Robin Johansson hänger ut tjejer på Instagram

Ex on the beach-deltagaren Robin Johansson har knappt hunnit lämna sjukhuset dit han fick åka efter att blivit knivskuren innan han hamnar i ytterligare blåsväder.
Den här gången är det inte hans extremt sexistiska uttalanden kommer tillbaka och biter honom i röven utan det handlar om den frisyr han lagt sig till med.
Han har nämligen besökt en salong där han fått långa flätor isatta i sitt hår, någonting som många av hans läsare anser vara ”CA”  – Cultural Appropriation

 

Själv verkar han inte varken insatt eller det minsta brydd.
Han hänger istället ut tjejerna som påpekat detta för honom på Instagram och tycker att han borde få ha sitt hår precis som han vill och tänker inte ta hänsyn till att han är en offentlig person.
Han postar även bilder på andra personer som haft liknande flätor som ett sätt att bevisa sin tes, men jag tror nog att vi alla kan vara rörande överens om att det här knappast var till någon fördel för varken David Beckham eller dubbel-Justin och jag är relativt säker på att de alla tre skulle hålla med.

Nu har två av tjejerna som Robin hänger ut på Instagram själva valt att ta bladet från munnen och detta är vad de hade att säga om det hela:

Ibland blir jag bara så matt.
DETTA är vad de så kallade influencerna använder sina plattformar till. Är det konstigt då att jag skriver ett sådant här inlägg där jag ifrågasätter just det – vad de använder sina plattformar till?

Tusen tack för tips och bilder!

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon kan informera och kritisera men tyvärr inte kräva någonting. Det är upp till honom att ta till sig det eller inte och hon kan bara fortsätta informera. Det är inget brott att ha cornrows och vissa vill helt enkelt vara assholes.

  Svara

  Jag ryser och blir fan på riktigt illamående varje gång jag ser denna kille på bild. Såg den där videon med honom och hans tjej när han typ tvingade henne att berätta vilken dålig och äcklig tjej hon är som gav en kille en kyss på kinden när hon hostat ett event på en klubb. Han är så sjukt obehaglig.

  Svara

   Fast lite överdriver du iofs el förvrider, men det gör många här, det verkar vara grejen, förvrida och överdriva.

   Svara

  Vad vill vi ha?

  Att kunna kommentera utan ”du postar för snabbt” kommer upp!

  När vill vi ha det?

  NU!!

  Svara

   Ge dig. Sluta spamma om saker du uppenbarligen är i princip ensam om att uppleva.

   Svara

   Skriver du ifrån datorn eller mobilen? Jag får inte upp ”du postar för snabbt” på telefonen när jag trycker snabbt på knappen. Håller jag inne knappen bara någon mille sekund längre än ett snabbt tryck får jag upp det meddelandet men det har inte hänt sen jag börja trycka på knappen som en gammel gnu med pekfingret istället för tummen.

   Svara

    Jag testa precis detta igen. Tryckte med tummen = ”du postar för snabbt” kom upp. Klickade på ”tillbaka” och tryckte på knappen med pekfingret och den gick igenom direkt.

    Svara

     Svarar mig själv igen för att visa att jag ändå skriver snabbt men det går igenom ändå 🙂

     Svara

    Jag får oftare att jag postar för snabbt om jag svarar på en kommentar än om jag skriver en ny kommentar. Om det är slump eller inte vet jag inte men jag orkar inte diskutera här inne längre då det är omöjligt att posta lagom långsamt.

    Svara

   Du, sluta. Du ör typ ensam om detta.

   Svara

    Det är han/hon verkligen inte.

    Svara

     jag brukar skriva hur man löser det i varje kommentarsfält men pallar fan intelängre

     Svara

  Jag brukar ha massa inbakade flätor i håret när jag vill ha superkrulligt hår. Dubbel-CA?

  Svara

   😂😂😂😂 ja verkligen🤣🤣🤣

   Svara

  OT men ta en titt på Paulina Davidssons senaste inlägg på bloggen , Blir så ledsen för hennes skull och önskar verkligen att någon kunde leda in henne på rätt spår ,

  Svara

  Det måste plötsligt ha blivit fred på jorden, choklad innehåller inga kalorier och alla fisar luktar hallon. Det är nämligen den enda logiska anledningen till att någon överhuvudtaget orkar engagera sig i andras hår.

  Svara

  Fan vad jag blir less på de här icke-frågorna…

  Svara

   Obs! Vill dock tillägga att jag tycker att han är en av de vidrigaste killarna jag läst om.

   Svara

  Tokvänstern är alltid lika underhållande. De har svar på allt (tror de) men kan inte ens stava till privilegierad.

  Svara

   Sluta skambelägga vänstern för alla idioters uttalanden.

   Svara

    Ja faktiskt. Jag är vänster men blir själv galen av en del av diskussionerna…

    Svara

    Sant. Historien skambelägger vänstern redan alldeles tillräckligt.

    Svara

   Tycker det är mer underhållande med tokliberaler som inte har vett nog att göra en kalkyl över samhällsklimatet utan att generalisera. But then again så är jag ju bara en sån där ”tokvänster” med allt vad det för med sig.

   Svara

    Kommunister alltså 😏

    Svara

   Hela idén med identitetspolitik är liberal om du inte fattat det än kompis.

   Svara

    Njet, tovarisj. Det är kulturmarxism när den är som värst.

    Svara

    Det är den verkligen inte.

    (Du måste dessutom helt ha missuppfattat vad liberalism går ut på.)

    Svara

     hur är den inte liberal? Vänligen förklara.

     Svara

     Identitetspolitik är sprungen ur arbetarrörelsen. Nuff said.

     Sedan går inte att gruppera ihop varelser till olika klumpar eller sättandes i boxar ihop med den suveräne individens rätt till att få vara den unika person hen är och har rätt att vara i alla lägen oavsett vad. Raka diametrala åsikter som icke är förenliga.

     Svara

  Ogillar Robin extremt mycket men snäppet värre är nog ändå identitetpolitikens förkämpar. Denna jävla slacktivism som går ut på att attackera andra i kommentarsfält och tro att det gör världen till en bättre plats.

  Svara

  Orkar inte. Varit förkyld nu i två veckor ursäkta men jag struntar i flätor. 😂

  Svara

  Tycker att det är så bullshit att tjafsa om andra människors hår. Ha inte cornrows själv om du tycker det är fel men bara sluta att döma andra människor. End of message

  Svara

   Instämmer.

   Svara

  Det är en frisyr. Låt folk se ut som dem vill i håret. Vet inte vem människan är, men han verkar tycka att det är snyggt så låt honom bara ha det. Skadar väl ingen direkt? 🤔

  Svara

  Fyfan vilken obehaglig person. Orkar inte ens engagera mig i alla manliga asshole influencer. Känns som dom är så många.

  Svara

  Det finns en jättebra video på YouTube om det här. Som vit är det lätt att avfärda och tycka att detta är en icke-fråga och ”herregud, det är en frisyr”.

  https://youtu.be/yFGwmUCH9aI

  Svara

   Så bra nick yo

   Svara

   Du, det är precis lika lätt för alla med en hjärna att avfärda detta, oavsett hudfärg.

   Svara

   men herregud det är fortfarande bara EN FRISYR. Det är en sån icke-fråga att jag blir helt matt.
   Det är stor skillnad på att ha en viss frisyr för att man tycker att den är snygg än att t.ex. ha blackface eller göra narr av någons kultur genom en utklädnad.

   Svara

    Fast nu är det ju så att den här frisyren ÄR kultur, och att som vit ha den trots att vi har förtryckt svarta pga den är CA. Det är inte en icke-fråga eftersom det är rasistiskt att förakta något när en svart bär det men inte när en vit gör det

    Svara

     Tack, äntligen någon vettig. Lite skrämmande med alla dessa ”det är bara hår” kommentarer..

     Svara

     Har du källa på att kommentatorerna eller den här killen föraktar cornrows hos svarta?

     Svara

     Men snälla nån, det är väl upp till varje enskild person?! Den dagen någon präntar in en åsikt i min panna på grund av min hudfärg- den sorgen!
     Så jag ska bära ansvar på grund av det någon annan tycker, gör eller har gjort? När får man börja bära cornrows som vit, aldrig? När någon med mörk hudfärg har godkänt?! CA och tolkningsföreträde går mig på nerverna just nu..

     Svara

     Är det verkligen svart kultur eller är det bara ett praktiskt sätt att ha håret för människor med den typen av hår?

     Svara

  Jag tycker att han verkar ganska obehaglig de lilla jag sett. Är det en roll eller är han sån på riktigt? 🤔

  Svara

  Fast jag kan tycka att allt sånt har gått för långt – man måste väl kunna få ha flätor om man vill? Eller en tröja med en apa på utan att alla börjar skrika om rasism – det säger ju mer om hur vanliga Svenssons tänker än ngt annat?
  När jag ser ngn med flätor eller när jag såg pojken med aptröja så tänker jag inte automatiskt att det är rasistiskt eller CA?!
  Hur ska vi ändra på saker om vi inte blir mer toleranta?

  Svara

   Sen verkar ju den killen helt slut och tappad men det är ju en annan sak….

   Svara

   Anledningen att du inte tänkte att det var rasistisk är för att du varken är svart eller har blivit kallad apa. Det är ett privilegie du har när du säger att du inte tänker rasistiskt, du blir inte påmind om din hudfärg dagligen. Det är som att sätta en tröja på en blond flicka där det står ”bimbo” på och säga att man inte ser kön.

   Svara

    Hur vet du vilken hudpigmentering CHarlotte har?

    FYI Alla poc håller inte med dig.

    Svara

     Förstås håller alla inte med, men det gör inte frågan mindre viktig.

     Svara

     Nej, men de jag har pratat med och det som som jag har läst av de som har skrivit om det. Självklart håller alla inte med men jag lyssnar på de som tog illa vid sig, var skrev jag det? Jag drog en vild gissning på allt som CHarlotte har skrivit här på BB.

     Svara

     Saga: För all del frågan kan vara viktig jag håller bara inte med om hur den lyfta och av vilka samt i vilket sammanhang.

     Dessutom otroligt trött på att någon som inte håller med antingen antas vara vit eller kallas för en Oncel Tom.

     Mycket av det som dessutom hänvisas till CA är dessutom historielöst och saknar helt förankring i verkligheten och lika ofta har den det endast på en amerikanska kontinenten.

     Svara

     Vidga dina vyer: Jag tror du har rätt ang CHarlotte men det fråntar inte det faktum att det inte är en ok retorik du för, för du kan fortfarande ha fel. Dessutom kan hon ha andra referenser som gör att hon förstår vad hon pratar om. Tex bott i andra världsdelar haft jobb eller något annat.

     Du kommer dessutom aldrig vinna över någon med den argumentationstekniken.

     Svara

     ”men jag lyssnar på de som tog illa vid sig, var skrev jag det?”

     Förstår inte din fråga.

     Svara

     Var skrev jag att alla poc håller med mig? Eftersom du kände att du hade ett behov av att påpeka det? Jag tycker inte att det är fel att vidarebefordra det jag har fått berättat för mig om ap-tröjan, hur det har känts och hur de har resonerat. Det är kunskap och det borde inte vara fel att få tilldelat. Är Charlotte inte vit så är det bara att tala om det för mig, det är väl ganska rimligt att anta någon som inte uppfattar rasism att vara vit.

     Svara

     Sen finns det inget jag vill vinna, jag hoppas att människor är öppna nog att ta tills sig nya infallsvinklar och det kostar ingenting att lyssna på andra.

     Svara

     För övrigt är jag INTE vit (adopterad från Indien) och har blivit kallad apa, svartskalle, negerboll och allt däremellan!

     Det enda jag menar är att om man ska ta illa upp av en frisyr eller en tröja så kommer man aldrig bryta mönster – en frisyr eller en apa ska inte förknippas med en svart person och det faktum att det blir ramaskri när man ser en svart kille med en aptröja bevisar och lyfter bara fram exakt det!

     Om vi alla lyfter blicken lite från apor och frisyrer och försöker hitta det riktiga problemet istället så tror jag vi kommer längre!

     (Sen undrar jag hur man ”pga det jag skrivit här inne på BB” tror att jag är vit? Att jag skrivit att jag har en bra inkomst? Att jag är högutbildad? Eller det faktum att jag inte särskriver speciellt ofta och kan skilja på ”dem och de”?!)

     Svara

     Vidga dina vyer: Hela din kommentar var skriven på ett vis som att du utgår från att alla poc håller med dig. Förstår du inte det själv?

     CHarlotte: Japp tror det är ditt välskrivna språk som gör att vi trodde du är vit. 😉😍
     Visst är du mest rasistiskt att tro att du är det? Jäkla mycket fördommar om vem som är vit och vem som inte är det och negativa föreställningar hur någon poc är. Riktigt tröttsamt tycker jag. 💚

     Svara

    Vad vet du om min hudfärg? Är det inte aningens rasistiskt att utgå från att alla poc tycker likadant?

    Svara

     Var skrev jag det? Är du inte vit?

     Svara

     Du frågar efter min hudfärg för att kunna bedöma min åsikt?
     Hur mörk måste jag vara för att ha rätt att ha en åsikt?

     Svara

     vit alltså. Ja, om du ska disclaima en hel debatt med att det bara är svenskars fördomar som speglar sig så bör du nog vara svart själv.

     Svara

     Nu råkar jag befinna mig i kategorin inte tillräckligt vit men inte heller tillräckligt mörk. Jag möter ständigt din typ av rasism där min hudfärg används för att tysta mig.

     Svara

    För övrigt är jag INTE vit (adopterad från Indien) och har blivit kallad apa, svartskalle, negerboll och allt däremellan!

    Det enda jag menar är att om man ska ta illa upp av en frisyr eller en tröja så kommer man aldrig bryta mönster – en frisyr eller en apa ska inte förknippas med en svart person och det faktum att det blir ramaskri när man ser en svart kille med en aptröja bevisar och lyfter bara fram exakt det!

    Om vi alla lyfter blicken lite från apor och frisyrer och försöker hitta det riktiga problemet istället så tror jag vi kommer längre!

    (Sen undrar jag hur man ”pga det jag skrivit här inne på BB” tror att jag är vit? Att jag skrivit att jag har en bra inkomst? Att jag är högutbildad? Eller det faktum att jag inte särskriver speciellt ofta och kan skilja på ”dem och de”?!)

    Svara

     Vad är det riktiga problemet då?

     Svara

     Jag skrev iofs ”försöker hitta det riktiga problemet” vilket bör indikera att jag inte vet vad det riktiga problemet är – eller?

     Dock tror jag inte problemet ligger i flätor eller aptröjor, jag tror det riktiga problemet är olika former av rädsla och olika former av övergivenhet som får människor att bilda grupper med tveksam inriktning för att känna samhörighet. Jag tror att en del av problemet är avsaknaden av mörkhyade personer på framstående positioner som kan verka som förebilder och jag tror att ett av det stora problemen är att personer som är vita allt som oftast definierar vad som är problemet istället för att låta de som upplever problemet definiera det!

     Gissningsvis är de allra flesta här inne som diskuterat hans flätor/CA vita personer (bara utifrån statistik så bör det vara så) – många skriver upprört om CA och hur fel det är att ha flätor medan jag som inte är vit ger min syn på ämnet och för direkt påhopp om att jag ”som vit” inte har rätt att skriva så….återigen är det en vit person(?) som talar om hur saker ska vara och uppfattas – eller – så är det en mörkhyad person som talar om för mig hur det ska vara – oavsett låt alla tycka som de vill!

     I princip ingen utgår ifrån att alla vita ska ha exakt en och samma åsikt medan mörkhyade personer klumpas ihop till en homogen grupp!

     Svara

    Flätor har funnits inom alla kulturer i en jäkla evighet. I flera texter från Mellanöstern beskrivs de gamla vikingarna som att de såg ut som palmer. Troligen för att det var långa och hade flätor eller dreads. Visst, man kan se problematik i att saker hyllas när en vit människa gör det kontra en mörkhyad som ”inte har samma val” men fortfarande kommer kulturer alltid att blandas samman och vi ska vara glada om det är så harmlösa saker som flätor, bindis osv som slås ihop till nya kulturella uttryck. Tider förändras och saker och ting får en ny betydelse. Det betyder inte att man automatiskt förnekar historien.

    Svara

     Jaaaa!
     Exakt så!

     Svara

  Ot, Therese lovar ett inlägg om botox sent ikväll.

  Svara

  Att han får se ut som han vill har han fullständigt rätt i. Att kommentera andras kroppar och utseende är inte mer okej när man gör det för att visa instagram hur präktig man är.

  Svara

  Alltså hörni. Kan någon ge mig tips?

  Det är så att jag har börjat prata med en kille via Tinder. Classic… Vi har pratat nu i två-tre veckor och funderar på att träffas. Han har sagt att han ”så jättegärna vill träffa mig”. Vi har skrivit om allt möjligt och skickat halvsexiga bilder. Han har frågat mig om jag vill ha barn och vad jag letar hos i en kille. Han har berättat om att han lider av ångest, vilket jag också gör. Han verkar ganska go på olika sätt och skriver fina saker. Han har kallat mig intelligent och rolig. Men jag får sådana fuckboy vibes av honom. På instagram följer han massor av snygga tjejer som gillar hans bilder och han gillar deras. Vi talade om one night stands och han sa att han har haft många sådana förut, men att det inte känns lika givande numera.

  Är det här en fuckboy eller är han ute efter något seriöst? Vilken är er tolkning?

  Svara

   Fuckboy. Nästa. Tack.

   Svara

   I call fuckboy alternativt en mkt osäker kille som behöver likes från snygga tjejer.

   Svara

  Herregud så löjligt så överdrivet suck… detta CA-snack har verkligen slagit igenom stort på senare tid. Låt killen ha flätor om han vill, låt vem som helst ha flätor om de vill, tror faktiskt inte att något tar illa upp av det. Det går verkligen till överdrift…Leta fel och bli kränkt och klaga och rasa på allt. Sjukt.

  Svara

  När jag var 10 år flätade min kompis moster (från somalia) håret på mig och min syster. Vi blev jättestolta och glada över att få bli lika fina i håret som vår kompis! Alla tyckte att vi var jättefina där vi gick på byn och slängde med våra flätor med band och pärlor i 😍. Sen gjorde mamma likadana och vi tyckte att hon var världens coolaste mamma 😎

  Svara

   🤦

   Svara

    Förlåt mig så jävla mycket 🔪🔪🔪

    Svara

   😍

   Svara

  Jag förstår CA i viss del, men just detta med flätor/cornrows är något som förvirrar mig lite. Känns inte som flätor brukar vara ett sätt att nedvärdera en annan kultur på?

  Svara

  Vilket tjat ska man inte få välja vilken frisyr man vill? Färgade personer föds väl inte med flätor, dom väljer den frisyren för att den är snygg och modern.
  Det är väl mer en hyllning till svart kultur.

  Svara

  Problemet med såna flätor är att när mörkhyade har haft såna så blir dom kallade gangsters, blir nekade jobb osv. Sen kommer Kim kardaishian, Kylie Jenner/andra vita och då är det high fashion och ”en ny trend” (trots att cornrows inte alls är något nytt)

  Svara

   Det blir svårt att inte trampa någon på tårna om man ska ha koll på hela världen när man väljer frisyr, flätor kan kränka indianer m.m.

   Svara

    Det är inte alls speciellt svårt, bara att undvika cornrows etc. förstår inte varför vita lägger så mycket energi på att kämpa för att få ha cornrows istället för att lägga energi på det verkliga problemet dvs förtryck och rasism.

    Svara

     Eller så släpper man att tjafsa om cornrows och fokuserar på förtryck och rasism.

     Svara

   Ja, jämfört med krig, svält, miljöförstöring, flyktingströmmar och farsoter är flätor i håret verkligen ett enormt samhällsproblem.

   Kämpa på kamrat! Det spelar ingen roll om världen går under. Huvudsaken är att vita inte har flätor i håret …

   Svara

  Men hur har en frisyr blivit en symbol för förtryck???

  Svara

   I decennier har mörkhyade blivit stämplade som gangsters, trash och blivit nekade jobb pga sitt hår och sina frisyrer. Sedan när vita försöker efterlikna afro och skaffar cornrows så är det fashion, coolt och edgy. Hur kan man inte se problematiken?

   Nej jag postar för fan inte för fort! Fan va irriterande.

   Svara

    Har du siffror på hur många färgade som nekats jobb på grund av cornrows när de i övrigt var lika meriterade som någon utan?

    Svara

     https://www.google.se/amp/s/www.bbc.com/news/amp/uk-36279845

     A few years ago I had my hair styled in cornrows and I was asked quite blatantly by my boss how long it would be before my hair was back to ’normal’.

     https://www.google.se/amp/wgntv.com/2016/10/05/suburban-teen-says-she-was-fired-from-new-job-because-of-her-hair/amp/

     He called my name and brought me to the hallway and said, ‘Dreads are not allowed,’” said House.

     https://www.google.se/amp/s/www.rd.com/advice/work-career/woman-didnt-get-job-because-of-hair/amp/
     Jones, who is black, was wearing dreads­—very short ones. Wilson, who is white, explained that CMS couldn’t hire Jones “with the dreadlocks,” since they “tend to get messy, although I’m not saying yours are, but you know what I’m talking about.” Although Jones would never interact face-to-face with callers, CMS had a “grooming policy,” which stated that “hairstyles should reflect a business/professional image” and that “excessive hairstyles and unusual colors” weren’t allowed. Wilson gave Jones an ultimatum: Get rid of the dreads or forfeit the job. Jones walked out of CMS jobless.

     Det är inte svårt att googla

     Svara

     Hur många oavsett hudfärg har fått åsikter gällande piercing, tatueringar, hårfärg, kläder, frisyr, smink osv?

     Svara

     Så… tre?
     Och varför skulle jag googla något som du ska bevisa för att verka trovärdig?

     Svara

     Amanda, ingen av dina futtiga 3 länkar handlar om färgade som nekas jobb pga cornrows. Det verkar som att det är svårt att googla. I alla fall för dig.
     Sen trodde jag du redan hade belägg på det du påstår, inte att du måste panikgoogla i efterhand när någon ber om belägg.

     Svara

    Nu förenklar du lite väl mycket. Rasism och förtryck mot svarta har lite att göra med deras frisyr att göra. Finns bättre sätt att kämpa för alla människors lika värdighet än att tjafsa om hår.

    Svara

     Exakt det jag skrev längre upp: tänk om vita la lika mycket energi på att bekämpa förtryck och rasism istället för att kämpa för sin rätt att ha cornrows

     Svara

     Amanda: tänk om alla kunde sluta tjafsa om petitesser och istället bekämpa förtryck och rasism.

     Svara

    Så tramsigt argument, jag lovar att vita med cornrows inte får vilka jobb som helst heller.

    Att jämföra med superkändisar som Kardashians.. Alltså kändisar kommer undan med allt, för att de är rika/inflytsrika. De skulle kunna ha sopsäckar på sig och det hade ansetts som hippt.

    Ca diskussionen har fan tappt all rimlighet..

    Svara

    Nu är det väl snarare så att gangstergrejen har kommit senare. Flätorna har varit ett sätt för människor med afro-hår att se mer ”städade” ut (enligt gamla, nu utdöda vita människor) och därmed lättare bli accepterade.

    Svara

  Det är viktigt att tänka på CA, men samtidigt är just detta med flätor något som har funnits så länge som människan har haft hår. Om vi ska ta skandinavien så var hårstilen viktigt för att visa vem man var och vilken social ställning en person hade och mycket historia finns från vendel- och vikingatiden. Till exempel hade trälar ofta kort hår vilket verkar vara ”standard” för många kulturer (Att slavar/trälar förloarar håret och därför en del av sin identitet).

  För de som inte var trälar så håret blektes ofta saffransgult med olika metoder (eftersom många nordbor hade mörkare hår, men ljust hår ansågs finare). Att håret blektes gjorde att man ofta slapp löss och därför kunde låta håret växa. Detta gjorde att håret kunde flätas i olika stilar och smycken/hårband/sjalar kunde användas som prydnad i håret. Nordbord var däremot riktigt noga med att tvätta och kamma håret så dreads är jag extremt tveksam på om nordborna använde.

  Hår är något som använt för att visa vem man är i alla kulturer och därför blir det svårt för en kultur att lägga beslag på just hårstilar.Det som är fel är ju att medan mörkhyade människor flätade håret så var det ”fult och konstigt”, medan när ljushyade människor gör det så blir det ”trendigt och snyggt”.

  För att sammanfatta mitt otroligt flummiga resonemang: Flätor är inte fel för det är något som har funnits i alla kulturer, men attityderna till det från olika (främst vita människors) håll är problematisk.

  Svara

  Aaaah, jag orkar inte mer! Är så trött på prat om CA så jag storknar! Det är ett ickeproblem.

  Ni ”rasifierade” som tycker CA är ett problem kan ju sluta med att rakpermanenta och blondera ärat hår. Det är CA om något. Sluta vara rasistiska som Beyonce som har blont löshår. Jag som nordbo och skandinav blir kränkt! Håll er till er hårfärg och era frisyrer så håller vi oss till vårt!

  Svara

   Lol du är trött på CA? Tror du inte mörkhyade är trötta på förtryck, rasism och att få höra att det är ett ”ickeproblem”? Resten av din kommentaren är så löjlig… läs på om CA istället, det ÄR ett problem

   Svara

    Nej, shariadomar i Sverige är ett problem. Att en kvinna som tog av sig sin slöja under protesterna i Iran för några veckor sen har dömts till 2 års fängelse är ett problem. Att flickor i Afrika får sin klitoris bortskurna och blygdläpparna ihopsydda är ett problem.

    Om jag som skandinav skaffar cornrows är INTE ett problem!

    Svara

     Varför måste det ena utesluta det andra? Absolut könsstympning är ett problem, att en kvinna blev dömd till fängelse för att hon tog av slöjan är också ett problem men det innebär inte att CA/rasism/förtryck inte är ett problem.

     Svara

     Till Amanda:

     Jag tycker inte att en vit nordbo som skaffar cornrows eller dreads är ett problem och ser verkligen inget fel med det. Vi tycker uppenbarligen olika och jag kommer inte kunna ändra dina åsikter och du kommer inte kunna ändra mina så vi kan lika gärna sluta. Debatter kommer aldrig fram till något vettigt ändå. Båda parter försöker bara övertyga varandra utan resultat. Ha en fortsatt trevlig kväll!

     Svara

   Det jag undrar är – vem bestämmer vad som är CA och inte? Är det CA om en färgad person använder mobiltelefon (uppfunnen av vita ingenjörer)?

   Svara

    Varför ger du dig in i debatten när du uppenbarligen inte har en aning om vad du pratar om?

    Svara

     För att syna din bluff = att trycka ner folk.

     Svara

     Likväl som du frågar ”ännu anonymare” varför denne ger sig in i debatten frågar jag dig varför du ger dig in i debatten när du är inkapabel att skapa ett öppet och välkomnande samtalsklimat?

     Svara

    ”Uppfunnen av vita ingenjörer”, tillverkad i U-länder under slavliknande förhållanden.

    Svara

  Den här Robin verkar vara en riktig fullblodsidiot på alla plan.

  Svara

  Om man ska göra dessa flätor så brukar man väl vanligtvis gå till en frisör som kan göra dessa och har kunskapen, borde inte frisören säga till om ca och inte vilja göra flätorna på ”fel” person? Hur fungerar det?

  Svara

  Vilket svårt ämne detta är! Jag visste inte vad ”CA” var för något förrän nu. Nu har jag läst på lite grann, men kan ändå inte bilda en synpunkt på det. Låter jättesvårt att avgöra nära den gränsen passerats ibland. Vissa fall är solklara men andra inte. Jag har själv ett alternativt utseende och haft inbakade flätor i tid och otid. Nu vet jag inte hur jag känner inför det… Mina föräldrar är inte från Sverige men vi har ett europeiskt utseende. Hur vet man om man ”får” ha flätor utan att kränka någon annans kultur?

  Svara

   Du får ha ditt hår precis som du vill! Livet blir både lättare och roligare om man lär sig ignorera alla bajsnödiga självutnämnda godhetspoliser. Detta rådet gäller alla människor oavsett hudfärg!

   Svara

  Till anonym 21:14, jag kan inte svara direkt på din kommentar av nån anledning men tack detsamma! Agree to disagree:)

  Svara

  Snubben är ett rejält rikspucko, men det här med frisyrerna är bara löjligt. ”Argtjej” med gelika småbrudar är inget att bry sig om, de har haft det lite för bra här i livet så de vet inte vad riktiga svårigheter är.

  Svara

  Andas
  Andas
  Räkna till tiotusen
  Och frågar varför man ger en inoljad kille med flätor så mycket plats?
  En helt ointressant person. Men han kan bli intressant för flera och bli mer klickad på när han lyfts på en så här stor plattform
  Triiiiiiiiiiiiiiiist

  Svara

  Lite OT: Är det bara jag som tycker att begreppet ”offentlig person” används himla vitt och brett?
  En offentlig person är väl någon som jobbar inom den offentliga sektorn, exempelvis politiken eller näringslivet? Stefan Löfven är en offentlig person, men jag skulle ju inte säga att en Youtuber är det.
  Är jag ute och cyklar nu, har begreppet kanske ändrats på senare år?

  Svara

  Det är helt sjukt detta….
  Att folk säger vita är fula i flätor/dreads, de SKA inte ha, de FÅR inte ha, det är äckligt etc etc etc etc… (varje punkt är inte ordagrant från detta kommentarsfält, men det förekommer OFTA i flera olika forum)

  Man vill alltså förbjuda människor med en viss hudfärg, en frisyr för det anses inte vara ”deras”? För svarta har egenrätt på detta?
  För svarta har upplevt förtryck, de har fått höra de är fula i det, de FÅR/SKA inte ha det, det är äckligt etc etc…
  Förstår ni mönstret nu? Tycker ni det är okej för att svarta upplevt förtryck angående detta så ska vita nu få gå igenom samma sak och bli förbjudna att bära frisyrerna?

  Dreads och flätor har funnits i flera olika kulturer i tusentals år.
  Det har varit ett sätt att uttrycka sig spirituellt, politiskt, via en religion etc.. av flera olika grupperingar runt HELA världen.

  Svara

  och fyi, det kommer ALLTID finnas folk som dömer folk OAVSETT hudfärg när de har dreads och flätor. Tror ni aldrig att vita får höra det ser smutsigt ut? Det är fult? Att man ser ut som en knarkare/gangster? Blir nekade ingångar till klubbar eller jobb? Blir beordrade att ta bort dreadsen/flätorna om de ska jobba där?

  Åh jo, hela tiden.

  Svara

   Vad har du för källor på det? (Enskilda anekdoter räknas ej)

   Svara

    Så du menar att ens personliga erfarenheter är irrelevanta?
    Vilken hudfärg man än har?
    Du menar att det inte händer? För det HÄNDER.
    Jag har upplevt det, flera i min umgängeskrets har upplevt det och jag har läst flera andra som har fått uppleva det. Vilken hudfärg de än har.

    Alla tycker inte att vita personer med dreads och flätor är ”edgy” och coola, gå ut och fråga själv. Kommer det en vit person ned för gatan med dreads GARANTERAR jag att 7/10 tycker personen ser lortig ut och säkert luktar äckligt.

    Svara

     Ok så inga källor. Tack för att du tog dig tid att svara. 🙂

     Svara

     Anonym 11.27:
     Vi lever i ett samhälle där en viss norm finns och passar du inte in i den normen tittar folk ned på dig.
     Gissa vad? Dreads och flätor tillhör inte normen.
     Det är stigmatiserat att personer med dreads/flätor, oavsett hudfärg är smutsiga.

     Svara

    Fråga varje vit person du känner med dreads och flätor om de känner sig ofta utstirrade så fort de går utanför dörren, får höra kommentarer som är nedlåtande, blivit trakasserade på ett eller annat sätt, nekade…

    Det är liksom inget unikt för enbart svarta personer för det kommer ALLTID finnas folk som kommer se ned på folk oavsett hudfärg med den typen av hår.

    Svara

     Såg en tråd på Jodel (anonym diskussionsforum) där en person frågade ”Vart i **** kan jag skaffa dreads?”
     Vad var det för svar?
     90% skrev att det var vidrigt, luktade skit, ”klipp dig och skaffa dig ett jobb”, det ser ut som bajskorvar, tramsigt, ”hahahaha”, luffigt etc etc…

     Så… vilka fler vill motsätta sig att dessa fördomar är något ALLA får motstå i vårat samhälle?

     Svara

  Men alltså, är folk seriösa? Har människor inte större problem än att göra en stor grej av att någon exempelvis vill göra rastaflätor, köpa persisk matta eller ha en Buddha-staty i sin heminredning?! Ärligt talat?!
  Nu verkar denna kille högst o-charmig, men det är en FRISYR!
  Jag blir helt matt. Denna ”nya” CA-diskussion gör att människor slutar ta RIKTIG rasism på allvar. När man gapar ”rasism” över allt så tappar ordet sin synnerligen viktiga innebörd. Lägg ner!

  Svara

  Haha att vissa personer helt seriöst skriver romaner, blogginlägg, videos etc och radar upp anledningar till varför vita inte ska få ha en frisyr är JU HELT JÄVLA SJUKT. Man försöker seriöst FÖRBJUDA?!

  Nähä du… detta är bara en minoritet av personer som har dessa sjuka tankar om att bara en viss hudfärg är tillåten att ha en frisyr, TACK OCH LOV.

  Svara

  Snacka om vinkling här, varför gör du så? Skriver i rubrik OCH i rubrik till klippet att RJ hänger ut tjejer på instagram när det handlar om att han fått hot och folk som tjafsar om struntsaker, och vadå hänger ut för att han visar vad vissa skrivit i sin story, då hängde ju tjejerna ut sig själva lika mycket genom att skriva eller hur, och Du hänger också ut då ju, eller?

  Svara

  Att påpeka om ”CA” som om det vore nån vetenskaplig fakta är lika idiotiskt som en kristen går runt och prechar om 7 dödliga synderna. No one gives a fuck. Om du tror CA är en verklig grejj så är du hjärntvättad precis som en kristen. Punkt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.