Den Läckbergiska cake-gaten fortsätter

Här har ni tårtorna och kommentaren som förvandlade en glöd till ett inferno genom en moralkakisk molotovcocktail kastad av Moa pga att Camilla Läckberg och Simon Skölds dotter Polly fick en biltårta på sitt två årskalas medan bonusdottern/dottern Meja fick en tårta på morgonen som Simon bakat.
Detta innebär tydligen att Camilla och Simon favoriserar sin yngsta dotter och att det bara är en tidsfråga innan Meja omhändertas av sociala myndigheter på grund av grov vanvård på tårtfronten.

Man kan väl säga som så att Moa ungefär fick lika mycket medhåll bland kommentarerna som jag brukar få när jag skriver om rumstempererad Cola Zero.
Men skam den som ger sig.
Moa fortsatte enträget hävda sin åsikt med hjälp av allt från länkar till sin yrkesroll som ekonom och när den ena diskussionen sakta slutligen dog ut så kastade hon sig in med full kraft när jag tog upp ämnet i det här inlägget.
Här är en del av kommentarerna från gårdagens inlägg:

Moa!
Jag tror inte det finns en enda kommentar som håller med dig så jag måste ändå så smått applådera dig. De flesta av oss hade givit upp för länge sedan men du har bitit dig fast och för det förtjänar du det här diplomet.
Kämpa, Moa!! Kämpa!

Jag tycker att vi anmäler Simon till ”Hela Kändis-Sverige bakar”!
Skicka in den klafsiga gröna tårtan som audition med ett meddelande om att bara höra av sig omnär Simon ska infinna sig på Siggesta Gård här ute på Värmdö där programmet spelas in.
Jag kan ta på mig rollen som ”Head of plåtar” och säkerställa att allt finns på plats när Simon gör entré.

Klonk.

203 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  hahaha! skönaste inlägget xD

  Svara

  Asså det här kan vara det absurdaste jag varit med om. Börjar tvivla på att ”Moa” finns på riktigt. Tror hon är ett konstprojekt á la det Joaquin Phoenix gjorde 😂. Seriöst. Människan KAN inte vara på riktigt. Då blir man ju mörkrädd…😂😂😂😂🙈

  Svara

   Pollys tårta var från kalaset och den Moa förfasas över var från morgonen. Fick Polly inte tårta på morgonen?!?!?!?!?! Vad ända in i glödheta helvete?!?!? 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
   CAMILLA! Nu ringer jag socialen, polisen och hela jävla insatsstyrkan! Polly och Meja ska hämtas till vilket pris som helst!

   Svara

   Det jag fann mest intressant var att ”firandet” på morgonen som visades upp på Instagram, så var fokus på att filma Polly och inte den som de facto borde stå i centrum – födelsedagsbarnet

   Svara

    Annars tycker jag det absolut grövsta i hela den här historien är att Simon uppenbart glömt pricken över i…

    Svara

    Meja kanske inte ville bli filmad så där på morgonkvisten och det bör ju respekteras.

    Svara

   Mest absurda* 🙂

   Svara

   Asså helt sjukt..

   Men ni favoriserade ju de större barnen när ni åkte utomlands och tog inte med polly, då skulle ju hon fara illa.. hur ska de ha det?! Asså man blir mörkrädd av alla troll därute..

   Svara

  Haha! Herregud!

  Svara

  Tror hon fick en ful tårta när hon var barn och det har satt spår

  Svara

   Jag är inne på samma spår; jag tror att Moa är tårttraumatiserad från barndomen.

   /L

   Svara

  Tror den 14 åriga dottern blivit mer traumatiserad om hon fått en blixten mc queen tårta, barbie-tårta eller varför inte en… BABBLARNA-TÅRTA på sin 14-årsdag 😁

  Svara

   Jag föredrar en ful hemmagjord tårta framför en köpt tårta alla dar i veckan!

   Svara

  Jag är en absolut påhejare och ivrare för ett korrekt och precist språkbruk och måste ju ändå säga att Moas uttryckssätt i hela tårtgate var ca 70% av behållningen, och jag har lärt mig nya ord på köpet – något jag uppskattar stort: ’tårtintervall’ är alltså ett nyckelord här, man måste välja och specificera ett tårtintervall och hålla sig innanför det.
  Men, något säger mig ändå att Moas beslut att:
  ’Jag skriver akademiskt eftersom det underlättar konkretisering av ett resonemang.’
  kanske inte underlättade hennes initiala intentioner att framföra och få genomslag för sin grundläggande analys inom patisserirelaterade parentala relationskvalitativa förehavanden – om än också tillämpbara i samspelsbaserade sammanhang av avvikande art…

  Svara

   😂

   Svara

   Jag har definitivt fått för lite kaffe för slutklämmen på den där kommentaren.

   Svara

   Ordet “tårtintervall” användes för att konkretisera det faktum att det i de flesta familjer finns en standardkvalitet som passar just den familjen.

   Om inget anmärkningsvärt inträffar håller sig det man serverar inom kvalitetsintervallet.

   Svara

   “…”, jag ser fram emot fler av dina verbalt utsökta resonemang i andra trådar.

   Svara

  Jag kan säga att jag hade blivit uppriktigt ledsen om jag fick en sån tårta som den äldre dottern fått. Ser ut som att någon slängt ihop den på 5 minuter och jag känner inte att man kan skylla på att Simon skulle vara dålig på att baka. Är flickan inte värd en finare tårta på sin dag?

  Svara

   Bonuspappan till fjortonåringen tar sig tid och energi för att (antar jag) gör sitt allra bästa för att baka en tårta. Hade min pappa gjort det hade jag älskat den tårtan mer än alla köpetårtor som går att uppbringa! Min pappa doesn’t do baka tårta. Uppenbarligen inte Simon heller. Om inte det är kärlek så vet jag inte vad som är!

   Svara

    Simon åkte runt till fem olika konditorier i jakt på en prinsesstårta men hittade ingen så därför bakade han själv, enligt eget inlägg på Instagram, trots att han är sämst på att baka. Om inte det är hängivenhet och kärlek så vettefan! 💕

    Svara

     Börjar på riktigt grina nu, fan vad fin han är!

     Svara

      Vars hittar man killar som Simon??

      Svara

     Men vilka jävla bageri har inte prinsesstårta? I call Bull Shit

     Svara

      Inget bageri har obegränsat med tårtor färdiga. Om man vill vara garanterad en specifik tårta till ett specifikt tillfälle så får man ju beställa en.

      Svara

      Alla de han var hos svarade att det enbart var förbeställning som gällde

      Svara

       Ett tips till nästa firande. De säljs i större matbutiker oxå.

       Svara

       Aaaw. Hoppas inte Simon blir för traumatiserad av intresset för hans tårta utan vågar sig på att baka igen 🙂 Du får gärna lägga ut bild så vi kan följa hans bagarutveckling över tid!

       Svara

      Tårtor är väl beställningsvaror. Man vill väl inte ha en hel prinsesstårta som står och härsknar i väntan på spontanshoppare?

      Men de kunde köpt en sån fryst från Frödinge på ICA! Då jävlar hade Moa fått något att gå loss på.

      Svara

     Haha åkte runt 5 bageri alltså det är skitsnack ! Dom är nära vänner med ROY FARES , dom kunde inte be han baka en? Han har ju för fan café! Han ville bara visa på sociala medier att kolla hur bra bonus pappa han är! Allt för sociala medier!

     Svara

      Men tror du de har Roy Fares på speed dial eller? Som om Roy Fares skulle släppa allt för att baka en tårta lite snabbt till Camillas dotter. Skulle inte tro det! Tänk steget längre innan du skriver tack!

      Svara

       Herregud ! Läs ordentligt nästa gång!! Jag skrev att han har ETT CAFÉ!! Och man ställer upp för sina vänner!! Menade inte att Roy personligen skulle baka tårtan 🙄🙄🙄🙄

       Svara

      Jag har förstått det som att de är vänner med Roy Fares, inte att han är deras butler som de ringer in tjänster av på beställning? Men vem vet!

      Svara

   Det är givetvis förälderns ansvar att se till att barnen behandlas likvärdigt. Om den specifika tårtan köps i butik, på konditori eller bakas av någon annan är inte relevant.

   Svara

   Men kan det inte vara så enkelt att en 2-åring uppskattar visuella grejer, och en tonåring uppskattar att bonuspappan ställt sig och bakat? Jag hade älskat att få världens fulaste hembakade tårta framför alla konditoriskapelser i världen ❤

   Svara

   Jag fick ingen tårta alls på min födelsedag. men ändå hade jag världens finaste födelsedag med masa kärlek. Hur går detta ihop? Jo, en födelsedags är en helhetsupplevelse (och med fördel urformas den efter födelsedagsbarnets preferenser).

   Svara

  Haha gillar att den vänstra tårtan faktiskt var till en tjej, fick vibbarna av en typisk ”killtårta”. Så plus för det, resten är ju bara trams.

  Svara

   ’Killtårta’ med smak av snopp?

   Svara

  O. T men kan inte släppa inlägget om Lasse K. För många år sedan kom min dåvarande pojkvän hem full och jag halvsov. Han trodde jag sov och började till min förvåning hålla på med mig. Jag vart så chockad men fortsatte låtsas sova för att se hur långt han skulle gå. När han försökte ta mig där bak ”vaknade” jag och frågade vad han gjorde men han bara mumlade ngt och sen somnade han. Jag tänkte mkt på detta efter att det han gjorde sannolikt klassades som våldtäkt men att jag konstigt nog mådde bra efter det. Tills nu! Trots att det är flera år sedan har jag tänkt massor på det och jag skäms så otroligt mycket över att jag inte hade mer självrespekt som inte lämnade honom. Jag vet att detta verkligen inte är samma sak som med Lasse men min historia och mitt beteende var inte rationellt och jag stannade flera år med min dåvarande pojkvän. Man vet aldrig hur man reagerar förrän något sker.

  Svara

   Fast då får du stå för att du stannade kvar. Du tyckte det var okej och det får man faktiskt tycka, finns inget rätt eller fel där. Tycker det är märkligt att folk nästan lär sig att skämmas och må dåligt av en sån grej när de faktiskt var helt okej med det från början. Snacka om att böja sig för vad som är rätt att tycka och känna för stunden.

   Svara

    Ja alltså vi är väl alla olika känsliga, min man kan göra sådär ibland börja ta på mig på morgonen innan man ens vaknat osv och det är helt ok med mig, oftast blir jag kåt och de slutar med sex. Ibland blir jag bara irriterad o ber han sluta o vänder mig om o somnar om. Ingen big deal. Men enligt vissa så skulle dom väl anse att min man våldtar mig eftersom han inte frågar innan och eftersom jag sover. Själv gillar jag det! För det mesta. 😊

    Svara

     Ja jag tänker att det ingår att man är ihop att man har fri tillgång till sex. Det skulle kännas jättemärkligt för mig om min man inte började ta (på) mig när han kände för det, och jag på han. Sen säger jag såklart nej i sällsynta fall men utgångsläget för oss i alla fall är grönt ljus.

     Svara

      Oj. Jag tycker inte det ingår i att vara ihop att ha fri tillgång till sex. Alla har sina egna bestämmelser, men ser inte det som en självklarhet att man får ta hur man vill och när man vill på sin partner bara för att man är ihop.

      Svara

       plus 1 på maria matros. min kropp är min oavsett om jag har en relation med någon och jag ägs inte av nån annan bara för att vi är tillsammans. i mina öron låter det som min kontrollerande expojkvän och jag mår illa bara av tanken

       hua

       Svara

       Vadå ”Oj.”? Är det en sådan chock att andra tycker annat?
       Kom ut ur den vadderade filterbubblan people.

       Svara

        Whut?

        Svara

      Man kan ha en sån överenomsekommelse mellan två personer, visst, med att det på någon typ av gerenellt plan ingår att ”man i ett förhållande har fri tillgång till sex är en föreställning man bör göra sig av med innan man t ex går in i ett nytt förhållande.

      har du sex mot någon mot dennes vilja eller när den t ex är däckad kommer det räknas som våldtäkt helt oavsett om ni så är gifta, och tack och lov för det.

      Svara

       Tror du missuppfattade min kommentar, jag skrev ingenting om att det skulle gälla generellt. Din kommentar motsäger inte min på någon punkt.

       Svara

        Inte så superkonstigt att vi tolkade ”Ja jag tänker att det ingår att MAN är ihop att MAN har fri tillgång till sex.” som att gälla generellt.

        Svara

      Men va??? Fri tillgång till sex

      Svara

    Fast det känns lite hårt att uttrycka sig så. Det kan ju även vara att man blir chockad över att någon man älskar tänkte utsätta en för ett övergrepp? Och efteråt intalar sig att nej, det var kanske inte så farligt. Sorg, skam och ångest behöver inte komma direkt i samband med händelsen utan kan dyka upp långt efteråt. Julia, jag är ledsen att ditt ex var ett as men bra att du blivit av med honom 💕

    Svara

    Varför ska hon ”stå för” att hon stannade kvar, Det visste inte han när han började hålla på med henne, så det kan ju knappast vara avgörande.

    Snarare han som kunde stått för vad han höll på med när hon frågade.

    (Och lär ers barn att man inte rätt att ha sex med någon som sover eller är däckad, isf inte utan att fått OK på det innan, måttligt kul om man gjort något som ens partner uppfattar som övergrepp och mår dåligt av!

    Svara

  Jag skulle vilja åka på studiebesök hos Moa, var vet jag inte. Men uppenbarligen finns det ett ställe i Sverige där man arbetar med att undersöka kopplingen mellan tårtor och barn/föräldrapsykologi. Ytterst spännande. Tänk om man får äta tårtorna man analyserar 😱

  Läckbergs förutsätter jag ska med!

  Svara

   Och ur ett nationalekonomiskt perspektiv, glöm inte det!
   Vad jag förstått är Moa ekonom och inte varken psykolog, terapeut eller konditor…

   Svara

    Pollys tårta har ju definitivt bidragit mer till landets BNP än mejas tårta. Det kanske är det Mia är upprörd över. Att meja skulle känna sig kränkt för att lillasystern är med och bidrar till landets välstånd och inte hon!

    Svara

     Meja inte Mia såklart

     Svara

      Moa inte Mia..?

      Svara

       Ja såklart 🙈

       Svara

   Sanningsströssel:
   Som jag berättat tidigare är jag nationalekonom, och jobbar inom “health economics”, ofta i samarbete med barnpsykologer.

   Vikten av att behandla syskon likvärdigt är inte begränsat till kategorin tårtor, utan kan med framgång tillämpas på alla kategorier.

   För att lära dig mer om detta behöver du inte besöka min arbetsplats, utan kan turligt nog bedriva egenstudier. Här kommer några artiklar att förkovra dig i:

   http://www.psychologytoday.com/us/blog/the-narcissus-in-all-us/200901/when-parents-play-favorites%3famp

   http://www.psychologytoday.com/us/blog/surviving-your-childs-adolescence/201103/adolescence-and-parental-favoritism%3famp

   Svara

  Det är respektfullt av en förälder att visa att alla barn är lika viktiga genom att behandla dem likvärdigt.

  Det innebär inte per automatik en Blixten Mcqueen tårta till en 14-åring, däremot en tårta av samma kvalitet.

  Att raljera över vanvård och sociala myndigheter är respektlöst mot de barn som utsätts för denna typ av beteende.

  Svara

   Vet du vilken typ av tårta Meja fick om det nu var så att hon ville ha en att äta med sina vänner efter de gått på bio? Pollys tårta var från kalaset och den du förfasas över var från morgonen. Fick Polly inte tårta på morgonen?!?!?!?!?! Vad ända in i glödheta helvete?!?!? 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

   Svara

   MEN SÅ LÄNGE TÅRTJÄVELN VAR GOD ÄR DET VÄL INGEN BIG DEAL.
   Du är ju knäpp på riktigt.

   Svara

   Vanvård!? Vi pratar om två barn som båda fått tårta på sin födelsedag, inte om barn som sover i nerpissade sängar och vaknar hungriga för att föräldrarna varit för fulla för att laga middag och somnat på soffan…. dessutom tänker jag spontant att blixten tårtan serveras under någon form av kalas och den andra tårtan typ med familjen. Oavsett, fint att Simon lagt tid och engagemang för att baka en tårta! Långt ifrån alla barn har det så Bra!

   Svara

   Jag tycker vi väntar tills Polly fyller 14 år och om hon får en jättesnygg specialtårta då också, DÅ kan vi börja snacka orättvisa ☝🏻😅

   Svara

   För övrigt verkar Simon dekorera tårtor som min man slår in paket, med känsla men blir inte snyggare än sådär 😂❤️

   Svara

   Moa, jag tror att du vill och menar väl men det här är absurt. Om båda barnen är nöjda och glada, och vi inte fått indikationer om att det är på ett annat sätt, då kan vi nog lägga detta till handlingarna. Sedan uppskattar jag på riktigt att du säger ifrån när andra raljerar över socialtjänst och omhändertaganden, jag jobbar med just det och det hjälper inte när folk slänger ur sig sådana uttalande. Det liksom bidrar till bilden av en socialtjänst som lite godtyckligt plockar barn från deras familjer. (Som om vi skulle ha ork och energi över till onödiga omhändertaganden.) Och som någon som jobbar med barn som far illa så måste jag säga att jag inte blir orolig för de här syskonen, baserat på den information vi har. Det finns många barn i landet att oroa sig för, hjälpa och skydda, men det är oftast inte dem som mammamaffior eller andra uppmärksammar.

   Svara

    “Nyanser”, det finns självklart barn som drabbas av våld och sexuella övergrepp vilket är fruktansvärt.

    Jag har inte föreslagit att socialtjänsten skulle vara relevant I den här typen av beteende. Jag visade ett exempel på hur det kan se ut och förklarade sedan att det är viktigt att behandla sina barn likvärdigt. Artiklarna jag länkat till förklarar konsekvenserna av att favorisera ett barn.

    Svara

   Fast Moa. Jag tror att alla här inne håller med dig om att det är viktigt av en förälder att visa att alla barn är lika viktiga genom att behandla dem likvärdigt. Det är fint att du tar upp det. Men.

   Det finns två saker ingen håller med dig om. För det första din subjektiva bedömning av att Simons tårta inte håller samma kvalitet som konditoritårtan. Okej, vi har förstått att du tycker den är ful (?), det är ju helt okej att ha den åsikten. Men det är fortfarande din subjektiva åsikt.

   För det andra, även om det fanns ett objektivt tårttestarinstitut med absolut auktoritet att avgöra kvaliteten på födelsedagstårtor och det här institutet gick ut med en bedömning av tårtorna med resultatet att Simons tårta håller låg kvalitet så håller fortfarande ingen med dig om att man på den grunden kan dra slutsatsen att Läckbergs inte behandlar sina barn likvärdigt.

   Att du genom hänvisningar till artiklar om nationalekonomi och psykologi insinuerar att så skulle vara fallet är faktiskt inte så snällt men inte heller- om man nu vill ta din debatt på allvar- etiskt.

   Kram på dig.

   Svara

    Jag fortsätter på ovanstående spår. Moa, du verkar vara jätteengagerad i ämnet men förefaller en smula naiv. Det är en av anledningarna till att du får så mycket mothugg, det går liksom inte att låta bli att retas med dig. Men om vi tar dig på allvar så skulle jag vilja att du funderar på viken vetenskaplig trovärdighet och giltighet ditt påstående har. Att barn kan ta skada om de konstant behandlas mycket orättvist i förhållande till övriga i familjen håller nog de flesta med dig om men att du drar slutsatser utifrån ett par Instagram-inlägg är helt absurt.

    Hur gör man en studie om man vill forska i sambandet mellan tårtor och framtida trauman eller personlighetsstörning? Ja, nu övergår jag till att driva med dig, Moa. 😉 Vilka tårtparametrar är relevanta? Köpt vs hemgjord, god vs inte god (subjektivt), fin vs ful (subjektivt), serverad i kartong vs på silverfat)? Hm, ett naturvetenskapligt angreppssätt funkar knappast, för mycket som är subjektivt.

    Hur hittar man sambandet mellan barnens upplevelse av tårtan (orättvisan) och psykisk ohälsa, trauma eller personlighetsstörning senare i livet? Om du lyckas få lös pengar till ett forskningsprojekt i området så hakar jag gärna på. :-)Jag kan göra etnometodologiska observationer av barnen när de får sin tårta och 10-20 år senare genomföra fokusgruppsintervjuer där de får berätta om den upplevda orättvisan och dess konsekvenser gällande deras mentala hälsa. Du behöver inte oroa dig, jag har kvalifikationerna som krävs. 😉

    Svara

    1. Det är min uppfattning att det för de flesta bör stå klart att tårta 1 är av avsevärt högre kvalitet än tårta 2.

    2. Jag ser ett fall av “olikabehandling” och länkar till artiklar som beskriver hur favoritism påverkar barn. Har du läst artiklarna? De behandlar psykologin och relaterar överhuvudtaget inte till nationalekonomi.

    Svara

     Åter till punkt 1. Roy Fares undrade om det var Polly som bakat tårtan.

     Svara

      Det är ju jätteviktigt att INTE lära sina barn humor, utan att all kärlek är baserad på utseende, form, utförande och monetärt värde…

      Svara

     Så om man ger en 1-åring en present från Toys r us för 1000kr och en 14-åring en väska från typ Michael Kors eller liknande så älskar man sitt äldre barn mer menar du? Kompenserar man det genom att beställa väskan på nätet medan man köper bebisens present i butik? Om en 18-åring får ett körkort i present, måste man då köpa syskonet en ny barnvagn för samma summa?

     Svara

      Jag har inte diskuterat föräldrarnas kärlek till barnen överhuvudtaget, det lämnar jag gärna utanför detta seminarium.

      Rent intuitivt vore det logiskt att ge sina barn ungefär likvärdiga presenter, oavsett ålder.

      Det finns dock en konstruktiv logik i att ge äldre syskon dyrare presenter, då de har större förmåga att uppskatta dem. Huruvida detta är att rekommendera ur ett rättviseperspektiv lämnar jag till barnpsykologer att svara på.

      Svara

       Oj, håller vi ett seminarium? 🙂

       Svara

       Seminarium!!!???😂😂 Nä det måste vara ett skämt…

       Svara

     Jag är fortfarande nyfiken på hur du ser på giltighet och trovärdighet gällande dina slutsatser.

     Svara

      Mina slutsatser är att det ena barnet har fått en födelsedagstårta av avsevärt högre kvalitet än det andra barnet.

      Motargumenten är generellt i en av följande tre kategorier.

      1. Slumpmässig person proklamerar att denne föredrar hembakat, oavsett kvalitet.

      Mitt svar: Det finns ingen anledning för mig att misstro dig, men din anekdotiska bevisföring tillför ingen relevans i denna diskussion.

      2. Person anser att det inte är någon kvalitetsskillnad mellan tårtorna.

      Mitt svar: Min uppfattning är att kvalitetsskillnaden är så avsevärd att den bör uppfattas utan svårighet. Framhärdas detta argument föreslår jag en recension av arbitrary kvalificerad mästerbagare.

      3. Den proklamerade hemmabagaren av mästerverket har så bristande bakkunskaper/hade så lite tid/är så gullig/hade så rätt inställning etc. att det väger upp det bristande resultatet.

      Mitt svar: Det är slutresultatet som presenteras för barnet. Det är givetvis barnets förälder som är ansvarig för den presumtiva likabehandlingen av barnen, oavsett hur, och med hjälp av vilka personer, denne går tillväga för att nå dit.

      Svara

       3. Slutresultatet presenteras. Men alla över 10 år kan nog också ”se” slitet och kärleken som leder fram till ett slutresultat. Tror du inte?

       Svara

   Äsch, Moa driver ju bara med oss. Ingen vettig människa skulle driva resonemanget så här långt.

   Svara

  Här ska vi fira dottern som fyller 5 med konditoritårta med motiv och stort kalas, några dagar efter fyller lillebror 1 och för han har vi inte tänkt o ha kalas. Kanske på sin höjd att vi bjuder in familjen på fika om dom gärna vill komma förbi o ge han några presenter.. Själv har vi inte tänkt o köpa några presenter till han, istället har vi tänkt att spendera dagen så som vi tror han vill ha det, gå en lång promenad, hänga i parken, gunga massa, äta majskrokar och klämmisar.

  Svara

   Eeeh, majskrokar ligger absolut inte innanför det acceptabla tårtintervallet! Garanterat trauma, börja sätt in pengar på ungens terapikonto omedelbums!

   Svara

   Vänd på det och känn efter? Ni struntar i att fira dottern som fyller 5 och gör ett jättekalas för ettåringen? Känns sådär i magen va..?

   Svara

    Fast nu är det en liten 1-åring som undslipper ett gigantiskt kalas och istället blir firad av familj och släkt som hen känner väl och trygg med. Medan 5-åringen som kan tänka kring vad ett kalas är och kanske har förväntningar inför det, faktiskt får ett kalas med kompisar. Det är väl bra?

    Svara

    😂😂😂

    Svara

    Ettåringen har dock inte den blekaste aning om att han fyller år.

    Svara

    Det är för att det blir en annan sak när man vänder på det. Jag tänker inte heller ha några fancy kalas för ungar som bara äter på presentpappret, vi sparar de pengarna till framtida kalas, familjeutflykter eller sparpengar till barnet: saker som kommer uppskattas av någon.

    Det viktiga är inte hur det känns i min mage, det viktiga är hur det känns för barnet.

    Svara

  Twist plot, Pollys tårta var till födelsedagskalaset medans Meja ville ha en hemmagjord tårta när hon firade med familjen för att sedan köra på en egen tjejkväll/fest med kompisarna där tårta lyste med sin frånvaro pga att det anses barnsligt.

  Svara

  Ot men är så trött på att bella hela tiden ska jämföra sig med en man oavsett vad det gäller. Gör som du vill det gör du ju ändå!

  Svara

  Hur har Moa missat det ännu mer orättvisa i att den ena tårtan till synes serveras på silverfat och den andra direkt ur kartongen?

  Hur som helst ska barnen vara glada över att de över huvud taget fick någon tårta. Jag hörde att Blondinbella bara fick en näve grus när hon fyllde tio år, men det var också starten för hennes världsvida imperium. Hon gick över till grannen med grusnäven och erbjöd sig att grusa den mycket isiga uppfarten för 20 kronor och därefter var snöbollen i rullning. Det är för övrigt just denna brist på tårta som gör att hon numera så ofta refererar till ”tårtbitar” när livets delar förs på tal.

  Okej, jag hörde inte alls det. Men det betyder ju inte att det inte är sant…

  Svara

   OMG 😂😂😂 ”en näve grus”

   Svara

   Kanske är sant ändå man vet aldrig. Det kanske kommer en blondinbella bok om det med titeln” när gruset blev min gång”.

   Svara

   Det här var det bästa jag läst på länge 😂

   Svara

  Vad otrevligt att hänga ut Moa såhär.

  Svara

   Om man är korkad i sociala medier eller offentligt så får man stå sitt kast

   Svara

    Och ALDRIG ska man bli förlåten.

    Svara

     Oh hell no 😀

     Svara

   Ja, denna okända, avidentifierade person som egentligen kanske heter Kalle Boll och är en hund måste känna sig galet uthängd. Eller har du identifierat denna rättvisepatots tårtförsvarare och ser hur hen knappt vågar gå ut längre eftersom hen blir igenkänd överallt?
   Eller så kanske du ska googla uthängning. Man kan inte hänga ut en avidentiferad person som ingen vet vem det är.
   Herregud…

   Svara

    Men herregud tillbaka. Menade mer att man i kommentarsfältet bör känna sig bekväm att vädra sina tankar och åsikter utan att skribenten hetsar övriga läsare att det man skriver är fel/konstigt/knasigt osv. Jag håller inte med Moa, men ogillar när någon med stort inflytande, i detta fall du, ”hänger ut” en person – som troligtvis inte kommer att känna sig bekväm att kommentera igen. Som Samir skriver: Sprid bara kärlek! 🙂

    Svara

     Sprid bara kärlek? 😂
     Har du skickat samma uppmaning till andra ”elakingar” som skatteverket och tullmyndigheten?

     Svara

     Håller med, det här ger ju en alla-mot-en-situation, ivrigt påhejade av både CamCam och Läckberg här och på Instagram. Det känns inte helt ok. Vad är syftet?

     Svara

     Tack igen xox, men jag tror att de obalanserade svaren på mina kommentarer säger mest om avsändaren själv.

     Jag kommer att fortsätta kommentera.

     Det som förvånat mig är den entusiasm i vilken människor engagerar sig i den här frågan. Mina förväntningar var 3-4 kommentarer om hur stor skillnaden var, definitivt inte detta ramaskri. Det får mig att tro att kommentaren träffat ett antal känsliga nerver.

     A side note: En för mig betydligt mer förvånande diskussion igår var den om huruvida solskyddsfaktor är klokt eller av ondo.

     Svara

      Jag tror mer att påståendet var så absurt att det blev roligt.

      Har inte tillräckligt med barn för att kunna särbehandla dem, och tycker ändå det är roligt, så tror inte det beror på att det var en öm tå…

      Svara

       Titta på tårtorna igen, och “gissa” vilka som skulle tänkas vara recipienter för dessa tårtor.

       Svara

      Jag är mamma, visserligen bara till ett barn men jag är också mormor till två underbara flickor. Själv är jag också storasyster och så hade jag en förståndig mamma. Nu är det visserligen många år sedan jag själv var barn men jag minns att vi syskon fick välja vilken slags tårta vi skulle ha på våra födelsedagar. Skillnaden var stor på både smak och utseende på dessa tårtorna som serverades men vi barn var glada för det var den tårta vi själva hade önskat. Min mamma lärde oss också att ”vi aldrig skulle förvänta oss millimeterrättvisa där ute i världen” vilket alla mina syskon sedermera fick erfara på mer eller mindre olika sätt.
      Mina barnbarn är väldigt olika till sina personligheter. Den ena nöjd och glad åt det lilla medan det andra barnet har större krav. När det gäller tårtor så gör jag som min mamma gjorde; de bestämmer. Vill den ena ha en vanlig hemmagjord gräddtårta och den andra en konditoritårta så blir det så. Hittills har det fungerat helt förträffligt:)

      Svara

   Håller med

   Svara

   Tack för din omtanke “xox”, men jag är glad att det uppmärksammas.

   De som är vidare intresserade kan då gå in och läsa gårdagens diskussion där jag förklarar varför jag tycker det är viktigt att behandla sina barn likvärdigt.

   Svara

   Otrevligt? Det är ju Moa’s 15 minuter i rampljuset ju! Man kommenterar ju inte bullshit om man inte vill synas eller hur 😉

   Svara

  Vad hände med ”det är tanken som räknas”?
  Tycker det var fint att Simon bakade tårta, trots att det uppenbarligen är utanför hans comfort zone. Det hade min pappa aldrig gjort, han är mer typen som tar för givet att min mamma ska fixa presenter och kalas från dem båda. Nog ganska vanligt.
  Hoppas båda barnen hade fina födelsedagar!

  Svara

   Dessutom en marsipantårta vilket verkligen inte är att förringa. Att få ett slätt lock är svårt. Tror inte att Moa hade reagerat om det hade varit en ”vanlig” gräddtårta vilket de första hemmabagare ger sig på eftersom det inte kräver ett marsipanlock (och därför är lättare att få estetiskt tilltalande)

   Svara

    *flesta, inte första.

    Svara

    Fast nej. Man är inte ”hemmabagare” av att köpa halvfabrikat till skit och slänga ihop och säga att man ”bakat” en tårta.

    Svara

   Precis! Och att kärlek inte har en exakt och perfekt form, samt att det är lov att ha humor…
   Men visst, lär ni era barn att det är hur en present ser ut och hur mycket den kostar som spelar roll – det är ju en jättebra grund för ett fortsatt lyckligt liv…
   Själv lär jag mina att inte ta allt gravallvarligt, att det är lov att misslyckas och försöka sig på också sånt man inte behärskar till fullo – samt att uppskatta alla livets små glädjer och andras omtanke.

   Svara

  Vår 4-åring fick en fryst prinsesstårta vid den senaste födelsedagen. Han var dock inte så förtjust i den och det var torftigt firande överlag. Vi hade en nyfödd bebis hemma och jag var riktigt sjuk efter förlossningen (akut snitt och fick en svår infektion efter det). Sambon hade ingen ork till att baka ihop en finare tårta när han hade fullt upp med att ta hand om en nyfödd, en 4 åring och även mig då jag var totalt sängliggande och feberyrade…

  Nåja. Alla var hela och rena (kanske inte jag iofs, dusch var inte så hög prio 😂), tak över huvudet och mat på bordet.

  Det är en tårta. En TÅRTA!!!! Herregud! Var glad att det inte var en burk surströmming med ett ljus i mitten!

  (No offense till er som gillar surströmming.)

  Svara

   Känner mig så kränkt 😉

   Svara

   Håller med! Jag brukar be min man om Frödinges frysta jordgubbstårta när jag fyller år, skulle kunna föräta mig på den. I år snyltade lite övriga släktingar in sig på middag för att fira mig så jag var tvungen att baka en vanlig jäkla tårtjäkel – mäkta besviken var jag.

   Svara

  Alltså….jovisst kan man tycka att detta är skitfånigt men jag kan förstå andemeningen; kvaliteten skiljer sig åt rejält. Sedan är motivet en annan fråga, en 14-åring vill säkerligen inte ha Disney-tårtor men …tja…en vanlig tårta? Som inte ser ut som någon hastat ihop den, alternativt tappat den i golvet?

  Svara

   Har det överhuvudtaget någon betydelse hur en tårta ser ut? Bara den är god.
   Just denna tårta var ju även gjord med kärlek, omsorg och god vilja.
   Önskar människor hade lite sunt förnuft och vett nuförtiden….

   Svara

   Det handlar fortfarande om ett uppstyrt kalas och om ett morgonfirande på sängen med familjen…

   Svara

  Varför hoppas du det? Varför önskar du att någon ska känns sig nedtryckt? Uppskattar du den känslan när den drabbar dig?

  Svara

  En annan hade varit överlycklig om man hade sluppit tårteländet! Förresten jag blir det varenda gång jag slipper eländet fortfarande!!!!! Och med det i bakhuvudet är Simons finare. För han gjorde själv.

  (Och blev jag traumatiserad över alla påtvingade tårtor beror det på alla påtvingade köpta blommor. När man hellre ville ha vilda eller iaf ha de som är plockade i en trädgård eller något.)

  Svara

  Programmet spelas dock in på taxinge slott i Södermanland 😊

  Svara

   Ja! Tyckte de sa det igår när jag kollade på första avsnittet..

   Svara

  Hon fick iallafall en tårta! Jag tycker att det var fint gjort av Simon att försöka baka den själv.
  När jag fyllde 14 eller om det var 15, minns inte riktigt, så glömde mina föräldrar av min födelsedag. En vecka senare kom mamma på att jag hade fyllt år, så jag fick en chokladtomte. Jag fyller år på våren….

  Svara

   <3

   Svara

  CamCam detta var bland bland det roligaste inlägg du gjort!! 😂😂😂

  Svara

  Tänk att en nationalekonom, lägger så mycket energi på en tårta 😂

  Svara

  Alltså såna där snygga och proffsiga tårtor som bara har fokus på utseende smakar ofta plast. Jag tar hundra gånger hellre en hemgjord ”slafsig” tårta när jag fyller år 👌

  Svara

  vill annars ha Bella-inlägg; hennes medverkan i Nyhetsmorgon?

  Svara

   Det verkar som om Cam cam slutat skriva om blondinbella om det inte handlar om ett av hennes ”avslöjanden”. Tråkigt tycker jag!

   Svara

    Med tanke på hur vansinnigt mycket kritik hon får om hon skriver om avslöjanden kring Bella (är då besatt av Bella) , och hur ÄNNU mycket mer kritik hon får om hon skriver om nåt ANNAT än avslöjanden (är riktigt riktigt riktigt besatt av Bella) , så kanske man tröttnar en stund. Det kommer nog mer. Hon behöver bara vila och dricka lite cola Zero innan hon orkar med Bella-kommentarfälten igen om hur sjuk hon är som skriver mycket om Bella, eller skriver överhuvudtaget om Bella en enda gång till.

    Tycker det är orimligt att inte skriva om Bella minst en gång i dagen. Varför skulle man inte 😂 Hur kan man inte vara särskilt besatt av Isabella Löwengrips förehavanden i en blogg om bloggare. Det är min fråga. Men det råder en oenighet bland läsarna minst sagt.

    Svara

  Min mamma gjorde alltid jättefina tårtor när jag fyllde år, problemet var bara att jag inte tyckte om tårta. Så när gästerna skar upp och åt av en vacker tårta serverades jag några skopor glass ur en big pack! 😂 helnöjd!

  Numera älskar jag tårta!!🎂

  Svara

   Ha ha ha, men jaaaaa.👌
   Mina nära och kära insisterande på att ha tårta på min födelsedag och gör det än idag för det ”ska man ha”, hör till.

   Jag gillar inte tårta. Ge mig fruktsallad eller någon mer fräsch dessert så blir jag glad men har ändå blivit ”påtvingad” en tårta varje år. (Tillskillnad från dig gillar jag inte tårta än idag.)

   Leave the tårta alone. Jag vill inte ha den. 😌😂

   Svara

    Jamen jag är helt enig med dig här Hmm. Ingen tårta till mig tack haha. Men det envisas med det ändå. Min mor lagade semletårta någon gång dock det var lite bättre men annars äter jag mest en liten bit av tårta i sympati av den som spenderat sin tid på den. Men nej nu mår jag nästan illa av tanken på att äta tårta, uuh! Fruktsallad eller som du sa en fräschare dessert all the way 👍😊

    Svara

  Jag tycker att det här inlägget med tillhörande kommentarer INTE ÄR OKEJ!

  Att skriva att Moa är ”dum i huvudet” eller ”helt sjuk i huvudet” och ”hoppas hon känner sig nertryckt!!” Ihop med kommentarer som försöker just trycka ner henne. Hade jag läst ett sånt här inlägg ihop med kommentarer om mig själv hade jag blivit jätteledsen. Jävla oansvarigt av dig camcam att driva det här vidare.

  Svara

   Håller med! Tårtgate har ju redan avhandlats, finns väl ingen annan anledning att driva det vidare än att platta till ”Moa”?

   Svara

    Med tanke på att det är Moa som driver den här diskussionen vidare och håller den vid liv så är jag beredd att säga emot.
    Men vore det inte jäkligt roligt om Moa visade sig vara The Real Hmm? Har inte sett henne på ett par dagar nämligen…

    Svara

     Men va? Tycker du hon argumenterar som jag eller. 😉😂😘

     Jag har ju dessutom undrar om hon inte har ett familjetruama som hon med familj borde ta itu med. 😉

     I övrigt håller jag med om att kommentaren som skriver att Moa borde känna sig nedtryckt borde raderas. Inte ok. 👎

     Svara

      Haha… Nä, bara att du varit MIA de senaste dagarna. Eller har jag missat dig?

      Svara

       Se nedan. 😊

       Svara

        Gotcha! =)

        Svara

      Tillägg.

      Jag skrev alltså om terapi redan under första inlägger med Moa och tårtan.

      Och jag har hela tiden varit här och läst men inte orkat kommentera. 😊

      Svara

       PS Trevligt att du märker när man är borta. 💕😊

       Svara

       Har du mött din överkvinna the real hmm? 😀

       Svara

        Finns många som är bättre ön jag på många saker, men vad tänker du specifikt på här? 😊🌸

        Svara

         Stavning, meningsbyggnad och korrekt ordbruk?

         Svara

         Kan vara det kakan menar men det tror jag inte.

         Jag kan tex stava men orkar inte här. 😉
         Eller ja ibland gör jag det men då vet du inte om det. 😎

         Jag använder inte ord fel men däremot så är inte jag och mobilen överens om vad det ska stå. 😁

         Svara

         Såklart! Alla här vet ju att när du skriver fel så är det egentligen rätt och när du har fel så har du inte det.

         Svara

         Ja visst. Precis det jag sade. Att jag aldrig stavar fel. Jag påstår också att jag ALDRIG har fel. Du har förstått precis rätt.

         Tröttmössa. 😴

         Svara

     Så du tycker att det är okej att fortsätta driva ett drev, där personer har uttryckt att en person är störd eller sjuk i huvudet för att…. personen driver diskussionen vidare?

     Wow, här trodde man du var vuxen but clearly not.

     Svara

      Fast du vet väll om att camcam aldrig kan ha fel?

      Svara

     Fast Moa kan både stava och använda svåra ord på ett korrekt sätt, det får man ändå ge henne.

     Svara

     Jag skulle inte påstå att jag driver diskussionen, däremot bemöter jag frågor och kommentarer om ämnet.

     Svara

      Ah. Ser nu varför CamCam såg likheter mellan dig och mig. 😊👍

      Svara

      Tycker det är asroligt hur Moa tror att hon faktiskt vet vad de här tårtorna symboliserar, hur barnen känner sig eller behandlas i Läckbergs familj, hur hon på något sätt tycker att hon inte utgett sig för att veta hur det funkar i den här familjen, vad kopplingen emellan tårtorna och vilket barn som eventuellt känner sig som det minst favoriserade är i den här familjen, hur besatt hon är av ämnet, hur saklig och proffsig hon tror att hon låter hela tiden och tror att det typ hjälper, att hon surrar om att hon är ekonom och har nån slags kontakt med barnpsykologer och tror på riktigt att det ger tyngd till hennes chansningar, tror att hon INTE driver den här diskussionen, till och med känner sig tvungen att besvara och diskutera huruvida hon driver diskussionen eller inte, hur hon tar sig själv (och tårta) på oproportionerligt stort allvar, och hur hon aldrig ger upp. När känner Moa någonsin att hon bemött klart? När känner Moa att hon framfört sin poäng för längesen och att det räcker för henne nu? Aldrig. Moa kommer aldrig ge upp. För Moa känner att Moa har rätt och då finns det ingen ände, liksom. Moa är övertygad om att hon ska kunna argumentera för hur dåligt barnet mår av tårtskandalen, och att det överhuvudtaget finns en tårtskandal, om hon bara ”svarar och bemöter” i 15 år till. Moa skulle aldrig lägga sig. Moa skulle aldrig ge sin åsikt 10 gånger och känna att hon gjort sin insats där. Moa är ekonom, såå. Vi ska lyssna på Moa. Moa. Sluta. Jag skäms och mår dåligt när jag läser det här. Tänk på mig. Du vill ju inte att andra ska må dåligt. Eller hur?

      Kan inte ens föreställa mig diskussionerna du sitter och driver (förlåt – startar och sedan svarar på allas invändningar till orimliga nivåer och aldrig blir klar med att framföra din poäng fast du redan gjort det för 47 kommentarer sedan) på internet i största allmänhet.

      Liksom, även om du haft en poäng, Moa, så är ditt sätt att uttrycka dig och diskutera helt orimligt och har antagit sjuka proportioner i förhållande till ämnet. Liksom vi förstår vad du menar. Verkligen. Du kommer bränna ut dig om du inte kan släppa det här.

      Svara

       Camilla, det finns retorik-kurser där du kan öva på att framföra din åsikt med färre antal ord.

       Svara

        Camilla, jag ska försöka finna dina frågor/påståenden I den kompakta textväggen och besvara dem.

        1. Jag har inte påstått att jag vet vad tårtorna symboliserar, hur barnen känner sig eller behandlas i Läckbergs familj. Jag har påtalat en uppenbar kvalitetsskillnad mellan två tårtor, och uppmärksammat nackdelarna med att favorisera ett barn.

        2. Jag driver inte diskussionen mer än att jag på ett lugnt och pedagogiskt sätt besvarar frågor och kommentarer. Det kommer jag att fortsätta med oavsett påhopp och kritik.

        3. Jag har aldrig påstått att något av barnen mår dåligt. Jag tycker att barnen som personer bör lämnas utanför diskussionen helt och hållet.

        4. Den personen i det här kommentarsfältet som verkar mest benägen att bränna ut sig är du.

        Ett tips, ta ett djupt andetag och skriv inte i affekt. Punkter, radbrytningar och styckeindelning är dina vänner.

        Svara

         Fast din punkt ett faller på sin egen orimlighet. Om du inte hade trott dig veta kvalitén på tårtan eller hur barnen uppfattar det så hade du inte haft en tes att driva.

         Eftersom dina synpunkter faller under kategorin subjektiva sanningar så kan du omöjligt kritesera dem objektivt. Och att din subjektiva uppfattning att en tårta är bättre än en annan utifrån Camillas barns perspektiv går inte att fastställa.

         (Jag personligen hade blivit mycket mer glad över den hembakta tårtan än den köpta. Även när jag var 14. )

         Om någon av dem skrivit ett öppet meddelande där hon säger sig vara ledsen eller känna sig nedprioriterad, då först kan du driva din tes. Allt annat får du läggga under kategorin spekulationer.

         Svara

         I min uppfattning är tårtornas kvalitetsskillnad signifikant beyond the obvious.

         Skulle tårtorna betygsättas på en skala från 1-10 i valfritt dessertprogram, är jag övertygad om att resultatet skulle bli detta: Konditoritårtan 8-9 poäng
         Den hembakta 1-2 poäng

         Jag är av åsikten att det är viktigt att presentera likvärdiga bakverk till sina barn. Är det så att ett barn har en preferens för hembakt så är det självklart det givna valet. Dock är det ändå möjligt att välja en likvärdig kvalitetsnivå som en konditoritårta.

         Svara

        För det är ju verkligen du, Moa som använt färrast/fåast/mest få ord i den här diskussionen…

        Svara

         Jag tror mig åtminstone ha lyckats förmedla ett mer omfattande budskap med mina ord än vad Camilla åstadkommit.

         Dock har det blivit ett antal upprepningar pga att samma frågor/påståenden har återkommit flera gånger.

         Ps. Ordet du söker är “färst”.
         https://svenska.se/tre/?sok=Färst&pz=1

         Svara

         Få, färre, färst

         Svara

         Sorry, stod visst redan. Orkade inte läsa Moas inlägg.

         Svara

       Men då kan man ju å andra sida fråga sig varför alla andra forsätter att bestrida det hon säger. Har inte de precis lika mycket fått sagt allt i frågan?

       Jag lever själv efter devisen att det är 1 artigt att svara när någon frågar mig något 2 inte direkt är ok med att någon skriver påståenden eller åsikter om mig som jag inte har. Det har nämligen en tendens till att bli till sanning hos först vissa och sedan många om det får stå oemotsagt.

       Så här försvarar jag Moa hela vägen och förstår CamCams paralleller till mig.

       (Att jag sedan alls förstår hur Moa kan göra en bedömning om tårtans kvalitét från en bild och inte heller hur hon känner till barnens önskemål och preferenser är en helt annan fråga där jag inte håller med henne alls.)

       Svara

        Föll bort ett ”inte” i parentesen. 😊

        Svara

   Känns som att det räcker med ”moa” nu …blir lite väl hetsigt. Läckberg och hennes anhängare hänger ju på rejält. ALLA mot Moa liksom. Njja..låt henne prata om dessa jäkla tårtor men skit i att kommentera och göra narr av människan.
   (Jag vill ha en Budapest när jag fyller år. )

   Svara

   Tack Ice, men jag tar det som ett tecken på att mitt budskap gått fram.

   När de intelligenta argumenten tar slut brukar de ersättas av försök till personliga påhopp.

   Svara

    ”När de intelligenta argumenten tar slut brukar de ersättas av försök till personliga påhopp.”

    Så där säger jag också.😊

    Där argumenten tar slut tar personangreppen vid.

    Svara

    Moa: Har följt diskussionen och jag kan nog förstå vart du vill komma. Det är skillnad mellan tårtorna men den största skillnaden (tror jag) ligger i att Pollys födelsedag och firande uppenbarligen hade planerats vilket resulterade i en fin tårta. Mejas födelsedag har man inte lagt lika mycket planering på och missat att beställa tårta och därför fick hon en hemmagjord. Är det så du tänker? Jag hade absolut känt mig förbisedd om min syrra fick en fin tårta (för att man kommit ihåg att beställa en i tid), medan jag hade fått en hemmagjord som var gjord i sista minuten för att man glömt att beställa en till mig. Hade funderat på om min födelsedag var mindre värd än syrrans. Hade jag däremot önskat mig en hemmagjord marsipantårta och jag hade fått det så hade inte skillnaden i kvalitet spelat någon roll, då lika mycket ”effort” ligger i att planera och göra födelesdagsbarnet glad. Är jag inne på rätt spår?

    Svara

  Jag får väl bryta trenden då, men jag förstår faktiskt Moas poäng. Det här har ju såklart blivit uppblåst ur propotion för att så många har velat tjafsa i frågan.

  Tårta ett: någon har vart ute i god tid och ansträngt sig

  Tårta två: amen fan är det din födelsedag idag? Har ica något? Nähe, får väl slänga ihop något själv.

  Men med detta sagt vet jag inget om bakgrunden till tårtorna. Den som får tårta två kanske älskar prinsesstårta?

  Som barn blev jag särbehandlad under hela uppväxten, så jag hade nog kunnat reagera på en sån här grej. Men då för att det är en grej av många. det betyder inte att det är så hos Läckbergs. Jaja, slut på svammel.

  Svara

   Skillnaden är ju att du nu uttrycker dig sakligt och inte drar slutsatser om att de här tårtorna innebär att barnen behandlas olika i just det här fallet. Dessutom skriver du att du blivit orättvist behandlad som barn och därför så kan du förstå tanken och det väcker antagligen mer känslor hos dig än hos någon som inte varit med om det själv.

   Det jag ställer mig mot är att Moa har utifrån tårtorna dragit massa slutsatser kring hur det fungerar i familjen Läckberg.

   Svara

    Jag har inte dragit några som helst slutsatser kring “hur det fungerar i familjen Läckberg” i situationer utanför just denna tårtsituation.

    Svara

  Vänta nu här, om man ska tro alla Blondinbellas ”haters” så är ju en färdigköpt tårta något utav det värsta du kan utsätta ditt barn för. Så rimligen är det Polly som kommer hämtas av soc inom 5 arbetsdagar.

  Svara

   Nej nu har detta bitit sig fast till en sanning. Ingen skrev under inlägget om Sallys födelsedag att köpt tårta var sämre än hembakat. De skrevs tvärtom att köpt tårta var bra och att Sally inte vet skillnad med en liten invändning från mig ang att kunna redan i låg ålder uppskatta att en vuxen lagt sin tid på att göra något åt en.

   https://bloggbevakning.se/2018/04/22/81297/

   Svara

    Har du själv läst kommentarerna under inlägget du hänvisar till? Och varför så mån om att hävda dig och framhålla vad du själv minsann skrev där? Det har inte bitit sig fast som en sanning. Det är en sanning.

    Svara

     Så nu har jag dubbelkollat så att det inte tillkommit nya kommentarer.

     Och japp jag har både läst och flitigt kommenterat det i lägget och det finns INGEN som säger att en tårta är bättre än någon annan.

     Frågan är hur du läser?

     Svara

      Förlåt, glömde att du har rätt även när du uppenbart har fel. Mitt misstag

      Svara

       Bra att du ber om ursäkt. Synd bara att det är för fel sak.

       Kom tillbak med citat, hela citat, som bevisar ditt påstående istället för att fegt komma med lösryckta anklagelser.

       Svara

        Läs i kommentarerna under inlägget. Något jag har lärt mig är att det är lönlöst att lägga fram citat och referenser till dig då du ändå vägrar erkänna när du har fel. Läs om kommentarerna och läs rätt, återkom själv när du har tänkt diskutera det som faktiskt står och inget påhittat som passar dig bättre. Det är inte farligt att ha fel, rätt dålig egenskap att vägra erkänna det dock.

        Svara

         Tänker att dina ord är något du själv borde ta till dig. Precis alla av dem. 😉

         Svara

         Lol. Du hänvisade ju själv till citaten du kräver mig på. Allt finns där.

         Svara

         Huuuur menar du att jag ska citera något som INTE finns? 🤦‍♀️

         Svara

  Men alltså… det är ju skillnad på tårta som man får på sängen på morgonen och tårta som man serverar till gäster på kalas.
  Ovh sedan är det ju så att tårta o paket med fina snören ofta är viktigare då man är liten än tonåring då man helst vill vara m kompisarna och få presentkort/pengar. Och sedan ovanpå åldersskillnaden så är vi dessutom individer med olika behov och önskemål.

  Tur att jag inte hade barn då jag gjorde mig till och gjorde en hello Kitty tårta, det blev hello Kitty på crack typ. Jag hade ju förlorat vårdnaden om barnen😳 trots att deb var gjord med både kärlek och omsorg.

  Svara

  Men nu är jag så jäääääävla nyfiken på hur nästa födelsedagsbarns tårta kommer se ut? Hur blir det Läckis? Köpe? Hemmabygge? Silverfat? Marsipanlock? Spänningen är olidlig! ;D

  Svara

  Vill bara poängtera att det inte är två stycket marsipantårtor, Blixten är gjord av fondant som inte smakar i närheten lika gott som marsipan.
  Däremot kan man ju då påpeka tidsperspektivet då en Blixten nog behöva beställas minst en vecka innan, men en marsipan kan man klara sig med dagen innan. Sen också varför ska man ens lägga ner tid på det här när den enda faktan som egentligen finns är att det har gjorts två olika tårtor.

  Svara

  Camcam och hennes syster, fick BARA hemmagjorda tårtor på sin födelsedagar… när de bodde hemma. Gräddtårtor!

  Svara

  Jag får så blandade känslor av det här! Dels skrattar jag för det är så sjukt, dels får jag ont i magen över vad det läggs fokus och energi på i dagens samhälle. På riktigt, att göra en så stor grej av något så dumt som tårtor? Om vi nu inte ska prata om sociala myndigheter etc. av respekt för de barn som TYVÄRR har erfarenhet av dessa, så kan vi väl dessutom låta bli att göra så stor grej av de här tårtorna genom att tänka på att båda de två av Camillas barn som det handlar om i detta fall fick tårta- något som inte alla barn har turen att få? Herregud! Om man dessutom ser till hela bilden så publicerade Camilla ett inlägg där vi fick veta att Simon letat som en galning efter ett konditori med tårta till Meja men inte lyckats få tag i någon, och vad gör han då? Jo han GÖR EN EGEN så att hon iallafall slapp bli tårtlös! Och som det redan skrivits- en tårta var på kalaset, den andra var på sängen. Men, jag kanske åxå ska börja kräva fina specialtårtor på sängen hädanefter och nåde mannen min om han inte ger mig en- då blir det skilsmässa!

  Svara

  OT. Vad är definitionen av ”gate” som så ofta används för att benämna beefs och bråk? Har helt missat betydelsen, eller säger man bara så? /Mvh gammal tant

  Svara

  Moa. Du tar dig själv, ditt irrelevanta yrke och tårta på alldeles för stort allvar.

  Alltså det måste ju röra sig om ett troll. Jag kan inte tro att det här är sant och behöver jag ens argumentera för anledningarna till det. Nä.

  Svara

  OT till och med underbaraclara gör reklam för klockor från Daniel Wellington 😱

  Svara

   och Trendenser…

   Svara

  Shit vad jag blev sugen på tårta nu….skulle gärna ta en bit av den där gröna för den ser god ut.

  Svara

  Tänk att de här tårtorna skulle leda till sån pajkastning!

  Svara

   😂🥁

   Svara

  När jag var liten så fick man i min familj önska vad man ville äta när man fyllde år och då jag aldrig riktigt gillat tårta så ville jag ha våfflor till frukost på en födelsedag (fyllde kanske 8 eller 9).
  Så min ömma moder ställde sig för att grädda våfflor, men alla fastnade i våffeljärnet vilket ledde till att min mor (som egentligen inte är särskilt öm) kastade järnet i soptunnan- detta var före sopsortering tid- och jag blev utan våfflor. Där kan vi prata om trauma!

  Svara

  Jag tror det var sockerpasta på Pollys tårta, inte marsipan

  Svara

  Är de ens någon som kommer ihåg vad för tårtor man fick under sin uppväxt (om man ens fick någon) och vad ens syskon fick? Tror inte ens jag skulle reflekterat över om jag stod utan tårta och syrran ett halvår senare fick en konditortårta. Men å andra sidan har jag och mina systrar fått lära oss att värdera viktigare saker i livet 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.