Drömjobbet ju!!

Arbetsuppgifter
• Producera högkvalitativt innehåll till Kungahusets digitala kanaler i text, bild och film.
• Producera texter, allt ifrån kortare uppdateringar för sociala medier till längre artiklar och reportage för webbplatsen.
• Fotografering och filmning inklusive redigering.
• Arbeta inom ramarna för Hovets kommunikationsstrategi i nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen.
• Andra arbetsuppgifter inom informationsavdelningens ansvarsområden kan förekomma.

Hade jag inte redan haft ett jobb som jag fullkomligt älskar så hade jag inte tvekat på att söka den här tjänsten som Digital redaktör till Kungafamiljen – eller ”Head of filming of the kronjuvelerna and other stuff” som jag tycker är en mer passande beskrivning.
Jag tror Kungen skulle göra sig otroligt bra i Boomerang och att Silvia inte fått ett eget filter på Snapchat än är en större skandal än när Erik Granath fångades på bild med Prinsessan Madeleines ena bröst i handen.
Silviafiltret borde utrustas med tiara, halsband, örhängen, en hand som drottningvinkar, ett sånt där enfärgat ”Fröken Sverige-band” tvärs över överkroppen med en brosch med Kungens bild på och lite annat smått och gott rysch pysch som hör drottningar till.

Att jag inte head huntats till den här tjänsten är inget annat än chockerande! 
De hashtags jag skulle kunna ta fram åt dem som ”Head of Hashtags” skulle bräcka alla andra kungahus med råge och med min hjälp skulle de kunna skicka så pass roliga ”snaps” till det brittiska kungahuset att de omedelbart skulle bli inbjudna till bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle, för än så länge har en inbjudan lyst med sin frånvaro.

Det här skulle ju kunna bli HUR bra som helst!!!
Call me!

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ot, någon här med perioral dermatit? Har fått det ganska nyligen, har inte jättemycket blåsor men skulle ändå vara tacksam för tips. Fick salva utskriven men den tål jag tyvärr inte, läkaren tyckte att vi skulle avvakta med antibiotika 🌸

  Svara

   Men herregud.

   Svara

    Varför herregud? Varför så arg?

    Har själv haft en lindrig variant av det och mitt tråkiga tips är att skita i all hudvård och ffa oljor! Även kokosolja! Det blir verkligen värre av oljor för mig. Låt allt bara vara, tvätta dig med vatten, ät bra mat och försök slappna av (stress får det att bli mycket värre tyvärr). Och smörj dig absolut inte med kortison!

    Svara

   Först och främst så ska du slopa alla parfymerade rengöringsprodukter du har, skippa sminket (iaf i det drabbade området), undvik mineraloljor som täpper till huden, tvätta bara med vanligt vatten även om det känns som att huden inte blir riktigt ren. Du kan testa att smörja med kokosolja (Renée Voltaire och Kung Markatta är ekologiska och säljs i princip på alla butiker – även min lilla Coopbutik ute i obygden).
   Jag har själv inte haft perioral dermatit men har riktigt dålig och känslig hud med mycket eksem. När huden blir knas efter för mycket/långa kortisonkurer så brukar jag smörja med kokosolja. Det sägs ju ha goda och läkande egenskaper i alla fall. För mig har det fungerat helt okej för hudens återhämtning.

   Min son hade stora problem med skorv i hårbotten under en lååång tid, testade alla möjliga krämer och grejer som skulle hjälpa – utan effekt. Kletade tillslut in hans huvud/hår med kokosolja och tro bannemig att skorven gav med sig efter bara 2-3 omgångar! Så någon effekt tror jag absolut den har. Är ju inte skadligt för kroppen i alla fall.

   Svara

   Skölj med vatten och torka morgon och kväll. Inga krämer ingenting, det svider och blir värre i början men efter 2-3 veckor försvann mina besvär helt!! Less is more i många fall

   Svara

   Jag har haft POD! Fick äta antibiotika i ca 2 månader och den blev bättre. Slutade med ab för kanske 2mån sedan och än så länge har den inte kommit tillbaka.. Jag gjorde inget annat speciellt, sminkade mig som vanligt och använde samma hudprodukter… Har även läst att salvor och torkande kräm som man kanske använder till akne gör periorala dermiten bara värre.

   Svara

   Hej! Jag har det, blev diagnosernad för 4 år sedan när jag var 17. Har ätit antibiotika i flera månader under olika perioder, har haft salvor och massa sånt. Efter antibiotikan blir det bra ca 2-4 månader innan de kommer tillbaka. Jag känner att mina utslag konstigt nog blir bättre när jag har smink varje dag och noggrant tar bort det, om jag är osminkad flera dagar blir det värre 🤷‍♀️

   Svara

    Så snälla ni är som svarar, tack!

    Anonym, att du ens orkar.

    Svara

   Haft perioal dermatit i perioder under många år, det enda som funkar för mig är tetralysal. Inga krämer, inte sluta med smink/rengöring/etc/smörja med kokosolja……… när jag ätit tetralysal har det försvunnit totalt och sen kommit tillbaka efter typ 2 år. Är i min andra omgång nu, så skönt att slippa kliet. Fråga på om det är något!

   Btw kör jag korean 10step routine och det gjorde varken till eller från med PD så man får testa sig fram

   Svara

    Har också POD sedan många år. Kommer varje höst när det börjar bli kallt o på våren när det börjar bli varmt. Helt klart är det då väder/temp som triggar för mig då. Hudvårdsmärket Maria Åkerberg har bra milda produkter som inte triggar för mig iallafall. Jag kan absolut inte använda lite ”tuffare” hudvård – tex syrapeeling eller anti age produkter, då börjar det klia o så kommer utslagen på en gång. För mig när väl utslagen väl är där är det bara Tetralysal som fungerar tyvärr. Hoppas det löser sig och att du hittar produkter som fungerar för dig!

    Svara

   För fyra år sedan fick jag diagnosen perioral dermatit/ rosacea, i princip rosacea men med de klassiska PD-utslagen kring munnen. Jag har prövat allt: inget smink, inga krämer eller rengöring, allt ekologiskt, antibiotika, receptfria och receptbelagda krämer. Det som funkar för mej:
   1) antibiotika, dvs tetralycal. Det tar bort besvären, men för mej kommer allt tillbaks nån vecka efter att jag slutat äta tabletterna. Ibland har jag så mycket utslag att jag äter en kur bar för att få andas/vila…
   2) Soolantra, en kräm som skrivs ut av dermatolog. Fungerade ganska bra, men gör huden ännu mer känslig för sol
   3) det som fungerat bäst är serien Calm från Paulas Choice. Finns på Skincity. Jag använder rengöring, toner, exfoliering och fukt. Min hud har hållit sej bra i över 6 månader, vilket är ett mirakel!
   Sen: sol, bastu, alkohol, stark mat osv förvärrar. För mej har speciellt solsken och kall vind stor inverkan på huden. Efter en dag i solen sväller hela ansiktet upp. Så jag använder keps, en buff framför ansikter om jag åker skidor/är ute i kallt blåsigt väder. Hitta ”dina” triggers och undvik dem sen, så kommer krämer/tabletter/etc ha bättre effekt. Hoppas att det blir bättre!!

   Svara

   Fick diagnosen för några år sen, sen har läkarna varit tveksamma på om det verkligen är det jag har men det enda som hjälpte mina utslag är salvan rozex! Tror den även finns receptfritt.

   Svara

    Tack för alla svar, uppskattar det verkligen! Jag har haft det i ca 4 månader nu, har varit extremt torr i huden hela vintern och tror att triggern för mig var när jag köpte ny sminkborttagning från Loreal, använde den två ggr innan den åkte i soptunnan. Blev SÅ torr, komsikt nog så var den för torr och känslig hy haha.. Fick iaf utskrivet finacea 15% av skk men den var på tok för stark för mig. Har i princip bara blåsor på överläppen så är relativt skonad trots allt, men det ser nästan ut som en mustach av blåsor 😂 Är ju inte jättekul att ha dem där rent kosmetiskt men värsta är att det är så satans ömma när de ploppar fram. Var hos läkaren i torsdags men han ville avvakta lite med antibiotika, så ska prova några av era knep nu och se om det kan bli bättre. Tusen tack för alla tips 😍

    Svara

     Ja tyvärr verkar PD va olika för alla så man får pröva sig fram 🙂 ett tips från mig är att såklart bara smörja/inte smörja partiet som är påverkat av PD, resterande ansikte kanske bara behöver fuktgivande om du är torr.

     Juste jag har protopic utskrivet också! Det den gjorde var att flagnorna försvann men att blåsorna kom. Min läkare sa att det var lite pest eller kolera med krämerna, den ena gav blåsor å den andra flagnor med kli vilket jag också upplevde.

     Värt att veta vid tetralysalbehandling är att man blir väldigt känslig mot solen så man bör smörja sig ordentligt med typ Spf 50 🙂

     Svara

  OT; kolla My’s blogg. Ännu en gång reklam utan någon märkning. Grönsaksbooooost, köp köp köp. 15 april. Kan inte någon anmäla alla dessa inlägg hon har gjort för Bobbys superhair och inreda.com samt allt övrigt. Hon reklammärker sällan. Träningsresan, i vilket syfte var hon där och gjorde reklam?

  Svara

   Har du anmält?
   Håller med, hennes blogg består mest av reklam, som hon inte reklam-märker.

   Svara

    Oj nu blev vi 2 K, så jag kallar mig KS

    Svara

   Nu hjälpte du henne till fler läsare K. Men det är bara att anmäla till Konsumentverket.

   Svara

   K – Bästa är att anmäla direkt till konsumentverket och Inte skriva om henne här för då hjälper du henne att nå ut med reklamen och till att få fler läsare.

   Svara

  Hade jag med velat söka! Men eftersom jag inte får något jobb har jag ingen direkt erfarenhet förutom det jag har pluggat mig till eller lärt mig själv och det gillar nog inte Kungahuset haha.

  Svara

   Sveriges tredje högsta (vuxna) kvinna har ingen annan utbildning än ett tvåårigt dansprogram på gymnasienivå och några kurser i yoga och det var inga som helst problem för hennes arbetsgivare kungen. You can do it!

   Svara

    Hahaha sant! Men jag bor även i Göteborg och har ingen möjlighet att flytta. Även om det hade varit awesome 😀

    Svara

    Två år? Hur kommer det sig? När hon gick gymnasiet var kurser fördelade över tre år.

    Svara

     Jag har läst det i en artikel i Svensk damtidning. Om det stämmer eller inte vet jag inte, men de brukar ha ganska bra faktakoll eftersom hela deras existens står och hänger på att de står på god fot med kungahuset, till skillnad från rena skvallertidningar.

     Svara

    Vem? Och vad betyder tredje högsta kvinna?

    Svara

     Prinsessan Sofia. Hon är den som står tredje högst av alla kvinnor i landet på grund av kungahusets särställning i vårt land. Silvia och Victoria står före henne i ”viktighetsordning”.

     Svara

      Madeleine har också ”höge rang” än Sofia så sett, eftersom hon är född prinsessa av sittande regent.

      Svara

    Nu blev jag förvirrad, vem syftar du på, sveriges tredje högsta kvinna? Vem är det?

    Svara

     …och så läste jag inte hela tråden innan jag postade 😎

     Svara

   Fast i kungahuset räcker det med att födas av rätt person så har man pengar på banken och en fancy titel, har svårt att tro att de skulle bry sig om erfarenhet och kompetens. Det vore ju konstigt att kräva av andra det man inte kräver av sig själv.

   Svara

    Fast man undrar ju. Många av dagens arbetsgivare har hälften av dagens ungdomars utbildningar liksom men de tror ändå vi är robotar.

    Svara

    Fast de har väl ganska höga krav på sig med plugg, läsa på inom ämnen och engagera sig osv. Viktoria är ju supersmart och insatt i allt hon tar sig an. Klart de kan kräva kompetens.

    Svara

     Då borde de dumpa Sofia och Chris med en gång. Sämre människor ingifta i Kungahuset finns inte.

     Svara

      Chris är väl framgångsrik affärsman med utbildning? Tror helt ärligt att han är smartare än allihop där. (Detta baserar jag inte bara på att han har ett riktigt jobb och en utbildning utan främst på att de andra där (exklusive Victoria) inte verkar vara något att hänga i granen.)

      Svara

       Är Chris en framgångsrik affärsman? Jag skulle säga tvärtom. Tidigare jobbade han hos sin svåger John D’Abo (hört talas om svågerpolitik… ;)) för att sedan hoppa av och starta eget. Vilket resulterade i brakförlust på brakförlust så D’Abo har i flera års utövat konstgjord andning på företaget genom att pumpa in pengar (minst 2,5 miljoner) i sina försök att rädda det. Företaget fortsätter att gå med förlust och är helt beroende av D’Abos bidrag.

       Känns inte som en jätteframgångsrik affärsman direkt…

       Svara

        Okej, där ser man! Tack för info, får luska i det där. Dock skulle det ändå inte förvåna mig om han är smartare än allihop där ändå. 😂

        Svara

       Hahahaha NEJ. Han är en lurendrejare. Ingen vet ju ens vad fan människan håller på med. Den enda som kan representera vårt Kungahus på ett bra sätt är Kronprinsessan Victoria och hennes familj. Resten kan vi kasta iväg.

       Svara

   I kungahuset behöver man ingen kompetens, räcker med att födas/gifta sig med en kunglig för att bli kompetent till att representera Sverige. Fast å andra sidan ställs det rätt höga krav på de som jobbar runt kungafamiljen, bara inte på kungafamiljen själva.

   Svara

  Kungahuset behöver hottas upp. Boomerang lyfter ju allt! Och tänk vilka svulstiga instastorys. Dah, drömjobb.

  Svara

  Fånigt av er att tro att det är så enkelt. Jag är övertygad om att de har en gapflabbsaudition som man måste bemästra 😁

  Svara

  Kungen stavas med litet k i löptext, likaså prins. Nu skrev du i och för sig Pris men ändå!

  Svara

   Va? Kalla en blåblodig kung för kung med liten bokstav?
   Det kan väl aldrig gå för sig!?

   Svara

  Zzzznark

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.