Jon Olssons härligt nytänkande svensexa

Jag vet inte riktigt vad jag tycker är mest osmakligt i den här videon från Jon Olssons svensexa, så jag kommer rada upp några punkter så kan väl ni säga vad ni tycker om dem?

– Att 2018 tycka att strippor är det festligaste man kan inleda en svensexa med?
– Att vännerna binder fast Jon på en stol med ögonbindel och filmar när en strippa kör upp röven i ansiktet på honom?
– Att de sitter uppradade och applåderar när en strippa verkar vara helt naken och det kommer i en till tjej som ser lite annorlunda ut än den tjej som nu är komplett naken. Gympadojjor istället för stilettklackar bland annat och jag har svårt att de vad hon skulle ha för syfte här om inte för att klä av sig?
– Att de filmar alltsammans?
– Att Jon glatt inkluderar detta i videon vid klippning?
– Att det är Jannis pappa som verkar ha styrt upp alltsammans?

Videon här nedan startar när Jon sitter fastbunden på en stol med ögonbindel.
Mycket nöje eller nått.

Kommentarerna under videon är nästan det absolut sorgligaste av allt. 
Unga killar som tycker att Jannis pappa och faktumet att han verkar ha anlitat stripporna är det coolaste de någonsin hört och att detta får dem att också vilja gifta sig.

532 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Avsmak. Dålig fantasi.

  Svara

   CamCam, varför har du lagt inlägget under kategori Janni Delér? Jon Olson är en influencer, varför inte placera inlägget i hans kategori? Ska hans blivande fru behöva ta ansvar för sin pappas extremt dåliga smak och sin fästmans dåliga omdöme?

   Svara

  Äsch ingen Vigge! Hade det varit en kvinna med manlig strippa hade folk hejjat på för fulla muggar… Blä för hyckleri!

  Svara

   Hade folk inte alls det.

   Svara

   Var ser du folk heja på manliga strippor för fulla muggar? Visa mig gärna för jag ser det aldrig.

   Svara

    Tillägg: då menar jag alltså var du ser de som är emot kvinnliga strippor men hyllar manliga eftersom du talar om hyckleri.

    Svara

    Titta på Magic Mike

    Svara

     HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

     Svara

     Pretty woman då?

     Svara

      Pretty woman handlar om prostitution. Och filmen är 28 år gammal, den kom 1990 och har problematiseras många gånger sedan dess.

      Svara

       När Pernilla Wahlgren fick manliga strippor på sin fest exempelvis.

       Svara

        Ja men hon hade ingen stackars snart make/fru sittandes någonstans förmodligen ovetandes om att ens blivande make/maka hade en strippa i knät. Nä, hade det där varit min blivande man och svärfar hade jag tackar för mig och letat efter bättre material.

        Svara

         Det är hennes blivande man och hennes egen pappa

         Svara

         Komma jons senaste vlogg. Där berättar janni om att hon visste om allting.

         Svara

   Jag kan lova dig att de allra flesta svenska kvinnor inte hade tänkt tanken på att anlita (/hyra?) manliga strippor till en möhippa. Jag hade i alla fall tagit väldigt illa upp om någon väninna till mig kommit på den idén till min möhippa.

   Svara

    Haha men vad lever du i för tråkiga och pryda kretsar? Jag ”fick” en manlig strippa på min möhippa, askul! 😄

    Svara

     Ja, för allt som inte innehåller strippor är ju ’tråkiga och pryda’ sammanhang… Jag har tydligen aldrig haft ’askul’ i hela mitt liv – tack för tipset!

     Svara

     Jag tycker att du ska titta på en brittisk dokumentärserie om strippade. ”Askul” är inte det första jag tänker på…

     Här är en länk
     https://youtu.be/wAR6FS8sOQI

     Svara

      Nu är inte alla strippor helt sönderknarkade och olyckliga. Säger inte att alla är lyckliga heller. Jag råkar känna alla tjejer som jobbar på en stor klubb i sverige. De har askul. (Vi har askul då jag jobbar där med, inte som strippa just utan jag har en annan anställning) Varför kan man inte bara inse att strippor är precis som alla andra. De går till jobbet och sen går de hem. Vad är det som är konstigt?

      Svara

       Och klubbarna existerar för att för att män besöker dom. (Lugna er inteallamän, jag skrev ”män besöker dom” inte ”varenda enskild jäkla man besöker dom”)

       Svara

        Ja, tjejerna tjänar helt sjuka pengar. Som de får män att betala. För en dans. Så sjukt att män kan bli så lurade egentligen.(Det finns kameror överallt plus larmknappar.) jag jobbar på många ställen men känner mig säkrast på strippklubben.

        Svara

         Måste vara därför så många män söker sig dit, viktigt med säkerhetstänk i dessa tider.

         Det är en jävligt smutsig bransch där det på många ställen är ljusskygga förhållanden (tveksamma ägerförhållanden, svarta pengar, utnyttjande av billig arbetskraft) och förekommer prostitution.

         Svara

         På smutsiga klubbar finns det absolut prostitution, skumma ägare & svarta pengar. Men det finns det på nattklubbar med. (Jag har 1000 gånger värre historier om nattklubbar än strippklubbar) åker man utomlands till en strippklubb är det inte ens i närheten så rent som det är i sverige. Utomlands är det riktigt äckligt. I sverige är det inte alls det.

         Svara

         Ja, det är syndast om männen – alltid! Tänk va, så lurade de blir, stackarna! Speciellt om de ’måste’ gå på strippklubb för att de inte ’får nåt’ där hemma, jättejättesynd om såna killar…

         Svara

         Va?
         Det är ingenstans synd om män som går på strippklubb? Tycker mest de är patetiska då det ändå inte ger dom något? Jag förstår egentligen inte syftet med att gå dit. De får inte ta på varken tjejer eller sig själva så varför spendera pengar?

         Svara

   Ja, för det är ju ett potentiellt men icke-existerande hyckleri som är det viktigaste att fokusera på, alltid…
   #inteallamän men #precisallaALLAkvinnor så fort män beter sig som äckliga, dåliga ursäkter till människor…

   Svara

   Vilka möhippor har du varit på? Eller räknar du alla du själv organiserat?
   Själv har jag aldrig hört om någon som hejjar på manliga strippor på en möhippa.

   Svara

    Phoebe?

    Svara

    Camcam så du inte Wahlgrens värld när Bianca hade hyrt in Karl of Sweden till sin mamma. ALLA hejade på, kom igen nu Britt-Marie.

    Svara

     Och där kom den obligatoriska ”jag vet faktiskt en kvinna som…” för att flytta fokus från hur män beter sig. Klassisk men helt onödig i sammanhanget.

     Svara

      Knappast onödigt att visa att folk från båda könen uppskattar denna underhållning.

      Svara

       Nej men att peka på enskilda individer när man pratar om grupper är onödigt.

       Vad är störst samhällsproblem? Mäns kvinnosyn eller enskilda kvinnors syn på män? Och vad är de två grundat i och vilka konsekvenser får de? (Ledtråd: mäns hat mot kvinnor leder till psykisk och fysisk misshandel, förtryck, sexuella övergrepp, våldtäkt, mord, diskriminering osv. Kvinnors ”hat” mot män leder till att dessa kvinnor pratar om vad mäns kvinnohat får för konsekvenser. Nej inte alla män men gruppen män)

       Svara

        Jag har inga siffror om män och strippor, har du?
        Resten av din rant är irrelevant.

        Svara

         Ok. Skönt att leva i din bubbla

         Svara

        Ta inte i så att du spricker, hat, psykisk och fysisk misshandel och mord? det är alltså dom parallellerna du drar från att ha en strippa på en svensexa?

        Sen när vi kvinnor gör samma ”fel” så leder det endast till att vi pratar om kvinnohat ”okej”.
        Snacka om dubbelmoral, alla kvinnor är goda och det försegår aldrig varken fysisk eller psykisk misshandel från oss kvinnor….

        Svara

         Oj, du läste verkligen inte vad jag skrev innan du blev upprörd!? Jag pratade om mäns kvinnosyn vilket innefattar mycket mer än strippor specifikt men strippor är en del av det stora problemet. Googla våldspyramiden om du vill veta mer. Ha det gott!

         Svara

         Hört om våldspyramiden?
         Sexism och objektifiering är inte ’samma sak’ som mord, vilket väl ingen påstått, men del av en struktur som i sin yttersta konsekvens leder till dessa hatbrott:

         http://utrymmet.se/artikel/detborjarmedmig/bilaga-1-valdspyramiden/

         Svara

         Våldspyramiden är rent nonsens.

         Svara

      Chippendales någon?

      Svara

     Nina: Jag är lite på din sida. Många som tycker att det är deras tur nu att få titta på lite stripp som motvikt för alla år som män gjort detsamma.

     Sedan så ska vi inte glömma alla som rusade iväg till Ladys Night. Gick väldigt bra för den turnén i många många år.

     Svara

      Det är ju det jag säger HYCKLERI!!

      Svara

      Problemet ligger väl snarare i könsmaktsordningen. En manlig strippa och en kvinnlig strippa är inte i samma situation och framför allt inte i samma position sett till sina ”kunder”.

      Svara

       Absolut. Håller helt med.

       Men det fråntar inte dubbelmoralen hos vissa.

       Svara

        Jag tror inte att det är samma kvinnor som är emot kvinnliga strippor som också är för de manliga. Men jag kan ju ha fel.

        Svara

         Både och enligt min erfarenhet. Som du såg ovan så rättfärdigar vissa det med att mannen inte är lika mycket utsatt och i samhället i stort inte ses som ett objekt på samma sätt.

         Jag har på vissa feminist sidor sett hela kommentarsfält där jag vet att vissa lever i förhållanden gå igång på nakna män i filmer mm.

         Svara

         Förlåt, jag förstår inte din sista poäng. Som feminist kan man väl gå igång på nakna män som man inte är i ett förhållande med? Gissar att jag missförstod dig☺ som sagt, jag vet inte utan utgår från hur det brukar låta i de kvinnliga kretsar jag själv har erfarenhet av.

         Svara

         Anonym 11:55
         Vet inte om du missförstod men jag har problem med kvinnor som anser det som fel att de ses på som objekt och sedan pratar om män på samma sätt. Som raljerar över hur de skulle vilja att vissa män ska klä av sig naken framför dem.

         Antigen är det ok att prata och tycka så om alla eller ingen. Annat är just den berömda dubbelmoralen.

         Svara

        Förtydligande. Ditt argument ovan även att det stämmer används som ett rättfärdigande för att få lov att med bättre samvete titta på stripp. Det tycker jag är ett ”fult” sätt att lura sig själv till att tycka att det man gör är mer ok för det. Det tycker inte jag. Jag tycker att det lika mycket är ett sätt att underblåsa att sex går att köpa för pengar.

        Svara

         Jag rättfärdigar inte någonting men jag menar att man inte kan jämföra de två grupperna rakt av då de är i olika positioner där ena är mer utsatt än den andra.

         Svara

         Nej, den ena gruppen är inte mer utsatt än den andra.

         Svara

         Anonym 12:52
         Jag menar inte på att du är en av dem som rättfärdigar det.

         Men självklart går det i vissa aspekter att jämföra rakt av. Det handlar bägge om att objektifiera avhumanisera och köpa någons sex. Hur utsatt den ena är över den andre avsäger sig inte det faktumet.

         Svara

      Och ladys night = stripp? Snälla.

      Ni som pratar om hyckleri. Kan ni inte se skillnaden på manliga/kvinnliga strippor? Vem har makten? MÄNNEN. I båda leden. Be en manlig respektive kvinnlig strippa berätta om de negativa upplevelser de har av sina kunder och jag lovar er att ni får helt olika svar. Kvinnorna är i en underlägsen position i männens sällskap, så är det bara. En manlig strippa har fortfarande makten hur många kvinnor han än har i sitt sällskap, för att de just är kvinnor. Plus att de flesta kvinnorna inte ser på de manliga stripporna som ett sexuellt objekt på samma vis som en kvinna blir tittad på av män. Därav skillnaden!

      Svara

       Nej det var värre…

       ”Ladies night bjöd på mer än show, innan showtime var det mingel, karaoke och reklammontrar på plats. Bland annat ett sängföretag, med en ung karl i sängen, som kvinnorna fick provligga – ja, sängen alltså. Överhört från äldre kvinna i kort kjol ”Skit i sängen, det är karln jag vill ha”.”

       En grej bland mycket.

       Svara

        Föll bort…,

        ”Det var 90 minuters östrogenexplosion från de 4 500 kvinnorna som såg på showen. Skönsång, sexskämt och naket av folkkära manliga artister. Är det vad kvinnor vill ha? av jublet att döma – ja.”

        Svara

         Jag har aldrig sett så mycket dubbelmoral hyckleri från ett helt land inklusive pressen där allt rättfärdigades för att rollerna var omvända. Det hyllades och försvarades av många och rent ärligt så äcklade det mig.

         Svara

         Och du korvbröd är ett klassiskt exempel på att vilja rättfärdiga det genom ett svagt argument om maktförhållanden.

         Ladys night är något av det svinigaste jag sett i Svergie. Män erkänner iaf vad de håller på med. Kvinnorna som gick försökte skönskriva det.

         Svara

         Trodde du levt livet, var beläst och varit runt omkring och upplevt mycket, men detta är alltså ditt klimax av dubbelmoral och hyckleri? Det värsta exemplet du någonsin sett? Grattis till din skyddade verkstad!

         Svara

         ’Män erkänner iaf vad de håller på med.’
         Menar du nu ’kulturprofilen’, Madsen, Virtanen eller nån av de andra sköna snubbarna?
         Ja, ja, tycker mest synd om er som till varje pris måste ’bevisa’ att kvinnor minsann är de svinigaste i världen…

         Svara

         ”detta är alltså ditt klimax av dubbelmoral och hyckleri? ”

         Det har jag inte sagt. Ta inte i nu i ditt försvar av kvinnor som beter sig som männen ni förkastar.

         Svara

         Du tycker alltså att en show där svenska manliga artister uppträder, inte naket, ett sängföretags reklam där kvinnor får lägga sig bredvid en man i en säng, är värre än strippindustrin? Vem har makten i denna situation tror du? Jag berättar, mannen. Du väljer även att ta ett exempel om en äldre kvinna som uttrycker att hon vill ha mannen i sängen, och du väljer att kommentera hennes klädsel. Mysigt. Jag har aldrig varit på strippklubb, men jag kan ju utan att tveka säga att jag tror det är det snällaste någon man skulle kunna uttrycka sig där om kvinnorna 🙊

         Svara

         …:Självklart var det dem jag menade och inte dem som går på strippklubb. 🙄🤦‍♀️

         Ska jag tolka din och andras rant mot mig som att ni har köpt vissa biljetter och gått på föreställningen?

         Vi säger så…

         Svara

         Det sa du ju visst, fem minuter innan du hävdar att du aldrig har sagt detta (din vanliga strategi dock, så inte förvånad).

         TRH 12:37
         ’Jag har aldrig sett så mycket dubbelmoral hyckleri ’

         TRH 12:42
         ’Det har jag inte sagt.’

         Nytt rekord!

         Svara

         (I)

         Du har faktiskt rätt. Jag skrev det. Det var inte det jag tänkte skriva.

         Så ber om ursäkt för överdrift. (Det föll bort en rad men det kan kvitta.)

         Svara

         Absolut har jag gått på föreställningen, tillsammans med min fina mamma. Publiken var glad, sjöng och dansade med i låtarna (som sjöngs av påklädda män), skrattade åt skämten som drogs och det var väldigt härlig stämning utan någon som helst sexuell ”östrogenexplosion”. Ungefär som vilken konsert som helst. Kanske lite mysigare eftersom jag denna kväll slapp bli tafsad på av någon man (händer väldigt ofta på konserter där alkohol är inblandat). Därav blir jag väldigt frustrerad att du väljer att jämföra denna show med stripp!

         Svara

         TRH 12:47
         Åh, där fick du mig – ja, jag var ’den äldre kvinnan i kort kjol’, jag erkänner!
         (not, men härlig argumentation..)

         Svara

         Trh, att tro att de män som går på strippklubbar är öppna och ärliga med det är bara naivt att tro. Jag har svårt att tro att klubbarna skulle gå runt om de endast besöktes av de som erkänner det. En av tio män köper sex, är de öppna och ärliga med det också tror du?

         Svara

         Korvbröd: Ja det var ju en föreställning där de flaggade för att det inte skulle vara naket och att om man kom så kunde man bli besviken.

         Så det var kanske den du gick på.

         Svara

         Och vadå ’männen är i alla fall ärliga och erkänner vad de gör’?
         Min sambo berättade att på en affärsresa han var med på gick samtliga, utom han, på strippklubb efter middagen (han tyckte det var extremt motbjudande och har fått en helt annan syn på flera av dessa män – applådera den fiiina mannen!). Tror ingen av de männen är särskilt öppna med det…

         Svara

         …. Ha ha ha du ser. Inte ALLA män. Inte din gullplutt inte. 😂😂

         Om man följde din restirik så ljög sannolikt din man för dig och gick på klubben med låtsades om för dig att han inte gjorde eller ville det. 😉

         Nä men ärligt. Jag tror på din man. Jag tror inte att han gick.
         Jag tror inte på dina överdrifter.

         Svara

         Retorik*

         Svara

         Visste att det skulle komma, ganska förutsägbart… men nu var det så jag fick veta att dessa män, varav jag känner flera, gick på strippklubb – just för att de troligen inte hade varit lika öppna och härligt, manligt ärliga med det om jag, eller deras fruar, varit med på resan.
         Vilka överdrifter? Du menar att ’män är ärliga’ med sina eskapader (för att använda kulturprofillingo) och jag säger inte alla män… vari ligger överdriften?

         Svara

         … svar hamnade tyvärr i modd. Testar att publicera längst ned annars får vi vänta till CamCam tittar in.

         Svara

         TRH: me too…

         Svara

         Är det dina egna ord eller något du hittat på nätet? Har svårt tro att Eric Saade och Martin Stenmark med flera sprungit runt i små speedos och juckat mot äldre damer i korta skinnkjolar…men vem vet. Jag har ju aldrig varit där.

         Svara

         IRA Sjävklart inte mina egna ord. Det stod i corren.

         Ang Stenmarck…

         https://www.expressen.se/noje/extra/martin-stenmarck-dansade-naken/

         De tog upp kvinnor på scenen…

         Svara

         ”Skönsång, sexskämt och naket av folkkära manliga artister. ”

         ”Det är nionde året som Ladies night är ute på turné. För mig var det första gången. Jag chockades lite av alla kvinnors törst efter bara manliga magar och tillhörande snygga rumpor.”

         Här har du en samling länkar …

         https://www.vaxjolakers.se/artikel/pqnmains3-4af7d/ladies-night-pa-fredag

         Svara

         TRH: Från vem av oss andra här skulle du godta Expressen som pålitlig källa?

         Svara

         Eller växjö lakers.. hockeykulturen är ju inte direkt känd för sin öppna och ickesunkiga atmosfär…

         Svara

         …:Beror på vad vi pratar om eller hur? Nu har jag gett en mängd länkar till många tidningar som säger samma sak. Tror knappast Life Science eller Nature skulle ta upp detta. 🙄

         Försöker du säga att män inte strippar? Framförallt om de är kändisar? Eller vad håller du/ ni på med här?

         Strutsen verkar vara mottot idag.

         Svara

         Vad försöker du själv säga? Att kvinnors sexualisering av män är lika utbredd och farlig som mäns objektifiering och sexualisering av kvinnor? Genom att använda populistiskt och spekulativt skrivna artiklar från kvällspressen…

         Svara

         Men vänta va? Du länkar till en artikel om Martin Stenmarck som ”bevis” att han skulle strippat på ladies night, men allt artikeln säger är att han dansat naken på svampen på Stureplan för att han vann melodifestivalen? Förlåt men ser inget samband 🙊 vi får väl enas om att vara oeniga.

         Svara

        ’äldre kvinna i kort kjol’ – ja, verkligen fantastisk journalistisk insats från vem det nu är du citerar och vad nu du menar detta ska bevisa…

        Svara

         Att det ställdes fram en säng med lättklädd man i som kvinnor fick krypa ned i.

         Svara

         Hahaha ”Alla utom honom”?
         Absolut. Han gick hem ensam och kollade på bolibompa.

         Svara

         Han är inte svensk så skulle inte få så mycket ut av bolibompa, men ja, han hade föredragit det framför strippklubb…

         Svara

         Ok, vi säger så. Vad har etnicitet med något att göra?

         Svara

         Haha, ingen här pratar väl etnicitet?!
         Du föreslog bolibompa och han är inte svenskSPRÅKIG, men visst, det är ju mycket svängig musik som han kanske uppskattat ändå…

         Svara

        Jämför du på riktigt Ladies night med en strippa? På Ladies night uppträder välavlönade och namntunga artister som har valet att stå på scen och valet att bestämma vad som händer på den scenen. En kvinnlig strippa är sällan välavlönad eller i maktposition. Den utsatthet en ensam strippande kvinna på en fest med 30 dyngraka män upplever, hoppas jag du aldrig någonsin tvingas utsättas för. Det är nog få som väljer det yrket pga en passion för att dansa naken. Snarare är det en snabb utväg eller ett sätt att straffa sig själv. ”Den lyckliga horan” (nej, strippa är inte = hora, vet det) är en så fet och tragisk myt.

        Det här är right up there med folk som skriker ”kvinnor slår också” när man diskuterar våld i nära relationer.

        Svara

     Hej Becky-Nina!

     Svara

     Ja eller på Sofia Wistams 50-årsfest var det en inhyrd manlig strippa.
     Är väl ingen big deal kan jag tycka.

     Svara

      Jag tycker det. Men att hävda att inte kvinnor är lika goda kålsupare är en för mycket för mig.

      Svara

       Är de rädd inte få lördagsgodis av din pappa?

       Svara

     Men det är också skillnad på att vara singel och att vara i ett förhållande när man tar emot/erbjuds en strippa (oavsett kön)

     Svara

      Lite. Men inte så mycket tycker jag. Sunkig syn på människor i stort att understödja det tycker jag.

      Svara

   Manliga strippor riskerar inte att utnyttjas sexuellt av fulla gäster i samma utsträckning som kvinnliga. Manliga strippor ses av de flesta som en ”kul grej”, inte som en sexfantasi/tillfälle att utnyttja. Kvinnor som jobbar inom sexindustrin har i större utsträckning än andra kvinnor utsatts för sexuella övergrepp i barndomen. Jag har aldrig sett en möhippa som tar in en manlig strippa och sen en tjock manlig strippa så alla kan vrålskratta åt honom. Att se kvinnor som en handelsvara försvårar arbetet med jämställdhet.

   Ska jag fortsätta? Spyr på det här klippet. Skulle inte ta i kräken ens med skyddshandskar på.

   Svara

   Du kanske blandar ihop det med att om en tjej klätt av sig och dansat runt under parollen att hon älskar sin kropp hade en del hejat på?

   Att betala för att någon ska klä av sig är inget som hejas på oavsett kön på de inblandade, nej.

   Svara

   VI hyrde in en manlig strippa till min kompis möhippa. Kostade skjortan men var askul och så värt pengarna. Hela grejen filmades också. 😀

   Svara

   Nu gillar jag inte detta med stripporna…
   Men förstår vad du pratar om… För jag har reagerat många gånger på tv program där om det kommer in vältränade män med bar överkropp, då beter sig vissa damer väldigt på det och, det brukar tom visst vara fritt fram för dem att gå fram och klämma och känna… Och framför allt prata om dem på ett rätt objektiferande sätt…
   Sen förstår jag att kvinnan har blivit objektiferande på ett större och djupare plan under hela historien.

   Jag är inte den bästa på att uttrycka vad jag tänker….

   Svara

    Precis. Det är som att allt som gjorts mot kvinnor skulle göras ogjort om män behandlas lika illa.

    Svara

  Jag ställer mig en fråga om och om igen, varje dag. Frågan lyder: Vad är det för jävla fel på folk?

  Svara

   Mycket.

   Svara

   Män framför allt

   Svara

    3…2…1

    Svara

     INTE ALLA MÄN!!!!!

     Svara

      #ironi

      Svara

       HAHAHA

       Svara

  Extremt osmakligt. Så mycket pengar och så stort inflytande som spenderas på denna skit gör mig förbannad. VARFÖR måste deras svensexa innehålla strippor och 100 flaskor dompa? Och om man nu prompt ska ha det, VARFÖR stolt visa upp det i en vlogg som kommer nå en stor och extremt lättpåverkad målgrupp? (unga killar med Jon som förebild, har själv flera sådana i min närhet). Trodde i min naivitet att Jon hade bättre omdöme…

  Svara

  Nu lägger vi ner konceptet män tycker jag. Bete er som folk för fan

  Svara

   Hur så? De flesta män beter sig inte såhär.

   Svara

    Och där kom ”inte alla män!” 😂

    Svara

     Hihi fast du sa faktiskt ”konceptet män” vilket måste betyda alla män? 😛

     Svara

     Det tog ändå 16 minuter… lite långsamma reaktioner från #inteallamän-klubben idag, för mycket dompa igår, kanske..?

     Svara

     Det är ju fakta. Förstår dock om hatfeministerna får kortslutning i hjärnan av sånt.

     Svara

      Haha, hatfeminister! Mitt nya uttryck. – Hej, är du feminist? – Nix, men jag är en HATFEMINIST!!!

      Svara

       Och jag är rabiesfeminist! Uttryck myntat av Blondinbella, true story.

       Svara

        JAAA!

        Svara

      Ugh. ALLA vet att det inte är ALLA män. Men att peta in det hela tiden i diskussioner ger ingenting. Det är inte frågan på bordet, det var aldrig frågan, ingen trodde det så varför känner du att det varje gång måste flikas in? Sluta distrahera. Comic på det? Såklart!: https://timedotcom.files.wordpress.com/2014/04/2014-04-10-pltm196.jpg?w=560

      Svara

       Men vad ger en kommentar som ”lägg ner konceptet män”?

       Svara

        Den traditionella mansrollen är antagligen det som åsyftas. Den rollen som inte bara ställer till med nästan allt våld i världen, både mot män, kvinnor och barn, men ÄVEN är skadlig för männen själv. Det finns hur många studier som helst på att mäns psykiska hälsa är sämre än kvinnors, bl a pga av att de här sämre sociala nätverk än kvinnor vilket gör att de är sårbarare vid skilsmässor etc.

        Svara

         Fast hon skrev ”konceptet män” inte ”den traditionella mansrollen”.

         Svara

         Är det då därför kvinnor upptar störst och flest resurser inom psykiatrin?

         Svara

         Anders, finns statistik på psykisk ohälsa. Bland annat så är totala suicidtalet för män 2.3 gånger högre än för kvinnor och är även högre för män än kvinnor i samtliga åldersgrupper förutom <15 år. (Från statistik 2016: https://www.folkhalsomyndigheten.se/suicidprevention/statistik-om-suicid/) Har du siffror på vilka som tar upp flest resurser inom psykiatrin eller killgissar du? Vore även bra om de män som mådde dåligt kunde söka hjälp, tyvärr uppmuntras inte det i en patriarkal machokultur.

         Svara

        Hur kan du säga så? Jag jobbade på den i TIMMAR!!! och publicerade den på denna akademiska plattform.

        Svara

      Inte alla hatfeminister 😉

      Svara

       ’Jag känner faktiskt flera snälla hatfeminister!’

       Svara

       Alltså, vet ni att ’hat’ faktiskt betyder hatt på engelska!?
       Tycker inte det är ett ord som vi borde använda…

       Svara

    😂”Inte alla määään!!!”

    Svara

    Jo, alla män. Alla män är problematiska.

    Svara

    Jag håller med. Vad skulle ni tycka om att bli hopfösta med alla andra kvinnor, studenter, vänsterhänta etc där vissa har begått något otrevligt men alla blir stämplade som idioter.

    Lägg skulden på de som genomför det klandervärda istället. Att beskylla alla i en grupp för vissa personers beteenden är ju precis samma mekanismer som ligger bakom rasism.

    Svara

     Jag håller alltså med Anonym 11:10.

     Svara

     Jag blir ihopföst med andra kvinnor hela tiden. Och behandlad förjävligt just att jag är kvinna. Varför ska jag vara superförsiktig när jag pratar om män? Det är inte ett dugg synd om dom. Skulle något säga ”lägg ner konceptet vita människor” skulle jag inte ta illa upp eftersom jag vet att jag är del av ett förtryck. Man kan vara det utan att tycka sjukt synd om sig själv som blir anklagad.

     Svara

      Precis detta ! Tack Frida!

      Svara

      👏👏👏❤

      Svara

      Jag tycker snarare att om man själv blivit utsatt för fördomar pga kvinna, religion etc så borde man anstränga sig för att inte utsätta andra för samma sak.

      Annars skulle t. ex de som blivit utsatta för rasism själva bli sexister eller håna homosexuella för att de har “lärt sig” att det är rätt att generalisera.

      Återigen, det är knappast alla män som har behandlat dig illa?

      Svara

       Eller så höjer man rösten och berättar om de fördomar/förtryck/diskimineringar en grupp utsätter en för. (Ja, grupp. Nej, inte alla individer i gruppen)

       Svara

        Allt med måtta. Ibland så underlättats det så klart att generalisera. Blir stört omöjligt att diskutera problem annars. Men som sagt. Med måtta.

        Svara

         Ja klart vi ska vara måttfulla. Vi diskuterade oss fram till rösträtt mm. Tänk om män kunde bli måttfulla med våld t ex. Helt snedvridet att denna diskussion kommit att handla om kvinnor som nån gång tittat på en manlig strippa eller Chippendales. Ser ni inte systematiken och maktstrukturen, really. Jämför ni på riktigt Chippendales med alla sjaskiga strippbarer världen över där det jobbar kvinnor som kanske inte har något annat val för att försörja sig?

         Svara

         Tack Marja…

         Svara

        Jag som kvinna har också blivit diskriminerad av män, men inte av gruppen “män” utan av enskilda individer.

        Det skulle aldrig falla mig in att straffa andra män för det, precis som jag aldrig skulle ta på mig skuld för något vissa kvinnor gör.

        Svara

         Hur blir dessa män straffade an att någon uttalar sig om män istället för ”just dessa män som gjort just det här” då?

         Svara

         På samma sätt som de flesta svenskar skulle ta illa upp av frasen “svenskar är rasister” är det fel att generalisera och beskylla en grupp människor för något vissa individer har gjort.

         Svara

         Vi är alla påverkade av rasistiska strukturer liksom av partriarkala, så inte så väldigt upprörande…

         Svara

         Celine, de flesta skulle nog förstå att man pratar om rasistiska strukturer som faktiskt existerar i sverige och förstå att rasismens existens i det land jag bor i inte per automatik säger att jag är rasist. Men visst finns det alltid de som tar åt sig och hellre vill rentvå sig själva än att lösa den strukturella rasismen.

         Svara

         Inte så väldigt upprörande om någon påpekar fakta, menar jag. Strukturerna är ju extremt upprörande.

         Svara

         Jag tycker inte att det finns ett motsatsförhållande mellan

         A) Beskyll inte hela “grupper” av människor för något som vissa specifika individer har utfört.

         B) Vara motståndare mot rasism.

         Dock kan jag föreställa mig att det kan vara relativt kontraproduktivt att försöka motverka rasism genom att stämpla oskyldiga personer som rasister.

         Svara

         Celine: Jag som vit blir ej kränkt om svarta säger så, eftersom jag förstår vad de menar. Men visst om du blir arg och ledsen och känner dig orättvist behandlad, känn så. Då kanske du förstår hur svarta känner sig som 10000 ggr värre fördomar mot sig.

         Svara

         Jag pratar inte om mig själv och känslor överhuvudtaget utan om logik och kontraproduktiviteten av omotiverade beskyllningar.

         Svara

  Oj, ursäkta men för att återgå till en tidigare diskussion. Detta är definitionen av white trash.

  Svara

   Nej, snarare definitionen av flåsig grabbkultur.

   Svara

    I min värld är (manliga och kvinnliga) strippor och kulturen runt omkring så vulgärt det kan bli.

    Svara

   Snarare ett bevis på att sunkigt beteende blomstrar i alla sammhällsklasser. Kungen är knappast white trash.

   Svara

    Han är ju inte direkt sofistikationen personifierad…

    Svara

  Jag har tidigare haft stor respekt för Jon och all den tid/energi han lägger ner på sina videos. Men detta? Fan, så jävla pubertalt.

  Svara

  Ja fy fan. Så skabbigt, trist, och allmänt risigt på så många sätt. Kvinnosynen, synen på vad som är kul att göra tillsammans i ett killgäng och ja återigen – KVINNOSYNEN. Sen tycker jag att även manliga strippor är vidrigt och jag kan över huvud taget inte förstå varför någon (kvinna som man) skulle vilja ha en naken främling i knäet (varken som en ”kul grej” eller för att man på riktigt tycker att det är sexigt).

  Svara

   Hur är det med din egna kvinnosyn när du kallar de som strippar skabbiga, trista och risiga?

   Svara

    Hon syftade uppenbarligen inte på stripporna utan de som köper in strippor som en kul grej.

    Svara

    Hur är det med läsförståelsen? Nyckelordet står i versaler. Eller leker vi para ihop valfritt adjektiv med random substantiv?

    Svara

  Dinosaurierna/Neandertalarna dog alltså inte ut?!
  Breaking news / stoppa pressarna etc…

  Svara

  Orka moralpaniken… de verkar ha haft en kul dag, vuxna myndiga individer inblandade. Låt folk ha kul på det sätt de vill.

  Svara

   Låt folk ha ”moralpanik” om de vill.

   Svara

   Om de hade hållit det för sig själva och inte lagt upp en video på Youtube, många tittare är unga… Och dessutom reagerar nog många på just de där hejarropen i kommentarerna….

   Svara

  Tja, bevisar väl att man inte nödvändigtvis blir klokare med åldern. Har alltid känt mig obekväm i närheten av denna typ av ”grabbkillar”, unga som gamla. Har aldrig sett poängen med brötigheten, bristen på respekt mot folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet, kvinnosynen ska vi inte prata om. Har alltid varit fascinerad över att kvinnor öht vill ta med tång i denna typ av killar, oavsett hur reklamposteraktigt ”snygga” de är. Men det finns ju en kvinnotyp som matchar dem bra, tänk influencertjej med fokus på utseende, överdrivet långa lösnaglar, löshår, fillers och ankläppar. A match made in heaven.

  Svara

   Fräscht att uppfinna en “kvinnotyp” som du tillskriver vissa egenskaper baserat på deras utseende.

   Svara

  Förlåt men är alla sjukt torra och tråkiga nowdays?

  Svara

   Så bara för att man inte gillar konceptet med strippor så är man torr och tråkig? Trevlig människa du verkar vara.

   Svara

    Ja, är såååå tacksam att Lilo här förklarat för mig – äntligen! – hur man verkligen har kul! Har ju missat såååå många tillfällen att förgylla livet med inhyrda, rumpvickande, bus-insmorda tangamän – visste det var något som saknades i mitt liv, så torrt och tråkigt i alla dessa år…

    Svara

   Ja förhoppningsvis är det bara du som fortfarande tycker det är påhittigt och kul med strippor på en svensexa.

   Svara

    Ja, gud så spännande!

    Svara

   Utöver att jag tycker det är omoraliskt och bla bla bla tycker jag det verkar så sjukt trist. Alltså bara obekvämt och ej givande? Typ lika tråkigt som att supa en hel dag samtidigt som man sitte rock snackar om hur mycket man super och berättar för alla nyanlända att man minsann druckit sen kl 14.

   Svara

   Det är snarare väldigt smaklöst med strippor. Att tycka att det är roligt och underhållande tyder på bristande kunskap om omvärlden för att inte tala om avsaknad av intelligens, stil och sofistikation.

   Svara

  Jag tycker det känns väldigt förlegat (no pun intended) att kvinnor ska klä av sig för att tjäna pengar.
  För att behaga äckel till män 🙂

  Svara

   Och kvinnorna som är på klubbar och tittar? Också äckel?

   Svara

    Ja.

    Svara

   Ja.. jag förstår inte riktigt vad de får ut av det… Gäller även damerna som går på chippendales och tycker att det skulle vara så mycket ”rumsrenare”

   Svara

  Min sambo uttryckte väldigt starkt häromdagen att han inte fattar folk som har strippor på sina svensexor/möhippor. Han sa ”varför ska man gifta sig om man vill se nån annan naken?”, och så sa han att han hoppas jag respekterar hans ståndpunkt till vårt giftermål vilket jag självklart gör och jag kommer inte tillåta manliga strippor heller för hans skull. Dock inser jag att jag har tur med honom…. Känns himla förlegat åt båda hållen.. men denna ”blivande brud” borde ju veta om och vara ok med sånt beteende.

  Svara

   Jag tror faktiskt väldigt många män tycker så men vågar inte säga det för att den man som är starkast i gruppen kanske inte tycker samma och kommer då anklaga honom för att vara homo, impotent etc.

   Det här amerikanska att varje varmblodig man gillar att gå på strippklubb är ett mantra som de kör och försöker hjärntvätta alla andra med för att legitimera deras egna sunkiga beteende. Det är i verkligheten inte alla sant.

   Svara

    Hej trh, din kommentar satte verkligen ord på det han gått igenom. Han har fått ”homo-kommentarer” av vissa av sina kompisar flera ggr. När vi började dejta sa hans ”vänner” att ”du kan ju inte få henne”, allt för att trycka ner honom som om han inte vore tuff(???) nog och då han aldrig tillhört den typiska vidriga bilden av män som många vill upprätthålla. Dock är jag så tacksam för att han är så men det blir ibland som en bubbla då man tror alla är såna för en stund. O nu håller kompisarna käft 🙂

    Svara

   Klok sambo du har!

   Svara

    💝

    Svara

    Ja, låtom oss hylla en (1!) man med normalt common sense och empatisk förmåga!

    Svara

     Ja det är väl sen gammalt att en man endast behöver bete sig hyfsat normalt för att bli hyllad. Han är så fin som hjälper till ibland i sitt eget hem, sitter barnvakt åt sitt eget barn eller inte glömmer bort en årsdag. Tänk om en mamma blev hyllad lika enkelt i stället för att bli skammad för det lilla hon kunde gjort bättre.

     Svara

      Erkänn: LÅT OSS HYLLA MIG FÖR ATT JAG FAKTISKT GÖR 50 % av alla sysslor hemma, give me applåder

      Svara

       Min man fick applåder när han efter ett föräldramöte började plocka bort kaffekopparna…

       Svara

        HAHA på riktigt, shit va kul :’) (Inte kul då men du fattar)

        Min pappa gjorde kaffe och hällde upp till gästerna EN GÅNG (annars gör min mamma det eller vi barnen det i alla andra fall) och inte en enda gäst kunde släppa det resten av kvällen ”VIlken man” ”Äkta förebild” yada yada.

        Svara

         Då har jag en jävla tur vars man gör allt hemma och även betalar alla mina räkningar, och är den som vill kommunicera när vi har problem och lagar mat åt mig varenda jävla dag. Det finns normala män sen finns det faktiskt män som är 1000 ggr bättre än vad jag som kvinna nånsin kommer vara mot honom. Synd att ni inte får uppleva sånt

         Svara

         Du skriver inte för att hylla din man men fortsätter skriva hyllningar till din man för att han gör helt vanliga vuxenting?
         Betalar räkningar och lagar mat – wow! Varje dag? Gissar att han _äter_ mat varje dag också… Torkar han sig i rumpan också, varje dag?!
         Och genom att göra detta är han 1000ggr bättre än dig?
         Jag tycker mer synd om dig faktiskt…

         PS det gör min man också, inklusive dammsuger, tvättar, diskar, duschar etc så jag får faktiskt ’uppleva’ detta stora, en man som beter sig som en anständig människa – det gör honom dock inte 1000ggr bättre än mig, men så är ju jag ett ovanligt lysande exemplar…

         Svara

         Hade Du läst vad jag skrivit hade du fattat att jag ställer mig emot ert ”kvinnor är och män är…” snack. Jag i detta fall har inget emot strippor, min man har. Jag gör inte ett skit hemma han gör, plus betalar allt mitt o lagar all min mat pt mig. Så allt som du säger att ”kvinnor gör” gör inte ALLA kvinnor. Jag försöker säga att VI FINNS OCH VI EXISTERAR OCKSÅ BORTOM ER FEMINISTISKA BUBBLA!

         Svara

         B:
         Vet inte riktigt vad eller vem du skriker på nu?
         Har inte skrivit något som ’kvinnor gör’… bara påpekat att det så fort som (vissa) mäns dåliga beteende påpekas så ska ett (1) gott exempel på man dras fram för att skifta fokus på diskussionen. Min man är också exemplarisk (dvs klarar helt basala saker som att ta hand om sig själv, sina barn och sin bostad) och men jag känner inget behov av att påpeka det helt OT i varenda diskussion som dyker upp…
         Vad vill du vi ska säga? Grattis?

         Svara

         Min kommentar till B försvann?
         Vet inte vem eller vad du skriker på nu?
         Jag säger ju ingenting om vad ’kvinnor gör’, jag påpekar hur symptomatiskt det är att så fort (vissa) mäns tvivelaktiga beteende omhandlas så rycker någon ut med fullständiga anekdotiska berättelser om random mans förträfflighet genom helt normal uppförsel…
         Min man klarar också att sköta sig själv, sina barn och sitt hus utan min hjälp, men jag känner inget behov att påtala det helt OT…

         Svara

         svar i modd…

         Svara

         TRH: me too…

         Svara

         Varför skulle de tv-ars något alldeles fantastiskt att din man gör exakt allt hemma? Min sambo gör också mer än mig, men det skäms jag över och försöker jobba med.

         (Att det existerar män som gör allt i hemmet i en värld med typ 8 miljarder människor, även om motsatsen onekligen är betydligt vanligare, tror jag exakt alla begriper så rekommenderar ingen att stånga sig blodig över att försöka förklara detta.)

         Svara

      Ni läser in något jag inte skrivit. Jag har inget emot strippor och i vårt fall har min sambo det, jag kommer utav respekt för honom inte ha några jävla manliga strippor precis som jag antar att denna JANNI är införstådd med hur hennes respektive tänker och att hon antagligen skiter i att han har det. Sen får ni läsa in vad fan ni vill.

      Svara

       Du skriver att män hyllas för saker som kvinnor gör vardagligen. Jag gör INGET av detta utan han gör allt, jag hyllar inte honom utan försöker belysa ert ”kvinnor gör” ”kvinnor är”!!! Släpp det bara! Jag gör inte något bara för jag är kvinna, jag står inte ut med något bara för att jag är kvinna. I mitt fall gör mannen det ni pratar om att kvinnan gör! Förstår du nu att det inte handlar om hyllningar utan era dumma ”kvinnor si o kvinnor så”. Slutdiskuterat. Ni får tolka in vad ni vill.

       Svara

     Du behöver inte hylla nånting, jag skrev inte det jag skrev för att min man ska bli ”hyllad”. Jag skrev det för att jag inte brytt mig om tjejkompisar dreglat över manliga strippor, men efter att ha hört hur min sambo tänker tänkte jag om ang allt detta och skulle för hans skull inte ha det. Det som verkar störa är att min sambo i detta fall är ”man”. Och jag skrev att denna janni antagligen på samma sätt är införstådd med vart hennes blivande man står som vi andra i våra förhållanden…. så.

     Svara

    Okej, jag menade inte att ”hylla” Bs man för att han tyckte så som alla män borde tycka. Men i jämförelse med dessa män som inlägget handlar om så är han klok som f*n.

    Svara

     *sambo

     Svara

  Hatar sånt här, tycker det är riktigt äckligt beteende. Hade nog inte vatt så glad om jag var Janni heller, sitter han och håller strippan i handen eller va?

  Jag är glad att min sambo kom hem efter en svensexa där i princip ALLA ville på strippklubb och när han kom hem mådde han så jävla dåligt för att han tycker det är en helt sjuk industri. Han sa själv att synen på vissa vänner hade förändrats helt! Nu har han bett om ingen strippklubb på sin svensexa och sa att han skulle bli riktigt arg om det ändå hände.

  Hade jag sett den här videon på honom hade jag fan blivit svinlack! En svensexa är inte din ”sista dag som singel” – du ska ju förfan gifta dig.

  end of rant

  Svara

  Hur kan en okänd stjärt i ansiktet någonsin ha ansetts som positivt?

  Svara

   Vill gilla kommentaren men får rysningar av ordet stjärt 🤢😅

   Svara

   Bara det inte var framstjärten!

   Svara

   Hahaha, ”okänd stjärt i ansiktet” sammanfattar mina tankar om strippor 😀 och att betala för det med…? Typ som att betala för tandläkarbesök, fast där är det smärta istället för stjärt…

   Svara

  Men will always be men etc.

  Svara

   Nu antar jag att du var ironisk?

   Svara

  När jag ser sånthär älskar jag min kille så jävla mycket. För många år sedan var han på en svensexa där det efter lite klassisk förnedring av brudgummen på paintball-bana drogs vidare till en strippklubb. Då gick han hem. När strippklubbsbesöket var över återanslöt han till svensexan. Fan stolt över honom som stod emot grupptrycket och stod upp för sig själv och vad han tycker är fel.

  Svara

   Som sagt, de är ganska många som känner så men inte alla som klarar av grupptrycket. 🌸

   Svara

   Och just därför så är det ju ”inte alla män”…

   Lite lustigt ändå hur så många här gapar om att alla män står bakom sånt här, och i nästa andetag; ”Tur att min man inte är så här, jag har verkligen ett guldkorn”.

   Säger inte att det gäller just dig som skrev detta, men hur ska ni andra ha det? Är det alla män eller inte??

   Svara

    INTE ALLA MÄN!!!!!! Tacka gud för de bra vi har.

    Svara

     Gud har inget med saken att göra. Handlar mycket om uppfostran.

     Svara

      Men lägg ner för fan du fattar ju vad jag menar.

      Svara

    Men vem har sagt alla män? När man säger ”män” så läser inteallamän-folk in ”varenda man” medan ”män” egentligen bara menar män generellt eller gruppen män. Alla vet att det finns undantag men man måste kunna skilja på individer och grupper. Något som ”inte alla män!!” verkar ha svårt med.

    Camcam, blir tokig på hur segt tangentbordet blir på din sida. Är det på teknikers bord än?

    Svara

     Därför att det som försöks påstås vara den vanligaste och mest gängse åsikten bland män inte stämmer in på verkligheten.

     Jag är stark emot all form av identitetspolitik.

     Svara

      Håller så med dig i allt du skrivit här idag trh

      Svara

      Så du menar att män inte går på strippklubbar eller köper sex? Konstigt att industrin ännu finns kvar om det inte finns kunder

      Svara

       Menar du på att majoriteten av män gör det?

       Svara

        Nä men tillräckligt för att det ska vara problematiskt och nästan bara män gör ju det

        Svara

         Ja men det håller jag med om.

         Men det rättfärdigar inte viss agresiv retorik för mig.

         Svara

         The Real Hmm: För mig gör det det. Jag tycker att det är rimligt att bli arg, känna sig ledsen, känna ilska och hat när man konstans behandlas som skit av män. Förstår att alla kvinnor inte känner det, men jag förstår även de kvinnor som känner så.

         Svara

         Att vara arg tycker jag absolut du och jag ska vara. Frågan blir mer för mig hur vi riktar den. 💚🌸

         Svara

         The Real Hm: Ja, som tur är så påverkar ju inga av dessa känslor män negativt på ngt sätt.
         Ps: inspirerande att läsa om hur lugnt du argumenterar <3

         Svara

      ”Jag är starkt emot all form av identitetspolitik” = Jag är för feg för att stå upp för de svaga och för mig själv.

      Svara

       Tvärtom kära du. Jag står upp för att varje idivid förtjänar att dömas och ses på för vad den har gjort inte för vad gruppen som den tillhör kan ha tänktas gjort.

       Skulle tro att jag står upp för den lille svaga individen i mycket större utsträckning av vad många andra gör.

       Svara

        Klokt uttryck idag Trh.

        Svara

        Tack!!!!!!!!!!!!!!!! Säg det igen!!!!!!!!!!!! Blir galen på dessa människor.

        Svara

     Men om jag då säger alla kvinnor är golddiggers, låter inte det fel? Jo, men jag skulle aldrig uttrycka mig så då jag vet att det inte går att generalisera.

     Svara

      JA FÖR ATT VARA GOLDDIGGER (dvs tvingas gifta sig med en äldre man man inte ens vill ha för att man själv är i en utsatt situation pga patriarkatet) ÄR EXAKT LIKA FARLIGT SOM MÄN SOM MÖRDAR, VÅLDTAR, SLÅR OCH HATAR KVINNOR.

      Svara

       Lugna dig. Detta handlar om strippor, inte mord.

       Svara

        SÅ VARFÖR FÅ DET ATT HANDLA OM GOLDDIGGERS DÅ?!?! OCH OM DU INTE TROR ATT VÅLDTÄKTER OCH MORD HÖR IHOP MED STRIPPOR SÅ KANSKE DU SKA LÄSA PÅ LITE OM DETTA

        Svara

       Jaha så om man är golddigger så är man utsatt? Newsflash, det finns golddiggers som är just det – golddiggers. De vill inte jobba för sina pengar utan vill ha en rik man, det är status för dem och har inget att göra med utsatthet så sluta snacka skit.

       Svara

        Melania Trump är ju inte alls utsatt utan verkligen älskar sitt liv. Hm… TÄNK OM HON HADE HAFT SAMMA MÖJLIGHETER SOM TRUMP FÖR ATT BLI FRAMGÅNGSRIK SOM HAN DÅ HADE HON SLUPPIT VARA EN GOLDDIGGER. Golddiggers = stratergi för att överleva i ett patriarkat.

        Svara

         Hon är helt fri att lämna honom när hon vill…

         Svara

         Anonym: Är du helt hundra på det? Helt 100 %. Inte minsta lilla tvekan va? Vad hände med Princess Diana när hon lämnade sin man?

         Svara

         Hon blev av med sin kungahustitel och sedan dog hon i en tragisk olycka. Vad fan har det med saken att göra?!

         Svara

         Jag pratar om hur hon behandlades innan sin död.

         Svara

      Så att kvinnor (inte alla kvinnor!) har strategier för att överleva i patriarkatet likställer du med mäns strategier för att upprätthålla patriarkatet – som i sin tur förtrycker kvinnor så att de är tvungna att skaffa strategier för att överleva i patriarkatet…

      Svara

       Thank YOU! <3 <3 *insert applåder here*

       Svara

       Alla kvinnor är golddiggers! Och horor! Och snackar skit! Ja ja jag är kvinna jag med men jag är inte sån. Så låter ni sjuka rabiesfeminister. Det är fan synd att ni aldrig stött på en bra man som behandlat er med respekt. Tycker synd om er på riktigt.

       Svara

       Ni är vad som skapar problem för oss kvinnor! Det är såna Som ni som alltid gör oss till några offer som är problemet. Det finns så jävla mycket bra i det här svenska samhället, (jag är född i utlandet) men ni gör allt för att vända det till något dåligt. Vi kommer ingenstans när ni hatar alla män och kvinnor som inte ser sig som offer. Jag VÄGRAR se mig som ett offer, sen får ni vara hur mycket jävla offer ni vill. Ni tycker väl även jag är ett offer om jag hsr minikjol på mig och rakade ben. Usch

       Svara

        Nej vi gör oss kvinnor inte till offer, det är patriarkatet som gör oss till offer. Det enda vi gör att att synliggöra förtrycket.

        Ja det tycker jag, eftersom patriarkatet har lärt dig att det är så kvinnor ska se ut. Finns inga naturliga anledningar till varför kvinnor ska raka sig i andra fall. Jag tycker inte illa om dig för att du gör det, men tro inte att dina val inte är påverkade av patriarkatet.

        Svara

        B: Tack, vad bra att du benade ut detta!
        Det är alltså kvinnor som kämpar mot patriarkatet som är problemet och inte patriarkatet. Du tror inte du är en smula indoktrinerad.. av patriarkatet..?

        Svara

         Ni är dumma i huvudet. Jag hade kunnat ta er seriöst om ni verkligen brydde er om andra kvinnor och att förklara era tankegångar men ni verkar sitta bakom skärmen och skrika. Ja absolut , om jag tycker en kvinna får använda sitt utseende till att tjäna pengar på någon så fine, om hon vill ha kort kjol för sig själv så fine, att trycka ner dessa kvinnor och göra dem till offer är bara sjukt och säger mer om er än om oss andra.

         Svara

         Patriarkatet är ett genustokigt påhitt.

         Svara

         Inte att. Hur.

         Svara

         Till anonym: Du har fel. Frågan om det finns ett patriarkat är ingen åsikt, det är fakta. Läs på.

         Svara

   Tittar din kille på porr då? För det är lika dåligt (om inte värre) som att gå till en strippklubb. Jag har svårt att tro någon kille INTE tittar på porr…

   Svara

    Många män tittar nog på porr, men tack och lov är inte min man en av dem. Både han och jag skulle se det som en form av otrohet att kolla på porr. Det finns inget med porr som lockat oss och det finns inget med porr som skulle tillföra något positivt till vår relation. Så många män, men inte alla män 😉

    Svara

     Det är vad du tror ja! Statistik visar att alla män någon gång tittat på porr. Men eftersom du inte gillar det skulle han såklart aldrig erkänna det för dig, då blir det bråk och det vill han givetvis undvika. Jag har nog hellre en man som får en lap dance på svensexan eller kollar på porr ibland än en man som ljuger för mig.

     Svara

      Word!

      Svara

      ”inte min man!” om 3..2…1…

      Svara

      Jag sa aldrig att han inte kollat på porr någon gång under hans livstid, bara att han inte kollar på porr nu. Han äcklades av det och slutade med det långt innan han träffade mig. Om du läst min kommentar hade du sett att vi båda anser att det räknas som otrohet och att vi inte har intresse för att kolla på porr. Tro det eller ej, men det finns både män och kvinnor som inte gillar eller kollar på porr.

      Vi berättar allting för varandra och varken han eller jag skulle ljuga för varandra om något sånt. Tycker det är fascinerande att du kan uttala dig om att han ljuger för mig när du varken känner oss eller har någon insikt i vårt förhållande.

      Svara

       ”…. ni berättar allting för varandra” härligt!

       Jag kan endå inte låta bli att tänka, att jag önskar att din partner tok-onanerar till lesbiska kvinnor med rakade kön, det du – skulle vara väldigt intressant! Men fint att ni har en bra relation, men du skriver att porr = otrohet så tror jag att antingen du/och/eller han kommer att ”ha roligt” för sig själv – och aldrig våga berätta det. Och bam (!) där har du lögnen 😉

       Svara

        Förstår inte på vilket sätt det skulle vara intressant eller önskar att det var så, låter snarare som du är lite missunnsam över att vi har en relation där vi är helt ärliga och trogna mot varandra?

        Känns inte som du läst det jag skrivit. Varken han eller jag gillar porr/tycker det tillför något positivt till vår relation och av den anledningen kommer vi inte heller att kolla på porr. Det lockar oss inte. Min man resonerar dessutom på följande sätt: varför ha roligt ensam när jag kan ha det med min fru 🙂

        Svara

      Herregud vad du är spydig. Det existerar faktiskt sådana människor som detta par och bara för du inte upplevt det betyder inte det att någon annans man ljuger! Att vissa tar upp ”sina” män är väl bara för att visa på att alla inte är likadana, vad är så konstigt med det? Bara för du upplevt idiot efter idiot och aldrig upplevt någon som älskar dig galet och respekterar dig (då verkar det) så kan du inte förolämpa ANDRAS förhållanden!

      Svara

      Visar statistik att ALLA män någon gång kollar på porr? Det låter helt orimligt, vad är det för statistik? Det måste ju vara nästan alla män….

      Sen är det ju stor skillnad på att ha kollar på porr någon gång (har nog hänt de flesta människor) och att idag aktivt kolla på porr.

      Svara

      Frågade min man nu o h han har inte sett porr senaste 10 åren. Nu är han absolut inte representativ. Jag är tacksam då porr äcklar mig.

      Svara

    Tror min kommentar försvann? Varken jag eller min man kollar på porr. Det är inget som intresserar oss eller som vi tror skulle tillföra någon positivt till vår relation. Vi båda skulle se det som en form av otrohet. Många män kollar nog på porr, men inte alla män 😉😉

    Svara

     Jag svarar under din kommentsr men den är riktad generellt till fler här inne 😊

     Jag ser inte poängen med att kvinnor jämt måste peka ut sin man som bevis för motsatsen jämt. ”MIN man går aaaldrig på porrklubb”, ”MIN man skulle aldrig kolla på porr!”, ”MIN man har aldrig någonsin fantiserat om att ligga med någon annan än mig”… varifrån kommer behovet av att lyfta sin man i stället för att prata om problemet med ANDRA män. Jag undrar på riktigt varför många kvinnor försvarar sina män när det inte är de männen vi pratar om.

     Svara

      Förstår vad du menar! Men nu skrev ju personen ovan att hon hade svårt att tro att det finns män som inte kollar på porr, så därav min kommentar.

      Svara

   … gick han hem och duschade av synden med grön-såpa som va rättvisemärkt, samtidigt som han njöt av en söderbryggd öl gjord på Medis-ångor och surdeg?

   Svara

  Försök att förändra de manliga generna som fortfarande är kvar på neandertalarnivån. Bara försök.
  Det finns män som inte roas av strippor och klart tar avstånd från sånt men tyvärr skulle jag vilja påstå att majoriteten (jag kan ha fel) inte ser annat än till sitt ego. Skulle inte tro, men hoppas givetvis att detta århundradet ska få slut på denna typ av underhållning. Nu ska vi inte glömma alla tjejer som utför dessa tjänster oftast mot betalning. Hur kan man förändra deras sätt att se på sina aktiviteter?

  Svara

  Förutom strippan då så hade jag tagit den där svensexan som möhippa vilken dag som helst. Hade gått helt bananas på racingbanan. Eller…öööh… näeh förresten, hade jag fått en strip-show ala Magic Mike med en man som faktiskt kan dansa så hade jag inte sagt nej till det heller, helst med Tom Hardy riktigt riktigt nära.
  What a glorious day!

  Svara

  Sämst farsa ever. Tänk att vara dotter till en sån man. Fy helvete.

  Svara

   Är din pappa feminist? Uppriktig fråga!

   Svara

    Och vad spelar det för roll? Läs hennes blogg så får du se hur hennes pappa är!

    Svara

    Varför är du nyfiken? Kan man inte vara feminist eller uttala sig om pappors kvinnosyn, om ens egen pappa inte är feminist?

    Svara

    Nej. Hurså? Min pappa är helt jävla värdelös. Hur är det relevant här?

    Svara

   Håller med, så sjukt äckligt. Hade aldrig ens velat gifta mej med en sån man EW.

   Svara

  Men fattar inte problemet. Dessa kvinnor har ju valt detta yrke? Precis som manliga strippor. ALLA som jobbar inom denna industri är inte tvingade. Vissa njuter av att få göra detta? Låt de göra de då?

  Svara

   GUD VAD INSATT OCH SMART DU ÄR, APPLÅDER TILL DIG! SÅ EMPATISK OCH UTBILDAD INOM DETTA ÄMNE! HURRA!

   Svara

    Har man egna erfarenheter så är man insatt. Man kan till och med vara smart också, och utbildad.

    Svara

     ”Jag har inte haft dåliga erfarenheter (eller bara vägrar erkänna för mig själv att det inte var så skoj att tvingas exponera sin kropp för gamla ofräscha svettiga gubbar för att få mat på bordet) så jag tycker att vi mitt i en debatt om hur sjukt det är att anställa strippor på ens svensexa BYTER FOKUS TILL ATT VISSA HAR DET BRA SOM STRIPPOR”

     Svara

      Så att hålla två saker i huvudet samtidigt är lite svårt? Jag byter inte fokus. Du får ha ditt fokus var du vill. Mitt fokus är mitt perspektiv och mina upplevelser.

      Svara

       Skulle du rekommendera dina ev. döttrar att bli strippor?

       Svara

        Vad har det med någonting att göra? Vuxna människor, oavsett vems barn dom är, får göra som dom vill. Allt annat vore väldigt fel. Det finns många saker, och yrken, som jag inte skulle rekommendera andra människor att göra.
        Vi lever i en viss verklighet som inte går att ändra på, och i den verkligheten återstår det att göra val, och ibland måste man välja bland alternativen som bara är dåliga. Så ser livet ut. Enda alternativet till det är att dö.

        Svara

   Anonym; Det där är verkligen inte sant.

   Svara

  Jag undrar bara, vad är tanken bakom en möhippa/svensexa egentligen? Vad gör man på en möhippa/svensexa som man inte kan göra efter man är gift?

  Jag har alltid trott att en möhippa/svensexa är en sista helg där du kan ”festa loss” innan du gifter dig. Och då tycker jag det är okej med en strippare för att

  1) det är regulerat här i Sverige och personen gör det av sin egen vilja. Det är ju lagligt. Annars skulle det inte ens gå att boka en strippare om det var så hemskt som ni påstår.

  2) för att jag anser att det är något man inte får göra efter man har gift sig.

  Vad tycker ni? Jag ska på möhippa nästa månad och vi har hyrt bastuflotte. Tycker det är tråkigt för det kan man göra när som helst, även efter bruden har gift sig 🙂

  Svara

   Fast strippklubb kan man ju gå på också efter man är gift så förstår inte din poäng. Och vem är singel på sin möhippa /svensexa om det är vad du menar med vad man kan och inte kan göra efter bröllopet?

   Svara

   Då tycker jag att du ska låta bruden, som uppenbarligen är i en vuxen, fast och seriös relation, ligga runt med så många män hon bara hinner med! Sen är det ju försent eftersom hon ska gifta sig! För det är specifikt ja-et i kyrkan och signaturer på ett papper som sätter ramarna för vad man kan och inte kan göra i en relation.

   I övrigt är mitt förslag att göra något som bruden önskar. Det är hennes dag.

   Svara

   Men skojar du?
   De flesta som gifter sig är väl i en relation också innan de gifter sig? Dvs samma ’regler’ före som efter giftermål. Och vad menar du med att ’festa loss’ om det är något man bara kan göra innan man är gift?
   Man kan alltså inte gå på fest som gift, eller menar du ’knulla runt’? När, och i vilken relation, är det i så fall ok?
   Ingen tvingar dig med på bastuflotte, ’festa loss’ du i stället – låter mycket skojigare…

   Svara

   Lite sent på en möhippa/ svensexa, man ”får” ju göra exakt samma saker innan som efter man gift sig? Snarare när man känner att man är på g med någon som man får passa på att ha en signelhelg isf (fast det brukar ju folk inte vilja).

   Svara

   Nuförtiden är det väl mer en fest med alla vänner… Som kanske inte så ofta träffas och ses alla på en gång… Oxå en kul chans att ha fest med tema och göra någon minnesvärt…. Det där med att fira sista dagen som ”fri” är väl lite gammalt och förlegat, då de flesta idag redan har levt länge och som gifta om man räknar med vad som menades förr…
   Man kan ju göra precis vad som helst… Det som passar bruden och sällskapet bäst 🙂

   Svara

  Boys are so immature
  They rarely turn to men but
  Then again all men are dogs

  Svara

   Men lägg ner med all men så
   Jävla trött på skiten.

   Svara

    Jag är också trött på alla män som våldtar, mördar, slår och hatar kvinnor!

    Svara

     Jag med – så jävla trött på skiten.

     Svara

     Det är ett stort problem, men det är inte produktivt att även beskylla de som är oskyldiga.

     Det är inte socialt acceptabelt (med all rätt) att beskylla en hel grupp för något vissa individer i gruppen gör. Det är på samma sätt inte acceptabelt att beskylla alla män för sex- och våldsindustrin.

     Svara

  Om min pappa hade gjort detta och min fästman så hade jag inte längre haft en pappa eller fästman. Snipp snapp snut så var sagan slut.

  Svara

   Ja, tänkte lite att ’skönt’ att detta kommer fram innan de gift sig – hade hoppat av direkt!

   Svara

  Anordnade en möhippa för min bästa kompis i sommar, och det var givet att en (manlig) strippa skulle uppträda eller vad de nu gör. Jag har aldrig haft så roligt i hela mitt liv

  Svara

   De flesta kvinnor i mitt umgänge har det också .. så det är väldigt vanligt

   Svara

    Och ingen i mitt umgänge har haft det men vi har haft roliga hippor ändå😊

    Svara

     Same, tänka sig att man faktiskt kan låta bli att utnyttja människor i en utsatt situation för att själv ha kul! WOW ATT DET GÅR 2018 MED ALL NY TEKNIK VI HAR SHIT POMFRIT

     Svara

    Att många i din umgängeskrets haft det betyder inte att det är vanligt. Ja vanligt för er i er lilla grupp där ni troligtvis är personer med hyfsat lika värderingar som alla tycker detta är normalt och roligt men det finns många andra umgängeskretsar där en strippa på en möhippa aldrig ens skulle övervägas.

    Man kan inte dra en slutsats om hur vanligt förekommande något är baserat på den lilla klick man umgås i, den är inte representativ för hela samhället.

    Svara

    På alla möhippor jag hade varit på hade det blivit sjukt dålig stämning och sen hade folk gått därifrån i protest. Svensexorna också (sen att folk säkert kollar på porr i smyg är en annan sak, men ingen skulle öppet hyra in en strippa). Så jag tänker att vi lägger ner den här bevismetoden, det varierar uppenbarligen.

    Svara

   ”det var givet att en (manlig) strippa skulle uppträda”.

   Så unikt och påhittigt! Härligt med vänner som anstränger sig.

   Svara

    Det var dock i Krakow så kände ändå att jag ansträngde mig ganska rejält

    Svara

     Ja, jag vet – så himla ont om nakna män i Krakow! Fint att du ansträngde dig.

     Svara

      Bokade ändå flygbiljetter och hotell, krävdes ganska mycket energi

      Svara

     Hallå … m fl här ovan.

     Män i Krakow. Inte utsatta?

     Svara

      Hur många strippor är män vs. kvinnor i Krakow?

      Svara

  Kul att se sin blivande man göra något sånt. Hade ju fått begära skiljsmässa dirr

  Svara

  Genierna inne i skvallertråden om Jon på Flashback var snarare FLY FÖRBANNADE över att strippans ansikte var blurrat.
  ”De lär ju ha kunnat spendera en del och fått en snygg strippa, varför inte visa henne????”
  Fresh.

  Svara

  Tips till er som försvarar alla män och skriker ”INTE ALLA MÄN” så fort man diskuterar ett problem som kvinnor utsätts för och som är jävligt mkt värre än att ev. generalisera män: Läs Ladydahmers blogg eller lyssna på Penntricket.

  Svara

   Lär er uttrycka er så är problemet löst. Hade jag skrivit alla kvinnor är prostituerade, alla kvinnor söker sig till rika män då jävlar hade det varit ett liv. Det är samma sak som ”invandrare är…”, ni råfeminister är inte bättre än rasister i era tankegångar.

   Svara

    Att vara prostituerad eller ”golddigger” = stratergi för att överleva ett patriarkat
    När det kommer till invandrare och brott (antar att det är där du vill komma) så är det återigen MÄN som gör dessa problem.

    Att vara prostistuerad är att vara offer i ett patriarkat.
    Att vara en man som konstant upprätthåller patriarkatet (där kvinnor mördas, våldtas, hotas, misshandlas, torteras, förminskas) är inte samma sak som att försöka överleva.

    Att då känna hat mot män är exakt samma sak som att känna sorg mot det män gör = en känsla.

    Att vara feminist= inte vilja leva i ett patriarkat som våldtar mördar torterar kvinnor
    Att vara rasist = hata , mörda, hota och misshandla svarta för att de är svarta.

    Om du inte kan förstå skillnaden SÅ VILL DU HELT ENKELT INTE FÖRSTÅ FÖR DET ÄR SÅ JÄKLA BEKVÄMT ATT SITTA DÄR OCH VARA PRIVILEGIERAD OCH SLIPPA SE HUR UTSATTA HAR DET.

    Svara

     Alla golddiggers är inte utsatta eller offer eller whatever. Jag tänker inte diskutera med er. Ni står inte för alla kvinnor, ni står för kvinnor som HATAR män och gör sig till offer i samhälllet. Nej tack, jag älskar mina män och jag älskar att leva precis som jag vill och inte som ett offer.

     Svara

      Sluta vara en daddy’s girl och öppna ögonen och se världen för hur den ser ut. Eller så kan du såklart blunda för verkligheten och fortsätta älska dina män.

      Svara

       Jag har inte ens ens farsa så din analys håller inte. Min verklighet skiljer sig från din, så enkelt är det, fet går du acceptera, precis som jag accepterar att det finns idioter till män överallt finns det bra. Och jag kommer aldrig säga ”muslimer är, män är… kvinnor är”. Vill man bli tagen på allvar får man skriva det man menar , Inte ”män är si o så men du är ju dum som tror att vi menar alla män”… orkar inte mer.

       Svara

       Och om det är så jävla intressant så är jag uppvuxen med en ensamstående mamma som varit både man och kvinna här hemma, jobbat på två jobb för att försörja mig då min farsa dött för länge sedan. Det har aldirg behövts någon man i det här hemmet, o trots allt i livet så vägrar jag HATA alla män för jag har nu några underbara i mitt liv. Stt ni tycker att alla som inte hatar män är daddys girls visar bara hur obildade o aggressiva och fördömande ni är i era tankar

       Svara

        Tydligen är det rimligare att ”öppna ögonen” och se ”verkligheten” och på kuppen sluta älska männen runt omkring en. Om dom är alternativen så blundar jag mer än gärna och fortsätter att älska.

        Svara

         De flesta väljer detta…

         Svara

         Blunda på du. Vi feminister slåss även för de kvinnor som blundar❤️

         Svara

         Oki! Fortsätt med det du. Min man kommer snart hem så det blir fredagsmys för oss, med extra allt. Våren är här så man blir lite nykär igen…eller jag blir det för jag har inte öppnat ögonen än och börjat hata honom.

         Svara

         Henrietta: Du har verkligen förstått detta! Feminister hatar sina pappor, män, bröder och söner :’)

         Svara

         Jag har absolut inte förstått vilka män feminister hatar, om männen runtomkring dom inte inkluderas. Kanske hatar dom min pappa, och man, och bror och systerson. Kanske grannens. Dom är ju lite otydliga med sitt budskap liksom. För mig betyder alla män just exakt alla män.
         Feministerna verkar tycka att häftiga slagord och kryptiskt språk är viktigare än korrekt information om sin politik. Låter nästan lite…populistiskt.

         Svara

         Henrietta, jag vet inte vilka feminister du syftar på och eftersom du annars är så noga med att inte klumpa ihop grupper bör du nog passa dig för att kasta sten i glashus. Men som svar på din fråga (från en som kallar sig feminist och älskar sin man) man kan vilja krossa ptriarkatet utan att hata män. Och man kan hata mansrollen utan att hata män. Och man kan hata män utan att hata alla män.

         Svara

         Jag syftar på dom som hatar alla män. Som sagt exakt det, med dom orden.

         Svara

         Henrietta: Att känna hat är för mig samma sak som att vara ledsen och ilsken. Det är inte konstruktivt, nej, men det är en känsla. Man blir uppgiven och ledsen när man ständigt blir behandlad illa av män. Om man ex. som barn upp till vuxen ålder blivit våldtagen av många olika män, sådana man ska lita på, så känner man ett hat, en uppgivenhet. Jag känner så efter all den skit jag blivit utsatt för. Det är en känsla, inte någon aktiv rörelse. Hata män. Inte lita på män. Att hata män leder till att kvinnor isolerar sig från män. Manshat uppstår ur kvinnohat. Kvinnohat leder till mord, våldtäkter, hot mm.

         På strukturella nivå kan man ifrågasätta män. Då generaliserar man, då är det mer samhällsnivå. Inte individnivå. Man kan hata strukturerna som gör män till våldsamma, machokulturen osv. Jag hatar inte din man. Jag hatar inte mina manliga lärare, mina manliga vänner. Men jag hatar strukturerna i samhället som gör att jag och mina vänner, min mamma, mina systrar, mina kvinnliga släktingar utsätter för fara varenda dag.

         Men du är inte så intresserad av att höra detta, eller hur? Det spelar ingen roll vad jag säger, hur många artiklar och vetenskapliga rapporter jag länkar, för du kommer fortsätta förneka och missförstå, och håna och förminska, så som män gör i debatter. Ingen fara. Jag ogillar dig inte för det. Hoppas att patriarkatet aldrig når dig på samma sätt som den har nått andra kvinnor. Och jag kommer kämpa för kvinnor, även sådana som hatar feminister och tycker jag är dum i huvudet.

         Ha det bra.

         Svara

         Ja, och då kan man använda sig av orden du just använde istället för ”Hata alla män”.
         Se man på, så mycket mer vuxnare och trevligare hela budskapet plötsligt blev. Nästan så att man kunde hålla med. Nästan så att man kan ta budbäraren seriöst. Lite mindre populism och lite mera seriösa tankar.
         Återkom när ni klurat ut möjliga lösningar till problemen, eller rättare sagt du bl.a. Dom som ligger på hata alla -nivån kommer för alltid vara oseriösa i mina ögon.

         Svara

         Det är ju viktigt att bekämpa sina förtryckare med trevlighet!
         Det är enbart pga trevlighet vi idag har rösträtt!
         Ha en trevlig dag alla!

         Svara

         Men jag håller inte med om att hata är en synonym till att vara ledsen eller ilsken. Hat är en egen känsla, mycket större och djupare.

         Svara

         …, du kan bekämpa förtryckare med hat som primärkänsla, men med hat som populistiskt slagord kan det vara svårt att få med anhängare, vilka kan vara bra att ha och man vill vinna ett krig.

         Svara

         Viktigast är att kvinnor är trevliga och behagliga…det vet väl alla…suck

         ”Hur många flickor har inte fått lära sej, att det viktigaste är att vara trevliga att ha i möblerade rum. Ledsen flickor ni har blivit lurade, ledsen flickor ni har blivit lurade. Vill dom ha något trevligt att ha i sina möblerade rum kan dom skaffa en gardinuppsättning!”

         Svara

         Mitt hat mot mina förtryckare upphör när mina förtryckares hat mot mig upphör.

         Svara

         Jag har mina ögon öppna, det är därför jag har två tre män i mitt liv. Har alltid varit kritisk till människor, kvinnor som män och analyserar minsta lilla sak. Sanningen är befriande. Men att säga ALLA män kommer jag aldrig göra, de flesta – JA men inte alla,

         Svara

         Jag köper inte öppna ögonen o sluta älska. Om man vet att det är så med män omkring en har man problem. Ens ögon ska alltid vara öppna, vare sig det gäller män eller kvinnor. Men om man blundar för man är rädd för att sluta älska då vet man sanningen egentligen. Jag kommer alltid ha mina ögon öppna och säger fortfarande att jag inte blivit sviken av en man.

         Svara

         Till Anonym 16:49.

         Både kvinnor och män som är civiliserade och har en god uppfostran vet att det är viktigt att vara trevlig i möblerade rum.

         Till alla er som skriker “alla män”. Synd om er som inte träffat civiliserade män, men det är inte bevis för att de inte existerar. Lär er metodik och skriv en c-uppsats för att lära er hur något bevisas på ett trovärdigt sätt.

         Att bestämma sig för att hela världen ser ut på ett visst sätt baserat på ens egen begränsade erfarenhet och vägra att lyssna på andras erfarenhet är enormt skrämmande.

         Om alla resonerade så skulle världen vara en mycket sorgligare plats än vad den är nu.

         Svara

       Som jag skrev, jag har ingen ”daddy” så din dumma analys håller inte ett skit.

       Svara

        Det är en litterär referens och inte någon analys av dig, B.
        Alla dina kommentarer här tyder på att du i allra högsta grad är en daddy’s girl.

        Svara

        PS: det är superargumentation att kalla motståndarna för ’dumma’ – får vi inte komma på ditt kalas heller?

        Svara

         B kallade analysen för dum, inte meningsmotståndarna. Läs om, läs rätt.

         Svara

      Jag tror även de som inte håller med dig älskar männen i sitt liv, älskar att leva som de vill samt inte vill vara offer. Och typ alla andra människor i världen.

      Att man kan se en struktur och diskutera den betyder inte att man hatar män.

      Jag vill förändra hur samhället ser ut, för kvinnornas skull OCH för männens skull.

      Svara

    Igen, det är ”inteallamän” som läser in ALLA män när man pratar om män. Ingen har skrivit att varenda enskild man gör si eller så utan ”män”. Lär dig läsa i stället så behöver du inte klaga på hur någon skriver.

    Svara

     Resonerar du likadant om någon menar att “muslimer är våldsbenägna” eller “gay-killar är fjolliga”?

     At det är upp till personen som läser att tolka påståendet, och att det inte är ett generaliserande statement?

     Svara

      Eftersom det är skillnad på strukturella problem och fördomar så ser jag inte hur dina exempel är relevanta. Hade du frågat om jag har samma åsikt när man pratar om att vita förtrycker svarta eller att cis-kvinnor är privilegierade över trans-kvinnor hade svaret på din fråga varit ja eftersom man måste kunna belysa strukturer i samhället utan att jag som vit cis-kvinna behöver ta åt mig personligen

      Svara

       I din kommentar som jag svarade på skriver du att:

       “Ingen har skrivit att varje enskild man gör si eller så utan “män” “

       Det är precis samma resonemang som att skriva att “muslimer” eller “gay-killar” gör si eller så. Tillskriva beteenden eller egenskaper till grupper baserat på specifika individers beteenden/egenskaper.

       Svara

        Men skillnaden på strukturella problem och fördomar återstår så jag ser inte din poäng. Var du nöjd med svaret jag gav dig med mina exempel på andra strukturer? Eller är din fråga hur jag ställer mig till fördomar om muslimer och honosexuella män? Det är två olika frågor och du jämför äpplen och päron.

        Svara

         Jag har överhuvudtaget inte uttryckt mig om skillnaden mellan strukturella problem och fördomar.

         Jag har uttryckt mig om det retoriska problemet med att tillskriva en specifik grupp vissa egenskaper, och när man sedan blir ifrågasatt hävda att man inte menade alla personer i gruppen, och att det är upp till läsaren att förstå.

         Oavsett vilket syftet med att tillskriva en grupp vissa egenskaper är, tycker jag att det är skribentens uppgift att tydliggöra detta för att undvika ett generaliserande synsätt.

         Svara

         När man pratar strukturer så pratar man generellt och för att kunna prata strukturer så måste man förstå att det är på samhällsnivå och inte individnivå. Det är så strukturer diskuteras och angrips. Det går inte att diskutera på samhällsnivå utan att generalisera (underförstått att det inte gäller alla individer)

         Svara

         Då föreslår jag att skribenten förtydligar att denne menar ett strukturellt sammanhang och att det är vissa individer som utför de förkastliga handlingarna.

         Det går också att uttrycka sig strukturellt om terrorism. Dock läser man av förståeliga skäl sällan fraser som “muslimer är självmordsbombare”.

         Svara

         Därför att det är fördomar återigen. Jag vet inte varför du trilskas med att jämföra strukturer med fördomar då det inte har något med varandra att göra. Du kan inte diskutera strukturer på individnivå. Ledsen men jag kan inte säga det tydligare än så. Sen vad fördomar om muslimer och bögar har med saken att göra förstår jag ännu inte. Är det ett samhällsproblem att bögar är fjolliga? Nej, det är en fördom. Är mäns kvinnosyn ett samhällsproblem? Ja. Men fortfarande så är det inte alla män som ser ner på alla kvinnor men på samhällsnivå så är det generellt så. Det är underförstått när man pratar samhällsstrukturer. Är det orden generellt eller samhällsnivå du behöver definierat så föreslår jag en ordbok. Det blir löjligt att diskutera om minsta lilla måste definieras och förtydligas in absurdum.

         Svara

         Celine: Sådana fraser läser jag om muslimer hela tiden, hela världen hatar muslimer. Hela världen misstror muslimer. Men det är okej, tycker ju alla. Sålänge man inte påpekar att de är män såklart.

         Svara

         Celine: Varför tar du upp det om muslimer och svarta hela tiden? Du förstår väl skillnaden mellan fördomar och strukturer. Myter. Osanning. Det är liksom lögner om folkgrupper.

         Machokulturen är våldsam: Struktur i samhället som bevisats om och om igen, som lär män att vara våldsamma.
         ”Alla muslimer är våldsamma” – myt och lögn.

         Förstår du skillnaden? Du har fått denna förklaring om och om igen men ändå envisas du jämföra dessa, likt en högerextrem. Vad vill du med denna jämförelse egentligen? Du får gärna tala klarspråk.

         Svara

         Då läser vi inte samma tidningar/magasin/forum.

         Skulle jag stöta på liknande generaliserande statements skulle jag kassera tidningen.

         Svara

         Celine: Om du nu inte läser om sådana fördomar, hur visste du då att det var en sak folk säger? Du nämner ju det hela tiden? Var har du då fått det ifrån?

         Svara

         Jag menar precis det jag säger.

         A) Vissa män har ett dåligt beteende mot kvinnor. Jag tycker inte det är acceptabelt att påstå att alla män eller män generellt har ett dåligt beteende mot kvinnor.

         B) Vissa muslimer är självmordsbombare. Jag tycker inte det är acceptabelt att påstå att alla muslimer eller muslimer generellt är självmordsbombare.

         Det handlar inte om rasism eller strukturella förtryck, det handlar om LOGIK. Rasism-exemplet är det bästa för att understryka absurditeten av att generalisera en hel grupp.

         Svara

         Fast du pratar om fördomar celine. Varför trilskas du med att jämföra fördomar med strukturer när de inte har någonting att göra med varandra? Helt omöjligt att diskutera äpplen med dig när du vägrar att sluta prata päron.

         Svara

         Jag pratar varken om äpplen eller päron utan logik.

         Att tillskriva en grupp personer ett beteende baserat på vad vissa individer har gjort är fel. Den enklaste logik.

         Svara

         Metafor var visst inte heller ett begrepp du hade koll på. Vet du, jag orkar inte förklara för dig längre varför dina resonemang inte håller. Det är som att behöva förklara att himlen är blå om och om igen för någon när man bara vill prata om vädret. Ha en fin kväll!

         Svara

      Precis. Men ni kan ju formulera er som ni gör, inte konstigt att folk tar avstånd från feminister. Till och med jag som kvinna tar avstånd från såna som er då ni ingen alls står för jämlikhet.

      Svara

       Nja, främst tror jag att folk tar avstånd från feminister pga de är rädda för jämställdhet, patriarkatet vill inte lämna över makt till kvinnor, och då är det lättare att beskylla feminister. Då hittar man istället på att feminister är extremister för att göra det mer ok att hata kvinnor. Att kvinnor inte vill kalla sig feminister kan vara för att det är obehagligt att synliggöra strukturer mot en eller för att man inte vill bli hatad av män. Såklart bara spekulationer.

       På samma sätt som folk säger att svarta har mer rättigheter i dag och att det finns rasism mot vita :’)

       Svara

        Ok där har vi det igen. Vi som vägrar beblandas med feministgrupper som HATAR män är stackars små offer. Fyfan vad jag hade velat träffa er live och se hur tuffa ni ör i verkligheten. Det finna inte en jävla man som kan sätta sig över mig men inte fan låter jag mig hata de som är idioter.,

        Svara

         Fan va du hatar kvinnor, B. Usch

         Svara

         B verkar snarare vara trött på att andra människor ska representera henne och berätta för henne hur hon är ”som kvinna” och vilka hemska erfarenheter hon har när det inte stämmer överens med verkligheten.

         Inse att alla människor är individer och att det finns mängder med individuella livsöden som inte stämmer överens med ditt.

         Svara

   Dahmer kommer inte med några lösningar som går att förverkliga, så man får inte ut så mycket av hennes kanaler. Problemen mals bara på om och om igen. Rätt meningslöst enligt mig.

   Svara

    Vem sa att hon hade lösningar? Jag sa att man kan lyssna på henne för att få en djupare förståelse i de problem kvinnor utsätts för.

    Svara

     Ja, för dom som gillar att förstå problem är det säkert toppen. Jag är mer lösningsorienterad, och finns det inga lösningar så ser jag ingen poäng med att grotta i problemen heller. För då är det det som kallas livet, som inte går att ändra på på annat sätt än att dö.

     Svara

      Ibland behöver man förstå problem innan man finner en lösning. Om inte annat, för att faktiskt få förståelse för andra människor, för deras utsatthet mm. Ex. för att lära mig om transfrågor så var jag ju tvungen att läsa på, inte alltid var det lösningsorienterat men jag fick i alla fall mer insyn för transmänniskors utsatthet.

      Svara

       Ja, men bra för dig att du lärde dig om saker som du är intresserad av. Jag läser också på om saker som intresserar mig.

       Svara

        Vill jag diskutera saker som jag inte kan ngt om brukar jag också läsa på innan. TIPS

        Svara

         Vad är det jag nu borde läsa om som jag inte läst? Någon rekommenderade Dahmers blogg. Jag har läst Dahmers blogg.

         Svara

      Jag förstår inte riktigt din logik. Om du vill lösa ett problem måste du ju först förstå problemet. Hur ska du annars hitta en lösning?

      Svara

  Fattar inte. Vill man se ens blivande ha en annan kvinnas rumpa i ansiktet? Blir man inte jävligt förbannad då oavsett om det r svensexa eller inte?

  Svara

  Jag fattar inte, varför ställer man som kvinna upp på sånhär förnedring?

  Svara

   För att de känner sig inte förnedrande utan för att de vill?
   Bara för DU hade känt dig förnedrad så delar knappast alla den upplevelsen.

   Svara

    Lol läs på människa.

    Svara

     Vad är det jag ska läsa på?
     Det är väl dags för dig att inse att det finns de som gör det 100% frivilligt.

     Svara

      JAMEN DÅ SKITER VI I DEN ÖVRIGA MAJORITETEN SOM MÅR SKIT AV DET OCH UTSÄTTER SIG FÖR JÄVLIGT STOR FARA. BRA ATT VI BYTER FOKUS!

      Svara

       Vem förnekar att det finns de som far illa utav det?

       Svara

       Jag tror att det säkert finns massor av värdefull erfarenhet och vilja att förändra i er grupp.

       Problemet uppstår när ni börjar med att påstå saker som inte är sanna (“alla män” etc.) och sen förväntar er att bli trodda när ni pratar om andra saker. Det är kanske inte mest strategiskt att börja med att sänka sin egen trovärdighet.

       Svara

  Att jämföra manliga och kvinnliga strippor är verkligen fånigt, män har inte varit utsatta för det förtryck som kvinnor stått under och fortfarande gör. Inte på något plan. Därför är det skillnad.
  Att däremot gapa alla män jämt som oftast numera tycker jag bara är så icke-konstruktivt.. Det är ju heller knappast så de jobbar i de länderna där kvinnorna haft det som värst och där det faktiskt går framåt på många plan. Männen deltar i utbildning mm.

  Kolla på t.ex. USA, de har väl fortfarande skönhetstävlingar för småflickor där t.ex… Sjukt men är övertygad att sånt går att jobba bort, precis som att det till slut kommer blir lika ”ute” med såna här tramsiga svensexor mm.

  Svara

  Nu har lilla ”Mogi” gått från 40,7k följare till ”bara” 40,5k på några timmar!
  Fortsätt att anmäla/rapportera dessa köpta följare 👍🏼
  Gärna på Isabellas Insta också.

  Svara

   Samma gäller Jockiboi, Ben Mitkus och massa andra manliga influencers också. Typ alla egentligen. Män och kvinnor.

   Svara

    Köper Ben och Joakim också följare?

    Svara

  MäN kAn Ju OcKsÅ vArA sTrIpPoR

  iNtE aLlA mÄn

  Svara

  Som om det inte finns de som VÄLJER att vara strippor? Helt frivilligt utan tvång och ÄLSKAR sitt yrke? Jo, flera.

  Svara

   TACK!!!!!! Men nu får du råfeministerna på dig.

   Svara

    Vad är skillnaden mellan en rå feminist och en välstekt feminist?

    Svara

     Ser mig mer som en väl marinerad, eventuellt lite fermenterad, (över-)jäst, feminist…

     Svara

      Jag känner mig mer panerad faktiskt, men jag kan nog vara lite rå i mitten ändå.

      Svara

       Flamberad…

       Svara

    Då får de komma 😂
    Bara för att de har en åsikt så betyder inte det att den ÄR rätt.

    Jag tror ingen förnekar att det finns en väldigt smutsig och dålig sida av den branschen men långt ifrån alla delar den upplevelsen.
    Vem är då de att säga att de förnedrar sig själva? Att det är synd om dem etc när de själva valt det?
    Det är synd om de som blivit tvingade till det, de som inte ser en annan utväg, de som mår dåligt varje gång innan de går till jobbet.. DE är de synd om.

    Svara

    Du verkar inte ha triggat några rabiesfeminister direkt, men ett gäng göteborgare!

    Svara

     +1

     Svara

   Ja, man får ju se det som ett vilket jobb som helst, och sätta sina egna gränser och villkor. Man får betalt. Pengar måste alla ha för att överleva, och vissa vill ha mer än så, så då får man jobba för det. Vill du tjäna 50 000 i månaden? Vad är du redo att göra för det? Jag personligen skulle hellre strippa än jobba inom äldrevården, förutsatt att jag tjänar minst lika bra eller bättre som strippa och med mindre arbetsinsats.

   Svara

  Vad glad och tacksam man blir för att man inte är tjejen som ska gifta sig med den där typen…

  Svara

  Tyckte att svensexan i det stora hela verkade jättekul, men stripporna – det kunde de låtit vara utanför klippningen med respekt för alla inblandade (men också Janni). Skulle aldrig förbjuda min sambo att ha strippor på sin svensexa, men jag skulle inte vilja se det.

  Svara

   Varför skulle du inte förbjuda? Om du inte vill se?

   Svara

   Det jobbiga är alltså inte att ha en sambo som uppskattar objektifiering och sexualisering av kvinnor, utan det blir bara jobbigt om man vet om det?..

   Svara

    PS förbjuder inte min sambo någonting, men han skulle inte vara min sambo så länge till om han gick på strippfest…

    Svara

    Känner väl mer att varje vuxen människa får stå för sina val. Självklart skulle jag ändå ta ett samtal med honom om min sambo hade varit Jon. Samtidigt, har ni aldrig någonsin stöttat något som egentligen är moraliskt fel, för att ni var nyfikna? Gått på djurpark, sett en delfinshow, rökt en joint..? Människan är en rätt hopplös varelse som inte kan vara korrekt hela tiden.

    Svara

     Sen skulle min sambo aldrig vilja ha strippor på sin svensexa då han tycker att hela grejen är rätt vidrig och ängslig. Men om han deltagit under svensexan och kollat på. Då hade jag velat leva lyckligt ovetandes, det är lite så jag menar.

     Svara

     Faktiskt inte, har aldrig gått på djurpark sen jag lärt mig innebörden (ex när jag var 5 år hade jag ingen koll på sånt såklart) och har aldrig sett en delfinshow och ska inte heller göra det ngn gång, och samma gäller jointen. Skulle aldrig ngnsin heller hyrt en strippa pga att jag tycker det är etiskt fel att göra det. Och jag hade faktiskt förväntat mig att min framtida man, den jag ska dela mitt liv med, också har sådant beteende. Speciellt när det kommer till strippor och prostituerade.

     Men jag beskyller dig såklart inte. <3

     Svara

      Bra att man kan ha olika åsikter. Självklart är det viktigt att ha samma värderingar men någonstans finns det värre moralgränser för mig. Det är värre att min sambo flörtar med sin kollega på jobbet än att han deltar i en svensexa med strippor. Vi är alla olika. Jag respekterar självklart din åsikt med. <3

      Svara

       Tycker precis tvärtom: om min sambo vill flörta får han väl göra det, det är vuxna människor på lika premisser som uttrycker sig. Vill han däremot köpa sig rätten till andra människors kroppar hade jag upplevt honom som extremt sunkig…

       Svara

     Lite OT, men hur är det omoraliskt att röka en joint? Och likställa det med djurpark och delfinshow?

     Svara

  Undrar vad den blivande bruden känner om detta. Så himla märkligt att hennes farsa ordnar strippor?! Sjukt ofräscht.

  Lyssnade precis på senaste avsnittet av podden Freakshow som pratade lite om svensexor, dock inte om just strippor. De (två män) pratade om att det är så svårt att stå emot ”grabbarna” och machokulturen där man ska ha svensexor som förnedrar och bara ska göra actionfyllda saker. De tog exemplet att om den som ska gifta sig är höjdrädd ska det hoppas bungyjump, t.ex.

  Svara

   Hon fick en fråga om det på hennes blogg. Svaret:

   ”He didn’t touch anyone’s boobs, that I would not be ok with and I don’t support the whole “stripper-thing”, but you guys didn’t see what really happened. It was a prank and the second “stripper” coming in was something else… Haha!”

   Svara

    Ja, men då så! Det är ju en helt annan sak om man också ’skojar till det’ med en ful tjej, hjälp vad attraktivt med en snubbe som skrattar åt tjejer vars utseende inte faller honom i smak…

    Svara

     Sitt ner i båten. Bekräftades det att den andra strippan var en tjej öht?

     Svara

     Vem har sagt att tjejen var ful?

     Svara

  Håller helt med, både smaklöst och dessutom respektlöst mot Janni. Jag hade tyckt att det var kul om detta hände min fästan – skulle verkligen inte uppskatta en manlig strippa om jag fick en egen möhippa, det är smaklöst och respeklöst åt båda håll.

  Svara

   Tack!

   Svara

   * jag hade INTE – skall det stå

   Svara

  Håller mig utanför diskussionen om rätt eller fel men måste poängtera en sak, herrejösses vilka ben på den dansande tjejen, ge mig hennes träningsschema!

  Svara

   Börja dansa pole så har du liknande spiror

   Svara

  Alla ni som är emot strippare och är SÅ glada att era pojkvänner inte stödjer sånt, tittar era pojkvänner på porr? För det är lika illa i sånt fall.

  Svara

   Porr är vidrigt asså, hur kan det ens vara lagligt? Prostitution fast på film är det ju!

   Svara

   Hehe svaret är så klart nej eftersom de har frågat och han sa nej😉 sen vad som händer egentligen när han är ensam är väl en annan femma.

   Svara

   Herregud, det är väll inte alls samma sak att fantisera bakom en tv/dataskärm som att aktivt boka och betala för att en annan människa skall gnida sin nakna hud mot ens kropp?

   Svara

    För människorna på skärmen är inte riktiga människor?

    Svara

     Syftar på hur det drabbar den andra personen i förhållandet. Jag tycker illa om både branscherna men som flickvän så tycker jag inte att ”se på porr på tv” är likvärdigt med att ”få en lapdance av en strippa”.

     Svara

    Fast porr är jätteskadligt på många sätt, Tilda.

    Svara

     Äh. Jag kollar porr väldigt ofta och jag är frisk och kry!

     Svara

      Ja för jag menade såklart att du kommer få en förkylning av att kolla på porr. :’)

      Svara

       Då kan du väl tala om vad du menade! Menar du att jag kommer bli sexuellt avvikande? Att jag kommer begära kinky och dominant sex av min partner? Och begära att min partner ska göra samma mot mig?

       Nu är det nämligen så att som en person som inte har haft sex med någon över huvud taget så behövs det ibland lite saker att kolla på när jag känner ett sådant behov 😉

       Svara

    Hahahha😂

    Ja för porr är inget man aktivt beslutar sig för? Och porrindustrin är mycket bättre än den för strippor?

    Svara

   Gradskillnader finns, och har betydelse. Värre att köpa sex än att betala en strippa. Värre att betala en strippa än att kolla på porr.

   Själv är jag en fenomenal människa som varken kollar på porr eller köper strippor. Inte ljuger jag om det heller. Finns nog män som är lika fenomenala sig mig. Det finns exempelvis gott om män som inte alltid vill ha sex, utan ibland tackar nej, till skillnad från vad man tror om man sväljer bilden av män i typ amerikans film.

   Svara

  Och som vanligt skriker folk KRÄNKT!! Låt han ha sin svensexa med strippor! Hade lätt hellre jobbat som strippa än undersköterska som jag gör idag!

  Svara

   Varför gör du inte det då? Genuin fråga.

   Svara

   Läs vad folk skriver så kanske du lär dig ngt!

   Svara

    Om du menar mig så vet jag exakt vad av vill, hade hellre jobbat åt Puma swede än landstinget men bor för långt bort och hitta boende i Stockholm är la lika enkelt som att fickparkera min dodge ram 1500 i en sardinburk

    Svara

     Jag gillar din bil.

     Svara

  OT – snälla camcam en bevakning av Blondinbellas helg i Marbella. Hon har redan lagt upp gamla videos i veckan och skrivit att hon inte kan vänta länge nog efter att känna sig som en tonåring igen (spola tillbaka till när hon var Gravid med Gillis i tidiga 20-åren och sa att hon festat färdigt 4-life…). Kom och hata mig, men jag vill inte ge henne klick och vill veta alla dumheter hon gör.

  Svara

   du kan ju läsa bloggen via unvisit 🙂 https://unv.is/isabellalowengrip.se man ser inte bilder men det kan du ju se på insta.

   Svara

    Tack ! <3

    Svara

    Kan man göra det med alla bloggar?

    Svara

     Ja. Skriv unvis.it/xxxxxx.xx alltså till exempel: unvis.it/bloggbevakning.se 😛 Ibland funkar inte unvis för mig, men oftast så…

     Svara

     Ja

     Svara

  Jag tror inte att Janni bryr sig, de har säkert samma värderingar när det kommer till kvinnosyn. Man vill väl sällan gifta sig med någon som inte delar ens värderingar i en så viktig fråga? Glad att jag och min man delar värderingar iaf (inga strippor för oss tack)

  Svara

  Jag tycker att det känns lite unket och förlegat, oavsett kön. Men jag tycker att kvinnan är mer utsatt på många sätt än en vältränad, reslig man (kan visserligen vara en fördom från min sida, har aldrig sett en strippa i verkligheten, går enbart på hur de portätteras på film/bild).

  Om det var min sambo på filmen så skulle jag dessutom bli ledsen, inte peppad att gifta mig med honom faktiskt.
  Jag slås också av överflödet. Alltså hur mycket kan detta ha kostat att genomföra!? Måste vara vansinniga pengar. Sitter själv och oroar mig för hur jag ska få ihop pengar till min lilla sons födelsedag nästa vecka🙁 Ångesten mildrades inte kan jag säga😳 Är absolut inte bitter, dessa människor måste antagligen tagit en rad bättre beslut än jag gjort i mitt liv. Men det var faktiskt tummen ned på många sätt, även om folk får göra vad de vill för sina pengar!

  Svara

   Mia: Var det du som jag tyckte skulle måla julkort?

   Plocka blommor i naturen och björkar som kan slå ut inne eller redan har slagit ut. Baka en enkle tårta och hitta en kul grej för någon 10. Måla ett födelsedagskort. Jag tror det räcker långt. 💚

   Svara

    Du, minns❤️ Ja det var jag. Tack för råden! Absolut, jag gör vad jag kan, har redan plockat in påskliljor. Hoppas de finns kvar att plocka nästa vecka! Har faktiskt gjort ett litet kort till min lilla kille. My little pony självklart, som han är helt frälst i.
    Man älskar ju dem så att det ont, så man vill ju ge dem allt. De blir ju nöjda med vad som helst i den åldern, det är ju en själv som vill så mycket. Troligtvis lite påverkad av sociala medier. Förra året gjorde jag en Paw Patrol-tårta och det minns han ju självklart och i år vill han ju ha en My little pony-tårta.
    Ska göra vad jag kan för att han ska bli nöjd, ska nog fixa på något sätt😍 Tack för att du bryr dig❤️💚

    Svara

     Ge honom ”kaka i en burk” om ni har ingredienser hemma!

     Eller gör ett odlingskit av gamla brukar och sånt (man kan klippa till ett litet växthus) och pilla frön ur en vanlig tomat. Jord kan man ta utomhus. Min lillebror älskar odlingskit.

     Mamma brukade måla tavlor åt oss, men alla gillar ju inte att måla iofs.

     Svara

  @…

  Försök nummer två.

  … Jag orkar inte gå igenom hela det här kommentarsfältet men ett exempel är att du tar till med överdrifter som Virtanen när jag skriver något och något annat till andra när de skriver exempel dina svar till B.
  Din # inteallamän tycker jag också är överdrifter.

  Jag har haft svårt att tolka mycket av vad du skriver som annat än att du säger just ”alla män” och inte ”inte alla män” men sedan så var tydligen ändå din sambo ett undantag. Så om inte din sambo hur förklarar du din # nedan.

  ”#inteallamän men #precisallaALLAkvinnor så fort män beter sig som äckliga, dåliga ursäkter till människor”

  Jag har likeat vissa av dina kommentarer medan andra är helt uppåt väggarna. Du säger ibland emot dig själv.

  Svara

  @… Den gick inte igenom. Vi får vänta.

  Svara

  Förstår inte riktigt varför du taggar Janni högst upp dock? Hon är (så vitt vi vet iallafall) inte delaktig eller ansvarig för det här. Hon ska väl inte behöva stå till svars för vad hennes kille, pappa eller vem som nu anordnat det där gör?

  Svara

  Jaja, nu är ju den blivande svärfadern målare (och på hans ig ser det ut som att han gärna vill hålla sig ung och solbränd) gissar kulturen är så i byggsvängen. Såg tacky ut, alltihop. Hade det varit min blivande man hade jag ställt in bröllopet. Han verkar sakna ryggrad, en rejäl karl ställer inte upp på något så vidro.

  Svara

   Vad är hans insta?

   Svara

    Blev syftningsfel, menade att videon/svensexan såg tacky ut. Svärfars ig var bara i princip av honom själv, han gillar nog sin look

    Svara

    Rickarddeler

    Svara

   Jannis pappa brukar mest glida runt på en yatch utanför Marbella…

   Svara

    Yacht

    Svara

    Yatzy!

    Svara

     Ja tack till Yatzy i Marbella!

     Svara

    Förlåt men vad vet du om det? Om det nu är sant så är han väl värd det efter att ha byggt upp sitt/fina företag? Han ordnade nyligen så att dom byggde upp flera skolor i ett utsatt land. Då tycker jag man är värd att glida runt på sin båt.

    Svara

     Okay, då vet vi. Så inte fråga om förvärva, ärva, fördärva då?

     Svara

   Det finns val även om man är i byggsvängen, det är ingen förklaring, tackar som frågar.

   Svara

   Jag tror också att det är så, i vissa grupper är denna typ av beteende kutym och då är det lätt att tro att det är likadant överallt.

   Så är inte fallet.

   Svara

  Vidrigt.

  Svara

  Nej det är nog Henrik som styrt upp och betalt det, inte hennes pappa. Manliga strippor brukar vara standard på varannan möhippa också, så jag känner mig inte särskilt upprörd över Jons lap dance.

  Svara

   Oj, då har vi varit på helt olika möhippor du och jag. Jag har inte varit på en enda stripphippa. 😊

   Svara

    Inte jag heller… Alla i min krets verkar ha missat denna ”standard”! Kanske får göra om och göra rätt…😂

    Svara

     Standard pp de hippor jag varit på är picnick och quiz… Förvånade stripp-hipporna skulle bli om jag ordnade deras hippor och inledde med frågesport!

     Svara

   Ja, Henrik Persson Ekdahl är miljardär och känd för att inte spara på slantarna. Att hyra stora businessjets är inte Rickard Delérs stil. Henrik är i en annan liga.

   Svara

  Pinsamt rakt igenom. Speciellt i början och på slutet. Sådana douche bags hela gänget verkar vara. Är så glad att jag har en helt normal vettig man som inte gillar att bröla med andr män i grupp som en jäkla neandertalare. När jag gifte mig för två år sedan var möhippan en spa-dag. Helt strippfri, tack och lov. Då var jag typ 28 år. Man behöver inte bete sig som en 12-åring och suoa ner sig totslt för att ha skoj.

  Svara

   Som sagt, så ser det nog ut för majoriteten. 😊🌸

   Svara

    Ja, tack och lov! 😬

    Svara

   Lol ja Jons säljer ju väskor under namnet Douche Bags

   Svara

  Följer hans vlogg slaviskt, gjort sedan avsnitt ett. Tycker alltid att han framstått som en otroligt reko kille med hjärtat på rätt plats. Visst har han varit sjukt ”grabbig” under tiden han festade mycket och var konstant slirig, trodde dock helt att han hade vuxit ifrån de beteendet. Detta är faktiskt den första vloggen som jag inte kollade klart på. Trodde först det var ett skämt, att de skulle ta av censuren och att det visar sig att det är en man, eller något sådant ”knasigt.” Visst är det fortfarande illa, men sjukt mycket bättre än detta fiasko. Hoppas att både han och Jani reagerar på vad som faktiskt skett och ser över händelsen. Tycker hela saken är fel, förstår inte heller hur Jani kan vara OK med detta? Samt hennes pappa?

  Svara

   Men du, det är knappast Jon som har beställt strippor, framgår mycket tydligt att han inte har en aning om vad kompisarna hittat på. Så varför skulle Janni dumpa honom för det? Om alla svensexor och möhippor som innehåller strippor skulle leda till uppbrott hade det inte blivit många giftermål! Jon worships the ground Janni walks on, han brukar inte alls bete sig svinigt. Han är lite barnslig förtjust i bilar etc men snäll och reko. Ja det är mycket pengar i omlopp men han har jobbat sig upp från noll. Han fick plocka blåbär för att få råd att åka skidor…

   Svara

  Ännu en anledning till varför jag lever mer och mer kvinnoseparatistiskt

  Svara

   lesbiska relationer är de bästa relationerna!!!

   Svara

  Det jag har absolut svårast för i det här fiaskot är att Jannis pappa är med på det hela. Kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur jag skulle känna om min pappa satt och skrattade medan en strippa dansade för min kille. BLÄ.

  Svara

   Okej. Jag skulle inte bry mig tror jag om min pappa satt och skrattade på en svensexa. Jag hade eventuellt brytt mig om det var en tisdag kväll på något sunkigt hak någonstans

   Svara

  Kan någon förklara för en oförstående vad liksom strippor är till för nu för tiden?
  Vad ska personen som blir dansad för känna?
  Ska de göra en kåt?

  Förstår jag inte charmen med nakna personer som dansar runt en för att jag är kvinna?

  Jag hade blivit sjukt obekväm om någon dansat och typ hängt över en sådär.

  🙂

  Svara

  När och om jag gifter mig hoppas jag mina vänner överraskar mig med ett par manliga strippor.

  Svara

  Vad händer med uppdateringen 🙁 ?

  Svara

   Ja, börjar också undra. 🤔

   Svara

  Hallåååååå vad är det senaste kring blondinbella-gate? *otålig*
  *vägrar gå in på hennes blogg* 😝

  Svara

  Har det hänt något CamCam? Orolig..

  Svara

   Omg nu blir jag nojig.

   Svara

  Varför inga inlägg?

  Svara

   Camcam kanske är i Marbella 😉

   Svara

    Och spelar yatzy…

    Svara

     Har migrän från helvetet

     Svara

      Du eller Camilla

      Svara

       Vi får väl anta Camilla. Verkar lite skumt av en mor att få frågan om det hänt hennes dotter något svara ”själv har jag migrän från helvettet”. (Men vem vet?)

       Svara

      Har Camilla migrän?

      Svara

       Japp

       Svara

      Camimami, kan du lägga upp ett nytt inlägg?

      Svara

       Har inte inloggningen. Men om jag hade haft… då jäklar. 🙂

       Svara

  Vidrigt. Jag har klargjort för min sambo att ifall sånt här sker på hans svensexa så ställer jag in bröllopet 🙃 och om mina vänner anlitar manliga strippor till mig så ber jag dom alla dra långt åt hel..

  Svara

  extrajobbade som manlig strippa ett tag jämsides under studietiden…. har nog aldrig haft så kul och dricksen var inte liten heller :). Tyvärr fick man inte lika mycket betalt som de kvinnliga stripporna, men det var frivilligt trots allt

  Svara

  Ja men…hallå… ekar det verkligen så tomt härinne??

  Svara

  Det verkar som att hennes pappa är en äckelgubbe. Nu har hon valt en pojkvän som är lik honom. Tyvärr går det ofta så. Pappor borde behandla sina döttrar som prinsessor istället för att köpa strippor till flickans man (och inte strippor från nån classy firma som har policy att man behåller trosa och bh kvar). Neeej.. hur vet man ens att det är strippor? Det kan ju va escorter också eller prosituerade från någon bordell. Vem vet var han har hittat dem.

  Svara

   Man märker nog väldigt snabbt om det eacorter eller stripp-tjejer att göra med 😉

   Svara

  Riktigt jävla ofräscht och sjukt kvinnoförnedrande mot blivande bruden, enligt min åsikt. Jag hade avblåst bröllopet om min man var såpass stolt över detta att han lägger upp det på youtube. Kräks.

  Svara

  Nyrikt WT. Punkt slut.

  Svara

   Förstår inte hur Jon är nyrikt WT, hur osmakligt detta än är.

   Svara

    Beter sig WT och typiskt nyrikt med heli, jet, skumpa, tugget mm mm

    Svara

    Detta är typiskt klasslöst WT-beteende.

    Svara

   Rik har han nog varit i minst 10-15 år, men det kanske fortfarande är att vara ”ny”

   Svara

   Är det fel att vara nyrik? Många som är rika idag är ju ”nyrika”. D.v.s. har jobbat ihop förmögenheten själv/håller på med aktier.

   Svara

    Och det finns absolut 0 vettig anledning att det skulle vara bättre att ha ärvt sina pengar än jobbat ihop dem. Strunta i sånt trams, den typen av människosyn är kass.

    Det finns nog gott om män som går på strippklubb även i anrika släkter dessutom.

    Svara

     Exakt, kungen bl.a.

     Svara

     Jo inget fel med att vara varken rik eller nyrik men det jag menat är sättet de beter sig o ”strör” cashen.. På ett WT sätt. Ingen klass trots cash. Punkt.

     Svara

     Haha ja kungen tex.

     Svara

      Han är ju inte direkt essensen av sofistikation..

      Svara

    “Nyrik” är mer ett uttryck för klasslöst beteende än för information om när förmögenheten införskaffades.

    Svara

  Och samtidigt sitter folk och är ”HELT OK MED ATT JAG OCH MIN PARTNER KOLLAR PORR”… men strippor? Nä fyfan de förnedrar sig själva, skabbiga och har ingen moral….

  Svara

  ”Det man inte vet om mår man inte dåligt av.” Error, nu vet hela världen. Jag hade varit oerhört besviken av flera anledningar om jag var blivande frun.

  Svara

   Dom har väl pratat med varandra innan om sin svensexa/möhippa. Den blivande frun kanske hade manliga strippor på sin egen fest. Jag är säker på att blivande frun skulle sagt till om hon inte ville att det skulle vara strippor på hans svensexa.

   Svara

  Vem är denna Jon, och Janni som han skall gifta sig med? Är de kändisar av något slag? Bor inte i Sverige så jag har ingen som helst aning om vilka de är.

  Svara

   Jon Olsson är en gammal “freeskier” som har bl. a 9 x-games medaljer och är född i Mora. Just nu är han youtuber och ska gifta sig med Janni Deler.

   Svara

    Jon är även med och driver flera företag (ex douchebags). Janni är en ”influencer” och driver främst en relativt stor personlig blogg, med stark inriktning på mode. Tycker det inte riktigt är ”fair” att inte berätta hela historien…

    Svara

     Sorry, jag berättade bara det jag visste.

     Svara

  Kan de komma något nytt inlägg istället..

  Svara

  Finns bra mycket trevligare aktiviteter att inleda en svensexa med… Finns ju så mycket annat kul man kan göra!
  Om någon här är i full färd med att anordna en möhippa/svensexa så driver jag och min kompis en sida för möhippor (www.fixamohippa.se) och svensexor (www.fixasvensexa.se) där vi samlar tips aktiviteter och inspiration. Garanterat strippfritt! 🙂 #smygreklam

  Svara

  Jag älskar män.

  Svara

  Jag tror han är jättenöjd med sin svensexa. Han verkade ha jättekul! Klart man ska köpa strippor till svensexan om man tycker det är festligt 😊👌🏻

  Svara

  *tänk er att jag låter som i en gammal pilsnerfilm*
  Året är 2018 och fortfarande kan snubbar i grupp inte komma på något skojigare än att köpa en kvinnokropp. Inte går det fort med den manliga utvecklingen inte.

  Svara

  Alltså jag har inga stora problem med typ ”sexig, erotisk eller lättklädd dans” (man eller kvinna) som typ Chippendales, magdans etc. Men att binda fast någon så att hen inte har något val – inte ok. Att det ska interageras och taffsas på någons kropp – inte ok. Att ett gäng överåriga man babies sitter och njuter och skrattar åt någon (både J och strippa i det hör fallet) som förnedras – inte ok. Det finns en gräns mellan att TITTA på något sexigt eller vackert till att ta på varandra och gnugga intima delar mot någon. I min värld. Inte ok.

  Svara

  Jons kompisar (inte Jon!) fixar strippor till svensexan och du publicerar ett inlägg som får 400 kommentarer om vilket svin Jon är och att Janni borde dumpa honom.
  Maxinne köper sex igen(!!) och berättar utförligt om hur det gick till och vilken fantastisk flera timmar lång hand job hon fick, hur många orgasmer hon fick och hur sexköp i form av vagina massage är ett måste för att få friska sexualorgan. Hon uppmanar mao läsarna till att köpa sex. Men detta skriver du inte ett ord om? Det är alltså helt okej att köpa sex om man är kvinna, men en dödssynd att ha dansande strippor på en svensexa? Jag vill påminna om att det förstnämnda är brottsligt i många länder, däribland Sverige. Att hon kringgår lagen genom att åka utomlands för att få sin vagina masserad och försöker gömma sexköpet i ett moln av new age lull lull gör det inte bättre.

  Svara

  Hahaah bästa i detta kommentarsfältet var ju att läsa alla kvinnor som hävdar att deras män aaaaaldrig skulle objektifiera en tjej o h aaaaldrig gå med på att titta på en strippdans och aaaaldrig kollar porr….. lättlurade var bara förnamnet, tror ni att ni är tillsammans med Jesus själv eller 😂
  Min fördom att kvinnor är naiva blir bara mer o mer uppfylld för varje dag

  Svara

  Alla dessa kvinnor som säger ” tack va skönt att inte min kille är så!” / -” min sambo va på svensexa men gick därifrån när en kvinnlig strippa”

  Det är så fint att era män inte kollar på porr för att ni är fantastiska.
  Pornografi handlar om fantasi, med eller utan partner. Och tro mig – när det finns tillfälle till onani – så hoppas jag att (männen i detta fall) tok-onanerar till lesbiskt porr, med stay-ups och rakade

  Men good luck! Glöm aldrig att du är värdefull.
  Och glöm att jag är 3 steg före ☺️

  Svara

  Det finns för många moralpredikande rödstrumpor nuförtiden.
  Dom har nog för lite att göra eftersom dom orkar gnälla över allt och alla som har roligt.

  Svara

  Suck.. låt vuxna människor göra som dom vill.

  JA, vi män tycker om nakna snygga kvinnor. JA vi män gillar tuttar och rumpor. Deal with it.

  Att hyra in strippor till en möhippa är ju en klassiker. Det är lite självironiskt på något sätt att Rickard gör det till Jon möhippa år 2018. Det är humor, skoj och med glimten i ögat.

  Han och dom andra ville skapa en oförglömlig upplevelse och det lyckades dom med.

  Sen att det är ”icke femenistiskt korrekt” och ”kvinnorförnedrande” får andra gnälla om, om dom är sådana surskallar.

  Svara

  Jag tänkte precis som du när jag såg klippet. Jag gillar både Janni, Jon och Jannis pappa, men det här gjorde mig rätt ställd faktiskt. Deras kanaler brukar kännas så fräscha och det här kändes riktigt ofräscht.

  Svara

  Där har vi ju även Henrik Persson Ekdahl, medgrundare av Optimizer Invest (drivande kraft av Catena Media), som högst sannolikt också sponsrat detta då han sponsrade Jons gumball bil när han var ansvarig för Betsafe.

  All PR är bra PR

  Svara

  Tjejer som ska ha möhippa kan hyra in en naken ”slav” som servitör på slaventommy.blogspot.com

  Svara

   Vet inte om det här är rätt forum att marknadsföra dig på, Tommy.

   Svara

  Tjena!
  Jon Olsson var inte han skidakare? Vad hande? Har tittat en del pa hans vlog och kanner spontant att han ar sjukt omogen. Han bara valtrar sig i lyx och flard verkar det som (Jag hade givetvis ocksa garna kort en RS6:a och varit pa fina batar) MEN jag har inget javla behov av att visa upp det hela tiden.
  Hans svensexa ar sjukt ideefattig. Strippor och sprit……kom igen. Hastpolon var dock ett coolt inslag. Tycker synd om honom da han inte verkar ha koll pa vad som hander i resten av varlden. Han kor sin grej och det verkar ga bra dock finns det en bitter smak i allt han gor……kanske fasad???? Har egentligen mer att skriva men vantar med det

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.