Action speaks louder than words

Jag vet att jag kanske inte får skriva såhär men, jag såg ett par halvskrika på varandra utanför mataffären för att ena personen hade glömt creme fraise. I den stunden tog jag ett djupt andetag och kände tacksamhet över att aldrig mer behöva leva sambo. Jag har det för bra för att välja att dela all min tid hemma med en partner. Jag lever med mina barn på halvtid och den person jag träffar nu vill inte heller bo sambo. Vi ses när det passar, ute och äter, reser eller umgås i Stockholm på barnfria helger. Det är perfekt. Jag älskar min egna tid och att få träffas varje gång när man väljer det.//Blondinbella

Ja, tror man att motsatsen till att leva själv är att bråka över crème fraîche så förstår jag att man väljer ensamheten.
Jag har förresten lyssnat på Schulman show när Bella gästade – det gjorde jag igår – men jag behövde ta en paus från mina anteckningar för att kunna skriva ett inlägg om det.
Varför jag kände så kommer ni förstå när ni läser det…

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns ju nåt osympatiskt med personer som inte kan kompromissa.

  ”Jag är så viktig att jag inte kan leva ihop med en annan person”

  Svara

   Inser man att man inte är villig att kompromissa och är ärlig med det och lever med någon som inte heller vill det så är man väl inte ego?

   Svara

    Förlåt. Menade så klart osympatisk som du skrev, ville minnas att du skrev ego😊

    Svara

    Nej man är ju ingen fullblodspsykopat för det, men det finns nåt osympatiskt med det. Betoningen på ”nåt” Osympatiskt, oklädsamt.

    Svara

   Man kan leva ihop med barn, vänner eller familj men kanske inte just med en man. (Eller kvinna).

   Svara

   Jag tycker snarare att det är nåt väldigt osympatiskt med människor som inte kan se att alla är olika. Att alla föds med olika förutsättningar och på olika grunder. Att inte alla har samma drömmar eller mål som majoriteten av befolkningen.

   Svara

    Vad händer när hennes barn vill något hon inte vill? Alltså i framtiden när dom är äldre? Vad händer när kompisarna vill något annat? (Fast det har vi ju svar på med tanke på hur många vänner som byts ut) Alla är olika, absolut! Men är man en människa som vill umgås med andra så måste man kompromissa.

    Sen ska man ha ”regler” för sig själv att ”detta kompromissar jag inte på”. Så ska det vara. Men man kan inte få som man vill jämnt. Då kan man sitta ute i en stuga i skogen istället.

    Svara

   Håller inte med.

   Varför skulle att kompromissa ens vara en god eller dålig egenskap, om man lever helt ensam?

   Man kompromissar av hänsyn till andra människor. Finns inga andra människor i ens närhet så blir det heller inte hänsynslöst att inte kunna / vilja kompromissa.

   När du kallar det osympatiskt är det ju för att du föreställer dig att du skulle behöva interagera med personen, och bli överkörd. Men behöver man inte interagera är det helt ointressant. Typ som att vara dålig på att åka skidor i en värld utan snö, meningslös information.

   (sen har Bella folk runt sig på jobbet, när hon har barnen osv, men ni fattar principen).

   Svara

    Du har rätt. Lever man ensam så behöver man ju inte kompromissa. Men så är man ju ensam också.

    Svara

     Ensamhet är inte per automatik något dåligt. Självvald ensamhet existerar i högre grad än du verkar tro.

     Svara

     Då tror du fel. Jag är vän med en eremitkräfta. Men hen spyr inte kräm fraieser på tvåsamhet för det. God spis.

     Svara

     Eller så lever man med någon som har samma inställning, i ett särboförhållande eller liknande. Att inte vara sambo innebär ju inte att man måste leva ensam resten av sitt liv.

     Svara

     Jag kallar mig ensamstående – inte ensam. Ensam är man när man inte har någon familj eller vänner.
     Och ”ensamståendeheten” är självvald.
     Även ensamheten kan vara självvald.

     Svara

     X: Jag skulle göra skillnad på att vara ensam och vara själv.

     Svara

  Det roligaste med det inlägget var ju den långa diskussionen i kommentarsfältet om hur Creme fraiche stavas.

  Svara

   Kräm Fräsch

   Svara

   Ja, jag skrev en liten avhandling nedan för jag trodde inte man kunde stava ”crème fraîche” på så många olika sätt 🙂

   Svara

  Jag ÄLSKAR att vara sambo och vi bråkar aldrig. Kanske för att vi inte äter creme fraiche? 😛

  Tur att man får välja och göra det som känns rätt för en själv 🙂

  Svara

   Jag älskar också sambolivet! 💟

   Den enda jag skulle bråka med utanför mataffären om en glömd burk creme fraiche är min lillebror! HAN är den enda personen i världen jag blir totalt oresonlig med! Vi växer aldrig upp 😂

   Svara

  Nu blev jag sugen på creme fraiche

  Svara

  Åh jag längtar efter Schulmaninlägget 🙂

  Svara

  Är det så ovanligt fortfarande att människor bara dejtar i Sverige utan att flytta ihop? Människor I kommentarsfältet verkar ha svårt att acceptera att hon inte vill vara sambo.

  Svara

   Min farmor och hennes nya man träffades i 50-års åldern och levde som särbor resten av sina liv. De umgicks varje dag och åt middag ihop men hade varsin lägenhet. De var så söta och jag älskade att hälsa på min farmor och sedan promenera hem till farfar som bodde några kvarter bort. Min farmor var väldigt självständig och de trivdes bra med upplägget.

   Svara

    Härligt! Folk skall leva som dom själva känner är bäst….
    Och just nu är det väl så hon känner… Sen får vi se om hon ändrar sig med tiden…

    Svara

    Min farmor dog för ca 25 år sedan (hon dog när hon var ca 55 år pga sjukdom). Min farfar träffade några år senare en ny kvinna, som hade förlorat sin make pga sjukdom. De har varit ett par sedan dess – börjar väl vara drygt 20 år nu! De bor ca 5 km från varandra, i grannbyarna till varandra mitt ute i ”ingenstans” enligt er Stockholmare 😉
    Deras särboliv har då fungerat väldigt bra. Visst, de gör mycket saker tillsammans och sover ofta hos den ena eller den andra. Men de har fortfarande möjligheten till något helt eget på var sitt håll.

    Svara

     Känner också äldre som väljer att vara särbos när de träffat nya (som änka/ änkling). Alltid tänkt på det som ett beslut utifrån erfarenhet. Sen kanske man känner sig klar med att bygga ihop ett liv med någon när man redan gjort det en gång, ända fram tills döden skiljde en åt.

     Svara

   Jag blev sambo för mindre än ett år sen. Tycker ärligt talat inte om det.

   Svara

    Flytta isär då? Vad hindrar dig? Bostadssituationen i din stad? Är det din sambo som är drivande och kan inte tänka sig en särborelation. Fundera ordentligt på vad som är viktigast för dig. Jag är särbo som sagt och jag och min kille är liksom rörande överens om att det är det som passar bäst för oss. Men om det skulle ändras från något håll får man väl fundera på vad som är viktigast för en – att vara tillsammans med specifikt en person eller bo med vem som helst. Jag i mitt fall vill verkligen, verkligen vara tillsammans med min kille och om det innebär att vi måste vara särbos för livet, ja, då får det väl vara så då.

    Svara

     Hm. Flyttar vi isär blir det som att göra slut i vårt fall. Men det är jäkligt skönt att bo själv också, och jag har ekonomi att göra det, så det kanske blir så.

     Svara

  DET inlägget har jag väntat på 💃🏻

  Svara

  Det är ju inte så konstigt att hennes nya kille inte vill bli sambo? = 2 barns-pappa bara sådär till någon annans barn . I Bellas värld låter ju hennes förklaring bäst så klart. Vi är så fria och självständig här låter vi inte känslorna eller vardagsliv fladdra iväg…då skulle det bli tårtbitskaos..

  Svara

   Hur kändes kan dom ha haft ihjäl det? Det är ju inte alla som blir sambos efter några månader….

   Svara

   Nej, Hajen har ingen lust med någon bonusfamilj. Han verkar alldeles för egotrippad för att träda in i den rollen.
   Ska han stadga sig vill han förmodligen starta en egen familj från scratch så han får det som han vill.

   Svara

    Fast då skulle han väl inte gått in i en relation med en tvåbarnsmamma till att börja med. Är ju ingen direkt hemlighet att Bella har två barn.

    Svara

     Så här skrev Bella dvs hon träffar Hajen på resor, på krogen och på ”barnfria helger”:
     ”I den stunden tog jag ett djupt andetag och kände tacksamhet över att aldrig mer behöva leva sambo. Jag har det för bra för att välja att dela all min tid hemma med en partner. Jag lever med mina barn på halvtid och den person jag träffar nu vill inte heller bo sambo. Vi ses när det passar, ute och äter, reser eller umgås i Stockholm på barnfria helger. Det är perfekt. Jag älskar min egna tid och att få träffas varje gång när man väljer det.”

     Svara

     Fast Bella är ju mästare på att få just den situationen hon är i att vara just den helt perfekta och goals. Är hon gift med familjenkillen Odd så är familjeliv och helgknut hennes grej rakt in i hjärtat och träffar hon en haj som inte vill bli bonuspappa så är särbo med egentid det enda rätta för Bella (och egentligen borde vara för alla andra med, *pik pik*) . Jag är hundra på att hon är ett tomt skal som fylls upp av omgivningen för stunden, sorgligt men sant.

     Svara

     Det kanske bara är dejtande för honom och inget allvarligt.

     Svara

    Så är det. Han vill inte ha henne på det sättet. Den dagen han blir sugen på familj kommer han dumpa blondinbella för en yngre tjej utan barn, han kommer aldrig bli styvpappa åt hennes ungar. Men istället för att erkänna det för sig själv och omgivningen låtsas hon som att detta är PRECIS det hon vill ha och det enda rätta sättet. I flera år var köttbullar och kladdkaka hemma i soffan med Odd det enda livet hon kunde tänka sig ”och stackars alla ni dumma läsare som inte har ett perfekt äktenskap och två småbarn”. Håller med om att hon är ett tomt skal utan kärna. Blondinbella har mycket gemensamt med Peer Gynt.

    Svara

     Åh ja, och hela entreprenörandet är ett ’bukkeritt’!

     Svara

     Hon vet nog inte vem hon är. Ser det ganska ofta och särskilt hos kvinnor, de smälter ihop med sin partner och anammar hela hans livsstil och gör den till sin egen för att vara den han vill ha. Är man inte trygg i sig själv är det nog tyvärr lätt hänt.

     Svara

  Tror att fler förhållanden skulle hålla om det inte var sån jävla norm att bo tillsammans. Har varit särbo i åtta år och det är så underbart. Som samboende har man ett val, som särboende alltid två. Sen funkar det såklart inte för alla och såklart att vissa verkligen vill bo tillsammans. Men jag tror också att det finns en andel som bor tillsammans för att det anses att man ska.

  Svara

   Det håller jag absolut med om!

   Svara

   Sen kan man ju undra hur Bella drog slutsatsen att paret var sambos för att de bråkade utanför en mataffär. Om nu jag och min särbo-kille skulle laga låt säga tacos och han skulle glömma fraichen då skulle jag också bli vansinnig. Creme fraiche är heligt.

   Svara

    Gräddfil är godare till tacos!

    Svara

     Mycket lättare att stava till också!

     Svara

     nej!

     Svara

     Gräddfil är aldrig godare

     Svara

    Men onödigt av dem att bråka om det utanför affären? Ok om de hunnit komma hem… Nu var det ju bara att slinka in igen och handla den där crem.. kräm.. mejeriprodukten. 😊
    *pragmatisk*

    Svara

     Hon har säkert inte ens sett ett par bråka, hon ville bara skriva om hur alla som bor ihop gör fel.

     Svara

     Kunde varit jag å min sambo hon såg 😂Även om bråka är ett starkt ord
     Nu var det inte vi men d skulle kunnat vara

     Svara

     Hahah, sant ! 😂👌🏻

     Svara

  Jag kan ändå förstå henne i sambofrågan. Jag har också provat på det men med fel person så nu är jag inte längre så övertygad eller intresserad av att leva i samboskap igen. Men det kanske ändras med tiden men idag värderar jag mitt hem högre än ”vårt hem”.

  Svara

  Är helt säker på att Isabellas kille inte vill vara sambo och leva familjeliv, därav säger hon att det är så hon också vill ha det. Hon verkar ju anpassa sig helt efter de människor hon har i sitt liv för tillfället.

  Svara

   Gillar inte att tänka så men får exakt samma känsla kring det här som när hon skrev så gott om familjelivet med odd. Som om hon försökte övertyga sig själv. Hoppas det inte är så och att hon faktiskt tycker såhär den här gången

   Svara

   Skulle precis skriva samma sak. Vi har ju sett hur hon tidigare anpassat sig helt efter sina partners, och verkar göra så nu med. Det är ju inget konstigt med att anpassa sig, det gör ju alla i ett förhållande, men vissa människor verkar inte ha någon form av egen identitet utan formas helt efter hur ens partner vill att det ska vara.

   Svara

    Eller hur! Och om några år kommer hon väl såga lilla hajen också och skylla allt på honom, precis som hon gör med Odd nu. Vi lär väl få höra om hur ”H” begränsade henne och ställde krav och hur mycket han kvävde henne osv osv. Det är ju aldrig någonsin hon som gjort fel utan det är alla andra. Förstår inte heller varför man vill ha ett förhållande med någon som smutskastar sitt ex på sociala medier så som hon gör.

    Svara

   Jag är säker på att du är en rövhatt.

   Svara

    Är det du Hampus? Styrkekramar ❤️

    Svara

  Fast jag kan förstå. I början tänkte jag ofta på det i affären med kvinnor i alla åldrar som körde med sina mön i affären. Ingen anledning till skilsmässa men en iakttagelse av ngt jag aldri tänkt på tidigare.

  Svara

   Jag brukar tänka på de stackars kvinnorna som är fast med lealösa män,
   >>ni bor ihop med du måste fråga din fru om ni behöver mjölk?
   Jag hade också blivit tokig.
   Men det är klart att det på något sätt är kvinnornas fel också.

   Svara

  Jag antar att jag är en hjälplös, ikke självständig, failerwoman då som inte kan leva utan min man, att inte somna och vakna brevid han är väldigt tomt o ensamt. Han är min bästa vän och trots att vi snart har 3 barn och varit tsm i flera år så tycker jag inte alls det är skönt att vara hemma en helg utan han. Vilken tur att vi är olika 🙂

  Svara

   Och jag som är i ett riktigt skitförhållande atm och sambor kan ändå inte tänka mig att inte sambo i framtiden. Problemet ligger ju mellan oss två och inte i att vi delar lägenhet. Det skulle jag säga är bästa delen. Är så rädd när jag läser kommentarsfältet. Tänk så träffar man någon ny och den inte vill bo tillsammans?? Då måste man ju avsluta relationen bara för att en sak inte stämmer haha. Singellivet skrämmer mig i allmänhet…

   Svara

   Ja jag är väl också som dig då haha. Förstår inte hur folk kan skriva typ att man inte kan bli något för att man är sambo eller gift?

   Jag kan göra precis det jag vill i livet, min man stöttar mig i det, precis på samma sätt som jag stöttar honom i allt. Och håller vi inte med varandra i något så kompromissar vi. Ja vi bråkar ibland också men löser det alltid.

   Vi är bästa vänner och har ett barn ihop. Jag älskar att somna och vakna bredvid honom, även om vi är hemma en dag helt slutkörda båda två, så är det så skönt med hans närvaro. När han jobbar en hel helg är det så ensamt utan honom.

   Svara

  Jag är mest häpen över alla varianter på stavning som fanns i Bellas blogg – och ingen av varianterna var den korrekta (franska) stavningen som alltså är ”crème fraîche”
  Förslagen:
  creme fraise (Bellas stavning – betyder jordgubbskräm)
  cream fraise (cream är engelska, fraise jordgubbe på franska)
  cream fraiche
  Crème Fraiche
  Creme Fraiche
  Crème fraîche (nära – inget egennamn dock så litet c är korrekt)

  Svara

   Vill du bli min nya bästa vän?

   #språkfascist

   Svara

    Jag vill också va med gänget! 😄😉

    Svara

     Alltså ni tre kan sitta i grupprummet då, så alla andra slipper höra er xD

     Svara

     Jag hänger med till grupprummet!
     Så kan alla som anser att ”man kan stava lite som man vill” sitta och öva på sina CV:n.

     Svara

     Då kan ni sitta där och fundera på varför det är viktigt att skriva kommentarer på samma sätt som cv:n.

     Svara

   Morfar skriver och säger ”kräm fräs” – det är bäst! 👌

   Svara

   Ska man uttala det ”kräm fräsch”? Det gör jag…Stavar rätt gör jag i alla fall men har aldrig tänkt på att det är franska och franska uttal är inte min grej😅

   Svara

    Krämm fresh! Med fransk accent! 😉

    Svara

   I Norge heter det rømme.

   Svara

   I vårt hem skriver vi CF på inköpslistan för ingen vet hur det stavas 😂

   Svara

  Frågan är väl vad Bella gjorde utanför en mataffär 😮

  Svara

   Hahaha!

   Svara

   Hon kanske var där för att kolla om de hade fått in något färskt hö?
   Höhö 🙂

   Svara

   Denna kommentar borde legat högst upp. Så hade man varit nöjd och struntat i resten. Underbart!

   Svara

   Hahaha! Ja, DET är frågan! *bästa kommentaren*

   Svara

  Klart hon inte vill vara sambo. Den hon dejtar nu vill inte vara sambo, och då måste ju Bella tycka likadant i frågan av någon outgrundlig anledning. Det är ju hennes grej att ändra åsikt så att den stämmer med aktuell pojkväns åsikt.

  Svara

  Inlägget om Schulman show, jag har dn känsla av att jag kommer hålla med dig till hundra procent. Fattar inte hyllningarna hpn fått. När hon rakt ut berättar hur fejk hon är på sociala medier.

  Svara

   Det är väl så jävligt att fake säljer. Fölk verkar inte bry sig så mycket. Fölk liksom spelar med i fake. Det är skönt när världen är fake. Men bara om fake hela tiden är fake. Om fake skulle visa sig vara fake….då är det näbbar och klor. Fake är bra. All hail fake!!

   Svara

    Du och Henrietta kanske skulle bli sambos? Bittrare människor får man leta länge efter.
    Så fort jag ser ditt namn här drar jag.

    Svara

     Sorry, har en man redan och vill inte ha en till.

     Svara

  Klart hon säger så.

  Köttbullar byttes ut mot grönt kaffe.
  Lindexgarderoben mot Max Mara.
  Familjepappan mot en spännande börsfisk.

  What’s next?

  Svara

   Jag älskar att läsa utan glasögon 😂

   Max Mara = Max Martin
   Börsfisk = bönfisk, alltså som i växtbaserade fisk. Den sista köpte jag faktiskt rakt av, Max Martin och Lindex kopplade jag inte 😂

   Svara

    Hahhahahhaha!! Bönfisk! Bästa på länge och något som verkligen hade kunnat stämma i Bellas värld just nu 😂

    Svara

   ”Familjepappa”… Vad tråkigt det lät.

   Svara

   Så bra gjort! 🤣

   Svara

   Ohh, dessa one-liners med bara en länk.

   Svara

  Woho. Tack för att du tar dig tid och skriver om hennes medverkan!

  Svara

  Camcam varför står det att jag postar för snabbt när jag inte tidigare skrivit något?

  Svara

   Det handlar om hur fort du skriver, alltså hastigheten över tangentbord/telefonen. Inte hur många sekunder det har gått sedan din senaste kommentar.

   Svara

   Ju snabbare man skriver, desto mer sannolikt är det att man inte är en människa utan en spambot dvs ett dataprogram som ränner runt på webben och pestar ned bloggar, forum och hemsidor med olika budskap – inte sällan porrbilder 🙂

   Svara

   Jag har kommit underfund med, att skriver man sitt namn sakta… brukar det gå igenom.
   För snabbt har hänt mig många gånger… för att inte prata om när jag hamnar i modd. 🙂

   Svara

  Vadå välja ensamheten? Måste man ses som ensam för att man är särbo? Ja grattis till det oundvikligt ojämställda samboskapet istället då själv, camcam.

  Svara

   Bo själv = bo ensam. Ensam = ensamhet i hemmet p.g.a. bor själv. Måste inte betyda detsamma som att känna sig ensam.

   Svara

    Ensam är negativt laddat, själv är det inte. Alltså är det inte samma sak

    Svara

    Bo själv = vara ensamstående.
    Ensam = känna sig ensam (kanske pga av att man inte har några vänner eller ingen närstående familj).

    Svara

  Hon är slut i huvudet på riktigt om
  Hon tror att om man hittar den rätte så kommer man skrika på varann över att man glömt en matvara.

  Svara

   Fast, let’s get real. Hur ser de flesta förhållanden ut efter 5-10 år? Det är en jävla massa gnäll och man är riktigt blåögd om man försöker förneka detta. Sorry to say!

   Svara

    Mitt ex och jag hade ”en jävla massa gnäll” efter typ en månad.
    Min nuvarande och jag har varken gnällt eller bråkat på sex år.
    Vissa tar fram det värsta hos varandra och vissa det bästa.

    Svara

  Actions speak louder than words*, bodde inte du i USA? 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  Svara

   Ja det gjorde lite ont att läsa…

   Svara

  Är väl inget fel att ha en kk?
  En person man träffar när andan faller på och Natural cycles visar att inga små minibellor eller hajfiskar kan tillverkas.

  Svara

   Det skulle förvåna mig om Bella litar på NaturalCycles som (enda) preventivmedel. Som gravidapp ja, men inte som preventivmedel. Hur skulle några få ”säkra” gröna dagar varje månad kunna passa perfekt med barnfria dagar osv?
   Nej, Hajens mjölke får säkerligen hålla sig utanför om jag känner Bella rätt. Heja!

   Svara

    HAHAHA 😂😂

    Svara

  Igen så får hon allt låta svart-vitt vilket väl är meningen, det finns endast Bellas sätt som är rätt (just nu). Även hon fattar nog att alla par inte bråkar om en kräm frääääs.
  Vilken otur hon har med allt (i sina relationer), och speciellt sitt tänkande.

  Svara

  Ett förhållande, framförallt ett där man bor ihop, kommer ha tillfällen när man inte drar jämt, bråkar eller på annat sätt inte är sams. Och jag tror inte Bella har några sätt att hantera detta. Det skaver att allt inte bara flyter på, det ser inte bra ut utåt, och det gillar hon inte. Men alla de sätt hon i vanliga fall använder för att lösa problem funkar inte. Man kan inte lösa att det ibland skaver i ett förhållande med pengar, struktur elle floskler från någon självhjälpsbok eller att driva förhållandet som ett företag. Man kan försöka fly och släta över, vilket hon säkert länge gjort, men problemet försvinner inte.
  Och då finns bara kvar den lösning som hon gör med så många andra, man klipper och pratar ner den andra för att övertyga sig själv att det var det enda rätta. Man positionerar sig så att man ’lyckades rädda sig själv’.
  Hon sa ju så själv, att terapin de kort försökte sig på mest gick ut på att komma fram till att allt var fel hos henne. Så är det sannolikt inte heller, men har man svårt att inte se sig själv som fullkomlig så kommer även mindre och befogad kritik på ens person kunna upplevas som karaktärsmord.
  Och så kan man ju hålla på, men det blir ju mer och mer haltande med tiden ju fler relationer man bommar.

  Det sorgligaste i detta är ju att detta omogna sätt att hantera verkligheten och personer möjligen förr eller senare riskerar att drabba hennes barn och relationen hon har med dem. Eller så väntar det en enorm livskris för henne den dag S och G inte längre ställer upp på den världsbilden.
  Det är sorgligt.

  Svara

   PhD i hobbypsykologi och fantasi?
   Var är min skämskudde? 😆

   Svara

   Klockrent skrivet!

   Svara

  Men Bella handlar väl inte själv? Hon lagar ju inte ens mat? vad är då problemet?

  Svara

  Bella gick väl i princip från singel i stan till gift mamma i villa, på typ ett år? Det kanske inte fanns tid att känna efter, tid att reflektera och prova sig fram?

  Hon är ju inte så gammal, det finns mycket ”soul searching” kvar att göra 🙂

  Svara

  Dom som var sånt team! 😂 pateriskt hur hon försöker svartmåla Odd. Hon är rädd för att misslyckas igen med ett förhållande igen… dessutom vem vill frivilligt leva med en egoistisk, självgod urpanna. Odd borde på bragdmedalg som stod ut med henne i flera år!

  Svara

  Undra om den där incidenten med fräsen ens inträffat. Ljug, ljug. Allt för bloggen.

  Svara

   Nej, jag tror inte det. Hittepå för att föra fram en dryg poäng.

   Svara

  Kan sakna den tiden då man var mambo. Mammor är bäst ❤️ 😁

  Svara

   Nja

   Svara

    Haha exakt, min mambotid var en pest. Integritet fick man surt lära sig att leva utan.

    Svara

  Jag håller med Bella. Jag är gift sen många år tillbaka och jag älskar min man vansinnigt mycket och vill leva resten av mitt liv med honom. Men om det mot all förmodan skulle ta slut: då skulle jag ALDRIG mer bo ihop med nån. Inte för att jag och min man står och skriker på varann utanför en matvaruaffär för att nån glömt en mejeriprodukt…men det skulle vara så SKÖNT att slippa kompromissa. Bara en sån grej som att få inreda mitt hem hur jag vill. Äta vad jag vill, spendera mina dagar hur jag vill, göra vad jag vill när jag vill och utan att behöva kompromissa med nån annan.

  Jag kompromissar självklart nu. Det gör man när man lever i ett förhållande. Därför skulle jag aldrig sätta mig själv i den situationen igen om jag blev singel.

  Svara

   Fast nej. Jag är också gift sedan många år och jag kan inte påstå att jag kompromissar särskilt ofta. Att kompromissa är väl att man vill olika saker men att en vinner och en får ge med sig? Om min man säger att han vill äta köttfärssås till middag och jag säger ok så anser inte jag att jag har kompromissat. Snarare är det skönt att man slipper själv bestämma vad man ska äta vareviga dag.

   Svara

    Fast nej, det är inte att kompromissa. Det du refererar till är att ge med sig. Att kompromissa är när du vill ha köttfärssås till middag, men din man vill ha fiskbullar, och efter att ni har diskuterat saken så kommer ni fram till att ni båda kan leva med att äta kyckling i currysås, fast det inte var varken ditt eller din mans förstahandsval.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kompromiss

    Så jag skulle vilja påstå att rätt mycket i ett äktenskap är kompromisser.

    Svara

  Kan på ett vis tycka synd om henne som tror tvåsamhet ärsynonymt med bråk offentligt. Är man 100% ovillig till att riskera utsätta sig för oenighet och att inte alltid få sin vilja i genom, då kommer man vara em väldigt ensam människa till slut.

  Svara

  Lite OT kanske. På merinfo står Odd skriven på samma lägenhet som två andra (tjej & kille). Delar han lägenhet, eller hyr han i andra hand?

  Svara

   Finns fler alternativ. Kan vara ett par som Odd köpte lägenheten av som inte anmält adressändring ännu, eller ett par som bor i samma lägentshus men uppgett fel lägenhetsnummer (eller att Odd uppgett fel). Min mamma och hennes sambo flyttade i oktober förra året, den föregående ägaren står fortfarande skriven där för att hon inte anmält adressändring (min mamma har bett henne göra det vid flera tillfällen, kvinnan påstår att hon gjort det men när min mamma ringde Skatteverket har de inte fått in någon adressändring) 😊

   Svara

    Merinfo uppdateras sämst och sist av alla söktjänster.
    Vill ni veta vart Odd flyttat så kolla ratsit.se eller upplysning.se istället.

    Svara

    Hon kan anmäla felaktig folkbokföring till Skatteverket. Jag fick tillslut göra det… Det visade sig att rikspuckot till människa trodde att eftersändning av post var samma sak som folkbokföringsändring – hon panikringde mig när anmälan kom från Skatteverket. Jag hade då frågat henne ”har du anmält flytt till skatteverket?” tre gånger. Hon trodde dessutom att internet och el flyttades av sig själv när man flyttar, och att jag skulle ta över hennes internet. Kvinnan var över 30.

    Svara

    Ibland verkar det fastna i systemet på något sätt också. Står också skriven på min förra adress på vissa sidor, men enligt skatteverket stämmer allt och jag är skriven på nya adressen. Stör mig som sjutton på det!! Det var över 6 månader sedan jag flyttade..

    Svara

   Det är Odds gamla lgh, han har nog inte adressändrat som han ska.

   Svara

  Men om hon är nöjd och glad så är väl hennes anpassningsförmåga något bra för henne? Måste det definitivt va en lögn för henne bara för att det är så för många? Eller finns det något som är lika för alla oss människor, att vi måste ha en kärna och vilja som är oberoende av andra? Förlåt för flum men försöker vända lite på hur jag själv tänker. Om jag hade anpassat mig så mkt efter andra hade det varit ett tecken på att jag mådde dåligt i grunden liksom men så behöver det ju inte vara för henne?

  Svara

   Trots att Bella påstår att hennes karriär är hennes största kärlek så har har hon upprepade gånger sagt att hon vill ha fler barn, och det latchar ju inte riktigt med särbolivet..
   Man ska ta allt hon skriver med några nävar salt, eftersom alla inlägg är fabricerade/har en baktanke (enligt henne själv).

   Svara

  Jag upplever verkligen inte det utmanande med att leva ihop med en annan människa att ”det blir för mycket vardag” eller att man bråkar om typ disken. Har kanske hänt någon gång men inget stort problem. Därför har jag lite svårt att se Bellas lösning som särskilt intressant. Finns så mycket annat i interaktionen med andra människor som är mycket svårare.

  Det där paret utanför matbutiken, antagligen hade de andra frustrationer i sina separata liv eller i relationen, antagligen var inte en glömd mejeriprodukt hela förklaringen till varför de var arga på varandra?

  Sen är det ju totalt ointressant att ta emot pekpinnar från någon som delat ut såna så det räcker till en hel majbrasa, och själv bara följer den allra nyaste. När hon blev ihop med Odd skulle det aldrig bli vardag. Sen oups var vardagen bääääst. Så mycket snack, så lite substans.

  Svara

  Ge tjejen en paus. Mår hon bättre av att eventuellt skaffa en särbo istället för att bo tillsammans så är det hennes val.

  Svara

   Jag håller med. Det finns mycket att ifrågasätta när det gäller BB, men hennes privata preferenser är inte relevanta i sammanhanget.

   Svara

  Varför kan hon inte stava till det hon skriver om? Eller är det någon som ska ha sparken?
  Creme FraiSe! Jag garvar ihjäl mej här nu!!

  Svara

   *mig

   Svara

    Det är godkänt att skriva mej 😘

    Svara

  Men om vi nu tänker efter… varför skulle ett par som står PRECIS UTANFÖR en matbutik bråka högljutt om en glömd vara, det är ju bara springa in och fixa på en gång?? Möjligtvis kanske man säger ”men gah, glömde vi fräääsen?”, det ligger väl dessutom på bägges ansvar om båda varit inne och handlat. Ingen stabil individ skulle halvskrika på den andre om detta, så det har inget med samboliv överhuvudtaget att göra.
  Hittepå hittepå…

  Svara

   Fast det kan ju finnas anledningar till det. Kanske handlade man jättemycket och det är krångligt att gå tillbaka in? Kanske var det jättelånga köer därinne (fredagsmys, alla ska köpa tacos!) och man orkar inte stå i den där jäkla kön en gång till. Eller kanske hade den ena verkligen poängterat för den andre att hen absolut inte fick glömma creme fraichen och så gjorde hen det ändå…då kanske man väser lite irriterat INNAN man går in och handlar igen.

   Man behöver inte automatiskt anta att hon ljuger.

   Svara

    Men det är märkliga vardagshändelser hon råkar ut för hela tiden, kvävs inte Sally av kvarglömd mat (??) i baksätet (hur nu ett fastspänt barn kommer åt det) så får hon uppleva sånt här så hon kan skriva ett i tiden passande inlägg om det.

    Nah, nah, nyss hittade hon på att hon var maskrosbarn, så varför skulle detta stämma.
    Tror fortfarande inte att folk skriker på varandra över krääm frääs, oavsett matköer.

    Svara

     Fast bara för att du inte skulle skrika på din partner över en trivial sak på en öppen gata, betyder det inte att ingen annan heller skulle göra det. Folk beter sig märkligt. Särskilt om om man är stressad.

     Svara

    Dina anledningar lät dock väldigt mycket mer långsökta än att Bella hittar på. Ingen nyhet att hon brukar göra det direkt…

    Svara

     Någon kanske hade pms och var trött på att hennes man inte ens kunde komma ihåg creme fräsen. En kanske hade senast de åt tacos surat över att de inte hade det på bordet och nu skulle det bli samma sak igen. De kanske har småbarn och inte har sovit ordentligt på månader. De kanske har ett underliggande bråk på gång.

     Svara

   Klart det inte hänt. Fattar inte ens att jag själv analyserar, men är SÅ trött på den där Blondinbella. *suck* Två som är inne och handlar har väl gemensamt glömt frääääsen isf, så hur rimligt är det att de skulle stå och skälla på varandra utanför affären?
   Har en varit inne och en väntat utanför? Hur kom man då på att man glömt fräääääsen? Glömmer man den så kommer man väl på det när man kommer hem och packar upp?
   Som sagt, att jag ens analyserar. 😉 Men alltså, denna kvinna och hennes fabricerade liv. Läser inte bloggen, lyssnar inte på Schulman Show eller annat hon är med i och handlar inte hennes produkter. Blä. 😉

   Svara

  Kreim Freish. Det blir väl bra?

  Svara

   Föredrar kräme fräse eller cräme fräze går också bra!

   Svara

  CamCam, en fråga.
  Angående hennes uppenbara ljug om sin 1,5 miljoner-statistik (antar att du inte fått statistiken från United influencers). Är det inte brottsligt, typ bedrägeri, att ljuga om sånt när man säljer marknadsföring och byter till sig aktier i andra bolag baserat på den infon? Det måste vara någon form av brott att sälja marknadsföring för ”1,5 miljoner människor”, ta betalt där efter och sen får företagen exponering inför avsevärt mycket mindre? Dem blir ju grundlurade av Isabella?

  Svara

   Man får hoppas att United Influencers har korrekt statistik att visa upp när de skriver avtal om samarbeten eller säljer annan reklam på sociala medier. Använder man uppblåsta eller medvetet falska uppgifter om räckvidd, följare, sidvisningar osv så är det otillbörlig marknadsföring eller rentav bedrägeri 🙁
   Att Bellas sociala medier når ”1,5 milj läsare” varje vecka är ett helt orimligt påstående. Inte ens om man lägger ihop Bellas alla följare och sidvisningar på alla kanaler och bortser från att många individer då räknas flera gånger kommer man i närheten av 1,5 milj unika läsare.

   Svara

    Hon satt ju och sa 1,5 miljoner helt ogenerat i tv…

    Svara

   Jag antar att dessa företag är de enda som får se Bellas faktiska statistik och då således betalar därefter.
   Jag hoppas i alla fall att det är så.

   Svara

    En vän till mig jobbar på ett företag som låg i förhandling med Löwengrip Invest kring ett samarbete. Statistiken presenterades som vanligt muntligt som ”1,5 miljon KVINNOR bla bla”. Men när min vän sen professionellt krävde att få mailat skriftligt underlag på den statistiken så tystande det fullständigt i etern. Efter påminnelse kom statistik från hennes instagram (även fast ser var bloggen som det här samarbetet rörde sig om). Tycker det är bevis nog för att det är något som inte stämmer?? Eller? Fiffel och båg?

    Svara

     Man får hoppas att det är olika på de samarbeten Bella själv hanterar och de samarbeten som går genom United Influencers. Men man vet ju inte…

     Svara

  Folk verkar tro att det finns två alternativ: antingen lever man lycklig i ett samboförhållande med hus och barn och allt vad det innebär eller så gör man det inte och då är man för evigt ensam, olycklig och oförmögen att ha sociala relationer. News flash: det finns tusen alternativ där emellan också! Öppna upp boxen lite.

  Svara

  Hon flyttade väl ihop med Nils när hon var jätteung och efter de gjort slut hittade hon väl odd väldigt fort?

  Har nyligen separerat och shit vad jag njuter av att bo själv. Tror heller inte jag vill bo med någon igen, behöver mycket egentid.

  Men däremot om man skaffar barn, då måste det vara jobbigt inte bo ihop. Iallafall när barnet är litet.

  Svara

   Bella och Nils gjorde slut hösten 2010 och hon var singel knappt två år fram till våren/sommaren 2012.
   Bella var bara 16 år när hon och Nils flyttade ihop.
   I augusti 2012 köpte Bella och Odd lägenhet på Kungsholmen.
   ”Jag har verkligen världens mest fantastiska pojkvän…”
   http://www.isabellalowengrip.se/2012/08/vi-har-kopt-lagenhet/

   Svara

  Är inte sambo men ”typ” sambo för han är alltid här. Stör mig på att han sprider nötskal runt sig som nån slags apa, samt att han… Nä de var allt jag störde mig på. Älskar min gubbe. Lägenheten känns så tom utan han… Å är de bara jag som alltid läser fel på ”öppet spår” å läser ”öppet sår” ?

  Svara

   Jag läser alltid öppet sår och ryser varje gång.

   Svara

  Ni som lever som särbos, är det ”oförskämt att anta!!!!” Att ni inte har barn? Hur får man sånt att funka om man väljer att skaffa barn ihop? Bara en tanke som slog mig.

  Svara

  Livets oundvikliga förändringar! Jag var i en relation och ett äktenskap i femton år. Med den mannen var det skönt med egentid även om han var ett gott sällskap. Idag är vi skilda har jag istället en särborelation med en man som bor 60 mil bort. Jag uppskattar inte min egentid alls lika mycket längre. Han är ännu värre. Från att ha varit en mycket självständig person har han blivit någon som är djupt olycklig när vi inte är på samma plats. Vi är runt 40 båda. Olika människor tar fram olika drag hos en och man förändras.
  Man kan acceptera detta utan att kasta pikar på sin tidigare partner hela tiden. Bella framstår som väldigt bitter när hon i jämt tar upp relationen med sitt ex som ett dåligt exempel.

  Svara

   Fast hon kanske ÄR bitter? Hon är knappast den första (eller den sista) som är bitter efter en skilsmässa. Jag har en vän som fortfarande är bitter 10 år efter att hon skildes från sin man. Jag skulle nog också känna mig bitter om jag lämnade en relation för att jag kände mig kvävd. (sen om det var det som hände eller inte vet jag såklart inte, men det är ju det hon säger iaf.)

   Svara

  1,5 miljoner kvinnor? Borde ju betyda att i princip ALLA kvinnor i åldrarna 18-35 år i Sverige följer Isabella. (Kollade lite snabbt på SCB) Ja jag vet att hon har följare i andra länder också, men 85% borde väl vara Sverige iallafall. Faller ju på sin egen orimlighet.

  Svara

   Ja, blir fanimig TOKIG på hennes jävla lögner

   Svara

   Maskrosbarnet har ju som sagt lite problem med sanningen.
   Alla som inte har hajat det än, räck upp en hand.

   Svara

  Största frågan är väl VAD gjorde Bella utanför en mataffär? Gått vilse? Tänkte tanken att göra något whitetraschigt, handla?!
  Eller bara var ute och promenerade på Liiiiidingööö?!

  Svara

   Köpte hö till hästen?

   Svara

  Så man kan inte bråka om en frässschh om man är särbor?? Låter ju helgött.

  Svara

  Hur ofta ser man ett par bråka utanför en livsmedelsbutik? Har gjort otaliga resor till och från diverse matbutiker utan att se särskilt många par för det första och definitivt inga bråk. De flesta vet att lägga band på sig i en sådan situation. En och annan uppmaning till ett barn har jag hört men alltså, att stå och bråka om ett tillbehör för öppen ridå borde vara ytterst ovanligt. (Hur ofta kommer man ens ihåg att man glömt en matvara just utanför butiken?! Det är väl först när man kommer hem och packar upp varorna som det uppdagas?)

  Svara

   Jag har jobbat många år i en större livsmedelsaffär och jo… Det är rätt många par som bråkar, tjafsar och gnäller öppet med/på varandra. Mycket sällan stora bråk men minde gräl och tjafs var vanligt. Flera gånger i veckan.
   Kanske det paret haft tuff dag på sina jobb, stressat iväg för att hämta eventuella barn, bara vill hem och ta det lugnt eller tvärtom har bråttom vidare till en fritidsaktivitet etc. Irritationen ligger många gånger nära ytan redan innan gissar jag, på vilket får droppen att rinna över och de tjafsar och bråkar publikt i affären.

   Svara

  Jag har varit sambo med två olika män. Efter den första, höll i typ 2 år, så så jag också ”Aldrig mer sambo!”. Men grejen var ju att VI två inte passade ihop! Vi bråkade om politik och religion och hade extremt olika tempo i livet. Klart skär sig då! Mannen jag bor med sedan ett år är som jag i en manlig kropp. 🙂 Vi är lugna, långsamma, introverta, har liknande värderingar…. Vi har aldrig bråkat. Och det får mig att inse att DETTA sambolivet är underbart. Vi har kul, mysigt, lite som att leva med en bästa vän som också tillför bra sex. 🙂 Inser i efterhand att det var förhastat att tro att alla som lever ihop bråkar och tjafsar om småsaker.

  Svara

  Kanske den ena vart gravid? Hur kan hon veta? Mins när hon själv vart hysterisk

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.