Behöver det här en triggervarning?

Välkommen till vår nya dag med kunskap och inspiration för kommunikatörer, inhouse, informatörer och byråer. Aktuella och framstående experter, bloggare, kreatörer, kommunikatörer och designers berättar om vägen till framgångsrik digital och social marknadsföring och kommunikation. Målet med dagen är att ladda batterierna med energi och nya kunskaper.

Så inleds inbjudan till den här Sociala Mediadagen där aktuella och framstående experter, bloggare, kreatörer, kommunikatörer och designers kommer dela med sig av sina visdomspärlor till den kunskapstörstande publiken.
Den finns en sak i det här schemat som jag tycker att vi måste lyfta ut och adressera och det är att smygreklamens okrönte konung – Calle Schulman – bjudits in i egenskap av expert och pionjär för att prata om relevant PR och marknadsföring för sociala media.

Ska man skratta eller gråta?
Calle är snarare en av de elever som behöver sitta allra längst fram i klassrummet med penna, papper, diktafon och videokamera i högsta hugg med tanke på hans totala okunskap av marknadsföringslagen och ovilja att lära sig och implementera den.

Jag litar mer på att låta Tjocka Hetsätarkatten vakta min tallrik med mat än jag gör på någonting som kommer från Calle Schulman när det gäller marknadsföring på sociala medier och då är THK beredd att svälja tallriken hel för att få i sig käket om det är brådis.

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Allt från layout till de talare som är bokade skriker inte direkt professionalism.

  Svara

   Håller med… layouten är hemsk. Tror en 12-årig skapat snyggare på datalektionen.

   Svara

    Ffa när det är en kommunikationsbyrå som skapat den. Och copyn. Heter det Sociala media? sociala medier? Det finns ju fler?

    Svara

     Sociala medier :). Många tänker på engelskans ”social media”, Camcam är en av dom.

     Svara

      Vi hade en omröstning om media vs medier men du måste ha missat den. =)

      Svara

     Ännu ett smärre fel i denna inbjudan då 🙈

     Svara

     Media är latinskt plural för medium, jmfr ett köpcentrum flera köpcentra. Man kan använda både svenskt och latinskt plural nuförtiden skulle jag säga.

     Svara

     Även medie- är möjligt i sammansättningar.
     Språkrådet reder ut frågan här:
     http://www3.sprakochfolkminnen.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=78374;objekttyp=lan

     Svara

  Jag antar att det inte är så svårt att lära sig men att influensers ogillar utformningen på något sätt. Är det påtryckningar från dem som betalar eller är mouth to mouth så mycket mer värt på något sätt?

  Svara

  Lite märkligt att Calle vill vara med i detta sammanhang med tanke på att han ständigt pratar om att sluta med sociala medier!

  Svara

   Precis, tänker som ellen. Vad ska han där att göra? lära upp en ny generation hur de ska göra nu då den store ”mästaren” ska lägga ner? Låtom oss aldrig aldrig aldrig glömma Calle Schulman den korte. Här delar han med sig av sin stora kunskapsbank.

   Svara

  ÖVER 200k följare….? Det var väl lite att ta i.

  Svara

   Kanske Blondinbella har gett honom några nya fiffiga räknesätt?
   #900000LäsareIUmeå

   Svara

    HAHAHA!

    Svara

  Vad har det med triggervarning att göra?

  Svara

   Att man kanske blir upprörd?

   Svara

    Jag VET att du vet vad triggervarning är, så varför använder du det på det här sättet? Är det månne för att provocera? Du är inte ett dugg bättre än Blondinbella, du skriver också saker för att provocera igång en diskussion. Så sluta klaga på att hon provocerar när du gör exakt samma sak själv.

    Svara

     Herregud

     Svara

    (PS som inte har med kommentaren att göra: varför hamnar jag alltid i modd? Har jag klagat för mycket på dig eller?)

    Svara

     Nä, jag kan inte se att du lämnat några klagande kommentarer så jag vet faktiskt inte varför du hamnar där..

     Svara

  Jag tror att Calle vet exakt hur man gör för att marknadsföra saker. Sen att det går stick i stäv med lagen är ju en annan sak. Skulle vi ha en helt avreglerad marknad skulle personer som Calle vara som fisken i vattnet.

  Svara

   Håller helt med. Vad gäller ämnet han skulle prata om tror jag han har full koll. Men hade ämnet gäll marknadsföringslagen hade han nog inte blivit inbjuden

   Svara

  Varför i hela fridens namn är Calle ens känd? Det känns som att det finns tusen miljoner, miljarders människor som jobbar med det Calle gör (antar jag, förutom den här instagram-biten då) utan att de får ens en smula av den uppmärksamhet som han får.
  Blev han känd via sin bror (som jag inte heller riktigt förstår hur han blev känd)?

  Svara

   Alex Schulman blev känd genom sin blogg (Att vara Alex Schulman?) och sedan Schulman Show. Calle var en del av Alex och hans bloggande (liksom Katrin Z) och blev även han känd till viss del genom sin egna blogg. Tillsammans startade de sedan humorsajten 1000 apor. Calle var även med bakom kameran i Schulman Show. Calle startade sedan en produktionsbyrå som hette Hard Hat media. Jag är verkligen inte säker på händelseförloppet men nåt i den stilen. När Calle dessutom blev ihop med Anitha som också hade en blogg vill jag minnas så ökade de på varandras kändisskap. Även Amanda Widell hade en blogg som hjälpte fram Alex kändisskap även mer. Hennes syrra Hannah var ju redan känd och förekom som panelmedlem i Schulman Show. När Alex träffade Sigge tog det väl fart av bara helvete med poddandet och hela gänget har liksom lyft fram varandra. Utan Alex hade väl knappast Katrin, Amanda, Sigge, Anitha eller Calle varit där de är idag. Alex har även skrivit böcker om sin uppväxt och om sin fru bland annat.

   Svara

    Tack för din genomgång!
    Jösses, det var alltså ett gäng med lite smått kända personer som slog sina påsar ihop och blev på så vis än mer kända med hjälp av varandra. Då hänger jag med.
    Nu när jag läser din kommentar så dyker det upp lite små minnesfragment, jag undrar om det kan stämma att det förr i tiden talades en del om att Calle kunde känna på doften om en kvinna i närheten hade mens?! Nåja. Oviktigt i sammanhanget, något som dök upp bara.

    Svara

  Alltså herregud. Han har ju inte ens 200 000 mera! Han ska ju lägga av med instagram, han kan inte reklammärka och ibland ”GLÖMMER” han att reklammärka. Asså kan man klaga till någon om att han ska vara med? Sjukt pinsamt.

  Svara

  Kanske något att ta upp?

  Bloggaren Ellinor Löfgren (tror hon är 23-24?) har alltså köpt ett nyprod hus på 300 kvm i nacka med sin boyfriend.
  De sålde även deras lägenhet i förra veckan efter att ha bott i den i mindre än 2 år. Tror de har gjort en total renovering dessutom, med nytt kök, badrum samt flyttat rum.
  https://www.booli.se/adress/302574
  Kollar man statistik från booli är det en tvåa på våning 3, 73 kvm såld 2 nov 2016 (http://www.ellinorlofgren.se/2016/11/03/vi-har-kopt-lagenhet-27621719/)
  Och hon berättar i sin blogg (http://www.ellinorlofgren.se/2018/03/11/lagenheten-ar-sald-innan-visning/) att fastighetsbranschen har varit svajig och att folk har förlorat mycket pengar men att de verkar ha timeat försäljningen bra och slapp det.
  Om jag inte räknar fel så skiljer det sig 410 000 kr i vinst. Då är inte mäklararvode inräknat. Och framförallt inte totalrenoveringen.

  Tycker det är kul när folk lyckas med affärer och hittar drömboende MEN, varför ska bloggare ge sken av att allt är smärtfritt och att de lyckats så bra? Jag får snarare ihop detta som en förlust affär?

  Svara

   Förstår inte ens hur hon har råd med detta hus? Sååå stor blogg har hon inte och hon verkar ha ett rätt vanligt jobb. Vem är hennes kille? Vad jobbar han med?

   Svara

  På vilket sätt är Calle inblandad i företaget NoRR som han länkar till i sin bio?
  Hittar honom ingenstans bland befattningshavarna…?
  Eller kan det vara ett nytt sätt att tjäna pengar på? Vore i sådana fall vara väldigt mycket värt.
  Bolaget kan ju sannerligen behöva lite bättre marknadsföring …..
  https://www.allabolag.se/5590625488/the-norr-company-sweden-ab

  Svara

  Jag vill ha en triggervarning mot särskrivningen.

  Svara

   Vilken sär skrivning?
   🙂

   Svara

    ”Sociala medier dagen” kanske?
    VILD gissning

    Svara

     Ja, för det är ju både särskrivning OCH sär skrivning!
     Elena: tror kanske CC driver lite…

     Svara

     Jag trodde CC tog det som kritik, att hon särskrivit. 🧐

     Svara

  Men alltså camcam varför tar du inte upp att Forni postar bild på ett barn med ett vapen?? Detta är ju helt sjuk med tanke på situationen i USA och Syrien. Fy sjutton.

  Svara

   Var?

   Svara

    Hennes inlägg på bloggen 14 mars.

    Svara

  man kommer inte in på bellas bloooogg why

  Svara

  Ursäkta denna helt orelaterade fråga, men jag har funderat lite sen inlägget som skrevs till LD, det skämtsamma om barnuppfostran. Kommentarsfältet spårade ur, som det alltid brukar göra när det gäller LD, och du spärrade det. Men varför verkar detta bara gälla kritik mot LD och inte andra (i lika hög utsträckning)? Jag tycker att det är bra att du sätter ner foten mot mobbing och kränkningar på din plattform men ärligt talat, andra personer får ta emot minst lika elaka kommentarer utan att k- fältet blir nedsläckt. Blondiebells t ex, jäklar vad mycket skit hon får ta. Och jag har aldrig sett att du stängt ner ett kommentarsfält för det.

  Är skillnaden bara att LD faktiskt läser denna blogg medan BB med största säkerhet inte gör det? Undrar uppriktigt och tycker att samma regler ska gälla för alla. Elakheter ska väl inte tolereras mot någon.

  Mvh 🌸

  Svara

   Det är väldigt stor skillnad på människor och människor här 🧠

   Svara

    LD kallade en kommentarskrivare för h*ra och alla fick en varning. (Varför hamnade inte LD i modd?) Och jag tycker att LD alltid kommer undan lätt med sitt beteende här i kommentarsfältet, och det är så synd om henne hela tiden.

    Svara

     Nej, Lady dahmer sa typ attention whore om någon som ville ha uppmärksamhet. Så kan vi sluta hitta på att hon kallade någon h**a?

     Svara

  LD är ju också en mästarinna på att provocera…

  Svara

  med tanke på hur många följare han tappar varje månad (flera tusen, tycker jag du visat på bloggen nångång) att han talar om sånthär! Sjukt ändå

  Svara

  Hur i hela friden kan han ha 180000 följare?!? Vilka följer honom? Unga? Medelålders som han själv? Helt ofattbart iaf.

  Svara

   Större delen är köpta följare.

   Svara

  @bingo
  Kanske hon gjorde det en annan gång? Jag hänvisar till när vi ifrågasatte varför LD hade lagt ut en bild på Jeffrey Dahmer med ett hjärta runt.
  Då kallade hon kommentarskrivaren för h*ra. Camcam varnade och censurerade LDs ordval. Men det var inte attention whore hon skrev.

  Svara

  Detta har inget med Calle att göra men nästintill varje gång läser jag ”tjocka hästätarkatten”.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.