Förberedelser inför framtiden

Mitt bästa jag som mamma blir alltså det självständiga och med mycket tålamod. Tålamodet leder till att jag orkar låta barnen alltid försöka själv. Om de är törstiga vet barnen att de inte ropar efter vatten utan de får hämta en stol, klättra upp på bänken, fylla glaset etc. Det har krossats glas och spillts ut men sånt händer. Som mamma är det viktigt för mig att dom lär sig att tro på sin egen förmåga att kämpa för det man vill ha, stort som smått. Att den första tanken när man vill ha något är ”Hur gör jag nu” istället för ”Be mamma ordna”. Enormt stor skillnad.//Blondinbella

Fantastiskt!!
Bella klappar sig på axeln över att hennes barn har lärt sig att hämta eget vatten när de är törstiga istället för att ropa efter vatten och be mamma ordna.
Gissningsvis måste detta vara det enda som Bella lärt sina barn när det kommer till ansvarstagande självständighet och ”själv är bäste dräng” med tanke på att allt annat i hemmet sker som av ett under när ingen är hemma.
Middagen inhandlas, tillagas och hamnar mirakulöst på bordet utan att barnen ser hur det går till, huset städas som av små nissar medan barnen är på förskolan och kläderna tvättas, stryks och hängs upp i barnens garderober utan att de någonsin ser dem ta färden från tvättkorgen upp till deras garderober igen.

Men de kan hämta ett glas vatten själva!
Bravo!
Skönt att veta, så att barnen inte växer upp som små bortskämda monster som förväntar sig att de stekta sparvarna ska flyga in i munnen på dem vid minsta fingerknäppning.
Förhoppningsvis får de en gnutta verklighetsförankring när de är hos sin pappa så att chocken inte blir allt för stor om den dagen kommer då svångremmen av en eller annan anledning dras åt och deras mamma tvingas ta dem med och – ve och fasa – storhandla på ICA.

Alice i Underlandet i all ära, men här har ni ett chockartat miljöombyte som heter duga!
ICA Kvantum på Lidingö!!!!!
Är ni vaccinerade, barn?

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bingo har skrivit ett svar på tal-inlägg på sin insta, men inte ett knyst i det om barns rätt att få ha ett privatliv förstås, utan bara vad han vill och tycker. Jag, jag och jag igen, utan att vilja förstå nåt mer

  Svara

   Gud vad folk slickar hans röv….. hur många har själva bilder upplagda när de sitter eller står på dass? Men just det. Alla är ju så känsliga. Är ju så naturligt med kissande barn.

   För mig är det inte pga pedofiler bilderna är olämpliga. Vill barnen att bilder läggs upp när de är på toaletten? Vet alltid pappa bäst, som följarna säger?

   Svara

  😂😂👏

  Så självständiga, fantastiska barn!

  Svara

   Hur självständig är BB när hon inte sköter ett dugg i sitt eget hem? Mat, mark, köp, räkningar, städ, hämtande (osv.) – allt sköts av andra. Vad motsägande..

   Svara

   Enastående! 😂
   Barn gör ju som vuxna gör. Snart har de själva anställt en person som hämtar vatten åt dom.

   Svara

  Enligt Hanapees instastory har någon bloggare gjort slut med sin partner efter ett långt förhållande, någon som vet vem det handlar om?

  Svara

   Vill med veta 😌 Egoina??

   Svara

    De är ju tillsammans igen.

    Svara

     Hon visste ju inte om de var det eller ej? Har inte sett eller hört om honom sen hon flyttade

     Svara

      Hon skrev i en kommentar att han sover över hos henne ibland. Jag skulle inte vilja att någon sov över hos mig som jag har gjort slut med/gått tillbaka till/inte vet något men det är väl bara jag haha.

      Svara

       Fast den kommentaren tog hon väl bort igen? 😊

       Svara

   Andrea hedenstedt kanske

   Svara

    Någon som vet varför det tog slut??

    Svara

     Jaa, skulle också vilja veta. Det var så fina tsm!

     Svara

      Undrar också varför. Dom var tillsammans så länge, bodde ihop osv men nu följer dom inte ens varandra på instagram och har enligt henne ingen kontakt. Hon har träffat en ny kille

      Svara

    Tyckte det var roligt att Andrea kallat något ”coollugnt” i en av kommentarerna. Aldrig sett förut, trodde det hette kolugnt 🙂

    Svara

     Kolungt är väl för bondigt att skriva 😉

     Svara

    Nej dom gjorde slut för ett tag sen och hon har börjat dejta någon ny nu..

    Svara

  Haha minns när hon skrev att hon skrikit på Sally när hon skrek som bebis mm, men ja klart hon nu har bästa tålamodet. Förstås.

  Roligt att hon outsourcar allt själv men barnen ska minsann lära sig från tidig ålder. Ibland låter det lite väl to much, bättre hon fokuserar mer på att sätta på dem bältet som hon skrev de får påminna henne om… viktigare saker det..

  Svara

   Jag tycker det är bra att hon outsourcar. Hur vi än vrider på det lever Isabella med funktionshinder. Det är fantastiskt att hon lyckats skapa sig allt det hon har och hon har fått lov att göra det på ett okonventionellt sätt just för att hon fungerar inte som alla andra. Jag föredrar att hon gör karriär på ett okonventionellt sätt framför att hon försöker pressa sig in i mallen för vad normen säger att hon ska göra. Då skulle hon inte varit stark, egen företagare eller framgångsrik för med funktionsvariation följer många gånger en oförmåga att leverera enligt normen vilket i sin tur knäcker personen och deras gnista. Genom att outsourca får hon hjälp med precis allt det hennes funktionsvariation omöjliggör för henne. Genom att lägga energi på de bitar hon faktiskt levererar på och betalar nån annan för resten kan hon ta sig hur långt som helst! Jag blir glad och hoppfull! Hennes gränslöshet gjorde bloggen stor och den gav henne självförtroendet att frångå normer som i sin tur gjorde henne än mer framgångsrik. Och det är sannolikt även bäst för barnen med. En lycklig framgångsrik mamma istället för vad som kunnat vara. Vet inte om jag lyckades få fram vad jag menar men hellre detta än alternativet typ. Det var det hele. Häj.

   Svara

    Alla väljer själv hur man vill göra men Bella har ju snackat om detta sååå mycket just för reaktionernas skull + att det låter så ”lyxigt” (ett ord hon använder dagligen). Sen blir vissa arga i bloggen när folk tycker till haha men va f-n? Ville hon inte ha åsikter, sluta bre på då i såna mängder.
    Hon älskar ju att tala om hur mycket personal hon har därhemma! 😀

    Svara

     Ja men jag tänker att man kan vinkla saker i sitt liv så det låter och ser bra ut. Ibland så mycket att man tror på det själv? Tänk så mycket mer pengar hon skulle ha om hon kunde klara av att hålla reda på tvätt, inköp, matlagning osv själv. Hur mycket mer folklig hon skulle bli. Men, hennes hjärna klarar inte detta. Hon behöver hjälpen när hon inte längre har en andra hälft som tagit markservicen och varit någon form av assistent. Den här typen av funktionsvariation fungerar och trivs bäst med mycket fysisk aktivitet, schemalagt liv med tydliga instruktioner och mycket lite krav på att skapa egna rutiner osv. När hon freebasear så cyklar barnen i huset och de är ute sent en vardagskväll eller i värsta fall glömmer bilbältet på barnen. Hon är ju egentligen extremt öppen med att hon inte är bra på normlivet. Hon är faktiskt kass på det. Och det tycker hon själv. Men, hon är grym på att leka, att vara en idéspruta, att vara en risktagare och early adopter och hon har lyckats skapa ett recept för sig själv hur hon tar sig igenom livet på ett bra sätt. Jag läser hennes blogg på det viset och att hon uttrycker det är lyxigt, ja för normalstörda är det ju det men för henne är det ju essentiellt. Tycker på det viset hon är grym som tar ansvar för sig själv och hittar, om än på ett avvikande sätt, vägen genom livet på egen hand.

     Svara

      Jag håller helt med dig, Morsan!
      Många med neuropsykiatriska funktionshinder (inkl jag själv) har svårt för att få vardagen att gå ihop och klarar inte av praktiska saker på samma sätt som ”normalstörda” människor. Därmed får många hjälp genom kommunen, genom att boendestödjare kommer hem och hjälper till med markservicen. Isabella har outsourcat detta, eftersom hon har råd. Det kan låta bortskämt och verklighetsfrånvänt att få denna hjälp, men i Isabellas fall finns det en djupare problematik som folk oftast glömmer bort då de läser hennes blogg. Visst uttrycker hon sig på ett sätt som irriterar och provocerar många – och det är ju något hon gör medvetet. Men det handlar också om att hon faktiskt saknar vissa förmågor. Hade hon varit fattig hade hon säkert haft boendestödjare.

      Svara

       Men vänta lite. Vadå vi med funktionshinder klarar Inte? Gör vi visst men kanske behöver lite hjälp och stöttning. Aldrig hört talas om att ett boendestöd kommer hem för att sköta ”markservice” hos någon och sen går hem. Min boendestödjare kommer hem till mig för att hjälpa mig att hantera svårigheter jag Har, inte göra dom åt mig.

       Svara

       Aldrig hört talas om boendestödjare som kommer hem till en, sköter markservice och sen går. Boendestöd är till för att vara just ett stöd med sånt som är extra jobbigt i vardagen. Inte att göra det åt en. Har ingenting emot att folk köper tjänster för sånt de tycker är trist men påstå inte att folk med ADHD inte är kapabla till de saker som bella outsoucar.

       Svara

        Jag uttryckte mig lite kortfattat och kanske otydligt! Förlåt för det!
        Det jag menade är att boendestödjare, kontaktpersoner, gruppboende, stödboende, habiliteringen (med arbetsterapeuter och dietister) m.m m.m kan kopplas in och att man kan utforma stödet individuellt. De flesta med autism och ADD/ADHD klarar av att laga mat själv, men för många behövs det stöttning. Själv har jag atypisk autism, och har svårt att sortera intryck, svårt med simultankapacitet, svårt med automatisering, och igångsättningssvårigheter. Detta innebär att jag kan laga mat, men att det är en enorm ansträngning då det är många steg och mycket kraft och koncentration som går till att laga mat. Det är väldigt svårt att förklara detta för andra människor som inte har dessa problem, och man ses ofta som lat om man inte klarar av det. Självklart växer självkänslan ju fler saker man klarar av, och boendestödjare kan stötta en i att hitta strategier för att klara saker. Men det finns också andra sätt att lösa det på, när man t.ex måste vara högpresterande på andra områden och sedan kommer hem och bara inte klarar av en till utmaning. I mitt fall har jag personal som lagar mat till mig. På måndagen lagar de mat som jag har till middag mån-tors. Och på fredagen lagar de middagsmaten till fre-sön. Till lunch äter jag alltid yoghurt, för det kan jag ordna själv. På sikt hoppas jag ju självklart att jag kan klara av allt själv. Vi som har neuropsykiatriska funktionshinder är ju alla väldigt olika varandra, och det är ett brett spektra – så just den hjälpen jag behöver är kanske helt onödig för någon annan. Men för att återknyta till inlägget – det är bra för självkänslan att lära sig att klara saker själv, men man måste också ha respekt för att vissa individer i perioder INTE fixar allt och därmed måste be om hjälp för sådant som i många människors ögon bara är ”lite jobbigt”. För en del människor är t.ex att laga mat ett oöverstigligt projekt, och då är det fint att man kan få avlastning under en period.

        Svara

      Jag säger bara en sak om att det skulle vara något bra och riktigt att syssla med bedrägeri eller självbedrägeri.

      Refaat El-Sayed!

      Svara

      Hon betalar nog inte många kronor ur egen ficka för alla dessa tjänster. Det dras på bolaget. Precis som bilen. Är ens huset privat? När ska folk vakna upp. Hon lever nästan gratis. Resor, kläder, smink, skor, frukostarna på Sture osv dessa är ej privata utlägg som för oss andra.

      Svara

       Jag skulle ju gå och lägga mig men denna kommentaren får inte stå emotsagd.😄 Som egen företagare/ägare av verksamheten är alla kostnader i bolagen i princip egna kostnader. Det dras bort från sista raden (läs utdelningsmöjlighet) och skapar en sämre förtjänst. Hon fördelar säkert gracerna men det drabbar nog främst egna verksamheten (det hon äger ensam). Möjligen mua kan gå på LCC och frisör men hemtjänsten är nog i egna bolaget.

       There is no such thing as a free lunch.😊 God natt!

       Svara

        Amen 🙏🏻

        Svara

        Du anar inte hur många gratisluncher som finns i den moderna influencer-världen. Skv hinner inte granska. Tack vare camcam dessa saker belyses. Hur kommer det sig att Bella aldrig någonsin har svarat på dessa frågor. Kommentaren grävs ned i det fördolda. De kan ju låtsas att de flesta tjänster behövs i företaget då de gynnar ägaren dvs frukost och träning på arbrtstid etc etc resor skriva tre rader och ta några foton. ”Alla” influencers jobbar ju på varje semester. De skriver böcker och reportage och de är med killen och äter på restauranger gratis för detta kan kallas för jobb nuförtiden. Sååå genomskinligt och såå lätt att lura skattebetalare och staten. Att dra av på fötetaget genererar lägre skatt, också gynnsamt för vissa. Tack ändå för input!

        Svara

        Går ju inte att komma undan att det sannolikt blir billigare genom att ta det på företaget, om inte annat kan man dra av momsen om man kan få det att framstå som en avdragsgill kostnad. I ett lönsamt företag kan man ju se det som ett sätt att få ner vinsten = slippa betala så mycket skatt. Så OM hon tar det på företaget så tjänar hon definitivt på det jmf med att betala privat.

        Svara

    Hur fungerar ”alla andra” då? Och är det inte många ”normala” som skulle ta till tjänster och lyx om de hade råd? Det skulle vi väl alla behöva lite då och då.

    Svara

     Jo visst men då av bekvämlighet inte för att vi inte skulle få ihop det för fem öre. Jag vet inte om du haft personer med en jobbigare adhd omkring dig. Det är ofta en rätt rejäl utmaning för dessa personer bara att hålla koll på nycklar och telefoner, komma ihåg att äta, hålla humöret stabilt, inte glömma betala räkningar osv osv osv. Isabella har faktiskt lyckats skaffa en stab som sköter allt detta som du nog själv fixar utan större bekymmer. Och många gånger vi läsare tror att hon provocerar tror jag inte hon förstår det är provokativt. Eller hon kanske har lärt sig att det är provokativt vid det här laget. Men jag tycker så gott som allt i hennes tankegångar och sätt att uttrycka sig låter hennes adhd och enligt henne själv aspie-drag lysa igenom. Allt från hur rörig hon är till att vända på klacken i konversationer, intervjun med Schulman var rätt utelämnande och lite märklig liksom hennes sätt att avverka personal och vänner. MEN, och det är ett stort men, hon får skiten att funka. Hon är framgångsrik. Hon har glada ungar och verkar nöjd med sitt liv. Jag blir glad och positiv att hon trots sin superkraft som onekligen kan sätta käppar i hjulet för många kör järnet och lyckas med det hon är bra på. Nu stänger jag foderluckan. Häj!

     Svara

      Morsan, jag tycker du har väldigt insiktsfulla tankar. Och jag tror att Bella betalar för så mycket hjälp som hon gör främst för de anledningarna du skriver. Jag lever med en som verkligen skulle behöva hjälp. Ärligt talat känner jag ibland att jag har två barn att ta hand om: vår son samt min sambo. Det är faktiskt för jävligt. För oss båda. För sambon eftersom han vet vad han borde göra men inte får det att fungera. För min del för att jag får ta hand om det allra mesta själv. Måste alltid tänka, planera och vara före i exakt allting. Ska sambon vara hemma med sonen? Se till så det finns lätt och snabb mat att fixa. Se till så alla sorters kläder är framme, väldigt synligt. Se till så att eventuella tider är förutbestämda och på det klara. Se till så att andra måsten tas hand om; detta samtal ska ringas, denna räkning ska betalas, tvätta en maskin. Häng upp tvätten. Etc. Ibland blir jag GALEN – hur svårt ska det vara för en vuxen människa?! Men mycket oftare ser och märker jag hur mycket han försöker. Men det allra mesta blir halvdant. Eller så blir det extremt välgjort – om han har en enda uppgift att fokusera på. Tex ”städa köket” eller ”kör iväg skräp” – men då ska ingen vara i närheten som kan störa hans koncentration. Så även det kräver planering.

      Skillnaden mellan Bella och min sambo är (bl.a.) att min sambo är väldigt öppen med att mycket fungerar tack vare mig. Han ber ofta om hjälp. Han säger tack för exakt all liten hjälp. Tex om jag plockar undan leksaker från vardagsrumsgolvet. ”Tack, fan vad skönt det är” (för hans hjärna). Eller om jag har lagt fram kläder till sonen. Fixat ett schema för något. För honom är varje liten grej till stor hjälp för hans ro och sinne. Medan tex jag inte skulle tycka att jag behöver säga tack för att leksakerna är bortplockade om det fortfarande är rörigt i övrigt. (= det är ju inte färdigstädadat haha). Bella skulle tjäna MASSOR på att vara mer öppen om hennes svårigheter. Vara lite mer ödmjuk. Och tacksam.

      Svara

     Jag har vänner som rent ut sagt tittat på mig förvirrat när jag sagt att det först jag kommer börja med efter examen är städhjälp och sagt ”vilket slöseri med pengar”, så nej det är inte prioriterat för alla neurotypisk.

     Svara

    För att Isabella har aldrig kunnat ”leverera” vad gäller matlagning eller städning eller tvätt och hon outsourcar pga sin Adhd?

    Alltså. Inte bara underskattar du ADHD sol diagnos utan också Isabella. Hon har outsourcat det för att det är tråkigt att göra, för att hon KAN, så att HON kan göra PRECIS vad hon vill – företag, barn, resor, spa, jada jada. Frågar du henne outsourcar hon för att vara med barnen. På dig låter det som hon är helt inkompetent att sköta ett hem pga ADHD men diagnosen gör att hon bara kan leverera i företagsbygge. Enligt ditt synsätt vete fan om Isabella borde ha barn?

    Det du skriver är så märkligt att jag vet inte i vilken ände jag ska börja att dra i.

    Svara

     Tack!

     Svara

    Jag har själv ADHD, och lyckas få ihop en universitetsutbildning, ett hem som inte är en total katastrof och halvnyttig mat dom jag och min kille inhandlar själva.

    Om jag hade möjligheten till att outsourca som Bella skulle jag det, men jag skulle framställa det betydligt mer ödmjukt. Inte ”jag är värd det för mitt liv är så mycket tuffare än andras”, utan snarare ”jag har en funktionsvariation som gör att jag är sjukt bra på det jag är intresserad av och kan jobba 10 ggr hårdare med det än många andra, men samtidigt så är allt det där vardagliga som andra tycks klara i princip automatiskt jättesvårt för mig, och därför väljer jag att köpa in det som tjänster för att orka leva och människorna bra. Inte för att jag är värd det, utan för att jag fungerar lite annorlund, jag beundrar människor som inte tycker att det är oändliga svårt att plocka ur diskmaskinen varje dag i 3 veckors tid”

    Svara

    K

    Svara

    Ja precis så! Jag outsourcar också städningen hemma hos oss (trots att jag är hemmamamma), men för att mitt barn har en funktionsvariation, inte jag. Jag måste passa på honom hela tiden så städningen betalar jag gärna för. Säkert folk som tycker jag är lat. Men jag vill behålla glädjen i föräldraskapet, trots att mitt barn kräver så oerhört mycket.

    Måste flika in att så som hon beskriver föräldraskapet så måste hennes barn vara ”normalstörda”, känns inte som de ärvt hennes diagnos.

    Svara

     Nja, Gillis kan mycket väl ha ADD såsom han beskrivs. Att ett barn är lugnt och sover på nätterna visar inte på ifall hen har t.ex. koncentrationssvårigheter och stora problem med stökiga miljöer. problem som inte har med stora impulskontrollsproblem och hyperaktivitet visar sig sällan för skolan börjar.

     Svara

   Fanns nu handlade inlägget om när hon är som bäst. Inte att hon är det hela tiden

   Svara

   Så för att man outsourcar själv ska man alltså lära barnen att det är det mest naturliga i världen att inte lyfta ett finger? 😂 eller vad är det du föredrar? Alla som har pengar, alla rika, varenda kändis som kan slippa städa.. De får inte försöka lära sina barn att vara självständiga? Ska de bara skämma bort dem ut i fingerspetsarna för att de har råd med städhjälp? Eller hur går tänket? Måste hon börja städa själv innan hon får lära barnen något? Då blir ni nöjda kan jag tro. Gud vad jobbigt det är för er att hon slipper det tråkiga i livet och gör bara det hon tycker är kul. Grina på.

   Svara

  Fast helt ärligt, mina barn ber alltid mamma att ordna. Spelar ingen roll att de vet vart glasen och vattnet är eller hur mycket man tjatar. Trots noll outsourcing (vilket för övrigt skulle vara mer än guld värt)
  Tycker definitivt att hon kan få mer än en klapp på axeln för detta tänk.

  Svara

   Tror faktiskt de flesta försöker uppmuntra sina barn att klara av enklare saker själva, blir ju lättare att vara förälder då.
   Ibland låter det lite som att hon driver ett företag med små anställda därhemma.

   Svara

   Tror faktiskt de flesta försöker uppmuntra sina barn att klara av enklare saker själva, blir ju lättare att vara förälder då.
   Ibland låter det bara lite som att hon driver ett företag därhemma.

   Svara

   Och som en slav går du och hämtar vatten till dina barn.
   Jag antar att du gör det, för annars skulle dom inte be dig om det.

   Svara

    Ja.. Det borde ju vara första saken man slutar med. Vill ni ha vatten, hämta vatten

    Svara

    Alltså folk i detta kommentarsfält.
    Nu vet du ju ingenting om varken mig eller mina barn, vår vardag eller våra förutsättningar.
    ”Som en slav” herregud.

    Ja jag hämtar vatten till mina barn, och ja jag är projektledare hemma.
    Men man kan inte ta alla fighter, själv tycker jag att det är skönt att 3åringen sköter sina toalettbesök själv.

    Otroligt provocerad av denna kommentar.

    Svara

     Blir du provocerad av kommentarer är du nog i fel kommentarsfält

     Svara

     ”Ja, jag hämtar vatten till mina barn” ”man kan inte ta alla fighter”
     Okej, låter som allvarliga grejer det där, om man hamnar i konflikt när man inte hämtar vatten till någon som kan göra det själv.

     Svara

      Hahaha sluta bara

      Svara

       Hundra spänn på att Henrietta inte har barn..
       Jag hade också alla svaren på den tiden😅

       Svara

      Jag hämtar också vatten till min treåring (även om hon hemskt gärna vill göra det själv) för att:
      1. Jag vill inte att hon flyttar runt på köksstolarna
      2. Jag vill inte att hon klättrar eller står på dom, då vi har stengolv och hon ramlat med huvet före förr
      3. Vill inte ha henne uppe på diskbänken, där det kan finnas både knivar, saxar och maskindiskmedel
      4. När hon väl kommer åt kranen och börjar spola vatten börjar allsköns vattenlekar, som gör att jag 1. Måste torka halva köksgolvet 2. Måste byta hennes dyngsura kläder
      Och ja visst får hon hjälpa till att torka upp och byta kläder men det skapar ändå mer jobb för mig än att bara gå och fylla på hennes vattenflaska. 😉

      Svara

  Håller helt med dig i det du skriver.

  Svara

  Och dessutom ska hon inte låta de lära sig detta? Är det bättre att hon outsourcar allt + servar dem till max? Vilken verklighetsförankring tror ni de får då?

  Svara

  Klart det inte gör något om glas krossas, det är ju ändå inte Bella som städar upp det.

  Svara

   Lol. Men exakt. Jag blir tokig på spill för jag vet jag måste röja sen, så man gör ju allt för att undvika sånt

   Svara

  Söndag… Blondinbellas provoceringsdag.

  Svara

   Detta var väl dock inte skrivet idag.

   Svara

    Bellas provokationer kan komma vilken veckodag som helst 🙂
    Heja!

    Svara

     Och ibland handlar det inte ens om dagar!

     Svara

  Skulle precis skriva om det här. Hur många inlägg har inte denna människa haft om när hon gjort egna saker med barnen och hur rädd och osäker hon känt sig? Inte för så länge sen var hon jättestolt över att hon tog barnen till Globen helt själv och dessutom körde dit själv utan ha tagit typ taxi. Det var en vinst för henne att hon vågade och nu är det hennes styrka att hon alltid haft gott självförtroende gällande barnen. Driver hon eller är hon så helt lost när det kommer till vad hon skriver i tidigare inlägg? Hon är inte klok i huvudet någonstans. Jag hade verkligen känt mig gaslighted att umgås med henne. Hur står folk i hennes närhet ut med alla dessa olika personligheter hon presenterar. Kanske är detta dock ytterligare ett medvetet provocerande inlägg – måste då helt klart komma ur hennes klor då hon lyckades få igång mig denna gång.

  Svara

   Alltså tänker på det hon skrev i samma inlägg – ”Jag har alltid varit självständig med små två barn, även när jag levde som gift. Det kanske inte låter som en big deal att storhandla med en 1,5 årig och en nyfödd eller ta med dom till jobbet några gånger varje vecka under deras första månader i livet.”

   Svara

    Jo, särskilt då jag minns att hon skrev något om att hon fått ett sammanbrott när hon och odd varit med barnen och storhandlat för att hon inte klarade av så mycket på en gång….

    Svara

   Tänkte oxå på det, nyss var hon så osäker i föräldrarollen medan i detta inlägg har hon alltid varit modig och de hängt med överallt. Så mysko

   Svara

    Ja, extremt mystiskt att en förälder kanske i början är osäker och sedan med tiden blir mer säker i sin föräldraroll

    Svara

     Läs om, läs rätt

     Svara

   Du kan vara lugn ni kommer nog aldrig att umgås, undvik att läsa om henne, så mår du bättre, enkelt recept

   Svara

   Hon känner väl sig bekväm i situationer hon är trygg i tex resor och hotell. Och andra situationer som att åka bil genom stan med barnen och göra något hon aldrig gör blir en utmaning. Jag kan förstå henne. Sen att hon uttrycker sig lite märkligt är en annan sak

   Svara

  OT. Jag vill bara fråga er bloggvänner, the Board of Blog Rules, om jag gjorde rätt i mitt senaste blogginlägg. Såhär ligger det till: Jag har använt mig av Silicea kiselgel i flera år och den har verkligen räddat min tarmflora och mitt liv, så nu recenserade jag den på min nystartade blogg (japp sist på bollen med blogg 😂) . Jag har inte varit i kontakt med företaget som gör Silicea, så det är inte sponsrat eller ett samarbete, bara ord från hjärtat.

  Gjorde jag rätt som inte reklammarkerade, eller skulle jag gjort det ändå, trots att jag inte skrev dit någon länk till ett inköpsställe, och var kan jag läsa mer om det? Tack på förhand

  // Secretary at the Don’t Know Much But Wanna Learn Department at the Blog Rule AB. (Okej, det där var sämst. Stryk det 😂)

  Svara

   Har du inget samarbete, reklamlänk eller får betalt för att skriva om dem så ska du inte reklammärka

   Svara

    Tack snälla för ditt snabba svar. Då känns det bättre! 🙂

    Svara

    Blir man bjuden på en resa så är det både samarbete och betalning. Hur skulle annars resan komma till? En resa dyker väl inte bara upp i posten rätt som det är mer biljetter och hotellvouchers?
    Ska det vara så mycket att fundera kring?
    Sen om man anser att det ”är frivilligt” att skriva om resan och lägga upp bilder på sociala medier har inget med om det är ett samarbete eller inte. Självklart förväntar sig den ”som bjuder” på resan någon form av återbetalning. Det finns inga fria luncher vad jag vet.

    Svara

     Va???

     Svara

      Kan du precisera vad du inte förstår?
      Ett Va??? blir svårt för mig att utveckla. Eller förstår du inget av något kanske?

      Svara

       Det har INGENTING med kommentaren du svarat på att göra? Så nej, din kommentar går inte att förstå

       Svara

  😂😂😂

  Är Younger nå att se?

  Svara

   Gillar den serien sjukt mycket!

   Svara

   Jaaaaaaaaaaaaaa!

   Svara

    Tack! Få bli den 🤗

    Svara

  Jag tycker att hennes tanke är bra delvis, den delen som handlar om att låta barnen testa och misslyckas utan att man som vuxen blir tokig över spill och kladd eller tappar tålamodet för att man tycker det går långsamt när barnen gör saker själva. Det är ju så de lär sig och det är bra för självkänslan och självförtroendet att klara av saker. Men i sann Bella-anda lyckas hon ju 1) med att klappa sig på axeln för att i sitt eget tycke vara helt unik med denna förmåga som förälder och 2) att på ett svart-vitt sätt beskriva och kanske även förstå strävan man har som förälder att fostra barnen till själ ständiga individer. För sanningen är ju att små barn också behöver bli omhändertagna och få saker gjorda för sig, även sådana som se faktiskt kan. Ibland behöver de vara få vara små, liksom. Utveckling är ju aldrig helt linjär.

  Svara

  Jag är noga med att lära mina barn att det är ok att försöka och lyckas (eller misslyckas), men att det aldrig är en svaghet att be om hjälp. Så många personer mår dåligt och är ensamma för att det är itutat att de ska klara allt själva och att det är skamligt eller svagt att behöva nån annan. Mina barn och jag försöker hjälpas åt med att fixa saker och jag lär dem både att ta eget ansvar och att försöka se ”flockens” bästa (familj, vänner, klasskompisar). Oftast kan de fixa tex vatten själva, men ibland ser jag ju att de behöver bli lite ompysslade för att palla med sin livshelhet. Det ser jag inte som ett misslyckande, men BB och familjeliv kanske dömer mig hårt?

  Svara

   Du låter klok och som en väldigt bra förälder ❤

   Svara

   ❤❤❤ på den!

   Svara

  Men att hon inte lever den sortens liv de flesta andra föräldrar i Sverige gör, betyder inte en dålig uppväxt för barnen. Varför måste det ena utesluta det andra? Jante?

  De får å andra sidan se hur en ensamstående mamma kan driva sociala medier, flertalet miljonbolag och samtidigt lägga all sin lediga tid på dem. Tror ni inte de lär sig mycket viktigare saker i livet iom det? Att steka korv och makaroner och starta en tvättmaskin lär de sig nog hur som, tänk vilken (hemma-)utbildning Isabella ger dem bara genom att vara den framgångsrika kvinna hon är. För ingen kan påstå att hålla ordning i ett hushåll är svårt, bara att folk är gnälliga. Säkert samma personer som har ont i kroppen och inte kan träna av den anledningen, utan att se sambandet. (haha!)

  Svara

   Men det är ju det att hon ändrar sig hela tiden. Det blir rätt komiskt. Men underhållande. Heja!

   Svara

    Alla ändrar sig hela tiden, inget är statiskt.

    Svara

     Imorgon är kanske hennes bästa styrka att lyssna på människor. Så är det ju, man ändras.

     Svara

    Har du aldrig ändrat dig? Ändrade inte du dig ett dugg mellan 20-30 års åldern? Tråkigt för dig om du inte gjort det. Vara kvar i en 20-årings tankar och åsikter fast man är flera år äldre kan inte vara speciellt givande.

    Svara

     Ta det lugnt, Bella klarar sig ska du se.

     Svara

     Men det är lite skillnad att ändra sig och att stå för den förändringen. Att lyfta hur en tänkte tidigare och hur det kommer sig att tankarna ändrats.

     Svara

      Varför måste hon förklara och motivera sin personliga utveckling för dig?

      Svara

   Håller med. Fattar inte vad folk provoceras utav?

   Svara

   Nu handlar iofs inte mina arbetsdagar om att bli sminkad, fönad och fotad utan mer om saker som budget, personalansvar och ledningsmöten, men gillar ditt tänk. Vilken utbildning jag ger mina barn bara genom att vara jag…

   Svara

    Underskatta inte barn. De lär sig att tänka själv allt eftersom de blir äldre och utvecklas till (självständiga) individer.

    Svara

  Det jag undrar över är om hennes skilsmässa verkligen är klar. Såg att några frågat då både O och hon fortfarande står som gifta på Ratsit. Hon svarar ”Ingen aning , våra papper har gått igenom”
  Enligt Ratsit uppdater de 1 gång/dygn från bl.a Skatteverket där skilsmässor registreras och är offentlig handling. Man undrar ju varför man ”glömt” att uppdatera detas uppgifter när snart ett år har gått? Ett års betänketid istället för 6 månader? Eller tvistar de tu om annat? Därom må vi ”olärda” tvista.

  Svara

   Ja verkligen. Undrar samma om grannen här. De skiljde sig och flyttade isär för mer än sex månader sen men när jag kollar upp dem på ratsit står de fortfarande som gifta.
   En annan granne hävdade att hen köpt sin nya bil men när jag kollade upp det var det en lease! Så ska kolla upp resten av grannskapet nu så ingen far med osanningar. Ev konfrontera grannen om skilsmässan och den leasade bilen.

   Svara

    Du är störd, går o kollar upp ditt grannskaps bilar? Skaffa dig ett liv.

    Svara

   Varför kolla upp andra människor? Obehagligt! Alla vet om att de är skilda, om det sen är något strul på vägen så är det absolut ingenting vi ska ha någon som helst info om. Blir mörkrädd av vissa personers nyfikenhet

   Svara

   men ring skatteverket och fråga då? så får du svar en gång för alla. de har öppet imorgon och har även mail utöver telefon.

   Svara

   Så creepy att kolla upp hennes skilsmässa 😐

   Svara

   Av en slump så upptäckte jag att det stod gift efter mitt namn två år efter skilsmässan, ringde då skatteverket som ursäktade sig med att de gjort fel i sina papper. Dock var jag ju skild enligt tingsrätten, men skatteverket hade glömt att föra in det.

   Svara

  Inget drar kommentarer som barn och föräldrarrollen. Skriv något om hur du är som förälder, vänta, du har ditt eget Familjeliv!

  Svara

   Skulle det där återigen vara en pik på CamCams avsaknad av biologska barn, eller vad?

   Svara

    Hur läser du? Jag ser inget pikande om Camcams barnfrihet i Harmageddons text …

    Svara

    Eh?
    Det var ingen pik till CamCam eller Bella. Det var ett konstaterande om att det ger väldigt många kommentarer att skriva om sitt eget eller någon annans föräldrarskap. Det är lite som det omtalade cykelstället: Alla kan ha en åsikt.

    Men visst både Bella och CamCam känner till det och båda lever på att ha hög trafik till sin blogg. Så man kan ju beskylla CamCam för att ta den lätta vägen och skriva om någon annans föräldraskap och skippa bristningarna och vaknätterna för och åka snålskjuts på någon annans föräldrarskapsbloggande. Men det är ju det hon gör, vår högt älskade CamCam. Åker snålskjuts. Aldrig att hon står där med sprättbenet eller staplar böcker på marmorbord själv. Allt det hårda jobbet sparar hon åt andra och jag fnissar förtjust varje gång.

    Svara

  Jag tycker inte ”problemet” är att barnen inte lär sig följa med mamma och handla på Ica, de verkar ju följa med på andra aktiviteter och lär sig förmodligen handla själva ändå, när den tiden kommer.

  Det jag tycker är ”problemet” är Isabellas ständiga fokus på att barnen ska utmanas och klara sig själva och är så duktiga hela tiden. De är liksom 5 och 3 år gamla. Vad händer om någon av dem tappar ett glas och skär sig på det? Är det deras fel då? Känns jäkligt onödigt att lägga en sånt ansvar på ett barn som inte är i skolåldern ens. Klart barn ska få utvecklas och ta risker och falla och slå sig och slinta med den trubbiga saxen. Men får ofta känslan när jag läser Isabellas inlägg att hon så gärna vill att de ska bli samma personlighetstyp som henne, och att så mycket aktiviteter handlar om just att vara självständig och våga våga våga! Det är fint att växa upp och våga ta för sig och bli självständig, såklart! Men det är också fint att få vara barn och känna sig trygg med att man inte behöver klara sig själv, att föräldern ordnar.

  Svara

   Och ofta kommenterar hon hur lik Sally är henne själv medans gillis är lugnare.

   Svara

    Ja, har också lagt märke till det.

    Svara

  Sveriges historia har på många sätt handlat om att utplåna klass-samhället och varit kamp för total jämlikhet.. Och plötsligt så är det lite omvänt, nu är det avundsjuka och jante om man knystar nåt negativt om att någon annan putsar skorna mm.
  Är tiden med betjänter, pigor och nannys ”inne” igen?

  Svara

   Det skapar ju arbetstillfällen? Sen så har vi i Sverige alla möjligheter att bli det man vill bli, så om man vill vara mäklare men istället städar någons hem, så har man gjort ett aktivt val. Kan inte tycka synd om någon som städar, det är också ett arbete. Precis som jag inte kan tycka synd om de som inte har någon som städar hemmet. Så ja, Jante är ett ord jag gärna använder i samband med kommentarer som din. För om du väljer att inte uppnå någon ”överklass”, är det givetvis upp till dig. Men att du tar det vidare till en negativ syn på andras liv, då är det avundsjuka.

   Svara

  Starwoman – vem är denna supermänniska????? Blir mörkrädd…

  Svara

   Någon insragrammare har jag för mig!

   Svara

  Någon som vet hurudana storlekar Hollister har i sina bikinis? Stora små t.ex. jämfört med H&M?

  Svara

   Hollister är lite mindre än hm enligt min erfarenhet 🙂

   Svara

  Apropå Bellas pms så skrev hon ju ett långt deppigt inlägg om det senast den 23e mars, och nu är det dags igen? Tre veckors menscykel, fast hon själv klassar det som en månad? Ännu ett exempel på att Bellas tid går snabbare än andras.

  Svara

   Och händer ”lägligt” när hon har barnen… Hon har kanske tråkigt… eftersom hon i nästa mening längtar till Venedig och ett glas rött istället.

   Svara

   Hittepå troligtvis. Bella är i en ynklighetsfas nu för att få sympati inför nylanseringen av Löwengrip.

   Svara

   Pms har du inte bara när du har mens, utan även innan och efter och vissa även vid ägglossning

   Svara

    Per definition borde den väl vara före mensen – inte efter? Premenstruellt syndrom liksom
    http://www.intimhalsa.se/mens/pms/

    Svara

     Nej, du kan få det när som helst

     Svara

      Har du en källa för det? Kallas det fortfarande PMS då eller används ett annat namn?

      Svara

   Inga gränser i det här kommentarsfältet, är det inte spekulationer om skilsmässor som inte gått igenom enligt ratsit så håller man tydligen även koll på – och ifrågasätter – hennes menscykel??? Skämmes ta mig fan. Det här är inte normalt beteende

   Svara

    Stick då.

    Svara

   Haha nu läste jag inlägget (tack unvis) och det roligaste är ju att hon skriver att hon är glad att hon skrivit upp datumen, så hon ser att det stämmer att det dåliga måendet är PMS.

   Men Isabella, visst använder du det fantastiska hormonfria Natural cycles som preventivmedel? Du borde ju ha stenkoll på din menscykel tack vare appen där du för in din temperatur varje morgon? Du har väl inte börjat förgifta din kropp med p-piller igen?

   (Förstår att det finns folk för vilka NC funkar jättebra, och inte emot idén i sig, men men.)

   Svara

   Hon ska börja äta Premalex igen (absolut inget fel med det!!) – men det är inte allt för länge sen hon skrev hur det var Odd som ”tvingade” henne att äta det som ett ultimatum. Så fort han flyttade ut så gick hon ut med hur alla hennes problem försvann och hon kunde sluta med all medicinering.

   Det är såna här saker jag provoceras så enormt av med Bella. Självklart får man ändra sig, men hon skyller så gärna ifrån sig på andra och tar väldig sällan ansvar över att det faktiskt är HON som helt har ändrat sina åsikter/värderingar.

   Och hur mycket bättre hon skulle må om hon kunde åka till Italien, äta pasta, dricka vin och köpa nya dyra skor… Det låter både härligt och lyxigt men inte som hon är särskilt deprimerad. Nu dömer jag utefter mig själv och jag vet att depression uttrycker sig olika – men att resa iväg, vara social och handla är det sista jag vill. Jag vill vara ifred i ett mörkt sovrum och sova tills allt känns bra igen. Eller iallafall hanterbart. PMS sucks!!!

   Svara

    När du blir av med någonting som tynger dig tex ett dåligt förhållande som du väljer att lämna, så kan du få en kick och tillfälligt må bättre. På samma sätt som vissa slutar med antidepressiva när de ’mår bra’. Till slut kommer det ändå ifatt dig och du börjar må dåligt igen. Kan mycket väl varit så att han bad henne ta dem och hon sen mådde bättre och slutade ta dem men nu märker att hon faktiskt behöver medicin. Det är inget konstigt. Glömmer ni bort att hon är mänsklig men en kropp precis som alla andra?

    Svara

     Absolut. Men varför skylla sitt mående på någon annan? Hon är en människa som inte har några som helst problem att inför alla sina läsare anklaga sitt ex för att 1, vara deprimerad och 2, tvinga henne ta medicin. Som uppenbarligen hjälper henne. Istället för att ta sitt eget ansvar och kanske sluta beskylla honom.

     Svara

      Hon kände väl att det var anledningen just då och såg inte den större bilden

      Svara

  Återigen, sjukt ofräscht av dig att gå på Bella som mamma. Igen och igen och igen. Sjukt ofräscht!

  Svara

   Sjukt ofräscht av Bella att strategiskt nyttja sina barn för att skapa bloggtrafik och reaktioner. Igen, igen och igen.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.