Inte ett jättebra betyg kanske..

Som sponsrande företag blir man kanske inte jättenöjd när den sponsrade bloggaren lägger ut produkter till försäljning som de fått betalt för att marknadsföra.
Linn Ztrelin skrev på sin blogg i början av mars att hon fått hem ett par värmesulor från företaget Acreto som hon är väldigt taggad på att testa.
Med tanke på att de nu ligger ute till försäljning på Facebook så verkar de inte riktigt ha levt upp till Linns förväntningar.

För läsare och potentiella kunder så är en sån här ärlig recension guld värd.
Står man i begrepp att investera i ett par sulor för 1800kr så kanske man tänker efter en extra gång och/eller ser sig om efter andra alternativ om man får veta att den hästbloggare man följer säljer sina gratissulor redan efter två veckor.

Vad företaget som betalat för exponering på Linns blogg tycker om tilltaget förtäljer inte historien, men de är nog inte helt nöjda.

Tack för tips!

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fungerar fläckfritt……………

  Svara

   När jag ser ordet ”fläckfritt” kommer jag osökt att tänka på Bellas påstående om att hon minsann körde så väldigt bra långt innan hon hade körkort:
   ”Det går bra att köra, nu kör jag fläckfritt men kan ibland ha svårt att hålla farten (har en fartdåre inom mig). Dock tycker jag att teorin är fruktansvärt tråkig.”
   Från juni 2012

   Svara

  Säljer hon något hon har fått gratis? Kanske har problem med ekonomin?

  Svara

   Varför skulle man behålla något man inte använder bara för att man fått det gratis? Bättre att någon som vill ha det kan få det för ett bättre pris då. Förstår inte poängen med att spara allt man någonsin fått, bara för att man fått det.

   Svara

    Det handlar inte om att hon har fått dem gratis – det handlar om att hon fått betalt för att visa upp dem på bloggen för att försöka få sina läsare att köpa likadana och när hon då säljer dem nästintill direkt efter att hon fått hem dem gör nog inte företaget som betalat henne jättenöjda.

    Svara

     Poängen med ditt inlägg förstår jag men det var kommentaren ovan som jag ifrågasatte, om varför hon sålde något hon hade fått gratis😊

     Svara

    Det var en fråga inte en anklagelse hurvidare det är okej att sälja saker hon har fått gratis eller inte.

    Svara

    Brukar donera saker jag fått och inte vill ha diskret till Myrorna. Inte lägga upp det offentligt så alla kan se.

    Svara

  Hööks säljer en bättre variant för några hundra. Testat bägge.

  //
  Hästägaren utan ridhus på gården

  Svara

   Tack för tips. Ska testa dem genast. 😊👍

   Svara

    Såg att de är på rea för 100 spänn nu. Springyard 👍🏼 Skynda fynda. Vem vill frysa liksom?

    Svara

  Som ryttare är ju tips från stora bloggare väldigt värdefullt. Utrustning till hästar och ryttare är så himla dyrt och de är så bra om någon annan testat innan. Men antar att man säger vad som helst för pengar/produkter..

  Svara

  Att hon säljer dem behöver ju inte betyda att hon tycker att de är dåliga. Hon kanske redan har en liknande produkt och inte behöver dem?

  Svara

  kpem-macka säger du? Men jag åt ju nyss lunch…

  Svara

  Men influencers som säljer sponsrade dvs fådda kläder på Sellpy och Tradera då?
  Är det kanske en del i upplägget med klädföretaget att kläderna efter vederbörlig exponering i sociala medier ska kunna omsättas i kontanter och bli ett skattefritt tillskott till influencerns hushållskassa? Ingen skatt och inga arbetsgivaravgifter så det är förstås lockande 👍

  Svara

   Englas taktik för att få ihop pengar till fler väskor…

   Svara

   Fådda… 😱

   Svara

   Det verkar vara så Sofi Fahrman jobbar iaf. Mängder med grejer till salu. Man undrar ju om det är spons eller hysteriskt shoppingberoende!

   Svara

    Sofi Fahrman springer ofta och hämtar ut kläder på presskontoren. Tror inte hon har köpt mycket kläder för egna pengar de senaste åren.

    Svara

  Vad ska jag göra?? Det är andra gången jag skriver en tentamen och jag är säker på att jag inte klarat den. Otroligt pinsamt att vara tvungen att skriva den en tredje gång. Jag känner mig så dålig.

  Svara

   Äsch jag fastnade i en tenta flera gånger. Till slut skrattade både läraren och jag åt att det gått troll i detta ämne för mig, på den sista extratentan var det bara hon och jag och det gick vägen.

   Svara

   Du är absolut inte dålig! Skilj mellan person och prestation, du är inte dålig för att du skriver en dålig tenta. Båda jag och många jag pluggar med har någon tenta vi skrivit flera gånger, alla kan inte vara bra på allt och ofta är det något ämne man får kämpa lite mer med. Ge inte upp! Du lär dig något varje gång du skriver och fortsätt plugga så kommer det till slut att gå. Öva mycket på gamla tentor (om du har tillgång till det) och försök hitta en annan studieteknik, den du har kanske inte passar dig för just det ämnet. Lycka till!

   Svara

   Tänk inte så, jag har skrivit min engelska i yrkesspårk två gånger och kommer behöva skriva en tredje för jag inte klarade den de två första gångerna. Det här med tentor är enormt svårt, jag är ingen tentamänniska, de går bara inte att skriva tentor däremot så är jag fullt medveten om allt som kommer på tentan och kan omsätta det i praktiken (gör min praktik nu och jag förstår precis allt som händer)

   Prata med din lärare, förklara hur läget ligger till, förklara att du förstår allt men att du har svårt att omsätta det när man skriver tentan, många lärare har förståelse för att alla inte är tenta människor. Jag tror på dig och tror absolut att du klarade den <3

   Svara

   Jag är lärare på en högskola och tro mig, vi tycker inte att studenter som omtentar är sämre eller borde skämmas. Vi har också varit studenter och vet vilken press det är att tenta. Ta det lugnt så ska du se att den går igenom förr eller senare😊

   Svara

    Jag har iofs haft en examinator som beklagade sig över hur jobbigt det var för henne när studenter skrev omtentor… som om vi gjorde det för att reta henne 🙂 haha just den tentan skrev jag typ 5 gånger men igååååårrrrr kom besked att jag slipper henne!

    Svara

     Hon sa det efter första tentan, alltså inför omtentan. Hade hon sagt det nu efter fem omtentor hade jag haft mer förståelse 🙈

     Svara

     Haha, fan vad skönt! Bra jobbat! 😀 👍 👍

     Svara

   Du kommer inte vara först i världen att göra om en tenta flera gånger. Jag har skrivit om och klarat på tredje försöket, det är lite irriterande men so what. Har kompisar som skrivit om och klarat på 5:e eller 6:e försöket. Du är inte dålig för det! <3

   Svara

  Madeleine Ilmerud har också lagt upp ett samarbete hon gjort för att få bättre hy-och nästan alla skriver ”Ser ingen skillnad” eller ”Finare före”

  Svara

   Ja, pinsamt 😂

   Svara

   Haha ja pinsamt är ordet!
   Hon har haft en gissningstävling om hur mycket hon väger, men talar inte om svaret haha, hon är pinsam!

   Svara

  Om samarbetet gick bra och många sulor såldes genom Linns inlägg så bryr sig nog inte företaget så mycket. Hon säger ju dessutom i annonsen att de fungerar utan problem så varför skulle det vara något negativt då med att sälja dem?

  Svara

   Gör man reklam för något förväntas man använda det privat (eller åtminstone låtsas). Det handlar om att vara professional. Kommer ihåg när Britney gjorde reklam för Pepsi och blev fotad med en Coca Cola i handen. Hon blev inte långlivad!

   Svara

    Fast vet vi att det är ett betalt samarbete och inte bara att hon fick dom hemskickade?

    Svara

  Well jag förstår henne. De sulorna är omöjliga att använda så länge du inte har 3-4 storlekar för stora skor, och det blir ju inte så bekvämt att rida i, haha!

  Svara

  Vill absolut ha värmesulor men var hittar man billigare. Fan att jag missat att köpa dom. Jag är så frusen. Jula kanske har.

  Svara

   Hööks, 100:- på rea

   Svara

  Linn skriver alltid om hur mycket hon fryser, nästan året runt, och hon provar värmesulor hit och dit. Med den bakgrundsinformationen har jag svårt att tro att de är så bra och ”fläckfria” eftersom hon säljer dem redan. Det ska vara svinkallt i minst en vecka till.
  När vi ändå har Linn på tapeten, tråkigare hästblogg får man leta efter. Jag tror att hon har haft samarbeten med minst 10 olika fodertillskottföretag de senaste två åren. Allt är såå bra och hästen har blivit ”såå fiiin” på de två veckor hon använt tillskotten och sedan hör man aldrig något mer om det märket. Ett nytt märke dyker upp istället som alltid är lika mirakulöst bra. Inte speciellt trovärdigt.
  Hon märker sällan ut sina samarbeten alls. Det känns mest som att hon har sin stendöda blogg endast för att säljer så mycket reklam som möjligt. Hon låter mest som en Tyra-kopia och ingenting händer. Hon har massor av färdigskrivna inlägg som väntar…, hon ska bara byta portal…, jag har så mycket material…, har så mycket inspriration till min nystart…

  Svara

   Så sant

   Svara

   Precis så! Tycker hon gått från genuin till ganska ytlig. Häst och fina bilder har bytts ut till svindyra möbler, märkeskläder, skönhet, party och inredning som hennes läsare aldrig kommer ha råd med. Känns så oengagerat alltihopa och hon ger sken av att ”jag är lite finare än er”. Förut var det en bubblig och strukturerad blogg, fina bilder på hästarna och hon bjöd in till sitt liv.

   Svara

    Det är ju Linns stil, jag har inte råd med nåt av det hon gör och har heller? Då ska inga bloggare etc köpa andra kläder än Lindex och ingen annan inredning än Ikea för det är det jag har råd med. 🙄 *ironi*
    Roligt hur olika man kan tolka en blogg, tycker Linn har en av de bästa hästbloggarna 🙂

    Svara

     Fast hennes häst behandlas som om den vore av porslin men går ändå sönder hela tiden, så som hästbloggare är hon totalt oinspirerande. Hon hinner inte mer än galoppera 10m på böjt spår innan något känns konstigt.

     Svara

    Svindyra möbler och märkeskläder… Snälla. Hon kan behålla sitt svulstiga, nyrika, tacky jävla Versace och syrianmöblerna från möbelbutiken i Mantorp😂 Jättego tjej verkligen men NOLL smak och stil.

    Svara

     Kunde inte sagt det bättre själv! 😂

     Svara

     Håller med, trodde först att hon skojade om vilka möbler hon ville köpa haha

     Svara

   Jag tycker att Linn märker ut sina samarbeten bra, det är nån enstaka gång jag sett att hon inte reklammarkerat, då har hon lagt till efter att nån sagt till 🙂

   Svara

  Jag tolkade inlägget som att företaget bara skickade det och att hon inte fick betalt. Sen är väl bloggare lite extra försiktiga och tror att man behöver reklammarkera det som ett betalt inlägg

  Svara

  De sulorna är helt värdelösa eftersom de är alltför tjocka för att få plats i annat än minst 4 stl för stora gummistövlar! Har testat själv. Problemet är inte att hon säljer något hon fått gratis, men att hon försöker pracka på folk en vara hon vet är kass genom att påstå att den är superbra. Det är ett riktigt fult beteende.

  Svara

  Men Linn är ju den drygaste bloggaren som finns.. en mer ytlig människa går nog inte hitta. Och då menar jag inte att hon är ytlig för att hon fixar läppar, ögonfransar och skit utan för att hon alltid är en sån jäkla smilfink så fort det handlar om lite extra pengar. Alla hennes samarbeten är ”dom bääääästa någonsin” men hon slutar ändå med samarbetena typ minuten efter hon skrivit det. En typisk wannabe influencer som tror hon når hela vägen men inte riktigt lyckas…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.