Det är inte bara Bingo Rimér som behöver lära sig skilja på äpplen och päron

Att ha en åsikt om hur Bingo exponerar sina barn på sociala medier är en sak, men att uttrycka eller insinuera att han medvetet försöker skada sin son är en helt annan och absolut ingenting jag skriver under på.
Av det jag sett av Bingo tillsammans med sina barn – både på sociala medier men även i verkligheten – får mig att tro att han är en riktigt bra och engagerad pappa som alltid bara vill sina barns bästa.
Att påstå någonting annat är inte bara riktigt jäkla fräckt och oförskämt utan stjäl även fokus på det som faktiskt är relevant att diskutera här.

Bingo skriver själv att han i egenskap av fotograf älskar att dokumentera familjens vardag och att detta var någonting han gjorde långt innan sociala medier fanns.
Jag håller med honom, det är ingenting konstigt att vilja göra detta men samtidigt så kanske han skulle kunna vara en pytteliten smula öppen för att hans bakgrund som flickfotograf utan direkta spärrar möjligen kan ha knuffat hans gränser en aning för långt fram vad gäller integritet och privat.
Både han och Katrin lever sina liv mer eller mindre offentligt på sociala medier så att varken hon eller han reagerar på bilder som dessa är kanske inte jättekonstigt.

Bingo behöver absolut inte hålla med om att detta är opassande, men kanske bara ha det i bakhuvudet att hans syn på exponering via bilder kanske inte är den allra bästa att applicera på bilder med barnmotiv. Han är ju aningens luttrad om man säger så…

Men att påstå att han medvetet försöker skada sina barn är ju helt jäkla befängt och exakt det som kommer få honom att be samtliga fara åt helvete istället för att försöka förstå vad många menar med sina kommentarer.
Det är att gå för långt. På tok för långt.

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bilderna är ju fina, men privata. Har flera pottbilder på mig från när jag var liten och är glad de sitter i ett album och inte till allmän beskådning på instagram.

  Svara

   Precis mamma eller min pappa hade inte visat bilden på instagram . Stor skillnad.

   Svara

   Precis. Tvivlar inte en sekund på att han älskar sin familj, är en fantastik pappa och dessutom en mycket bra fotograf. Men är ingenting privat längre? Varför känner han att han måste/vill lägga upp de mest privata bilderna på sina barn till allas beskådan. En del människor ser säkert det vackert oskyldiga – andra ser det som något eggade dom kan runka av till.

   Jag har också bilder på mig själv och min syster när vi är små och nakna. Dom är jättefina men aldrig att jag skulle lägga upp dom för hela världen att se. Inte då – inte nu.

   Svara

  ”Ja, så kanske det har gått till där hemma, men jag undrar om barnen kommer hålla med henne när de blir lite större och inser att mamma inte gjort annat än kastat deras pappa under bussen på sociala medier och anklagat honom för allt ifrån att vara orsaken till att hon behövde äta medicin mot PMS till att han försökte marginalisera henne som människa?”
  Byt ut kärnan mot att pappa har postat bilder på hans toalettbesök på nätet.
  Varför är det ok att kritisera Isabella men bingo är att ”gå för långt, på tok för långt”?
  Kritiken mot bingo är i alla fall befogad.

  Svara

   Eh va? Båda får kritik gällande helt olika saker

   Svara

    Ja? Isabella får kritik för att hur hon hanterat en skilsmässa och hur det kommer att ev påverka hennes barn och bingo för att posta integritetskränkande bilder. Lustigt då att kritisera bingo är att gå på tok för långt när det borde vara tvärtom. Det har ju tom skrivits här att Isabella inte egentligen älskar sina barn. Men det är tydligen inte heller att gå på tok för långt.

    Svara

     Har väl däremot skrivits att hon är ett föredöme som inte visar upp sina barn?

     Och bingos skilsmässa var väl proffsigt skött, ingen pajkastning åt något håll.

     Svara

      Ja, du menar den lilla meningen innan det stora MEN:et.
      Det handlar inte om vems skilsmässa sköttes hur, utan vem som får kritiseras och hur hårt.

      Svara

     Bella har fått andra positiva inlägg faktiskt, det kan inte vara millimeterrättvisa på en blogg där innehavaren lägger in sina egna åsikter i inläggen (och alltid har gjort).
     Det är liksom inte nyheterna du läser.

     Svara

      Sen när Bella gick ut med sin strategi så blir det ändå ett löjets skimmer över alltihop, hur är man ”fare” mot någon som ändå bara driver med läsarna

      Svara

      ”Millimetersrättvisa”?, ”nyheter”? Har jag påstått det? Såg inget i din kommentar som på riktigt bemötte det jag skrev förutom att hon skulle ha fått positiva inlägg, räknar du med att kommentarerna också är positiva då? Detta inlägget handlar ju om kommentarer bingo har fått.

      Svara

       Trodde du menade Cams inlägg, men om det gäller vad olika personer tycker under inläggen, så går det ju inte att styra så Bella får jämn kritik. Folk tycker olika. Bellas strategi har nog inte hjälpt till heller.

       Svara

       Såg bland annat denna kommentar angående Bingo ”Vissa borde inte få ha barn”.
       Hur är detta så mycket bättre än kommentarer Bella får??

       Svara

        Jag pratar om Camillas inlägg och att hon inte anser att kommentarerna under inläggen är att gå för långt. Isabella har anklagats för att inte älska sina barn. Har jag skrivit att det är ok att bingo får såna kommentarer?
        Läs detta noggrant: varför är det ok att Bella får kritik bland kommentarerna här men det lyfts fram att bingo får kommentarer som går ”på tok för långt”? Det är ju uppenbar dubbelmoral.

        Svara

         Jaha men Bingos inlägg, som detta inlägg handlar om, är ju om kommentarer han har fått på sin insta? Alltså det relaterar till det, inget annat. Orkar inte läsa alla långa inlägg haha..

         Alla får dock kritik och Cam försöker nog göra sitt jobb så bra som hon kan. Inte lätt driva en blogg och lyssna på all klagosång hela tiden, speciellt när alla tycker och känner olika.

         Svara

         Precis som Bella då, men hon är öppen med sin strategi i alla fall.

         Svara

   Ja visst är det märkligt, Isabella kan inte skriva något utan att Camillas huvude exploderar.

   Svara

    Jag tror Camcam och Bella förr har varit kompisar för ogillandet av B är verkligen personligt det märks tydligt

    Svara

     Men ge dig.

     Svara

   Reagerade i liknande banor. Camilla måste verkligen avsky Isabella. All bets are off när det kommer till henne, hon får anklagas för allt. Av Camilla och av Camillas läsare.

   Svara

    Surt för Camilla att Isabella troligtvis indirekt bidrar stort till hennes lön eftersom så många inlägg handlar om Isabella.

    Svara

     Det är givetvis därför hon skriver så ofta om henne och på det sättet hon gör.

     Svara

     Surt? Snarae underbart för Camilla!

     Svara

    Men hon har ju gått ut med sin strategi, det är ju helt enligt hennes planer. Hon överlever!

    Svara

     Inte det det handlar om, utan hur Camilla är inkapabel att agera proffsigt i sin bevakning av Bella. Hennes personliga agg lyser igenom.

     Svara

      Camilla använder sig väll själv av en plan/taktik/strategi. Hon vet vem hon kan vräka ur sig om o vem hon måste tänka sig för innan hon skriver om. Vilka som genererar flest kommentarer o hur hon ska vinkla o tolka bloggarnas inlägg. Hon har alltid haft någon som hon spytt sin galla över (och låtit kommentarsfältet göra detsamma) vatten Anna book Tyra. När det går snett för Camilla o kritiken i kommentarsfältet riktas mot henne själv så mage hon bara på med inlägg så folk inte orkar gå tillbaka i kommentarsfälten.

      Svara

       Fattar inte att folk inte ser vad som pågår.

       Svara

     Jaha? Bingo är fotograf och är van vid att bli kritiserad för sina foton, han vet ju precis vad som väcker reaktioner. Att han blandar in sina barn får väl han stå för? (Samma retorik som Bellaholister använder).

     Svara

      Kränger han kladd också?

      Svara

       Indirekt gör han väl det med sina lättklädda bilder

       Svara

        Haha så himla kul svar 😂

        Svara

       Vad tror du? Han är ett varumärke precis som Bella.

       Svara

  Jag såg ingen sådan kommentar, men kan ha missat. Tycker att han vänder på kritiken till sin fördel tyvärr. Helt avsaknad av integritet för barnen, och det är så sorgligt. Mina barn förbjöd mig lägga ut en vanlig bild sedan 5 år tillbaka, då 9 år ett barn som kunde värna om sin integritet. Deras barn har ju inte ens kommit till en sådan mognad ännu, därför tycker jag att offerkoftan togs på i onödan. Vi vet att han är en toppenpappa.

  Svara

   Ja, min 2,5 åring vill inte ens bli fotad eller filmad längre. Jag märkte det på henne det var jobbigt att så fort hon skulle göra något så åkte telefonerna fram och speciellt när folk var över. Hon kände sig väldigt obekväm och sen dess så är det foto och filmförbud på vår lilla. Är det något som vi verkligen vill fota (som kanske första turen på cykeln) så frågar vi om vi ska ta foto tillsammans innan och sen är det bra. Hon mår mycket bättre och kan koppla.

   Svara

  Bilder på sina barn, och särskilt i privata situationer, kan man hålla utanför sociala medier. Förstår inte heller behovet att vilja exponera sina barn på det sättet?

  Svara

   Häller med! Låt vissa saker som toabesök vara privata!

   Svara

  Vet inte om han spelar dum men kärleken till barnen har ju inget med saken att göra. Jag såg endast kommentarer som rörde deras rättigheter, men de låtsats han ju inte om i sitt svar.

  Svara

   Bimbo-Bingo kan inte tänka längre än så, tyvärr.

   Svara

  Vet inte om detta tagits upp tidigare men någon mer än jag som lagt märke till att NellieB:s pappa nu helt plötsligt är tillbaka igen efter att inte ha blivit omnämnd över huvud taget på flera månader?

  Svara

  Varför måste therese Lindgren alltid vara ”naken” på youtube.. går hennes kanal inte bra längre?

  Svara

   Fråga henne!!

   Svara

  Iconfest letar folk som vill jobba gratis 8-18
  http://www.iconfest.com/sv/svenska-volontarer-sokes/

  Svara

   Vem fan är så korkad och jobbar gratis?!

   Svara

    Volontärer.

    Svara

  Ot: Bianca’s (10-11 åriga?) fans skickar presentkort till henne på kläder.

  Svara

   Så sjukt! Människan tjänar ju en mille i månaden! 😂

   Svara

  Hoppas någon fotar han när han skiter och lägger upp lite överallt på olika bögporr siter. Hoppas inte barnkissbilden hamnar i fel händer bara..

  Svara

  En toppenpappa lägger för sjutton inte ut toalettbilder på sina barn! Han får ”dokumentera” sin familj i sitt privata fotoalbum, men att lägga upp dem så hela världen kan titta är bara sjukt och vidrigt. Tycker så synd om barn som växer upp med fullkomligt gränslösa mediekåta föräldrar som delar deras mest intima och privata ögonblick med hela världen, i båda text och bild. Detta finns kvar för alltid, även om originalbilden raderas finns den alltid sparad någonstans. Detta är bilder och texter som barnen kommer konfronteras med av andra barn. Hur tror ni det känns för barnen när de blir lite äldre och börjar förstå vad de utsatts för? Att alla sett dem nakna? Att hela skolan vet allt om hur dåligt deras potträning gick? Att mamma/pappa använde dem och deras barndom som verktyg för att haffa likes och ffa tjäna pengar genom att använda barnen som rekvisiter i deras bloggar/instagram? Problemet är så nytt att det inte finns något regelverk som skyddar barnen, men däremot finns det många psykologer, läkare och pedagoger som varnat för att det faktisk är ett övergrepp och grovt integritetskränkande att dela den här sortens material i sociala medier.
  Camilla, hur hade du känt om någon fotat dig naken i ytterst privata situationer som på toa, när du har sex, när du duschar osv och lagt ut bilden på instagram utan att du hade något att säga till om? Skulle det kännas bra? Föreställ dig sen att det är den personen som är ansvarig för att du ska må bra och som borde skydda dig från allt ont i världen som publicerat bilden? Känns ännu bättre nu eller hur? Om någon delar nakenbilder på en vuxen mot deras vilja är det ett brott och det skapar ett mycket stort lidande för den drabbade. Det förstår de allra flesta i dag och de kan känna empati med kvinnan (det är i regel kvinnor som blir drabbade). Men när det är ett BARN, en försvarslös liten människa som inte ens kan tillfrågas och förstå följderna av ett ja/nej, så är det helt okej att sprida intima/privata bilder??

  Svara

  OT men hur ska jag fråga min sambo om varför han har sin kvinnliga kollegas telefonnummer i sin telefon? (Ja jag vet att det är fel att kolla i sin partners telefon)

  Svara

   Det är väl inte så konstigt? Jag har alla mina kollegors nummer i min telefon, man måste ju kunna kontakta dem vid frågor eller liknande..

   Svara

   Näe det tycker jag inte… jag kan lägga in en kollegas nr i privata mobilen t ex pga jobbmobilen är urladdad eller vad som helst.

   Däremot kanske försöka hitta kärnan till at tid känner en oro!

   Svara

  Lite kul att du säger emot dig själv i detta inlägg beroende på vad du tyckte och skrev i det förra om just Bingo 😆

  Svara

  Gnfnjdsujsjd grammatik???!!!

  Svara

   Är generellt väldigt språkliberal men mitt intresse för innehållet i den här bloggen har verkligen börjat dala i takt med att huvudvärken jag får av att försöka tolka innehållet blir mer intensiv. Jag hoppas verkligen att du uppfattar min kritik som konstruktiv när jag säger att du som skribent befinner dig på en skamligt låg nivå.

   Hade inte sagt nåt om det inte vore för att jag brydde mig.

   Svara

    Det är ju inte en särskilt konstruktiv kommentar. Vill du vara konstruktiv och bidra till förbättring kan du peka på _vad_ som är fel till exempel. Lättare att göra nånting åt det då. ”Gnfnjdsujsjd grammatik???!!!” är inte så lätt att tyda.

    Svara

  kan inte riktigt fatta hur Camcam kan ta ställning så tydligt för Bingo här? Hade inte sett inlägget med bilden förrän nu, men blir på riktigt förvånad över Bingos dåliga omdöme. Att vara en bra förälder handlar väl för fasen om mer än att inte utsätta barnet för risker, tex att värna deras integritet vilket Bingo absolut inte gör! Tycker inte alls det är äpplen och päron det handlar om, utan en förälder som gått över alla personliga gränser och som försvarar det med att han älskar sitt barn …

  Om Elaine jobbar med att skydda barnen från exponering och lära dem att deras kroppar är deras så gör Bingo precis tvärtom. Det är fan illa. Vad får dessa barn för syn på sin egen integritet när de växer upp om deras pappa ändå visat allt som finns att se?

  Reagerade faktiskt också som flera andra: Isabella får skäll och gnäll vad hon än skriver (ja vi fattar, hon har en strategi och blabla), medan Bingo ska försvaras?! Nä, dåligt!

  Svara

   Vad menar du? Hon var ju väldigt tydlig med vad hon tyckte om bilden i föregående inlägg (att det var helt fel). I det här inlägget skrivet hon bara att hon inte tror Bingo MEDVETET skadar sina barn.

   Vill man att föräldrar ska reagera på kritik är det rätt bra att inte utgå från att de med vilje försöker göra barnen illa.

   Svara

  Han har tagit bort bilden nu och intressant att han inte verkar ägna en tanke på sonen utan hans rätt att lägga ut vilka bilder han vill.

  Ngn har bjudit in Elaine att koppla in hur hon set på det men Elaine vill inte ge sig in i det…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.