Två tankar om vitt

När jag tittar på den här bilden av Kenza och Aleks i helvitt så får den mig att tänka på två saker.
1. De här två tar min ”smutsrädsla” för att bära vita kläder till en helt ny nivå.
De ska alltså på en utomhusfestival där man brukar sitta på marken och de bär båda bländvita kläder. Jag skulle vilja veta hur de ser ut när de kommer hem och tar dem av sig efter en dag på Coachella.

2. Ni är många som undrat huruvida det är en pressresa som Kenza är på tillsammans med Levis eller om hon ska reklammarkera sina inlägg.
Enligt Instagram rör det sig om ett betalt samarbete  – i alla fall där hon tar över Levi’s Instastory – och eftersom både hon och Aleks bär deras kläder från topp till tå så framstår det här mer och mer som ett samarbete och inte en pressresa.

Vad tror ni själva?
Jag kan jämföra hennes upplägg med exempelvis Angelica Blicks eller Jannis då de båda är på Coachella med företaget Revolve.

 

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon var ju där förra året med Levis också och förnekade att det var ett samarbete, ändå bar hon kläder från Levis då också. Hon har dock missat att reklammarkera flera gånger på både insta och bloggen. Klart Levis vill utnjyttja influencers på Coachella för att de ska göra reklam för dem. Uppenbart!!!!!

  Svara

   ”Missat” haha såklart medvetet!

   Svara

  Just denna festival är väl en av de mest polerade och gyttjefria som finns 😅 Lätt att hålla sig fräsch med alla bekvämligheter området erbjuder till skillnad från ”vanliga” festivaler där en blir så härligt lortig bara av att gå utanför tältet 😍

  Svara

  Självklart är det ett samarbete. Kenza är inte pigg på att reklammärka. Hade en diskussion om detta med henne förra året i samband med att hon och, i runda slängar, 50 andra bloggare ”bjöds” på en resa till Marocko av Connoisseur magazine. De inläggen var inte heller reklamärkta. Hon måste tro att hon måste få betalt i cash för att reklammärka.

  Svara

   Det måste finnas krav på motprestation för att hon ska behöva reklammärka som jag förstått det.

   Svara

    Precis, det måste väl finnas krav på motprestation och de kanske kommit överens över låt oss säga 2-3 inlägg, men att hon postar de andra av egen vilja/för hon gillar kläderna genuint osv? Bara spekulerar 🙂

    Svara

    Exakt. Motprestationen var ju att hon skrev två, tre inlägg om resan, hotellet etc.

    Svara

  En helt annan sak – har Gynning slutat blogga?

  Svara

   Jag vet inte, också sett att hon inte uppdaterat på ett tag. Men inte läst att hon tänkt sluta, hon kanske inte orkar skriva just nu pga separationen?

   Svara

  Ännu en helt annan sak:
  Kissie skriver att hon fått ett designeruppdrag. Ett par läsare undrar hur hon lyckats bli designer så där hux flux…. slap in the face till utbildade designers… hon passar även på att ge andra ”bloggar som designar kollektionen” en känga, dvs alla andra har bara satt sitt namn på kollektionen, själv ska hon minsann ”designa allt i minsta detalj”….
  Samt att hon fick uppdraget/avtalet i går och ska nu sätta igång och designa och kollektionen ska vara ”ute före sommaren”…. tvivelaktigt, tror inte ens en känd designer hinner både designa och få ut en kollektionen på 1-2 månader… Var har Kissie lärt sig designa/rita kläder? Är det rätt att gissa att hon egentligen bara ska fronta kollektionen???

  Svara

   Fast om du läser inlägget så står det EFTER sommaren.

   Svara

    Fortfarande alldeles för tid att få fram en hel kollektion på (om man startar nu i veckan). Inte trovärdigt. Hoppas det finns några kläddesigners som läser här så kanske vi får vet lite mer om hur lång tid det egentligen tar.

    Svara

     Om produktionen är i Europa funkar det. Dyrare att producera men de kanske inte kräver så höga marginaler på sakerna hon gör utan hellre vill då ut det snabbt. Varumärket kanske har rullande tyger eller de arbetar med tyger det finns greige av (ofärgade tyger)

     Svara

      Jag menar att de väljer tyger det finns geige av för att färga in. Inte att hela kollektionen ska vara ofärgad 😂

      Svara

   Först och främst står det i hennes blogg att de ”förhoppningsvis ska vara klara till slutet av sommaren”. Det är mer än 1-2 månader..
   För det andra. Detta är ju det ’nya’ ”kändisar” gör. De designar kläder. Tror du Rihanna lärt sig designa och rita kläder tex? Och om jag minns rätt så ritade Kissie mycket i sin blogg förut så något ska hon säkert få till. Sen kommer det säkert inte vara min stil, men det är en annan femma.

   Kan förstå att det verkar orättvist mot folk som lagt tid på att utbilda sig till designers, men kända namn säljer. Och förutom riktiga kända designers så hur många tror du vet namnet på någon som jobbar som designer på H&M? Folk kan ju ändå jobba med det som de älskar även fast kollektionen inte släpps i deras namn.

   Svara

    ”Nya kändisar designar kläder”…. Var har de lärt sig detta? På den en-veckas-design-skolan för kändisar som de gått…
    De sätter bara sitt namn på kollektionen/kläderna – de designar knappast. Du ”skriver ju emot dig själv” när du först skriver att ”de designar kläder” och sedan ”tror du tex att Rihanna lärt sig designa och rita kläder tex”. Nej, jag tror att Rihanna bara lånar ut sitt namn – precis som du tydligen tror.

    Många ritar, säkert även Kissie, men det gör oss inte till några kreativa designers.

    Tydligen träningskläder det gäller vilket kanske inte kräver någon högre utbildning eller kreativitet. Allt är ju samma stuk ändå.

    Svara

     Jag tror att det är olika beroende på vilken kändis vi pratar om. Tex Reese Witherspoon och Gwen Stefani har egna märken så där tror jag att de designar mycket själva, utan designutbildning.
     Kissie kanske mycket väl lånar ut sitt namn, kan inte tala för hur hennes arbete kommer se ut men kan ju också vara så att hon skissar eller berättar sin vision och någon annan designar det. Att hon får bestämma material, detaljer osv. Eller att hon designar allt själv.

     Men förstår ändå inte varför man blir så upprörd över det när vi faktiskt inte vet hur hennes arbete kommer gå till 🙂 är det att du tänker att hon tar en annan person jobb?

     Svara

      Inte så upprörd… Jämför det bara med att sk ”kändisar” (A-B-C-D sådana – Kissie ligger väl utanför den skalan i alla andra länder än Sverige… kanske C i Sverige?) får förtur/gräddfil till att tex ge ut böcker (vilket är väldigt svårt annars att få ett förlag ens att läsa ett manus från en debutant), etc. bara för att de är kända. Men egentligen vet jag ju att det är så världen fungerar så är väl bättre att jag går vidare med min söndag och gör något kul.

      Svara

       Ja tyvärr så är det så världen fungerar. Vill själv ge ut en bok i framtiden och det är inte direkt någon som kommer ringa upp mig och be mig ge ut den. Men å andra sidan, för mig får de gärna ha de fördelarna för jag föredrar att vara anonym och vill skriva under ett psydonym. Att vara en offentlig person (A-C) verkar ha många nackdelar också. Ha en fin söndag.

       Svara

       Men det är ju för att det finns folk som vill läsa deras böcker? Och köpa deras kläder?

       Det här tänket att det ska finnas en rättvisa i om man får ge ut böcker eller inte, att det ska bero på hur länge man utbildat sig eller kanske hur mycket man kämpat, känns ju extremt verklighetsfrånvänt. Samma med kläder, att man skulle ha rätt till det för att man läst massa år på utbildning. Nej det är inte synd om alla människor som inte får ge ut böcker som folk inte vill läsa. De kan trycka upp böckerna privat om det ändå inte finns något läsarintresse. Man måste ju bli besviken på allt i livet om man letar efter någon sådan rättvisa…

       Finns massor av utbildningar som sällan leder till jobb, och branscher där utbildning värderas måttligt. Det vet man mycket väl när man väljer att börjar plugga exv design eller litteratur, varför då klaga sen.

       Svara

        Summa summarum: var alltid tyst med det du är missnöjd med, för det är bara så det är, lev med det?

        Svara

         Nej, snarare att man ska låta bli att stånga sig blodig mot en bergvägg.

         Att klaga på att de är
         orättvist att man inte får ge ut böcker trots att man har en utbildning är ju helt lönlöst. Bokförlagen är ju liksom ingen demokratisk institution utan vinstdrivande företag. De har inte någon skyldighet eller något intresse av att vara rättvisa.

         Tycker såklart man kan göra andra saker för att påverka förlag, men inte som ett barn klaga på att det är ”orättvist” för att man faktiskt jättegärna vill ge ut en bok.

         Svara

        Ja förlagen tänker givetvis kommersiellt. Undrar hur mycket Kissies första bok genererade? Den andra boken (häftet…) kostade de inte på henne någon spökskrivare till – blir väl någon redaktör som får jobba om alla texterna…

        Men det tråkiga är ju att förlagen knappt har tid att läsa alla manus som kommer in. Och ofta missar de ju bestsellers… många som blivit nobbade av alla förlag och sedan bekostat egenutgivning och böckerna sålt som smör. Egenutgivning är dock ganska dyrt, samt att man helst inte ska ha ett jobb samtidigt eftersom man behöver lägga en hel massa till på mafö, mässor, PR, etc.

        Svara

         Har de? Vilka då? Jag vet att många blir bestsellers trots att de blivit refuserade av andra bolag innan de hittat ett som tackar ja, men att ta sig ut till konsumenterna med en egenutgiven bok trodde jag var typ omöjligt?

         Svara

   Kissie är ju inte direkt känd för sin stilsäkerhet heller. Blir nog illasittande polyester för hela slanten.

   Svara

    Hon köper billiga kläder och dyra väskor. Jag gör tvärtom…. (finns så mycket snygga billiga väskor).

    Svara

   Jag har eget företag där jag ritar barnkläder och har några fabriker som syr upp allt. Den snabbaste av fabrikerna syr upp en mindre kollektion (16 olika plagg, 1000 plagg/design) på 3 veckor. Frakt med lastbil 4 dagar (de görs i Europa).

   Bara jag skickar in bra ritningar/skisser så går det fort. Är något otydligt/det ska tryckas egna print så tar det däremot längre tid.

   Jag har ingen designutbildning, är bara duktig på att rita + Adobe/andra program man kan rita i. Man kan designa i paint liksom, behövs ingen utbildning endast pengar att betala fabriken, en bra fabrik kan hjälpa en med allt i början.

   Svara

    Tack för info!
    Sen så är det visst träningskläder Kissie ska ”designa” och dessa kan ju inte se ut på så mycket olika sätt. En topp, ett par tajta brallor och någon sweatshirt. Skulle nog min 5-åring klara av.

    Svara

    Skrev ett svar på din kommentar men den försvann tydligen i cyber space…

    Tack för infon. Den förtydligade säkert mångas frågor.

    Sen är det väl träningskläder och inte balklänningar Alexandra Kissie ska ”designa” så kanske inte så svårt… jag menar, på hur många sätt kan ett par träningstights och en top se ut…

    Svara

  OT: Har ni sett Annica Englunds instastory där hon filmar en i personalen på Bauhaus och asflabbar? Så jävla elakt och kränkande. Hon borde skämmas..

  Svara

   Skrattar de inte åt vad hon säger i högtalarsystemet? Jag hör inte vad hon säger men det verkar ju knappast vara åt den anställda…

   Svara

    Tyckte det lät som att de ropade efter Niklas och Ellen men kan ha hört helt fel.

    Svara

    Ja, dom skrattar åt att dom bett personalen ropa efter Ellen och Niklas. Lite tokigt sådär. Dom skrattar inte åt personalen.

    Svara

     @Kattis

     Det är väl precis det dom gör. Ber personalen om en tjänst för att sen skratta åt dem.

     Tycker kanske inte det är så farligt iofs. Men visst gör dom sig roliga på någon annans bekostnad.

     //Moa

     Svara

      Det är isåfall på Ellen och Niklas bekostnad dom skrattar, inte personalens..

      Svara

      Har själv blivit upprepad av personal för att kompisar tyckt att det var roligt. Antar att Annica & co delar den humorn. Den är dock inte riktad mot personalen, det känns lite långsökt.

      Svara

       @ Kattis

       Njae, inte direkt så att de gör något mot personalen. Däremot så utnyttjar de ju en service för att vara roliga i eget syfte.

       Som sagt ingen ”big deal”. Inte väldigt väldigt roligt heller.

       //Moa

       Svara

        ”Utnyttja service” , men ge dig. De ropade upp två namn, det är ingen big deal.

        Svara

         @Anonym

         Gör det inte större än vad det är.

         // Moa

         Svara

      Alltså snälla… De skrattar inte åt personalen eller gör sig lustig över henne. De skrattar åt situationen, att de fått sina kompisar uppropade.

      Svara

       Precis, på sin höjd kan man klaga på att de stör personalen i onödan (nåja) en stressig dag, men knappast att någon finner något löjeväckande i personalens utrop, det är bara långsökt. Hade de varit någon annan än deras kompisar som ropades upp hade de ju knappast skrattat.

       Svara

   Jag stod bara en bit ifrån Annica och hennes sällskap när de bad personalen ropa efter Ellen och Niklas. De skrattade definitivt inte åt personen som ropade i högtalaren. Så inte har hon något att skämmas över.

   Svara

    Oavsett behöver man inte lägga ut det på sociala medier. Ser öht inte det roliga i det.

    Svara

  Tycker hennes insta är så tillrättalagd och snark. Tyckte hon var rolig och lite mer spontan förut, gjorde mer intressanta resor att följa (som Sydafrika-resan) och var mer spännande. Förstår att saker ändras iochmed att ens varumärke växer och utvecklas men har slutat följa för att det är samma sak hela tiden nu. Bikini, coachella, perfekta selfies, tbt-Thailand/Dubai/Barcelona. Snaaarkkk

  Svara

  Kenza hävdar som vanligt att hon blivit inbjuden av Levi’s till Coachella ”no strings attached”. Dvs att hon inte har utlovad någonting i form av uppmärksamhet för Levi’s i sociala medier. Och inte heller fått betalt för x införanden i bloggen eller y upplägg på Instagram.
  Fine, men helt klart förväntar sig väl ändå Levi’s ungefär samma ”tacksamhet” som förra året? Annars skulle hon knappast ha fått en inbjudan i år också – och denna gång med en +1 också 🙂
  Plus: Vad är det som gör att Kenza tycker varje reklammärkning är som att hugga benet av henne? Är det bara skräcken för att fogden ska skicka över en räkning på skatt för förmånen av en privat resa? Läsarnas inställning påverkas ändå knappast av att Kenza skriver ut att hon har fått resan för att flasha kläder från Levi’s. Det fattar var och en ändå.
  Annars är det väl ingen som hetsar upp sig om det står att det är samarbete? ”Betalt” betyder faktiskt också att man har fått något in natura t ex en resa. Läsarna är inte dummare än att de förstår att Levi’s inte bjuder någon till Coachella bara för att man är snygg. It’s just business 🙁

  Svara

  Varför hamnar mina välformulerade inlägg så ofta i modd?
  Inte så kul att delta i en debatt som är över när min kommentar till slut blir godkänd 🙁
  Jag tycker det är konstigt för jag skriver inga ”fula ord” och gör i övrigt inget som skulle
  motivera modd. Kanske för många ” eller ´` ???
  Sur 🙁

  Svara

   Jag vet faktiskt inte..
   Jag rensade ju listan för någon vecka sedan så det verkar vara spamfiltret som slår igen lite hipp som happ…

   Svara

  Ca 3-4 av 42 kommentarer är ontopic. Trevligt.

  Svara

   Varför skriver du inte en bra on topic-kommentar som får oss att engagera oss i ämnet då?

   Svara

    Jag förstod att den kritiken skulle komma *swoosh*

    Svara

   Vad fan ska man kommentera då om inlägget handlar om nått så intressant som färgen på kenzas jeans?

   Svara

  Kul att åka på coachella som en levande reklampelare. De kan ju lika gärna ta på sig två spånskivor med texten ”köp Levi’s”. Hur dyrt kan det vara att åka dit egentligen? Borde lätt vara värt att betala själv och klä sig som man vill ist.

  Svara

   Det är ju knappast inte som att hon måste gå utklädd till Fraggel eller att de tvingar på henne en stil som hon inte har annars. Jag skulle inte tacka nej om jag blev erbjuden att åka till coachella klädd i Levis. Jag skulle faktiskt få klädd som Fraggel också för att se Queen Bey återförena Destinys Child.

   Svara

    Det hade inte jag gjort, jag har lite integritet.

    Svara

   Vill man ta sig till Coachella från Sverige på egen bekostnad kommer det att kosta en slant.
   3-dagarspass till festivalområdet kostar 400-500 usd beroende på om man inkluderar transport eller inte mellan hotell och festival.
   Billigast att åka från LA till Palm Springs är hyrbil om man är några som delar. Då slipper man shuttle till festivalen också (fast någon måste förstås vara i stånd att köra dit och hem varje dag).
   Hotellen har ganska höga priser under Coachella vilket inte är så konstigt. Man måste boka tidigt för att kunna välja.
   Så visst är det förmånligt att bli bjuden på Coachella. Revolve t ex har egna partyn eftersom de har abonnerat ett helt hotell för sina gäster. Antar att andra sponsorer också ordnar egna tält osv inne på festivalområdet.

   Svara

  Dem ser ut som Britney och Justin i matchande denim.

  Svara

   De var ju ändå lite goalz, Britney iaf!!

   Svara

  Jonas Fagerström (JLC) är också där med Levis och där är inget reklammärkt så är nog en pressresa. Ingen har väl reklammärkt som är där eller? :/

  Svara

   De flesta influencers jag följer verkar ”åka med” Revolve som är en av Coachellas huvudsponsorer. Revolve hyr ett helt hotell och har egna poolpartyn mm. De brukar också ordna fitting före så gästerna kan välja outfits på Revolves kontor i LA.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.