Visste ni att det fanns en ”mammamage-dag”?

Det visste inte jag, så medan jag letade efter lite information om det så passade jag på att pynta mitt kollage lite och UJUJUJUJ vad tjusigt det blev!!!
Finns det någon djungelvrålsmagedag för då vill jag bli firad iså fall!
Foki har fotats för tidningen Mama och skriver att hon är glad att tidningen ville ha med henne i numret som handlar just om mammakroppen:

Sen Zelda kom till oss har jag endast fokuserat på familjens välmående, ta hand om mitt lilla barn och komma in i de nya vardagsrutinerna. Jag har inget rum att tänka på hur min kropp måste se ut. Varför stressa över det? Jag tror att kroppen sköter sig själv med tiden. Jag bryr mig inte om kroppen inte bli som ”förr”. För mig handlar det mest om att må bra och vara hälsosam.//Foki

Paula skriver också om hur hennes kropp förändrats och vissa verkar ha svårt att förstå hur Paula å ena sidan kan kritisera kliniker som mailar runt till influencers och frågar om de vill opereras som ett samarbete och samtidigt uttrycka missnöje över att hennes bröst ser annorlunda ut efter att ha fått två barn.
Jag har svårt att förstå hur man INTE kan förstå att detta är två helt olika saker men så är jag ju väldigt klarsynt av mig. 🙂

Den enda gången som jag överhuvudtaget ens skulle överväga ett plastikkirurgiskt ingrepp skulle vara om den här herren fick erbjudandet.
Jag talar givetvis om för honom varje dag att matte älskar honom och att han är fin som han är, men han verkar trött på att trampa sig själv på tuttarna och klädnypor fungerar helt enkelt för dåligt.
Så Akademikliniken!
Hör av er på tjockahetsatarkatten@bloggbevakning.se så ska jag kränga adlinks så det står härliga till!

Han ler på insidan, jag lovar! 🙂

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt och hållet OT men det skiter jag i. Jag måste kolla med er om någon annan såg Özz Nujens intervju i Uppdrag granskning på svtplay? Alltså… Vad höll han PÅ med?! Och det där lismande leendet hela tiden! Snälla säg att någon annan kollade?

  Svara

   Såg det precis! JJ bara lutade sig tillbaka och avnjöt den totala självförnedringen hoz Özz 😁 priceless! Özz betedde sig exakt som skogsturken.

   Svara

    Det va fruktansvärt att se. Han betedde sig som en misshandlare. Hade exakt sånna diskussioner med min fd. varenda gång jag skulle förklara att jag blev ledsen. Tyckte synd om Janne(eller kanske om mig själv?) som fick exakt samma reaktion som jag fick i början. Man blir tokig och hjärntvättad av människor som beter sig på det sättet, där diskussionen går runt runt och runt, till slut förstår man varken sig själv eller verkligheten.

    Det är ett äckligt beteende, på ett psykiskt skrämmande sätt. Fy fan.

    Svara

   Var kan jag se det??

   Svara

    Gissningsvis på uppdrag granskning på SVT-play

    Svara

     Äh, Josefsson som framstår som den tramsgubbe han är, leker Hunter S Thompson, så fjantigt med dessa män.

     Svara

      Det som är fjantigt är män och kvinnor som betalar stora svarta pengar och sedan låtsas vara moraliska förebilder.

      Svara

   Vedervärdigt. Özz skämde verkligen ut sig.

   Svara

   Och vart tog Soran Ismail vägen? Helt tyst om honom nuförtiden.

   Svara

    Helt rätt av honom att försvinna, våldtäktsmän ska skämmas.

    Svara

     Usch ja!!!

     Svara

   Aldrig sett någon ”oskyldig” framstå som så skyldig. Özz hade ju total meltdown redan när intervjun började, och sedan blev det värre. Underhållande var det i alla fall!

   Svara

   Ja, det var skämskudde och underhållande samtidigt. För er som inte sett så äger alltså Özz hus på Gotland tillsammans med sin syster och svåger. Det har framkommit att Rakhmat Akilov arbetat med att renovera dessa och enligt honom själv arbetade han svart. Det finns även transaktioner som visar att Özz syster och svåger fört över pengar direkt till Akilovs privata bankkonto.

   Uppdrag granskning söker efter svågern, ringer ett nummer som står på honom, svågerns 10-åriga barn svarar och uppdrag granskning frågar efter svågern. Svågern svarar sedan via sms att han inte vill prata med media. Det här försöker Özz omvandla till att Janne Josefsson (som för övrigt såklart kan kritiseras för en massa saker men det hör inte hit) är en ”creepy gubbe” som trakasserar små barn?! Det är bara en liten detalj från den här riktigt galna intervjun…

   Dessutom lågt av Özz att försöka vinna poäng genom att desperat gasta om att Janne Josefsson minsann tjänar tredubbelt än sina kvinnliga kollegor. Så lågt att försöka gömma sina egna misstag bakom ”jag är minsann är fin feministisk man”…

   Svara

   Tittade nu bara för att du skrev. Jag har undvikit det för att jag visste att jag skulle bli upprörd. Özz är en av landets största bluffar. Han är genomskådad av så många redan men ändå väljer en del fortfarande att applådera honom som någon sorts kämpe för utsatta invandrare. Han är inte bättre än Schyffert och co.

   Han kommer, till skillnad från Soran, inte gömma sig tills stormen blåser över. Istället kommer han måla upp sig som ett offer och slå mynt av spektaklet.

   Snälla Özz. Du har så många gånger suttit med vänner, bekanta och bekantas bekanta och dravlat om hur du inte kommer bo kvar i landet länge till då den svenska kulturen inte passar dig. Nä men dra då! Flytta! Försvinn! Vi.vill.inte.ha.kvar.dig!

   Svara

    Och ta gärna med plagiat-Pascalidou.

    Svara

  Vem är det som kommer på alla dessa dagar?! Vart kan man skicka in sitt förslag på en ny dag..? 😛

  Svara

   Min bästa dag är carbonara-dagen som inföll för någon vecka sedan. Den absolut godaste maträtten i världen. Jag har förfinat mitt recept till PER. FEK. TION!

   Svara

    ….så kan man inte säga utan att dela med sig hörru!

    Svara

    Jag med. Vegan-style Carbonara for life! 😤😜😍

    Svara

     Recept tack 😋😋😋

     Svara

   Nanna: https://temadagar.se/instifta-en-temadag/ feel free to starta temadag🎉

   Svara

  Behövs det verkligen en dag där man IGEN ska fokusera på kvinnokroppen!? Vilket jävla skitfokus! Finns väl inte nån – j-a dag där män ska lägga ut bilder på nån kroppsdel för världen att beskåda och bedöma. Låt kvinnans kropp vara ifred!

  Svara

   Gaaaah vill gilla din kommentar men det går ju inte. Vad har hänt med gilla?

   Svara

   Tänk vilket himla liv det hade varit om det var en manlig kroppsdel som skulle hyllats idag. ”Manliga-knän-dagen” eller nåt, hade blivit reaktioner som ”såklart ska mannen hyllas bla bla bla”.

   Det bästa vore väl om man inte hyllade något, men nu är det som det är och det är ju sällan viktiga temadagar.
   Du behöver ju faktiskt inte fira mammamagen idag om du inte vill det. Idag är det även
   Världsdagen för intellektuell äganderätt
   Promenadens dag
   Alien-dagen

   Varsågod att fira något annat😛

   Svara

    Men ha

    Svara

    Bästa kombon är ju ändå att ’International Men’s Day’ sammanfaller med ’World Toilet Day’ och ’Have a Bad Day Day’ den 19:e november…
    ( https://www.daysoftheyear.com/days/2017/11/19/ )

    Svara

    Men manliga knän genererar väl knappast samma ångest som en post gravid mage kan göra för en kvinna. En man som går i shorts på stranden får inte höra hur modig han är för att han vågar visa sina knän, jag har några bristningar under naveln och jag fick höra att jag är modig. Fatta vad sur jag blev, vadå ”modig”? Det är min kropp för tusan och jag tycker att jag ser riktigt bra ut och inte ”för min ålder” eller ”för att ha fått 2 barn”, utan bara snygg och punkt. Därför behövs det så att det blir normalt och inte modigt att ha en ”mamma”-kropp

    Svara

   Fast mamma dagen är till för att belysa magar före under och efter graviditet. Att det behövs mer kunskap om kvinnliga magar, både utsida och insida som har gått igenom graviditet.

   Svara

  ”…istället för att fokusera på hur den ser ut”, skriver hon och lägger upp en bild på en vältränad mage xD

  Svara

   Skulle precis skriva. Om nån fokuserar på utseende genom att lägga upp många bilder på sig själv så är det väl Paula.

   Svara

   Ja alltså hade Paulas mage fått bristningar efter graviditeten så tror jag inte att hon hade varit lika pigg på att visa upp sig.

   Heja Foki!

   Svara

    Du tror. Varför skulle fokis mage vara bättre än Paulas? Hade du kämpat röven av dig för att träna din kropp stark och muskulös så hade du säkert också varit stolt.

    Svara

     Fast Paula är bland de mest ytliga och och falska ”influencers” som finns. Håller med Emma, L och S där.

     Svara

     Bristningar har inget med träning att göra och det är inget man kan förhindra heller. Endel får dem och andra inte och har du fått dem så får du lära dig leva med dem. Det är inget man kan träna bort.

     Har aldrig sagt att fokis mage är bättre. Men jag tycker Foki ska ha en stor eloge för att hon är modig att visa sina ränder det är det inte många som törs.

     Svara

      Jag vet nog fan att bristningar inte går att göra ett smack åt. Hela kaggen full efter nummer 2😂
      Tycker också foki är modig, men man behöver inte dissa Paula för det. Hon är också fin.

      Svara

       Nej har aldrig sagt att Paulas mage är något annat än fin. Det är hennes och andra bloggerskors mentalitet till att bara visa upp sina ”perfekta” kroppar som gör att jag tycker Foki är så himla härlig och snäppet modigare nu som kan visa upp en mage som jag inte tror många andra skulle göra.

       Svara

      Ja.. bristningar under graviditet handlar om hormoner, inte att huden sträcks ut för mycket. Så vem som helst kan få det även folk med pyttesmå babybulor.

      Svara

       Ni missförstår min poäng. Jag vet allt om bristningar så ni behöver inte berätta det.

       Svara

   So what? Hennes mage är väl en MAMMA MAGE oavsätt om den är vältränad eller inte. Hon har två barn och hon gillar att träna, är det någon shame i det?

   Svara

   Lady Dahmer har verkligen en poäng i att exponerade normativa kroppar och ansikten inte hjälper någon, det är bara mer av samma hets och normskapande.

   Svara

    Det är så jag också tänker. När man ser Paulas bild ser man liksom inget speciellt, förutom att hon är jättesnygg och i min värld ”perfekt”. Plus, att det känns som hon såg ut såhär även innan barn? Budskapet att ”var stolt över din kropp” samtidigt som man visar upp en i mångas ögon redan perfekt kropp, blir liksom lite avigt.

    Svara

     Så bara för att man i andras ögon har en ”perfekt” kropp så får man inte vara stolt?
     Jag förstår till viss del vad du menar, men tycker att alla kvinnor som vill lägga upp en bild på sin mage ska få göra det – utan skuldbeläggande åt något håll. Jag skulle tycka det vore kanon om fler la upp bilder på sina kroppar om det kunde påverka synen på att alla kroppar är olika, men jag förstår också att alla inte vill lägga upp bilder på sina kroppar. Inte för att man skäms utan för att det är ens egen ensak 🙂

     Svara

     Så det är bara inom citat tecken nu ”fula, tjocka” människor som får visa upp sina kroppar och vara stolta över dom. Det är då massan och social media hyllar dessa?

     Personer som är normalviktiga, kanske har tränat, kanske genitiskt inte har fått några bristningar på kropp och mage. Dom ska skämmas?

     Tycker detta hets om folks kroppar är vidrig och debatten om vem som ska vara mest hyllad och stolt. Det börjar på riktigt bli väldigt patetisk. Jag hoppas innerligt att någon dag all teknik bara går under så folk inte kan sitta på internet och tycka och tänka om folk eller folks kroppar.

     Utopi fan

     Svara

      Personligen har jag inget emot att hon visar upp sig i allmänhet, tyckte mest att det var intressant ihop med bildtexten. Hon fokuserar uppenbart på hur den ser ut.

      Svara

      Det visar upp sig hela tiden, i alla möjliga sammanhang utan att någon skriver ”vad modig du är”. De får höra att de är vackra, perfekt och allt möjligt. Måste de även ta utrymme där kvinnor som inte riktigt vågar visa upp sig i andra sammanhang behöver lite support? Behöver Paula support för att våga visa upp sin mamma-mage? Är hon ”modig”? Sen att du skriver ”fula, tjocka” visar väl ganska tydligt varför de som inte passar in i normen behöver lite mer pepp. En mage med lite extra kilo och/eller med bristningar är inte ful. En tjock mage är inte ful

      Svara

       Men är det inte lite knäppt egentligen att man ens ska behöva få kommentarer som ”vad modig du är” när man lägger upp en bild på sin kropp som kanske inte är idealet? Varför är det modigt? Det är en kropp. Precis som att Paulas kropp också bara är en kropp.
       Varför behöver man support oavsett vad man visar upp? Varför har man ens behovet av att vissa upp sin kropp?
       Jag vet hur samhället ser ut, men hade tyckt det varit skönt om vi slutade fokusera på kvinnokroppar. Låt de som vill lägga ut bilder och är det jobbigt så avfölj, det är inget tvång att följa folk med ”perfekta” kroppar.

       Svara

        Ja det är skevt att det ses som modigt och ännu ett tecken på att vi behöver fler som syns med bristningar tex och att vi pratar om det. Jag har bristningar på magen och vet att det kommer att bli lite snack på stranden i sommar, vänner som säger ”har DU bristningar”, ”så skönt att se att man inte måste vara perfekt för bikini”, ”starkt av dig” osv. Tröttsamt? Ja. Jag har för fasen bara lite streck på magen, min man har det på armarna efter träning. Det blir en så stor grej av att en kvinna ”vågar” visa sina ”skavanker” och just därför behövs det avdramatiseras genom sociala medier tex. Anledningen att min man inte får kommentarer är för att män inte värderas efter deras yttre, det gör liksom ingenting men en kvinna är i första hand hennes kropp och märken på den är något som ska åtgärdas annars är man modig. Jag har inget behov av att varken visa upp eller dölja min kropp men jag har ett behov av att se andra som ser ut som jag. Problemet ligger inte hos oss kvinnor utan hur vi värderas, vi måste förändra det.

        Svara

         Jag håller med till viss del. Men som du skriver så har du inget behov av att visa upp din kropp men att du har ett behov av att andra gör det (tänker att du menar på sociala medier). Men i vardagen ser vi folk med alla möjliga kroppar, nu menar jag verkliga livet och inte tidningar/shoppinghemsidor. Varför räcker det inte med de människor vi möter i vardagen i alla olika storlekar och former? Jag skulle generellt önska mindre kroppar överlag på sociala medier, men därför avföljer jag folk som notoriskt lägger upp rumpbilder tex. Däremot skulle jag gärna se en större spridning på tidningar/shoppinghemsidor/catwalks. Men på sociala medier kan vi inte styra vad folk inte får visa/borde visa mer. Haha har svårt att få fram min poäng känner jag. Men det jag önskar när någon lägger upp en bild på sin kropp är att folk reagerar ”jaha där är en kropp”, varken skuldbelägger personen för att den är ’idealet’ eller säger att det är modigt för att det inte är ’idealet’. Det borde bara få vara en kropp utan några värderingar i det.

         Svara

         Jag har aldrig i mitt vuxna liv sett någon med bristningar på magen, i badhus så har de flesta baddräkt och min mammma pratade alltid om hur ”förstörd” och ful hennes mage var pga bristningar. Jag är uppväxt med tanken om att min mage är ful, det finns operationer och behandlingar för att få bort utseendet på min mage, människor smörjer in sina gravidmagar med alla möjliga krämer pga rädsla för att se ut som jag, gabjoss ringde sin man och grät i panik pga en vattenstämpel som hon trodde var en bristning. Så ja, en mage med bristningar borde bara vara en mage men det är svårt att tänka så när alla säger tvärtom. Skönt att du inte har de tankarna med det är många kvinnor som har det.

         Svara

  Jag har så dåligt sifferminne, men har inte Anna Book fått flera tusen fler följare på Instagram på kort tid efter en tid av minskat antal följare?

  Svara

   Hennes konto var dessutom öppet igår, tillfälligt.

   Svara

    Crap, det missade jag! 🙂

    Svara

    Med andra ord så köpte hon följare då 😂😂😂😂

    Svara

  Tycker att vi kan skippa utseendefokus och istället uppmärksamma hur mammamagen kan behöva opereras för att hålla in tarmarna. En operation som tydligen av många läkare som kosmetisk och därför får inte alla som behöver den via landstingen.
  http://mammamage.se/mamatummyday/

  Svara

   Eller på att många kvinnor inte får hjälp med förstörda underliv efter graviditet och förlossning, det ses som ”normalt” av svensk sjukvård att bli inkontinent, förlora sitt sexliv osv. När det gäller kvinnor då alltså. Män skulle inte behandlas på det sättet såklart.

   Svara

    Jamen exakt på er båda! Vem bryr sig om en jävla mage, kvinnor får liksom inte den hjälp de behöver med att bli fysiskt återställda och det är inte ok. Det borde vara fokus, inte nån mage med lite lös hud.

    Svara

     Man kan bry sig om mer än en sak

     Svara

  Jag födde barn för ganska precis ett år sedan och jag skiter FULLSTÄNDIGT i att de finns en dag för min post-gravid-mage.
  Jag är verkligen så trött på allt fokus på kroppen efter man fött barn. På både positivt och negativt fokus.

  Jag fick hela jävla magen full i bristningar. Jag fick ett bråck strax ovanför naveln som jag kommer måsta operera. Det är obehagligt och gör ont. Jag har numer även delade magmuskler, som inte kommer gå tillbaka. Det är alltså ingenting som håller tillbaka magen, så ni kan ju tänka er själva hur den ser ut! Det enda som kommer kunna hjälpa mig till en platt mage är bukplastik. Självklart kan jag träna och äta rätt och FP hängmagen mindre, men den kommer aldrig bli platt utan hjälp.
  Jag hade väldigt stora bröst innan jag blev gravid. Dom har helt tappat formen och är sp hängiga att ni anar inte. Det enda som kan få upp dom, är en operation.
  Jag hatar hur jag ser ut, verkligen.
  Ångrar SJÄLVKLART INTE min graviditet och min fina flicka.

  Ska på bröllop i sommar. Beställde klänningar. Såg ut som en flodhäst i allt (ska tillägga att jag väger 65 kg till mina 1.60. Så några kilo övervikt men inte jättemycket ändå. Blev så jävla ledsen.

  Så. Efter jag fött ett till barn (om jag kan få ett till barn dvs) så ska jag operera mitt bråck. Göra en bukplastik och förminska samt lyfta upp brösten.
  Och de skäms jag inte för.
  Jag är värd det, jag är värd att känna mig fin.
  Och som jag ser ut nu är de helt omöjligt.

  Svara

   Kan faktiskt hålla med dig, det är en jäkla press på att alla ska vara starka och glada efter förlossning och ba
   älsk sin kropp. Att du känner som du gör är nog inte sant för omgivningen, förstås, alla har nog med sig själva livet utanför sociala medier. Men, ett tips för bröllopet (hukar för alla kommer skrika) skaffa bra underkläder, gå till Twilfit och prova ut BH som är rätt strl, skaffa höga glanstrollor som håller in magen med mycket lätt stöd (inte spanx el annat skit) så du får mindre ont (hade bråck själv så vet, men mitt gick tillbaka, håll tummarna) använd underklänning under klänningen så sitter den bättre. Sträck på ryggen.
   Jag tycker att många skriker om att man ska va som man e och skita i utseendet. Men jag har märkt att man kan lura sig själv till bättre självförtroende om man klär sig fint och känner sig trygg med kläderna man har på sig. Omgivningen tror dessutom att man är kaxigare än man är.

   Svara

    TACK SNÄLLA FÖR TIPS! ❤️

    Svara

     Massa kärlek till dig Hanna M!
     💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

     Svara

      Tack! ☀️

      Svara

   Så himla nöjd med beslutet att inte skaffa barn när jag läser nåt sånt här!

   Svara

   Ville bara säga att jag kände precis som du. Har själv gjort bukoperation för att känna mig fin igen.

   MEN jag hade hellre velat läsa om positiva budskap som denna mer än ”bli smal igen” på tidningarnas första sidan. Jag tror, om inte jag hade blivit inpräntat med ”vara smal normen” under alla dessa år skulle jag ha sparat 90 tusen spänn som kunde gå till min dotters sparkonto istället. Men gjort är gjort. I efterhand inser man hur stor vinst alla dessa företag gör med att utnyttja vi normala, friska kvinnor till att slösa pengar på dieter, operationer eller köpa tidningar med dessa rubriker för att läsa om hur man går ner i vikt inom två veckor. SJUKT!!!!

   Tidningar måste såklart ha något att skriva. Då kan de hellre sprida sånna budskap. Så att nästa generation inte normaliserar smalhetsen. Bristningar, löshud och hull SKA vara normal. Visa framtida ungdomar att man är fin oavsett. Jag ser inte dessa budskap som någon form av prestation. Jag ser det som start av den nya revolutionen. Snart kommer det att vara så normal att ingen höjer ögonbrynen något mer!

   Svara

    Jag förstår absolut vad du menar och hur du tänker! Och det är förstås helt rimligt det du skriver.
    Men jag kommer aldrig kunna tycka om mig själv som jag ser ut nu.
    Jag är inte ute efter en perfekt kropp egentligen, jag behöver inte vara pinnsmal.
    Men att inte kunna ligga på mage när man sover för brösten är så långa att de ”fastnar” under magen så man inte kan röra sig eller att knäppa upp byxan är omöjligt för man hittar inte knappen under magen, det är ej kul

    Svara

     Men det du beskriver är inte en ”frisk och normal” kropp, den är sargad efter graviditeten. Magmusklerna ska gå ihop och i övrigt låter det som att de andra förändringarna ändå skapar problem för dig. Det är inte samma sak som bristningar i huden eller att magen inte är lika fast och platt som innan. Det är sånt du bör få hjälp med och som bör ses som komplikationer.
     Hoppas jag tolkas rätt här nu och hoppas du får hjälp med att åtgärda de problem du upplever.

     Svara

  Jag kan verkligen inte bry mig mindre.

  Svara

  OT – har någon mer än jag märkt att tjejen som filmar Hannah och Amandas instaklipp pratar EXAKT som Camilla Läckberg? För övrigt är det väl en ny pr-strategi med instastories för dem då de sänder live många gånger i veckan och ibland tycker jag nog att både de och kollegor övertolkat begreppet ”glow”

  Svara

  Camcam! Fint med collage men i mobilen blir det supersvårt att läsa, kan du kanske göra de mer fyrkantiga och inte så rektangulära? Funkar fint i desktop men inte mobil 🤷🏽‍♀️

  Svara

  Måste skriva av mig då jag är alldeles förstörd. Var hos AuroraBM idag pga att jag vill ha en planerad förlossning då jag vill ha kontroll och förlossningen får absolut inte starta spontant och vill heller inte gå över tiden då det räddar mig att veta hur länge det är kvar innan barnet kommer de dagar som jag mår som sämst psykiskt. Är väldigt orolig att nånting ska hända barnet och därför behöver jag få ut det när det är fullgånget. BM var värdelös och förstod mig inte alls. Man går väl till Aurora för att må bättre inte sämre? Hon tryckte ner mig totalt. Hon förstår inte problemet med att förlossningen startar spontant och vill därför bara gå med på att börja med undersökningar från BF. Där märker man ju att hon förstått NOLL av vad jag vill och behöver. Börjar man inte undersökningarna före BF finns risken att det startar spontant som jag var tydlig med att jag INTE vill och garanterar man mig inte att man börjar en igångsättning på BF så lyssnar man inte heller på min önskan och extrema oro. Jag känner mig helt förstörd efter detta samtal och känner inget hopp om att få det jag önskar. Var helt inställd på kejsarsnitt först men kan nu tänka mig föda vaginalt och det tycker man ju dom borde vara överlyckliga för och då möta mig på vägen men nej.. 😞

  Svara

   Jag tänker väl att det är som alla sånna här dagar…man fåruppmärksamma dem om man vill. Tror att det blir svårt att komma undan med magtröja på jobbet hur som helst.

   Svara

   Vården är tillräckligt pressad som den är, speciellt förlossningen. Det är hundra gånger bättre att låta förlossningen starta av sig själv än att på onaturlig väg sätta igång den då risken för att något ska hända ditt barn ökar (ökad stress för barnet, långdragen förlossning bl.a). Försök att omfamna förloppet istället och lär dig att ta kontroll av förlossningen när den väl startat med hjälp av andning t.ex.

   Svara

   Vill verkligen inte vara okänslig! Men överallt läser jag om alla som vill ha planerat snitt/igångsättning för att man är rädd att tappa kontrollen. Tyvärr är det ju så med att föda barn, det är inget man kan lägga in i kalendern. I den perfekta världen hade jag också velat veta att mitt barn skulle födas klockan 14 på bf efter en god natts sömn. Men barnet kommer när det kommer. Så har det alltid varit. Är det ditt första barn? Är du bara orolig eller finns det någon medicinsk orsak bara? För du kommer fixa det. Jag brukar tänka att om min mamma och alla andra har klarat det, då klarar jag det! Har två barn. Det ena kom tidigt och det andra gick jag över med.

   Svara

   försök byta barnmorska.
   Jag tänker att det du behöver är inte att de följer din plan till punkt och pricka utan du behöver någon som du kan bolla med. De kommer aldrig kunna garantera att du blir igångsatt på exakt det datum du vill och du kan inte heller få garantier på att de försöker förhindra att barnet kommer för tidigt. Men du ska få mer hjälp än vad du får nu och det verkar som du inte fått svar på varför de gör/säger som de gör?
   Det är skitläskigt att få barn och ibland är vården väldigt fyrkantig och tar inte hänsyn till de som ska föda och deras psyke. Efter vad jag vet (skitjobbig första förlossning, aurorasamtal, planerat kejsarsnitt pga av medicinska orsaker på nästa barn) så säger hon inte något fel men hon verkar inte ha förklarat för dig varför?
   Det går inte att kontrollera när ett barn kommer och som du skriver, det viktigaste för dig är att ditt barn mår bra, då ska en inte hindra en förlossning som kommit igång, det görs bara ifall det är väldigt tidigt och det är farligare för barnet att komma ut än att vara kvar (om det är möjligt) i magen.
   Hoppas du får tag i någon som orkar ta in din oro och kan hjälpa dig framåt.

   Svara

   Stå på dig! Be att få gå på ett samtal till med en annan barnmorska. Förklara grundligt hur dåligt du mår av detta osv. Tror många tycker det är jobbigt med det ovissa som en förlossning innebär (inklusive jag själv) men för vissa är det extremt jobbigt och då har en rätt att få hjälp med det tycker jag. Jag håller tummarna att du får din igångsättning och att allt går prima. Stor kram och lycka till!

   Svara

  Jag förstår inte egentligen varför man lägger upp bilder på sig själv för allas beskådan är det bekräftelsebehov eller vad? Bianca och Alice pratar ju lite om det i något podavsnitt.

  Svara

  OT

  Jonna Lundell (som skiter i guldtuben osv) sitter och skriker på snapchat över att Peg Aprnevik kallat ”Jockiboi” rasist och att det är helt obefogat och hon inte vet vad hon snackar om.
  (Själv kan jag tycka det är befogat pga bl.a blackfacegrejen, att Jonna kallade en korv för ”n-ordetk*k”, att de båda sagt att de ska rösta på SD, att de skriker invandrare, n-ordet och liknande till både sina anställda och andra osv).
  Hon säger dessutom att det inte är okej att Bianca är nominerad pga blackfacedramat hon hamnade i och att de borde vara rättvist.
  Hon tittar även hotfullt in i kameran och säger ”Kom igen nu Peg, jag sitter här och väntar på din förklaring” och framstår som riktigt otrevlig och otäck.
  Hon passar även på att säga att varken hon, Jocke, Danjal, någon av deras anställda eller Bianca hade hlrt talas om blackface innan de hamnade i blåsvädret och att det då var okej det de gjorde (och att de inte såg nån rasism i vad de gjort)

  Svara

   Vänta va? Är detta sant att de ska rösta på SD?

   Svara

  Finns officiella ”Tantdagen”? Kors… vad jag skulle fira den.

  Svara

  Jag är stolt över min mammamage! Har aldrig haft någon tvättbräda ändå, hur smal jag än varit. Tycker om fluffiga magar, det är vackert.

  Svara

  Jag fattar att dagen behövs för att lyfta de problem som kan uppkomma av en graviditet och bristen på vård för kvinnor som drabbats av dessa men blir ändå lite trött på alla dessa tvättbrädor och ”mammamagar” som är hur normativa som helst som ska visas upp. Inte ens jag inte har fött barn har en tvättbrädemage trots att jag tränar hyfsat normalt och äter hälsosamt. Det är ett jävla tjat om hur kvinnokroppen ska se ut, aldrig slipper man undan!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.