Linnea Claeson fick nästan en spottloska i ansiktet

Fy fan!
Oavsett vad man tycker om Linnea eller sättet hon driver sina hjärtefrågor så finns det ingenting, INGENTING som försvarar den ursäkt till man som gör en sån här sak!
Nä, jag står för att jag inte kategoriskt backar en kvinna enkom för att hon är en kvinna, men när det kommer till hot, våld och kränkningar mot en kvinna så kommer jag aldrig, aldrig göra någonting annat än backa, stötta och sluta upp vid hennes sida.

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är så trött på män som beter sig som skit. Önskar att dom själva drabbas av det dom utsätter andra för!

  Svara

   För fan, män… Känner att jag börjar bli alltmer bitter. Jag har nog varit precis som Dessie å träffat as till män som utnyttjade mig när jag var ung och sårbar. Sitter på tunnelbanan och läser det här, armbågar lätt till mannen bredvid mig så han rättar till sig och slutar manspreada sig. Försöker påminna mig om fina killar som min sambo, men även han har lite svårt att förstå ”me too” och så riktigt. Men vi pratar om det rätt ofta och han försöker ta till sig.

   Svara

  Läste precis Dessies blogg, så knäckande.. Gör ont i hjärtat att läsa.

  Svara

   Fruktansvärt vad hon har gått igenom 💔 all kärlek till dig dessie. Du är stark!

   Svara

   Har inte läst hennes blogg på många år. Hemskt att läsa detta.. Jag har självt varit med om liknande händelser som henne. Kommer ihåg när hon var tillsammans med killen och hon publicerade bilder på henne där blåmärken o dyl syntes, och jag tänkte att det där är nog mer än bara klantighet på fyllan.

   Svara

   Fy så hemskt. Minns själv hur ryktena gick och hur mycket det skrevs och skvallades om det där när det begav sig. Skäms över att jag var delaktig genom att ta del av skvallret. Tur att de flesta av oss trots allt växer upp. All styrka till Dessie och alla andra som tog sig ur och bearbetar helvetet, och lite extra styrka till alla som befinner sig mitt uppe i det nu ❤

   Svara

   Fina fina Dessie ❤️

   Svara

   Äeh fy fan vad hemskt 😭😭😭 16 år gammal, hjärtat brister 💔

   Svara

   D*****e va? Visste att han var störd på något sätt. Kommer ihåg att Kissie varnade för honom och hans sätt.

   Svara

   Håller med, gjorde verkligen ont i hjärtat att läsa! Så starkt av henne att dela med sig <3

   Svara

  Idag blev jag nästan påbackad, av en man. Förjävligt, gubbslem!

  Svara

  Äckligt! Vidrigt!! Men jag tror inte han tänkte just att spotta och rapa på just Linnea Claesson för att hon ”driver vissa frågor”. Tror inte direkt att alla har koll på vem hon är och det är tyvärr inte ovanligt nuförtiden att män spottar på tjejer/kvinnor och är hotfulla. Obehagligt är det.

  Svara

   Precis vad jag tänkte, låter mera som någon random alkis/övrig missbrukare som gett sig på första bästa människa. Äckligt beteende oavsett!

   Svara

    Tror att du behöver vara mer rädd för män som grupp än för missbrukare faktiskt, eller jag vet det…. Jösses.

    Svara

  Någon som såg Parneviks idag? High quality! 😉

  Svara

   Jaa haha har inte gillat Parneviks när de haft gäster men nu var det faktiskt underhållande. Kommer fortsätta kolla👌🏼😊

   Svara

    Jag tyckte tvärtom, att det kan vara ganska underhållande med gästerna men att det nu inte räckte till. Det blev platt och tråkigt samt obehagligt med Peg och Filips “upptåg”.

    Svara

  Citerar Ithomas

  Jaha, även kvinnor, öhm män, kan vara idioter. Överraskande

  Svara

   Jag är felciterad #kränkt

   Svara

    Ithomas, hahah alltså gillar dina kommentarer😄

    Svara

  Kvinnan som kopierar texter så det skriker om det.

  Svara

   Och det gör mannens beteende ok eller tycker du?

   Svara

    Nope

    Svara

     Så hur är din kommentar relevant? Utom att ta upp något negativt om en kvinna som blivit utsatt för något obehagligt och ta uppmärksamhet från det.

     Svara

     Så vad har det med saken att göra?

     Svara

  Jag har varit med om att killar kommer sjukt nära och typ gör konstiga ljud högt. Alltid i grupp, precis som att de gör sådana saker för att imponera på varandra? Män i grupp är… de blir typ som små apor som ska hålla på att störa varandra. Man skulle kunna lägga på den där manliga speakern som alltid används i djurprogram på SVT för att beskriva gruppbeteendet: ”här har vi en grupp män en sen tisdagkväll. De närmar sig en kvinna och börjar plötsligt göra höga ljud för att locka på hennes uppmärksamhet”.

  Svara

   Kvinnor i grupp…äh det va inget.

   Svara

   Var med om just detta idag. Var på Coop med min fyraåring och veckohandlade. Dessutom ”extremt gravid”, dvs knodden kan ploppa ut vilken sekund som helst. Trött och slut med en gigantisk mage 😅
   En grupp på fyra killar, ca 16 år (?), börjar stoja i mellan samma hyllor som jag och pojken letar varor i. En av killarna tar tag mellan sina ben och ”juckar” fram och tillbaka i luften. Uppenbart att de riktar sig mot mig då ingen annan befann sig i samma ”hyllgång”. Jag ignorerade gänget men kände mig ändå stött, trots att jag nästan är dubbelt så gammal…

   Svara

    Du har all rätt att känna dig stött och utsatt, det där var inte okej! Kram

    Svara

    Var med om ungefär exakt samma sak när jag var gravid med första barnet.
    Blev både chockad, fascinerad och äcklad på samma gång.

    Svara

  Gäller det även när Isabella löwengrip blir utsatt för något..?

  Svara

  Ännu en mytoman…

  Svara

  Tappat förtroende för vad hon skriver tyvärr. Känns som hon ljuger/förvrider mycket. Kul att hon avslutar texten med ”gilla och dela” mitt i allt det upprörda.. aja

  Svara

   Håller med dig Fanny. Avarten av ”Feminism” är hennes levebröd, en produkt.

   Svara

   Det är så jävla märkligt hur hon lyckas vara med om så mkt skit från män heeeela tiden. 🙄

   Jag jobbar i en mansdominerad bransch och 80% av mina vänner är killar…är inte ens i närheten av att vara utsatt för så mkt skit. En å annan kille på krogen kan väl gå över gränsen men annars? Nä.

   Lite Tyra fenomen känner jag. Hon råkade ut för allt skit hela tiden, det var så synd om henne och det var alla andras fel.
   Börjar fundera om Linnea är den dryga (men självklart undanhåller det).
   Det kanske är hon som börjar med att skrika gubbslem och då först får en rap och en loska mot sig. Eller så ljuger hon om allt…eller så är jordens alla avskum just där hon hela tiden befinner sig. 🤦‍♀️

   Svara

    Men lägg ner… Tiotusentals kvinnor vittnade under #metoo om vad de utsätts för och du försöker ändå vifta bort problemet med hur män beter sig? Dessutom har Linnea många gånger sagt att långt ifrån allt som hon publicerar händer henne utan hon publicerar även de berättelser som kommer in till hennes konto.

    Svara

     Men suck! Självklart finns det rötägg och idioter till män som inte beter sig…men när en och samma tjej heeela tiden blir utsatt av så mkt skit… DET är märkligt.
     Skulle tycka samma om en och samma kvinna säger sig ha blivit våldtagen 50ggr.
     Då är något fel….

     Svara

     Jessica, läste du ens vad jag skrev? Linnea har aldrig påstått att allt hon skriver om händer henne.

     Svara

     Anonym-Ja självklart skriver hon om vad andra också får utstå men likväl utsätts hon själv för skit heeeela tiden som hon berättar om. Bra att problem lyfts upp, absolut, och jag gillade verkligen Linnéa i början men nu börjar jag ana att en hel del måste vara hittepå. Hon bygger ju sin ”kändhet” på just detta…

     Svara

  IRL trolling?

  Svara

  säkert….
  vi säger så

  Svara

  Men seriöst att hon hoppar ut på gatan och springer hem för att en man (förmodligen på en av inre sthlm gator) rapar mot henne. Händer värre saker…
  Ärligt tror jag att spottloskan är fabricerad för att historian inte ska låta så töntig och det verkar va hennes grej att tänja på verkligheten.
  Dessutom vart ja sparkad och spottat av en tjej helt oprovocerat (eller jo hon ville att jag skulle veta att jag inte fick umgås me hennes killar, vilka visste ja inte).
  Så ja brudar är lika vidriga människor oxå.
  Faktiskt värre än män enligt mig då det är främst kvinnor man blivit utsatt av. (Mobbing, misshandel, övergrepp, utfrysning, lögner/ luras, stöld)
  Och då är jag kvinna.
  Men samtidigt vet jag att det finns jättemånga superfina kvinnor och män så att döma nått av könen för ett visst beteende känns inte så smart om man vill hitta finisarna som är skyssta medmänniskor på riktigt 😊

  Svara

   Kan man få ha en diskussion om män där någon inte drar upp att kvinnor minsann också beter sig illa? Kvinnor är inte värre än män, på något sätt.

   Svara

   DU har upplevt värre våld och hat från kvinnor än män, men varför sa du inte det?! Då kan vi ju genast avfärda Linneas upplevelse, vem är hon att tro att vad hon var med om är en droppe i havet av våld och förtryck av kvinnor av män? Alla vet ju att incidenter under våldtäkt är ”töntiga” och inte ska sättas in i större sammanhang som patriarkalt våld och förtryck av kvinnor.

   Med för att vara lite seriös, önskar dig ett snabbt uppvaknade från internaliserat kvinnoförtryck, det är tufft när bollen trillar ner men kanske kommer du titta tillbaka på denna kommenteren och uppskatta vart du har kommit.

   Med det vill jag också säga att jag verkligen beklagar vad du har blivit utsatt för, lika som Linneas upplevelse inte ska förminskas så ska inte dina upplevelser heller göras det. Om du hade styrka att anmäla brotten du har blivit utsatt för så hoppas jag att jävlarna (oavsett kön) blev dömda och jag hoppas verkligen att du mår bra.

   Svara

    Nu blev Linn rapad i ansiktet inte våldtagen.
    Och tänk om det är kvinnors pissiga beteende som skapat våldtäktsmän och mördare?
    Om vi ska överdriva ämnet så säga.

    Svara

  Självklart äckligt och vidrigt att få en rapport i ansiktet av en gubbe med en äcklig andedräkt.. Men jag reagerar på att hon reagerar som om det var det hemskaste som någonsin hänt henne och helt unbelivable sjukt. . Hon är totalt chockad och kan inte själv ens förstå att hon kunde utsättas för en rap i ansiktet.. okej..

  Svara

   Tänkte jag oxå.. hon kan inte varit med om mycket.

   Svara

   Men alltså skämtar ni? Och hade också varit skärrad, förvirrad och äcklat. Han har ju uppenbarligen något fel, vem vet vad som kan hända? Sen hade det NATURLIGTVIS kunnat hända något betydligt värre än en rap. Det är inte själva rapen som gör en skärrad utan situationen.

   Svara

    Modus operandi: Rapa i ansiktet, sen styckmord.

    Svara

     Finns ett par steg innan styckmord men snyggt sätt att förminska en obehaglig upplevelse!

     Svara

     I lol’d

     Svara

     Rapen handlade såklart inte om en rap. Det är ett sätt för män att visa att de har makten och kan, om de känner för det, göra precis vad de vill med en. Det är samma sak som när de står lite för nära, stirrar på ens bröst, står i vägen med vilje och liknade grejer som går ut på att visa vem som är starkast. Det är riktigt obehagligt för man känner inget människovärde just då, utan du är bara en kvinna som en man låter komma undan för att han vill det. Jag hatar såna män.

     Svara

  Jag har jobbat ihop med bara kvinnor och bara män, och jag skulle välja männen alla dagar. Jag var tjej mellan 18-25 år och jag bytte jobb från en arbetsplats med både män och kvinnor till bara män i en ålder mellan 18-64 år (fabrik). Det var en liten skillnad med lite skitsnack av kvinnorna. Men när jag bara jobbade med män var det en jättestor skillnad, trevliga, uppmuntrande, hjälpsamma och inkluderande.
  Och sedan bytte jag till en avdelning med bara kvinnor, och det var en väldigt otrevlig upplevelse.

  Skitsnack, mobbing, lögner, m.m

  Jag tycker det nästan tävlas i att misskreditera män, och speciellt de kvinnor som är kända och numera lever på att hetsa mot män. Speciellt Linnea C, hon är nog inte helt oskylldig i detta. Att provocera män på fyllan kan vara både otrevligt och farligt, precis som att provocera fulla tjejer.

  Svara

   Det är din upplevelse kanske. Du måste ju vara en man på sättet du resonerar.

   Svara

    Snyggt att trycka ner en tjej för att hon tycker annorlunda. #feminism
    Jag har exakt samma upplevelse. Men jag blir väl kallad man för det jag med, för det är ju sann feminism. Spyr på denna vidriga extremist-ideologi.

    Svara

    Jag är kvinna och 50+, och har jobbat många år och i flera mansdominerade yrken. Min erfarenhet är att majoriteten av männen är trevliga och omtänksamma, till skillnad från kvinnor som bär sig illa åt.
    Skitsnack bakom ryggen, utfrysning och försöker alltid nedvärdera varandra, medan männen pratade alltid väl om sina fruar och flickvänner till skillnad från kvinnorna.

    Det kan inte vara en slump att jag bara träffat de trevliga männen, med tanke på att jag jobbat över 20 år i bilindustrin.

    Man har bara rätt om man tycker illa om män enligt dig.

    Svara

     Och jag har över 20 år i IT-branchen och har väl inte riktigt samma upplevelse…
     Men jättebra för dig!

     Jag skulle vilja säga att det finns rötägg bland både män och kvinnor, tyvärr. Har inte med könet göra.

     Svara

     Är också 50+ och har jobbat i olika yrken där män varit överrepresenterade och de allra flesta har varit trevliga och lätta att jobba med. Även om jargongen i vissa yrken kan vara lite rå så har det aldrig gått över gränsen.
     Att arbeta på en kvinnodominerande jobb har däremot bjudit på vissa utfodringar och att kvinnor inte alltid kan hålla tand för tunga eller sträcka ut en hjälpande hand är den erfarenhet jag haft.
     Kanske har jag bara haft tur men samtidigt gäller det att sätta ner foten och säga till om det är något man reagerar på direkt. Att vara ärlig och saklig kan lösa många problem:)

     Svara

     Jag har 12 år i arbetslivet, varit på cirka 7 olika arbetsplatser och har helt tvärtom upplevelse mot vad du har.

     Svara

   Håller helt med dig, hela ditt inlägg till 100%.
   Har också jobbat med bara män och med blandat och det är med enbart män som det varit enklast att arbeta, att komma överens och att trivas på arbetsplatsen.

   Svara

   SÅKLART att man inte kan diskutera män utan att någon ska komma och berätta att kvinnor är värt. Jättetråkigt att det har varit trist på din arbetsplats och alla kvinnor som du har mött har varit idioter enligt dig (förmodligen beror all bemötande på dig själv).
   Det spelar ingen roll hur kvinnor har betett sig på din arbetsplats för i världen, genom historien, så har män alltid betett sig som svin. De har utrotat hela folkslag, det har våldtagit barn och kvinnor som krigsföring, de har våldtagit kvinnor och barn för nöje, de har byggt upp företag som går ut på att få människor att döda sig själva, de har fått kvinnor att röka genom att göra det till en självständighetssymbol, de har startat alla krig, slavhandeln, trafficking, tjuvjakt som har utrotat djur, de har en subkultur som går ut på att tortera och lemlästa kvinnor, de har spärrat in kvinnor för ”hysteria”, pedofili, porrindustrin osv osv.

   Svara

  Jag tror mest att det var en man som gick förbi henne på gatan och rapade högt i luften (med den brist på respekt och hygien som män ofta har). Och that’s it. Sen skulle hon förstora upp det för att kunna göra det till en sociala medie historia.

  Svara

   Att påstå att kvinnor överdriver och ljuger när de berättar om deras erfarenheter och upplevelser av män är ju ungefär den vanligaste metoden för att tysta kvinnan. Och sen undrar vi varför kvinnor är tysta och inte säger ifrån, lämnar sina våldsamma män eller anmäler…

   Svara

    Det är mycket vanligare att håna och trycka till kvinnan om hon dristar sig att ha en annan upplevelse än extremfeministerna! Då är hon man, patriarkatets medlöpare, kvinnohatare, hjärntvättad osv. Vidriga jävla sekt, feminismen. Man måste vara bra tappad om man skriver under på dess bisarra hjärnspöken.

    Svara

     Att det skulle vara mycket vanligare tror jag inte på.

     Svara

     Och för den delen, att ha en annan upplevelse är inte samma sak som att förminska någon annans och påstå att hon överdriver och ljuger. Man kan ha olika upplevelser och erfarenheter OCH lyssna på varandra utan att döma. Jag har aldrig blivit spottad på, betyder det att Linnea ljuger?

     Svara

     ”Man kan ha olika upplevelser och erfarenheter OCH lyssna på varandra utan att döma.”
     Aha, precis som feministen Okej som genast beskyllde Ensomvet för att vara man för att hon hade en annan upplevelse som inte passar in i feministernas manshatande offernarrativ. Lyssna utan att döma, jo tjena.

     Svara

     Varför skulle man inte hata män? Nr.1 på min lista över att hata män är pedofili

     Svara

     Anonym 10:45 – jag svarade på din kommentar, inte okejs. Huruvida hen är feminist eller inte kan jag inte avgöra. Att klumpa ihop alla feminister till vidriga sektmedlemmar får stå för dig, det jag diskuterade var hur kvinnor tystas genom att bli misstror da och anklagade för att ljuga, för att i nästa stund bli dömda och skammade för att de inte säger ifrån, för att de inte anmäler osv. Vill du diskutera det är du välkommen att svara för det är en viktig diskussion tycker jag. jag har däremot inte lust att diskutera vad andra högre upp har svarat på någon helt annan kommentar eller om man är hjärntvättad som feminist eller inte. Då avslutar jag det hellre här.

     Svara

    Jag påstår inte att kvinnor ljuger och överdriver, jag påstår att Linnea gör det.

    Svara

   Det tror du ja, men du vet inte. Ändå vill du misskreditera Linnéa.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.