Fler och fler politiker involverar influencers i sina valstrategier

2018.
Två år efter att USA valt den svagt morotsfärgade Donald Trump till sin 45:e president så är det så återigen dags för Sverige att montera ihop valurnorna och mana sin befolkning till att gå man ur huse för att bestämma vem eller vilka som ska få styra landet de nästkommande fyra åren.
Medan Trump använde sig av all den affärslist han samlat på sig under åren som entreprenör så börjar Sveriges politiker visa lite av sina egna strategier, och samtidigt som de skiljer sig avsevärt från den amerikanska presidentvinnaren så har de ändå vissa likheter – entreprenörskap.

Nu menar jag inte att finansminister Magdalena Andersson ska satsa hela vårbudgeten på att bygga en lyxig skrapa på innergården till Stockholms stadshus och ge den namnet Andersson Tower utan politikerna – och då framförallt partiledarna – har vänt sig till en lite ny typ av entreprenörer, nämligen influencers.

Dessa sociala mediers profiler med följare så lojala att hälften skulle vara nog verkar nu ha blivit lite av det nya kuttersmycket att synas med så här inför valet.
Margaux Dietz som just nu gör succé i Let’s Dance drog igång ett koncept där hon lyckades få till en intervju med varenda partiledare – helt utan övertalning – vid namn ”Partitempen”.
Med tanke på att 69% av unga människor mellan 16-25 år inte tittar på traditionell tv så är det sannerligen på tiden att politikerna vidgar sina vyer lite men jag kan inte låta bli att känna att det görs på ett aningens billigt sätt.
Dessa politiker verkar inte lika intresserade av att lyfta fram frågor som kan tänkas vara viktiga för förstagångsväljarna som de är att försöka ställa sig in hos de influenciska följarna för att förhoppningsvis charma både en och två av dem genom att favorisera deras idol.
Varför tror ni annars att alla från Annie Lööf och Ebba Busch Thor till Gustav Fridolin suttit i publiken på Let’s Dance och hejat på Margaux?
För att de är intresserade av dans eller för att de är Margauxs nya bästis eller hoppas på att få bli det?

Annie Lööf har även setts tillsammans med Isabella Löwengrip så Centerns frontkvinna verkar ha anammat en lite mer aggressiv approach än sina kollegor men vad gör man inte för att försöka höja antalet mandat en smula?

Jag ansåg det extremt oansvarigt av influencers som UnderbaraClara, Isabella Löwengrip och Yogagirl att marknadsföra Natural Cycles som ett hormonfritt preventivmedel när metoden – från antalet anmälningar till Läkemedelsverket att döma – framstått ungefär lika effektiv som den där man sväljer kondomer för att inte bli gravid från oralsex(!).
Influencers är inte vidare svårcharmade och kan säkerligen övertalas till att fronta både det ena och det andra partiet genom rent smicker och lite pengar, men utan att djupare sätta sig in i vad det är partiet rent faktiskt står för.
På samma vis kommer vissa förstagångsväljare engagera sig lika mycket i valet som de gör i den hopvikta lapp som finns inuti Iprenkartongen.

För många kommer det räcka att de känner igen partiets namn och att de sett det hos någon som de följer och litar på, och vems är då ansvaret?
Politikern?
Influencern som exponerar politikern för sina följare?
Följaren som röstar på politikern pga influencern?

Ett land vars invånare går till val på rekommendationer från människor vars liv består av handväskor, selfies, advokadotoasts, matchalattes, vinluncher, spabesök, klonkisar, ansiktskrämer, parfymerade våtservetter för det sockervaxade underlivet och eventuellt en uppgraderad sponsresa till Coachella är ett land i utförsbacke.
Lyssna gärna på rekommendationer och åsikter om politik från människor du ser upp till, men se till att de i så fall vet mer om partiet och politikern än vilken sida de föredrar att bli fotade från och om de hört vet vem Linn Ahlborg är.

Den informationen räcker bara till att rösta om en enda sak och det är vem som ska vinna Guldtuben 2018, inte vem som ska leda landet i de nästkommande fyra åren.

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jimmie❤️

  Svara

   Jag gillar han mer och mer, dock inte allt SD har i programmet

   Svara

    *Honom

    För någon som anser att man ska behärska det svenska språket för att få bo här bör man väl själv föregå med gott exempel? Särskrivningar och felstavningar är det dock gott om bland SD-väljare har jag noterat på deras FB-sida. Höjden av ironi.

    Svara

     Gå och lägg dig.

     Svara

      Gå o lägg dej* så att alla sverigevänner förstår.

      Svara

       Du menar Sverje-vänner va?

       Svara

     Dock tror jag att vi alla har gemensamt att vi vill värna om dialekter och därmed dialektala skillnader i det svenska språket.

     Det är skillnad på att lämna en kommentar på en blogg och att skriva en uppsats på uni.

     Svara

     Här säger vi han, är inte journalist utan en person som skriver en kommentar så tror det är lugnt. Och är du dum på riktigt eller? Dels tror du att du vet mitt ursprung pga en kommentar? Och av att läsa ”dock inte allt SD har i programmet”, så kan du alltså veta vad det är de står för som jag står bakom och inte? Gå och lägg dig

     Svara

      Det är skillnad på tal- och skriftspråk. Det kan vara värt att anstränga dig och skriva korrekt om du vill bli tagen på allvar.

      Svara

       Nä, tror det är okej att skriva fel ibland, jag är människa du vet. Ibland snubblar man, ibland väljer man fel ord. Alltid retar det någon

       Svara

      Personliga påhopp brukar inte öka trovärdigheten heller.

      Svara

     Man bör dock förstå och kunna prata svenska språket. De enda som blir lidande är ju kvinnorna för de utländska männen vill fortfarande ha makten över dem och då är det ju smidigt att de inte lära kvinnorna det svenska språket, rent maktmissbruk. Sen tycker jag inte du/ni skall klanka ner på dem som har dyslexi eller inte har gått högskolan, det finns ju en rimlig anledning till varför och samt alla behöver inte gå högskolan för att bli framgångsrika. Är du fingerfärdig, passionerad i det du gör så går du den hårda skolan och lär dig själv, det finns det inte något recept på nytänkande, nya produkter och idéer osv. Dags för världen att förstå att skolan ibland inte är receptet utan uppskatta allas värde om man kan läsa eller är praktisk. Undra vem som kom på skolboken? Vem bestämde att det var rätt? Livet är inte en fyrkantig box…det går att tänka utanför.

     Svara

      Blondinbella?

      Svara

       ?

       Svara

        Utbildningsmotståndet

        Svara

         Utbildningsmotståndet..hmm.. Hur menar du då? Jag säger att alla är inte lämpade att bli utbildade på fyrkantiga boxen sättet utan en del är fingerfärdiga men platsar inte i skolan även om de har guld i sina händer men kan inte läsa på samma sätt som andra. Vissa väljer att utbilda sig själva pga av att det inte finns någon läroplan som passar dem pga av nytänk nya idéer osv (livets hårda skola) V A R F Ö R sånt motstånd? Vi lever i en annan värld nu…inte industrivärlden och våra barn vet så mycket mer än vi i samma ålder och med den globala internet effekten. Varför hänger inte å utbildningen och du med…? ? ?

         Svara

         Jag fick intrycket av att du tyckte att skolan var helt onödig. Efter att ha läst om din kommentar förstår jag vad du menar. Det är fullt möjligt att lära sig saker även på andra sätt.

         Svara

      Jag har inte dyslexi, där jag bor säger vi han så ibland blir det fel. Borde rimligen vara helt okej i ett kommentarsfält. Visste liksom inte att vi hade så många arbetslösa lärare i kommentarsfältet som satt redo med röda pennan för att hugga

      Svara

       😂😂👌

       Svara

      Blir så jävla trött på människor som inte är invandrare och tror att männen i våra liv har något jävla koppel på oss. Om något så behandlar de männen i mitt liv mig med respekt. Punkt slut. Trött på att svenskar tror en jäkla massa skit om oss för att det har läst om ”hur invandrarmän förtrycker sina kvinnor”. Har varit i förhållande med svenska män och alla gånger har de varit otrogna eller misshandlat mig. Nu säger jag ”INTE ALLA SVENSKA MÄN!!!!” men folk är idioter oavsett varifrån de kommer.

      Svara

       Kan du inte berätta lite mer om skillnaderna? Alltså hur du får respekt av “invandrarmän”, men inte av svenska män?

       Är det att de är mer artiga och respektfulla?

       Berätta bara om du vill förstås.

       Svara

       Och alla invandrarkillar jag har varit med, har det kommit fram att dom haft tjej/fru. Dessutom har invandrarkillar rent ut sagt att svenska tjejer är horor, som dom får göra vad dom vill med, leksaker som man kan utnyttja tills dom hittar en tjej dom kan gifta sig med.

       Antar att du är giftasmaterial.

       Svara

        Det är nog ganska stor skillnad i frisläppthet generellt om man jämför Sverige med mer konservativa länder.

        Svara

       Det finns såklart gentlemän och mindre sympatiska män inom alla kulturer.

       Dessutom är inte invandrare en homogen grupp, utan med lika stora skillnader som mellan olika nationaliteter i övrigt.

       Svara

     Jag tror inte att någon SD-anhängare menar att man inte får särskriva om man ska bo här.
     Det blir lätt kontraproduktivt med sådana påhopp som inte har någon förankring i verkligheten. Förstår att många lever och andas för att ge sig på SD-anhängare men som sagt, det kan ofta slå väldigt fel.

     Svara

     Är ju ingen slump, majoriteten av SD’s anhängare har ju gått livets hårda skola 😉

     Svara

      Har du källa på det eller känns det bara coolt med lite klassförakt?

      Svara

       Känns bara jättecoolt med klassförakt. 😘

       Svara

      SDs*, inte SD’s. Herre gud. När ska folk förstå att vi bor i Sverige och inte i USA?

      Svara

       *SD:s, till och med 😉

       Svara

       Hmm, 2020 kanske?

       Svara

   Nä usch

   Svara

   Tycker Jimmie framstod som otroligt bonnig i programmet, vet inte om det var till hans fördel.

   Svara

    Skönt att folk kan vara sig själva och vara ”bonniga” än att beblanda sig med Lövén som bara snackar skit oavsett dialekt.

    Svara

    Vad är det för fel på att vara bonnig? Och vad betyder det ens?

    Svara

     Det betyder väl egentligen någon som genom sitt språk, agerande och åsikter framstår som icke-sofistikerad eller inte har ett civiliserat beteende. Någon som inte verkar följa med i den moderna utvecklingen, utan är nöjd med sitt snus och öl och utdaterade åsikter. Jmf med det gamla uttrycket “kusinen från landet”.

     Uttrycket “bonnig” är dock otrevligt mot riktiga bönder, ber om ursäkt för det.

     Svara

      I love bonnig! Helt seriöst kul… who rules the world? Bönnernas alla gånger…ni andra har ju ingen aning.. kanske drogade av all utsläpp från bilarna som står i kö i en timme för komma 5 km för att åka till jobbet i er stadskärna. Här på landet kommer vi ca 6 mil på den tiden med mindre utsläpp. Då undrar jag vem som är miljöboven egentligen och när det finns kommunala färdsätt som inte släpper ut dessa miljögifter, varför inte använda dem då? Då undrar ni varför VI bönner inte gör det och beror helt och hållet på att det inte finns lokaltrafik här på landet pga av att politiker inte tycker det är rimligt. Och varför skall vi på landet betala era höga skatter när det är ni i stan som är de stora miljöbovarna. Varför inte göra som Norge införa skattereduktion för företag som väljer att ha sina företag på landet och anställa folk på orten? Hur svårt kan det vara? Som sagt utan bönner ingen mat varken kött, vegansk eller vegetarisk. Vill ni utrota oss… vassego, bra att vi kan odla till oss själva iallafall… som sagt er förlust.

      Svara

       Det var ingen kritik mot bönder M, ledsen om det uppfattades så.

       Svara

        Uttrycket “bonnig” har ju egentligen inget med yrket bonde att göra, utan snarare en inställning till livet.

        Svara

   SVT gjorde en så bra analys tycker jag av alla partiledare inför förra veckans partiledardebatt. Mest träffsäker var analysen om Löfven, citat: ”Han får minus för att han lätt blir irriterad och för att han inte är så rapp i repliken.”

   Svara

   Vad cool du är. 🙄

   Svara

   Så du är för att skärpa abortlagen till 12 v och du anser att homosexuella ej bör adoptera barn? Det står du alltså för?

   Svara

    Inget konstigt med det. Folk tycker olika, det kan knappast vara en överraskning.

    Svara

     Lite konstigt är det väl att folk vill ha färre fri- och rättigheter? Tycker det är nyttigt att ifrågasätta det.

     Svara

      Fast man borde i största allmänhet vara försiktig med politik som handlar om barn. Om nu utvecklingen gått så långt att man faktiskt kan rädda foster innan vecka 18, är det inte då rimligt att man rättar sig efter det och sänker abortgränsen? Samt satsar på lite forskning om hur barn som växer upp i s.k. ”regnbågsfamiljer” utvecklas i jämförelse med barn som växer upp i kärnfamiljer. Detta är ett så pass nytt fenomen att man inte hunnit göra någon omfattande forskning på det området, plus att man mött mycket motstånd från de som hellre ser till föräldrarnas rättigheter att få bilda familj tillsammans än deras barns bästa. Jag säger inte att man ska förbjuda homoadoptioner, men man borde ha alla korten på bordet innan man gör något drastiskt.

      Svara

       Förlåt men du pratar faktiskt om saker du inte har koll på. Det finns forskning om regnbågsfamiljer och om du hade läst någon enda pytteliten del av den så hade du vetat att regnbågsfamiljer inte är ett nytt fenomen! Blir tokig på att folk bara tjabbar utan att ha koll!

       Svara

       Jag håller med dig delvis Anonym, självklart borde abortlagarna justeras med hänsyn till den medicinska utvecklingen.

       Svara

       Va? Nej det går absolut inte att rädda foster i vecka 18, vad har du fått det ifrån? Från och med vecka 23 finns det en möjlighet att rädda foster, men där görs en bedömning från fall till fall. Abortgränsen har flyttats bakåt flera gånger just på grund av att den medicinska tekniken har gått framåt och man inte får abortera foster som hade kunnat vara livsdugliga. Sedan kan man såklart tycka att den gränsen borde flyttas bakåt men då är det ju bra att ha koll på vad som gäller.

       Svara

        Det får man visst. Det har t.o.m varit artiklar om hur läkare tvingas stå och låta aborterade bebisar dö, bebisar som hade klarat sig med medicinsk hjälp. Att abortera levande bebisar som ligger och skriker på hjälp är fan det vidrigaste ett samhälle kan göra, abortgränsen bör snarast sänkas ordentligt.

        Svara

  Man får väl ändå hoppas att alla som röstar sätter sig in i vad de röstar på och lägger sin röst på det de själva vill

  Svara

  Tycker det är ett utmärkt exempel på hur makthungriga politikerna är.

  Svara

   Klart de är, det är ju lite det det går ut på

   Svara

    Jo men det skulle vara fint med ledare som brydde sig om landet de representerade och inte prestige, makt och pengar.

    Svara

     Som om politiker magiskt skulle vara av annat virke än resten av jordens befolkning? Politiker är ju helt vanliga människor som valt den karriären, precis som att man kan välja att vara chef för storbank, ICA-handlare (ICA-butiker har sjukt hög omsättning), högt uppsatt inom Röda Korset eller vad man nu väljer att bli för att tjäna mer pengar än om man gjort annat. Vårt samhälle, vår konsumtion och allt annat vi pysslar med är en produkt av oss och våra beteenden och värderingar som grupp. Förstår inte varför man tror att ett system som handlar om styrande skulle locka folk som inte går igång på makt?

     Svara

      Det finns människor som faktiskt brinner för att ~make the world a better place~ eller hur vi nu väljer att uttrycka oss, folk som faktiskt vill vad som är bäst för människor och ett land. Att dessa inte tar sig till makten, alternativt tar sig till makten för att sedan korrumperas av maktbegär och pengar, är det som är synd.
      Tycker inte någonstans att det är konstigt och har ej heller påstått så, att makthungriga söker sig till makten, tror inte heller att det skulle vara på något annat vis, det är så det ser ut bara. Det är dock synd att det ska vara så.

      Svara

      Dom har makt. Tar dom hit våldsverkare och terrorister så ska dom se till att befolkningen är trygg. Vilket vi inte är. Hemskt.

      Svara

     Precis och att vi får rösta om mer alternativ hur landet ska vara. Fasar för inbördeskrig om Sd går framåt. Får flytta ut på landet.

     Svara

      Det är inte SD:s eventuella framgång som bäddar för inbördeskrig. Utan den okontrollerade eskaleringen av migration (tio- om inte hundratusentals illegala migranter under jorden varav minst en blivit terrorist), gängvåld och stöldligor alltmedan polisen i stort sett blivit obefintlig på landsbygden. Många av oss som bor på landet preppar redan i hög grad för samhällskollapsen.

      Svara

       Är det jag som är naiv nu men är inte migrationsdebatten ofta lite osaklig bland alla partier? Migrationen till Sverige är ju inte direkt ”okontrollerad” om man jämför med länder nära konfliktområden? Och de är i huvudsak betydligt fattigare än Sverige. Sedan tycker väl de flesta att människor som fått avslag på en asylansökan bör lämna landet och att det är viktigt att människor som får asyl får jobb i stället för eviga bidrag men tror ni verkligen integration är SÅÅ komplicerat som man ibland får intryck av? Ibland tänker jag att det är lite överdrivet? Kan man inte höra med dem som kom som arbetskraftsinvandrare på 60 & 70 talen hur de gjorde för att komma in i samhället, det verkar ju ha funkat bra på den tiden.

       Svara

       Citat från polis här i Göteborg: ”8 av 10 av de vi tar har aldrig ens registrerat sig som asylsökande.”

       Svara

        Ok, jag kanske är naiv:) Men människor som inte vistas legalt i Sverige ska ju å andra sidan inte integreras där heller så det är väl egentligen en lite annan debatt..mer lag och ordning?

        Svara

  Mycket bra inlägg👍 Mycket tänkvärt!

  Svara

  Jag tycker att ansvaret ligger på personen själv ifråga som röstar. Det är vuxna människor som får rösta och bör då kunna ta ansvar för vad/vem de väljer att rösta på. Jag tycker inte man kan lägga över det ansvaret på någon annan. 🙂

  Svara

   Håller helt med, vi har ju en åldersgräns som ger myndiga personer rätt att rösta och då måste vi ju anse dem vara ju myndiga nog att fatta det beslutet. Att politiker ägnar sig åt att fiska röster är ju liksom deras jobb, oavsett om de riktar sig mot unga eller äldre och ska vi misskreditera ungas förmåga att fatta beslut så får vi nog snarare höja rösträttsåldern än begränsa politkers rätt att försöka övertyga.

   Svara

    Precis håller helt med, precis så jag tänker men hade svårt att få ner det i ord!👍🏻

    Svara

   Självklart ligger det hos den som röstar, att påstå annat vore konstigt 🙂

   Svara

  Det kan ju vara så att Margauxs program blir en första inblick i politikervärlden för många unga. Efter det kanske de läser på lite mer själva.

  Svara

   Isåfl har ju skolan misslyckats totalt

   Svara

   Inslaget i partitempen där partiledarna under 30 sek får sammanfatta sin politik var bra.

   Svara

  Jag tycker partitempen verkar vara ett jättebra sätt att få unga mer involverad i politik!

  Svara

  Det positiva är väl att influencers kan locka unga att engagera sig mer politiskt, eller i vart fall läsa på mer än de hade gjort annars. Så länge man intar en kritisk ställning och är öppen. Sen kan det ju bli lite löjligt om det är en influencer man misstänker inte är ett dugg intresserad av politik. Det får man ju i alla fall ge Bella att hon de facto varit politiskt aktiv (synd att hon inte är det längre. Hon var roligare och mer intressant att följa då!)

  Svara

  Gillar Matgeeks program med partiledarna! Han är den ende influencern jag någotsånär följer.

  Svara

   Håller med! Tänkte just nämna det. Han tar upp både lite om vad partierna står för och även hur de är lite mer privat. Inte för att hur de är som person är så intressant inför när man ska rösta men det är ändå intressant. Gillar även att han inte uppmuntrar till något hat och är väldigt tydlig.

   Svara

   Jag tänkte skriva exakt samma sak när jag läste inlägget! Älskar att det känns relativt oklippt och att han faktiskt pratar med varje partiledare i ungefär en timme. Jag tycker det ger en mer rättvis bild av både dem som personer och partiet de företräder.

   Svara

    Ja precis! Det är ju underhållning med så det blir ju aldrig tråkigt. Kan även tänka mig att en del yngre blir lite mer intresserade av politik genom sånna här program och då är det ju viktigt med en bra programledare som tex Johan.

    Svara

  Njaej, även om influencers utgör en bra reklamkanal för politiker så inbillar jag mig att förstagångsväljare i Sverige är för smarta för att rakt av rösta enligt favvobloggarexponering. Det är väl snarare en marknadsföringsmetod bland andra och egentligen inte värre eller mer cyniskt än andra utspel, typ knytbluskampanjen på IG. Finns säkert massa exempel, det är ju valår:-)

  Svara

  Jag tycker partitempen är ett jättebra programformat för de som är yngre och kanske inte har någon relation till politik och de olika partierna. Detta ger liksom en lättsam inblick i vilka partiledarna är och vilka partier de representerar

  Svara

  Off topic: Imorgon bitti gästar blondinbella nyhetsmorgon f att berätta om sin plan att få ihop en miljard på 5 år, men även om varför hon hellre har två kvinnor anställda som ser till att livet funkar ist för sambo/äkta man…o om livet som influencer…måntro vi får höra några ”sanningar”…

  Svara

   Det tror jag, hennes sanningar. Ska bli intressant att se en intervju med henne där man faktiskt hör vad hon säger så vet man sen vad hon sagt och vad journalister förvrängt när de skrivit artiklar. Undra om hon får frågor om statistiken hehe

   Svara

   Du får sitta nitad i tv-soffan, helt enkelt 🙈

   Svara

   Undrar om TV4 kommer ställa någon kritisk fråga överhuvudtaget. Skulle vara intressant att höra Bella svara på frågor om sin statistik.

   Svara

    Expressen, DN och TV4 nämnde inte statistikbluffen förrän efter en vecka, med en artikel i Expressen. Tror Bonnier har en högst okritisk inställning till Blondinbella och det vore nog naivt att tro att de kommer granska henne på något sätt. Tyvärr.

    Svara

     Tycker att de borde göra det eftersom hon är där i egenskap av mäktig affärskvinna. Hade hon varit där och pratat typ barnuppfostran så hade jag inte tyckt det kunde krävas.

     Svara

      Ja, verkligen. Men de har säkerligen gjort en “förintervju” och gått igenom alla frågor. Det kommer nog inget oväntat från programledarna utan de behandlar statistikbluffen som ett “missförstånd” som inte är värt att ta upp.

      Svara

    Nej, så klart inte. Hon har ju redan fått gå igenom frågorna med sin nyblivna ”presskontakt” Simon. 😂😂 Men jag har ifrågasatt beslutet till redaktionen och fått världens fånigaste svar tillbaka.

    Svara

     Oooo smaskigt😛 Undra vad är du sitter och ruvar på! Kläck ägget nu!

     Svara

    Nej nej. Vi kommer få höra det vi hört så många gånger förr. För det är ju det som är lustigt med Bella, att hon säger typ samma saker oavsett vilka frågor hon får. Vore kul att höra hennes prata fritt någon gång.

    Svara

    Knappast. Det ska väl mest vara lite myspysigt, och då kan man ju inte ställa obekväma frågor. Nyhetsmorgon hade ju den där kvinnomisshandlaren som gäst för ett tag sen, så deras omdöme verkar ju vara sisådär överlag.

    Svara

  OT:
  Kan någon förklara hur det fungerar med Löwengrip på Amazon UK? Enligt Isabella/Löwengrip så har dom ju lanserats på Amazon UK, alla produkter är dock ”temporalily out of stock” – Det går att beställa men man får inte veta när det levereras förren det finns in stock.

  Jag la en beställning på deras self tanning drops för ansiktet – Läste på BB’s blogg att det har med efterfrågan att göra eller något liknande, men produkterna har ju inte funnits ens vid lanseringen så dom har ju inte sålt ut? Har dom inte tagit in några produkter alls då innan dom vet vad köparna söker på? Och hur många sökningar behövs för att jag ska få min beställning då?!

  Tacksam för förklaring!! (Snäääälla inte bara BB-hat nu, jag vill ha en riktig förklaring på hur det fungerar)

  Svara

   Så som jag har fattat det så beställer inte amazon in varorna från löwengrip, förens kunder har beställt produkter.

   Men jag vet inte säkert!

   Svara

  Min kommentar verkar inte ha gått igenom, snark, provar igen…

  OT: Hur fungerar det på amazon uk med blondinbellas produkter? Jag la en beställning på deras self tan drops men den är som allt annat temp. out of stock så det finns inget leveransdatum mer än att man får ett mejl när den finns i lager. Läste på bloggen att det har något med algoritm att göra?? Vad menas med det?

  Svara

   Oj, vet inte MEN gissar att Amazon inte tagit in hennes produkter till deras centrallager utan helt enkelt bara gått med på att vara mellanhand. Då tar de väl en procentsats från Isabella varje gång någon lägger en order genom dem, men skickar helt enkelt ordern vidare till hennes team och så får de skicka själva varan till kunden och stå för frakt osv. Alla kan använda Amazon så om de vill – jag kan ju använda deras Marketplace-funktion och sälja saker jag knypplar hemma om jag vill. Nu menar jag inte att hennes grejer finns på marketplace-delen av sidan, men jag tänker att det hade varit en sjukt stor risk för dem att börja ta in eget stock av hennes okända klet på burk. Sen får man väl som köpare då ett email som sagt när Isabellas team har skickat varan.

   Svara

    Nej så är det inte! Finns massor av större och mindre säljare på amazon (utöver butiken amazon) som man kan beställa varor från och allt finns i lager, om det finns i lager hos säljaren. Det är den säljare du köper från som skickar produkten till dig, inte amazon. Funkar som tex ebay. Gå in och kolla själv. Blondinbella har väl ljugit ihop en ny sanning som hon tycker låter bättre än den faktiska sanningen.

    Svara

     Du menar säkert Amazon Marketplace.
     Som du skriver är det som eBay dvs både privatpersoner och företag kan använda Amazons plattform för att sälja varor både i liten och större skara.
     Amazon sköter betalningarna och tar provision och varorna skickas direkt från återförsäljaren.
     När det gäller Löwengrip skriver Amazon:
     Order now and we’ll deliver when available. We’ll e-mail you with an estimated delivery date as soon as we have more information.
     Your account will only be charged when we dispatch the item.
     Dispatched from and sold by Amazon. Gift-wrap available.

     Det är tydligen så att Amazon gör först en marknadsundersökning för att se intresset. När det finns order så beställer man hem varorna. I första skedet tänker man tydligen inte ta några risker och köpa in osålda varor.
     Någon som undrar varför Jeff Bezons blivit världens rikaste 🙂

     Svara

      Jeff Bezos alltså

      Svara

     Man kan som säljare antingen skicka varorna själv från eget lager eller låta Amazon förvara och skicka varorna, samt sköta all kundkontakt. Löwengrip har valt alternativ två.

     Svara

      Varför har då inte Löwengrip skickat varor till lagret i England om Amazon ändå inte tar någon risk?
      Om det är kommission (dvs Amazon betalar Löwengrip bara när varorna säljs) så borde det ju vid det här laget finnas varor att skicka till den som beställer.

      Svara

  Jag gjorde valkompassen för några dagar sen, tycker sånt är kul 🙂 blir moderaterna för mig även detta valår! Hoppas innerligt att sossarna inte får styra fyra år till…

  Svara

   Blir det tydliga svar för dig? Jag har alltid ungefär samma procent på flera olika partier, så tycker inte det hjälper speciellt mycket

   Svara

    Jag fick ändå bra resultat tycker jag. Ganska lika på M och L men sen skilde det ganska mycket ändå. På slutet kan man välja tre frågor som är lite extra viktiga för en och deg spelar nog in en del också tror jag 🙂

    Svara

     Tycker valkompassen är så märklig- det finns ju inga följdfrågor efter ja och nej 🙂

     Svara

   Kommer också rösta på Moderaterna som alla andra år.
   Tittade på Kristerssons tal idag och blev bara mer övertygad om att det är M jag kommer rösta på.

   Svara

   Fick SD som mest, men tror det kommer bli moderaterna i år. Första gången jag ens röstar, tycker det är svårt.

   Svara

   Haha åh gjorde precis valkompassen och tror jag fick raka motsatsen till dig. V, Fi, S, Mp i toppen och SD, L och M i botten. Skönt att du hittat ett parti som du gillar dock! Själv letar jag på där ute i denna djungeln. Tycker det är så svårt även efter jag tar sånahär test. Men blev peppad på att läsa på mer nu om tex Moderatena när jag fick dem sista parti.

   Svara

    Haha ja du fick definitivt min motsats. Men, viktigaste för mig är att man röstar även om man röstar på vänstern (fastän jag veeeerkligen inte vill att de ska vinna, haha!) det är iallafall väldigt intressant att läsa på om tycker jag också 🙂

    Svara

     Näää ska man rösta vänster kan man lika gärna låta bli😉😉😉😉😉

     (Obs, jag driver)

     Svara

      Ja fy fasen inte ska ensamstående mammor få de bättre! Nej tack till glasögonbidrag! Ja tack till billigare poolskötare i Djursholm!

      Svara

       Nu handlar det kanske snarare om huruvida vissa grupper ska tvingas försörja andra grupper.

       Även med en platt inkomstskatt så bidrar en högavlönad person med mer i skatteintäkter än en lågavlönad person. Med dagens progressiva beskattning straffas de som lyckas bra, vilket sänker motivationen att utbilda sig och sätta som mål att ha ett bra jobb.

       Svara

  Va? Har trump suttit i två år redan?

  Svara

   Nej, inte ens 1,5år

   Svara

   Valet var november 2016, han svors in januari 2017.

   Svara

  Smart av Margaux och smart av partiledarna.

  Svara

  När vi ändå pratar politik. Gå in på svtplay och titta på Dokument inifrån om ”Den stora sjukhusstriden”. Två stycken entimmesavsnitt.

  https://www.svt.se/dokument-inifran-den-stora-sjukhusstriden/

  Är nog aktuellt för alla att se detta, oavsett om man är engagerad inom detta eller ej. Själv är jag sjuksköterska och ser hur detta påverkar samhället och patienterna från ”den andra sidan”.

  Svara

   Kan du inte skriva ut vad det handlar om

   Svara

    Beskrivning av programmet:
    ”Kirurgerna Magnus och Mehmet upplever att de måste kämpa för sjukhusets överlevnad. De känner sig plötsligt anklagade för att orsaka dödsfall bland patienterna. Västerviks sjukhus har hamnat mitt i en strid som sträcker sig till högsta politiska nivå. Vad ska det finnas för vård utanför storstäderna? Finns det bara plats för storsjukhus i framtiden?”

    Svara

  Omg sååå mkt onödigt blaj i din text och ingen röd tråd alls. Du hoppar lite för mkt mellan olika ämnen, förstår att du vill få med Blondinbella överallt, men hela det stycket gjorde bara texten så mycket med svårläst och rörig.

  Svara

  OT!

  Såg att Blondisbellis hade lunchat med Bard. Har CamCam skrivit något om det eller finns det ett inlägg med kommentarer som tar upp mötet? Skulle vara intressant att läsa om era åsikter kring det! Må gott.

  Svara

   Tror att Bard diskuterades när BB hade med honom i sin show. Inte så mycket mer att säga. BB träffar honom nog just för att få uppmärksamhet.

   Svara

    Det är nog samma sak med Alexander Bard. Han är också en mediak*t linslus. Filosof. Jaja.

    Svara

  Förstår inte poängen. På vilket sätt gör Margaux en rekommendation för ett parti med sitt program parti – tempen?

  Svara

   Hon ska vara opartisk. Tror att inlägget syftar på att vissa av partiledarna har synts tillsammans med Margaux I Lets dance efter intervjuerna.

   Svara

    Jaha. Ja jag läste om nu.
    Men vilken person är egentligen opartiskt? Måste Marguax vara det? Är det inte hennes arbete och parti-tempen som måste vara opartiskt?

    Svara

     Hon bör vara opartisk i sin roll som intervjuare för att vara trovärdig.

     Svara

   Ingen, däremot vill alla partiledarna synas med henne för att charma hennes läsare och få dem att rösta på dem. Jag undrar om alla partiledarna fick en inbjudan till Let’s Dance eller om exempelvis Jimmie Åkesson blev utan?

   Svara

    Ärligt talat tror jag Jimmie fick en. Han gjorde ju dock det ganska tydligt att han tycker det är fruktansvärt tråkigt att titta på dans under intervjun med Marguax. Så tror inte han ville komma.

    Svara

    Margaux sa i SD-avsnittet att hon inte trodde att Jimmie skulle tacka ja till att besöka Lets Dance, så han var säkerligen inbjuden, som de andra.

    Svara

    Ja hon sa i senaste (tror jag) poddavsnittet att hon bjudit alla! Du borde börja lyssna på poddar av influencers, i arbetssyfte då såklart, och skriva om en del dom säger! Tycker ofta dom pratar om mycket intressant som dom inte alls skriver om i bloggarna. Skulle nog vara uppskattade inlägg av många här på din blogg 🙂 rekommenderar verkligen Mathilda och Andreas podd, en del flams och väldigt roliga samtal, men också många vettiga och viktiga ämnen, dom är väldigt kloka!

    Svara

  Älskar dig ..vilket klockrent inlägg 😂😂!

  Svara

  Jag har många gånger tänkt att merparten av de som röstar på SD är lågutbildade. Finns det någon sådan undersökning?

  Svara

   Känner flera som röstar på SD och de är inte lågutbildade. Har inte SD fått en del väljare från Moderaterna när de bedrev liknande politik?

   Svara

    Jag känner inte alls många som röstar på SD och därav blir det ännu mer intressant. SD grundar mycket av sin politik och rubriker på sk fake news – tänker att om man är relativt utbildad har man lite koll på världen och hur saker och ting hänger ihop.

    Svara

    Kan vi inte sluta hänvisa till vår egen umgängeskrets och tro att det utgör något representativt urval för frågan som diskuteras? Att det alltid finns nån som går stick i stäv mot statistiken säger inget om fakta i frågan. Tror jag sett statistik som visar att SDs väljare i huvudsak är lågutbildade män, men det var nog vid förra valet så det kan ha ändrats.

    Svara

   Det tror jag inte på. Jag tror att folk vill se förändring(NU) framförallt i integrationen och därav röstar på SD. Det är ju deras främsta fråga och för många svenskar ( låg till högutbildad) också en av de viktigaste frågorna i valet. Att komma nu som sossarna ex och prata strängare om invandring funkar inte… de har suttit 4 år och haft alla möjligheter… de gör iaf att inte jag tror på att S kommer förändra något. De vill mest rädda röster lite snabbt …

   Svara

    På vilket sätt kommer integrationen förbättras om SD kommer till makten?

    Svara

     Jag tänkte samma sak, men ser nu att det står _förändrad_ integration. Och det kommer det verkligen att bli om SD får som dom vill. Varken bidrag, fullständig sjukvård eller annat som välfärdssystemet har att erbjuda ska invandrare/icke medborgare få tillgång till

     Svara

      Det är just förändring som jag tror folk vill ha. Och nu. Pang.
      Tyvärr, i många aspekter. Jag håller inte med i SDs alla frågor. Långt ifrån. Men inget annat parti vågar ju ta upp det som majoriteten av folket diskuterar och går till val på.
      Ja… förrän nu då kanske när det hettar till…

      Svara

       Målet med integration är att människor ska bli en del av samhället. Den förändringen SD och deras väljare vill ha har inget med integration att göra. Så det var det ordvalet jag, och förmodligen Hallonsaft, reagerade på

       Svara

       Eller så VILL INTE andra partier exakt samma sak som SD. Sluta prata om att folk inte vågar ta upp frågan

       Svara

        Är helt med på att andra partier inte vill samma saker Som SD.
        Och angående att de inte tar upp frågan….De är bara nu de pratar allvar om det. Lite som ”hoppsan det kanske inte fungerat så bra med allt ändå…”NU ska folket få höra vad vi tänker ta för åtgärder…
        Ja det är vad folket velat höra de senare åren medan problemen fortlöpt, inte nu med två månader till valet….
        nu lägger jag mig….med diskussionen. Ha en fin kväll!

        Svara

         Aha, du vågar inte diskutera saken utan du lägger ner direkt istället? Men igen, om du är intresserad av en förbättrad integration (eller integration över huvud taget) är SD helt fel parti för dig.

         Svara

         ”hej” du har ingen svar-knapp så svara såhär.
         Jag VÅGAR absolut men det är lördag, jag har det gott i solen med vin och orkar inte prata mer politik. Det blir nog och över i sommar.
         Jag har aldrig påstått att jag ska rösta SD. Jag ska inte rösta SD rättare sagt…
         Jag menar bara att folk som vill uppnå snabb förändring ev röstar SD då integration och (ja invandring) är högst på agendan för många i dagens läge…
         NU tar jag kväll! Jag tänker inget sämre om dig hej. Det är väl fantastiskt med demokrati och oliktänkande 🙂 Ha re!!!!

         Svara

      Tar ingen partipolitisk hänsyn här men att minska kraftigt på bidragen bland nyanlända är nog bland det första man måste göra för att boosta integrationen. Man får inte vara så naiv att man inte tror det finns arbetsmarknadsekonomiska skäl till att hålla grupper av människor utanför arbetsmarknaden med höga bidrag. Det handlar inte enbart om ”solidaritet” att ge dessa bidrag under lång tid även om det låter bra att säga så. Lite lönekonkurrens måste man vara beredd på om man vill vara ”solidarisk”. Så även om jag inte har samma motivering som SD ang ”varför” i den här frågan är just det förslaget bra. Människor måste kunna försörja sig. Annars hamnar man lätt utanför.

      Svara

       Just i den här diskussionen så måste det tas lite partipolitisk hänsyn då vi pratar om SDs politik och vad dom faktiskt vill. Ta bort (inte minska kraftigt) särskilda bidrag och fullständig vård, låta välgörenhetssorganisationer stå för att bidra med kläder och allt det dom vill är inget som boostar integration

       Svara

   Hej hej, jag är kvinna och allt annat än lågutbildad 🙂

   Svara

   Jag känner/är bekant med två stycken som röstat på SD (kanske känner fler men är bara två som är öppna med det). En person är lågutbildad och är överlag inte speciellt allmänbildad. Den andra är min arbetskollega och han har då studerat minst 5 år på universitetsnivå (skulle inte påstå att han är lågutbildad), är väldigt seriös och saklig. Allmänbildad.

   Det skiljer sig som natt och dag mellan dessa två personer avseende bakgrund, utbildning osv. – ändå röstar de på samma parti.

   Svara

   Tror verkligen inte det stämmer numera (om det nånsin varit så, det vet jag inte). Sen må det vara så att många av de som syns mycket från partiet är lågutbildade (bortsett från topparna). Att mer välutbildade inte outar att de röstar SD är ju förstås för att det tragiskt nog fortfarande är ett socialt självmord. Därav att de inte syns på samma sätt.

   Svara

   Nja, tror de fått en del väljare från Moderaterna. Vet iallafall ingenjörer, advokater och läkare som röstar på SD.

   Svara

  Tyckte att det var roligt att se en annan sida av Friodlin, att han vågade busringa var kul. P

  Svara

  Smart strategi av politikerna. Marqaux är duktig i Lets dance, riktigt bra. Victor Frisk däremot ganska kass på att dansa och det var rätt att han fick åka, tittade jurun ens på hans discodans eh…Samir var bättre på att dansa måste jag säga, helt klart.

  Svara

  Det som blir lite fel när man fokuserar mycket på partiledarens personlighet (som jag upplever att Margaux gör i partitempen) är att det inte säger något om den politik som de står för. Det är liksom inte meningen att man ska rösta på den partiledaren som är mest likable… en person kan ogilla tex Stefan Löfven men ändå rösta på socialdemokraterna. Det är ju själva politiken bakom som spelar roll. Samma med matgeek. Det är för mycket fokus på personen och alldeles för lite på politiken.

  Samma sak i kommentarsfält och tom på nyhetsprogram, folk sympatiserar med eller hatar på personer i politiken, fattar inte!? Det är inget ö-råd i Robinson liksom det är hur vårt samhälle ska styras och det styrs inte av en person ensam.

  Svara

  Varför måste vi folk ha någon som styr oss?

  Svara

   *Varför måste vi ha folk som styr över oss?

   Svara

    Vi behöver utvalda representanter som ser till att skattepengar fördelas, att skolor och sjukvård optimeras, att vägar byggs, och att vi har goda relationer till andra länder.

    Det är inte politikerna som styr över människorna i ett land, det är människorna som styr vilka (riksdagen) som är kompetenta nog att fatta och implementera beslut.

    Vissa länder (t. ex Schweiz) har mer direktdemokrati än andra. Där fattas många beslut direkt av invånarna genom folkomröstning.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.