Är Ivyrevels baddräkt en kopia på Ete Swimwear?

Ivyrevel har släppt sin kollektion med bikinis och baddräkter inför sommaren och jag har fått tips om att deras ”Melrose swim suit” ska vara slående lik en baddräkt som Matilda Djerf designade för Ete Swimwear förra året.
Jag håller med om att de båda plaggen ser mer eller mindre identiska ut och jag har även fått höra att Matilda uttryckt kritik mot ett icke namngivet företag för detta på Instastory. Jag har inte sett det själv och klippet finns heller inte kvar på hennes Instagramkonto.
Edit – Nu fick jag tag på ett klipp från henne där man till och med ser Ivyrevels bild. Tack för tips!

Men jag håller med…
De båda baddräkterna är lika men om någon kopierat den andra kan jag inte svara på. Det finns nämligen fler baddräkter och bikinis som ser ut ungefär på samma sätt och vilken som kom först – en strandvariant av hönan och ägget – vet jag inte…

Vad tycker ni?
Är Matildas baddräkt tillräckligt ovanlig för att modellen ska kunna bli patenterad eller är modellen på tok för generell?

Det enda som slår mig är hur irriterad jag skulle bli på att ha ett åtsnört band runt min överarm som satt fast i min armhåla.
Jag är nog inte denna modells potentiella kund helt enkelt.

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns så många annorlunda modeller nu och jag tänker alltid – om jag vill få färg, vill jag då ha vita streck kors och tvärs över mage, bröstkorg, rygg. Eller som i det här fallet – som 2 vita kaptensbindlar?

  Svara

   I går i DN stod det om en kråka som terroriserar människor. Och jag tänker på den här texten är den från någon låt fortsätt och fortsätt att vara rebell fortsätt och firtsätt att vara dej själv. 😂

   Svara

    Va?

    Svara

    anonym
    Haha, ja det är en låt av Ebba Grön.
    ”Vad ska du bli” heter den.

    Svara

    Det är Ebba Grön och ”vad ska du bli” 🙂

    Svara

     Kul ni svarade jo men det är min humor. Liksom ganska kul med den där kråkan inne i stan. Och så kom jag och tänka på den låten.

     Svara

  Jag fixar inte ens att ha en båtringad tröja som åker ner över axeln så det där är ingen modell för mig.

  Med det sagt så tror jag att de båda har kopierat någon förlaga från 50-talet. Men vill de käbbla om vem som kopierade först så kan de ju göra det…

  Svara

  Alltså IvyRevel kopierar ju mycket, kan inte säga att jag är överimponerad av nån kreativitet där.

  Kenza har ju dessutom i sin collab med PUMA gjort mer eller mindre exakt likadana sneakers. På IvyRevels hemsida har hon ett par camel/dustyrosefärgade sneakers med sidensnörning och puma har ett par exakt lika i hennes kollektion förutom att skorna på sidan har Pumas logga och mönster. Snoozefest in my opinion

  Svara

  Nämen oj så nytt att Ivy Revel kopierar…. snark….

  Svara

  Så är det med nästan alla kläder. Ofta dras inspiration från de stora modehusen under fashion weeks och kedjorna skapar något liknande. Och när det väl säljer/blir poppis så hakar fler på. Besöker man H&M, KappAhl, Lindex, Gina osv så ser man definitivt en röd tråd. Inte minst om man kollar på internethandeln också som Nelly, NA-KD, Asos osv. Alla inspirerar (kopierar) varandra.

  Svara

  Design har ju kopierats ända sen Kenza designade för Jofama så jag är absolut inte förvånad.

  Svara

   För design har aldrig kopierats innan Kenza för Jofama..

   Svara

  Klippet finns visst kvar, i hennes Instastory. Man ser även att det är just Ivyrevel de syftar på.

  Svara

  Liten upplysning: Kläder kan inte bli patenterade. Det är bara saker som ger en teknisk lösning som kan bli patenterade. Däremot kan kläder erhålla ett designskydd och formgivning om jag inte minns fel.

  Svara

   Det är snarare mönster på tyg etc som kan skyddas och sällan själva plaggets utformning. Det krävs att man uppnår en viss s.k. verkshöjd, vilket innebär att det man vill skydda ska vara så pass unikt att två liknande saker inte borde kunna skapas på olika håll, oberoende av varandra. Kläder finns redan i alla tänkbara utföranden, så det är otroligt svårt att nå tillräcklig verkshöjd.

   Svara

   Tack för denna kommentar! Mina ögon blöder då jag läser att ”ett klädesplagg patenteras”. Det finns ganska många olika sätt att skydda immateriella ting, som varumärkesskydd, patentskydd, designskydd och upphovsrättsskydd. Dessa skyddar olika typer av saker och har lite olika förutsättningar för hur de uppnås. Skärpning Camilla, du som verkar vara så insatt! Läs på t.ex. på PRV:s hemsida.

   Svara

  I dessa speciella-badkläders-design-tider undrar jag hur fan jag o mina bröst ska kunna sola o bada i sommar.

  Svara

   Topless är tidlöst! 😉

   Svara

  Kan inget om design, men spontant känns det som baddräkten inte är tillräckligt orginell för att man ska kunna vänta sig att ingen gör något liknande, varken innan eller efter. Hela HM måste ju vara fyllt av bikinitoppar som det finns massor av liknande av?

  Svara

   +1

   Matildas design var inte direkt unik eller speciell.

   Svara

  Är det bara jag som tycker det var himla lägligt av Bella att visa upp sin nya kille nu också (igår)?

  Nu när uppmärksamheten behöver förflyttas till något annat var det plötsligt inte lika viktigt att hålla honom hemlig…

  Svara

   Hahaaa- och dessutom nylansering av produkter!

   Svara

  Jag är fortfarande så nyfiken på den där lapphistorien med Blondinbella alltså….Får inte ihop det!

  CamCam granskar Bellas siffror, på ett sakligt om än rätt intensivt sätt. En del som kommenterar uttrycker sig hatiskt. En lapp med ett hetsigt meddelande dyker upp på BBs bil. BB skriver att hon är positiv till att man gör granskningar, men att man måste tänka på att vissa hetsas igång och beter sig aggressivt. Det vill säga en åsikt som är högst okontroversiell som CamCam normalt borde instämma i, och kanske skriva ett eget inlägg om hur hon själv tänker kring vilket ansvar hon har för det som händer i kommentarerna och en ursäkt kring att hon inte hinner rensa i tid. Som Bella skriver tror jag att sannolikheten att andra medier skulle ta upp granskningen av sifforna hade ökat om man inte tack vare kommentarer och andra lite mer tveksamma inlägg kring Bellas privatliv nog lätt uppfattar det som skvaller och hets.

  Men istället stryks (!) texten i inlägget över där CamCam försvarar Bellas rätt slippa hatiska lappar på bilen. Det är alltså inget fel på själva inlägget, isf skulle det plockats ner och inte strukits över. Och uppenbart tycker ju CamCam forfarande att alla har rätt att slippa trakasserier. Så VAD står hon inte står för längre? Givetvis tolkas det som att det finns belägg för att CamCam vet att lappen inte kommer från en okänd person utan från Bella själv. Men hur skulle det kunna finnas bevis för detta? Övervakningsfilmer säger en del, men det är ju inget man får tag i bara sådär. Är det att hon svalt handstilsanalysen i kommentarerna? Men varför skulle Bella ens skriva lappen med egen handstil, och varför inte dra till med något tydligare hotfullt när hon ändå är igång, något som kunde blivit ordentliga rubriker om att Bella hotats?

  Om det nu inte var så att CamCam ansåg sig ha bevis att Bella låg bakom lappen, då borde hon ju gå ut och dementera detta.

  Vad är det som är hemligt, och varför? Och det finns heller inget uttalande om vi kommer få veta i framtiden…

  Min fundering blir kring vad beviset kan vara. Ett ordentligt bevis? Eller kan frustrationen kring Bella gjort att ett dåligt bevis, typ ”handstilsanalys” av av random amatörer, ansetts räcka?

  Svara

   Om man inte kan bevisa det man skriver att man står för/inte står för så borde man ta bort inlägget i sin helhet. Och eftersom det i inlägget bara står att CC inte tycker någon någonsin förtjänar hot och att hon inte tror att Bella själv iscensatt hela grejen och sedan stryker allt men vidhåller att hon fortfarande står bakom att ingen förtjänar att bli hotad; då återstår ju bara att CC strykt delen där hon skriver att hon inte tror Bella inte iscensatt det själv. Att komma med så vaga/ledande anklagelser bör man inte tycker jag, om man inte kan backa upp det.
   Det borde inte räcka med att vissa säger/skriver att det är BBs egen handstil. Man ser ju det man vill se. Dessutom vill jag gärna tro att OM Bella iscensatt det så är hon inte så dum att hon skriver det själv.
   Och OM det är så att Bella iscensatt det själv så kan det vara att hon inte slår på stortrumman och skriver en mer hotfull lapp eftersom det då in de facto är ett brott och:
   1. Blir hon påkommen att ”hota sig själv” är det allvarligare följder
   2. Hon bör ha polisanmält/få övervakningsfilmer och det framstår som konstigt om hon INTE polisanmäler ett regelrätt hot

   Men jag tor varken A eller B utan bevis. Jag bryr mig inte heller om att hon ens fått lappen. Hon har ändå varit fejk alltför många gånger för att jag ens ska orka bry mig. Det var heller inget hot, om än obehagligt såklart. Hon är en stor kvinna och klarar sig själv – det är bara att polisanmäla och låta de sköta ärendet istället för att snyfta på sociala medier 🙂

   Svara

    Sant att man kanske inte skulle skirva mer hotfullt för att man inte vill att det ska bli allt för stor grej.

    Jag bryr mig inte heller så mycket om Bella och tycker väl det känns långsökt att hon skulle skriva en lapp själv. Men desto mer nyfiken på Bloggbevaknings u-sväng och vad som egentligen hände där!

    Svara

    Bella polisanmäler inte längre. Hon har inget förtroende för polis utan tar allt sådant genom sitt privata vaktbolag då hon anser att inget händer hos polisen. Så Och klart man vill ”grina” på sociala medier ibland. Gör en poäng av att det här inte är okej. Nånstans går ju gränsen när en människa kanske får nog och säger ifrån.

    Sen är jag av åsikten, sen hennes pinsamma poddmedverkan, precis som alla andra normalbegåvade att helt oberoende av lappens äkthet finns ”grina ut”-inlägget för ett syfte. Syftet att vända situationen till att det är synd om henne i den här granskningen och ta fokus från att hon är påkommen med massa fuffens och att styra sina läsare att ha en viss attityd gentemot henne inför dagens nya produktsläpp. Det är inget man ens behöver fundera över, det är bara Isabella som gör exakt det hon säger att hon gör liksom.

    Svara

    Vilket brott menar du att man begår om man skriver en hotlapp till sig själv? Eller menar du i kombination med att lägga ut lappen i en blogg? Vilket brott är det då man begår, tänker du? Risk för att det här låter störigt, men det är inte min mening, jag är uppriktigt nyfiken! 🙂

    Svara

   Min teori:

   Bella har skrivit en lapp till Camilla. Vad det kan stå i den kan jag bara spekulera i. Eventuellt detta:
   – Sänker dig snart med mitt ego
   – Har större ego än du!
   – Ingen vill läsa om din tjocka katt!
   – Ja, jag fattar – du har bott i usa!!!!!

   Tror 100% serri på min teori fram tills att Camilla bevisar att jag har fel.

   Svara

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Svara

    😂👌 ”Bella har skrivit en lapp” 😂

    Svara

   Så tydligt också att Bella inte skrivit inlägget själv. ”Du unnar dig en smoothie efter jobbet och känner den varma energin bubbla upp när vitaminerna sprids ända ut i fingerspetsarna samtidigt som du går mot garaget”.. haha ok..

   Svara

  Har aldrig förstått alla dessa sårade människor som skriker ”kopiering!” och ”sno design” över så pass generella plagg som 99% av alla plagg faktiskt är. Baddräkterna är inget unikt. Ingen har ”snott” – den slags designen har man ju sett många gånger förr. Blir bara löjligt i mina ögon när man tror att sina generella och rätt fantasilösa plagg är så pass unika att INGEN någonsin hade kunnat komma på den idén (fast andra gjort det förr till och med) och att den andra således måste vara kopierad med vilje. Inget fel på designen – inte som att de flesta vill gå runt med unika plagg ala lady-gaga-köttklänning, men designen är inte speciell eller unik.

  Svara

  Köpte en mer eller mindre likadan förra året på Nelly (eller om det var Zalando). Var i alla fall ett väldigt vanligt märke när en köper badkläder. Så modellen finns överallt speciellt nu när trenden är bara axlar. Inte så originellt helt enkelt.

  Svara

  Det är inget nytt fenomen. Kenza kopierar alltid. Vilken tur att jag inte badar eller solar för min cellulitröv och andra celluliter hade varit allt annat än snyggt i dessa!

  Svara

  OT:

  Bella lanserar sig själv som beauty tech entreprenör.

  Det enda tech som går att hitta i deras verksamhet är att de säljer sina produkter online.

  Med den logiken är alla företagare som promotar sina produkter/tjänster digitalt tech-entreprenörer.

  Vad tycker riktiga tech-entreprenörer om det?

  Svara

  Tycker sånt här är på samma nivå som om någon skulle skrika PLAGIAAAAT till en T-shirt med ett hjärta på som ”designern” jobbat sååååå länge med…

  Svara

  Är ens baddräkt snyggt på vuxna människor? Kan inte bestämma mig

  Svara

  Ett värre exempel är i så fall Cecilia Blankens sko som ser ut som ett monsterablad (och som de fått mycket beröm för) https://cdn.shopify.com/s/files/1/0448/1049/products/BLANKENS_THESUNDAYMONSTERA2.jpg?v=1515446800 som är en exakt kopia av en sko från Charlotte Olympia https://i.pinimg.com/originals/09/1a/0b/091a0ba0b211866971e51e726edca84b.jpg
  Exakt likadan sko såvitt jag kan se.

  Svara

   Ja, DÄR kan man börja snacka om eventuell plagiering. Sjukt fina skor förövrigt!

   Svara

  Gäller att inte ramla i vattnet med den baddräkten.. lär ju blir skapligt problem att simma om man inte kan röra armarna?

  Svara

  Designen är ju oerhört unik 🙄

  Svara

  Om Matilda Djerfs baddräkt skulle vara skyddad skulle den ha mönsterskydd. För att få mönsterskydd krävs (enligt mönsterskyddslagen 2 §) att mönstret är nytt och särpräglat.
  Ett mönster anses som nytt om inget identiskt mönster har gjorts allmänt tillgängligt före dagen för registreringsansökan.
  Ett mönster anses ha särprägel om en kunnig användares helhetsintryck av mönstret skiljer sig från helhetsintrycket av varje annat mönster som har gjorts allmänt tillgängligt före den dag som anges i andra stycket. Vid bedömningen av om mönstret har särprägel skall hänsyn tas till det variationsutrymme som funnits för formgivaren vid framtagandet av mönstret.

  Alltså: det får inte finnas en enda baddräkt som har gjorts tillgängligt innan Matilda Djerfs baddräkt, som liknar hennes så mycket att ”en kunnig användare av baddräkter” får samma helhetsintryck av dem. Med tanke på hur enkel designen är tvivlar jag på att det inte skulle ha funnits en liknande innan hon gjorde sin.

  Svara

  Matilda Djerf har kopierat baddräkten från asos som kom ut för mer än ett år sedan 😂 sjukt att påstå att hon har lagt såååå mycket jobb och tid på den ”designen”. Pinsamt av henne…

  Svara

   Matildas baddräkt kom förra året.

   Svara

    Då kom dom ut samtidigt men hursomhelst är det ingen unik design som hon kan påstå att hon kommit på helt själv..

    Svara

  Ifall nån är sugen på Ivyrevels solglasögon ”Heartbreaker” men inte vill betala 299 kr, så finns det exakt likadana på Junkyard för 99 kr:
  https://www.junkyard.se/solglasogon-hearts-on-fire-1

  Svara

  Fan va modigt att bära vit baddräkt..

  Svara

  Hvala. Vse zelo uporabno ❤cialis cheap

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.