Är det jag som är dålig på att ge presenter eller?

Nicci Hernestig/Ben Mitkus:

Men nu tänkte jag berätta om något grymt roligt som händer i veckan. Jag och Ben har bokat en resa till Lissabon!! Jag fick det av honom i alla hjärtansdag present och det är så kul och jag är så glad.//Nicci

Inte nog med att Nicci och Ben mer eller mindre varit ihopväxta vid höften ända sedan den dagen hos slopade Marcelo och istället började hänga med Ben, utan de spenderade ju även Alla Hjärtans Dag tillsammans trots att Nicci tydligt skrev på sin blogg att de bara var vänner än så längre.
Och det är ingenting konstigt att spendera mycket tid tillsammans med en vän och att köpa dem presenter, absolut inte…
Ben Mitkus är 23 år och bor hemma och tjänar kanske lite pengar på sitt Youtubande medan Nicci är 18 och går fortfarande på gymnasiet och nyss spenderade ex antal kronor på en resa till Marbella för sig och Marcelo..
Först fick Nicci en helikoptertur över Stockholm av Ben, och hon kontrade med ge honom en fallskärmshoppning för dem båda.
Nu visar det sig att Nicci även fick en resa till Lissabon av Ben – också i Alla Hjärtans Dagspresent.

Håller alla tonåringar på så här? Hur i hela friden har de råd?
När jag var i Niccis ålder så hade jag på min höjd råd att ge en kram i present på Alla Hjärtans Dag.
Och det måste ju vara jättejobbigt att hela tiden höja ribban för varje present som delas ut.
Vad kommer härnäst?
En ridtur på en Enhörning gjord av Marshmallows som galopperar på en äng samtidigt som den kräks regnbågar och det regnar små ulliga kattungar?

Jesus Christ!
Det är dyrt att vara ung och kär!
Kan man ta det på krita?

Vad gav ni senast i present på Alla Hjärtans Dag?
Det kanske är mig det är fel på? 🙁

 

 

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan vi inte skapa en tråd eller du skriver ett inlägg Camcam där vi kan diskutera de mest otrovärdiga samarbeten mellan influencers och företag. Spontant vill jag bidra med Säker stils samarbete med Kappahl. De sponsrar deras podd. Vi som följt EdP och EvSK sen tidigare vet att de aldrig skulle sätts sin fot i en Kappahl affär och handla kläder till sig själva.

  Svara

   Håller med. Tidigare samarbetade de ju ned Ellos och då dök det även upp mängder med ”spontana tips” från Ellos utöver reklamen. Nu är tipsen om varor från Ellos väääääldigt sällsynta.

   Samtidigt måste det vara en väldigt svår gränsdragning för dem när de gör en podd om shoppingtips. Rent generellt tycker jag att de är en av de proffsigaste sk ”influencers” som verkligen inte hymlar om att det de gör är business.

   Svara

    Fast! De ger väl mer generella tips. Även om de aldrig skulle handla på KappAhl eller Ellos så gör säkerligen deras lyssnare det.
    Vilket gör att jag inte alls tycker att samarbetet känns konstigt. Och tror även att man kan använda sig av deras tips oavsett vilken kedja man handlar på.

    Hade känts ännu konstigare om de hade samarbetat med Hermés eller dylikt high end märke som förmodligen de flesta av lyssnarna inte har råd med/vill lägga pengar på.

    Tycker det känns mer genuint och realistiskt att samarbeta med billigare kedjor.

    Svara

     Tycker även deras samarbete m Volvo känns väldigt krystat och bara business.

     Svara

     Ja men det är väl klart att det bara är buisness allting?
     Hela podden är väl det?
     Vad skulle det annars vara menar du?

     Svara

     Jo absolut. Men grejen är ju att de ger ”generella tips” om Ellos när de samarbetar med Ellos och ”generella tips” om Kappahl när de samarbetar med dem. Vilket gör att trovärdigheten för att de verkligen tycker att de ät de bästa budgettipsen är lika med noll…

     Jag tycker också det är jättebra att de samarbetar med budgetkedjor, problemet blir ju när de smygreklamar in ”tips” just därifrån.

     Svara

   Har också tänkt på detta! Känns så himla märkligt av KappAhl att använda influencers som garanterat aldrig handlar indeltas butiker? Trovärdigheten för samarbeten känns sådär. Gillar inte när influencers inte följer sitt hjärta utan tänker med plånboken.

   Svara

  Begriper inte heller hur de har råd. Även med ”vanligt” jobb har man ju inte råd. Jag och min kille kom in i en lite hetsig spiral i början (fast absolut inte så dyra presenter som resor!) Tillslut tog jag upp det med honom och sa att vi borde lugna oss lite med hur mycket pengar vi lägger på presenter, vilket jag tror att även han tyckte var skönt.

  Svara

  Jag är oälskad så det är billigt med alla hjärtans dag (… och alla andra dagar man förväntas ge något)

  Svara

   Samma här, preeeach! 😅

   Svara

   Samma här 😅🌸

   Svara

  Jo då skulle jag bjuda på ålandskryssning. Bara slappa och äta gott och handla taxfree. Tycker det är kul ibland att resa med som båtarna. Grace åkte jag med senast men vi var ett helt gäng.

  Svara

  Jag köpte en stor kaktus till min man för ett par år sen, det är väl det. Själv fick jag en trisslott av svärmor och vann en del pengar 😁. Vi köper annars inga presenter till varandra.

  Svara

  En kaffekopp med hans bokstav på (alltså första i förnamnet) Hade köpt en likadan till mig själv med min bokstav.
  Han ville dock inte ha den då han tydligen gillar att dricka kaffe ur muggar utan handtag (den här hade då ett handtag). Men det löste sig genom att mamma fick den istället, samma begynnelsebokstav ✌🏻

  Svara

   Han ville inte ha den? Arg jag hade blivit. Bara tacka och ta emot!

   Svara

  Fick en ros på AHD. Vi har en budget för varandra på ca 500kr vid jul och runt 1000 på födelsedagar. Brukar få rosor ca 1 gång/månad (de mångfärgade 20-pack från ica, älskar dem!) Och köper Celsius till honom ibland. Resor planerar vi tillsammans, det är nästan det roligaste tycker vi. (Ca 1 utlandsresa/år men nu har vi uppehåll för att sparkontot behöver fyllas på) Är mycket nöjd med vårt upplägg 😊

  Svara

  Av det jag sett av Niccis hus på bens snap så kan man tydligt se att hon har det en hel del mycket bättre ställt än den vanliga svensken! Eller hennes föräldrar iallafall, dom kanske bidrog till resan!

  Svara

  Jag orkade knappt släpa mig upp för soffan, men det blev två Alla hjärtans dag-triss och en skumbanan. Sambon kom hem med ett färdigt kit från någon prylaffär (tror jag) – Åre chokladpraliner, doftljus och en fin mugg.

  Fattar inte heller hur de har råd.

  Svara

   Just det, kom ju på nu att vi åt på Pinchos på kvällen! Det var mysigt.

   Svara

  Jag slet som en hund på extrajobb för att ge tre av mina vänner presentkort på fallskärmshoppning när de tog studenten för ett gäng år sedan. Gulligt, tänker ni. Lite sadistiskt, tänkte de eftersom de är höjdrädda alla tre. Men det blev en sjuhelvetes upplevelse och de blev mer än nöjda efteråt!

  Svara

  Det är himla billigt att vara ful och tråkig! Rekommenderas

  Svara

  Jag och min kille har varit ihop i sex år, brukar aldrig fira alla hjärtans dag men i år fick jag faktiskt lite grejer från bodyshop. Blev superglad! När han fyllde 30 fick han en weekend av mig, men det är det överlägset dyraste någon av oss köpt till den andra i present (och jag var väääldigt tydlig med att det var pga 30 ändå är lite speciellt). Så för att komma till poängen: fattar inte heller hur dom har råd och fattar absolut inte poängen med att köpa svindyra presenter. Men men, folk är väl olika antar jag 🙃

  Svara

  Jag är i deras ålder och gav min pojkvän pannkaksfrukost på alla hjärtans dag, han gav mig en fin bukett blommor 🙂 Vi blev super glada båda två!

  Ben är ju dock en av sveriges största youtubers + tjänar pengar på musiken + fortfarande(!) bor hemma och är bortskämd av mamma, så att han har råd med en resa till Lissabon, vilket inte är det dyraste resemålet direkt(säger inte att det är dåligt med Lissabon hade gärna åkt ditt själv!) tycker jag inte är förvånande.

  Svara

   Fast så konstigt är det inte att hon ”fortfarande(!)” bor hemma med tanke på bostadsmarknaden i Stockholm. Både för hyresrätter och bostadsrätter!

   Svara

    Ja såklart, fast eftersom han varit med i ung och bortskämd och inte skulle klara sig en dag utan sin mamma som skjutsar, lagar mat och daltar med honom så tror jag inte brist på lägenheter är anledningen att han fortfarande bor hemma.

    Svara

  Jag fick 2 buketter med tulpaner, någon skraplott och en chokladbit. Jag köpte inget men lagade mat och diskade. Det ljuva livet som småbarnsförälder.

  Svara

  Jag fick en kudde av min man (älskar sovkomfort och hade span på en härlig en..)och han fick champagneprovning av mig. I födelsedagspresent i år får jag en weekend i Prag med man och barn och även en hotellnatt för mig själv. 🙂

  Svara

  Ben tjänar nog en hel del på tuben samt på sin musik. Utan rimliga tvivel att han har råd.

  Svara

  Mitkus drog in 93 tusen förra året, gick back med över 80 tusen. Läser ingen allabolag här?

  Svara

   Tänker bara dra en pararell. JLC gick ut med att de tjänade drygt 90k/m på sin youtubekanal. Nu har det förvisso mer sammarbeten än Ben men har för mig de bara gick på rena youtube pengar. Ben har mellan 100-300 visningar per youtubevideo, alltså typ samma som JLC.

   Svara

    Déman gjorde mellan 300-499 tusen förra året, enskild firma så det kan vara lägre spannet. I vilket fall tycks folk vara lättimponerade, absolut inte du kaktusen specifikt, ta ej illa upp. Men att folk tror att alla influencers och annat skrap på instagram är rika. När det kanske, som t ex när det gäller Mogi, handlar om lån, den renoveringenhar hon inte inkomster nog att betala utan lånat.

    Svara

    Ja och de får ut 10-15k efter skatt vardera.

    Svara

  Vi är småbarnsföräldrar men duktiga på stt uppvakta varandra när vi fyller år, jul, alla hjärtans osv.. men absolut inte med så dyra saker.
  När jag fyllde 30 för någon månad sedan fick jag ett halsband, ett armband och en ring (efva attling) av min sambo och dotter, men de var ju för jag fyllde jämt han slog på den stora trumman 😂
  På alla hjärtans fick han en t-shirt han önskat sig och jag fick ett helt fång med rosor! ❤️
  Jag får nästan varje vecka en fredagsbukett (whatever som står vid kassan på Ica, men jag älskar det)

  Svara

  OT:
  Så väldigt opassande bilder Carolina Gynning lagt ut på sina barn. Vad är det för fel på folk eg!!??

  Svara

   Ja, det kan man verkligen fråga sig…

   Svara

   Nej men oj. Fina bilder att ha hemma kanske, men att lägga ut dem för vem som helst att se, No No.

   Svara

   Något hon tagit bort va? Ser inget på Instagram?

   Svara

   Men snälla nån… Herregud, man ser inga kön ju eller hur! Häromdagen var det ju enligt folk här helt naturligt och normalt att visa hud och nakna bröst, inte opassande på någt sätt då.. ööh.

   Svara

  Jag bakade kakor till min man. Var väldigt mysigt <3

  Svara

  Saxat från Mogis blogg om varför hon blev vegan (hon åt för mycket på michelinrestauranger, vilket hon påpekar typ 5 ggr i texten):

  ”Efter att ha levt de senaste 5 åren med ett matintag som inte varit helt normalt pga mitt jobb där jag hela tiden testar nya restauranger samt Guide Michelin krogar runt om i världen så kom jag till en punkt där jag kände att det här fungerar inte längre.” …. ”Vissa dagar så kunde vi äta på 2 olika Guide Michelin krogar på samma dygn vilket resulterar i ungefär över 15 rätter.”

  hahaha, ja, vi har olika sorters problem Mogzan. Men vad bra att du förstått hur djupt i skiten du var och har kunnat tagit dig upp därifrån. En riktigt fighter!

  Svara

   The struggle is real!!

   Svara

   Hahaha fy vad töntig hon är

   Svara

   Antar att de där 15 rätterna är mindre avsmakningsrätter vilket motsvarar ett hyfsat normalstort matintag per dag, dock med efterrätt till varje måltid. Att nämna 15 rätter utan att förklara dess storlek blir ju därmed missvisande (men låter mer intressant för läsarna…).

   Sedan erkänner hon i kommentarerna att hon inte har koll på vad vegan kontra vegetarian är. Tittar man på vad hon äter (fisk någon gång per månad) så är hon inte ens vegetarian. Att kalla sig vegan och samtidigt försvara de pälsar hon har i garderoben med att de ”bara” är två till antalet (eller hur många hon nu sa sig äga) är rätt skrattretande.

   Svara

  Gav bort 3 trisslotter och skickade ett mms. Fick 4 alla hjärtans dag-mms. Livet som singel.

  Annars tycker jag att alla hjärtans dag är överskattad. Hade jag haft pojkvän hade jag uppmärksammat dagen med något litet dock, typ lite god mat hemma eller choklad, men ingen stor present liksom.

  Svara

  Man behöver inte ge varandra prylar o presenter alls på Alla 💝 dag. Vi köpte en lite finare flaska vin o lagade en extra god middag. Att hjälpas åt med maten, duka fint o sedan sitta ner länge vid middagsbordet o bara prata o umgås (som man kanske inte alltid hinner alla vardagar) det är lyx o mys för mig!
  Kanske har med åldern att göra…samt att vi inte har behovet att visa o ”bräcka” andra då ingen av oss ens har instagram 😊

  Svara

  Min man överraskande mig med att komma hem på alla hjärtans dag, jobbar borta i veckorna, med en burk cola. Han gick en kram för hade inget planerat 🙂

  Svara

  Två paket fläsksvål.

  Svara

  Lissabon är en billig stad speciellt nu under vintermånaderna när även boende är ganska billligt 🙂 jag och min pojkvän har långdistans så vi spenderade ca 9 dagar i Lissabon och Porto. Vi bodde på centrala och fräscha airBnBs som kostade typ €40 per natt 😊 sen kan man flyga billigt med tex Ryanair om man känner för det. Tror inte en weekend nödvändigtvis behöver bli jättedyr.

  Svara

   Min brors flickvän gav honom flygbiljetter till Lissabon i present när de båda pluggade, tror de kostade typ 300 ToR. Sen delade de på airbnb-hyran och lagade mat hemma eller åt på typ saluhall. Kostnad för en weekend motsvarade två utekvällar hemmavid, typ. Resor behöver inte vara vare sig dyra eller exklusiva.

   Svara

  Min sambo firade sin första alla hjärtans dag hemma på över tio år så vi lagade en god middag och tog varsitt glas vin. Jag fick presentkort på massage och han fick en morgonrock. Brukar annars inte vara såna stora presenter på alla hjärtans, choklad eller liknande brukar vara standard.

  Svara

  Barn/nästan vuxna räknar allt i pengar. Ungdomar nu är så jävla desperata att om dom inte har pengar så väljer man att köpa kopior för att folk ska tro att dom har pengar. Att Ben drar in dollarez nu i så ung ålder kommer inte att gynna hans syn på pengar o ekonomi i framtiden. Men, låt dom leva nu och bränna pengar och pippa som kaniner i Lissabon. Den där verkligheten kommer snart i fatt och då vill han dessutom ha ränta.

  Svara

   Låt de unga ha roligt! Jag är bara glad för deras skull. Tror knappast att ungdomar generellt sett har koll på pengar oavsett om de är rika eller ej. Det hör lite till att vara lite impulsiv och mest tänka på nuet när man är ung. Det beror till stor del på att våra hjärnor, franförallt inte frontalloberna, inte är färdigutvecklade förrän i 25-26 årsåldern. De flesta av oss blir dock vettiga som vuxna. Det finns dock ingenting som säger att Ben inte sparar pengar eller har koll på sin ekonomi. Herregud.

   Svara

  Ja. Här är man 27 år och gift med sin partner från 10 år tillbaka och har aldrig rest utomlands ihop. Förevigt fattig tonåring känns det som. Eller nej. Vi är lyckliga ändå. Troligtvis mer lyckliga för den sakens skull.

  Svara

   FEMI.E och jag är 29 år och har pengar men singel och typ noll vänner, yay!

   Svara

  Om jag inte har allt för fel så är Ben en deltagare i Farmen-VIP 2018. Han har förmodligen fått en bra ersättning för att vara med där och därmed kan bjuda på lyx.

  Svara

  Det här var iofs födelsedagspresenter men. Jag fick en sopborste med skyffel och han fick plastpåsar av mig. Vi blev jätteglada.

  (Okej då, sopborsten var från Designtorget och plastpåsarna var till en vacuumapparat som han fick vara med och välja själv). Vi fyller förresten år samtidigt.

  Sen köpte jag en sous videpinne veckan efter också. Det kan bli så när man googlar på vacuum sealer.

  Svara

  Vilka är de här människorna?? Vad är de kända för? Hur tjänar man pengar på vad det nu är de gör? Varför är jag så gammal så jag inte förstår någonting längre?!

  Svara

   Hahah jag känner sammalika som dig här. 😀 Hänger inte med alls här.

   Svara

  Jag fick en Versace-handväska och en hotellnatt + middag av min kille (har varit i behov av en liten svart väska ett tag och han behövde hotellnätter för att behålla sitt guldmedlemskap, bra timing). Av mig fick han en flaska bubbel som blivit över sen nyår, och en ask med vårt favoritgodis + en påse med lappar som berättar varför jag älskar honom, utdrag ur min dagbok om honom och låttexter som påminner mig om honom eller oss.

  Inget av det åkte upp på Instagram, utom möjligtvis nån selfie från hotellet.

  Svara

  Presenter på AHD?? Varför då??? Min man får en present när jag hittar en oavsett dag. Och jag får en när han väl kommer på något jag kan tänkas vilja ha. Å andra sidan försöker vi oss på med AHD varje dag……. fast utan presenter då.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.