SR och TV4 avbokar Cissi Wallin

Om det här stämmer – att Fredrik Virtanen fick jobba på i godan ro under tiden han var under utredning av polis för våldtäkt medan Cissi Wallin avbokas eftersom hon utreds för förtal så förstår jag Cissis besvikelse och rädsla.
Rädslan för den utveckling detta kan vara startskottet för där kvinnor och offer återigen skuldbeläggs när de säger ifrån och tydligt demonstrerar att tiden att vara ett viljelöst offer är över.
Och vad gör SR och TV4?
Sätter munkavel på offret återigen och straffar henne för att hon vågat stå upp för sig själv och alla andra som drabbats av övergrepp.

Jag kan respektera att man bokar av gäster som utreds av polis men då ska man boka av ALLA gäster som utreds av polis och inte bara de som saknar en k*k mellan benen.

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Korrigering. Virtanen har tagit sin frus efternamn och heter numera Karl Fredrik Ramqvist. På Aftonbladet kallas han tydligen Fredrika …

  Svara

   Återigen ett bevis för att den värsta förolämningen en man kan få är att bli kallad för något feminint. Och detta av dem som dessutom ska vara PK antar jag! 🤬

   Svara

    ! Skulle vara ett ?

    Svara

   Varför kallas han det? Ganska misogynt smeknamn kan tyckas? Typ dra inte in kvinnlighet i hans skit tack.

   Svara

   Det har ju uppmärksammats på bloggen tidigare om hans byte av efternamn…

   Om det verkligen är sant att han kallas för Fredrika som en förolämpning är det ju endast sorgligt och misogynt i hög grad så förstår inte varför du vill lyfta det?

   Svara

  Såg att Malin Wollin ska till Malou så är det ist för Cissi? 😉

  Svara

   Det var en föräldrapanel så det var flera inbjudna.

   Svara

  Men stämmer det då? Jag kan inte hitta att han varit aktiv i media efter hon namngav honom. Om Cissi syftar på polisanmälan 2011 som lades ner så undrar jag om den verkligen var allmän kännedom? Dessutom är detta rätt infekterat nu och jag förstår om kanalerna inte vill dras med i drevet.
  Tråkigt för Cissi. Absolut. Men jag sväljer inte det här med dubbelbestraffning med hull och hår. Tänker inte heller backa henne eftersom detta är ett jobb för POLISEN. Både hennes anmälan OCH hans anmälan som han haft all rätt att göra. Detta har inget med media att göra egentligen. Och namnger man någon som inte är dömd får man vara beredd på konsekvenserna.

  Svara

   Det handlar inte om vem som gjort vad eller vad som stämmer i anmälningarna utan det handlar om att en polisanmäld man och en polisanmäld kvinna behandlas på helt olika sätt.

   Svara

    Jag vill nog se vilka uppdrag Virtanen haft på SR och TV4 under tiden han utreddes av polis innan jag hoppar på det här tåget.

    Svara

    Som sagt så har jag inte hittat något om att han skulle varit aktiv efter hennes namngivning och vidhåller att anmälan som upprättades mot honom 2011 givetvis inte var något som medier och andra företag vid tiden nödvändigtvis måste ha känt till. Om de inte känner till anmälan hur ska de då kunna vidta åtgärder som att plocka bort honom från uppdrag? Oavsett så har en arbetsgivare ett ansvar här och även om t.ex. Aftonbladet varit medveten om att en anmälan var gjord så är frågan vad de borde ha gjort enligt dig/er? Har de grund för att sparka någon eller ge dem påtvingad ledighet p.g.a. en anmälan (utan dom)? Han blev ju aldrig dömd för brottet i fråga heller och borde således inte behöva betala för det som att han vore skyldig. Sen får man se till omständigheterna – eftersom att Cissi faktiskt var den som startade detta (vilket är bra för övrigt, jag gillar metoo) genom att göra det publikt så kommer även konsekvenserna ske i det publika. Både för honom och för henne. Hans namn är nu lika med ”våldtäktsman”, han har inte kvar sitt jobb, hans familj är påverkad – han är dömd utan att faktiskt vara dömd. Jag misstror inte Cissi men sanningen är att detta aldrig borde varit något för offentligheten utan en dom eller utan att hon hade fler som kunde ställa sig bakom hennes berättelse om ordentliga övertramp från Virtanens sida.
    Du skriver själv ”om det här stämmer” – vilket vi alltså inte bör utgå från att det gör. Cissi kan förtydliga sig så man förstår vad hon menar med att han fick leka rövare och att hon blir utesluten.
    Nåväl. Hoppas det löser sig gällande allt detta.

    Svara

     Hon syftar (uppenbarligen?!) på när han blev anmäld. Eftersom det gått rykten inom branschen om Virtanen bra många år innan Wallin outade honom är det mer troligt att människor visste, än inte.

     Vi kan ju också ta exemplet med Timell – där visste ju massor av människor om hans beteende. Inklusive chefer. Ändå fortsatte man att ge honom lön och uppdrag. Man tom försökte tysta dem som ville berätta och/eller anmäla Timell. Samma kanal vill nu inte ta med Wallin för att hon utreds. Det var en föräldrapanel. Blir hon en sämre förälder för att hon har outat den man som våldtog henne?

     Svara

     Fast Aftonbladet visste ju om att Virtanen var anmäld för våldtäkt 2011. Chefen hade ju sagt till Cissi att hålla tyst om det hela om jag minns rätt, så det stämmer inte att media inte visste. TV4 visste ju om vad Timell gjorde mot praktikanten när det hände, och de uppmuntrade inte ens till anmälan så att det kund eutredas, utan även här uppmuntrades kvinnan till tystnad. Så ja, deras bestraffning av Cissi verkar märklig.

     Svara

      Rättelse: Virtanen frikändes helt 2011. Hur det går för Timell får vi se, blir han dömd är han borta, precis som Cissi Wallin kommer vara när förtalsdomen kommer.
      Sluta boka denna toka:-)

      Svara

     Svar till J och Anonym:

     Att det ”går rykten” är knappast grund för att avskeda någon eller ta ifrån dem uppdrag. Det tror jag ni själva förstår, och att Virtanen blev ANMÄLD för våldtäkt säger egentligen inte så mycket. Hade det varit tjänt av allmänheten då så hade han säkerligen blivit åtminstone tillfälligt avstängd då det helt enkelt ser dåligt ut. Men när det däremot inte är känt så finns ingen anledning att göra något. Han är anmäld, inte nödvändigtvis skyldig. Det går ju inte att ta ifrån någon jobbet enbart baserat på vad någon annan sagt.

     Angående Timell så har det knappast något med hans kön att göra. Han var en folkkär man som ledde ett av de populäraste programmen på TV. Självfallet vill inte ledningen sabotera detta då de själva har så mycket att förlora. Kolla på Lotta Bromé. Även där tystades det ner, skulle nog vilja påstå att hon är den som kommit lindrigast undan i detta trots rätt allvarliga anklagelser, och hon är inte man.

     Svara

   Det var allmän kännedom för alla i den branschen.

   Svara

    ”Alla”*

    Svara

    Jo, det kan jag iofs tänka mig. Alla vet allt om alla, men det är skillnad på att ”veta” och veta. Rykten och att man vet bakvägar är inte samma sak som att det är offentlig, allmän kännedom. Och varför skulle det vara det? Kan inte tänka mig en arbetsplats där man måste berätta om att man är anmäld för något såvida det inte går vidare i utredningen och man blir häktad? Jag kan ha fel med jag tänker på det juridiska läget här.
    Uppenbarligen har ju MÅNGA arbetsplatser, inte minst mediahus, brustit i hanterandet av sina medarbetare och sexism. Tystnadskultur, att inte utreda vidare etc är såklart oacceptabelt. Men, ända sedan #metoo har de varit under luppen och kan inte längre fortsätta på samma sätt. Åtgärder borde ha vidtagits utan metoo i en perfekt värld men nu har det inte varit så. Det viktiga är att de nu måste förändra sig och att metoo fick resultat.
    Det jag ställer mig tveksam till är att hon blev avbokad för hon är kvinna – hon blev avbokad för att hon nu offentligt blivit anmäld för förtal gällande en infekterad tvist som medierna inte vill beblanda sig med för tillfället. Jag TROR samma sak hade hänt om omständigheterna var liknande oavsett konfliktpersonernas kön, etnicitet eller brott (med undantag). Sedan hade jag kunnat diskutera huruvida det verkligen är nödvändigt att avboka henne när det gäller något som jag anser inte är särskilt grovt till sin natur (i jämförelse med vad han varit anmäld för) och om det verkligen är relevant om hon ändå bara ska sitta i en föräldrapanel. Men jag antar de ansvariga utgivarna helt enkelt kommit fram till beslutet att det är lika bra att hålla sig undan elden som det ser ut nu. Vilket jag respekterar.
    Summan av kardemumman är omständigheterna annorlunda från 2011 och nu och jag är inte säker på att kön kan appliceras som orsak på det som sker nu.
    Vill poängtera att jag stöttar Cissi ang det hon varit med om. Tycker hon är stark och har gjort mycket gott. Jag misstror inte henne men jag dömer inte heller Virtanen av den enkla anledningen att det inte är mitt jobb att agera domstol.

    Svara

   Det handlar om när Cissi polisanmälde Virtanen för en massa år sedan, inte nu när hon namngav honom i samband med #metoo. En kan tycka det är en jäkla skillnad att bli utredd för våldtäkt och förtal också.
   Bard får tydligen bete sig hur som helst, kan ingen anmäla honom för förtal också så TV4 måste peta honom då det tydligen är deras policy numera.

   Svara

    Kakan: men var det allmän kännedom att han var anmäld för våldtäkt då? Jag är uppriktigt nyfiken. Jag tänker mig nämligen att det inte var något som proklamerades med namn och dessutom tror jag inte att den som är anmäld på något sätt måste informera arbetsgivare och andra potentiella företag som vill arbeta med en om detta? Hur skulle de då ha avbokat honom – om de inte ens visste om det? Och även OM de visste om det men inte resten av världen – är det något som då måste avbokas? En anmälan är ju ingen dom.

    Svara

     Den branschen i Stockholm är en mycket liten ankdamm. Flera har ju dessutom nu efter metoo berättat att de och andra i deras omgivning alla visste både det om Cissi men även andra historier.

     Tycker du verkligen att det är mest troligt att de inte visste? Betalda skvallerpersoner som de flesta journalister ändå är.

     Svara

     Aftonbladet har tidigare sagt att de kände till anmälan under tiden utredningen pågick.

     Svara

  Rätt att avboka Cissi – fel att inte avboka Virtanen (sen känns ju Cissis förtalsanmälan skitlöjligt men rent generellt tycker jag det är en bra regel att avboka)!

  Svara

   jo, kan inte låta bli att tänka lite åt hållet att innan #metoo så var det si eller så men att det skett en förändring av rutiner(?) som kanske var önskvärd i branschen och man ska väl inte heller göra skillnad på kön. Sen håller jag självklart med om att det är skillnad på förtal resp. våldtäkt.

   Den största skillnaden är väl också att Cissi själv gått ut offentligt med det vilket inte Virtanen/Ramqvist gjorde.
   Att ”alla” i branchen visste är ju hörsägen och kanske hade han också fått avbryta sina uppdrag om han hade instagrammat den anmälan..?

   Lite äpplen och päron kan jag tycka, i en föräldrapanel kanske man inte tycker att en som står för anmäld och står för sitt brott (hur larvigt det än är) är lämplig.

   Cissi har väl också sagt att hon i stil med att hon står för det samt tar konsekvenserna av det, detta är kanske en konsekvens av detta.

   Har absolut inte tillräckligt på fötterna för en starkare ståndpunkt och är öppen för perspektiv från mer insatta

   Svara

  Okej ett helt annat ämne nu, sorry.

  Men är det bara jag som tänkt på att både sindy och knivmicke har tagit bort varandras namn i profilen på instagram igen? Haha. Jag bara tänker att de är alltid så snabba med att ändra tillbaka när de blir ihop och ta bort så fort de är osams eller gör slut. Nu är bådas borta igen och har varit ett par dagar (eller längre?) igen. Man väntar ju på något slags utlägg om att något hänt igen… Tycker på något skruvat sätt det både är intressant och komiskt samtidigt. Tänker på mitt eget förhållande. Vi fick ett stort missförstånd nyligen, där jag trodde han dumpade mig via sms, vilket han inte gjorde utan var bara arg. Tänk om vi ändrat vårt förhållande på Facebook då, ni vet ”relationsstatus”. Och sen ändrat tillbaka några dagar senare. Haha. Jag hade ju skämts ihjäl. Och förmodligen fått en hel del samtal om det. Sen ba ”nä det är lugnt nu igen”. Tänker att det är lite som pojken som ropar om vargen (är det väl va?) och när den väl kommer är det ingen som tror honom. Det måste ju vara samma med sindy och knivmicke. Att ingen tar det på allvar runt omkring. Jobbigt med barnen såklart men överhuvudtaget.

  Svara

   Men va? Vem fan bryr sig om sindy och klotterväggen och varför tar du upp en sånt sjukt uttjatat och löjligt ämne HÄR under detta inlägg där ämnet handlar om något HELT annat och jävligt mycket viktigare?

   Svara

    En gnällig feminist menar du? Lika uttjatat det som Sindys och Knivis förhållande.

    Svara

     Virtanen? Är det du som kommenterar anonymt? :S

     Svara

     Ok?! Så stryker man inte medhårs i denna frågan så är man Virtanen? Löjligt rent ut sagt, men den tekniken kör ju alla bittra feminister med har jag märkt.

     Svara

     Oj så sur du är Virtanen :S

     Svara

     Du tycker inte att det är lågt att köra med härskarteknik på det där viset gentemot en annan människa? På vilket sätt har du rätten att döma andra människor när du själv verkar bete dig som ett svin?

     Svara

    Haha lägg av. Själv är jag mera intresserad av precis allting annat än Cissi Wallins konstanta gnällande.

    Svara

     Eller hur! Så jäkla trött på Cissi Wallin nu.

     Svara

    Givetvis anser jag också att diskussionen i inlägget är betydligt mycket viktigare än sindy och knivmicke. Det var absolut inte menat att byta ämne egentligen så, jag bara skrev under ett random inlägg. Ber om ursäkt om det uppfattades som att jag brydde mig mer om det. Så är det såklart inte. Tycker bara deras förhållande är rätt kul att följa på något stört sätt.

    Angående inlägget så ja, det är sjukt att det ens blir påbörjat angående förtal. Jag trodde det var rätt uppenbart att han gjort detta. Kvinnor behöver absolut inte fler som ifrågasätter såna här saker. Blir så förbannad på det här så jag blir helt matt. Vet inte ens vart jag ska börja. Hoppas vi kan få ett slut på det här snart.

    Jävla kukpatriarkat, rent utsagt.

    Svara

   Ja nu la Micke ut ”single as a pringle” på instastories. Here we go again

   Svara

   Förstår inte riktigt vad du vill ha sagt. Ja, det är pinsamt hur dom håller på. Men det är ju inget nytt direkt. Försöker du få alla att komma på att dom beter sig pinsamt och att det är ännu värre med tanke på att dom har barn? Alla vet nog det redan.

   Svara

   Ja, de skrev på insta nu att båda är singlar.

   Svara

  Usch alltså!! Även om det inte skulle stämma är våldtäkt JÄVLIGT mycket allvarligare att utredas för än förtal! Visste inte att man ska vara typ ostraffad och ej under utredning för bötesstraff för att komma in till TV4. Löjligt!

  Svara

  Team Cissi! 💪👍🙌

  Svara

   Me too (pun intended), all the way!

   Svara

  OT: Sindy och Knivmicke verkar ha gjort slut igen.

  Svara

   Hade visst redan tagits upp ovanför såg jag nu 🙂

   Svara

   Ingen bryr sig om dessa tragiska jävlar

   Svara

  Väldigt fascinerande hur skitnödigt det blivit hos Aftonbladet, TV4 och SR efter dessa saker uppdagats. Fullständigt bedrövlig krishantering, framför allt av Aftonbladet som nog måste ha slagit rekord i felbeslut under ett par veckor när det hettade till som mest. Förstår att TV4 och SR inte vill ha med Cissi Wallin när hon är under utredning, men det ser ju för patetiskt ut i relation till hur man behandlat de andra fallen.

  Svara

   Bojkottar Aftonbladet totalt. Det borde fler göra

   Svara

    Jag har bojkottat sidan sen allt uppdagade sig med meetoo. Inte besökt den en enda gång. Känns bra. Kanske inte märks för dom men mitt samvete mår lite bättre…

    Svara

  2 fel gör inte ett rätt. De har väl lärt sig efter missen med Virtanen då.

  Svara

  Jockiboi gör blackface på Danjal. Målar han svart för att se hur han skulle se ut som apa och försvarar allt på snap med att han har svarta vänner och kan därför inte vara rasist. Herregud.

  Svara

   Då kan män inte vara kvinnohatare för de flesta känner en kvinna. Puuh, skönt! Nu kan jag ta en sen joggingtur i skogen.

   Svara

   Han visar också på snap att dom försökte spraya honom röd i ansiktet och på rumpan som en babian, men att färgen inte fäste. Anledningen till apa är att Danjal ska ju släppa en låt som heter Monkey in the club. Alltså inget som har med någons hudfärg att göra.
   Så nä detta var inget blackface.

   Svara

  I ett rättssamhälle kan vi inte ha publika rättegångar på Instagram och Twitter. Jag tar inte ställning i skuldfrågan, men jag tycker det är en sund reaktion. Det är principiellt viktigt.

  Svara

   Bra poäng!
   Det är handlandet som fördöms i mina ögon.

   Svara

   Vilket rättsamhälle? Som kvinna ger jag inte mycket för svenska rättsamhället längre.

   Svara

    Rättsapparaten är långt ifrån perfekt- men att föredra framför folkdomstolarna Instagram och Twitter, som osökt får mig att tänka på den medeltida häxjakten. Jag personligen ger inte mycket för en sådan rättvisa.

    Svara

   Nej, herregud. Låt män ha carte blanche att våldta ifred och straffa alla kvinnor som protesterar. Rättsamhälle!

   Svara

  Är på Cissis sida helt klart.

  OT men måste bara dela med mig i hopp om att det kan hjälpa nån annan. Har i flera år lidit av ångest och GAD. Sedan jag började äta magnesiumtabletter från apoteket har det minskat – och det med snabb effekt. Sover bättre också.

  Svara

   Ska testa ditt tips, tack så mycket 😊

   Svara

   Vilken sort magnesium äter du?

   Svara

    Märker jag har heter Holistic, finns bland annat på apoteas hemsida. Ta tabletterna innan ni ska sova, annars känner man sig ganska trött under dagen. Hoppas det funkar för er också.

    Svara

     Tack!

     Svara

   Ojj, det kanske jag borde testa. Har också GAD. Tack 🙂

   Svara

  Så om jag vill slippa se Jimmie Åkesson i tv4 inför valet så behövs alltså bara en polisanmälan mot honom? Det kan väl inte vara så svårt att fixa?

  Svara

   Smart, do it!

   Svara

   Nej gör inte det, deras väljare verkar alltid öka med den metoden. Ju mer SD försöker censureras desto mer stöd får det från folket tycker jag det verkar som. Bättre han får synas mycket i TV så att folk kan se honom för den han verkligen är.

   Svara

    Och ändå blundar människor.

    Svara

   Lol.

   Svara

  Slut mellan Sindy och kniven …. igjen.

  Svara

   Men herregud lägg aaaaaaaaaaaav bara.

   Svara

  Jävla skräp public service😡

  Svara

  Förlåt i förväg för att följande inte alls har med inlägget att göra men vaknade nu och kände att jag behövde skriva av mig.

  Träffade en kille i november som är sju år äldre än jag (jag är 28). Sen dess har vi umgåtts väldigt intensivt och sovit hos varandra nästan varje natt. Problemet är att han inte ger någonting.
  Han hör aldrig av sig förrän sen eftermiddag då han alltid undrar vad jag gör och om jag vill ses. Hans familj har vetat om mig sedan i julas och ”hälsar” till mig när han pratar med dem i telefon. Dock har jag aldrig träffat dem. Däremot har jag umgåtts några gånger med honom och hans vänner men tycker ofta han är disträ och inte visar mycket känslor gentemot mig.

  Han har mått mycket dåligt i perioden över jul och knappt orkat sig upp ur sängen och jag har stöttat honom och försökt få honom på bättre tankar. Gav honom en julklapp och gör ofta gulliga saker för honom, medan han inte gör någonting.
  När han är bortrest här han knappt av sig alls och när han väl gör det är det mest negativitet.
  Nu är han borta igen och kommer hem imorgon. Han ska bort igen imorgon eftermiddag och frågade om vi skulle äta lunch eftersom vi inte setts på några veckor. Då föreslår han att vi ska ses hemma hos honom …. Han gjorde det ganska tydligt att han är sugen på att ligga.

  Vad ska jag göra? Har aldrig träffat någon där båda är säkra på vad vi vill och snabbt inlett en relation, medan han här har dragit in mig i ett slags förhållande där vi inte är tillsammans?
  Han pratar även ofta om sina ex där den senaste krossade hans hjärta och som han säger är knäpp men ändå har kontakt med.
  Förlåt för långt inlägg men vaknade inatt och ser att han sett mitt meddelande under dagen men ej hört av sig sedan dagen dessförinnan…

  Svara

   Sorry, men det låter som att det är dags att dumpa den här snubben.

   Svara

   Det är väl bara att säga att du är intresserad av en seriös relation och kan han inte erbjuda det är du inte intresserad.
   Varför fortsätta ”bara ligga med honom” när det faktiskt är en relation du vill ha.

   Svara

   Du låter som någon som glömmer sitt egenvärde för att vara någon annan till lags. Du tror att om du ställer upp och visar hur fin, omtänksam och tålmodig du är så kommer han till slut inse att du är ett kap och ändra sitt beteende.
   Facit: dessa människor inser aldrig att du är ett kap och kommer inte ändra sitt beteende. De är utnyttjare. Sträck på dig och gå!

   Svara

   Skulle lika gärna kunna vara mitt ”ex” du träffar. Exakt samma visa. Fick däremot träffa hans vänner flera gånger och dem trodde vi hade en relation. Att han är ex säger sig självt. Svårt att se i stunden om man har känslor, men i slutändan är det inte värt det.

   Svara

    Träffa hans vänner och lillasyster*

    Svara

   Jag har också inlett relationer där det varit depressioner inblandat och mer eller mindre förvirrat sedan start.

   Och jag säger bara: det går inte att rädda en människa. Om det aldrig varit bra, så kommer det aldrig bli bättre. Jag väntade och väntade på att han skulle må bättre och att allting skulle lösa sig, men det blev bara värre.

   Vi var tillsammans i nio månader och det var nio månader av att jag själv bara mådde sämre och sämre. Han tog all min glädje och lämnade mig med en känsla av att aldrig vilja inleda en relation igen.

   Svara

   Fråga i ett relationsforum och inte i detta inlägg?? Vad har detta med det hemska som händer till cissi??

   Svara

   Julia,
   Han kanske mår dåligt som du skriver och kan inte ha en relation. Han kanske är osäker. Han kanske bara vill ligga. Han kanske är rädd efter sitt förhållande där han blev sårad av exet. Vad än anledningen är så ska du inte stå ut med att må dåligt över hans beteende. Var ärlig och säg att du vill ha en relation på ett djupare plan. Oavsett anledning – om han inte kan ställa upp på det så ta det jobbiga beslutet att gå vidare. Det är mer värdefullt för dig i längden. Om han verkligen tycker om dig och innerst inne vill ha en relation med dig kommer han att visa det. Annars har du större chans att bli lycklig själv eller med någon annan än att vänta, hoppas och försöka ändra någon. Uppdatera gärna om hur det går!

   Svara

   Precis, det är _han_ som får jobba på sina issues, inte du. Vill han ha en riktig relation med dig får han ju börja med att i alla fall sätta ord på om han behöver hjälp, tid, utrymme, stöd, whatever och så är det upp till dig att känna vad du kan och vill – du ska INTE behöva gå runt och gissa. Jag fattar att man kan drabbas av tex depression i vilken ålder som helst, men snubben verkar ju extremt omogen för att vara 35…
   Jag hade antagligen bara avslutat egentligen, men ett sätt att ge honom en chans att steppa upp är att vara tydlig med vad du vill och vad du kan erbjuda och sedan dra dig tillbaka, och öppet säga att han får ta nästa initiativ samt formulera något om vad han vill vidare och hur det skulle kunna fungera. Visar det sig då att han egentligen inte vill något eller har något att erbjuda så är det ju lika bra att få veta.

   Svara

  Helt brutalt, han är bara intresserad av sex och inte dig. Det gör ont som fan att bryta men det är det du måste göra. Han kommer aldrig ändra sig eller plötsligt bli den kille du vill ha. Tro mig. Jag är 41 och har träffat på exakt samma sorts killar några gånger. Efter några misstag lär man sig känna igen typen. Sist var för ca tio år sedan och det var på exakt samma sätt, han hörde bara av sig när han ville ligga, då blev han gullig och sa ”rätt” saker. Insåg hur lurad jag var när han var bortrest och han sa att han skulle vara borta en månad till men jag såg på Facebook att han redan var hemma.
  Bryt kontakten med honom, det kommer göra ont men du kommer tacka dig själv när du träffar en man som verkligen vill ha dig.

  Svara

  Ett real life exempel här.

  Min dotter med kompis (14 år) bråkar. Kompisen hotar min dotter. Kompisens mamma lägger sig i. Jag pratar lugnt med dotterns kompis att jag inte kommer ta parti i bråket som eskalerat. Resultat? Dotterns kompis mamma ringer min chef och säger att jag hotat hennes dotter och polisanmäler mig. Jag blir avstängd från mitt arbete som lärare med omedelbar verkar. Åtalet läggs ner och kompisen erkänner att hon ljög. Min karriär förstörd.

  Samtidigt är en manlig kollega polisanmäld för att ha filmat elevers rumpor och bröst under idrottslektion. Han blir inte avstängd. Förundersökning inleds. Han jobbar kvar.

  Jag säger upp mig. Han jobbar vidare.

  Chefen är manlig.

  Svara

   @Annannym lärare

   Låter helt absurt. Vet föräldrarna om den manliga lärarens övergrepp?

   Personligen skulle det ”ta hus i helvetet” om det var på mina barns skola.

   Du måste ta hjälp av facket och upprätta en anmälan till JÄMO. Det är helt horribelt.

   Styrka till dig!

   // Moa

   Svara

    Hej,
    Har gjort det. Tyvärr är skadan skedd redan men polisen har tagit min Förtalsanmälan på allvar mot anmälaren som valt sprida det via sociala medier. Chefens svar? Vi behövde agera eftersom hon hotade med skolinspektionen annars.

    Tack!

    Svara

    Just. Det är föräldrar som anmält och ifrågasätter varför jag en omtyckt lärare blir avstängd medan han jobbar kvar. De får inga vettiga svar.

    Svara

   Rubbat…

   Svara

   Åh, kära dig!
   Vet inte vad jag ska säga, har du kontakt med fackförbund, skolchef, kommunen?
   Vet att i en liknande situation (lärare trakasserad och polisanmäld för icke-saker av knasförälder) fanns möjlighet till advokathjälp via facket etc.

   Svara

    Jag har gjort det. Locket på. Svaret är eftersom anmälaren kontaktade media så agerar de så här. Räddar sitt eget skinn mao.

    Anmälde arbetsskada till försäkringskassan och hoppas på hjälp den vägen. Facket gör inte mycket. De tycker jag ska vara nöjd med att få lön trots ”ledighet”.

    Svara

     ’Vår’ lärare har via advokat fått hjälp att göra en motanmälan, men som du säger är ju skadan redan skedd. Läraren är totalt utbränd och barnen har fått en mycket oberäknelig vardag med en (fantastisk och omtyckt) lärare som är än sjukskriven pga pressen, än avstäng pga pågående utredning. Anmälaren är så smart (psyko-/sociopat) att hen vet precis vilka knappar som ska tryckas på för att uppnå resultat, vad skolan måste utreda trots att sakerna bevisligen inte kan ha hänt. Samt lyckades länge få allt under tystnadsplikt så att inga andra föräldrar fick veta vad som pågick. Så ledsen för din skull, har tänkt mycket på hur lätt det verkar vara att fälla helt oskyldiga människor medan uppenbarliga skitstövlar bara får hålla på…

     Svara

     Kontakta media själv. Samt politiker.

     Svara

  Fruktansvärt om det är sant! 😪

  Svara

  Att anklaga någon för våldtäkt trots att rättsväsendet konstaterat att han är oskyldig verkar mindre begåvat. Ännu mindre begåvat att inte fatta att det får konsekvenser. Det lär nog inte bli någon CW I TV-sofforna inom överskådlig tid. Bra att samhället skickar tydliga signaler.

  Svara

   Rättsväsendet har INTE konstaterat att han är oskyldig.

   Svara

    Jo det har dom tydligt och klart 2011. Det finns såldes ingen våldtäkt här bara ett obegåvat förtal.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.