Dessie öppnar upp…


Alla bilder kommer från Dessies blogg

Sedan några månader tillbaka har Dessie varit näst intill varit helt frånvarande på sociala medier.
Hon studerar till mäklare och berättar att hon på 16 månader ska bli klar med sin utbildning.
Det betyder ungefär 1-2 tentor i månaden MINST och jag måste erkänna att jag är riktigt imponerad av henne.
Hur många andra influencers har man hört om genom åren som berättat att de ska utbilda sig, byta bana och bransch men som knappt hunnit börja innan de hoppar av?
Många – Och om jag ska vara ärlig så trodde jag att även Dessie skulle gå att återfinna där efter ett par månader men tji fick jag!

Jag kunde inte ha haft mer fel och hur jag tänker där kan jag utveckla om det är någon som är intresserad, men just nu vill jag lyfta fram det inlägg Dessie publicerade igår där hon berättar hur hon – vid 16 års ålder – inledde en relation med sin chef som var 10 år äldre än henne, en relation som kom att utvecklas till ett rent helvete.

Han låste in mig i vår lägenhet. Han slog mig var och varannan dag. Han tvingade mig göra saker jag inte ville. Ni förstår nog.. Jag trodde, helt ärligt att jag skulle bli mördad av honom, att det skulle bli mitt slut. Varje gång han slog mig, så visste jag att nu, nu händer det. Nu finns jag inte mer. Men jag vaknade upp, efter att ha däckat av slag flera gånger. Och jag minns varje gång, efter att jag vaknat och han hade lugnat ner sig timmar senare.. då kröp jag alltid ner i sängen som en liten liten boll under täcket, sedan grät jag så tyst som en mus så han inte skulle höra mig.. tills jag somnade.

När jag vaknade dagen efter så var allt oftast ”glömt” (för hans del) han var sitt vanliga trevliga jag, som ordnade med frukost på sängen för att vara lite ”extra” snäll eftersom att han hade spöat på mig kvällen innan. Så gjorde han alltid, varje gång han hade slagit mig trasig så var han ”extra” snäll dagen efter. Tills han blev arg igen..//Dessie

Dessies inlägg är långt och jag gör det inte rättvist om jag ska försöka mig på att sammanfatta det, utan jag rekommenderar alla att gå in och läsa det i sin helhet.

Kanske kan Dessies historia hjälpa någon som redan är i en eller som är på väg in i en destruktiv relation?
Kanske finns det någon där ute som hindras från att gå i samma fälla som Dessie, jag och tusentals andra kvinnor där ute redan gått i?
Jag beundrar Dessies mod att dela med sig av det här inlägget och jag hoppas innerligt att det kan hjälpa henne att till slut kasta den där ryggsäcken full av skit som hennes ex spänt fast på hennes rygg.

Det där exet förresten..
Honom har inte bara Dessie råkat ut för utan både Kissie och jag själv har erfarenheter av honom som ni kan läsa om här om ni vill.
Ingenting ens i närheten av det Dessie råkat ut för så klart, men jag var jäkligt snabb med att dra öronen åt mig efter vårt första möte.

Fy fan vad starkt och modigt av Dessie att skriva det här inlägget, trots att varenda cell i hennes kropp med största sannolikhet skrek ”NEEEJ!”

Dessie har inte nämnt den här mannen vid namn och jag ber er att inte heller göra det!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  💪💜

  Svara

  Det skär i hjärtat att se hur hon har haft det! Jag önskar så att dessa tjejer som är viktiga förebilder kunde slå på trumman och göra en omfattande kampanj där de visar sina följare att ingen förtjänar misshandel, att sådant ska anmälas och att man alltid ska lämna människor som kränker och begränsar!

  Svara

  BRA där Dessie.
  Jag tror vi alla som levt i en sådan relation kan se mönstret. Jag vet inte hur många smycken jag sålt i väg och skänkt pengarna till kvinnojouren, smycken som betyder: förlåt och var tyst, nu ser du väl att jag älskar dig? Att jag inte själv behöll pengarna beror inte på att jag är stenrik utan för att jag arbetar ideellt inom tjej och kvinnojouren i min kommun och jag tänkte att det var ett bra sätt att ge bort dem till så jag lämnade mitt guld till kassören, hon skickade in och fick pengar för det, annat såldes via andra auktioner. Jag slapp själv att ens ta i det. Dessie är en som vuxit i mina ögon mer o mer. bla. detta med utb. hon vill något den tjejen, helt klart. My Martens- motsatsen. Hon verkar vara nöjd med att ha funnit sin kärlek och leva sitt liv nu och det är väl inget fel i det iofs vem är jag att döma.

  Svara

   Inget ont mot dig nu Tova, men det är just det där med att man tittar på en bloggare och jämför sedan en annan med den som jag tycker är lite problematiskt. Dömmer den andra efter vad som framkommit eller gjort från den första. De är alla individer och bara för att man ser likheter i deras upplägg på bloggarna så har de inte samma personlighet eller livserfarenheter.

   Tänk om du, som många gjorde förr, bedömde dig utifrån var du bor och vilka grannar du har. Hade inte varit rättvist eller hur? Så upplever jag att många som läser bloggar gör. Om en har en personlighet som har tex ljuger mycket, så antas alla andra att göra samma sak. Eller om en kom från en rik familj och är bortskämd så gör nog alla andra det med.

   Jag tycker att den synen har varit så omänsklig och orättvis.

   Ja ja, dagens tankar innan första koppen kaffe.

   Ha en bra dag alla. 🌸💞

   Svara

    What?! Innan första koppen?!?! Klockan 10:30??!!? Är inne på 3:e.. för övrigt kloka ord.

    Svara

    Jag har absolut inga problem med att ta kritik alls, jag lär mig av det. Men jag förstår inte nu vad du menar?
    Menar du i min jämförelse mellan Dessie och My Martens? Det jag menar där är att jag ser en stor skillnad på att de båda läser samma utbildning? Men My verkar utifrån sina sociala medier mer satsa på livet med kärleken? Eller att jag tycker Dessie har vuxit i mina ögon? Det har jag tyckt under tid och nu skrev jag det. Eller hur menar du? Enlight me som man brukar säga 😀

    Svara

     Tova: Det var väl inte kritik just mot dig utan bara tankar som väktes iom att du tog upp My tillsammans med CamCams ord ovan där hon gjorde samma sak när hon dömde ut Dessie att hon skulle inte lyckas med sitt nya jobb pga hur det gått för andra bloggare.

     Jag kunde kanske varit ännu tydligare än min första mening i kommentaren att jag inte tyckte du gjort något direkt fel utan att det hela var mer allmänt hur många skriver på nätet ? 💚

     Anonym: Börjar dagen med ett par koppar te för att det landar bättre i magen men kaffe landar bättre i huvudet. 😉😊

     Svara

     The real Hmm: Ok, då är jag med… Jag har inte tänkt på det, men det ska jag ta till mig för det är nog så att det är enkelt att dra alla som ska styla om, plugga till ett yrke som är influenserinspirerat dras över samma kant, i alla fall för mig. Btw. faan vad du är duktig som dricker te direkt, nä här ska magen tjäras ner med kaffe innan ögonlocken hunnit upp 😉

     Svara

   My Martyr hoppar ju på allt möjligt, blir sjukt intensiv en period och sedan blir det tyst. Jag är inte ett dugg förvånad över att mäklarutbildningen är ett avslutat kapitel.

   Avseende Dessies inlägg så är jag glad över att hon vågar öppna sig så pass mycket. Säkerligen en del i bearbetningen för hennes del samt att det behövs att människor som har varit utsatta delar med sig för om det hjälper en endaste person att inse att felet ligger hos förövaren och inte hos dem så är det guld värt.

   Svara

  superstarkt av henne att berätta!
  Men jag undrar, någon som minns hela kaoset med cassie? Att hon hade misshandlat dessie? Var det bara en cover up för exet? Minns att hon använde några av dom bilderna i det inlägget.
  Fyfan vilken skräck asså, 16 år… ):

  Svara

  Tycker Dessie verkligen har levlat upp, och det trodde jag inte att jag någonsin skulle säga för några år sedan. Från att ha varit otroligt enkelspårig och oförmögen att se världen ur någon annans perspektiv har hon blommat ut fullständigt. Att kliva ifrån bloggen lite var både modigt och jäkligt bra gjort får man säga.

  Angående inlägget så vill jag minnas att det talades friskt om den här snubben förut och det var ju inte direkt någon hemlighet vad han höll på med. Vad sysslar han med idag och har han på något vis fått stå till svars för sina svinigheter, eller håller han på och härjar fortfarande?

  Svara

   ”Från att ha varit otroligt enkelspårig och oförmögen att se världen ur någon annans perspektiv”. Vad menar du ens?? Är det rätt läge att skriva det under det här inlägget? Att DU upplevt henne så när hon var yngre är din tråkiga åsikt som du borde hålla för dig själv idag.

   Svara

    Jag menade det jag skrev, och ja det var väl ett ganska bra läge att påpeka hur mycket Dessie vuxit när hon skrivit hela sin bloggkarriärs allra viktigaste och bästa inlägg?

    Svara

     Du verkar vara en empatisk person! Not.

     Svara

     Fast det är nog mer du som vuxit och fått upp ögonen lite tror jag. Tex hennes inlägg om vad att göra för att må bättre vid psykisk tycker jag lästes och bedömdes väldigt orättvist och det sattes ord på henne samt åsikter som hon aldrig haft eller skrivit.

     Ni var många som hittade på tolkningar om det hon skrev när man om man ville kunde hitta andra sätt att tolka det hon skrev på.

     Hon var och är inte bra så på att skriva så då får man anstränga sig lite mer för att förstå vad hon menar. Tycker jag. 🌸

     Svara

     VDS: Du får jobba på det där med att ge uppskattning och komplimanger om det du ville säga verkligen var att detta är Dessies allra viktigaste och bästa inlägg. Verkligen en lång väg att gå där… Lycka till!

     Svara

     Inga glasögon. 😉

     Psykisk ohälsa….
     mm
     mm

     Svara

     Tack Shorji. Du verkar själv vara oerhört trevlig!

     Svara

     ”Ganska bra läge att påpeka hur mycket Dessie har vuxit(…)” för en som inte är i dina tankar som att du står i position att ställa dig till doms över/står över människan du raljerar kring)? Alltså, bra läge för vem? För Dessie? Men bra att du fångade ögonblicket, annars hade vi kanske gått miste om din subjektiva tolkning om hur en människa du bara har mött en virtuell blogg-version av har varit som människa när hon var 16.

     ” Från att ha varit otroligt enkelspårig och oförmögen att se världen ur någon annans perspektiv har hon blommat ut fullständigt”. Så knäpp grej att lyfta, liksom vem kan anklaga någon för enkelspårighet, att bara se världen ur sitt egna perspektiv etc baserat på den bild en ung människa väljer att lägga upp av sig själv – som kan motiveras av allt möjligt; ideal, självbild för att provocera lite etc. och när sagda person i tillägg bara är 16 år gammal Och sedan låta det vara ett raster för hur man menar att människan är som person, för att så bli förvånad när samma människa i tjugoåren börjar visa flera sidor av sig själv?

     Svara

     Helena + Shorji: ♡♡♡

     Svara

     Jag uppskattar Viktor.

     Svara

     Ithomas,
     Förvånande, en man som håller en annan om ryggen.

     Svara

     OMG måste vissa blanda in kön i ALLT? Låt Dessie lysa nu och få den uppmärksamhet hon förtjänar med detta inlägget och håll könspåhoppen i detta kommentarsfältet borta för ett tag.

     Svara

     Anonym: Könade du precis mig? 😉

     Svara

    Ja, väldigt märklig respons på ett inlägg med det här innehållet. Också en tvättäkta mansbedömning aka negging på det, hur många sådana har man inte fått?
    ’Komplimanger’ som bygger på att ta ner en, och från en man som alltid förutsätter att han själv är i nån slags position att döma och bedöma andra, och att hans åsikt är intressant för någon…
    Men, kanske var Viktor själv, då för några år sedan, ’enkelspårig och oförmögen att se världen ur någon annans perspektiv’ när han utvecklade denna åsikt och tror nu att vi alla är lika intresserade av hans tyckande som han själv – men det finns ju hopp för alla, blomma ut!

    Svara

     Bra skrivet, Aya!

     Svara

     Håller med

     Svara

     Tack detsamma, Shorji ♡

     Svara

     Jag tycker nog faktiskt att jag är mer enkelspårig nu än för några år sedan och just den delen tror jag inte jag kommer utveckla så mycket eftersom jag i någon mån valt att bli mer enkelspårig. Vad gäller perspektivet är jag förhoppningsvis på väg åt rätt håll i alla fall, om än med små steg. Nu fick jag ju till exempel chansen att se mig själv ur ditt perspektiv och det borde rimligtvis vidga mina vyer, så tack för det.

     För att det ska loggföras vill jag bara poängtera att jag troligtvis är närmare att vissna än blomma ut.

     Svara

     Men fyfan vad vidrigt ni tjejer håller på, bara för att någon inte skriver exakt som ni önskar. Kvinnor alltså…

     Svara

     Anonym,
     Varför drar du alla kvinnor över en kam?

     Svara

     1) Hur kan du veta att alla som yttrar sig här är ’tjejer’?
     2) Tack för att du så pedagogiskt förevisar hur kvinnor och män döms olika:
     Viktor börjar med att ta ner och döma Dessie, och det under ett inlägg som handlar om förfärligheter hon varit utsatt för, vi som reagerar på det är ’vidriga’, och med ditt ’kvinnor alltså’ visar du på att du menar att det skulle vara något slags kvinnligt beteende att ’hålla på’ så här. ’Hålla på’ med exakt vad? Männen diskuterar och kvinnorna tjafsar och ’håller på’, menar du?
     Fast ditt antagande att de som påtalar Viktors osympatiska drag skulle vara kvinnor kan du iofs ha rätt i, tror aldrig jag varit med om att en man ryckt ut och påvisat en annan mans snubbiga/förtryckande/sexistiska beteende mot en kvinna…

     Svara

     + 1 på alla dina kommentarer.

     Svara

   Vad jag minns skrev du ett helt gäng riktigt pissiga kommentarer till Dessie back in the days och nu detta. När ska DU ”blomma ut” och ”levla upp”? För baserat på denna kommentar står du och trampar på exakt samma ställe som för 7 år sedan.

   Svara

   ja du Viktor, dig har man ju i princip alltid kunnat hitta på Dessies blogg ( inte alltid så snällt)

   Svara

  Modigt och stort av henne att berätta sin historia! Hoppas att karma tar den vidriga personen som skadat henne så mycket.

  Svara

  Spam??

  Svara

  Men den här ”människan” skriver tydligen inte för fort!?

  Svara

   Ha ha ha😂🤣

   Svara

   Borde dock finnas filter för överdrivet utropsteckenanvändande!
   Vi förstår att allt RobertNup skrivit är superspännande och revolutionerande!
   Men vi förstår inte vad det står!

   Svara

  Vill ge 16åriga Dessie en stor varm kram och ge nutida Desirée en lika stor kram som vågar gå ut och berätta om de fruktansvärda hon gått igenom <3 <3 <3

  Svara

  Varför ska en sån idiot skyddas? Ut med namnet bara, alla kan väl ta reda på det hur lätt som helst ändå. Fyfan att så många kvinnomisshandlare bara får leva vidare precis som vanligt medans deras offer är förstörda för livet. Blir så jävla förbannad! 💔💔💔

  Svara

   Förtal, tyvärr.

   Svara

    Ja, det handlar inte om att jag inte vill, utan att jag inte får. Tyvärr.

    Svara

     Jo jag förstår ju det tyvärr. Blir mest förbannad på samhället.. men inte så svårt att ta reda på vem det är som sagt, så hoppas att de flesta känner till det så han inte får möjligheten att utsätta nån mer..

     Svara

  Oerhört starkt av henne att dela med sig av detta.

  Svara

  Tror dom flesta visste.. Men det var nog mycket värre än vad man trodde. 💔 hemskt. Men tror (detta är bara spekulationer dock) att Simon inte heller var en ängel direkt, minns den där bilden där han håller stryptag på henne ute på krogen.. usch. Men tror kanske det är mkt svårare att outa Simon eftersom han är pappa till hennes barn o hon vill säkert hålla han på God fot, och så kanske han inte var lika våldsam o elak som daniele så därför kanske hon tror att han inte var dum trots allt… (Bara spekulationer) hur som helst. Hoppas hon har det bra idag! ❤

  Svara

  Det var riktigt jobbigt att läsa 🙁 Stackars Dessie, hon var ju bara barnet. Varför gör (vissa) män så mot kvinnor?! Helt sinnessjukt. Tack och lov att hon kunde ta sig ur det. Modigt att berätta!

  Svara

  Hur gammal är Dessie nu?

  Svara

   Om du läste hennes inlägg skrev hon att hon var 16 år 2010. Räkna?

   Svara

    Easy there, tiger 😂

    Svara

     Sorry mest trött på att folk alltid frågar innan de läst, frågar innan de googlat, etc 😄

     Svara

   Madelene: Vilken onödig och spydig kommentar. Pinsamt.

   Till frågeställaren: Hon är 94:a och fyller alltså 24 år nu till sommar.

   Svara

  Så med andra ord var denna ”D-bag” (som Kissie nämner i sin bok) samma kille som inledde ett förhållande med Dessie och misshandlade henne. Om jag minns rätt så manipulerade han även Kissie när hon var 16 år att inleda ett förhållande med honom, och tvingade henne att göra saker som hon ege tligen inte ville. Usch för denna människa. Det är bara att googla Dessie pojkvän så dyker han upp, han var den som köpte hennes hund Coco och drev portalen WeRun som lurade flera bloggare på hundratals kronor.

  En sådan människa förtjänar att outas, just sayin…

  Svara

  Fyfan vad starkt. Detta fick mig att ringa kvinnojouren idag. Trodde aldrig dessie skulle vara den som kunde få det att hända. Så viktigt att inse att man själv är viktig. Nu räcker det.

  Svara

   Ta hand om dig. Du ÄR viktig. Han som slår är inte värd dig ❤

   Svara

   Lis – hejar på dig!
   Du är viktig.

   Svara

   Om du tycker att det skulle vara rätt för dig så: packa ihop allt du vill och/eller orka ha med dig (inklusive barn om det är så) ta dig till en närstående och ring därifrån. Se inte tillbaka. Önskar dig lycka till som går att önska.

   Svara

   Vad personen som behandlar dig illa än säger:
   Du förtjänar det inte.
   Det är inte ditt fel att han mår dåligt.
   Det är inte ditt fel att han blir arg.
   Det är inte ditt fel att han blir ledsen.
   Det är inte ditt fel att han blir rädd att förlora dig.
   Det är inte ditt fel. Det är INTE ditt fel.
   Han älskar dig inte.
   Han kommer inte ändra sig. Även om han SKULLE kunna ändra sig kommer du ALDRIG kunna vara säker på att han aldrig kommer skada eller såra dig igen. Aldrig.
   Du älskar inte honom.
   Du är värdefull.
   Du kan ha ett liv som inte innefattar allt det hemska ditt liv nu består av.
   ”Vem kommer älska dig?” kanske han säger; troligen kommer du själv att älska dig. Du kommer också, i sinom tid, kunna både älska och bli älskad.
   Om du är rädd för att lämna honom – gör det ändå. Troligen är du redan rädd för honom. Rädd för vilket humör han ska vara på, rädd för att inte veta om du har gjort något fel, rädd för om du ska säga något fel, rädd för att du ska provocera honom. Rädd för om han ska bli arg. Rädd för att han ska slå dig. Rädd för att inte veta, om du kommer dö när han slår dig. Om du lämnar honom, trots att du är rädd, har du chans och möjlighet till ett liv utan rädsla. Ett liv där du kan leva. Vara glad. Vara lycklig. På dina villkor.
   Du är värdefull. Det är inte ditt fel.

   Om du har barn: det är din skyldighet att lämna en sådan relation. Det är din skyldighet att låta dina barn slippa detta.

   Du KAN lämna honom. Ta hjälp. Ring polisen. Skriv upp och notera alla hot, allt han gör som är olagligt. Alla kränkningar, alla hot, alla slag. Alla gånger han försöker manipulera dig.

   Du ÄR värdefull. Du är värd att leva ett liv med lycka.

   Svara

  Jag har också levt i ett förhållande där psykisk och fysisk misshandel var vardag. Känner igen mig i väldigt mycket som hon skriver och kämpar idag med många saker som t ex ångest, ptsd och depression. Det hon gör är otroligt starkt och jag hoppas verkligen att det kan hjälpa flera som är i samma situation idag ❤️

  Svara

  Apropå Kissie, vad händer med hennes bror? Inte hört något om honom på flera år. Minns inte ens vad han heter, Jonas?

  P.s KAN FORTFARANDE INTE KRYSSA I ”PRENUMERA PÅ DIN KOMMENTAR”, OTROLIGT ENERVERANDE. (sitter på IPad)

  Svara

   Peter!

   Svara

   Peter08. Han bor och pluggar i Florida. Han bloggar sporadiskt, du hittar bloggen om du googlar.

   Svara

  Den dagen Dessan visar upp ett bevis på att hon gått klart OCH dessutom klarat av alla tentor så kommer jag tycka att hon är duktig, övermänskligt duktig? Inte alls, inget unikt i att plugga, inte ens då man har barn. Bra att hon försöker växa upp.

  Svara

   Känns som det kvittar om du tror på henne eller hurvida du tycker hon är duktig, kan inte tänka mig att din åsikt om det hela är det minsta viktig för varesig henne eller någon annan.

   Du känns ju så en jävligt härlig person när det enda du kommenterar under ett sånt här inlägg, är vad DU tycker om henne?

   Svara

   En mäklarutbildning innefattar 120 hp. Att klara av det är absolut bra. Att klara av det samtidigt som man jobbar 80-100% är riktigt bra. Att klara av det med barn är ännu bättre. Barn blir sjuka. Barn har olika behov. Barn är vakna vissa nätter, kräver närhet andra nätter som gör att du inte får sova. Jag har aldrig läst hennes blogg och baserar inte min åsikt för specifikt henne. Men din kommentar känns SÅ tröttsam. Grattis till dig att du tydligen klarat en utbildning när du har barn och har arbetat mycket vid sidan av! Synd att du inte ger dig själv fler klappar på axeln. Det kanske du kan behöva!

   Svara

   Försöker växa upp? Hallå, kommentarsmobben, var är ni? Kanske är j en kvinna och därmed inte lika intressant att såga vid fotknölarna?

   /Linda

   Svara

  Fyfan vad jobbigt det var att läsa hennes inlägg. Vilket helvete. Så tråkigt också när hon berättar att hon brukade vara en person som alltid var positiv, daltade inte med negativa känslor, och efter hans skit så har hon ångest. Jag hoppas inte att han kommer undan med detta när hon måste leva med allt det här… All kärlek till Dessie ❤️.

  Svara

  Tycker att den sexuella myndighetsåldern borde höjas. Det borde inte vara lagligt för vuxna att utnyttja barn sexuellt.

  Svara

   Ehh, lagligt för vuxna att utnyttja barn sexuellt..?

   Svara

    Ja, alltså borde inte vara lagligt för någon som är 20+ att ha sex med någon som är under 18.

    Svara

  Vi vet vem det är och nu är det upp till oss att anmäla. Det är aldrig försent.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.