Ytterligare en lögn från Isabella Löwengrip exponerad

De senaste veckorna har Isabella tillsammans med sidan Breakit basunerat ut att hon minsann lämnat United Influencers eftersom de misslyckats med att kapitalisera på hennes enorma trafik, både utomlands men även på Instastory:

Men kanalerna växer så snabbt globalt att United Influencers har haft svårt att få full täckning på alla kanaler. Man har inte haft styrka att sälja för fullt på den tyska och arabiska versionen och heller inte kunnat kommersialisera på Instastory som i dag visas för en kvarts miljon människor per dygn. //Isabella Löwengrip

Hon hävdar även i sitt försvarsinlägg på bloggen att det var när hon skulle starta upp Nordic Tech House som hon bad United Influencers att få tillgång till sina siffror.
Om det är United Influencers som varit ovilliga att släppa siffrorna ifrån sig framgår inte i hennes inlägg.

När jag kontaktar United Influencers nya VD så visar det sig att INGENTING av detta stämmer. Det är rena lögner, alltihop.

– Det var United Influencers som sa upp avtalet med Isabella Löwengrip – inte tvärt om.
Hon har försökt få det till att United Influencers inte uppfyllt sin del av avtalet och att det är anledningen till att hon lämnat dem, men sanningen är den att United Influencers inte velat ha henne kvar som profil. Vad anledningen till det är har de dock inte velat gå in på närmare.

– Isabella behövde inte heller be United Influencers om att få tillgång till sin statistik då hon enkelt kunnat se den både via Google Analytics men även på skrivbordet varje gång hon loggat in på sin blogg.

Hon har alltså kunnat se sina siffror varje gång hon loggat in för att skriva ett blogginlägg och med tanke på att Isabella så sent som i januari 2018 uppgav till SvD att hon skriver alla inlägg själv ”för att inte kompromissa med det personliga tilltal som satte henne på kartan som fjortonåring och fortfarande utgör fundamentet i hennes affärsverksamhet” så behöver hon i princip vara både blind och döv för att ha undgått att ta del av sin egna statistik.

Tillägg:
Till Dagens Media säger United Influencers VD Louise Fuchs följande:
”Bella har utan tvivel en stor impact genom sina kanaler och hon har en viktig kanal genom sin blogg som är en av Nordens största. Vi har haft ett väldigt bra samarbete som vi nu har valt att säga upp exklusiviteten på, men vi vill fortsätta att samarbeta med Bella vidare där det är relevant”.

Om UI haft ett exklusivt avtal med Isabella så undrar jag vad det innebär att hon sålt egna samarbeten vid sidan om utan UIs vetskap?

Jag börjar undra om det finns någonting som Isabella sagt eller skrivit den senaste tiden som inte är lögn?
Det börjar kännas som mer och mer osannolikt för varje sten jag vänder på.

Isabella har uttryckt en ovilja mot att svara på de här frågorna så därför finns här inget uttalande från henne.

254 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det inte pingis som sköter alla dessa kontakter? Hon kan ju också fara med osanning till Bella? ( är inte insatt i denna sörja )

  Svara

   Nej, jag har svårt att tro att Pingis skulle ha någonting alls med Isabellas blogg att göra.

   Svara

    Menar mer att hon säger saker till Bella och Bella skriver de pingis säger. Tror ärligt det inte bara är B som är boven i dramat.

    Svara

     Pingis har ingenting med Bellas blogg att göra och att ens blanda in henne i det här sammanhanget är mer att greppa efter halmstrån.
     Jag förstår att ni har svårt att acceptera att Bella ljugit er rakt upp i ansiktet men tyvärr talar väldigt lite för att det skulle skett på något annat sätt.

     Svara

      Fast du skrev ju dock ett inlägg häromdagen om att Pingis skulle ha ljugit om siffor? Hur ska du ha det? Blev invecklat nu.

      Svara

       Ja, Pingis har använt sig av samma falska statistik i en artikel och jag ställde frågan till henne var hon fått siffrorna ifrån. Jag har än så länge inte fått något svar.

       Svara

     Fast Isabella har väl ljugit friskt och kört med sin bloggstrategi sedan långt innan Pingis kom in i bilden?

     Svara

     Nej, jag tror inte heller Pingis har så mycket med bellas blogg att göra. Pingis skrev på sin blogg att Löwengrip lanseras snart på tyska och amerikanska Amazon. Tvärtemot vad Isabella skrivit om att de redan är där. Jag tror de bara inte kommunicerar. Eller ja, varför skulle Pingis vilja kommunicera på Bellas lögner? Jag tror Pingis tycker allt är pinsamt nu när det kommer till Bellas EGENTLIGA statistik. Tror inte hon varit medveten om det och hon är väl antagligen skitsur för att Bella låtit sig vara förmer än vad hon är med sin statistik. Nästan allt Bella har investerat i, har ju också Pingis investerat i. Och Bella byter ju minoritetsposter mot reklam på sin blogg för att få upp försäljningen på de investeringarna. Men nu när det kommer fram att det inte alls handlar om 1,5 miljoner bloggläsare kan jag tänka mig att fröken Hadenius är lite sur. Samt detta att Bella ljugit om avtalet. Slår ju tillbaka på företaget som de äger.

     Svara

      Pingis har ju självklart vetat om allting, de är partners in crime.

      Svara

       Tror du det? Pingis har ju tidigare åkt dit för att plagiera en kröniketext. Jag tror hon tyckte det var pinsamt och därmed lärt sig att inte underhålla nåt eller fara med osanning. De borde ju ha vetat att sånt här kommer fram förr eller senare.

       Svara

       Eller hur. Pingis har väl också hjälpt Isabella att fejka ekonomisk kompetens. Tror inte Isabella läser mer än lite självhjälpsböcker …

       Svara

        ”Läser”. Hon har flera gånger skrivit att hon snabbläser genom att bara läsa mitten på varje sida så vete fan hur mycket kunskap hon faktiskt tar in…

        Svara

         Hon är ju naturligtvis en savant med den mycket ovanliga och kanske till och med icke-existerande förmågan att scanna texter istället för att läsa dem.

         Svara

         Det va en artikel om det för några år sen i nån av de större svenska dagstidningarna, har för mig att det va några autistiska som hade den förmågan, måste varit en bra skriven artikel för jag minns den fortfarande lite vagt, men kan fan inte hitta den.

         Svara

   Varför skulle Pingis och Bella ljuga för varandra? De är självklart lika insyltade bägge två, även om de sköter olika delar i verksamheten.

   Svara

    De behöver väl inte ljuga för varandra? Bella ljuger väl för henne. Säger Bella en sak om sin statistik ser inte jag varför Pingis skulle misstro henne om de nu är så nära som de verkar. Säger min bästa vän att hon köpt ett par svarta skor så kräver inte jag att få se dem för att tro på henne

    Svara

     Jag uppfattar de två som otroligt close ändå, att köra det här med strategin och allt annat de pysslar med, krävs nog en ganska sammansvetsad ”enhet”

     Svara

     Pingis skulle givetvis omedelbart märka på försäljningstrycket att bloggen inte har genomslag till 1,5 miljoner läsare. Bella och Pingis är givetvis ett team med en gemensam strategi.

     Svara

      Pingis är inte involverad i Isabellas blogg alls. Så hon märker inte om försäljningar genom bloggen ger mer eller mindre. /anställd.

      Svara

  Kontakta Breakit och fråga om källkritik. Varför har dom inte kollat upp sånt här?

  – FSK
  -Kry appen
  – MasterCard
  -American Express

  Kontakta alla och fråga ifall dom vet om allt det här?

  Svara

   Högst intressant och höra med american express kring samarbetet med A quest for success som bara försvann. De kanske kan svara på de frågor Bella undviker?

   Svara

  Allt hon gör är ju “fake it til you make it”.

  Hon bluffar om sin besöksstatistik för att vinna prestigefyllda priser och få värdefulla kontakter.

  Hon bluffar om sin verksamhet utomlands för att vinna anseende och framstå som mer framgångsrik.

  Hon ljuger öppet och skamlöst i intervjuer om allt från omsättning till besöksstatistik och internationella affärer. Skulle någon börja granska henne på allvar skulle det inte dröja länge innan luftslottet faller.

  Detta är ju bara en av alla ”små vardagslögner” som hon drar till med för att hon kan och ingen reagerar.

  Svara

   Som Trump.

   Svara

  Det här känns lite som när det kom fram att Ricky hade drivit fokis blogg. Bara skit och lögner alltihop

  Svara

   Fast det med Ricky och Foki var att göra höna av en fjäder. Han skrev något inlägg då och då som tex dagens sötis. Det var långtifrån allt utan bara en bråkdel av hennes blogg.

   Svara

    Men han hade väl typ rättat hennes texter osv och fick henne att tvivla på sina skrivkunskaper. Han styrde henne. Så i de fallet tyckte jag faktiskt bara synd om foki. Detta med Bella är en helt annan sak. Hon har ljugit om statistik osv. Det är inte samma sak som att ens partner hjälper en med blogginläggen.

    Svara

     Ja det gjorde han också. Men tydligen så skrev han det Foki ville få sagt men vågade inte skriva själva texten. Jag gillade aldrig Ricky och tyckte långt tidigare att det var creepy att han blev ihop när hon var 12 (eller var det 13?) när han var 10 år äldre.

     Håller till 100 med dig.

     Svara

      Fast nej, det där om att han blev tillsammans med henne när hon var 12-13 stämmer inte. Hon var 15. Men ja, det är ungt det med.

      Svara

       Men det märks iallafall att hon växte mycket som person efter att deras förhållande tog slut. Hon blev vuxnare på många sätt och verkade få mycket bättre självkänsla. Känns som han ville att hon skulle förbli en ”liten gullig flicka”.

       Svara

       Vi hade båda fel. 😊

       Hon var tydligen 14.

       Svara

    Oj har du koll på Foki också? Gillar du också henne precis som camcam 😉 Tänk att du trh har koll på Foki också hehe.

    Svara

     Jag gillade henne innan CamCam. Jag var faktiskt lite sur på CC över ett par inlägg hon skrev om henne. Allt finns i arkivet 😉

     Svara

     Alla som har läst bloggar ett tag har väll koll på foki?

     Svara

    Han skrev ju ALLA inlägg! Jag läste Fokis blogg då och vet att hon skrev en lång text där hon förklarade att medans hon var ute och lekte med sina vänner satt han hemma och skrev bloggen, de startade ju den som ett gemensamt projekt. Det märktes väldigt tydligt när R slutade skriva, den språkliga nivån sjönk som en sten, bloggen blev jättetråkig och jag slutade läsa.

    Svara

     Haha tillåt mig skratta. Starta bloggen gemensamt? En vuxen man skriver om hello kitty, naglar och hår? Det var typ bloggen handlade om förr. Ricky hjälpte till vid senare tillfällen. Men det där med att hon var ute och lekte medan Ricky skrev bloggen måste du ha blandat ihop och läst på en annan skvallerblogg. Rickys ord inte hennes. Jag älskar faktiskt Fokis blogg mycket mer nu än innan. Tror inte att jag skulle klara av att läsa Fokis blogg hur den var då nu i vuxen ålder faktiskt. Tyckte att bloggen var mer yta förr. Korta texter och massa gulligull. Nu får man faktiskt komma närmare henne när hon är lite mer personlig och våga öppna sig lite mer. Folk utvecklas. Hennes språkkunskaper är bra för att inte ha svenska som modersmål, inte perfekt men ok. Jag gillar Foki, hon utvecklas på ett positivt sätt och gör nytta för vårt samhället på ett och annat sätt med hennes alla välgörenhetsprojekt. Önskar att vi har fler influänsär som henne faktiskt, om jag fick välja.

     Svara

     Vill tillägga en till grej…. Jag blir typ förbannad när folk står bakom Ricky när han är rent utsagt en skitstövel. Ingen förtjänar att gå genom det Foki har gått genom. Det var han själv som valde att göra det offentligt från första början eftersom han är en psyko! Inlägget som Foki skrev när de gick isär var Ricky själv som godkände. Sen sa han att Foki ljög när det var han själv som var med och skrev inlägget? Foki sa inget på ett helt år för att hon skämdes. Det blir så när man har blivit skadad psykisk under en lång tid. Det tar tid att återhämta sig. Jag själv har varit om samma grej. Man förstår inte efter några månader eller ÅR hur korkad man var som inte förstod vad som försiggår.

     Svara

   Ricky har aldrig drivit Fokis blogg. Han fick hjälpa henne med roliga content som dagens sötis och sånt som hon höll på med förut eftersom tiden inte räckte till när hon startade hennes företag. Han jobbade inte och levde enbart på Foki. Därför kom dom överens om att han kunde hjälpa till. Han kontrollerade Foki som då var ung genom att manipulera henne. Säger att hon inte räcker till, hur ful hon är, dum i huvve o.s.v. Han misshandlade henne psykisk. Obehaglig kille.
   Allt som han skickade till den andra skvallerbloggen var p.g.a. att Foki inte ville ha honom tillbaka. Jag följde upp hela händelsen och såg Rickys rasistiska uttalande på sin facebook. Han är den mest oskönaste människa på den här planeten kan jag säga.
   Jag är glad att Foki lyckades ta sig ur ett sånt destruktivt förhållande. Jag själv har varit i ett sånt förhållande själv. Fick en klump i magen när jag läste hennes sida av historian på hennes Mikz kanal för att jag kände igen mig så mycket i det hon skrev.
   Efter Ricky försvann ur bilden känns Foki blogg mer personlig och naturlig. Man märker verkligen hur hon växte jättemycket som person.

   Svara

    Fast det du skriver Lina stämmer inte. När Foki och Ricky flyttade till Thailand så tog han över bloggen då hon hade så mycket jobb med Fokiwa. Hon hade mycket problem med giriga anställda och jag har även för mig att folk stal från henne och hon blev sviken av de som stod henne närmast. Ricky gjorde alla blogginlägg, fotograferade alla hennes bilder för hon hade varken orken eller tiden. Jag slutade läsa bloggen när detta blev offentligt för jag kände mig så fruktansvärt sviken som läsare och då var Fokis blogg en av mina absoluta favoriter.

    Svara

     Hur dom har delat upp arbetet är upp till dom. Men jag tror inte att Ricky gjorde ”allt” jobb. Hur skulle Ricky veta detaljerna kring hennes vardag? Som jag ser det hjälptes dom åt som partner. Om Foki nu skrev om hennes vardag, han fotade och korrigerade hennes texter? För mig är det fortfarande inte oärlig. Idag finns det en hel del bloggare som tar hjälp? Många bloggare har fotografer t.ex. Många kändisar som skriver böcker har knappast skrivit det själv. De förmedlar det vidare till någon annan som kan göra jobbet snyggare. Det här är inte det värsta som har hänt i bloggvärlden som folk blåser upp det till.

     Svara

  Garanterat så har hon stenkoll på sin statistik, antal kommentarer mm! Sen att hon släpper annan ”information” till oss är en del av själva spelet, och det gäller ju allt som rör henne.

  Svara

  Intressant att spekulera i varför UI sa upp avtalet med henne. Kanske fick de inte in samarbetsavtal så att det täckte upp för de fasta månadsutbetalningen.

  Svara

   Det var säkert svårare för UI att få till samarbetsavtal än för Bella, då UI körde med de äkta siffrorna (vilket de har bekräftat) och hon kontaktade kunder med sina hittepå-miljoner läsare (vilket hon har bekräftat). Det kan inte ha varit kul eller lukrativt på sikt att ge henne 400k i månaden samtidigt som hon körde sina egna kampanjer och samarbeten på helt andra villkor och tjänade multum utöver sin UI-lön på det.

   Svara

  Klart hon vet att hon har mindre statistik. Och en till sak, för någon som skryter om sin kompetens med sociala medier är hennes sätt att räkna ihop ip adresser/besökare, whatever på lägsta nivå.

  VAD har hon kunskap kring egentligen?

  Svara

   Hon har ingen kunskap. Hon är helt obildad. Hon har omgett sig med kompetens och tar åt sig äran för sina lånta fjädrar.

   Svara

  Jag undrar mest vad hon ska göra nu, när 400.000:- i månaden försvinner. Avskeda alla ”head offare” och börja bli en vanlig dödlig?
  Är abnormt intresserad och nyfiken på fortsättningen av denna Bella-såpa.

  Svara

   Hon sköter väl samarbeten själv nu bara. Så tror inte hon kommer tjäna mycket mindre. Dock kanske hennes förtroende skadats en del nu och att det blir svårare att få till samarbeten…

   Svara

    Ja, om Bella framgångsrikt kan sälja samarbeten motsvarande de två per vecka som United Influencers haft avtal om så är det säkert inga problem att få in åtminstone 400 tkr/mån för att kompensera bortfallet.
    8-9 blogginlägg för 400 tkr/månad borde rimligtvis vara betydligt mindre än vad Bella skulle få om hon säljer direkt. Glöm inte att UI har haft en saftig provision och alltså sålt samarbeten betydligt dyrare än vad som sedan betalats ut till Bella.
    Vilken typ av samarbeten Bella kan få fram nu efter alla diskussioner och bortfallet av stora aktörer som hon tidigare samarbetat med återstår att se. Jag är rädd för att det bli ganska många och ganska tråkiga samarbeten framöver.

    Svara

     Ännu en anledning för folk att sluta läsa hennes blogg. Vem vill egentligen läsa en blogg som består av påhittade historier och betalda samarbeten?

     Svara

      Betalda samarbeten = köpta åsikter.

      Svara

  Jahapp

  Svara

   Ja, äntligen! Den artikeln har ju fått med allt som är relevant. Hoppas den får stor spridning.

   Svara

   Ja, det var på tiden. Har precis ögnat igenom artikeln som hastigast.

   Svara

   Fantastisk journalistisk av Amanda Törner! Det är vad jag kallar för granskande, objektivt och sakligt.

   Svara

    Men nu är det väl ändå BB, Camilla, som har gjort det största jobbet här? Det kanske är fånigt att kommentera på, men att mena att det är ”fantastiskt” av Törner att snickra ihop – och arbeta vidare med – det Camilla presenterat är inte att ge credit where credit is due.

    Svara

     Nej, men det är viktigt att någon tidning presenterar informationen sakligt och fullständigt för att den ska nå ut till den breda massan.

     Svara

      Naturligtvis, men det är ju inte det min kommentar handlar om?

      Svara

  Och frågor om statistiken går ju aldrig fram på hennes blogg…?!? Alltså, vilka kommentarer går fram egentligen? Hon har ju ca 30-40 kommentarer på sina inlägg. Måste väl rensas rätt rejält antar jag.. eftersom hon har så många följare 🙂

  Svara

   Fast 30-40 kommentarer är väl ändå ganska mycket? Kenza har väl inte så många kommentarer eller? Bella verkar ju engagera en hel del iaf 😉

   Svara

    Det är bara för att hon strategiskt nog skrev ett inlägg om att hon läste Jojo Moyes igår och frågade efter läsarnas favoritböcker. Vanligtvis har hon ca 10 kommentarer per inlägg om hon inte skrivit något extra kontroversiellt.

    Jag skrev denna kommentar imorse som inte blev godkänd: “Extra intressant att höra om dina enorma mål och visioner nu när dina metoder är kända. Du presterar medelmåttigt och överdriver resultaten med 600 % vid presentation”

    Svara

     Haha undrar varför den inte blev godkänd 😂

     Svara

   30-40 är mycket. De flesta som läser bloggar kommenterar inte nuförtiden.

   Svara

  Är det så himla feministiskt att göra allt i er makt för att förstöra för en framgångsrik kvinna? Ser inte samma drev mot ex. Jockiboi i denna blogg.

  Svara

   Framgångsrik, kosta vad det kosta vill eller?
   Att verka göra vad som helst för framgång.
   Undrar bara vad det har kostat Isbella att bli framgångsrik?
   Uttrycket ”att gå över lik” känns i detta fall rätt relevant.

   Svara

    AJ – att gå över lik innebär att man inte drar sig för att köra över och skada andra för att själv nå framgång – vet inte om Bella skadar andra genom att ha uppgett eventuella överdrivna bloggsiffror. Camcam och Bellaholisterna är väl snarare glada och upprymda över det, inte skadade, eller? Och Nej tror inga företag tagit skada av det heller.

    Svara

     Okej, så det du TROR ska alltså värderas högre än det jag kan BEVISA?
     Ja, det låter ju helt rimligt…. 🙂

     Svara

   Är det bra feminism att se mellan fingrarna när brott begås bara för att gärningsmannen är en kvinna?
   Är detta en förmildrande omständighet att slänga fram under en rättegångsförhandling? Då ska jag genast börja förskingra pengar i systerskapets namn!

   Är du helt immun mot fakta?

   Svara

    Men snälla.. Har Bella förskingrat pengar? Stark anklagelse. Brott begått, vad har Bella begått för brott? Har Du begått brott också då kanske, förtalsbrott? Nej du är inte fredad mot brottsanmälan el dom för att du har någon ansv. utgivare el chefredaktör, den går inte tyvärr (fast många köper det, många går på det). Sen tycker jag det är lika mycket drev mot Jocke just nu även om inte Camcam skriver ner Jocke.

    Svara

     Läs kommentaren en gång till.
     Nämner jag Bella i den? Nej, jag skriver att feminism inte är en ursäkt någonsin och ingenting man kan använda i en domstolsförhandling.

     Och en snabb lektion i vad det innebär att ha en ansvarig utgivare:
     Har en ansvarig utgivare utsetts, är denne exklusivt ansvarig för innehållet i en publicering. Detta kallas också ensamansvar. Att en person ensam är ansvarig innebär att t.ex. en journalist eller en meddelare som begått brott i och med publiceringen normalt slipper ansvar.

     Var det något mer?

     Svara

      Då kan ju din s.k ansvarige utgivare ligga illa till kanske. Nej ser vad du skriver MEN det kan lätt misstolkas och vinklas till att du menar att Bella begått brott och förskingrat – som så många skrivit här innan under dessa inägg ju – alla är inte brigtha, många letar fel, vinklar och läser det som de vill läsa det. Men det var nog din tanke också. Trevlig valborg!

      Svara

       Min ansvarige utgivare tillsammans med VD och ägare då också eftersom även de godkänt texten innan publicering.

       Att du önskar mig en trevlig valborg och verkar lämna diskussionen när dina argument pulvriserats tolkar jag som att du inte hade någonting annat att komma med överhuvudtaget och gör ett sista försök att inte tappa ansiktet totalt. 🙂

       Svara

        Eller så tappade du ansiktet lite och insåg att jag hade rätt och fick ont om motargument så då skulle du vara lite översittare. Suck alltså..

        Svara

         Att kopiera in text från en annan sida för att slå hål på ditt märkliga argument om hur det fungerar med ansvarig utgivare – är det att vara en översittare? Haha..
         Den enda jag gjorde var att visa dig att du hade helt fel, som så mycket annat du uttalat dig om här på bloggen.
         Mitt ansikte sitter säkert och fast i ansiktet men du får kanske passa dig så att du inte tappar in ditt i brasan ikväll. 🙂

         Nu har jag faktiskt inte tid att sitta här och bli underhållen av dig.
         Jag har svårt att se att du kommer kunna hålla dig här ifrån trots att du skriver det så det kommer nog finnas massor av underhållande läsning för mig när jag dyker in här senare idag.

         Svara

         Tack för dagens skratt! 😂

         Svara

     Läs om läs rätt. CamCam anklagade inte Bella för att förskingra.

     Svara

     Det kan nog vara ett brott att ange förskönande siffror för att tjäna pengar, kallas bedrägeri.
     Plus att det blir svårt med förtal om Camcam kan belägga sina källor, vilket det inte finns några indicier för att hon inte kan.

     Svara

      Nej kära Anonym – som camcam själv skrivit här på bloggen vid tillfällen så är inte förtal enbart något som hittas på, spelar ingen roll om det är sant el osant utan det kan vara förtal om man skriver negativt om en person och det kan få negativa konsekvenser för den personen. Spelar alltså ingen roll om camcam kan belägga sina källor, inte alls!

      Svara

       Helt korrekt och ansvarig utgivare tar alltid ställning till en rad punkter för att avgöra om en person ska namnges eller inte.

       Det ligger ungefär tre veckors arbete bakom min första publicering om Isabella – tror ni inte att allting vänts och vridits på av allt ifrån ansvariga personer till jurister mm?
       Det här är ingenting jag slängt ihop på en lunchrast i brist på annat..

       Svara

        Det syns! Du har gjort ett enastående jobb!

        Svara

        Isabella inspirerar många, är riktigt duktig och har gett mig många pushar. Det blir dock fel när någon med sådan makt blåser upp sig som en padda. Ofta har hon uttryckt sig väldigt osympatiskt och jag har blivit nere av hennes texter. Det har varit lite mycket jagjagjag. O hon har lurats att den inställningen gjort henne lycklig, gjort att hon tagit kloka beslut, gett henne höga tittarsiffror. När hennes taktik har varit ifrågasatt så har hon inte ägnat det en enda tanke. När någon sen skrapar på ytan så klarnar hela bilden. Som en deckare. Jag är för gammal för det men jag började också använda högerfilen, inspirerad av henne o samhällets press o jagskapande hets…

        Svara

     Förtalsbrott faller normalt inte under allmänt åtal vilket bedrägeri alltid gör. Stor skillnad.

     Svara

      Förtal kan också klassas som bedrägeri!

      Svara

       Eh?

       Svara

       Bedrägligt förtal?

       Svara

   Hur svårt är det att hålla sig till sakfrågan? Dra in systerskap och feminism, hjälp….

   Svara

   Hon ljuger och bluffar sina läsare och företag för att tillskansa sig fördelar. Det enda Camilla gör är ju att presentera sanningen.

   Menar du att det skulle vara “feministiskt” att inte ingripa när någon begår dessa fel/potentiella brott bara för att gärningspersonen är en kvinna?

   Svara

    Jag tänkte dra förbi Ica Maxi senare idag och snatta med mig så mycket oxfilé som jag över huvudtaget kan bära och om någon kvinna försöker stoppa mig så tänker jag skrika ”SYSTERSKAP!!” och rusa vidare!

    Svara

     Lycka till! Ha en fortsatt bra dag.

     Svara

     Kan du ta lite veganska alternativ också, grönsaker till grillspett blir bra, så kan vi ha grillfest sen?

     Svara

      Vad är dyrast? Quorn eller Oomph?

      Svara

       Oomph 😂 så slipper man riskera quorn-allergi också.

       Svara

        Neeej, jag är allergisk mot sojabönor!

        Jag kan sno med tryffel 🙂

        Svara

     Meh, då har ju jag suttit i fängelse helt i onödan :(. Tänk om jag vetat att jag bara hade kunnat hävda feminism! till den kvinnliga åklagaren?

     Svara

      Japp! Jäkligt oruttat måste jag säga!

      Svara

   Jag antar att du inte tycker att man ska ta ansvar för sina egna handlingar? Du tycker alltså synd om folk som ljuger, manipulerar och mörkar? Med den logiken är det alltså synd om de som ljuger på sitt cv för att få ett jobb, fuskar på tentor och högskoleprov för att få bättre resultat eller fuskar med siffror till skatteverket och försäkringakassan för att få mer pengar? Bella har ljugit om sina siffror för att få mer betalt, för att få till samarbeten med företag och för att kunna sälja in sina krämer och skor. Så bara för att hon är en kvinna ska man inte få granska henne? Hon har ju blivit framgångsrik genom att ljuga? Snälla, förklara på vilket sätt du tycker det är ok?

   Svara

   Feminism har INGENTING med att göra det här. En inflytelserik affärspersonlighet har avslöjats med att ljuga om statistik och faktiska händelser. Oavsett kön är det fullt rätt att exponera det. Varför ska kvinnor tillåtas ljuga och mörka bara pga det de har mellan benen?

   Svara

   Jag är feminist. Jag är för jämställdhet och ett rättvisare samhälle – inte att man får ljuga och bedra kunder och läsare bara för att man är kvinna?

   Svara

   Vem förstör för feminismen? Kvinnan som är en bedragare eller kvinnan som synare hennes bluff?

   Varför ens blanda in kön i det här? Vem av Jocki och Bella sitter med mest makt att dupera sina läsare och på riktigt påverka vilken väg vårt samhälle tar? Vem av de två har mest makt hos folk som ”betyder” något, tex affärsprofiler men även politiker och t o m partiledare så som tex Annie Lööf?

   Hur kan du ens tänka tanken att de två är samma sak?

   Svara

    Hoppsan. Du har tydligen fått en drös med svar redan. Inte meningen att du skulle få en hel vägg emot dig. 💚

    Svara

   Men ååååååååh sluta blanda in feminism om ni inte vet vad det är! Har vi inte gått igenom det här tillräckligt många gånger på den här bloggen? NEJ, kvinnor behöver inte villkorslöst stötta andra kvinnor. Punkt.

   Svara

   Går väl att kritisera, men mycket går för långt tycker jag. Ex. att ta reda på hur många kommentarer Bella godkänner osv. Vad har VI med det att göra? Det är ju knappast brottsligt att inte godkänna vissa typer av kommentarer. Bella har alltid varit öppen med att hon provocerat och överdrivit. I andra inlägg här på bloggbevakning så skriver folk att de ej vill läsa om ex. Jocke utan mer om drevet mot Bella. Det är alltså viktigare att sätta dit en kvinna än Jocke som alltid varit problematisk.

   Det är en feministisk fråga då hat och drev mot kvinnor leder till andra typer av konsekvenser än hat och drev mot män.

   Om ni nu förstör för henne så att hon förlorar allt, kommer ni sova bättre då? Känner ni att ni har lyckats med att föra rättvisa i världen?

   Svara

    Så länge hon har örat till en partiledare som efter valet kan komma att styra vårt land har jag noll betänkligheter att lyfta fram all skumrask i ljuset.

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     När inläggen får kommentarer som ”sänk henne” och människor attackerar Bella med hot (vilket hon har fått otroligt mycket av det senaste), så tycker jag det går för långt. Det är synd att det inte går att kritisera en kvinna utan att kvinnohatare tar tillfället i akt för att legitimt få hata kvinnor. Därför tycker jag att vissa inlägg (men främst kommentarer från dina läsare) går över gränsen.

     Jag förstår att du vill kritisera och jag respekterar ditt arbete. Det är synd att konsekvenserna blir 1000 ggr värre än för män som gör samma saker.

     Svara

      Annie: Som för Wolksvagens VD tex? Han var också ansvarig för manipulerade siffror. Fick mer eller mindre gå på dagen när det uppdagades.

      Kan vi inte för feminsmens skull lägga ner det här resonemanget?

      Tycker i övrigt att du skrivit lungt fint och sakligt. 💚

      Svara

       Tack The real Hmm <3
       Jag skrev längre ned att jag ber om ursäkt för att jag tog upp feminism i denna fråga.

       Ha det fint

       Svara

      Det kan jag hålla med dig om och situationen blir lite märklig eftersom det här är en av de få branscher där kvinnor är totalt dominerande.
      Just därför tycker jag att det är extra problematiskt när den kvinna som utmålats som stört, först och en pionjär visar sig ha både ljugit och överdrivit på ett sätt som skulle kunna vara olagligt.
      Det förstör så otroligt mycket för alla de kvinnor som jobbat stenhårt för att bli tagna på allvar i en bransch som länge setts som oseriös.
      Jag gör inte det här för att sänka Bella, jag gör det för att lyfta alla andra kvinnor som nu kommer bli lidande pga det Isabella gjort när branschen äntligen började tas på allvar.

      Trovärdigheten för influencers kommer återigen vara låg och misstänksamheten mot statistik och siffror kommer straffa de som inte gjort någonting annat än ett bra jobb med ärligt uppsåt och transparens.

      Svara

      Bara för att en person skriver ”sänk henne” så innebär inte det att vi ska eller bör skippa en granskning.
      Om sådant här endast belyses en enstaka gång för att inte skapa ett sk ”drev”, så kan ju dessa människor fortsätta bluffa och bete sig precis som innan

      Svara

     Men ändå så var du bara tvungen att påpeka att Bella förstorat tuttarna på Akademikliniken? Alltså du är bara såå.. sjukt pinsam.. låtas vara nåt du inte är i sann bloggarstil, och blåser upp dig själv och din egen betydelse likt vissa andra bloggare, ingen större skillnad på dig och vissa andra bloggare. Du själv agerar ju inte alls oetiskt, aldrig någonsin.

     Svara

      Ja, det var ett exempel på saker som skulle vara rent skvaller som är helt ovidkommande i sammanhanget.

      Svara

    Som många redan tidigare påpekat; hon har tjänat mängder med pengar på oärliga grunder och mycket mer.
    Är man så ignorant att man inte vill hålla sig till sanningen, så förtjänar man den granskning som sen kan komma.

    Svara

    Tänkte på en sak – Har Bella någonsin pratat illa eller försökt skamma andra kändisar, bloggare eller konkurrenter? Inte ser man någonsin att Bella säger el skriver elakheter om andra offentligt, inte ens om camcam trots allt skit camcam skrivit om Bella – NEJ pratar inte om statistik nu utan om annat. Ja nu kommer vissa av er säga hon har paratat illa om Odd och sin pappa, nja lite förvisso men inte skit om andra offentliga iaf. Bella har ju dessutom varit ärlig med strategier är inte det bra, vilka andra skulle erkänna sina strategier – inte många. Dessutom har flera tagit efter Bella och hennes strategier, Camcam har också strategier men det fattar inte vissa. Förstår inte heller vad vänskap med politiker har med detta att göra. Bella har många haters nu, och det har Camcam också vad jag förstår. Och Jocke då som nu får hot och hat efter andras skriverier och vinklingar. Som Annie säger mycket går för långt.

    Svara

     Hon är för upptagen av sig själv och sin påstådda storhet så hon märker nog inte människor runt omkring henne.

     Svara

     Vad har det med saken att göra? Att hon inte snackat om andra? Det är ju nästan värre!! Gå runt och leka att man aldrig snackar illa om någon och sen ljuga om sitt bolag så det står härliga till!

     Nu drar jag en väääldigt lång parallell men det är som när någon åker fast för kvinnomisshandel och folk runt ikring säger: Men han som VAR så trevlig.

     Svara

      Eeeh va?! Det var en märkligt parallel? Är det inte värre att snacka skit och försöka förstöra för andra människor, än att höja sig själv. Höjer man sig själv på andras bekostnad eller genom att snacka skit, sprida lögner och skamma och smutskasta andra så känner nog iaf jag att det är värre.

      Svara

   Men snälla, feminism handlar inte om att försvara kvinnor som begår brott. Finns kvinnor som bedrar, misshandlar, gör sexuella övergrepp etc etc och alla borde åka dit för det precis som alla män som gör samma saker borde åka dit för det

   Svara

   Lyssna på vad Bella sa i Schulman Show för ett par veckor sedan, om de mordhot hon får mot sig själv och sin familj och tänk er hur de har ökat i samband med denna bevakning. Säger inte att ni står till svars för det, men snälla tänk er för när ni skriver saker som ”sänk henne” och liknande.

   Jag ber om ursäkt att jag tog upp feminism i denna fråga, det var väldigt klantigt.

   Svara

    Här håller jag helt med dig. 🌸

    Svara

    Håller helt med dig Annie! Det viftade Camcam bort någon gång när någon skrev liknande och påpekade det. Camcam menade på att det var trams och att det hon skriver här inte alls bidrar till det, det var sånt trams och löjligt och Camcam raljerade med sitt översittarsätt, eller om det var TrH eller båda.

    Svara

    Det är ju inte omöjligt att de s.k. mordhoten bara är ett sätt för Bella att försöka få uppmärksamhet.

    Svara

     Fast nä där har hon presterat bevis för att de finns och jag tror absolut att de forsätter komma fler.

     Svara

   Ja det är feministiskt att krotisera någon som hånar kvinnor och transbarn (vilket Bella har gjort). Bella själv har sagt att feminism inte har något med politik att göra när det handlar om rimliga löner till kvinnor men tycker att det är feminism att ge skattesänkningar och liknande för billig arbetskraft, hemhjälp för rika osv.

   Svara

  Vad Bella gick för upptäckte jag ett par år före skilsmässan. Alla små provokationer inflätade i familjetexterna för att få vissa läsare att flippa. Undrade då vad syftet med det var, varför vill man ha en sådan otrevlig stämning på sin blogg när hon som bloggproffs vet exakt vad vissa meningar leder till? Sen efter ”hon” hade skrivit det där försvarsinlägget om smygreklam och att det handlade om något slags hat mot just framgångsrika kvinnor, så reklammarkerade hon ändå inte..

  Jag påpekade det på hennes blogg och mina kommentarer raderades. Då skrev jag ännu en kommentar om att jag skulle ta det på andra medier – bloggbevakning – och då plötsligt åtgärdade hon reklammarkeringen och min kommentar kom fram 😀 Hon påstod nåt om att eftersom problemet nu var löst så kan man ju lika gärna radera det jag skrivit.
  Alltså den människan, fejk fejk fejk. Tyvärr =/

  Svara

  Fast helt ärligt – För att UI sa upp avtalet så behöver ju inte det betyda att dem gav Bella sparken typ och inte ville ha med Bella mer, utan kan ju faktiskt bero på att Isabella inte var nöjd och ville mera – varför kan UI isf inte säga varför avtalen bröts? För att en reporter skrivit bryter och lämnar så behöver ju liksom inte det betyda några lögner från Bellas sida! Bella kanske ville saker som inte UI kunde el ville, och Bella kanske ville starta sitt eget säljbolag. Har Bella överhuvudtaget påstått att hon inte kan se sin statistik, kanske hon inte vet att det går att se via bloggen men so what – har hon påstått sig inte kunna se statistik, nej inte va?

  Svara

   ??

   Svara

    Det var en kommentar till Anonym 12:07 ytterst osammanhängande kommentar.

    Svara

   Isabella har visst påstått att hon inte fick ut statistik. Om UI sa upp avtalet med Bella så innebär det att de sa upp avtalet med Isabella. Tänk att det står i väldigt enkla ord att hon blev uppsagd och att hon själv ljuger om att hon inte fick ut statistik fast hon redan hade tillgång till den – och det finns fortfarande folk som du som försöker vrida sanningen till det motsatta. Varför väljer ni att ljuga för er själva?

   Svara

  Det som är allvarligt är ju att hon i princip byggt ett investmentbolag på att ge exponering mot minoritetsägande och aktier i andra bolag.

  Hon har alltså sålt in något de andra företagen verkligen inte fått tillbaka. Nästan lite finansinspektionen på den.

  Svara

   Precis, det där känns himla lurigt. Hon skrev ju precis i ett inlägg att hon kommunicerar att hon når ut till 1,5 miljoner människor när hon investerar i bolag. Hon får aktier i utbyte mot att hon tex nämner guldkula champagne i sina kanaler. Om det sedan bara når ut till 260.000 personer så har hon ju värderat sitt varumärke fel och det är bedrägligt.

   Svara

  När ni skriver om att Bella har begått så undrar jag vilket brott det är hon gjort sig skyldig till. Rent juridiskt. Är att ljuga ett brott? När övergår en lögn i bedrägeri. Och om det nu är så att Bella HAR begått ett brott, vem är brottsoffer?
  Ställer frågorna av genuin undran, inte för att försvara Bella, ta någons sida eller vad man nu kan bli anklagad för här om man inte är direkt Bella-kritisk. Finns det någon med rent juridisk kunskap som kan svara på mina frågor?

  Svara

   Enligt de två advokater jag pratat med – där den ena är specialiserad på just avtal – så skulle detta kunna röra sig om grovt avtalsbrott och bedrägeri där brottsoffer är de företag som upplåtit pengar eller aktier till henne baserat på denna felaktiga information.

   Svara

    Tack för svar! 🙂

    Svara

   Marknadspriset för en reklamplats är avsevärt mycket högre om bloggen har 1,5 miljoner unika besökare/vecka kontra 260 000 unika besökare/vecka.

   Om nu Bella har, i sina samarbeten, sagt att hon har 1 miljon unika besökare/veckan kan hon därmed ta ut ett högre pris för att företaget ska synas på hennes blogg (företaget blir därmed brottsoffret).

   Camcam intervjuade(?) en advokat ang detta i ett av inläggen, som berättade konsekvenserna om någon ljuger om sin statistik.

   Svara

   Som jag förstått det så bygger Löwengrip Invests verksamhet på följande:

   Hon lovar företag som ex. Natural cycles och Stylein att få exponering mot 1.5 miljoner personer på hennes blogg. Tillbaka får hon aktier i företaget och blir delägare. Aktierna kan hon sedan sälja och göra ren kapitalvinst på.

   Problemet är bara att NC eller Stylein aldrig fick vad de utlovades från början (utan exponering mot betydligt färre vilket istället borde betyda att Löwengrip invest borde fått färre andelar) och särskilt problematiskt är det om hon visste att siffrorna inte stämde.

   Oklart var gränsen mellan lögn och bedrägeri går men kan tänka mig att det finns tydligt definierat inom juridiken. Kanske någon jurist här som har koll?

   Svara

  Kan inte ”vi sa upp avtalet” betyda att vi = de sa upp det från båda hållen? Bella sa upp det och de höll med typ.

  Svara

   Förlåt, läste ej tillägget.

   Svara

   Nej, jag bad Lousie Fuchs på UI att förtydliga det svaret.

   Svara

   Ja Nina G det kan betyda ungefär så – att Bella inte var nöjd eller att UI inte kunde eller ville samma som Bella önskade – eller att de inte längre hade råd med Bellas höga lön t.ex kan ha gjort att de ville säga upp avtalet OCH att Bella ville lämna, behöver INTE betyda att Bella har ljugit.

   Svara

  Att Bella har svårt att ordna fram samarbeten med större och seriösa företag har blivit allt mer tydligt senaste tiden.
  Idag kastar hon åter igen in ett samarbete med Daniel Wellington. Passar ju bra på Valborg…
  Måste vara ett svaghetstecken från Sveriges ”största bloggare” även om Daniel Wellington säkert betalar en ordentlig ersättning för reklamen.
  Men visst är det skämmigt att Bella ska behöva samarbeta med DW som i stort sett alla influencers gör reklam för – även de minsta.

  Svara

   Edit:
   Verkar som inlägget med reklam för Daniel Wellington är borta nu.
   Det fanns från kl 10:58 idag och ett tag därefter.
   Kanske har DW avbrutit samarbetet?
   Bella har istället lagt upp ett stort reklaminlägg för Flattered som hon i vanlig ordning inte reklammarkerat.

   Svara

    Oj, vad märkligt! Det kanske skulle tidsinställas och råkade publiceras. Får se om det dyker upp de närmaste dagarna.

    Svara

     Inlägget ligger under “for you” i bloggen och presenterades på instastory. Hon verkar lägga de inlägg hon skäms över där såsom DW och Gina Tricot. De försvinner också efter ett tag.

     Svara

   Det går utför nu 😂😂

   Svara

  Min dröm vore en intervju med Odd, nu när Blondinbellas fasad fullständigt rasat. Det finns ju trots allt en annan sida än den som ”Sveriges Ophra” hintar om titt och tätt.

  Svara

  +1

  Svara

  Jag tycker denna ”granskning” känns sjukt obehaglig. Får riktigt ont i magen av att bevittna. Att så många applåderar under förevändningen att ni gör rätt. I hemlighet njuter ni av att riva ner en kvinna. Inget nytt i patriarkatet med andra ord.

  För tydlighetens skull så är jag ej ok med bedrägerier om det nu skulle vara det detta handlar om.

  Svara

   Jag skulle njuta oavsett kön. Skulle njuta lika mycket om det var Jockiboi, Kissie, Schulman, Mogi, Mitkus eller dig till exempel.

   Svara

    Och ändå är det en kvinna som granskas och hetsas efter. Inte en man. Vilken slump!

    Svara

     Presentera en man du vill se rannsakad då? Vad för fakta besitter du angående den personen? Varför gör den personen fel? Varför anser du det inte vara okej att rannsaka Blondinbella?

     Jag står btw ofta bakom dig och upplever drevet mot dig betydligt värre än vad Isabella utsätts för här.

     Svara

     Du tror inte det till mångt och mycket beror på att detta är en bransch dominerad av kvinnor, där kvinnorna är störst, så ska man granska de största ”makthavarna” inom detta drabbar det just en kvinna?

     Svara

     Kan du ge exempel på en man som fifflat med sina siffror i besöksstatistiken?

     Svara

      Jockiboi aka Joakim Lundell menar att han når ut till 2 miljoner, kanske något för Camcam att granska. Men det blir nog inte så kritiskt eftersom camcam och jocke hörs av och samarbetat typ.

      Svara

     Hade en man som så råkat skratta högt i ett badhus hade du tyckt han ska ställas mot väggen och rannsakas men när en kvinna begår bedrägeri nej då ska man hålla käften. Har gått in på din blogg en gång och ditt manshat är sjukligt skrämmande och jag blir rädd för att någon som dig kallas för feminist.

     Svara

    Om det var CamCam också F. ?

    Svara

     Absolut, varför skulle jag inte?

     Svara

    Skulle du njuta lika mycket om det var CamCam F. ?

    Svara

   Vad har detta överhuvdtaget med feminism att göra? Bella är en inflytelserik profil som avslöjats med att ljuga och fiffla med statistik, so what om hon är kvinna, man eller ödla..

   Svara

    +1

    Svara

    Vad har det med feminism att göra? Jo att kvinnor både granskas och bedöms hårdare. Ej en slump att ni hetsar efter Isabella och inte en snubbe.

    Svara

     Men hitta en snubbe som gjort motsvarande grej som Isabella så kommer vi hjärteligen hetsa efter honom med.

     Svara

      Det hade ni garanterat gjort om ni lagt samma tid och intresse på vad snubbarna har för sig. Men det för ni inte. Ni gräver hellre i kvinnors förehavanden.

      Svara

       Isabella har framstått som den överlägset största profilen inom den bransch jag bevakar så det är inte helt orimligt att titta på vad hon sysslar med. Menar du att jag borde ha bytt till att granska bilindustrin helt plötsligt bara för att inte granska en kvinna och avslöja hennes lögner?

       Svara

        Japp, och sen om du får reda på att LD skattefifflat med sina swishinkomster så ska du låta bli att granska det då hon är kvinna. Feminism a la LD.

        Svara

        Men Bloggbevakning – Vi vet alla att du länge länge hatat Bella och gjort Allt för att sänka henne – på Alla sätt, handlar inte bara om ljugit om statistik och bloggsiffror – Alla andra inlägg om Bella tidigare där du vinklat, vänt och förvrängt och verkligen skammat henne för Allt och minsta lilla. Så lägg er detta löjliga snack om granskning av eventuellt brott och felaktiga siffror – Det handlar om att det är Bella och just Bella för att du hatar henne (el iaf tokstör dig på henne) och så gärna under lång tid velat sänka henne. Kanske är det också en strategi av dig för ju mer elakt och vinklat om Bella desto mer läsare och kommentarer verkar du få. Punkt.

        Svara

         Om jag givit all information jag fått fram till en annan journalist på Nyheter24 för publicering – hade det varit okej då?

         Svara

         Anonym 13,28: Du har faktiskt fel. Jag tyckte CamCam strök Bella för mycket medhårs och var för okritisk till henne, vilket jag också kommenterade, och det är inte så länge sedan.

         Ni som är nya här, kan ni inte bläddra bakåt först lite innan ni försöker pådyvla folk åsikter de inte har?

         Svara

         Men nää… inte har hon gjort det för att hon hatar Bella utan det har funnits saker att skriva om med henne…
         Tex natural cycles som det stått så mkt om med södersjukhuset som haft ökat antal aborter pga det m.m. Jag tycker iallafall hon har skrivit helt relevanta saker.

         Svara

         Om du nu ska kritisera någonting kan du väl ändå läsa igenom bloggen? Då kanske du hittar alla kritiska inlägg om alla andra bloggare (minus GabbJoss) och vad som står om dem? Typ Tyra, LD, Catten, Anna Book?

         Svara

       Tycker återigen att din genusanalys är på sån absurt låg nivå här. Kvinnor ska kunna granskas i sina förehavanden. Finns det något som skadar ”systerskapet” är det dina resonemang om att alla kvinnor ska ursäktas seriösa granskningar. Eller snarare – du får granska kvinnor för deras kapitalistiska/feministiska ställningstaganden men alla andra som granskar kvinnor för liknande är ”obehagliga”. Rätt spännande!

       Svara

       De gick rätt hårt år Emanuel Knight också när det uppdagades att han ljugit om sin bakrund etc. https://sv.wikipedia.org/wiki/Manuel_Knight

       Och han är man.

       Svara

       Jag minns att Camilla la ner ganska mycket tid och att läsarna reagerade MYCKET kraftigt när det handlade om ett våldtäktsbrott som en medieprofil begått mot sin f.d flickvän. EN MAN alltså. Du kanske ska gå tillbaka till den tiden och läsa lite mer så du får insikt? Just det såg även Camilla till att det hamnade på Nyheter24 – sååååååå.. Men du kanske bara ville komma in hit och gnälla lite som du så ofta gör? Ta och vattna din planta du köpte för Camillas och dina läsares pengar istället så vi slipper din offerkofta du stickar för folk som ljuger, manipulerar eller begår brott.

       Svara

     😴😴😴😴

     Svara

     Fast backar vi och kollar Borgs-Balle och Tafsar-Timell så granskades de enligt mig lika hårt om inte hårdare. Det är bakåtsträvande att skrika systerskap så fort en kvinna hamnat under luppen. Tycker snarare att Blondinbella borde funderat på det begreppet när hon hetsar försäljning av skönhetsprodukter och propagerar en minst sagt verklighetsfrämmande livsstil till unga kvinnor utan ekonomin att leva upp till hennes ideal.

     Svara

   Jag hatar när personer är oriktiga i sina avsikter

   Tex hjälp behöver pengar till en ny dator = går och köper en svindyr blomma…

   Svara

    Nå. Nu köpte jag en dator precis som jag sa att jag skulle. Hade jag sagt att överskottet skulle gå till nåt specifikt hade det varit oärligt. Men det gjorde jag ej.

    Svara

    😂😂😂

    Svara

    Skickar folk seriöst pengar till henne för att köpa en ny dator?
    Andra jobbar och sparar för sådant…

    Svara

   I det här fallet handlar det alltså om en kvinna som byggt en karriär på att vara uttalad icke-feminist, som bygger sin karriär på att säga åt kvinnor att outsourcea allt jobbigt i hemmet till andra kvinnor.

   Granskningen har utöver detta inget med hennes kön att göra – hon är en bloggare som byggt karriär, bolag och investeringar på att ljuga om siffror och statistik och påståenden. Rätt rimlig granskning att genomföra tycker jag.

   Att inte granska henne bara för att hon är kvinna är störtlöjligt. Tror ändå du har djupare feministisk insikt än så.

   Svara

    Precis Ebba! Plus att hon ju är ”Sveriges största” i sin genre och förtjänar att granskas. Och speciellt eftersom det ju visat sig att hon ljugit.

    Svara

    +1

    Svara

    Att det är just hon som granskas och inte exempelvis Alex och Sigge vars uppgifter kring poddlyssnare var felaktiga är knappast en slump. Varför granskar ingen männen som är influensers?

    Svara

     Männen som är influencers granskas också. I Isabellas fall kan jag knappt minnas när hon faktiskt blivit ifrågasatt någonsin med sina siffror eller förehavanden? Och någon som använder sin status till att kränga egna produkter och gå kapitalismens vägar borde ju kunna granskas utan att man är misogyn eller icke-feminist.
     Tycker fortfarande det är sandlådenivå på dina resonemang. Ska vi inte granska Angela merkels politik, Margaret Thatchers politik endast för de är kvinnor med?

     Svara

      Ebba du verkar ju inte alls ha hängt med här – Du kan knappt minnas när Isabella blivit ifrågasatt haha.. – Det har Camcam skrivit flera inlägg om bakåt i tiden, och visat Bellas statistik från diverse statistiksidor och jämfört OCH gång på gång påpekat att Isabella överdriver sina läsarantal och påpekat att Camcam själv minsann är större och har fler. (inte jättekonstigt för övrigt med tanke på att C skriver om Bella och andra bloggare, social media och news – lite skillnad liksom) Tycker LDs resonemang här är klokt. Ditt däremot.. öh.

      Svara

     Det kommer garanterat Camcam göra direkt nu för att du påpekade det LD haha..

     Svara

     LD: Nu råkar det vara så att Bellas blogg är störst eller iaf påstådd som störst, inte Alex eller Sigges.

     I övrigt gillar jag din förlåtande själ. 💚 Bella skrev inte fint om explicit dig och andra feminster när det gynnade henne och gav henne mer klick. Att hon senare vände kappan för att det blev på modet att kalla sig feminist borde vara uppenbart för alla.

     Jag skulle försvara dig, Elaine, Foki m fl hela vägen men aldrig den beräknade Bella som har en rejäl inverkan på Sveriges politik och då förmodligen också förmåga att påverka lagstiftning och den kommer inte vara för den lilla människans skydd utan för att hon ska kunna tjäna mer pengar.

     Snälla ta av dig skygglapparna 🌸 för av vad jag ser så är hon villig att gå över lik för att få det hon vill ha.

     Svara

      I övrigt har jag många namn på män att ge dig som har ”rivits ner” när de påkommits med lögner som gynnar deras egen plånbok.

      Det här är inte en fråga om kvinnligt/manligt utan en fråga om vem som är störst och då hårdast faller om inte mjölet är vitt tex som nu när det mer ser ut som kol.

      Svara

      Alltså du är ju sjuk, så besatt av Bella så det är stört… Så Bella påverkar politiken och lagstiftningen nu också.. Ta av dig foliehatten!

      Svara

       Läs om läs rätt.

       Svara

        Sedan kan jag berätta för dig att även lilla jag har påverkat motioner i riksdagen och lagar som sedan implementerats bara genom att ha haft ett par samtal med en eller två partiledare, så att Bella dom är bästis med Annie Lööf skulle kunna samma sak är inte otroligt. 😉

        Svara

   Bella som så många gånger tagit avstånd från feminismen och bara använder den när hon ska sälja något, dra en bluff eller göra en ”poäng”. Men hon uppskattar nog ditt försvar iaf.

   Svara

    Vad menar du? Att bara feministiska kvinnor ingår i feministiska analysen eller systerskapet?

    Svara

     Vad exakt ingår i detta sk ”systerskap”? Bella pratade också om systerskap, när det passade henne för stunden. Blir ganska urholkat.
     Tror iaf inte de som beter sig uselt/bedrägligt är så intresserade av denna gemenskap, att vi även nu måste ha en debatt om patriarkatet. Speciellt när det handlar om Bellas alla lögner och hittepå för att tjäna pengar (vilket de flesta ändå är negativa till, man som kvinna).

     Svara

     Vet du vad LD? Sluta, bara SLUTA! Jag kan instämma att en del kommentarer går för långt men att påstå att sociala medier profiler inte ska granskas för deras lögner är bara ignorant. Inte hade du sagt samma sak hade det varit en man för…tja, krossa patriarketet (med släng av kommentarer kring ”hade det varit en kvinna,” ”kapitalism och feminism” bla bla bla). Nu räcker det och om du inte gillar granskningen behöver du heller inte klicka in dig här.

     Blondinbella har byggt ett varumärke kring lögner. Är det FEMINISTISKT att hon har, via sina sociala medier kanaler, köpt sig in och SÅLT en produkt som PREVENTIVMEDEL Natural Cycles som har gjort över en tredjedel av användarna gravida (långt över genomsnittet för övriga preventivmedel)? Att hon dessutom inte bemöter det utan viftar bort det som att användarna inte använde produkten korrekt? Säg det till alla kvinnor som gjorde abort i onödan (för att de blev oönskad gravida). Är det rimligt att hon får får hundratusentals kronor av Unionen när hon själv inte tillåter sina anställda att vara fackliga medlemmar? Är det feministiskt att hon uppmuntrar ANDRA kvinnor att ljuga sig och bedra sig till toppen? Är det den feminismen du vill ska drivas och accepteras? Och vem är DU för att bestämma vilka feministiska frågor är värda att driva?

     Snälla, ta ett steg till baka och inse att Bella är antifeminismen personifierad. Hon är ett företag och jag tycker att företag ska grnaksas.

     Svara

      Samt hennes affärer med Saudi, där hon hade en del märkliga åsikter om kvinnors självständighet, att hon tycker att kvotering gått för långt, att hon gärna pratar om sig själv som en ”working mom” så länge det gynnar hennes syften, men lejer bort allt hemarbete.

      Näe, jag tycker visst med om att kvinnor ska hålla varandra om ryggen och stötta varandra, men varför ska jag stötta Isabella, som tycker det är anti-feminism att hon ska reklammärka sina samarbeten?

      Svara

      Håller med Anna 👏👏👏

      Svara

   denna granskning har ingenting med feminism att göra.

   Svara

   Jag håller med dig i det mesta! Men tycker kvinna kan bytas ut till människa.

   Svara

   Men kan vi sluta dra feministkortet. Du må va LD men du har inte alltid rätt/en poäng.

   /annan feminist

   Svara

   Jag håller inte med. För det första tror jag inte att det någon större fara med Blondinbellas karriär och försörjning, hon blir knappats nerriven av det här. Få människor har det lika väl förspänt som henne. För det andra så har hon själv skapat en situation där hennes följare tröttnar på henne. Hon manipulerar och ljuger och fortsätter att ljuga även när hon blir konfronterad. Det är inget misstag, det är en medveten handling.
   Vad skulle alternativet vara? Att den här typen av information framkommer och alla bara rycker på axlarna och tycker att det är okej om det fortgår? Vart går gränsen för när man får börja reagera på andra kvinnors beteende och handlingar? Ska normer, regler, förväntningar på ärlighet osv, samt lagar, inte omfatta kvinnor? Ska kvinnor ha någon slags generell amnesti?

   Svara

    Sen när har kvinnor amnesti? Detta visar ju på motsatsen: kvinnor bedöms och granskas hårdare än män.

    Svara

     Är du alls öppen för att din världsbild eventuellt färgas och begränsas av din feministiska ideologi? Inom vissa områden, till exempel inom rättsväsendet, döms kvinnor inte hårdare än vad män gör. Män drevas det också efter men jag är osäker på om du uppfattar när det sker. En man drevades det så mycket efter att han tog livet av sig.

     Svara

     Inget i denna granskningen är särskilt hårt. Vissa av det som människor skriver som konsekvens av detta är hårt (psykologiska analyser om att hon är sociopat) men att uppmärksamma lögner och vad som kan vara rena bedrägerier är ju mer än vettigt.

     Svara

   Jag tycker absolut att man måste titta på hur hela maskineriet fungerar. Det handlar nog också om människor (Pingis Hadenius med flera)) som iscensatt Isabella Löwengrip som extremt snygg och extremt framgångsrik. Hon har fått en utmärkelse som näringslivets mest inflytelserika kvinna, hon har rest med mannen till Sveriges blivande överhuvud (om inte Sverige äntligen lyckas skapa demokratiska strukturer även på toppen). Hon har med mycket hjälp och antagligen väldigt lite kompetens förutom att fejka och skapa uppmärksamhet tagit sig till PR-Sveriges absoluta topp. Som nu helst vill tiga ihjäl det som kommit fram. Att sådana kvinnor utmärks är ett hån mot sann kompetens hos kvinnor, faktiskt.

   Svara

    Välformulerat.

    Svara

    +1

    Svara

   ”I hemlighet njuter ni av att riva ner en kvinna”. Ursäkta, men hur vet du vad alla har inne har för agenda?! Uppenbarligen läser du också här. Att vara uppmuntrande till att lögner och felaktigheter dras fram i ljuset handlar inte om att stötta patriarkatet. Det handlar om att stötta rättvisan!

   Svara

   Har du och jag läst samma inlägg? Det handlar om att Isabellas lögner? Inte om att riva ner en KVINNA. Rätt säker på att könet inte har någon som helst betydelse för camilla. Du tycker inte att det är ok med bedrägerier. Men vi får inte prata om det för att det är just en kvinna som utfört det eller?

   Svara

   Jag förstår vad du menar gällande delar av kommentarsfältet. Men om camcam har källor vilket hon påstår och Bella även säljer med de här siffrorna och inte bara använder det utåt mot läsare så är det här snarare en viktig granskning och avslöjande av bedrägeri.

   Bitvis tycker jag dock att Bella tyvärr själv skapat känslorna mot henne. Som Doktor Glas säger: ”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad ”. Vilket tyvärr speglar Bellas bloggpersonlighet. Många andra influensers blir det pga utseende, vilket gör att de mestadels blir älskade, Bellas problem är att hon ser ut som en genomsnittlig person i grunden och har dessutom tveksam klädsmak för sin åldersgrupp. Detta här att stora delar av hennes karriär bygger på
   avskydd och föraktade.

   Svara

    Skulle vara svar till Lady Dahmer.

    Svara

   Självklart är det många som reagerar när Bella påstått sig hitta den ultimata vägen till framgång genom att hoppa av gymnasiet och istället blogga.

   Hon har påstått sig vara 600 % mer framgångsrik än vad hon egentligen är, och genom det tillskansat sig enorma fördelar i olika forum. Hon föreläser t. ex för skolungdomar tillsammans med prins Daniel. Är en bedragare utan egen gymnasieexamen rätt person att lära gymnasielever om entreprenörsskap?

   Hon nätverkar med politiker och affärsmän, givetvis har de tyckt att Bella varit extra intressant eftersom hon ju lyckats så mycket bättre än alla andra influencers. Dessa kontakter har självklart orättmätigt gynnat henne på mängder av olika sätt. Hennes enorma medie-outreach som allt detta bygger på har nu visat sig vara en lögn.

   Nu har jag inte ens tagit upp den möjlighet att hon har sålt en marknadsföringstjänst som hon inte kunnat leverera, dvs bedragit sina kunder.

   Att avslöja detta är jätteviktigt. Alternativet skulle vara att låta henne fortsätta fiffla och lura sina läsare, företagen och samhället.

   Det visar också för andra influencers att det i längden lönar sig att vara ärlig.

   Svara

   Men det är väl ändå bolagets metoder (Löwengrip invest) som kritiseras och inte Isabella Löwengrip som person.

   Svara

   Kvinna eller inte en bedragare ska åka dit!!! Använd hjärnan folk!

   Svara

   Ta en samarin.

   Svara

  Tror det finns anledning för fler influencers att fundera på om de arbetar helt ärligt. I takt med att det t.ex. avslöjas att det finns många med köpta följare osv, kan man undra vad mer man kan avslöja. Jag tror en hel del. Och återigen, tror det gäller fler än Bella.

  Svara

  😢

  Svara

  Obehaglig kommentar

  Svara

  Vad skriver du för något? 🙁

  Svara

  Raderad av Cam.

  Svara

   Nej, det här är att gå över gränsen. Det är helt oetiskt att spekulera i psykiatriska diagnoser. En helt annan sak än att diskutera hur hon hanterar sin karriär och relation till följare/kunder osv. Sådana här inlägg borde tas bort omedelbart.

   Svara

    Word!!!

    Svara

    Märkligt att kommentaren ligger kvar fortf? Eller genererar den fler kommentarer kanske..

    Svara

   Men alltså vad är det för mening med den här kommentaren? Vart vill du komma? Så himla skabbigt att analysera någons psyke på det här sättet.

   Svara

   Så du tror att Bella inte kan känna empati? Att hon inte kan känna rädsla och ångest? Att hon inte älskar sina barn? Att hon inte älskade sin man när hon hade en?

   Hon har ju ADHD och mycket med den diagnosen överensstämmer med en del av de egenskaper du radar upp där, ex. impulsivitet och oansvarighet.

   Svara

    Jag ber om ursäkt om jag var otydlig i mitt första inlägg, men jag skrev faktiskt att vi ska vara noggranna med att inte sätta amatörpsykologiska diagnoser över nätet. Mindre tydlig – och det ber jag om ursäkt för – är att syftade på ”karaktären Isabella” – en roll som hon själv påstår sig spela. Redan där känner jag mig obehaglig till mods. För vilken frisk människa vill måla upp sig som elak. Jag tänker t ex på intervjun där hon stolt berättade att hon som chef fått anställda att springa gråtandes ur rummet.

    Hon ÄR extremt narcissistisk, manipulerande och kalkylerande. Ta t ex det senaste; att hon återupptagit kontakten med sin pappa, som Isabella bröt med just pga samma drag. Hon kallade honom till och med för psykopat i bloggen.

    Att ta med filmkameror in och filma för reality-serien hon håller på med (och ska sälja in till någon kanal) visar bara hur extremt beräknande återföreningen är. Säkert från pappans sida med. Får han in en fot i företaget igen så har han en inkomst.

    Svara

    Till Annie: Det är inte jag som säger att hon inte har de känslorna du räknade upp. Det är HON som påstår det. Jag vill hävda att den Isabella vi får se är en lika stor karaktär som Blondinbella. Men just eftersom det skurit sig helt med både familjemedlemmar, alla gamla vänner, alla praktikanter och f d arbetskamrater, med flera, så tror jag inte att Isabella 2.0 är så värst avlägsen Isabella.

    Svara

   Nej Isabella har inte antisocial personlighetsstörning, lägg ner!!

   Svara

    Hur vet du det?

    Svara

     Ja hur vet du det? Det är ganska många procent som har det. Vanligare än man tror.

     Svara

   Bara nej.

   Svara

   Kan vi hålla diskussionen om vad Bella gjort istället för att analysera hennes personlighetsdrag? Det finns definitivt ingen brist på saker att diskutera ändå.

   Svara

   Såna här kommentarer kan tyvärr göra att den mer faktabaserade granskningen av Isabellas yrkesförehavanden förbises, eftersom folk blir upprörda över att hennes personlighet diskuteras… Så för att behålla ett objektivt och rättfärdigat fokus i granskningen, och för att granskningen ska tas på allvar, kanske det är bäst att inte diskutera personlighet och eventuella diagnoser.

   Svara

   Extremt osmakligt att hobbydiagnostisera någon baserat på vad man läst på nätet och hört i poddar typ. Dessutom är antisocial personlighetsstörning och psykopati inte exakt samma sak, läs på. Vi är inga läkare här och kan verkligen inte diagnosticera någon i ett kommentarsfält.

   Svara

  Hur mycket ska människan egentligen ljuga och trassla in sig själv.
  Dags för en pudel Bella, för som läget är nu är din trovärdighet NOLL. Oavsett vad du skriver.

  Svara

   Word!! Att hon låtsas som ingenting är väldigt märkligt… verkar som att hon inte vågar uttala sig om dessa avslöjanden

   Svara

    Eller…. så bryr hon sig inte nämvärt 🙂 denna granskning känns nog mycket större för denna bloggens läsare än omvärlden. Wake up.

    Svara

  Jag är nyfiken på hur det gått för henne utomlands. Var ju väldigt mycket resor och möten med försäljare utomlands förut och nu känns det väldigt tyst på den fronten. Visst, de är på amazon men känns ju lite som att det floppat totalt utomlands. Och slår de inte där så är det kanske inte långt kvar tills framgångssagan är över, för försäljningen i Sverige verkar väl inte gå så bra? Många som skrivit om att produkterna alltid är på rea på apoteken. Och sen att hon tidigare sagt att de aldrig skulle finnas i vissa större butiker som typ Åhléns (om jag inte missminner mig) men sen ändå hamnar där tillslut kanske också tyder på att försäljningen inte går så bra.

  Jag har personligen inget emot Bella och ser gärna att hon lyckas men då sk det vara med rent mjöl i påsen.

  Svara

   Hon har själv sagt att utlandssatsningen inte gått så bra och därför försöker de sälja via Amazon istället.

   Svara

    Det är ju inte så konstiga. På de flesta affärsmöten utomlands som bella via på IG var ju pingis full och bara fnittra i ett och Bella var steget värre.

    Svara

   Hjälpte inte att ha med head of styling på alla utomlandsresor… det blev inget ändå

   Svara

  Asså vad är ni för folk som gillar en sån kommentar? Usch

  Svara

  Pingis påstår att i princip alla Löwengrips krämer m.m nu finns på Amazon UK. När jag går in på sajten och söker står det ”Out of stock” på alla produkter. Märkligt..

  Svara

   ”Not in stock” menar jag.

   Svara

   Fast det är väl för att nya Löwengrip inte lanserats än?

   Svara

    ”Idag lanserade vi hos Amazon UK förresten! Det håller på att laddas upp nya produkter hela tiden. Så stort.”
    Bloggen april 24 2018
    Vad detta nu än betyder så verkar det inte betyda att det går att beställa Löwengrip från Amazon UK än.

    Svara

   Vet någon hur svårt är det att komma in på Amazon?

   Svara

    Det är öppet för alla. De tar ut en viss summa i avgift, sen är det bara att sälja. Inte alls någon slags invalsprocess som Bella försökt framställa det som.

    Svara

     Haha på riktigt?!? Har uppfattat det som att det är suuuuuuperstort att de kommit in där. Vilken nödlösning då när införsäljningen utomlands inte gick som planerat. Frågan är väl varför folk skulle köpa just deras produkter på Amazon, hon är ju inte en stor profil utomlands, även om gärna vill få det att låta så. Nä, känns rätt motigt för Bella nu..

     Svara

     Precis, även privatpersoner får sälja där. Jag samlar på en gammal barnboksserie och har beställt många böcker från privatpersoner via Amazon.

     Svara

  Camcam, har du kontaktat FSK eller andra företag hon samarbetat med för att höra vad de fått för underlag inför ett samarbete?

  Svara

   Ja, jag håller på.. =)

   Svara

  Cami, min kommentar hamnade på modd :-/

  Svara

  Haha, detta är underbart!

  Denna narcissistiska dam tål inte att bli dissad.
  För att hantera detta intalar hon sig själv att det minsann var HON som lämnade United Influencers 😂

  Jag hoppas Odd öppnar upp sig snart och berättar sanningen om skilsmässan.
  Att det faktiskt var HAN som fattade beslutet att lämna henne.

  Varför skulle hon annars varit så arg som hon beskriver i ett av sina senaste blogginlägg ? 😉

  Svara

  Det är väl inte det att man försvarar Bellas agerande utan mer att det börjat bli jäkligt tråkigt att läsa i princip samma sak om och om igen – ja, hon har ljugit….om i princip allt….I get it!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.