119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ehm… Det började bra, men sen spårade det rätt rejält. Orkade inte läsa hela pga det. Vad vill hon ha sagt med detta? Det spär ju bara på glöden ännu mer.

  Silence is you friend. Tiga är guld. Osv.

  Svara

   De var inte ihop när han tog. De hade gjort slut ca en månad innan, det har flertalet amerikanska medier rapporterat – bland annat TMZ.

   Tims syster, Linda, har flertalet gånger kommenterat bilderna Teresa postat och bett henne ta ner det. Så kan vara pga familjen Instagram tagit ner det.

   Camcam, läs in dig på ämnet innan du postar alternativt säg att du inte är 100 på faktan. Det här är ändå en stor grej för många. Om inte annat respektlöst mot familj

   Svara

    fast om du läser hennes inlägg så besvarar hon just de rykten du tar upp, sen om det är sanning eller inte vet ju ingen 🙂

    Svara

    amerikanska medier är ju dock ingen pålitlig källa. Men håller med om att det är onödigt av henne att söka uppmärksamhet nu, när de aldrig var offentliga innan han dog.

    Svara

     Fake News! Osv.

     Svara

     Dock brukar faktiskt TMZ ha rätt väldigt ofta

     Svara

      Även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dan.

      Svara

  Jag är inte alls insatt i detta och orkar inte mer än skumma igenom hennes text, men varför gjorde hon en offentlig sak av deras förhållande efter hans död, om han under tiden som de var tillsammans ville hålla relationen undan från fans och medier? Eller har jag missuppfattat något?

  Svara

   Precis… Begriper inte det heller.

   Svara

   Står i texten. För att media visar bara upp den ledsna Tim. Hon ville visa tvärtom. Att det även fanns en glad Tim.

   Svara

    Fast man får en känsla av att hon vill framhålla att de hade en relation. Om det stämmer att de hade gjort slut innan han gick bort hade hon kunnat stå tillbaka och låtit familjen kommunicera det som de ville kommunicera. Låter genomskinligt att hon ville visa att han också var glad, det förstår nog de första att en människa inte bara är en sak.

    Svara

  Jag har inte läst och hängt med i allt, men enligt många kommentarer ska någon i Tims familj bett henne ta ner inlägg, hon svarade då tydligen med att radera kommentaren och låtsas som ingenting.

  Svara

   Det stämmer. Finns skärmdumpar på detta på bland annat Flashback

   Svara

    Nåt tips om vad man kan söka på för att hitta detta? Tråden är enorm.

    Svara

     Googla Avicci Flashback Linda syster. Det kommer upp på en gång.

     Svara

   Ja det står härliga till med alla kommentarer som påpekar saker hon tagit upp i texten 😂

   Orkar man inte läsa långa texter, ok.
   Kommentera dem inte. I 9 av 10 fall verkar du dum.

   Svara

  Tror inte det var tanken på att han hade en ”hemlig” familj som störde fansen (och även mig som inte direkt varit ett fan men som är helt förstörd över hans död).

  Snarare det faktum att hon i sitt första brev drog upp helt onödiga och väldigt privata saker. Det hade räckt med de fina bilderna på dom och en liten text. Istället drog hon upp hur hon fått honom att tro att han hade cancer och hur hon älskade att göra honom obekväm genom att hennes bästis (som är hennes ex nya) slickade på hans bröstvårtor.

  Efter att ha sett dokumentären och faktumet att han tog livet av sig själv blev det lite mycket.

  Svara

  Jag reagerade också starkt på det hon la upp. Först la hon upp ett bildspel med mycket privata bilder. Deras förhållande var inte offentligt och Tim var noga med att inte exponera sitt privatliv. Sedan kom det märkliga brevet upp i flera delar där ännu mer privat info läckte ut, alltså extremt privata saker som att hon brukade mensa i hans säng och så vidare. Mycket märkligt beteende. Som om inte detta var nog kom sedan en video på hur hennes son går runt och gråter och letar efter Tim. Då börjar folk reagera att det är smaklöst och hon lägger till texten ”detta var från några månader sen när han bara hade gått ut för att handla” eller dylikt. Så jävla konstigt att lägga ut efter någons död. Dessutom som flera skrivit hade Tims familj vädjat om att hon skulle plocka ner inläggen. Jag förstår att folk lackar!

  Svara

  Måste bara säga att vilken fantastisk lojalitet Tims vänner och familj har mot hans liv. 🙂

  Allas läppar är ju förseglade och ingenting har kommit ut efter Tims bortgång, och det är ju ganska ovanligt när det kommer till berömda människor.

  Svara

  Jag känner typ bara att jag vill att alla ska låta det vara. Han är död, vi kände honom personligen och vi kommer aldrig bli experter på honom eller hans privatliv. Vissa grejer verkar vettiga och fina för mig, andra gjrejer kanske knasiga, men det var hans eget liv och allt kanske inte var tydligt, enkelt rätt eller fel. Kanske hans flickvän stod honom närmare. Kanske hans familj. Låt dem oavsett ta sina konflikter med varandra. Låt oss inte anklaga någon av dem för något alls.

  Jag vill inte bryta ner hela hans liv i detaljer och recensera och ha åsikter om allt och vilka anhöriga som gör rätt och fel och vilka som egentligen var mest anhöriga. Jag vill bara tacka för musiken och önska alla som sörjer honom sinnesfrid och tröst.

  Svara

   Precis så!

   Svara

   Håller med… Kan förstå att Tereza är frustrerad eftersom att hon känner att hon blivit missförstådd, men detta har blivit för mycket. Jag tycker att det känns lite respektlöst mot Tims familj som vill hantera detta privat.
   Det är redan ett helvete att sörja någons bortgång, tror inte det hjälper att slösa energi på Instagram och all negativitet…

   Svara

   Håller helt med dig. Det är en stor tragedi oavsett, vilket ännu känns fruktansvärt. Jag lider med alla anhöriga 🙁 Som en kort kommentar därtill tror jag att det är viktigt att komma ihåg att människor i sorg inte alltid agerar *vettigt*. Uppenbarligen har Tim haft en stor inverkan i hennes och hennes barns liv och detta har med all säkerhet påverkat henne jättestarkt, även om de inte var ihop vid tillfället för hans bortgång. Att skriva om detta och lägga upp bilder kanske blev resultatet av en chock? Av outgrundlig sorg och saknad?

   Vi vet egentligen ingenting och det finns därför ingen poäng i att kasta hårda ord emot någon – jag tror de allra flesta omkring Tim mår extremt dåligt över allt som hänt. Jag hoppas de orkar hålla ihop och så småningom se ljusstrimmor som sipprar igenom allt det mörka och jobbiga <3

   Svara

    Precis! Saken involverar människor i djup sorg som alla antagligen har olika behov i hanteringen av den. Förundras av alla som ger uttryck för att de vet vad som är rätt och fel, respektfullt och inte – tänker att de nog aldrig varit i djup och förtvivlad sorg över en närstående…

    Svara

    Ja, precis! Låt dem sörja, utan att hela världen ska recensera om de sörjer på rätt sätt och agerar så som vi tycker är sympatiskt, det är i chock och går igenom något de flesta av oss inte kan föreställa sig, inför öppen ridå dessutom. Otroligt sorgligt om det skär sig med flickvännen och familjen, men det är mellan dem att reda ut.

    All sympati till alla som sörjer honom, oavsett hur relationen såg ut.

    Svara

  Jag tycker det är upp till hans familj att ge en nyanserad bild av Tim OM dom tycker det behövs, inte en fd flickvän. För mig osar det ”claim to fame”.

  Svara

  Det fanns väl ett annat ex som också skrev om honom. Fast mer som en liten hyllning? Lagom liksom. Hade ju räckt så för denna tjej med. Tycker det är så obehagligt att allt ska visas upp och bekräftas idag…

  Svara

   två av hans ex skrev hyllning till honom och en bild på de tillsammans, tycker det räcker och är respektfullt.

   Svara

    Vad heter dom andra exen?

    Svara

    Fast den ena av de här ‘classy’ tjejerna pumpar ju ut allt hon har av material efter honom: screenshots av privata (ganska ointressanta) sms-konversationer, suddiga kyssbilder och hotellsängar, och från nåt sjukhus med kanyler och urinprov i förgrunden..?
    Igen, dömer inte henne, utan er som försöker berätta hur man sörjer ‘rätt’ och sätta olika sörjanden upp emot varandra…

    Svara

    Fast en av dem, Emily, mjölkar förhållandet rätt rejält. De gjorde slut för flera flera år sedan och hon har lagt ut flera poster om dem och att han skrev flera av låttexterna till henne. Tror hon senast la ut nått i förrgår, igen.

    Svara

   Men vem bedömer vad som är ”lagom”? Du? Allmänheten? Alla måste få sörja på sitt eget sätt. Det finns inget universellt sätt att sörja som alla måste följa.

   Svara

    Enig med Maja, äcklas av alla här som _vet_ hur man ska sörja – lagom!?

    Svara

     Ja men det finns bättre och sämre sätt att sörja, bara för att man har behov av att prata om en människa som har gått bort så betyder det inte att det är respektfullt att lämna ut hela människans privatliv. Om jag skulle dö så önskar jag att mina efterlevande ska behandla mig på samma sätt som jag var som levande, med integritet eftersom det är en stor del av min personlighet. Det sista jag önskar är ett långt Facebookinlägg (tex) som ingående berättar om vem jag var och vad jag hade för mig.

     Svara

      Samtidigt kan det vara just det som en del människor behöver när de mår dåligt till följd av en nära anhörigs bortgång. På sätt och vis kan jag i efterhand önska att jag själv visade min sorg mer öppet när min f.d gick bort för snart 5 år sedan. Vi var inte tillsammans vid tillfället för hans bortgång och det gjorde att jag kapslade in all min sorg, ångest, skuldkänslor – för vem var jag i hela situationen? Vi var ju ”inte ens ihop” så vad hade jag för rätt att visa att jag var ledsen? Vad hade jag för rätt att bearbeta det som hänt genom att skriva/prata om alla fina sidor JAG sett hos honom, eller fina saker vi upplevt tillsammans? Jag tror att jag egentligen hade behövt det, och egentligen ville det. Mitt sätt att stänga in mina känslor och mina tankar om att inte våga ta plats i sorgen ledde tyvärr till återkommande panikångest (som jag tack och lov blivit kvitt nu.)

      Alla måste få sörja på det sätt de behöver och jag tycker att det ska väldigt mycket till innan någon annan kan komma med pekpinnar om vad som är rätt och fel. Sorg är väldigt individuellt och dess uttryck bör respekteras så länge ingen kommer till skada.

      Svara

       Självklart får alla sörja som de vill. Jag tyckte väl att när närstående skrev till henne kunde hon respekterat det. Men det är JAG som tycker så. Du tycker att men får göra hur som och det är helt ok med mig at du tycker så Maja.

       Svara

       Tack för att du skriver så fint, Maja.
       Jag kände på mig att du hade en sorg i bagaget, något jag inte tror de som kommer med pekpinnar och idéer om att ‘sörja lagom’ har. Jag tror inte heller det finns ett format för sorg, den tar lite de former den vill – bubblar ibland upp i skrattet på en konsert (som någon ojar sig över här nedanför) och ibland i listandet av alla små detaljer som var den personen, ibland i ursinne och förtvivlan, men också i glädjen över att en älskad person faktisk funnits. Det finns ju inte heller regler för vem som har ‘rätt’ att sörja, eller hur mycket, så märkligt med alla som nu försöker nysta i hur länge de var ihop, om de egentligen var ihop och vem som ev gjorde slut och varför… som för att göra en slags matris över nivå på närhet och därmed rätt till sorg.
       Glad att höra dina reflektioner, att du kommit vidare och verkar kunna använda din sorg i att vara en helare och mer empatisk och in-/kännande människa.

       Svara

        PS: Tips om fin bok om sorg och de irrationella uttryck den kan ta: Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion – och se dokumentären om henne: The center will not hold

        Svara

         Fint skrivet av er båda. Min erfarenhet är att få människor agerar rationellt i sorg. Ju mer chockartade omständigheter desto svårare. Det är fullständigt normalt och del i en lång process. Om du är drabbad så hang in there. Vad andra eventuellt tycker om ditt sorgearbete är deras problem, inte ditt.

         Svara

       Fast samtidigt tycker jag att man ändå får respektera någons minne och anhörigas önskan. Jag fick inte gå på en väns begravning och det tog hårt på mig, men jag fick respektera det. Dels för att jag vet att min vän inte hade velat att vi skulle bråka med familjen och dels för att min vän faktiskt var död och vad jag kände var sekundärt. Jag förstår att det finns ett behov av att bearbeta men ser inte syftet att bearbeta sin sorg och gå igenom någons privatliv öppet. Det kanske hjälper dig men river upp sår hos andra. När min vän gick bort så tog det hårt på hans flickvän och hon ville bearbeta det via sin instagram, skrev om honom, hans sjukdom, mående och lämnade i princip ut allt om honom och hans familjerelationer. Det tyckte jag var respektlöst mot honom, vem han var som person och hans närstående. Jag tycker att det är en sak att prata om sin egen sorg och en annans sista kamp till exempel om inte personen uttryckligen bett om det.

       Svara

        Men vem har rätt att bestämma hur någon ska sörjas, alltså som i detta fall när det är en kändis? Vad vet vi om vem som var närmast honom och då enligt någon logik har rätt att ”bestämma mest”. Han var en vuxen människa, vad är det som säger att föräldrar och syskon är de mest lämpade att ta beslut? Det är inte alla som har en bra relation till sin familj (ingen aning om hur det var i just detta fall), och ofta är det väl partner och barn som tillhör närmast sörjande. Det blir så märkligt när vi utomstående ska försöka gradera vem som stod honom närmast och vem som har rätt att bestämma vad som publiceras eller ej i sorgen efter honom.

        Svara

         Tycker det är den avlidnes familj som ska få bestämma. Inte ngn random brud som vill göra pengar på att hon var tillsammans med en person som nu är död. Om man verkligen är i chock och mår dåligt så sitter man inte på instagram och söker uppmärksamhet. Sedan finns det säkert undantag men om man inte förstår att man inte publicerar privata och kanske intim information om en person som just har dött mst man nog jobba med gränser.

         Svara

      Men det är ju inte så att du kommer bry dig när du är död, vill nån skriva ett långt fbinlägg då så kommer det påverka dig ungefär ingenting.

      Svara

       ‘Om’ du skulle dö?

       Svara

       Herregudrun CC, har flera kommentarer i mod, men den här går igenom?
       Ta bort snälla!
       Och J, att skända lik är förbjudet i lag, att sörja på olika sätt är det inte. Det är inte förbjudet att skriva på insta, fb eller till och med en bok om döda personer – det du håller på med är osmakligt och patetiskt, väx upp!

       Svara

       CC – du släpper igenom detta vedervärdiga men lägger mitt svar i mod?

       Svara

        Varför är det vedervärdigt? Personen sa att man inte bryr sig som död, så jag frågade bara. Men Camilla får ta bort det om det är för mycket men fundera då på varför det fysiska är värre att exponera än det psykiska.

        Svara

        jag lägger inga svar i modd eller släpper igenom för den delen. Om något hamnar i modd så är det systemet som sköter det men jag uppskattar att du uppmärksammar mig på Js kommentar så jag kan titta på den på en gång.

        Svara

    Särskilt märkligt när det är fansen, dvs folk som inte kände honom överhuvudtaget. Visst kan man fundera på en del som denna flickvän eller ex-flickvän skriver/visar men vi vet ärligt talat inget om hur nära relation de hade, eller om familjen var närmare. Det jag tog med mig från den hon skrev var att hon ville visa att Tim/Avicii var glad också och hade bra saker i sitt liv, att han inte bara var deprimerad och utarbetad. Att många människor blev berörda av hans död ger inte oss som öht inte hade en relation med honom, rätt att bestämma hur vänner och familj ska sörja.

    Svara

    Ja det finns inget lagom, en del vill riva upp allt inför hela världen och visa upp varenda detalj och andra stänger sig som musslor. Låt dem göra det som känns rätt för dem i studen, i synnerhet när du inte själv är anhörig.

    Och tänk på att det är jävligt hårda anklagelser att slänga ur sig om någon, att de försöker på kända genom ett ex som gått bort. Kanske inget man ska gissa kring.

    Svara

   Jag kan ju tycka att det är ännu mer att glida på någons namn att skriva ”åååh vi var ihop för fyra år sen o har knappt pratat sen dess men jag har alltid känt ett band mellan oss” som dom gjorde…..

   Svara

   Om man ‘sörjer’ smakfullt och ‘lagom’ stod man antagligen inte så väldigt nära…
   Tycker alla dessa selfie-hyllningar från random personer som dyker upp är tusen gånger mer smaklöst och obehagligt än en närståendes råa och ärliga förtvivlan…

   Svara

  Jag tyckte hennes brev var fint och kändes äkta. Det är fascinerande att det finns så många experter som är så snabba med att skrika ”dom var inte tillsammans! Hans familj gillar inte henne!”. Vad vet ni om det? Känner ni varann? Ibland glömmer nog folk att sociala medier ofta bara visar en liten, liten del av livet. känner med alla som sörjer hans bortgång, alla som kände honom och stod honom nära. Det är otroligt sorgligt alltihop.

  Svara

   Jätte bra skrivet. Tycker att Tereza har nog med sorg och vi behöver inte trycka ner henne! Hon verka en jätte fin tjej och om ni någonsin förlorat en älskade så vet ni hur det är, man vill berätta för alla hur fin den personen var, hur man sakna den och berätta hur personen var.
   Tycker vi ska har mer girl power. Lyfta varandra istället för att vara negativ.

   Svara

   Men det är ju redan bekräftat att dom inte var tillsammans längre, det är inget någon hittat på från ingenstans. Och Tims syster har kommenterat hennes bilder och bett henne ta bort det flera gånger. Hon kommenterade också en av hennes bilder med ett svar till en annan person där hon skrev att tereza inte hade hört av sig till familjen alls efter det som hänt och att tereza inte heller hade svarat på hennes privata meddelanden…

   Svara

    Jag hittar bara när systern bett henne ta bort videon? Inte resterande? Dock är det tråkigt att Tereza ej hört av sig till familjen, känns som prio ett i en sådan situation.

    Svara

    Men var är det bekräftat och vem har bekräftat det? För allt jag läser är spekulationer av självutnämnda privatdektekiver. Jag har sett systerns kommentarer, det var bara två under samma bild och det var inget i dom som bekräftade att Tereza och Tim inte skulle kunna varit tillsammans. Tereza skriver i sitt brev att hon sörjer att hon inte fick se den svenska sommaren, kanske kan vara rimligt att anta att hon inte träffats hans familj då? Tycker inte de kommentarerna säger något öht. Har du någon källa där det finns faktiska bevis (i form av uttalanden från någon som stod dom nära exempelvis) så dela gärna med dig, för jag har inte hittat något sånt ”bekräftande” någonstans.

    Svara

     Under samma video menar jag i min kommentar ovan.

     Svara

    Tveklöst en person som är ute efter strålkastarljuset. Oerhört osmakligt att försöka sko sig på någons död, i synnerhet någon hon påstår att hon älskade!

    Svara

   Det fanns ju även filmer där hon var på en konsert och hade jäääättekul typ två dagar efter Tims död.

   Svara

    Men sluta shame:a – bara för du inte skulle göra nåt sånt, så betyder det inte atr alla sörjer som du. Sorg får en riktigt irrationell. Sorg är liksom en sån sak där man inte kan säga vad som är rätt och fel, visst ha dina åsikter, men behåll dem för dig själv.

    Svara

    Vilket hon har kommenterat i sitt inlägg, läs det innan du skriver.

    Svara

     Mitt svar var till ”hej” -.-

     Svara

    Men sånt här skvaller är inte smaklöst? Det ska gnuggas in och uppförstoras och spekuleras kring?

    Svara

  Känns så sjukt konstigt dock att se Tims mamma på tv nu, när man vet vad som försiggår och hur hon mår. ❤

  Svara

   Vet du vad som försiggår och hur hon mår?

   Svara

    Försiggår var fel ord, menade vad som hänt och man kan iallafall anta att hon mår dåligt pga hennes sons bortgång.

    Varför så otrevlig och arg?

    Svara

   Vart var hon med på tv?

   Svara

    Morden i Sandhamn

    Svara

    Hon är med i ”Morden i Sandhamn” vet jag iallafall

    Svara

    Hon var även med i ”Vänner & Fiender” och det är främst därifrån jag känner till henne. Hon har varit aktiv skådespelerska sedan 70-talet.

    Svara

    Sommaren med släkten som visas nu på tv

    Svara

  Gillade brevet tills jag såg hennes glada selfies från en konsert några dagar efter hans död. Då fick jag inte ihop det längre.

  Svara

   Ja, för tvi vale för någon som klarar att också hylla livet / glädjen / musiken _samtidigt_ som den sörjer!
   Alltså vad är det för A4-människor som skriver här om hur hon inte sörjer tillräckligt konsekvent, fast ändå för mycket och inte lagom och smakfullt, fast egentligen inte har rätt att sörja alls fast borde sörja mer – men inte låta det synas?

   Svara

   Menar du att man måste gå runt och gråta varje sekund?

   Svara

    Jag menar inte att man måste nånting, jag menar det jag skrev.

    Svara

     Ok, jag fattar. Din kommentar var inte alls ett fördömande av hennes sätt att sörja, eller vilka aktiviteter och sinnesstämningar som är godkända i en sorgprocess, utan om dina intellektuella och empatiska tillkortakommanden. (‘Då fick jag inte ihop det längre.’)

     Svara

      Helt ok om du vill kalla det ett empatiskt tillkortakommande att jag finner det märkligt att ta selfies på en jävla konsert och instagramma när man säger sig ha stor sorg. Jag hatar de flesta så det stämmer nog.

      Att kalla det ett fördömande och intellektuellt tillkortakommande tycker jag är att dra på för stora växlar.

      Svara

   Usch, tillät hon sig alltså att vara glad? Lyssna på musik? Umgås med vänner?
   Istället för att gå med nedböjd huvud, förgråtna ögon och sorgslöja 24/7.
   Sorg kan ta många skepnader, du verkar inte ha så mycket erfarenhet av det, eller av livet generellt.

   Svara

    Oj vilken shitty sak att säga. Jag har genomgått sorg, stor sådan, och ta selfies och instagramma var en av de sista saker jag tänkte på, särskilt första tiden. Djup sorg vet jag inte om det har så många olika skepnader faktiskt.

    Svara

     Och din kommentar om att hennes sorg inte är trovärdig om hon ser glad ut, och om hon inte reagerar efter ditt A4-schema, är inte det minsta shitty?

     Svara

      Hej övertolkaren. Jag har inte sagt nåt om sorgslöja, förgråtna ögon, nedböjt huvud eller att man inte kan se glad ut i sorg. Men jag tycker inte hennes brev inte går ihop men den där selfien. Men nu för tiden ska ju allt illustreras med en fkn selfie.

      Sen kommer inte hon läsa min kommenter men jag läste din.

      Svara

   Herregud, när min pappa gick bort kunde ja inte höra musik och verkligen inte GÅ på nån jävla fest. Det kan väl inte vara sån heartwrenching sorg man går igenom om man har lust med konserter… skumt.

   Svara

    Okej då vet vi hur vi ska sörja om en närstående dör. Du säger så… då är det så för alla.

    Svara

    För alla reagerar prick likt menar du? Alla tar sig igenom stor sorg på samma sätt och har samma behov – som du?
    Seriöst, är ni samma personer som diskuterar och ifrågasätter kvinnors reaktioner på övergrepp som mer eller mindre trovärdiga också?

    Svara

     Seriöst vilken jävla dum jämförelse.

     Svara

      Varför det? Det är ju exakt samma, att utifrån helt ytliga observationer och förutfattade meningar om lämplig reaktion sedan döma och fördöma någons trovärdighet.

      Svara

       Det ska komma från nån som drog slutsatsen att jag vare sig vet vad sorg är eller har erfarenhet av livet utifrån en kommentar… 💩

       Svara

        Prova att uttrycka dig mer empatiskt nån gång och se om du får annan respons…

        Svara

    Em: När en i min familj tog livet av sig gjorde jag fortfarande saker som jag innan gjorde i ett försök att hantera allt. Sen när jag kom hem från krogen/konserten/umgänget/eller vad det nu än var gick jag sönder och tänkte ofta ”varför umgås jag med vänner och försöker ha skoj när hen är död?” och la väldigt mycket skuld på mig själv. Det räcker gott och väl med skulden man ger sig själv, folk utifrån behöver inte också ge den.

    Svara

  Humm. Det är mänskligt att skvallra och tycka grejer om andra, hela den här bloggen bygger väl på det intresset. Finns säkert också ett behov av att prata av sig bland fans som är ledsna på sitt sätt.

  Men skulle önska det fanns nån liiiten gräns och att man respekterar anhöriga när någon gått bort, vem som helst och vem det än är. Det gäller absolut också flick/pojkvänner. Skulle önska folk bara lämnade henne i fred om man nu inte känner att man vill stötta henne över instagram. Hon sörjer på sitt sätt, finns inget rätt och fel och det blir knappast enklare av att tusentals människor har åsikter om hennes person eller insinuerar saker om hennes motiv. Försök lägga band på er snälla.

  Svara

  saker jag tycker var rätt osmakligt var hur hon gick in på privata detaljer om deras förhållande, raderade kommentarerna från hans halvsyster som bad henne ta bort inlägg. Men också den video hon publicerade någon dag efter på sin gråtande son som springer runt och ropar ”Tim”. Under videon hade hon en text där det stod något i stil med såhär känner jag mig också idag.
  Många tolkade videon som ny och inspelad efter hans död, visade sig den var äldre men fortfarande kan jag tycka det var lite osmakligt med tanke på vad hon ville få fram genom inlägget…

  Svara

  Jag kan endast hitta SC av att systern bett Tereza ta ner videon, inget om resten?

  Svara

   Samt att hon ej Tereza hört av sig ska tilläggas.

   Svara

  Fast om man läser detta inlägg så säger hon ju att hon pratat Linda (systern?) och att hon inte hade några problem med brevet eller filmen, och att allt är okej mellan dem. Så då verkar ju inte familjen ha något problem med detta, varför ska okända människor ha åsikter?

  Svara

  Vi vet ju ingenting om deras inbördes förhållanden.
  När en människa dör är det inte direkt ovanligt att relationer som från början var svåra eller oavklarade blir än mer infekterade, och många hävdar sin närhet och sin personliga sorg. Ja, jag kan förstå att en syster _inte_ ville ha vissa saker på instagram, men jag kan också förstå en flickvän som använder bilder och text i sin bearbetning av sorgen – och jag kan inte döma vem som har rätt eller fel. Tänker också att familjen eventuellt har varandra att prata med, om minnen, svåra och ljusa, medan den här flickvännen kanske har ingen att dela sorgen med?
  När en människa dör slår också juridiken hårt in, dvs de som räknas som närstående i lagens mening får väldigt mycket makt. Är man inte gift är det då familjen.
  Har nära exempel på hur fruktansvärt fel det kan bli – säger nu inte alls att detta är vad som händer i fallet Tim, men när en god vän till mig hastigt dog hade han flickvän och sambo sedan många år. Han hade också mer eller mindre brutit med sin familj sedan flera år, de kände inte honom på djupet och brydde sig aldrig om att ta reda på vem han var. Men det var de som fick fatta alla avgörande beslut de få dagar min vän låg på sjukhus innan han dog, det var också de som bestämde fullständigt över begravning och gravplats – och gjorde saker som grundläggande stred med hans önskemål och vem han var som person, och målade upp en bild av honom som inte ens liknade. Hans flickvän och sambo, den som stod honom närmst och visste hur han ville ha det, hade _ingenting_ att säga till om, och familjen förnekade också att de ‘egentligen’ var ihop. För henne var det att bli fråntagen sin älskade flera gånger om, och också bli bestulen på sin sorg och på möjligheter att bearbeta den.
  Igen, har ingen aning om hur det ser ut för de som sörjer Tim och gissar att ingen här i kommentarsfältet vet något om det, men, snälla – var lite ödmjuka inför att vi inte sitter på sanningen eller på rätten att döma någon i sin sorg…

  Svara

  1. Hur är det bekräftat att de inte längre var tillsammans?
  2. Kan man veta vem som gjorde slut?
  3. Om hon gjorde slut kanske han drev fram det. Om han drev fram det – eller om han helt enkelt gjorde slut, kanske det var för att han hade planerat sin bortgång. Inte helt ovanligt att människor gör slut med sina respektive för att sorgen inte ska bli lika stor (vilket den ändå blir).

  Svara

   SLUTA SPEKULERA!!! Han är död, och hans familj vet väl antagligen varför och allt annat de bör veta som familj. Och UPPENBARLIGEN vill de inte att allmänheten ska veta. Än. Kanske någonsin. Sluta spekulera. Fy vad vidrigt.

   Svara

    Var inte alls med mening att spekulera. Till exempel valde jag att inte använda den specifika personen vid namn – det EVENTUELLA beteendet kan appliceras på exakt alla människor som är självmordbenägna och/eller begår självmord. Tex måste du ha tolkat min fråga två som om jag själv vill veta vem som gjorde slut. Det vill jag inte. Jag menar exakt det jag skriver: kan man veta? Eftersom ingen av oss kan veta behöver vu inte heller diskutera denna flickvän/ex-flickväns beteende. Vi har ingen aning om vad som har skett i hans liv som faktiskt ledde fram till ett självmord. Kanske var det exakt ingenting. Kanske var det något stort. Vi vet inte.

    Svara

     Alltså va? Läste du ens igenom din första kommentar?

     Svara

      Exakt vad är spekulationen? Diskussionerna här och på hennes instagram är bland annat huruvida se var tillsammans eller ej – fråga 1 – hur är det bekfräftat? En följdfråga skulle kunna vara: är det relevant? Spelar det någon som helst roll om de hade gjort slut eller ej? Är hennes sorg mindre? Vidare diskuteras att han skulle ha lämnat henne för att hon var – massor av dåliga egenskaper såsom psykopat – och det är fråga 2 – kan man, alltså vi randoms, veta vem som gjorde slut? Punkt 3 kan ses som en följdfråga i sig – hon kanske gjorde slut. Eller så gjorde han slut. Kanske fanns det en anledning, kanske fanns det inte en anledning till att det tog slut. Det kanske bara blev – återigen: hur kan man, vi randoms, veta?

      Har inte här eller någon annanstans spekulerat i hur han dog eller varför han levde som han gjorde eller varför han slutade att leva. Det vet egentligen endast han själv. Kanske att några närstående vet.

      Svara

  Jag tycker gott och väl Instagram kan ta väck hennes inlägg om Tim.
  Vad jag har förstått har Tims syster bett denna Tereza ta bort bilderna och i respekt av familj så gör man det – man bara gör det!

  Jag känner att hon bara vill skapa intresse för sig själv, att vara i rampljuset pga Tims bortgång.
  Jag läste tidningen och där stod det om Tim och den han var ihop med nu ”senast”, sedan läste jag på nätet och då stod det om en annan flickvän där. Det blir bara så jävla fel och jag kände direkt att den där tjejen bara ville ha uppmärksamhet.
  Hon kan hålla sina bilder och sin kärlek för sig själv och sin familj. Man behöver inte sprida privat information för världen.

  Svara

   Det var ju hon som gjorde slut med honom.

   Det var ju HON som ville hålla förhållandet hemligt, inte han.

   Du vet ju inte alls vad som försiggick mellan dem. Att alla hackar på henne tror jag är det sista han ville hända.

   Hon har tidigare lagt upp bilder på honom på instagram. Detta är alltså inte första gången.

   Hon säger ju att hon och systern pratats vid och att det blev ett missförstånd med den raderade kommentaren och att systern är ok med brevet och bilderna.

   Svara

   Jag förstår egentligen inte varför just systern har rätt att bestämma vad som ska publiceras eller ej? Är det verkligen verifierat att hon var den som stod honom närmast och har fått uppdraget ett sköta hans eftermäle? Alltså jag vet verkligen inte hur nära han stod sin familj men jag tycker det är intressant att fansen har utsett någon som får bestämma vad som publiceras och av vem (och nu menar jag inte rent osmakliga grejer, som någon kommentar längre upp halkade in på). Om jag dör så finns det flera utanför familjen som bättre kan bedöma vad jag skulle vilja eller inte, än t ex min bror. Som jag förvisso älskar men inte har någon nära relation med.

   Svara

    Min kommentar ovanför (09:39) handlar om exakt detta… min väns familj som fullständigt ockuperade hans eftermäle, trots att han aktivt brutit med dem och de aldrig brytt sig om honom i livet…

    Svara

    Du verkar inte förstå grundläggande förhållanden. Klart att hans syster stod närmre honom. Bruden framstår som ett psyko som vill ha uppmärksamhet. Farlig och opålitlig.

    Svara

    Marja, vad jag har sett så ville systern att tjejen i fråga skulle ta bort videoklippet när barnet är ledset och frågar efter T. Klippet är tydligen från ett tidigare tillfälle (alltså innan T dog) men det kändes inte bra att se klippet efter dödsfallet. Alltså ville inte systern att allt skulle bort. Om jag inte har missat något, förstås. Håller dock med dig att det inte behöver vara en familjemedlem som känner en person bäst. Om det nu behöver vara någon form av slags ”tävling” över det.

    Svara

  Haha aw CamCam försöker slå lite internationellt också med taggar som ” instagram keeps deleting avicii’s girlfriends images and account on instagram” 😂😂

  Svara

  Varför dessa enormt långa blogginlägg? Finns inget sätt att sammanfatta? Jag har verkligen inga läsproblem men såna här inlägg alltså……
  Upplever det tyvärr ofta så CamCam, kan du inte korta ned och hellre lägga in länk till dem som vill läsa mer?

  Svara

   Eller så scrollar du bara vidare ?

   Svara

  Så hemligt var inte deras förhållande, jag har följt Tereza sen i julas ungefär på Instagram. Hon hade enligt henne själv nyckeln till hans hus nu, om det stämmer eller inte spelar väl ingen roll egentligen, förändrar ingenting.

  Svara

  De var inte ett par i slutet. Tims syster hade skrivit och kommenterat att hon skulle radera sina inlägg utan att hon gjorde det.

  Hon va helt enkelt en respektlös brud som sökte uppmärksamhet.

  Svara

  Hon berättade att hon tar droger och hon har ett barn. Avicii hittades också med droger vid självmordet. Väldigt fel sällskap för Avicii.

  Svara

  Det är en ung tjej i stor sorg.

  Allt kommer inte vara rimligt eller verka rimligt för er. Allting behöver inte petas på i småbitar. ”det här var okej men inte det här istället skulle hon skrivit såhär åh hon är så konstig”

  Jaha.

  Lägg mer hörni.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.