Jag gillar vad jag hör från Martin Melin inför valet

View this post on Instagram

Det finns idag ungdomar som är mellan 15 och 20 år som är väldigt ”trasiga”. Det här beror till stor på den uppväxt de har haft, den omgivning de har vuxit upp med och den misslyckade integrationen. Och inte sällan finns det en avsaknad av en vuxen manlig förebild där någonstans. De här ungdomarna måste vi lägga resurser på. Och de allra flesta går att rädda. Nästa ”generation” – de som idag är 5-6 år – där måste vi redan idag börja jobba stenhårt för att de inte ska få äldre kriminella som förebilder och att de inte ska luras in i kriminalitet och droger. I det arbetet har bland annat polisen en viktig uppgift. Men då krävs att de får arbeta förebyggande, kontaktskapande och långsiktigt. Och för det krävs fler poliser och mer resurser. ___________________________ I höst kandiderar jag till riksdagen. Du kan se till att jag hamnar där. Och du kan se till att jag politiskt får jobba för att svensk polis ges möjlighet att kunna arbeta effektivare och mer framgångsrikt. Då kommer brottsligheten minska och tryggheten öka. #kryssamartin2018 #liberalerna

A post shared by Martin Melin (@themartinmelin) on

Jag kan ärligt säga att jag kände mig lite tveksam när Martin Melin berättade att han skulle kandidera till riksdagen i höstens val, men ju mer jag hör från honom, ju mer känner jag att han och hans fokus behövs.
Bara för att jag var tveksam till honom som författare så betyder det inte att samma tveksamhet ska smitta av sig till hans politikersatsning.
För vem är mest lämpad till att uttala sig i sådana här frågor? En person med fokus på att spara pengar och vars samlade erfarenhet och kunskap av den här typen problematik kommer från olika dokument, eller en person som ”hands on” arbetat nära problemet i flera år och som har förslag på faktiska lösningar? Som är förbi ”sopa under mattan då det är någon annans ansvar”-inställningen?
Keepin’ it real, yaooo! 🙂

Jag vet inte om jag kommer rösta på Liberalerna men jag skulle absolut kunna tänka mig att ha Martin Melin som en kandidat att personrösta på. 

Tack för tips!

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ,…ger han några konkreta förslag på hur det ska gå till då? Det är ju väldigt lätt att bara ”vi måste TA TAG i det” , jaha, men hur ? Jag har själv inga direkta uppslag men jag tänker också att det måste väl innefatta en hel del konkreta lösningar? Och jag tänker inte bara på det där snacket om fritidsgårdar och ”någonstans för unga att vara”…bara för att unga eventuellt saknar någon social mötesplats så ska det inte ge några frikort till att begå kriminella handlingar och bete sig som rövhål på stan så som att slå sönder saker osv.

  Jag tror säkert att det kan gå att ”arbeta” bort kriminalitet, att vägleda in ungdomar på bra banor men samtidigt måste också ungdomar själva vilja lite. Är du 15 så är du ändå rätt medveten om vad du gör och inte gör. Liksom vad som är rätt och vad som är fel.

  Kanske låter svamlig men jag är väldigt trött och arbetar egentligen i denna hetta…

  Svara

   Förstår din poäng.

   Att ”lära vad som är rätt och fel” och att vägleda ungdomarna i rätt spår hänger nog mycket på föräldrar, skolans miljö och samhället i stort.

   Dvs, satsa på att barn och unga ska få en trygg uppväxt hemifrån, att det finns tillräckligt med resurser i skolan och att samhället man växer upp i är tryggt oxh stabilt i många avseenden.

   Svara

   Ja och lära föräldrar hur man uppfostrar barn. När min gammelmoster fick sina blommor upprivna utanför sin lägenhet(hon bor på bottenvåningen och har en rabatt utanför sin dörr) så fick hon säga åt ungarna fast föräldrarna också såg vad de gjorde. Och efter det hälsar inte föräldrarna på henne för de blev sura för hon sa till deras ungar.

   Svara

    Bra gjort av din gammelmoster och jag tycker att det är ett jätteproblem när vuxna människor reagerar med att bli stötta/sura när folk säger till att deras barn gör fel. Din moster gjorde som sagt rätt, men tack vare föräldrarnas reaktion så kanske tillsägningen blev kontraproduktiv eftersom barnen märker (eller t.om hörde) att föräldrarna tyckte att hon gjorde ”fel”. Vad lärde sig barnen då? Jo att de kan härja fritt fram utan att visa respekt och att det t.om är ”fel” när någon säger åt dem. SUCK på sådana föräldrar!

    Svara

    Samma här! Sa till ett barn som spottade på ett annat barn (Föräldrarna var närvarande) och nu har dom slutat hälsa, jag har själv småbarn och det skall mycket till för att jag skall säga till någons annans barn men det finns en gräns…

    Svara

    Jag känner iofs att ”äldre”/de som inte är föräldrar/inte har barn/inte delar mina uppfostringstankar etc kan säga till på ett väldigt kontraproduktivt sätt. Jag håller ofta med i sak, men blir så provocerad av tonfall, ironi etc. så jag tyvärr ofta går i försvarsställning å mina barns vägnar. Och då är det inte såna beteenden som skadar andra människor eller andras prylar, utan mer hur man för sig vid matbordet eller så. Någon förälder som känner igen sig?

    Svara

     Ja det beror ju på vart man är den som bjuder på mat har väl rätt att säga till hur dom ska bete sig. Exempelvis berätta en förskolelärare att dom nu har problem med att en del av barnen sitter och kastar mat på varandra. Då måste det vara okej att få säga till även om de förmodligen är tillåtna att göra det hemma och föräldrar tycker det är okej. Men t ex att tvinga ett barn att smaka på mat som den inte tycker om är inte okej tycker jag.

     Svara

   Om man ska arbeta bort ungdomar från kriminalitet behöver man främst arbeta förebyggande med universella insatser som täcker i princip alla, samt gå in med omfattande individuella insatser och åtgärder i de familjer som har behov av det när barnen fortfarande är små. Det är oerhört svårt att göra ett förändringsarbete med personer i tonåren, det är sällan det blir lyckat eller att goda resultat håller i sig över tid. Som socialsekreterare kan jag i förbifarten nämna att politikerna är väldigt ovilliga att satsa pengar på de yngre barnen, de verkar tycka att dyra SiS-placeringar tio år senare som i de flesta fall ändå inte hjälper utan bara förstärker utanförskapet och destruktiviteten, är bättre.

   Svara

  Mycket värdefullt med människor som arbetar och ser verkligheten. Att blunda hjälper ingen. Bra talat av honom.

  Svara

  Taskig barndom är ingen ursäkt för att bete sig illa…. Jo jag är såpass gammal att jag kommer ihåg krigstider och eländes elände! Fanns inte på kartan att man betedde sig illa, trotssvält o avsaknad av fader!

  Svara

   Ingen har påstått att det är en ursäkt, bara att det kan vara en förklaring till varför vissa blir som de blir.

   Svara

   Det är nog lite krig och svält som behövs faktiskt. Då har man inte tid eller ork till sabotage och gängkriminalitet. Endast när man har det tillräckligt bra, men inte så bra som man själv skulle vilja, som man börjar driva runt och begå brott. För sånt behöver man ha tid över och tillräckligt med resurser.

   Svara

    Det där var det mest korkade jag hört på länge. Verkligen bra analys!

    Svara

    Fast nej. Det är under krig och i krig som de kriminella frodas och profiterar.

    Svara

    Vilken dum kommentar. Fattigdom leder till ökning av kriminalitet

    Svara

    Även om jag tycker att Henrietta uttrycker sig väl drastiskt så förstår jag poängen som för mig inte motsätter det som TRH och anonym*2 säger.

    Många i Sverige, mig inkluderat, har aldrig upplevt krig, fattigdom osv. Mycket av tryggheten vi har tas för given och försvagas sakta men säkert om den inte upprätthålls. I länder där barnen inte får gå i skola så vill de inget hellre, svenska barn får gå i skolan men många kan inte för de är hemma, sjukskrivna för depression och annan psykisk ohälsa. Jag tror att många unga skulle må bra av mer perspektiv, för den inre motivationens skull och för att kunna hantera existensiella frågor (inget ”du borde vara tacksam”-gnäll alltså). Det här är alltså ett helt teoretiskt resonemang, önskar såklart att det inte var krig någonstans.

    Solidaritet byts successivt ut mot självförverkligande 🙄 (solidaritet är före min generation, men poängen)

    Ni får utsäkta om det blev förvirrat, är tröttare än jag trodde. Det handlar om perspektiv, bara så egentligen.

    Svara

   Men hallå en del blir ju psykiskt skadade av barndom med misshandel och incest. Och det är för jäkligt.

   Svara

  Åh fy vilken mardröm! Ännu mer storebror ser dig mentalitet.

  Svara

   ja det blir så när folk inte kan sköta sig. Vi hade inte behövt massa övervakning och kameror härs och tvärs om folk kunnat uppföra sig.

   Svara

    H håller med. Jag glad för all övervakning som gör mej tryggare.

    Svara

     På vilket sätt skyddar en övervakningskamera dig om du blir utsatt för ett brott? Jag fattar inte hur folk känner mer trygghet i att bli filmade och tittade på.

     Svara

      Men vafan tror du Henrietta? Tänk lite

      Svara

    Jag önskar mig mer övervakningskameror tack!

    Svara

   Johanna, du har inte läst 1984 märker jag… Vi är inte på något sätt på väg mot den sortens samhälle och att använda den referensen för att varna för övervakning blir bara fel.

   Svara

    Hur övervakade är vi inte på nätet redan nu!

    Svara

     På internet… Buss/tåg och alla andra kort som personer så fint reggar i sina namn, kontokort, alla kameror i hemmet inkl mobilen, allt som görs på apple/google konton. Vi har totalt bevakade. Bor du i Stockholm tex med ett reggat SL kort och mobilen i hemmet så kan de se exakt hur du rör dig från du lämnar hemmet till du kommer hem igen. Handlar du med kort vet de också om alla inköp du gjort under dagen

     Svara

      Vilka är ”de”?

      Svara

       Bankerna vet! Tänk om den informationen fick säljas till typ försäkringsbolag. Det skulle suga

       Svara

        Vad vi handlar alltså

        Svara

  OT men var det någon som såg ”heja björn” på tv igår?

  Svara

   Går den serien igen?

   Svara

  Hm…varför känns inte detta rätt? Allt han säger låter ju bra men ändå får jag en dålig känsla. Så fort någon politiker, eller någon som kandiderar till riksdagen, säger saker som ingen kan säga emot, typ: Fler jobb, mer pengar till skola och omsorg, fler poliser etc blir jag bara trött. Om nu denna ekvation hade varit så himla enkel varför ser det då ut som det gör? Ge mig konkreta förslag på hur detta ska lösas UTAN att ställa grupper emot varandra.
  Är det helt enkelt så att en rejäl skattehöjning krävs? Och vilken piloter vågar komma med det förslaget?

  Svara

   Skattehöjning? Har vi inte typ världens högsta redan? ….måste väl finnas andra vägar att gå för att skaffa fram pengar…

   Svara

    Ja, prioritera om. Finns en anledning till att Reinfeldt förberedde oss på sämre tider och bad oss öppna våra hjärtan

    Svara

    Lämna EU, allt har gått utför ekonomiskt för Sverige sen vi gick med

    Svara

     Vad menar du?

     Svara

    Nej, typ 10:e högsta.

    Svara

   Fast man måste ju prioritera skattepengarna på rätt sak i första hand. Sverige skulle kunna ta emot mycket fler flyktingar exempelvis på ett mycket billigare sätt. Nu har t ex några få människor tjänat miljontalskronor på att hyra ut bostäder och det är helt sjukt. Finns massa mer exempel på vad pengar läggs på som är helt onödigt. Så ska staten ha mer pengar ska dom väl se till att inte pissa ut dem på fel saker. Hade dom drivit kommuner som företag drivs så hade iaf våran kommun varit i konkurs för längesedan. Just nu känns det mest som tjafs partier emellan och ingen vill göra nåt konkret.

   Svara

   Finanspolitiken skulle behöva vara mer åtstramande, Magdalena Andersson fick kritik för det häromdan. Men det är valår och då förslår man inte höjda skatter/minskade offentliga utgifter (oavsett vilket parti)

   Svara

  Stoppa invandringen och lägg fokus och pengarna på att ta hand om personer vi redan har här. När vi har ett fungerande samhälle igen så kan vi eventuellt ta in fler. Känns som väldigt många inte får någon hjälp när de väl är här vilket gör att det känns meningslöst att ”hjälpa” dem från början

  Svara

   Ja läs expressen idag på nätet hur folk tycker integrationen misslyckats. Alltså massa pengar som nästan ej lett något vart. Mycket bra synpunkter där.

   Svara

    Ja, den har inte gått bra alls. Alla vi som bor i Sverige måste prioriteras först, och med vi menar jag alla oavsett om man är etnisk svensk eller invandrare. Jag fick en uppfattning om problemet när vänner som själva är invandrare berättar att de vill minska invandringen och deras syn på saken. Det hjälper ingen att det kommer fler hit

    Svara

     Det hjälper dem som flyr från krig..? Att inte sprängas ihjäl eller få se sina barn drunkna, våldtas, dödas?

     Svara

      Vi kan inte hjälpa alla, det hade varit perfekt på alla sätt och vis om vi kunde det, men det kan vi inte och någonstans måste man dra gränsen mellan hjälpa och stjälpa

      Svara

       Nej, vi kommer inte att hjälpa alla heller. Aldrig gjort och kommer aldrig göra. Bra va? Låter som nån Hassansketch det där, vem i hela fridens dagar pratar om att hjälpa alla flyktingar i världen?

       Svara

        Kommentaren ovanför antyder att det hjälper flyktingar som flyr från krig att komma hit. Problemet är att det inte hjälper dem. Dels är de redan trygga från det mest akuta innan de når Sveriges gränser och när de väl är här har vi inte längre resurser att ta hand om dem. Vi kan inte hjälpa till mer, de flesta har förstått det, bara att lösningen är svår

        Svara

         Kommentaren du svarar på var ett svar på kommentaren som började med ”Vi kan inte hjälpa alla”. Och, jo det hjälper folk i krig att komma till ett land som Sverige. Jag lovar!

         Svara

         hej – Nej, inte när samhället rasar. Vi ser effekterna redan nu och det är såååååå många som redan är här som inte får bostad, jobb eller hjälpen de behöver.
         Det hjälper dem i den mest akuta fasen, men det gör det så fort de är utanför krigets gränser. Det är helt enkelt inte hållbart som det är i Sverige idag och det är helt uppenbart om man läser på och sätter sig in i det

         Svara

         Till Hej 20.17 . Hur hjälper det folk i krig att ta sig genom 20 fridfulla länder för att komma till sverige? . Alla dom miljarder kronor som har kostat oss att betala för uppehälle och mat till alla dessa vuxna män har gjort så vi inte kan hjälpa alla andra kvinnor o barn som faktiskt sitter fast i krig och elände.

         Svara

         Alltså ja, det är ju det som är grejen. Att komma från kriget där folk dör, som Anonym 19.42 skriver. Kriget är den akuta fasen. Det är därför dom flyr! Att jämföra ett ej perfekt integrerat samhälle med ett brinnande krig och mena att det inte hjälper dom att komma hit (eller vad menar du exakt) är ett jävligt långsökt försök till argument. Du får det att låta som pest eller kolera. Vad skulle du välja: Att sprängas ihjäl/ få se dina barn drunkna, våldtas, dödas eller flytta till Sverige och inte få bostad, jobb eller hjälpen du behöver.

         Svara

         Hej Anonym 20.29. Vilka 20 länder pratar du om? Och hur ser asylagarna ut där samt hur många invandrare togs emot? Vad skulle hända om alla dessa 20 fridfulla länder skulle sluta ta emot invandrare?

         Svara

         Hej – Vi som redan är här kommer heller inte få bostad och allt annat du räknade upp. Ska vi ge bort våra liv helt till andra och så har de ingen möjlighet till ett liv heller?

         Svara

         Du får tycka som du vill Anonym 20.13! Det är upp till dig huruvida du vill ha öppna eller stängda gränser och allt det där. Nu är det svårt att veta vilken anonym som sagt vad. Men det jag säger något om här är att 1. ingen behöver oroa sig över att Sverige skulle börja ta emot alla invandrare (eller 10.000 tyska bögar) och 2. Det är inte alls lika hemskt att komma till Sverige som att bo i ett krigsdrabbat land. Det är inte för andras skull folk vill sluta ta emot invandrare, det är väl inget att hymla om?

         Och så får du gärna utveckla ”ge bort våra liv”, för det låter väldigt hemskt att folk ska bli tvingade till det i ett fridfullt land som Sverige

         Svara

         Men du ”hej”. Är du seriös? Är du inte medveten om hur ett samhälle är uppbyggt? Det handlar om ekonomi. Sjukvård, bostäder osv blir redan sämre och sämre. Allt i samhället kommer bara försämras. Ja, ge upp våra liv, det är det vi gör

         Svara

         Jag vet inte ens vilken Anonym du är i diskussionen, ska jag då förstå att du pratar om att hur ett samhälle är uppbyggt när du uttrycker dig med dramatiska meningar som ”ge bort våra liv”? Du verkar dessutom bli lite chockad över att jag inte förstår hur du tänker när du formulerar dig så dramatiskt. Vad bra att jag bad dig utveckla så att jag till slut förstod!

         Och liv är ju det jag pratar om, att jag håller med Anonym 19.42 och håller ej med om Anonym som skriver att det inte hjälper någon att fler kommer hit. Självklart hjälper det massa folk, det är inte meningslöst för personer som får möjlighet att söka asyl. Det är inte av humanitära skäl och invandrares skull folk vill stänga gränser

         Svara

  Jag tänker att det är superviktigt att polisen besöker lågstadieskolor i utsatta områden så barnen i tidig ålder får lite respekt för polisen och till och med ”lär känna” en polis i sin närhet.

  Svara

   Tror det är viktigt att barn lär sig rätt och fel och det lär man sig i hemmet och ev i skola, idrott osv. Men tror som sagt att det börjar i hemmet.

   Svara

    Staten kan ju inte lägga sig i hemmiljön om den inte är uppenbart olämplig. Jag tror att förskola och skola är viktigast resurser för att lära ut vilka möjligheter som finns och fokusera på kunskap, analysförmåga och självförtroende.

    Svara

     Nej, men man kan kanske hoppas att man som förälder tar lite ansvar för sina barns uppfostran utan att skylla på dålig skola när det går åt pipsvängen för ungen.

     Svara

      Om man följer granskningar och hänger med i ämnet så förstår man att det inte är så lätt. Familj med dålig ekonomi, får jobb på dåliga tider, mycket ensamtid för syskon, har inte råd att låta ungarna ha aktiviteter tex fotboll = barnen driver runt i samhället där de möter andra barn i olika åldrar i samma situation. Kriminella i samhället som insett att de kan utnyttja det här och övertalar kidsen att göra saker för är de under 15år får de inget straff. Det är så många fler led än bara hur det är i hemmet

      Svara

     Visst stämmer det. Men tyvärr finns det värderingar i vissa familjer som gör att barnen växer upp och tycker att det är rätt att stjäla, förstöra, våldta osv. Dessutom är det väl inte ovanligt att föräldrar inte tycker att andra ska säga till deras barn så istället blir det en konflikt med den som påtalar att barnet inte sköter sig. Nu för tiden är det ungarna som styr samhället och vuxna är rädda. Det är de som blir misshandlade, anmälda och får sina liv förstörda. Det har gått för långt.

     Svara

     Jag menar att om föräldrarna inte tar ansvar för barnens uppfostran så är det bättre att försöka ge dem kloka värderingar från annat håll. Barnen kan ju inte välja sina föräldrar.

     Lämnas de vind för våg är risken stor att de ser sina förebilder runt sig och följer deras exempel.

     Svara

    Ja givetvis ska grunden till uppfostran ges i hemmet!!! Skolan ska syssla med undervisning. Hur svårt kan det va?

    Svara

     Men då kommer vi till en paradoxal situation där svenska samhällets syn på vad kloka värderingar är inte stämmer överens med alla familjers värderingar.

     I de situationer är det viktigt att kunna ge ett annat perspektiv I förskola och skola, även om man självklart inte ska interfera i konkret uppfostran,

     Svara

   Det man behöver som barn är trygga relationer med sina omsorgs- och anknytningspersoner, vilket ju oftast är föräldrarna. Har man det, och får sina behov tillgodosedda ock blir sedd och respekteradför den man är hemma, så tar man med sig det ut i världen. Lever man i dysfunktionalitet och kaos så tar man ut det på andra utanför familjen, man visar sin utsatthet på olika sätt. För de barnen lär inte möten med blåljuspersonal hjälpa, men jag förstår tanken.

   Svara

    Men tänk om dessa barnen hittar en god förebild i exempelvis en bra polis, då är ju mycket vunnet. Självklart ska inte polisbesök ersätts något annat, men så man förstår att poliser är viktiga och vill folk väl (generellt naturligtvis).

    Svara

     Fast det stämmer ju inte, i deras värld om de redan är inne i kriminalitet alt umgås i utsatta kretsar så är polisen redan deras fiende. Kommer de dessutom från ett land där polisen på riktigt varit deras fiende är nog steget till att kunna lita på polisen rätt svårt

     Svara

      Fast nu menar jag barn som är typ 8 år, att polisen kommer på besök första gången i lågstadiet och sen nån gång per termin. Tänker vi att så små barn redan är i kriminella kretsar och körda är det ju helkört, då kan vi ju lägga ner allt.

      Svara

  Skulle aldrig rösta på Martin Melin,( inte heller på Liberalerna),inte trovärdig alls, populistisk C kändis.. Säkert en bra polis, dålig författare. Han vill självklart ha en välbetald riksdagsplats med bra förmåner och pension och slippa polisjobbet.. inte alls svårt att förstå.
  Titta på hans narcissistiska Instagram, Robinson ränderna går inte ur.. han borde tona ner och bli lite mer seriös. Förstår att Liberalerna vill se honom som en röstmagnet, men han framstår inte som en person jag skulle känna mig trygg med.
  Det han säger är ju inte definitivt inget nytt..
  Förstår inte varför du har politiska inlägg.

  Svara

   För några dagar sen ett negativt inlägg om influencers och politik, nu ett eget inlägg med vad hon skulle kunna rösta på 🤦

   Svara

   Håller med, han är den mest uppmärksamhetskåta man jag sett. Har 0 förtroende för honom, han gör ingenting som inte gynnar honom först och främst.

   Svara

  Sorry men han säger bara att vi ska lägga resurser på ungdomar som är eller kommer in i kriminalitet…. Sååå, var exakt? Ska resurserna läggas på polis? Skola? Barnomsorg? Fritidsgårdar? Det finns liksom inget förslag, inga förankringar till något slags politiskt aktivt arbete, bara de där ”slogans” som alla slänger sig med. Det enda partiet jag kan nämna som faktiskt aktivt arbetar politiskt i vardagen och på gräsrotsnivå är FI. Vill inte att de ska bli största parti direkt, men hoppas på att de kan påverka lite med något mer aktivt politiskt arbete istället för de där buzz words som alla andra kommer med.

  Svara

  Okay ni surpellar som klagar på Camcams inlägg om politik: det här är hennes blogg och det är väl alldeles utmärkt att Sveriges största blogg verkar vara on the good side? Gnäller man på det finns det massor med alternativa medier att tillgå på nätet.
  Och re Melin, ja, han försöker i alla fall ta sitt s k kändisskap och tala om något som är viktigt. Snäll kille, kanske ingen supervass politiker in spe men bra gjort.
  Skärp er, det är valår i år och det gäller att använda hjärnan den här gången. Samt hjärtat.

  Svara

   Snäll? Snarare falsk.

   Svara

   Och hjärtat är blått, precis som hjärnan✌🏼

   Svara

    Men skärp er, Liberalerna är ett parti som ni får läsa in er på. Det är inte konservativt, herregud detta är Sverige, de är inte NYliberala. Skärp er igen. Läs på. Läs partiprogrammen. Läs på igen. Fatta någon gång hur världen kommer att bli om ni bildar er världsbild utefter sociala medier.

    Svara

     Tur att man får tycka olika inom politiken, även som påläst

     Svara

     Men tror du på allvar att jag röstar blått för att jag skulle ha blivit påverkad av sociala medier? I så fall har du fel, väldigt fel.
     Har röstat blått i alla år så jag har ju definitivt inte blivit påverkad av Martin Melin. Sen finns det fler blå partier än Liberalerna, tycker Moderaterna är ett bra sådant.

     Men låt mig gissa, du röstar åt vänster? Av min erfarenhet är det nämlige de som säger ”rösta med hjärtat” – och det tror jag nog de flesta gör, bara att vi har alla olika åsikter och det måste man acceptera. Så är det någon som ska skärpa sig är det du.

     Svara

      Men hörru anonym 20:30, skärp,dig igen. Läsförståelse verkar vara en glömd konst. Men glad att du inte röstar åt vänster. Fast ledsen att du verkar vara en av oss som du kallar blåa men att du saknar hjärta. Eller hjärna – att basha vänstern för ingenting framåt. Finns andra i år att bekymra sig över.

      Svara

       Har både hjärta och hjärna fyi, så du kan skärpa dig en gång till.

       Svara

  Han behöver hjälp från mer politiskt erfarna. Men helt klart är det såna som behövs i riksdagen. Andra politiska broilers har ingen erfarenhet av verkligheten. Så kombon blir jättebra. Fel parti bara. Borde vara ett större parti med kraft.

  Svara

  Att inte nån har sett den här skiten komma är ta mig fan ett under. Jag är uppvuxen i Sthlms förorter och för 15 år sen så gick det att åka till västra förorterna t.ex och känna sig hyfsat trygg, idag släpar jag inte dit min värsta fiende. Så fort du kliver av t-banan så blir du erbjuden att köpa droger av unga tonåringar. Den politiker som får kidsen att se syftet med att gå upp kl 06 och åka iväg till jobbet för på två dagar tjäna vad en smålangare tjänar på några timmar kommer att få min röst.
  Tyvärr det är kört. ”Integration” har varit ett så jävla använt ord senaste decenniet, det har inte funkat i storstäderna iaf. Möjligt att det funkat på några bruksorter där fina exempel har kunnat visats upp, men i det stora hela så har det inte funkat.
  Det här är bara början..

  Svara

   Äh, skärp dig. mvh bor i Hässelby

   Svara

    Jag bodde i hässelby gård ett tag. Drogbiten är bullshit, ingen dealar öppet på gatan. Men trygg vet jag inte om jag kände mig. Gick gärna inte själv på kvällar och nätter. Enda förorten jag känt så i. Rågsved och akalla upplevde jag inte alls på samma sätt, där händer det absolut saker men mer gäng mot gäng

    Svara

    Jag har bott i Hässelby Strand. Superlugn och trevligt..

    Svara

     Jag har också bott i Hässelby strand. ENORM skillnad mot Hässelby gård. Alla som har bott där vet det också, annars har de bott under en sten.
     HB strand är ändå inte förskonat från brott. Jag hann se lokala krogägaren bli misshandlad med järnrör utanför mitt fönster, har blivit kallad hora utan någon som helst anledning. Droppen kom när en man hoppade på mig och försökte våldta mig.

     Svara

     Jag hamnade i modd?

     Svara

   Och vem är det som finansierar kidsen genom att köpa drogerna? Borde inte fokus ligga där?

   Svara

  Genus är viktigt här det gäller att bryta ner de cementerade könsrollerna där pojkar ska vara tuffa och tjejer söta. Att sen prata om människors lika värde och ge ungarna nycklar till läsförståelse tycker jag är viktigt.

  Svara

  Vem är det Åza B har efter sig ? Camcam !

  Svara

   Akta dig. Det där är OT 😉

   Svara

   Åsa B har alltid någon efter sig verkar det som… förstår inte varför… söker uppmärksamhet precis som hennes vännina My M ..

   Svara

    Håller inte med om det ) tycker Åza verkar vara en stabil tjej!

    Svara

   Så vida hennes bonusson inte är mitt biologiska barn som jag inte vet om är sannolikheten extremt liten. 🙂

   Svara

   Hennes pojkväns ex, pojkvännens sons mamma tydligen, inte mer spännande än så.

   Svara

  Så. Jag brukar nästan aldrig göra en OT men tänker köra en nu då den förra tråden blir för lång.

  Vad med all OT om WT hur man ska och inte ska vara eller allt annat skoj som skrivs bland kommentarerna. Ska de också bort? Var ska man dra gränsen. Hur ska folk känna sig bekväma att skriva kul grejer som inte hör till ämnet när ni är så många som klagar.

  Jag tycker den här bloggen är vad den är för att den är fri. Om det börjas sätta upp gränser så kommer den självdö tror jag.

  Jag tror på riktigt att framgången till den här bloggen är 40% CamCam och 60% er andra som hänger här.

  Varför ändra på ett vinnande koncept? Vill ni har mer kommentarer om själva ämnet, kör igång och skriv mer då. Som det är idag så verkar det vara rätt få som gör det.

  Svara

   Funderade själv på om Camcam skulle förlora något på att bara lägga upp 4 random bilder vid olika tidpunkter varje dag för verkar vara få som efterfrågar bättre inlägg

   Svara

    Ska jag testa? 2 bilder på katterna och sen två på mig själv. Hepp!

    Svara

     Ja 😛 Tycker det var märkligt att så många klagar så mycket på OT men inga förslag på hur att minska det

     Svara

   Om det är många som klagar på ”kul” grejer man skriver kanske man bara ska inse att dom inte är så kul… 🙄

   Svara

    Fast nu är det ju inte så jag varken skrev eller hur folk menar. De vill cherry picka det de gillar som tex WT men slippa höra om relationer. Jag menar på att man inte kan välja. Antigen får man både de ”tråkiga” OT tillsammans med de kul eller så får du inte de kul heller.

    Svara

     WT-konversationerna är väl ändå sprungna ur diskussioner om bloggare? Huruvida någon ska dumpa sin kille eller inte är inte det.
     Jag tycker ot är helt okej så länge det handlar om bloggare på något sätt. Men inte när det är någon som vill ha hjälp med privata problem. Familjeliv finns till för det.

     Svara

      Men det är precis det här jag menar. Vem ska avgöra när OT gått för långt? Du kan tycka en sak en annan en annan sak. För dig är det självklart att de borde ha en anknytning till bloggare och andra tycker det inte. Dessutom så kommer en hitta en anknytning där du inte gör det och vice versa. Ni kommer aldrig kunna komma överens om var gränsen ska gå och det kommer hämma folk att vilja eller ens bli inspekterade till att kommentera.

      Som jag ser det är enda lösningen att det är helt fritt att kommentera vad som helst.

      Svara

       Inspirerade*

       Svara

  Men tala klarspråk, vad vi ser är ju en form av kulturkrock, olika typer av uppfostran, där pojkar inte har fått lära sig en enda bokstav av genus mm under sin uppväxt.
  Jag har själv bott i en förort och sett utbrett och accepterat kvinnoförtryck (där svenska tjejer inte ses som vatten värda pga allt sitter i oskulden), stenkastning, fyverkeriskjutande på allt (och alla)… Förut trodde man ju att fritidsgårdar skulle lösa allt… tills de brann upp vill säga..

  Svara

  CamCam!

  Kan du inte ha en anonym röstning här på bloggen med alla partier som kommer finnas i valet, så får varje läsare välja det parti de kommer rösta på? Det vore så intressant med tanke på att detta är Sveriges största blogg!

  Svara

   Nej. Kan vi inte få slippa politik här.

   Svara

    Det är valår i år! Scrolla förbi allt med politik istället. Det gör jag med ämnen jag inte finner intressanta.

    Svara

   Det hade varit jätteintressant faktiskt!

   Svara

   Håller med

   Svara

  OT! HANDMAIDS TALE. Älskar skiten men VARFÖÖÖÖR kommer serien inte framåt? Så frustrerande? Är ju lite Prison Break hopp/förtvivlan över den serien?

  Svara

   Jag känner exakt samma sak! Började tittade på serien häromdagen och är nu på säsong 2, där June är tillbaka på helvetet stället igen.. fick ingen lust att fortsätta kolla klart.

   Svara

    Haha tack för att du håller med 😂☺️ Vill försöka hålla mig att kolla på kommande avsnitt och bara köra ett klassiskt maraton när allt sänts klart… Det tär för mycket på psyket att få upp

    Svara

  Kan inte den här bloggen bli fri från politik? En frizon. Det kommer bli så mycket politik inför valet ändå…

  Svara

   Men s c r o l l a förbi! Det är på riktigt inte svårt!

   Svara

   Nej. Kan vi bara sluta be om massa saker som ska tas bort från den här bloggen. Den är bra som den är nu! Mer och mer förbud och folk kommer tröttna. Politik ska också få diskuteras tycker jag. Vill ej låta dryg en är iaf min åsikt. 🙂

   Svara

    💕🌸

    Svara

  OT Blondinbellas nästsista instastory🙄

  Svara

   ?

   Svara

   ( • ) ( • )

   Svara

   Very classy.

   Svara

  Ju tidigare man går in med åtgärder, desto större chans att man lyckas förhindra brottsliga banor. En vinst både för den enskilda individen och samhället.

  Svara

  Vad är Sverige på väg, blir mörkrädd! Vad håller alla föräldrar till 5-6 åringar och 7-18 åringar hus? Tragiskt:(

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.