Bianca Ingrosso går emot alla rekommendationer ang fasta


” Har du eller har haft tidigare ätstörningar rekommenderar vi dig inte att fasta.”

Bianca Ingrosso delar med sig på både Instagram och stories om den ”juicefasta” som håller på med just nu och intygar samtidigt att det inte rör sig om något samarbete med Juica Sverige, något man ändå få se som någonting positivt.
Varför då, undrar ni kanske? Varför är det positivt?
Jo, därför att företaget på sin hemsida avråder alla som haft en ätstörning från att fasta och om de hade inlett ett samarbete med Bianca – trots att hon så sent som för bara några månader sedan berättade att hennes bulimi börjat komma tillbaka – så hade det varit under all kritik men så är det lyckligtvis inte.

Men..
Att Bianca fastar offentligt och går emot alla rekommendationer tycker jag är problematiskt, särskilt som hon säger i sin story – videon här ovan – att det är SÅ jobbigt men att hon älskar det. 
Jag undrar vad det är som Bianca älskar med det.
Hungerkänslorna?
Mattheten?
Känslan av kontroll?
All of the above?

Bianca är en vuxen kvinna som får göra precis vad hon vill med sin kropp, men jag önskar att hon inte hade gjort den här fastan offentligt på sina plattformar då hon följs av väldigt många unga och osäkra tjejer som kanske vill göra samma sak själva och tänker att det är okej även om man haft en ätstörning eftersom Bianca gör det.
Unga människor avråds helt från att fasta och eftersom många av Biancas följare är just unga tjejer så är det här extremt oansvarigt i mina ögon.

Vad tycker ni om det här?

Tack för tips!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Avskyvärt. Både att hon gör det mot sig själv och mot hennes unga följare. Blir så less.

  Svara

   Johanna håller med dej.

   Svara

   Kan någon skriva en lista över vad bloggare/influencers INTE bör lägga upp?
   Tror den blir ganska lång och att många influencers blir tvungna att lägga ner blogg/sociala medier om de skall följa en sådan lista.

   Svara

    Kan man inte skriva en blogg utan att hetsa unga tjejer till ätstörningar så är det nog lika bra man lägger ner ja

    Svara

     Bianca har inte ens nämnt juicen på sin blogg. Dessutom är det väl varje persons eget ansvar vad man vill göra. Om man tror sig få ätstörningar av att se en juice kan man ju förslagsvis välja bloggar där detta inte förekommer.

     Svara

   Idamarie isaksson drack nåt sånt kanske inte samma men en slags juice som sägs vara bra för kroppen renande mm. Olika juicer olika dagar. Måste nog också varit ett samarbete.

   Svara

  Fyfan vad dåligt.

  Svara

  Har en sån period själv just nu, brukar smyga sig på när solen tittar fram på våren. Jag tycker absolut inte att hon borde göra detta, och definitivt inte skriva om det såhär. Men det är min åsikt. Ser jag såna inlägg skrollar jag ner så fort som möjligt, för jag vet hur det kan påverka och hetsa andra med ätstörningar.
  Av egen erfarenhet kan jag säga att det går mycket lättare att svälta sig efter såna här dieter. Det som kallas ”kickstarta” viktnedgång brukar resultera i ”kickstart” av svältperioder.

  Svara

   Samma här…våren är högsäsong för ätstörningar. Tur att jag för tillfället inser hur mycket det skulle kunna förstöra mitt liv igen att ”åka dit” igen. Jodå, känslan kan bli helt euforisk av att fasta/svälta men kan hon inte bara hålla käften med det hon håller på med? Hon får göra vad hon vill med sin kropp, dock, inga invändningar där.

   Svara

    Hur kommer det sig att ni känner att era ätstörningar triggas på våren? Ni behöver inte svara om ni inte vill, och jag hoppas inte att ni tar illa upp för att jag frågar. Är bara ren nyfikenhet och ett behov att förstå, tror jag. Kan i princip ingenting om ätstörningar, även om jag är ganska säker på att jag själv har en (maniskt ätande). Skönt iallafall att ni mår bättre nu än innan och hoppas ni båda slipper återfall <3

    Svara

    Har med gamla vanor att göra och det är oerhört jobbigt att redan nu börjar få ångest och känna att man inte kommer att våga visa sig i normala sommarkläder eller gudförbjude bikini. Jag undviker så gott jag kan triggande artiklar som; ”gå ner 20 kg till sommaren”, ”beach body 2018”, ”gå ner 5 kg i veckan med juicefasta”, o.s.v. Jag tror många andra med ätstörningar känner likadant. Är man i en väldigt stressig eller jobbig period i livet är det oerhört lätt att falla dit igen, då det fungerar som en slags säkerhetsventil. Något som man kan ha kontroll över och får stressen först att försvinna. Man blir då sakta övertygad om att ”om jag bara skulle gå ner 10 kg, skulle mitt liv bli perfekt”. Man kommer bara ihåg de euforiska ögonblicken från tidigare, inte ångesten, orkeslösheten eller att man var självmordsbenägen. Det kommer både från mig själv, men också med påverkan från omgivningen. I mitt fall, så att säga. Jag önskar verkligen att fler förstod och inte hånade i kommertarsfältet (menar inte dig, Lindome :). Även om de bara är ett fåtal bitska kommentarer om att man får skylla sig själv så gör det jävligt ont. Och JA, vi vet att det är upp till oss själva i slutändan vad vi gör med oss själva! Men visa lite förståelse eller åtminstone respekt.

    Svara

  Hon kanske har kommit fram till att juice-fasta är något som fungerar bra för henne.

  Svara

   Men varför behöver hon tala om det för alla hennes följare? Ser du inte problematiken i att en ung tjej som lider av bulimi nu är inne på en detox där hon förmodligen inte ens får i sig 500 kcal om dagen samt arbetar ca 12-16 timmar per dag? Det låter inte som en detox utan som en svältox.

   Svara

    Det kanske är ett sätt för henne att inte överäta så att hon inte känner att hon måste spy. Hon äter för övrigt lunch som vanligt.

    Hennes arbetsdagar med Talang (som idag) består av att bli fixad inför kvällen och hänga med de andra I produktionen samt sin assistent. Alltså inget särskilt ansträngande jobb.

    Svara

     Bulimi är inte=automatiskt äta för mycket för att sedan spy. Ofta är det äta normalt/för lite och sedan spy ändå.

     Svara

     Men Bianca har berättat att hon brukade hetsäta för att sedan spy.

     Svara

     Men Hanna, rekommendationerna kring dagligt kaloriintag avser bara kroppens basala energibehov, även om man inte är så fysiskt aktiv behöver kroppen (och inte minst hjärnan) den energin för alla sina funktioner.

     Svara

     Bianca fastar inte, hon har visat på sin instastory att hon äter lunch.

     Svara

     Svar till Hanna: Snälla du, att äta en måltid med mat gör fortfarande inte att du får i dig tillräckligt med kalorier för att må bra. Hon sa i sitt senaste poddavsnitt att det enda hon tillagar är sallad hemma vilket betyder att hon även om hon skulle äta lunch ute och sedan kommer hem så får hon fortfarande inte i sig tillräckligt med kalorier. Jag förstår att du tycker om Bianca, det gör jag också. Vill hon fasta genom att endast dricka juice så är det hennes val men som influencer har hon ett ansvar och jag som äldre reagerar starkt när hon delar med sig av det till sin publik.

     Svara

     Jag kan isåfall tycka att det är värre när influencers som t. ex Margaux lägger upp bilder på hamburgare och uppmuntrar till en ohälsosam livsstil.

     Äter Bianca mindre kalorier än vad hon gör av med så går hon ju ner i vikt, men hon är varken pinnsmal eller har utlyst någon typ av fasta.

     Svara

      Du vet inte hur bulimi fungerar va?

      Svara

     Hanna; att visa upp bilder på när man äter hamburgare är INTE att uppmana till en ohälsosam livsstil. Tror du att man äter så varje dag?
     Jag får hejarop när jag äter hamburgare, för jag är smal. Min kompis får dömande blickar och kommentarer när hon som överviktig äter en hamburgare. Gissa vilken livsstil som är skadligast ; svält eller äta utan att späka sig?

     Svara

     Jag vet hur bulimi fungerar, men just nu skrev jag om hur kroppen reagerar på att äta mindre kalorier än vad man förbränner.

     Om Bianca nu vill gå ner några kilon (vilket jag inte vet om hon vill) är det definitivt bättre med en kalorirestriktiv diet än att spy för att tappa I vikt.

     Svara

     Till E: Så länge fetma dödar fler människor än undervikt tycker jag det är värre att lägga ut en bild på en hamburgare än en juice.

     Dock är det upp till var och en att posta vilka bilder man känner för, och varje människas eget ansvar att välja de platser där det finns bilder man själv uppskattar.

     Svara

     Men det är inte ideal att hetsäta så att man blir fet och sen olyckligt dör. Det är däremot ideal att svälta sig så att man blir smal. Med andra ord: Det är ingen som blir sugen på att käka en massa hamburgare för att bli fet och snygg.

     Ja, övervikt är ett problem, men det är liksom ingen trigger i sociala medier på det sättet som en juice är…

     Svara

  Jag håller med dig till 100%. Känns också som att hon väljer att fasta vid en väldigt konstig tidpunkt i sitt liv. Hon jobbar så mycket med inspelningar att hon inte hinner att uppdatera sin egna blogg (hennes egna ord från början av veckan) och då om något behöver hon äta en bra kost för att få energi att orka med de långa inspelningsdagarna.

  Fat Sick and Nearly Dead är en dokumentär på Netflix där en man väljer att endast leva på juice i 1 månads tid om jag minns rätt. Den mannen hade en juicemaskin i sin bil och juiceade flera kg frukt/grönsaker varje dag för att få i sig ordentligt med näring samt hade kontakt med läkare osv. Jag tror tyvärr inte att Bianca får i sig den mängden juice eller har gör detta under läkarkoll.

  Svara

   Det är ju tyvärr ofta vid såna tillfällen som detta kan hända, man får tillbaka lite kontroll i livet etc

   Svara

   Ja, mest bara sorgligt att hon med sin historia gör det här, och offentligt också. Alla seriösa upplägg som går ut på olika former för vätskefasta är dessutom extremt noga med att påpeka att stress bör elimineras i fasteperioder, att du inte kan förvänta dig att prestera och att vanligt vardagsliv med arbete, krav och rutiner inte är att rekommendera i kombination med fasta.

   Svara

  Lite konstigt är det, ja. Förklarar hon nånstans varför hon gör det? (om inte för viktnedgång, så av nåt annat skäl?)

  Svara

  Sen när pratar hon förresten engelska i sina instastorys?

  Svara

  Jag har kört deras fastaprogram.. värsta jag gjort i hela mitt liv, rekommenderar inte 🤢🤢

  Svara

   Är det sant? Jag var sugen på att prova den – varför var den dålig?

   Svara

    Se på fat sick and nearly dead. Sen köper du dig en juicecentrifug och gör din egen. Kostar en bråkdel.

    Svara

    Du får i dig så extremt lite energi. Jag kunde knappt jobba absolut inte träna eller något utöver jobbet. Är man dessutom inget fan av gröna juicer så är det väldigt hardcore. Det är många som tror de ska smaka Tropicana och det gör det absolut inte. Väldigt starka smaker, tror det va 2 st smaker jag uppriktigt tyckte om, resten fick jag tvinga i mig. Efteråt måste man även va jätteförsiktig med mat då magen går bananas annars.
    Och jag mådde absolut inte bra efter, paketet jag hade kostade dessutom runt 2000kr känner absolut inte att det var värt pengarna hade kunnat lägga det på så mkt andra bättre grejer 🙈

    Svara

  Har också haft ätstörningar och såklart detta kan bli triggande. Jag tror att man aldrig helt och hållet blir frisk från ätstörningar, de ligger kvar i det undermedvetna och för mig kan dessa känslor väckas till liv av olika dieter. Men givetvis har jag ett eget ansvar och jag skulle aldrig tillåta mig börja med dieter för att jag vet att jag hade blivit beroende.

  Svara

  Vad är det man tror att svindyr juice ska åstadkomma? Man hade ju kunnat tro att det där fenomenet skulle dö ut när dietister, läkare och forskare inom diverse medicinska förgreningar har konstaterat att det är bullshit och skadligt snarare än hälsosamt.

  Svara

   Juice av pressade grönsaker innehåller ju alla vitaminer från grönsakerna. En fruktjuice är inte särskilt nyttig då den innehåller massor av socker.

   Svara

    Så vitt jag kan se har jag inte förespråkat fruktjuice, vilket gör att jag har lite svårt att se relevansen av din kommentar. Vitaminer finns även i grönsaker som INTE pressats till dyr juice och kan med fördel kombineras med annan fast föda.

    Svara

     Yes, men juice är ju onekligen ett smidigare sätt att få I sig vitaminer on the go.

     Svara

     Poängen med min kommentar var att förklara att det här är grönsaksjuicer och inte fruktjuicer. Jag skulle ha förståelse om en fruktjuicediet blev ifrågasatt, som säkert är mångas första tanke när man hör begreppet “att juica”.

     Svara

    Fast det är ändå att äta de frukterna och grönsakerna, och att man äter både tillagade och råa livsmede, dels för matsmältningen, dels för att kroppen ska kunna ta upp så mycket vitaminer och mineraler som möjligt.

    Svara

     Bättre att äta

     Svara

     Yes, men det är ju en väldigt smidig lösning on the go. Speciellt under en begränsad period.

     Svara

     Smidigt är väl det sista det är. Har du testat att använda en juicemaskin? Otymplig som fan (ej lämplig on the go) sen är det en miljard delar att diska efter en liten juicedrink. Skulle säga att det är mycket smidigare att äta grönsakerna som de är än att juica dom.

     Svara

     Anonym: Här handlar det om färdiga juicer, det är alltså inget hon gör själv.

     Svara

     Jag tror att Hanna är juice-försäljare eller något 😉😉

     Svara

    Jag antar att du är medveten om kemisk uppbyggnad av alla olika sockerarter? Hur de fungerar och var i kroppen de bryts? Hur de skiljer sig från varandra?

    Svara

     Varför antar du det? Det är knappast allmängiltig kunskap som man kan förvänta lekmän att besitta.

     Svara

     Anonym – jag kan halvt oseriöst försökt uppvisa den okunskap Hannas kommentarer dryper av 🙂

     För övrigt vill jag påpeka att jag endast har biologi på IB SL nivå och ändå är medveten om olika sockerarter och dess egenskaper. Ska man hetsa om socker bör en åtminstone vara medveten.

     Svara

     Anonym 13,02 Jag utgår från att Susawoo menade att om man ska göra uttalanden om tex socker så kan det vara en bra idé om att veta lite mer om ämnet och inte killgissa. 🌸

     Svara

     Det är inte så självklart. Kommenterare nuförtiden kan kräva att folk har expertkunskap inom allt ifrån molekylärbiologi till beteendevetenskap och intersektionella teorier innan de ska få lämna en kommentar.

     Svara

     Anonym: Får och får, men det är en bra idé tycker jag att inte uttala sig tvärsäkert om saker som påverkar folk i deras val i vardagen tex deras kost. Just kosten är en käpphäst hos mig där jag tycker det är direkt farligt med alla uttalanden som kan lura folk att göra än det ena eller det andra valet. Kosten är basen i vår hälsa och jag gillar inte dem som nonchalant leker med de tankarna och sätter griller i huvudet på folk.

     Politik är en helt annan sak där det egentligen inte finns några rätt eller fel. Tycker jag. 🙂

     Svara

  Åh, det gör mig bekymrad. Har haft både anorexi och bulimi och även om jag anser mig frisk och fri från återfall sen ett par år så är det som en sjukdom man bär med sig och som ligger där och puttrar latent. Jag har fått IBS och jättemycket problem med magen vilket innebär att jag måste ändra och experimentera med min kost vilket inte har något med viktminskning att göra – men ändock är det problematiskt för mig, med min ÄS-historia, att behöva mixtra med maten. Skulle aldrig våga fasta som Bianca gör eftersom just svält kan trigga det där anorektiska belöningsstystemet såväl som hetsätning (och kräkning). Hoppas hon tar hand om sig och att människor runt omkring henne agerar.

  Svara

   Känner igen mig i allt du skrev.
   En heroinist måste ju inte utsätta sig för heroin, men vi med ätstörningar MÅSTE ju äta varje dag.

   Svara

   Exakt så! Jag led av ortorexi tidigare. Nu när jag fått magkatarr och måste tänka på vad jag äter triggar det igång alla gamla tankemönster, även om jag är på ett mycket bättre och tryggare ställe i livet.

   Svara

  Vad exakt går en juicefasta ut på? Att rensa kroppen eller att gå ner i vikt?

  Svara

   Folk som tror att det rensar kroppen har definitivt inte läst något om kroppen.

   Svara

   Det enda som kan rensa kroppen från skit, är levern. Se till att den mår bra, så ordnar sig resten.

   Svara

   Folk som har noll kunskap om biologi brukar tro att det ska ’rensa kroppen på gifter’ och göra att man känner sig pigg och frisk (och smal, även om de inte brukar säga det högt).

   Svara

  What a time to be alive…

  Svara

  Obegripligt. Även en pinnsmal Graafsyster hör det.

  Svara

   Ja en syster Graaf som känner sig svullen…på bilder ser hon inte svullen ut direkt. Men tror hon dricker mycket alkohol så det kanske är det hon detoxar sig för.

   Svara

  Väldigt bra inlägg CamCam❤️

  Svara

  Man behöver inte juicefasta för att ”detoxa” kroppen för att bli av med gifter och blabla.
  Din lever sköter detoxen. Har man inte en fungerande lever utan känner behovet av att köpa dyra juicer kanske man ska uppsöka sjukvård istället.

  Svara

  Just eftersom hon är VUXEN så bör hon INTE göra det offentligt. Hon VET att hon har många yngre följare och man får säga vad man vill men hon har VALT att bli mer offentlig än hon hade behövt även fast hon är född i en offentlig familj. Det är MÅNGA som väljer bort den biten. Min systerdotter som är 17 håller på att tjata hål i huvudet på min syrra om att få börja fasta för Bianca är den snyggaste hon vet, många ser upp till Bianca och ser henne som ett nätets pippi långstrump, modig osv. Syrran är hård mot sin dotter som fö. inte behöver fasta, hon tränar på gym, hon dansar och aktiverar sig hela tiden. Så tack för ett viktigt inlägg camcam. Ska visa syrran detta… Det är inte bara emot alkohol man som förälder behöver ha stöd att stå emot.

  Svara

  Joanna Fingal kör också passande nog just nu en ”Juice-kur” men märker i alla fall ut detta som samarbete med Mathem. Kanske är något liknande Bianca gör?

  https://joannafingal.com/2018/03/15/juica-detox/#comments

  Svara

   Täntke också på det, har sett Juica på flera influensers instastory så tror absolut att det är något form av samarbete.

   Svara

  Jag blir så ledsen när jag ser sånt här. Tack Camcam för att du tar upp det!
  Jag har själv haft anorexi och har flera vänner som haft det. En blev friskskriven nyligen.
  Flera av dem har blivit väldigt påverkade av insta, bloggar etc.
  Jag tycker det dels är sorgligt att Bianca inte mår bättre än att hon själv utsätter sig för fasta, maskiner som ska frysa fett etc.
  Men mest ledsamt är att hon normaliserar sånt inför sin unga publik.
  Jag blir så ledsen när man inte som ung tjej duger om man inte svälter sig, tränar typ varje dag, har fillers överallt, ev boobjob etc etc.
  Så. Jävla. Ledsamt.

  Hoppas någon runt Bianca kan få henne på ett sundare spår. Gör både hennes och alla hennes unga följares skull.

  Svara

  Har också haft bulimi och kan förstå hur vissa blir triggered. Samtidigt så gör hon vad hon vill, och vill hon lägga upp på sociala medier så be my guest. Vet ej om hon sagt att hon gör det för att gå ner i vikt? Men gör hon det inte för det så varför är det så himla problematiskt egentligen. Jag kör periodisk fasta och det funkar för mig trots att jag haft bulimi.

  Svara

   Jag som fd anorektiker och ortorektiker skulle aldrig i helskotta klara av att enbart dricka juice. Herregud, jag skulle trilla dit på en gång. Vet bara hur knäpp i skallen jag blir av en vanlig maginfluensa där jag tvingar mig själv att börja äta efteråt. Bianca visar här att det är okej att inte äta. Det är rent av idiotiskt, i vilket syfte det än sker i. Detox för övrigt är idiotiskt då vi har finfina system i kroppen som sköter utrensningen åt oss. Det är SÅ JÄKLA onödigt Om Bianca triggar igång sina egna ätstörningar igen eller om andra inspireras av henne och blir sjuka. Jeez, blir orimligt arg.

   Svara

  Kollade nyss faktiskt på senaste avsnittet av Wahlgrens värld innan jag läste detta. Kände sympati för Bianca när hon berättade om sin kamp mot bulimi sen hon var 14 och alla elaka saker folk kommenterade till henne. Sen kommer jag in här och ser att hon gör något såhär? Hon sjönk tyvärr i mina ögon..

  Svara

   Också sett det avsnittet och blev helt förbluffad. Hur kan man inte gå ut med soporna så att man har två säckar gamla sopor och stank i hela lägenheten???? Och en mamma som fnittrar glatt åt alltihop och säger: ”Jag VISSTE att du var en mini-me hihihihi”.

   Svara

    Haha, jag tycker att det är lite roligt. Finns gott om slarviga människor som glömmer/skjuter upp att föra ut soporna. Ibland kan de t.om. läcka och bilda fläckar i parketten om man är riktigt slarvig. 😉

    Svara

     Ryser, när jag flyttade hemifrån som 18 åring så slarvade jag med sophanteringen, det fick ett abrupt slut när jag såg en gigantisk mask krypa fram från under påsen. Sen dess slänger jag soporna varje kväll, utan undantag och har kliniskt rent i sopskåpet.

     Svara

     ”Bilda fläckar i parketten”?? ehhhh….

     Svara

    Hur kan folk ha så mycket sopor över huvudtaget? Vi slänger kanske en liten påse sopor var tredje vecka. Resten eldas upp till värme i huset och matrester äter vi, våra hundar eller våra höns upp.

    Svara

     Bränner du upp dina sopor är det väl ganska givet varför folk har mer än du?

     Svara

     Det är dessutom olagligt att bränna sopor.

     Svara

     Nej det är inte olagligt att elda upp sina sopor, nu menar jag givetvis typ papper, mjölkkartonger olika typer av förpackningar mm. Och nä jag kommer inte börja sopsortera varenda petimeter förrän typ Kina och resten av världen iaf tar hand om sitt miljöfarliga och skadliga avfall. Som det är nu släpper de flesta länder ut sina avfall rakt i haven, så att jag ska dela upp mjölkförpackningar i olika sophögar tror jag tyvärr inte bidrar nånting till vår värld, ledsen.

     Svara

     Jag ska förklara detta för dig i tre enkla steg:
     1. De flesta eldar inte själva för att värma upp sina hem
     2. De flesta äger inte hundar, och de flesta som gör det ger dem hundfoder – inte matrester
     3. De flesta äger inte höns

     Svara

     Vi i västvärlden släpper ut extremt mycket mer än fattiga länder som till exempel Kina.

     Svara

     Alla har inte den möjligheten….? i lägenhet har man verkligen inte det. hur tänkte du nu?

     Svara

  FAST – STOP – Hon fastar ju INTE, hon äter ju mat också!!!

  Svara

  Detta gör mig så jävla arg, ursäkta att jag svär men när en av fem tjejer idag lider av ätstörningar så kan jag inte låta bli. Blir så arg så jag kockar. Bianca sjunker verkligen mer och mer i min ögon för varje dag som går. Tidigare tyckte jag hon var en bra förebild men absolut inte längre. Jag tycker det är dags att sluta följa folk som inte anser att de har ansvar, eller är förebilder, eller inte använder sina plattformar för något annat än att uppmana till köphets och vikthets. Det finns underhållande, snygga och smarta kvinnor som använder sina plattformar till något vettigt. Therese Lindgren, Flora Wiström, Fanny Klefelt, Andrea Hedenstedt är bara några få. Det är dem vi ska stötta och de som förtjänar tv tid under bästa sändningstid.

  Mvh person som blev extremt triggad av detta pga historia med ätstörnings tendenser.

  Svara

  Detta är en trend inom bloggvärlden som med allt annat.
  Är det inte avokado så är det marmorbord eller frukost på riche 2 kokta är för 155kr, alla gör likadant.
  Så fruktansvärt löjligt alltihop. Är det en slump att Hannah Graaf nu oxå ”juicefastar” tror ni?
  Alla dessa svenska bloggare/influenser och allt va fan dem kallar sig för gör allt för att synas och för att tjäna pengar, dem ser upp till de stora utländska bloggarna & vill göra samma sak. Kardashisan detox te..
  Oavsett hur smala dem är så är dem antagligen så missnöjda med sina kroppar och självkänsla och då blir det så här.
  Att småtjejerna sen som läser bloggarna vill göra likadant, tja det struntar nog bloggarna i bara dem tjänar sina pengar.

  Svara

   Ägg*

   Svara

  Jag har juicedetoxat vid flera tillfällen. Med lite distans till det så är det en väldigt effektiv metod att bryta ovanor men inte den quick-fixen som man kanske förväntar sig: inget kaffe, ingen alkohol, inget socker, inget animaliskt. Man sover bättre (så klart, ingen matsmältning på gång på nätterna) och får glansigare hår (om än tillfälligt) och tappar ca 3 kilo på fem dagar beroende på hur mycket vätska man har samlat. Men det är ju ingenting hållbart, man kan knappt göra sig av med någon energi på lätt träning, yoga eller promenader och det ideala vore ju att skaffa disciplin och lägga om sina levnadsvanor ordentligt istället, med måttligt ätande av det mesta, inga allt för sena överalkoholiserade måltider och regelbunden aktivitet. Jag personligen blir alltid så förvånad över att jag klarar av det därför att jag tycker själv att jag är disciplinlös, och har man väl testat och genomför en tre-dagars juicedetox någon gång så lär man sig att man inte alltid måste vara slav under sina impulser. Om man läser min text med utgångspunkt att jag är stillasittande kontorsråtta med stor aptit på det mesta så tycker man säkert att den är positiv. Men om jag skulle säga att jag alltid har varit väldigt smal och strävat efter det så blir bedömningen säkert att beteendet är sjukt. Så allt har väl att göra med vilken utgångspunkt man har.

  Svara

   Att känna att man klarar av att styra sin kropp var kärnkänslan under mina ätstörningsår.

   Svara

   Om man ska sluta med kaffe, alkohol och socker så finns det massor med god mat som är fylld av näring man kan äta istället för att dricka några svindyra juicer. Soppor, grytor, matiga sallader. Vanlig mat. Är juicen så viktig för folk så drick den till efterrätt.

   Vad är det för impuls du menar att du slavar under? Hunger? Man har ingen disciplin för att man klarar av att gå hungrig, svag och yr i tre dagar. Din text var inte positiv att läsa för mig, trots att mitt utgångsläge stämmer överens med det du skrev.

   Svara

    Impulsen att äta en påse chips efter middagen fast man inte är hungrig, inmpulsen att inte äta kakan fast man inte är sugen, impulsen att äta choklad fast det är tredje dagen i rad och man vet att det inte är hälsosamt. Allt detta utan att vara ätstörd men däremot utan grundläggande matvanor. Det var så jag menade – gör det någon skillnad för hur det uppfattas?

    Svara

  Men vad håller du på med?! Vadå Bianca går emot alla rekommendationer angående fasta?!? SLUTA VINKLA!!!

  Svara

  Tycker det är oansvarigt av henne. Om hon vill göra det trots att hon egentligen ej borde så är det hennes beslut. Men när man är offentlig och har många unga tjejer som följer henne så borde hon tänka till innan hon skriver ett inlägg om detta eller visar upp det.

  Svara

  Jag tycker inte man bär ansvar som ätstörd. EN av grejerna när jag led av det och inte ville berätta var att jag kände en enorm skräck inför att alla skulle lägga sig i och tolka allt jag åt, om jag bantade eller ej osv. Och så blev det. Människor i min omgivning ville att jag skulle äta jättemycket trots att jag gick upp i vikt av det och bara mådde skit av det. Som ätstörd behöver man också lära sig att hantera att andra bantar, är smala eller hetsar eller vad det nu är. Om Bianca vill juica så är det upp till henne och om någon blir triggad av det så behöver den personen lära sig att hantera det. Det finns inga andra sätt. Jag bantar ibland och det är jag glad för. Det är ju så man gör om man gått upp i vikt och kroppen fixar stunder av kaloriunderskott. Tycker snarare det hetsas alldeles för mycket med att man ska fika och dricka och äta pizza och allt annat skit som faktiskt pajar hormonsystemet det med. Nu är jag ingen förespråkare av juicing eftersom det verkar knäppt att bara dricka socker, men om det funkar för Bianca så får hon väl hålla på med det ifred. Hon är väl knappast döende.

  Svara

  Oavsett vad hon lider av eller inte lider av, oavsett vilka skäl hon än har så går det inte att förneka följande:

  1. Hon är en stor förebild för massor av unga tjejer
  2. Det Bianca gör sätter trender för yngre tjejer
  3. Yngre tjejer, framförallt i tonåren, ska absolut inte fasta

  M a o lägg inte upp det helt enkelt!

  Svara

   Men ska vi verkligen censurera människor? Särskilt tjejer. Var slutar det? Burka?

   Svara

    Hahaha, herregud. Folk ser Bianca juicefasta och börjar klä sig i burka mot sin egen vilja och det är censur? Eller vad menar du? U crazy! 😂

    Svara

     Jag menar att om man ska begränsa andra för att det triggar en själv så blir det censur. Män tvingar kvinnor att täcka sig för att inte de ska bli sugna på att våldta. Istället borde de hantera sina impulser, handlingar och tankar. På samma vis kan man inte tvinga nån annan att hemlighålla sin bantning bara för att det triggar ens egna demoner. Vi har nåt väldigt fint i det här landet och det är man får vara öppen och säga det man vill. Hon tvingar knappast någon annan att kräkas eller svälta sig genom att berätta vad hon gör. Lite ansvar behöver människor ha över sig själva. Bianca får själv avgöra vad hon vill dela utan att nån borde moralisera över det. Vill hon ta ansvar och vara förebild så gör hon väl det. Vill hon inte så är det fritt fram att dela med sig av sitt liv precis så som det är.

     Svara

     Malin-
     Hur kan du jämföra en kvinnas existens med att en INFLUENCER, som faktiskt arbetar med att påverka andra, gör reklam för en juice fasta/detox/cleanse?

     Svara

     Malin: censur har inget med det här att göra. Det är något helt annat

     Svara

    Det handlar om att hon är förebild för många yngre otroligt påverkbara tjejer framförallt. Som kämpar med att hitta som identitet, självkänsla o dyl. Då tycker jag man som influenser/känd profil har ett stort jäkla ansvar att INTE påverka dem negativt. En otroligt stor skillnad mot censur, tvinga kvinnor bära burka osv. Antingen är du mer än lovligt naiv eller bara provokativ

    Svara

  Juica…really??? Jag trodde på fullt allvar att den trenden hade dött ut. Att juica renar inte kroppen. Vill man gå ner i vikt finns det 100 bättre sätt.

  Svara

  Operera sig i smyg = inte bra
  Operera sig och berätta om det = inte bra
  ”Banta” i smyg = inte bra
  ”Banta” och berätta om det = inte bra

  Skönt att bara vara läsare som kan gorma ut moralkakor till höger och vänster

  Svara

   Ja, det är ju jäkligt segt att baka moralkakor om ingen äter dem på grund av juice-detox. Mindre detox och mer kaksmaskande!

   Svara

   Håller med i och för sig. Är dock vedertaget att en bantning som man avslöjar är en svält gör mer skada i det här fallet än om hon bara hade låtsas att hon rörde mer på sig eller råkat slarva med maten p.g.a stress. Så sååå problematisk tycker inte jag att den biten behöver vara. Man behöver inte alltid vara 100% ärlig om det leder till skada, som i det här fallet.

   Svara

    Vem tar skada?

    Svara

     Skojar du? De som får återfall eller småungar som slutar äta, givetvis.

     Svara

  Jag har själv haft olika typer av ätstörningar under alla mina år som tonåring, idag är jag 25 och frisk!
  Resultatet av mina års misshandel av min kropp var dock att jag var överviktig, men rädd för att falla tillbaka så var jag hellre tjock och lycklig istället för att låta misshandeln fortgå. Just nu så går jag ner i vikt hälsosamt och utan att trigga igång mina tidigare ques för ätstörningen, bland annat genom att fasta! Jag fastar 16 timmar per dygn och det är en lagom sak att ha kontroll över och sen får jag äta normalt. Denna sorts fasta har andra hälsofördelar än att gå ner i vikt och ledde till ökad energinivå som således ledde till att jag motiverades att komma igång med träningen. Jag har nu gått ner över 10 kg på ett hälsosamt sätt utan att fått tillbaka min ätstörning vilket jag inte trodde var möjligt!

  HOWEVER är dessa juicer varken att fasta eller att detoxa och främjar jojo-bantning vilket i allra högsta grad kan provocera fram en ätstörning även hos sedan tidigare friska personer. Bianca bör inte hålla på med detta lika mycket som hon borde jobba med företag som skinny mint (te som ska göra en smalare men innehåller örter som arbetar som laxeringsmedel) eller dylikt

  Svara

  Och till slut reagerar kroppen med att suga åt sig precis ALLT man stoppar i sig som en svamp och man blir tjockare och tjockare. Så jävla ovärt.

  Svara

  Sara Dahlström har lagt ut ett inlägg om det här och förklarar väldigt bra om varför det är skadligt att uppmuntra dieter till unga människor.

  Svara

  Känns som Bianca hamnar i blåsväder helaaa tiden, och hon skriver ju ofta om hur dåligt hon mår av allt hat o alltid blir missförstånd. Kanske dags o ta en paus från rampljuset och fokusera på att ta hand om sig själv

  Svara

  Jag tycker det är problematiskt att skamma Bianca för detta då detta kan vara en del i hennes sjukdom. Det finns såklart även en problematik i att hon är offentlig och att det kan trigga andra i sjukdom att göra saker som kan vara ohälsosamma. Men vi får inte glömma bort att Bianca varit öppen med sin egen sjukdom och att det här kan vara en del i den, att ge henne skuld för att vara en dålig förebild är inget som hjälper henne i ett tillfrisknande.

  Svara

  Tjejen behöver ju hjälp med sin ätstörning och mentala ohälsa. En rejäl paus från tv och sociala medier skulle nog vara bra

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.