Jackie Ferm har blivit misshandlad

I helgen blev Jackie Ferm misshandlad av en flickvän till hennes pojkvän Olas kompis då de både kommit till undsättning efter att Ola fått ett meddelande om att flickvännen jagat kompisen med kniv.
När de båda kom fram till vännens lägenhet så blödde han ut båda näsborrarna medan flickvännen satt på sängen med en kniv gömd under täcket.
Med den vetskapen så ska Jackie kanske vara ”glad” över att hon ”bara” fick en smäll i ansiktet, för tänk vad som hade kunnat hänt om flickvännen istället attackerat henne med kniv?

Det där ser ut att göra riktigt ont och jag hoppas nu att polisen tar det hela på allvar – både det som hände Jackie men även det som hände hennes och Olas vän och som resulterade i att han bad dem om hjälp.
Jag har en djup respekt för människor med civilkurage och hoppas att Jackie slipper smärta och ytterligare obehag från detta så fort som möjligt!

Bilder från Svenska Bloggare.

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man väljer alltså att åka hem till en knivviftande dåre för att ”hjälpa till”.. killen kan inte tampas med sin egna tjej eller ringa polisen?
  Vad vissa råkar ut för, som aldrig händer andra..

  Svara

   Killen kan inte tampas med sin egna tjej eller ringa polisen? Hoppas det är så du resonerar när tjejer blir misshandlade av sina partners oxå.

   Svara

    Men då killen förmodligen är starkare fysiskt än sin flickvän så är det väl dumt att en annan tjej ska åka dit och riskera sitt liv?
    Många situationer kan undvikas från början. Som att hålla sig ifrån såna typer som har en förkärlek för knivar och andra vapen

    Svara

     Vad vet du om det? Och det var ju inte Jackie han ringde utan Jackies pojkvän. Jaha använder du även där samma logik när tjejer blir misshandlade av sina pojkvänner? Att dom borde hållit sig undan från början? Och inte valt en kille med förkärlek för att misshandla tjejer? Idiot.

     Svara

   Du verkar vara en osympatisk och fruktansvärd människa. Hoppas att någon i din närhet som utsätts för våld i nära relationer aldrig kommer till dig för att få stöd eller råd. Det är såna som du som bidrar till tysthetskulturen kring våld i nära relationer!
   Hoppas du får nageltrång och stickor i fingrarna

   Svara

    Det handlar ju inte om att tysta ner nåt, men förmodligen var detta inget nytt med denna tjej och när fler människor ska in och lösa bråk brukar det ofta sluta med att någon dör. Som en vanlig natt på stan. Det var det jag syftade på

    Svara

     Jag vet inte vad du har för bild av hur det brukar gå till när någon blir misshandlad av sin partner men det är sällan de själva ringer polisen då de ofta älskar den här personen över allt annat och även kan ha blivit manipulerade och psykiskt nedbrutna i flera år. Och det gäller även för män, de kanske inte vill tampas med personen de älskar även fast de är starkare.
     Förhoppningsvis så ringde Jackie och Ola när de var på väg men jag vet inte heller hur jag hade reagerat om en vän bad mig komma för att hen blev misshandlad och hotad med kniv

     Svara

     Vadå ”förmodligen var detta inget nytt med denna tjej” ? Du har ingen koll, du spekulerar endast.

     Svara

      Att en person drar kniv plötsligt en dag, från låt oss säga 0 problematik innan, är inte så vanligt väl. De flesta människor använder knivar endast till mat.

      Svara

    Skärp dig för fan. Så säger man inte till en annan person! Linda gick inte till personangrepp i motsats till dig. Linda, du är ingen fruktansvärd människa, ta inte åt dig av idiotiska kommentarer! Jag tycker även du har rätt i sak.

    Svara

     Tack! Tycker våld i relationer är fruktansvärt, många verkar dra slutsatsen att det är det jag skriver om
     🙁 Men vi vet ju inte här vad som låg bakom ens, vilken relation de har öht.
     Tycker bara man ska vara försiktig, det är lätt hänt att det slutar ännu värre ju..

     Svara

     Fast jag tycker man är en fruktansvärd person om man skuldbelägger en misshandlad man och frågar om han inte kan tampas med sin flickvän eller ifrågasätter varför han inte ringde polisen. ”Vad vissa råkar ut för, som aldrig händer andra” jag tycker man är en fruktansvärd person om det är ens första reaktion när man hör talas om någon som blivit slagen och knivhotad av sin partner, tycker inte du det så kanske du ska skärpa dig

     Svara

      Men vi vet ju faktiskt inte alls att han är enda offret i det här, vi har inte hört någon version från de första två? Det enda jag ”spekulerade” i är att killen är fysiskt starkare och att det nog inte kom som en total överraskning..
      Står fast vid att polis ska kontaktas först å främst, i fåtal fall brukar det vara motiverat att bekanta tar fighten..

      Svara

       Polisen kontaktades ju direkt av Jackie hon tackade ju till och med dom på sin insta story.

       Svara

     Och ja, jag har nu sett vad Linda skrivit senare och förklarat sig men eftersom hon inte skrivit det innan jag skrev så är min reaktion över den kommentar hon skrev först vilket jag håller fast vid att jag tycker är fruktansvärd och osympatisk

     Svara

      Vilket säger allt om dig och noll och intet om Linda.

      Svara

   Att tillkalla polis är ofta ett svårt val att göra när det kommer till våld i nära relationer. Att be om hjälp från vänner istället för att att tycka att en man ska alltid ska klara sig själv tycker jag är himla bra. Fler män borde och behöver våga be om hjälp. Machoidealet är så otroligt skadligt, både för kvinnor och män.

   Svara

   Jag hoppas att dina vänner inte resonerar på samma sätt om du någonsin hamnar i en liknande situation.

   Svara

    Du skriver ju dock själv att det var tur att hon inte själv blev attackerad med kniv och kanske dödad. Sånt sker på någon sekund. Att fler kastar sig in i ett bråk är inte alltid av godo.

    Svara

     Absolut, men du verkar kritisera killen för att han inte kunde ”hantera sin kvinna” typ.

     Svara

      Har nog som sagt sett för mycket blåtiror och skador utlagda på sociala medier att jag kanske mer tolkade det som ett storbråk än relationsproblematik.

      Svara

   Wow… dig vill man inte ha som vän när man råkar illa ut…

   Svara

    Menar inte att man inte ska ställa upp, men att tänka sig för också. Ibland handlar det faktiskt just inte bara om våld i relationer, utan meningslöst bråk mellan flertalet människor som upprepar sig. Med tanke på det som även läggs ut idag på sociala media så tolkade jag det mer som en sådan situation, som kanske hade andra bättre lösningar. Peace out

    Svara

  Usch hoppas hon mår bra! Tyvärr kommer hon få hem ett brev där det står ”förundersökning nerlagd”.. har lite rutin på sånt här då jag levt med en kille som misshandlade mig.. var blå i hela ansiktet en gång (inte kul då jag jobbar i butik) då blev det nerlagt också för att dom ”inte kunde säkerställa att det inte handlade om nödvärn”…

  Svara

   Jag beklagar att du inte fått den rättsliga hjälp du både förtjänar och har rätt till.
   Har också blivit misshandlad av en pojkvän och ringde en kompis en av gångerna. Hon hjälpte mig att ringa polis som kom väldigt snabbt och tog anmälan på plats. Jag var kär, ung och dum och sa både i förhör och under rättegången att jag inte kom ihåg något av det som hade hänt. Han blev dömd ändå.

   Vill absolut inte förminska dina upplevelser eller säga att systemet funkar, för det gör det ju inte. Men allt hopp är inte ute även om det allt för ofta verkar så.

   Svara

    Men S.. min granne ringde polisen efter att ha hittat mig blodig i trapphuset… JAG blev dömd för misshandel?? Klart jag tappar tron till rättssystemet …

    Svara

     Som sagt vill jag absolut inte på något sätt förminska dig och dina fruktansvärda upplevelser på något sätt. Just det här som du skrev nu framgick inte i din första kommentar och jag beklagar verkligen att du behövt genomgå det helvetet (och antagligen inte kommit över det än?).
     Jag blir förbannad, ledsen och uppgiven av att läsa det du skriver och det vill jag verkligen understryka! Att du blev dömd visar ju på hur värdelöst rättssystemet är i dom allra flesta fall.

     Det jag menade var att Jackie och hennes vänner inte helt säkert, till 100%, inte kommer få se kvinnan dömd. Med största sannolikhet kommer dom ju inte få det.
     Jag har själv en farmor och två vänner som blivit svårt misshandlade där det funnits både vittnen och annan stark bevisning där det misshandlande kräket ändå gått helt fri, utan ens en förundersökning. Farmor låg i koma i tre månader och har fortfarande men från slagen exempelvis.

     Svara

      Usch 😩 hoppas hon kryar på sig ! Skickar många kramar till din farmor!

      Svara

       ❤❤❤
       Många kramar till också!

       Svara

   Hur tog du dig ur helvettet? Masssssssa kramar!!!!!!!

   Svara

    Jadu.. jag blev utslängd.. mitt i natten och ingenstans att ta vägen.. så tog bilen trots att jag inte var nykter för behövde därifrån (ja många kommer ha åsikter att jag körde full men .. jag var rädd att han skulle döda mig ) körde till en kompis .. sen gick jag inte tillbaka helt enkelt.. och min kompis jag körde till är numera min sambo så jag … ja . Jag är inte glad att det hände men.. annars hade jag inte haft världens bästa kille nu…

    Svara

     Jag blir tårögd av hur fint slut du fick. Hoppas livet fortsätter bli bättre och du varje dag får veta hur fantastisk och bra du är. Jag dömer dig inte över rattfyllan, överlevnadsinstinkten är stark.

     Svara

   Helt sjukt. Fyfan. Önskar det hade blivit annorlunda för dig. Du förtjänar idiotens förlåtelse minst sagt och rejäla ersättningar.

   Svara

  Ingen dålig fläskläpp …

  Svara

   Där ligger Silver i lä….

   Svara

    Fast nä.. silver vinner fast med en liten marginal. Faktiskt.

    Svara

  Det var ju snällt av dem att försöka hjälpa till, men också totalt missriktad omtanke. Om någon (oavsett vilket kön!) slår och hotar med kniv ska man ringa 112, det är ett polisärende och inte något ens kompisar ska försöka reda ut! Polisen tar med personen till psyket om det rör sig om en psykiskt sjuk person eller en cell om personen är rusad eller bara arg och våldsam. Att välja att inte tillkalla polis när någon blir misshandlad och gärningspersonen dessutom är beväpnad är inte civilkurage, det är bara dumt. De hade tur att det bara blev ett blåmärke, de kunde blivit knivhuggna alla tre!

  Svara

   Troligtvis knark inblandat i bilden i och med att han ringde vänner och inte polisen

   Svara

    Ja jag kände oxå det kan ha varit något annan bakom än en trasig relation, bla för att det ligger på sociala medier och för att flera personer nämns

    Svara

    Läs förundersökningen när den kommer. Så får vi veta. Tror inte droger. Dock enormt mycket alkohol.

    Svara

   Tack! Precis det jag mena! Man kastar sig inte bara in i ett handgemäng med en knivbeväpnad

   Svara

  Kan det inte störa utredningen rejält när Jacke lägger ut allting på sociala medier?

  Svara

   Jag vet inte.. men när jag var involverad med polisen sa dom ”lägg absolut inte ut något på sociala medier om det här!” .. så gissar det kan vara ett problem .. fast som sagt så har jag inte stenkoll. Vet dock att polisen hade tillgång till min fb fast den är privat under utredningen iallafall..

   Svara

   Nä…polisen älskar media särskilt gällande kända personer. Dom får ju en slags marknadsföring för sitt jobb.

   Svara

  Gillar Jackie men hon verkar dras till draman värre än en myra mot en sockerbit.

  Men INGEN förtjänar en sån smäll! Usch.
  Även om jag själv skulle vilja slå tex terroristen Akilov sådär. Men man gör det ändå inte!

  Ord väger tyngre än våld.

  Svara

  Oj. Vilka tider vi lever i. Det sista jag hade gjort om jag blivit misshandel vore att ta 100 bilder och skriva ut hela förloppet på sociala medier. Men men, har man ett riktigt jobb behöver man kanske inte dra till sig massor av uppmärksamhet på instagram för att betala hyran (eller plastikoperationer..)…

  Svara

   ”Ett riktigt jobb”? Är influencer inte fint nog för dig? Skaver det att någon ”bara” behöver uppdatera sina sociala medier för att få det att gå runt, medan du behöver slita i gruvan för att ha råd med 3 paket nudlar?

   Svara

    Klart ”influencer” överlag ÄR ett tramsigt jobb! Är det inte PK nog för dig att tycka det? Ja, jag tycker det är skitlöjligt att fotografera Klong-vaser, göra reklam för bantningsté, och visa upp nyblekta tänder 4 ggr per dag på en blogg eller liknande, och sedan kalla det för ett jobb. Jag tycker det är sorgligt att tonåringar idag har det om drömjobb. Och? Fick du hjärnblödning nu av chock över mina åsikter och tankar? 🙂

    Och för att hålla sig till ämnet någorlunda… Känns sundare att som Kenza tjäna pengar på mode och bloggen än som Jackie vräka ur sig om sitt privatliv för att få in lite pengar.

    Svara

   Jackie jobbade på skönhetssalong i två år plus hennes bok som sålt jättebra. Hon fick bra med pengar för dokumentärfilmen pappas flicka. Runt 70 000. Sedan studerar hon och gör massa andra jobb. Skriver på sin andra bok med mera. Hon söker också extrajobb just nu. Så hon är inte bara en mindre influencer.

   Svara

    Hehe hej Jackie? 😉

    Helt ärligt, jag har följt Jackie i några veckor nu på instagram och skrapar man på ytan så finns något mer där. Jag tror hon skulle kunna utforska sitt inre och sin andlighet djupare och kanske sedan själv börja vägleda andra inom det området. Yoga, meditation, tarot, kristaller o.s.v… Kan se det hända om hon slår sig fri från folk som vill tjäna pengar på hennes utseende och kända släkt.

    Svara

  Jackie ringde polisen och dom kom dit, står ju i media. Tjejen är tydligen återkommande hos psykiatrivården.
  Ola & Jackie visste heller inte att Olas kompis blivit slagen förrän dom kom dit. Jag vet vem tjejen är…men kan inte hänga ut. Jag tror dom vinner målet. Jackie är på sjukhus nu för dom tror att käken är sprucken med mera.
  Media är bra i detta fall för då måste myndigheter bevisa extra mycket. Jackie har bara otur precis som Magdalena Graaf.

  Svara

  Läste Jackies blogg på finest och fick en liten mini-chock! Hon skrev (hihi) att hon sminkar fiffin inför gynekologbesök?! Lätt make up visserligen, men herregud! Vem gör så?!
  Är det foundation, primer, puder och lite gloss i kanten?
  Undrar genuint!

  Svara

  #svullenkäke #blåmärke #vätskefylldhaka

  Herre Gud…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.