Falalalalalaaaaaaa!!!

Måndag: Körträning, yoga, kontoret.
Tisdag: Föreläsning med GANT och sen har jag möte med en ny kund som jag ska arbeta med i nästa vecka, kul! Resten av dagen stationerar jag mig på kontoret och så ska jag podda på eftermiddagen.
Onsdag: Jag och Hamilton ska gästa ”Ligga i P3” på morgonen, tror att det sänds i efterhand så jag säger till när det blir aktuellt! Sen blir det kontoret hela dagen förutom på lunchen för då ska jag körträna.//Forni

Jag var tydligen inte ensam om att tro att Michaela Forni dammat av nått gammalt musikintresse och gått med i en kör för att få sjunga ut lite grann.
I sin redogörelse över veckan fanns det hela två körtillfällen inbokade men det visade sig att hon bokat in lektioner med en bilskollärare snarare än med en sångpedagog.
Lite märkligt om ni frågar mig eftersom Forni redan har körkort och mig veterligen inte blivit av med det, men svaret kom lite längre ner bland kommentarerna.

Hon har alltså bokat 20 körlektioner med en lärare bara för att känna sig trygg i trafiken. 20!!!!!
Nu är det ju nästan 20 år sedan jag tog körkort så jag var tvungen att googla lite på vad körlektioner i Stockholm kostar nu för tiden och en lektion på 80 minuter ligger på runt 1250 kr så summan för 20 lektioner slutar på 25 000 kr.

Jag vet inte om Michaela har extremt dålig tilltro till sin egna förmåga som bilförare och även till den hos sina närmaste för annars hade hon ju kunnat köra med någon av dem?
Att bli trygg bakom ratten handlar om att lägga en massa mil bakom sig, inte att ta några få lektioner med en svindyr bilskollärare.
Det känns mest som att de tar hennes pengar och utnyttjar faktumet att hon känner sig osäker. Hon HAR ju ett körkort så med största sannolikhet KAN hon köra bil, om än lite osäkert i början men det är det ju för alla som inte kört på ett tag, men det ska inte behöva kosta 25 000kr.

Jag är en strålande bilförare!
Jag kan övningsköra med dig, Michaela så kan vi sladda förbi Fendibutiken på vägen hem sen och köpa ännu en axelrem till din Fendiväska. Till och med det tycker jag är en vettigare investering än att betala multum för någonting du bevisligen redan kan.
Om du inte tror mig så finns det ett litet plastkort i din plånbok som intygar det. 🙂
Det ser typ ut så här:

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Eller kan det vara ett samarbete med en körskola på g och hon bygger upp nått?

  Svara

  Är väl jättebra om hon vill ta fler lektioner för att känna sig säker i trafiken. Önskar att fler gjorde det.

  Svara

   Håller med! det är många i trafiken som säkert har körkort men som borde ta körlektioner igen för att köra säkrare.

   Svara

   Precis vad jag också tänkte skriva. Det ska inte finnas någon stolthet i att vägra erkänna sig osäker på bilkörning.
   Kan hålla med vissa andra om att 20 lektioner nog är några tusenlappar i sjön, men det är hennes pengar.

   Svara

   Jag tog körkort för ca 10 år sen. Körde varje dag de första två åren, sen flyttade jag för att plugga på universitet och hamnade sedan i Stockholm. Har knappt kört bil sedan dess.

   Jag vet att jag kan köra bil, rent tekniskt. Men ja känner mig lite ”rädd” i trafiken helt plötsligt.

   Även om man kan köra bil kan man vilja få bort den där rädslan. Har man inte tillgång till bil via familj eller vänner i närheten så fattar jag att man vill gå till en körskola för att nöta.

   Vi ska skaffa bil detta år och jag är lite nervös 🤓

   Svara

  Låter som en väldigt klok idé av Michaela, fler borde nog fräscha upp sina kunskaper – särskilt de som planerar att köra i Sthlm innerstad. Raljant och oskön ton i inlägget.

  Svara

   Fast fräscha upp sina kunskaper kanske efter 10-20 år kan jag förstå med hon har ju nyss tagit sitt körkort?

   Svara

    Om det är två år sedan hon tog kortet och hon inte kört något efter det så kan jag förstå varför hon vill fräscha upp kunskaperna. Då hann hon kanske inte få in någon vana innan hon tog paus och då kan det nog kännas som att man kan noll. Dock känns 20 lektioner kanske lite i överkant..

    Svara

   Jätteansvarsfullt av henne. Om man gör fel i trafiken kan man kosta någon annan livet. Jag är sängliggande sedan jag var 23 år nu 44 år, för att en kvinna hade bråttom till dagis.
   Så att klaga på att någon är så klok att hon ser till att bli en bra bilförare tycker jag är urbota korkat. All heder till Michaela som lägger 25 000kr på att få professionell hjälp.

   Svara

    ❤️ till dig! 🙂

    Svara

     Tack Yez, vad snällt 😊

     Svara

  Jag har redan planer på att göra liknande trots att jag tog körkort i september förra året. Alltså inte att jag känner att jag behöver ta lektioner nu men om jag inte kört på ett tag. Bor i en stad och har inte vardagsbehov av bil så när första peppen gått över blir nog bilen ståendes oftare tänker jag. Men reagerade precis som du på antalet. Vissa tar liksom körkort från början på 20 lektioner, det är mycket! Tycker det verkar vara något lurt alltså. Tror också på samarbete längre fram eller att hon åtminstone fick dem gratis mot reklam. Som jag har förstått det så är det alltfler körskolor som riktar sig till folk med körkort men som är osäkra i trafiken.

  Svara

  Om man behöver ta fler körlektioner EFTER man tagit körkortet så borde man kanske inte fått körkortet första gången.
  Kanske man ska nöta på vägen och skaffa sig vana och trygghet bakom ratten först, inte snabbträna in döda vinkeln och kolla höger vänster bara för att klara uppkörningen lika snabbt som man pluggar in sjuans gångertabell för att sedan glömma så fort provet är över.
  Men vad vet jag. Jag kör häst och vagn till bondens marknad på söndagar. Men det krävdes en hel del träning för det med.
  Eller?

  Svara

   Ibland kan det bli så att man tar körkort och sedan inte får användning för det på det viset man tänkt. Har man inte kört på två år och dessutom ska ut i stockholms trafik kan det vara vettigt att träna lite 🙂 Tänk ett steg längre innan du är så dömande.

   Svara

    Klart som korvspad att jag är dömmande när någon har tagit körkort men inte klarar köra bil efteråt, speciellt dömmer jag trafikverket. Tänk om hon inte vart så smart och tagit extra lektioner, undrar hur många som inte tar extra lektioner. Det är nog några st.

    Svara

   Håller med!
   Himla märkligt å behöva ta lektioner efter att man faktiskt blivit godkänd, som ju ska vara ett bevis på att man KAN köra bil…. 🤔
   men vad vet jag… alla är vi olika..

   Svara

    Fast vad är det som är svårt att förstå? Hon tog körkort och efter det har hon inte kört på två år. Alltså hann hon väl inte få in en körvana. Det finns ju tillexempel en anledning varför man har en prövotid på körkortet. Bara för man lyckas ta körkort så är man inte automatiskt en van bilförare direkt.

    Svara

     Körkortet är ett bevis på att man ”själv” får öva i trafiken, något man ska göra hela livet som man har körkort..

     Svara

     Bara för att man har fått körkortet så betyder inte det att du är en bra bilförare. Det blir du inte förrän 5-10 år bakom ratten själv. Då mognar man på ett annat sätt och ser trafiken med andra ögon. Så många som fått körkortet och säger ”Nu är jag bra på att köra bil”. Öh nej, vänta du. Om några år kommer du säga att du var rätt kass faktiskt.

     Svara

    Det finns finns definitivt de som har körkort men är förfärligt dåliga bilförare. Så att någon har körkort är ingen garanti för att hen inte kommer köra på dig.

    Svara

    Men herregud. Jag har körkort och har med det fått bedömningen av Trafikverket att jag kan köra bil. Men, jag vet samtidigt med mig att skulle kunna bli en bättre förare. Det kan man väl i princip alltid?? Har inga planer på att ta några lektioner just nu men skulle absolut kunna göra det framöver om jag skulle känna att det behövdes.
    Tycker det är hur ansvarsfullt och vettigt som helst.

    Svara

   Hon är långt ifrån ensam om att ta träningslektioner även fast hon har körkort. Det är verkligen inte ovanligt att man tar kortet och sen kör man inte för man kanske inte har bil osv. Då behöver man friska upp minnet och du är väl ändå nöjd med att hon gör det med en lärare som själv har kontroll över bilen eftersom hon trots allt kommer vara ute bland oss och röra sig. Jag vill då inte träffa på en kratta i trafiken som prompt satt sig bakom ratten ensam för att öva efter att inte ha kört nånting sedan intensivkursen på den ensliga landsbygden där det inte ens fanns en rondell att öva på.
   Sen kan jag tycka att 25 lektioner är lite väääl mycket. 5-6-7 räcker väl långt.

   Svara

   Meh vilken attityd! Bilkörning är för utbrett för att det bara ska va de som har lätt för ska köra bil. För mig tog det aslång tid, massa lektioner plus mkt körning privat och jag var verkligen inte säker när jag tog körkortet. Jag ser det mer som ett livslångt lärande för att bli så säker som möjligt och inte vara farlig för andra. Jag tänker att det är de som tror att de kan köra som är de stora riskerna då det finns så mkt oförutsett i trafiken och det är ett samspel.

   Svara

    Folk som betraktar sig som fullärda när de fått körkortet i handen är de vi verkligen borde vara rädda för i trafiken.

    Svara

   Fast att man själv känner sig osäker betyder ju inte att man är dålig på att köra bil. Som du säkert vet eftersom du pluggat körkortsteori överskattar unga killar sin körförmåga osv. Betyder ju inte att det är kassa på att köra, precis som Fornis självförtroende inte betyder att hon är dålig.

   Skulle tvärt om gissa att de är folk som ifrågasätter sig förmåga som kör säkrast.

   Svara

  Jag tog säkert 120 lektioner till körkortet (slutade räkna efter ett tag). 20 låter inte så mycket i mina öron. Det är typ 10 dubbeltimmar och på en enkeltimme à 45-50 min hinner man ju ej så mkt.

  Svara

   Förlåt, men en intensivkurs är det ca 20 lektioner på. Alltså är det normen för att klara av ett körkort. Det är därför de reagerar. Om bilskolan ansåg att man behövde ca 100 lektioner hade det varit standard.

   Man antar ju att de vet vad de snackar om? Som om jag skulle säga till en elev att klara målen i 3an på 6 gånger så lång tid inte är ngt att bry sig om. (3×6=18 ÅR (20×6=120lektioner)) Förstå mig rätt, härligt att du fick körkortet då det är en sån frihet men du måste ju förstå varför andra reagerar?

   (Känns som jag blir trollad och högg på det. Men nu är det sagt.)

   Svara

    När jag gick på körskola sa dom att det inte är meningen att man ska klara körkortet på en intensivkurs (2v) utan att intensivkursen är för dom som vill komma igång och komma långt från början. Undrar vilket som stämmer.

    Svara

     Absolut, att kan jag köpa. Och det finns förmildrande omständigheter. Tex om man inte har någon att övningsköra med. Men jag tror inte på att körskolan menar att det ska kosta 125 000kr att ta ett körkort. (Med räkneexemplet från ovan på 1250kr/lektion)

     Kan väll tillägga att jag förstår om man vill fräscha upp kunskaperna och önskar att fler gjorde det.

     Svara

     Jag gick en intensivkurs på två veckor och hade uppskrivning och uppkörning sista veckan. På körskolan bokade de uppkörningen i samband med att jag bokade intensivkursen, så de räknar med att man ska kunna klara av det efter två veckor. Jag hade lite erfarenhet av att övningsköra sedan innan, men inte mycket och uppkörningen gick jättebra! Dock vet jag att det fanns några som gick samma kurs som aldrig kört bil innan som tog en extra vecka för att känna sig mer trygga, men de flesta hade övningskört lite innan de kom dit och körde upp efter två veckor. Men det är nog väldigt individuellt hur lång tid man behöver ha på sig 🙂

     Svara

   För någon som ska ta körkort är det ju inte så mycket. Men för någon som redan är godkänd är det väl ganska mycket? Jag menar att om man ska lära sig så behövs det väl rimligtvis mer än om man kan men vill fräscha upp?

   Svara

  Gjorde samma när jag flyttade till större stad.. (har bece samt förarbevis för lastmaskin o grävmaskin). Men kände mig osäker på både fickparkering och rondellkörning när jag aldrig gjort de i min hemstad.. Tog 2 körlektioner, och har inte ångrat det! Så jäkla lätt att köra bil nu 😊 verkligen väl investerade pengar (2000 kr) istället för att råka krocka eller typ sitta och panikgråta för att jag inte kan fickparkera

  Svara

   Å jag tog mina körkort 2004..

   Svara

  Tror att 80 minuter är en dubbellektion dock, så var det iallafall när jag tog lektioner. Så troligtvis betalar hon ”bara” 12 500 (om hon överhuvudtaget betalar).

  Svara

  Jag tog 20 lektioner á 40 minuter för att lära mig köra bil och klarade det på första uppkörningen. Känns himla mycket med dubbelt så mycket tid för en person som faktiskt redan har lärt sig att köra bil. Jättebra att fräscha upp minnet, men den mesta kunskapen brukar ju komma fram bara man börjar köra igen.

  Svara

   Men alla är ju olika. Jag har hållt på att övningsköra i över 2 år (körskola + privat), men känner mig inte redo för att köra upp än av den enkla anledningen att Jag är osäker och rädd. Hade säkerligen klarat uppkörningen, men jag känner att det är mitt ansvar att inte göra det förrän jag är redo. Hade jag tagit mitt körkort nu bara för att ha det, men sen inte kört på länge, så hade jag definitivt fräschat upp minnet med körlektioner.

   Svara

  Jag tog körkort för fem år sedan men har knappt kört sedan dess (flyttade hemifrån i samma veva och äger inte egen bil). Funderar också på att ta ett par lektioner och fräscha upp kunskaperna, för att slippa känna mig så osäker.

  Svara

  Man kan ju välja sådana färdiga ”paket” med typ 10/20 lektioner, kanske något sånt hon tagit.

  Man måste ju inte heller gå på alla utan sluta när man känner sig klar och på så vis bara betala för de pass man varit på.

  Svara

   Ehh..är du säker Nathalie…det låter som RAKA MOTSATSEN till ”paket” – att bara betala för de pass du varit på…

   Svara

    Så var det på min trafikskola också… kände ungefär som du inför deras definition av ”paket”, men så var det!

    Svara

  Jag vet inte hur länge hon haft körkort men kanske hon inte körde så mycket/inget alls efter hon fick det. I sådana fall är det jättebra att man inser sina egna begränsningar och körtränar 🙂 Jag tog körkort för snart 8 år sedan och körde väldigt mycket (jobbade en bra bit från där jag bodde bland annat) vilket har lett till att jag blev van och trygg som chaufför. Nuförtiden äger jag ingen bil men passar alltid på att köra när jag är hemma och hälsar på föräldrarna för att damma av. Känns alltid lite osäkert precis i början men man kommer in i det, det sitter i ryggmärgen 🙂

  Svara

  Kollar blondinbellas instastory o ser att de hade överraskningsmiddag för Pingis. Hon blev ju överraskad på kontoret imorse o nu ville hon säkert bara äta middag med sin kille så står BB där och säger suprajjjsss 🙄

  Svara

   Men lägg av! Du tror inte att de har pratat ihop sig med pojkvännen tex?

   Hur är det möjligt att hitta fel i exakt allt som Bella gör?! Helt jävla otroligt!

   Svara

  Hur mycket går ett körkort på i Sverige? Jag och min man ska flytta dit under nästa år och jag är nyfiken på vad man får betala? Förstår ju att det varierar men vad är ”grund” priset? Här går du liksom till körskolan betalar 200kr, klarar du teorin så får du övningsköra med person som har körkort i 3månader och sen en uppkörning med läraren och klarar du det får du körkort. Uppkörningen kostar väl någon hundring också men utöver det är det är inte mer än så. Vet att i Sverige behöver man väl betala för specifika lektioner som en måste medverka på? Med andra ord. Vad är minimum priset en kan betala för körkort i Sverige?

  Svara

   Det är inte ovanligt att lägga 20.000kr, jag tror jag gav lite mer än så. Kommer inte ihåg vad de obgligatorisla delarna kostar (teoriprov, körprov, riskettan och risktvåan) men det är säkert 5000-6000 bara det.

   Svara

   Var bor du?0

   Svara

   Jag tror att jag betalade strax under 7000 utan lektioner och klarade allt första gången för ca 5.5 år sedan, så skulle gissa på att det ligger runt samma idag.

   Svara

   Här där jag bor kostar bara halkbanan/risktvåan 2500…

   Svara

  Min konpirationsteoretiska sida säger mig att det finns en bakgrundshistoria till det hela. Antingen ngn spons eller ngn som har tryckt på att hon behöver lektioner. Annars bokar man inte 20 lektioner för att man känner sig osäker. Eller jag har svårt att se det. Sen är jag inte kritisk till initiativet! Bra! Men tror inte det är hela storyn bakom vi får veta. Tror det är lite friserat.

  Svara

  Vet inte om någon nämnt det här redan men JLC har tagit bort sin video från youtube nu om McDonalds. Hoppas det kommer en ursäkt inom kort.

  Svara

   Dom har bett om ursäkt på instastorys.

   Svara

   Alla 3 har bett om ursäkt via instastories 🌝

   Svara

  Kan inte du diskutera Thomas Sekelius senaste blogg m Isabel Adrian, tycker att man får en helt annan sida av henne 😮

  Svara

  Om jag skulle köra i Stockholm så skulle körlektioner för 25.000 behövas. Men jag är snål och har bara behov av att puttra runt på mina vanliga rutter i småstaden 😊

  Svara

  Jättebra idé principiellt, men kan hålla med de som skrev att 20 lektioner låter mycket. Jag tog 20 lektioner totalt och då körde jag ingenting privat och körde upp i Stockholm (bra, nu fick jag med vilken naturbegåvning jag var också haha). Men man är ju inte en trygg bilförare efter att ha kört i totalt 20×40 min trots att det räcker för uppkörning, så jag har också funderat på att ta några lektioner längre fram för att fräscha upp och fördjupa tekniken 🙂

  Svara

  Jag hade ingen att köra med större delen av tiden jag försökte ta körkort, mina föräldrar har inte manuell bil och min pappa (som var den med tillstånd) var allmänt ointresserad och ville inte övningsköra. Så var tvungen att ta lektioner, och när jag väl hade körkort kände jag mig ärligt talat inte så trygg i trafiken i och med att jag inte hade massa mil i ryggen (man hinner liksom inte så mkt på 40 min..). Minns att jag var väldigt avis på de som kunde ”vardagsköra” med sina föräldrar. 🙂 Nu har jag kört mkt själv sen dess och känner mig van, men förstår att man vill komma in i det om man kör i city. Och de har ju inte egen bil.
  Tycker som någon annan sa att det var lite raljant ton i inlägget..

  Svara

  Bloggen har blivit otroligt dålig sen du slutade blogga på NG. Större delen av din text handlar ju om dig själv och inte om bloggarna.

  Svara

   +1

   Svara

   Så har det ju alltid varit?

   Svara

  Tog 6 körlektioner när jag tog körkort (övningskörde inte hemma då man inte får det i det land jag tog körkort i) så 20 låter som ett evighetsprojekt, men hellre att folk känner sig extra säkra kan jag tycker, om de har råd och möjlighet.

  Svara

  Lite OT men inte helt. Tänkte ta tag i körkortet nu i sommar då jag ska bo hos mina föräldrar i min hemstad för att jobba under sommarlovet från universitetet.
  TILL MIN FRÅGA – ni som har körkort, är det rimligt att ta körkortet på 3 månader om man fokuserar? Köra 1/2 ggr i veckan på körskola och kör med föräldrarna ett par gånger i veckan/läsa teori parallellt?

  Svara

   Sånt där är ju omöjligt att säga. Allt beror på ens personliga förutsättningar/förmåga. Själv var jag tröglärd och hade svårt att lära mig att växla, m.m. Behövde åtskilliga timmar i bilen med min pappa, och körlektioner utöver det. Jag behövde mycket mer än tre månader. Men återigen, du kanske är snabblärd, har kört innan, osv. Beror på.

   Svara

   Jaa absolut!!

   Svara

   Det låter inte omöjligt alls. Jag gick en intensivkurs i 2 veckor och hade då 24 lektioner á 40 min. Både körning och teori gick finemang för min del. Om du kör 2 ggr i veckan på körskola i 3 månader är ju det uppemot 24 lektioner och med lite extra körning med föräldrarna så borde du fixa det utan problem. Bara fokus som gäller! 🙂

   Svara

   Såklart beror det ju på om du är snabblärd osv, men om du fokuserar och går all in så borde det inte vara några problem! Är du en person som har haft hyfsat lätt för dig i skolan kommer inte teorin vara några problem alls, det är ju frågor med alternativ där man ofta kan lista ut svaret med lite logiskt tänkande.
   Känner många som klarat körkortet på mindre än tre månader, och många i min närhet har åkt iväg på intensivkurs i typ två veckor. Kanske kan vara något? Då fokuserar man ju verkligen!

   Svara

   Absolut rimligt, jag hade aldrig kört bil tre månader innan jag klarade uppkörningen. Hade körlektioner lite mindre än tre månader, typ en timme i veckan bara via bilskola, körde alltså inget hemma. Såklart är det ju olika från person till person hur det går men teoretiskt sett är det fullt rimligt. Lycka till med körkortet, jag hejar på dig. 😊

   Svara

   När jag tog mitt körkort tog det tre veckor och jag klarade båda proven (teori och uppkörning) på första försöket. Övningskörde inte med päronen. Trivdes bakom ratten från första stunden och det kändes lätt för mig att köra.

   Svara

   Ja, det är möjligt men krävs mycket av dig. Jag tog mitt på ca 3 månader!

   Svara

    Jag kan tillägga att jag inte körde hemma med mina föräldrar eller med någon provat. Fick göra allt på körskolan.

    Svara

     ”Fick göra allt på körskolan.”

     Jag med. Tog mitt körkort på 3 veckor.

     Svara

   Nu kanske du inte är en person som komplicerar saker för dig (som jag är) men jag skulle försöka se det som att jag försöker fixa det under tidsramen men även om jag inte klarar det så har jag kommit så mkt längre efter den perioden än före och det är bra i sig. Passa på när du kan vardagsköra oavsett, gjorde stor skillnad för mig. Och var inte rädd för att byta körskola! Jag körde en intensivkurs och det höll på att knäcka mig pga hade en så dålig lärare. Sen skaffade jag bil, tre vänner att övningsköra med och tog det fyra månader efter intensivkursen. För mig var min motivation avgörande men jag har också varit extremt rädd för att köra bil så det var väldigt mkt psyke inblandat

   Svara

   Ja det är helt rimligt. Jag tog kortet över sommaren. Då hade jag verkligen bestämt mig och jag gav inte upp. Tog ca 15 lektioner med de grundläggande sakerna. Övade hemma (tors-ons) inför varje lektion och sen på körskolan varje torsdag. Gick bra. Det du kanske behöver vänta på är tid för teoriprov och uppkörning om det är långa köer

   Svara

    Varje onsdag och torsdag hade jag lektion på körskolan*

    Svara

   Det går helt klart! Jag tog mitt körkort på två veckor (intensiv) och jag kunde i princip ingenting när jag kom dit, och åkte därifrån med ett körkort.

   Svara

  OT meeeen vilket sammanträffande att ”någon” frågade BB i hennes kommentarsfält häromdagen om hon planerade att återförenas med sin far och vips idag skriver hon ett inlägg om att hon ska ta upp kontakten med någon hon inte haft i sitt liv på 6 år.

  Svara

  ÄLSKAR ATT DU TOG PUTINS KÖRKORT SOM EXEMPEL! 😍😅

  Svara

  3..2..1 och där annonserade hon precis om ett samarbete med en körskola! 😂 Eller hur? Känns som det enda rimliga. Varför skulle hon annars skriva så detaljerat om det här? Svårt att tro annat. Mvh misstänksam

  Svara

  20 lektioner är nog fler än vad jag tig mig igenom när jag tog körkort.
  Spons på den!

  Svara

  Nä, det är inlägget får tummen ner. Av all skit som finns på nätet just nu, hur kan man raljera över att en person vill bli trygg i trafiken och lägger tid (och eventuellt pengar) på det? Som fellow bilförare, cyklist och fotgängare i Stockholm är jag sjukt tacksam för att hon tar ansvar och åtgärdar sina tillkortakommanden, istället för att riskera mitt liv.

  Svara

  Jättebra att hon vill känna sig trygg innan hon ger sig ut i trafiken. 20 lektioner kanske låter mycket men hellre på den säkra sidan. 🙂 Jag förstår att det känns läskigt att ge sig ut i Stockholmstrafiken om man är osäker, en helt annan sak om man bor i en lugn småstad.

  Hur går det med Petra Tungårdens körkort förresten, har hon tagit det?! Det har ju varit en sån följetång. 🙂

  Svara

  Tog körkort för 10 år sedan och körde mycket i 2 år innan. Kunde hantera bilen perfekt men var osäker på vissa saker och kunde inte varenda regel. Så tog 20 körlektioner jag med som var på 50 minuter. Jag ångrar mig inte. Så anser att man blir bättre förare ju mer man tränar speciellt med körskolelärare som inte är detsamma som att köra med sina föräldrar och sitta och skrika på dom. Åker hellre bil med någon som tränat mycket än med någon som tog ”endast” 5 körlektioner, dessa kör som idioter. Livrädd!

  Svara

  Detta var det bästa inlägget EVER! Inte nog med att det hade varit om möjligt ännu roligare om hon Michaela nu lade luncherna på att lära sig stämmorna i t.ex. Händels Messias – 20 körlektioner för att hon inte kört bil på TVÅ år!? Det tar inte 20 lektioner att få ett körkort från allra första början!
  Nej, det finns inte rondeller i alla städer – men dessa är ju SÅ mkt säkrare/enklare än bara vanliga korsningar!? Malmö Stad SERVERAR sina bilister räkmackor med sin utbredda utbyggnad av cirkulationsplatser!
  Fickparkering finns det inga ord för – det kan man öva på i vilken glesbygd som helst. Om det är för riskabelt att chansa mellan BILAR så pallra upp med tunnor eller nåt…

  Och ÄVEN JAG har flyttat från hemstaden med tillgång till bil till centrala Sthlm utan bil, för att sedan helt enkelt bara börja köra. Småstarta i villaförorterna då! Lägg hellre pengarna på att HYRA en bil & träna på att manövrera fordon & trafik.
  Att köpa 20 lektioner till är som att köpa 20 pianolektioner men att ALDRIG (ha tillgång till/) träna på ett piano på egen hand däremellan…

  Svara

  Garanterat inget hon betalar för. Tips att kolla hennes instastory

  Svara

  I Finland är det minimi med 20 lektioner körning, plus teoritimmar (minns inte hur många men typ 20 timmar där med kanske?). Sen inom två år måste du gå en ny kurs i eco-driving, både teori (8 h tror jag + 4 timmar körning) för att få behålla kortet. Allt som allt landar ditt körkort på runt 3000€, med dagens kurs är det alltså 30 000 kronor. Det tycker jag är lite väl mastigt!!

  Svara

  Hur mår du? Inte bra kan jag tro som viger ditt liv åt detta.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.