Kissie ska designa en kollektion träningskläder

 

Varför jag blev nerflugen hit till Tyskland är för att jag skulle få träffa hela teamet bakom märket, samt deras designer Jo Booth för att börja planera inför kollektionen. Jo Booth var Reeboks förra chefdesigner och hon ska hjälpa mig få min vision till liv. Hon är grym och hon förstod mig precis! Min vision är kvinnligt, passform som funkar för dom flesta och jobba med accessoarer.
[…] För jag designar ALLT, från minsta detalj. Så det blir inte som andra kollektioner när bloggare sätter sitt namn på redan befintliga plagg. This is for real.//Kissie

Om Kissie nu enligt egen utsago ska designa ALLT ner till minsta detalj på den här kollektionen – till skillnad från andra kollektioner som bloggare mer eller mindre enbart satt sina namn på – varför behöver hon då att designern Jo Booth att ge liv till hennes visioner?
Varför skriver hon att Jo Booth förstod henne precis och varför behöver hon överhuvudtaget att en annan designer förstår hennes vision om det nu ändå är hon själv som ska designa 100% av kollektionen?
Kissie kan väl inte mer om att designa kläder än Kenza, Hannalicious, Blondinbella, Angelica Blick eller Lovisa Barkman kan med tanke på att det krävs ganska många år i skolbänken för att få de färdigheter som krävs för att på egen hand ta fram en kollektion.

Givetvis hade inte Kissie fått ta fram en kollektion om hon inte redan varit ett känd i egenskap av bloggare på samma sätt som hon aldrig hade fått ge ut en bok om hon varit en helt okänd vanlis.
Det hade inte Hannalicious, Angelica Blick eller någon av de andra influencerna som fått sätta sina namn på olika kollektioner.
Hade Kissie eller Dessie fått släppa låtar om de inte varit just ”Kissie” och ”Dessie”? Nä, det ser jag som extremt osannolikt med tanke på att ingen av dem kan sjunga, men på samma sätt som det inte spelade någon roll då så spelar det heller ingen roll att de inte har kunskapen som krävs för att designa en kollektion.
Hon får göra det i egenskap av känt namn, inte på grund av sin fantastiska talang som utbildad kläddesigner.

Jag förstår att det både känns kränkande och lite som ett slag i ansiktet mot de som kämpat sig igenom långa utbildningar för att sedan försöka sälja in sina designer hos olika modehus, men så ser tyvärr verkligheten ut.
Är det rättvist? Nej, men livet är sällan det…
Däremot tycker jag att Kissie borde visa lite respekt för den yrkeskår som hon totalt trivialiserar genom att påstå att hon minsann själv kan göra det som tar andra åratal i skolbänken för att lära sig.
Tror hon på riktigt att det är hennes makalösa kunskaper och färdigheter inom design och textil som givit henne den här möjligheten?
Hon är inte bara respektlös i det hon skriver utan även komplett världsfrånvänd på ett sätt som nästan är lite imponerande..

Hon blir lika lite en kläddesigner av att sätta sitt namn på en kollektion som jag blir en bil av att ställa mig i ett garage. 
(Eller blir en koalabjörn av att ha besökt en djurpark) Hehe…

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  tror hon menar ”designa själv” som i att hon bestämmer vilka färger det ska vara osv, och inte sitter och utvecklar olika snitt och skärningar, material och annat… en förenklad version helt enkelt. tror inte hon riktigt vet hur mycket jobb det faktiskt är när man designar något från grunden.

  Svara

   Det är väl vad ca alla bloggkollektioner består av?
   Vem tror att Sandra Beijer mönsterkonstruerade fram sin JC-kollektion?

   Svara

  ”Man ska passa sig för att vara för mycket som tjej, då kan man uppfattas som skrytig och mallig, man ska inte tro att man är nåt, och så vill vi ju inte ha det, eller hur?”

  Svara

   två helt olika saker. det är skillnad när någon ljuger.

   Svara

    Men hur ljuger hon?

    Svara

    Fast hon ljuger väl inte? 🙂

    Svara

    I texten skriver hon ju, uppenbarligen, att hon ska få hjälp av Jo Booth att förverkliga det. Antagligen kommer väl Alexandra att sitta och försöka designa något och så kommer väl Jo att ge sin input och så kommer de tillsammans skapa något, då Jo vet vad som funkar och inte. Är väl antagligen det som hon menar med att ”skapa allt själv”, och inte välja bland 3 olika tröjor och sätta sitt namn på den finaste. Tycker absolut inte att hon ljuger, hon är glad att hon ska få försöka designa kläder. Tycker inte heller att hon ger en hel yrkeskår ett slag i ansiktet… Aldrig nånstans har hon påstått att hon skulle kunna göra det på egen hand, eller göra det bättre än en designer. Dags att ta ett djupt andetag kanske.

    Svara

     Låt oss nu komma ner på jorden allihopa och inse att hon ska fronta kollektionen med sitt namn. Vilket väl är bra så och ett bra uppdrag vid sidan om bloggen.

     Svara

   Tråkigt bara att hon alltid måste passa på att ge en känga till andra bloggare… ”Jag designar minsann MIN kollektion i detalj till skillnad mot andra..”. Ja, Kissie, vi vet att du anser dig stå över alla andra bloggare. Och övriga.

   Svara

  Jag fattar inte hur detta är kränkande? Hon har ju aldrig påstått att det är hennes makalösa kunskaper som gör att hon får designa? Om hon fått frågan om hon vill designa, ska hon då tacka nej för att inte du ska bli kränkt? Dåligt detta… varför går du inte lika hårt åt andra ”blogg-designers”?

  Svara

   Tycker att det var en klockren analys av CamCam. Kissie är riktigt glad över samarbetet men uttrycker sig i vanlig ordning klumpigt och lyckas trampa på både andra bloggare och ”riktiga” designers. Det hade räckt om hon skrivit att hon fått uppdraget att fronta kollektionen med sitt namn och att hon även kommer att få vara med och bestämma/ha synpunkter till en viss del. Men ödmjukhet har väl aldrig varit Kissans starka sida…. vilket är anledningen till att hon fått en så stor blogg…

   Svara

  Hon har ju inte jämfört sig med en riktigt designer, hon jämför bara det hon ska göra med hur det brukar gå till när andra bloggare ska designa.

  Svara

   Och hon vet ju precis hur det brukar gå till andra bloggare ”designar”?
   Grattis Kissie till ditt nya uppdrag, men kliv gärna ner från de höga hästarna. Du vet inte vilket arbete andra bloggare har lagt ner på sina uppdrag.

   Svara

  Jag tycker ordet ”designa” missbrukas och slätas ut rejält när någon bloggare påstår sig ha designat kläder, accesoirer etc när de i själva verket fått välja bland lite olika modeller och färger som mest. Medan den verkliga designern inte omnämns överhuvudtaget. Att designa, och göra det väl, är ett väldigt kvalificerat arbete som verkligen inte går att utföra enbart för att man är kändis och gillar mode. NB (…) menade tidigare att hon designat solglasögon. Really?

  Svara

   *accessoirer…..

   Svara

    Accessoarer
    🙄

    Svara

     Japp….!

     Svara

      LOL

      Svara

       😂

       Svara

  Men va? Kan man inte tänka sig att hon helt enkelt ska välja hur plaggen ska se ut, med hjälp av en designer? Hon ska göra ”ALLT” och med det menar hon kanske att hon verkligen ska vara med i processen. Förstår inte grejen med det här.

  Svara

  In och läs om hennes inlägg, hon skriver ju att hon ska få hjälp av en designer… och tycker faktiskt hon låter väldigt ödmjuk inför att få hjälp av yrkeskunnig!

  Svara

  Lite av en överreaktion med tanke på att man begriper att hon inte menar något dylikt. Även om du är något sarkastisk blir det ju skitlöjligt. Hon är 100 %medveten om att hon får designa träningskläder på grund av att hon är ”Kissie” lika mycket som hon är medveten om att det är därför som hon får skriva ut rabattkoder till olika företag eller att det är därför hon får hem paket hela tiden. Jag finner det osannolikt att inte du begriper att hon begriper det. Jag förstår faktiskt inte VAD som talar för att hon inte fattar att det är därför hon får designa för dem? Även om hon inte begrep det what so ever så framgår det inte av inlägget eller att hon säger att hon ska designa in i minsta detalj, till skillnad från andra bloggare (talar tvärtom för att hon är helt medveten om att hon är en känd bloggare om man överhuvudtaget behövde ställa sig frågan om hon vet det) Det är väl helt oberoende av ifall hon skulle sitta inne på hemliga sykunskaper eller ”mönsterkunskaper” eller inte. Att hon får chansen överhuvudtaget för att hon är Kissie finns det inget som talar emot..

  Och vad gäller att designa från grunden är det ordmärkning nu, inte brist på respekt för en hel yrkeskår. Jag förstår att du hemskt gärna vill understryka och betona vad ”designa från GRUNDEN” verkligen innebär vilket hade gått på typ en mening att ifrågasätta med lite humor. Vilken energi du har att raljera över ingenting. Man kan nästan tro att det är Isabella Löwngrip som råkat uttrycka ett ord fel om man inte såg namnet utan bara inlägget.

  Antagligen, så som alla begripit redan, tänker hon på designa från grunden som att designa ett hem i svårighetsgrad, och det är så hon menar med ”från grunden”/in i minsta detalj. Hon har ju inte sagt att hon gör själva kläderna från grunden, bara att hon kommer att bestämma varje detalj, det finns nog ingen inom denna yrkeskår där ute som sitter och blir förolämpad över h ur hon uttrycker sig. Hon kommer rita/skissa upp (vilket är ganska enkelt och hon är duktig på att rita, även om hon inte förstår arbetet bakom att få kläderna så) och hon kommunicerar i detalj hur hon vill att det ska sitta/vilka egenskaper kläderna ska ha och förstås allt utseende och färgmässigt. Typ som att rita upp hur och vart man vill ha köket, badrummet, sovrummet etc, hur det ska se ut, och vilka funktioner. När hon säger DESIGNA ”allt” menar hon bestämma hur det ska se ut och fungera utan input från nån annan, som bara ska verkställa hennes vision, precis som hon tydliggör genom att berätta att det är så det går till så hon försöker inte blåsa oss, hon använder bara andra ord än du skulle ha gjort. Inte att hon har sykunskaper. Det här vet du också, det är jag helt säker på, så det är ju strongt att skriva en sån lång och ingående ”reaktion” på ett ordval du väljer att tolka uppåt väggarna när du förstår att hon inte menat minsta lilla av det. Och jag hade antagligen gjort exakt samma distinktion som hon. Jag tänker inte spontant att designa från grunden innebär att rita mönster och sy, lika lite som jag tänker att inreda ett hem innebär att göra avancerade husritningar och bygga det. Designa tänker jag är att bestämma hur något ska se ut. Jag förstår att man, särskilt om man har massa utbildning och egenskaper, tänker designa från grunden ur ett annat perspektiv. Lika mycket som jag förstår att vi utan kunskaper benämner det som att designa i minsta detalj. I synnerhet i det sammanhanget det nämns i, där hon egentligen bara vill poängtera att hon kommer göra betydligt mer jobb än andra bloggare (och vad hon själv antagligen alltid gjort, det är nog framför allt därför hon vet hur det fungerar gissar jag) kanske till och med att det är en känga till Kenza. Får jag gissa tror jag att det här kommer resultera i ganska snygga träningskläder faktiskt (till skillnad från Kenzas, som visserligen var minst hälften street wear och inte menat som funktionella träningskläder som alla ballade ur om) och förmodligen formande på ett ”smickrande” sätt likt WR.UP. Bara en liten fotnot. Det finns ingen människa där ute som tror att hon menar något annat än att hon kommer att få träningskläder uppsydda precis som hon vill ha dem utseende och funktionsmässigt. Och anledningen till att hon ska få hjälp av ett proffs till designer är för den kunskapen hon inte har när det kommer till förverkligandet. Kanske till och med skissandet, eller att finslipa skisserna.

  Så, nu har jag också raljerat orimligt mycket på något meningslöst. Heja.

  Svara

   Wall of text hits you for 100000000 damage.

   Svara

   Varför skriver du alltid så vansinnigt långa kommentarer? Vad gör du om dagarna egentligen 😂

   Svara

   Ok lång text men jag tog mig igenom 🙂
   Jag håller med och tycker inlägget har missat målet helt.
   Det känns mer som att man försöker trösta några kommentatorer för att de missuppfattat Alexandra å de grövsta occh blivit kränkta.

   I.N.G.E.N.S.T.A.N.S kallar sig A för designer!
   Ingenstans trivialiserar hon yrkesgruppen och deras kunskap.

   Svara

  Jag kan inte se problemet här.
  Hon har ju inte sagt att hon klassas som designer bara för att hon ska designa en kollektion.
  Om jag ritar en kollektion och får hjälp av designer så har jag ju fortfarande designat kollektionen.
  Det finns ju många influencers som fotograferar, målar, ritar osv och säljer sina alster utan att ha gått en lång utbildning för att hamna där.
  Är inte det lika ”kränkande” mot de som gått Beckmans eller Konstfack?

  Det finns de som är erkända konstnärer utan att ha gått långa utbildningar. Får vi inte erkänna dom som konstnärer utan att någon blir kränkt?
  Oskolade sångerskor? Vad ska de kalla sig?

  Testa att byta ut Alexandras namn mot ex Jonna Jinton och designer mot fotograf/konstnär så får vi se om pulsen hade stigit lika mycket på er.

  Svara

  Jag kan bara hålla med alla andra kommentarer, tror du missförstod hennes inlägg!

  Svara

   Har läst Kissies inlägg, kommentarerna under det samt de kommentarer som handlade om Kissies ”kollektion” under Bloggbevaknings inlägg om Kenza igår. Tror att Camilla helt enkelt inte gjorde någon egen analys utan bara gjorde lite plockepinn av det Kissie skrev och alla kommentarer.

   Svara

  Ungefär som Denise M påstod sig ha ett heeeeelt desajnteam i Kina för att förverkliga hans FANTASTISKA polyesterklänningar..
  Det ÄR märkligt att hon säger att hon ska designa ALLT. Vad vet hon om materialval både i textilier men också i olika resår/tråd. Blöder färgerna? Allergener?
  Om hon däremot sa att hon ska tsmn med designern ta fram en egen .. design.. så ÄR det mer rättvist, på riktigt, sedan kan hon skrivit fel och yadayada men faktum kvarstå; hon är inte utbildad designer, vad man som sekundärkränkt än tycker.

  Svara

  Varför skulle detta vara orättvist?

  Om jag eller ni vill ha förfrågningar om att designa/skriva bok/gå på event så gör något för att få dom förfrågningarna. Inte ett dugg orättvist att dessa bloggare får uppdrag istället för oss ”vanlisar”
  Att säga det är kränkande emot folk som pluggat till design är ju också otroligt löjligt.

  Som Jenny kommenterade ovan ”In och läs om hennes inlägg, hon skriver ju att hon ska få hjälp av en designer… och tycker faktiskt hon låter väldigt ödmjuk inför att få hjälp av yrkeskunnig!”

  Svara

  Men Kissie är väl ändå en av de bloggare som har allra sämst smak när det kommer till stil och mode? Hon har aldrig haft öga för det och jag tror inte heller att hennes kollektion – om hon nu ska designa själv – kommer bli något vidare. Men självklart kommer hon väl bara få peka ut några olika alternativ och färger på plagg och på så sett ”designat heela kollektionen heeelt själv”. Lol.

  Svara

   Tror hennes yngre läsare, 12-14, gillar hennes stil. Me, not so much. Det mesta ser billigt ut på henne. Kanske har att göra med att det är så mycket urringningar, bröst, och naket. Svårt att få Gina Tricot att se classy ut förstås – även om man håller en äkta (?) LV-väska framför sig.

   Svara

   Det är därför Kissies statistik har sjunkit som en sten. Hennes blogg blev bara stor pga provokationerna, och nu när de är borta finns inget kvar. Dessutom blev bloggen stor 2007-2008 när det fanns typ fem stora bloggar. Nu myllrar det av bloggare som är bättre än henne på mode, skriva, fota, inreda, smink etc. Jag tror i grunden att hon är en rätt okreativ person som alltid måste spana på hur andra gör för att fatta vad som gäller (visst, det gör väl alla, men andra bloggare brukar ju ändå ha en egen grundstil. Typ Kenza).

   Svara

    Dessutom: Hon provade ju att bli uttalad feminist när hon insåg att det var trendigt. Hon fick väl lite uppmärksamhet för det, men folk insåg snabbt att även det ekade rätt tomt.

    Svara

    Men ligger hon inte rätt högt på listan över mest lästa ändå? Typ den listan som CamCam la upp härom veckan som visade att Bloggbevakning gått om M Graf och nu var mest lästa blogg? Tyckte Kissie låg 5:a eller nåt sånt på den listan och det är väl ff mycket bra? Före de flesta andra storbloggare. CamCam – rätta mig om jag har fel – vet inte riktigt hur man analyserar denna lista/statistik.

    Svara

     Den enda man kan utläsa ur Bloggportalen är bloggars storlek mot andra bloggar.
     Siffrorna ska man ta med en nypa salt för det är bara ett rankingsystem mellan bloggarna…

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.