Time to kick the habit!

Processed with VSCO with h3 preset

Är jag beroende av: Nässpray. Det började med att jag var förkyld och som alltid är det en jobbig avvänjningsperiod med nässpray efter en förkylning. Man måste vara fine med att vara täppt ett tag för att sluta vara täppt. Ni vet vad jag pratar om. Men sen kom pollen in i bilden och jag var helt enkelt tvungen att fortsätta med mitt nässpray. Och nu är jag beroende. Måste ta tag i det och skaffa allergispray.//Egoina

Jag är så pass beroende av nässpray att jag köper en ny flaska så fort jag får chansen – allt för att inte stå där en dag och inse att man har slut på nässpray.
Den panik som infinner sig på natten när man vaknar upp och tror att man håller på att kvävas av sina egna tilltäppta slemhinnor skulle förmodligen kunna användas för att tvinga ur mig vilken hemlig och säkerhetsklassad information som helst.
Det är tur att de hemligheter jag känner till på sin höjd handlar om vilken bloggare som i smyg förstorat tuttarna eller vem som upprepade gånger köpt både trafik, följare, likes och kommentarer till Instagram och blogg.
Ingenting jag tror ryska säkerhetstjänsten är så där jätteintresserade av. I alla fall inte än så länge, men skulle ryssarna dra igång en blockad av nässpray för att pumpa mig på influenciska hemligheter så skulle jag inte kunna stå emot särskilt länge.

Förlåt för allt och ge hit nässprayen!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nässprej? Säg… Näsnej…

  Okej, den funkade kanske inte riktigt…

  Svara

   NETI POT alla!
   Har räddat mitt liv!
   Har alltid haft problem med öron, bihålor och täthet – något som blev värre och snudd på outhärdligt när jag blev gravid. Blev tipsad om nässkölj, tyckte det såg lagom läskigt ut men nu är jag beroende av det… så härligt!
   Dessutom, och det som ’normaliserade’ det för mig, så kommer nässköljandet ur samma (yogiska) tradition som tandborstning – som en del av daglig personlig hygien, de flesta av oss borstar ju tänderna utan att tycka det är så udda.
   Kan uppriktigt längta hem till min neti…

   Svara

  alltså va? har aldrig fattat det där. det är ju obehagligt att ta nässpray

  Svara

   Jag fattar inte heller men mamma har varit beroende sen brorsan föddes – 94. Av äcklig menthol nässpray. När hennes man satte köpstopp kom hon hem till mig och letade efter nässpray, så verkar vara svårt att ta sig ur 😛

   Svara

   Samma här! Inte använt nässpray på säkert 20 år. Andas genom munnen vid nästäppa ffs!

   Svara

    Munnen är till för att äta och prata med. Vägrar andas igenom munnen /Nässprays beroende

    Svara

    Haaaaatat att bara kunna andras genom munnen. Får panikkänslor av att du ens skriver orden… har jag ingen nässspray brukar jag hålla för munnen (till 70 %) för att väga hol hur obehagligt det är att inte kunna andras genom näsan.

    Jag kommer dock aldrig bli nässpraysberoende för jag följer alltid insutktionerna om hur länge man får använda det. Älskar instruktioner ännu mer än nässpray.

    Svara

   Håller med!!!!!

   Svara

   Håller helt med!
   Jag måste dock ta det ibland när jag är förkyld för att inte få bihåleinflammation, som jag annars drabbas av väldigt lätt. Men skulle aldrig använda nässpray annars, äckligaste som finns haha..

   Svara

  Jag fattar inte. Jag har aldrig behövt ”vänja mig av” med nässpray efter en förkylning. Men så är jag inget nässpray-fan heller. Lypsyl däremot. Olypsylade läppar är det värsta jag vet och har alltid ett lyspyl inom räckhåll vart jag än befinner mig.

  Svara

   Ha för vana att smörja in läpparna med något fetare till natten så minskar behovet av lypsyl med tiden 🙂 Jag sover med eucerin aquaphor soothing skin balm varje natt och peelar läpparna en gång i veckan. Klart du kan köra på med lypsyl ändå, men det är rätt skönt att slippa känslan att man måste ha det 🙂

   Svara

    Jag har använt krämer ibland i brist på lypsyl men det är nästan värre än att vara utan tycker jag. Vet inte varför, kanske har använt dåliga krämer bara iofs..

    Svara

     Idomin eller aquaphor. Peela läpparna först, antingen löst med en tandborste eller med en peeling och smörj in och låt verka över natten. Det tar ju lite tid att få tillbaka fuktbalansen, du får ge det några nätter innan du märker skillnad 🙂 Kör du bara då och då blir det ingen skillnad

     Svara

   Ltsyl gör dig torr, köp det veganska på apoteket!

   Svara

  Två laster har jag: nässpray och Pepsi Max.

  Svara

   Jag dricker 2 liter kalla cola Zero varje men min enda last. Min tandläkare höll på svimma och trodde mig inte först men som tur är har jag bra tänder.

   Svara

    Haha jag dricker kanske 2-2,5 liter i veckan och nu när jag var till tandläkaren har jag fått antydan till hål. Inget som behövde lagas nu, men om det blir värre så måste jag laga det. ALDRIG haft hål i tänderna. Så nu försöker jag dra ner på zero, men livet är ju zero 😥 (okej lite överdrivet, men sjukt tråkigt haha)

    Svara

   Åh. Soul mate! Otrivin mentol och Pepsi Max 😍

   Svara

  Fattar inte heller, tar typ inte ens nässpray om jag är förkyld, det är så obehagligt att spraya nåt i näsan👃

  Svara

   Samma här!

   Enda gången jag blir ”tvungen” är när jag får bihåleinflammation. 🙈 Men inte ens då vill jag egentligen ta, men det räcker med en gång / dygn.

   Svara

    Då tar jag nasonex. Då det inte är beroendeframkallande för slemhinnorna i näsan och så 🤗 Annars sprayar jag aldrig näsan. Tycker det är hemskt och svider i hela huvudet efteråt

    Svara

  Det är därför nässpray har max 10 dagars användning eftersom det annars gör en beroende. Nu senast var jag förkyld i 3 veckor men använde nässpray i 10 dagar och sedan köpte saltlösning med aloe Vera på apoteket.

  Svara

   No shit Sherlock

   Svara

   Finns folk som gillar att följa regler, och folk som inte gör det. I nässprayfallet skulle jag säga att vi fyrkantiga människor som aldrig använder längre än 10 dagar när det ju står 10 dagar har en fördel 😉

   Svara

  Varför kan man inte gilla kommentarer längre? Orkar ju inte svara ”håller med” på varenda en som har en poäng heller…. vilket iofs skulle bli ett tråkigt kommentarsfält också…

  Svara

   +1…

   Svara

  Aldrig blivit beroende trots att jag använt mig av nässpray en längre tid, tack och lov för det! Cola zero dock.. och den ska vara iskall!

  Svara

   Kall och avslagen, då är colan som bäst 😊😊

   Svara

    Men neeej, absolut inte avslagen haha!

    Svara

     Haha jag dricker bara läsk på helgen men köper hem flaskan på måndagen och låter den stå med lätt avskruvad kork i kylen fram till lördagen. Noll kolsyra kvar då❤😁

     Svara

      Detta var det absolut sjukaste jag hört i mitt liv. Pepsi max måste vara iskall och helt nyöppnad!

      Svara

      Exakt samma här! Kall och avslagen!!!

      Svara

      Låter du ostbågarna stå framme för extra seghet också?..

      Svara

       Jag gör 👍🏼😂 Så gott!

       Svara

   Håller med och absolut INTE avslagen!

   Svara

   Håller med kall och absolut inte avslagen!

   Svara

   Åh cola zero! Iskall och nyöppnad med massor av kolsyra. Himmelriket!

   Svara

   Låter som riktigt ofräscht arbetsklimat :S

   Svara

   stefan hallenius framstår som en riktigt sexistisk och galet osympatisk person, fy fan för att ha en sån i chefsposition …

   Svara

    Jo tack! Det där är inga nyheter för mig om man säger så…
    And there is more to come..

    Svara

  Har faktiskt aldrig i hela mitt liv använt nässpray.. Är såklart täppt ibland men har alltid bara härdat ut, är alltid glad för det när folk berättar att de är beroende! För jag känner på mig att jag skulle bli det om jag öppnade den dörren, haha

  Svara

  Alltså, my wish. Mer inblickar I bloggvärlden och mindre vardagsproblem.

  Svara

  Fattar inte hur man kan bli beroende då det är sååååå sjukt obehagligt med nässpray, jag använder det endast i nödfall!

  Svara

   Tja, kanske för att det är rätt gött att kunna andas?

   Svara

  Nån som fattar nåt av Paulas senaste inlägg ”Jag har aldrig”?

  Svara

  Varför redigerar folk sönder sina bilder, inte normalt att ha en babyhy om man levft!

  Svara

  Håller med och absolut INTE avslagen!

  Svara

  Mina laster är Burts bees på läpparna morgon och kväll samt vid behov, nässpray till natten och tre menthol cigaretter/dag, betydligt fler vid festliga tillfällen. Har inga planer på att sluta med något av det…äälskar mina laster 🙈

  Svara

  Jag har varit täppt i näsan i fem år och aldrig använt nässpray.. min näsa är nog trasig

  Svara

   Har du kollat upp varför du varit täppt så länge? Polyper? Allergi? Inte normalt att alltid vara täppt

   Svara

   Jag har kronisk bihåleinflammation och måste köra perioder med nasonex. Aldrig andra typer (ex otrivin comp), förutom typ saltvatten och menthol.

   Svara

  Kan rekommendera att skölja dina bihålor med koksaltlösning, för att neutralisera dina slemhinnor i näsan så slipper du bli uttorkad av skiten nässpray. Man kan köpa de där kannorna lite varstans, ser ut som en pipa/vattenkanna utan handtag

  Svara

  Men då har jag dundertipset till alla; köp nässpray med kortison.
  Det vidgar blodkärlen och tar bort täppan samt att man inte blir beroende och när nästäppan är borta så behöver man ju inte ens spray! Finns receptfritt på apoteket!

  Svara

   Exakt! Nasonex är bäst.

   Svara

  Min sambo får ibland tvinga mig att ta nässpray om jag är riktigt förkyld, jag tycker det är såå obehagligt och undviker in i det sista! Jag tycker det känns som att man sprayar rakt upp i hjärnan typ, haha superlogiskt. 😛 Ni som är beroende, hur ofta sprayar ni per dag?

  Svara

   men jaaaa! jag tycker oxå det känns som man sprayar rakt in i hjärnan.!

   Svara

  Det bästa som finns när man är täppt är en nässköljare. Har typ räddat mitt liv de senaste gångerna jag har varit förkyld

  Svara

  Själv brottas jag med att Otrivin (med konserveringsmedel och därför billigare vilket är av vikt när man beroendesprayar snoken) är SLUT PÅ FABRIK!!!!!!! Är det ens lagligt?! Jag vill stämma någon! 😜

  Svara

   Tips från annan beroende: Nasoferm. Samma verksamma substans. Slutade med hjälp av nasonex osv, blev förkyld och trillade dit igen..

   Svara

   Nasoferm 21 kr på Apotea.se
   Fri frakt. 😃

   Svara

  Smörj snoken invändigt med vaselin.

  Svara

  Min mamma har en i Varje bil, en i sovrummet ,en i köket, en i tv rummet , en inne på toaletten, en i tvättstugan och i alla jackor plus en hög nya i en låda om dom andra tar slut. Hon har nog använt nässpray sen jag var liten jag är 28.

  Svara

   Har vi samma mamma?

   Svara

  Har också varit beroende.
  MEN .. det är bara att sluta tvärt.
  Ta en dag eller två med stopp i näsan 🤪
  Sen var det borta

  Svara

  Har också varit beroende , i 9-10 år. Alltså hade två flaskor hela tiden . En i väska och en bredvid sängen. Åkte jag utomlands så köpte jag ett helt parti typ, känslan av att vara täppt gav mig panik.
  En dag fick jag ont i örat, besökte VC som hittade en gegga bakom trumhinnan, orsakat av mitt beroende .
  Jag blev tillsagd att sluta på dagen, åkte hem med tre olika mediciner och hade PANIK!. Jag kunde inte få luft, jag höll ut några dagar och behövde sedan ta för att sova .
  Fick remiss till önh klinik och där fick jag göra ett andningstest och fick veta att jag skulle opereras i näsan.
  10 veckor efter besöket på VC är jag nu nästan helt fri i näsan. Fick bränna bort näsmusslor och sedan tvätta näsan 10ggr/dag i två veckor .
  Kommer aldrig mer att använda nässpray och ni som är beroende , sluta !

  Svara

  Att vara beroende av nässpray känns lika rimligt som att vara beroende av lättöl

  Svara

   Ha! 😂😂 Typ så

   Svara

  Vart beroende sedan jag var 13. Är 29 nu 🙈🙈🙈.

  Svara

  Tycker att nässpray är så obehagligt och äckligt, ändå måste jag använda det! Var täppt i näsan i typ två månader och gav upp och köpte nässpray för tyckte att det vore skönt att kunna andas, sova och prata normalt. Spelar ingen roll hur länge jag är utan nässpray, blir täppt ändå så nu skiter jag i alla regler och kör nässpray ändå.

  Svara

  Ni inser inte att man kan få ett HÅL i nässkiljeväggen när ni missbrukar nässprej? Hålet kan sedan aldrig läka utan måste täppas till med en näsknapp som opereras in. Fruktansvärt obehagligt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.