Bloggarnas favorittränare till Biggest Loser

Pischa Strindstedt är tränaren bakom konceptet och träningsstudion”Wörkout” som både Paula och Annica Englund tränar tillsammans med.
Igår avslöjade hon att hon är den nya tränaren i den kommande säsongen av ”Biggest Loser” och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.
Jag har alltid tyckt att Pischas inställning till kost och framförallt träning känts sund, och Biggest Loser är så långt ifrån det som man kan komma.
Olga Rönnberg som tidigare haft Pischas roll som en av två tränare i programmet har kritiserat programmet på Facebook och det verkar vara fler personer som gått upp praktiskt taget all vikt igen efter programmets slut än de som lyckats bibehålla sina resultat eller någonting i närheten av det i alla fall.

Deltagaren Michael Sjögren slutade tvåa i finalen 2012 med en viktminskning på hela 71 kg men gick upp hela 15 kilo veckan efter och har sedan dess gått upp till att slutligen landa på sin originalvikt. Han är nu tillbaka på slottet tillsammans med Bartosz Komenda, som vann hemmapriset i 2014 års säsong.
Jag förstår inte hur man kan utsätta sin kropp för det här en gång till. Fler och fler människor som deltagit i programmet världen över vittnar om hur förstörda deras kroppar blivit av att träna så mycket och äta så lite.

Det är nog därför känner jag mig en smula besviken över att Pischa tackat ja till programmet då jag alltid tyckt att hennes inställning till träning och kost känts sund och Biggest Loser är inget av det.
Kanske är det en chans för henne att synas och få ut sitt varumärke men jag kan inte låta bli att undra om det här verkligen kommer vara till hennes fördel.
Det spelar ingen roll hur mycket sunt tänk hon försöker få in i sitt sätt att träna deltagarna. Det är och förblir en tävling i viktnedgång som ska visas på tv och då förväntar sig tittarna något mer än några hekton här och där.

Vi jobbar med chock-tv. Vi vill få sjuka före- och efterbilder, sa tränaren Michael Hollsten förra året till tidningen Hänt, och det är klart det är så.
Det blir bra tv men på bekostnad av deltagarna.

 

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Camcam, vad tänker du om Ida Wargs kommentarsfält på hennes youtube ”Vaginalt eller kejsarsnitt?”

  Jag blir så provocerad och mörkrädd. Kvinnor och även barn som förmodligen för vidare sin mammas åsikt – VAGINALT ÄR DET ENDA RÄTTA. (”För att jag klarade det minsann utan bedövning” ”naturligt är bäst” ”är en fantastisk känsla att föda sitt barn på riktigt”… ett extra finger växer ut på ditt barn om du föder m planerat snitt osv)

  Varför kan vi inte istället backa varandra och lära våra döttrar att alla kvinnor har förmåga att fatta det bästa beslutet för sig själv och sin egen kropp??

  Kalla mig foliehatt, men vården gör ju sitt för att vi ska tycka det. Riskerna vid vaginalt minimeras och kejsarsnitt överdrivs (hänvisade till sk studier som baseras på alla sorters snitt. Säger ju sig självt att en stor bukoperation blir säkrare om den är planerad än görs akut under stress)

  Givetvis ska det finnas rekommendationer, men huuuuur kan beslutet vara ngn annans än kvinnans? Låt folk göra som de själva vill för fan.
  (Nej, jag personligen skulle inte välja snitt. Men tycker det är fruktansvärt att de som vill inte har någon rättighet till det)

  Svara

   Fattar inte ens hur folk orkar bry sig hur andra föder barn?

   Svara

   För att i alla aspekter inom vården lyssnar man på läkaren/kirurgen. Om jag får blindtarmsinflammation kan jag inte kräva hur de ska operera mig, jag kan inte heller kräva att kirurger opererar ut den i förebyggande syfte. Att kvinnor inte vill föda vaginalt har oftast att göra med att man vill behålla kontrollen, man är rädd för att spricka, töjas ut, bajsa på sig mm. Men det är så det är att föda barn, det är normalt. Kejsarsnitt är fantastiskt för de kvinnor som inte kan föda vaginalt, har varit med om en traumatiskt förlossning eller har andra traumatiska minnen kopplade till det. Men att kvinnor ska kräva op för att man helt enkelt inte vill bajsa ner sig eller töjas ut är galet, så gör man aldrig inom vården utan kroppen ska sköta det som den kan själv.

   Svara

    Vilken syn på födande kvinnor! Som de vore små barn som skulle uppfostras. ”Så är en förlossning”, hur ska det hjälpa någon som känner ångest? Hoppas man slipper dig som läkare/ barnmorska iaf, trots att jag vill föda vaginalt.

    Svara

     Många vuxna är tyvärr som små barn. Bara för att man är vuxen betyder det inte att man vet bäst.

     Svara

     Men det är ju verkligheten? Hur hjälper man med ångest av att låtsas som något annat? Det är inte hela världen att kanske bajsa ner sig eller tappa kontrollen? Töjas ut gör man knappast och är man rädd för skador så kan man prata om det med en specialiserad barnmorska. Tror du inte att det lindrar ångest mer att få en klar bild av verkligheten och lära sig att hantera den?

     Svara

     Jag tror kanske de flesta som verkligen har djup ångest över vaginal förslossning är rädda för lite mer än att bajsa på sig. Tror man det har man misslyckats med att lyssna in de som verkligen vill ha kejsarsnitt.

     Kan man hjälpa människor att vilja föda vaginalt genom aurorasamtal är det såklart toppen. Kan man inte det borde ingen tvingas genomgå en vaginal förlossning, hur naturligt det än är. Ingen ska behöva känna djup ångest över att föda och bli avfärdade med att de är naturligt hit och dit.

     Svara

     Ja alla har olika anledningar till sin skräck eller oro och jag tycker att alla ska ha möjligheten att prata om det med någon som har stor erfarenhet av både förlossningar och förlossningsrädsla. Många får hjälp med sin oro och kan genomgå en bra förlossning (som jag) och vissa har så stark oro att de inte skulle klara av att föda utan panik och de kvinnorna ska såklart få ett snitt beviljat. Men det finns en motsättning mot att hjälpa kvinnor med sin ångest så att de kan föda vaginalt som att man skulle ta ifrån dom rätten att bestämma själva, att man inte får prata om vaginala förlossningar som naturligt eller nämna att förlossningsrädsla går att komma över. Har man stark ångest så brukar man alltid försöka lösa den först innan man gör några medicinska ingrepp, det är rätt så självklart och inget man bara tvingar på kvinnor.

     Svara

    Jag har noll önskan om att vara gravid eller föda barn. Dör hellre än blir gravid. Men jag vill ha familj så förstår ju att jag kan tvingas bli gravid för att få det (Helst skulle jag adoptera men den processen är inte den enklaste). Min ångest för att behöva föda vaginalt är att jämföra med dödsångest. Åsikter som dina äcklar mig och är topp 3 anledning till varför jag helt enkelt bara förvägrar mig och min sambo barn.

    Svara

     Men då är det ju jättebra att du inte skaffar barn. Att åsikter om att en förlossning är naturlig skulle vara äcklande är en stark indikation på att du inte är barnmaterial. Man måste ju kunna reflektera över varför man tycker vissa saker och varför man har ångest, fine att du har dödsångest (det hade jag med) men man måste ju inse att den inte står i proportion till vad man har för erfarenheter. Jag hade själv sexuella övergrepp i bagaget och ville ha snitt, men jag fick gå och prata om det och om min skräck och det slutade med två fantastiska förlossningar. Eller så hade det slutat i snitt. Men att säga att någon äcklar en för att man säger sanningen är väldigt skevt, vad har man att förlora på att prata om sin skräck och ångest? Kvinnor vill inte ens lyssna och då undrar jag varför om man är livrädd? All hjälp borde man ju tacksamt ta emot då.

     Svara

     Att vara familjehem är ett alternativ till såväl biologiska- som adoptivbarn 🙂 förutsatt att man klarar av ett sådant uppdrag, det kräver en del. Men man gör en viktig insats under kortare eller längre tid (ibland blir det ju hela barnets uppväxt).

     Svara

     ”Stark indikation på att du inte är barnmaterial”. Hur blir man så självgod, allvetande och rent ut sagt korkad som du, Anonym? Du måste vara en härlig tjej att umgås med. Dömer ut till höger och vänster för att du minsann VET.

     Märkligt att vården alls utvecklats sen 1700-talet eftersom ”kroppen ska göra det den klarar av”. Mycket vi nog egentligen klarar av som vi ändå får hjälp med eftersom det gör ont/är besvärligt/tar tid/försämrar livskvalitén/ger men för livet. Förlossning kunde vara en sån sak om inte kejsarsnitt var så dyrt.

     Synd att kvinnor ska trycka ner kvinnor över ännu en grej. Så. Tröttsamt.

     Svara

     Varför skulle jag googla bilder när jag har mig själv som exempel? För mig är det ingen skillnad alls före och efter, trots några styng. Så sluta skrämma upp folk med din okunskap

     Svara

     Ja för jag är värre än någon som skriver att det hon äcklas av mig 🙄 vi får massa hjälp med vaginala förlossningar och vi har eftervård idag. Varför skulle man ta till kirurgi när kroppen kan klara av något helt själv utan skador? Det är fullständigt onödigt.
     Vem har jag dömt ut? Sen är kejsarsnitt inte dyrare än en vanlig förlossning.

     Svara

     Anonym – dina åsikter äcklar henne, inte du.
     Du dömer ut kvinnor, kvinnors rädslor och den här tjejens förmåga att vara mamma – baserat på att hon inte gillar din åsikt. Mycket märkligt.

     För övrigt kostar ett kejsarsnitt nästan dubbelt så mycket som en vaginal förlossning.

     Kan inte du acceptera att vissa föredrar snitt? Varför tycker du att du ska bestämma åt vuxna kvinnor? Förstår verkligen inte. Har aldrig varit med om det omvända, att personer som väljer snitt försöker omvända och dumförklara den som väljer vaginal förl. Det finns inte ett rätt sätt som passar alla.

     Svara

    Men va? Jag trodde seriöst man fick välja…jag tror inte jag vill ha barn men det klart man har tänkt tanken och jag känner ju att jag är rädd för själva grejen. Hur en 50cm lång människa ska ut genom samma hål den kom in…alltså det gör ont bara att tänka tanken. Så att man är jätterädd för en förlossning hjälper inte? Fyfan…hela grejen skrämmer mig verkligen på riktigt.

    Svara

     Grejen är att det inte är där smärtan är som värst, när barnet ska ut, det känns knappt och när huvudet är förbi så är det oftast enbart en krystning kvar och då flyger barnet ut typ. Den värsta smärtan är värkarna som förbereder kroppen och inte nere i muffen. När huvudet ut så bränns det en liten stund (ring of fire brukar den kallas). Sen kan man även få bedövning i bäckenbotten och bedövningsspray så att du inte känner den brännande känslan.

     Svara

     Det är värkarna som gör ondast tyckte jag. Men kände igen smärtan om man haft kraftigt mensvärk, fast att den ökar såklart men flåsar man på och tänker på nåt trevligt och andas lustgas så går det! Att klämma ut bebisen kändes som att bajsa ut nåt stort. Kände ingen brännande känsla. Kändes mest som att försöka få ut en vatten melon som inte vill ut sen plötligt poff.

     Svara

   Som i kommentarsfältet hos Yogagirl där folk slår varandra i huvudet med hur många hemförlossningar de minsan haft… varför måste det gå prestige i såna grejer? Folk är olika och det är inget att debattera om.

   Superfint med vaginal/ hemförlssning/ kejsarsnitt osv men så dumt där de ska bli någo himla tävling.

   Svara

    Det är ingen prestige att prata om förlossningar som något naturligt och som något de flesta kvinnor klarar av utan problem. Att ha ångest för att föda barn härstammar från någon annanstans än just en förlossning (OM man inte har traumatiska händelser kopplade till en tidigare förlossning eller har varit med om saker som kan triggas igång) och det borde uppmuntras att tjejer vågar lita på sin kropp.

    Svara

     Utvecklingen går ju framåt, onödigt att utsätta människor för smärta och potentiella livslånga men I onödan när medicinsk kompetens för att undvika detta finns. Ofta är de ivrigaste förespråkarna för vaginal förlossning de som själva genomgått detta. De har redan förstört sina kroppar och blir därför provocerade av att andra väljer ett smidigare alternativ.

     Svara

     Hanna – ja jag kan finna det jäkligt provocerande att vissa gnäller över den enorma ”risken” över att kanske ”bli tvingad” till att föda vaginalt.. jag hade minsann inte det alternativet när vattnet gick och min tjej föddes 17 veckor för tidigt med akut snitt. Hon fick kämpa för sitt liv i veckor. Att få en vanlig förlossning hade jag då sett som en ren lyx.

     Svara

     Ja och den går även fram när det gäller vaginala förlossningar. Att man skulle förespråka vaginala förlossningar på grund av skador är bara något du har tagit ur luften. Jag ville också ha snitt men jag fick prata med en fantastisk barnmorska och fick hjälp av lika bra på förlossningen. Jag har genom gått två stycken förlossningar utan en endaste skada och andra gången åkte vi in 05, jag födde 07 och vi åkte hem kl 13 och jag gick själv och köpte pizza till hela familjen.

     Svara

     Förresten Hanna, man förstör inte sin kropp för att man föder vaginalt. Det är kvinnor som du som sprider en negativ bild av förlossningar.

     Svara

     Oavsett om förlossningen går “bra” utan allvarliga skador så är ju fortfarande det berörda området sargat och går inte återställa till oskadat skick. Ett kejsarsnitt låter kvinnor behålla sina vitala delar i toppskick.

     Svara

     Jag sprack ganska mycket under min förlossning. Fick en grad 3 av 4 där 4 är värst. (Att hela sfinktermuskeln brister inkl. slemhinnan är grad 4 tror jag) Åt mig gick sfinktermuskeln men inte slemhinnan av.

     Jag tror inte det är lika allvarligt att spricka nu som förr i tiden, då vården har blivit bättre på att upptäcka och åtgärda skador(iaf där jag födde).

     En förutsättning för bästa läkning är att man får opereras nedsövd ordentligt så snabbt som möjligt efter förlossningen. Plus att den som opererar är väldigt noggrann. Man ska även få uppföljning av specialiserad sjukgymnast 8 veckor efter med grundlig undersökning av muskulaturen i nedre regionerna, träningsschema och återbesök. Sånt har dom inte varit likabra på förr i tiden.

     Jag tycker det låter värre än vad det var att spricka och något jag var rädd för innan och ville undvika till varje pris. Nu sprack jag ändå men trodde verkligen det skulle vara mycket värre. Och jag har inte haft något som helst problem av min sprickning efter förlossningen.

     Svara

     Hanna, alltså nej. Okunskap. Efter en förlossning så återgår de nedre regionerna. Det är liksom inte ”sargat” eller skadat. Sjukt att ens kalla en kvinna skadad och sargad för att hon har fött barn? Till och med om hon var helt skadefri? Vad har du för värderingar egentligen och fyi så påfrestar en graviditet de nedre regionerna med, du kan få urininkontinens, hemorojder, åderbråck och framfall. Så ett kejsarsnitt är inte något som på något sätt lämnar grejerna där nere i samma skick som innan en graviditet. På samma sätt som att brösten blir påverkade trots att man inte ammar. Sprid inte myter och okunskap. En kvinnas underliv kan liksom inte bli uttöjt, det är en muskel för guds skull.

     Svara

     Jag förstår vad du är ute efter, du tror att du kan få mig att känna mig sämre och som att jag skulle vara skadad och sargad och inte längre i toppskick. Men Hanna, jag vet hur det verkligen är och även om jag skulle vara skadad så skulle inte mitt värde ligga i vilket skick mitt underliv är i. Det finns kvinnor som på riktigt har fått skador, av graviditeter, vaginala förlossningar och kejsarsnitt och att du försöker få det som att man inte riktigt duger lika väl då är något du borde skämmas för. Vi kvinnor är mer än våra könsorgan och det är synd att du är så fixerad vid att vara ”intakt” att du fortsätter att sprida ren okunskap och känslan av att kvinnor, trots helt komplikationsfria förlossningar, är skadade och sargade. Sorgligt.

     Svara

     Jag tycker att det är bra med medicinsk utveckling så att onödiga bieffekter av att t. ex få barn kan undvikas. Det är självklart upp till varje person, och möjligheten att genomföra en vaginal förlossning kommer ju att finnas kvar för de som väljer Det.

     https://www.apoteksgruppen.se/radgivning/intim/snippan-och-graviditet/

     Här finns statistik över de skador som drabbar kvinnor vid vaginal förlossning.

     Svara

     ”Oavsett om förlossningen går “bra” utan allvarliga skador så är ju fortfarande det berörda området sargat och går inte återställa till oskadat skick. Ett kejsarsnitt låter kvinnor behålla sina vitala delar i toppskick.”
     Visa mig källa på detta istället, resten har jag redan läst

     Svara

     Till Hanna: För mig skulle ärret på magen kännas mer som att ”kroppen är förstörd” än ett litet ärr där nere. Fick sy några styng och varken jag eller maken har märkt någon större skillnad.

     Svara

     Ett tips är att googla bilder så kan du själv se hur det ser ut före och efter.

     Jag tror att de flesta skulle föredra ett litet ärr på magen framför detta.

     Svara

     Ber du en person som själv har fött barn att googla hur man kan se ut? Alltså 🤦🏼‍♀️ Är du 15 eller?

     Svara

     Hanna, det finns ju en annan sida av detta och det är vi, de kvinnor som inte kan föda vaginalt. För mig är det absolut ingen tvekan om att jag skulle föredra det snarare än kejsarsnitt. Detta baserar jag på hur min mage har sargats efter tre kejsarsnitt i relation till flera väninnor och bekanta som har kunnat föda vaginalt. Ska man tala om att ”förstöra” eller förändra kroppen så bör man inte bli gravid överhuvudtaget. Det finns ju, som bekant, risker.

     Summan av detta; jag är oerhört trött på människor som bagatelliserar detta med att genomgå kejsarsnitt.

     /Linda

     Svara

   Det enda rätta är att ungen kommer ut. Sak samma om det är vaginalt eller kejsarsnitt. Föds gör den ändå!

   Svara

    Word!!
    Att folk bara orkar tjafsa om det

    Svara

    Båda har sina för- och nackdelar. Och båda är lika vackra att se, tycker jag. <3

    Sen jaaaa, generellt sett förekommer fler komplikationer med kejsarsnitt, men det känner oftast kvinnan till redan innan hon väljer det alternativet.

    Svara

     Skriver under på detta!

     Svara

     Dig vill man däremot gärna ha som barnmorska! Du verkar ju dessutom betrakta födande kvinnor som tänkande varelser, det är en bra utgångspunkt 🙂

     Svara

   Snacka om icke-fråga! Allt kan hända vid en graviditet, jag har fött både vaginalt och med akut snitt. Båda gick bra även om jag skulle välja vaginalt före snitt alla gånger. Ska man ha barn så ska man kunna ta det faktum att det inte går att planera allt (som med livet i stort). Barnet kommer ut på ett eller annat sätt och varför lägga ner en hel graviditet på att strida för ett planerat snitt..? Sån himla västerländsk grej att ha ångest över. Jag var lite orolig i början av min första graviditet, men valde att lita på min kropp och ju närmre jag kom förlossningen desto mer avslappnad och redo kände jag mig (alla som varit gravida vet ju att man är ganska less på det i slutet..)

   Svara

    Jag födde en vaginalt. Inga direkt problem vid födseln, sprack ingen nämnvärt eller så. Men hade ett helvete med samlivet I 4 år efteråt, och är så jävla rädd att det ska upprepa sig. Sökte hjälp flera gånger, me fick bara höra ”att det är helt normalt”

    Vill ha snitt nästa gång. Går hellre nyopererad än att gå igenom det helvetet igen

    Svara

    Jag behövde föda mens planerat snitt av medicinska skäl som förnekades av mödravården men var uppenbara för resten av vården. Det tog nästan hela graviditeten innan mödravården erkände mina medicinska, väl dokumenterade, problem och beviljade snitt. Den ångesten var inte nådig. Och jag vet inte ens om de skulle erkänna problemen snabbare vid ev nästa graviditet, och nu är jag ju förälder, så jag vågar inte bli gravid igen eftersom jag inte kan utsätta det barn jag har för risken att de tvingar mig till vaginal förlossning eller ”bara” väntar till vecka 36 med att bevilja snitt den gången också. Kontakten med mödravården var hemsk. De behandlade mig, men oclså mina vanliga läkare, som om vi var fullständigt dumma i huvudet.

    Svara

   Jag har fött vaginalt och hade extrem(!) och konstant smärta i över fyra månader efteråt. Det blir kejsarsnitt nästa gång.

   Svara

    Ja men då har du ju ångest kopplat till verkliga händelser.

    Svara

     Men om hon gjort ett kejsarsnitt från första början hade hon sluppit både problem och ångest. (OBS jag födde själv vaginalt sk ”naturligt” och fick inga komplikationer. Men hade heller ingen rädsla eller ångest inför en förlossning)

     Svara

     Det är inte alls säkert, man kan få problem och ångest av att ha genomgått snitt också.

     Svara

   Håller med dig helt. Både min mormor och mamma har varit nära på att stryka med när de försökte föda vaginalt. Samma gällde ju såklart barnen, det var riktigt kritiskt. Mamma slogs för att få kejsarsnitt, just pga mormors historia, men det fick hon inte. Slutade ju bra, men blev akut snitt två gånger innan de insåg att hon faktiskt inte kan föda vaginalt. Tänk, allt det hade kunnat undvikas om de hade fått sina snitt.
   Menar bara att det alltid finns två sidor. Man ska inte lägga sig i eller döma hur någon annan väljer att föda, inget sätt är ”bättre” då alla är olika och har olika förutsättningar. Man kan absolut dela med sig av sina historier, men inte propagera på att ena sättet är bättre än det andra. Själv har jag inga barn och planerar inte att skaffa, men om jag skulle ändra mig så skulle jag absolut be om snitt direkt. Vill inte riskera mitt eller mitt barns liv när jag inte måste.

   Svara

  Någon som vet varför dom alltid byter ut den kvinnliga tränaren årligen känns det som?

  Svara

   Har nog främst att göra med att de kvinnliga profilerna har väldigt mycket annat på gångs och kanske inte alltid hinner eller vill göra fler säsonger.

   Svara

  Men är det hon skriver verkligen nyheter för folk?? Alltså har folk inte fattat det hon skriver?

  Svara

   Tyvärr inte. Det är riktigt sorgligt.

   Svara

   Jag fattade inte riktigt det du skrev?

   Svara

    Eller.. nu förstod jag. Läste meningen med helt fel betoning eller något. Sorry!

    Svara

     Haha ingen fara! Vissa dagar är jag förvånad över att folk förstår vad jag säger eller skriver öht. *påsklov önskas*

     Svara

  Visst är det en jävligt hård träning och strikt kostschema som gäller under tävlingen…men är det konstigt att deltagarna går upp igen? 😳
  Det låter som att det är programmets fel.

  Det handlar väl för tusan att ändra sin livsstil. Nej man kan inte trycka 10 påsar gifflar, hälla i sig läsk och ligga på soffan och tro att man kommer vara fit och ha ett bra BMI värde, det handlar om att äta sunt och RÖRA PÅ SIG kontinuerligt.

  Tror dessa deltagare går tillbaka i just gamla rutiner och därför går upp igen.

  Tävlingen är väl OK som sista utväg om man vill synas i tv och inte har disciplinen själv. Väger man 150kg så behövs kanske lite extra jävlar anamma och hård träning/kostschema för att ta sig ”snabbt” ner (om man nu vill det) och komma igång men sedan kan ju träning och kost plana ut och bli ett mer hållbart inslag i vardagen.

  GLAD PÅSK PÅ ER! 🐥

  Svara

   Men hitta nya rutiner är kanske inte att träna 6 h om dagen?

   Det finns liksom något mellan att att leva så och att värka i sig chips på soffan. Programmet är till för att vara bra teve, de vet mycket väl att vill man långsiktigt ta hand om sin hälsa är det inte ett bra upplägg men det skiter de i. Som all teve.

   Svara

   Vad jag hatar uttrycket trycka i sig

   Svara

   Så du tror verkligen att dessa personer tror man blir fit av att äta flera påsar gifflar varje dag? Wow, vilket förakt. Personer som är tjocka har liksom inte ett sämre IQ-värde.

   Svara

   Att träna stenhårt och äta minimalt i några veckor är väl för fasen inte att ändra livsstil. Det skulle vara som att åka till Thailand i fyra veckor och påstå att ens livsstil numera är att sola, bada och dricka drinkar dagarna i ända. I allmänhet är jag så trött på folk som tror alla överviktiga ligger på soffan och äter hela dagarna. Vissa gör säkert det ja, precis som vissa smala, men långt ifrån alla. Så gammalt och tröttsamt synsätt.

   Glad påsk på dig med…

   Svara

   ”Nej man kan inte trycka 10 påsar gifflar, hälla i sig läsk och ligga på soffan och tro att man kommer vara fit och ha ett bra BMI värde, ”
   Tror du på riktigt att det finns människor som tror det där och att det är därför man är överviktig?
   Om det bara är att ändra livstil varför tror du att så många är överviktiga? Tror du att de är blåsta och korkade så de inte kan ta till sig enkel information?

   Svara

    Jag tror inte heller att problemet är att man trycker i sig en massa gifflar, utan som andra har skrivit att gå från att träna sex-tio timmar om dagen till att komma tillbaka till sin vardag och hitta hälsosamma rutiner där.

    Men jag tror att många människor generellt är ganska okunniga när det kommer till kost/mat och vad den innehåller. En vän till mig var tvungen att gå ner i vikt pga ordination av läkare/hälsoskäl, och började äta mer ”nyttigt” – trodde hon. Tex den breakfastbaren hon åt på morgonen innehöll mer socker per 100gr än vad ett paket gifflar gjorde. Hon hade bara gått på utsidan av förpackningen utan att läsa innehållet. Bland mina vänner är det förvånansvärt många som aldrig läser innehållsförteckningar, så tror det finns en hel del okunskap generellt bland folk, inte bara hos överviktiga…

    Svara

     EXAKT! 👍

     Svara

    Gör dig inte dum Kumiko. Du kan inte ta mitt överdrivande på allvar? 😳 Det jag menar är att man kan inte äta dubbla portioner mat blandat med läsk, godis och chips som många gör. Ja det är sant. Jag är bekant med några som beter sig exakt så och klagar sedan på vikten. Man får vara hur tjock man vill…men klaga inte på vikten när du inte gör något åt det! ☝️

    Varför jag tror så många är överviktiga? 🙄 Jadu. Är det inte pga sjukdom så är det ren och skär LATHET!!! Vissa måste helt enkelt äta mer nyttigt och rätt/träna hårdare för att resultat ska synas. Ett kost- och träningsschema passar inte alla!

    Jag är skitlat. Hatar att springa. Har ett stillasittande jobb. Meeen jag tar mig till gymet ca 4-5ggr/vecka. (Är 35år). Jag tightar upp min kropp samtidigt som jag får bättre kondis. Är det roligt alla gånger? GUD NEEEJ! Skitjobbigt. Jsg älskar mat och bakelser oxå men jag kan inte köpa hem en budapestbakelse var och varannan dag. TYVÄRR! 😫

    Svara

   Om det är enkelt och lätt att gå ner i vikt och behålla den vikten så skulle alla vara smala och vältränade.
   Livet är inte svart och vitt.

   Svara

    Till S: Det är absolut inte lätt att hålla sig smal och vältränad. Det krävs disciplin. Vissa måste dock ha mer disciplin än andra pga arv/gener/anlag…

    Svara

   Herrejävlar vilket förakt! Skämmes tamigfan, tror du att tjocka ät tjocka för att de är intelligensbefriade? Du skulle kanske ta en kurs i empati och en om hur relationen kropp-vikt-träning faktiskt förhåller sig för du är uppenbarligen helt okunnig.

   Svara

    Skriver du denna kommentar till mig Lisa? Varför ska jag skämmas? Jag tror absolut inte att ”tjocka” människor är intelligensbefriade. 😳 Empati har jag massor.

    Alla är vi olika. Mkt beror på anlag/arv och har olika kroppar som fungerar olika. Vissa behöver träna mer för att se resultat, andra mindre.

    Jag tror dock att vissa (läs inte alla) är lite mer lata av sig. I kombination med lathet och att ha en sämre förbränning, så är viktuppgången ett faktum. Sen finns det givetvis sjukdomar som spelar in.

    I dagens expressen går det att läsa om Mikael Sjögren som i programmet gick ner från 154kg till 82…men som efter programmet gick upp allt igen.
    Varför gjorde han det? Jo pga det jag skrev i mitt första inlägg-för stt han gick tillbaka till gamla rutiner och åt och sög i sig allt han såg oh blinde komma åt. KLART SOM KORVSPAD att man går upp igen. Han erkänner att han inte hade disciplinen att leva hälsosamt. Och hälsosamt är inte att träna/äta som i Biggest Looser! Men man måste lägga om kost och träning på en bra nivå.

    Svara

   ”Nästan alla deltagare från säsong 8 av amerikanska Biggest Loser har gått upp vikten de förlorade under programmet, rapporterar New York Times. Även vinnaren Danny Cahill som tappade mer än 108 kg på bara sju månader – den största viktnedgången i programmets historia.

   Säsong 8 sändes år 2009. I dag har Danny Cahill gått upp mer än 45 kg, och några av de andra deltagarna från säsongen väger till och med mer i dag än de gjorde innan de påbörjade programmet.

   Följde deltagarna i 6 år
   Kevin Hall forskar inom ämnet metabolism vid National Institute of Health. Han bestämde sig för att följa deltagarna under sex år efter deras deltagande i programmet. Målet var att visa vad som händer på sikt med människor som går ner extremt mycket i vikt genom intensiv bantning och träning.

   Resultaten var såväl skrämmande som förbluffande, uppger forskaren till NY Times. Hans studier visade nämligen hur kraftigt kroppen kämpar emot viktnedgången.

   Metabolismen sattes ur spel
   Det har att göra med hur många kalorier en person bränner i vila. I början av programmet visade de överviktiga deltagarna en normal metabolism för deras kroppsstorlek. De brände alltså normalt mycket kalorier för personer i deras viktklass.

   Men i slutet av programmet, när deltagarna hade gått ner mycket i vikt, hade deras metabolism saktat ner radikalt – vilket ledde till att deras kroppar inte brände tillräckligt många kalorier för att hålla deras nya vikt.

   Det chockerande fyndet
   Att personer som medvetet har försökt gå ner i vikt får en långsammare metabolism när dieten avslutas är ingenting nytt. Det har tidigare forskning redan slagit fast. Det som verkligen chockerade Kevin Hall var det som hände åren efter viktnedgången.

   Med åren kom vikten tillbaka för många av deltagarna, men metabolismen återhämtade sig inte. Den blev tvärtom ännu långsammare och deltagarna fortsatte därför gå upp i vikt. Kroppen verkade jobba intensivt med att få tillbaka de förlorade kilona och återgå till den ursprungliga övervikten.

   Danny Cahill som vann säsongen har märkt av detta med råge. Hans metabolism saktade ner så mycket att han nu måste äta 800 kalorier mindre än en genomsnittlig man i hans storlek. Allt annat omvandlas till fett.”

   https://www.mabra.com/biggest-loser-darfor-gar-deltagarna-upp-i-vikt-igen/

   Svara

    Precis! Det handlar inte om att någon är lat utan att metabolismen är helt förstörd. Om du har gått ner så pass mycket i vikt under så kort tid så måste du fortfarande ”banta” (träna hårt lågkalorikost) och leva på betydligt färre kalorier än vad en person som du nu väger lika mycket som, men som inte gått ner drastiskt i vikt. Och så måste du leva hela tiden, förstå hur tungt att alltid leva på svältkost. Träna tungt hela tiden, aldrig slappna av och inte bara äta nyttigt utan ständigt äta mindre än vad kroppen skriker efter att den vill ha eftersom den strävar efter att gå tillbaka till ursprungsvikten.

    Svara

  Huvudsaken är väl ändå att Hollsten är med. Där kan man snacka ögongodis (åtminstone för ett par år sedan 😍)

  Svara

  Kommer ihåg när Pischa var med i djungelns drottning…

  Svara

  Det finns ju forskning på att programmet faktiskt gör det SVÅRARE för folk att hålla vikten/gå ner i vikt efteråt. Förbränningen saktas ner: https://www.scientificamerican.com/article/6-years-after-the-biggest-loser-metabolism-is-slower-and-weight-is-back-up/

  Det är skadligt att behandla sin kropp på det viset och det kan ge livslånga komplikationer. Men så länge vi får se sjuka före- och efterbilder är visst allt okej

  Svara

   Metabolismen sänks med åldern. Vet du vad som händer efter sex år (som studien är gjord) jo man åldras sex år och får därför sänkt metabolism… deltagarna som går upp igen har ingen självdisciplin.

   Svara

    Det handlar om så oändligt mycket mer än självdisciplin. Sluta vara så outbildad och trångsynt.

    Svara

    Men är du skön eller? Är alla gamla tjocka? Om metabolismen skulle sjunka så extremt mycket på sex år borde de vara det..

    Svara

    Du verkar inte förstå hur forskning fungerar.

    Svara

    Idiot.

    Svara

    🤦🏽‍♀️ Så oskönt

    Svara

  Klarar snart inte av att kolla på Jessica Lagergren från den vinkeln mer….. Har avföljt henne på IG och har svårt för bloggen då jag inte kan läsa texten längre utan bara funderar på varför hon alltid låter sig fotas från samma vinkel..varför????

  Svara

   Har funderat på samma sak…

   Svara

   Som en av Graafsystrarna som alltid ser ut som hon håller på att ramla omkull. Lutar sig väldigt mkt åt ett håll på alla bilder.

   Svara

   Det är väl inte så svårt att förstå? Jag har oftast alltid samma vinkel på mina selfies. Jag har helt enkelt en bättre fotosida.
   Jag har virvlar i håret och min högra sida är inte liksidig med den andra (och den högra är hemsk). 😂

   Tar ALLTID bilder på vänster sida. Höger sida-ALDRIG I LIVET!

   Har aldrig funderat på om mina följare på FB/Instagram sitter och irriterar sig över detta! Shit! 🙄😳

   Svara

  Förlåt för OT behöver råd. Jag har problem med svettlukt, inte så att hela jag stinker svett men mina armhålor och tröjor luktar svett (typ svett blandat med deo) efter en helt vanlig dag på jobbet (har stillasittande kontorsjobb). Tror inte nån annan känner lukten pga det är koncentrerat i mina armåhålor men det stör mig och jag skäms. Har testat alla möjliga deos men problemet kvarstår. Duschar varje kväll.
  Använder idag vichys deo med röd kork, den är den bästa jag testat hittills men hjälper inte helt mot mitt problem

  Svara

   Behöver också råd gällande detta! Använder stiftdeo, funkar inte heller revolutionerande…

   Svara

   Om du inte testat Absolut torr så gör det och om det inte hjälper så gå till läkaren då det finns lite olika alternativ!

   Svara

    Använder också den! Hört att det finns de som använder Botox annars men det är ju betydligt dyrare…

    Svara

     Får du det ordinerat av vården täcks det av högkostnadsskyddet.

     Svara

   Absolut torr från Apoteket!!! 👍🏻

   Svara

   Jag använder spray-deo på morgonen. Har alltså en roll-on efter dusch och en spray på morgonen. Det funkar bra för mig. Annars har jag samma problem som du. Absolut torr brände sönder mina armhålor, och det tog veckor för huden att läka helt, men ja, visst var armhålorna torra nästan en hel vecka efter appliceringen.

   Svara

   Prova Bats från apoteket, den brukar fungera väldigt bra. Inte lika stark som Absolut torr men den har fungerat lika bra på mig. Den med röd kork är starkast tror jag. Det kan även vara bra att ha en deo som man bara använder när man är hemma (typ efter dusch en söndagmorgon) och en starkare som man använder när man är ute och flänger / arbetar. Så ”överlistar” armhålan inte deon vilket det ibland känns som att den gör – om du förstår vad jag menar! 🙂

   Svara

   Prova deostick för män, någon av de dyrare varianterna! Har märkt när jag lånat sådana att de är mkt effektivare än motsvarande för kvinnor. Vet inte varför det är så men väl värt ett försök, du kan ju alltid prova din pojkvän, mans, pappas eller brors.

   Svara

   Mitt problem med illaluktande svett försvann när jag slutade med all form av deodorant samt slutade raka mig. Varit orakad och ej använt deo på 5 år inte luktat sedan dess 😊

   Svara

   Kan det vara kläderna som luktar och ”färgar av sig” på armhålan? Jag har haft såna kläder och tvärtom mot vad man kan tro har det inte bara varit konstmaterial utan även en sidenblus tex. Plagget kan lukta bra ur tvätten men väl på kroppen luktar det svett. Jag har fått göra mig av med såna kläder.

   Svara

    Har märkt att när jag någon gång slarvat med att inte tvätta kläderna efter köp, använt och blivit svettig så sätter sig lukten i kläderna, precis som du säger. Kvittar vilken deo en använder då.

    Svara

    Jag har också haft sådana plagg men för min del har det fungerat att tvätta dem i 60 grader för att ta död på svettlukten. Inte alla plagg som tål det, men om alternativet är att slänga dem så kan en ju alltid prova att tvätta dem varmt en gång.

    Svara

   Drick mer vatten.

   Svara

   Prova Vichy’s med ljusgrön kork. Tycker den tog bort mina problem!!
   Såg att Camcam tipsar om Aboslut Torr men om du som jag även är väääldigt känslig under armarna skulle jag avråda från den eftersom den torkar ut.
   Kicks har också en egen deo med svart kork som funksr helt ok men tycker Vichy’s är bäst!

   Svara

   Jag hade samma problem, för mig hjälper det att direkt efter duschen (jag duschar på kvällen) ta på Bats Mild parfymfri roll-on, jag kör den under brösten och i ljumskarna också då jag stinker även där annars. Sen på morgonen ”vanlig” Rexona deo med doft (endast armhålor hehe). Undviker tröjor som sitter tight i armhålan. Har inte problem med svettlukt alls längre.

   Svara

   Sluta med kläder i syntetmaterial och testa Kristalldeo! https://www.apotea.se/thai-kristall-deo-roll-on-90-ml
   Jag vet inte vad det är eller hur det kan fungera, men det gör det.

   Svara

   Överdriven svettning och om du är varm ofta kan vara ex hormonproblem och sköldkörtelproblem!

   Svara

  HELT OT – men är det någon mer än jag som tycker att Carolina Gynning ofta har ett speciellt uttryck när Jobbmobil fotograferad där det ser ut lite som att hon… klämmer fram en smygarfis? Ni vet. Klämmer fram den och sen hoppas att den inte luktar för mycket?

  Svara

   Jobbmobil = hon blir

   Svara

   Men sluta kommentera folks utseenden så negativt. tänk om nån sa till dig att du har ett uttryck där du ser ut att skita på dig? Carolina är skitsnygg, hur som helst.

   Svara

  CamCam: Nu är det sommartid. Dina kl 21 inlägg är ju redan kl 20. Eller tänker jag fel? 😊

  Svara

   Ibland blir det så om inläggen hamnat på jämna timmar vilket händer ibland när jag stoppar in nått extra inlägg. Men standard är att de ska komma upp vid 21.

   Svara

    Ok👍
    Kom det här inlägget upp kl 21 eller står det fel att det kom upp kl 20?

    Svara

     Kl 20

     Svara

     😊👍

     Svara

  Testa använda en spray-deo också, en anti-perspirant såklart. Jag använder roll-on efter dusch och på morgonen sprayar jag. Annars har jag samma problem som du.

  Svara

   Jag tvättar alltid av armhålorna en extra gång på morgonen även om jag duschat på kvällen. Låter dem vara fria från deo på natten och startar om på morgonen med ren hud och ny deo. Det funkar för mig. Fyller jag på med ny deo på övernatten-hud så luktar jag på dagen. Värt att testa.

   Svara

  OT

  Blir det Öppet spår i helgen eller är det inställt pga påsk?
  (Obs, gör inget om det är inställt men vore ju mysigt för oss som inte firar påsk 😊)

  Svara

   Jag hade tänkt ha det som vanligt! 👍🏻

   Svara

   Haha och varför skulle det va inställt 😉

   Svara

    För att det är påsk? Röd dag? Folk brukar vara ledig? Är inte prio 1 tänkte jag 😉

    Svara

  Nån som vet hur det gått för Anna Book efter Biggest Loser?

  Svara

   Tittade inte på programmet så har inte full koll på hur det gick för henne där men jag brukar se henne ibland när jag handlar på ICA och sist jag såg henne såg hon rätt normalviktigt ut, hon såg inte alls så där ”utmärglad” ut i ansiktet som hon gjorde precis efter att BL var slut. Hon hade inte heller det där extremt långa håret eller den där mörka spraytannen så hon var mycket finare nu tycker jag. Skulle säga att hon såg väldigt vanlig ut men hur det gått i övrigt, mer än utseendet, vet jag så klart inte.

   Svara

    Det låter finare, hoppas hon mår bra 🙂

    Svara

    Jag läste i en tråd på FB idag kring någon som ska ställa upp i Biggest Looser: att någon kommenterade att hon var med i samma viktväktarklubb som Anna Book. Anna har tydligen gått upp.

    Svara

  Ni som talar er varma om att snitt är det enda sättet och att vaginal tillhör forntiden har verkligen noll koll! Det är naturligt för barn och mor med en vaginal födsel. Det är inget hemskt eller svårt med det, en katt kan få ungar. De risker som finns med vaginalt är mest kosmetiska, fult, man kanske skiter, spricker, blir sydd snett, mannen tycker inte att man är tillräckligt tight (han har för liten penis) osv. Men ett snitt innebär en stor bukoperation med alla risker det medför! De skär genom hud, vävnad och muskler för att komma in till livmodern, som de också skär sönder. Ingreppet är i princip som en hysterektomi men man får behålla sina delar. En stor öppen op medför alltid en infektionsrisk och risk för okontrollerade blödningar. Att bli opererad i buken gör fruktansvärt ont, fruktansvärt länge. Ni kommer upptäcka att ni använder era magmuskler till absolut allt, varenda liten rörelse aktiverar magen. Gör man en full hysterektomi ska man vara på sjukhus i 5-6 veckar innan man är tillräckligt återställd för att åka hem. Hur tror ni då det känns att komma hem efter bara några dagar, hög på morfin eller lidande av outhärdlig smärta, och så ska ni ta hand om den där lilla som skriker så ilsket. Lyfta upp och bära honom runt trots att ni inte ens kan komma upp ur sängen pga bukoperationen. Det finns ett skäl till att läkare vill att vi ska föda vaginalt, det är i de allra flesta fall det bästa för båda två.

  Svara

   Anledningen till att vaginal förlossning rekommenderas av sjukvården är främst av ekonomiska skäl.

   Förvisso är det en läkningstid efter kejsarsnitt precis som vid andra operationer, men skadorna blir inte permanenta som efter en vaginal förlossning.

   Svara

    Vilket jäkla skitsnack! Du behöver ju verkligen läsa på. Du kan få permanenta och väldigt allvarliga skador av ett kejsarsnitt. Det är en öppen bukoperation vi pratar om. https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.socialstyrelsen.se/SiteCollectionDocuments/nationella-indikationer-kejsarsnitt-moderns-onskan.pdf&ved=0ahUKEwiKlrrCwpDaAhWrDZoKHcHcAmQQFggmMAE&usg=AOvVaw027Gmm0e_pI5TqVsYG1-fz

    Svara

     Nu syftade min kommentar på ett typiskt fall utan komplikationer. Då är du efter ett kejsarsnitt I det närmaste oskadd men efter en vaginal förlossning uttöjd, något som av förlossningsföresprākare betraktas som naturligt. Detta är alltså inget som någon kvinna behöver utsättas för, utan möjligheten finns att behålla sina privata delar i oskadat skick.

     Givetvis finns risk för komplikationer både vid kejsarsnitt och vf.

     Fler kommer självklart att välja kejsarsnitt när all information om alternativens konsekvenser presenteras, även om det antagligen kommer dröja längre tid på landsbygden och bland lågutbildade.

     Svara

     Hanna – Du är i det närmaste oskadd efter en standard vaginal förlossning också. Och den där töjningen du tjatat om återgår också till det normala rätt så snabbt, vissa blir tajtare vissa slappare men som sagt de flesta går tillbaka till utgångsläget
     Bara som ett litet FYI

     Svara

    Hanna, fan vad skönt att se en till kejsarsnittsförespråkare! Jag har sagt samma i flera år och folk vägrar ”tillåta” mig dessa åsikter. Fattar inte hur det kan provocera så mycket. Jag är helt enkelt för ett FRITT VAL. Om en kvinna vill ha snitt p.g.a. ”lite ångest” eller total panik inför vaginal förlossning – ja då ska hon få välja det! Precis som en kvinna ska få göra abort för att hon slarvat med kondom eller för att hon blivit våldtagen. Vi kvinnor bör hålla ihop i att få göra så många fria val som möjligt under livets gång! Jag har själv funderat på att boka kejsarsnitt i Polen om jag ska ha barn, där har man ett större val och kan betala och slippa tjafs och skit som i Sveriges fascist-kvinnovård (obs jag talar polska så nej jag blir inte utnyttjad eller överkörd där).

    Svara

     Problemet är väl egentligen inte att vara för- eller emot – naturligtvis ska det vara varje enskild kvinnas personliga val. Problemet är att de som förespråkar kejsarsnitt ofta gör det på ett sådant sätt att det blir bagatelliserat. Det ÄR förenat med risker att genomgå kejsarsnitt, liksom vid vaginal förlossning. Punkt. Jag har alltför många gånger läst eller hört berättelser om en önskan att genomgå kejsarsnitt för att man är rädd för smärtan, eller för att man tror att det är problemfritt. Det provocerar mig väldigt eftersom jag tillhör en grupp av kvinnor som varken kan föda vaginalt och därtill har fått problem efter kejsarsnitt. Med andra ord; upp till var och en, men argumentera rättvist och med all fakta rätt. Det blir liksom så ensidigt och tröttsamt med alla dessa jag-tycker/tror-diskussionerna som framförs som en absolut sanning.

     /Linda

     Svara

   Det där har jag verkligen fått uppleva efter en helt vanlig graviditet och förlossning med mitt förta barn. Under min andra och senaste graviditet uppstod komplikationer som gjorde att jag inte kunde föda barnet vaginalt utan det planerades ett snitt. För mig var det en jättestor grej, jobbigt mentalt. Hela operationsbiten, återhämtningen osv. Jätteläskigt. Men alla peppade med sina solskenshistorier. Någonstans la sig ändå lugnet inför snittet. Men när jag gick in i det där rummet alltså, alla människor, epiduralen, vara fastspänd, blodet som hänger redo. Det är en stor operation! För mig gick det sådär alltså. Det uppstod komplikationer under snittet som gjorde att jag mådde så dåligt att jag trodde jag att jag höll på att dö. Min livmoder slutade inte blöda så de fick kalla till sig en tredje läkare som brände ihop den. Bebisen hade jag ingen kraft att hålla, hon och pappan fick snabbt lämna och ligga på BB i ovisshetens många timmar. Jag fick massor med blod och mediciner, låg länge på uppvaket med fruktansvärd frossa, ångest och ensamhet. Smärtorna dagarna och veckorna efteråt kan jag inte beskriva, de var helt fruktansvärda. Efter tre veckor fick jag feber i tre dagar, hade fått en allvarlig infektion i livmodern med en sänka närmare 300 och blev inlagd en vecka. Mitt ärr är skitfult, snett och långt. Kliar hela tiden såhär ett år efteråt.
   Vad ville jag ha sagt då? Jo jag är en helt vanlig människa och jag tror att många har en föreställning om vad ett snitt är, att man tar massa morfin (vilket fö var sjukt svårt att trycka i sig – man somnar ju av det – går inte med en liten bebis som ammar 15-20h/dygn) och sen är man fit for fight efter några dagar. Jag hade inget val men hade jag fått välja hade jag enkelt valt vaginalt. Förstår såklart grejen med psykosociala anledningar.

   Svara

    Det finns givetvis skräckhistorier precis som vid vaginala förlossningar, men jag vill inte använda anekdotisk bevisföring.

    Här finns en förteckning över de skador som ofta uppstår vid vaginal förlossning.

    https://www.apoteksgruppen.se/radgivning/intim/snippan-och-graviditet/

    Svara

     Alla skadorna som du länkar till kan du även få vid snitt

     Svara

     Hanna D: Det finns beskrivet i texten vilka skador som enbart drabbar de som genomgår vaginal förlossning.

     Svara

   Nej, en hysterektomi gör inte att du stannar på sjukhus i 5-6 veckor… Snarare ca 2-3 dagar 😂

   Svara

   Skulle det vara så enkelt att man riskerade ett fult underliv så hade jag inte haft problem med att föda vaginalt igen. Jag hade hellre haft de där månaden där jag hade haft ont och svårt att komma ur sängen snarare än det helvete som jag fick genomlida i flera år. Man får stöd efter en operation och sjukvården tar en på allvar. Tyvärr är det inte alls lika lätt när man föder vaginalt utan man blir bara bortviftad är är min erfarenhet.

   Svara

   Tror de flesta som önskar kejsarsnitt är väl insatta i risker omkring ingreppet, annars får man väl informera och låta folk göra ett val efter det. Och hysterektomi görs väl numera vanligtvis via titthålsoperation, så det är inte alls ett stort bukingrepp.

   Svara

  OT: Norrtäljes enda katthem håller på att gå under av ekonomisk kris. De har hjälpt så många katter, finns så många hemlösa här på landet. Är orolig för vad som kommer hända med alla katter som bor där nu. Ni är så snälla härinne. Någon kanske vill hjälpa till att swischa till 123 161 2001
  Tack.

  http://www.norrteljetidning.se/opinion/debatt/kommunen-maste-stodja-katthemmet

  Svara

   Svara

   Swishat!

   Svara

    Du är en ängel!

    Svara

     Klart vi swishar!

     Så hemskt att människor suger och inte tar hand om sina djur 😔

     Svara

   Som kattälskare uppskattas ditt engagemang. Har swishat. Hoppas på fler givare. Det här skulle vara jättebra att få in överst i Öppet spår fredag eller lördag. Kram <3

   Svara

  Kan hålla med om att det är extremt det dom gör i Biggest Looser. Det är nästan overkligt. Sedan så är ju många också helt overkligt feta när dom går in där och måste ha levt ett ganska overkligt liv.

  Usch minns den där gamla gubben som var med för några år sedan och tappade typ 100 kilo (tror kanske att han tom vann), han blev ju inte mer attraktiv för det. Undrans om dom hjälper till med skinnuppdragning och sånt efteråt eller om dom får gå runt sedan med sina skinnpåsar?

  Svara

  Pischa Strindstedt! Ej Strindberg 🤦🏼‍♀️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.