Egoina erbjuds gratis skönhetsoperationer

Veckans sjukaste: Detta meddelande som trillade in på Instagram. Alltså va?! Tänk att stora kliniker jobbar på det här sättet. Jag vet inte ens vad jag ska säga för jag blir mållös. En sak är säker i alla fall, om jag hade velat göra brösten hade jag gjort det ur egen ficka och aldrig, aldrig, aldrig som ett samarbete. Herregud.//Egoina

Det här är nog fan bland det sjukaste jag någonsin hört! 
Det här företaget har alltså suttit och letat efter influencers som de tror vill ha större bröst, mindre näsa eller kanske en fettsugning – för de erbjuder ju inte bara en bröstoperation utan även andra ingrepp – och kontaktar dem med ett erbjudande!
Det här  är så otroligt oetiskt och kränkande att jag knappt vet hur jag ska formulera det här inlägget och hade det varit jag som fått ett sånt här erbjudande så hade jag INTE mörkat namnet på kliniken – det är en sak som är jäkligt klart!

Jag tror mig ana vilken klinik det här handlar om och om jag får det bekräftat så kommer det bara cementera mina redan negativa tankar om dem.
Jag kommer heller inte ha några som helst betänkligheter inför att skriva ut vilket företag det rör sig om.

Jag har kontaktat marknadschefen på kliniken och inväntar svar från dem.

Så Regina – du har DM på Facebook!

Tack för tips!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag trodde att det var ungefär så det gick till med alla som blivit sponsrade med skönhetsoperationer. Eller är det vanligare att det är tvärtom, att det är de som själva hör av sig för att få sin operation sponsrad?

  Svara

  Men tvi valnöt!
  De borde sponsra oss tanter som ändå tänkt hissa upp nassarna. De kan få sin kliniklogotyp tatuerad i pannan som tack.
  Men skämt å sido…. detta borde vara olagligt! Speciellt vidrigt att de går på en sån ung och redan supersöt tjej.

  Svara

   Ja, det hade ju mindre vidrigt om dom gick på en mindre supersöt person (………………….) ”speciellt vidrigt”, tänk lite innan du skriver nästa gång va. Det är vidrigt vem dom än skulle skrivit till. Eller det kanske är mer förståeligt om dom skriver till någon som inte är supersöt enligt dig?

   Svara

    Calm yo tits, jag tolkade det som att Gulliga Gullan menade att det var vidrigt att de gick på en sån ung tjej och lade till ”redan supersöt” i samma mening. Övertolka inte nu.

    Svara

     Ja precis. Det är extra vidrigt att en sån ung och redan vacker person ska ”förbättras”.
     Hade hon tre meter långa tuttar och blivit utsatt för en syrattack i ansiktet hade jag tyckt det hade varit lite mer i linje med verkligheten. Då hade säkert insamlingar startats.

     Svara

      så folk med hängbröst kan förväntas vilja operera sig menar du? Det är alltså inte helt oproblematiskt att ha hängbröst? Exakt hur mycket häng är ok då? var går gränsen liksom? wtf människa, var är normkritiken?

      Svara

       Ja, eller så låter du bara Gulliga Gullan tycka som hon tycker. Man måste inte reagera på alla kommentarer med reptilhjärnan eller försöka normkritisera varenda sak. Många av oss förstår vad Gullan menar, ingen stor sak.

       Svara

       Trams: Det har hon ju redan skrivit? Tre meters långa hängbröst = gränsen för att förväntas vilja operera.

       Säger som Betsy i detta fall, en behöver inte övertolka allt. Tror de flesta av oss förstår hur Gullan menar.

       Svara

        haha! Skönt att veta ändå att man har ett spann på noll till tre meter att röra sig med för att vara ”normalbröstad”.

        Svara

       Eller så syftar Gullan på att det kan vara problematiskt med 3 meters tuttar som släpar i marken och fäller både cyklisten och får dom överkörda för man inte hinner gå över övergångsstället innan det blivit rött.
       Eller tänk dig att gå på toaletten mitt i natten, man är skittrött och ramlar in i väggen och spräcker ögonbrynet…

       Herregud Chilla. Gå på dom som trycker ner ett verkligt utseende istället. Snart får man inte säga att en väg med en massa hål i är ful/dålig utan att någon blir upprörd och kränkt…

       Svara

        Tänker också att allt över tre meter i högsta grad borde vara innanför vad som kan åtgärdas utan större diskussion…

        Svara

        Alltså vilka BILDER jag fick i huvudet!!! Herre min gud! Tack för dagens skratt.

        Men instämmer med de flesta här, måste man hitta fel i allt, chilla liiiide.
        Explodera inte på mig nu folk, men nog kan de flesta av oss förstå att man KAN vara lite, lite mer benägen att vilja operera tuttarna om man har hängbröst än om man uppnår normen.

        Svara

        😂

        Svara

         Bästa diskussionen någonsin 😄
         Ni har gjort min dag!

         Svara

       Förstår precis vad trams menar. Gullan gjorde det inte bättre med att tycka att hängbröst eller ärrvävnad = mer ok/borde opereras och bli erbjuden gratis plastik. Även om Gullan givetvis överdriver med ”3 meter” så skapar det ändå en lite dålig magkänsla att det är vidrigt för en ”redan vacker person”, men inte lika vidrigt om det är nån lite ”fulare”. Man kan absolut calm ones titties, eller så tänker man lite innan man uttalar sig.

       Det är aldrig, A L D R I G ok med det som detta företaget gjort. Djupt oetiskt, i mina ögon. Man ska inte ”locka” med plastikkirurgi, man ska inte ta det första steget. Då kan de komma med ett erbjudande efter att någon faktiskt efterfrågat det och tagit det första steget.

       Svara

  Känns väldigt oseriöst av ett företag att leta efter folk till skönhetsingrepp, om de nu kan tänka sig att erbjuda något detta gratis och vill ha reklam i utbyte så skänk det till någon som önskar göra en skönhetsoperation. Som välgörenhet, tex till en kvinna som känner ett behov efter att ha varit gravid (säger inte att alla känner det men tex min släkting som fick separerade magmuskler och en hud som aldrig återhämtade sig).

  Medveten om att detta kanske är dubbelmoral men jag tycker detta är helt sjukt. Medan jag tycker det är ok att en träningskedjan hör av sig och letar samarbete.

  Svara

   Separerars inte alla människors magmuskler när de är gravida?

   Svara

    nej inte allas men tack och lov har det blvit vanligare att man pratar om det. Googla på ’diastasis recti’ om du är nyfiken på att veta mer.

    Svara

    Förlåt kanske var otydlig. Hennes separerades så mycket att de inte återhämtade sig varken naturligt eller med träning så det kräver operation. Huden var också så utvidgad att den inte kunde återgå ens i närheten till ’normalt’ så hon hade en tom påse hud på magen. Operationen med magmusklerna fick hon betald men huden fick hon stå för själv då det räknades som ett skönhetsingrepp.
    Så jag hade tyckt att det vore nice om företaget ville ha fin reklam att hjälpa någon som verkligen behöver det 🙂

    Svara

  Undrar hur många av bloggar som nu kommer invaderas av industrikakor? Engla vräker ut kakorna på bloggen just nu och många fler är väl att vänta…
  Trovärdigt? Undrar om Engla själv kanske vågar ”unna sig” en kaka om hon verkligen känner att hon är ”värd det”
  Hatar dessa uttryck som hon flera gånger slängt sig med. Tveksamt om hon äter allt socker som regelbundet visas upp.

  Svara

   Men sluta på en gång. Får de inte skit för att de tränar och äter nyttig så får de skit och blir ifrågasatta för att de visar upp saker med socker i. Lägg ner!

   Svara

    Nu missuppfattade du visst lite.

    Svara

     Nej

     Svara

      det var ju inte kakan som problematiserades utan språkbruket – att man unnar sig en kaka, som om det vore något förbjudet. Så jo, du missförstod.

      Svara

   När jag läste första meningen så trodde jag att du syftade till att industrikakor=opererade bröst (lite insnöad på vad själva inlägget handlade om). Så jag trodde några sekunder att jag missat det senaste man svänger sig med i det svenska språket – visa upp sina nya industrikakor. Ja, ett litet missförstånd är lätt hänt!

   Svara

  Ot: Kan du inte skriva om att Läckberg hyllar Anna Wahlgren på sin instagram?

  Svara

   Vill önska tvärt om, att vi hoppar över att skriva om Läckbergs tjatiga föräldraprovokationer…

   Svara

    Tror du att hon gör det för att få uppmärksamhet?

    Svara

     Inte uppmärksamhet i sig kanske utan att trigga igång en debatt. Det tror jag typ alla som lyfter såna här föräldradebatter gör. Jag tror inte de är genuint intresserade av läsarnas åsikter, tror de hade frågat folk i sin närhet om de ville ha input. Det är ju ändå ingen som lyssnar på någon i alla dessa föräldradebatter.

     Svara

   Hon har skrivit om Wahlgren ända sedan Polly föddes, då hon enligt egen utsago använt sig av Wahlgrens metoder på de tre äldre barnen och så även på det yngsta. Kan minnas att hon fick kritik för det och försvarade sig med att det har funkat utmärkt för henne, för barnens pappor samt för barnen själva, som växt upp till att bli trygga, fina personer osv.
   Personligen förstår jag inte varför det är så himla provocerande? Min mamma körde inte med Wahlgrens metoder när jag föddes (vilket var 1988, alltså dryga 5-6 år efter boken kom ut), tvärt om till och med, men jag har lidit av psykisk ohälsa i nästan hela mitt liv så det gjorde liksom inte någon större skillnad. Låt folk göra vad de vill så länge det inte är olagligt (vilket Wahlgrens metoder verkligen inte är) och så länge det passar familjen i fråga. Du har säkert gjort och gör fortfarande saker som förmodligen inte passar andra, men vem skulle såga dig för det? Gör det du tycker passar dig och ditt liv bäst, så får andra göra detsamma utan att du kommer med obefogad kritik.

   Svara

    Och jag är uppfostrad enligt hennes metod. Jag och min mamma har de senaste två åren fått bättre relation (jag är 24 nu), men jag känner inte att jag kan lita på henne, eller vända mig till henne för stöd. Trots att hon är världens snällaste, gulligaste, och förstående mamma. Egentligen.

    Svara

     Precis som jag och min mamma, jag fick skrika mig till sömns så fort jag lämnat magen. Hon förstörde min tillit till henne innan jag ens lärt mig skratta.

     Svara

    Det är inte metoden hon hyllar utan vilken fantastiskt människa Anna, att hon är missförstådd och att flera av hennes barn också är fantastiska och älskar sin mamma. Och att Anna blivit kritiserad för att hon är kvinna som stått för sina åsikter. Typ så.

    Svara

     Nja… så himla fantastisk verkar hon inte ha varit.
     https://www.aftonbladet.se/nyheter/article15634322.ab

     Svara

      Vilken vidrig läsning. Usch vilken människa

      Svara

      Men gud! Hur fan kan Läckberg hylla henne? Snälla, läs artikeln.

      Svara

      Jag har en mamma som är nästan en kopia av Anna. Folk runtomkring tycker hon är superbra, mamma berättade till och med att en arbetskamrat önskat att hon var hennes mamma, hon sa det både anklagande, triumferande och för att trycka ner. Bakom stängda dörrar var hon som en osäkrad handgranat som kunde gå av när som helst med både fysik och psykiskt våld. Sen gaslightar hon mig, precis som Anna gör mot Felicia, och säger inget som jag säger har hänt har hänt, att allt varit perfekt och hon har kämpat sig genom mycket och hur har jag mage att ljuga och anklaga henne på detta sätt. Mina vuxna syskon, som har lidit sig igenom barndomen, har officiellt tagit hennes parti, hjärntvättade som de är. Mamma har också gjort det till en sport att slå kilar mellan syskonen, precis som Anna gör i sin försvarsbok. Hon pratar skit om oss alla till oss alla och de få gångerna hon träffade sina barnbarn så slutade det med att hon frågade dem vad de tyckte om mig som mamma och hur deras pappa var osv, hon var ute efter skvaller att samla på sig. Så sjuk. Men de som inte vet om hur hon är ser henne som Camilla ser Anna och det får mig att må illa. Jag har inte haft kontakt med någon i min familj på 5 år och det har räddat mig.

      Svara

       <3

       Svara

       Jag har en förälder som är exakt så som du beskriver, föräldern är även narcissist och det är hemskt. Vi alla i familjen har nu brutit med föräldern och det gör så ont i hjärtat för hjärnan bråkar med hjärtat för någonstans så älskar jag ju min förälder och det gör mig ledsen att föräldern nu är ensam, utan familj (trots det är förälderns val). Vi får alla ”trevliga” sms/Mail med hot och där föräldern försöker manipulera. Det är hårt att stå emot även om man vet beslutet är för det bästa. Stor kram till dig som klarat dig och gick igenom det jag går igenom nu med själva brytningen. Jag är stolt över dig och du ger mig hopp att man kommer igenom det ❤️

       Svara

      Oj, hon verkar helt fruktansvärd.

      Svara

     Med tanke på att hon i princip dödade sin son verkar hon vidrig. jag vet att han dog av en sjukdom, men det va en sjukdom som går att bota och man brukar vaccinera mot den innan man åker till egypten. Samt resterande barn var undernärda när de kom hem.

     Svara

    Har du läst Barnaboken? Hon beskriver bland annat hur hon tar stryptag och hotar att ta livet av en 6-åring hon tycker är stökig. Det är alltså sånt hon tipsar om (eller gjorde innan hon fick så mkt skit att de tog bort sånt i senare upplagor).

    Svara

    Det som jag blev mest förvånad övervar ändå att Anna W är Sara Danius mamma! Hade ingen aning om det

    Svara

     Vad fan säger du? Är det sant? Det hade jag ingen aning om!!

     Svara

     Verkar rimligt ändå.

     Svara

    Det finns fler än ett sätt att vara en dålig förälder på, bara för att man inte följer Annas metoder betyder inte att man gör allting rätt, det är svårt att vara förälder och vi gör mycket fel tyvärr. Mycket beroende på att våra föräldrar också gjorde fel, det finns inga perfekta människor och därför inga perfekta föräldrar heller. Psykisk ohälsa kan även bero på mycket annat utöver ens föräldrar.

    Svara

  Roligt att de är tydliga med att hon SÅKLART ska vilja det själv. De tänker inte tvångsoperera hennes bröst, skönt!

  Svara

   Hahaha.. ja det hade varit en syn…

   Svara

  Påminner om ett avsnitt ur Catfish på MTV när en tjej funderade på att göra en plastikoperation och hade fått kontakt med en läkare på Snapchat…

  Svara

  Är Egonina och Regina samma person alltså? 🤔😅

  Svara

   Ja…..

   Svara

   Ja, precis! Hon heter Regina men hennes bloggpersona är Egoina. =)

   Svara

    Tackar 🙂

    Svara

  Fast så illa är det väl ändå inte? Om nu Egoina eller någon annan influencer hade velat göra en operation är ju detta en win-win! Jag ser inte alls syftet med att särskilja alla andra saker som marknadsförs från skönhetsoperationer, de borde behandlas på samma sätt. Är man inte intresserad är det ju bara att säga det.

  Svara

   Och vad tror du det gör i en redan osäker 20-åring att få ett mail från en klinik som uppenbarligen anser att du har behov av skönhetsoperationer?
   Fy fan så jävla oetiskt att jag spyr!!!!

   Svara

    Ja, det är oetiskt. Som jag frågade överst här, vet du om de brukar göra såhär eller om influencern själv hör av sig i ’vanliga’ fall?

    Svara

    Tycker väl att om man har valt att jobba som influencer har man något slags eget ansvar, pallar man inte ett meddelande från en skönhetsklinik har man kanske valt fel bransch

    Svara

     Pallar och pallar. Hon verkar inte ha gått under av det. Men man kan fortfarande tycka att det är omoraliskt av företaget att hantera potentiella samarbeten på det sättet.

     Svara

      Ja jag syftade inte på Egoina, hon tror jag definitivt gör det! Utan på den ”redan osäkra 20-åringen” som nämndes ovan

      Svara

  Hon borde svara något oseriöst och dumt, typ att hon vill testa göra bara ena bröstet först för att se så tjänsten de erbjuder håller måttet.

  Svara

  Jag hade inte tackat nej till detta iaf..
  Vilken klinik är det?

  Svara

  Svara

   SÄR SKRIVNINGAR SOM HÅLLER BORTA BLOGG LÄSARE

   Svara

    😂😂😂

    Svara

  När kommer massutskicken till män vars punga hänger? Jag menar, de påverkas ju faktiskt också av gravitationen men hör aldrig någon håna snubbar för ”gubbhäng”.

  Svara

   *pung

   Svara

    Det kallas pläpp

    Svara

  Bra Camilla. Fy fan vad oetiskt. Den marknadsföringen borde verkligen granskas.

  Svara

  Vidrigt. Vill gärna veta vad det är för klinik som använder sig av såna metoder.

  Svara

  OT: nomineringar är ute för guldtuben, och Jocke skriver på sin instastory #riggtuben????

  Svara

  Inte för att jag inte håller med, men hur skiljer sig detta från bloggare som får erbjudanden om t.ex. hårförlängning, tanning, naglar etc? Seriös fråga. Borde inte de företagen få lika mkt skit?

  Svara

   En operation ligger väl inte riktigt i samma klass som lösnaglar?

   Svara

    Nej inte naglar kanske, men jämför med tänder då. Många bloggare har fått stora kosmetiska tandbehandlingar sponsrat, tex Kissie fick porslinständer från Bene. Det är ett permanent ingrepp. För att inte tala om att varannan influencer har sponsrade läppinjektioner, botox och fillers i haka och kinder. Då är inte steget till en bröstoperation så långt. Jag tycker att det är förkastlig marknadsföring att öht samarbeta med influencers på det här sättet, men det gäller ju väldigt många företag i skönhetsbranchen. Ta tex Annica E. Hon har sponsrat hairtalk, frisör, naglar, spraytan, botox, fillers, smink/hud/hårprodukter, hudbehandlingar, spa osv och lever av att försöka påverka sina unga följare och få dem att känna att de också behöver allt det där för att vara fina. Bloggaren får allt gratis medan läsarna luras att lägga tusentals kronor varje månad på ”nödvändigt” skönhetsfix. Bara håret går ju på 10.000 vilket är helt sjukt.

    Svara

  bella är nominerad till årets entreprenör i guldtuben, hmm vet inte riktigt vad jag känner

  Svara

  ”Vi vill spronsra starka och bra influencers med en operation”. Visst okej alla gör vad de vill med sina kroppar alla kan ägna sig åt vilken näringsverksamhet de känner för och influencers är influencers och kränger grejer, tjänster, eller åsikter i utbyte mot pengar. Men den som skrivit detta DM har hen känt att den gjort något bra den dagen? Skrivit till en ung kvinna och erbjudit henne att genomgå ett ingrepp som är helt onödigt för att få hennes förmodligen väldigt unga följare att vilja göra samma sak. Det är ju skitlätt matte, en operation bjussar de på och får både PR och ökade försäljningssiffor med unga kvinnors självkänsla och plånbok som enda förlorare.

  Mycket i diskussioner kring skönhetsingrepp befinner sig i olika gråzoner men detta var något av det lägsta mest omoraliska jag läst gällande influencersamarbeten.

  Svara

  ”Är detta något du hade kunnat tänka dig?”
  Ööh, förutom att det är fruktansvärt fel på alla sätt o vis att skicka ut detta så får dom dessutom det att låta som om det handlade om att ta emot en fika typ. Idioter.

  Svara

  Jag hade tackat så mycket för erbjudandet och frågat om jag kan återkomma om 10 år.

  Svara

  Lidingökliniken?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.