LIAR, LIAR, PANTS ON FIRE!!!!!

Oj, oj, oj! Stackars Bella som tvingades växa upp som ett ”maskrosbarn”.
Vilket tur att hon kämpat sig igenom alla dessa svårigheter så att på andra sidan kunnat blomma ut som hela Sveriges svar på Oprah Winfrey.
WOW! Vilken kämparinsats, verkligen!!!
Fast ska vi ta och titta lite på det där ”maskrosbarnet”?
Hur mycket sanning finns det egentligen i att Bella omnämns som det?

Jag citerar från videoklippet här under:
Gina: Tror du att du hade fått mer ”credd” om du hade kommit från typ en fattig familj, eller om du så här, hade tagit dig från förorten in till storstan, hade det blivit annorlunda då tror du?
Hade det blivit vanligare eller mer accepterat att man säger ”här är inte en blond tjej som har fått det hon vill ha utan hon har jobbat hårt och tagit sig fram. Även fast du har gjort det nu…

Bella: Ja, det är alltid mer intressant att höra de här ”maskrosberättelserna”, liksom att man har slitit och man har inte haft nån mat och nu så äger man McDonalds typ och det är klart att det är roligare att följa nått så för det påverkar ju människor mycket mer.

Så att Bella är någon typ av maskrosbarn är alltså en ren lögn med andra ord!?
Spännande..

Tusen tack för tipset om videon!!!

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu jävlar, nu snackar vi! Bella ljuger som vanligt.

  Hur kan hon inte förstå att det här SKADAR hennes varumärke mer än gynnar? Hon ljuger så ofantligt mycket om precis A L L T I NG.

  Svara

   Och gjort länge, kan inte fatta att det tagit så många år för folk att se det?!

   Svara

    Ja precis. Jag insåg det först förra året. Innan skillsmässan.

    Svara

     Jag förstod också nåt var galet innan skilsmässan, när hon aldrig var hemma och fick massa med frågor/kritik gällande att barnen jämt var med Odd. Hon fortsatte prata tårtbitar och dylikt. som att barnens välbefinnande var en kul grej att uppröra folk över. Vem agerar så, när hon faktiskt hade fans som brydde sig på riktigt.
     Sen var det ju också den där tramsiga live-sändningen på kontoret som var så ofantligt pinsam.. och mycket mer.

     När hon säger att det finns en baktanke med alla inlägg, blir jag dock ändå fortfarande besviken på henne… 😛 =/ sorgligt.

     Svara

     Det har varit möjligt för alla att se redan innan dess. När jag tillsist fick nog var när hon träffade Odd och blev raka motsattsen till tidigare, en omtänksam och PK person. Den turen var en för stor omsvängning för mig för att jag skulle kunna tycka att hon hade någon värdighet kvar i sin jakt på köpstarka läsare. (Även om annat redan innan dess också var i genomskinligaste laget men då var hon bara barnet)

     Svara

     Ja när jag såg den där livesändningen då Simon och Bella höll på och tramsade till ABBA så insåg jag att Odd inte skulle kunna stå ut med att vara på samma arbetsplats som Bella och Simon. Odd hade redan fått nog och kastat in handduken är jag säker på och det var den 17 mars som livestreamen var. Då var Bella och Odd tillbaka efter resan till Thailand då äktenskapet i princip redan var över fast det förnekades förstås ända till inlägget ”Skilda vägar” kom 11 maj.

     Svara

   Själv tycker jag att det räcker med trashing av Isabella på denna blogg nu. Vartannat inlägg handlar f-n om henne och aldrig något positivt. Om Bella hade varit en man så hade detta inte existerat. En ung kvinna som lyckats i livet. Leave her alone. Nuff said – enough.

   Svara

    Handlar väl inte om det riktigt…En man som betett sig likadant hade i alla fall fått mig att reagera på samma sätt som nu

    Svara

    Lyckats i livet? Nae……

    Svara

    I livet…? Nä…. affärer… ja.

    Svara

    Det beror på. Hade det varit en random kille som ingen direkt har något intresse för – nej då hade folk inte brytt sig. Hade det varit en man som haft en lika stor blogg som Bella och som samlat på sig samma stora, trogna läsarskara som följt hans liv och utveckling lika länge som många av Bellas läsare har så tror jag absolut han hade blivit synad ut i kanterna han också. Bella blir inte synad och kritiserad för att hon är kvinna – hon blir det för hon ljuger konstant. Och provocerar som en trotsig tonåring fast hon är vuxen nu och hade gjort gott i att bara växa upp. Däremot tror jag inte att en man hade fått lika hård kritik för hur han tar hand om barnen (i.e. ”maxar tiden”, då hade han bara varit en ball farsa) eller för att han har så kallad markservice. Dock är ju ett stort problem med BB hur hon uttrycker sig. Och det vet hon ju om – allt är genomtänkt 😉 Sen tror jag mycket väl hon ljuger om mycket annat på bloggen, typ det där att hon tar möten när hon ska natta barnen osv. Vi har ju ingen som kan ”kontrollera” detta och hon kan således ljuga för att provocera/få klick.
    I videon tycker jag dock det låter som hon faktiskt vill få fram att hon inte haft sådär jättelätt uppväxt MEN baserat på det hon faktiskt säger låter det som en vanlig uppväxt med en del mer labila inslag. Många barn är skilsmässobarn. Många barn lever inte rikt eller har perioder där man har det sämre ställt genom att föräldrarnas ekonomi försämras. Det gör en inte till ett maskrosbarn. Jag vet inte om hennes syn på sin uppväxt (som visserligen har ändrats med tiden – från lycklig barndom till flytta hemifrån som 14 år och vara ett maskrosbarn) har att göra med en kass verklighetsförankring redan som barn? En osäkerhet. Hon kan tycka att hon var fattig som liten och hade det hemskt – för hon jämförde sig med och trodde alla de andra barnen hade det mycket bättre. Gifta föräldrar och märkeskläder t.ex. Men det är ju inte det som är referensramen för en ”god” eller stabil barndom. Därför tror hon att hon kan kalla sig fattig för hon ägde bara två märkesplagg – inte sju. Hon reste bara en eller två gånger om året, inte 2-4. Lite det här med att bara se in genom folks fönster när man går förbi en gata och då ser allt så varmt och perfekt ut, men hade man varit en fluga på väggen i det där huset i 48h hade bilden säkerligen förändrats.
    Tbh tror jag att mycket av det som denna skämmigt dåliga journalist skrivit kommit direkt från journalisten själv. Dvs hon bor också i nåt slags överklassluftslott och försöker framställa den bild av hur svårt och hårt dessa rika människor haft och har det men att de inte ”skyller” på sin bakgrund etc. Känns som hon skriver för sig själv och läsarna. Lite som att hävda sig/försvara sig. Problemet blir väl att det ger upphov till klyschor, osanningar och rövslickeri.

    Svara

   Det här hör INTE till saken(!!!!) men har hon fixat läpparna? Det är inte så att läpparna blir större när man närmar sig 20-30 och i videon är de betydligt mycket smalare då än nu. En tanke bara 🙂

   Svara

    Jag tror att du är inne på rätt spår: DET HÖR INTE HIT

    Ha en bra kväll annars😊

    Svara

    Säg nått hon inte fixat

    Svara

    Make-up kan göra mycket.

    Svara

  😀

  Svara

  Man blir ju inte ens förvånad längre! Som att spotta riktiga maskrosbarn i ansiktet. ”Jag var tvungen att hoppa i en taxi och åka till den andra föräldern klockan tre på julafton..” Mmm Jepp. Klassiska definitionen av ett maskrosbarn.

  Svara

   Måste ha varit skitjobbigt. Vad är jag jämfört med henne liksom. Jag blev slagen av min fulla pappa, medan min mamma låg i en hörna, täck av en filt och grät efter att ha blivit sparkat omkull och spottat på framför oss barn. På julafton hettades det även till lite då min pappa drog min mamma i håret runt hela lägenheten.

   Men ja, vad är jag jämfört med Bellsan? I got nothing on her! Taxi klockan 15 på julafton, missade hon Kalle Anka?! 🙁

   Svara

    Stort ❤ till dig! Det är därför det är så viktigt att inte förringa definitionen maskrosbarn på något sätt.

    Svara

    Fruktansvärt att höra vad du tvingats växa upp i. Hoppas du utifrån omständigheterna mår okej idag. ❤️

    Svara

    Exakt anonym, din historia är ett ypperligt exempel på hur ett maskrosbarn haft det som barn. Hoppas verkligen att du har det bra idag ❤️

    Svara

    Kram ❤️

    Svara

    Svara

     😂🤣🤣🤣😂😘

     Svara

    ❤️

    Svara

    Svara

   Så gör ju hon med sina barn nu… de var väl både hos henne på julafton o hos Odd..

   Svara

   Men Carola – Bella sa inget om att det vara att vara maskrosbarn, hon sa inte att hon är maskrosbarn, skilsmässobarn däremot. Du har hört fel eller missförstått! Många här som verkar ha missförstått och/eller förvrängt.

   Svara

    Fast i intervjun står det ”från maskrosbarn” alltså har antingen Bella eller journalisten gjort bedömningen av stackarn att hon är ett maskrosbarn. Att Bella ens visar upp den rubriken är ju rubbat, hade
    Skämts ihjäl.

    Svara

  Alla som tror att Bella kommer bemöta detta seriöst och inte med något snyftinlägg för att sedan kränga krämer i arton inlägg, tryck gilla på min kommentar.

  (räknar med noll gilla)

  Svara

   Nää sorry Vänster hand… 😉

   Svara

   Haha brukar Bella göra så? Det har jag lagt märke till att en annan bloggare brukar göra – skriva om ångest och snyft just innan hon ska göra reklaminlägg eller skriva något som kan resultera i kritik. Haha smart och beräknande.

   Svara

  Fyfan, hon är ju sjuk på riktigt.

  Svara

  Riktigt sjukt… 👎

  Svara

  Alltså varför hakar inte typ Aftonbladet på såna här saker?

  Svara

   Jaa kan inte nån tipsa??!

   Svara

    För att hon inte är någon kändis som en normal svensson utanför en viss åldersgrupp och bloggosfär känner till.

    Svara

     Stämmer ju inte riktigt – både Aftonbladet och Expressen skriver om henne då och då, t.ex när hon separerade från Odd.

     Svara

   Ja eller hur?! Nån reporter som följer efter och ställer jobbiga frågor. 😂

   Svara

    Då får de sig väl en karatespark i magen av Simon – Head of avbryta obekväma questions från the press 👊

    Svara

   Aftonbladet har fullt upp med RIKTIG journalistik, dvs leta upp roliga Facebookinlägg som de gör nyheter av.

   Svara

    Dom är ju inte ens roliga…

    Fast nu börjar det bli riktigt roligt med de helt obegripliga rubrikerna till de (o)roliga filmklippen.

    🙄

    Moa

    Svara

   Det blir ju dock kvällspress som skriver ett sådant ”exploaterande reportage/artikel” (beroende på vinkel). Dagspress sysslar med RIKTIG grävande journalistik, dvs gräver när det är för allmännyttan och inte ”kändisskvaller”. Så jo, Aftonbladet/Expressen är de man ska vända sig till i sådana fall. Tack vare offentlighetsprincipen kan man få ut Bellas offentliga handlingar för att få ”riktiga bevis” istället för att hon vänder kappan efter vinden. Ex få ut intygen och betygen från hennes ”Master” hon läste utomlands. Om Bella skulle vara flaggad ingår ändå inte sådana uppgifter i offentlighets- och sekretesslagen utan tillhör offentlighetsprincipen. You just gotta know the law!

   Svara

    Förlåt, jag hänger inte med i ditt OSL-prat. Vad menar du med Bellas ”offentliga handlingar”?
    Jag tror inte direkt du kan hänvisa till svenska OSL om du vill få ut Bellas betyg från ett schweiziskt universitet.

    Svara

     Beror på folkbokföringen.

     Svara

   De tjänar väl mer på att hålla sig någorlunda väl med henne eftersom hon genererar massa klick. Det ligger ju heller inget samhällsintresse i att avslöja Bella som den fullfjädrade lögnerska hon är, inget jag skulle satsa resurser och tid på som redaktör. Hon är bara så relevant och viktig som hennes följare gör henne, om folk slutade engagera sig i henne skulle allt detta nonsens kunna ta slut på en vecka.

   Svara

  Men alltså jävlar vad folk har hängt upp sig på ett ord i en rubrik som Bella givetvis inte har satt själv.

  Svara

   Klart hon hsr godkänt den sluta vara så naiv!

   Svara

    Ganska jäv journalist om intervjuobjektet själv ska granska och godkänna… Så jobbar inte professionella journalister.

    Svara

     Min sambo har barn med en kändis här i Sverige. Hen pratade om min sambo i en intervju som en tidning gjorde och då fick min sambo godkänna storyn innan de tryckte den. Antar att min sambos ex också fick granska och godkänna artikeln då.

     Svara

     Anser du verkligen det vara jäv?

     Men nej jag postar inte alls för snabbt. Och säg inte åt mig att ta det lugnt. Jag är lugn, men är på väg att bli irriterad.

     Svara

     Men alla är väl inte undersökande journalister.

     Ett personporträtt går ju ut på att spegla personen, inte något annat.

     Därför är det viktigt att förstå vad intervju går ut på.

     Journalisten bör ju vara påläst om personen och ställa frågor utifrån det. Men undersöka svaren efter intervjuen verkar bara konstigt.

     Lektion 1.. Typ..

     Moa

     Svara

     Fast det är ju helt andra regler och villkor vid en intervju av en medietränad person, för att undvika/styra bort från att de använder de fyra b:na. I praktiken skickar man ofta över reportage och dylikt för att de ska kolla igenom mindre fel men den färdiga texten ligger i journalistens öga. Så att någon har ”godkänt” artikeln är ofta bara för att hålla god ton. Mvh journalist som gick ut med endast VGn på varenda inlämning/seminarie/tentamen från sveriges bästa journalistutbildning samt jobbar som journalist nuförtiden :))))

     Svara

   Fast det handlar inte bara om rubriken, det handlar om att Bella helt plötsligt börjat framställa sin barndom som så svår och att hon mot alla odds lyckats ändå.
   Förr skrev hon i bloggen om hur kul det var att följa med sin pappa när han körde glassbilen, hur underbart roligt det var med Bamseklubben på Kanarieöarna och annat som tyder på en bra och lycklig barndom. Nu låter det mer och mer som hon knappt fick äta sig mätt, gick i för små kläder och knappt fick kärlek som barn.
   Tidningen har satt rubriken men de grundar rubriken på Bellas svar på frågorna.

   Svara

    Mot alla odds och Odd, som även han försökte hindra henne på alla möjliga sätt och vis att blomma ut.

    Svara

    Som hon säger på videon (7.46):
    ”Väldigt fint uppväxt och jag är glad att jag på nåt sätt är sund och gjorde nåt vettigt av den”.

    Svara

     Sorry, korrigerar: ”fin uppväxt”

     Svara

    Fast Lök! …Nu överdriver du VÄLDIGT… VARFÖR?? Så läser inte jag det alls, kan inte se att det står så som du skriver.

    Svara

   Det var ju samma sak med Damernas värld ”nä jag får inte aaaalls mina anställda att gråta”.
   Och ändå stod det klart och tydligt i intervjun, även att det skett flertal ggr.

   Svara

   Det handlar också om att hon säger att hon aldrig flyga som liten, för att späda på bilden av att hon haft en tuff barndom, men tidigare har hon sagt att hon var på Kanarieöarna varje år som liten (minns ej exakt vad det stod), osv. Fast de kanske tog sig dit med båt, inte helt omöjligt förstås 🙂

   Svara

    Hon kan ju dock ha menat att hon aldrig flög alls när hon var så liten som hennes egna barn är, eller hur? Och att hon aldrig flög business class. Eller så har hon i sin tidiga bloggkarriär kryddat på, tror att hon sagt att hon kryddade på och hittade på i början av sitt bloggande.

    Svara

     F off ok?

     Svara

   Har du någonsin varit med i en tidning? Tror inte det, nej.

   Min man är en framgångsrik företagare och han får ALLA intervjuer skickade till sig innan, så han kan godkänna innehåll, upplägg, rubrik osv. Hade någon då kallat honom för maskrosbarn, om han i själva verket inte var det, då kan jag lova dig för att han genast hade sagt ifrån. Varför i all världen skulle han håna maskrosbarn så?

   Svara

    Oj är din man en framgångsrik företagare som blir intervjuad i tidningar så mycket, men då kanske han har bett om att få godkänna innehållet. Känner flera som varit med i tidningsintervjuer och som blivit förvånade över hur de skrivit, att de inte skrivit som det sades utan att det förvridits, ganska vanligt. Tror knappast vare sig Bella eller magasinet ville håna eller hade en tanke om att håna maskrosbarn. Skäll på tidningen/magasinet som valde att skriva så, för det är nog deras lag och sista ord som gäller. Kanske har de uppfattat det som att Bella är ett maskrosbarn, kanske har Bella fått det att låta så eller inte alls sagt att hon är maskrosbarn. Många definiererar saker och ord olika, och uppfattar saker olika och på olika sätt.

    Svara

     Men for guds skull – det har ar en medveten strategi fran hennes sida och hon anvander buzz words (som inte ar i narheten av sanna) for att generera mer trafik. Sjalvklart ar det en strategi. Sa jakla tragiskt dock – hon fattar inte att vi skrattar at henne x

     Svara

     I magasin, tidningsbilagor etc får ALLTID intervjupersonen läsa igenom och godkänna artiklar, Det är bara i dagspress och ”rena” nyheter som detta inte sker.

     Svara

   När man är med i tidningen så får man alltid godkänna artikeln innan den trycks. Anledningen är, enligt min erfarenhet, relativt vanligt att det blir något fel/missuppfattning i texten.

   Svara

    Nja, det beror på tidningen. Det är inte alltid man får artikeln/intervjun skickad för att godkänna, tyvärr.

    Svara

     Så du tror att hon skulle gå med på det? Hon har t om en person som sitter med vid intervjuer för att avbryta frågor som inte passar för att hon ska kontrollera allt.

     Ingenting är en slump.

     Svara

     När Bella gör nåt, så ändrar hon sig inte enbart från ena dagen till en annan, hon smyger även fram det, i små korta meningar, och mer och mer tydligare tills det är en sanning i folks ögon.

     Svara

     Klart att om hon är med i en intervju så får hon läsa texten och rubriken innan.
     Är ju inte som om Blondinbella skulle ge en kommentar på en situation i dagspressen där deadlines ser annorlunda ut än i längre magasin.

     Svara

     Om jag tror att hon skulle gå med på det. Inte vet jag. Men jag bemötte det du skrev, att man alltid får godkänna en artikel/intervju, och det stämmer inte. Till exempel, jag var själv med i ett personporträtt som täckte ett par sidor i en tidning, och bad att få läsa det innan, och det var inte möjligt (och nej, det var varken en oseriös eller en liten tidning). Har även blivit felciterad vid andra tillfällen. I detta fallet har jag ingen aning. Däremot skulle jag inte bli förvånad om hon använt ordet ”maskrosbarn” eller liknande om sig själv, med tanke på hur hon försöker ändra historien om sin bakgrund så drastiskt (det är nästan som att hon inte vet om hur internet fungerar; ALLT sparas och kan sökas efter. Det var inte särskilt svårt att hitta intervjun med Gina på YouTube till exempel”

     Svara

    Alltså såhär: man skickar artikel för ”korrläsning” och intervjuobjektet skickar tillbaka kommentarer. Sen är det upp till journalisten om hen vill ändra sin text eller inte. Låter du andra diktera dina artiklar/reportage har du ingen journalistisk integritet.

    Svara

    Det där är väääldigt olika. Jag är politiker och får väldigt sällan ”godkänna” vare sig mina citat eller hur jag framställs. Ibland får jag möjlighet att läsa mina citat men inte resten. Antagligen annorlunda för den här typen av reportage, men det är verkligen inte så att allt som står i tidningar är korrekt återgivna citat.

    Svara

     Klart det inte är, det är hur journalisten tolkar som hamnar i tidningen.

     Svara

   Nej man får sällan godkänna rubriken! Ofta får inte ens den som skrivit själva artikeln sätta rubriken eller godkänna den innan! Känner flera journalister som flertalet gånger blivit väldigt upprörda över rubriksättningen på deras artiklar.

   Svara

    Om det nu är så att BB inte godkänt den borde hon så fort hon såg den gått ut och förklarat att det blivit fel och att det inte är pga henne. Det är en grov miss, inte ett stavfel liksom.

    Svara

    Fast jo, t.o.m jag som hade en mini-mini artikel i Expressen innan jul fick läsa igenom och godkänna. Det slog mig inte ens att göra det, pga medie-oerfarenhet de senaste nio åren. Som 20-åring var jag med i en del tidningar, bl.a Aftonbladet och då var det aldrig på tal om att få läsa/godkänna.

    Nu var det reportern som själv erbjöd sig skicka den och menade att de brukar göra så då det ofta blir missförstånd. Och artikeln innehöll några småfel som jag ändrade på.

    Svara

     Som sagt, det beror på tidningen/journalisten.

     Svara

     Min syster hade ett stort reportage i en tidning, och det var inget vi godkände eller ens fick se innan.

     Svara

    Ja, det är normalt redigeraren som sätter rubriken när man vet hur artikeln tar sig ut med text och bilder. Beroende på plats mm så sätter redigeraren en rubrik och eftersom det oftast är bråttom så hinner man inte (alltid) stämma av med någon innan artikeln lämnas till tryck. I synnerhet inte om det är en freelance som skrivit texten.
    På en större dagstidning får man normalt inte se artikeln innan om man bara svarat på några frågor i telefon eller till en journalist i något sammanhang. Det finns oftast en inspelning så det brukar inte bli något missförstånd.
    En stor feature på tre sidor med text och bilder i Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet en helg brukar man nog vilja stämma av med intervjuobjektet i förväg för att då allt rätt.

    Svara

   Hon vinklar berättelsen om sitt liv utifrån hur hon tror att hon kommer tjäna mest pengar på det. här blev set uppenbart, men hon gör det hela tiden mer subtilt och har alltid gjort det. . På senare tid har hon insett att det är en bättre story om hon kommer från jobbiga uppväxtförållande.

   När hon var tonåring mörkade hon sin mammas adress, nu gör hon tvärt om med pappans. Båda gångerna var det för att skapa en bra story.

   Hon behöver inte försvaras för hon skäms inte – utan är nöjd med hur genialt duktig hon är på att marknadsföra sig själv och tjäna pengar. Inom ett decennium kommer hon skrivit en bok/ hålla föreläsningar om sitt livsverk: bloggpersonen Isabella och hur man kan använda history brandig när man marknadsför sig själv.

   Svara

  Åh nej pinsamt 🙁

  Svara

  Sympatisk och jordnära person, alla som påstår nåt annat är bara avundsjuka och missunnsamma! (notttttttttt)

  Svara

  Självklart har hon godkänt. Och i texten pratar hon också om hennes fattiga bakgrund i höghuset i Jakan… Det är den bilden hon vill förmedla.

  Svara

   Svar till Anonym 19:30 😉

   Svara

  Blir ledsen när jag läser kommentarer som denna på hennes blogg:
  ”När jag läste detta inlägg så gick det upp för mig att du på riktigt är en driven och framgångsrik affärskvinna. (döööh det borde jag fattat) men hela grejen med livvakt som kör, resebokare som ordnar och att du lyckades hitta något möte i Barcelona. Ett imperium som du byggt och ett helt team runt dig. Liksom wow på den! Lycka till och ha en fin resa!”
  Hon lyckas verkligen hjärntvätta folk.

  Svara

   jag har en teori om att de som inspireras av bella och ser henne som en superentreprenör är personer som själva kallar sig för entreprenörer eftersom de säljer Herbalife- och Amwayprodukter på fritiden.

   Svara

    Eller är 18 år gamla utan erfarenhet.

    Svara

   Fast är det inte någon som trollar? Det är så lismande att det inte kan vara på riktigt 😂 att snabbt boka nya flygbiljetter till Barcelona tar några minuter, även för en riktigt debil person, inget man hyllar någon för direkt.

   Svara

   Fanny, jag tror att det var en stor portion ironi i den kommentaren.

   Svara

    Möjligt, men ironi kan ibland vara svårt att utläsa i text 😉

    Svara

    Eller någon av de 12(?) blogganställda som sitter och bättrar på content lite om potentiella investerare/samarbetspartners (t.ex. ”overseas”) skulle få för sig att göra research 😂

    Svara

  Lite kul att BB enligt sin instastory käkar minikeso. Trodde att hon 1) var vegan och 2) absoluuuut inte gör någontiiiiing för att gå ner i vikt 😂 Eller är det ungarna som har lagt på sig lite för mycket och pajar den Blondinbellska imagen och måste bantas ner? Eller är det så att BB – hör och häpna – lever i en alternativ verklighet? 😬

  Svara

   Den var laktosfri int mini

   Svara

    Jo, det var mini. Sen kan den ju fortfarande vara laktosfri, men det är ju mindre relevant i sammanhanget.

    Svara

     Men betyder det att man bantar eller vill gå ner i vikt för att man äter minikeso?? Hmm what!?

     Svara

     Det är väl ingen vild gissning att dom flesta som väljer lättprodukter gör det pga vikten. Tror inte att det är många som väljer det pga den otroligt goda smaken som blir kvar när man tagit bort så mycket fett det bara går 😂

     Svara

   Hon har ALDRIG skrivit att hon är vegan. Men visst, kom gärna med källhänvisning LUL

   Svara

  väntar bara på att hon ska dra ner blixlåset bakom ryggen och ut kliver en robotsom ba ”tadaa!”. så jäkla verklighetsfrånvänt är det hon sysslar med.

  Svara

  Pinsam. Hur kan hon med att ljuga om det? Känns som Blondinbella har någon form av personlighetsstörning. OBS!! Ni som nu kanske har det, ta inte illa upp för jag tror inte alla ljuger och svänger i historier som Blondinbella.

  Svara

  Älskar att du och alla bloggläsare är så bra på att hitta sånt här!! Usch blir så provocerad av Bella, men det är väl det hon vill tyvärr

  Svara

  Precis som hon tidigare har skrivit ”Det finns en tanke bakom alla inlägg på bloggen.” Det är hennes strategi att komma från de fattiga, och mot alla Odd(s) lyckas hon bygga ett imperium, superkvinnan som hon är!

  Svara

   Alltså mot alla Odd(s)! Bästa jag läst <3

   Svara

  nu är det för övrigt så uppenbart VARFÖR ODD LÄMNADE HENNE!!
  annars hade hon inte varit så bitter heller.

  Svara

  PS. Dom är inte sjuka, dom är störda.

  Svara

  Jag blir ändå ledsen (inte ledsen-ledsen men kanske besviken) över alla lögner som återigen bevisas – jag har alltid gillat Bella, tyckt hon varit inspirerande men nu med alla lögner om och om igen så börjar man ju undra hur mkt hon egentligen uppnått själv….
  Trist, jag tror att om något år kommer hon vara ett minne blott!

  Svara

   Det är helt normalt att bli ledsen, och helt okej. Det är otroligt kränkande att luras på det sättet, och utnyttja folks goda hjärtan. Det vore konstigt om du inte blev det❤️

   Svara

    ”Goda hjärtan”, visst.

    Svara

   Vill inte göra dig mer ledsen och besviken men vill berätta ändå att de finns andra bloggare som lurat skiten ur sina läsare, som ljugit om en massa och bl a fått det att låta som att hen startat företag helt på egen hand osv massa saker som inte helt stämmer och är sanning.

   Svara

  Hur mycket man inte vill påverkas av hennes ord blir det så. Är inte ute efter någon medkänsla men till människor som kommenterar, att vi som är drabbade på riktigt, faktiskt kan säga att hon inte är det. För mig som är uppväxt med två föräldrar som var ständigt packade, så pass att jag den gången jag såg dem nyktra, trodde att dem fått en stroke. För jag kände inte igen dessa, då i nyktert tillstånd, helt okej människa. Eller att farit runt på otaliga familjehem som inneburit övergrepp, ignorans, vanvård och svält. Jag tror knappt ”vanliga” människor kan tro eller ta in att detta händer i Sverige (hänt öhvt) och än mindre att Isabella löwengrip ta mig fan varit i närheten av detta livet. All eloge till människor som haft det svårt och jobbat ihop alla sina ören för att sen göra en sjuhelvetes comeback, men en jävligt stor eloge till oss MASKROSBARN som varje dag kämpar med att vakna på morgonen, försöker älska oss själva och kanske är allt Isabella inte är, men det bör vi nog vara glada för. För jag vet fan ta mig INGEN som kommer från det mörka stället som skulle kunna bete sig som henne. Är fan stolt att man har mer moral än ett ”maskrosbarn” som hon. Förlåt för eventuellt stavfel/grammatiska fel, är extremt kokande över detta.

  Svara

   @Li

   Jag känner mig för, första gången i mitt liv? SEKUNDÄRKRÄNKT!

   Helt obegripligt att hon mäktar med sig själv när hon trampar på redan liggande. Så vidrigt och oacceptabelt.

   Om hon ens fattade vad en taxi på julafton kl 15 hade betytt för ett barn som dig. Lugn, ro, värme och kanske ett samtal med en nykter vuxen. På väg bort från skiten. Mitt ❤️ blöder för alla som upplevt och upplever det.

   Hon kidnappar dig och andra maskrosbarns historia. Riktigt äckligt, faktiskt!

   Kämpa på! Du är viktig och bra!

   ❤️

   Moa

   P.s Trots sorgen i ditt inlägg fick du mig att skratta åt: Jag trodde de fått en stroke, när de var nyktra… Trots att min mamma fick en stroke för 3 v sedan… Var det en bra, beskrivande och lite rolig jämförelse. Humor är bra! Ds

   Svara

   Li, Bella kommer kunna kalla sig maskrosbarn i tusen intervjuer framöver men ändå aldrig kommma ens i närheten av den styrka du besitter.

   Jag kan inte sätta mig in i hur du har haft det men har många bekanta med liknande historier, tyvärr sker ju mycket i det dolda.
   Oavsett vilka historier hon försöker skapa tror jag ändå människor genomskådar det (nu mer än någonsin) och de flesta har iaf någon kunskap om begreppet maskrosbarn. Det är såklart både okej och förstående att du blir arg, hennes barndom går ju inte att jämföra med din.

   Grejen är att den verkliga superwomen/supermen är du och alla krigare med dig ❤️!

   Svara

    Hur fina är inte ni!! Tack snälla, detta gjorde min dag ännu bättre ❤️ Önskar människor som kan, använde sin röst och makt till att förbättra och inte förminska andra. Men NI har ett hjärta av guld, tack tack tack. <3
    (Hoppas även din mamma mår bättre Moa?!❤️)

    Svara

     Tack min vän!

     Ja… Nu är det fart på tanten igen
     ( typ 80 år ). 😉

     ♥️

     Moa

     Svara

  Nej, det går tyvärr inte.

  Svara

  Det här är ju också hysteriskt kul där hon 2012 säger att hon aldrig vill vara med att påpeka hur en kropp ska vara eller se ut 😂

  http://www.gp.se/kultur/blondinbella-ryter-ifrån-kommentarerna-gjorde-mig-orolig-1.4006057

  Svara

  Nope, vanlig missuppfattning.

  Svara

  Men nu får du ge dig! Som du förvrider och manipulerar dina läsare ALLT för att Bella ska framstå som så dålig som möjligt. BELLA HAR FORTFARANDE INTE KALLAT SIG MASKROSBARN det är en JOURNALIST på en tidning som skrivit det och satt den rubriken för att det blir mer dramatiskt, intressant och spektakulärt, tidningar jobbar så vettni (ja även vissa bloggare, kanske även Bella i vissa fall). Om ni kollar lite tidigare i klippet så beskriver Bella sin barndom, hon säger inte att de levde fattigt men att hon saknade regler och kärnfamilj bl a. Och hon kan ha upplevt sin uppväxt som ”stökig”. Hon har fortfarande inte uttalat att hon är ett maskrosbarn. Punkt.

  Svara

   Kan du se att hon försöker ändra sin berättelse om sin bakgrund oavsett vilket ord hon använder?
   Den har skiftat genom åren och nu tycker jag det är ett tydligt skifte till ”växte upp under svåra förhållanden” hon vet att hon inte kan ändra på sina föräldrars yrken så istället pratar hon om Jakobsberg som stökigt, tar inte upp att hon bott på andra ställen och gått i skola inne i stan, hon säger att hon flyttade hemifrån när hon var fjorton men inte att det var till en lägenhet i innerstan. Hon vill få det att framstå som att hon inte fått någon hjälp utan är self made och det vet vi inte stämmer. Det är det här som kallas storytelling och det är inte ett dugg trovärdigt gjort.

   Svara

    ”hon säger att hon flyttade hemifrån när hon var fjorton men inte att det var till en lägenhet i innerstan.”
    Hon flyttade inte dit, hon fick låna lägenheten av sin pappas nya sambo/fru/liknande på helgerna.

    Svara

    Lägg ner med att förvrida och få allting till något dåligt, att leta fel! SUCK! Det står inte att Jakobsberg är stökigt men Bellas uppväxt i Jakobsberg var stökig står det, så kan Bella ha upplevt det med skilda föräldrar osv. Betyder inte att hon sagt att Jakobsberg är stökigt, och vad vet du om hon pratade om att hon gått i skola i stan eller inte, sen får du försöka förstå att tidningar brer på och förvränger så det ska låta lite mer dramatiskt och intressant. Så jobbar även vissa bloggare och de flesta tidningsredaktioner. Så nu vet du det!

    Svara

     Fast det har ju nu i flera intervjuer/inlägg dragits upp ”höghusen i Jakobsberg” så det är uppenbart att hon försöker antyda att hon kommer från en sämre bakgrund och är self-made. Om det handlade om en stökig barndom/bakgrund pga vuxnas egna problem så hade ju inte det behövts nämnas. Alla vet väl att det kan finnas i alla miljöer. Men det är väl inte lika säljande att säja ”jag hade alla förutsättningar materiellt/kunskapsmässigt att bli entreprenör, men tyvärr en pappa som var narcissist och bara värdesatte pengar och prestation, så nu är jag likadan själv, tihi”

     Svara

     Men LÄGG NER!! Vad skulle/borde de skrivit ist tycker du, hyresrätt i en Stockholmsförort? Hon kommer väl ifrån en mindre rik och perfekt bakgrund och hon är väl selfmade eller menar du att det var någon annan son startade hennes blogg och bloggade åt henne, det var inte Isabellas egen idé? Ge er någon gång, detta är ju sjukt!! När någon tillomed klagar på att hon äter minikeso för Isabella försöker ju inte gå ner i vikt ööh så det kan man inte äta om man inte försöker gå ner i vikt? Fan vad sjukt, tycker vissa här verkar betydligt mer störda än Isabella helt klart!

     Svara

     Jag läser alldeles för mkt om Blondinbella (tyvärr) för att bara prata om den här artikeln. Det är storytelling hon håller på med. Jag letar inte fel, jag försökte visa på ett mönster utifrån vad hon just nu vill få oss att tro om henne och i det här fallet hennes bakgrund.
     Ser du verkligen inte att hon typ lagt en karbonkopia på en framgångshistoria och nu tjatar hon in den som sin egen. Jag tycker att hon kan få både haft det stökigt och varit på semestrar i USA för att besöka nöjesfält. Både fått vara populär och vara mobbad. Både fått hjälp hemifrån och inte fått det. Typ som folk har det. Men det tycker inte hon för en historia med gråskala säljer tydligen inga hudkrämer.

     Svara

   Ser det oxå så.

   Svara

    Alltså som svar på anonym

    Svara

   Eftersom hon stolt visar upp artikeln OCH rubriken i ett klipp i sin Instastory så accepterar hon det som står = Hon kunde lika gärna skrivit det själv. Punkt.

   Svara

  bellas lögner blev faktiskt synade en gång i tiden. Kanske dags för Realtid att göra en uppföljning?

  http://realtid.se/bloggvinst-rackte-inte-till-bostadsratt

  Svara

   Ja där ser man. Hon har verkligen alltid kört samma stil. Att blåljuga och fake it till you make it.

   Svara

   Det här är det bästa jag har läst. Gapflabbade.😂😂😂

   Svara

  Maskrosbarn innebär inte att man måste ha haft en materiellt svår uppväxt, utan att man inte fått sina emotionella behov uppfyllda. Så här står det i NE:
  ”Barn som lever under svåra villkor och lär sig att bemästra dem: osårbara.”

  Det kan gälla för barn både i slott och koja.

  Svara

   Nej ”Maskrosbarn” har ingenting att göra med materiellt välbefinnande, men det är inte heller något paraply-begrepp för alla som haft en tuff barndom. Maskrosbarn syftar på de som har (eller haft) föräldrar med ett missbruk och/eller psykiskt ohälsa.

   Svara

    Nej, nu är det organisationen du syftar på . Då stämmer det du skriver. Annars är det som Ulla skriver, det kan appliceras på barn som haft en svår uppväxt, men klarat sig igenom det (som en maskros som växer genom asfalten). Det är inte svår att hitta begreppet på Wikipedia, där detta står. (Däremot kan man förmodligen inte kalla Bella för maskrosbarn; skilsmässobarn är väl ett bättre ord för hennes erfarenheter, de vi vet om i alla fall…)

    Svara

     Organisationen Maskrosbarn var de som gjorde begreppet allmängiltigt och därför används deras definition vanligtvis.

     Svara

     Ja, men precis. Maskrosbarn handlar om att ha växt upp under jobbiga förhållanden. Det kan exempelvis handla om missbruk, misshandel, kriminalitet eller psykisk ohälsa hos vårdnadshavarna. För att vara ett maskrosbarn krävs att man klarat sig bra ändå med tanke på omständigheterna under sin uppväxt. Har man växt upp under svåra förhållanden, men är så påverkad att man som äldre ungdom eller vuxen lider av PTSD och inte kan fungera själv; då är man inget maskrosbarn. Det gör dock inte ens uppväxt mindre jobbig eller mindre värd än de s.k maskrosbarnens.

     För att ta ett exempel – när jag växte upp var mina föräldrar familjehemsföräldrar. Ett av barnen hade vårdnadshavare som misshandlade hen grovt. Barnet bodde hos oss i flera år. Hen fick toppbetyg och kom in på ett av Sveriges toppgymnasium på stipendie. Nu är hen VD för ett känt och stort företag. Det är ett praktexempel på ett maskrosbarn. Man behöver givetvis inte bli VD för att vara maskrosbarn men man ska ändå klarat sig hyffsat (menar såklart inte ekonomiskt).

     Svara

     Nej igen, det var författaren genom Ami Lönnroth, och framförallt hennes bok ”Maskrosbarn: Barnen som klarar sig mot alla odds” som myntade begreppet i slutet av 80-talet, och efter det började det användas. Organisationen kom inte förrän en bit in på 2000-talet och då var begreppet som sagt redan allmänt känt och använt. Men visst, är man yngre så minns man såklart inte 80-talet, så många yngre förknippar det nog mest med organisationen.

     Svara

   ”Barn som lever under svåra villkor” ja jag vet inte hur du tolkar svåra villkor. I min värld är det inte att inte bli emotionellt bekräftade eller inte ha råd till att flyga. Det är när man inte fått mat på flera dagar eller upplevt föräldrar i mycket ostabilt tillstånd. Det i sin tur orsakar ju att man ej blir emotionellt bekfräftad, men just denna organisation syftar på ”svåra villkor” som jag då beskrev.

   Svara

  *såå stolt att kunna bidramed tips* 😌

  Svara

   /Sasha

   Svara

  Jag tänker lite så här: saker som är jobbiga för mig är det oavsett vad någon annan upplevt men det får jag faktiskt hålla för mig själv. Det är i jämförelsen det röviga kommer in. Blondinbella verkar inte ha haft en bra barndom men det hon gör är ju att hon jämför med andras upplevelser med hela den här ”fattig och utsatt flicka blev bäst i världen pga sitt starka psyke”. Jag flyttade/blev utslängd när jag var sexton, jag har klarat mig själv sedan dess och jag måste säga att jag stör mig jättemkt på det här ljuget hon håller på med.

  Svara

  https://m.youtube.com/watch?v=mmw2d_Qbk40

  Här ber Isabellas lillasyster oss att vara snälla mor isabella, för hon gillar det hon gör o att hon tycker det är kul att shoppa typ.

  Man ser ju även tydligt vilken misär familjen levde – barnen hade inte ens ngra leksaker.

  2007…

  Svara

   *mot*

   Svara

  Fast är inte det rätt typiskt narcissist-beteende? Att allt är perfekt i början av förhållandet, man gör ”allt” för sin partner, och sen efter ett tag så början man bara se fel hos sin partner?

  Haha, händer väl i vanliga förhållanden också, att man i förälskelsen inte kan se någons brister, men skillnaden är att då en vanlig människa kan tycka ”oj så jobbigt att johan/lisa inte kan plocka bort sina smutsiga sockar/dricker för mycket öl, men de är underbara ändå” så ser en narcissist denna brist som ett tecken på att personen är fel/dålig, och börjar då se fler och fler fel och brister som denne inte drar sig för att peka ut, för ”du vill väl vara perfekt för mig”. När personen inte orkar försöka årgärda sina ”brister”/bli manipulerad längre, så gör narcissisten slut för att personen ”inte brydde sig, inte lyssnade, inte respekterade mina behov.”

  Manipulation och svart-vitt tänkande eller splittring, dvs människor är antingen till 100% en tillgång för narcissisten, annars är de en börda.

  Usch, jag hade tänkt skriva att detta är ju allmänt om hur dessa människor beter sig, inte om Isabella, men nu när jag skrev det kändes det ju välbekant…

  Svara

   Fast nu beskrev ju du praktiskt taget alla förhållanden som tar slut. Tvivlar på att alla är narcissister.

   Svara

  ”Hon hoppade av skolan, började arbeta på fiket chokladkoppen och startade bloggen Blondinbella”.
  Inte för att vara den som är den men jag gick på samma gymnasium som Bellan och hennes blogg var rätt stor redan då, minns hur hon aldrig kunde vara i fred i skolan.. Så visst hon hoppade av skolan, men det var ju för att hon tjänade rätt stora pengar på bloggen och inte för att jobba på något kafé.

  Svara

   Himla konstigt uttalande med tanke på
   1. Hennes studentfirande finns väl dokumenterat på bloggen.
   2. Hon har ju flera gånger skrivit att hon önskade att hon hoppat av skolan istället för att gå klart (men utan examen pga ofullständiga betyg)

   Svara

   Tidningar förvrider och förvränger ofta vad som sägs (typ alltid, mer regel än undantag).

   Svara

   Per Rydberg var faktiskt väldigt tidig med att inse att man kunde tjäna pengar på en blogg.
   Läs här i en artikel från mars 2008 hur det gick till när Bella började tjäna pengar på bloggen med hjälp av pappan och en del andra pionjärer inom sociala medier:
   https://www.expressen.se/nyheter/mannen-styr-isabellas-succeblogg/

   Svara

  För mig så är också ett så kallat maskrosbarn ett barn som inte haft något stöd av sina föräldrar (emotionellt/psykiskt) men ändå ”lyckats”. Jag har läst Isabellas blogg enda sedan hon typ startade den och har alltid kunnat läsa att hon alltid haft stöd av sina föräldrar och att de alltid har trott på henne. Så hon har ju haft jättebra förutsättningar för att bli just framgångsrik, det är inte att vara ett maskrosbarn.

  Svara

   Men har hon sagt att hon är ett maskrosbarn? Nej just det, var det hon inte sa men en tidning har skrivt det som rubrik däremot, inte samma sak.

   Svara

    Är du bellas Drago?

    Svara

    GO AWAY

    Svara

  ”Jag har så mycket minnen ifrån när jag var liten och följde med pappa när han pluggade juridik på Universitet och jag fick sitta med i föreläsningssalen och rita. Eller när jag fick åka med i Hemglass-bilen som pappa körde som extrajobb under hans studietid. Jag fick äta hur många glassbåtar jag ville, sånt är lycka som barn.

  Tyvärr skilde de sig när jag var fem år gammal men det har inte gjort mig något. Tvärt om så tror jag att vi skilsmässobarn blir väldigt starka och självständiga. Jag är stensäker på att min drivkraft kommer just från att jag alltid ha strävat efter att klara mig själv. Dessutom så får man ju två familjer istället för en!”

  Svara

   Varifrån citerar du detta?

   Svara

    Bellas blogg. 7 augusti 2010.

    Svara

     Tack! Inget ifrågasättande, ville bara veta källan!

     Svara

  Det har gått för långt när man förvrider och förvränger för att skamma Bella så mycket som möjligt! LÅGT!! Usch och FY!!

  VAR och NÄR har Bella sagt att hon är ett och kallat sig för ett Maskrosbarn? De säger i klippet att ja det skulle låta mer intressant och speciellt om hon var det men att hon inte växte upp i fattigdom men att hon saknade vissa saker i sin barndom som regler och kärnfamiljen m.m.

  Det är en TIDNING el JOURNALIST som skrivt ordet Maskrosbarn om Bella, det betyder INTE att Bella själv kallat sig det. Tidningar vill sälja och sätter intressanta rubriker, de kryddar (precis som vissa bloggare) Så är det!

  Annars är LIAR LIAR ett passande ord på denna blogg och på flera personer. Säger inte att Bella aldrig ljugit men det går för långt här och ibland är det orättvist mot henne här faktiskt, hon har väl iaf erkänt att hon ljög och hittade på i sin blogg från början då hon blev Blondinbella, det har hon väl varit öppen med.

  Svara

   Det står IL helt fritt att gå ut och bemöta det som du kallar lögner från oss ”Bloggbevakare”.

   Knappast vårt fel att IL är vårdslös med sitt rykte.

   Förstår faktiskt inte din ilska. IL har ett smörgåsbord av sociala medier att förklara sig på. Vad väntar hon på?

   För varken du eller hon kan väl förneka att det finns en del att förklara.

   Moa

   Svara

   Det är klart hon har godkänt att de använder maskrosbarn för att beskriva henne.. Artikeln är inte direkt publicerad i SVD/DN, den är publicerad i en gratistidning! Så de har inga behov av att sälja nr etc. Artikeln är säkert ett beställningsjobb från BB, troligtvis ej riktig journalistik.. skulle inte förvåna mig om det gick att hitta annonser från henne i samma upplaga.

   Svara

  Vad är detta för någon blogg?! Någon annan som sett den??? http://tillisabella.bloggplatsen.se/

  Svara

   Såg den då , 2013. Hennes pappa som skrev.

   Svara

   Usch vad ledsen jag blir över att läsandet det där. Tänker att om min son skulle behandla mig som Isabella behandlar sin pappa efter allt så skulle jag nog vara helt förkrossad.

   Jag pratar till och med ofta med min mamma som haft schizofreni och trots att hon omedvetet skadat mig sen jag var liten så älskar jag henne trots hennes brister och skulle aldrig få för mig att på något sätt smutskasta, tala illa eller blockera henne. Det är ju tack vare henne som jag fick liv ❤️

   Svara

    Vad fint du skriver om din mamma. 😢
    Det är en gåva att förstå sin barndom som vuxen utan att döma eller anklaga någon.

    ❤️
    Moa

    Svara

   Kommer ihåg att jag läste bloggen när inlägget publicerades. Så sorgligt att läsa. Man får verkligen ett helt annat perspektiv.

   Svara

   Ser ut som det är bellas pappa som är ett maskrosbarn

   Svara

  Jag fattar inte varför hon avböjde intervjun med Sveriges Radio (P1, P3?) för att ”de bara var intresserade av att fråga om hennes barndom osv”, då hävdade hon att det var ämnen hon inte va intresserad av att prata om. Nu helt plötsligt är det inte så….

  Svara

   Det var Söndagsintervjun i P1 med Martin Wicklin.
   Jag har för mig att Bella ville styra intervjun så att hon kunde få pladdra på om entreprenörskap, bloggen och
   företagen. Hon var mindre intresserad av att prata om relationen med pappan osv. Man kunde väl helt enkelt
   inte komma överens om formen för intervjun och då blev det inget. Vem som hoppade av först av SR och Bella är mindre
   intressant.

   Svara

  Men MÄNNISKOR. Kan vi slå ett slag för saken att vi alla upplever saker olika och att man inte behöver hoppa på varandra för det? Det är Isabellas ord, ni tror väl inte på en sekund att hon och hennes team ej gått igenom detta innan släppet? För guds skull!

  Alla äger sina egna känslor och känner hon sig som ett maskrosbarn och har levt under svåra villkor, OKEJ. Det är OKEJ. MEN, hon förskönar begreppet som används för barn under VÄLDIGT svåra omständigheter. Omständigheter som följer med en livet ut. Därför tror jag att jag med många känner oss kränkta att hon så lätt använder ordet för att bygga sin framgång. När vi använder det för att känna oss som överlevare. Ge fan i att försvara en människa som inte ens någonsin svarar för sig själv.

  Svara

  Om man bortser från det väldigt ironiska i det hon säger ang. maskrosbarn så tycker jag ändå hon är ovanlig vältalig, lugn och sansad i denna intervju. Alltså om man jämför med henne i andra klipp/filmer man ser med henne från senare tid där hon fnissar hysteriskt åt allt och är allmänt tillgjord.

  Svara

  Bella och Mogi känns lite lika varandra..

  Svara

  Blir så provocerad! Att hon inte skäms!

  Svara

  Maskrosbarn.
  Vet lilla Bella vad det ordet har för innebörd?
  Vad det innebär att vara ett maskrosbarn?
  Tror inte det.
  Att ha växt upp i Jakan och att ha fått disponera en lägenhet som tonåring mitt i smeten via sin far, är inte definitionen av ett maskrosbarn vill jag lova.
  Ett maskrosbarn.
  Ett maskrosbarn är snarare ett barn som växt upp med en mor eller far som missbrukar. I värsta fall båda föräldrarna. I mitt fall min mor. (Far inte direkt närvarade i unga år.)
  Ett barn som var tvungen till att växa upp och bli vuxen allt för tidigt.
  Ett barn som fick stå på egna ben i mycket tidig ålder, även fast benen var små.
  Benen fick även stå stadigt ÅT föräldern.
  Barnet som borde haft föräldrar som var just föräldrar och inte barnet som istället fick vara förälder åt just sin förälder.
  Att ändå klara av livet fast livet var mer än svårt.
  Att stå stadig både för sig själv och den som missbrukade. Det var en kamp var dag vill jag lova.
  Barn överlag och kanske framförallt barn till missbrukare är oerhört lojala.
  Vi gör allt för att hålla upp fasaden och hålla föräldern levande och flytande.
  I alla fall var det så jag gjorde.
  Hon var i mina ögon ändå väldens bästa mamma trots alla svårigheter, i dag tänker jag detsamma om henne där i hennes himmel, dit hon for på grund av just sitt missbruk.
  För så är vi maskrosbarn. Lojala.
  I alla fall jag. Jag dömmer henne inte.
  Då jag är klok nog att veta och förstå att alkolism är en sjukdom och inget som var av illvilja från hennes sida mot mig.
  Det lilla barnet. Som var jag. Och som är många andra. Många med mig, vuxna idag och tyvärr många barn idag, som är där jag var, just nu, och sen länge.
  Jag stod stadigt i många år, hur livet än såg ut, så mycket som hände men som skulle bli än mer en hel roman här, så mycket och ändå stod jag stadigt.
  Konstigt nog.
  Jag föll aldrig.
  Inte ens när alkoholen tog hennes liv.
  Inom mig ja. Men jag stod stadigt ändå.
  För vilket annat val har man? 26 år levde jag med detta, således dog hon när jag var 26.
  En stor sorg jag alltid kommer bära med mig.
  Men inte ens då föll det ” lilla” barnet.
  För jag visste att jag inte kunde.
  Var tvungen att kämpa på och stå vidare stadigt i det vi kallar livet.
  Dock föll jag långt senare och av andra orsaker. Vid 36 års ålder. Och jobbar mig upp än från mina ruiner. 40 nu.
  Och visst jag har inte tagit mig från asfalten till toppen, inte än iallafall. (Beror dock på hur man ser det.)
  (För nog har jag som maskros brutit mig igenom asfalten många gånger om.)
  -Men ok är inte framgångsrik som vår Bella. – Men stadigt stod jag och höll allt, mitt liv, mors liv, flytande och mer därtill.
  Och trots mitt fall på senare år.
  Så är jag ett maskros barn.
  Men det är INTE Bella. Det kan vi konstatera.

  Svara

   Var rädd om den lilla lilla du!

   ❤️

   Moa

   Svara

    ❤️

    Svara

   💖

   Svara

  Jäklar vad ledsen jag blir över denna plats på internet. Tänk om all tid lades ner på att lyfta varandra istället. Vi gör väl alla vårt himla bästa för att fixa livet på det sätt vi tycker funkar bäst, även tjejer med stora sociala mediekanaler.
  Hoppas pendeln svänger snart så att det inte går att göra sig ett namn av att kritisera andras livsval.
  </3

  Svara

   Ja, visst vore det bra? Och att alla människor som tjänar grova pengar på fabricerade historier och lögner fick göra detta ifred utan att någon har mage att avslöja dem? Visst vore det bra? Jag önskar också – eftersom det verkar vara vad vi håller på med här – att skatteverket slutar ta mina pengar och att alla får köra hur fort de vill i trafiken. Körkort? Onödigt! Alla borde bara få göra som de vill tycker jag…
   Och den som säger emot borde doppas i tjära och rullas i fjädrar.

   Om jag ljuger om alla möjliga saker för att tjäna så mycket pengar som möjlig utan någon som helst respekt för någon annan människa och jag blir avslöjad så är det skönt att du kommer finnas där och försvara mig mot de som inte helt okritiskt vill höja mig till skyarna samtidigt som du skäller på alla som sett igenom min lögn, för visst kommer du det?!
   Gud, så härligt!

   Svara

    Well, önska får man. Skäller helst inte på nån alls.
    Tack för ditt svar! To each her own.

    Svara

    Det är det här jag tycker är bloggbevaknings kärnuppgifter: att syna spelet på sociala medier i sömmarna. Det här är makthavare som tjänar (eller försöker tjäna) stora pengar på lögner och det måste finnas någon som granskar det? Tycker CamCam och tipsarna gjort ett ypperligt jobb!

    Svara

    Det här är det bästa du gjort camcam.
    TACK. Jag har tänkt på speciellt unga människor som använder sina pengar för att köpa hennes produkter för att dom gillar henne som person och litar på henne och vill stötta en människa som egentligen inte existerar.

    Svara

   Varför ska man lyfta personer som inte förtjänar det?

   På vems bekostnad då? Läsarens?

   Lyfter du folk i din omgivning fast de upprepat ljuger för dig och de som är viktiga för dig?

   Säger man inte åt dem att sluta ljuga och bete sig som folk istället?

   Tramsresonemang och lullulull, enligt mig!

   Moa

   Svara

    Förstår inte heller varför man ska lyfta personer som inte förtjänar det, och det brukar vara lögnare med en dold agenda som yppar när de får kritik eller blir avslöjade att man ska lyfta varandra istället, för att skydda sig, MEN man behöver inte leta fel, förvränga och skamma personer som inte förtjänar det heller. Du ”Moa” har ju tidigare försvarat och lyft personer som ljugt en hel massa och kallat andra för wt och annat. Så lite lullulull…

    Svara

     @Anonym 04.36

     Din åsikt, Madde inte min!

     Släpp taget både om mig och My.
     Så viktiga kan vä varken hon eller jag vara i ditt liv?

     Du kan inte mena allvar med alla dina inlägg om My i alla relevanta och orelevanta inlägg. Det är väldigt löjigt och nästan lite oroväckande att du är så besatt.

     Ha en bra dag!

     Moa

     Svara

   Pinsamt Lotta. Haha gå vidare.

   Svara

  1: BB har ju själv sagt att hon vill ha frågor osv skickade till sig innan intervjun. Inte en chans att hon skulle släppt igenom en intervju utan att godkänna innan. Har ni någonsin sett annat än hyllningsporträtt av henne? Om någon skulle vilja ställa svåra frågor så lovar jag att BB skulle backa på en gång. I hennes värld är alla som ej är positivt inställa till henne avundsjuka och drabbade av jantelagen.
  2: BB vill ha dom stora pengarna, och dom finns på internationella marknader. Tror inte hon bryr sig ett skvatt att det blåser kring henne inne på bloggbevakning tyvärr. I USA ska hon profilera och sälja sig själv som kvinnan från rännstenen som rest sig likt fågel Fenix. BB satsar på att växa ur Sverige så snart som möjligt, så tror ärligt talat inte att hon bryr sig lika mkt om hur hon uppfattas i Sverige. Här finns inte dom stora pengarna. Och hennes enda drivkraft i livet är pengar. Det har väl ändå varit tydligt sen dag 1.

  Svara

  Har alltid sett Pingis som en bra kvinna som står stadigt på jorden. Men nu börjar jag fundera på om hon ryckts med i den Blondibellianska stormen 🙄 Synd att hennes varumärke också blir nerdraget när bella beter sig såhär…

  Svara

   Jag tror att Pingis och Isabella är ganska lika. Vill minnas att Pingis bl, a kopierat en artikel från en utländsk tidning och publicerat i eget namn. Något som senare upptäcktes och hon konfronterades med uppgifterna.

   Svara

    Aha! Det visste jag inte! Well lika barn leka bäst heter det ju 🤦🏼‍♀️

    Svara

   Det stämmer att Pingis plagierade en krönika från en New York Times-journalist. Detta var 2012 och Pingis var skribent hos IDG.

   Pingis skiljde sig ungefär samtidigt som Bella och det känns som Pingis också har förändrats mycket efter det. Det är inte ovanligt att kvinnor vågar ta steget till skilsmässa då någon kvinna i deras närhet också skiljer sig. Frågan är om någon av dem inspirerade den andre?

   Svara

  öööh fast vad har det med sex att göra daahhh… Jag uppfattar inte Bella som någon som ligger runt iaf men det kanske hon har gjort det också.

  Svara

  Hade skämskänslor genom hela klippet. Jag skämdes för henne. Herregud så pinsamt.

  Svara

  Att så många orkar vara racerhäxor, bara klanka ner, vad vet ni, hur Bella har haft det, allt är nig inte berättat, känns bara ledsamt 😕

  Svara

   Ja, du väljer att tro på den uppdiktade historien som många av oss slagit hål på idag, medan vi andra valt att tro på bevisen som avslöjar att det du tror på inte är sant.

   Svara

   Vad fan är en ”racerhäxa” ? Är det någon uppdaterad version av påskkärring? Fånigt. Vi är många som sett igenom Bellas lögner och lögner gör folk förbannade. Jag tycker också det är skitdåligt att Bella profiterar sig ekonomiskt genom att ljuga, överdriva och hitta på massa trams. Hon har ung målgrupp som hon verkar kunna lura i precis allting. Att folk vill ha med henne att göra övergår ens förstånd fullständigt.

   Svara

    Hahahhaa påskkärring 2.0 😂

    Svara

  Jobbigt uppväxt = skilda föräldrar och svårt att få ihop tiden för båda föräldrarna runt jul?

  Fast kan ju vara lite den här ”perfekta familjen”-hetsen om gör att folk trodde dem hade en jobbigt uppväxt?

  Jag menar alla blev väl väcka av en sminkad och jätte pigg och glad mamma varje morgon, sen åt hela familjen frukost ihop och alla var sååå glada, sedan var det dagis/fritids/skola, och gick man på dagis jobbade ju inte mamma/pappa heltid, nej man blev ju hämtad efter lunch för att inte vara för mycket på dagis. Och sedan lekte man hela dagen med föräldrarna och åt mysig middag ihop. Och varje helg åkte man på en utflykt med familjen. Och alla var så glada jämnt.

  Så om man växte upp en normal icke ”perfekt familj”, tex mötes av en trött mamma/pappa på morgonen med rufsigt hår, att man fick vara på dagis hela dagen då båda föräldrarna behövde jobba eller dem var ensamstående och därför behövde jobba, att föräldrarna ibland behövde jobba kväll, att föräldrarna behövde göra annat ibland så ingen lekte med en 24/7 när man var hemma, att man inte gjorde massa utflykter varje helg, att mamma/pappa ibland var trötta, ledsna, sura, mm.
  Ja i dagen samhälle kanske folk tror dem hade en jobbig uppväxt när dem egentligen hade en normal uppväxt?

  Svara

  WORD

  Svara

  Jag tror det är överdrivet att spekulera i att Bella skulle vara psykopat. Däremot verkar hon ha narcissistisk drag och vara väldigt girig och statushungrig. I hennes värld är det nog lite ”all publicitet är bra publicitet” som gäller – fast med pengar. Så vad hon än får in pengar på, det ser hon som positiv och bra. Lite lögner och manipulation tycker hon inte gör något, för hon är ju känd och rik och det är det enda som spelar någon roll för henne. Hon har ju helt missat att hennes ”idol” Oprah jobbar för att förbättra världen, det enda Bella gör är att titta på siffrorna över hur mycket pengar Oprah tjänat sedan hon slog igenom. Bella är övertygad om att materiell rikedom och kändisskap är vägen till lycka och därför kör hon så hårt på den linjen nu. Hade det blivit trendigt att vara typ homosexuell hade hon med lätthet dragit till med lögnen att hon är lesbisk. Hon är gränslös i sin jakt på så kallad framgång. Det är sorgligt. 🙁

  Svara

   Narcissister faller under personlighetsstörningar. I det spannet befinner sig IL.

   IL kommer aldrig kunna bli någon Opera W. Någon annan i trådarna nämnde att personlighetsstörda ”härmar” andra. Precis så gör IL och förstår inte själv att OP gör allt med ❤️ för andra. Har hon inte ❤️ med sig så gör hon det inte. Hon säljer inte ut sig själv och sin intigritet.

   IL härmar och har inget ❤️. Hon förstår ingenting av kärnan. Lite elakt kan man säga att hon fick inget ❤️ utan en kassaapparat ist.😉

   IL har bara påklistrad intigritet. Tror uppriktigt det är Odd som kräver att inte barnen inte exploateras.

   IL förstår inte att vi som är betraktare av hennes spektakel ser mer än vad hon gör själv. Hon utgår från sig själv och tror att vi alla är likadana.

   Opera är inte till salu. IL säljer sig själv oerhört billigt. Hon fattar inte, kommer aldrig fatta att räntan på förtroendekapital är så mycket högre, viktigare och bättre, på alla vis än räntan på ett sparkonto.

   Vad kommer pengarna vara värda när man inte har någon ma, pa, syskon, barn, man eller vänner att dela dem med?

   Ser framför mig hur IL håller armarna runt hus, bil, väskor, yet och skriker: Mitt, mitt samtidigt som barnen vänder henne ryggen och går ut och lever sitt liv så bra de kan trots, inte tack vare, sin uppväxt och IL. 😢

   Moa

   Svara

    Please: integritet, Oprah och jet.

    Svara

     Hey..

     Måste nog ta och skjuta mig… SÅ här kan vi inte ha det!

     *pang* Där fick jag!

     😉

     Moa

     Svara

  Igår kväll roade jag mig m att Googla lite i Bellas förflutna och känslan jag fick är att hon faktiskt har en funktionsnedsättning inte en superkraft.Hennes otroligt språkligt taffliga inlägg från tonårstiden skulle få vilken svensklärare som helst att slita sitt hår.Ingen normalbegåvad tonåring med svenska som modersmål skulle skriva så extremt dåligt.Hennes mamma berättar om att B inte fixade det sociala sampelet m andra barn därför var hon inte populär som kamrat.B var också ett väldigt aktivt barn som tog stor plats..Hennes föräldrar verkar vara som vilka Svenssons som helst men som båda två så småningom studerat och klättrat lite på karriärsstegen.Bloggbellas stora ekonomiska succée har hennes pappa direkt/indirekt stått bakom.Hon har hela tiden haft ekonomiska rådgivare som förvaltat seriefiguren Bella.Ju mer man ser och hör desto mer tragiska känns hennes offentliga uttalanden.Hon fixar inte att koordinera vardagsbestyren hemma,Ordning/struktur/planering är inte hennes grej.Vänner är en förbrukningsvara.Oförmåga till empati.Hjärnan går på högvarv,lite sömn,konstant Brainstorming m nya infall samt mytomani.Eller kanske ska man kalla det för att hon helt enkelt fabulerar,hittar på allt eftersom precis som vissa barn kan få för sig att göra i sexårsåldern.Skillnaden är att hennes ljugande inte har ”växt bort” Hon måste få hjälp, sätta sig ner och fundera samt lära sig räkna till tio innan hon ev kläcker ur sig en massa ljug.Bubblan Bella kommer att spricka förr el senare.

  Svara

   Mellanslag efter punkt! Gäller på de flesta språk så både svensklärare och andra hade slitit sitt hår av denna text.

   Svara

  Hon vill verkligen jämföra sig själva med Saga Noren i Bron, alltså en hårt arbetande maskin som bara tänker på jobbet, men som har Aspbergers. Tex – Han frågade mig om jag är kär i hans pappa. Det är jag ju inte. Men jag fick undvika min Saga-fälla (svara ett kort nej), eller – Jag frågade Odd igår om jag är som Saga Norén ibland (vet att jag inte har Asperger men vissa saker känner jag ändå igen) och Odd svarar ”ehm …… Det tror jag inte”. Lång tystnad. Jag har aldrig lärt mig ironi och vid sådana situationer blir det alltid märkligt och jag måste fråga ”hur menade du nu egentligen?”. Tydligen har hon aldrig lärt sig ironi? Sen när då? Och frågan är, hade hon verkligen jämfört sig med en person med Aspbergers om inte denna personen (i serien) var en framgångsrik polis?

  Svara

  Förstår inte varför hon fortsätter att göra denna typen av uttalande i media. Alltså alla har väl x antal barndomsminne som inte rosa skimrande som inte hade platsat på instagram om de hade funnits på 80 och 90 talet, men för de är man inte maskrosbarn. Alltså wow: hon måste ju helt sakna vuxna mogna människor i sitt liv sedan hon och odd gjorde slut. Istället för att lägga pengar på att ha resebokare och påklädnings assistent så lägg pengar på en riktig Pr firma som kan guida henne. För hon är ju helt lost! Tänker hur hon ska få sålt hennes advanced skin car för 495 kr. För inte har hennes fans födda på 2000 talet råd till de utan de som är 30 plus med riktiga jobb och de flesta födda på 70 och 80 talet är ju aktiva på sociala medier. Och hon faller ju bara pladask allt oftare. Efter live streamen med högra handen där man såg ett flamsande man inte trodde fanns på arbetsplatser (har ändå jobbat både på mc Donalds och kundtjänst) kände jag hon har bara ett stor luftslott som hålls upp av bloggen.

  Svara

  Since we’re talking about lying: I know you’ve written about Bella’s apparent breast surgery, but previously, in other pictures, the breasts could have been lifted and padded by bras or bikini tops. But now, in one of her newer pictures in the post ”Soligt in CPH”, it really has become undeniable: http://bit.ly/2GSYF7U. I own a bathing suit like this and there’s no way even 16-year-old’s boobs would defy gravity and be pushed up like that.
  I’ve had a boob job myself after two pregnancies and think it’s not problematic per se. But to deny having anything done and still looking ”great” is one of the greatest acts of unsolidarity among women I can think of. The patriarchy forces us to put effort in our looks and gives us two choices: Either to give in or to resists. If you do give in and put lots of effort in your appearence (like I and many others do), you have a second choice: To pretend like it all came falling from the sky or to AT LEAST disclose the effort and ressources it takes to look this way. To other women. And to society.
  Bella discloses having a housekeeper (which I applaud her for, she doesn’t act like it’s all easy) but I just cannot accept the fact that she does not own up to having her boobs done. The reasons for it are clearly understandable. The expectations for women are high, she’s newly in the dating pool again, she’s had two kids, she’s in the limelight. But then, for fuck’s sake, OWN. UP. TO. IT. PLEASE.
  The real enemy is not Bella. The real enemy are unrealistic societal expectations pushed upon women that we can only fulfill while resorting to measures like surgery. But the LEAST we can do is disclose the fact that we’re giving into an expectation. And not pretend like that insane standard of beauty comes naturally to us.
  (reading Bloggbevakning via Google Translate, sorry for the Nonswedish comment and love your blog Camilla!)

  Svara

   Word!

   Svara

  Vilket trauma det måste varit för Bella att det inte fanns en lounge i Terminal 2 igår eftersom hon var tvungen att kommentera det i hennes Instastory.

  Svara

  Utan sin pappa hade hon ALDRIG NÅGONSIN tjänat pengar på sin blogg så pass tidigt och blivit så pass stor. pappan följde med på alla möten och arrangerade allt. Som kris jenner för kim k, fy fan att hon kallar sig maskrosbarn. gud så jag har lust att träffa isabella och förklara för hennes hur snedvriden hennes världsuppfattning egentligen är….

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.