Läsarna backar inte upp Annika Leone på hennes blogg

Här och här kan ni läsa om vad som hänt tidigare.

De har hamnat lite i oordning men det spelar inte så stor roll eftersom de inte är del av någon tråd som behöver följas.
Men vad säger ni?
Jag kan tycka att det är rätt hårt mot Annika om jag ska vara ärlig. Inte för att jag inte tror att det som Elin skrivit är sant utan för att – herregud – vad ska Annika göra?
Oavsett vad hon gör väljer att göra med sin kille så måste hon väl få göra det själv först? Hon kommer ju knappast rapportera i realtid om sitt förhållande.
Och OM hon nu väljer att stanna med honom så är hon ju mer eller mindre tvungen att försvara honom, eller hur?

Hon kommer inte fatta några beslut baserat på några kommentarer på sin blogg vilket hon heller inte borde, det borde ingen –  men vad hon borde göra är att ta sig en funderare på vad och vem hon vill ha i sitt liv och på om en persons förflutna är just i det förflutna och att hon likt Kungen vill vända blad.
Eller så avfärdar hon alltsammans som lögn och kör på som ingenting. Tuut! Tuut!

Den som lever får se…

 

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har inte riktigt koll på vem Annika är men hoppas det löser sig med hennes kärlek.

  Däremot såg jag att Sindy ska operera sina bröst live på insta. 🏀🏀

  Svara

   Vilken klinik? Låter sjukt oseriöst.

   Svara

    Motivs inplants är taggat. Hon livesänder nu. 🙄

    Svara

    Ak Nygart _såklart_

    Svara

    Sorry det var inplantatnamnet, kliniken heter AK Nygart.

    Svara

   Så sjukt konstigt att dom livesänder det? Fattar inte varför man vill göra det ens. Lär ju vara fett grisigt att kolla på..

   Svara

  OT men åt precis ett päron som inte smakade något alls! Den var inte det minsta söt? Alla frukter jag ätit tidigare har varit söta, varför inte denna? Vad beror det på?

  Svara

   Google brukar vara rätt bra på att svara på sådant 🙂

   Svara

   Det är en liga som härjar, de har med sig små tunna kanyler som de använder till att suga ut sockret ur frukt. Sen säljer de det dyrt på svarta marknaden till småbarnsföräldrar som utåt sett berättar om sockrets alla skadliga ämnen men injicerar det rätt i blodet när barnen har somnat. Jag har sett detta med egna ögon. #truestory

   Svara

   wow. årets mest OT-iga OT.

   Svara

   Tyvärr tappar dagens mat mer och mer näring då vår jord blir mer o mer näringsfattig. Troligen därför.

   Svara

  Förstår inte varför hon skulle göra slut för andra kvinnors skull? Om man är superkär i någon som kanske kan vara ett arsle, eller inte, vem vet – han kanske ändrat sig? Men hon ska göra slut för systerskapet?

  Svara

   Han har ju dejtat minst två tjejer samtidigt som Annika bakom hennes rygg. När ska han ha ändrat sig menar du? För en kvart sedan?

   Svara

    Att man dejtar flera samtidigt är inte ovanligt, särskilt inte i Stockholm. Om man däremot är tillsammans är det ju otrohet. Elin och han kanske inte uttalat var tillsammans? Sedan ger den här mannen dåliga vibbar, men han och Annika kanske passar ihop.

    Svara

     Att det är vanligt att dejta fler samtidigt Stockholm hade jag inte en aning om och då bor jag ändå här.
     Stockholmssyndromet?? Dåligt skämt, jag vet, men kunde inte låta bli.

     Svara

     Han var min pojkvän. Jag var hans tjej, flickvän, älskling osv.
     Och var väldigt tydlig med att jag var det bästa som hänt honom.
     Så han var otrogen och hade under en tid två flickvänner samtidigt + en tjej han dejtade.
     Om vi ”bara” dejtat hade jag inte skrivit ner min berättelse. Jag bor också i Stockholm så vet hur dejting funkar;)

     Inget kommer ändra A’s inställning, hon gör sina egna val. Det förstod jag redan för en månad sedan då jag skrev ner min historia.

     Men jag tackar alla som stöttat mig. <3

     Svara

      Tack för att du delat din historia Elin, modigt gjort av dig. Jag har dessvärre råkat ut för en hel del svin själv men denna bollen tar priset 🤮 Skickar över en massa kramar till dig 💗
      #TeamElin

      Svara

     Jätteskoj med såna som bara måste påpeka hur det är i STOCKHOLM, folk där är inte alls som andra, hörrni!

     Svara

      Oerhört märkligt resonemang ja, varför skulle saker och ting fungera annorlunda för att de sker i Stockholm? Det är inte ett eget universum frikopplat från resten av samhället (även om många tydligen tror det). Märklig världsbild.

      Svara

       Kan ju ha något med att göra att utbudet är rätt mkt större i Stockholm än i typ random stad i Västerbotten. Kanske blir en annan (dejting)kultur och att man med det får ett annat förhållningssätt till dejtandet?

       Svara

        Mem varför skriver man inte då ”i större städer”? I Stockholm låter så skumt.

        undrar alltid om det är stockholmare som skriver så, eller folk från andra platser med väldigt exotisk bild av stockholmare…

        Svara

         Jag kommer själv från en mindre ort i Dalarna. Om man sätter på tinder där går man lätt gått igenom utbudet snabbt.
         Här i Stockholm tar det liksom aldrig slut. Enorm mängd singlar vilket gör det lätt och väldigt vanligt att en del dejtar fler samtidigt. (Observera att vi pratar dejting, inte förhållanden).
         Klart man kan dejta fler samtidigt även i andra delar av Sverige/världen! Men tror det är extremt vanligt i större städer just nu i denna dejting app kultur. Tror det var det Anna menade som påbörjade kommentaren 🙂

         Svara

     Gäller detta bara innanför tullarna? Utanför sägs ofta vara väldigt långt borta (från vad?) och kanske det är samma regler vad gäller otrohet där som i övriga landet.

     Nej skämt åsido, denna typ går ej att lita på, men Annika måste ju själv få avgöra om hon vill vara ihop med en sån opålitlig typ. ”Alla” andra vet dock vad som borde ske.

     Svara

    Ja, vem vet? Men det jag menar är, kan andra kräva av Annika att hon ska bryta med honom?

    Svara

    Det finns folk som varit otrogna osv, de betyder inte att de aldrig nånsin förtjänar ett förhållande. Att dejta flera är inte jätteovanligt. Men tillslut hittar man rätt 🙂

    Svara

     Alltså jag tycker verkligen denna snubben verkar vara ett riktigt as men därifrån till att gå på Annika. Hon är kär. Och vem vet, han kanske har träffat rätt nu och blir en ängel. Hoppet är väl det sista som överger en…

     Svara

  Den där Hanna är väl lite märklig. Ska den här Leone vara ett stöd till den svikna tjejen, såsom Hannas familj och vänner var till henne, trots att Leone och tjejen varken är familj eller vänner till varandra?
  Och vad har detta med civilkurage att göra?

  Svara

  Alltså, nu är ju alla förhållanden olika och man kan inte säga att bara för en sak hände person A kommer det hända person B. Att dra till med #metoo och att man inte stöttar feminism för att man väljer en kille som kanske har en annorlunda bakgrund med misstag är ju verkligen att sätta någon i en osoft sits. Ska man aldrig få välja partner nu om denne har haft tidigare förhållanden som inte slutat bra?

  Svara

   Det handlar ju inte om bakgrund utan om vad han gjort samtidigt som han varit tillsammans med A. Hon har blivit lurad av en man med en lång historia av dito och därför borde hon visa att hon lever som hon lär och inte accepterar att bli illa behandlad. Alltså det är rätt illa att förespråka feminism, kvinnors rättigheter och att inte ta skit från sviniga män osv medan hon ditter där och säger ”nej men jag litar på honom” trots massor med bevis emot honom. Vill man att kvinnor ska ha respekt får man visa att man kräver att bli respekterad! Annars är det bara tomma ord.

   Svara

  Allvarligt, varför ska hon stå till svars åt NÅGON? Försvara sin kille för en bunt bloggläsare som likt gamar tror att de måste få veta allt och få ha åsikter om allt och nu pressar henne. Om hon inte vill prata om denna personliga sak i sitt liv så acceptera det. Ni har NOLL rättigheter att kräva att få veta saker av en bloggare.

  Svara

  Men herregud. Är folk inte kloka? Varför lägger de sig i ens? Om hon väljer att lita på sin kille så är det upp till henne. Hon förtjänar inte att få massa skit kastat på sg av människor som varken känner henne eller killen.

  Svara

  Asch kan vi inte lämna de här i fred nu, för mycket privatpersoner inblandade. Familj och vänner får tycka på sitt håll men blir för elakt hålla på här, förstå vilken press.

  Svara

  Oavsett vad som hänt i hans tidigare förhållande så ska hon inte behöva stå till svars för det. Hur många är inte tillsammans med någon som tex varit otrogen i ett tidigare förhållande ? Det är väl för fan upp till en själv att känna efter om man kan lita på personen och vill vara med den oavsett vad som hänt tidigare. Detta är inte ok!

  Svara

  ser ingen anledning till att backa någon som upprätthåller världsbilden om att män kan bete sig som idioter; där kvinnor alltid kommer vilja ha dem trots allt. men alltså skulle det nu vara så att denna kille har ändrat sitt beteende så är det ju ett mirakel. mvh tror ej på mirakel

  Svara

   Du behöver inte backa henne, men du behöver samtidigt heller inte hoppa på henne eller döma henne för förhållandet. Vill de vara tillsammans så låt dem 🙂

   Svara

  Hej

  Vet ej vem hon är men om jag förstår rätt . Är hon förlovad med en dum kille som dejtar fler samtidigt. Till er där ute … sluta önskar de illa. Karma is a bitch och den kommer att ta de. Jag ger inte 1 år tills hon själv upptäcker mer dumheter killen har gjort !

  Svara

   Han har dejtat flera samtigt tidigare, enligt ”Elin” och en annan tjej. Hur han gör nu, vet nog bara han. Låt Annika vara, hon har inte gjort något fel. Inte dom andra tjejerna heller.

   Svara

    Varför skriver du Elins namn med citationstecken? Hon heter Elin.

    Svara

     Okej.

     Svara

  Jag tycker folk ska låta henne vara nu. Hon har blivit varnad. Stämmer allt och killen är så knäpp som det sägs är det hon själv som kommer få lida för det, ingen annan. Vi kan bara acceptera hennes val.

  Och hon kommer inte bli mer benägen att lämna snubben av massa såna här arga kommentarer, snarare avfärda allt som internettroll.

  Svara

   Jag håller med. Det var eventuellt relevant att lyfta i steg 1 för att Elin skulle få möjlighet att ge sin kommentar.

   Att personer vidare ska “ge sina råd och instruktioner” för hur Annika ska leva sitt liv är i högsta grad osmakligt.

   Svara

  Det här är löjligt, hon måste få styra över sitt liv själv utan att alla sorgliga människor på internet lägger sig i

  Svara

  Jag skulle gärna vilja se och höra hur den här charmören till man handskas med att bli outad på detta sätt..
  Jag gissar på att han kör med hela sitt raggregister och är verkligen ”perfekt” nu så Annikas ev oro försvinner. Hans förhoppning är såklart att få henne att tro att alla kvinnor som talar illa om honom är elaka/avundsjuka och galna.

  Svara

   Ja, undrar väldigt hur han paddlar nu för att ta sig ur det här.
   Han har väl två val:
   1) förneka allt, men kan bli svårt när det finns uppenbara bevis.
   2) erkänna helt eller delvis, och då får han jobba ganska hårt på att visa sig värdig/förändrad.

   I båda fallen har han väl ca noll marginal nästa gång han ska ’träna hockey’…

   Svara

    Mitt stalltips är erkänna delvis (mer om man blir tvingad) men utelämna väsentliga detaljer samt understryka en del oväsentliga & lägga till några påhittade. Sammantaget målar man upp en bild som inte stämmer fast detaljer i den kan vara sanna. Sen får man personen att tro att den är ”annorlunda” (än de man varit elak mot) och ”utvald” och bekräftar personen på alla sätt och vis tills den sitter fast och litar på en oavsett vad alla andra säger. Ligger man riktigt illa till säger man att man vill förändra sitt beteende och ska gå i terapi för förhållandets skull eller tom gör det men inte pga att man vill förändras utan för att få personen att lita på en. Empirisk studie. OBS: inget att göra med de inblandade här!

    Svara

   Jag skulle gissa på att han manipulerar med tårar, massa tårar. Har levt med en sån där man och när man är mitt uppe i det så är allt så intensivt att man inte ens hinner tänka klart. Men sen kommer verkligheten ikapp.

   Svara

    Oja samma här, en massa krokodiltårar, sa att han skulle gå i terapi gabadabadaba… han har inte förändrats ett dugg sen vi gjorde slut 🙂

    Svara

    Om jag ska utgå från mina erfarenheter av en manipulativ pojkvän så reagerade han med ilska när jag konfronterade honom med rykten och saker som jag hört från nära källor. Även om jag gjorde det lugnt, eller om jag grät och sa att JAG kände mig sviken för att jag fått se sms han skickat till en annan tjej eller fått höra om att han sovit hos en annan tjej (vi var sambos) så blev han enbart lack, försvarade sig inte utan var mer ”fine! om du kan anklaga mig för sånna här saker visar det bara vad du är för tjej, och jag vill inte ha dig” följt av att han flydde lägenheten och klickade mina samtal tills jag brutit ihop totalt av ensamhet och panik, så det tillslut blev jag som ”fick be om ursäkt” för att jag förstörde förhållandet genom att gräva upp skit och anklaga honom… Säkert inte så denna man funkar, han är väl 40 (min var 25) men det finns många sätt en charmigt, manipulativ man som har en tjej runt sitt finger kan ta sig ur en sån här knivig situation. Hoppas Annika mår bra.

    Svara

     haha vad jag känner igen mig i din historia. haft en liknande relation och minns inte att jag någonsin bett någon lika mycket om ursäkt i hela mitt liv för vad personen själv gjorde- på något sätt gick det mesta att härledas till mig 🙂

     Svara

     Jag blev utskälld för att jag kollat hans Facebookmeddelanden (han hade glömt att logga ut på min dator, som ingen annan än jag varit inloggad på förut så jag troddd helt enkelt att det var min Facebook 😅😅)

     Svara

   Han kommer känna av precis det som Annika behöver. Antagligen kommer han vara ångerfull, lägga sig platt och vara väldigt övertygande? Annika återkommer ju själv till att det de delar är något utöver det vanliga, och helt annorlunda mot vad hon någonsin upplevt tidigare.

   Jag har själv varit med om något liknande. Fast hundra resor värre. Och för mig var precis samma; jag har aldrig varit så kär som då, aldrig känt mig så nära någon som då, aldrig haft så bra sex som då. Allt var fantastiskt! Han var genomhärlig med mig och mot mig, han bjöd mig på resor, köpte möbler och överraskade på de mest fantastiska sätten. Han fick mig att känna mig totalt genomälskad och trygg.
   …och långt senare kröp fram att jag var en av flera och nu uppdagades allt pga en graviditet.
   Förändrades mina känslor på en gång? Absolut inte. Jag var ju genomkär och lycklig. Det vill man ju inte tvingas ut från. Jag klippte banden med en gång men jag var så ofattbart ledsen. Jag trodde jag skulle dö. Och jag saknade honom så. Och hur han fick mig att känna mig.
   Därför är jag inte ett dugg förvånad att Annika reagerar som hon gör. Hela stormen och allas ilska får henne antagligen att ty sig ännu mer mot sin trygga, förstående punkt.

   Men jag tycker precis som Elin och andra varit inne på. Man får backa och låta Annika göra sina val själv. Hoppas det slutar bra.

   Svara

  Folk skall inte lägga sig i. Annika skall inte svartmåla och baktala Elin på sin plattform.
  _Det_ förtjänar kritik, det är inte systerskap. Att dra ner en annan kvinna i smutsen för att inte förlora ditt luftslott. . .

  Att Annika väljer att förnedra sig själv, bli förnedrad och släppa in en instabil person i sitt och sitt barns liv får stå för henne.

  Svara

   Hon förnedrar inte sig själv. Inget av det här kommer från henne utan från en okänd tjej och massa som kommenterar som vet ännu mindre om situationen. De kanske har pratat om det innan? Han kanske ångrar sitt beteende? Eller skrattat åt det med henne? Vi har ingen aning. Låt henne ta beslut över sitt förhållande utan att döma henne

   Svara

    Fast det gör hon ju, om inte annat så förnedrar hon sig själv genom att på sin stora plattform dra ner en annan kvinna i smutsen. Allt för att försvara en man bara beteende har varit allmänt känt länge.

    TW för dömande kommentar:

    Vem över 15 år blir så imponerad av en tatuering och förlovar sig inom några veckor med en person de inte känner? Synd att det är barn med i bilden, vad Annika gör drabbar ju annars faktiskt bara henne själv.

    Svara

    ”Han kanske har skrattat åt det med henne?”

    Allvarligt? Om det stämmer förtjänar hon allt som väntar henne.

    Men jag tror nog mer att det är din egen syn på saken som lyser igenom här. Stackars dig Anonym, jag lider verkligen med dig. Du måste ha/ha haft ett helvete. (Jag tycker Alltså synd om dig gör det du måste ha fått utstå för att öht kunna klämma ur dig nåt sånt. Alltså ej förminskande ton)

    Svara

     Nej din kommentar stämmer inte alls in på mig så du behöver inte tycka synd om mig. Är gay btw, så inga erfarenheter av sviniga killar. Jag tycker dock att varje nytt förhållande är just det – nytt. Vad han gjort mot tidigare flickvänner påverkar inte den relation de kan ha till varandra.
     Jag tycker dock synd om er, som tror att handlingar man gjort mot en person betyder att man kommer göra samma sak igen

     Svara

      Att du eventuellt är gay är helt irrelevant för min teori, men ok ✌

      Svara

  Men va fan, låt Annika bestämma själv och stötta henne sen om hon skulle lämna. Man kan ju inte kräva ”systerskap” och att någon lämnar en kille som anses vara ett svin. Vad är det för systerskap? Alla som har varit med svin, handen upp om ni hade lämnat honom bara för att någon sa att han var ett svin? Hade det varit så enkelt hade dessa svin inte lyckats få partners.

  Svara

   Man kan kräva att hon inte drar ner andra kvinnor i smutsen? Rätt rimligt.

   Svara

    Nej det kan man inte kräva, det är upp till var kvinna att välja hur man vill leva sitt liv

    Svara

     Vet inte om det är vad L menar, men tänker:
     självklart ska hon leva så som hon väljer, men – att inbitet hävda att en annan kvinna ljuger och är psyko ex för att rädda sin snubbes anseende och sin relation är att dra andra i smutsen och inte ok…

     Svara

      Ja, exakt vad jag menade. 🦋

      Svara

   Det är ingen som kräver att hon ska lämna honom utan kvinnor som kommenterat uttrycker oro och stöttning för att inte bli manipulerad av denna man som han lyckats göra med andra. DET tycker jag är bra systraskap. Hade jag gärna behövt när jag levde med en man som slog, ströp och sparkade på mig var och varannan dag men ingen trodde på mig eftersom denna man va ju en sådan ”festlig, snäll och go kille”.

   Svara

   Han kanske inte är ett svin. Exet tyckte att han var det men vem säger att allt hon skriver ens stämmer. Jag kan skriva en lång kommentar och historia om vilken influencers kille som helst, ska den influencern göra slut med sin kille för det? Så himla skumt att alla helt plötsligt tror att allt de läser på internet är sant

   Svara

  Detta har ju verkligen gått alldeles för långt. Vem hon väljer att vara ihop med är ingen annans val.

  Svara

  De flesta heterosexuella kvinnor jag har träffat har erfarenhet av detta. Så sorgligt.
  Det är så normaliserat, sorgligt att läsa försvarstal innehållandes ”vem har inte varit ihop med en otrogen kille?”

  Önskar så innerligt att män kunde sluta behandla kvinnor på det här sättet, det sätter ju som synes helt sjuka spår.
  Så glad över min genetiska predisposition towards women 💖

  Svara

   Verkligen 🙂 Du hade tur! Jag önskade i år att jag var lesbisk men man kan ju inte bara bli det för att man vill, damn.

   Svara

    Anonym

    Ja visst hade jag! Önskar att alla kvinnor hade den turen. 💖

    Svara

     Läste precis cw’s insta-inlägg som nämns här nedan: Cissi påstår att man ”kan bli” ”politiskt lesbisk” i kommentarerna och hänvisar till Fanny Åström. Synd att Cissi fortfarande inte lärt sig att knipa om saker hon är okunnig om…

     Fanny och co’s resonemang föder nämligen det resonemang vars konsekvenser är bl.a conversion therapy och curative rape.

     Dessutom säger all pålitlig forskning emot att msn skulle kunna väl ha din sexualitet. Ni som hejar på det här pga så jävla fritänkande och härliga: kan ge er själva en klapp på axeln för att ni bidragit till att ännu en homosexuell tonåring som inte kan ändra på din läggning tog livet av sig idag.

     (Fanny och Fannys supportrar beter sig läskigt likt män där de sitter och pratar om oss, om lesbiska kvinnor; som om vi vore verktyg för deras självförverkligande. ”Testa”, ”kör”.

     Nej tack, gör helst inte det. Vi är människor med känslor. Om du ändå ska Testa, berätta gärna för ditt verktyg att hon är just det. Och att du inte är lesbisk.

     Svara

      Fast det där var en grav vulgarisering av Fannys tes. Hon beskriver ganska bra hur betingat ’hetero’ samhället gör oss och att vägen ut ser olika ut för olika personer. Hon har aldrig sagt att man väljer sin sexualitet, däremot att samhället kan tvinga en att välja bort delar av, eller hela, sin sexualitet.
      Däremot ifrågasätter ju du nu äktheten i hennes lesbiskhet, som hon gång på gång beskrivit hur den ogiltigförklaras av – tadaaa – sådana som du…

      Svara

       ../

       Njae nu plockar du russin ur kakan.
       Hon har sagt att det är möjligt att välja sin sexualitet, något som även den kristna högern i usa tex rättfärdigar rena övergrepp Med, något som får människor att ogiltigförklara mig och min identitet mer än de redan gör.

       Jag ifrågasätter inte hennes läggning, de flesta av oss har haft relationer med män. Pga: lever i ett patriarkat. Jag ifrågasätter det hon påstår var ”vägen dit”.
       Säger Fanny att hon är lesbisk så är hon Det, det räcker för mig.
       Men hon får hemskt gärna sluta spä på skit som är rent skadligt.

       Anonym

       💖

       Svara

        Fast nu argumenterar ju du lite som ’omvänd rasism/sexism’-gänget…
        Att den kristna högern rättfärdigar övergrepp med att ’man kan välja att vara _hetero_’ (normen) är INTE detsamma som att någon säger att man med medvetenhet kan ’välja’ (om du nu gärna vill använda det ordet) att bejaka annat än sitt påtvingade heteroskap (gå utanför normen).
        Menmen, har inget särskilt behov av att argumentera med dig – reagerar bara på att Fanny regelbundet ’missförstås’ med avsikt av folk som vill utmåla henne till den stora fienden – lite som du gör när du säger att ’hon är som den amerikanska extremkristenhögern’…

        Svara

         …/ Det är resonemanget de grundar sina övergrepp på som föds av Fannys. Dessutom är det ovetenskapligt och ogrundat, det är farligt när människor inte behövet backa upp sina påståenden i _alla_ fall. Jag likställer dem alltså inte, jag pekar på hur de går in i varann , men bra försök.

         Ps. Jag hoppas att du sitter och hejar på snubbar som vill använda kvinnor som verktyg för att hitta sig själva oxå, eller är det bara vi lesbiska kvinnor som kan utnyttjas ohämmat? Son det kan talas om på det här sättet? Ds

         Svara

       Du ser inte alls hur Fannys tes skulle kunna vara skadlig eller hur den -trots att det antagligen inte är meningen- föder ett destruktivt resonemang?

       Eller skiter du bara i det? Går Fannys ”rätt” att politisera sexualitet verkligen före det faktum att människor utsätts för övergrepp, tar självmord, ses som misslyckade, får utstå hat och självhat pga att de inte ens kan ändra på sig för gud? organiserad abrahamitisk religion påstår ju även den att det går.

       Svara

        …/

        ”Hon har aldrig sagt att man väljer sin sexualitet, däremot att samhället kan tvinga en att välja bort delar av, eller hela, sin sexualitet.”

        Bahahahaaaaa…!!!! Det där är ju knappast Fannys tes, att samhället förtrycker homosexuella människor till förnekelse.
        Att du däremot nu helt ärligt sitter och håller med henne i ordval som ”valde” och ”blev ”, istället för tex ”insåg” och ”accepterade” utan att medge att du förstår vad det är hon säger; säger mig att du skäms och vill blunda för de konsekvenser det här innebär för mig och mina medsyskon, men att de inte är graverande nog för att du ska va villig att släppa fin egen rätt till identitetspolitiskt och vetenskapsvidrigt dravel.
        And also: hon har visst sagt att det är möjligt att välja sin sexualitet. Fråga henne.

        Usch… :/

        Svara

         Att ’välja’ påtvingad heteronormativitet ÄR INTE det samma som att kunna (som i ’att ha frihet att’) välja att omfamna sin homosexualitet.
         En del av det du skriver blir lite tekniskt att gå in på när kommentarer går om varandra här, men, menar du att det är Fanny, och hennes eventuella ordval, som är roten till övergrepp på homosexuella världen över?
         Eller det _du_ med lite förhastade slutsatser associerar med henne?
         Det är nämligen just det jag reagerar på… och det otroligt typiska i att se fienden i EN enskild och kämpande och utsatt kvinna (även om man inte råkar vara 100% överens och även om det finns de som är mer utsatta – som brukar komma som nästa argument) istället för i överjävliga maktstrukturer.
         Var du får att jag ’skäms och blundar’ ifrån har jag ingen aning om – du vet ju inte vem jag är…
         Fridens medsyskon

         Svara

         …/

         Nej du har rätt, EN utsatt kvinnas rätt att sprida ett skadligt resonemang som drabbar miljontals människor borde vara det primära.
         Jättebra att den ”goda” sidan även den tar upp stafettpinnen.

         Obs ironi.

         Svara

         Du verkar ha missat att det är just det faktum att Fannys resonemang UPPRÄTTHÅLLER patriarkala skit-strukturer jag kritiserar.

         Och jag har rätt att kritisera mina förtryckare, det är kanske t.om min skyldighet?

         Svara

         Seriöst, oavsett om Fanny faktiskt spred hatpropaganda (vilket det ju finns fullt av människor som gör, låtom oss bekämpa dem! Eller nej, då får vi ju inte tid att anmärka på enskilda feministers ordval!) menar du att den då skulle drabba miljontals människor?
         Det var alltså dit du ville komma?
         Det ’skadliga resonemanget’ är ju dessutom hopkokat av _din tolkning_ och medvetna misstolkning av henne…

         Svara

         Jag ser att du tänker fortsätta låtsas som att det enda problemet här är ordval, och att det är ord jag hänger upp mig på.

         Man måste kanske det för att kunna fortsätta att blunda för sin egen roll i reellt förtryck?

         Ingen idé att diskutera vidare, ha det så bra.

         Svara

         Eller nej, Tillägg:

         Vad är det som får dig att tro att jag, som lever med det här varje dsg; _inte_ skulle bry mig om hatpropaganda eller att jag riskerar att bli misshandlad om jag kysser min tjej ute?

         Du kan vara lugn, det gör jag.
         Det ena utesluter inte det andra.

         Jag tycker bara att det är fruktansvärt att även den ”goda” sidan köper den här retoriken, och att mina medsystrar sitter och pratar om mig som om jag vore ett stycke kött. Ska jag skämmas över det menar du? Är min protest på något sätt ett hit mot den feministiska kampen? Eller vad menar du egentligen?

         Ni sjunker verkligen hur lågt som helst i den här debatten, och för vad? Er rätt att förtrycka mig utan att kallas förtryckare?

         Oooh, vilken annan grupp i samhället beter sig exakt så? Kan det vara män? Spänningen stiger.

         Ps 2. Sitt fan inte och tala om för mig hur jag som homosexuell skall uppfatta saker eller hur mitt liv påverkas av det här. Tack. Ds

         Svara

      Vet inte riktigt vad ”politiskt lesbisk” innebär men är för lat för att ge mig på nåt försök att medvetet försöka ändra min sexualitet…Tror som du inte heller att det går, möjligtvis kan man väl tvinga sig själv att ingå sexuella relationer med folk med kön man inte dras till sexuellt men hur kul & upplyftande låter det :-/ Då kan man ju lika gärna diska.

      Svara

      Tillägg: Nu menar jag absolut inte kvinnor som är bisexuella och genuint vill utforska sin sexualitet. Och ”politiskt lesbisk” är ett hittepå-ord som har ca 0% med sexualitet och läggning att göra, så om du identifierar dig som sådan: knock yourself out med likasinnade. Men var noga med att påpeka att det är ett hittepå och att det inte är möjligt att ändra på en riktig, medfödd läggning. Det är då det blir farligt

      Svara

       Nää, du var solklar- förstod vad du menade. Håller med. Fast nu ska jag gå och läsa på om vad ”politiskt lesbisk” är, aldrig hört det uttrycket tidigare 🙂

       Svara

        Anonym

        Det är ett hittepå som folk av oklar anledning väljer att legitimera och blanda ihop med sexuell läggning.

        Svara

  handmaids tale över allt det här.

  Svara

  Intressant med Cissis instainlägg:
  ”Såna, så ofantligt många som bränner kvinnor, relationer och ansvarskänsla på löpande band. Han som dundrar in i ens liv som en bekräftelsesil och ”tar en med storm”. Newsflash: dom som dundrar in, halar fram löften om hela himlavalvet och en gnistrande ring efter typ 10 minuter… Dom som uppslukar allt och upphöjer en till nån sorts (tillfällig) gudinna… Dom är den farligaste sorten. Ulvarnas ulvar nogsamt invirade i den finaste av merinoull.”

  Som A har likeat och E kommenterat…

  Svara

  Jag blir lite ledsen av att läsa elaka kommentarer mot henne. Det är ett HELVETE att leva i en destruktiv relation och inget som är enkelt att ta sig ur! Hon behöver hjälp och stöttning, inte hat!

  Svara

   Men hon lever inte i en destruktiv relation? Han hade eventuellt en destruktiv relation innan henne

   Svara

   Vem har hatat?
   Jag ser systerskap och stöttning. Men köra människor är blinda och lite dumma i skallen när det kommer till att tänka klart.
   Hon kommer bli så blåst. Han är ju ett uppenbart svin?

   Svara

  Hur vet du Det? Det känns ju rätt destruktivt att han hade en destruktiv relation samtidigt som han hade en ”sund” relation med Annika.
  Destruktivt by default.

  Men nej, ingen skall lägga sig i egentligen.
  Inte i att hon väljer att stann.
  Det verkar dock som att kritiken grundar sig i att hon beter sig smutsigt mot en annan kvinna, för att försvara sin player’s smutsiga beteende. ….Det förtjänar verkligen kritik.

  (Det sorgliga är att det är svårt att undgå att höra likande saker om NB, ingen blir direkt förvånad. Rimligtvis borde Annika inte köpa att det rör sig om EN kvinna eller en isolerad händelse. Men det gör Hon, och mitt hjärta brister för hennes skull i det avseendet. Hur hon beter sig mot ”Elin” skall hon dock ENBART ha skit för, så vidrigt)

  Svara

  Jag blir lättad av att se Annikas kommentarsfält, det tyder på att det faktiskt sker en förändring: kvinnor accepterar inte längre mäns respektlösa beteenden. Samtidigt undrar jag hur naiv och blåögd man egentligen är om man tror att han skulle behandla Annika annorlunda än de andra kvinnorna? Är det för att upprätthålla någon rosaskimrande dröm om att en man kan bli så himlastormande kär i en att han plötsligt ändrar sig totalt för ens skull?

  Svara

   50 shades of Grey-syndromet
   ”Min kärlek kan rädda honom…”

   Svara

   Tycker det är sorgligt att kvinnor int accepterar en annan kvinnas val. Klart man inte ska acceptera att en man beter sig dåligt, men att börja trakassera henne på detta sättet är varken systerskap eller ett steg i rätt riktigt. Hon är en vuxen människa. Vill hon leva med honom så får hon göra det!

   Svara

    De försöker väl få henne att nå insikten att han inte är en bra man, men de slösar mest tid och energi. Annika måste på egen hand komma till den insikten.

    För att förtydliga är det alltså kvinnors bristande tålamod med sviniga män som jag blir lättad av, inte att de är och härjar i ett kommentarsfält om saker de inte har med att göra.

    Svara

  Fattar inte riktigt resonemanget att hon ska göra slut med honom för att ”stötta” de andra kvinnorna? Sen håller jag med om att han låter som en idiot, men då är det ju hennes egen situation hon ska tänka på och sitt eget värde hon ska värna om, som person och kvinna. Att han lyckats lura till sig sex och tillit från andra kvinnor kan ju inte vara något hon ska ta ansvar för?

  Svara

   Menar de att hon håller honom om ryggen och därför pissar på de andra kvinnorna som han helt skrupelfritt har sårat? Menar inte att jag håller med men funderade också på vad tanken med resonemanget är. Det är mycket att kräva att man ska ha främlingar i åtanke när det handlar om de egna privata relationerna. Sen tycker jag att det är sorgligt att hon inte respekterar sig själv mer och lämnar honom, men den insikten måste hon komma till på egen hand, ingen annan kan banka in det i henne hur mycket de än försöker.

   Svara

  Himla soppa det här, men jag tänker på hur jag själv har reagerat om det hoppade fram en tjej som gubben ur lådan och börjat prata om min fästman. Finns inte en chans att jag hade litat mer på tjejen än den som står mig närmast.

  Vi, utifrån, ser detta med nyktra ögon. Elin har förmodligen rätt, killen är en gris. Men hur lätt är det att inse för annica?
  Himla himla soppa

  Svara

   Undrar när alla visste vad i historien….

   Svara

  Annika har fått informationen, och jag hoppas hon har haft vett att tacka för omtanken. Nu är det upp till henne hur hon gör.

  Svara

  Finns det ingen annan ”där ute” som känner till honom eller som har varit tillsammans med honom? Som det har skrivits innan, Stockholm är ju en ankdamm…

  Svara

   Ja, berätta! Finns garanterat massor

   Svara

   Hej, shit vilken historia. Jag känner mig ändå lättad att få svar på alla frågetecken efter att ha dejtat just denna kille under två månader nyligen. Jag känner igen allt du skriver om honom.. Han drar samma historia för alla verkar det som. Vilken tacogris, haha! Fy fan.

   Svara

    Du kan höra av dig på min fb messenger om du vill:)

    Svara

  Reagerar på att så många säger att man inte ska lägga sig i, men, hon har ju skrivit Två öppna inlägg (trots att hon tog bort ett senare) om det där folk kan se och kommentera? Tycker inte det är att lägga sig i då, tycker snarare att folk framför sina åsikter..

  Svara

  I slutändan är det Annikas val. Riktit löjligt att blanda in feminism och systerskap i detta. Låt henne göra egna val för guds skull utan denna hets från ”medsystrar”.

  Svara

  Spännande att Annikas kommentarsfält nu börjar bli forum för varningar för (namngivna) psyko-män…

  Svara

   I vilket inlägg? Eller har det plockats bort? * Surfade in för att se om nöten jag gick på stod utskriven *

   Svara

  Min kollega visade mig den här bloggen eftersom hon vet att jag dejtade NB två månader i år. Jag fattade att något inte stämde, men fattade aldrig vad.. Så tack för upprättelse. Nu har jag fått förklaring på hans beteende.

  Svara

   Så tråkigt att höra att det var fler men inte förvånad.😠
   Vill du berätta mellan vilka datum ni dejtade? Du kan svara mig privat om du vill enligt ovan☝🏼

   Svara

    Hej, vet inte hur jag hittar dig på messenger.. Jag är helt ny i detta forum

    Svara

     Efternamnet är B*ngs
     (*=ä)

     Svara

    Vi matchade på Tinder i slutet av januari. Sista gången vi hördes va mitten av mars..

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.