Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂x

743 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har bakat bullar. De blev hårda och kompakta 😱. Vad är det för fel? De ska ju vara mjuka och luftiga 😋. Ha en trevlig kväll allihop 🎉

  Svara

   För mycket mjöl, gammal jäst? För hög värme i ugnen? Finns många anledningar till att en deg surar och inte blir som den ska 😂

   Svara

    Nej jag följde allt receptet ganska noga och jag hade köpt nya ingredienser. Ugnstemperatur enligt recept. Tröttsamt värre när man har ansträngt sig och bakat. Jag går och köper bullar i affären istället 👍

    Svara

     Jag känner verkligen din känsla nu alltså. Du har min sympati, Pärlan! Man går liksom och bygger upp sina förväntningar på det man bakar för att det sen ska falla platt. Ha en fin kväll ❤

     Svara

      Precis!
      Tack detsamma ❤️🎉🌞

      Svara

     Kan bli så om man överarbetar degen alternativt knådar för lite… En konstig balans men degen ska vara smidig och spänstig. Kan vara mjölet också, jag brukar ta vetemjöl special, det blir bättre glutentrådar av det och passar bra till just bullar

     Svara

      Oj jösses så komplicerat! Det ser ju så lätt ut på TV 😀

      Svara

       Ge det några gånger så blir du nog hemma i det 😊 Ge inte upp!

       Svara

     Ibland kan man bli för ivrig med knådandet. Även om den ska knådas och det är lite terapikänsla så kan det bli för mkt av det goda, även för en bulldeg.

     Svara

      Absolut 😊

      Svara

       Mjölken ska vara fingervarm. Är den för varm blir bullarna kompakta

       Svara

        Nej. Det är en myt. Kall deg är bättre för saftiga och magiska bullar.

        /Bagarn

        Svara

         Men hon sa ju att den inte fick bli för varm!

         Svara

        Om mjölken är för varm dör jästsvamparna!

        Svara

     Vet inte hur slaviskt du följde receptet men oftast får man gå på känsla, det är sällan man kan ha i så mycket mjöl som receptet anger till exempel. Ju mer man bakar, desto bättre blir man!

     Svara

      Hmm 🤔
      Är det något jag fått lära mig är att man INTE höftar i bakning. Aja baja.
      Matlagning däremot går bra.

      Svara

       Bulldeg känner jag på, när fingret inte fastnar är det tillräckligt med mjöl

       Svara

     Socker och salt innan mjöl? Det dödar jästen

     Svara

      Myt.

      Svara

      Nä okej, salt dödar inte jästen

      Svara

    Förlåt att jag hakar på denna tråd som inte har med den att göra 🙁 men jag mår så dåligt att jag bara vill försvinna. Min kille/ex/vet inte vad han är trycker ner mig och jag har blåmärken överallt. Vet inte vad jag ska göra 🙁 mår så dåligt. Jag har precis börjat jobba och nu dyker han upp som gubben i lådan och försöker förstöra för mig. Förlåt att jag är OT, vet att folk hatar det men jag vill bara försvinna n

    Svara

     Trycker han ner dig fysiskt eller psykiskt? Har du någon vän du kan åka hem till?
     Ta hand om dig.

     Svara

      Bor ni tillsammans? Försök ta dig någonstans där du är säker.

      Svara

      Just nu psykiskt men förut fysiskt också 🙁

      Svara

       Ring kvinnojouren direkt!!!

       Svara

     Så ska du inte behöva ha det! Absolut inte. Det finns hjälp att få, börja med kvinnofridslinjen och hör vilka råd de ger när du förklarar situationen. Är du rädd vänder du dig till polisen. Är det en gubbe-i-låda-situation är du fredad ibland. Det gör att du kommer att fixa det här! Du har redan tagit steget i och med att du skriver här. Kvinnojourer finns också. Sök på nätet. Sök hjälp. Innan det är försent. Tänk på dig själv nu, du kommer först. Inte han. Jag tror på dig och du har kraften!

     Svara

     Fan, jag skrev ett långt svar till dig som försvann. Världens pepp. Sök hjälp hos kvinnofridshjälpen eller kvinnojour. Du kommer fixa detta. Du har redan tagit första steget. Du är starkare än du tror.

     Svara

      Kan du inte skicka svaret igen K? Jag vill hjälpa henne men vet inte vad jag ska skriva. Alla andra verkar ju upptagna av att baka bullar..

      Svara

       Jo, jag försöker. Du måste söks hjälp för hjälpen finns att få. Börja med kvinnofridslinjen. Hör med dem när du har förklarat din situation vad de råder dig att göra. Det finns även kvinnojourer. Är du rädd kontaktar du polisen. Om det är en gubben-i-lådan-situation är du fredad ibland, vilket gör att du kan söka hjälp och stöd. Du kommer klara detta för du har redan tagit första steget i och med att du skriver här. Du förstår att situationen är skadlig. Du har kommit långt. Du är mycket starkare än du tror och kommer klara det här. Vänta inte, ångra dig inte. Tänk på dig själv först, du är viktigast! Sök hjälp nu. Innan det är försent. Det blir bara värre och du förtjänar något mycket bättre. Jag tror på dig!

       Svara

       Det här är superkonstigt! Jag skrev ytterligare en gång med all känsla jag har och det försvann också. Nu är jag nästan knäckt.

       Svara

        Vissa ord kan göra att inlägget hamnar i modereringen. Och ibland hamnar inlägg där bara av en slump. De dyker nog upp när Camcam har tid att kolla igenom alla kommentarer.

        Svara

         Tack! Försökte en tredje gång. Sedan kommer kanske alla på en gång.

         Svara

       Hanna, om det är du som skriver om Bellas statistik så är jag med dig. Du är påläst, kommer med fakta och brinner för din sak. Det är ofattbart det som sker och hur det slätas över.

       Svara

        Ja, det är jag. Tack!

        Svara

     Du har redan tagit första steget i och med att du skriver här. Sök hjälp och stöd. Du klarar det. Är du rädd ring polisen. Du är mycket starkare än du tror och vad han än säger. Du är viktigare än allt annat. Ta nästa steg nu, innan det är försent! Ångra dig inte, det kommer bara bli värre. Jag tror på dig! Rädda dig själv nu. Du klarar det!

     Svara

     Anmäl honom! Be om hjälp! Många kramar<3 Och nej, det är inte ditt fel!

     Svara

      Polisen bryr sig inte typ 🙁 allt känns så hopplöst. Känner mig så värdelös. Varför ska jag ens försöka och dessutom på det ens finnas 🙁 finnas inga skäl.

      Svara

     Skrev till dig men hamnade bland bullrecepten….

     Svara

     Har du någon du kan vara hos, som han inte nödvändigtvis skulle komma på att leta efter sig hos? Om inte kan du gå till socialjouren nu under helgen, de har öppet dygnet runt (såvida du inte bor ute på vischan, jag hoppas inte det). Där kan du ansöka om skyddat boende. Under kontorstid kan du kontakta ditt socialkontor, de flesta har handläggare som arbetar bara med våld i nära relationer. Lycka till!!

     Svara

     Du som har ett ex dom förtrycker: Min mamma var misshandlad i flera år, jag såg henne avsvimmad på grund av misshandel, vi flydde mitt i natten. Vet du, du är starkare än du tror. Kämpa emot och kom ihåg att du är värdefull. Låt inte den skiten vinna. Ring polis, kvinnojour, ring alla du kommer på och strid för dig. Du ska inte försvinna. Älska dig själv och var stolt och våga be folk om hjälp, våga prata och våga kriga.

     Svara

      Fab vad stark din mamma var! Önskar jag hade den styrkan inom mig. Mitt exakt har präntat in i mig sen jag var 17! Att jag är värdelös. Är 27 nu. Har ingenting att ta till och orkar knappt mer.

      Svara

       Tro på dig själv, du har styrkan i dig. Du är inte värdelös, du är värdefull. Säg det till dig i spegeln varje dag. Du kan ta dig ur detta. ❤️

       Svara

       Varit där du är! ❤️ Du fixar det! Blir gärna din vän och hjälper ❤️

       Svara

       Det har du visst! Jag har klarat hela resan efter tio år och det gör du också! Det är hans ord du säger till dig själv. Inte dina. Du är bara 27, ta steget nu. Du har kraften. Du hittar styrkan. Det är rädslan och bindningen som gör att du tvivlar. Tvivla inte. Det finns ett underbart liv för dig därute. Ge inte upp!

       Svara

     Till 🌸 kl 21

     Varje gång ordet värdelös kommer upp i tankarna pga att du har fått höra sånt så mkt så tänker du VÄRDEFULL. Byt ut ordet! Värde… full. Värd. Värd att må bra. Värdefull.

     Svara

   Var vätskan du löste upp jästen i exakt 37 grader? Det är det viktigaste för fluffiga bullar 😁

   Svara

    Typ… jag kände med handen och då kändes det lagom ljummet 😊. Baka verkar ju vara rena rama raketforskningen, inget för mig. Jag slänger skiten och köper färdiga istället 😄

    Svara

     Jamen eller hur!! Att laga mat är ju fantastiskt roligt o man kan experimentera o smaka av under tiden.
     Att baka är bara skräck 😱
     Man kan inte styra under tiden o ändra, blir det bra är det tur o som en lottdragning varje gång 😂

     Svara

      Verkligen 😆

      Svara

      Det kräver lite övning bara, som allt annat 🙂 Det är jättekul!

      Svara

    Mnja….exakt 37 grader är inte viktigt, och man kan kalljäsa bullar, med kall degvätska, och få perfekt mjukt och fluffigt resultat. Men det är nästan omöjligt att säga varför bullarna blev misslyckade, överjästa, underjästa, över- eller undarbetad deg, ugnen för varm (det kan skilja enormt mycket mellan ugnar) osv osv. Bättre lycka nästa gång helt enkelt….

    Svara

     Klurigt! Ja jag kanske provar om ett tag igen om lusten faller på, känns inte så för tillfället dock 😉

     Svara

   Fönstret öppet när du bakade/jäste?

   Svara

    Nej absolut inte, då kan det ju springa in småkryp 😱 Hatar småkryp inomhus! De ska ju bo ute 👍

    Svara

   Kanske för mycket mjöl? Vad hade du för vetemjöl? Jag gillar Saltå kvarns, tycker man märker skillnad. Man ska helst också köra degen i maskin i 10-15 minuter.

   Svara

    Man måste inte köra i maskin. Faktum är att degen mår bättre av att vikas i bunken var 45:e minut i 3-5 omgångar. På så sätt hinner jästen och glutenet i mjölet utvecklas bättre och ge mer glutentrådar i den färdiga degen. Man behöver heller inte lika mycket jäst som alla recept säger. Hälften räcker och ännu mindre går bra om man bara ger degen tid att utvecklas.

    Svara

     Vad intressant! Men då måste man planera för lång jästid. Har man kallt vatten då?

     Svara

      Ja, absolut med kallt vatten. Jag bakar ofta bröd med 3 gram jäst, blandar med kallt vatten från kranen och låter degen stå och blir rumstempererad medan jag viker den i några omgångar under en timme eller två. Sen bakar jag ut den och kalljäser i en plastpåse med lock ute på balkongen under natten. Och när jag bakar med surdeg så använder jag alltid kallt vatten också, och långa jästider, ibland upp till 48 timmar. Det ger degen chans att utveckla smaker bäst. Det här med 50 gram färsk jäst och knappt två timmars jäsning är bara gjort för att vårt samhälles tidsbrist.

      Svara

       Äh, ska stå plastlåda med lock…

       Svara

       Intressant info! Tyvärr måste jag nog använda tidsbristsamhällets bakmetod.

       Svara

    Jag hade ICAs mjöl

    Svara

   Väg mjölet eller häll upp det innan/ när du mäter, ”pressa” aldrig ihop mjöl t ex med ett decelitermått när du tar.

   Överbearbeta inte degen.

   Två grejer som kan skita sig! Kanske någon av dem?

   Svara

    Bra tips! Det ska jag ha i åtanke 😀

    Svara

    Alltså jag ÄLSKAR att vi har en baktråd som tagit fart! Så kul, särskilt som det oftast är Familjeliv-trådar härinne med amning och blöjor och bebisars sömn. Det här är så mycket roligare.

    Svara

   Du behöver inte ha 37-gradig degvätska, utan det bästa tipset är att jäsa degen i en nydiskad diskmaskin! Sätt plastfolie över bunken och sätt in i den varma fuktiga maskinen och degen blir såååå fluffig och fin. Om degen innehåller smör ska du inte smälta det utan blanda i det rumsvarmt. Och du får absolut inte snåla med fyllningen. Ta mängden i receptet och dubbla. Minst!

   Svara

    Kul och bra tips!

    Svara

   Trickset är att ALDRIG låta jästen bli för varm (eller kall!). Sen ska degen innan jäsning vara lite, lite kladdig – på gränsen till jobbig – så att man tror att den inte är helt färdig. Och använd mkt smör+socker i fyllningen. Ha gott om tid. Lycka till!

   Svara

    Tack!

    Svara

     Jag varken väger mjöl eller grejar. Jag använder alltid torrjäst för söta degar och då ska degvätskan vara lite varmare än 37 grader. Använder vanligt vetemjöl… häller i maskinen tills jag tycker att degen får en bra konsistens. Lite kladdig, men ska ändå lossna lite från kanterna. Maskinen får gå i ca. en minut efter att degen verkar bra.

     Jag har bakat tusentals bullar. Kardemummabullar, då jag avskyr kanel.

     En gång köpte Stephan torrjäst på Lidl och bullarna blev stenhårda… och jag skitsur.

     Svara

   Tack alla för bra och intressanta tips! 😄 Nu ska jag gå och sova, är så trött fast att det var kort vecka denna veckan. Ena stunden tror jag att det är onsdag och nästa stund att det är lördag. God natt allesammans 😴

   Svara

   Väger du mjölet eller gräver du med decilitermåttet? Väger man får man rätt mängd mjöl, annars blir det väldigt lätt för mycket. 1dl mjöl = 60 gram.

   Svara

   Använd ett litermått till mjölet och häll i det. Lätt att det blir för hårt packat och stor mängd om man tar med dl-mått ur påsen. Låt degen jäsa med lite extra värme och gör mer fyllning än det står i receptet. Det är mina tips som ger fluffiga, goda bullar. (Ja, mina var också små hårda, torra saker de första gångerna 🙈.)

   Svara

    Just det: vetemjöl special gör stor skillnad också. Och använd riktigt smör och röd mjölk, förutsatt att du äter sådant. Testade att göra mjölkfria en gång så att lillkillen skulle få smaka. Han får numera köpta bullar istället…

    Svara

     Röd mjölk är lättmjölk där jag bor men antar att du tipsar om den feta mjölken😊

     Svara

   Smält inte smöret, ta ner det rumsvarmt. Gör inte för små bullar då blir dom torra, och riv på mandelmassa när du brett på fyllningen då blir dom saftiga.

   Svara

  Jag behöver råd från er alla som har lite koll på bröstimplantat. Ber om ursäkt redan nu för rörigt inlägg, det är rörigt i mitt huvud.
  Jag har länge tänkt göra en bröstförstoring och var på konsultation på Akademikliniken idag. Jag har väldigt små bröst och inte mycket extra hud. Jag berättade att jag ville ha så stora bröst som möjligt. Det största han ville lägga i var 360 cc bakom muskeln. Jag tycker att det låter lite och är rädd att inte bli nöjd. Samtidigt tänker jag att han inte skulle säga ifrån på större om det inte var nödvändigt.
  Vad tror ni?
  Är det något jag måste tänka på innan jag gör operation? Jag är inte så påläst men väldigt säker på att jag vill göra den.

  Svara

   Vilken läkare?

   Svara

    Maximilian Otte

    Svara

   Tror att min kompis la in 420 cc, ser mycket bra och proportionerligt ut! Hon är kanske 165-170 lång. Kan dock inte svara hur det skulle se ut på dig, väldigt individuellt det där.

   Välj kirurg med omsorg och se över vad du kan kräva om det inte går som det ska.

   Svara

    Ja, jag hade tänk mig någonstans strax över 400, men huden räckte liksom inte till för det. Han kunde lägga in större om några år ifall jag inte var nöjd.

    Tack för tips!

    Svara

     Du vill ju inte få massa bristningar osv.

     Svara

     Då tycker jag att du ska lyssna på kirurgen! Låter rimligt

     Svara

     Man kan få uniboob om huden inte räcker. Då släpper huden mellan brösten och det är tydligen jättesvårt att fixa. Storleken på implantat väljs utifrån hur stor bröstkorg. Lyssna på kirurgen.

     Svara

   Jag tänker att kirurgen kan sin sak och vill inte göra om dig till ett tuttmonster av både medicinska och kosmetiska skäl.
   Det vore väl hemskt om han satte in för stora och du ändå fick göra om allt än att du kanske rent av inser att det räcker med 360cc och nöjer dig?

   Har du inte fått tillräckligt med svar på plastikoperationsforumet? Ingen här kan väl svara på vad som är lagom storlek för dig?

   Du skriver att du inte är så påläst. Där gör du första felet. Läs på, läs på och läs på. Fundera och fundera igen.
   Ett kirurgiskt ingrepp ska man vara fullständigt klar över innan man bestämmer sig.

   Var rädd om dig. <3

   (förlåt om jag låter otrevlig i texten, inte alls min mening, men lite vill jag nog ta dig i kragen och få dig att inte förhasta dig in i något så farligt som detta 😉 )

   Svara

    Tack för tips, jag ska läsa på mer!

    Svara

   Jag la in 350cc & 400cc och mina är enorma.
   80E nu. La in bakom muskeln

   Svara

    Jag fick se 3D simulering, på den tyckte jag inte att de såg stora ut, men jag vet inte hur bra det stämmer överens med verkligheten sen..

    Svara

     Jag skulle få en C-kupa minst men blev en E, Så den strl läkaren säger blir nog bäst! Lägger man i för mycket så kanske inte huden hänger med.

     Svara

   Hej! vet inte om det är något tips men jag var på strandklinikenoch där rekommenderades jag också 360 för jag var så liten och smal upptill att hon var rädd för att det blir rippling. Jag skippade det och gick på konsultation hos Patrik på Nordiska kliniken, där rekommenderade han till och med större, 425cc och sa att det inte är någon risk för rippling med den storleken. Så mitt råd – gå på flera konsultationer. Jag har inte läst en negativ recension om Patrik och därför gick jag dit, sååå proffsig människa o man känner sig trygg och inga frågor är för dumma för honom.

   Svara

    Tack! Ja, det kanske är bäst att göra fler konsultationer så man har något att jämföra med.

    Svara

   Jag har 375 CC, hade 70B innan och är nu en 70F (oftast) men man ska inte fokusera så mycket på vilken CC då det är otroligt olika hur det blir i kroppen, samma CC kan se väldigt olika ut på olika personer. Jag tycker man ska lita på kirurgerna, det är ändå de som har erfarenhet och man kan inte sätta i större än vad kroppen ”tål”. Läs på om operationen, risker och tiden efteråt men det är även kirurgens jobb att upplysa dig om detta. Lycka till med operationen!

   Svara

   Jag bytte ut mina perfekta 300 cc för några år sedan. Då sa kirurgen att det var bättre att lägga in 350 cc eftersom min hud hade sträckts. Ångrar så mycket att jag lyssnade. De är alldeles för stora för mina 166 cm / 52 kg kropp. Har alltid bara bh:ar som gör att de ser mindre ut men i bikini-bh ser de alldeles för stora ut. Förut kunde jag vara bh-lös – nu känns det obekvämt utan bh. Gör ej över 300 cc !!

   Svara

    Äsch jag hade 400 cc förut framför muskeln men bytte nu i april till 550 cc bakom. Passar perfekt till min kropp. Är iofs väldigt vältränad och bredaxlad så inte så petite 🙂

    Mina är så fina, är så nöjd.

    Svara

   Hej! Jag var precis i din sits. Jag ville så gärna ha runt 400 cc. Var så rädd när jag gick på min konsultation att läkaren skulle säga att det inte fick plats med så mycket.

   När jag väl kom dit så sa läkarna till min största skräck att jag hade för små fickor och att han vägrade sätta in mer än 300 cc. Jag är 164 cm lång och vägde 50 kg.

   Grät nästan med besvikelse men efter otroligt mycket googling på andra läkare/kliniker så kom det alltid tillbaks till att han var den bästa, av all efterforskning jag gjorde. Så jag valde att lyssna på honom då jag visste att han var en legitimerad plastikkirurgi.

   Resultatet blev helt otroligt! Jag var så lycklig över att jag ”inte fick som jag ville” och lyssnade på honom. Första gången man got något sånt här är det väldigt lätt att tro att de inte blir stora/inte vart alla pengar man lägger på dem men jag kan lova att det blir det. Inte en dag har gått då jag ångrade att jag satte in 300cc och då var det snart två år sen jag gjorde det.

   Lycka till op!!

   Svara

    Åh vilken klinik och läkare var det?

    Svara

     Reformedica i örebro, läkare Per-Erik Janson. Fick även ett års gratis kontroll där jag kunde höra av mig när jag ville så skulle de kolla gratis. Han gjorde alltså inte bara operationen för att sedan ”droppa” mig så att säga. Fick jag besvär så skulle jag ringa. Kan dock säga att jag aldrig behövde ringa då jag aldrig fick något problem. Helt suverän och professionell var han.

     Svara

   Herrejisses skaffa inte för stora. Jag vet inget om implantat iofs, men har haft jätteboobisar sedan mellanstadiet och de är i vägen överallt. Först kommer tuttarna, sen kommer resten av mig. Svårt att få kläder att sitta, skjortor glipar, de är i vägen när jag tränar, det guppar och rör sig…
   Bara ett tips från en storbystad anonym. Lycka till med det hela.

   Svara

    Samma här. vet inget om fejk tuttar men mina egna kräver 80 G 🙂

    Svara

   Jag är 167 lång o väger ca 52 och la in 450cc. Tänkte först lägga in 350cc men läkaren tyckte större så det ej blir stort mellanrum mellan. Hade a-b kupa innan och 2 barn som ammat. En som hade op samma dag som jag la in 350 och ångrade sig vid uppvaket o ville ha större

   Svara

   Bli medlem på plastikoperarionsforum.se, är du aktiv på forumet kan du efter ca 2 veckor få se bilder som andra har lagt upp, lättare att föreställa sig resultatet då.

   Svara

    Tack för tipset!

    Svara

   Jag har 250 cc (170 cm & 60 kg) ville inte ha stora och hamnade på en C-D kupa, tyckte det lät litet vid konsultation men är så nöjd i efterhand, har inte ångrat att jag valde implantat under 300.

   Svara

   Gå på konsultation på ett annat ställe också? 360 är rätt mkt. Hade Inga bröst och la i 300cc, har 70f nu. Är som tur är nöjd men blev lite större än jag räknat med 😉

   Svara

   Kan tipsa om att gå med i plastikoperationsforum.se, där får du svar på allt du behöver.

   Svara

  Kan vi prata om Tim Bergling? Kan verkligen inte släppa hans bortgång. Har lyssnat konstant på hans låtar nu i snart två veckor och hans texter har aldrig varit mer sorgliga.

  Vad är era tankar och reflektioner? Ingen negativitet här nu, bara ren kärlek, i respekt för Tim och hans familj.

  Svara

   Men han måste ju mått jättedåligt. Varför sökte han inte hjälp. Så tragiskt.

   Svara

    Han gick hos bup och pratade med vänner som var psykologer (enligt hans gamla Flashbacktrådar). Han försökte nog länge men av det han skrivit för många år sedan innan kändisskapet så hade han mycket hjärnspöken 🙁
    Oerhört sorgligt…

    Svara

     BUP tar bara hand om en tills den dagen man fyller 18. Sen är det vuxenpsykiatrins sak att hjälpa en. Det är så hemskt och tragiskt alltsammans, att han inte fick stöd och hjälp att dra i nödbromsen och hoppa av tåget.

     Svara

      Ja jag vet att bup avslutas vid 18 års ålder, men det verkade som att han under en lång period sökt hjälp. Utifrån det lilla man sett från dokumentären antar jag han inte hade någon liknande hjälp i vuxen ålder pga turnerande och karriären 🙁

      Svara

    Man kan inte klandra den som mår så avgrundsdjupt dåligt, att inte denne sökte hjälp. Någon annan måste gå in i det läget.

    Svara

     Man kan inte ”gå in” och göra det om personen i fråga inte inser att personen behöver hjälp.

     Svara

      Fast han verkar varit väl medveten om att han behövde hjälp?

      Svara

     Håller helt med!! Jag är en ”stark” människa som alltid klarar sig, men höll pga diverse orsaker att gå under helt och hållet för några år sedan.
     Mina närmaste menade att de nog märkt situationen och varit på väg att hjälpa, men ingen tog tag i ordentligt.
     Fick tack och lov upp mig själv igen efter mycket ångest. Jag har efter det lovat mig själv att alltid hjälpa om jag ser att någon mår dåligt.
     Bry er, lyssna och var nära! Ring efter hjälp om ni är oroliga och ta hand om varandra!

     Svara

     Jag har precis sökt hjälp. Borde ha gjort det för länge sen men har inte velat inse det. Det har varit svårt för mig att bena ut om det är jag som är deprimerad eller om det är något i mitt liv som är problemet(tex relationer) och det gör ju att man hamnar längre och längre ner och svårare att ta sig upp. Så hemskt med Tim.

     Svara

   Jag har tänkt mycket på honom och funderar på varför man inte talar mer om att vår hysteriska kändiskultur mördar människor.

   Svara

   Jag är mest chockad över hur sjukt berörd jag är och vilken sorg jag känner. Har förlorat nära anhöriga i traumatiska händelser och givetvis är det inte på samma nivå, men hjärtat stinger liksom av samma sorg på något vis. Det är så himla konstigt, men vi är många som känner såhär❤️

   Svara

    Ja, det har verkligen gått djupt i mig också. Men så har det vart tidigare också med tragiska händelser. Vi är kanske mer högsensitiva (som norska prinsessan Märta-Louise säger). Oerhört tragisk oavsett, och man får bara ta tiden till hjälp.

    Svara

   Enig med dig. Jag blev och är fortfarande väldigt berörd av hans bortgång. Det brast fullständigt för mig när jag läste texten som hans föredetta flickvän publicerade och såg bilderna på dem med hennes son. Lider verkligen med alla hans anhöriga.

   Svara

    Också bilder som Tim inte ville att hon skulle lägga upp. Tydligen hade hon inte varit så snäll mot honom.

    Svara

     Uppfattade det som att det var när de varit tillsammans. Men oavsett tror jag kanske inte det är läge att säga hur hon ”tydligen” varit när vi som utomstående faktiskt inte har någon aning alls.

     Svara

      Absolut inte, men Tims syster kommenterade själv i hennes videoinlägg att hon skulle ta bort videon.

      Svara

       Vilken video var det?

       Svara

       Vad heter hans syster på insta?

       Svara

    Vad heter hon på insta?

    Svara

     Terezakacerova

     Svara

   Jaaa, tänk….

   He had it all – except Inner Peace // Han hade allt- förutom Inre Frid

   så sorgligt 🙁

   Svara

   Jag känner precis samma, det är så oerhört tragiskt och ledsamt att han inte såg någon annan utväg. Hans död har verkligen påverkat mig djupt på ett sätt jag inte trodde var möjligt när det handlar om någon man inte känner.
   Vill så gärna se dokumentären men vågar inte, är nog inte mentalt redo ännu.
   Det är så många som lider av psykiska sjukdomar i hemlighet och ensamhet och det gör så förbannat ont att tänka på alla de människor som väljer att avsluta.
   All kärlek till Tims familj.

   Svara

    Han led inte i hemlighet eller i ensamhet, han var öppen om vad han kände, han berättade för alla i hans närhet att han kommer dö om han fortsatte. Men det var ingen som lyssnade, och det var det som blev hans död.

    Svara

     Jag tror verkligen att flera i hans omgivning lyssnade och försökte hjälpa honom men när någon mår dåligt är det inte helt lätt att nå fram. Och dessutom kanske han inte var mottaglig…

     Tycker det är otroligt hemskt när man säger att hans anhöriga inte lyssnade eller försökte, för det har vi ingen aning om…

     Svara

      Precis. Jag tänker på en scen i dokumentären där hans vänner försökte få honom att ta en paus och äta, men han sa bara att han måste jobba, han var för stressad. Hans familj fick man inte se alls så vi vet inte vad de gjort.

      Svara

     Jag vet att inte just han gjorde det och syftade inte på honom, utan andra som faktiskt lider i hemlighet och ensamhet.

     Svara

   Att faktiskt INTE kämpa för att nå högt satta mål och drömmar, utan vara typen som ger upp och gör något annat när det är för jobbigt, är en sjukt underskattad egenskap i vårt samhälle kan jag tänka. Alltså lathet och bekvämlighet typ. Så tänkte jag när jag såg dokumentären om honom, att vad är det egentligen vi uppmanar varandra till och vad är det att lyckas? När en kille kan stå framför ett sådant publikhav och vara så olycklig att 99,9% av de som hoppas nere på marken antagligen mår hundra gånger bättre? Och det är ju inte som att han är ensam om att inte bli lycklig av det som anses vara höjden av framgång, snarare tvärt om.

   Svara

   Känner också en stor sorg. Vet inte om det är för att Aviciis låtar spelades på många roliga hemmafester och roliga klubbesök, både i Sverige och utomlands. Att alla visste vem det var och att hans låtar alltid gick hem och alltid gick att dansa till. Jag var på hans spelning i tele2 Arena och det var magiskt.
   Men det är så tragiskt att en ung person gått bort, någon som hade hela livet framför sig, någon som offrade så mycket av sig själv för att göra andra nöjda. Någon med så fruktansvärt mycket ångest som bara tryckte undan den för alla andras skull.
   Att han hade en sån stor talang och bara älskade att göra musik, att skapa. Men så blev det så fel, han blev nog för stor alldeles för snabbt och hann inte med.
   Jag hoppas att han har det bra nu och ser hur älskad han verkligen är.

   Svara

   Jag känner också en stor sorg vet egentligen inte varför tror att det berör mig pga av en massa saker lyssnar på låtarna och deppar ! Han verkade vara en väldigt fin människa ❤️🌈

   Svara

   Jag kan inte heller släppa det, och jag förstår inte riktigt varför. Jag har vetat vem han var sedan flera år tillbaka, men aldrig varit ett direkt fan på något sätt. Det hela är bara så tragiskt som det kan vara, och jag tänker på det flera gånger om dagen. Tim verkade vara en genuint snäll och god människa, och det är väl det som gör det så ledsamt.

   Svara

   Tack för att du tar upp Tim. Har också lyssnat på hans låtar och verkligen varit jätteledsen enda sedan nyheten kom om att han hade gått bort. Det har påverkat mig mer än vad jag trodde att det skulle göra.

   Svara

   Tänker på han me och samtidigt varför hans nick va just Avicii.

   Svara

   Jag tänker också på Tim.

   Förstår det knappt själv. Är en 43-åring gift tvåbarnsmamma………. känner mig djupt berörd. Ser klipp, filmen och lyssnar på låtarna.

   Känner nog igen mig lite i honom som särbegåvad, introvert och högkänslig.

   Jag har aldrig blivit så berörd av ett dödsfall i Sverige.

   Svara

  En fråga till er som ofta går steget längre än vad inlägg handlar om här på bloggen. Tex om Bella, inlägget kan handla om hennes statistik ändå kommenteras det som psykisk hälsa, kropp, privatliv osv. Det är inte bara på Bella inlägg det är så men hon känns mest aktuell just nu. Min fråga.. Är ni irriterande över de sakerna även annars? Kan ni stå och diska tex och tänka på Bella? Alltså är det någonting ni går runt och tänker/stör er på även om Camcam inte skriver om det, eller triggas ni av inlägget? Jag har själv svårt att bry mig så mycket om någon annans liv, speciellt en influencer, så är bara nyfiken på hur det är för andra

  Svara

   Fattar heller inte det stora intresset. ?? Om Bella.

   Svara

   Haha det har jag också tänkt på när jag läser kommentarerna under många inlägg😂

   Svara

   När jag inte är ute på internet så tänker jag inte en sekund på bloggvärlden. Men när jag väl satt mig vid datorn eller tagit upp mobilen så blir det min tid av absolut onödig sysselsättning. Jag tillåter mig att vara skvallrig och nyfiken till en gräns jag aldrig hade varit i verkliga livet.
   För mig är bloggvärlden inte äkta och de som fläker ut sina liv på bloggar får acceptera en viss dos av skvaller, absolut inte rena elakheter, men skvaller och nyfikenhet. Så tänker jag.

   Svara

    Håller med dig Sanna!

    Svara

    Men det är ju ofta just elakheter och saker de själva valt att inte dela med sig av? Varför är det okej att skvallra om? Jag gör ingenting på internet som jag inte skulle göra eller säga IRL, allt man gör är ju kopplat till ens person

    Svara

     Fast vi diskuterar väl uteslutet där som Bella fläker ut i bloggen?

     Vilket hon gärna gör på ett sätt som skapar en hel del diskussion. Ärligt talat, med henne ”strategi” som hon strategiskt nog avslöjade för halva Sverige så får hon ta att man spekulerar och antar. Det är ju upplagd för antagande och diskussion.

     Hade hon inte velat det, hade hon hållit sin blogg betydligt mer privat än idag.

     Svara

      Nej jag har sett många saker som diskuteras som hon själv aldrig yttrat sig om. Samma sak med My tex, hur hennes son skulle må av pendling var ju uppe för ett tag sen

      Svara

    Är det okej om era barn beter sig på ett sätt på internet som de inte får bete sig i verkliga livet också

    Svara

   Bra fråga. Många verkar så otroligt provocerade. Bella påverkar ju inte folks liv på något sätt. Har svårt att förstå mekanismen runt dessa starka känslor kring Bella.

   Svara

    ..fast hon har ju utstuderat bloggat för att provocera – under massa år. Kommer ihåg att hon berättade om sin strategi redan när jag läste bloggen, för ett antal år sedan. Då hade hon provocerande inlägg innan lunch tror jag det var, när folk var hungriga. Så hennes strategi har väl lyckats då kan man säga?
    Själv slutade jag läsa hennes blogg för kanske 4 år sedan och bryr mej inte om att varken läsa eller diskutera henne. Kanske är annorlunda för de som läser bloggen.

    Svara

     Jag läser hennes blogg men blir inte speciellt provocerad, kanske för att jag blivit van? Tycker det är många som kommenterar och verkar upprörda som hävdar att dom inte läser hennes blogg. Vilket säkert är sant men då läser de delar av vad IL skrivit men CamCams privata åsikter till.

     Svara

      Hon provocerar inte på samma sätt. Förr uppfattades hon mycket mer äkta. Hon hasplade ur sig åsikter om än den ena, än det andra. Politiskt aktiv och debatterade gärna. Nu provocerar hon genom att alltid vara stylad, flyga och låta nån annan köpa presenter till barnen. Visst, folk reagerar, men det är inte samma typ av provokation och debattläge som när hon lyfter frågor.

      Svara

   Tänker aldrig på denna blogg eller innehållet/kommentarer på denna blogg. Klickar, läser de inlägg där in CamCam bara goes on and on and on…. och skummar kommentarerna. Kommenterar själv när jag känner för det. Men nej…. funderar inte över denna blogg, någon annan blogg, någon bloggare, ed. för övrigt.

   Svara

   Jag är engagerad vad gäller hennes sifferbluff, alltså bara när det gäller statistik, siffror etc. Skulle inte kunna bry mig mindre vad gäller hennes barnuppfostran osv.

   Hon har överdrivit sin besöksstatistik med 600% i flera år. Hon har framställt det som att hon har större räckvidd än Expressen/Aftonbladet när det egentligen är I nivå med Norra skåne. Lögnerna har gjort att hon har fått leda entreprenörsgalor, föreläsa med prins Daniel och i tidningar både i Sverige och utomlands målats upp som en framgångsrik företagsledare/entreprenör, när det egentligen är en stor bluff.

   När Camilla avslöjade allt borde media skrivit om det, utmärkelser borde dragits tillbaka och tidningarna där hon presenterat otaliga lögner borde ställt henne till svars.

   Än så länge sopas allt under mattan och hon verkar kunna fortsätta i princip obehindrat. Hur hanterar media en liknande situation med t. ex en politiker eller företagsledare?

   De bloggare som presenterat korrekta siffror har missgynnats extremt i jämförelse, då de egentligen kunnat få möjligheter som nu getts till BB.

   Tycker att det är roligt att presentera fakta och förhoppningsvis omvända något Bella-fans.

   Svara

    Ursäkta textväggen.

    Svara

    Fast det där är ju inlägg som skrivits, att diskutera något som står i inlägget var inte riktigt poängen med min fråga 🙂 Skriver Bella något eller Camcam ett inlägg aå är det klart att det diskuteras, men under de inläggen kommer sen andra saker upp i kommentarerna som inte alls har med inlägget att göra. Det jag funderar över.. De måste ju sitta och irritera sig över de sakerna

    Svara

     Jag förstår! Ingen aning faktiskt, kan bli riktigt förvånad över människors konspirationsteorier ibland.

     Svara

   Står inte och stör mig på enskilda personer när jag diskar, men däremot om någon t ex gjort ett uttalande på en blogg som jag tycker är helt upp åt väggarna står jag gärna och hittar på bättre och bättre motargument i mitt huvud, en livlig liten diskussion blir det gärna. Min sambo brukar reagera när jag blir lite för inne i det och typ börjar gestikulera z

   Händer dock lika gärna med saker folk sagt till mig irl.

   Svara

    Get! I like you!

    Svara

   Jag undrar också över alla som t. ex skriver upp henne fast de inte gillar henne. Alltså att hon har så många anställda, har så lyxiga kläder, fint hus etc. Det är ju sadana saker hon vill bli omskriven om..

   Om ni vill ta ner henne på jorden, skriv istället om hur hennes beteende inte passar in i övre medelklass världen hon vill tillhöra. Det finns mycket som inte är direkt smickrande…

   Svara

    Vad elak du är Amanda.

    Svara

     Well, om hon vill göra en klassresa måste hon ändra sitt beteende.

     Skryt om pengar, att misskreditera vissa yrkesgrupper, att öppet berätta intima detaljer om sitt liv etc. är inte socialt accepterat i den klass hon vill tillhöra.

     För att inte tala om hennes språk och sätt att uttrycka sig.

     Svara

  Behöver en shoppingvagn ASAP! Har ni något tips? Vill ha en rätt stadig ram i ”riktigt” tyg (alltså inte i typ nylon). Ska gå fint att rulla i grus, inte för låg. Helst inte för dyr men det får vara av underordnad betydelse.

  Har någon provat dom från Åhlens? Föredrar att kolla i affär och det finns en Åhlens i min hemstad

  Svara

   Menar du dra maten. Claes Ohlsson brukar ha bra sådana.

   Svara

   Kolla in rolser.se
   Toppennöjd med min vagn. Många olika chassin och många olika tyger. De har även matchande shoppingväskor.

   Svara

  Jag känner mig så tråkig. Jag har flera nära vänner och en bästavän, det är ganska många som vill hänga med mig och som tycker om mig. Men jag fattar inte varför. Jag känner bara att jag är totalt tråkig och en dålig vän. Jag vet inte vad jag ska göra 🙁
  // en 14-årig tjej

  Svara

   Kära vän. Jag vet. Det är så lätt att överanalysera. Gör inte det utan fråga rätt ut om du tycker någon beter sig konstigt. Jag kände exakt som dig när jag var 14. Nu är jag 28 och kan känna så ibland fortfarande. Men det blir bättre. Våga prata med dina vänner, hälften av det du oroar dig för är säkert bara i ditt huvud. Ta hand om dig!

   Svara

   Svar: Du behöver inte göra något eftersom du tydligen inte är tråkig alls…

   Svara

   Men åh🙁 Är det ngt jag skulle vilja säga till mig själv som 14åring är det att jag dög som jag var, att kompisarna gillade mig på riktigt och att jag var en helt okej person att hänga med! Många av de jag då tvivlade på finns kvar som mina närmsta vänner än idag (är 35) så ja, de måste ju ha gillat mig😊

   Mitt råd (som antagligen inte hjälper ett dugg) är att ta det som det kommer, du kommer få nya vänner, förlora vänner & ha kvar några guldvänner (haha, det autocorrectade till ”hundvänner”😂) – lev här och nu och ta allt problem när de verkligen finns på riktigt och inte bara som hjärnspöken!
   Kram🌸

   Svara

   Fokusera istället på att umgås med dem! Om du drar dig undan för att du *tror* att du är tråkig, då blir du tillslut tråkig. Gör dig inte till och försök inte att vara någon du inte är. Umgås med de du mår bra av att umgås med, så kommer allt annat att falla på plats. Det lovar jag dig

   Svara

   Du är nog ungefär som alla andra (lika vanlig och ovanlig, lika tråkig och rolig osv) 🙂

   Jag trodde också jag var alldeles ovanligt tråkig och dålig när jag var tonåring, men det tror nästan alla tonåringar. Det är inte sant!

   Svara

    Tack för alla svar <3

    Svara

  Bäst att vara tidigt ute här innan kommentarsfältet är fullt och ögonen går i kors av allt scrollande. 😀

  Jag har två saker på hjärtat, bägge bloggrelaterade.

  1. Mogi hävdar fortfarande att ett nättroll köper följare åt hennes instagramkonto. Ärligt talat, ingen i hela världen tänker väl ens så mycket på henne att de bemödar sig att köpa följare åt henne bara för att jävlas?

  2. Bella-gate! Camilla, berätta nu varför du strök över inlägget och blev tyst.

  Så. Nu får ni andra diskutera olycklig kärlek, vakna bebisar osv.
  Ha en fin kväll <3

  Svara

   1. Nej, det måste vara hon själv. Vad kostar det att köpa följare?

   2. Jag tror inte att Camilla kommer hänga mer på bloggen idag.

   Svara

    1) jag var in på nån av alla de spamkontona och kikade när jag rensade hos Mogi. Kommer inte ihåg summan men det var inte några pengar att prata om. Kanske 50 kr för 500 följare eller nåt sånt.

    Svara

   Väldigt intressant att hon nyligen hade många turkiska herrar som följde henne. Nu är dessa herrar indier 😂

   Det här är lite att gräva i!

   Svara

    HAHA! Ja förra gången jag anmälde köpta följare var det typ turkiska män/arabiska män. Idag mestadels indiska män?!
    Sedan från imorse till em hade hennes följarantal minskat från 40,7k till 40,5k. YES tänkte jag- då gör man (vi) ju någon nytta.
    Timmar senare kikade jag in där igen och guess what. Mogi har än en gång 40,7k följare.
    Önskar jag kunde trolla fram följare sådär snabbt.. Som inte kommer från Indien och att det faktiskt finns en människa bakom kontot, som är genuint intresserad av att följa MIG. ☺️

    Svara

     Sanningsströssel pratar om BB, du S pratar om Mogi.

     Svara

  Kan ni snälla snälla snälla vara ärliga nu? Jag är 13 år, 172 cm och väger 70 kilo. Är det för mycket?

  Svara

   Sluta med viktfrågor här! Så himla onödigt. Det är omöjligt att svara på ändå, en bild på din kropp behövs för att kunna svara på det. Muskler, fett, anledning till det etc. Om du är så ung så sluta tänk på vikt. Du har många år kvar tills din kropp är färdig växt och du på riktigt kan börja fundera över din vikt

   Svara

   Nah

   Svara

   Absolut inte.

   Svara

   70 kg på 172 cm låter verkligen inte för mycket! 🙂 Låter hälsosamt.

   Svara

   Nej

   Svara

   Jag är lika lång och vägde exakt 70 kg en period. Fick mkt komplimanger då. Så nej, inte för mkt.

   Svara

    Inte för att det ska spela ngn roll med komlimanger. Bara menar att jag trivdes jättebrq med den vikten.

    Svara

   Alldeles lagom!

   Svara

   Verkligen inte!

   Svara

   Låter alldeles lagom och normalt!

   Svara

   För mycket för vad? Förstår vad du menar, men tänk på det så med. Kroppen är märklig när man är 13, växer på olika ställen och känns inte riktigt hemma. Tänk på den som en kropp och vad den kan göra och försök slippa ”snygg- och smalträsket”.

   Svara

   Nej!
   Lilla minijag (alltså kort) är avundsjuk!☺️

   Svara

   Nej nej nej. Du är alldeles perfekt ❤️

   Svara

   Ditt BMI är normalt.
   Frågan är inte om du väger för mycket.
   Frågan är hur du mår.
   Många väger normalt men lever ohälsosamt. Det finns så mycket mer än bara vikten. Antagligen kommer du fokusera på mer än bara det synliga när du blir äldre.

   Svara

   Absolut inte! Jag är 161 cm och väger 62 kg. Du duger precis som du är! Tänk på att människor kommer i alla former och storlekar! Ingen är den andra lik och det är fantastiskt! Tänk om alla var likadana, hur tråkigt?

   Lär dig älska dig själv för den du är och du ska se att dagarna är lite ljusare. Jämför dig aldrig med andra, för dem kan du aldrig bli. Du kan bara vara dig själv, var stolt över det!

   Svara

   Du väger precis som du ska göra! Är absolut inte för mycket. Du är 13 år, det är inget du ska bry dig om nu.
   Du är perfekt precis som du är 💕9

   Svara

   Är 173 och väger på tok för lite men träffade nyligen min kompis som alltid varit lika lång och spinkig som jag och som jag inte träffat på år och det kom fram att hon vägde 20 kg mer än mig. det syntes inte alls och mina förhoppningar om att bara behöva gå upp några få kilon för att få kroppen jag vill ha spräcktes totalt haha. poängen är nej och sluta kolla på vågen. ända gången den ska spela roll är när du kan få hälsoproblem. som mig tex som är för smal eller som vissa som måste gå ner vissa kilon för att bevara sin hälsa men då berättar en läkare det för dig. och för många kilon för vem? dig själv? killar? tjejer? okända? vem är det som du vill ska vara nöjd med hur många kilon vågen visar när du ställer dig på den? din kropp har långt kvar i utvecklingen så stressa den inte med onödiga komplex över hur den ska se ut 🙁 lättare sagt än gjort det vet jag ju

   Svara

   Jag vägde 70 kg när jag var 9 månader gravid med en 4,2 kg bebis, är 170 cm

   Svara

    Precis rätt sak att säga till en13åring?

    Svara

    Är du helt dum i huvudet?

    Svara

  Arrested development. Började just se om den för tredje gången. Finns ingen bättre serie. Välkommen hit under ni som vill vara med och överösa serien med lovord och prata om hur genial den är!!

  Svara

   Ååååå jaaaa! Femte säsongen är på gång! Längtar!

   Svara

    Vaaaa?!? När när när??

    Svara

     Det är väldigt mycket hysh hysh om det men nångång under året sägs det.

     Svara

      Ååh det vore fantastiskt!!⭐️

      Svara

    Är det sant?!? Awesome!!

    Svara

   Så. Jävla. Bra. Var så länge sen jag såg, måste kolla om! Vet dock inte vas jag tycker om fler säsonger. Twisten och slutet på säsong tre som ju skulle vara den sista är ju så genialiskt och saknar motstycke i tv-historien. De borde ha lämnat det där. Säsong fyra var ju liksom inget vidare.

   Svara

    Ja. Fyran blev lite för tjatig med samma händelse genom alla avsnitt tyckte jag. S1-3 är däremot det bästa jsg någonsin sett. Genialt rakt igenom.

    Svara

  Finns det någon här som vet om man kan få tillbaka videor & prenumeranter på youtube? Min sons konto blev hackad & allt är försvunnet 😢

  Svara

   Hacka tillbaka. Det är ju kopplat till en mail?

   Svara

    Kontot är tillbaka men allt är raderat. Har en så ledsen son, allt han kämpat för är borta. Det var hans fd vän som tog bort allt.

    Svara

     Vet att de antagligen är barn. Men fy vilken dålig vän! Känner så för din son ❤ förstår hur han kämpat. Åh ❤

     Svara

      13 år, tycker att dom borde veta bättre i den åldern.. Jag kommer nog aldrig förstå varför man gör så. Varför föräldrar inte har koll på vad barnen gör ”online”
      Jag har bra koll på vad min son gör & det enda som existerar är fortnite

      Svara

     Borde väl gå att anmäla det på något sätt?
     Låter verkligen taskigt, kanske kan du försöka ta fokus från det genom att få honom att lägga upp nya videos? Alltså så han har något att göra. De låter små – prata med kompisens föräldrar. Verkligen inte okej.
     Om det är hackat eller om din son har sagt sitt lösenord så borde du poängtera att man ska ha bra lösenord och ändra de regelbundet och aldrig dela det med någon!
     Men om följarna är borta (tycker jag verkar konstigt då de ju styr över det), är kontot inte längre synligt för andra då?

     Svara

      All info har dom fått så dom håller väl på att kolla upp. Har tagit ett allvarligt snack med min son gällande lösenord och hur sårbart allt är om man delar med sig av sånt. Synligt? Alltså jag vet ej. Försöker söka på hans kanal men den finns ej. Kollade på hans kanal via hans yt och då fanns inget kvar.

      Har mailat hans föräldrar utan vidare framgång. Ska nog försöka lära mig hur yt fungerar.

      Svara

       Okej vad bra. 🙂
       Ja sånt är viktigt att få med sig tidigt, nätvett och att det inte är personligt mot ens kompis även om de ber om det utan för att lösenord ska vara just hemliga. Annars behövs ju inte lösenord.
       Ja alltså jag är inte heller bra på youtube (kollar bara videos) men på instagram kan man ju ha öppet och privat konto. Går det att ha liknande på youtube? För om han delar nya filmer borde ju folk hitta tillbaka? Han kan ju följa massa och då borde nya följare hitta honom.
       Och säg till honom att följare går upp och ner, filmerna finns kanske på datorn? och det är inte hur många följare han har som avgör hur han är.

       Svara

   Det borde väl gå att kontakta youtube och kolla om dom kan ladda en ”gammal” version av hans konto innan det blev hackat?

   Svara

    Har mailat. Fick svaret att kontot är kvar. Mailade igen men inget svar än så länge
    Jag e så ”trög” när det gäller sånt. 😂 en riktig djungel med alla inställningar & trix man kan göra.

    Svara

  En genuin fundering: ger veganer sina husdjur (hund/katt) blöt- och/eller torrfoder med kött till dom? 😬

  Svara

   Halva min släkt är veganer och har drösvis med husdjur, katter, hundar, hästar och andra djur de räddat från avlivning eller vanvård. De ger djuren det dom behöver, katterna får kokt slaktavfall från bonden, hundarna får hälften slaktavfall och hälften nåt annat slags foder osv.

   Svara

   Ja det gör jag, eftersom mina djur behöver det

   Svara

   Jag är vegan och jag ger min hund mat med olika typer av animalier i. Det eftersom det inte finns några riktigt långsiktiga studier på hur en vegetabilisk kost påverkar hunden och jag känner att jag inte har kunskapen att sätta ihop en vegetabilisk kost som skulle ge honom all den näring han behöver. Drömmen hade dock varit att kunna ge honom vegansk kost men vad ska man göra liksom? Hans välmående går först för mig 🙂

   Svara

    Många hundar brukar gilla rotfrukter och hästar tycker om morötter. Följ hundstallet Åkeshov på instagram, de berikar ofta hundarnas mat med grönsaker och rotsaker.

    Svara

   Jag är vegetarian men ger såklart min hund den mat han behöver😊
   Vi människor behöver ju inte kött!

   Svara

    Även hundar ska inte äta för mycket rött kött.

    Svara

  Har snittat 3-5h sömn de senaste dagarna, nya rutiner på jobbet så jag kommer hem senare än vanligt = ännu ljusare när jag ska sova (jobbar natt), vaknar normalt vid 15 som jag brukar även fast jag är så trött så jag skulle kunna gråta när jag vaknar. Ni andra nattjobbare, hur gör ni med sovandet den ljusare tiden på året? Help me

  Svara

   En bra rullgardin! Jag jobbar inte natt men går och lägger mig tidigt och går upp tidigt. Alltid ljust ute sommartid när jag ska sova och hjärnan blir helt skruvad. Rullgardin har räddat kvällarna för mig.

   Svara

   Bodde i norrbotten till för två år sedan. Levde hela mitt liv utan att ens dra ner persienner. Det blir ju mörkt när man blundar?!

   Svara

    Haha nähä, blir det? Är det ljust i rummet har jag så mycket svårare att få tag på sömnen

    Svara

    Bor vid polcirkeln och snart har vi dagsljus dygnet runt. Vill man ha det mörkt så häng upp mörkläggningsgardiner men själv brukar jag också blunda och då blir det mörkt 🙂

    Svara

     Skillnad dock på att blunda i ett ljust rum och ett mörkt rum 🤔 eller är det bara jag som är konstig? 😂

     Svara

   Mörkläggande rullgardiner i rätt utpassad storlek såklart. Kolsvart när jag drar ner vid 07.15 varje morgon

   Svara

    Måste skaffa mörkläggningsgardiner då, jag vill sova 😀

    Svara

   Sovmask 👌🏾

   Svara

    Ja pröva sovmask! Det kan du ju shoppa på hemvägen imorrn redan 🙂 och skaffa gardiner sen.

    Svara

   Prova såna där som man lägger över ögonen du vet som folk har i filmer. Mitt rum är helt svart så det blir jätte mörkt även på dagen, prova byta till svarta mörkläggningsgardiner eller persienner.

   Svara

   Jag hängde upp en tjock filt över fönstret förra sommaren. Mina kollegor körde med sovmask.
   Jag brukar ta på mig solglasögon direkt när jag slutar, för att lura hjärnan att det är kväll typ, haha.

   Svara

   Mörkläggningsgardiner! Finns såna från Hemtex och andra tygaffärer, de är lite tjockare och täcker bra, isolerar även mot värme!
   Jag har även persienner och, sen innan jag fick det, rullgardiner (svarta) som gör rummet ganska mörkt.
   Ögonbindel och öronproppar också om du vill stänga ute ljuset och ljuden som blir på dagen. Rekommenderar de orangea som finns på apoteket hjärtat och som är specifika för sömn!

   Svara

   En mörkläggande rullgardin närmast fönstret. Sen mörkläggningsgardin på gardinstången.
   Lyser det igenom upptill så lägg nått mörkt ovanpå.
   Så har jag det i sovrummet. Där lyser solen rätt mycket på morgnarna. Märks knappt av den 👍🏻

   Svara

   sovmask är hemskt i början men så bra när man väl har vant sig. kan sätta på den även när det är mörkt för hjärnan då förstår att det är dags att sova.

   Svara

  Hoppas det finns barnvagnskunniga mamas eller papas här. Behöver en ordentlig bilvagn, har en babyzen yoyo i bilen nu och hemma en Emmaljunga edge. Vill ha en stabil ordentlig vagn där min dotter kan sitta mer fritt och inte behöver vara fastspända. Så, era bästa tips? Juste! Gärna vändbar men inget måste & smidig att fälls ihop. Trevlig fredag hörreni! ☺️🛒👶🏼🎀

  Svara

   Kronan Sulky/S 👌🏻👌🏻

   Den blir extremt kompakt i bilen, enbart framåtvänd, har en lös sele, fullt liggläge, bra sufflett.

   Svara

    Åh ser precis ut som tyå någonting jag letat efter. Dock vill jag nog kunna vända den, men tusen tack! Ska spans in kronan mer!🤗👍🏼

    Svara

     Hm, vändbar… 🤔🤔 Låt mig tänka…..

     Kronan har ju en vändbar, heter City och säljs enbart beg.

     Har ägt x antal vagnar, och sonen har suttit fast i en enda. 😂 Den enda som inte hade bygel.

     Svara

     Kolla på Britax Go Next annars, många tycker om den då den fälls ihop på ett bra sätt och blir kompakt. 👌🏻

     Svara

   Emmaljunga viking.. kollat på den?

   Svara

    Ja den är ju typ lillasyster till vår edge, älskar den men den e stor o klumpig o går knappt in i bilen trots suv. Tack ändå 🤗

    Svara

   Kronan Sulky/S. Underbar vagn 🙂

   Svara

    👍🏼👍🏼🤗 tack för svar, ska spana mer!

    Svara

   Jag som verkligen älskar vår babyjogger city mini gt, måste varmt rekommendera den trots att den ej är vändbar. Men tror babyjogget gör en annan som är det. Anyways, så sjukt smidig, fälls ihop med en rörelse, tar ingen plats, underbar att köra, ombonad, lång och bra sufflett, och ändå robust, stadig och tålig vagn.

   Svara

    Håller helt med. Vi har en city mini 4wheel och jag älskar den!

    Svara

   Baby Jogger City Premier har jag hört gott om!

   Svara

   Cybex Balios M är vändbar, lätt och smidig 👍

   Svara

  Är det fler som har glaukom och har gjort en trycksänkande operation (blåsa)?
  Undrar mest över erfarenheterna kring detta. Gjorde min för ett år sen och är runt 25, så misstänker att jag lär
  behöva göra om detta några gånger..

  Svara

   Min syster gjorde den och det blev lyckat. Jag har droppar men synen blir tyvärr sämre är så ledsen för det.

   Svara

   Hoppas det ska gå bra för dej💖

   Svara

  Tack alla för att ni är här! Tänker alltid: snart är det Öppet spår. Äntligen! Ser fram emot det. Visst är det tydligt? Att det finns ett före och efter Öppet Spår. Före var livet bra, nu när Öppet spår finns är det extra bra!

  Svara

  Asså känslan av att få ta ur sina linser… Jag blir typ 10 ggr tröttare med linser i ögonen. Borde alltid ha glasögon, speciellt när jag har ett jobb där jag är framför datorn, men känner mig inte bekväm i det.

  Svara

   Linser o bh o smink av – frihet 😪

   Svara

   Åhh ta av linserna! Har övergått 100 % till glasögon men hade helt glömt känslan av att ta av linserna. Du påminde mig, nu saknar jag den!

   Men finns nackdela med glasögon också. De blir våta av regn. De blir smutsiga. Svårt att ligga på sidan. Tar av dem när vi har sex och då ser jag inget dvs har bara blurrigt sex. Och så krockar de ibland med min sambos. Samt att du missar ta av linserna- känslan då 🙂

   Svara

   Åh mina glasögon är sönder så har linser all vaken tid. Så jobbigt!!!

   Svara

   Funderat på laseroperation? Jag opererade mina ögon för 2 år sen och är supernöjd!

   Svara

  xxxx är misstänkt för mord på sin tjej.

  Svara

   Vem???

   Svara

    Vän med PH-människor. Kallar sig för influencer..

    Svara

   Vem är det?

   Svara

   Japp, läst på Flashback hela em

   Svara

    Håller på att gå igenom hela tråden nu!
    Du kanske vet mer om vem han är då? Varför är han känd?

    Svara

     Han var väl med i ex on the beach… tror jag!

     Svara

      Var det han som kollade om hans tjej hade haft sex genom att köra upp ett finger i henne när hon sov? Eller var det någon annan abbe?

      Svara

       Det är inte den Abbe!

       Svara

        Nej okej! Har inte koll på Ex on the beach & paradise killarna längre..

        Svara

         Haha inte lätt, det finns en hel del av dom!

         Svara

         Ja, alla ser ju dessutom likadana ut 😂 så jobbigt!

         Svara

    Vilken flashbacktråd är det? Finns flera. De flesta utan konkret innehåll

    Svara

   Känner igen namnet, vem är det? Vad är källan?

   Svara

    Vet inte vad han är känd för från början, men han var väldigt aktiv på snapchat förr och la ut olämpliga videos på allt möjligt. När han hade sex med tjejer, festade, tog droger, jävlades med människor osv. Den människan har – oavsett om han har gjort detta eller inte – en skruv lös.

    Svara

    Han är häktad så det är offentliga handlingar.

    Svara

     Häktning företas ju under förundersökning, förundersökningssekretess? Så tror inte det hade gått att få ur polisen om det är just den här stjärnan de har häktat.
     Och det heter allmänna handlingar, inte offentliga. Alla allmänna handlingar är inte offentliga.

     Svara

      Jag såg den någonstans, häktnings-papprena alltså. Minns inte var. Så jo, det går visst.
      Oh, vad du är duktig. Skrev jag fel ord?

      Svara

      Häktning sköts av domstolen efter att åklagaren gjort en framställan därom. Framställan blir en allmän handling hos domstolen, likaså protokollet från häktningsförhandlingen. Däri framgår namnet på den misstänkte. Sen är det ju så att den intressanta delen av häktningsförhandlingen – där åklagaren redogör för misstankarna, vad som framkommit i utredningen och de särskilda häktningsskälen – oftast äger rum inom stängda dörrar och vad som sägs där nedtecknas i en bilaga till protokollet som inte ges ut till allmänhet.

      Svara

       Ville alltså svara Felicia att det inte är polisen som häktar någon. Och att namnet blir känt i samband med häktning.

       Svara

   Vidriga lilla råtta.
   Han kommer inte ens vara trygg på kåken, men han förtjänar inget annat än att vara rädd.
   Hoppas verkligen han blir tagen av daga.

   Svara

   Ej förvånad med tanke på hans kvinnohat och gangsterromantik. För några månader sedan hotade han öppet flera feminister som har medelstora instagramkonton vilket ledde till att hans snapchat blev nedstängt tror jag. Riktigt grova saker hävde han ur sig.

   Svara

    Nej jag såg några av hans snaps någon lagt ut på youtube. Alltså han måste hävt i sig ganska mycket pulver dessutom? Herregud vilken oklar kille. Han stog och skrev att alla var horor innte på ett gym samtidigt som han kastade sig på marken och skallade telefonen 15 ggr..

    Svara

  Hej. Behöver bara skriva av mig. Pluggar i ett annat land, en krävande utbildning och prov väldigt snart. Har pojkvän som jag älskar. Blev förra veckan sexuellt antastad(?) av en kille i min ”grupp” (klassen är indelad i mindre grupper). Vi satt och pluggade och helt plötsligt drog han fram sin kul och började runka, och innan jag ens registrerat vad som hänt så kom han? Över mig? Fick genast därifrån, gråtandes, tog en under till min pojkvän. Helt sjukt.

  Alla jag har pratat med (vänner) säger anmäl till polisen och skolan- vilket jag borde eftersom utbildningen är inom ett vård-yrke. Men 1. Jag orkar inte. Jag pluggar så mycket för jag har alltid haft svårt för prov-formatet i detta land (multiple choice questions) samt 2. Jag vågar inte då jag är rädd att framstå som ”the bad guy” vilket ju är helt sjukt men har 2 år kvar av utbildningen och sånt här hålls ju inte tyst. Folk skvallrar, och JAG ORKAR INTE. Samtidigt är jag så förnedrad och arg och äcklad att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Det här har redan börjat spridas men nu säger han att JAG tog på honom? Och folk kommer ju tro på antingen mig eller honom. Antagligen honom för han är man osv. Min pojkvän är jätteförstående och backar mig i hur jag vill hantera detta och tror såklart på mig så inga problem så. Vet bara inte vad jag ska göra eller hur eller när. 2 prov på samma dag om 3 veckor sedan 2 prov under två dagar 2 veckor efter det. Vad gör jag? Hjälp.

  Svara

   Blir bara så himla ledsen att strukturerna i samhället ser ut så att du känner såhär, som så många andra. NÄR ska man få berätta sanningen utan att behöva vara rädd för sociala sanktioner

   Svara

   Hej! Förstår att det är jobbigt mem jag tycker absolut du borde anmäla till skolan iaf. Han måste förstå att han inte kommer undan med detta, och skulle det hända dig eller nån annan igen så kommer de ta det på större allvar (sorgligt). O du är ingen bad guy!!! det är han som är det, gå stolt in o anmäl honom o skit i honom och vad någon tycker då du inte gjort nåt fel. Det är han som är en (sjuk) idiot som dragit fram kuken framför dig, inte du som blottat fittan och antastat honom, så snälla skuldbelägg inte dig själv utan anmäl idioten.

   Svara

   Det var nog inte första gången och inte sista gången han gjorde så. Anmäl. Låt skvallret blåsa över. Såna saker fortsätter man ångra resten av livet när man inte gör rätt grej. Ett prov är viktigt nu och en tid framåt, men SU har inte ångestkänslor över det om 10 år.

   Men om du verkligen inte orkar så är det såklart okej, du kanske håller på at tv-licens utbränd isf? Har du någon bra att prata med om övergreppet? Kanske det bidrar till att du inte orkar saker?

   Svara

  Vad tror ni om teorin om att vi lever i simulation?

  Svara

   Åh nej, brukar tänka på detta ibland och får ångestpåslsg som heter duga! 😱

   Svara

    Jag med, asså får ångest av att tänka på sådana teorier, men får också ångest av att tänka på att detta kan vara verklighet också, att vi inte lever i en simulation och då känner man sig sååå liten.

    Kan även få ångest när jag tänker på hur djupa hav är. Panik

    Svara

     Jag älskar djupa hav, hoppas att megalodon fortfarande simmar där nere

     Svara

      Nämen fyfan, var tvungen att googla megalodon och fick rysningar!😱 Djupa hav och hajar är inte min kopp med te! 😂

      Svara

       Jag är väääääldigt fascinerad. Älskar havet. Ju större djur desto bättre haha. Valar.se besöker jag dagligen för att se vad som simmar längs våra kuster. Just nu rätt många späckhuggare ❤️

       Svara

        Hej!

        Jag tänkte studera på universitet till hösten och funderar på vilken utbildning jag ska välja. Jag vill ha ett jobb med fria arbetstider, välbetalt vill få ut över 40k efter skatt och där jag både kan jobba på kontor och hemifrån. Att jobbet är välbetalt är viktigt för mig då jag hela mitt liv levt på existensminimum och jag är så sjukt trött på det.

        Svara

         Keep dreaming.

         Svara

         Tack för dina uppmuntrande ord, nu vet jag precis vad jag ska göra med mitt liv:)

         Svara

         Ekonom, jurist, men då får du ju faktiskt själv kämpa för att ta dig in på marknaden. Eller så kan du flytta till Norge efter studierna… Vet faktiskt inte. Jag har själv levt på existensminimum och jag kan förstå vad du upplever. Det är obehagligt att vara så fattig att man inte kan unna sig på ngt sätt. Sen började jag jobba och tjänade bättre (pga mycket nattskift osv) men sen dess har jag totalt omvärderat min syn på pengar och verkligen jobbar så lite som möjligt för att få så mycket fritid som möjligt.

         Men prova jobb med nattskift så länge, även om du inte får 40 k efter skatt så får du ju bra mkt mer än existensminimum. Lycka till!

         Svara

         Ingenjör, finns många olika inriktningar och är ett relativt fritt och ofta välbetalt jobb. 🙂

         Svara

         40 efter skatt?? Det behöver man jobba i många år för att få även i välbetalda yrken.
         För att få ut den typen av lön behöver man vara bra på det man gör. För att bli bra på något behöver man tycka det är kul. Så plugga nåt du tycker verkar kul.

         Svara

         Btw så var sista anmälningsdag för höstterminen 15 april så det blir nog svårt stt komma in på en drömutbildning till hösten

         Svara

         It-konsult med eget företag. I bästa fall kan du bosätta dig på en söderhavsö och jobba på distans.

         Du vill inte kunna få ut 40 k i lön efter skatt, du vill ta ut typ 30 Brutto och sedan spara resten i företaget tills du kan ta ut det som utdelning.

         Men vissa jurister och skickliga ekonomer från typ Handels kan komma upp i de summorna. Men ärligt talat, 40 k efter skatt behöver man bara om man har typ segelbåt eller häst +10 milj villa. Satsa på något du är intresserad av istället för pengar.

         Svara

         Plugga ekonomi. Du kommer inte att få 40 000 i nettolön direkt men det är den snabbaste möjligheten.

         Läs på Handels, Uppsala eller Lund. De bästa universiteten ger bäst möjlighet till de mest välbetalda jobben.

         Läs företagsekonomi, gärna finans. Se till att ha goda studieresultat och engagera dig i någon organisation, t. ex unga aktiesparare för en fördel på kommande intervjuer.

         Svara

   Hallå berätta mer alddig hört?? Hahhaa

   Svara

    Hehe är inte bra på att sammanfatta så citerar och länkar lite:

    ”NEW YORK—If you, me and every person and thing in the cosmos were actually characters in some giant computer game, we would not necessarily know it. The idea that the universe is a simulation sounds more like the plot of “The Matrix,” but it is also a legitimate scientific hypothesis. Researchers pondered the controversial notion Tuesday at the annual Isaac Asimov Memorial Debate here at the American Museum of Natural History.

    Moderator Neil deGrasse Tyson, director of the museum’s Hayden Planetarium, put the odds at 50-50 that our entire existence is a program on someone else’s hard drive. “I think the likelihood may be very high,” he said. He noted the gap between human and chimpanzee intelligence, despite the fact that we share more than 98 percent of our DNA. Somewhere out there could be a being whose intelligence is that much greater than our own. “We would be drooling, blithering idiots in their presence,” he said. “If that’s the case, it is easy for me to imagine that everything in our lives is just a creation of some other entity for their entertainment.

    A popular argument for the simulation hypothesis came from University of Oxford philosopher Nick Bostrum in 2003, when he suggested that members of an advanced civilization with enormous computing power might decide to run simulations of their ancestors. They would probably have the ability to run many, many such simulations, to the point where the vast majority of minds would actually be artificial ones within such simulations, rather than the original ancestral minds. So simple statistics suggest it is much more likely that we are among the simulated minds.

    And there are other reasons to think we might be virtual. For instance, the more we learn about the universe, the more it appears to be based on mathematical laws. Perhaps that is not a given, but a function of the nature of the universe we are living in. “If I were a character in a computer game, I would also discover eventually that the rules seemed completely rigid and mathematical,” said Max Tegmark, a cosmologist at the Massachusetts Institute of Technology (MIT). “That just reflects the computer code in which it was written.”

    Furthermore, ideas from information theory keep showing up in physics. “In my research I found this very strange thing,” said James Gates, a theoretical physicist at the University of Maryland. “I was driven to error-correcting codes—they’re what make browsers work. So why were they in the equations I was studying about quarks and electrons and supersymmetry? This brought me to the stark realization that I could no longer say people like Max are crazy.””

    Källa: https://www.scientificamerican.com/article/are-we-living-in-a-computer-simulation/

    Sen finns även lite youtube-klipp ifall du hellre ser på det, hehe: https://www.youtube.com/watch?v=p5AffGBFya4

    Svara

  Hamnade i bråk med en pappa idag. Skulle tydligen be hans son om ursäkt eftersom ungen sprang rätt ut framför mina ben, snubblade på min fot och ramlade 🙃. ÄLSKAR föräldrar.

  Koppel/seletvång på barn i offentliga miljöer – ja eller nej?

  Svara

   JA!!!! Jag hatar barn och föräldrar.

   Svara

    JAg med. USCH

    Svara

    +100!!!

    Svara

    Jag med. Har noll respekt för såna föräldrar och barn. Respekt får de när de visar respekt mot andra. Fyfan vad irriterad jag blir på sånt där. Uppfostra barnen för fan. Eller skaffa inte barn från början, det vore väl det bästa eftersom det inte verkar gå så bra med uppfostran.

    Svara

   Koppel och munkorg säger jag. Allra minst.

   Svara

   En unge med skitiga skor satt mittemot mig på t-banan och sparkade på mina ben (nytvättade jeans). Då sparkade jag tillbaka lite lätt, ungen började skrika och mamman blev gaaaaalen…. på mig… (mamman hade sett att ungen sparkade på mig utan att säga till honom).

   Svara

    Jag hade ksk inte sparkat, men absolut skällt ut både honom och mamman. Men då hade det väl skrivits en artikel om mig på aftonbladet ”Arg kärring skäller ut en överarbetad och trött mamma”. lol

    Svara

     ”Mamma åkte tunnelbana – då hände något som får alla att rasa!”
     Classic clickbaitrubrik

     Svara

     Min spark var bara en lätt touch… ingen direkt spark. Men gissa om jag hade velat kicka ordentligt… Fast helst hade jag velat ge mamman en ordentlig spark på hennes beiga byxor…

     Svara

     Sen hade folk som kommentera på Aftonbladet tyckt att du gjorde HELT RÄTT och att DAGENS BARN MÅSTE VETA, och det hade antagligen slutat med att folk börjat swisha dig pga ditt civilkurage :p

     Svara

    Haha! Fattar inte såna föräldrar, hur kan man låta ens barn sparka på någon, helt sjukt.

    Svara

     Vissa föräldrar låter barn leva rövare och behandla varandra samt oss som jobbar i skolorna som skit. Härliga tider. Är bara 23 men fan heller att jag gör så mot andra eller är så respektlös som barn är idag.

     Svara

      Gjorde* så som barn själv menar jag givetvis. Nä, fy fan.

      Svara

    Fy fan alltså! Jobbar på en vårdcentral och föräldrarna kommer in med sina glin och hämtar direkt kakor till dom vid kaffeapparaten som de ger monstren som dessa kan sitta och mosa sönder över hela golvet för att sedan bara lämna. Så fort de blir föräldrar är det som att de mister den del av hjärnan som styr det sunda förnuftet helt

    Svara

   Haha – idag vid fikat sa en kollega ”jag tycker det är så jobbigt när barnen har kompisar för då måste man bjuda alla på middag” och jag rent spontant sa ”jag tycker också det är jobbigt men mest för att jag inte gillar andras barn”😂

   Svara

    Mina barn – andras ungar… så sant så sant

    Svara

     Så känner jag! Älskar mina barn, avskyr andras ouppfostrade små glin 😐

     Svara

   Brukar alltid ve min son se sig för så skulle varit han som fick ve dig om ursäkt 😂😂

   Svara

   Liknande hände mig för något år sedan! Jag cyklade i lugn och ro nedför en backe. En liten tjej typ 3-4?? Cyklade förbi och började glo intensivt på mig så självklart tappade hon fokus och for omkull. Mamman kom efter helt hysterisk och skrek på mig ”Du kom för nära!!”… Hon lugnade sig sedan men jag är väldigt känslig som person och gick länge och mådde dåligt över detta. Men i efterhand tänkte jag att det är ju mammans ansvar att gå av vid backar för små barn klarar inte den farten…

   Svara

  Jag har genomgått fyra depressioner och jag tror jag börjar ramla ner i hålet igen efter ett år som medicinfri (och frisk).. Några tips ni har att ge mig så jag slipper falla så djupt? Har inte tagit mod till mig och sökt hjälp – än. Vissa dagar känns bra, andra dagar är pissdåliga. Jag känner igen alla tecken på att depressionen är på intågande, och jag vill verkligen inte hamna där igen…

  Svara

   Sök hjälp. Sök hjälp i tid. Har du någon vän eller familj som kan stötta dig och följa med?

   Stor kram

   Svara

   Desto fortare du söker hjälp desto bättre! Vänta inte i onödan, det kan bli värre då. Jag har också varit deprimerad och är det just nu och jag väntade för länge med att söka hjälp tycker jag. Motion ska ju vara bra hjälp mot depression, det kan vara något så enkelt som promenader bara. Så ut och gå lite om du orkar och sök hjälp! Kram!

   Svara

   Sök hjälp säger jag, har du inte klarat det själv innan så lär du inte göra det nu heller. Ju tidigare hjälp desto bättre

   Svara

   Ät vanlig saffran – direkt ur påsen – det höjer serotoninet mm. Finns som naturläkemedel i pillerform också, men det blir mycket dyrare. Det är precis som många kryddor (kanel t.ex.) giftigt i överdrivna mängder (över 1,5 gram per dag) men upp till ca 0,25 gram per dag har övertecknad testat och fått snabb effekt, utan biverkningar.

   Magnesium är också bra; mkt vanligt med brist. Googla även ”natural remedies depression”.

   Svara

    Hur mycket vetenskapligt belägg finns det för det där? Jag hoppas du tänker på det när du rekommenderar henne kryddor mot depression. En depression kan vara riktigt allvarlig och då behöver man hjälp som verkligen fungerar.

    Svara

     Ja, det finns flera kliniska studier. Jag citerar: ”En metaanalys baserad på fem studier visade att extrakt av saffran kan lindra depressionssymtom lika bra som SSRI-preparat.”

     Källa, och utförligare information: https://kurera.se/saffran-hojer-mangden-aktivt-serotonin-i-hjarnan/

     Här är en artikel från Psychology Today: https://www.psychologytoday.com/us/blog/inner-source/201601/saffron-emotional-health

     Och från PubMed:
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25384672

     Citat: ”RESULTS:
     In the systematic review, six studies were identified. In the placebo-comparison trials, saffron had large treatment effects and, when compared with antidepressant medications, had similar antidepressant efficacy. Saffron’s antidepressant effects potentially are due to its serotonergic, antioxidant, anti-inflammatory, neuro-endocrine and neuroprotective effects.”

     Duger det som vetenskapligt belägg?

     Svara

     Det finns kliniska studier att ta del av en googling bort. Sök på ”saffran depression”, eller ”saffron depression”. Prova ”saffron Psychology Today” eller gå in på PubMed och sök efter ”saffron”.

     Då kommer man att få se exempelvis följande:
     ”RESULTS:
     In the systematic review, six studies were identified. In the placebo-comparison trials, saffron had large treatment effects and, when compared with antidepressant medications, had similar antidepressant efficacy. Saffron’s antidepressant effects potentially are due to its serotonergic, antioxidant, anti-inflammatory, neuro-endocrine and neuroprotective effects.”

     Duger det som vetenskapligt belägg?

     Svara

    Tror inte att det hjälper med kryddor som dessutom kan vara skadligt om man får i sig för mycket.

    Svara

     Se hänvisningarna ovan. Man ska inte tro så mycket, man ska efterforska, särskilt vad gäller toxicitet och biverkningar. Om man får välja mellan saffran och exempelvis SSRI-preparat som ger ökad suicidrisk (bland andra allvarliga biverkningar) vet i varje fall jag vad jag väljer.

     Saffran funkade för min del. Sedan kan ju andra tycka och tro och välja precis vad de vill.

     Svara

      Skillnaden mellan erkända mediciner och alternativmedicin är ju dock att de erkända medicinerna har mycket mer forskning bakom sig och bieffekterna måste vara kartlagda för att man ska kunna sälja dem som medicin. Jag är inte insatt i fallet med saffran, men det kan ju fortfarande hända att det finns bieffekter, man har bara inte kartlagt dem på samma sätt som med SSRI. Sedan så är det viktigt att man då man medicineras är under bevkning av en läkare, som följer upp hur man reagerar på sin medicin. Där är mitt största problem med självmedicinering: man experimenterar ofta på egen hand och då kan det gå illa.

      Svara

   Hej! Nu vet jag inte hur dina depressionssymptom ser ut, om det är mer ångest eller nedstämdhet, men om jag var du så skulle jag försöka se om det går att få att göra en utredning av något slag för att ta reda på om det verkligen är depression, eller symptom på något annat underliggande problem.

   Jag har själv varit utbränd/deprimerad 3 gånger på 12 år (är 35) och har nu slutligen fått hjälp med utredning för ptsd och personlighets problematik. Vilket innebär att ens problem beror på att man inte lärt sig hantera vissa saker i livet på rätt sätt/har haft det för svårt, och då måste man få mer hjälp än antidepressiva och promenader, man måste få hjälp med att lära sig hantera dessa situationer på bättre sätt, annars upprepas det och problemen kommer tillbaka. Det ser lätt ut som vanlig ångest/nedstämdhet/utbrändhet i krisfasen, och det är inte lätt att inse själv vad man gör fel, och vad det beror på. Jag har en psykiskt sjuk förälder med alkoholproblem, som har slog mig ibland och tvingade mig att växa upp alldeles för tidigt, men hade du frågat mig för fem år sen hade jag sagt att min uppväxt var jättebra och menat det helt ärligt.

   Min vän som varit deprimerad i omgångar har nu fått en adhd-diagnos som har hjälpt henne jättemycket.

   I vilket fall som helst så rekommenderar jag ACT, acceptance and commitment therapy, det finns böcker man kan låna 🙂 Huvudidéen är att tankar bara är tankar, och inget att fästa sig vid, utan bara låta dem fara. T ex, du har en pissdålig dag och så börjar tankarna komma att: Nu blir jag deprimerad igen, nu är det kört, vad gör jag för fel, etc. Att istället för att börja låta de tankarna styra typ: Nu tänkte jag att jag blir deprimerad igen = jag är deprimerad igen, så ska man tänka: jaha, nu hade jag en tanke om att jag blir deprimerad igen, tänk att min hjärna tänkte så. Och så släpper man bara den tanken och gör något annat, istället för att låta den växa. Jag vet att det låter flummigt och fånigt och det är jättesvårt i början, men för mig har det med övning hjälpt jättemycket. Att acceptera att om jag ska iväg på något kommer jag alltid ha tankar som: Det blir en skitkväll, lika bra att vara hemma, men att bara acceptera den tanken som ojdå, en trist tanke, och så fara iväg ändå, och oftast blir det ju bra.

   Jag hoppas det kan hjälpa lite på vägen och att du får den hjälp du behöver!

   Svara

   Var noga med sömnen, ät ordentligt, bra näringsrik mat, försök träna någon gång i veckan, gå promenader. Det låter kanske banalt, sånt som alla säger osv men för mig gjorde det stor skillnad. Mobilisera de krafter som fanns till att försöks upprätthåll så mycket balans som möjligt.

   Och, försök hitta saker som får dig att skratta, typ ”genvägar” för att typ ”påminna” kroppen om hur skratt rent fysiskt känns och fungerar ( jag tittade väldigt mycket på standup på youtube under min mörkaste period i livet)

   Kram ❤️

   Svara

   Åh vad jag känner igen mig! Har också haft flera depressioner och en del problem med ångest. SSRI hjälpte men eftersom jag mådde bra sista året med dem så slutade jag (efter lång avvänjning) för ca ett år sen. Jag märkte rätt fort att jag blev väldigt känslig utan medicinerna, vilket jag också varit innan jag började med dem. Har själv kommit fram till att jag har en högsensitiv personlighet. Med medicinerna kände jag ju ingenting, så då alla känslor kom på en och samma gång blev de svåra att hantera. Sökte hjälp direkt för jag kände att skulle något hända i mitt liv så skulle jag inte kunna hantera det utan hamna i en djup grop igen. Efter sommaren fick jag träffa en psykolog som skickade mig vidare till psykiater på utredning. Blev diagnostiserad med två ångestsyndrom och en depression, vilket jag inte trodde på för det hade varit mycket värre förra gången. Sade i alla fall att jag inte ville ha mediciner den här gången, utan ordentlig terapi. Mediciner är ju uppenbarligen bara en kortsiktig lösning för mig, jag måste lära mig att hantera mina känslor. Efter en hel del pappersarbete fick jag äntligen rätt till ett helt år med terapi, jag började vid årsskiftet.

   Blev långt det här, men mina rekommendationer till dig: sök hjälp nu! Hellre för tidigt än för sent. Säg att du haft depressioner tidigare och vill ha vård i förebyggande syfte så du inte hamnar dit igen. Jag upplevde i alla fall att de tog mig på allvar då jag hade min tidigare journal. Jag är så glad att jag har min terapi nu, att jag vet att jag kan gå dit och prata av mig varje vecka. Den hjälper mig att hålla mig på en ok nivå.

   All styrka till dig!

   Svara

   Ja, saffran, magnesium, johannesört, d vitamin är toppen som naturliga alternativ. Jag tar inte SSRI längre när jag blir deprimerad, det bara dövar symtomen på ett läskigt sätt. Rekommenderar även meditation som i studier gett lika bra resultat som SSRI.

   Svara

  Söker recept på världensbästa chokladpannacotta! Gjord på mörkchoklad!

  Svara

   Stavnings poliserna ni behöver inte lägga ner någon energi. Jag vet redan.

   Svara

  Camcam, kan du inte göra söker vänner-inlägg?☺️💐

  Svara

  Är det vanligt att man inte attraheras av sin partner? Är någon av er i ett förhållande med någon ni inte tycker är snygg? Hur tänker ni kring det? Är attraktionen sekundärt medan personligheten är viktigast?

  Svara

   Oj- skulle aldrig kunna vara tillsammans med ngn jag inte attraherades av…jag ser ju rent objektivt att min man blivit äldre osv men i min värld är han snyggast i världen😊

   Har hans utseende förändrats eller har du aldrig attraherats av han?

   Svara

    Frågan gäller inte mig. Var bara nyfiken generellt.

    Svara

    Tycker det är viktigt att ta hand om sig för att behålla attraktionen.

    Svara

   Attraktionen, kärleken, förälskelsen etc till min sambo (tillsammans i ca 10 år) går i vågor. Grundkärleken finns alltid där men i övrigt så varierar det, antagligen mycket beroende på min ”dagsform” om jag ska förklara det enkelt.

   Som tillägg vill jag nämna att jag nyligen låg inlagd på sjukhus i 1,5 vecka, var riktigt risigt sjuk och läkarna var in till mig flera gånger om dagen. Min ansvarige läkare fick jag nog en liten förälskelse i…😳 En förhållandevis ung specialistläkare, jämngammal med mig (30 år). Han var så snäll och sympatisk, och uppenbart bekymrad över mitt tillstånd. Jag tror nog han genuint var oroad, jag menar, de flesta patienterna som är inlagda är ju från pensionsålder och uppåt. Har varit hemma nu i 2 veckor och jag kan inte få läkaren ur huvudet! Jag är ändå lycklig i mitt förhållande och vi har två fantastiska barn tillsammans. Herregud!

   Svara

   Nej, han måste vara attraktiv.

   Svara

   Hm man kan ju vara attraherad av antingen utseendet eller personligheten, eller både och. I korta förhållanden tror jag generellt att utseendet är det attraktiva och man slutar vara kär när den största attraktionen lagt sig. Är man attraherad av personligheten så är det nog lättare att få det att hålla längre. Jag attraheras av både utseendet och personligheten hos min man som jag varit med i snart 11år så det känns bra! Någon slags attraktion tror jag man måste ha till sin partner för att förhållandet ska funka.

   Svara

   När det har hänt mig har jag slutat träffa personen, attraktion är viktig för mig om jag ska leva i en parrelation.

   Svara

   Attraktion är långt mer än att bara vara ”snygg”. Utseenden förändras. Attraktion är något helt annat för mig. Men så är det när man vuxit upp.

   Svara

    Självklart är attraktionspreferenser något individuellt men att säga att utseendet inte är viktigt för att man “vuxit upp” tycker jag är fel.

    Det är fullt möjligt att ta hand om sig och bevara ett attraktivt yttre oavsett hur gammal man blir.

    Svara

   Tror inte det är vanligt.. När jag träffade min man i början så var jag inte alls attraherad av han på det sättet.. Men jag gillade hans personlighet och vi klickade personlighetsmässigt, och alltmer som vi umgicks så blev han bara snyggare och snyggare i mina ögon, och tillslut blev jag superattraherad av han och är det än idag såklart 😊

   Svara

  Vilken är er favoritserie som ni aldrig skulle nämna för någon annan? Som ni göttar ner er framför. Lite guilty pleasure sådär.

  Jag erkänner först.

  Jag har är en sucker för Gränsbevakarna Australien. Samma jäkla sak varje avsnitt men jag bara måste se om det finns knark och om någon inte ha förtullat mat. 🙈

  Svara

   Mina guilty pleasure som jag ser på om och om igen är Scrubs och the Office. Love it

   Svara

    Hur kan du aldrig vilja nämna Scrubs för någon annan? Den serien är ju bäst!

    Svara

     HAHA missade helt att hon skrev ”inte nämna för ngn annan” lol gav bara 2 serier jag tyckte om :’). Älskar scrubs såå mycket <3

     Svara

      Skojar du! Jag med! Ser den på dvd nu IGEN efter 10000000 gången. Bäst i världen! ❤

      Svara

       OMG JAG MED! Jag kan må piss och då kollar jag på scrubs för att lätta på humöret hehe. ÄÄÄÄLSKAR JD och hans vänskap med Turk <3 <3

       Svara

        JAG MED! Nu kollar jag på när JD har jagat Elliot och fått henne att dumpa honom precis när de skulle flytta ihop och sen ba: I don’t love you! 😂😂

        Svara

         dumpat Sean skulle det stå!

         Svara

         *Sean skulle det stå

         Svara

         HAHAHAHAHAH hur sad det än var så var det jäkligt kul också :’) Stackars Elliot

         Svara

         Jag är där Turk kommer tillbaka från sin smekmånad och mötet med Jd sen <3 Carla bara: " I hope some day he loves me like that" lool

         Svara

         Sorry för 100 av samma kommentarer men sidan fattar inte! Hahaha LOVE IT! Och de hamnar på fel tak hela tiden och springer om varandra och Dr Cox ba: Oh the newlyweds! And hey Carla 😂

         Svara

         Hehe, sidan är lite trög, så var det för mig med förut :’)
         HAHAH Cox är den handledare man önskar att man hade!
         Och deras ”eagle”, helt legendarisk.

         Svara

   Sister Wives, heter väl En man, fyra fruar på svenska tror jag. Kaaaaaaaan inte sluta kolla 😂

   Svara

    Men ja! Det såg jag också en period men började störa mig på mannen så jag slutade. 😂

    Svara

    Ja!! Kollade jämt på det förut. 😂😂

    Svara

   Vanderpump rules och Kronofodgen knackar på 🙈

   Svara

   Say yes to the dress, botched, dr Phil och en period hade jag dille på att se serier med de som letar ädelstenar samt serier där de flyttar massiva byggnader 😂

   Svara

   Hem till gården! Och Teen moms.

   Svara

    Haha alltså intrigerna i Hem till gården!! Kan inte sluta titta😂 min syster mobbar mig för det😞

    Svara

     Jag åker till Skottland med jämna mellanrum och tittar på HTG när jag är där och får då en hel del spoilers eftersom Sverige ligger något år efter.
     Är alltid så ivrig att se när jag kommer dit men ångrar mig alltid efteråt eftersom jag vet vad som kommer att hända långt framöver 🙈

     Svara

    Här följs Hem till gården slaviskt varje dag… av Camcams pappa.

    Svara

   ÄLSKAR gränsbevakarna Australien! Sitter bänkad varje dag. Min syster älskar det också, så har någon att diskutera det med.
   Förstår inte hur folk kan vara så dumma att ”glömma” deklarera mat/inte ha koll på vad som finns i väskan/försöka gömma mat.
   Och varför har flygplatserna ingen bodyscanner så de slipper skicka iväg knarksmugglarna till sjukhuset?
   En sista fundering – varför gömmer man saker i skorna? Det är ju typ första stället man kollar på 🤔

   Svara

    Skönt att höra att man inte är ensam!

    Ja, eller så gömmer de i botten av väskan eller något annat SÅ uppenbart ställe.

    Sitter precis nu och kollar och se en snubbe ha med sig en mataffär med räkor, rötter, anjovis med mera. Why? 😁🙈

    Svara

     Aldrig förstått varför man ska ha med sig en hel mataffär när man ska på semester?
     Tycker alltid det är lika roligt när de blir sura över att de inte får ha med sig nötter/blad med larver på/mjölk in i landet och säger att nu kommer de aldrig komma tillbaka till Australien. Tror Australien överlever 😜

     Svara

      Hahah precis. De tror att de levererar värsta hotet och personalen bara jaha?

      Svara

   ”En plats i solen”. Vid det här laget har jag förmodligen sett uppemot 16 000 brittiska pensionärer titta på ohyggligt fult inredda hus på den spanska solkusten. Jag skäms knappt längre, så pass skadad är jag.

   Svara

    Hahaha underbart! Men du har nog en bra koll på marknaden. 😉

    Svara

   Teen mom og🙋🏼

   Svara

   Can’t pay, we’ll take it away en brittisk dokuserie om att driva in skulder. Finns på youtube och är sjukt bra att skräpkolla på.

   Jag älskar också riktigt dåliga Lifetime-filmer, allra helst från nittiotalet.

   Svara

   Gren moms!

   Svara

    😂😂😂 Teen Mom
    (Och att jag ser GilmoreGirls om och om igen och att jag spolar fram och tillbaka vid vissa scener som jag älskar – tex när en bakfull Rory går hem till Logan och ställer ett ultimatum🙈)!

    Svara

     Åh vad skönt, jag trodde jag var den enda som var så pass GG-galen! 😂😝

     Svara

   Jag älskar Storage Wars och Extreme Couponing! Var också helt besatt av Honey Boo Boo när det gick haha, och har sett om serien flera gånger sedan de slutade spela in nya avsnitt.

   Svara

    Investigation Discovery. Älskar krim;)

    Svara

   Dr phil & teen mom 😅

   Svara

   90 day fiance!! Deltar i communities runt programmet och följer vissa av deltagarna på sociala medier.
   Det är dock inget jag pratar högt om 🙈

   Svara

    Haha men yesss!! Lyckan när jag igår hitta en hel reddit sub dedikerad till 90 day fiance. Så sjukt bra guilty pleasure 🙈

    Svara

   SAY YES TO THE DRESS!!!! gud jag vill också ha en dag på Kleinfeld

   Svara

    Jag med! Men bara om Randy hjälper mig.

    Svara

   Alla dokumentärer om övervikt som finns på YouTube. Jag tror jag har sett allt. Looooooove it, men skäms för att bag älskar det.

   Svara

   Say yes to the dress!

   Svara

    Vill du bli min bästis?❤️

    Svara

     Såklart jag vill! Jag har ingen ❤

     Svara

     Såklart jag vill! Har ingen ❤

     Svara

   Gossip girl, OC och Frasier.

   Svara

   Judge Judy! Älskar när hon sätter folk på plats!

   Svara

    Hahaha hon är 👌🏻👌🏻 och Judge Rinder samt den där med 3 st domare, vad den nu heter. 🤔

    Svara

   Typ allt på TLC. Kan omöjligt välja ❤.

   Svara

    Vad gjorde man innan TLC uppfanns?
    (Samt iPhonen).

    Svara

   Danska Paradise Hotel. Danskar är bra mycket roligare att titta på än svenskar. Plus att jag fnissar varje gång de säger att nån är ett hot. ”Trussel” liksom. Finns det något mindre hotfullt ord än det? 😂

   Svara

   American Pickers, alltid kul att se dem rota runt bland skrot och hitta saker. Oftast rostiga skyltar 🙈

   Svara

   Gifta vid första ögonkastet.

   Svara

    Mormor??

    Svara

   Haverikommissionen och gränsbevakarna australien!!!!❤️❤️ Tröttnar aldrig 😂😍

   Svara

   Jersey shore, Geordie shore och Made in Chelsea. Min man sekundärskäms när jag tittar på dessa serier.

   Svara

    Made in Chelsea ❤️❤️❤️ Så himla underhållande.

    Svara

   Lite guilty pleasure för jag har sett om de hur många gånger som helst; Friends och House. Klart det går att säga att jag ser det men när man ännu en gång har sett några säsonger av vänner och inte hänger med i 2018 års serier, ja då är det lite guilty pleasure men för mig funkar det som avkoppling. 🙂
   Gillar även dead mall series på youtube. En kille som går i övergivna malls i USA till 80-talsmusik (nån remixad variant) och man tittar och lyssnar på när han berättar om köpcentrum och ser övergivna affärer. Rätt fascinerande.

   Svara

   Ååååå jag älskar Gränsbevakarna Australien!

   Mina andra guilty pleasures är alla sorters fetma-dokumentärer, bachelor/bachelorette, alla olika program om unga mammor, och de brittiska husprogrammen som går på dagtid (en plats på landet, property ladder m.fl). Och ja… jag har tydligen för mycket tid eftersom jag kan kolla på så mycket skräp.

   Svara

  https://nouw.com/sassabassa/nar-dom-inte-vill-leva-langre-33724152

  NÄR DOM INTE VILL LEVA LÄNGRE!!!!!!!!!!!!

  Svara

   hittar du många nya läsare här?….

   Svara

  HetsÄtit en halv silviakaka (sockerkaksform) till ”middag” jävla ångest nu. Varit extremt underviktig (anorexi) under många år för att sedan bli normalviktig o nu kan klassas som lite överviktig. Hjärnan hänger inte med i kropsförändribgarna o jag pendlar som fan i vikt.
  Hur fan får man ett normalt förhållande till mat?!

  Svara

   Rutiner. Frukost, mellanmål, lunch, mellannål, middag. Ha inte för långt mellan måltiderna. Lägg in det i kalendern eller liknande tills det sitter och döm inte dig själv om du misslyckas utan hoppa på rutinen igen bara

   Svara

    Ja du har nog alldeles rätt. Har sabbat mina hungerskännslor totalt. Kan känna mig vrålhungrig nr jag precis har ätit o tvärt om. Kropp o hjärna verkar inte vilja samarbeta.
    Får bli Skalman med mat o sovklocka

    Svara

     Glömde mitt nick ovan 🎩

     Svara

   Har ungefär likadant. Försöker bara ta en dag i taget, för mig hjälper det att vara upptagen och att mat intas i sällskap, äter jag ensam ökar risken för överätning markant. Ett tag hade jag ett matschema för att slippa göra val runt mat mer än en gång i veckan (när jag lagade maten) men det triggade istället ätstörningen så jag vet ärligt inte riktigt hur man gör. Är dock som mest ”normal” med mat när jag är som mest in peace med spegelbilden så mest troligt är det väl en slags självskadebeteende. Försöker acceptera att jag inte har någon aning om hur jag ser ut, att jag inte själv kan bedöma utifrån en spegel utan får gå på andra faktorer än vikten för mitt självvärde 🙂

   Svara

  Läste nu precis på Expressen/Dina Pengar om ”blondinbella” som blåser upp bloggbesöken.
  Presskontakten Simon hänvisar inte helt oväntat till hennes blogg när Expressen sökt henne.

  Bättre journalist än på Aftonbladet.

  Svara

   Faktiskt! Hedrande att ekonomiavdelningen skrivit om det och inte nöje.

   https://www.expressen.se/dinapengar/anklagelsen-blondinbella-blaser-upp-bloggbesoken/

   Svara

    Förlåt förstår vad du menar (dvs ekonomidelen och inte avdelningen) men som ekonom låter det riktigt roligt om Bonniers ekonomiavdelning hade skrivit den artikeln. 😂
    Tro mig, den hade inte varit så kul att läsa då. 😬

    Svara

     Haha, jag är faktiskt också ekonom så jag förstår vad du menar. Brain freeze!

     Svara

      Haha vilken tur att du förstod! Ja den hade varit mycket bittrare. Haha.

      Svara

     Tror det hade kunnat vara ganska kul 😂
     Jag menar, mediehusen måste ju ta det ganska personligt
     ” Jag har en större räckvidd än många mediehus i Sverige med mina 1,5 miljoner”

     Svara

  Lyssnade på veckans avsnitt av penntricket där Cissi berättade att hon gått upp till Alex Schulman och Fredrik Virtanen i en bar och ifrågasatt Alex för att han hänger med Fredrik med tanke på vad han gjort mot så många tjejer (våldtäkt och svinigt beteende) varpå Alex svarar ett han gör skillnad på sak och person.

  Det jag vill diskutera av dettea: hur fan kan den jävla råttan Alex som inte gör annat än vänder kappor och slickar rövar fortfarande ha de jobb han har? Hur fan kommer han undan med all skit?

  Svara

   Det är helt otroligt hur mycket han har kommit undan med. USCH. Både Alex och Calle.

   Svara

   Alex Schulman hänger väl med de han tror kan vara till nytta för honom för tillfället. Att han har de jobb han har, eller haft, beror väl på 1. Han hade en taskig barndom som han nu mjölkat ut allt som går av i form av böcker och historier som upprepats i oändlighet. 2. Sigge Eklund. Nu lyssnar jag inte på deras podd längre men vad jag förstår är den på absolut klart nedåtgående. Tror inte att Sigge vill följa med den skutan ner till botten. 3. Amanda. Ytterligare en stjärna på nedgång som desperat försöker ta tillbaka det uppenbarligen felaktiga beslutet att låta Fredagspodden gå i graven och istället satsa på att in i varje millimeter försöka kränga kläder och annat på sina följare i en ny podd. Pinsamt att bevittna hennes och systerns desperata försök: ”Men kanske att vi inte menade ”Ensistagång” så himla mycket nu när vi märker att exakt ingen vill höra vår krängarpodd”.

   De där tre sakerna har tagit honom en bit på väg men det är nog slut på det nu.

   Svara

    Hoppas du har rätt ZZ!

    Svara

   Han är ju ganska öppet osympatisk men verkar komma undan med det mesta.

   Vilka är de 400 000 svenskar som varje vecka lyssnar på hans pod?

   Sigge verkar ju om möjligt ännu mer obehaglig.

   Svara

  Idag när jag läste inlägget om Jon Olsson så var det två saker som slog mig. Den första var att det är något jäkligt fel på män. ”Inte alla män” kommer nån nu och säger, men JO alla män. Det måste vara något grundläggande, genetiskt fel som gör att de tror att de är världens övermän som kan ta precis vad de vill och behandla kvinnor hur de vill.

  Det andra som slog mig? Var hur otroligt många fantastiska kvinnor som läser den här bloggen. Hur sympatiska ni verkar vara. Hur otroligt intelligenta ni är. Ni är fantastiska. Ni ger mig hopp <3

  Svara

   Tycker själv att många män är as. MEN – om tjejerna inte ställer upp på att klä av sig inför männen så skulle de inte ”kunna behandla dem som de vill”.

   Svara

    Analys kortare än näsan räcker.

    Svara

     Men seriously – har kvinnorna inget eget ansvar alls??

     Svara

      Men seriously Eva, jag har inte nämnt något om kvinnligt ansvar. Men den kommentaren sa en mouthful om ditt internaliserade kvinnohat.

      Svara

       VI kvinnor har också ett ansvar. VI klär av oss i sk herrtidningar, vi strippar på svensexor, vi går på krogen halvnakna – och varför? För att MÄN ska tycka att vi är knullbara. Det ligger så mycket mer i detta än att bara ”hata alla män”. Visserligen hatar även jag de flesta män men jag ser VÅR/kvinnornas del i det hela. Har verkligen inget kvinnohat. Tänker bara lite längre än ”näsan räcker”. Vi behöver inte fortsätta denna konversation – vi tycker annorlunda helt enkelt, så inte så mycket mer att säga.

       Svara

    Ja, du ger mig inte särskilt mycket hopp iaf. Fint att du lägger skulden på kvinnan.
    Varför tror du kvinnor strippar? Varför tror du kvinnor väljer prostitution? Tror du på fullaste allvar att majoriteten av alla kvinnor som har det yrket har VALT det? Tror du att det finns kvinnor på riktigt som tycker om att klä av sig och dansa sexigt framför män? Eller har de blivit intvingade i det för att vårt samhälle inte har ett skyddsnät för tex unga kvinnor som blivit utsatta för våldtäkter, sexuella trakasserier, incest eller haft ett missbruk? Det är snabba pengar och för den som inte har pengar från början så är de där pengarna livsviktiga.

    Svara

     Nej, jag tror att de flesta kvinnorna som strippar är lika kåta på pengarna det innebar som jag var när jag betalade fyra år av att resa världen runt genom att strippa. Upplevde att de flesta som strippar INTE gör det för att de har en man som tvingar dem, etc. Utan för att det är snabba cash – heller det än att jobba på MacDonalds för mini wages liksom… Träffade heller aldrig några strippor som var prostituerade – man dansar 9 timmar för ungefär samma summa som man kan få för ett ligg, och väljer ändå att dansa…

     Därmed sagt så orkar jag fan inte lasta alla 1000-tals män som gav mig pengar och sa nedvärderande saker till mig – jag hade faktiskt inte behövt ta av mig kläderna. Jag hade kunnat ta ett jobb på Donken.

     Svara

      Jag tror du trollar. Tjoflöjt.

      Svara

       Nej jag trollar inte. Skulle det vara så konstigt om man levt som jag i ungdomen? Känner flera svenska tjejer som gjort samma sak – inget man pratar om bara. Men skriva här – helt anonymt – är inga problem för mig. Orkar inte berätta för vänner och familj – vet inte hur de skulle reagera. Sa att jag jobbade som bartender runt om i världen för att försörja mig.

       Svara

        Jag jobbade på donken ett tag och inte var jag befriad från vidriga kommentarer från män där heller. Men du kanske tycker att kläderna satt för tajt på mig och jag får skylla mig själv?

        Svara

        Var det jobbigt att vänja sig vid det du gjorde?

        Svara

         Nej. Jag tyckte inte att jag gjorde så mycket mer än jag gjort på badstränderna här hemma. När vi gick topless. Nu dansade jag samtidigt bara. Om jag hade tyckt att det varit jobbigt så hade jag inte gjort det. Då hade jag tagit ett jobb som betalade mindre och fått leva på det. Till saken hör att jag var närmare 30 år än 20 år på den tiden – vilket innebär att man kanske är medveten om vad man gav sig in i. Jag ville bara tjäna pengar för att kunna resa och var noga med att inte tacka ja till droger, att runka av någon (ursäkta – vet hur äckligt det låter) för att tjäna ett par extra hundra dollar, etc. och jag jobbade inte hela tiden under dessa tre åren. Tjänade nog för att köpa nästa flygbiljett, lägga mig en exotisk ö ett par månader och sedan ett nytt kontrakt någonstans. Inte alls säker på att jag skulle klarat av det lika bra om jag varit 18 år.

         Svara

      Bara så du vet, så har jag jobbat på donken, och även där fick jag vidriga kommentarer från män, som tyckte de kunde beställa mer än bara mat. Men vem vet, MINA KLÄDER KANSKE SATT FÖR TAJT FÖR ALDRIG ÄR DET MÄNNENS FEL.

      Svara

      Jag jobbade på donken ett tag och inte var jag befriad från vidriga kommentarer från män där heller. Men du kanske tycker att kläderna satt för tajt på mig och jag får skylla mig själv?

      Svara

   Nej jag kommer aldrig acceptera ”alla män” och jag tycker uppriktigt synd om er som inte upplevt en enda bra man. Visst de flesta män absolut, men inte alla.

   Svara

    Jo, alla män. Men vad gulligt att du tycker synd om oss som inte upplevt en enda bra man, för män är ju verkligen svaret på alla världens frågor.

    Svara

     Nej, inte alla män. Det finns många bra!

     Svara

     Ok jag respekterar att du tycker alla män, men inte jag. Respektera det också. Trevlig helg

     Svara

    Och jag kommer aldrig att acceptera inteallamän. Synd om er som blundar för samhällsproblem och vägrar inse att vi lever i ett patriarkat.

    Svara

   Tänker mer att vi uppfostrar pojkar helt fel. Boys will be boys och så får de bråka och inte ta minsta hänsyn till sin omgivning. Om de gråter och är känsliga så anses det konstigt, då blir de utåtagerande istället när de mår dåligt. Börja uppfostra pojkar till bra, medkännande och ansvarsfulla människor med så tror jag vi får ett helt annat samhälle.

   Svara

   Nej, inte alla män. Ska jag ta exempel på tillfällen när kvinnor beter sig som as – mot varandra? Alla tjejer är nämligen inte heller snälla.
   Idioter finns hos båda könen.

   Svara

    Precis! Det verkar som att många tar beteendet från sin närmsta omgivning och försöker applicera det på hela världen.

    Svara

  Nån som lyssnar på Hanif Balis podcast God ton?

  Svara

  Ett par frågor
  – Är vi för många människor eller använder vi våra resurser fel? Hur tänker vi när vi konsumerar så mkt skit, ex på wish? Tycker ni att människor som är STENRIKA förtjänar att vara så rika, är det rimligt?
  – Är det verkligen så himla farligt att försöka fördela våra resurser jämt (över hela jorden) så att alla har mat på bordet? Läser dagligen om människor som verkar hata socialism mer än allt typ, och det förvånar mig så mycket.

  Svara

   Som tidigare Postnordare hatar jag Wish och alla såna billighetssiter. Kinaklump är ett aber

   Svara

   Jag gillar inte wish eller aliexpress. Folk beställer hem så mycket skit och bara konsumerar och konsumerar utan någon tanke.

   Svara

  jobbar på äldreboende. Vill bara uppmuntra folk att hälsa på/höra av er till dom ni känner som bor på boende. Många känner sig väldigt ensamma, men vill inte var till ”besvär”. Det gör ont att se detta. Hälsa gärna på era äldre nu i helgen! En promenad, en kopp kaffe eller bara ett telefonsamtal gör mycket! ❤️🌼

  Svara

   Alltså jag blev lipig av ditt inlägg. Både av den fina uppmaningen men också innebörden. 💕

   Svara

   Om jag hade haft någon som bott på äldreboende hade jag åkt dit i helgen! <3

   Svara

   Jag har en äldre dam som bor i närheten – hon är väl 90 tror jag och nästa vecka ska hon och jag gå ut med min hund ❤

   Svara

   Tack för att du jobbar inom äldrevården, såna som du behövs det fler av!

   Svara

   Ibland finns det anledningar till att man som gammal sitter ensam. Har man behandlat sina nära illa under en hel uppväxt så kansle man förtjänar att sitta ensam

   Svara

   Vill minnas min farfar som han va innan han blev senil, han kommer knappt ihåg min pappa och ännu mindre mig, skulle inte må bra av att gå dit heller, väldigt känslig för äldreboenden och blir tyvärr lätt deprimerad, som tur är har han fyra fina barn som hälsar på regelbundet.

   Svara

  Alla smink intresserade::HJÄLP!!! Torr hy, lite små rynkor. Sminket hållet knappt en halv dag. Använder primer osv . Har testat alla dessa dyra sminkmärkerna. Foundation tips??? Än så länge funkar Sensei bäst. Nån som har testat bobbi Brown?

  Svara

   Bästa primern jag har testat är Smashbox och faktiskt Max factors. Tar det under foundation och eventuellt puder. Det blir jämnare och håller längre.

   Svara

    Tack för tipset!! Måste hitta nått som funkar!! Man känner sig lagom sliten med 2 små barn

    Svara

     Nej, nej! Smashbox är svindyr och lever inte alls upp till sitt rykte, tycker jag.

     Testa Lumenes CC-primer och avsluta sminkningen med Urban Decays All nighter setting spray! Det funkar SUPER för mig.

     Svara

   Spray! Setting spray eller en återfuktande spray. Bara att spraya lite ovanpå sminket för att fräscha upp och se till att det sitter hela dagen.

   Svara

   Prova Douglas egna! Helt underbar! Kör gärna typ en djup ansiktsbehandling i veckan för att sminket ska lägga sig djupt och inte endast ytligt. Primern sugs in bättre. Själv använder jag ansiktspaketet från maybeauty.se 2 ggr i veckan och då håller till och med budget smink typ hela dagen, rinner inte och porerna suger liksom inte in foundationen på samma sätt när de är rena. Lycka till! 💙

   Svara

    Den har jag aldrig hört talas om! Dags att googla loss. Tack för tipset💙

    Svara

     Smashbox photo finish oil primer. Eller den utan olja. Fantastisk. Sen lumene blur foundation med deras nordic nude air light puder. Sen massa face mist, inte setting spray. Det kan göra en torrare. Emma s är bra och prisvärd. Använd aloe Vera från apoteket i ansiktet efter dusch, återfuktar jätte bra innan krämer och primers 😍 / torrisen

     Svara

   Too Faced ”Hangover” primer. Har du ett serum? Gillar Estee Lauderd (tyvärr rätt dyrt) och för ännu mer boozt; köp en ”essence” (gillar Lacome’s). Och jag undrar vart mina pengar tar vägen… 😅

   Svara

    Älskar Esteer Lauder! Jag undrar också vad alla pengar tar vägen😂sen tittar jag i sminkväskan så blir jag påmind! Har typ testat allt. Men sen andra graviditeten är det precis som att inget håller sig kvar på ansiktet! Känner mig lycklig och nöjd med livet för första gången på många år men hatar att jag ser så trött och sliten ut! Tack för alla tips😘

    Svara

   Avene ansiktsspray. Jag sprutar nog två gånger per dag. Ok det där lätt nästan snuskigt. 😂 är toppen för torr hy finns på apoteket.

   Svara

    😂😂😂spruta på!!
    Den måste jag testa! Glider inte sminket av när du sprayar ?

    Svara

   Testa Exuviance fonundation 🙌🏼 Sjukt bra och ger mycket fukt och håller hela dagen ☺️

   Svara

  Är det bara jag som har orimliga rädslor? Typ bli levande begravd, att en val sväljer mig hel, att jag ska vakna en dag och alla människor i hela världen är mystiskt borta?

  Svara

   Ibland känner jag mig stensäker på att tredje världskriget kommer komma under min livstid, kanske inte riktigt lika orimligt som att bli svald hel av en val dock x)

   Svara

    Ja sådana rädslor äter upp mig inifrån. Har tom slutat läsa nyheter pga detta 🙁

    Svara

    Samma här.

    Svara

   De flesta rädslor är orimliga. Min största rädsla är att jorden ska gå under. Alltså Armageddon-style. Filmen 2012 förstörde mitt liv under flera år, så stark har den rädslan varit. Sen fick jag ångestdämpande och nu har jag distans till alla mina rädslor.

   Jag lovar dig att du inte kommer bli slukad av en val eller att du blir den sista människan på jorden!

   Svara

    Usch, det låter fruktansvärt :(. Haha rent logiskt så vet jag det, men rädslor är ju inte alltid så logiska. Kan typ googla massa fall om folk som blivit levande begravda (ytterst få!) och inte kunna slappna av på en hel vecka.

    Svara

    Vill inte komma med pekpinne, men du vet att filmen kom 1998 va?

    Svara

     Nästan synd att du skrev en så pass trevlig kommentar. Känner mig berövad på den tillfredställelse det hade givit mig att få tillrättavisa en ”besserwisser-kommentar” genom att förklara att Lisa antagligen syftade på filmen som heter ”2012”

     Allt gott 😘

     Svara

     Ha ha ha! Du vet att det finns en film som heter 2012 va? ( Som kom 2009… ) Underbart med pekpinnar…

     Svara

     😂 Förlåt men det var roligt 😂

     Svara

     Hahaha. FILMEN ”2012” 😂

     Svara

   är mer eller mindre övertygad om att min garderob en natt kommer falla ner och mosa mig när jag sover..det eller bokhyllan. ibland kan jag få för mig att jag kommer råka riva upp min hals i sömnen och jag har inte ens några vassa naglar. 🙂

   Svara

    När jag var liten och sov i bäddsoffan hos mormor och morfar så var jag livrädd att ”locket” inte skulle vara fäst ordentligt och skulle ramla ner över mig under natten och döda mig. Jobbiga tankar för en fyraåring. Iofs sitter tanken kvar ännu när jag är 30 och sover hos mormor så…

    Svara

   Orimligaste jag kommer på är när jag blivit rädd för troll ett par gånger ute i skogen/ tältat.

   Också att ormar ska bita mig i rumpan när jag går på toaletten.

   Och att det ska vara hajar eller krokodiler i vattnet (i svenska insjöar/ bassänger).

   Svara

    Hahaha ormen i rumpan usch. Livrädd varje gång jag är utomlands 😫

    Svara

     Tänker att en granne kan ha släppt ormen lös även i Sverige! Alternativt att en råtta ska titta upp och nafsa en i rumpan!

     Svara

    Jag har ormfobi och min mardröm vore om en orm kommer in i min lägenhet eller om det skulle vara någon i sängen. Så ibland måste jag kolla det i sängen när jag ska sova, tända lampan och så. 🙁

    Svara

   Jag är sjukt rädd för att bli skjuten med pilbåge. Har haft svårt för att vistas på öppna platser för jag tänker att det ska sitta en pilbågsskytt i ett klocktorn nånstans. Är rädd för att bli skjuten och att det jag blivit skjuten av ska sitta kvar i kroppen. Fyfan, ryser bara jag tänker på det.

   Svara

    Sett för många engelska deckare? 🙂

    Svara

   Jag är rädd för att en orm ska komma upp ur toaletten varje gång jag går på toa i princip.. Löjligt men henskt.

   Svara

   Lite på det där med att alla är borta…ibland när jag åker till jobbet och jag är helt själv på vägen. Har ändå drygt 4 mil men ibland möter jag inte en enda bil, då kommer hjärnspökena😁

   Svara

  Alltså säg vad man vill om SD men de är jävligt påhittiga, i alla fall kommunpolitikerna.

  Kommunpolitiker för SD döms för mordförsök (HovR skärpte precis straffet, 9 års fängelse).
  Lokala SD-gruppen: Kommunpolitikern har fått nytt jobb och flyttat.

  Skitjobbigt när ens företrädare försöker mörda folk, som om inte rasiststämpeln är nog jobbig.

  Svara

  Bella snålar inte med filtren på senaste ansiktsbilden på bloggen!
  En avsminkningsvideo dessa dagar känns lika trolig som en solsemester till Pluto.
  Hon borde ändå reflektera lite och tagga ned lite grann då hon kört från 0-100 på nolltid när det kommer till smink o silikon.
  Hennes trovärdighet haltar ju ngt redan..

  Svara

   Tycker det var lite roligt att hon la upp en bikinibild som inte var helt smickrande.

   Svara

   Undra hur hon beter sig när hon är med sina grannar. Går hon därifrån om de säger något tråkigt? Vill de ligga och sola så reser hon sig upp och säger nä nu ska vi äta lunch.

   Svara

  Steker pannkakor och väntar på att min svarta peal off mask från maybeauty ska torka så att jag kan slita av allt skit som samlats under veckan 😹 Vovven ser fram emot en pannkaka och sedan ska vi mysa ner i soffan. Hoppas ni får en fin fredagskväll! 💙

  Svara

   Hjälp vilken jobbig tid du har framför dig… är ingen barnlek att slita av den masken…

   Svara

    Varför måste man vara så spydig? Svara hellre inte.

    Svara

     Jag tror att Eva var lite skämtsam, Emelie.

     Svara

     Jag var skämtsam.

     Svara

   Kul med hund vilken ras.

   Svara

   Gud vad mysigt det där lät! ❤Nu vill jag också steka pannkakor 😍 ha en trevlig fredagskväll du med!

   Svara

  Alltså jag har aldrig varit jätteintresserad av Nobelpriset och sånt, men Svenska Akademien ÄR JU SÅ PINSAM. Vuxendagis.

  Svara

   Jag vet! Och Leif GW Persson skrev i ennkrönika att ytterligare en medlem av akademien brukade trakassera tjejer. Horace?

   Svara

   Ja, speciellt Horace!

   Svara

   Speciellt Horace. Men nu har ju den falangen fått sin vilja fram. Alla oliktänkande har avgått och de kan välja in nya ledamöter som köper deras inställning till hur saker ska skötas.

   Svara

  Jag har precis börjat nytt jobb, och jag är så uttråkad. Arbetsuppgifterna är okej, men har bara jobb ett par timmar varje dag och resten av dagen sitter jag typ och skrollar på vårat intranät eller gömmer mig på grund av brist på saker att göra. Har bett om att få fler saker på mitt bord men det finns ingenting. Kan man be om att få hjälpa till på en annan avdelning eller kommer chefen tycka att man är jobbig/otacksam?

  Svara

   Nej, gör det! De tycker nog bara att du är ambitiös!

   Svara

   Du kommer DÖ av trisstes om du inte får något att göra. Och om det går för lång tid innan du klagat på at tid inte har något att göra så kommer det börja kännas som du inte kan erkänna att du inte gjort något alls på flera månader. Så blir det en ond cirkel och du får fortsätta lådsas.

   Säg till direkt istället, och du kan absolut föreslå att du hjälper till på en annan avdelning. Fråga också om de har något de funderar på åt dig, om du väntar lite, kanske är det på g. Ibland är det trögt i början med arbetsuppgifterna.

   Svara

  Margaux och Alex har så fin kemi i Let’s Dance 😍

  Svara

   Ja!

   Svara

  Pussades Margaux och Alex på munnen (Let’s Dance)? Såg ut som det

  Svara

   Ja, tyckte också det såg ut som det!

   Svara

   Jag tror att de ligger med varann

   Svara

    Det är väl rätt vanligt i let’s dance enligt vad jag har hört. Det ser onekligen suspekt ut.

    Svara

     Men båda har ju partners och Margaux har även barn, känns rätt osannolikt

     Svara

  Nyligen gjort slut med vad jag trodde var min stora kärlek i livet och jag är helt förkrossad, han har kommit med förslaget att vi ska vara kk och det har verkligen förstört hela mig. Hur kan man efter 6 års samboskap göra slut och sen bara vilja vara kk??

  Svara

   Näää, Fyfan! 😕 usch. Blev riktigt ledsen över detta, så fel.

   Svara

   Ursäkta men jag skulle vara så arg så jag skulle aldrig prata med honom mer. Verkar ju inte klokt.

   Svara

  Nu måste vi reda ut det här:

  Vad är det för parfym som 30% av alla tjejer på tunnelbanan har som luktar så mycket våffla? Eller är det 30% av alla parfymer som luktar våffla? Eller är det jag som 30% av tiden jag står nära en tjej får bitar av våffla i näsan helt från ingenstans? Så många frågor, och det enda jag vet säkert är att det legat våfflor i luften hela våren…

  Svara

   Kanske är det alla parfymer som har vanilj i sig som ger slags våffel-doft?

   Svara

    Inte omöjligt. Det är kanske mer rimligt än någon våffelkomplott i alla fall… Har haft ett helvete varje gång jag befinner mig i en offentlig miljö när jag är hungrig.

    Svara

     Haha förstår dig! Ofta är de dessa kvalmiga söta 14is-parfymer som 90% av tjejer har. Det är dessa som luktar starkast, längst och det hjälper föga att de själva inte har luktsinne att känna hur de stinker som en hel parfymeributik. Tål verkligen inte överparfymerade människor. Eller dofter överhuvudtaget.

     Svara

    Nej! Jag älskar vanilj och det doftar inte vofla!

    Svara

   Det måste vara morsvarigheten till invandrarkillars kryddhylla till parfym. Ni vet när en grupp bruschor med svart bakslick åker framför en i rulltrappan och man får hela kryddspektrat i näsan. Inte obehagligt men de tenderar att överdosera och det är verkligen alltid invandrarkillar!

   Svara

    Hahahaha ”bruschor” kvällens bästa