Nej tack till Natural Cycles

Paula är på jakt efter ett nytt preventivmedel efter att hennes kropp stött ut hennes spiral som landade med ett plums i toalettstolen när hon i godan ro satt där och filosoferade.
Jag hade blivit skiträdd om det plumsade oväntat i toalettstolen! Tänkt att ”Shit! Nu har min alternativa personlighet till slut lyckats rymma!” för med tanke på hur ont det gjorde att sätta in den så kan jag inte tänka mig att den ramlar ut med samma enkelhet som ett par löständer.

Hon radar upp sina tankar och det gör mig så glad att hon är den enda stora influencern som aldrig skulle använda Natural Cycles för att undvika en graviditet utan bara som ett fertilitetshjälpmedel.

Vill inte köra natural cykles
-Vill inte äta p piller (blev gravid med Molly på p piller) 
-Vill inte känna av smärtan av en spiral igen

Med tanke på hur många kvinnor som blivit gravida för att NC inte fungerat så kan jag tänka mig att det finns en och annan influencer där ute som skäms en smula över sitt hämningslöst köpta promotande av produkten.

Så vad rekommenderar vi till Paula?
Jag tänker ”avhållsamhet”.
100% säkert OCH billigt utan varken hormoner eller främmande föremål som kan plumsa ner i toaletten!

179 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kondom!

  Svara

   Otroligt osexigt i en lång relation annars givet!!

   Svara

    Tycker jag inte. Är några mysiga sekunder av förväntan!

    Svara

    Äsch, har kört med kondom i två år nu. Sex år långt förhållande, det är klart att det inte är bättre än utan. Men vi är båda kring 25 år gamla och vill inte ha barn ännu, jag kan inte äta ppiller pga risk för propp. Tänker att det blir lite extra speciellt när vi sen försöker få barn, sålänge jag har sex med min sambo är det han som spelar mer roll än om det är en kondom emellan eller inte. 🙂

    Svara

     Du kan ha minipiller 😊 det påverkar inte risken för proppar 😄

     Svara

    Hahaha, använt kondom i 6 år nu med min man. Inga konstigheter..skönt att slippa ”slabbet” som blir efteråt samt att jag förstår inte varför jag ska var den som påverkar min kropp med hormoner pga av att vi inte önskar barn just nu 👍🏼 Mår psykiskt dåligt av att behöva slänga i min piller varje dag 🙄

    Svara

     Alltså jag håller med, tycker att kondom har så oförtjänt dåligt rykte! Så skönt att slippa kladdet och pingvingången till toaletten, haha!

     Svara

    Använde kondom 5 år innan vi började försöka få barn. Nu är jag gravid och behöver inget , men saknar kondomen, ska definitivt återgå till den. Det är så jävla kladdigt utan! Av sperman alltså. Visste det inte innan pga inte legat så mycket alls innan. Trodde det skulle vara superhärligt när vi började köra utan men det var ju jordens besvikelse, bara kladd och inget bättre sex.

    Tycker inte det är osexigt, i en långvarig relation blir det ju ett snabbt och smidigt och inte fumligt och värsta avbrottet som jag kan tänka mig att det blir med ett engångsligg. Första gångerna vi låg mer varandra var det mer bökigt.

    Svara

     Grattis! När blir det bebisdags? ☺️

     Svara

      Tack! I november 🙂

      Svara

   Är de ”klara”med barn så kan hennes man sterilisera sig. Jag tål inga hormoner och inte heller kopparspiral. Min man steriliserade sig för 9 år sen pga det.

   Svara

    Eller så kan hon sterilisera sig.

    Svara

     Betydligt mindre ingrepp på en man! Minsta han kan göra om.kbinnanfått äta piller innan…

     Svara

     Större ingrepp och fler risker för komplikationer för kvinnlig sterilisering

     Svara

     Mindre ingrepp på en man!

     Svara

     Eller så kan han göra det, ett mycket mindre ingrepp som görs med lokalbedövning.

     Svara

     Varför ska alltid kvinnan ta den smällen? Säkert kämpat med att prova olika preventivmedel hon inte mått bra av. En mans sterilisering är ett litet ”snipp ” i lokalbedövning. Hos kvinnan ett större ingrepp som dessutom kan försätta henne i klimakteriet.

     Svara

      Man blir absolut inte inknuffad i klimakteriet om man bara steriliserar sig på vanligt vis. Tar du bort ovarierna däremot, då hamnar du i klimakteriet. Det är dock inte ett speciellt vanligt ingrepp och för det krävs generellt sett mer än att man ”bara” vill bli av med risken att bli gravid.

      Svara

   Bästa! Varit gift 12 år o kör kondom varje gång. Utom de tre gånger vi ville ha barn 😂

   Svara

   Vem använder ens kondom? Vet inte en enda person ens i tillfälliga relationer!

   Svara

    Jag har gjort det under 12 år med min man, tål inte hormoner pga olika sjukdomar. Inga problem

    Svara

    ??? Jag hoppas verkligen att det är många som gör det i synnerhet i tillfälliga relationer, i ett långvarigt förhållande är det väl vanligare att skydda sig på annat sätt…

    Svara

    Jag fast jag har p-ring. När det ”börjar närma sig” får han glatt trä på en kondom, jag hatar sperma😂😂

    Svara

    Eeeeeh?!

    Svara

    Då är det säkert många av dina vänner som fått en och annan könssjukdom.

    Svara

    Har du frågat alla du känner? De verkar sälja bra på apoteket och på ICA iaf.

    Svara

    Det låter ju fruktansvärt oansvarigt! Alla verkar ha glömt risken för könssjukdomar nu för tiden?

    Svara

  Femcap

  Svara

  p-ring! bästa jag haft.

  Svara

   Håller med!

   Svara

   Vet att alla preventivmedel funkar olika för olika människor osv men fy för p-ring!! Fick vestibulit och senare även svamp. Kunde inte ha ett helt samlag på typ ett halvår utan att behöva avbryta pga smärta

   Svara

    Samma här. Skulle aldrig välja p-ring igen. Fick svampinfektion efter svampinfektion. Så hemskt! Slutade med ringen efter tre månader. Orkade inte mer!

    Svara

    Har man migrän med aura så kan man inte ha p-ring heller 😖

    Svara

    Samma här. Slemhinnorna bara dog. Jag har hört det från så himla många, ändå var det inget som nämndes eller något som min gyn kändes vid. När jag klagade över det så kändes det bara som att det inte upplevdes som så farligt från vården. Att ha ordentliga slemhinnor och lubrikation är tydligen inte så viktigt …

    Svara

    Själv blev jag knubbsäl av min p-ring. Förutom det var den fantastisk, men jag slutade med den pga ville inte bli sjöko.

    Svara

     Berätta mer!

     Svara

      Gick upp nio kilo på nio månader innan jag insåg att det var pga p-ringen. Viktuppgången stannade av direkt när jag slutade med den.

      Svara

    Jag också ! Nåt hände med ph-balansen så det kändes som om det frätte där nere. fy fan 🙁

    Svara

   Gillade p-ring men fick svampinfektioner av den. Annars sjukt praktiskt!

   Svara

   Word!

   Svara

   Jag blev gravid av p-ring 🙄

   Svara

    Inte av samlag?! 👻

    Svara

  Näääästan om Bella så jag skriver nu… skrattade lite för mig själv åt hennes insta där hon skrev om sin jobbiga natt med jobb och barn. Om hur hon var sugen på att ställa in hela dagen men ändå lyckades ta sig igen dagen tack vare sin warrior Queen.

  Hon får det att låta så stort… själv hade jag en liknande natt med vakna barn och möten på jobbet hela dagen men reflekterade inte över det förrän nu. Det är ju så livet med småbarn kan se ut ibland.

  Svara

   Alla fungerar olika. En del tar sig igenom utan att reflektera över det och andra tänker på det mycket 🙂 så tycker inte direkt hon gjorde något fel denna gången bara för att du inte gör samma sak eller för att ”det är så för alla med småbarn”.

   Svara

    Sa inte att hon gjorde fel, tycker bara hon är komisk som får alldagliga saker att låta så speciella och stora.

    Svara

     Se det mer son content, vad ska hon annars skriva om…

     Svara

      Nåt som händer i Sverige/världen kanske, nåt som inte bara handlar om henne jämt?

      Svara

     Vem är du att bestämma vad som är alldagligt för alla? 😂

     Svara

      Jag är Head of alldaglighet.

      Svara

       DET är ett fantastiskt jobb. Älskart.

       Svara

       Okej silverräven, you won me over to the dark side

       Svara

    Vill man ha någon att ösa skit över så hittar man det.

    Svara

   Allt ska hon ju analysera och det är samma ältande om och om igen och det slutar alltid med att det handlar om henne och hennes superpower. Fattar inte hur hon pallar, även om hon nu tjänar pengar på blogginläggen… Men känns som hon slösar så enormt mycket dööööötid på att tänka på sitt livstårta hela tiden.

   Svara

    ¤sin

    Svara

    Ja håller med men lev människa och sluta älta allt 😋

    Svara

   Jag har inga småbarn, så är inte bekant med situationen i sig. Däremot tycker jag verkligen hennes blogg går på repeat, känns som jag läst det här inlägget om inställningens betydelse fem gånger det här året.

   Jag önskar alla som har möjlighet någon gång då och då vågar lyssna på den där rösten som säger: avboka allt idag, bara ta hand om dig själv! Isabella skriver att hon aldrig gör det, att hon är ”warrior queen” och alltid kämpar på. Jag warrior queenade mig in i väggen och nu flera år senare fortfarande inte återställd. (Dock så bestod mina dagar inte av att äta ett halvt kokt ägg på Sturebadet och bli sminkad 😏)

   En extra sjukdag/sovmorgon/slapparhelg spelar ingen roll om hundra år eller ens hundra dagar, flera år som utbränd däremot… Det är inte tecken på en sund inställning till livet att alltid ignorera sina (helt naturliga/normala) känslor och kroppens signaler.

   Svara

    Ganska säker på att hon gillar alla kommentarer som säger att hon ska ta det lugnt mm, får henne att känna sig både väldigt busy och uppmärksammad på samma gång. Och därför drar hon upp det här med måendet konstant…
    Aldrig har hon visat att hon tagit nåt läsartips till sig, men efter ett tag växlar hon strategin och behöver massa avkopplingsboost mm. Och så går det runt och känns lika tjatigt.

    Svara

    Du har så himla rätt! Och det är samtidigt så svårt! Jag snuddade vid den där väggen för några veckor sedan (alltså det har pågått i flera år men nu blev situationen på jobbet än mer hopplös plus alltid pressad hemma med ett barn med funktionsnedsättning som inte får det han behöver utan att vi ska bråka och kämpa för minsta lilla) så min kropp la av i två dagar. Försöker nu göra som du säger, hitta luckorna, sitta stilla, försöka stanna upp när det faktiskt finns en möjlighet. Men det är så svårt att ge mig den tiden, när det inte är akut glömmer jag ju bort att det blir det om jag inte får vila. Ska försöka tänka som du, en kvart senare till jobbet spelar ingen roll om det jag riskerar är att ta slut. Så tack!

    Svara

     Jag vet att det är svårt och jag förstår absolut att inte alla har möjlighet att ta den där extra vilan! Jag har ”tur” att jag bara har med själv att ta hand om, inga barn eller partner (eller anställda för den delen) som förlitar sig på mig.

     Och jag var också precis likadan, när den akuta tröttheten/hjärndimman/nedstämdheten gick över, då glömde jag direkt bort att jag skulle vila. Så det låter jättebra om du försöker komma ihåg att ta den där extra kvarten! Det är kroppens avslappningssystem som ska aktiveras, så gärna avslappningsövningar, mindfulness eller yin-yoga, finns appar, och böcker och skivor på biblioteket. (Bara förslag, inget krav! 💙)

     Även om det kan låta lite pretto så tror jag det är viktigt att lära hjärnan att tänka på ingenting, att den inte varje vaken minut måste processa information, planera, göra scenarion etc. Och det är svårt, i början blev jag ännu mer stressad av mindfulnessövningar, för min hjärna var ”beroende” av att grubbla hela tiden, matas med tv&internet. I mitt fall var (är!) det ett flyktbeteende, så när jag slutade med det och skulle möta alla mina känslor var det jättesvårt, och kändes absolut inte som det hjälpte. Men jag höll ut och efter nån månad kanske, med 15 min varje dag, så började jag märka lite skillnad. Att jag var lite piggare, att jag kunde komma ihåg saker bättre, att min hjärna inte gjorde upp katastrofscenarion hela tiden. Ett förslag som sagt, du vet bäst vad du behöver!

     Jag önskar dig och din familj all lycka till med ansökan om stöd och att du snart får möjlighet till mer lugn och vila, och får känna dig bättre igen! Låter som du gör det jättebra! 💙

     Svara

    Natural cycles bygger på fertilitetsförståelse och det finns flera olika metoder för det, t ex Justissemetoden och Billingsmetoden. Jag använder själv Justissemetoden så därför kan jag den bäst men det finns flera andra och de verkar likartade. Justissemetoden är 99,6% säker vid korrekt användning, och bygger på att man kartlägger sina fertila symtom (t ex fertilt sekret som man har dagarna innan ägglossning), för att veta vilka dagar man är fertil och inte. Man är bara fertil kanske 5-7 dagar per cykel, och man är bara fertil om man har fertilt sekret. Spermierna kan nämligen bara överleva i kroppen om det finns fertilt sekret. Efter ägglossningen höjs temperaturen, ugnen sätts så att säga på ifall det finns en bulle i den 😉 Och det är den informationen som NC använder, för att veta när man haft ägglossning, och sen också räkna ut när man ”bör” ha ägglossning nästa månad. Problemet är att ägglossningen kan flytta sig rätt mycket både framåt och bakåt beroende på flera olika faktorer, så har man en oregelbunden cykel är det stor risk att NC gissar fel, även om det säkert finns en väldigt bra algoritm som räknar på det. Det gör att man kan får många röda dagar vilket många tycker är tråkigt och det ökar också risken för en oönskad graviditet. Det är ju också så att temphöjningen bekräftar ägglossning, men det är dagarna innan ägglossning man är fertil, och det säger tempen ingenting om. Jag tycker att NC är ett bra steg till att lära känna sin kropp och sin cykel, men det är viktigt att känna till hur det fungerar. Vill man ha en säker och syntethormonfri metod så rekommenderar jag varmt Justissemetoden, och i så fall att lära sig den ordentligt av en utbildare. Jag tyckte att det gick snabbt att lära sig, och det tar inte många minuter per dag att hålla koll. Jag älskar att ha full koll på min cykel, jag vet varje dag om jag är fertil eller inte, och jag önskar att jag fått lära mig detta för länge länge sen 🙂

    Svara

   Eller hur! Hon behövde inte ens lämna barnen på fsk själv efter sin jobbiga natt. När jag haft en jobbig natt måste jag ändå fixa frukost, klä på barn, lämna barn, ta pendeltåget, jobba på ett riktigt jobb i 8 h, åka hem, laga mat, tvätta, plocka undan osv. Hon lever i en sån låtsasvärld.
   (Dessutom: om målet med all markservice skulle vara att frigöra tid för barnen, som hon hävdade i TV4, varför i hela friden anställa nanny?! Makes no sense!)

   Svara

   Hon kanske verkligen är funktionsnedsatt och behöver helst en extra vuxen när hon är med barnen. Kollade på intervjun och ja … tycker inte hon verkar ha mycket verklighetsförankring, hennes monotona malande och grandiosa planer, krampen i käken och stirrande blick gav ett mycket osunt intryck. Hon reagerar på motgångar med att drömma om världsherravälde … tror det är riktigt illa ur ett hälsoperspektiv att hon bloggar.

   Svara

   Sen beror det ju på vad man gör på jobbet. Kan man segla in på kontoret halv tio, hämta barnen vid fyra och däremellan hinna fixas (?), luncha och gå på terapi kanske man inte hinner jobba så mycket däremellan.

   Svara

  P-spruta

  Svara

  Min make har steriliserat sig. Bästa ever!

  Svara

   Fast då kan ju ni aldrig få barn heller någonsin så det är väl inte bästa att rekommendera andra haha?

   Svara

    Man kan ju återställa med ett ingrepp, men det är inte 100% säkert att det funkar så det kanske inte är en risk man vill ta. Men man kan ju alltid frysa sperma! Tror dock inte att Hugo är en sån kille som skulle gå med på det utan han ser det nog som steriliserad=kastrerad=jag är inte en man längre, känner det på mig.

    Min sambo har gjort det – superskönt att slippa tänka på skydd numer <3

    Svara

    Som sagt, hon kanske redan har barn eller så finns det de som inte vill ha barn, tadaaaa!!!

    Svara

   Min med! Vi har två barn och ska ändå inte ha fler så han steriliserade sig och det är SÅ SKÖNT!! Inget krångel med nåt hormonellt, inga kondomer som kan spricka etc etc. Bästa!

   Svara

   Min med! Vi har två barn o varken han eller jag vill ha flera. Så himla smutt!

   Svara

   Vi funderade på det men jag insåg att jag har det så bekvämt utan mens tack vare hormonspiralen så det fick bli den igen.

   Svara

    Känner likadant, supernöjd med hormonspiralen, haft den ett halvår nu, mensen nästan borta, humöret jämnare på en bra nivå, och inget negativt vad jag kan komma på!

    Svara

    Åh blir så avundsjuk på alla som funkar bra med sina hormonspiraler, jag sitter här 4 månader efter och har blödningar varje dag med gamla blodklumpar som helt plötsligt gör entré blandat med nyare blod. Och mens på det varje månad ! Plus kramp i magen flera gånger varje dag, ”mensvärk” efter träning och fått ryggacne..
    Men allt är såklart normalt och vissa kvinnors kroppar reagerar starkare på att få främmande saker i livmodern sa bm och rådde mig att prova 6 månader iallafall så det gör jag. Men kommer bli ledsen om det inte blir bättre och jag kastat bort flera månader på detta 😛

    Svara

   Tror min man också kommer göra det efter baby nr 2. Vi visste inte ens om vi ville ha en till, men jag slutade med p plåster och vips så var jag gravid. 😂😂 Men efter denna är det nog! Jag mår inte bra av att vara gravid, men nu är det som det är.

   Svara

    Haha ja det hände typ mig också, hann ha en mens efter graviditet, ha sex 1(!!!!!!) gång på hela sommaren och Oops så var nr 2 på gång, sjukt ”otur” men är så glad att ha två täta barn som verkligen älskar att leka tillsammans!:)

    Svara

  Jag har testat det mesta. Och inget är ju helt säkert så det är svårt att välja. Spiral (koppar), blödde fruktansvärt mycket och hade sjukt ont hela tiden. Den hamnade även snett och gjorde ännu mer ont. P-stav, kliade hela tiden där den satt. P-ring, fick återkommande svampinfektioner…

  Nu äter jag kombinerade p-piller. Det ska vara säkrare än minipiller i alla fall. Mina fördelar med p-piller är att jag slipper mensvärken och jag skjuter upp mensen som jag vill. Brukar bara ha pilleravbrott när jag får en mellanblödning (rekommenderat av gyn). Så skönt!

  Men som sagt, man måste våga testa olika. Det som fungerar för en kanske inte fungerar för tusen andra.

  Svara

  NC faktiskt. Men visst, man har inte mycket slarvmarginal.

  Svara

   Jag hade NC och slarvade ingenting, har jätteregelbunden cykel. Blev gravid mitt i en grön period…

   Svara

    Hur vet labb att det var exakt då man blev gravid? Bara nyfiken för vet inte själv?

    Svara

     Om du bara har sex då så är det ju ganska enkelt att reda ut men om du har sex både gröna och röda (med extra skydd) så är det ju svårare…

     Svara

     Jag fick reda på hur långt gången jag var i graviditeten, gick in i appen och räknade på när det ligget var.

     Svara

  Fy fan vad skönt att slippa tänka på detta! 😂😂 Im gay 🙂

  Svara

   Haha jag håller med! 💃🏳️‍🌈🎉

   Svara

    Yeah! Tycker det är mycket saker som diskuteras i denna blogg som jag bara står bredvid och tänker ”Gud vad skönt det är att vara flata, love it!” 😉

    Svara

  Min spiral ”trillade” ut och det märktes inte ens för ens jag såg den i toan. De varken plumsade eller gjorde en uns ont.
  Btw efter jag fick barn kändes det inte ens att sätta in den, till skillnad från första gången…

  Svara

   Precis samma för mig, kändes inte alls när den åkte ut och inte särskilt mycket när den sattes in heller.

   Svara

   Jag höll på att svimma av smärta första gången jag skulle byta spiral, barnmorskan hade svårt att få till läget, skitläskigt. Men senaste gången gick det riktigt smidigt, tack o lov. Efter barn alla gångerna.

   Svara

  Om nu inte Paula och Hugo vill ha fler barn kanske han kan sterilisera sig? Är konstigt att inte fler män är öppna för det..

  Svara

   Min man är öppen för det. Det är jag som säger i från. 🙂 Jag är inte säker på att jag inte kommer vilja ha fler barn i framtiden.

   Svara

   De har skrivit att de kanske vill ha en sladdis om några år

   Svara

  Jag är rätt övertygad om TT de personer som har blivit gravida inte har använt det korrekt. Använde det i 3 år och inga problem alls. Den lägger ju röda dagar både före och efter ägglossning. Sen när jag ville bli gravid blev jag det på första försöket och om några veckor kommer bebisen.

  Svara

   Ja, men så är det ju. Eftersom det funkar för dig så funkar det för alla. Slut på diskussionen.
   Obs, ironi.

   Svara

    Och jag använde den i två år för att inte bli gravid efter mitt första barn och har nu använt den för att bli gravid i över ett år. Men det har inte blivit någon bebis. Säkert appens fel då! Eller mitt? För den funkade ju så bra när jag inte ville bli gravid, men inte nu? Eller är det bara så att allas kroppar fungerar olika? Att man blir gravid olika lätt? Att min kompis låg ett par gånger under ägglossningen och blev gravid på första försöket medan vi legat i betydligt mer och inte blivit gravida…

    Svara

     Precis, kroppar är olika. Ännu en anledning till att ej använda NC

     Svara

   Men gäsp

   Svara

   Finns inget preventivmedel som är 100% säkert, inte ens NC (som inte ens borde få pallas preventivmedel) oavsett hur korrekt man använder det. Att just du inte blivit gravid med NC betyder inte att det är samma för andra. Jag har inte blivit gravid med min spiral men inte sitter jag och anklagar de som blivit det för att ha felanvänt spiralen.

   Svara

    Men asså du kan ju inte ”felanvända” en spiral? Vad är det för argument?

    Svara

   Jag använde NC och har regelbunden cykel. Ändå blev det helt plötsligt röda dagar där det innan hade varit gröna, ganska ofta. Hade man då haft oskyddat den dagen, för att man trodde att det var okej och sen helt plötsligt var de dagarna röda. Inte superkul. Det kunde alltså ändras ett vecka senare.

   Svara

    *en vecka

    Svara

     Fast du ska ju lägga in temperaturen det första du gör på morgonen, och då kan den ändra. Inte så den är röd på förmiddagen och sen när man går in vid kanske 16 så är den grön. Det står ju även i appen att prognosen kan ändras, så borde ej vara sån chock. Du kan ju även sen vart i cykeln du befinner dig, så ska du snart ha ägglossning och det sista gröna dagen innan de röda börja, ha inte sex då om du så osäker.

     Svara

      Jag tog tempen exakt samma tid, varje dag. Skötte mig exemplariskt. Och lade då självklart in det direkt på morgonen. Men ändå ändrade det så. Ägglossningstest visade att appen hade fel, men hade jag inte kan tagit de testen så hade jag ju inte fattat att appen var konstig.

      Svara

  Använder NC, men mest för att hålla koll på min cykel. Jag kan ha ganska jävlig pms och det hjälper att veta att det är den som spökar när jag en gång i månaden känner mig förtvivlad över hela min tillvaro.. Men jag förstår och håller absolut med om kritiken mot NC som preventivmedel.

  Svara

   Finns andra appar också för det, dock utan temperaturmätning. Jag använder clue 😊

   Svara

    Ah, kanske man ska prova! Den är gratis va?

    Svara

     Den är jättebra tycker jag, om man som kommentaren nedan skriver, använder den för att hålla koll på sin hormoncykel, pms och mens. Man kan mata in humör/värk/lust etc. Grafiskt snygg är den också, och helt gratis!

     Svara

    Använder också Clue, tycker den är jättebra för att hålla koll på var i cykeln man befinner sig och se hur det varierar. Dock använder jag den vara för att ha koll, inte för som preventivmedel eller för att bli med barn.

    Svara

    Jag kan tipsa om appen ”Flo”, också superbra och gratis!

    Svara

     Åh den använde jag! 👌🏻👌🏻 Kan rekommendera, den är extremt exakt. 😂 (hellu gravid på första försöket utefter vad Flo förutspådde).

     Svara

     Flo är superbra! Använder den med 🙂

     Svara

   Appen menskoll

   Svara

  Käkat kombinerade p-piller i 9 år nu, först yasmin och nu på senare år estrelen! Är dock singel men jag äter dom för min egen skull. Helt ärligt vill jag helst aldrig sluta med dom så jag fruktar lite den dagen jag vill försöka få barn..

  Innan led jag av grov pms där jag nästan blev självmordsbenägen flera ggr i månaden, blödde i 7-8 dagar under mens och hade även rätt grov hormonell acne som inget bet på. Nu slipper jag mensen, hoppar över den. Ingen pms och inga sönderslagna datorer och mobiler hehe, ingen mensvärk, och min hy är helt acnefri.

  För vissa funkar hormoner superbra och för andra riktigt dåligt helt enkelt! Det är så olika. Men jag är iaf glad att p-piller med hormoner finns annars vet jag inte vad jag hade gjort 🙂

  Svara

   Jag är också glad att hormonella(?) preventivmedel finns, men på grund av endometriosen. Jag får aaaaaalla jobbiga biverkningar av hormonerna så jag hade gärna sluppit trycka i mig det. Men är glad att det fungerar för dig!

   Svara

   Ingen mensvärk, största fördelen med p-piller!!! Jag brukade ligga vikt av smärta på soffan och jämra mig, fy fasen vilken mensvärk jag hade! Dessutom riklig och utdragen blödning. När jag fick en pojkvän och skaffade p-piller och märkte vilka otroliga fördelar de hade så undrade jag varför ingen hade upplyst mig innan. Hade gladeligen tagit p-piller även utan pojkvän för att slippa mensvärken.

   Svara

   Jag önskar att jag kunde ta p-piller 😫 ist får jag lida mig igenom månaderna med p-stav. Jag hade mini-piller men blev gravid så det är inget alternativ. Kopparspiral fick jag kraftiga blödningar av. Jag ska spara ihop till en sterilisering och ge till min man på nästa fars dag. Håll tummarna för att jag lyckas så jag kan slå mig fri från detta fängelse. (Ja, han är med på sterilisering men anser att det är för dyrt just nu).

   Svara

    Det är ju gratis med sterilisering. Vi skickade en egenremiss till klinikerna som utför den och imon 3 månader fick vi tid.

    Svara

     Inte hos oss, vi kollade upp det och det kostade närmare 14000kr. Om det finns medicinska orsaker så kostar det ingenting.

     Svara

      Vart bor ni?

      Har också kollat upp, och har inte läst något om att det kostar. 🤔

      Svara

       Vi fick betala 3000 i region gävleborg

       Svara

   För mig har p-piller verkligen varit en räddning.. superriklig och långdragen mens och pms som lett till både sönderslagna saker och relationer. Åt kombinerade p-piller tills efter andra barnet när jag började få oregelbundna blödningar och humörsvängningar fast jag åt dem. Blodtrycket hade dessutom blivit rätt högt så fick byta till Cerazette. Första månaderna var skit humörmässigt men sen blev det inga blödningar alls och stabilt humör. Under vintern började jag känna mig rätt nere och var inte riktigt glad över nånting, men inte ledsen heller. Jag fick tipset att testa tre månader utan p-piller.. borde inte gjort det. Att vara ”hormonfri” var för mig precis lika illa som jag mindes det. Började med Cerazette igen men nu har jag struligt humör och småblödningar fast jag ätit snart två kartor. Suck. Hoppas det ordnar sig, att gå tillbaka till mitt naturliga tillstånd är verkligen inte ett alternativ så länge jag inte kan flytta ut i skogen ensam utan man och barn och jobb, och bara umgås med chokladkakor och cigaretter (jag har inte rökt på 5 år men blir så vansinnigt sugen på cigg när humörsvängningarna kommer). Det här blev långt men ville väl bara skriva av mig.. alla mår inte bättre av sina naturliga hormoner. För vissa kvinnor är hormonella p-medel en riktig livräddare när de funkar bra, men det gäller ju att hitta nåt som funkar. 🙂

   Svara

  Man kan bli gravid av p-piller också så att hävda att NC är värdelöst pga att många blivit gravida är lösa anklagelser kan jag tycka. Hur många är det som blivit gravida med NC och är det många fler än de som blivit gravida trots p-piller? Tycker det är skönt att fler nya preventivmedel tas fram så vi kan välja bort dessa vidriga p-piller. Kanske är NC inte det bästa, än, men det är ett steg i rätt riktning, något nytt som är säkrare kommer förhoppningsvis inom kort så ingen ska behöva känna sig osäker! Men än så länge är ingenting lika säkert som kondom. Både för graviditet och sjukdomar.

  Svara

   Nu är det ju långt ifrån alla som anser att P-piller är vidriga. Många hade fått leva ett jävligt begränsat liv utan P-piller, så stfu.

   Svara

   Ehm jag har Endometrios och utan p piller bor jag på akuten. Tar dubbel dos varje dag för att inte få blödningar och nu är jag aldrig inlagd längre

   Svara

  Bianca gjorde väl också reklam för NC och sen berättade hon väl nåt om missade p-piller… jag skulle aldrig våga använda NC som preventivmedel om det inte fick bli gradivitet.

  Svara

  Asså hjälp, jag är så beroende av denna blogg, behöver detoxa mig. Tips på ngn app som blockar bloggen på datorn? Och mobilen?

  Svara

   Finns en app som heter timeout där man kan lägga till specifika sidor och hur många timmar man inte får använda dom på. :3

   Svara

  Om de inte vill ha fler barn så kanske någon av dem kan tänka sig att sterilisera sig?

  Jag klippte äggledarna i samband med mitt kejsarsnitt. Kroppsligt fungerar man precis som vanligt (sexlust, mens, de naturliga hormonerna osv) men risken att bli gravid är minimal. Självklart är det något som måste tänkas över då det är ett ganska stort beslut att ta.

  Jag kan då personligen rekommendera det om man är säker på att fler barn inte är ett alternativ.

  Svara

  Hört talas om kondom?

  Svara

   Hört talas om att tycka det är jobbigt och mindre skönt att använda kondom? 😂 I ett långvarigt förhållande skulle jag bli helt tokig. Finns ju fler, smidigare alternativ. Har man en stadig relation så är ju kondom det minst praktiska önskvärda.

   Svara

    Om man inte tycker det är jobbigt då och inte påverkar känslan så mycket?
    Jag är i ett långvarigt förhållande och kondom är perfekt för oss. Tips är att köpa kondomer i rätt storlek. Kolla tex på mysize. Jag fattar att kondom inte är för alla, men att döma ut det bara för att man själv inte gillar tycker jag är onödigt.

    Svara

   Nej, det finns redan för mycket plast ute i naturen.

   Svara

    För mycket barn till idioter också. Kondomerna kan man sopsortera.

    Svara

     Men suck, precis, för inget av det som källsorteras hamnar ute i naturen

     Svara

    Rekommenderar att slänga dem i soptunnan efter användning, inte i skogen.

    Svara

     Men suck, precis, för inget av det som källsorteras hamnar ute i naturen

     Svara

  OT
  Jag är en av få som läser Hanna Widerstedts blogg och den verkar vara borttagen från idag. I’m sad. Men hon mådde fa-an inte bra. Och jag la märke till sista tiden att hon hade en helt galen man efter sig i kommentarerna som kommenterade flera ggr på samma inlägg, vansinnigt ifrågasättande, ofta. Höll egentligen med honom i det mesta (läste inte hennes blogg för att jag tycker att hon var en rimlig person utan tvärtom) men skulle aldrig dra det så långt och han betedde sig helt besatt. Besatt på riktigt, inte ”besatt” som folk tycker att alla som skriver om Isabella Löwngrips luftslott är. Undrar om det fick henne att lessna fullständigt. Ja nyfiken är bara förnamnet. Tror Hanna kommer tillbaka. Det hör till hennes personlighet enligt min gissning.

  Svara

   Gissar på att det är han som ”lånade” mitt nick hos henne och då vet vi vem det är och jag har full förståelse att hon ruttnade. Han blir ofta blockad om vi säger så och det är inte pga små obetydliga anledningar.

   Svara

    Tror han kallade sig Karl-Axel eller något sådant där.

    Svara

  OT

  INSTAGRAM-FRÅGA

  Vad är det för extra ring kring profilbilden som syns tex på denisedesmond och henns snubbe?

  Har nog bara sett det på dem… 🤔

  Svara

   De är de själva som satt dit den där. Betyder ingenting alls..

   Svara

   Förmodligen som själva som lagt in ringen i själva bilden dom laddat upp som profilbild.

   Svara

  Är förvånad att ingen skriver om p-stav?? Personligen har jag haft det i 6 år (man byter ut var 3 eller 5 år beroende på vilket märke) och har inga biverkningar alls! Hade i början att jag var känslig men hade nog tur! Kommer aldrig sluta använda p-stav som preventivmedel 😍😍 bästa är också att de gånger jag gjort så kostade den bara 60kr (kanske är olika vart man bor) så riktigt bra pris!

  Svara

   JAA, älskar det! Har haft det länge, har mens jättesällan verkligen (perfekt) och förutom lite i början så hade jag inga symptom alls. Billigt och kräver inte mycket av en.

   Svara

    Ja precis! Har mens kanske 4 gånger per år och då har jag det bara några dagar 😍 Kommer aldrig sluta med p-stav, min kropp fungerar perfekt med den 😍 bästa är också att p-staven är det preventivmedlet med bäst skydd mot graviditet så det känns bra att veta 😉

    Svara

   För att det är det preventivmedlet med flest biverkningar. Jag har haft min i 4 månader och har ”ägglossning” hela tiden. Det är en cykel på två veckor. Jag får alltså fruktansvärd pms i en vecka och blödningar nästa. Mår bra 1-3 dagar och sen börjar det om. Jag har förhöjd kroppstemperatur, brösten svullnade upp igen trots amningsavslut 4 månader tidigare, noll sexlust, jag är konstant låg och trött. Ja, jag ska ta ut den så småningom men va fan, jag har betalat 1000kr för den och har bara min föräldrapenning. Jag är så arg att de tillåter kvinnor att få såna med orden ”testa ett halvår”. Ett halvår!! Är man inte värd mer än så?

   Svara

    Låter väldigt konstigt att du betalat 1000kr för p-stav då den går under högkostnadsskydd :/ synd att det inte passade för dig! Sen är det ju så också att ingen preventivmedel passar för alla, man måste bara hitta det som passar dig bäst och i mitt fall var det p-stav 🌸🌸

    Svara

   Jag var supernöjd i ett halvår. Blödde ingenting. Hade endast lite kramper i armen där staven satt, men antog att det var normalt. Efter sex månader kom PMS-liknande dagar. Sedan mens och mensvärk. Blödde en vecka med värre smärtor än vanlig mens – sjukt dåligt humör i en vecka – börja om med en veckas blöande. I en cirkel i ungefär fem månader innan jag insåg att det inte skulle bli bättre.

   När jag kom och skulle ta ut den hade staven fastnat i någonting inne i armen, och en nerv låg i kläm – vilket var varför jag hade ont i armen. Det visade sig att p.g.a. detta skickade inte staven ut hormoner som den skulle. Det tog över en timme att få loss staven från armen. Barnmorskan fick ta in en kirurg tillslut som fick plocka ut den. Jag har ett större än normalt ärr efter ha tagit ut den, ganska fult sådant, och ja, jag hade blivit gravid. Jag hann få missfall innan min abort.

   Jag tänker aldrig någonsin mer ha p-stav. Jag är tillbaka på p-piller.

   Svara

    Tråkigt att p-stav inte fungerade för dig 🙁 det där med att ta ut hände samma med mig fast med spiral, barnmorskan hade råkat klippa tråden för kort så de nådde nästan inte och försökte i en timme, gjorde sjukt ont 😭😭
    Synd att du var tvungen att gå igenom det!
    Tur att p-piller fungerar för dig iaf! 🌸

    Svara

   Käkade cerazette i 6 år, det funkade toppen så satte in en stav (samma hormon om jag fattat det rätt), hade den i 3 år, bytte och satte in en ny, under hela den här perioden hade jag aldrig mens eller några problem. Men sedan, från ingenstans började jag få genombrottsblödningar (eller ja, typ bruna flytningar), fittan torkade ihop, hade jättesvårt att bli våt och alla slemhinnor kliande och sved. Fick en fläck bredvid klittan som kliade jättemycket, det var fruktansvärt. Var på um, gjorde alla tester men de kunde inte se att något var knas 😩 tog ur staven och tackade för den tid vi haft tillsammans❤️

   Svara

    Ja jag åt också cerazette först men jag satte i p-staven efter några månader då jag som 15-åring hade svårt att komma ihåg att ha tabletterna 🙈 jag hoppas verkligen att när jag byter p-stav igen nästa år att det inte blir som det hände med dig 😭 så skönt att inte behöva tänka på något och att den bara sitter där!

    Svara

  Alltså det här är så himla knivigt. Jag är gift och tanken är att vi inte ska ha fler barn. Men jag kan inte riltigt svära på att jag inte vill ha en sladdis eller att livet inte ändrar sig på något sätt – så inte sterilisering. Om inte dr säger att mina två snitt är en för stor risk ändå för ett tredje. Någon som har erfarenhet av fler än två snitt?
  Sen har jag testat ring, hormonspiral, p-piller-minipiller och nu bara kondom och avhållsamhet. Men min pms är vidrig och likaså blodmängd. Vad göra? P-piller pajade slemhinnor och lust, liksom mini och ring. Vad kvarstår som rimligt alternativ? Någon måste uppfinna något!

  Svara

   Jag födde första barnet vaginal och sen tre med snitt, steriliserade mig i samband med sista snittet. Fick informationen att tre snitt inte är något problem men absolut inte fler än så. Min livmoder var dock så skör och fylld av ärrvävnad att den sprack vid sista snittet och det blev en mer komplicerad operation än vid ett vanligt snitt, tog lång tid att återhämta mig efteråt. Känns skönt att inte behöva tänka på preventivmedel även om jag bär på en liten sorg att inte kunna få fler barn.

   Svara

   P-plåster kanske? Blir fula märken på huden men funkar bra annars.

   Svara

    Det är samma som p-ring

    Svara

   Min mamma fick göra 4 snitt, hemskt fult dom snittade förr i världen. Vissa kan inte föda vaginalt så ändå tur snitt finns!

   Svara

  Jag hade P-stav i nästan 9 år och var så otroligt nöjd! Hade ingen blödning på nästan hela tiden, förutom när jag just satt in en ny, slapp jobbig PMS och det bästa av allt var att sexlusten var på topp! Tyvärr sa kroppen ifrån i slutet, slemhinnorna blev sköra som tusan.
  Kondom har sina fördelar också! Jätteskönt att slippa vara den som har kladdet att ta hand om ju.

  Svara

   Att slippa kladdet är fasiken det bästa! Använder kondom även i säkra perioder typ bara pga det.

   Svara

    Och jag tycker att kladdet är en härlig del av sexet (kanske det bästa) och varför jag föredrar kondomlöst 😊😋

    Svara

     Men vadå, kladdet kommer ju efteråt? Kan inte föreställa mig att någon, efter att båda har kommit, tycker om att ligga och känna klistret liksom rinna ut ur en och fläcka lakanen, eller om man ställer sig och ska gå på toa också börjar det rinna längs benen och sätta sig på toalettringen…. DET är ju inte det ”bra” kladdet??? Kondom ftw…

     Svara

  En hormonspiral känns inte ens, skyddar i 5 år, sticker till lite att få dit den, men skulle inte orka vara utan den! 15 år med skyddad sex och nästan ingen mens för att avbryta och bli gravid och sedan direkt sätta in en ny. Bättre kan man ju inte få det känner jag. Min senaste hette Minera tror jag.

  Svara

   Fast min hormonspiral kändes väldigt mycket och jag fick extremt mycket biverkningar. Det är ju inte för alla.

   Svara

   Hormonspiral för mig: kändes inget att sätta in, kändes inget att ta ut, kostade massa pengar och orsakade blödningar så fort jag rörde mig. Lust gick ner till noll men jag fick ingen ”mens”, utan jag blödde hela tiden. Olika.

   Svara

   Hormonspiral är det bästa jag haft! Hade så mycket mens så mitt hb var nere på 68. Fruktansvärd mensvärk! Har blött ut 2 st kopparspiraler.
   Satte hormonspiral för 5 år sedan och har inte haft mens en enda gång, inte ens en liten mellanblödning. Aldrig värk längre.
   Kommer aldrig kunna återgå till ett liv där man måste ha mens varje månad 😂

   Svara

  Önskar att jag inte hade så svårt för kondom, men blir helt avtänd och tycker inte att det är skönt. Kör NC eftersom jag inte vill ha fler biverkningar än jag redan genomlidit under åren.

  Svara

  Finns väl inget enklare än p spruta, ingen mens och idiotsäkert under 5 månader

  Svara

  Det finns ju fler säkra periodermetoder än nc. Jag körde med en kissdator (alltså den heter ju inte det men i mitt huvud gör den det och orkar inte googla namnet nu) i flera år, funkade bra. Behövde sova ungefär lika många timmar varje natt och komma ihåg att kissa på stickan med morgonurinen. Tyckte det var bra för att jag lärde mig min cykel samtidigt.

  Svara

   *skickar in ett namnändringsförslag till läkemedelsverket för vi bara MÅSTE ha något som heter kissdator!!*

   😃😂😃😂

   Svara

  Jag är en sån där ovanlig typ som vägrar hormoner (tål inte något) så kör på femcap och kondom. Och avhållsamhet från samlag. Känns perfekt för mig!

  Svara

   Hur får man ut femcap?

   Svara

  Rekommenderar seriösare p-datorer som skiljer sig från NC så som daysy, ladycomp och pearly!

  Svara

   Herregud, heter de så? Kissdator ftw!

   Svara

  Femcap är det bästa jag provat. Som en minimenskopp man fyller med spermiedödande gel och fäster runt livmoderhalstappen. Ska sitta i sex timmar efter sex men kan vara inne i 48 timmar åt gången. Ta ut när du duschar, sätt i efter. Älskar den! Kostar en del men håller i två år OCH inga äckliga hormoner. Bra för den som inte gillar kondom (mig själv inräknad). Bästa! Bara googla.

  Svara

  Pessar 👊🏼

  Svara

  Någon som har testat den nya hormonspiralen Kyleena?

  Svara

   Jag har, copypastar min kommentar från längre upp 🙂 (dock min första spiral någonsin så det kan vara att min kropp inte gillar spiraler öht så ha det i åtanke)

   Jag sitter här 4 månader efter och har blödningar varje dag med gamla blodklumpar som helt plötsligt gör entré blandat med nyare blod. Och mens på det varje månad ! Plus kramp i magen flera gånger varje dag, ”mensvärk” och ofta småblödning efter träning och fått ryggacne..
   Men allt är såklart normalt och vissa kvinnors kroppar reagerar starkare på att få främmande saker i livmodern sa bm och rådde mig att prova 6 månader iallafall så det gör jag. Men kommer bli ledsen om det inte blir bättre och jag kastat bort flera månader på detta 😛

   Svara

  Puh! När jag läser allt detta känns min ofrivilliga barnlöshet rätt nice.

  Svara

  Jag önskar verkligen det fanns något preventivmedel som fick kroppen att tro att den redan är gravid. Aldrig mått så bra som då, inga humörsvängningar, ingen mens, inga torra slemhinnor, fungerande sexlust, sjukt bra självförtroende osv. 😀

  Svara

   Haha, det är ju så p-piller fungerar 😉

   Svara

    Men åh.. synd att det inte känns likadant bara 😀 kanske är förväntan inför en kommande bebis som gör det 🙂

    Svara

  Jag och min man körde ett hett sexliv utan penetrering i ca 1.5 år..han ville inte att jag skulle stoppa i mig massa preventivmedel jag dessutom kunde dö av…han har fingrar, tunga och jag har ett hål till..😆 nu har han dock ”knipsat” så inga fler barn här och penetrering så det står härliga till!😂👏🏻

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.