Är det Annika Leones nya pojkvän som avhandlas på Facebook av ett ex?

När inget är sant.

Efter fyra års letande var det min tur. Äntligen.
Vi kallar honom NB.
NB var allt jag såg som attraktivt hos en man. Lång, snygg, sexig, omtänksam, kärleksfull taco älskare och han var så kär i mig. I mig! Hur underbart att det fanns någon som smsar och ringer fler gånger om dagen för att de tycker om MIG. För att han saknar mig!
Efter första dejten ville han att vi skulle vara tillsammans, kallade mig älskling efter en vecka.
När jag efter någon vecka fick träffa hans dotter kände jag mig trygg och såg det som en bekräftelse på att detta var på riktigt.

Vad jag inte visste då var att han hade startat ett förhållande med någon annan samtidigt.
Någon annan som var lika lycklig som jag och som visade det tydligt i sin blogg. Jag kikade i den bloggen ibland och var glad för hennes skull men visste ju inte att det var samma kille som överöste mig med kärleksförklaringar.

Efter ca sex veckor började NB känna en oro över att han inte skulle kunna hinna med vårt förhållande så mycket som han önskade. Han spelade hockey och tränade med Huddinge men nu hade Djurgården ringt och bett honom träna med dem. Han kände att den drömmen måste gå före ett förhållande.

Känslorna för mig var oförändrade. Han tänkte på mig varje sekund vi var ifrån varandra och han mådde fysiskt dåligt av att inte få vara med mig. Han kände sig kluven och funderade på att lägga ner hockeyn för att vara med mig. Jag var den finaste tjejen han någonsin haft.
Veckan efter hade han börjat träna med Hammarby och deras träningar var på Hovet. Det var många träningar både på dagar och kvällar. Han ville träffas och prata igenom allt.

Vi träffades en lördag och låg på soffan och pratad, kramades och kysstes. Så mycket fina saker sägs och jag blir väldigt förvirrad. Jag försöker få honom att förstå att han inte behöver välja mellan mig och hockey när han kan ha båda. Han kan inte få ihop det säger han med en tår rullande ner från kinden.
Jag frågar hur det kommer sig att han helt plötsligt tränar med Hammarby. Han ger mig en förklaring som låter konstig men väljer att tro på honom. Frågar honom om Hammarby tränar på Hovet? Alla innerstadslag gör det säger han. Vet någonstans att det inte stämmer men väljer att tro på honom.
När han går därifrån är jag singel igen. Jag är väldigt ledsen och har svårt att förstå logiken i hans tänkande.

Han fortsätter höra av sig och säger fina saker; hur mycket han tycker om mig, hur mycket han gråter, saknar mig, han kommer aldrig träffa någon så fin som mig igen. Tillslut får jag säga till honom att sluta höra av sig och skriva sådant. Jag kommer aldrig kunna gå vidare om han forstätter.

Jag är duktig och hör inte av mig. Dag tre av tystnad och jag har en ganska bra dag.
Då dimper ett sms ner. Han är så kär i mig och orden jag älskar dig har han velat säga länge -vill träffas och berätta en sanning för mig. En sanning varför vi inte kan fortsätta ses förutom hockeyn. Eftersom jag är bortrest hela veckan vill jag höra den där sanningen på en gång och får ta det på telefon.

”Sanningen” är att innan vi blev tillsammans hade han haft sex med en tjej en ”halv gång” och nu hade hon hört av sig och sagt att hon var med barn. Hon tänkte behålla barnet. I mina följdfrågor får jag svaren: nej han vill inte vara tillsammans med henne, nej han vill inte ha barnet, han vet inte ens om det är hans barn, hon vill inte ha ett förhållande med honom. Men han känner att han inte kan vara tillsammans med mig om en annan tjej är gravid.
Nej det är väl inget man önskar sig men om två personer älskar varandra så kanske man kan se om det går att lösa. Jag försöker vara positiv och se saker från den ljusa sidan.

Efter någon dag får jag info från en kompis som hört rykten om NB. Ryktet gällde bl.a. mängden av tjejer han varit med under året. Kontaktar honom direkt för att få svar om detta stämmer, han har nämligen målat upp en helt annan bild av sig själv. Bilden av att han knappt dejtat någon sedan sitt senaste förhållande.
Han svär att inget av detta stämmer och jag tror på honom. Vi fortsätter smsa hela den kvällen. Bara fina ord, saknar, längtar, pussar, hjärtan, önskar du och dina barn var här. Bestämmer att vi vill båda träffas när vi är hemma igen för att prata.
Kontakten forsätter i samma stämning under de följande dagarna. Telefonsamtal där jag saknas, där han säger att han gråter och längtar, det är tomt i hans säng.
Två dagar senare bryter helvetet lös.

Lördag morgon och jag ska åka till jobbet om en stund. Sätter mig framför tvn och scrollar instagram. Fastnar vid en bild av en tatuering denna bloggare har gjort på armen. Initialerna NB i ett hjärta. Min hjärna spinner iväg men tänker att det kan ju inte stämma? Går in på hennes blogg och läser en text om tatueringen hon gjort. Det sista som står i texten är: Ni ska se vad som står på hans axel.
Jag känner att hjärtat är på väg att hoppa ur kroppen och hur marken under mig försvinner.
När han kom hem från sin USA resa hade han ett nytt tjejnamn på sin axel, hans farmors namn sa han.

Skickar bilden till honom på en gång och responsen är: Då kanske du förstår hur det ligger till..
Vi pratar i telefon och han säger att det är hon som är gravid. De har inget förhållande alls och han fick själv se tatueringen på morgonen. Att hon fått för sig att de har ett förhållande får hon stå för, han har inget med henne att göra. Han är absolut inte tillsammans med henne!
Håller fast vid storyn att det är hans farmors namn på axeln men om det nu är så hon är mamman till hans barn passar det ju även att hon står där.
Avbryter samtalet för att ta mig till jobbet.

På jobbet återupptas samtalet och det ska nu finnas en ny ”sanning” hur han tänker göra.
Nu förklarar han igen hur jobbigt detta varit och hur mycket han tycker om mig. Men han måste göra rätt och försöka bli en familj. Han ska därför välja att bli tillsammans med mamman även om han varken älskar henne eller är hans typ. Han får försöka lära sig. Jag blir förbannad och säger åt honom att det är inte 40 talet då man tvingas vara tillsammans med mamman bara för hon blivit gravid efter en natt tillsammans. Jag tycker att hela förklaringen är helt sjuk att man ska bli tillsammans med ett one night stand för barnet skull. Jag säger irriterat att ”herregud hela den här tjejens liv kretsar kring barnlängtan, vem vet hur hon skyddar sig! Hon har till och med en podd om det!” Han är totalt ovetandes om hennes blogg och hennes podd.

Sätter mig vid datorn efter vi lagt på och börjar backa tillbaka i hennes blogg för att få någon form av tidslinje. De som känner mig väl vet att en av de saker jag tycker är roligt och är duktig på är research och fakta. Han försöker lura fel person.
Det jag ser är solklart. Han har träffat och varit tillsammans med henne samtidigt som mig. Detta får mig att må illa!
Söndag träffar jag hans dotter, måndag kväll är han hemma hos mig ”längtar så mycket tills vi bor ihop” , tisdag kväll har han dejt med henne, onsdag på lunchen träffar han mig osv.
Skickar hela min tidslinje till honom men han står fast vid att han inte varit tillsammans med henne utan bara ”pratat” medan vi var tillsammans. Något som är bullshit.

Jag vill berätta det här för henne. Hade jag velat veta? Ja. Hur ont det än gör med sådan information så hade jag velat veta. Jag har gjort dåliga val tidigare i livet och blundat för information jag haft men då har i alla fall valet varit mitt. Mitt dåliga beslut.

NB bönar och ber att jag inte ska berätta. Att jag inte ska göra så att han förstör hennes liv också. Han vill klara upp den här situationen själv. Litar jag på att han gör det? Nej. Efter 2 ½ månad med lögner finns det noll tillit kvar.

Helt plötsligt kommer det sms som tyder på att ingen är gravid. Han förstår ingenting och vet ingenting. Jag förstår ingenting. Han har nu lindat in sig i så mycket lögner att jag tror att han själv har svårt att komma ihåg.

”Sanningen” ändras under dagen till att haft känslor för henne sedan 2015, då han förövrigt var i ett annat förhållande. Hon var ett kapitel som aldrig fick ett avslut.

Efter ett tag hör han av sig och påstår sig ha berättat allt för henne. Tvivlar.
Säger att han alltid kommer att tycka om mig och även om han kommer vara med henne så kommer han säkert höra av sig till mig efter några månader. Varför? Han kommer sakna mig så mycket.

Jag berättar. Skickar ett mail och ber henne kontakta mig om hon vill veta mer eller se sms.
Hon vill se. Skickar sms som han skickat sedan den dagen han gjorde slut. Det blir många…

NB hör av sig och är ”glad” att jag hörde av mig till henne. Att det inte finns något mer att dölja nu och att de ska fortsätta vara tillsammans. Han hatar mig så jävla mycket.

Han ringer mig och jag blir så arg. Han har ingen rätt att hata mig. Jag har inte gjort honom någonting mer än att varit en bra tjej. Varför kunde han inte som en normal person göra slut och berätta att han träffat någon annan? Varför behålla oss båda samtidigt?

Varför? Jo tydligen är det så synd om mig. Han kunde inte säga något för det är så synd om mig. Jag är en bräcklig människa. Därför var han så snäll att han hade två förhållanden samtidigt. Schysst tycker jag!

Alla rykten om honom är sanna säger han som ett sista farväl.

Jag tar farväl genom att önska honom lycka till med sin påhittade hockeykarriär. Hammarby tränar inte på Hovet.

Ser på hennes blogg att hon har haft en tuff helg. Sträcker ut min hand en sista gång och säger att hon vet var jag finns om hon vill prata eller fråga. Att jag inte skulle lita på något han säger.

Hon skriver ett inlägg på sin blogg om någon som varnat hennes kille för att hon bara en tjej som vill bli gravid. Jag ska passa mig för vad jag säger.
Vänta nu? Jag har varnat henne för honom. Den sanningen vill hon inte blogga om!

Blir arg och vill berätta sanningen för henne exakt när jag sa den kommentaren. Få henne att förstå att jag är den man borde lyssna på.
Känner någonstans att detta är lönlöst men gör det i alla fall.
Dröjer inte länge förrän det ringer från ett nummer jag inte har inlagt. Väljer att inte svara eftersom jag känner att det är han.

Får ett e-mail till min jobbmail från honom. De läser allt jag skriver tillsammans. Förstår att han inte vågar lämna henne med sina egna tankar och reflektioner. Han måste väl sitta bredvid och mata henne med nya lögner.
Mailet är en hög med skit och fyllt med mer lögner. Mycket för att göra henne glad och få mig att sluta ge henne information.

I veckan som gått råkade jag stöta på en kille som spelar hockey i Huddinge. Ingen NB har tränat med dem de senaste två säsongerna han spelat där.
Hammarby hockey bekräftar att de inte tränar inte på Hovet så även det är en lögn.
Han tränar sin fina dotter i hockey, det vet jag är sant.

Att killen är mytoman och en släng psykopat kan man nog konstatera utan en läkarexamen.
Hon får nu lära sig det på egen hand. Jag försökte men han övertygade – något han är bra på.
Jag är så tacksam att han försvann ut ur mitt liv men har tyvärr mått skit över hur jag blivit behandlad.
Förmodligen kommer en del av den känslan alltid finnas kvar någonstans.

Har även fått höra nu att jag inte är den enda tjejen som råkat ut för detta. Förstår inte hur han vågar?! Stockholm är en liten stad.

Gud så glad jag är att det inte står NB på min arm!

(2 veckor efter sin senaste kärleksförklaring till mig har de förlovat sig. Jag hoppas verkligen att han inte är ett svin mot henne).

Det här Facebookinlägget har någon – antingen Elin själv eller någon annan – kopierat in som en kommentar på Annika Leones blogg där hon i ett inlägg uppmanar sina läsare att våga dejta.
Den här Elin är ex till en kille som hon kallar NB soch om man kan anta är Annikas nya kille med tanke på att hon lagt upp bilder på det Elins skriver om i sitt inlägg –  en tatuering med ”NB” på armen några veckor innan de förlovar sig och även en bild på Annikas namn på hans axel.

Fan, vilken grisig historia och vad som är sant vet förmodligen bara de inblandade men av egen erfarenhet – som jag tillskansat mig den hårda vägen – så är jag benägen att tro denna Elin. Jag känner varken henne, Annika eller NB men har allt för många gånger både sett och erfarit den här typen av situation vilket gör att den känns helt rimlig.

Tankar med Redgert?

Tack för tips, ya’ll!!!

215 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Människor är så bra på att förneka.
  Jobbiga är ju att de blir en jävla käftsmäll när man inser att känslan bara va en lögn och man vill leva ett ärligt liv.
  Mitt ex va otrogen mot sin nuvarande tjej. När hon fick reda på det skyllde han på våldtäkt (alltså att tjejen han hade sex med våldtog honom).
  Hon godtog det.
  Så ja tror oxå på Elin mer.

  Svara

   Tror du på Elin mer pga att ditt ex var otrogen?
   Jag har erfarenhet av ett galet ex som verkligen gjorde allt för att förstöra mitt nya förhållande, så om vi ska gå efter egna erfarenheter så tror jag att detta ex är svartsjuk, mår dåligt och inte kan leva med att han träffat en ny

   Svara

    Precis vad vi behöver, en till man som beter sig som ett svin men försvaras och kommer undan. Det har vi aldrig sett förr.

    Svara

     Men herregud. Man måste få lov att tro gott om män. Vad har hänt med dagens feminism, att man automatiskt ska tro på all skit om det handlar om en man och att det är helt okej att prata om hur vidriga män är av naturen, vad är det för jämställt med det? .

     Svara

     Men, det vet man ju inte. Hur det faktiskt är. Och kanske är han en bättre man till sin nuvarande partner än tidigare 🙂 Vi kan ju bara spekulera. Rätt galet att ta någons parti rakt av utan att vara källkritisk

     Svara

      Så skulle det såklart kunna vara. Hoppas kan man ju. Men risken att det inte är så är nog tyvärr ganska stor. Rent allmänt, utan att veta nåt om just dessa inblandade, så brukar män (och kvinnor) som är kapabla att bete sig på det här sättet mot en människa i förtroendeställning ha en viss typ av personlighet. De kan såklart klara att upprätthålla en fasad mot den nya partnern ett tag, tom flera år, men rent generellt brukar det vara just fasad det handlar om. De känner inte känslor som skuld osv på samma sätt som de flesta andra. Så risken att mönstret upprepar sig är (tyvärr) hög. Vi pratar om mästermanipulatörer som läser andras känslor och vet vilka knappar de ska trycka på. Jag pratar såklart generellt, jag kan ju inte veta om just detta är sant i just detta fallet.

      Svara

    Hon har ju visat smsen han hade skickat henne? Eller utgår vi ifrån att hon är ett så galet ex att hon klippt ihop fejka printscreens (gissar på printscreens) alltså?

    Svara

     Det är ju iofs inte jättesvårt då det finns hemsidor och appar för att göra just det

     Svara

    Ja. Jag får samma känsla, att killen är en lögnare och Annika lever i förnekelse.
    Bevis ska ju tydligen finnas och i mitt fall fanns det bevis.
    Så därför tror jag som jag gör.

    Svara

     Vi har ju inte sett dessa bevis men jag väljer också att tro på att de finns. Han har ju själv erkänt dem och sen kommit med en ny bortförklaring att han inte kunde dumpa henne för det var synd om henne LOL. Fyfan vilket S V I N. Och förlåt mig men har svårt att känna sympati för den andra tjejen. Hon är en vuxen kvinna och får själv ta ansvar för vad hon gör med den information som ges henne. Hur naiv kan man vara. Han är boven i dramat – uppenbarligen mytoman och i sjukligt behov av bekräftelse – men ”shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice”.

     Disclaimer: vet ju faktiskt inte vad som är sant men som andra skrivit känns inte detta beteende helt obekant.

     Svara

    Tycker tjejens beskrivning låter väldigt trovärdig och tyvärr väldigt bekant. Särskilt den onödiga Hammarbyhistorien. Finns dock en stor chans att han stannar hos den mer godtrogna tjejen som han också verkat ha satsat mer på. Särskilt med allas ögon (!) på sig…

    Svara

  Usch vad vidrigt gjort av honom!
  Stackars exet 🙁
  Ja och ytterst naivt av ”nya” men kärleken är ju blind (åtminstone synskadad för många)

  🙄

  Svara

   Vi vet inte ens om det är sant. Det finns galna svartsjuka ex som gör allt för att förstöra personens nya förhållande

   Svara

    Män behandlar kvinnor som skit. Elin ljuger inte, det är han som ljuger.

    Svara

     Men skärp dig. Vi alla är olika individer. Vilken skev människosyn en del kvinnor har fått, hur kan det vara okej att utgå från att alla män är svin?

     Svara

      Därför att de flesta kvinnor har gjort empirisk studier som visar att nästan alla män är svin.

      Svara

      För att män är svin, kanske?

      Nej, jag är inte intresserad av din fina pojkvän/pappa/bror etc. Män är svin. Min pojkvän är underbar. Män är ändå svin.

      Svara

       Din pojkvän är alltså ett underbart svin

       Svara

       Svara

        Ååå nyheter24! Detta sanningens nav i ett böljande mediahav! Tack!!!<3

        Svara

        En undersökning som dejtingsajten eDarling gjort med ett urval av 600 kvinnor och män från Skandinavien. 33% av männen hade varit otrogna i tidigare förhållanden, 40% av kvinnorna.

        Inte direkt vetenskapliga forskning att dra några större slutsatser av.

        Svara

         Om man vill kan man ju dra slutsatsen att kvinnorna är ärligare 😉

         Svara

      Mer skevt att leva i någon bomullsvärld där svin inte existerar och alla kvinnor som berättar om sina erfarenheter av män ljuger. Varför är din första tanke att kvinnan ljuger?

      Svara

      Det är okej att utgå från att män är svin därför att många män har en svinig kvinnosyn (nej, inte alla män. Läs om läs rätt). Tyvärr kan inte vi kvinnor avgöra på deras utseende eller attribut vilka män som är svin och inte. Vore rätt praktiskt om det stod i pannan men det gör det inte. Det är pappor och barnlösa, unga och gamla, långa och korta, högutbildade och lågutbildade, anställda och arbetslösa. Det är någons granne, trevliga mannen i kiosken, han som jobbar på ica, kompisens storebror, läraren, hockeytränaren, killen du matchade med på tinder, barndomskompisen. Det är omöjligt att veta mer än att svinen finns där och de är många. Så ja, det är okej att utgå från att män är svin tills de har bevisat motsatsen. Tyvärr är det enda sättet man som kvinna kan akta sig (för glöm inte att vi kvinnor också blir lärda att vi måste akta oss och vara försiktiga)

      Svara

      Såna här kommentarer är så jäkla kortsynta! Kan garantera att det flesta kvinnor som har den åsikten att mön är svin har den av en anledning, nämligen att så många män har varit svin mot dem. Har så många medelsålders till äldre kvinnor i min närhet som aldrig vill ha något med en man att göra, pga att de har blivit så illa behandlade av x antal män i sina liv, pappor, bröder, äkta män och pojkvänner. Varför bli arg på dem för att de reagerar på händelser som sätter djupa spår? Bli arg på de män som behandlar kvinnor så illa att dessa kvinnor sen ser alla män som svin! Det är väl ändå de som gör fel?

      Och bara för att klargöra, jag ser själv inte alla män som svin nej. Jag har en handfull män till svin, men majoriteten helt fantastiska, i mitt liv. Men jag kan ändå tänka längre och förstå vart det här kommer ifrån, och att fokus och skammande borde ligga på de som beter sig som svin och inte de som blir illa behandlade

      Svara

      Skärp dig själv, öppna ögonen och sluta vara en daddy’s girl.

      Svara

   Tror inte den nya tjejen är mer naiv än exet. Tror ingen av dem är mer naiv än genomsnittsmänniskan. Tror det rör sig om bra och smarta tjejer båda två. Lika chockad som exet blev över att upptäcka vad som hänt är väl den nya tjejen som nu måste ta in det här över sociala medier. Inte så jättekul i endera fallet när det handlar om någon de trott/tror de känner och älskar. Verkligen inte deras fel.

   Svara

  Om det Elin skriver stämmer, är jag oerhört ledsen för Annikas skull.

  Svara

  Alltså dessa egoistiska äckliga människor. Har varit med om exakt samma sak. Mitt ex va otrogen med så många, hade till och med relationer med andra. Han manipulerade oss alla. Hade förklaringar på allt.

  Nu många år senare utan kontakt med fanskapet så vet jag att han fortsätter i samma stil. Dock värre då ett barn är satt till världen!

  Vad är det för fel på dessa människor? Bekräftelsebehov? Rädda för att vara ensamma? Back up om det skulle skita sig med den ena? Äcklad ärvas jag iaf blir!!

  Svara

   Har också varit där.. från och till under hela 3 år! lika länge i terapi efter det p.g.a visste inte vem jag var längre eller vad som var sanning med något alls! psykopater bryter ner en och allt de säger blir sanning. Läskigt hur de kan spela ut människor mot varandra trots att det finns fakta att luta sig emot!!

   Svara

    Det är galet hur duktiga dessa psykopater är. Dessvärre stod jag ut i 8 år! Sluta med att jag hade en tjej utanför vår gemensamma bostad och fråga vem jag var och frågade efter sin pojkvän.

    Svara

  Han har en tatuering där det står TCB, vad betyder det?

  Svara

   Kanske en del av resten av brudarna 👻

   Svara

   Taking care of business

   Svara

   Och ett namn som är överstruket?

   Svara

   Googlade och TCB verkar vara vanligt märke bland Bandidos

   Svara

    Eller han bara är ett stort Elvis-fan. Googla Elvis + Taking care of buisness.
    Elvis kanske också var med i Bandidos, conspiracy in the making……….

    Svara

  Någon som vet vem snubben är? Stackars, stackars Annika om detta stämmer 🙁

  Svara

   Niklas Bolleå

   Svara

    Tur att Elin synade honom, Bängs och Bolleå går ju inte.

    Svara

  Med tanke på Annikas alla tidigare elaka krönikor så känner jag rent spontant att hon och NB förtjänar varandra. De förtjänar en evighet tillsammans med illasmakande guacamole, larver i salladen och dåligt riven ost.

  Svara

   Hur kan ost vara dåligt riven?!

   Svara

    Om man har ett slött rivjärn?
    Om man precis tränat överkropp + armar och inte har tillräckligt med energi för att riva?
    Om man slinter med osten och river fingret istället så det blir blodig ost?
    Man kanske inte äger ett rivjärn? Mmmmhh tänk på det du.

    Svara

     Absolut roligaste kommentaren jag läst på mycket länge!

     Svara

    Om den blir sådär klumpig.

    Svara

     Ja fyfan. Och när den blir mos i handen och man skär sig på det jävla rivjärnet.

     Svara

   Vad för krönikor har hon skrivit som är så pass elaka? Visste inte att hon skrev krönikor ens så jag är nyfiken

   Svara

    Undrar också, följt henne ett tag och har bara ett positivt intryck

    Svara

    Hon skrev för expressen förut, först som frilans och sen fick hon ta över någon chefsposition på en av deras bilagor (detta kan ha varit runt 2007-2008 kanske, så minnet är lite dåligt). Hennes första krönikor var riktigt elaka. Tänk Katrin Z, åt det hållet. Hon hade bland annat ett sjukligt intresse för att hacka på familjen wahlgren och omnämde Bianca flertalet gånger, trots att hon alltså då var ett barn. Jag minns att det var många som reagerade på tonen i hennes krönikor på den tiden och jag skulle tro att många hörde av sig till expressen – för sen ändrades hennes ton. Och hon gick då över till att skriva mer mellanmjölk-krönikor som inte trampade lika många på tårna. Men skriver man den typen av krönikor så har man ju den åsikten och den mentaliteten. Sen att hon har gömt den bakom sina trevligt skrivna blogginlägg och ”snälla” krönikor känns bara falskt.

    Svara

   Kan du länka någon elak krönika eller ge ett exempel på vad en ”elak krönika” innebär för dig? 🤔

   Svara

    De flesta var i pappersform så om ingen sitter på tidningar sen 10 år tillbaka så är det nog rätt svårt att få tag på. De värsta som låg uppe på expressens sajt togs ner.

    Svara

  Så typiskt att han (och nya kvinnan) ska framställa honom som the good guy. Han dejtade två för att vara snäll, exet försöker sätta dit honom osv. Denna elin kommer väl tids nog över honom och kan känna sig lycklig över att hon undkom med ”endast” 2 1/2 månads investering i honom. Hade kunnat vara mer som insats tänker jag. Annika kanske också upptäcker vem han är, jag hoppas bara att hon också upptäcker det innan hon investerat för mycket känslor och annat i honom. Finns bättre killar än honom och att vara själv är bättre än att vara med svin.

  Svara

   Hon har dessvärre redan investerat i en tatuering…. ouch!

   Svara

  Jag får konstiga vibbar av denna kommentaren, oavsett om vissa saker stämmer eller inte, vem skriver ihop allt till en ”sagoberättelse” och postar på personens blogg. Känns inte riktigt som att människan som skrivit detta är riktigt stabil.

  Svara

   Elin postade det på sin Facebook, har hon eller någon annan kopierat facebookinlägget och postat i Annikas kommentarsfält.

   Svara

   Kanske svårt att vara riktigt stabil när man har blivit grundlurad, bedragen, sviken samt befinner sig i dubier och chock!

   Svara

  Kan du inte skriva ngt angående Elaines inte så pålästa uttalande på instagram angående vilka som vårdad på rättspsyk resp vilka som får fängelsestraff?! Blev riktigt illa berörd av det..

  Svara

   ”elaineeksvardKalla mig cynisk. Men jag skulle vilja se hår och hudfärg på de män som sitter på rättspsyk. Jag gissar att majoriteten är vita män. De döms till rättspsyk, svarta eller mörka i pigment och hår döms till fängelse.

   När terrordåd begås av en vit sätts psykologer in som expertpanel. När det är ett arabklingande namn eller en av annan etnisk bakgrund så sitter terrorexperterna redo. ”

   Skriver Elaine

   Det finns mycket intressant att läsa om diskriminering inom rättsväsendet och hur gärningsmän från olika bakgrunder framställs i media. Vad anser du vara så opåläst med det hon skrev?

   Svara

    Det största felet i hennes kommentar är väl att det saknas logik. Att dömas till rättspsykiatrisk vård är värre än ett fängelsestraff på många sätt, inte minst eftersom det krävs särskild utskrivningsprövning och de intagna i regel har svårt att avtjäna sina straff – i jämförelse med fängelsestraffet där du oftast är ute efter två tredjedelar av tiden. Så enligt hennes kommentar blir de vita männen negativt särbehandlade, eftersom hon påstår att dessa döms till rättspsyk i högre utsträckning.

    Svara

    Kan inte kommentera hennes inlägg med mitt namn men jag hoppas att hon läser här.

    De gånger jag haft kontakt med rättspsyk så har majoriteten varit svarta män. De har knivmördat närstående, de har knivmördat okända, de har skurit halsen av en granne som glodde på dom osv. Sen har jag träffat på arabiska män, en del från balkanländerna och två unga vita killar.
    Men majoriteten jag själv haft att göra med är svarta män. Inte för att betyder att majoriteten av alla som sitter där är svarta, men de är långt fler än vad Elaine verkar tro.

    Vad vet Elaine om vilka som sitter på rättspsyk? Har hon besökt ett enda?
    Vet hon hur många kvinnor som sitter där?
    Vet hon ens varför en del sitter där?

    Jag gillar Elaine men ibland häver hon ur sig saker som helt baseras på antaganden.

    Svara

    Hon borde få besöka rättspsyk. Majoriteten är inte vita kan jag tala om. Jag tycker inte det är så konstigt heller, om du upplevt krig och tortyr och massa andra hemskheter så är det lättare att hamna i psykoser mm och då begå brott. Att tro att en människa som flytt för sitt liv ska må bra så fort den sätter fot på Sveriges trygga mark är ju inte rimligt.

    Svara

    Med några års erfarenhet från arbete i rättegångssalar bakom mig så håller jag inte alls med om Elaines påstående. Hon måste ha missförstått helt vad som är orsaken till att man döms till rättspsykiatrisk vård eller fängelse som påföljd för ett brott. Dessutom är det inte alls säkert att den som döms till rättspsykiatrisk vård får ett kortare straff än vad hen skulle fått om denne istället hade fått fängelse om hon nu tror att det är fråga om att man får en kortare och lindrigare påföljd bara för att man får rättspsykiatrisk vård.

    Svara

     Tack, tänkte skriva det. Du kan bli kvar på rättspsyk i 20 år för en misshandel du annars suttit ett år i fängelse för. Bedöms du inte som frisk kommer du inte ut. Jag önskade t.ex. att Hagamannen skulle fått rättspsyk och blivit kvar där.

     Svara

    Att Elaine bara antar är väl att anta att hon inte läst något av det som finns på ämnet? Det är inte så enkelt att avfärda allt hon säger som ni får det till. Här är lite som säger det Elaine skriver

    Från:Är rättvisan rättvis?
    Tio perspektiv på diskriminering av etniska
    och religiösa minoriteter inom rättssystemet SOU 2006:30

    ”Olika grupper kan även särbehandlas genom att de döms till olika påföljder. Just detta är något som flera svenska studier visat. Den skillnad som påvisats i flera undersökningar är att personer med utländsk bakgrund oftare döms till fängelse än personer med helt svensk bakgrund. I den tidigare nämnda studien av Sarnecki (1994) dömdes personer med utländsk bakgrund betydligt oftare till fäng￾else än personer med helt svensk bakgrund, vilka i stället dömdes till rättspsykiatrisk vård eller andra formar av vård. Detta skulle kunna förklaras av att de svenskar som dömdes för grövre sexual￾brott helt enkelt var psykiskt sjuka i betydligt högre utsträckning än de personer med utländsk bakgrund som dömdes för samma typ av brott. Resultatet av en genomgång av de domar som anmälning￾arna i Sarneckis studie resulterade i talar dock för att detta inte är den enda förklaringen (Pettersson 1996). Det visade sig nämligen att för personer med utländsk bakgrund fick två av 18 inte ge￾nomgå § 7 undersökning, så kallad liten sinnesundersökning, trots att den som genomförde personundersökningen ansåg att detta var nödvändigt. Och vad gäller rättspsykiatrisk undersökning så fick sju av de 18 personer med utländsk bakgrund, som av en läkare an￾sågs vara i behov av en sådan undersökning, inte genomgå den. Detta innebär alltså att domstolen gått emot bedömningen av (framför allt) läkare i frågan om att personen behöver vidare under￾sökningar. Inte i något fall gick domstolen emot rekommendatio￾ner om utvidgad undersökning för personer med helt svensk bak￾grund.4 Antalet fall är få så slutsatser måste dras med försiktighet, men tendensen i materialet ger stöd för att personer med utländsk bakgrund inte betraktas som psykiskt sjuka av dem som dömer i samma utsträckning som personer med svensk bakgrund. Detta kan kopplas till socialpsykologiska teorier kring in- och ut-grupper (se Lindholm 1999 & 2005 samt i denna volym)” sida 114

    ” Angående risken att dömas till fängelse visar denna undersök￾ning än en gång att utländsk bakgrund utgör en nackdel vid påföljdsvalet. Eftersom flera faktorer som skulle kunna förklara skillnader, såsom ålder, tidigare fängelsedom och antal brott i domen, tagits hänsyn till och utomeuropeisk bakgrund trots detta innebär en överrisk för fängelsedom, får resultaten anses ganska graverande för det svenska rättssystemet

    ( Det skall dock påpekas att rättspsykiatrisk vård inte nödvändigtvis innebär en ”mildare” dom än fängelse. Men personer med helt svensk bakgrund döms även till andra påföljder som definitivt kan betraktas som mildare.)” sida 137

    Svara

     Tack för den här kommentaren, har också läst den där rapporten och blir illa berörd av personer som inte förstår hur diskriminering fungerar och hur det är mer än ”det är värre med rättspsyk än fängelse”. Det handlar ju även om att man anser att svenskar ska få stöd att bli friska medan personer med utländskt härkomst inte, utan de anses redan vara ”icke-anpassade” till samhället och därför kan lämnas åt sitt öde.. Skrämmande att svenska rättssystemet är så orättvist. Skrev just B-uppsats om ämnet 🤓

     Svara

  Har Therese Lindgren stängt ner sin blogg?

  Svara

   Nä?

   Svara

  Jag har ingen aning om just denna historia är sann men jag vet av egen erfarenhet att den här typen av scenarion existerar och utapelar sig. En bekant till mig var tillsammans med en kille i över två år och han började bete sig allt mer irrationellt och konstigt. Hon försökte prata med honom, hans familj, ifrågasatte, bönade, bad, blev arg, ledsen, hon försökte med allt men hon gick inga svar till hans beteende. Efter att ha tagit sig en titt i hans telefon visade det sig att han haft en till flickvän under hela deras förhållande. Alla konstiga lögner och historier som inte gick ihop berodde på att han haft en till tjej, en tjej som han dragit precis samma lögner till. Hans familj hade vetat om båda flickvännerna men inte sagt nåt, kul att sitta och ha familjemiddagar med två helt olika ”svärdöttrar” beroende på vems ”helg” det var. Helt sjuk historia.

  Svara

   Men oj så sjukt att hans familj var med på det! Märkligt!

   Svara

  ”Han försöker lura fel person.” Eeeeh okej vi säger så.

  Svara

   HahHa håller med. Hon gick ju på flera tusen olika lögner han drog. Sen skriva ”han försökte lura fel person”… nja, han lyckades.

   Svara

    Det va skitbra gjort av Elin att det BARA va 2.5 månad. Att lura någon i sånna här sammanhang innebär att man ger flera
    År. I början känner man inte personen, man försöker lita på, inte döma som dom flesta ”goda människor”, gå och håna någon annan, helst någon ni känner. Eran syster, mamma, bästa vän. Om dom nu vågar berätta. Inte alla gör det pga skammen.

    Säger ni så där om/till åldringar när dom blir bestulna för att dom släpper in helt främmande människor som utger sig för att va kompis till barnbarnen?

    Svara

     Jag ber om ursäkt om jag lät hård! Jag är en person som blivit sårad själv genom att vara för godtrogen och lita på folk. Det är bara det att jag har varit i ett förhållande där jag hade en kille som var psyko. Han gjorde inte på detta sättet med otrohet och lögner som denna Elin råkat utför. Men den jag hade gjorde allt för att ha mig för sig själv, kontrollerande och vad ett manipulerande rövhål. Så jag har med åren blivit mer kall och hård i mitt sätt. Jag blir ledsen av detta beteendet mot Elin och ser igenom detta.

     Svara

   Det är väl en sund känsla för henne att ha! Få henne inte att skämmas för att hon blivit utsatt, folk vill inte känna sig som offer utan vill ta tillbaka lite av makten.

   Svara

   Jag tolkar det som att hon menar fel person som att i hon inte tänker vara tyst och skämmas utan berätta om hans lögner och outa honom för de det berör

   Svara

  Jisses en kille som gråter krokodiltårtar, längtar, smörar, massa hjärtan.. hade jag aldrig köpt från början.

  Svara

   Ok, då vet vi. Tycker din kommentar saknar förståelse för att man som kär kanske blir jätteglad för ett sådant beteende. Det får stå för honom om det var lögner, inte tjejernas fel om de trott/tror på honom.

   Svara

    Kom på att den kommentaren skulle komma precis efter jag postat… säger inget om tjejen, tänkte bara att killar som beter sig på liknande sätt i princip aldrig är äkta.

    Svara

     Håller delvis med. Var tillsammans med en kille som gjorde någorlunda sådär. Han var ett vidrigt rövhål.

     Svara

     Tråkigt att det är din erfarenhet, men jag uppfattar iaf båda dina kommentarer som att ”tjejerna borde ha vetat bättre”.

     Svara

      Men guu.. ska man knappt kunna skriva nåt ida utan att någon annan blir sekundärkränkt…
      Det går faktiskt att vara naiv plus att ingen skuld ändå ska hamna på offret, utan ligger alltid hos den som bedrar.

      Svara

       Ja stackars dig, jobbigt när folk reagerar negativt på ens dryga kommentar! ”hade jag aldrig köpt från början” (till skillnad från dessa tjejer) får det att låta som att det var tjejernas ansvar att syna hans ev. lögner. Fattar du inte det så orkar jag inte förklara hur jag tänker mer, I’m out!

       Svara

       Jag förstår hur du menar och ärligt talat har alla ett eget ansvar. Det är den som bedrar som är idioten, men man får ju dra öronen till sig lite också. Stämmer allt i kommentaren borde reaktionen på att något inte står rätt till kommit rätt snabbt. Men ibland är man kär och naiv och då kanske man inte ser det på en gång

       Svara

        Fortfarande tycker jag att 2 månader är en rätt snabb tid att avslöja någons dubbelliv. Glöm inte att dessa män oftast är bra på att charma och manipulera. Plus lite nykär blindhet på det.

        För övrigt är det konstigt att kvinnor å ena sidan ska vara skeptiska och misstänka män som är ”för bra” men samtidigt inte utgå från att män är svin för då kan det gå ut över de män som faktiskt är bra. Kan vi sluta lägga skulden på kvinnan? I det här fallet ska skulden enbart ligga på honom. Som kvinna kan man inte göra rätt men som man kan man göra precis hur fel man vill.

        Svara

         Jag ser inte kvinnor som något offer. Kvinnor är smarta, starka och kan tänka själva. De har ett ansvar över förhållanden de ger sig in i. Han är dock ett svin om han är otrogen. Men sluta måla upp kvinnor som någon skör liten docka som inte själva ska tänka eller vara kritiska

         Svara

         Anonym 13:16, du får gärna läsa om det jag skrev och återkomma om du har något i min kommentar du vill diskutera. Jag är inte intresserad av att stå till svars för ord och åsikter som du lägger på mig.

         Svara

  Mina varningsklockor börjar ringa redan i början av historien när det gick så väldigt snabbt och allt han skulle ge upp… men är väl lättare att se sånt utifrån i text.

  Svara

   Verkligen. Att blanda in barn redan efter en vecka skriker Neeeej i mina öron.
   Alltid misstänksamt med människor som faller snabbt o hårt för någon.

   Svara

  Varit med om minst 2 liknande kräk till män. Den ena visade sig ha flickvän på annan ort sen 8 år tillbaka, upptäckte detta och slutade träffa killen och sa åt honom att jag tycker flickvännen ska veta vad han höll på med. Slutade med att jag 1 år senare fick sms från tjejen som tyckte hon förtjänade det som hänt, att jag nu skulle låta honom vara (hade själv pojkvän och inte haft kontakt med snubben på över 1 år…?).
  En annan som gömde sin flickvän också men som blev taggad i en bild en dag på fb som avslöjade honom, när jag skällde ut honom för sitt vidriga beteende och att jag skulle meddela flickvännen undra han varför jag ville förstöra allt, han som hade varit så snäll mot mig haha! Tjejen fick infon, hon verkade veta vad han sysslade med (var nog inte första gången) men valde att stanna med honom…
  Förstår verkligen inte hur män kan vara sådana svin, eller hur vissa tjejer ändå väljer att stanna kvar?!

  Svara

   De kan ju inte ha någon som helst självkänsla kvar, kvinnor som stannar med såna män. Och den typen av män kan nog lukta sig till kvinnor med dålig självkänsla och vet precis hur de ska göra för att få dem på fall. Samtidigt kan detta säkerligen även hända den ”starkaste”, man ska inte underskatta hur manipulativa män som gör sånt här faktiskt är.

   Svara

   Jag har varit den där tjejen som stannade, men han va skyldig mig pengar…lämnade i samma sekund som pengarna nuddade min hand. De va min anledning, finns säkert fler.

   Svara

    varför är man kvar i ett förhållande pga pengar? Skulder går ju att lösa ändå, eller? (vet inte hur er situation såg ut)

    Svara

  Stämmer det här beteendet från hans sida så kommer det komma ikapp honom. Hon kommer inse i slutändan också. För mycket små konstiga lögner. Det kan man ignorera till en viss gräns när man vill att det inte ska vara sant. Stryka streck över småsaker som inte var så farliga. I längden har de inte en chans. Eller i längden har inte HAN nån chans. Har svårt att tro att den här Elin hittat på de små detaljerna som lögnerna om vilja han spelat hockey med och vart tex. I övrigt är det ju svårt att verkligen veta för oss vem som ljuger. Men stämmer allt detta kommer det ikapp honom.

  Ljuger man i stort och smått så blir bortförklaringarna bara pannkaka till slut. Själv har jag varit tjejen ”vid sidan av”, det var ett gammalt ex till mig som återupptog kontakten då han var separerad från frun. De hade barn ihop, skilsmässan tar då ett halvår. När jag blev kontaktad av ”exfrun” fanns ingen separation. Det fanns bara fru och jag, tjejen på sidan av. Innan dess hade jag fattat misstankar om små lögner. Vi visade varandra varandras sms med honom.. Sen var han rökt. Hos oss båda. Så som det borde funka.

  Svara

   När mitt ex blev påkommen med att vara otrogen, så var det jag som hade förstört hans liv genom att ta kontakt med den andra kvinnan.

   Jag lämnade honom direkt. Den andra kvinnan hörde vad jag sa men han lyckades manipulera henne. Mig med för den delen.

   De blev ett par efter det. Ca 6 månader senare så ringde hon mig och ställde en hel del frågor om den här killen. Hon hade iaf dumpat honom och hon bad mig om ursäkt och att hon borde ha trott mig.

   Svara

   Ja han kommer att vara rökt hos elin och annika men sen då? Han hittar nog nya kvinnor att manipulera och bedra. Tyvärr

   Svara

  Ot: Läckbergs yngsta dotter Polly fyllde 2 år för några veckor sen och fick en superproffsig konditoritårta i 2 våningar med tema Blixten McQueen. Hennes äldsta dotter Meja fyllde 14 igår och fick en halvdan ihopslafsad skapelse. Kan ej länka till bilder på instagram så gå in på Läckbergs insta för att se den enorma skillnaden.

  Svara

   Men Moa. Den var bakad av hennes bonuspappa, med kärlek, till ett mindre firande med familjen, inget jättegalej.
   Jag tror knappast att hon tog illa upp – snarare tvärtom.

   Svara

   Haha är du på riktigt?

   Svara

   då borde du även sett att den sista är ”hemmabakad o fylld med kärlek” och att den uppskattades precis som den var. Så, vad vill du?

   Svara

   Åh herregud, alarmera inte bara Bloggbevakning utan tipsa även Hänt Extra och Expressen.

   (Fyfan för att vara kändis och få minsta lilla grej man gör analyserad och tolkad)

   Svara

   Det här var nytt. Du har åsikter om barns tårtor och vad de borde tycka om dem. Why? Låt kidsen ha sina födelsedagsfiranden ifred

   Svara

   Det är osmakligt att behandla sina barn så uppenbart olika.

   Svara

    Nej, det är det inte. Speciellt inte med sån åldersskillnad. Hon fick nog dyrare presenter än den lilla

    Svara

    Hej ”Moa”

    För det första känner jag som mamma mina barn. Och vet att min 14-åring inte skulle tycka det var en stor grej med en fancy tårta. För henne betydde det mer att Simon gjorde tårtan åt henne. Jag ordnar by the way inget barnkalas åt henne heller utan hon får istället gå på bio med sina kompisar. Olika åldrar har olika preferenser och saker de tycker är viktiga.

    Snacka om att du gör en höna av en fjäder och drar rätt stora växlar på ett rätt elakt sätt – utan att veta något överhuvudtaget om vad mina barn vill och tycker om.

    Så var ”tårtgate” därmed utrett Moa eller ska jag ställa mig i mammaskamvrån? 😎

    Svara

      Utsäkta om jag lägger mig i men hur får du ”För henne betydde det mer att Simon gjorde tårtan åt henne.” till att de favoriserar polly? Att inte favorisera betyder inte att ge alla barn EXAKT samma. Du inser att ett litet barn och en tonåring inte har samma behov och önskan?

      Svara

       Att anpassa ett firande efter varje barns preferenser eller önskemål är självklart önskvärt, förutsatt att resultatet håller samma standard.

       Men att så uppenbart favorisera det ena barnet genom en avsevärd skillnad i kvalitet är häpnadsväckande.

       Skillnaderna är, som ni kan se nedan, inte subtila.

       https://www.instagram.com/p/BhBvoyRn4vI/

       https://www.instagram.com/p/BimEV0yH-9R/

       Svara

        Ge dig nu

        Svara

        Men MÅNGA skulle föredra hembakat och skevt, framför konditoribakat. Så, vem favoriseras menar du?

        Svara

        Ja, 14-åringen gråter sig till sömns nu över att inte fått en Blixten McQueen-tårta… När jag var 14 bakade jag för övrigt min egen tårta, kan inte minnas att jag blev traumatiserad av att min tio år yngre bror fick lite annan uppbackning till sitt kalas…

        Svara

        Eller så behandlar CL sina barn helt precis likt – när man fyller två får man McQueen-tårta och när man fyller 14 hembakad prinsess. Hoppas du Moa följer med och noterar så att du om tolv år kan rapportera om Pollys tårta då matchar Mejas! *längtar*

        Svara

        Mår du bra???

        Svara

        Jag är nationalekonom och jobbar inom “health economics”, i nära samarbete med barnpsykologer.

        Dessa typer av beteenden är väldigt vanliga, främst i dysfunktionella familjer, och leder (som ni kan se i tidigare länkade artiklar) till betydande konsekvenser.

        Svara

         Men du kan ju inte vara riktigt riktig..!
         Att behandla en 2-åring och en 14-åring likt är ju i alla fall INTE rättvist!
         Och som jag skriver ovan, kanske fick Meja en precis likadan tårta när hon fyllde två? Det vore ju det enda rättvisa.
         Du vet ju absolut ingenting om detta så du ska kanske släppa det nu?
         Nu ska jag ta och försöka rädda upp barndomen till mina svårt traumatiserade barn som ALDRIG fått proffsbakad disney-tårta. Faktiskt ingen tårta alls, eftersom ingen här gillar det – utan de har fått helt andra saker, som de tycker om och ber om. De får dessutom lite olika firanden – EFTERSOM DE ÄR OLIKA PERSONER OCH GILLAR OLIKA SAKER! Men tack för att du informerat oss om detta – hädanefter ska de få identiska kalas! Sätter upp mallen nu…

         Svara

         Snälla du, ge dig nu! Du har antagligen varken barn eller livserfarenhet. Allt du tror dig ”veta” har du läst o feltolkat. Oj, hoppas verkligen du får lite fler livsinsikter innan du ställer dig till doms över andra människor. Och under den tiden hoppas jag du inte får betalt för dina dumheter, vad gäller slutledningsförmåga.

         Svara

         Moa, behöver hjälp här!
         Har ju nu förstått att mina barn måste få exakt lik behandling och att det är det samma som att få exakt lika grejer, men hur ska jag göra:
         1) ska alla få likadana saker som INGEN av dem önskar sig, så att ingen blir glad?
         eller:
         2) ska alla få den grejen som en av dem önskar sig, så blir EN glad – och för de andra förklarar jag bara att detta är det enda rättvisa?

         Måste jag också börja tvinga i dem köpetårta som ingen gillar?
         ‘Det är för att jag älskar er barn!’
         Samt få dem att förstå att en mammas kärlek mäts i just tårta: hur stor, hur proffsig, dyr och pyntad den är? Just det har jag helt negligerat, stackarsstackars barn – här har de gått och litat på min kärlek… helt utan tårta!

         Svara

         Detta har varken med mitt liv eller er anekdotiska bevisföring att göra.

         Det finns teoretisk bevisning över vad denna typ av beteende har för konsekvenser, främst för enskilda individer. Det har givetvis också betydelse för samhällsekonomin.

         Som tidigare nämnt är det här ett typexempel på denna typ av beteende. Barnen behandlas uppenbart olika, och om ifrågasatt förklaras skillnaderna med att “de har olika smak eller preferenser”. Det är fullt möjligt att ta barns olika preferenser i beaktande utan denna typ av överdrivet uppenbara kvalitetsskillnader.

         Svara

         Ok så när ditt argument inte håller så försöker du etablera trovärdighet genom att hänvisa till att du minsann har en viss utbildning.
         Oavsett om du ar nationalekonom eller inte (vilket jag faktiskt betvivlar eftersom du då vetat att det inte ger grundlag för att uttala sig om andras upplevelser) så ger inte det dig tolkningsföreträde angående barnets upplevelser och önskningar.

         Svara

         Nationalekonom kan vem som helst bli, även de allra knäppaste verkar det som

         Svara

         Vänta är du typ doktorerad i nationalekonomi och använder det för att tjafsa i ett kommentarsfält om att Camilla läckbergs barn får olika tårtor när de fyller år?

         Svara

        Men vad lider du av Moa?

        Svara

      Alltså orkar inte ens läsa för det säger väl ändå sig självt att man inte kan behandla sina ungar i olika åldrar lika…

      Hade varit en helt annan grej om Polly och Meja var tvillingar i tvåårsåldern och en hade fått en superfrän tårta och kalas och den andra hade hon skickat iväg med pengar till bion och sagt ”Gå och se en skräckfilm med dina förskolekompisar nu
      Grattis, ha de gött, hej”

      Åh orkar inte! Ge dig bara.

      Svara

       Haha ha de gött, hej 😂

       Svara

        Gillar också ‘ha det gött, hej’-formatet på barnkalas. Ska ta upp det hemma…

        Svara

      Men Moa nu får du väl ändå SÄTTA DIG NER och HÅLLA KÄFTEN.

      Vad är du liksom för slags människa?

      (Uppriktigt orad)

      Svara

      Men snälla Moa, du gör dig själv till åtlöje!

      Svara

      Men ge dig.

      Ta med din egen familj i terapi. Det låter som att du har ett trauma att reda ut.

      Önskar dig allt gott!🌸

      Svara

       Hoppsan vad det hunnit razzla in kommentarer sedan jag laddade upp sidan.

       Men vi verkar vara många som tycker samma Moa. Dags för en glass tror jag. 🌞

       Svara

        Glass?
        En flaska rödvin!

        Svara

      Ge dig för fan

      Svara

      Så rättvist skulle varit att 14-åringen skulle fått en Blixten-tårta då eller? Herregud du kan inte ha någon erfarenhet av barn, och särskilt barn i olika åldrar. 😂

      Svara

       Jag tror Moa menade kvalitén på tårtorna, inte motivet.

       Svara

      Hahahahha ska genast gå och tala med mim mor om att hon inte beter sig likadant mot mig och min 11-åriga lillebror! Oerhört kränkande och får mig att känna grav brist på kärlek, enda rimliga förklaringen till att jag ej får något barnkalas.

      Svara

      Trams.

      Min 15-åring fyller år och äter inte tårta, vi köper ingen.

      Min 3-åring fyller år och älskar tårta, vi köper en jättestor.

      Min 10-åring fyller år och avskyr tårta, vi steker pannkakor istället.

      Kommer de få men för livet?

      Svara

       Ja, tydligen!
       Försökte posta ett liknande exempel/fråga till Moa här ovanför, men det kommer inte igenom…
       Vill gärna veta hur likabehandlingen bör se ut i detta fall:
       – ska alla få tårta (likadan då!) så blir 3-åringen nöjd, de andra inte så mycket?
       eller:
       – ska firandet genomföras med något som ingen har på önskelistan, så att alla blir besvikna?

       Inget av mina barn gillar tårta, de önskar alltid kladdkaka, men det är ju den simplaste av kakor – får inte bakat in mycket mamma-kärlek på de två minutrar det tar att svänga ihop smeten, och den ser ju ut som en komocka – mycket värre än Simons mästerverk. Ändring på det! Tårttvång från och med nu!

       Svara

       Ja, och det hade du förstått om du var nationalekonom!

       Svara

        ”Jag är inte rasist, jag är gymnasieekonom!”

        Svara

      ”Sometimes moms are very similar with their kids, and sometimes they’re very different with their kids. And when they advantage some and disadvantage others, it looks like it’s a problem for all of the kids in terms of their mental health”

      Du kan tagga ner- enligt studien du själv hänvisar till kommer båda tjejerna ha lika mycket psykisk ohälsa när de blir stora, så ingen skada skedd😂

      Svara

     Ställ dig i mammaskamvrån ögonaböj för bövelen!

     😂😋

     Svara

     Strunta i Moa, hon är väl avis för att hon aldrig fått nån tårta alls.

     Svara

    Oj då!
    Du kan jag varken älska min sambo, mina bonusbarn eller resten av min familj då jag mer än en gång skamset kilat ner till Coop för att köpa färdiga bottnar efter att ha misslyckats med mina egna. Tydligen kan jag bara baka cupcakes.
    Med risk för att låta som Camilla Läckberg och Simons största tårtfan så kommer jag ihåg att det var många som kommenterade det härliga i att de serverade tårta med osthyvel samtidigt som en annan familj var tvungen att springa ner till bankvalvet för att hämta upp sin tårtspade i guld typ.

    Och du kan nog vara lugn – Camilla Läckbergs dotter fick kanske inte en lika snajsig tårta som sin lillasyster men det kompenserades genom att samma lillasyster fick stanna hemma när mamma och pappa var ute och reste nyligen så det är förmodligen alldeles jämnt mellan dem på ”fucka upp ungarna-kontot”.

    Svara

     Å stackars mig som fyller år i helgen och minsann får fixa tårtan själv! 😂

     Svara

     Ha ha ja exakt de kommer vara rättvist uppfuckade! 😂❤️👍🏻

     Svara

      Alltså att jämföra TÅRTOR måste ju vara det fånigaste någonsin när det kommer till att peka ut misstag hos föräldrar?! Det jag reagerade starkt på när jag kollade hennes insta var istället att hennes lilla tvååring sitter i en framåtvänd bältsstol med bilens egna bälte (hon är av förklarliga skäl alldeles för liten och kort så skydden kring huvudet når inte ens ner så de gör nytta). DET är att göra ett pissuselt val som förälder! EN tvärnit och Polly kan få spendera resten av sitt liv i en rullstol (kanske i bästa fall). Hur tänker man där? En gång är ingen gång? Jag har jobbat inom räddningstjänsten i flera år och den olycka som verkligen gett mig mardrömmar och än idag får mig att rysa var en krock med två småbarn med i bilen som satt framåtvända i typ samma ålder (de kanske var aningen äldre). INTE en vacker syn och vad jag vet överlevde tyvärr bara ena barnet. Det var ingen enorm kollision men tillräcklig för att knäcka små nackar kan man väl säga. Jag hoppas innerligt att Polly bara provsatt lite i stolen och att det antingen var tänkt som provokation eller ngt man inte tänkte på när man la upp det (och sen givetvis flyttade henne till hennes egentliga bilbarnstol då..). Har alltid tyckt dom verkar vara toppenföräldrar och att hela familjen verkar så störtskön, avslappnad och kärleksfull. Men sånt där gör mig galen, det är skillnad på att vara avslappnad och lite chill och att utsätta sina barn för livsfara. Man kan köra huuuur bra som helst och ändå ha oturen att möta ett rattfyllo, behöva tvärnita pga olycka framför en eller smälla med 98-åriga Göte som råkat köra upp på motorvägen i fel riktning.
      Blir så jävla arg varje gång jag ser folk bälta sina små barn illa i bilen. Jag skulle vilja visa dom mina minnesbilder så skulle dom hulkandes aldrig göra om det misstaget igen.

      Men, tårtor??!

      Svara

   Men Moa, föreställ dig då att Simon skulle baka en Blixten McQueen-tårta. Detta var nog bästa lösningen trots allt.

   Svara

    Jaaaa! Vill se hans Blixten-tårta!

    Svara

   Jag kan nog tycka att det är mer effort i att baka en tårta än att köpa en och så jäkla hemsk var den inte. Jag hade inte gjort det bättre själv och tycker det är otroligt gulligt att han ansträngde sig.

   Svara

    😊🌸👍

    Svara

   Du missade i din iver hacka på en för dig okänd person att skriva att Läckberg skrev på Instagram att den ”hopslafsade” tårtan var bakade med kärlek av bonuspappan och att födelsedagsbarnet tyckte den var god. Samt att de skämtade om att bonuspappan nog inte platsade i Sveriges mästerbagare. Du framstår mest som en surpuppa som vill gnälla på Läckberg…

   Svara

   Och när bella köpte tårta till sally så blev det fullständig panik här inne då hon inte bakade med kärlek själv. Hur ska vi ha det? Är köpt eller bakad bäst?

   Svara

    Då jag var en av dem som försvarade hembakad tårta så vill jag bara påpeka att det inte var någon som tyckte det ena eller andra var bäst. Det rörde sig om ifall små barn kan uppskatta gester som tex ansträngningen av att ha skapat något själv. 😊

    Svara

     Diskussionen började ju då precis som nu, fast att någon förfasade sig över hur hon kunde köpa en tårta till sin dotter. Många hakade på eftersom allt bella gör är fel. Många andra ifrågasatte. Sen kom diskussionen att handla om huruvida små barn uppskattar gester. Jag tror att min poäng i första kommentaren framgick ändå. Om inte: oavsett vad man gör så finns det alltid någon som tror sig veta bättre och tycker att man gör fel.

     Svara

      Det första du skriver, nej det var inte så det började.

      Det sista du skriver. Instämmer helt. 😊

      Svara

       Fast jo. Det var så det började. Orkar inte diskutera det, både du och jag vet vilket inlägg det handlar om och kan gå tillbaka om vi är intresserade. Jag kommer inte att göra det då du ändå inte kommer erkänna att du har fel. Jag ger dig även sista ordet här nedanför, jag vet att du inte ger dig utan det.

       Svara

        Instämmer, redan i CamCams inlägg räknades tårtan upp som ett exempel på att mella outsourcade allt. Sen hade såklart ingen brytt sig om tårtan om allt annat hade varit hemmafixat (antagligen) men ändå.

        Svara

         Det var det aldrig någon som gjorde. Det var precis tvärtom vad som sades bland kommentarena. Att Sally inte brydde sig.

         Inte ens CamCam sade att en egen tårta var bättre. Hon räknade upp alla saker utan att komparera på något vis.

         Svara

        ”Och när bella köpte tårta till sally så blev det fullständig panik här inne då hon inte bakade med kärlek själv. ”

        Jag utmanar dig till att hitta det under det här inlägget. Du har fel helt enkelt.

        https://bloggbevakning.se/2018/04/22/81297/

        Svara

    Höll på att skriva en identisk kommentar…
    Vill också veta om mina barn blir traumatiserade av att _aldrig_ få piffig konditortårta med disneymotiv?

    Svara

     Svar ja. Jag fick aldrig en piffig konditortårta med disneymotiv under hela min uppväxt. Resultatet? Stammis hos psykiatrin i över 15 år.

     Svara

      Åh det är ju därför jag är hooked på SNRI! Min pappa gjorde alltid tårtorna när jag var liten och de hade såna små konserverade mandarinklyftor på som jag inte gillade. Allt faller på plats nu, allt!!

      Svara

   Underbart svar från Läckberg, så skit du i deras familjetårtor 😂 Moa

   Svara

  Det spelar liksom ingen roll om det handlar om tafs, manipulerande män, våldtäkter, våld i nära relationer, otrogna män, män som lever dubbelliv…så fort någon kvinna berättar om dessa män så kommer ”hur vet vi att hon inte ljuger?!”, ”inte HAN, han som är så schysst!”, ”finns taskiga kvinnor också!”. Kvinnor ljuger sällan om dessa saker (kom nu med era anekdoter om er pojkväns förra ex som var precis lika elak), och kvinnor ljuger inte om det för att när de berättar öppet blir de skammade och inte trodda. Det krävs mycket mod för att våga berätta om hur män har behandlat en.

  Svara

   Samtidigt så är det ju vi kvinnor som kan se till att de inte får som de vill…. jag har genomskådat olika usla typer samtidigt som mina tjejkompisar bara velat ha mer och sagt upp allt som heter sunt förnuft.
   Och killen vinner

   Svara

   Fast alltså… att vara källkritiskt och inte svälja allt med hull och hår (beroende på omständighet och situation) betyder inte att man på något sätt servar patriarkatet eller inte är en ”medsyster” eller feminist. Spelar ingen roll om det varit en kvinna som varit mytomanen och killar som blivit lurade; detta är i första hand mellan dem och det är alltid svårt för utomstående (utan bevis) att ta sida. Jag tror på Elin i detta fall; men vi vet ju inte helt säkert. Eller hur?

   Svara

  Fan va jag tycker synd om Annika nu. Men allt har gått så fort o det osade skummt när han ville förlova sig OCH tatuera hennes namn så fort! Ingen last på Annika. Tråkigt att hon råkat ut för det här.

  Svara

  Vem är den här Elin? Hon har tydligen en blogg?
  Inga länkar till hennes inlägg?

  Svara

   Inlägget ligger på hennes Facebooksida

   Svara

   Jag visste inte att hon hade varken blogg eller ett inlägg att länka till. Jag har bara hört talas om inlägget på Facebook. Sitter du och trycker på länken månne? 🙂
   Jag vägrar googla på minst en kvart nämligen.

   Svara

    I Flashbacktråden om Annika Leone finns Elins Facebook. Minns int längre henbes efternamn men var inne på hennes öppna profil och hennes senaste inlägg handlar om att hon lunchat med en tredje tjej som ska ha dejtat NB under samma period som Elin och Annika.

    Svara

    Visst är det Niklas Bolle, och det tatuerade namnet som är överstruket är Lovisa, som i Lovisa de Geer?

    Svara

     Ja.

     Svara

      Du verkar insatt F. Do tell

      Svara

  Tror Annika har gått i en klassisk fälla.

  Hon är singel och längtar till ett barn och en familj.

  Det kommer en snubbe som tydligen (OM det är sant) med halvpsykopatiska drag som gärna hänger på.

  De blir kära, tatuerare sig och förlova sig! Totalt förblindad av att bli utvald och att någon vill satsa på henne så säger Annika ja.

  Ensamma människor som trånar efter närhet och förhållanden blir enkelspåriga och inte så källkritiska.

  Men om jag hade fått sådana här vibbar direkt in i ett förhållande så hade jag dragit öronen åt mig och tänkt att nja, ingen rök utan eld.

  För mycket detaljer, kanske någon sanning! Men till syvende och sist så gör Annika som hon vill, den som ger sig in i leken får också som bekant leken tåla…

  Svara

  Vem är NB???

  Svara

   Exakt. Många frågetecken här. Vem är Elin och vem är NB och varför i hela världen är Annika ihop med ett ärkesvin (om det nu är så, men ”Elins” inlägg låter faktiskt trovärdigt”

   Svara

   Han syns ju på hennes insta. Men du vill ha namn och personnummer eller?

   Svara

    Ja tack

    Svara

     N1klas Bolle. 1 = i /Mvh flashback

     Svara

   Kan inte vara så svårt att hitta. Han är ju den enda i Hammarby som träna på Hovet!

   Svara

    Haha jag garvade orimligt mycket åt den här kommentaren. Så kul!

    Svara

    Ha! 😂
    *Sitter på Hovet och väntar ivrigt på att en man kommer*

    Svara

     I Hammarbydräkt!

     Svara

    😂😂

    Svara

  Bara jag som undrar vad ”taco älskare” betyder?

  Svara

  Mitt ex och jag blev tillsammans i november 2008. På julaftonskvällen ska han komma över, men säger sig vara så trött så han går och lägger sig tidigt. I januari smsar en okänd tjej och frågar om jag är ihop med honom, då hon fått så många sexuella inbjudningar via sms. I mars lämnar han mig pga att han är kär i en annan tjej. I april blir vi tillsammans igen. I juni kommer det fram att han haft ett förhållande med henne sedan mars. I juni kommer det fram att julaftonskvällen spenderades i säng med hans ex. I juni lämnar han mig igen, för gott, och jag låter honom. Han nekar, förstås, till allt.

  Svara

  Det finns tyvärr många såna killar, tror absolut inte det är påhittat. Jag råkade ut för en som var snäppet värre för typ 15 år sen. Jens, en snygg typisk Stureplanskille som jag fick kontakt med på den dåvarande största datingsiten. Han betedde sig som att han var dökär i mig trots att vi bara hade träffats några gångar, ville gifta sig med mig, pratade massa om framtiden osv. Åkte och hälste på mig på sommarstället på andra sidan landet. Jag tyckte dock han verkade lite skum, han var alldeles för på och för perfekt och därför dumpade jag honom efter en vecka. Det visade sig vara ett himla bra beslut, för lite senare blev jag kontaktad av flera andra tjejer som inte hade varit lika misstänksamma. Han hade massa tjejer över hela landet, och alla trodde att de var the one. Han var förlovad med flera. En av dem berättade att de hade bokat en resa till men han dök aldrig upp. Så hon stod där ensam på flygplatsen och han var som sjunkit i jorden. En riktig sol och vårare! Undrar om han fortfarande håller på så, det hade inte överraskat mig. Människor som ljuger och bedrar andra på ett så utstuderat sätt är psykopater.

  Svara

  Emma som var mer i biggest loser för nått år sen bloggade och skrev om en liknande kille. Han lurade henne på massor av pengar och träffade typ två tjejer till samtidigt.
  Sådana typer är nog väldigt ”charmiga ” och manipulerande. När man är kär så vill man väl inte se signalerna.
  Hoppas Annika kollar upp det ordentligt, om inte kan en ju hoppas att hon har vänner som stöttar.

  Svara

  Sitter mest och förundras hur man ens har ork och energi… Tid till att dejta flera, orka hålla isär lögner och dölja sms och massa sånt trams.

  Jag orkar knappt med mig själv och mina katter 🙄

  Svara

   Säger samma, jag orkar inte ens dejta en?

   Svara

    Inte jag heller 😂

    Svara

  Man ser på hennes Facebook att hon träffat ytterligare en kvinna som N.B träffat under tiden hon träffade honom. Känns ganska trovärdigt faktiskt. Varför skulle hon smutsa ner sin Facebook med detta om det faktiskt inte var för att det är sanningen och hon vill varna andra?

  Svara

  Känner mig genast lite känslokall eller för analytiskt lagd kanske, som redan efter några rader av hennes inlägg kände att jag lagt ned det där med en gång om en kille börjat skicka hjärtan och gull-gull-gulliga sms efter en kvart. Kärlek vid första ögonkastet finns kanske, men att slänga sig in i det med allt man har, presentera varandra för barn från tidigare relationer och ligga och gråta i varandras armar efter 1 månad känns så otroligt främmande för mig som behöver 6 månader på mig att släppa in någon i mitt liv typ. Menar inte med detta att Elin ska skylla sig själv eller liknande alls, mest bara att jag har svårt att sätta mig in i det själv. Så otroligt trist erfarenhet för henne om hon nu är den typen av person som faller pladask och nu fått den här dumma upplevelsen. Hoppas hon kommer vidare och släpper den här snubben nu. Han kommer ställa till det rejält för sig innan det här är klart och tvivlar på att hans nya förlovning håller.

  Svara

  Dejtade en kille en kort period, ca 3 månader och varningsklockorna började ringa direkt. Min mamma har alltid varnat mig för dessa killar och röda flaggor dök upp en efter en. Jag var nyfiken och ville se hur en sån här människa fungerade. Först ville han att jag skulle flytta in efter 2 veckor (?), jag sa som det var, att jag inte ville sätta mig i en sån utsatt situation och han blev sur. Han tyckte att jag var omogen och barnslig. (Inte ett av mina svaga punkter så det berörde mig inte). Sen började han försöka begränsa min vardag, frågade exakt när jag började och slutade jobbet, dök upp för lunch helt oplanerat, blev arg om jag blev sen på jobbet eller om jag skulle träffa en kompis. Han försökte sig på sexuellt maktspel, dumförklarade mig, kommenterade mina kläder och utseende, var svartsjuk och hade något negativt att säga om det mesta jag gjorde. Jag hade inga känslor alls för honom så detta berörde mig inte och tillslut tröttnade jag. Han kontaktade mig under ett års tid med ömsom fjäsk och hot. Tills jag hotade med en polisanmälan och ett samtal till hans chef. Han var väldigt rädd om sin karriär så nu har jag inte hört av honom på 7 år. Hade jag varit stormande kär så vet jag inte var jag hade varit idag. Dessa män är sjuka och de gör allt för att bryta ner en.

  Svara

   Jag dejtadd en lite liknande typ, tur att man inte fångades med då man aldrig vet vart det skulle ha slutat! Min mamma sa också att han var opålitlig och creepy , och skulle prompt träffa min mamma efter en vecka dejtande .. men efter 3 månader sa jag tack och god natt , han fortsatte följa efter en månad tills jag sa att jag anmäler till polisen , då slutade han plötsligt. Nu ska jag gifta mig med världens finaste man och har 2 barn med honom ❤️

   Svara

   Ja.

   Svara

    Omg känningar in i kungafamiljens vänner

    Svara

  Taco adjö! 🌮

  Svara

  Usch, får så dåliga vibbar av detta.
  Han kommer med all sannolikhet krossa hennes hjärta. Men hoppas hon får ut det hon vill av förhållandet innan dess…och att det är värt det

  Svara

  Så sorgligt. Som många andra konstaterat får tjejen i FB inlägget vara tacksam över att det bara varade några månader. Även om det säkert är tillräckligt jobbigt det med. Hoppas den nya tjejen inte hinner bli för skadad heller innan hon slänger ut karln för gott. Tatueringar är lätta att ta bort nu för tiden, no biggie där. Sorgligt beteende av snubben, verkligen, om detta nu stämmer. Visst låter FB inlägget trovärdigt- det finns en del av den här sorten, både kvinnor och män. Kan ta år att reparera skadan hos de som råkat ut för dem, brustet hjärta är bättre än brusten tillit. Äh, usch så trist.

  Svara

  Jag är condilla vincent från USA, jag hör hur folk pratar om Den kraftfulla stavningskastaren kallas DR TAKUTA när det gäller hur han tar tillbaka ex-älskare, vinnande lotteri, blir gravid och gifter sig med sin drömälskare och jag kontaktar honom också för att hjälpa jag spelar en stavning i fråga om min ex älskare som jag älskar så mycket som lämnade mig för 2 år sedan, men idag är min ex tillbaka till mig och vi är lyckligtvis gift med 3kids och jag är så mycket glad för den hjälp jag hittade i dig DR TAKUTA. Jag och min familj är väldigt lyckliga och vi lever stora nu, jag är tacksam och uppskattar ditt goda arbete med stavgjutning. Tack och kan du leva länge för att hjälpa människor i problem. Hans email är TAKUTAEGBEDIE@gmail.com, och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  Svara

  Hej, shit vilken historia. Jag känner mig ändå lättad att få svar på alla frågetecken efter att ha dejtat just denna kille under två månader nyligen. Jag känner igen allt du skriver om honom.. Han drar samma historia för alla verkar det som. Vilken tacogris, haha! Fy fan.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.