När vi ändå är inne och pratar om att föda barn

Natacha Peyre/Elena Belle hade knappt kommit hem från BB innan det skulle läggas fokus på att få tillbaka samma kropp som innan hon blev gravid.
Att hon hatat sin gravida kropp är ingen hemlighet utan någonting hon berättat om på sociala medier.
Rebecca Stella som fick barn för 7 veckor sedan har lagt upp den här bilden på Instagram och kallar det för sitt ”Snap Back Game”. Att få tillbaka sin gamla kropp verkar vara viktigare än någonting annat och det gör mig lite nedstämd för jag tror att sånt här kan ge nyblivna mammor enormt mycket prestationsångest eller känslor av misslyckande om man själv inte ser ut så här efter sju veckor.

Ja, deras utseende är kanske viktigt i deras arbeten mm men va fan?
Om det är någon gång man borde få strunta i sådant är väl är man precis fött barn?
Be barnets pappa köpa en extra stor Gucciväska i push present till dig som du kan gömma magen bakom så har du skaffat dig minst sju veckor till innan du behöver vara i mål på ”Snap Back Game”.

Win win om du frågar mig!

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grattis Rebecca! Du är så unik och en fantastisk människa som lyckats komma i form, din mage ser liksom exakt likadan ut som innan! Wow, det måste kännas fantastiskt att ha lyckats med en sån gigantisk bedrift. Så duktig och grym du är. Jag hoppas att din man berättar extra mycket nu hur rädd han var över hur du kanske skulle gå ner dig och hur tacksam han är över att ha turen att fått en mamma till sitt barn som bryr sig om sitt utseende! Som vill vara snygg, för sin egen skull, så häftigt livet kan vara ibland!
  Här står du, 7 veckor efter förlossningen och är tillbaka!! Ett mirakel! ❤️❤️❤️

  Svara

   Hur rädd hennes man var att hon skulle ”gå ner sig”? Vad vet du om det?
   Och vad har vilja med saken att göra? Hur kroppen ser ut efteråt är inget man väljer.

   Svara

    Ändå ska det skrytas om och skrivas om som ett game 🤔

    Svara

    Folk som inte förstår ironi………

    Svara

     Det flög mig faktiskt helt över huvet, kanske läst lite för mycket amerikanska medier där liknande kommentarer inte känns ovanliga… Hon blir ju faktiskt väldigt hyllad över sin bild.

     Svara

   Ändå alltid lite kul med folk som inte fattar ironi…

   Svara

    Som sagt, många som hyllar henne för hennes kropp och tycker detta är goalz, att komma i form fort. Iaf utanför detta land.

    Svara

  Fattar inte varför folk måste ”skryta”. Grattis, du har bra gener typ.

  Svara

   Och kanske en bra PT eller så 😆

   Svara

    Jo, men största delen av det är ändå gener.

    Svara

     Alltså jag har ingen aning men jag trodde ”alla” kändisar föder med kjejsarsnitt och att de passar på att göra en tuck samtidigt. Och så tar de barnet någon vecka tidigare så att magen är mindre.

     Är detta något jag bara fått för mig eller finns det en sanning i det? Någon som vet?

     Svara

     Trh ; har också hört det. Verkar tyvärr inte helt otroligt.

     Svara

     Nu kan jag inte svara dig, The real Hmm, men det är nog inte ovanligt att de gör så.

     Kan däremot meddela att utan lite extrafix i samband med snitt är det verkligen ingen platt mage direkt efteråt (inte för mig i alla fall). Jag fick mitt andra barn med kejsarsnitt för åtta veckor sedan, fem dagar före beräknad förlossning och för att uttrycka det diplomatiskt så är min kropp inte ens i närheten av tillbaka till före graviditets-form än. Magen är nog snarare lik en stressboll med ränder och det är fem av sjutton kilon kvar, men det är liksom inte något jag orkar hänga upp mig på. Om inte annat har ju ungarna en praktiskt inbyggd kudde i sin mamma.

     Svara

     Till The real hmm

     Jag tror också många gör så, i alla fall vad jag har läst tidigare. Däremot känns det min mening lite risky att börja hårdtränar fort, oavsett kejsarfödsel eller vaginalt. Jag födde med kejsarsnitt och återhämtade mig, enligt mig, förvånansväckande fort (var smärtfri efter någon vecka och kunde gå promenader och ta mig upp ur sängen själv fort). Trots att jag längtar efter träning och att ”få tillbaka min gamla kropp” så fick jag inte lyfta tyngre än bebis på 3 månader och ska vänta med att jogga/hoppa åtminstone ett par månader till för att bäckenet är uppmjukat och alla ”lager” som sytts inte läker direkt utan tar upp till ett par månader innan de är stabila. Det känns som att många som gör som du beskriver kanske struntar i komplikationerna av den stora operationen som ett kejsarsnitt verkligen är och storsatsar på att bli smala. Det är skittrist att skynda långsamt(tycker jag!) men jag vill gärna att kroppen ska klara en ny graviditet/förlossning utan att riskera mer än nödvändigt. Det blir en beach 2019 också!

     Svara

   Snarare en bra kjol som gömmer magen, skulle jag tro 😒
   Men full pott får hon för att sätta lite mer press på kvinnor och få folk att må dåligt!

   Svara

    Ja men såklart. Det mjuka hullet under naveln ligger ju lite snyggt instoppat i kjolen. Med rätt vinkel kan man se ut hur man vill. Suck 😴
    #slutahetsa

    Svara

   Bra gener? Om det är rätt eller fel tänker jag inte gå in på men Rebecca är extremt opererad. Tuttar, rumpa, läppar, näsa och botox (kanske mer) är fixat. Att hon känner sig som sig själv igen efter att ha gått ner i vikt finner jag extremt märkligt.

   Svara

   Haha, det är inte bra gener! Hon har en bra plastikkirurg.

   Svara

  Alla bara fortsätter att reproducera beteendet om att granska kvinnans kropp… Håller med alla i Penny-inlägget som skrev att vi låter de fortsätta hur vi än gör och att kvinnans värde handlar i slutändan hennes kropp.

  Svara

  Såg Stella i en intervju å tycke hon verkade vettig, så sorgligt dock att det bara tog några dagar efter bebis ankomst för magen att visas upp… Själv ser jag oxå ut som innan, men blir ändå lite nedstämd av dessa hetsbilder och alla som hyllar det!

  Svara

   Jag födde barn för 4 veckor sen och ser ut som innan. Har suttit hemma och ätit choklad och myst med bebis så det beror definitivt bar på mina gener. Skulle aldrig tänka tanken att lägga upp en bild lite Rebeccas 🙄 Dels då jag inte tycker det är viktigt hur jag ser ut dels för jag inte vill bidra till skeva ideal och förväntningar på andra kvinnor. Herregud, kvinnan har precis fött barn och skapat ett liv och fokusera ligger på platt mage. Snacka om att reducera sig själv till ett ytligt skal.

   Svara

  Lena / 10:37

  ”För varje inlägg om kvinnokroppen på bloggar, Instagram och andra sociala medier, oavsett syfte så fortsätter vi att bidra till en diskussion om kvinnokroppen.” Jaaa, exakt!!

  Svara

  Har haft 2 täta graviditeter. Efter första barnet vägde jag 10kg+. Efter andra ytterligare 10 kg+… så jag väger 20 kilo mer idag än för 3 år sedan. Inget jag lägger någon större vikt vid just nu, jag är fin ändå tycker jag..

  Svara

  Blir lite beklämd av detta. 7 v efter förlossningen var jag ingenstans i närheten av ”mitt gamla jag” kroppsmässigt men hade heller inte minsta tanke på det (tack och lov! Fett jobbigt om jag skulle mått dåligt över det förstås)

  Svara

  Ja i rätt vinkel och med en hög midja kan man dölja det mest 😉 (skämt å sido) när jag fick mitt första barn som 16åring var jag tillbaka 3 dagar efter förlossningen och var ”så stolt”, med mitt andra barn gick jag upp 25kg och grinade något hejdlöst för att jag ”förstört min kropp”, tränade intensivt och efter 6 månader var jag i bra form igen men blev gravid direkt och gick upp lika mycket 🤦🏽‍♀️ Men efter henne så kände jag att Nää jag tänker inte hetsa utan det tar sin tid och nu med fjärde barnet som blir 1år har jag NJUTIT av att vara mamma, jag har väl 10kg kvar men har aldrig brytt min mindre. Summeringen av denna bok 😅😂 är väl att med åren har jag blivit mer trygg i mig själv vilket resulterat i att jag inte känner samma hets. Det är fan fantastisk att min kropp kunnat producerat så fina barn, att den är så stark (trots upp-och nedgångar) att jag sedan stoltserade upp magen för 1år sedan på instagram får mig såhär i efterhand att skämmas lite. Efter vintern är den långt ifrån liks platt som då i rätt ”fotovinkel”.

  Heja Penny Parnevik, heja alla som inte hetsar med sjuka ideal. Med det sagt trevlig onsdag! ☀️💖

  Svara

  Jag har fött barn för en månad sedan men känner inte att jag behöver komma tillbaka till min ”gamla” kropp så fort som möjligt, njuter av bebis istället. Men i min släkt däremot är det fan vikt-hets. Under graviditeten påpekade tyyp alla (som de kändes iaf) hur liten mage jag hade osvosv.. och nu efteråt ”guud vad smal du har blivit”, ”så du har gått ner i vikt”.. GUD SÅ IRRITERANDE LÅT MIG VA!! Sluta påpeka min kropp hela.jävla.tiden och fokusera på bebisen istället kanske???????????? GAAAAAAAAAAAH

  Svara

   Här om veckan pratade jag med min mamma i telefon. Hade varit på rutinbesök hos BM (mäta mage, vikt, lyssna på hjärta etc).
   Har inte gått upp så mycket i vikt men magmåttet är lite större än snittet, troligen pga att jag är kort = magen måste växa mera utåt då det inte finns plats upp mot bröstkorgen.
   Har gjort flertalet ultraljud pga riskgraviditet och vi visste redan bara någon vecka in i graviditeten att det bara är en i magen.
   Nåja, pratade med mamma och var lättad över att mina värden än en gång såg bra ut trots riskgraviditet. Jag var då i omkring v 32. Sa att magmåttet är stort men den följer samma kurva i alla fall. Varpå min mamma kommenterar ”är du säker på att det bara är en”…………………. 🤦🏻‍♀️😳 Orkar inte. Hade lust att slänga på luren i örat på henne.

   Svara

    Klumpig sagt minst sagt 😨 jag hade slängt på luren och tjurat 😂

    Svara

  Jag jobbar bl a som PT och fokuserar främst på att jobba med mammor – just för att jag anser att det är så viktigt att bygga tillbaka styrkan i kroppen. Muskelmassan minskar, kroppen blir mer sliten, magmusklerna avlastar inte ryggraden på samma sätt osv under en graviditet och det tar tid för kroppen att återhämta sig efter graviditeten, förlossningen och tiden efter. Jag tycker att det är synd att fokus verkar ligga på att visa resultatet snabbt i form av viktnedgång istället för att fokusera på resultatens kvalité – kroppen ska ju faktiskt orka med vardagen och ett växande barn de kommande åren. 🙂
  Jag tycker att det är lika synd som att tracka ned på de som väljer att börja träna tillbaka sina kroppar så fort kroppen är redo efter förlossningen. Det behöver inte innebära att man inte prioritera sitt barn – man prioriterar och lägger grunden för sin hälsa kommande åren. Räcker med 15 minuters hemmaträning några dagar i veckan för att bygga upp grundstyrkan på kort tid.

  Svara

   Det är väl ok och bra så länge ni skyndar långsamt. Du vet det säkert men tex magmusklerna bör inte ansträngas den första tiden, hänsyn till foglossning mm.

   Svara

    Har du ett sånt behov av att ständigt vara bäst och veta mest att du berättar för en PT hur magmusklerna funkar? 🤔

    Svara

     Inte alla PT vet eller tar hänsyn till det. Och de som läser här och inte har råd med en bra PT som vet kan också missförstå och köra på fel och få skador för livet.

     Har du problem med att saker blir för tydliga? Såg du att jag skrev att hon säkert redan vet?

     Behöver du en glass idag? 🎪

     Svara

     🦖 Kämpa. Kämpa 🙄

     # sekundärkränkt

     Svara

     Haha en ny form av mansplaining – TRHsplaining.

     Svara

    Jag skrev ”när kroppen är redo”, vilket handlar om både snittläkning, magmusklernas separation, allmäntillstånd, blodvärden, blodtryck osv. 🙂

    Svara

     Så bra att du skrev ut det extra noggrant. 😊💚

     Svara

   Tycker det är jättefint med människor som tar sig tid att ta hand om sin kropp efter en förlossning, på vilket sätt de nu må vara. Tycker mammorna förtjänar det, att tänka lite på sig själv även i början. Sen kanske det för många handlar typ om att ta en tupplur isf att städa när ens bebis sover. SnMen oavsett är det jättefint, att unna sig det.

   Men vad har det att göra med att visa upp att kroppen är så himla tillbaka efter x antal veckor, postera smickrande och suga in magen? Att ta hand om sin kropp innebär inte att man måste kroppshetsa.

   Sen försår jag att människor som värderats mycket efter sitt utseende – typ som Peyre – tycker det är viktigt.

   Svara

   Varför ens använda ord som ’träna tillbaka sin kropp’? Förstår vad du menar men tycker det bidrar till idealiserandet av kvinnokroppen pre-barnafödande. Man kan ha en stark och frisk kropp som fött barn utan att den behöver se ut som den gjorde innan.

   Svara

    Sillo, läste du hela min kommentar? För jag tror inte att du förstod hur jag menade faktiskt. 🙂
    Jag skrev aldrig att man behöver se ut som att man aldrig har fött barn. Vill man göra det är det upp till den individen.
    Jag skrev om att träna tillbaka styrkan i kroppen efter en graviditet och att det är synd när fokus hamnar på viktminskning.

    Svara

     Läste du min kommentar? Jag skriver att jag kan förstå vad du menar och dina goda hänsikter. Det jag ifrågasätter är det tillbakaskådande ordbruket: ’träna tillbaka’ – som bygger på idén om att idealet är hur man var _innan_ graviditet. Man kan väl bara få träna sig stark om man har lust, utan att sikta mot något man var, men mot det man är och vill bli?

     Svara

  Blir mer irriterad på att det INTE är okej att vilja se ut som innan förlossningen. Och vem säger att hon har jobbat hårt för detta?
  Efter förlossning nr 1 såg jag exakt ut som innan 4 veckor efter. Nu efter 2an ligger jag på 8 plus. 9 månader senare 😆 . Värsta repliken som finns är när folk säger att man typ har rätt å va ful å lite plufsig när man fått barn. Ja absolut de har man, men de har man rätt å va utan en förlossning oxå. Så trött.
  Jag vill fortfarande känna mig snygg även fast jag är mamma, är fru oxå. Skillnaden nu är dock att jag inte har samma tid att lägga på mig själv. Därav mina extra kilon.

  Svara

   Hela åtta extra kilon?! Fy 😉

   Svara

   Klart det är OK att vilja se ur som innan förlossningen? Det är ok att vilja se ur hur som helst när som helst.

   När man publicerar på sociala media påverkar man alltid andra människor, och då kan man gärna tänka igenom hur man påverkar och vad man vill förmedla. Men det betyder inte att det är något fel med att vilja vara t ex smal.

   Svara

   Hanna, du får se ut som du vill. Jag ser ut som innan 4 veckor efter förlossningen med mitt andra barn. Jag har liksom inte dölugt samvete för det. Däremot behöver man inte hetsa och lägga upp bilder där man påpekar hur duktig man är. Kroppar fungerar olika. Jag har legat hemma på soffan och ätit choklad. Nu ska jag börja gå till en sjukgymnast för att bygga upp styrkan igen. Har nämligen ont i kroppen konstant. Hade hellre haft 20 extra kilo än ont.

   Ingen försöker ta din rätt att träna och se ut som du vill ifrån dig. Det som ifrågasätts är att sprida skeva ideal och förväntningar.

   Svara

  Vem är vi att döma, för vissa är det viktigt hur kroppen ser ut 🙂 Vill hon ha tillbaka sin gamla kropp snabbt så är det väl upp till henne, så länge hon tar hand om sitt barn så förstår jag inte varför man ska sitta och tycka till om vad någon gör med sin kropp. Tycker inte det är att gå åt rätt riktigt när man börjar shama andra för en sån här sak.

  Svara

   För att influencers idag har exakt samma makt – om inte mer – än gårdagens skvallerblaskor, med sin fatshaming och idealhets. Det är tillåtet för dem att tänka steget längre och ta ansvar istället för att ständigt påpeka att de är privatpersoner som har rätt att säga och göra vad de vill. Jo, det har de, men som offentliga personer kan man också kräva lite mer av dem. Det är också hör och häpna fullständigt möjligt att vara glad över sin platta mage UTAN att skriva om det på insta där man vet att man påverkar folk.

   Svara

  Hon kan väl visa magen då istället för att gömma den under en kjol som är uppdragen till revbenen, dom flesta ser smala ut när dom täcker magen sådär. Hon fuskar XD tror snarare hon har massa bebishäng där under kjolen men ska låtsas som att hon har snapped back already! 😅

  Svara

   Vad är det för löjlig kommentar? Det var kanske såhär hon såg ut förut. Inget fel på det.

   Svara

   Äsch hon ser bra ut ändå, o skulle hon ha häng är det bara att göra ännu en BBL efter 12 v strecket.

   Svara

  Det är, för de allra flesta, inte så svårt att få tillbaka sin kropp efter man fött barn. Förstår inte heller varför det ska klankas ner på oss som vill komma tillbaka snabbt.
  Men å andra sidan, har man passat på att äta en massa osunt och frossat under nio graviditetsmånader, då får man det lite tuffare.

  Jag har sett så många väninnor som fått barn som tillbringat de första månaderna efter förlossning med att bara sitta i soffan och glo på teve-serier. Det får man knappast tillbaka formen av.
  Barnvagnspromenader är grejen! Frisk luft för mamma och barn och massa motion. Enkelt och gratis.

  Svara

   Förlossningsdepression, 4 gradens bristningar i underlivet, bebis med kolik, ca noll timmar sömn, kejsarsnitt ska jag fortsätta?
   Alla kvinnor har inte en smidig härlig förlossning där de har ork eller helt enkelt inte kan promenera.
   Lyft blicken och se bortom dig själv och alla andra snärtiga insta-mammor vara största goal är att bli fit sekunden efter barnet är fött!!

   Svara

   Det finns annat än vikt. Själv ser jag ut exakt som innan efter två barn, en nära anhörig som gick igenom kejsarsnitt och fick bristningar ser inte ut som innan (ett barn).

   Svara

   usch vad du låter överlägsen och osympatisk.

   Vissa kanske inte hade lika tur som dig och kanske sprack hela vägen, fortfarande kämpar med foglossning eller blodförlust. Vissa kanske fick en förlossningsdepression eller kämpar med ptsd från en traumatisk förlossning. Vissa kanske är så kära i sitt lilla mirakel att de fullständigt skiter i vad andra tycker om deras kropp. Varför skulle det vara så fel att inte bli smal igen efter en förlossning?

   Svara

   Barnvagnspromenader och amning var grejen för mig! Tyvärr verkar många välja bort amning för att kunna få egentid. Tid som man bl a lägger på gymmet för att få bort sina extra kilon. 🙂

   Svara

    Så intressant, jag vill gärna se var du har hittat informationen om att fler väljer bort amning för att få egentid?
    Vad jag har läst så har amningen minskat minimalt bland de minsta barnen men detta tror man kan härledas till att kvinnor inte får stöd och hjälp med amning när barnet är nyfött.
    Alltså att kvinnovården inte prioriteras, inte för att kvinnor vill ha ”egentid”.

    http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikefteramne/amning

    Svara

    Och jag som ammat 4 barn kan säga att ingen graviditet, förlossning eller för den delen amning är den andra lik. Jag har rasat i vikt av amning och jag har också ammat utan att det hänt ett dugg… så man ska nog vara försiktig med att drömma i just det avseendet.

    Svara

    Jag ammade och tränade på gym 👍🏼

    Svara

    Skitsnack!

    Svara

   Alltså din kommentar… Du är så totalt verklighetsfrånvänd och föraktfull. Du vet faktiskt inte alls hur lätt eller svårt det är för alla världens kvinnor att få tillbaka kroppen. Det handlar helt om individuella förutsättningar innan, under och efter graviditet – både fysiskt och psykiskt. Men du kanske också tror att bristningar är ens eget fel?

   Ta och spana in alla smala mammor med bulladegs-mage – råkar man ha genetik som ger en en påsmage så är det bara så.

   Usch för sådana här kommentarer!

   Svara

   Min son hade kolik och vägrade ligga i en barnvagn, gallskrek och det slutade _aldrig_. Tji fick jag för alla dessa ”härliga” barnvagnspromenader. Man fick vara glad om man ens hann gå på toa i 1min. Folk måste förstå att 1. Alla har inte samma förutsättningar gällandes hur kroppen återhämtar sig eller ej (jag har haft TUR enbart att min gått tillbaka direkt, TUR, jag har inte gjort något och vägrar ta cred för det) och 2. Alla har inte samma jäkla barn!! Min etta var det lugnaste nöjdaste barn man kunde tänka sig. 2an fick kolik och hade problem med magen i ca 8mån. Snittade en 40min sömn om dygnet, med en pappa som jobbade 15 mil bort och pendlade 4h om dagen (klev upp 05 och var hemma igen vid 18). När trean kom var jag mammaledig med honom och hans 3-åriga bror samtidigt. han avskydde sin barnvagn och blev för tung för sele mot slutet. Hur skulle jag ha gjort där?

   Låt folk slippa hets och kolla på serier med sin bebis om dom vill. Man är nybliven FÖRÄLDER, inte någon som ska hetsträna till sig.

   Svara

    Vad stark du är 💪🏼 Jag har också två barn varav båda lugna och utan kolik men vissa dagar vill jag bara gå ut genom dörren och aldrig komma tillbaka. Jag har aldrig känt mig så otillräcklig och uppgiven som jag har gjort som mamma.
    Du är grym!

    Svara

   Hmm… Är faktiskt osäker på om du försöker provocera igång folk här inne eller om du på riktigt är så där oskön..

   Svara

   Du fattar att man inte kan byta ögonfärg bara för att man vill det riktigt mycket va?

   Svara

   Dom kanske hellre kollade på teve än jobbade på att tappa mammakilon? Kanske tyckte att det förgyllde graviditeten att äta vad de var sugna på?

   Folk vet man blir smal av gymmet och tjock at kakor. Men allas högsta dröm är inte att vara smal eller hälsosam för den delen så en del prioriterar annorlunda.

   Svara

  Man får inte VILJA vara slimmad för då mår andra dåligt! Så trött på skiten. Låt folk som vill se ut på ett visst sätt göra det. De som mår dåligt av att nån annan gått ner snabbt efter sin graviditet har nog andra problem och det är så vidrigt att beskylla någons dåliga mående på att någon annan är smal, det är ju sjukt.

  Svara

   Jag ville vara smal och komma tillbaka fort efter min graviditet, hur många bilder eller inlägg finns det på sociala medier om det? Noll. Hur ofta pratar jag med andra om min träning och kost? Aldrig. Hur ofta får jag kritik för mitt val? Har aldrig hänt.

   Svara

    Jo men folk som MÅR DÅLIGT av att se smala människor kan ju inte vara normala. Jag har inte sagt att man ska behöva vädra Hur man vill se ut men jag tycker det är sjukt att nån mår dåligt för att de ser en smal människa och sedan anklagar den för att bidra till någon hets. News flash – det kommer alltid finnas smala människor , om man ska behöva blunda för dessa stämmer nånting inte.

    Svara

     Du förstår väl skillnaden på att se mångfald i vardagen och att lägga ut ett foto på ett ögonblick, ur rätt vinkel, med rätt ljus, uppstylad och skriva ”snap back game ✔️”. Det är inte jämförbart med att se smala människor omkring sig för det är inte så att jag tex, som är smal, går runt och berättar för folk att jag har klarat av att studsa tillbaka som att det är något man kan misslyckas med.
     Detta är så typiskt,
     ”En man kör på trottoaren och mejar ner folk i sin väg.
     -vad fan håller du på med?? Du kan ju inte köra här?
     -men va? Får man inte köra bil längre?”
     Och så handlar diskussionen om bilkörandet ist för var han har kört.

     Svara

     Himla märkligt att man kan hylla folk med hull om magen, då är det helt magiskt men om man är smal och lägger upp en kroppsbild bidrar man till hets? alltså va..sluta kommentera alla kroppstyper då

     Svara

  Fast vad är det för fel med att vilja ha tillbaka sin kropp som den var innan förlossningen? Jag ser inget fel med det.

  Svara

   Vem har skrivit att det är fel? Men varför lägga ut på sociala medier som att det är någon form av game?

   Svara

    Varför skriver du ”game”? Vad innebär ens det?

    Svara

  OT, En nära vän till mig ska föda barn inom ca.1 månad, och jag undrar ; måste man anordna en babyshower?? Jag har en ganska intensiv vardag redan, jobbar och har hund, dessutom har den vännen flyttat ca.1 timma ifrån mig nu, utanför stan. Jag skrev till hennes syster typ ’ifall ni tänkt anordna nån babyshower eller något så säg till om jag kan hjälpa till med nåt på ett hörn!’ Och hennes svar var typ ’vad kul! Det kommer hon uppskatta, bra intiativ!! Säg till om du behöver hjälp!’ … jag menade ju inte att JAG ska hålla i den. Jag skäms för det känns som att det är något man ’ska’ ha när en vän ska föda barn men jag har varken tid eller ekonomi att dra ihop det men det känns som att folk räknar med det eftersom jag är en av den tjejens närmsta vänner. Personligen hade jag aldrig räknat med att mina vänner ska fixa nåt sånt till mig men… vad säger ni? Enligt tidningar, sociala medier och familjelivstrådarna så verkar det vara lite av ett måste 🙁

  Svara

   Å nej… vilken mardröm😂 Jag är en sådan som avskyr att anordna fester och inte vill bli firad. Gillar mer avslappnade, kravlösa träffar med vänner. Kontakta denna syster igen och säg hur det ligger till!

   Svara

   Men gud hur går det med hennes läsförståelse? Nej absolut inte ditt jobb om du inte vill tycker jag 🙂 det är inget som alla har eller får, vet typ ingen som haft det om man inte räknar med randoms på instagram.

   Svara

   Verkar ju som att ingen vet vad baby showers handlar om egentligen (inte så konstigt då vi bara kopierat skiten från USA utan att ta reda på nåt om det, som vanligt). Men! Från början var en baby shower då de äldre familjemedlemmarna (mormor, mamma, äldre systrar etc.) gav den gravida gamla babygrejer som de inte längre behövde (ärvda grejer alltså) och råd och stöttning inför det blivande mammalivet. Kanske någonting du kan hälsa denna syster!

   Svara

   Förklara för systern hur det ligger till. Ingen i min bekantskapskrets som har fått barn har fått en babyshower, eller bett om det heller. Det känns så amerikaniserat. Dock har flera vänner haft ganska stora dop, med mycket presenter. Om det är någon jag är nära hälsar jag gärna på det lilla nya knytet så snart jag får och ger en present då. 🙂

   Svara

   Klart det inte är ett måste! Beror ju på vad ens vän vill och hur viktigt det är för henne, samt vad man själv vill.

   Men nu ju blev lite knepigt att du tog en bollen från hennes syster. Vad svarade du systern då? Skrev du till henne att du inte tänker planera någon? Jag tänker att antingen får du berätta för systern att hon missförstått och du inte har några sånna planer (så kanske systern fixar det, alt. lämpar över det på någon annan, hon får iaf chansen) eller så får du helt enkelt bita i det sura äpplet orndna en…

   Men man kan ha en knytis en eftermiddag bara, så tar alla med sig mat & presenter och du köper en flaska alkoholfritt bubbel. Sen kan ni gissa förlossningsdatum och så är det klart 🙂

   Svara

   Jag har påpekat strängt att jag INTE VILL HA någon babyshower, överraskningsfest eller dylikt! Tack och liv har jag sluppit det med båda barnen!! Hade nog fått men för livet annars 😳

   Svara

   Nej, det är verkligen inget måste. Jag har nyligen fått mitt första barn och hade ingen babyshower (och förväntade mig inte nån heller). Amerikanskt trams är vad det är! Något dop kommer det inte heller att bli eftersom vi inte är troende. Vi hade istället ett litet våffelkalas här hemma i söndags med de närmaste vännerna 🙂

   Svara

  Jag gick upp 30+ kilo under min första graviditet och visst jag gick ner det snabbt… men det berodde snarare på att jag typ glömde äta, ammade dygnet runt och förlorade en massa muskelmassa pga en sfinkterruptur som gjorde att jag inte kunde kliva upp ur soffan första månaderna.

  Så visst, siffrorna på vågen var väl som innan men kroppen kommer aldrig bli sig lik med mina ärr, bristningar och hängtuttar. MEN vet ni vad, jag är så mycket mer nöjd med min kropp nu än vad jag någonsin varit innan. Från att ha varit ätstörd så länge jag kan minnas och helt satt mitt värde som människa i typ midjemått och klädstorlek. Min kropp har producerat en, snart två, riktiga fungerande människor och det är ju helt sjukt om man tänker på det. Kroppen är fantastisk och vi borde vara lite snällare mot den.

  Svara

  Har en vän som nyss fått barn. Hon lägger upp bilder på sina bristningar på instagram och skriver att kroppen är förändrad och att man ska älska den som den är. Hon säger också stup i fucking kvarten att hon har gått ner till sin ”startvikt”. Jag orkar fan inte diskutera kvinnokroppen i en minut till!!!! Oavsett hur man pratar om den så granskas den, vi borde bara hålla käften istället.

  Svara

  Dom har nannys 24/7 så dom hinner träna 12/7.. medan andra mammor spenderar all ”egentid” med att dusha eller göra nr 2 på toa medan bebis sover.

  Svara

   Räknas det som egentid om ungen sitter i badkaret medan jag bajsar? Kan nämligen inte bestämma mig.

   Svara

    Hahaha 😄 det beror på hur stort badrummet är. Barnet skall vara minst 4 meter bort från en för att det skall kunna räknas som egentid.

    Källa: nej.

    Svara

  Min bebis är 14 dgr idag, lägg därtill en galen 2-åring: jag behöver kaffe och socker för att ens orka stå rakt upp (hurra då för påsken👏🏻)

  Svara

  Orelaterat, typ, men ett konto på Instagram gjorde exakt likadana bilder (på ej normsmala tjejer) som andra bilder (dvs samma poser etc) och bilderna på de normsmala tjejerna fick ligga kvar, de andra togs bort. Sjukt.

  Svara

   Vet du vad kontot hette?

   Svara

    Nej tyvärr, det togs bort i samma veva som bilderna. Vet att det var ett konto från USA. Sett många såna konton som tagits bort pga gjort ”narr” av ”normala” bilder.

    (har inte sovit på 2,5 dygn så kan säkert hitta det när min hjärna är normal igen).

    Svara

  Och Bella fortsätter sin reklam för NC 😳

  Svara

   Sjukt. Väldig ”grl pwr” att luras så kvinnor måste genomgå aborter.

   Svara

    E :

    Precis 👿

    Svara

   Heja! 👶🏻👶🏻👶🏻

   Svara

  Har en vän som inte alls är ytlig, sminkar sig aldrig, har alltid hållt normal vikt (åt det smala hållet men är byggd så), och fnyser åt plastikoperationer. Men förra året efter att ha fött barn blev jag väldigt förvånad över hur påverkad hon verkade av pressen att ”få tillbaka kroppen”! 6 veckor efter förlossningen sa hon bekymrat ”Jag har fortfarande hela 4 kg att gå ner!” Och jag fattade ingenting. 4 kg, och??

  Och varför ska man ens ha tillbaks samma kropp som innan? Det är ju som att försöka backa kroppen som den var innan puberteten. Varför kan vi inte acceptera att sjukdomar, graviditet och åldrandet ändrar på vår kropp? Biologi liksom. Hur mycket botox man än sprutar in så kommer man till slut ha rynkor. Så varför slåss mot det så desperat?

  Lustigt att få män verkar känna pressen att ha samma hårsvall de hade som tonåringar hmm…

  Svara

   Folk verkar tro att man kan backa kroppens utveckling.

   Svara

    Ja, extremt märkligt med alla dessa ’få tillbaka sin gamla kropp’ – vilken gammal kropp? Liksom förbjudet med utveckling och förändring för kvinnor. Och alla 4, 8 eller 12 kilo hit eller dit ’kvar’ (till vadå?) – har ingen våg så har ingen aning, mitt tips: kasta vågen!

    Svara

  OT: Haha väääldigt OT, men Kenza skrev att det var typ 4 år sen hon var med i Let’s Dance. Då började jag googla lite för att se om hon var duktig, och det enda jag minns är att Calle såg SÅ kär ut i Kenza. Haha kolla denna intervjun: https://www.youtube.com/watch?v=c_3RpN7hiws (Haha han var säkert inte det, men ser ut som att hon är en ängel i hans ögon).

  Svara

  Eller så får alla göra som dom vill

  Svara

  Jag har bf om ungefär en vecka och har gått upp ca 12 kilo och skulle helst vilja gå ner allt på en gång då jag inte trivs med den här vikten i förhållande till min längd. Är det ett realistiskt mål? Nej kanske inte. Ser inget problem med att vilja gå ner i vikt till de man vägde innan dock så kan jag tycka att de är onödigt att lägga ut de på sociala medier.

  Svara

   Och det kommer du med all säkerhet göra (okej jag är ingen expert men ändå) då själva graviditeten väger typ 10 kilo eller vad det var? Alltså mycket försvinner ut tillsammans med barnet så att säga 🙂

   Men med det sagt så stressa inte, njut av din lilla plutt och njut av att få sova så länge du vill medan du kan 😘

   Svara

  Någon som verkar hetsa med vikten är ju iaf Kylie jenner

  Svara

   Men varför ska man ta efter folk som är opererade från topp till tå? Såna människor ansågs vara freaks förr men nu opereras dem till en ”naturlig” look men det är ju samma skit. Hon började med operationer när hon var 16, det är ingen människa att ta efter.

   Svara

  Jag fick min andra dotter i samma veva som Peyre ungefär. Nu såhär drygt 6 månader efter så är min mage som en gammal gympapåse man sydde i trean. Skinnet är löst och rynkigt och magen är som bulldeg. Och trots att jag vet att det är helt normalt så bor det ändå en bitter liten röst i mig som viskar ”varför är du inte sådär snygg för” när jag ser sådana här bilder. Patetiskt men sant 🙁

  Svara

  Kunde inte amma. Fd väninna säger då ’men stackare, mycket svårare gå ner sina gravidkilon om man inte ammar’. Tack, för det var ju det enda jag tänkte på.

  Svara

   Haha serri? Så dumt sagt.

   Svara

  Får se hur mycket skäll jag får nu men efter min förlossning var det viktigt för MIG att komma tillbaka till/komma i närheten av min kropp innan barn. Jag var obekväm hela graviditeten och efter för detta var en kropp jag inte kände. Och jaaaaaa allt var värt den nya kroppen men det betyder inte att man måste älska den. Tre år senare är kroppen tillbaka som jag kommer ihåg den men har inte svält mig etc utan låtit det ta tid.

  Svara

   Det är ju också skillnad på nivån av hets när man talar om år vs veckor.

   Svara

   Jag tycker lite lika som du. Jag föder om lite över en månad, jag har inte gått upp så mycket hittills, men det hör egentligen inte hit.
   Saken är att jag vill gärna gå ner till min vanliga vikt. Jag har inte bråttom men jag vill kunna röra mig som vanligt och ta hand om mitt barn utan att bli trött, det är allt! Jag trivs inte om jag går upp för mycket i vikt och jag tycker att allt känns jobbigt och obekvämt då.

   Svara

  Bästa är ju om alla slutar ta åt sig så himla mycket å tar ansvar för sina egna liv istället. Vill du bli smal, varför inte. Vill du sitta i soffan å äta kanelbullar, varsågod!
  Slut.

  Svara

   AMEN!

   Svara

  I slutändan handlar det nog mest om frågeställningen: påverkar mitt bekräftelsebehov och att bygga mitt brand mina följares självkänsla negativt och vad är viktigare?

  Jag tycker det är okej att söka bekräftelse det är ett mänskligt behov. Ideal hör till människan och har alltid gjort. Men om nu denna bekräftelse bygger på något negativt det vill säga ”kolla jag kan och inte ni jag är således bättre” är den verkligen värd något? Det är lättare att sympatisera med någon som med samma bild hade konstaterat att ”kolla mitt utseende och kropp är viktigt för mig och jag har kämpat för det och mår bra av att finna min ”gamla” kropp” än ”snap back” som om detta vore ingenting.

  Kroppsdisciplin kräver hårt arbete och dedication för vissa är insatsen värt det för andra inte. Inlägget rider på någon slags nonchalans typ ”om ni inte har bröd varför äter ni inte bakelser?” (Ok vet att citatet är påhittat men ändå).

  Man kan fylla sitt bekräftelsebehov utan att elda på andra människors känsla av otillräcklighet. Men få behärskar detta.

  Svara

  Jag födde för 4 dagar sedan och idag gav mannen mig en kommentar om att jag bör tänka på hur jag äter nu när jag inte är gravid längre. Alltså jag blev RASANDE! 😂😂😂

  KAN MAN FÅ VA IFRED när man just fött barn och dessutom ammar?! Ja okej jag var uppe inatt och åt en macka – att äta på natten är inte bra för vikten – men varför ska jag ens tänka på det just nu?? Min bebis är 4 dagar och dessutom håller jag på och får igång amningen för att kunna ge näring åt min bebis. Jag var utsvulten. Kan man få äta en jävla macka???

  Inser att detta hade lite/ingenting med inlägget att göra. Men basically så HATAR jag kropps- och vikthetsen som råder kring mammakroppen.

  Svara

   Nu blev jag sekundärkränkt av din mans kommentar. Och sekundärrasande å dina vägnar. Ät du när du vill så att du orkar. Om man inte äter kan det bli problem med amningen ju. Hälsningar från som också föder upp en unge med sin egen kropp och aldrig skulle ha orkat det om hon inte fått äta ibland på natten

   Svara

   Jo, det har att göra med att dessa idéer ens finns: ’få tillbaka sin kropp’ / ’tänka på hur man äter’.
   Svara nästa gång att det är precis det du gör, tänker på vad du äter så att näring och ork till amning ska finnas. Herregud, jag proppade i mig det som fanns tillhands de få stunder det alls fanns tid att äta: en rest couscous ur kastrullen, en rullad pannkaka rätt ur kylen i handen. Ursäkta mig men himla snubbe alltså, har ingen aning im vilka processer som kickar igång, dag tre och fyra efteråt var ju hundra gånger värre än födseln tycker jag – heja dig och lycka till! Ät!

   Svara

   Herregud 😳 Bra att du blev rasande, det var med all rätt. Åh va arg jag blir….

   Svara

   Alltså man är ju helt vild på mat när man börjar amma! Fick barn i söndags och andra natten på BB satt jag o amma o blev dödshungrig – det enda som fanns att nå var en påse godis o en halv läsk, så jag tröck i mig tills jag blev proppmätt 😂 Så skön känsla!

   Svara

   Tycker du borde slänga ut din man. Vilken extremt märklig kommentar – hur kan man vara så okänslig? Du har precis fött hans barn för guds skull 😔

   Svara

   Säg åt honom att han kan ha åsikter när han haft en växande människa i sig i nio månader och sedan tryckt ut den genom sitt kön/blivit opererad i magen utan narkos(?)! 😄

   Svara

  Jamen gisses… Jag födde min dotter i söndags och har tänkt att om det tar nio-tio månader att baka en bebis så måste det få ta MINST lika lång tid för kroppen att hitta tillbaka till sin ursprungliga form! Det mest fantastiska med kroppen är inte hur fort den kan gå ner i vikt o bli fit efter en graviditet utan att den faktiskt kan skapa liv ❤️

  Svara

  Jag gick ner i vikt fort efter förlossningen. Tror dels det berodde på att amningen sög ut mycket näring men den största delen var nog att jag var traumatiserad och deprimerad efter en svår förlossning. Alla i omgivningen applåderade och berömde att jag gått ner i vikt fort. Jag minns att jag grät och höll om min smala kropp i badrummet och önskade att jag var trygg och varm och fluffig och mådde bra, istället för smal och benig och fylld av ångest.

  Svara

   💛

   Svara

  Jag fattar inte ens varför man överhuvudtaget skaffar sig barn när det enda som räknas är att se ut som om man inte fått barn redan direkt efter födseln. Trams och larv och istället för att glädja sig och mysa med barnet så är tankarna på annat håll. Allt hysteri runt den egna kroppen och strävan efter att inte få några skavanker efter en födsel är omoget tänkande. Var glad om du kan få ett barn, var tacksam att barnet föddes friskt och sköt om din kropp på ett normalt sätt. Det är väl för fasen ingen tävling om vem som kan få den plattaste magen snabbast efter en födsel bara för att nån vill imponera på nätet? Använd det sunda förnuftet!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.