När kritiken är att önska död åt barnet i Jonnas mage..

Se HELA videon innan du kommenterar är du snäll.

För några timmar sedan publicerade jag ett inlägg om det faktum att Jocke trampat i klaveret genom att spraymåla sin kompis Danjal svart för att likna en apa.
Jag trodde inte att Jocke menade någonting illa med det och definitivt inte att han är rasist, men det var ändå klantigt gjort eftersom det liknande ett ”black face” – något som många kan ta illa vid sig eller känna sig kränkta av.
Nu har Jocke publicerat ett gäng klipp och bilder på Snapchat där han går i försvarsställning och fortsätter hävda att han inte menade någonting illa med det men samtidigt ber om ursäkt till de som genuint tog illa vid sig och där skulle man kanske kunna lämna det hela?

Det hade man kanske kunnat göra om kritiken hade framförts på ett okej sätt men det har den definitivt inte gjort – snarare tvärt om.
Folk har kommenterat på bilden från Jockes mormors begravning att det var rätt åt honom att hon dog och de har till och med gått så långt att de önskar att barnet i Jonnas mage ska dö pga det här – att det inte vore mer än rätt!
Vad i helvete???

Jocke medger själv i klippet här ovan att han inte kände till fenomenet ”Black Face” och vad det representerar.
Om hans följare hade varit genuint intresserade av att förklara för Jocke varför detta kanske inte är det bästa ämnet att skoja med så hade de kunnat skicka en länk om ”black face” eller liknande, men det gör de så klart inte.
Istället går de in på hans Instagramkonto och skriver kommentarer som är så oerhört mycket mer medvetet kränkande än Jockes klipp som helt verkar ha saknat uppsåt, hur klantigt det än må vara.

Men de här människorna är inte ett dugg intresserade av att Jocke ska förstå historien bakom ”Black face” så att han förstår att det kanske inte är det bästa att skämta om.
Det enda de vill är en att få en liten, liten öppning att huvudstupa kasta sig i igenom för att helt hämningslöst kränka Jocke, Jonna och deras nära och kära på alla sätt som går, vilket blir tydligt när de skriver vidrigheter på en bild från en begravning.

Jag undrar om de inser hur kontraproduktivt det här blev för dem?
Helt plötsligt har fokuset växlat från Jockes video över till de som lämnat dessa vidriga kommentarer eftersom jag anser att det de gjort är hundra gånger värre än det som händer i Jockes video.
Hade de på riktigt velat lära Jocke om ”black face” så hade de kunnat lämna en konstruktiv kommentar likt den här nedan som kommer från Instagramkontot ”tnkvrt” eller bara skickat honom en länk.

Om sanningen ska fram så tror jag inte för en sekund att de här trollskribenterna varken är intresserade av att lära Jocke någonting, eller själva ens vet vad det handlar om.
De ville få igång ett drev – nothing more, nothing less.
De vill nog mest bara sprida hat omkring sig och såg ett tillfälle till det materialisera sig och då tog de chansen.
Jocke kränkte människor utan uppsåt pga okunskap i sin video vilket så klart är illa, men att önska död åt barnet i Jonnas mage är så vidrigt att det överskuggar allt som Jocke kan ha sagt eller gjort i sitt klipp.
Kanske inte det utfall dessa troll var ute efter men så blev det…
Så efter att ha lyssnat på det Jocke säger i videon här uppe så känner jag spontant att att han går vinnande ur den här striden – trots att sådana här diskussioner egentligen inte har några vinnare utan bara en massa förlorare.

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja alla patetiska sjw’s här tycker med all säkerhet att det är med all rätt folk skriver att jonnas barn borde dö osv. Jag menar han målade ju ändå sin kompis med svart färg.

  Svara

   Sjw’s?

   Svara

    Social justice warriors

    Svara

     Låter som en fin komplimang.

     Svara

  Håller inte med dig. Troll kommer alltid finnas, från alla håll. Om de säger eller gör nått olagligt, anmäl till polisen.
  Alla som kritiserat är inte troll, så sluta klumpa ihop dem i en och samma grupp.

  Jockes misstag skall inte förminskas bara för att några troll har gjort dumma saker på hans insta. Två skilda saker.

  Svara

   Det förminskas i jämförelse med de vidriga kommentarer han fått. Vilket är helt korrekt.

   Svara

   Om du skulle framfört den här kritiken till mig tillsammans med en önskan om att min familj skulle förolyckas – tror du fortfarande att jag skulle ta till mig din kritik då eller skulle jag be dig dra åt helvete?
   Framför man sin kritik samtidigt om man önskar livet ur barnet i Jonnas mage så är man nog mer intresserad av att göra dem illa än man är av att ens kritik når fram, tror du inte?

   Och varken jag eller Jocke klumpar ihop de som framför saklig kritik med dessa troll, utan de separeras tydligt i videon men jag antar att du inte kollat på den innan du kommenterade, eller hur?

   Svara

    Men alla kritiker har väl inte önskat detta eller? Har Amir Akrouti och Tnkvrt gjort det?

    Svara

     KOLLA PÅ KLIPPET om du förväntar dig att jag ska diskutera med dig!!!!!!!

     Svara

     Det citerade inlägget lyftes ju som ett positivt exempel?

     Svara

    Men CamCam, tycker du inte förra inlägget ihop med dina kommentarer är fett ironiska med tanke på hur du själv hanterar kritik?

    Du bemöter kritik på ett ganska snäsigt sätt om du ens bemöter det alls. Ta bara inlägget du skrev om hundar och kvinnor som ja. En stor majoritet reagerade starkt på det inlägget och bad dig ta bort det, du svarade med att vi var kränkta som inte förstod din avsikt?

    Blir svårt att läsa det du skriver och ta det på allvar när det är så mycket hyckleri.

    Svara

   Jag undrar mest vad Jocke gjorde för fel i dina ögon. Jag tycker inte ens att han ska behöva be om ursäkt då det inte ens fanns en negativ tanke bakom det. Sen att alla helt plötsligt ska bli sekundärkränkta ska väl inte han behöva få skit för.
   Det var ju inte han som gjorde liknelsen som andra gjorde..

   Svara

    Det var inte skrivet till dig camcam 😘

    Svara

    Du har helt rätt. Jag råkade vara otrogen, alltså det var inte min avsikt, men min kille gjorde ändå slut?!? Kan han inte bara fatta att jag inte menade något illa? Han borde ju utgå från vad jag tänkte och inte min handling??

    Svara

     För att ditt exempel ska funka måste ju du inte vara medveten om att du är i ett förhållande…?
     Tycker att många av hans tittare förtjänar ett förlåt men långt från alla. Jag vill inte leva i en värld där det inte finns utrymme att lära sig av misstag, alla gör fel ibland i olika grader och när det händer är det bättre att utbilda än hata. Och om en jävla massa människor redan sagt vad du vill säga kanske man bara ska hålla med istället för att säga samma igen, och kanske inte kasta in en extra mening med hat bland sin kritik.

     Jocke gör nog inte om detta nu när han vet(vi får ju tänka på att han är rätt obildad). Och skulle han det har man all rätt att bli arg men fan inte önska livet ur hans barn osv.

     Svara

     Är Jocke inte medveten om rasism?

     Svara

     Jo antagligen men inte så insatt i blackface

     Svara

  Det spårar ur från alla sidor fullkomligt numera. Obehagligt att se. Skärpning. Tänk ett varv till och låt bli att hugga på varje mask i internetvattnet.

  Svara

  Tillägg:Gäller inte camcam. Hon försöker iaf! Samma anonyma 12:21

  Svara

  Det bästa med att ha ett ”vanligt” jobb, man slipper tramsa med massa okända männoskor…

  Svara

   Hah, du skojar va? Att stå i kassan i valfri butik är exakt det, trams.

   Svara

    Trams? Du menar att det finns arbeten i samhället som är tramsiga? Då kanske vi ska avskaffa alla dessa yrken och ge människorna medborgarlön i stället. Vilka jobb har vi kvar då som inte är tramsiga? Skulle samhället fungera som vanligt? Nej? Var tacksam då att det finns människor som sitter i kassan, kör bussen, städar ditt trapphus och gör din hamburgare.

    Svara

     Hahaha anonym.
     Du tror inte att E menade att man har med tramsiga okända människor att göra när man sitter i kassan?…

     Svara

     Exakt så, Anahmara.
     Anonym tänker uppenbarligen med riven.

     Svara

     Anonym, jag VET!!! Det är människor som du, som tramsar med oss som sitter i kassan, som är just tramsiga.

     Svara

  Trams. Att be om ursäkt skulle bara legitimera anklagelsen att han skulle va rasist. Moment 22.

  Syftet är allt. Hans syfte verkar inte ha varit Blackface. Sen att en lite grupp människor väljer att se det så är ju olyckligt för hans del.

  Om man har en hammare så ser allt ut som spikar.

  Svara

   Intent isn’t magic. Om du trampar någon på tårna kommer det göra lika jävla ont, vare sig du gör det av misstag eller inte.

   Att han dessutom följde upp med den uttjatade anti-ursäkten ”förlåt om någon blev kränkt” visar att han lärt sig diddly-squat.

   Svara

   Så den det är synd om här är alltså Jocke? Typiskt män.

   Svara

  TNKVRT:s nästsista line: ”Ta nu ditt ansvar och be om en ordentlig ursäkt.” är hilarious.

  Svara

  Varje gång han råkar illa ut eller något liknande så är han snabb med att sätta på sig en offerkofta. Det är känt sen innan och det har han använt rätt bra, att folk inte märker. Han manipulerar sina tittare att istället för att rätta till honom och säga att han har fel att börja be om ursäkt till han för att han inte har fel.

  Ett känt sett han använt sig av med hjälp av offerkoftan är att ofta hänvisa till en negativ händelse i hans liv i samband med alla påhopp emot han, så om man hatar på honom så är man en hemsk människa (som i detta fall då en av hans nära och kära hade begravning någon dag sedan)

  I andra fall när han fått hat, går han ut med att folk kastar sten på hans hund, folk trakasserar hans hem, jonna mår dåligt och kanske inte kan få barn, jonna mår dåligt, jonna fått cellförändringar (han använder henne som skydd för att komma undan)
  Folk borde se igenom detta och faktiskt inte följa en sådan psykopat. Att han gång på gång kommer undan allt är ett under.
  Hade en kvinna gjort bort sig så många gånger hade hon inte varit relevant. Så sluta hylla människor som Jocke och ge dem den skit de förtjänar.

  Det Jocke använder sig av heter ‘Gaslighting’ för att manipulera alla sina fans och om ni inte vet vad det är så googla så kommer ni få en större inblick på hans manipulerings metoder. Tack för mig.

  Svara

   ☝👏💜

   Svara

   Hm, jag vet inte riktigt om jag tror på det där. Det är nog svårt och dumt att sätta diagnos på en person så som du gör på Jocke? Man kan säkert få uppfattningar av att Jocke har drag till psykisk misshandel men det är ganska grovt att skriva så om någon som du gjort tycker jag?

   Svara

   WORD!

   Dom är skit och förtjänar skit, end of story ☺️

   Svara

  Men sä överdrivet detta, allt handlar ju om syftet och det var knappast rasistiskt. Uppenbart också att Jocke inte vet så mycket om saker ä ting….
  Va psykiskt påfrestande detta måste vara, undra ens om alla pengar ens tröstar fullt ut

  Svara

   Allt handlar inte alltid om syftet. Jag stal inte din cykel med syftet att du skulle behöva gå till jobbet utan för att jag ville ha en cykel just då. Konsekvensen blev ändå att du fick gå till jobbet den dagen.

   Svara

   Alltså.. det är just det. Har han levt under en sten? Hur kan man inte känna till ”blackface”? Helt oavsett utbildningsnivå och med tanke på att han inte är ett barn. I call BS.

   Dock är det naturligtvis inte okej att skriva såsom hans ”kritiker” gör – två fel gör inte ett rätt hur man än vänder och vrider på det.

   /Linda

   Svara

    Håller med dig, LindaEd.
    Han manipulerar eller är totalt dum i huvudet, men oavsett har man aldrig rätt att skriva sån skit om partnern.

    Svara

    Jag är 28 och har ca 5 års universitetsutbildning och jag lärde mig nyligen om ”Blackface”. Det finns alltid något nytt man kan lära sig och det betyder inte att man levt under en sten. Vet du allt om allt?

    Svara

     Har du ignorerat allt utom kurslitteraturen under de 5 åren?

     Svara

    Jag är 35 år och hade inte hört talas om ”Black face” förrän denna diskussion med J&J dök upp.. Så ja, jag är väl obildad då, men tycker även att Sverige är såå jävla lättkränkt nu för tiden. Vissa gnäller fan när man skiter för skiten är brun 😏

    Svara

     Nej skulle inte kalla dig obildad men däremot ignorant.

     Svara

  Orkar inte ens kommentera inlägget och dess innehåll – men:
  STOPPA PRESSARNA!
  Calle S tycker det är för lite fokus på att han kastat sin iPhone och gått över till gammeltelefon + iPad + GoPro och har skrivit ett nytt inlägg om vad det betyder för honom. Som människa. I nutiden. Vår tid. Här och nu. Och imorgon. Och en annan dag. Kanske en onsdag. Vid Comosjön. Eller på ett tåg. Mot nollpunkten. Rakt in i intigheten.

  Svara

  Jonna använder sig av n-ordet utan problem men visst dom är inte rasister
  ‭https://youtu.be/O07JUwXMiCE

  Dessutom är hans försökt till ursäkt ett skämt, ”vi är inte rasister för vi har många kompisar som är utländska” det är som när hans bror blev anklagad för att va rasist och han säger ”jag är absolut inte rasist jag ÄLSKAR Thailand!”

  Svara

   Man blir inte per automatik rasist pga att man använder n-ordet.. man kan vaa o-intelligent, ha en dålig uppfostran, faller för grupptryck och är bara helt enkelt omogen.

   Svara

  Kan du inte skriva om något annat? Detta har diskuterats hela förmiddagen nu.

  Svara

   Håller med!

   Svara

  Ursäkta OT men jag kan inte invänta helgens öppet spår 😉
  Är det värt att sälja kläder man lessnat på på Tradera? Har ett gäng zarablusar och annat och jag tänker att blir det inte mycket jobb för ingenting? Tvätta stryka fixa fota packa posta… hur mkt får man för en blyus/klänning man köpt för 399-699kr? Vad kostar det att posta en blus eller klänning?
  Om jag har lite klänningar och kjolar från Filippa K, och Tiger, oanvänt skick, får jag mer för dem på t.ex Lyxloppis på Facebook?

  Svara

   Nej. Du får inte ens en tiondel för ngt av dina saker. Skänk eller sälj i secondhandaffär. Eller byt med polare.

   Svara

    Min kompis har sålt i ett år, och hon har fått in nästan 10000 sa hon. Men hon köper även på second hand och lägger mkt tid på att styla dem på bild. Jag vill bara bli av med grejerna, inte lägga så mkt tid, (dock behöver jag ett litet ekonomiskt tillskott om det går att få ut) men oanvända märkeskläder som kostat 2000-3000 känns ju inte bra att skänka bort.

    Svara

    Oavsett om man säljer på tradera eller ej lär man ju aldrig någonsin få mer än typ en tiondel av det man lagt på plaggen?

    Svara

   Rekommenderar FB-gruppen Labels we love för Filippa K och Tiger! Där får du säkert mer än på Tradera + smidigare.

   När det gäller det andra – om du vet att vissa av dina grejer sålde bra/är eftertraktade så kör själv på Tradera. 🙂 Annars – Sellpy!

   Svara

    Tack för tipset!
    Men så en blus/klänning från Zara/Oasis/miss Selfridge kan jag lika gärna skicka ner i en bortskänkes-container? Inte värt besväret alls ens för den som behöver få in några hundringar? Har ett gäng grejer av den kvalitén utöver lite Tiger, Filippa K, Acne m.m.

    Svara

     Bojkotta sellpy, gör inte dig den otjänsten att anlita dem

     Svara

    Sellpy är värdelöst för en säljare. Som köpare kan man göra något fynd. Fick ett par nya Adidasbyxor för 50 kr, men vad fick då säljaren efter betalda avgifter kan man undra. Sen kan de t.ex lägga ut ett nagellack från Essie för 350 kr vilket är 200 kr mer än vad det kostar i en nätbutik. De blandar ihop YSL och Yves Rocher. De grejerna blir knappast sålda och det är väldigt nonchalant mot den som anlitat deras tjänster.

    Svara

     Dom blandade ihop mina varor med en annan säljares. Mailade dom om att rätta till det. Då fick jag som svar om jag kunde räkna upp varenda sak som låg i min sellpy påse. har fått jättelite betalt också. Har man ändå tänkt skänka kan det vara värt men jag rekommenderar inte att sälja dyrare saker där.

     Svara

   Max 50:- blus. Det enda som är värt att sälja, enligt mig, är bebiskläder och ytterkläder till barn om de är av bra kvalitet. Jag har sålt ett par vinterjackor också men får max 50% av inköpspriset. Då är de av välkända märken, max 2 år gamla och väldigt bra skick.

   Svara

    Sälj på blocket!!

    Svara

    Jaha, ni verkar ha besparat mig en massa onödigt jobb i alla fall. Men om det alla skriver här stämmer måste ju allt som ligger uppe på Tradera bli i princip osålt…

    Svara

     Nej men det som säljaren tror att hen kan få igen pengarna på blir osålt.

     Svara

     Testa Tradera med ett fräscht plagg så kan du fundera över resten senare. Många skickar med PostNord när det gäller enstaka saker. En blus kan jag tänka mig hamnar på 54 kr att skicka.

     Svara

   Angående vad det kostar att posta ett plagg beror det helt på vikt. Finns prislista på t.ex Postnords hemsida. Jag säljer urväxta barnkläder via Tradera och det går oftast åt. Om du känner dig osäker kan du alltid söka på olika säljsidor och se om du hittar liknande produkter. Då kan du få ett hum om vad det du vill sälja kan gå för.

   Svara

  Folk som går till såna här överdrifter måste fan ha en störning. Skit i körlektioner, vi kör drag race direkt 😒

  Svara

  Att det blir sånt liv av svart färg. Men när de kallar varandra ”jävla CP”, ja då är det ingen som flippar. För det är mer ok.

  Svara

   Folk reagerar på det också. Ser det överallt, hela tiden, så nej, det är inte heller ok i normala personers ögon.

   Svara

  I vilda western för rullade dom mördare först i tjära sen fjädrar. Nu är en del människor så elaka och spyr sin galla på sociala medier. Det är inte bra och fel. och då menar jag ord som är för grova för vad som hänt. Dom har inga gränser. Och inget samvete.

  Svara

   Det var inte alls i vilda västern som dom gjorde det.

   Svara

  ”Det är alltså personer som blir utsatta som bestämmer vad som är rasistiskt eller ej.” Och ändå får jag känslan av det i det här fallet mest är vita som försöker bestämma att det var rasistiskt?

  Svara

   Tnkvrt är inte drivet av vita.

   Svara

  Varför publicerar inte min kommentar med kritik mot dig CamCam? Var ju inte något svärord eller slag under bältet..

  Svara

  Varför publicerar du inte kritiska kommentarer eller är det bara mitt nick som är blockat?

  Svara

  Det här kanske inte har så jättemycket med inlägget att göra, eller så har det det. Jag kan bara inte förstå hur de flesta fortfarande kan försvara Jocke. Alla män som äntligen har uppmärksammats för all sexuellt utnyttjande som de har gjort och faktiskt fått konsekvenser för det, så har denna man kommit undan. Uppenbarligen har han sitt temperament och hur han beter sig på snapchat ska vi inte ens prata om. Hur kan då allt han gör hela tiden bortförklaras? Jag jobbar med ungdomar och ser, faktiskt, vilken skada han gör. Hur kan det vara såhär? Varför är Jocke undantaget?

  Svara

   I mitt fall ger jag honom dispans för att han bara varit nykter några år, det är jävligt mycket han måste lära sig för att bli en helt fungerande människa med alla viktiga kunskaper om samhället. Det betyder inte att han ska ignoreras heller, eller att vad han gör och säger är rätt men han behöver utbildas inte hatas. Och vad jag vet har han inte trott sig ha rätt till någon annans kropp så han är ju inte lika illa som tex virtanen.

   Svara

    Man kan inte jämföra våldtäkt med det han har gjort, men han har inte heller uppmuntrat kvinnor heller. Självklart måste man också ta hänsyn i att han har varit nykter, men det man också måste förstå är att det han gör i dagsläget (mycket av det) går inte att försvara. Vuxna människor, som faktiskt har utvecklat kritiskt tänkande och ett konsekvenstänk, kan urskilja på vad som är rätt att göra. Men barn och ungdomar kan inte det fullt ut, och när de ser vuxenvärlden ALLTID försvara personer som faktiskt är vuxen gör sådana saker så som sprayar andra helt svarta, blir det ett problem. För när ungdomar ser att Jocke blir försvarad kommer de då kunna hänvisa till honom – och på så sätt tycka att deras handling är okej. Nu är inte Jocke den enda som bör granskas och diskuteras utan detsamma gäller med Bella. Det är när vuxen världen sviker barn och ungdomar med att alltid stryka kontroversiella personer medhårs som människans handlingar går utför. Så ja, man ska ta hänsyn till att han ska lära sig, men han tog beslutet att rikta sig in mot barn och då ska man fan ta sitt ansvar och lära sig snabbt!

    Svara

  Reagerade inte på detta. Tog det aldrig som rasistiskt. Lika lite som jag reagerade på HM’s reklam med den lille pojken. I mig väcktes inga rasistiska baktankar.

  Det här var svart sprayfärg och det andra ett klädesplagg. Inget som jag förknippar med nåt annat än vad det är..

  Svara

   Hur många gånger ska man beröva förklara till folk som ”inte ser rasism”? Börjar bli jävligt tröttsamt nu. Kan du inte bara läsa på själv? Läs föregående inlägg om detta.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.