Kissie kan det där med att måla med ord…

Tycker ni om ostron? Min första gång var hemsk, tyckte det smakade som en kalsong som har legat på havets botten i massvis med år. Men andra gången när min kära mor serverade finare ostron med rätt tillbehör tyckte jag det var väldigt gott 🙂 Jag vill ju ha citron och rödlök på mina ostron, då är dom som godast enligt mig.//Kissie

Alltså, ostron?
Är det någonting man måste lära sig tycka om eller kan man stoppa in dem i samma kategori som Fernet, tubtoppar och selleri – antingen älskar du det eller så hatar du det?

Det smakade som en kalsong som har legat på havets botten i massvis med år.//Kissie

Kissies text av ostron tycker jag ger en mycket målande beskrivning om hur jag själv känner för ostron.
Varför skulle jag vilja betala dyra pengar för en slemmig klump som smakar kallsup?
– Åh, ostron som är så gott, särskilt om man får hälla en massa tabasco på det!

BULLSHIT! 
Om man endast tycker om ostronet efter att man dränkt det i Tabasco så är det ju Tabasco man gillar. Och om man endast kan äta ostron efter att tabascon tagit bort all tillstymmelse till ostronsmak så borde man inte äta ostron.
Tabasco på ostron känns som den vuxna varianten av när man som barn fick flytande penicillin som man var tvungen att jaga ner med läsk eller saft för att inte kräkas upp den på golvet, trots att den smaksatts med lakrits.

Jag ska starta en ny hashtag:
#vågavägraostron

 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Älskar ostron! Med en gnutta citron på, håller med om Tabascospaningen – det är ju lika smakfullt som att ösa ketchup på gourmetmat – borde vara förbjudet att förstöra ostron på det viset!

  Svara

  Vem är det som äter ostron med tabasco?

  Svara

  Ostron, nej tack!
  Musslor kan däremot gå an ibland. De är ju visserligen tillagade och har inte konsistensen av en stor snorbobba 😖

  Svara

   Precis!
   Ostron vet man ju inte om man ska tugga eller dricka…. blä!

   Svara

  Ostron är ju supergott!

  Svara

  OT: Men, räknar med att du sitter med pennan i högsta hugg och kryssar av frenetiskt i din Callender, han instagrammar sig i rasande takt mot nollan! Och med tanke på att han för en stund sen proklamerade att han inte längre skulle exponera barnen i sina sociala medier så är det anmärkningsvärt att 8 av de 10 senaste inläggen visar dem (också i ett inlägg adresserat till Henrik Schyffert..).

  Svara

   Callender 😀 HAHA

   Svara

  En tanke: om ni inte gillar ostron, ät dem inte. I de allra flesta kretsar är det väldigt sällan försöker tvinga dem på en.

  Och sluta beskriva andras mat i oaptitliga ordalag. Det är faktiskt bara ohyfsat.

  Svara

   Oops var har du tappat bort din humor?

   Svara

   En annan tanke:
   Om du inte gillar vad som står på en blogg, läs den inte.
   I de flesta kretsar är det väldigt sällan någon som tvingar den på en.

   🙂

   Svara

    Fast det där var väll att ta i !!

    Svara

     Åh Kurtis, du är minsann allas vår lilla mini-polis i kommentarsfältet. Synd bara att du inte lever som du lär.

     Svara

   Håller mig till kex med brie: ost-rån.

   Svara

   Men gode tid. Det är ju fullt normalt och vanligt att prata om vilken mat man gillar eller inte. Att ge målande beskrivningar av hur man upplever smaker är ju nåt man gör för att va rolig och skämta till det lite. Precis som att man kan överdriva smaker man tycker om genom att säga att maten smakade himmelskt eller att man fick en ”foodgasm”. Slappna av!

   Svara

    Vågar mig på art gissa att Amanda tyckt även ordet ”foodgasm” är ohyfsat att slänga sig med…

    Btw svamp smakar instängt tonårsrum och otvättade strumpor.

    Svara

     Sant om svampen, ett tonårsrum innehåller också garanterat någon form av svamptillväxt 🤢 hur kan man äta svamp? Svampar suger liksom upp juice från äckliga saker.

     Svara

  Håller helt med. Ostron är skitäckligt. Jag tycker det smakar som fiskrens ungefär. Förstår heller inte grejen med bläckfisk. Min fina kille bjöd mig på lyxig restaurang, 7 rätters och vi fick både bläckfisk och ostron och det var så sjukt svårt att låtsas det var gott. Jag var nog grön i ansiktet till slut. 🙁 Men 5 av 7 rätter var goda som tur var!

  Svara

   Att gilla koriander eller inte är genetiskt. Att bli arg över att andra gillar eller ogillar koriander är som att bli arg över någons naturliga hårfärg…

   Svara

    Linia, svaret var inte till dig föresten, kommentarerna hammnar bara lite som de vill…

    Svara

    Oj, visste inte men ser nu att 4-14% av befolkningen är medfödda ’cilantrophobes’!

    Svara

  Koriander är det värsta som finns

  Svara

   nej det är fänkål du tänker på

   Svara

    Haha, jag älskar koriander men hatar fänkål. Skippar gärna dill och persilja också 😅

    Svara

     Jag håller med på dill

     Svara

     Dill är fan helvetets krydda. Smakar som att någon kryddat maten med en rejäl spya!

     Svara

   Koriander smakar TVÅL! Så jävla äckligt.

   Svara

    Hatar korriander, citrongräs och typ persilja i sallad (typ tabbouleh).

    När jag bodde i Sydafrika insåg jag ganska snabbt att ALLT var typ dränkt i korriander. Till och med korvar var fulla med korriander. Bläh!

    Svara

     Ja, Cape Malay-köket kommer man inte undan i Sydafrika. I synnerhet i Kapstaden smakar det mesta koriander, kummin, nejlikor, kryddpeppar, kanel, kardemumma och fänkål 🙂

     Svara

    Koriander är livet 👌🍀👌🍀😍

    Svara

     Men vad är ni för folk som inte älskar koriander?
     Mest provocerande kommentarsfältet någonsin!

     Svara

    Korriander är djävulens påfund! Fy, så vidrigt! 😀

    Svara

     Ja fy fan va äckligt det är 🤢

     Svara

  Camcam! Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om Malin Berghagen och hennes inlägg om sjukhusmaten? Det skulle vara intressant att läsa vad du och dina läsare tycker om det 😊

  Svara

   Jag kan säga vad jag tycker (i egenskap av CamCams läsare). jag tycker det är sjukt tråkigt att hon måste lägga upp 15 citat om att ”äter man bra mat så är mediciner överflödiga” och att alla sjukdomar kan botas med mat osv. Dvs massa skitsnack! Kan man inte kampanja för bättre mat på sjukhusen utan att sprida massa konspirationer och lådsasfakta? alla vettiga människor förstår att både medeciner och god mat kan behövas samtidigt.

   Sen är jag inte hundra på att alla gamlingar skulle uppskatta att man bytte ut wallenbergare och potatismos mot rawfood och juicer, men visst borde det vara mer goda grönskar och mer välsmakande mat.

   Svara

    ”God mat” står det men skulle stått ”näringsrik mat”.

    Svara

  otippat att du hatar ostron 😛

  Svara

  Jag äter inte ostron… jag äter inte råbiff… jag äter inte sushi med rå fisk.
  En gång i tiden ”uppfanns” elden… och den var/är inte bara till för att värma kroppen.

  Svara

   Gud råbiff som är det bästa som finns!!

   Svara

    Hormonhottade likdelar. Så barockt!

    Svara

    K:

    Håller helt med dig 😍😍
    YUM YUM!!

    Svara

  OT men hur kan Johanna Toftby ha så många bloggläsare? Vad gör hon egentligen?

  Svara

   Igenkänning kanske? Ålderskomplex drabbar tyvärr väldigt många

   Svara

  Ostron: som en kall, slemmig snorklump man råkar få ner i halsen under ett hostanfall när man är sjuk.

  Svara

  Tycker verkligen att om man inte gillar nåt ska man inte behöva tvinga sig själv att tycka om det. Finns ett antal saker jag inte äter och varje gång man berättar det för nån, eller andra ska äta det i mitt sällskap kommer samma visa ”men du mååååååååååste ju lära dig äta det” Rätt irriterande faktiskt. Smaken är ju verkligen som baken. Vem säger att man måste äta vissa saker? Det jag syftar på är främst skaldjur, men även annat.

  Svara

   När jag varit på kräftskivor… äter jag EN välrensad kräftstjärt… skitrännan måste bort… sen hoppas jag att det finns pajer, sallad och bröd.
   Nä… gillar inte kräftor!

   Svara

   Särskilt när det är delikatesser man inte äter . Jag äter t ex inte skaldjur, ostron, musslor eller svamp och det känns ju måttligt motiverande att tvinga sig själv att äta något som andra gärna betalar dyrt för att äta pyttelite av. Varför, när så många blir glada att de får äta min del? Känns lite pärlor efter svin?

   Svara

  Jag tycker om ostron, men på ETT vis kan jag förstå om man umgås med ostronälskare och man VILL lära sig äta det. Så är det nämligen med oss Norrlänningar och en annan gourmé från havet. Surströmming! Jag älskar det och äter det så ofta jag kan men då jag började äta det och då de flesta börjar äta det så görs det med massor mandelpotatis, rödlök, smör ,gräddfil på tunnbröd. Det smakar INTE som det luktar (nu är jag van vid doften och blir endast hungrig då jag känner den 😉 ) Så tabascon kan kanske vara ett sätt att lära sig? Nu tvingar inte jag på någon vare sig ostron eller surströmming men ger tips om man vill prova däremot så råder jag INGEN någonsin dränka ostron i tabasco. Då känner man inte om de är bra eller dåliga vilket om man vet hur de ska smaka sparar mycket onödigt lidande.

  Svara

  Samma med allt kött, tror INGEN tycker om köttet i sig utan det är kryddningen och såserna som man dränker det i för att det ska bli ätbart. Fattar inte alls hur man kan äta sånt skit när vegetariskt smakar gott i sig och är bra för kroppen och miljön 😛

  Svara

   Fast mycket vegetariskt är ju också smaksatt och grejs, om vi ska vara petnoga 😉

   Svara

    Kryddor är ju vegetariskt 🙂

    Svara

     Zoooooom….✈️ 🤦‍♀️

     Svara

   Tror aldrig du ätit en fin bit kött från egen glad nötkreatur (eller vilt för den delen), grillad eller stekt i enbart smör – gudagott! Behövs verkligen ingenting till.
   Och där går jag självmant innan vegomaffian attackerar inom ett, två…

   Svara

   Du har uppenbarligen aldrig ätit nystekt bacon…

   Svara

    Som visserligen ofta är fullproppat med nitriter och andra aromer.

    Svara

    Haha, för det är ju inga smakämnen som tillsatts i bacon?!

    Svara

     _ : Eftersom du nu var så spydig så får jag tillägga att allt bacon inte är smaksatt. Gäller att välja rätt.

     Svara

   Nej jag gillar kött, fast inte allt så klart, Dennikorv är typ djävulens påfund. Men rådjurssadel, hästfilé, fin råbiff – mums!! Självklart behövs dock kryddor men det tycker jag om i princip allt man äter?

   Svara

   Jag gillar okryddat och osaltat kött

   Svara

   Jag kan äta rått älgkött när jag håller på att stycka upp djuret eller när jag håller på att tina inför matlagning. Så jo jag gillar kött om än lite extremt

   Svara

   Fast en riktigt fin köttbit med bara salt och peppar är helt underbart utan massa såser till eller för mycket tillbehör, en enkel sallad som bryter av lite duger.
   Bra kött tycker jag till och med förstörs om man använder grillkrydda, marinader och såser. Det beror såklart på vad man äter, det kan vara gott ibland också men att tro att normen är att äta det med massor med kryddor och sås är fel.

   För övrigt hatar jag mynta. Bor i London och britterna älskar att smaksätta allt med det, blir galen!

   Svara

  Har aldrig ätit o kommer aldrig göra de heller Ush. Kan lika gärna gå ner till havet 5min bort och ta med ett vinglas o fylla med havsvatten o dricka

  Svara

   Haha spot on! Lite slemmigare bara

   Svara

   Hur vet du det om du aldrig smakat då?

   Svara

  Ingen liknelse till vänner? :'(

  Svara

  Fast det är ju rätt mycket som inte är gott utan tillbehör. Sill tex. Vem äter bara sill? Man måste ju ha gräddfil, rödlök eller potatis till. Eller löjrom. Det är ju inte heller jättegott att äta nåt till. Men en löjroms-toast däremot. Det är fan i mej himmelskt gott.

  Svara

   Jag kan äta sill direkt ur burken 🙈✋🏻

   Svara

   Jag äter sill 🙂

   Allra mest vid ägglossning och de gånger jag har varit gravid (blir därför ofta rädd när jag blir sill-sugen. Tänker oftare graviditet än ägglossning liksom hehe)

   Svara

  Har aldrig testat, men så fort jag har/får chansen , ska jag slurpra i mig i allafall ett

  Svara

  Som folkar som ÄLSKAR Sushi men endast äter lax-sushi……

  Svara

  Jag smakar gärna på det mesta en gång, men ostron hör till undantagen. Blir äcklad redan av att tänka på konsistensen som jag antar att de har. Är väldigt känslig för just konsistenser, gravad/kallrökt lax och sill bl.a. kommer inte i närheten av min tallrik av samma anledning.

  Svara

  Åh fy för konsistensen! Kräks bara jag tänker på att ”äta” en klump hosta😱🤢

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.