ju någon form av bekräftelse för, medveten som omedveten, men jag ser inte poängen med halvnakna människor på instagram överhuvudtaget, kvinna som man.

  Svara

  Det jag ser som problematiskt med detta och andra ”free the nipple” aktörer som visar upp sina bröst på sociala medier i syfte att avdramatisera bröst är att många har väldigt unga följare. Unga följare tenderar att härma sina förebilder och allmänt känt är att unga människor inte har fullt utvecklat konsekvenstänkande och mycket väl skulle 11-15 åringar få för sig att göra samma sak utan att se konsekvenserna av sitt agerande. Vilket förvandlar instagram till en köttmarknad för de som är intresserade av barnpornografi. De som förut sysslade med grooming behöver inte längre lura till sig lättklädda bilder, flickor lägger frivilligt upp bilder som fula gubbar fick kämpa för att få tag i förr.
  Jag kanske lever kvar i akta-dig-för-fula-gubbar-på-internet och alla-på internet-är-pedofiler mentaliteten jag blev indoktrinerad med när jag började spendera tid internet, vilket var i samma veva som alexandramannen och liknande vart uppmärksammade. Är man vuxen får man göra vad man vill med sina bröst men jag anser att man med stor skara unga följare alternativt öppen instragram som unga hittar till har ett ansvar inför de unga man kan komma att påverka.

  Svara

  Tråkigt och omoget. Alltså hennes bröst intresserar mig inte. Förstår att hon vill ha uppmärksamhet

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.