Åh, han är såååå duktig!

Jag vet inte om Calle vill ha en applåd, en stående ovation eller att vi alla gör vågen för honom eftersom han varit så duktig och för tredje gången slutat använda sin smartphone för att kunna vara mer närvarande.
Att han nu istället behöver ha en mindre släpkärra med sig för att frakta runt på all utrustning han fortfarande behöver och som var inkluderat i hans iPhone är en annan sak.
För ni ska inte tro att han – sedan iPhonen rök – ger all den tid som han la på telefonen till sina barn eller liknande?
Nej då, istället tar han kort och filmar med en extern GoPro-kamera vars film och bilder sedan ska överföras till iPaden för att slutligen läggas ut på Instagram.
Jag gissar att det här sättet tar ungefär tre gånger så lång tid som om han hade använt sin iPhone istället.

Det är inte iPhonen i sig som är boven i dramat utan vad han väljer att göra med den.
Om Calle vill vara riktigt närvarande i sitt och sina barns liv så borde han snarare lägga ner Instagram, twitter och alla andra sociala medier istället för att försöka hitta sätt att göra det en smart phone gör men utan att använda en smart phone, för resultatet blir detsamma – att han lägger tid på saker som hade kunnat spenderats på hans barn, flickvän eller sig själv.
Han har bara brutit ner iPhonens funktioner till tre separata prylar..


Hur det är tidseffektivt vet jag inte, men om han klarar av att ha en iPad med internetuppkoppling i väskan så klarar han väl av att ha en iPhone i fickan? Eller?

Tack för tips!

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Hanna Widell gjort en gastric bypass?

  Svara

   Följer inte några i den klanen men kollade hennes insta och oj vad hon förändrat sitt utseende!

   Svara

    Har inte hon en stängd instagram?

    Svara

     Gick in här @hannahwidell, uppdaterat igår. Ser ut som någon som liknar Hannah Widell. Följer henne inte så gissar på öppet konto.

     Svara

   Hon vägrar ju att säga att hon gjort det, men mycket talar för det. Överviktig med snabb viktnedgång som sedan lyckats hålla vikten. Säger att hon äter allt men små portioner. Opererad för gallsten.

   Svara

    Hanna äter ju levaxin pga underproduktion i sköldkörteln. Vanlig bieffekt av underproduktion är viktuppgång och med medicin kan det plötsligt bli lättare att gå ner i vikt.

    Svara

     Det var väl bara under graviditeten? När hon samtidigt fick graviditetsdiabetes och började prata om att hon måste ta tag i sin hälsa.. Hon har ju gjort hormonutredning tidigare utan att det visade något. Hon vägrar ju prata om hur hon gått ner i vikt.

     Svara

     Nja, en sanning med modifikation. Eller, det beror på vad du menar med att det blir ”lättare”. Det blir ju lättare att gå ned med rätt dos av Levaxin än vad det är utan medicin, så om det är så du menar håller jag med dig. Annorlunda uttryckt: Med rätt medicinering blir det lika ”lätt” att gå ned i vikt som för en person som inte har underproduktion. Ämnesomsättningen blir ”normal”, men för att gå ned i vikt är det fortfarande nödvändigt att aktivt viktminska genom diet och motion och det kan ju vara allt annat än lätt, oavsett om övervikten orsakats av hypotyreos eller något annat. Har ibland önskat att det kunde gå att höja levaxindosen för att få en skjuts nedåt i vikt, särskilt när vikten stuckit uppåt pga obalans i värdena i samband med graviditet, men en för hög dos och alltför pressat tsh-värde är ju tyvärr inte så bra för hjärtat. 😔

     Svara

     Anna, jag menar lättare att gå ner i vikt med levaxin än utan. Jag har för mig att jag hört henne prata om viktnedgången i fredagspodden.

     Svara

     Inte i mitt fall tyvärr…😕

     Svara

    Fast varför ska hon vara tvungen att berätta om det för? För att hon är en offentlig person? Har hon inte nämnt något om detta finns det säkert goda anledningar till varför. Omgivningen har väl ingen ”rättighet” att få veta ALLT bara för att hon nu råkat gå ned i vikt, t.ex.

    Svara

     Det är väl ingen som har sagt att hon är TVUNGEN att berätta om det? Är ju en aning märkligt bara att hon vägrar svara på frågan eftersom både hon och Amanda alltid skryter om hur transparanta de är med allt i sin liv, när det gäller hälsa och mående. Sanningen är väl att det inte passar in i deras image och varumärke att operera sig smal.

     Svara

   Cami, det FINNS öppet spår så varför måste det varje dag komma en massa OT kommentarer till ALLA inlägg?

   Svara

    Camilla kan väl inte börja radera alla OT-inläggen heller… Jag håller dock med till en stor del: när jag klickar in mig här och ser att det kommit något intressant inlägg med hundra kommentarer, så visar det sig att sju stycken handlar om själva inlägget.

    Svara

    Öppet spår är ju bara två dagar i veckan, dessutom handlar de trådarna ofta om respektive privatperson och inte om influencers.

    Svara

    Det är väl bara att göra en egen Blondinbellatråd så försvinner 80% av alla OT-inlägg…

    Svara

     Tycker det är kul med OT-inlägg! Hade varit en mycket fattigare blogg annars..

     Svara

     Hade gärna velat ha ett Lill-lördag Öppet spår 😁 alltså öppet spår på en onsdag, men de e ju bara min önskan

     Svara

   Jag läste på Flashback om någon med inside info som skrev att hon gjort operationen på Sophiahemmet.

   Svara

    Ja hon lär ju inte ha fått den gratis i allmänna vården. Så överviktig var hon väl inte samt att hon aldrig skulle riskera att träffa på någon Ääääääälskling

    Svara

  Tycker det är lite väl mkt häxjakt på Calle. Han kan visst aldrig göra något gott. Han är en vedervärdig människa som ska tryckas ner så långt så långt.
  Han borde kanske bjuda ut dig på fika…så som GabJoss gjorde. Sedan skulle allt gå i kärlekens tecken mellan er två. 😉

  Svara

   Ja, oh ja! Fast om vi ska vara petiga så bjöd hon mig på vin, men eftersom jag inte dricker det längre så behöver jag klura ut någonting som är jämförbart med det så att Calle har en chans…
   Kanske en tankbil Cola Zero? Eller en korg fylld med kattungar?

   Svara

    Varför har du slutat med nedräkningen? 😱

    Svara

     Det har jag inte men jag uppdaterar kalendern lite mindre sällan – dock med alla inlägg inräknade. Så när vi närmar oss noll så kommer dyka upp på varje inlägg igen. =)

     Svara

  Det här är verkligen banbrytande!
  Så istället för att ha EN smarttelefon är det nu alltså möjligt att gå runt med flera olika prylar!
  Jag skulle vilja bryta ned detta ytterligare och slänga på en walkman för att lyssna på musik, en kortlek för att lägga patiens på lediga stunder, en tidning, en pocketbok, karta, parkeringssnurra, kalender, usb-minne och fotoalbum om man har lust att kolla lite semesterminnen.
  (+ alla olika laddare/extrabatterier till dessa grejer – glöm ej!)

  Svara

   Och ett Alfapet under armen om du kommer på att du vill spela Wordfeud på bussen!

   Svara

    Ja, glömde!
    Och ett Donkey Kong om man vill spela nåt mer elektroniskt.

    Svara

    Klocka! Hur kunde jag glömma?

    Svara

    Och en tomtom GPS! Plus en kartbok! Och telefonbok!

    Svara

     Karta hade jag med, men glömde telefonboken (med allas portkoder överstrukna och ändrade 14 ggr) – tack för påminnelsen!

     Svara

  Oavsett vem som än lägger ner sin iPhone så tror jag ändå att det kan vara en bra grej för många av oss. Förälder har, sedan möjlighet kom, alltid velat filma och ta kort på sina barn. Skillnaden idag är att vi med en smartphone gör SÅ mycket på och med telefonen. Filmar och tar kort, absolut. Därtill smsar, ringer, skickar meddelande någon annanstans, kollar annonssidor, handlar, surfar, tittar på en serie, en film, läser en tidning, läser en blogg, letar reda på fakta, kanske spelar något spel. Kollar vad klockan är! Vad är det för datum? Hade jag något inbokat den här helgen? Nästa tisdag? Ställer alarm och väckarklocka. Därtill pockar den på på vår uppmärksamhet hela tiden. ”HALLÅ, HÄR FINNS HELA VÄRLDEN I DIN HAND. SKA DU INTE KOLLA MOBILEN, EN GÅNG TILL? TÄNK OM DU GLÖMMER DET DU SKA KOLLA ANNARS?”. Det är svårt för barn att veta vad vi faktiskt gör när vi använder mobilen. De ser ju oss bara hålla i den hela tiden. (Mer eller mindre). Kanske lite onödigt inlägg, kan jag tycka. Finns så mycket annat man kan skriva om den där karln.

  Svara

   Åhhhh jag veeeet. Men det är såå svårt att släppa mobilen fast man har fullt upp med två små barn. Borde ge dem min fulla uppmärksamhet men kan Inte!! Nån som har tips?

   Svara

    Radera onödiga appar! Fundera om du verkligen behöver konto på Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter etc. Behöver du följa så många människor på sociala medier? Hur många bloggar och hemsidor behöver du ha på din dagliga ”läslista”?

    Jag har tidigare använt Facebook och Instagram, men har raderat mina konton för 1-2 år sedan. Har även rensat radikalt bland mina appar. Bortsett från några ”basappar” (typ anteckningar, kartor, kalkylator, meddelanden/sms osv…) så har jag Ikea-appen, Swish, Bank-ID, Handelsbanken, WhatsApp, Lifesum och en gravidapp. Mitt mobilanvändande har minskat avsevärt! Nu blir det inte alls lika mycket slentrianpillande på telefonen, nu använder jag den snarare när jag faktiskt behöver den. Ovant i början men man vänjer sig snabbt.

    Svara

     Jag har gjort samma sak. Raderat alla sociala medier och har bara telefonen när jag måste kontakta någon i princip. Det är sjukt skönt nu i efterhand. I början var det lite konstigt då man är så van att plocka med den hela tiden, speciellt i reklampauser (som nu😉) (bloggar läser jag bara när barnen är hos pappa eller sover, alternativt gör något på egen hand)

     Svara

     Samma har – har kvar FB och Insta pga jag bor i ett annat land sa det ar pa nagot satt skont att visa att jag fortf existerar men ocksa ha nagon form av koll pa vad mina vanner runtom i varlden har for sig (anvander ej FB dock, har bara kvar min profil).

     Har avfoljt alla instaprofiler som jag far panik av (looking at you Blondinbella) och foljer bara vanner / familj / genuint inspirerande eller upplysande konton. Brukade lasa sakert 30 bloggar pa iallafall en veckobasis men nu pallar jag ej utan haller mig till kanske fem (den har bloggen gor att jag kan halla koll pa vad som hander aven om jag inte vill bidra till influencerhetsen – inte for att jag bryr mig egentligen men ar nyfiken pa ett wicked ’aka forbi en olycka’-satt – sa tack CamCam.

     Iallafall – vilken lattnad! Da ar jag anda 31 och sjukt sjalvsaker och sjalvgaende ha men anda
     x

     Svara

    För det första vill jag bara säga att barn inte behöver ens ”fulla uppmärksamhet” hela tiden. (Beror såklart på ålder). Barn vill att man är närvarande och svarar på tilltal. Och så klart inflikar och kommenterar. Detta oavsett om man lagar mat, sköter tvätten, fixar håret, vattnar blommorna eller sitter med mobilen en stund. Ibland behöver man det.

    Men, om du känner att mobilen tar överhanden: 1. Ha aldrig ljud eller notifikationer på. Åtminstone jag dras med blicken till mobilen så fort den lyser upp eller låter. Även om jag inte alltid tar upp mobilen så har den redan ”stört” min närvaro.
    2. Lägg undan mobilen. Helst på en plats dit du kanske inte ”kan” gå om du är med barnen.
    3. Stäng av mobilen en stund!
    4. Ge dig själv direktiv för när du kan/ska/får använda mobilen. Om du arbetar kanske det här upplägget kan funka: en stund direkt efter jobbet, för att koppla av lite. Sen lägger du undan mobilen tills barnen ska tex lägga sig. Om du är hemma: bestäm tider när du får titta på mobilen. Ibland finns det inget roligt att se just sen tiden och då kanske lusten att kika har minskat lite till nästa gång.

    Ibland märker jag att jag använder mobilen mycket när jag är mentalt trött. Vilket i sig kan vara skönt men det kan också göra att jag blir trött på ett annat vis. Då funkar mobilen som en ursäkt till att få tex sitta ner en stund. Men när jag kommer på detta brukar jag lägga undan mobilen och tillåta mig att sitta/ligga ned ändå. Kan leka patient eller bara leka liggandes/sittandes en stund. Det funkar här hemma ialf!

    Svara

    Alltså, jag var övertygad om att Kokos kommentar var ironisk – men, här kommer massa seriösa tips på hur man ’lägger undan telefonen’?
    1) Ta upp telefonen
    2) Stäng av telefonen
    3) Lägg bort telefonen
    Voilà!

    Svara

   Jag tror barn i dag får otroligt mycket mer uppmärksamhet än vad barn någonsin fått i världshistorien! Det är inte synd om barn i dag! Tänker på min egen uppväxt på 70-talet, tror ärligt att mina föräldrar aldrig lekt med mig, aldrig tittat på TV med mig, aldrig varit engagerade i mina aktiviteter och skjutsat runt mig. De tittade inte i en smartphone, men inte på mig heller..

   Svara

  Fan vad bra jag är. Jag äger inte ens en smartphone.

  Hurra!

  /Linda

  Svara

  Men jösses Amalia vad med punkter, aldrig sett något liknande 😱

  Det är ju som att han artikulerar satan och drämmer en handflata i bordet efter varje mening, typ: nu -pang- får -pang -det -pang- vara -pang- nog!!!!! -pang pang pang-

  Svara

   Haha, ja verkligen. Det går knappt att läsa vad han skriver.

   Svara

    Eller hur? Men. Så roligt. Att parodiera. Och enkelt. Det kommer. Helt. Av sig själv. Testa! Försök själva. Så får ni se. Det går inte. Att sluta. Eller. Vad tycker ni? Berätta! Jag vill höra. Verkligen. Ärligt alltså.

    Svara

     Calle Schulman. Den mannen! Han är så djup. En tänkare. En tänkare….

     Svara

     Jag vill! Prova. Hur det känns. Med punkter. Det går bra. Något nytt. Något djupt. Och Sandrha. Gör sig iordning på rummet! Jag dricker. Dry martini. Och lyssnar. På en pianist. Egentligen. Vill jag ha iphonen. Tillbaka. Men hur ska jag då? Framstå som djup?

     Svara

     Hahaha men neeej inte hetsa fler till att börja kladda med punkter! Det gör ont i hjärnan att läsa. 😭

     Svara

     JA! Ja. Ja. Tack! Vil ha fler. Som skriver. Calle-poesi. Kom igen. Ge mig! Beroende nu. Ska skriva. Rapport till kommunen. Nu. Såhär. Precis. Så. Här. Härligt!

     Svara

  Ot: Någon som lyssnat på Blondinbellas vackra sång på instagram idag?

  Svara

   Oj, ja det var nog inte menat att vara fint 🙂

   Svara

   Tyvärr… 🙉

   Svara

  Känns som att mister Schulman ägnar tusen ggr mer tid åt att berätta för alla hur närvarande han är i livet än att faktiskt VARA NÄRVARANDE i livet…..

  Svara

   Som när Engla ger tips om hur vi ska få till träning, hon tycker att alla hinner med det och det är bara att ta sig i kragen typ. Sedan skriver hon att hon inte hunnit med att träna eller att hon inte orkat.
   Sa du inte Engla, att alla hinner med att träna?
   Hästen är jävligt hög ibland va?

   Svara

    Kom ihåg att hon har så många fler ”inspo-kollektioner” att lägga ut per dag än vi andra.

    Svara

     Ja det är väl jävligt stressande att få ihop alla dessa adlinksinlägg. Engla har ju tom måndagsångest av allt.
     Kommer läsarna att klicka och köpa? Ska hon hinna träna 8 gånger denna vecka? Och hur ska det gå för naglarna? Måste göra nya och fota dem för hundrade gången.
     Måndagsångest deluxe alltså!!

     Svara

     Håret, ni glömde att håret oxå måste fixas. Stress stress streeeeeess

     Svara

  Äh, jag tycker att det är en bra grej Calle gör. Vad du slipper med en separat kamera istället för mobilkameran är det e v i g a slösurfandet som äter upp abnormt mycket timmar, åtminstone hos jag själv. Så lätt att pilla på mobilen HELA tiden bara för att man kan.

  Svara

   Ja, han gör det ju för tredje gången så det tycker han nog också…=)

   Svara

    Säkert att han tagit upp mobilanvändandet mellan gångerna?

    Svara

    Är det verkligen tredje gången? De där två inläggen 2014 kom ju strax efter varandra så tänker att det handlar om samma gång.

    Svara

  Nedräkningen Camcam!

  Svara

   Något som aldrig får glömmas bort

   Svara

   JA! Inlägget måste uppdateras med nedräkningskalender.

   Svara

  Men handlar det inte om självkontroll?
  Du bestämmer ju helt själv vad du ska göra med den.
  Känner man sig beroende får man väl börja nånstans. Ta bort telefonen är väl inte nödvändigt men kanske radera dina appar? Lägg den på ett ställe i ditt hem där den ska ligga när Du är hemma….osv osv…
  Idag är man ständigt uppkopplad, förr fick man(iaf jag) ”ringa” in på modemet efter typ 18 (minns jag rätt om det var billigare efter det klockslaget?)… man kan ju kanske sätta ngn magisk klockgräns på kvällen?

  Svara

  OT: Bella skriver ”vi håller på att investera i ett spännande forskningsbolag som har med nyfödda att göra”. Smart för NaturalCycles fungerar ju inte alltid så bra så det föds säkert en del extra barn som man kan kapitalisera på.
  Dessutom antyder hon att hon träffat sin pappa efter sex år. To be continued.

  Svara

   Ja, hon verkar ha återupptagit kontakten med honom. Det verkar inte vara något hon vill hålla privat.

   Svara

    Man kan nog dra slutsatsen att Bella blev tvungen att välja sida mellan Odd och pappa Per.
    Nu när äktenskapet är över och Bella kan träffa sin pappa utan att ”be om lov” så vore det ju positivt om far och dotter kunde återuppta åtminstone en civiliserad kontakt. Dessutom finns det ju två barn som bör få lära känna sin morfar.
    Bara för att man återupptar kontakten behöver inte allt bli jättebra direkt men det är aldrig bra om barn och föräldrar helt saknar en relation. Jag har egen erfarenhet av sådant 🙁

    Svara

     Vad menar du att barnen BÖR få lära känna sin morfar? Mitt barn har ingen kontakt med sin farfar eftersom farfarn är en alkoholist som inte har ”några problem”. (Dvs han har arbete och sköter sina räkningar). Farfarn är inte snäll mot min sambo och vi ser gång på gång hur min sambos syskon blir negativt påverkade av farfarn. Därtill syskonbarnen som är oförstående eftersom han är så snäll. Dvs ger alltid pengar – men hittar aldrig på något med barnen. Jag är inte ledsen över att mitt barn inte får ha någon kontakt med sin farfar. Jag är stolt över att jag och vi vågat ta det beslutet.

     Svara

   Jag är osunt nyfiken på det där med hennes pappa, hur hon framställde det som att de hade en bra relation tills den dagen hon bröt, varför de bröt, vad han tycker om allt hon skrivit om honom/familjen de senaste 6 åren, maskrosbarn historian osv..

   Kommer ihåg han skrev något med ”de livet du lever nu kommer inte att göra dig lycklig” när hon valt att förlova sig, skaffa barn och bli den där kärnfamiljen hon säkert alltid drömt om, och nu 6 år senare år hon skild & tillbaka till att ”flasha med cashen” och leva i 510 km/h. Hur mycket hade Odd med beslutet att göra, vem är den onda? Odd eller Per? Eller kanske Bella? SÅ nyfiken 😂

   Svara

    Bella kan säkert koka soppa på dessa magra ingredienser under de närmaste åren. Nu när det inte finns så mycket annat att vara mystisk kring behöver hon nytt bränsle till sina sociala medier. Varför bröt hon med sin pappa och hur var hennes barndom och uppväxt egentligen? Finns mycket att skapa osäkerhet och myter kring där.
    Och Hajen är ju SÅ tråkig som inte vill vara med på bild. Inte ens Bella lyckas ju skapa något intresse kring honom längre 🙁

    Svara

  Calle Självgod eh förlåt Schulman, sådant pretentiöst dravel som kommer från den mannen.

  Svara

  Nellie B som upprepat många gånger att hon inte haft några vänner innan hon flyttade till Skåne, trots att ett avsnitt i hennes Youtubeserie heter kompisgänget, och trots att hon redan då kallade Victor Frisk för en så nära vän att han var som hennes brorsa m.m. har nu lagt upp bild på sin bästa killkompis från när hon var liten. För en som aldrig haft vänner så verkar hon väl omgiven av just vänner…

  Svara

  Kommer inte ihåg under vilket inlägg det sas att i solsidan filmen har de glömt ha med mickan och fredriks tredje barn, men hon finns ju visst med i filmen?? Iaf när de är nere i Torekov 🙂

  Svara

  Ni vet väl. Att det finns fler. Fler som Calle alltså. Det är sant. Detta härliga sätt. Att skriva på. Hans namn. Riktiga namn. Är Alex. Alex Schulman.

  Svara

   Ryser. Du skriver verkligen med känsla. Kanske borde du skriva en bok. Men bara kanske.

   Någon gång.

   Svara

  Fast tror ändå det är lite skillnad att gå runt med analog kamera och knäppa kort/filma och att göra det på mobilen. Har man det på mobilen sitter man nog mer med den – laddar upp direkt, följer kommentarer/likes, svarar på kommentarer, kollar andra sociala medier. Nu är det iaf nedbantat till endast fototagningen 🙂

  Svara

   Hans kamera är ju inte analog?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.