Annika Leones raderade inlägg


Jahapp!
Vad gör vi med det här raderade inlägget?
Ingenting, skulle jag säga..

Om det här är ett misstag så är det Annikas misstag att göra och om det är ett misstag så kommer Annika göra det inför öppen ridå framför alla som kommer stå redo och säga ”I told you so”.
Ibland får man bara inse att vissa saker är ett dött lopp och jag tror inte det finns någonting som någon kan säga till Annika som kommer ändra hennes inställning till den här situationen.
Jag har själv tagit mer skit än en människa ska göra under en hel livstid och vad hjälpte det då att alla sa sanningen till mig? Ingenting.

Kanske om Annika sätter Niklas på att baka en tårta till ett av Annikas barn för att hjälpa henne att inse om han är skräp eller inte?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men har inte den andra tjejen massa sms som hon kan visa henne? Vill hon inte se dem?

  En fd kompis kille skickade massa opassande sms till en annan kompis till mig, vid upprepade tillfällen. När jag berättade detta för min kompis och ville visa smsen så ville hon inte ens se dem och fortsatte att förneka att det hade hänt. Antar att det är en försvarsmekanism. Kanske så Annica resonerar.

  Svara

  Det känns som att det är större chans/risk att hennes kille är manipulativ än att en random tjej hittar på massa skit om honom. Självklart kan det också hända, finns mycket galningar där ute men tror det finns fler manipulativa ljugande män än totalt galna brudar!

  Svara

   Precis! Jag litar mer på att tjejen talar sanning. Fatta så mycket sviniga män det finns.

   Svara

  Jag tror att det trots allt borde finnas lite tvekan hos henne nu. Kanske att hon är mer vaken om det börjar komma saker som känns konstigt och inte bara köper det rakt av.

  Stackars Annika oavsett, kan inte vara kul att få sitt förhållande dissikerat såhär offentligt.

  Svara

  Hej!
  Det är jag som är Elin och skrev texten på min faceboook.

  Jag gömmer mig inte bakom ett alias och är heller inte anonym utan lade ut detta på min privata Facebook. Jag står för vartenda ord som skrivits.
  Jag skrev min historia för min egen skull – lite som terapi.
  Efter detta hänt kände nämligen jag någon form av skam. Jag hade ju berättat för vänner, familj och kollegor vilken fantastiskt pojkvän jag hade. Jag skämdes över att jag låtit mig luras på det här sättet. Med facit i hand så har jag fått så mycket varningssignaler men han är en så karismatisk och härlig människa att man väljer att slå bort dem.
  Efter jag skrivit ner allt och läst det ett par gånger kände jag mig rakare i ryggen och insåg att skammen inte ska ligga hos mig utan hos honom. Jag beslutar mig då för att dela med mig av min text.
  Ni som känner mig vet att jag inte är den typen av person som vill synas och höras. Jag säger något när jag har något viktigt att säga och detta är viktigt för mig.

  Någon (vem??) kopierade min text och la in den i bloggen. En kompis hörde av sig och berättade detta för jag har personligen försökt undvika att kolla i hennes blogg av förklarliga skäl.

  Jag är en ”normal”, snäll tjej och mamma till två fina barn. Dejtar ganska selektivt och föll tyvärr direkt för denna man eftersom han gjorde allt rätt och sa allt rätt. Han var fin på alla sätt (trodde jag).

  Jag är inte ostabil. Även om jag mått skit och haft en tuff månad är jag en stark person. Absolut inte bräcklig!

  Jag har inte rekonstruerat sms.
  Alla våra sms finns i min telefon och jag har inga problem med att visa dem.

  Det fanns en tredje tjej som träffade honom samtidigt. Vi har ätit lunch tillsammans och jämfört historier.

  Efter att ha följt A då och då genom åren vet jag hur mycket hon längtat efter kärleken precis som jag. Att jag kontaktade henne var enbart av välvilja.
  Jag är en främling för henne men det hade varit hur lätt som helst att ta reda på vilken slags person jag är med tanke på våra gemensamma kontakter. Ett samtal bort i den lilla ankdammen Stockholm.

  Jag tror att alla ska låta henne vara nu. Hon är vuxen och kan ta sina egna beslut.

  Har läst en del kommentarer under gårdagen och hann läsa hennes inlägg innan hon tog bort det. Även om hon inte är förstående och tror på det jag och några fler säger så tycker jag man ska hålla en god ton mot Annika.
  Hon är inte boven i dramat här.
  Hon är kär i honom.

  Någon hade en teori att jag var avundsjuk.
  Nej det är jag inte.
  Jag är ledsen att han inte var den jag trodde men skulle aldrig vilja ha mannen han visade sig vara.

  Svara

   Tack för din kommentar. Jag håller med Elin, det vore smakfullt att inte spekulera vidare i detta ämne i ett kommentarsfält.

   Svara

   De flesta kommentarer jag sett har backat dig. Din historia var väldigt trovärdig. Modigt att våga berätta!

   Svara

   Kram till dig Elin, vi känner inte varandra men jag känner vad du går/gick igenom. ❤️ Bra att du uppmärksammade det. Det kanske inte gjorde någonting bättre, men ”sanningen ska göra dig fri” som de säger, och visst stämmer det. Nu slipper du gå runt och älta det som hände, bära det inom dig och se lögnerna framför näsan varenda dag.

   Ha en riktigt fin dag och jag håller tummarna att nästa man som kommer i din väg är både klok och vettig med stort hjärta. Det finns guldkorn där ute, man får bara sålla lite (mycket). Kram!

   Svara

   Elin – jag har varit med om nästan samma sak som du beskriver. Det är vidrigt.
   Samtidigt som jag var sambo med en man så höll han igång flera andra relationer. Hans enda motiv var pengar. Han var som besatt av tjejer med pengar.
   Två veckor efter att jag tagit mig ur förhållandet som varade i två år, totalt knäckt, så förlovade han sig med ”kvinnan i sitt liv”. Någon månad senare såg jag att hon var dumpad utan förklaring och ett halvår senare hade han flyttat in på en ny kvinnas gård och de väntade barn.
   INGEN skulle kunna tro detta om killen om man inte känner honom. Jag var den mest underbara personen i hans ögon så länge som jag gjorde som han vill dvs lättade på plånboken. Han ville gifta sig med mig, skaffa barn med mig mm och var helt besatt av att jag skulle köpa gård till oss. När jag var tveksam för att jag tyckte allt gick lite fort så la han genast ut nätet för att fånga andra som han kunde leva av.

   Svara

    En av mina allra bästa vänner var i många år tillsammans med en liknande manlig golddigger. Utan ett öre och skuldsatt upp över öronen, men med ett modellutseende att ta sig fram med har han lyckats få en härlig livsstil med bra boende och påkostade utlandsresor under åtminstone de senaste 15 åren. Han lämnar utan tvekan när han får chansen att ”byta upp sig” och gick från min kompis till ett ännu finare boende och stor båt. Han bor, äter och njuter – någon annan betalar!

    Riktig Runar-varning på den mannen!

    Svara

     Uääh, ryyyyys på Runar!

     Svara

   Jag va där du va, men fastnade i 5 år. Den värsta människan jag träffat i mitt liv.

   När jag vågade erkänna allting för mig själv, så kom jag på: jag har aldrig älskat den människan, jag älskade den personen han utgjorde sig för att vara i början, den raka motsatsen i minsta detalj, till den han va i 4.5 år.

   Vi är många som tror på dig. Och du ska va glad och stolt över att det bara va någon månad. Du är definitivt en stark kvinna, absolut inte bräcklig. Dom orden sades för att trycka ner dig, lägga ansvaret och skulden på dig, och även skammen.

   Men den är inte din❤️

   Svara

    jag va fast i över tre år… usch <3

    Svara

   Vilken klok, insiktsfull, smakfull och sympatisk kommentar Elin. Du verkar vara en väldigt fin människa. Jag är glad att du slapp undan den här mannen, och ledsen för de kvinnor som kommer hans väg. Önskar dig allt fint i framtiden.

   Svara

    Klok och smakfull kan jag nog inte hålla med om. Om man drar in en man i sina barns liv efter så kort tid tyder det på dåligt omdöme. Fanns säkert fler signaler förutom Hammarby. Tror att Elin talar sanning men att nu i efterhand låtsas som att hon bryr sig om Annika är bara falskt. Jag tror att hon var ärlig när hon först ville varna Annika men när hon inte nappade kom nog bitterheten, avundsjukan och hämndbegäret. Det är dock inget hon vill visa utan lindar in det i fina, omtänksamma ord. Synd om Elin, Annika och andra drabbade kvinnor men man behöver inte svepas med och utse Elin till en martyr.

    Svara

     Anna, han fick aldrig träffa mina barn.
     Jag fick däremot träffa hans dotter två dagar innan han valde att åka hem till A på en dejt. Så det är inte mitt omdöme det är fel på!
     Jag skrev tydligt att jag delade med mig av min text för att det är han som ska skämmas och inte jag. Kalla det hämnd eller vad du vill.
     Men avundsjuk på A är det sista jag är. Herregud!

     Svara

   Så bra formulerat! ❤️

   Svara

    Älskar allt stöd och uppskattning ni visar varandra, systerskap!

    Svara

   Fint skrivet. Lycka till i framtiden & med nästa kärlek! Som du säger finns ingen anledning spekulera vidare i detta nu, det är en sak om familj och vänner lägger sig i men inte nyfikna främlingar. <3 <3 <3

   Svara

   Fint skrivet Elin. Bra att du insåg läget och tog dig ur relationen. Det stämmer ju att det inte är Annikas fel, hon är den som är drabbat liksom du. Fint att du förklarar varför du skrev det(det har du rätt till) och håller god ton mot Annika och i helhet. Det känns verkligen inte som du sökt uppmärksamhet. Hoppas du mår bättre och får träffa en superfin kille som är rätt för just dig.

   Svara

   Du ska varken känna skam eller skuld. Heja Elin!!

   Svara

   Så strong av dig att skriva och berätta Elin. Tror 100% på det du säger, och får ont i magen av att Annika kommer att få genomgå en hjärtekross, frågan är bara när. Män är svin.

   Svara

  Förstår att Annika inte bryter upp relation, förlovning, (tatuering) etc pga en okönd tjejs fb meddelande. Dock tror jag hon är mer vaksam nu. Skulle hon komma på honom med lögner eller andra tjejer blir det en bekräftelse att det tidigare är sant o då åker han ut.
  Tror han är en kille som haft en längre relation med barn som lekt av sig lite med olika tjejer på ett oschysst sätt och nu hittat Annika som han vill ha seriös relation med.

  Svara

   Vad baserar du det på? ”Att han har haft en längre relation med Barn”.

   Svara

    Allmänt känt

    Svara

  Men de är väl för pinsamt nu. Precis som Elin säger i en kommentar hur det kändes för henne (skam).
  Skillnaden är ju att han lämna Elin så hon kunde se allt me nya ögon.
  Annica är tyvärr kvar.
  Annikas val är ju att erkänna att han är en skit och ta skammen att blivit lurad, förlovat sig, tatuering (ser de inte ut som han redan strykit över ett namn på armen) samt all tid hon investerat på dom bara va en lögn.
  Eller förneka och fortsätta leva i sin ”perfekta” bubbla.
  Vilket val är enklast?

  Svara

   Ser ut som att det första namnet är Lovisa. Hans ex är Lovisa de geer.

   Han får väl göra som Bingo Rimer och ha hela armen full med överkryssade flickvänner

   Svara

    Det är ju WT om något 😏

    Svara

     Wino forever!

     Svara

  Elin, jag har varit där du var, även om det var för ett kort tag. Det tog mig över två månader att inse att killen som jag dejtade, han var sambo med någon annan.
  Det visade sig att han hette något helt annat och enda anledningen till att jag ens fick reda på hans namn var för att en vän hade en fd kollega på hans jobb som vi kunde fråga när jag började inse att allt var en lögn.

  Det skaver fortfarande i mig att jag kunde vara så dum att jag gick på det, men jag tror alltid gott om folk, jag förstår inte hur man medvetet kan skada en annan människa på det viset helt enkelt.
  Var jag dum? Absolut.
  Var jag kär? Så in i vassen.
  Tänker jag skämmas? Absolut inte.
  Gjorde jag något fel? Nej. Jag överöste den här mannen med min kärlek, var orolig för hans skull när han blev ”sjuk” och hamnade på sjukhus… Jag var verkligen SÅ kär.

  Jag har aldrig berättat det här för hans sambo, och jag tänker heller inte göra det. Rätt eller fel, jag vet inte. Jag vet bara att jag inte orkar berätta för henne att hon bor ihop med en skitstövel. Förhoppningsvis inser hon det själv innan det är för sent.

  Svara

  Det kan inte vara lätt att förstå och erkänna att den som i dina ögon är felfri kanske inte alls är det. Och visst, han kanske ”hittat rätt” nu och är trogen. Men orkar man leva med den där tanken i bakhuvudet, undra om han är m ngn annan när han inte är med mig? Hade det varit jag hade jag fått kalla kårar varje gång han fått ett sms.

  Svara

  Jag förstår att det tar oändligt mycket emot att bara ändra dig om en person man älskar, pga en kommentar på internet. Förväntar mig inte att människor gör det, och är inte så säker på att alla som skriver halvdömande här hade gjort det med sin fästman heller, lättare om varningen ploppar upp tidigare när man just börjat ses.

  Men stämmer det som det verkar, att han är elak, så kommer ju Annika antagligen märka det lättare nu när det finns en berättelse att påminnas om, och det är bra.

  Svara

  Snabb förlovning och tatueringar talar ju verkligen inte heller till hans fördel…

  Svara

   Nej, och jag får lite dåliga vibbar av att hon tog bort försvarsinlägget så snabbt. Står hon inte längre för det…?

   Svara

   Alltså hur länge har de dejtat egentligen? Vet du? Jag kan inte hitta information om när de ska ha träffats eller när förhållandet inleddes men låter ju på alla som att det bara gått typ 1 månad!?

   Svara

  Jag undrar genuint, VAD det är för fel på killar som manipulerar och charmar en totalt på så kort tid så man faller pladask, och sedan börjar skada en? Det har hänt mig, som så många andra också.

  Lång historia väldigt kort:
  Jag var 16 år och blev tsm med denna kille som lämnade sin dåvarande för mig (varningsklocka). Han var helt underbar, men tog inte länge innan han började kontrollera mig. Fick inte gå ut med mina kompisar utan honom för han var rädd att jag skulle bli våldtagen. Drack jag alkohol skulle jag också bli våldtagen. När jag berättade att jag hade en sexerfarenhet sen tidigare blev han förbannad och blev lite våldsam (trots att han själv inte var oskuld när vi träffades).

  Tog två år innan jag lämnade aset MEN ingen runt om förstod varför. Han var ju så himla charmig. Jag hatar honom än idag, hur han förstörde lilla mig och vred om mitt psyke. Jag skäms än idag att jag var tillsammans med honom.

  VAD ÄR FELET PÅ DESSA? Psykopater? Eller är det bara för att dom är – män?

  Svara

   Helt ärligt låter det inte som att han tyckte om dig. Och det var väl ingen som tvingade dig att vara tillsammans med honom så vem vill du egentligen skylla på? Det var ditt val.

   Svara

    Känner du att det var nödvändigt att kommentera så? Tog du en millesekund extra att reflektera över hur du skulle känns om någon random anonym människa på nätet talade om för dig att ditt ex inte tyckt om dig, baserat på en kort kommentar? Tror du 22-åring får ut något av vad du anser om hennes förlåtande som tog slut för fyra årsen? Anser du din kritik vara konstruktiv?

    Du kände inte för ens en liten stund att du skulle kunnat hållt det inom dig istället? Du vet, en behöver inte säga allt en tänker. Ibland kan man bara hålla käften. Det kallas att va snäll. Prova på det vetja, en mår rätt bra av det.

    Jag hoppas att du aldrig råkar ut för en sån här partner, men om du gör det hoppas jag ingen lägger ansvaret på dig.

    22-åring: Jag har inget bra svar iom att det sägs att bara 4-5% av befolkningen är psykopater. Jag tror snarare det handlar om skev kvinnosyn, mindervärdeskomplex, dålig självkänsla, kontrollbehov etc his dessa narccisstiska snubbar. Jag har haft min beskärda del också, vet bara att jag blir mer och mer cynisk när det gäller kukbärare.

    Svara

     Vi har olika definition av att vara snäll. Men att lägga allt på killen är kanske inte rätt. Hennes kommentar var ställd som en fråga och jag svarade. Tror inte på att dra alla över en kam eller hata personer beroende på egenskaper som kön, läggning osv. Hennes slutsats i kommentaren var nästan som att alla män är dåliga och det håller jag inte med om. Sedan är det ju så att ibland är personen inte intresserad eller kär i en. Det behöver inte bero på att personen är psykopat osv.

     Svara

   Shit det där skulle kunna va min historia…! Men jag var 23 år, hade knappt haft något förhållande innan och mötte drömkillen – snygg, blå ögon, charmig som bara DEN! Och det sjukaste va att han ville ha mig av alla?! På två veckor hann han få mig totalt såld, han ville ses jämt, alltid nya spännande dejter, amazing sex, alltid tid för mig… jag va helt omkullblåst. Några veckor in började han glömma plånboken på restauranger och affärer, men vi ”delade ju allt” och skulle ha en framtid så jag tänkte inte på det. Efter några månader skulle jag säga upp min lägenhet och flytta in hos honom, det va ju bara onödigt att jag betalade den hyran (när jag kunde betala hans istället!) sedan började det. Skambeläggningen om jag ville ut, dricka alkohol. Samtidigt började han jobba mer och mer sena kvällar, medans jag va hemma och tvättade hans kläder, väntade. Han kunde inte ringa eller svara telefon på natten för hans mobil va död, eller trasig. Sedan dök dom upp – tjejerna ute som kände igen mig, utan att jag nånsin sett dom innan. Som smög fram och skulle varna mig, för killen jag nu bodde med. Drömkillen. Jag fattar ingenting, och bortsåg från ALLT. Han hade ursäkter för allt, alla tjejer var tydligen ”avundsjuka tjejer som han dissat” eller ”psycho-ex”. 2,5 år var jag fast i en mardröm som eskalerade med utegångsförbud, manipulering, slagsmål och när det väl var över vågade folk i hans omgivning äntligen erkänna för mig alla tjejer han legat med under vårt förhållande, men de hade inte haft mod att avslöja något under tiden. Hans charm levde vidare och han hade snabbt en ny tjej, en kopia av mig. Kan tilläggas att när han tog hem mig till sin lägenhet stod en annan tjejs namns fortfarande på dörren, så hon hade flyttat 2 veckor innan han tog in mig. Lång historia men värt att tänka på – drömkillen har ofta problem han lägger på tjejen, och nu är jag 2 år senare känd i stan som hans ”galna ex” efter hans skitsnack spridit sig, haha! Be careful, girls. <3

   Svara

   Det låter som vi hade samma historia, du och jag… jag var med om exakt samma sak. Äcklas av snubben än idag.

   Svara

    Hoppas du repat dig och inte är avskräckt för livet, som jag känner att jag är 🙁 inte dejtat någon seriöst sen dess, över 2 år nu, för jag är så rädd att uppleva samma sak igen. Det har satt djupa psykologiska spår också eftersom jag drömmer om honom flera gånger i veckan fortfarande. Min bästa kompis tycker jag ska prata med en terapeut eftersom jag inte lyckas ”gå vidare” (vilket är helt bisarrt då relationen var hemsk och jag aldrig nånsin vill se honom igen!) men jag vill på nåt sjukt sätt inte ge honom den uppmärksamheten, att prata om honom… Jag vill bara glömma och hitta en fin kille, som inte skadar en. Skönt att få skriva av sig lite här. Kram till alla er som upplevt dessa män.

    Svara

  Rekommenderar att läsa artikeln från DN igår söndag om Nahid Persson och hennes Tinderdejt.
  https://www.dn.se/kultur-noje/ny-dokumentarfilm-om-tinder-anders-24-kvinnor/

  Svara

   Ugh är hellre singel för alltid än att nätdejta. Sjuka människor.

   Svara

   Betalväg, någon som kan sammanfatta? 😇

   Svara

    Nahid Perssons tinderdejt Anders var vacker, charmig och gav många komplimanger. ”Han är för bra för att vara sann”, tänkte hon. Det var han också. Nahid Persson var nämligen inte ensam om att vara ihop med Anders. Han hade 23 andra kvinnor samtidigt. Nu har hon gjort en film om deras relation.

    Anders är röd som en kräfta i ansiktet. Nahid Persson tränger in honom i ett hörn med filmkameran. Tar upp Anders väns 60-årsfest, den de gick tillsammans på, som ett par.

    Hon var stolt över den vackre mannen vid sin sida. Tog bilder på honom. Som han skickade vidare till en annan. Anders slingrar sig i filmsekvensen där Nahid Persson konfronterar honom om denna andra kvinna:

    ”Är det sant? Ja, det var ju en bra fråga. Men jag tror att den personen har jag aldrig träffat, va?” försöker han.

    ”Jo”, svarar Nahid Persson.

    ”Har jag?”

    ”Du har träffat henne. Du har även haft sex med henne, på ett hotell.”

    ”Jaha.”

    En djuuup suck; den kommer inte från magen, den kommer ända nerifrån skrevet.

    Filmen ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” har premiär den 25 maj, och när det går upp för biopubliken att det inte är en skådespelare, utan den äkta Casanovan Anders, som rodnar ända upp i pannan kommer det att bli plågsamt pinsamt.

    Regissör, producent – och filmens ena huvudperson – är Nahid Persson, prisbelönt svensk dokumentärfilmare, känd för ”Prostitution bakom slöjan”, ”Fyra fruar och en man”, ”Drottningen och jag” och ”Min stulna revolution”; filmer som allihop handlar om födelselandet Iran.

    Nahid Akbarpour, som hon hette på den tiden, började sin yrkesbana som skrivande reporter i uppväxtstaden Shiraz. I nya landet Sverige, där hon inte behärskade språket på samma sätt, tvingades hon att byta uttryck.

    Med en lånad kamera från Studiefrämjandet dokumenterade hon sina barns förskoledag. Hon sålde filmen till de andra föräldrarna och gick vidare till nästa förskola, där hon gjorde samma sak.

    Premiärfilmen för en bredare publik, ”Sjutton år av längtan”, gjorde hon när det äntligen blev möjligt att återse föräldrarna och allt som hon hade lämnat bakom sig.

    Den belönades av Svenska filminstitutet och efter det rullade karriären på med en till två filmer om året under en lång period.

    Regissör Nahid Perssons fasta punkt i tillvaron är ett hus från 1909. Det tronar på en Lidingökulle med utsikt över småbåtshamnen i Brevik och Stockholms stads inlopp.

    Jag korsar den häckomslutna trädgården där katten Silver jagar möss och småfåglar, kliver uppför en storslagen, spegelsvängd yttertrappa och knackar på.

    Nahid Persson har en del på hjärtat. Hon börjar tala direkt:

    – Min man och jag skilde oss efter 21 år. Barnen blev vuxna och flyttade ut ur det här huset. Det blev tomt. Ensamhet är inget som jag gillar, jag vill dela mitt liv med någon.

    Yngsta dottern hjälpte mamma att lägga upp en profil i nätdejtingappen Tinder. Nahid Persson bemödade sig om att skriva en presentation som skulle locka till sig rätt sorts män:

    ”Är ärlig och empatisk. Vill ha en seriös relation”, klargjorde hon.

    Männen som hon kom i kontakt med ville mer ligga runt. Eller så var de supertråkiga. Nahid Persson började ge upp hoppet.

    – Jag tänkte att jag tar bort min profil, det är bättre att jag ägnar mig åt mina barn och barnbarn. ”Skärp dig Nahid, du är 57 år gammal, du ska inte ge dig ut och dejta så här sent i livet”, sade jag till mig själv.

    Så fort han var här hos mig försvann alla tvivel, för han var så otroligt skicklig på att förklara allting
    Då dök Anders, 49, upp.

    – Han var ungdomlig, charmig, glad och spontan. Plus att han såg bra ut och gav mig komplimanger. En annan fantastisk sak var att han sade att han hade separerat från sin sambo för två år sedan – och inte haft sex sedan dess. ”Du är den första och sista som jag träffar på Tinder”, sade han. Vi umgicks i tre veckor. Vi var så kära.

    ”Det här är för bra för att vara sant”, tänkte Nahid Persson. Sedan tänkte hon inte längre. Eller:

    – Jag blev misstänksam ett par gånger när han bokade av våra möten i sista stund, men så fort han var här hos mig försvann alla tvivel, för han var så otroligt skicklig på att förklara allting.

    När Anders tog med henne på 60-årsfesten, och presenterade henne för alla vännerna där, blåstes de sista betänkligheterna bort.

    Nahid Persson anade inte hur manipulerad hon senare skulle känna sig. Hon var säker på att det var de två. Förälskat gick hon in på Anders Facebooksida för att få ännu mer av honom.

    Han hade lagt upp ett foto från festen. Hon var inte med i bild. Nahid Persson öppnade kommentarfältet och möttes av en lång rad hjärtan från olika kvinnor som hade gillat inlägget.

    – Jag tog kontakt med en Malin, som hade skrivit: ”Fin bild, hjärtat.”

    Malin sade: ”Du är inte den första som ringer.”

    ”Vilka är de andra?”

    ”De har tydligen en relation med Anders. Och det har jag med”, svarade Malin.

    Nahid Persson:

    – Jag var helt chockad, för jag trodde att han var mannen i mitt liv. Jag trodde att jag hade hittat den rätte, som jag hade letat efter i alla år. Men det visade sig att mannen i mitt liv var mannen i mångas liv.

    Hade alla 24 någon gemensam nämnare?

    – Vi var allihop äldre än han själv.

    De 24 kvinnorna bildade en Facebookgrupp. De synkade sina kalendrar, bidrog var och en med enstaka pusselbitar för att tillsammans kunna lägga hela bilden av Anders.

    Via gruppchatten fick Nahid Persson svar på saker som vad Anders egentligen gjorde den kvällen han skulle ha kommit hem till henne klockan sju.

    Hon hade köpt ost, kex, vin och frukt. Men vid femtiden sms:ade Anders att han måste ta hand om ett barnbarn.

    – ”Så synd. Jag längtar efter dig”, skrev han och sedan en sådan där gubbe som gråter.

    Medan Nahid Persson besviket tog bort sminket framför spegeln i sitt badrum gjorde en annan kvinna, framför en annan spegel, sig i ordning för att gå ut med Anders. Han dök inte upp hos henne heller.

    – Han gick till en tredje kvinna, Anki. Det kom fram när Anki lade in en bild på sig och Anders, från just den kvällen, i gruppchatten.

    Gapskratt nu. Men då gjorde det ont.

    – Alla i Facebookgruppen var chockade och ledsna, helt skakiga, för alla var kära i honom. Alla 24. Efter ett tag blev flera hatiska. De kallade Anders för sol- och vårare. Narcissist. Psykopat. Mytoman.

    Gränsen var passerad. Så här behandlade inte en man Nahid Persson ostraffat. Hon sökte hämnd. Med kameran som vapen.

    – Förut använde jag den mot regimen i Iran. Nu använde jag den mot Anders.

    Får man göra så?

    – Ja, jag fick göra så. Jag frågade människan om det var okej, och han sade ja. Sedan presenterade jag det också så här: ”Jag kommer att göra filmen oavsett om du ställer upp eller inte. Vill du vara med och påverka och berätta din version?”

    När Nahid Persson berättade för sina nära och kära om projektet, och förklarade att Anders var villig att gestalta sig själv, avrådde de henne från att gå vidare.

    – Min väninna, som är psykolog, sade: ”Du måste vara försiktig. Träffa honom inte hemma.” Då gömde jag alla farliga saker: knivar, saxar, allt som han kunde skada mig med. Sedan gömde jag alla värdesaker.

    Så stod Anders i dörren. Enligt Nahid Persson valde han att medverka eftersom Facebookgruppen drog ner byxorna på honom inför vänner, familj och kollegor. Situationen var ohållbar, han kunde inte fortsätta som förut.

    – Han ville förändra sitt liv.

    Nahid Persson och Anders matchade med varandra på Tinder den 30 maj 2017. Hans bubbla av lögner sprack den 1 juli och två veckor senare påbörjade hon inspelningen.

    – Kameran var något jag kunde hålla emellan honom och mig. Den professionella Nahid tog över och smärtan blev mindre. Då behövde jag inte sörja.

    Jag måste förstå den här Anders. Vad är det för en människa som gör så här?
    Det initiala hämndmotivet: ”Den jäveln ska få”, ersattes successivt av en uppriktig önskan att begripa sig på mannen som hade gjort henne illa:

    – Jag måste förstå den här Anders. Vad är det för en människa som gör så här?

    Nahid Persson frågade och lyssnade och filmade. Och så trillade hon dit igen.

    Neej?

    – Jo, eftersom jag såg förändring hos Anders. Jag tänkte: ”Fantastiskt, den här vackra mannen, om han förändras kan jag behålla honom!”

    Nahid Persson är riskbenägen. ”Prostitution bakom slöjan”, som utnämndes till bästa internationella nyhetsdokumentär vid tv-festivalen i Monte Carlo 2005 och vann en Guldbagge samma år, filmade hon i våldsutsatta områden, i ett land där prostitution bestraffas med dödsstraff.

    Efter att filmen hade haft premiär var det farligt för henne att återvända till Iran. Ändå var hon fast besluten att åka dit igen för att färdigställa sin kommande film, ”Fyra fruar och en man”.

    För att undgå den iranska regimens ögon planerade hon att låta sig smugglas in via Turkiet. När hon inte kunde få med sig kamerautrustningen på hästen, som skulle ta henne över gränsen, chansade hon och flög in reguljärt.

    – Jag blev fråntagen mitt pass och sattes i husarrest i två månader. Det var många obehagliga förhör och de började alltid med: ”Du kommer att avrättas.”

    Där, i husarresten i Teheran, kom Nahid Perssons historia i kapp henne. Innan hon flydde Iran första gången, 22 år gammal och med ett ettårigt barn i famnen, avrättades hennes bror och vänner från vänstergruppen som hon var aktiv i.

    – Nu såg jag döden framför mig igen. Jag undrade varför jag hade åkt tillbaka. Min yngsta dotter hemma i Sverige var bara åtta år.

    Nahid Persson klarade sig helskinnad, men hon satte mycket på spel med sina filmer om prostitution och månggifte. Nu gör hon samma sak igen, med ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor”.

    – Det är också en risk jag tar, den här gången med mitt hjärta som insats.

    Varför gör du det?

    – Jag gör filmer som ligger nära mitt hjärta för att det blir bättre. Det blir äkta. Alla filmer har utmanat mig. Det har varit jättejobbiga situationer. Men jag är sådan: filmen är viktigast.

    Skapandet blir ett sätt att återfå kontrollen:

    – När jag satt och klippte ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” började jag tala om mig själv som: ”karaktären Nahid”.

    Yrket är också ett kall:

    – Jag känner ett stort ansvar att göra film för samhället, för att belysa och påverka.

    ”Fyra fruar och en man” från 2007 handlar om familjen Mohammadi: Heda, hans fyra fruar och 20 barn. Nahid Persson levde i hushållet under inspelningsperioderna, följde med kameran fruarnas utsatthet och konkurrens om mannens gunst.

    – För mig var månggifte ett konstigt och intressant fenomen, långt ifrån mig själv. Sedan hamnade jag själv i en sådan situation, med en svensk man. Där ser man.

    Vilket är värst?

    – Mannen i Iran var ändå gift med sina fyra fruar. Alla visste om varandra. De bodde i samma hus. Anders var ju inte öppen med att han hade flera.

    När ”Fyra fruar och en man” visades i tv blev den uppmärksammad och Nahid Persson kritiserades av personer både från sitt gamla och sitt nya hemland.

    – Iranierna var oroliga: ”Hur ska folk se på oss?” Svenskarna sade: ”Jaha, det är sådana ni är: kvinnoförtryckare.” Men om Heda, som är gift med kvinnorna, är kvinnoförtryckare, vad är då Anders?

    Romansbedrägerier har enligt polisen blivit ett stort samhällsproblem i och med de digitala dejtingsajterna. Sol- och vårarna har flyttat ut på nätet. Men Anders lurade ingen på pengar. Han hade andra motiv och orsaker, enligt Nahid Persson.

    – Anders kan inte säga nej. Det beror säkert mycket på sådant som har hänt honom i barndomen.

    En aha-sekvens i filmen utspelar sig i Båstad. Nahid Persson besöker en av de 24 kvinnorna i Facebookgruppen. Hon filmar kvinnans säng. Det gör henne illamående.

    Båstadskvinnan berättar att det fanns en kull hundvalpar i huset under Anders besök och att han lade sig på golvet och lät dem kravla över sitt ansikte. Eftersom hon älskade hundar:

    ”Allting för att vara ännu mer underbar. Men det måste vara otroligt jobbigt att inte vara den man är, utan vara någon som man tror att andra tycker om att man är. Så smärtsamt att gå runt och försöka passa in för att vara omtyckt. Det kan vara det som är hela grejen”, säger kvinnan i filmen.

    Under tiden som Nahid Persson var i väg och träffade kvinnan som älskade hundar gick Anders, enligt Nahid Persson, in på sin mobil och skickade en kärlekssång till en annan gammal flamma.

    Han hade tidigare skickat samma låt till Nahid Persson. Och till kvinnan med hundarna. Han hade skickat den till alla i Facebookgruppen, enligt filmen. Sången var Mikael Wiehes ”Du är den enda”:

    ”Du är den enda, du är den enda

    Du är den enda jag vill ha”

    – Folk som inte har träffat Anders undrar: ”Hur kunde du, som är en smart feminist, bli kär i en sådan man?” Men det var inte så svårt, säger Nahid Persson.

    När hon blev tillsammans med Anders igen utgick hon från att hon skulle kunna hjälpa honom att förändra sitt beteende, och att processen skulle bli kort.

    – Men det var så mycket utmaningar. Så fort det blev stora krav flydde han från mig. Jag förstod inte varför. En normal människa som vill förändras stannar kvar och kämpar.

    Känslan av hopplöshet som infann sig var svår för Nahid Persson att stå ut med. Hon är envis. Påbörjar hon ett projekt måste hon slutföra det. Nu kom tvivlen.

    – Kommer jag att gå i mål med den här människan? Jag som har satt mitt privatliv på spel.

    Nahid Persson tror att de flesta kvinnor vill ha en seriös relation. De utgår från sig själva och förutsätter att männen också vill ha det, men många män ljuger och säger det som kvinnorna vill höra, även när det inte är sant.

    – De digitala dejtingsajterna har blivit som en marknad för de här männen. Det är som att gå in i en godisbutik och bara plocka. Ta den ena i påsen, den andra; det blir gott allting. Gott och blandat.

    Med dokumentärfilmen om Anders och hans två dussin parallella dejter vill Nahid Persson varna andra kvinnor, så att inte de också råkar illa ut.

    – Anders säger gång på gång att han inte har gjort något olagligt. Men kvinnorna i Facebookgruppen säger att det borde bli kriminellt att lura och skada så många kvinnor, att krossa så många hjärtan. Det tycker jag med, faktiskt.

    Att bli lurad just i en kärleksrelation är extra smärtsamt, eftersom det slår mot tron på den egna förmågan att göra kloka val. Offret förlorar förtroendet både för sig själv och för andra.

    – Tillit och kärlek är samma sak. Jag tappade helt och hållet tilliten, och självklart skämdes jag över att detta hände mig. Då tänkte jag: ”Glöm inte att han ska bli bra. Jag gör en god gärning i och med att inga fler kvinnor blir drabbade av honom.”

    Nahid Persson är inte bara riskbenägen, hon är även idealist. Som ung, i Iran, satte hon klockan i gryningen för att hinna till politiska morgonmöten i bergen innan hon gick till jobbet.

    Hon sjöng med i de kommunistiska kampsångerna och brann för revolutionen. Men när shahen av Iran störtades och ersattes av en islamistisk regim blev det inte som Nahid Persson hade hoppats.

    Det blev som i den nu aktuella HBO-serien ”The handmaid’s tale”. Kvinnorna fick gå hem från sina jobb. De fick inte ens ut sina löner.

    Oliktänkande tolererades inte. Religionen blev tvång. Klädseln reglerad. En flicka kunde inte längre gå med en pojke på stan. Hon var tvungen att täcka sitt hår.

    För att få större rörelsefrihet arrangerade Nahid Persson sitt eget äktenskap. Hon gifte sig med en partikamrat. Efter revolutionen 1979 fortsatte de att kämpa för sina ideal, nu mot landets religiöse ledare, ayatollah Khomeini.

    Det slutade med att de fick fly för sina liv och hamnade här, i Sverige. När de hade skilt sig träffade Nahid Persson en ny man och var gift med honom i över två decennier.

    Sedan kom Anders. Drömprinsen. Som fyllde hennes liv med komplimanger, romantik och passion. Och med lögner och svek.

    En sista filmscen. Nahid Persson och Anders pratar. Hon vill veta varför han narras och bedrar. Hon säger:

    ”Du var här. Vi hade det så mysigt. Samma kväll skickade du ett sms till en annan kvinna att du saknade henne.”

    Anders försöker förklara:

    ”Ja, det är helt otroligt. Det är säkert sant, men jag har ingen aning om till vem eller något. Jag skulle tro att det var en rutinknapp.”

    Man ska vara väldigt försiktig med vem man väljer. Plocka männen med pincett
    Ett av Nahid Perssons syften med filmen om Anders var att kunna visa på utveckling; att det är möjligt för en människa att förändras.

    – ”Vad håller jag på med? Ska jag lämna ut mig så här mycket? Till vilken nytta?” Så har jag tänkt när jag är trött. När jag har tappat hoppet. Men jag tror på kärleken. Jag tror starkt på kärleken!

    Kan du tänka dig att nätdejta igen?

    – Jag tycker inte att det är något fel på själva nätdejtingen. Två av mina barn har träffat sina respektive på Tinder. Men man ska vara väldigt försiktig med vem man väljer. Plocka männen med pincett.

    Telefonen ringer. I displayen lyser namnet: ”Anders”. Fram tills nu har jag förutsatt att Nahid Perssons och hans saga är slut. Något i hennes blick och ton får mig att ifrågasätta det.

    Är ni fortfarande ett par?

    Nahid Persson svarar inte.

    Efter att ha tagit farväl av Nahid Persson ringer jag upp Anders. Han bekräftar att han har godkänt att synas med namn och bild i filmen.

    – Jag fick två val: antingen medverka eller så skulle de göra filmen ändå, och då blir det ännu värre för mig. Så jag skrev på avtalet. Sedan kändes det ganska bra i alla fall. Men det var inget som jag själv önskade, säger han.

    Anders anser att bilden som ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” ger av honom är överdriven, och att det förekommer faktafel. När han ges tillfälle att precisera dessa avstår han.

    Nahid Persson
    Född: 24 maj 1960 i Shiraz, Iran. Kom till Sverige 1984, efter två år som illegal flykting i Dubai.

    Yrke: Regissör och producent.

    Senaste filmen: ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor”, som har premiär den 25 maj 2018.

    Bor: Hus i Brevik på Lidingö.

    Familj: Tre vuxna barn (två i första giftet och ett i andra) och tre barnbarn. Katten Silver.

    Svara

     Tack snälla, vad intressant!!

     Svara

  Ok, han är skriven hos sina föräldrar, företaget går med förlust och anmärkning hos kf. Att kursa taco från lastbil borde vara lönsamt, om man ska gå efter hur det ser ut på gatorna lunchtid.

  Svara

   Han är ju elithockeyspelare 😂 klart han inte kan satsa fullt ut på att kränga tacos då. Han är säkert bara skriven hos föräldrarna av något smart skattemässigt skäl. Alla miljonerna är såklart i ett skatteparadis.

   Svara

    Bara dumt att han aldrig verkar få träna tillsammans med sitt lag, om han envisas med att gå till fel träningslokal…

    Svara

     😂😂😂😂

     Svara

  Jag tycker i grunden att det är bra att Elin har gått ut med texten, som en varning mot framtida kvinnor som kan stöta på honom. Jag säger inte att han för all evighet ska dömas för detta, givetvis kan han som alla andra förändras, men för att man bör vara extra försiktig givet hans historik.

  Det är såklart upp till Annika att göra vad hon vill med denna info, vem vet, kanske har han varit öppen med detta och är nu inställd på att göra det rätt denna gång? En snabb förlovning och tatuering talar kanske emot detta, och jag måste ändå säga att jag blir förvånad över att Annika väljer att gå så fort fram när hon har så dåliga erfarenheter av män sedan tidigare. Framförallt när det finns barn med i bilden, men de kanske hålls utanför i detta tidiga skede.

  Oavsett vilket så tycker jag synd om Annika som får hantera detta, sitt privatliv, i offentligheten, för givetvis är detta ett ämne som både berör och lockar till sig nyfikna – mig själv inkluderat. Kanske är detta något man får vara beredd att ta om man som hon har en blogg som handlar om just hennes privatliv?

  Svara

  Jag har jobbat med NB tidigare och jag kan intyga att han inte har all hästar hemma…

  Svara

   berätta mer!

   Svara

    Han var i en ansvarsposition. När tidrapporten skulle skrivas frågade han personalen vilken tid de första kom in och vilken tid de sista gick så han kunde låtsas som att han varit där hela dagen och få betalt för så mycket timmar som möjligt. Istället för att styra personalen var han ute och shoppade och gjorde allt annat än att jobba. Om man ringde honom och frågade vart han var kunde han säga att han var och tog emot ett bud när man hörde tunnelbanan i bakgrunden. Han gjorde ett fruktansvärt dåligt jobb när han väl var på plats kan tilläggas. Mytoman och psykopat.

    Svara

  Heja Elin som vågar berätta och varna andra för detta SVIN!
  Hoppas Annika kastar ut honom som en påse bajsblöjor. Gör det, Annika! Sådana män blir nämligen aldrig bättre. Inte tillräckligt bra, vi förtjänar alla bättre än det där.

  Svara

   +1

   Svara

  Det står KATASTROF skriver rakt över detta. Annika kommer för eller senare att få sitt hjärta totalt sönderslaget. Har aldrig haft en sån jobbig magkänsla och ömmande hjärta för en främling. Jag har svårt att förstå att hon är så blind, eller väljer att vara det. Samtidigt vet jag hur törstande jag själv är efter kärlek, kanske är jag lika naiv en dag…

  Svara

   Det är så sjukt enkelt att döma Annika i den här frågan, jag vet för jag gör det också, men ÄNDÅ så vet jag av egen erfarenhet (tyvärr) att en charmig killes ord väger som ett block bly jämfört med andra tjejers små lätta bomullsord… Det borde inte vara så, men är man fast så är man. Han har säkert gjort alla rätt i sitt charmande av Annika, och behandlat henne väl, och även nu när det ligger i soffan om kvällen och pratar om allt så känner hon säkert att HON står honom närmast. I den studen vill man inte offra det för allt i världen. Tiden kan bara utvisa om Elin har rätt, även om vi andra känner att vi redan förstår och vet det. Vi är inte i kärleksrelationen. Kärlek är så jävla starkt, och farligt. Man kan bara stötta tjejer i sin närhet för fler råkar ut för detta dagligen, och få ens vänner att inse att de inte blir ensamma om de dumpar en kille som känns skum eller falsk… Men Annika måste gå sin väg, hur smärtsamt det än må vara att se på. PS. Fuck life vad hemskt allt ska va ändå.

   Svara

  Hur vet ni att han va tsm med Lovisa de geer? Känns som två skilda världar med tanke på stt hon är vän med kungabarnen..?

  Svara

  Tror de väntar barn ihop….

  Svara

   tror också det. hon skrev ju något härom veckan som var så stort osv.

   Svara

  Verkligheten i P3 (pod) avsnitt ”Bedragen” från 2017, är inte det Annika?

  Svara

  Det gamla ordspråket ”kärleken är blind” passar väl ganska bra in på Annikas situation just nu. Det GÅR inte att nå fram till blint förälskade människor utan de får lära sig den hårda vägen. Hon är inte den första och inte heller den sista som råkar ut för det. Tyvärr.

  Svara

  Så att hon älskar honom och litar på honom betyder att han inte skulle ljuga eller bedra? Som att alla andra bedragna och svikna kvinnor i världshistorien, mig själv inkluderad, inte älskat och litat på? Tyvärr ingen garanti. Klandrar henne absolut inte för jag vet precis hur det där är, men tycker väldigt synd om henne.

  Svara

  Nytt inlägg av Annika som avslutas med

  ”För er som känner er manade att kommentera Niklas så kommer det finnas en möjlighet till det inom en snar framtid här på min blogg – så spar på krutet nu…”

  Det här är så märkligt..

  Svara

   Ja, vad menas??

   Svara

   Tolkar det som om Niklas kommer att ha frågestund på Annikas blogg kanske?
   *hoppas-mot-min-vilja*

   Svara

    Oj, kan bli riktigt pinsamt

    Svara

   Jag tror Cissi Wallin kände sig manad.

   Svara

    Ja, tänkte samma om hennes senaste inlägg.

    Svara

    Extra intressant i det sammanhanget (Cissi) e att Annika gillade hennes inlägg..!

    Svara

     och Elin B har kommenterat samma inlägg…

     Svara

      Och eftersom jag nog har för mkt tid kunde jag notera att Annika nu tagit bort sin lajk… 🙄

      Svara

  Nu blev det fel i inlägget, det du refererar till som det raderade inlägget finns kvar (Elins text klistrades in som kommentar här: http://blogg.mama.nu/annikaleone/2018/05/08/vaga-dejta-hur-laskigt-det-an-ar/).
  Annika skrev ett inlägg igår som sedan raderades pga kommentarerna och det är det hon refererar till i texten du lagt in här.

  Svara

   Mjepp! Hur många raderade inlägg finns det? Trodde detta låg på bloggen nu men det är alltså detta som skrevs igår. Ursäkta förvirringen, men inlägget med kommentaren ligger som du länkade till finns iaf kvar 🙈
   Over and out 👋🏻

   Svara

  Självklart är det omöjligt för alla oss som inte har någon insyn att veta vad som är sant eller inte.. Men min spontana tanke är att om det är sant så är det verkligen inte första gången en man beter sig precis så här. Det som Elin beskriver påminner väldigt mycket om kvinnan som blev sol- och vårad av Macchiarini till exempel, och om Anders och alla hans Tinder-dejter som det stod om i DN häromdan. Jag har också tjejer i bekantskapskretsen som har råkat ut för liknande saker, om än i lite mindre skala. Tyvärr är det väl som många andra har kommenterat, att människor med narcissistiska och/ eller psykopatiska drag kan vara enormt charmiga och trevliga och få andra att känna sig utvalda och uppvaktade. Eftersom de inte har något samvete har de liksom inga problem med att förställa sig och bli precis den folk vill att de ska vara. Hur som helst, otroligt trist historia för alla inblandade.

  Svara

  Jag blev misstänksam rätt fort gällande killen, inte att han skulle visa sig vara psykopat el mytoman men att gå så fort fram i ett nytt förhållande..? Plus 40 med barn och friar inom två veckor typ. Nja kändes inte vidare seriöst utan ganska barnsligt. Och sånt brukar ta slut ganska fort tyvärr.

  Svara

   Mm, men Annika (som enligt egen subjektiv bedömning inte är naiv) ser honom som ett ess…den bästa osv. Usch, så jobbigt att ha skrivit sånt om/när det visar sig att samlade magkänslor i omvärlden stämmer.

   Svara

  Om man googlar NB:s namn hittar man tyvärr inget misstänkt eftersom folk fortfarande refererar till honom som NB eller bara med förnamn. Synd tycker jag, önskar att hans nästa tjej kunde läsa om honom framöver. Hela historien känns ledsam. Har också varit ensam och kärlekstörstande och blivit lurad upp till läktaren s.a.s. Man vill så gärna tro på alla fina ord.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.