Blondinbella – ett maskrosbarn?

Jag antar att det ligger någon typ av master mind-strategi bakom det faktum att Bellas barndom och tidigare livserfarenheter mer och mer utmålas som en blandning mellan musikalen Annie och Flickan med svavelstickorna?
Sanningen verkar nästintill dynamisk och ändrar sig efter vad som passar dagens agenda bäst, och just verkar det vara att framställa Bella som nån stackars rännstensunge direkt plockad från 1930-talets Stockholm som sedan mot alla odds reser sig upp och likt en fjäril breder ut sina vingar och lyfter mot himlen.

Om detta är byggsten i en eventuell utlandslansering i USA där de fullkomligt älskar underdogs och revanscher så är det kanske smart att få in ord som maskrosbarn och superentreprenör i en och samma mening.
Problemet blir ju sedan när någon sticker hål på hela den här lögnaktiga historien, vilket kommer hända eftersom Bella på senare tid fabricerat ihop en helt ny barndom – en barndom som inte alls stämmer överens med hennes tidigare påståenden.
Titta själva:

De här två uttalanden är inte bara direkt i konflikt med varandra utan slår även hål på Bellas nya roll som Maskrosbarn eftersom hon här önskar att hennes barn ska få uppleva samma barndomslycka som hon gjorde.
Jag är inte jätteinsatt i vad det innebär att vara ett maskrosbarn men jag är ändå relativt säker på att det inte inkluderar så där jättemycket barndomslycka.

En kollega till Bella som dock är ett äkta maskrosbarn, det är Kenza.
Hon ställde nämligen upp i ett avsnitt av Malou efter 10 2013 där hon pratade om och delade med sig av sina erfarenheter med bland andra Morgan Alling och Richard Söderberg.
Kenza är ett tvättäkta maskrosbarn, men jag har aldrig sett henne använda det som en säljpitch för att tjäna pengar, medan Bella som – enligt min tolkning – aldrig har varit i närheten av att vara ett maskrosbarn så här på äldre dar bestämmer sig att börja kalla sig själv för det eftersom det låter bättre och mer imponerande än om hon bara skulle vara en alldeles vanlig tjej som i unga år fick hjälp av sin pappa att starta upp sitt företag som även såg till att hon fick tillgång till en lägenhet i stan.

Det är riktigt märkligt att sitta här och se på när Bella klipper och klistrar ihop en historia och en bakgrund som bäst ska gynna henne och generera mest pengar samtidigt som hon bara måste veta att vi vet att det hon kläcker ur sig är rena lögner. 
Hon bygger ihop en låtsasperson vars förflutna innehåller alla de rätta element som krävs för att slå sig in på den amerikanska marknaden.
Jag undrar om det kan vara så att hon gjort det här så pass många gånger att hon slutligen ljuger så att hon tror sig själv?
Annars blir ju sådant här ytterst pinsamt!

Min läsare Lina ställde den här frågan till Connoisseur Magazine och det har både öppnat och läst hennes meddelande men inte svarat när jag skriver det här inlägget.

Tack för all input, alla tips och kommentarer!

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tack för att du tar upp det här!!!

  Svara

   Maskrosbarn har missbrukande och/eller alkis förändrar. Kommer från alla samhällsklasser, så har jag iallafall uppfattat det.

   Svara

    Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk.

    Vad fan spelar det gör roll om hon flugit eller ej undrar jag? Hela blogginlägget är pinsamt. Och att sms:a till organisationen, skämskudde.

    Svara

     Nja, maskrosbarn är ett uttryck för barn som kommer från svåra förhållanden men ändå lyckas bra i samhället mot alla odds. Tex barn vars föräldrar knarkar, misshandlar, är väldigt fattiga, etc. De flesta som kommer från sådana förhållanden upprepar mönstret, men ibland lyckas en blomma växa mitt i trottoaren fast det inte borde vara möjligt. Oprah är ett maskrosbarn (svart på 50-talet, extrem fattigdom, övergiven av mamman, våldtagen, gravid vid 12).

     Svara

     O BB jämför sig med Oprah… Jag vill typ kräkas på henne. Oprah är fan en legend och BB en störd mytoman.

     Svara

   Den här tjejen ljuger på riktigt om precis allt känns det som.

   Sin relation som i början var det absolut bästa i världen. Sina vänskaper, som alla konstigt nog har avslutats. Sina konkade bolag, som är många – en gemensam nämnare: alla bolag gick tydligen extremt bra enligt henne. Sin familj. Sin uppväxt. Till och med om hur hon blev fri från akne (hon åt Roaccutan 2 gångar men påstår att det är på grund av hennes ”mirakelprodukter”).

   Svara

  OT OT OT

  Fick precis upp reklam på instagram som handlade om en spelapp med Jocke och Jonna. Såg ut som den vanliga candy crush-skiten. Roligaste var nog att Jocke sa ”jag blir så beroendeframkallande av appen”, och jag undrar nu (bor utomlands) om det är korrekt svenska? Lät så fel.

  Svara

   Det är fel. Han menar ju att han blir beroende av spelet. Alternativt att spelet är beroendeframkallande.
   Om han menar det han säger, att han blir beroendeframkallande av spelet, betyder ju det att han helt plötsligt får typ en tiiiiilldragande aura haha.

   Svara

  Jag önskar så otroligt mycket att någon journalist skulle intervjua Isabella och ifrågasätta alla kappvändningar och förvrängda fakta hon skriver. Ställa henne mot väggen och peka på vad hon säger nu mot vad hon sa för en månad eller år sedan. Så hela hennes patetiska luftslott äntligen smäller.
  Fast det kommer väl aldrig att ske eftersom Bella och hennes högra hand vill bestämma frågorna till intervjuer och stoppa ”jobbiga” frågor (dvs frågor som förstör hennes polerade, falska fasad).

  Svara

   Då kommer Simon (eller vad den dansande ”right hand” nu heter) att säga stopp. Han är tydligen med på alla intervjuer och säger stopp om frågorna inte är bra nog.

   Svara

   Först tjatar hon till sig intervjuer och sen bestämmer hon både frågor och svar. Eventuella invändningar nonchaleras och intervjun redigeras av intervjuobjektet före publicering.
   Vore väl lika bra att Bella satte in en annons i tidningen?
   Det har i alla fall inget med journalistik att göra.

   Svara

   Som i filmen ”The Interview” med godingarna Seth Rogen och James Franco hade jö varit störtkul 😀

   Svara

   Håller med! Förstår inte vad så många av dessa journalister sysslar med. Studera personens bakgrund, och ha en konstruktiv intervju. Om hen säger något som låter konstigt, tvetydigt eller i detta fallet osant, fråga och ifrågasätt! Dessa ”journalister” är mer spökskrivare än de är journalister.

   Svara

  Bra inlägg Cam! Jag tycker det är ett måste att ifrågasätta sånt här trams från Isabella. Det är otroligt patetiskt att historian konstant ändras. Hon visar inte bara narcissistiska sidor utan framställer sig även som en mytoman med alla dessa nya historier. Fler borde fråga tidningen vad fasiken de tänkte när de valde att kalla henne maskrosbarn (jag är rätt övertygad om att det är Bella själv som vald det namnet).

  Svara

  Ett maskrosbarn är någon som klarar sig bra trots svårigheter i uppväxten. Det innebär att de är nästan immuna mot yttre stress och är starka i sig själv av naturen, de hade blivit så som de är oavsett uppväxt. Så visst kan hon vara ett maskrosbarn. Motsatsen är orkidebarn som blomstrar i en bra miljö och tynar bort i en dålig, de är känsliga och formbara.

  Svara

   Men verkligen inte! Det KAN vara som du säger men ordet maskrosbarn ligger i grund för barn som farit illa hemma eller haft missbrukande föräldrar.

   Svara

   I detta fallet vet vi inte om Bella är ett maskrosbarn eller ett orkidébarn (aldrig hört talas om). Ska man kalla henne ett fröbarn då? Eftersom hon kan vara vilken blomma som helst?

   Svara

    Hahahaha fröbarn 😂😂 så bäst !!!

    Svara

   Till Ja /
   Du har rätt! Det är så det kallas av psykologer och forskare. Maskrosbarn och orkidebarn är etablerade begrepp. Maskrosbarn klarar sig oavsett miljö, medan orkidébarnen är oerhört känsliga. Många i allmänheten verkar inte känna till orkidébarn, men det uttrycket används!

   Svara

  Bra inlägg CamCam. Så många frågetecken kring denna mänska.

  Svara

  Isabella har ofta skrivit om hur hon var i Kalifornien med fadern som barn och bilade runt. De besökte även Six Flags, bla. Hennes farbror bor där (hon var där och besökte farbrodern m. familj något år, tror hon firade jul med dem).
  Sen är det välkänt att hon valde Atti med sin pappa istället för mamman när hon kunde välja själv eftersom hon ville bo i innerstan. Den biten kan hon inte ljuga bort; hon gick ut Vasa Real.
  Blir så himla tröttsamt att hon ljuger och skriver om sin barndom då hon skadar sitt rykte (vi är förmodligen flera som läste hennes blogg i början av karriären och minns sådant här), men hon skadar även sin familj: föräldrarna, deras respektive samt fyra yngre syskon.
  Varför kan bara inte någon konfrontera henne?!

  Svara

   Ja jag kommer också ihåg det! De brukade bila genom USA.

   Svara

   Fast nu handlade det väl om att hon påstod att hon aldrig flög som liten…

   Svara

    Hur tar man sig till USA Då?

    Svara

     Det går faktiskt fortfarande då och då ett fartyg i linjetrafik från Europa till New York. Resan tar sex dagar.
     Sen bilade de väl tvärs över USA (drive-across states?) för att komma till Kalifornien. Långa bilresor är väldigt populära bland mindre barn.

     Svara

     som om att de skulle tagit en jävla båt till usa
     det är 90tal vi pratar om inte förra sekelskiftet hahaha

     Svara

    Menar du att de bilade till USA då eller? 😂

    Svara

     Ibland undrar man hur vissa tänker… 😂 tror inte att de åkte fartyg över. Är väl också dyrare än att flyga 🤔

     Svara

    Eller Kanarieöarna?

    Svara

     Dessutom mindes hon ju i alperna med bl.a. sheila tillbaka på barndomens skidresor med arga pappor..

     Svara

     Jag är 28 år gammal och har aldrig åkt skidor. Jag och mina två syskon är uppfostrade av vår ensamstående trebarnsmamma som arbetade två olika jobb och sällan var hemma. Min pappa var en aggresiv blandmissbrukare jag träffat två gånger. Han är död nu. En av mina kurskamrater som jag kommit nära nu kallade mig maskrosbarn häromdagen, och det gjorde mig lite varm och nästan…”stolt” inuti 🙂 Jag är snart färdigutbildad inom ett yrke som tog mig fem år att studera till. Jag har råd att alltid äta precis hur mycket jag vill och tills jag blir mätt varje dag och snart kommer jag att kunna köpa min första egna lägenhet!!<3 Jag tror att jag är ett maskrosbarn…Och jag är stolt. Det var nog bara det jag ville säga 🙂

     Svara

     F, Gud vad fint skrivet, jag blir också stolt över dig! Så fin knorr på meningen om att du kan äta så mycket du vill tills du blir mätt, vi glömmer i vårt överflöd att det fortfarande inte är självklart för alla i Sverige. I min enfald trodde jag att meningen skulle avslutas ”äta ute så mycket jag vill”, visar på mina egna fördomar. Ler mer hela hjärtat åt din framgång!

     Svara

    Simon är det du?

    Svara

    Hahaha, jag dööör! Hon har åkt båt till USA och Kanarieholmarna! Lyxkryssare? Eller lastfartyg? Obetalbart!

    Svara

  Det är ju helt absurt… Passande att Bellas kille var utklädd till Trump på Halloween, hon är onekligen the queen of alternative facts!

  Svara

  Det handlar väl om barn som klarar sig bra trots att de vuxit upp med missbrukande el psykiskt inte så välmående föräldrar?
  Bellas pappa kanske tog sig ett järn för mkt på resan ned till Kanarieöarna el så hade kanske mamman resfeber dagarna innnan och upplevdes lite labil?

  Skämt å sido så känns det jävligt weird att Bella får/använder det epitetet. Om det nu är så att hon är ett maskrosbarn så har hon dolt det väl.

  Noterade på hennes instastory att hon även hon även måste ha en wonderbra sportbehå. 😉

  Svara

   Hon kan absolut vara ett maskrosbarn – men ska man ge sig själv eller acceptera det epitetet bör man nog ge en förklaring till sin historia. Hon kan ju ha ljugit förr kring sin lyckliga barndom, det vet vi inte. Uppenbarligen ljuger hon dock om att hon aldrig flugit som liten och jag kan för allt i världen inte förstå varför? Det kan säkert funnits spänningar i luften när hon var liten och saker som inte stod rätt till men när hon ändrar sin historia gång på gång så framstår hon inte som något annat än en narcissistisk mytoman. Har träffat en sådan kille en gång – det var oerhört fascinerande att höra honom myta röven av sig. Just nu påminner hon om honom. Jag undrar om hon sa upp kontakten med sin far av strategiska skäl eller för att han inte gjorde som hon sa och därmed gjorde henne arg. Har noll respekt för kvinnan för tillfället och börjar på riktigt få obehagskänslor av henne. Något står inte rätt till.

   Svara

  Jag tycker att vi skriver en massprotest mot tidningen och kräver att de drar in artikeln. Det ÄR ett hån mot alla maskrosbarn som har genomgått tunga barndom. Jag har aldrig sett något liknande, en person som har ett sånt begär efter pengar att hon fabricerar vad som helst för att mjölka ut lite till. Hon började bloggen med att ljuga och jag tror att genom alla år har hon ljugit om ALLT. Hennes vänskaper, hennes relationer, hennes jobb, hennes åsikter, hennes liv, hennes KROPP (ja, så uppenbart att hon har opererat brösten). Det är ett patalogiskt beteende för oavsett om det handlar om fler klick för lite mer klirr i kassan så är ”maskrosbarns” historien bortom all verklighetsförankring. Det är äckligt och tycker att om det är någon gång hennes luftslott ska falla är tiden NU!. Hennes lögner är ju SJUKLIGT!

  Svara

   Jag håller fullständigt med! Massprotest för att visa att detta inte är ok! Och vilken dålig journalist, faktakoll???!!

   Svara

   Det tycker jag låter som en bra ide! Nog för att hon har tagit sig långt och det är imponerande. Men det är inte imponerande att hålla på som hon gör. Att ändra och nu även utnyttja detta är helt sjukt.
   Antagligen därför hon inte har skrivit något om detta på bloggen, eller jag kunde inte hitta nu när jag faktiskt besökte den. Hon vet väl att detta inte kommer tas emot speciellt bra…
   Usch!

   Svara

    Alright mina vänner. Cami – läs med mig. Kan du formulera något så skriver vi ALLA under. PLEASE. Puss

    Svara

     Tycker inte Cam är den som bör skriva i så fall faktiskt. Bättre om hon håller sig ”objektiv” och om brevet skrivs av kanske ett annat maskrosbarn – som faktiskt vet vad det innebär att vara ett.

     Svara

   Ja tack!!! Vart skriver man under?
   Det känns som ett jävl hån mot mig. Min pappa var alkoholist, blev misshandlad av mamma och pappa hemma, våldtagen av min pappas vän, halva barndomen bortträngd. Jag har trots det inte hamnat fel i livet. Jag gör karriär och kämpar på.

   Svara

    Det jag glömde säga var att hon tamejtusan INTE är ett maskrosbarn!

    Svara

   Men snälla. Sätt perspektiv på saker. Lägg engagemanget där det gör skillnad. Dessutom läses Connesieur endast av folk som taxerar sjusiffrigt. De har säkert viktigare saker att byr sig om.

   CamCam – en fråga, blir du någon gång orolig att stämningen piskas upp för mycket i bloggen. Du har koll på balansen. men läsarna verkar inte alltid ha det? Det ska ringa skatteverket för anonyma pojkvänner och ordnas massprotester för att Blondinbella kallas ”maskrosbarn” av en journalist som uppenbarligen inte förstått ordets betydelse.

   Svara

  Äckligt. Det är som att spotta på riktiga maskrosbarn. Tror aldrig hon haft det så att enda målet mat var lunchen i skolan, att behöva be om en 10 till skolutflykt var bland det värsta som kunde ske eller se sin mamma dricka sig redlös flera dagar i veckan. Fy fan för henne, det där var droppen.

  Svara

   Maskrosbarn innebär dock nödvändigtvis inte att man är fattig.

   Svara

    Det var väl inte heller bara exempel på fattigdom jag tog upp?

    Svara

    Hon skriver ju även att ha en mamma som super.

    Svara

    Att bara få ett mål mat (lunchen i skolan) behöver inte bero på att familjen är fattig. Föräldrar som super sig redlösa och struntar i att handla och laga mat finns i alla samhällsklasser.

    Svara

   Att Bellas idé om en sorglig historia från den torftiga barndomen är att åka skidor i Sverige säger väl en del om vad hennes idé om fattig/ hård uppväxt är.

   Hon vet själv bäst hur hennes barndom var. Men det är inte vad inlägget handlar om, utan att hon hittar på utifrån vad som är en bra story. Något hon gjort ända sen start (minns ni när hon stos på balkongen och suckade åt städerskan, för att betona hur rik hon var?), men säkerligen finslipat med åren.

   Har inget mot Bella i övrigt med att hon skriver vad hon tror är bäst för företagen är totalt naivt att inte inse.

   Svara

  Så bra att du tar upp detta! Och bra av din läsare att fråga tidningen! Mvh, Maskrosbarn

  Svara

  ”Maskrosbarn är barn som har det svårt hemma men som klarar sig ändå, ungefär som en maskros kan växa upp genom asfalten”.

  Oftast menar man barn vars föräldrar är alkoholister/narkomaner. Se maskrosbarn.org

  Svara

  Skulle vilja se Bellabus åka på charterresa till Mallorca 🙂

  Svara

  Ändå fortsätter ni alla läsa hennes blogg och därmed kan hon fortsätta vara populär ?!

  Svara

   Tror knappast alla här som kommenterar och stör sig på Bella läser bloggen

   Svara

    Jag har slutat läsa, läser endast hos camcam. Har ingen lust att sponsra henne på något sätt. Jag har inte varit ett maskrosbarn, bara väldigt fattig. Men jag har under min uppväxt haft vänner som är maskrosbarn, sett hur de haft det hemma. Hur Isabella kan på något sätt tro att hon vart det ena eller andra övergår min förmåga. Om man bara funderar en liten stund på vad riktiga maskrosmaskrosbarn när med sig i livet så kan jag inte förstå hur man kan använda det för att tjäna lite mer pengar. Jag känner mig äcklad. Sluta läs ni också, utan oss sina läsare har hon ingenting.

    Svara

   Läser jag hennes blogg så gör jag det via unvisit, så hon inte får klick

   unvis.it/http://isabellalowengrip.se

   Svara

   Jag har aldrig läst hennes blogg. Läser bara sånt som Camcam tar upp här.

   Svara

    Po

    Svara

   Nope, vägrar läsa hennes blogg, får nog med info här…

   Svara

   Har slutat läsa hennes blogg detta år. Hon har gått för långt. Ingen respekt för någon eller sina läsare. Bara lögner och felmarkerad reklam. Bojkottar hennes varor (som ändå inte var något speciellt förutom torrshampot som fungerade väl) från och med nu också. Vill inte stödja en sån two-faced person.

   Svara

   Läser absolut inte hennes blogg längre. Tror de flesta som hänger där inne trivs i sin hjärntvättade bubbla och skulle vara ganska obekväma här. Tror inte Cam och Isabella delar så många läsare som de kanske gjorde tidigare.

   Svara

  Fyfan

  Mvh uppvuxen med alkoholiserad får som misshandlade mig upp i tonåren.

  Svara

   🐑

   Svara

    Hahahahah 😂😂😂 🐑

    Svara

    Förlåt men 😂🤣

    Svara

  Jag som har två fantastiska, familjehemsplacerade maskrosbarn hos mig går fan i taket.
  NU FÅR DET VAR NOG MED DENNA ISABELLA! Hon spottar på de barn som växer upp i en traumatisk, våldsam miljö kantad av missbruk eller andra grova problem.

  Jag tittar i detta nu på min lilla tjej som sov i en trasig Ikea-garderob innan hon kom till oss, och tänker att hon är och ska bli så himla mycket mer sympatisk än den där människan.

  Fy. Fan.

  Svara

   Människor som du är guld värda! <3

   Svara

   Underbart jobb du gör!

   Svara

   Åh gud jag ryser 😭 Tack för människor som du!! <3 Min fostermamma (kort period) sket i mig och gav mig knappt mat.

   Svara

   Fantastiskt att du gör det du gör all kärlek till dig och din familj ❤️💪🙂

   Svara

  Nån som är maskrosbarn på riktigt är My Martens!

  Svara

   Njaa.. där har du ännu en som är lik Isabella, som tummar på sanningen, överdriver, ljuger en massa och försöker få saker att framstå som något det inte alls är, som säger det som krävs av situationen för att tjäna på det.. Som byggt luftslott.. men ja hon försöker också rida på att hon skulle vara ”maskrosbarn” men där har vi en person som är full av lögner och som vill vara/bli Isabella.

   Svara

   😂

   Åååh!

   🤣😂🤣

   Svara

   Narcissist. JAG, JAG…

   Svara

   Nja.. men Jackie Ferm däremot.

   Svara

  OT men roligaste meningen på ”hannalicious* blogg ”Är det något man verkligen måste göra när man är i Dubai så är det att hyra en yatch och åka runt palmen”. Tillåt mig att småle.

  Svara

   Men det ser ju ut som en stor Palm? Eller vad var det roliga 😝

   Svara

    Tänkte snarare på det faktum att jag tror majoriteten av Hannas läsare inte har råd att hyra yatch en hel dag i Dubai. Tror inte många i huvudtaget har råd med det. Hon lägger fram det på ett så självklart sätt. Om du förstår hur jag menar.

    Svara

     Yacht

     Svara

     Ungefär som när hennes spartips var nått i stil med ”sluta ta taxi överallt”, alltså inte hem från krogen en lördag då utan till vardags 😂

     Svara

  Är magasinet ute på marknaden? Lr marknaden o marknaden…ja för dem som har en nettoinkomst på typ minimum +-4 miljoner är det ju en gratisblaska…I vilket fall anser jag precis som många andra här i kommentarsfältet att det är riktigt lågt att skriva om maskrosbarn i en artikel som denna. Riktigt jävla lågt. Men jag undrar under vilket inlägg på Connoisseurs Insta det är ifrågasatt…jag hittar inget…

  Svara

   ”Den som får Magasin Connoisseur tillhör den knappt en procent av Sveriges befolkning som har en högre inkomst än 1,9 miljoner kr per år.”
   Källa: magasinet självt

   Svara

    Så jäkla töntiga. När vi får hem den kastas den direkt i papperskorgen.

    Vägrar stötta en tidning med så töntig policy eller vad man ska kalla det.

    Svara

     Du kan ju maila dem och be dem sluta skicka den, Bra för miljön också.

     Svara

     ”Anonym / 17:13
     Någon rik jävel som fått hem tidningen och kan sammanfatta vad som sägs? På vilket sett hävdar Bella att hon är maskrosbarn etc?”

     Svara

   Om du menar vart man kan se det som cam cam visar ovan så är det skickat via dm/instadirect. Syns inte offentligt då, Antar att hon/han som ifrågasatt tagit en skärmdump och skickat själv till cam cam?! 🙂

   Svara

    Stämmer. =)

    Svara

  Ganska intressant ändå med tanke på att Isabellas pappa Per Rydberg ett maskosbarn. Såhär skrev han i det offentliga brevet till Isabella 2013.

  ””Som du vet är min kärlekslösa uppväxt ett sorgligt kapitel med barnhem, fosterhem, psykisk och fysisk misshandel. Vi förstår båda vilka överlevnadsstrategier som barn i min situation utvecklar och att dessa egenskaper kan bli ett problem senare i livet.””

  Isabella bröt kontakten med honom och därför skrev han ett brev i offentligheten eftersom det var enda sättet att nå henne på.

  Svara

   Stört beteende, lämna henne i fred bara. Han har ingen rätt att ha kontakt med sin dotter.

   Svara

    Tror han gjort det nu. Men han var väl desperat när hon stände ute honom (säger inte att det var fel gjort av henne, men detta är ingen konstig reaktion av någon som varit utsatt för det han varit utsatt för, att man får panik och gör något impulsivt när någon lämnar en)

    Svara

    Stört beteende?!
    Jag menade på att det är märkligt att hon beskriver sig som ett maskrosbarn (vi är många som följt hennes blogg ända sen starten och inte känner igen hennes beskrivning av sin barndom då jämfört med nu) när det verkar som att hennes pappa var det.

    Svara

     Kan man inte vara ett maskrosbarn till en förälders som själv varit ett maskrosbarn? Vem säger att hennes pappa har rätt och berättar saker sanningsenligt?

     Svara

   Han skriver att båda förstår vilka överlevnadsstrategier ett maskrosbarn utvecklar, frågan är alltså om han menar på att Bella indeed inte haft en lätt uppväxt? Vilket för övrigt är alldeles i sin ordning, jag kan förstå om hon inte vill/har velat vara öppen med sin barndom. Jag finner det fortfarande väldigt, väldigt svårt själv. MEN; ska man måla sig själv i maskrosens färger känns en öppen, ärlig och intim berättelse om sin barndom som en förutsättning. Låta sig bli intervjuad på djupet; inte sätta stopp för personlig frågor och sedan skriva olika historier och diffusa saker på bloggen,

   Svara

  Hon skarvar lite i båda ändarna den goda Bella. För hon är väl lika lite superentreprenör som maskeosbarn? Men verkligheten blir inte lika bra i rubrikform.

  ”Från hyfsat välbärgad medelklass till hyfsat framgångsrik företagare”

  Svara

   Älskar den överskriften!
   ’Hyfsad’ borde generellt användas mer i stället för alla superlativer…

   Svara

    Funderar på att anamma den filosofin i mitt CV, vad tror ni om följande:
    -Lagom bra på att hålla tider
    -Hyfsat ordningsam stundvis
    -Multitaskar endast i nödlägen
    -Jättebra på ekonomi
    -Språkpolis

    Svara

     Hahahaha jaaaa!!!

     Jag jobbar inom rekryteringsbranschen och skulle ringa dig på direkten.

     Svara

     Du hade nog fått fler jobb än du om du körde:
     – Alldeles fantastiskt bra på att hålla tider
     – Så extremt ordningsam att alla neflixtittande Svenssons svimmar av
     – Bäst i världen på mulitasking
     – Nya Bill Gates , typ.
     – Unik pga aldrig stavat fel någonsin

     Svara

     Haha❤️ Men alltså, ni rekryterare, är CV:n så kliché som man förställer sig?

     Ska nog testa ett mer lagom CV, om jag inte fegar ur, det är ju hög tid att hitta ett sommarjobb 😅

     Svara

     Jag skriver lättsamma Cv:n som speglar mig och får napp alltid 🙂 Lycka till!

     Svara

  Själv såg jag vad hon går för långt innan skilsmässan, blev inte förvånad över detta..

  Är inte inlägget om att hon var tvungen offra sig och sova borta för barnens skull jättekonstigt också? Hur kan två små barn, som tydligen vaknar ofta på natten, inte märka att en förälder inte är hemma? Märklig relation i såna fall. Eller fick Odd ljuga ”Mamma är ute och springer (intervaller :P)”?

  & hur kan två vuxna som varit världens bästa team, plötsligt inte klara av att bete sig civiliserat framför barnen en begränsad tid? Och varför fick han så många av hennes dagar medan hon glatt reste utomlands för både jobb och nöje? Så funkar nog inte en normal part i en arg skilsmässa iaf ”här ta barnen också!”.
  Finns det nåt som är sant?

  Svara

  Men Bella skrev i bloggen 2013 att en höjdpunkt var ”att ÅKA till Kanarieöarna”.
  Eftersom hon i intervjun hävdar att hon inte alls flög när hon växte upp måste man dra slutsatsen att familjen färdades till Kanarieöarna på annat sätt än med flyg.
  Man kan tänka sig att de åkte tåg till någon hamnstad längst ned på det europeiska fastlandet t ex Cádiz och därifrån måste de ha färdats med fartyg av något slag.
  Jag skulle tro att en sådan resa tar åtminstone en vecka i varje riktning. Hoppas familjen i alla fall fick några dagar på Kanarieöarna så barnen kunde vara med i Bamseklubben ett litet tag innan det var dags att ta båt och tåg tillbaka till Sverige.

  Svara

   Dessutom, hon sa att de var till Kanarieöarna varje dag från det att hon fyllde sex år. Med tanke på Bellas övermänskliga effektivitet är det inte orimligt att hon skulle ha hunnit med hela uppväxten under de fem första åren, och förutsatt att hon inte flög någonting under dessa år så ljuger hon faktiskt inte!
   Hon hade bara ett enormt försprång på alla barn som slösade bort sin tid på Bolibompa och docklekar, medan hon själv jobbade 12-timmarnas redan efter några veckor.

   Svara

    Ja, om Bella menar att hon var vuxen innan hon fyllde sex år så har hon förstås rätt om hon inte flög något under dessa år. Fast det behövs säkert ett intyg på att hon var ”färdiguppväxt” innan hon fyllde sex.
    Efter sex års ålder kan hon som vuxen utan att motsäga sig själv ha flugit till Kanarieöarna varje år.
    Lysande argument, Hacki. Jag tror att Bella kan frikännas från åtminstone denna lögn.

    Svara

   Hahah

   Svara

   Hur är det nu igen som familjen Hedenhös tar sig till Kanarieholmarna där på stenåldern?

   Svara

    Nånting säger mig att Bella snart kommer de bort alla de inläggen där hon avslöjar sina egna lögner. Någon som känner sig manad att spara innan de försvinner?

    Svara

     Kommer ta* bort

     Svara

  Och just där slutade jag köpa produkterna från Isabella och hennes inneskor ströks just från min önskelista. Att dra kommande ”likes” från läsare i utlandet i sådana här uttalanden och uttryck gör mig illamående.
  En sak och måla upp en bild om sig själv som kanske är lite grå i kanterna, men detta är att låtsas att man tagit sig upp från smutsen till första klass på flygplanen. Nej det har hon inte. Hon är uppvuxen med övre medelklass, det fanns mat på bordet och kläder på kroppen. Det fanns till och med en egen dator att börja blogga på. Säg som det är istället, du var en helt vanlig tjej som lyckades jäkligt bra. Är inte det något att vara stolt över??!
  I Sverige grundades 2005 barnrättsorganisationen Maskrosbarn[2] av Therese Eriksson och Denise Madsen.[3] Maskrosbarn var från början ett gymnasiearbete, men utvecklades och har idag blivit Sveriges största anhörigorganisation för barn som har föräldrar med ett missbruk och/eller psykiskt ohälsa. 2017 hade organisationen tjugo heltidsanställda samt 100 personer som jobbar ideellt i form av volontärer och lägerledare.
  Maskrosbarn har en omfattande stödverksamhet som riktar sig till unga mellan 13-19 år vars föräldrar har ett missbruk eller psykisk ohälsa. Stödet består bland annat av helg- och lovläger, ungdomsgård (i Stockholm och Göteborg), internetstöd och personliga coacher. Organisationen arbetar också med ett gediget påverkansarbete där de tillsammans med barn och unga lyfter deras åsikter och förbättringsförslag. Inom påverkansarbetet har de även elevföreläsningar och utbildningar för vuxna som arbetar med barn, i detta program möter och utbildar de ca 10 000 personer varje år.

  Svara

   Så länge det inte var från den nya kollektionen.. 😉

   Svara

  Nu är det väl inte Isabella som har satt rubriken, men utifrån det som räknas upp håller jag med om att det är helt fel och på gränsen till osmakligt att använda begreppet maskrosbarn. Jag är ingen expert men har läst en bok, med fallstudier, om maskrosbarn. De barnen hade vuxit upp under fruktansvärda omständigheter med föräldrar som brast totalt i omsorgen om barnen. Exempelvis på grund av missbruk eller svåra psykiska problem. Det är verkligen inte samma sak som att ha tillbringat barndomen i en hyresrätt eller att inte ha åkt på så många utlandsresor.

  Svara

   Nej, men hon eller någon av alla assistenter har garanterat godkänt både rubrik och innehåll!

   Svara

  Om Bellas pappa tog sig ett extra järn på flygresan ned för att lugna nerverna el att mamman verkade lite labil innan pga resfeber så anser vä Bella att hon är ett maskrosbarn?!

  Skämt å sido, ett hån mot barn som har/haft det tufft är vad det är.

  Gissar att ”journalisten” har lyssnat på rådet; ”dubbelkolla aldrig en bra story”.

  Svara

  OT och TIPS:

  Bianca Ingrossos mun. Kommer tydligen många felaktiga grodor ur den.

  Läs: Nemo Hedens twitter och instastory. Där han tar upp saker hon sagt i Breaking News, osanningar och saker han bett om ursäkt för.

  Läs: Johan Gunterberg la precis upp en bild på instagram där även han dementerar osanningar Bianca sagt i Breaking News.

  Svara

   Oj, hon verkar vända och vrida lite på sanningen.

   Svara

   Inget nytt att det hoppar grodor ut Biancas mun haha och att hon alltid överdriver MEN det med Nemo var ju förvisso sant och hon sade väl att han bett om ursäkt för övrigt, och Johan G har väl stött på eller flirtat med henne, eller hade hon missföstått det då eller?

   Svara

    Nemo har aldrig önskat livet ur Benjamin som hon vill framställa det som. Han har även bett om ursäkt för skitsnacket till bägge och båda har godtagit den och därför var det ju bra märkligt att hon tog upp det igen… och det med Johan så vill hon väl få det som att han raggat säkert. Som han skriver, hon kanske måste krydda för SHOW

    Svara

   Nu har Bianca bett om ursäkt på sin blogg.

   Svara

  Ja nu har hon sannerligen gjort bort sig…

  Svara

  Min man föddes i sitt hemland och tvingades fly med sin mor för att hans äldre bröder hotade henne och honom till livet pga att hon födde en son.

  De flyttade till England där han föddes och modern träffade en svensk man och flyttade till Sverige.

  Mannen misshandlade (nästan) ihjäl min man. Från 2 årsåldern till 15 årsåldern. Då slog min man för första gången honom tillbaka och puttade ner honom för trappen – pga att att styvpappan misshandlade min mans mor.

  Min man blev fosterhemsplacerad. Han började jobba när han var 12 år. Det enda han gjorde var att slåss i skolan, knarka, dricka, ha sex.

  Sedan började han vända all frustration till sitt arbete. Han hoppade av gymnasiet och flyttade till Stockholm. Han startade ett företag som han lade all fokus på. Han tjänade sin första miljon när han var 19 år.

  Idag är han i 30-årsåldern och mångmiljonär. Han (och jag om jag skulle vilja) kan gå i pension för att han har möjlighet till det.

  HAN gick från maskrosbarn till superentreprenör. Inte lilla Blondinbella.

  Svara

   Han växte upp i England*.

   Och det fina med honom är hans ödmjukhet. Han skulle aldrig prata om vad han har åstadkommit. Ingen utom jag vet ens hur mycket kapital han har.

   Svara

   DET där är en framgångssaga om något. All kärlek till din man, jäklar vad stark!

   Svara

   Föddes han i sitt hemland eller i England? Grymt jobbat av han ändå! Många som förmodligen bara gett upp totalt.

   Svara

    Grymt jobbat att födas i två länder…

    Svara

     Hahahaha 😂😂😂 alltså denna sida får man alltid att skratta såhär på kvällskvisten efter en dag med stoijiga barn 👍 tack Cam-Cam❤️

     Svara

    Är ni bara idioter som inte kan läsa vidare till nästa kommentar där det står rättat att han växte upp i England?

    Svara

   Fint! <3 Vill bara skriva att jag känner igen mig i att de som på riktigt är framgångsrika (och inte de som lever på ett luftslott de själv har byggt) oftast är otroligt ödmjuka och inte alls kaxiga om sitt kapital eller liv. Min man har antagligen mer pengar och framgång än Bella någonsin kan drömma om. Ändå är han SÅ ödmjuk och extremt jordnära. Han går fortfarande runt i sina slitna dojor fler månader än han borde, cyklar till jobb istället för att ta sin lyxiga bil (som han aldrig någonsin skryter om), har håll i tröjan och skrattar bort det, ordnar picknick till mig, gråter när jag mår dårligt och är allmänt världens underbaraste och mest närvarande person!

   Svara

  Har undrat hur relationen till odd ser ut idag, efter alla pikar.. Och nu även mamman alltså.
  Är alla plötsligt värda att hänga ut? Vad blir det kvar.

  Svara

  Jag blir så glad att du tar upp det här. Isabella hittar på egna sanningar utifrån vad som passar henne och hennes business för stunden. Jag är ett maskrosbarn och känner mig förnärmad att hon ens anser sig vara ett, än värre, att de bara slukar hennes lögner och att hon använder det som en strategi för att vinna folks sympati (?) Nä fy.

  Jag reste aldrig när jag var liten.
  Jag hade inte mat på bordet varje dag.
  Mamma tog mig alltid till doktorn och sa att jag var sjuk, jag spelade med för det var de enda gångerna hon visade mig kärlek.
  Jag fick utstå fysisk och psykisk misshandel.
  Jag blev sexuellt utnyttjad.
  Mamma spred detta till alla för att söka sympati. Jag har alltid varit hennes marionett docka. Jag självmedicinerade och har flertalet gånger hamnat i djupa depressioner. (Söker ej sympati, det värsta jag vet är när folk tycker synd om mig, utan vill bara få in det i ett perspektiv)

  Sen att jämföra det med Isabella som åker till bamseklubben är bara skrattretande.

  Sen vet man aldrig vad som sker bakom stängda dörrar såklart. Men utnyttja inte ordet maskrosbarn Snälla bella!

  Svara

   Du är så sjukt stark ❤️ Och jag blir förbannad när BB vill rida på vågen av människor som på riktigt är starka individer för att hon själv ska framstå som bättre. Tvi.

   Svara

    Tack snälla! ❤ Jobbar själv med bla missbruk nu och känner att jag förstår brukarna på ett helt annat sätt. Jag kommer liksom åt dem mer. Kram

    Svara

  Bella borde läsa ”Maskrosungen” av Sandra Gustafsson, utgiven 2006 – 07.

  Heja föreningen ”Maskrosbarn”.

  Tack för att ni finns!

  Svara

  Rekommenderar alla att se intervjun BB gör med Yoga Girl! Jag skrattade högt. Rachel är en genuint BRA person, sitter och berättar om hur hon från början i sitt företagande satsade på att göra gott, hjälpa människor, involvera sig i välgörenhet. Att hon tycker att många företagare går den andra vägen, tjänar först massa miljoner på skit och sen ger bort lite pengar på slutet.

  BB ser så otroligt bekymrad ut hela tiden. För Rachel pratar ju om sånna som hon(BB) på ett ganska negativt sätt. Och Rachel utstrålar så mkt godhet, hon har gjort så jävla bra grejer och är allt BB inte är. Det liksom lyser om BB hur impad hon är av YogaGirl och varje gång Rachel säger något bra så ser det ut som BB känner sig träffad. För BB bryr sig ju BARA om sig själv. verkar ju inte bry sig om familjen, inte ha riktiga vänner, inte kunna ha relationer. Och Yoga Girl är så älskvärd, hon griper tag i människor och får dem att känna, får dem att vilja bli bättre människor samtidigt som BB bara vill tjäna pengar pengar pengar.

  Jag tyckte iaf att det var en slående kontrast som var väldigt rolig. Dessutom är BB en helt annan person under intervjun än på sin minsta story, i andra rörliga medier. Som att hon spelar teater. Vem är hon på riktigt? Det är faktiskt ganska obehagligt.

  Svara

   Blir så förvånad att en person som yoga girl ens ställer upp på en intervju med Bella. Hon är ju för sjutton på framtiden av womens health, må bra osv och har 2 miljoner följare på insta, bland annat. Tror hon når fram till den svenska publiken bra utan Bella. Undrar hur hon skulle reagera om någon målade hela bilden blondinbella för henne, tvekar på att hon skulle ställa upp på fler intervjuer.

   Svara

  Alltså, efter detta vill jag verkligen inte stötta Isabella längre. Att kalla sig för maskrosbarn med hennes bakgrund är för mig hånfullt och skrämmande osympatiskt! Dock tycker jag att LCC:s deo Count on me är den bästa deo jag någonsin testat. Så nu behöver jag tips på bra deodoranter (som inte kostar skjortan). Hit me!

  Svara

   Vichy är kalasbra!

   Svara

   Niveas pearl beauty, den som är roll-on!

   Svara

   Samma här! Har använt deras ansiktskräm, men behöver nu någon ny som återfuktar bra Tips???

   Svara

    Eucerins dagkräm för alla hudtyper är jättebra! Återfuktar mycket bra och ger skydd med spf 25. Har testat många andra märken men går alltid tillbaka till denna. Har även hört att den rosa burken från vichy ska vara bra, fick prover från apoteket när jag var där igår!

    Svara

    Aco:s rosa tuber, oparfymerade för torr hud, jag använder face cream och face night, jättebra speciellt nattkrämen. Eucerin ultra sensitive är också bra!

    Svara

    Dr organics!!!!!!! Inget skit i och billigt som sjutton!

    Svara

    Idun!! Jag har haft acne sen ca 14, kör iduns smink och nu hudvård. HELT OUTSTANDING.
    Deo kör jag biotherm, men gillar också vichy som någon nämnde.

    Svara

    Gå till apoteket och få en gratis facemap, då vet du vad just DIN hud behöver 😀 ”Återfuktande” säger vi ju även om vi kanske behöver något annat eller en kombinationskräm (en kan ju va torr, torr/fuktfattig, torr/känslig, fuktfattig/känslig, torr/reaktiv osv osv osv i all oändlighet). Jag ska själv göra en sån mapping imorgon pga tänkte klicka hem lite nya krämer och insåg att det kanske är bra att faktiskt få bekräftat att det är just de jag behöver innan jag slänger ut pengar på de xD Har alltid tänkt att jag har torr hud pga att den uppför sig… jaaa… torrt? Men sen jag lärde mig att det finns något som heter fuktfattig hud så har jag insett att jag kanske försökt behandla ett symptom istället för själva problemet. Oh well 😛

    Svara

   Vichy och Rituals är bra 😊

   Svara

   Bioterm!! Den med blå-grön ish färg på locket!❤️

   Svara

  Skrev en kommentar på Bellas blogg där jag undrade över detta med maskrosbarn. Får väl se om den blir godkänd..

  Svara

   Nope, det blir den inte. Jag har försökt.

   Svara

   Har försökt lämna några ifrågasättande kommentarer, släpps inte igenom. Vore intressant med en poll här på bloggen om det! Undrar hur stor andel kommentarer BB/BB’s team rensar bort??

   Svara

    Haha ja, av ren envishet har jag skrivit typ 10 kommentarer om detta ämne på hennes blogg.. inte en enda släpptes igenom 😂

    Svara

  Ett sådant hån mot verkliga maskrosbarn! Har följt Bella till och från de senaste åren men känner nu att måttet är rågat. Jag tänker inte längre tänker ägna det minsta uppmärksamhet åt någon som, utifrån allt som framkommit den senaste tiden, hänsynslöst och beräknande säljer ut sin familj och struntar i allt vad heder och empati är och försöker dupera läsare, följare och kunder i sin jakt på pengar och status. Kommer inte besöka hennes blogg en endaste gång till och den enda Lcc-produkt jag köpt kommer att bli den sista.

  Svara

  Jag blev uppriktigt sagt upprörd över detta, maskrosbarn som jag är. Jag blev förbannad faktiskt! Att hon kan jämföra sig med oss som fått kämpa oss fram sedan barndomen, ensamma, till ett fungerande liv är ett j-vla hån rent ut sagt. Vilken sanslös människa, kommer aldrig någonsin ge henne ett klick på den där äckligt förljugna bloggen.

  Tack för mig och tack för en bra blogg CamCam.

  Svara

  Okej förlåt här kommer språkpolisen in men tidningen i sig använder ju sig av termen felaktigt. Ett maskrosbarn är ju en person som HAR lyckats ovanligt väl trots svåra omständigheter. Ett mer korrekt val av rubrik vore väl då: ”Från gatorna i Jakan till superentrepenör – Isabella är ett maskrosbarn.” Att lyckas är ju redan inkluderat i begreppet.

  För övrigt så tror jag att Isabella har en tendens att ta en del av sin barndom och sträcka ut den över hela barndomen. Hon har skrivit om att de hade lite tight med pengar när hennes pappa jobbade som glassbilschaufför. Sedan fick ju han igång sin business och det blev bättre, det var ju runt då de började semestra på det där sättet och hade det bättre ställt. Men nu är hela barndomen i fattigdom (?). Samma sak med mobbningen. Hon var helt klart utsatt för mobbning i sexan/sjuan (jag har läst Egoboost och jämfört med utsagor i bloggen), men det sträckte sig under period till att hon var brutalt mobbad under hela skolgången. Hon och hennes vänner hade en fest med ett porrtema en gång, och under ett tag blev det att hon under hela högstadiet hade porrfester och var någon slags ungdomsklubbsambassadör? Vet inte om någon annan minns det. Helt enkelt verkar perioder under hennes barndom/tidiga ungdom dras ut och färga hela alltet, för att sedan bytas ut mot en annan period som färgar av sig. Det hela känns något sorgligt. Det är väldigt vanligt att barn överdriver på samma sätt, ”alltid när vi gör så här”, trots att det bara gjorts en gång. En människa som gör så känns som om den har väldigt litet perspektiv – kanske inte så bra för en företagsledare?

  Svara

   ”Ett maskrosbarn är ju en person som HAR lyckats ovanligt väl”

   Nej, det är inte alls det. Det finns inte nåt ”lyckats ovanligt väl” i definitionen.

   Svara

    Tror att Isabella menar att hon inte kommer från en rik, välbärgad familj och att hon själv skapat sin framgång, men inte skulle jag kalla det att vara maskrosbarn, tycker nog det är fel även om jag inte känner till Isabellas barndom/uppväxt.. men det var väl så att hon bodde ensam vid 14 år och inte hade så mycket kontakt med sin pappa eller? Finns fler som försökt profitera på och bli intressanta genom att kalla sig maskrosbarn. Men maskrosbarn enligt mig är sådana barn som växt upp i extrem fattigdom eller med missbrukarföräldrar eller som åkt runt på olika familjehem, fosterhem och institutioner.

    Svara

     Hon bodde inte ensam vid 14, hon bodde hemma och lånade en lägenhet på helgerna. Lägenheten ägdes av hennes pappas nya sambo/fru/liknande.

     Svara

    Jo, så är det faktiskt. Ett maskrosbarn är inte ”bara” ett barn som levt under jobbiga omständigheter, utan också lyckats trots omständigheterna. Självklart måste man inte bli ”superentrepenör” (vilket Bella för övrigt inte är enligt mitt tycke), utan det handlar om att man klarar sig och får ett bra liv och inte hamnar i samma träsk som man är uppväxt i. Om du inte tror mig så kan du ju läsa definitionen här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Maskrosbarn. Alltså ordet syftar ju på att man växer upp och blomstrar genom asfalten, precis som en maskros.

    Svara

     Värt att tänka på då är kanske att ”lyckas” får en helt annan definition för ett maskrosbarn. Bara det att vara vid liv i vuxen ålder och självskadnings/rusfri kan vara att ha lyckats med mycket mer än man någonsin trodde att man skulle. Även om ingen runt en fattar det..

     Och vad menas mer med att ha lyckats egentligen ? Att man ska ha klarat sig ”exceptionellt bra” är en vision men det är inte många som platsar där. Uttrycket handlar ju mer om att maskrosen klarat att ens växa upp genom asfalten där den inte borde kunna växa alls. Men det handlar inte om att den får exceptionellt fina blad eller nåt annat symboliskt jämförbart?

     Jag, tillexempel, lever, och jag har kommit ur det ”träsk” jag växte upp i. Men jag är inte bara ärrad utan oerhört traumatiserad och kan inte påstå att jag har ett ”bra” eller ”normalfungerande” liv. Jag jobbar med mitt förflutna men det är inte så att man bara kan ”lägga det bakom sig och glömma allt” utan det präglar en. C-PTSD påverkar ens tillvaro och det är en jäkla kamp bara att ta sig ur en triggning eftersom det är trauman som avlöser varandra.. maskrosbarns föräldrar är inte direkt de första som sätter sina barn i terapi så att de får bearbeta vad de är med om utan det är något barnen får bära själva in i vuxenlivet, tolkat med ett barns perspektiv och vetskap om världen.. Vilket är tyngre än du kan ana om du inte varit där själv.

     Vad får vi vuxna barn i såna situationer kalla oss då om vi inte får säga att vi är maskrosbarn? maskrosfrö? halv maskros? sophög?

     Svara

  Hon har ju själv back in the days skrivit romantiserande, flertalet gånger om hur de bilade runt i USA och besökte stora nöjesfält. Skidsemestrar i alperna etc…..

  Svara

   Nu vet inte jag när det var hon skrev om det MEN hon har ju back in the days berättat att när hon började blogga och blev Blondinbella så hittade hon på en massa, låtsades leva ett liv som inte fanns, låtsades leva lyxigt och glammigt… Så allt hon skrev från början stämde ju inte med verkligheten OCH det har hon ju även sjäv berättat otal gånger om, att hon målade upp ett låtsasliv i sin blogg i början.

   Svara

  Och hur kan det kännas för hennes mamma att se hur Isabella nu framställer sin barndom?

  Jag förstår att allt hon gör är en marknadsföringsstrategi, men hon måste bli så ensam? Ingen hon umgås med har känt henne längre än typ ett år?

  Svara

   Både hennes mamma och syster verkar i princip vara lika frånvarande i hennes liv som pappan så jag antar att deras relation inte är god numera.

   Svara

  Snälla skriv om Marcelos senaste inlägg ”Nekades modelljobb på grund utav hårfärgen (Ben Mitkus fick vänta en timma)”. Obehagligt hur han bara i förbifarten tar upp att han tycker att det är samma sak att tjejer nekas modelljobb för att de är ”feta/överviktiga” som att han inte fick jobbet till en början eftersom de ville ha en modell med ljusbrunt hår. Han kallar det till och med ”Blond Metoo”…

  Svara

   What? Modeller får jobb för att de ser ut på ett visst sätt. Arbetsgivare har all rätt i världen att välja bort de som har fel vikt, hårfärg, ansikte, ålder, etc. Ingen mänsklig rättighet att vara modell.

   Svara

   Kräktes lite i munnen när jag läste det.

   Svara

  Tycker hon liknar på en verklig mytoman. Kanske tillhör hon den gruppen som tror på sina egna lögner.
  En mytoman skapar en myt om sig själv oftast för att verka mer intressant eller för att manipulera sin omgivning. En lögn som avslöjas bemöts ofta av en axelryckning.
  Eller så är hon bara glömsk😂
  Smaklöst är det i vilket fall som helst.

  Svara

   Det finns fler MYtomaner i bloggvärlden, som manipulerar sin omgivning för att verka mer intresant, som har enormt behov av självhävdelse och stort behov av bekräftelse och att få beröm och sympatier. Men en lögn som avslöjas bemöts ofta med nya lögner, taktik och man ändrar versioner utefter vad som gynnar för stunden. Men hen avslöjas ju när hen är glömsk och skriver olika versioner. Det finns att annat ord som beskriver detta beteende och sådana personer.

   Svara

  – ”Vad gör ni ?” ” vi flyger ” inser att det inte är många barn som flyger business class –
  Är det bara jag som tycker att meningen är konstig?
  Vad har business class med att ungarna leker ” vi flyger ?
  Känns som att Blondinbella ville säga att hon flyger business class ofta så hon bara slängde in det, eller så är detta inte en intervju utan att tidningen har skickat frågor till BB´s team och så har hon / de svarat och skickat tillbaka med ett par tillägg som kändes flashiga.

  Svara

   Måste betyda att om barn säger att de flyger och ligger under varsin filt så är det business class.
   Sitter barnen på golvet utan filt och säger att de flyger så är det enklare platser i economy.

   Svara

    😂

    Svara

    Hahaha

    Svara

    Mina (stackars maskros-) barn ställer lådor i rad och åker tåg, ser ganska asketiskt ut så skulle gissa att de åker tredje klass / boskapsvagnen…

    Svara

     HAHHHAHHAHAHAHA Jag orkat inte 😂😂😂😂😂😂😂

     Svara

    😂😂😂😂

    Svara

    😂😂😂😂😂😂 alltså jag orkar inte dessa roliga kommentarer !!! Kan ju inte sova nu så som jag fnittrar 😆😆😆

    Svara

  Fy helvete vilket hån mot oss som verkligen är maskrosbarn! Vuxit upp med en missbrukande pappa och en psykiskt sjuk mamma. Hade inte råd för resor, fick inte nya kläder så ofta som jag borde fått, skolmaten var höjdpunkten – hemma fick man ibland äta ris där djuren hade silats bort (det var för dyrt att kasta hela påsen). Telefonen stängdes av ibland pga obetalda räkningar. Barnkalas var för dyrt, för att inte tala om pinsamt att bjuda hem klasskompisarna. Vem vill visa kompisarna att pappa tillverkar fulsprit i källaren eller att han sommar naken mitt på golvet och kräks och spottar på köksgolvet när man själv står bredvid.

  Jag var så glad den dagen jag var klar med skolan och kunde flytta iväg från skiten. Jag kämpade mig igenom 3 år på universitetet och har idag en hyfsad lön som jag kan leva på. Jag kan ge mitt barn trygghet och tillgodose de basala behoven. Uppväxten har såklart satt sina spår och jag har själv inte alltid mått så bra pga det. Men jag tänker aldrig, aldrig, aldrig utsätta mina barn för det jag varit med om! Trots att lång tid har gått nu så brukar jag än idag gräma mig själv varför jag inte ringde polisen när mamma misshandlades, när pappa slog sönder saker i huset, när otryggheten var brutal….

  Visst kan man ha en jobbig uppväxt även om föräldrarna inte missbrukar eller har svår psykisk sjukdom, men detta var bara ett hån från oss som verkligen kämpat ifrån skitlivet!

  Svara

   Började gråta av din berättelse. Tänk vad små barn är med om. Och vad barn är duktiga på att dölja. Skönt att du klarat dig ❤️

   Svara

  Vilken obehaglig människa! Börjar på riktigt tro att man inte kan vara helt frisk när man ljuger och fabricerar ihop historier och sedan fläker ut dem på det sättet. Vidrigt.

  Svara

   Det sorgliga är att det finns fler bloggare/influencers som ljuger och fabricerar ihop historier för att bli mer intressant i media och för att tjäna pengar på det, och för att få komplimanger och sympatier.

   Svara

    Finns vissa som tar efter Bella och ser upp till henne.

    Svara

   Håller med👍! Jag hade en klasskompis på gymnasiet som hade diagnosen mytomani hon fick ha assistenter som följde henne och berättade den egentliga sanningen för oss vänner hela tiden alltså när vi inte var med henne ! Kanske nått för Bella, att anställa en assistent till men som kan hjälpa henne att inte ljuga 😉🙂

   Svara

  Kanske dags att skicka in en samlad bild till samtliga tidningar i landet och be dem belysa Isabellas lögner. Med ovan som utgångspunkt. Att vilja ha något mer, drömma och försöka uppnå sina mål är ju helt fantastiskt. Men att konstant ljuga om:
  sin barndom, som i exemplet ovan
  sin utbildning (enligt egen utsago i en annan utländsk intervju har hon en fullgjord MBA)
  sin ekonomi (påstått att hon får allt att snurra på 50.000kr/mån)
  är inte ok när det både påverkar andra människor negativt samt kränker såväl organisationer samt de människor de ska ska hjälpa.

  Var energisk, dra igång idéer tillsammans med andra men ljug inte!
  Kanske kan du CamCam som är så duktig på att skriva och formulera dig sätta ihop en text som kan skickas in?

  Svara

  Tack camcam för att du tar upp detta! Och JA, någon borde ställa henne mot väggen. Dra ner fasaden. Vi som har följt BB sedan tidernas begynnelse vet ju hur hon har svängt i alla år. herre gud, man blir så trött på henne. Men att titta på hennes liv och hennes blogg och läsa hennes blogg (marknadsföringskanal) blir ett sätt att försöka få svar om hon kommer komma till sans eller inte.

  Svara

  Detta provocerar mig något KOP-I-ÖST.

  Gör vad fan du vill, men sluta profitera på andra människors erfarenheter och livsöden genom att (försöka) sälja bilden av dig själv som ett maskrosbarn som växte upp och blev självaste Oprah herself.

  Även om det är vitt skilda fenomen följer det här samma princip som kulturell appropriering – med skillnaden att bemäktigandet kan härledas till klass och inte etnisk bakgrund.

  Blir så fruktansvärt förbannad och brottas med om det är befogat eller ej, men i ett försök att vara självreflektiv tror jag mest att det är för att hon ”stjäl” det jag upplever som min, men också andras, historia för sin egen vinnings skull. Vi har fan inte lidit för att Blondinbella ska kunna outsource:a tånagelklippning…

  Svara

  Någon rik jävel som fått hem tidningen och kan sammanfatta vad som sägs? På vilket sett hävdar Bella att hon är maskrosbarn etc?

  Svara

   Hade varit intressant att läsa! Efterlyses: en rik jävel! 😂

   Svara

    Precis! Hm…känner jag någon rik människa? Jag kanske ska rassla runt lite kring Stureplan i morgon och se om jag kan hitta nått ex på Sturehof eller liknande som någon rik människa lämnat efter sig..?

    Svara

    Det var nån rik jävel som kommenterat här tidigare idag att när hen får tidningen ifråga, åker den direkt i soporna.

    Svara

     Kanske man kan be hen att rota fram den ut soporna? Antar dock att rika jävlar inte bemödar sig med sådant.

     Svara

     Mina föräldrar brukar få den tidningen, men pappa slänger den alltid direkt också. Men jag kan kolla om de inte har hunnit slänga det senaste numret? Själv har jag bläddrat i den ett par ggr de senaste 20 åren (innan pappa slängt den) – och det är en jättekonstig tidning fylld av reklam för klockor och sportbilar.

     Svara

  Angående Bellas märkliga kommentar att Odd inte ville samarbeta under skilsmässan så att Bella fick flänga mellan lägenheten och huset. Måste bara höra med er, enligt mig så känns det fullt rimligt att fortsätta ha fri tillgång till sitt eget hem när ens partner begär skilsmässa, tills att man löst det med separata boenden. Vill någon sova borta så får hen väl det, men tycker ni att man kan begära att den andre, som precis blivit dumpad, ska flytta ut på halvtid direkt? Skulle ni ”samarbeta” i det läget? För mig är det liksom inget att ens diskutera. Hade aldrig gått med på det själv och ej heller förväntat mig att min partner skulle göra det. Ska andra anpassa sig no matter what? Blir svårt med relationer då…

  Svara

   Förlåt, kompromissa skrev hon angående detta. Samma innebörd i det här fallet.

   Svara

  Håller med samtliga maskrosbarn ovan.
  I min uppväxt lyckades jag, min lillebror och mamma åka på semester av skadeståndspengar jag och min bror fick efter år av misshandel av vår pappa. Och den semestern fick jag och min lillebror klara oss själva då vår mamma söp ner sig under dagarna, låg däckad och hade allt annat än koll på oss. Tur att man var tvungen att växa upp tidigt som barn pga en psykisk sjuk ensamstående mamma som hade alkoholproblem.

  Jag blir så otroligt provocerad över Blondinbellas uttal. Vad lever hon i för värld? Jag förstår att man egentligen inte kan jämnföra sina problem med andra eftersom att alla människor är olika. Men att kalla sig själv för maskrosbarn och uttala sig att man ”ser fram emot” att ens barn får uppleva samma barnlycka man själv gjorde blir så jävla fel.
  Har svårt att tro att majoriteten av maskrosbarn minns sin barndom som lyckofyllt.

  Svara

  PS. HÄR har du material till kommande krönika för nyheter24, camcam. Calla all jävla bullshit som har kommit från henne på senaste och visa folket att kejsaren är naken, så när som på ett par fula jävla tantskor från Flattered.

  Svara

   Har oxå tänkt ”kejsarens nya kläder” kring Bella.
   Snart går det upp för kejsar (innan) att hon står helt näck inför folket.

   Svara

  Maskrosbarn????!!!!
  Nä nu har hon verkligen gjort bort sig.
  Att påstå detta är ett HÅN mot de som verkligen levt o växt upp som maskrosbarn

  Svara

  Det är provocerande att ”maskrosbarn” används så lättvindigt. Jag är ett maskrosbarn och jag blir LEDSEN när läkare inom psykiatrin eller vänner påpekar det. ”Den resa du gjort har krävt så mycket från dig, du har varit så modig!” Yada yada yada…

  Må så vara men det gör ont att vara i den kategorin. Jag är inte stolt, alls. Sviterna från min barndom, att tas ifrån sina föräldrar kommer jag aldrig komma över.

  Så, ni som känner igen er i detta, är nog med på noterna när jag säger att det är smaklöst och överjävligt när Blondinbella påstår att vara det.

  Svara

   Känner detsamma angående det där med ”stoltheten” och det är ju det som gör att det svider till lite exta mycket när Bella så lätt tillskriver sig själv epitetet maskrosbarn medan vi som fått kravla oss upp ur dyn ständigt får kämpa för att inte låta andra, eller för den delen vi själva, definiera oss utifrån våra erfarenheter.

   Svara

   Precis som du säger, att dra till med ordet ”maskrosbarn” som om det vore vilket annat ord som helst, typ att man är ”trött”, det är det som är direkt fel.

   Sen visst kan det vara så att det är massa saker vi inte känner till om Bella. Men av det som kommit fram sedan 2005 antyder inte att hon skulle gå under den benämningen.

   Svara

  Jag blir så arg!! Vadå aldrig någonsin flugit?!?! Och att hennes pappa jobbade på Glassbilen, som om det vore något fel, herregud han hade ett extraknäck när han pluggade till jurist!! Det Bella inte fattar är att hon har haft en rik uppväxt! Mat på bordet och tak ovanför huvudet! Jag har verkligen tappat all respekt för denna människa, hon spottar på oss som på riktigt har haft svårt, pinsamt!

  Svara

  Som många andra påpekat, är det inte dags snart att hon konfronteras på riktigt med alla sina lögner? Hur kan det bara få fortsätta när andra granskas ingående… Det skulle ju gynna Bella också, att leva i denna parallella verklighet är sjukt.

  Svara

  Och ändå fick hon åka till disneyland när hon var liten (läs dagens inlägg). Men det är klart, Paris ligger ju i Europa så det går ju att gå dit. Stackarn, fick gå genom Europa för att kunna ta sig till disneyland. Hon har inte haft det lätt, det hör väl vem som helst?

  Svara

  Bellas kommande självbiografi kommer heta ”Isabella Löwengrip – Mot alla Odd(s). Kom ihåg var ni hörde det först!!!

  Svara

   😂

   Svara

   Hahahhaa vilken kvällsunderhållning detta är

   Svara

  Är det någon som vet vad som händer med hennes youtubesatsning och serie?

  Svara

   Serien var väl ett försök på att bli den nästa Oprah, men de insåg väl snabbt att ingen bryr sig om en så tråkig serie, att hon inte kan outsourca sin roll i serien och att ingen vill gästa någonting med henne.

   Svara

  Nä nu får BB ge sig- det spårar ut rejält.
  Pingis! Var är du?

  Svara

  Har läst hennes blogg sen 2007, alltså i en jäkla massa år, och till skillnad från Bella själv så har jag ett väldigt bra minne och hon har alltid haft en tendens att säga emot sig själv. Det är ju så med lögner, man glömmer bort vad man själv sagt till sist. Det jobbiga är ju att det finns människor som minns vad man sagt och inser att personen ljuger, speciellt om allt står på en blogg.
  Jag tror inte att hon haft en helt okomplicerad barndom, och det är mkt möjligt att hon haft en eller två knepiga föräldrar, men det är INTE samma sak som att växa upp med knarkande eller misshandlande eller psykiskt sjuka föräldrar. Fy fan nu måste jag hitta ett nytt hudvårdsmärke, synd att hennes produkter faktiskt är bra, men denna störda människa kan jag bara inte stötta längre.

  Svara

  Nu ska vi se om Isabella kommer möta det här, och isåfall om hon gör det på ett mänskligt sätt.
  Jag tror knappast hon 1) vet vad ett maskrosbarn är 2) att hon någonsin brytt sig om personer som vuxit upp under sådana förhållande.
  Jag vet inte om jag kan kalla mig själv för maskrosbarn (växte upp med en mamma som misshandlade mig fysiskt och psykiskt, gick och la mig hungrig ofta, skollunchen var det bästa som fanns, inte mycket kläder och de jag hade passade inte, underviktigt, reste aldrig osv). Men jag kan inte föreställa mig att Isabella skulle ha levt under liknande omständigheter. Jag började läsa hennes blogg när jag var 15, tror Isabella var 16 då, och har aldrig fått sken av det som man fick med Kenza. Detta är så fel av henne och tidningen!

  Svara

  Intressant det bara finns en bild av maskrosbarn. Blondinbella kanske har varit utsatt för flera saker under uppväxten. Även fast man reser och föräldrar har pengar kan skenet bedra. Det märks på henne på sätt o vis. Lögner, svängningar , sa upp kontakt med fader…. . Som sagt många skratt är en fasad det förstår det flesta, även mysiga familjeresor kan vara en fasad.

  Svara

   Jo men det är ändå inte samma sak som att vara maskrosbarn. Jag fick själv mest sköta mig själv när jag var liten gällande läxor och hygien och var aldrig på någon utlandsresa men skulle absolut inte kalla mig maskrosbarn. Vet massor av personer som blivit omhändertagna av soc pga att de var vilda tonåringar och vet även flera som haft en förälder som suttit inne korta perioder men som inte kallar sig maskrosbarn för det.

   Svara

    Nej alltså jag säger inte att blondinbella är ett maskrosbarn. Jag tror också att det finns barn som kommer från svåra hemmaförhållanden med missbruk och fattigdom är mer befogade att kalla sig maskrosbarn. Men vi vet inte något om hennes uppväxt, det finns barn med föräldrar med hur mycket pengar som helst men brister ändå i omvårdnad, har missbruksproblematik. Sociala problem finns överallt.

    Svara

   Nu vet vi ju dock inte om Bella själv kallat sig maskrosbarn i intervjun, det kanske är tidningen/personen som gjort intervjun som skrev det och ville kalla henne det. Det har väl inte framgått här så vi ska nog inte vara för snabba med att döma Bella här om just det. Sen är det såklart sjukt att ändra historier, inte så smart.

   Svara

   Fast här är grejen, jag har vuxit upp med två föräldrar som inte varit särskilt bra föräldrar. Men de har visat kärlek efter sin förmåga, vi hade hobbys och alltid datorer, internet och råd med hobbys. Inte alltid de Hobbys vi barn önskade utan de min mamma gillade men ändå hobbys. Förmodligen har min pappa någon kombi av ADHD och asperger och min mamma någon form av narcissism/borderline /bipoläritet men då det inte finns diagnoser är det inte värt att spekulera i för min mamma och min pappa fungerar ok efter skilsmässan och jag upplever honom som en fantastisk pappa nu när jag är vuxen och vi har en vuxen relation.

   Jag hävdar att jag har haft en jobbig barndom och det har satt jobbiga spår i mig. Men jag skulle inte kalla mig maskrosbarn för det. Eftersom jag hade det praktiska på plats, inte blev fysiskt misshandlad eller regelbundet inlåst. Det går att ha haft en jobbigare uppväxt än genomsnittet utan att kalla sig för maskrosbarn.

   Svara

  Vad menar du med detta inlägg?
  Blondinbella har brutit med sin pappa. Hon kanske är ett maskrosbarn, det kan vara något hon inte vill avslöja i bloggen. Därför kan hon ha skrivit att hon var lycklig som barn trots att hon inte var det.
  Det enda som är synd är ju att hon som bloggare skrivit på ett kontrakt att man måste berätta allt om sin barndom och inte får skriva nåt i bloggen som inte stämmer… eller vänta nu…

  Svara

   Ena året skriver hon om en lycklig barndom och andra året är hon maskrosbarn.. Ungefär som förhållandet med Odd, som gick från att vara bästa teamet till tydligen eländigt rakt igenom. Märkligt.

   Svara

    Men låt oss säga att hon hade det riktigt dåligt med Odd från början. Varför skulle hon vara tvungen att dela det på bloggen? Hon kanske ville ge en viss bild av sitt förhållande, precis som alla inte berättar detaljer om sitt liv? Varför måste hon dela sitt mest privata jag på bloggen?
    Dessutom börjar väl alla dåliga förhållanden med att de är bra från början… man är kär och sen är man det inte längre. Det handlar inte om att ljuga.

    Svara

     Alltså hon har ju skrivit spaltmeter om hur bra deras förhållande var, i princip ända fram till skilsmässan. Att hon satt inne med svaret på varför andra misslyckades med sina giftermål.

     Svara

     Naturligtvis kan även det mest perfekta förhållande utvecklas till det motsatta. Annars skulle väl folk inte gå skilda vägar. Men är det inte fråga om otrohet eller så brukar det väl ändå ta lite tid att växa ifrån varandra?
     Ganska nära inpå att Bella lämnade in skilsmässoansökan skrev hon på bloggen:
     ”Att jobba i samma företag kommer att bli väldigt smidigt för oss som familj. Vi kan bestämma tider, när vi vill jobba, vi kan resa när vi vill och jobba från annan ort. Blir barnen sjuka så är det lättare att vabba. Odd och jag är ett grymt team i vardagen, han är min andra halva och det ska bli otroligt roligt att få jobba tillsammans och utveckla Löwengrip Invest med familj och mammor som målgrupp. Mina företag är min stora passion i livet och det ska bli härligt att dela det intresset med Odd. Dessutom ska det bli lyxigt att få umgås med den man älskar när man är pigg på dagen och inte bara efter jobbet.”
     Hur kunde det som var så förskräckligt bra och positivt bli så hemskt dåligt på några få månader?

     Svara

     Kanske för att hon ändå ville upprätthålla en fasad om att allting var ok? Hon kanske inte ville berätta för läsarna hur dåligt det var? Det kanske blev dåligt direkt efter? Det kanske hände nånting? INGEN VET! Därför är det fult att påstå att någon ljuger när man inte har någon aning vad som egentligen har hänt.

     Svara

     Men, Anna – oavsett vilket så är det ju lögner som Bella levererar. Du kan vända och vrida hur mycket du vill på det resonemanget. Därtill är väl det största problemet inte att hon möjligen tummar på sanningen (oavsett skäl) utan att hon dessutom berättar för alla andra människor hur de kan lyckas och bli framgångsrika i livet – som hon påstår att hon är.

     /Linda

     Svara

  Tycker alltså inte att man kan spekulera i om hon är maskrosbarn eller inte utan nån inblick i hur hennes liv sett ut. Bara för att hon inte talade sanningsenligt om att flyga, så måste man inte nu försöka förneka henne hur hennes barndom sett ut. Väldigt svartvitt tänkande på denna blogg.

  Svara

   Jag har själv skrivit att jag kan känna sympati med att hon saknade vissa delar i sin uppväxt. Men jag kan inte känna sympati med att en framgångsrik/normalbegåvad kvinna ljuger och provocerar hela tiden.
   Så lyckad och tacksam som hon jämt skriver att hon är, så finns det ingen anledning att hålla på så här.

   Svara

    Men hon har ingen skyldighet att berätta något till oss, därför är det konstigt att tro att hon ljuger om hon berättar nåt om sitt förhållande med Odd t.ex.

    Svara

     Skyldighet och skyldighet… Hon har ju ”nordens största blogg” med ca en miljon läsare i Umeå.
     Det är fult att ljuga.

     Svara

     Så du tror på allt bloggare säger för att de inte har en skyldighet att berätta något för sina läsare?
     Sociala medier är en stor del av Blondinbellas strategi för att få hennes företag och ”brand” att växa. Allt handlar om pengar för henne och hon är inte rädd för att trampa på tår för att tjäna mer.
     Jag tror inte att speciellt många tvivlar på att hennes barndom har saknar vissa viktiga delar. Jag spekulerar nu, men jag tror att kärlek och värme saknats (därmed är det svårt för henne att få och behålla nära relationer), men att hon ska ha vara ett maskrosbarn finns inte på kartan, sorry.

     Svara

     Antingen ljög hon för alla sina läsare i årtal om hur bra det var, eller så ljuger hon nu om att det var en dålig relation. Take your pick.

     Svara

     Vet inte varför jag inte kan svara direkt till Josse men here it goes;

     ”Så du tror på allt bloggare säger för att de inte har en skyldighet att berätta något för sina läsare?” Nej, det gör jag verkligen inte. Hur fick du den slutsatsen? Det jag ser är en människa som sätter en liten del av sitt liv på display, där hen avslöjar så mycket hen vill om sitt liv. Jag tycker det inte är att ljuga om man inte berättar allt om sitt privata liv i bloggen. Jag tycker inte att någon måste avslöja allt om sin barndom i sin blogg utan att kalla det för att ljuga. Jag tycker inte att två inlägg som säger emot varandra kan bortförklara ifall Bella känner att hon är ett maskrosbarn. Hon kan ändå vara ett maskrosbarn oavsett om hon t.ex. rest mycket.

     ”Jag spekulerar nu, men jag tror att kärlek och värme saknats (därmed är det svårt för henne att få och behålla nära relationer), men att hon ska ha vara ett maskrosbarn finns inte på kartan, sorry.”
     Ganska hemskt att säga ändå, eftersom vi inte VET någonting om hennes barndom. Alltså verkligen ingenting. Tycker ba de e så hemskt att spekulera, särskilt ifall hon har upplevt hemska saker. Det är att förneka hennes upplevelse.

     Svara

  Helt barockt men någonstans så ser jag en trasig själ som skriker efter uppmärksamhet. Tycker synd om henne, på riktigt.

  Svara

  Jag som är ett maskrosbarn blev så provocerad att jag nästan inte klarade av att läsa hela inlägget. Är hon dum i huvudet på riktigt?! Det fanns en tid då jag gillade Bella men den tiden är sedan länge förbi. Nu gick hon dock för långt. Det är ett sånt hån mot oss som på riktigt har fått växa upp under jobbiga förhållanden med tex missbrukande föräldrar. Ett hån mot oss som faktiskt kämpat mot alla odds för att inte upprepa mönstret utan för att istället skapa sig ett bra liv. Ush va provocerad jag blir!!

  Svara

  Det kan förstås vara så att vi läsare inte vet allt om hennes barndom. Men om man följt hennes blogg sen 2005, 2006, och inte nån gång under dessa år fått läsa om något som antyder att hon skulle vara ett maskrosbarn, ja det är klart man har svårt att tro på henne nu. Jag tror hon underskattar sina läsares minne, helt enkelt.

  Svara

   Men har Isabella själv sagt att hon är ett maskrosbarn eller är det journalisten/tidningen som skrivit det?! Vet vi det?

   Svara

    Nej, vi vet inte om det är hon som använt ordet eller beskrivit sig själv och sin barndom som gjort att journalisten dragit slutsatsen att hon är ett maskrosbarn. Personligen om jag får gissa har hon fått se rubriken innan publiceringen och är alltså med på att hon är ett s.k maskrosbarn.

    Svara

  Är så förbannat trött på henne. Jag känner mig arg och illamående varje gång jag ser hennes falska ansikte och hon sticker ju fram det överallt. Hon måste vara den mest samvetslösa, mediekåta mytomanen i hela landet. Sen blir jag så uppgiven för att det uppenbarligen finns väldigt många människor som slukar allt hon säger med hud och hår, köper alla hennes överprisade skitprodukter och tycker att hon är ”inspirerande”! Vad är det ni blir inspirerade av?? Hennes fantastiska förmåga att ljuga? Hennes totala brist på samvete och empati?

  Svara

  Oh what a tangled web we weave, when first we practice to deceive!
  Svårt att ha koll när allt som kommer ur käften är lögn, lögn och lögn.

  Svara

  Antingen är hon väldigt korkad eller så vet hon mkt väl att hennes läsare som hängt med ett tag (eller läste det här inlägget tex) vet att hon ljuger å hittar på men hon struntar nog i det. Bara en språngbräda ut i världen där de gillar sånna där floskler 🙂

  Svara

  Varför känns det plötsligt som Isabellas 12 anställda kom in här och började kommentera. Har läst varenda kommentar och alla säger ung samma sak sen BAM kommer tre inlägg i rad som ”försvarar” Bella… hmmmm

  Sen vill jag bara tillägga efter att som sagt läst alla kommentarer, fy fan vad jävligt livet kan vara för en del. Blir så ledsen när jag läser era historier. Dessa föräldrar som ska vara ens trygghet 🙁

  Svara

   Lol jag antar att du tror att jag ”försvarar” Bella.. Jag läser inte ens hennes blogg eller har egentligen nån koll på henne men tycker bara det är konstigt att dra slutsatsen om hur hennes barndom varit utgående från två inlägg. Jag antar att det är hennes publika jag som visas på bloggen och inte hennes privata, alltså tycker jag inte man kan spekulera i hurudan barndom hon egentligen haft.

   Svara

    Kanske är det då för att du inte ”egentligen har nån koll” som du upplever att allt detta bara utgår från två inlägg? LOL

    Svara

  Jag har verkligen inte orkat störa mig på Blondinbella…fram tills nu. Det är så sjukt provocerande hur hon försöker att skapa sig ett ”self made”-varumärke. Isabellas pappa är väl advokat?

  Svara

  Nu blir det ny signatur; Head up in the Clouds…så mycket som hon skarvar…

  Svara

  Knappt jag törs uttrycka att jag är maskeosbarn men det är jag väl..

  Mamma sjukskriven tills jag var 10år, ensamstående. Alltid dåligt med pengar, men hon gjorde allt hon kunde med der lilla hon hade. Var hos min alkis pappa varannan helg. Som treåring pekade jag ut honom för sexuella övergrepp/våldtäckt men de kunde inte bevisas. Mamma höll på att åka dit för kidnappning för att hon försökte hålla mig borta från honom (delad vårdnad) tillslut blev hon tvingad att låta mig åka dit. Slagen, inlåst varannan helg av honom. Fick vara med på vuxenfester där diverse män och kvinnor betedde sig fruktansvärt. Utsatt för övergrepp av hans vänner. Höll käften för jag ville så gärna ha en pappa. Var ca 13 år när jag började ”få nog”. Blev inlåst 2 dagar i rad och fick nog och hoppade ut från andra våningen och gick 3 mil ute kl 1 på natten i värmlandsskogen till närmsta väg där jag ringde min hysteriska mamma som fick plocka upp mig utan närmare förklaring än att jag inte ville vara där. Åkte dit igen några månader senare. Vi åkte bil en dag och krockade med en rattfyllerist, 90km/h motsatt färdriktning. Han försökte få ambulanpersonalen att inte ta med mig till sjukhuset men blev stoppad. Han var rädd för att själv blåsa + och åka dit. Väl på akuten så lämnade han mig ensam däd efter att han hade blivit undersökt, kontaktade mig 7 dagar senare när jag varit på akuten i 3 dygn. (Mamma kom ju självklart direkt hon fick veta men pappa hann gå innan dess). Fick en rygg och nackskada. Sa här nånstans upp kontakten. Numera 22 år gammal så jagar han mig i stan om han ser mig, skriker efter mig. Aldrig vågat stanna undviker alltid centrum ifall han skulle vara där.

  Ändå, är jag fullt fungerande vuxen som aldrig pratar om min jävliga barndom utan har fan pluggat o jagat mina drömmar som alla andra. Livrädd för män och har allmänt skumma tankar jag brottas med i ensamhet. Anledningen till varför jag inte känner att jag kan använda ordet maskrosbarn är för att jag hade en fruktansvärt fantastiskt mamma som gjorde allt hon kunde för att skydda mig. Så många barn har INGEN.. jag hade iallafall en.

  Svara

  Men oj, helt sjukt ju.

  Svara

  Svara

   Copypastar inlägget så ni slipper klicka er dit:

   Bjöd min pappa på Wasahof ikväll, en av de bästa restaurangerna i Stockholm enligt mig själv. Vi åt moules frites och jag drack champagne och åt chokladtryffel till efterätt. Vi hade riktigt trevligt och pappa berättade sjuka historier från när jag var liten så jag satt och skrattade så att jag höll på att dö. Min pappa har verkligen bidragit till en spännande och rolig barndom. Pappa bestämde sig en dag att vi skulle testa de bästa nöjesfälten i världen så en dag stack vi i väg och besökte alla. Six Flags i L.A var en stor favorit.

   Svara

  Tror min mamma får tidningen! CamCam, ska jag fota artikeln och maila till dig om jag hittar den hos henne?

  Svara

   Hemskt gärna!!! 👍🏻

   Svara

  En annan bloggare/influencer som kallar sig maskrosbarn i bion på bloggen är My Martens.
  Sorry för ev upprepning, orkar inte läsa de föregående 220- ish kommentarer…

  Svara

  Tycker detta är svårt. Arbetar själv med personer som ibland varit otroligt utsatta, i våld i nära relationer och annat. Varför jag tycker det är svårt är för att jag har mött många där alldeless för mycket har hänt bakom stängda dörrar där fasaden utåt varit ”vattentät” och det inte kommit fram förrän flera år efter. Därför förutsätter jag aldrig att något inte kan hända eller som i Isabellas fall att hon inte kan vara ett markrosbarn bara för att hon skrivit om sin barndom på ett visst sätt tidigare. Samtidigt kan jag förstå att hon blir ifrågasatt utifrån hur hon har framställt sig själv i offentliga sammanhang och på bloggen om sin barndom. Men fortfarande så vet vi för lite hur hennes barndom faktiskt har sett ut och vad som har hänt oavsett vad som skrivits tidigare.

  Måste också säga till alla maskrosbarn som skrivit här och som finns där ute, att jag är så glad att ni kämpar vidare och så bra. All respekt till er!

  Svara

  Synd bara att hon trodde att folks minne är lika lätt att radera som hennes bloggarkiv från högstadietiden…

  Personligen struntar jag fullkomligt i om hon gör en show eller inte för företagets skull. Det är obehagligt. Att tjejen har trasiga familjeband står helt klart, och att bli påverkad av det är inte märkligt oavsett om man växt upp i ekonomisk trygghet eller ej. Det är inte i föräldrarnas plånbok trygga individer skapas. Inte sympatiska heller märker man, när man ser att Bella vill få sig själv till maskrosbarn. Jag har för mitt liv aldrig kunnat förstå det hemska med att bo sina första år i livet i en lägenhet i Jakan, och på vilket sätt det påvisar att man hade en ”tuff” start?

  Show eller ej – hon framstår som en otroligt osympatisk människa utan verklighetsförankring. Hon påminner mer och mer om allt det hon förr brukade anklaga sin pappa för att vara.

  Svara

  Ett ifrågasättande av Bellas status som Maskrosbarn betyder inte att man menar att barn i rika familjer inte kan vara maskrosbarn. Självklart är det ett helvete att växa upp med missbrukande/misshandlande föräldrar oavsett hur mycket pengar dessa har. Bella är dock inget maskrosbarn! Och det är så fruktansvärt osmakligt av henne att påstå detta (att det aldrig förr har kommit upp att hon skulle varit det och att hon kryddar historien med uppenbara lögner tycker jag är ett gott tecken på att hon inte är det) och det är så respektlöst mot de som faktiskt har haft ett helvete under uppväxten, både rika och fattiga.

  Svara

  Nä. Nu får det vara nog! Jag jobbar på ett apotek där vi säljer hennes grejer. Från och med nu kommer jag aldrig rekommendera en enda produkt till från LCC. Nu har jag ändå chansen att påverka lite. Jag säljer väldigt mycket genom mina egna rekommendationer och det finns mycket annat bra jag kan rekommendera istället. 🙂 Bye BB.
  PS. Istället för deo från LCC kan jag rekommendera Eucerins, den har effekt i nästan två dagar! Bäst!

  Svara

  Jag tror att Odd fick reda på något som inte var så bra, då när han började jobba med Isabella.
  Och då förändrades deras team väldigt snabbt. Innan han började där var det ju inga fel..i bloggen iaf. De kom ju sen efter det.
  Något hände, tror jag.

  Och detta med Maskrosbarn, rätta mig om jag har fel men borde inte bella ha skrivit om det förut om hon nu var ett ”äkta” maskrosbarn? Gillar henne inte alls längre och tycker att hon går alldels för långt i sin kamp att sälja mer. Ljuger och har sig hela tiden. Näe usch. Läser inte bloggen längre. Någon borde ställa henne mot väggen och konfrontera. Så det kommer ut att hon ljuger, inte bara i Sverige utan andra ställen med så hon får hoppa ner från sina alldeles för höga hästar!

  Svara

   Jag tror att Odd inte tålde Simon, Bellas ”högra hand”
   Simon var bl a den som planerade in Odds och Bellas ”partid” och dansade och sjöng sig genom arbetsdagen ivrigt påhejade av beundrarna Bella och Pingis.
   Jag skulle då inte kunna jobba på samma arbetsplats som en sådan person.
   Och när Odd ställde ultimatum (?) så blev det i alla fall inte Simon som slutade med buller och bång.
   Odd fick också kritik för hur han skötte sitt jobb som HR-chef bl a de underliga annonserna. Då blev han inte bara ansvarig inför Bella utan även inför Pingis och hennes far som satt i styrelsen för personalbolaget där Odd blev VD.
   Obs. min teori.

   Svara

  Jag själv är ett maskrosbarn och detta gör mig riktigt förbannad.

  Svara

  Vilket skämt och vad förnedrande för alla som faktiskt har kämpat på olika sätt ! Så hemskt att utnyttja utsatta !! Bella har säkert haft det tufft i livet , det har väl alla på ett eller annat sätt men det rinns olika grader av helvetet och det verkar som att hon ljuger om precis allting för att få det till sin fördel , ser henne inte som trovärdig längre, har läst hennes blogg i många år men nu har jag också fått nog , från att gå in på hennes blogg dagligen går jag bara in någon gång i veckan mest för att se vad det nu är för tokigheter hon hittar på. Är så trött på människor som ljuger

  Svara

  Var det inte Blondinbella som åkte runt i fyra veckor i USA med sina föräldrar och bara gick på nöjesfält som liten? Kommer ihåg att både hon och hennes pappa berättat det i intervjuer, att alla pengar gick till resor.

  Svara

   Men Bella åkte INTE flygplan under sin uppväxt.
   Hur hon och familjen i övrigt tog sig till USA är ett mysterium.
   De åkte knappast båt. Men, men…

   Svara

  Hennes uppväxt kanske inte berodde på knepiga föräldrar. De kanske gjorde vad de kunde, med eller utan hjälp, för att hantera en knepig dotter?

  Svara

  Real recognize real. Jag inspireras av människor som är ärliga, transparenta. Kommer alltid finnas människor som vill försöka ta genvägar, vänder kappan efter vinden. Det här är vilsna människor. Det är så mycket mer intressant med dem som till 100 % står för sig själva. Isabella känns bara fake. Hon skriver inte ens sin blogg själv. Hela idén med en blogg är väl att den ska vara som en p e r s o n l i g dagbok?! Exakt vad men henne är ens personligt längre? Allt handlar om yta och karriär. Finns ingenting med henne jag finner fascinerande eller inspirerande. Det är pinsamt, stackars hennes föräldrar som får ta emot det faktum att hon tydligen är ett ”maskrosbarn”.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.