På tal om Off Topic

Just fler som kommer in här på bloggen, desto fler verkar delta i Öppet Spår vilket är fantastiskt kul.
Samtidigt så ökar mängden ”off Topic-kommentarer” under andra inlägg vilket verkar irritera en del, men kan också leda till att det är svårt att få grepp om de olika diskussionerna och trådarna.

Jag funderar på ifall det är dags att skapa upp någon typ av diskussionsforum som ett komplement till Öppet Spår.
Det vill jag fortfarande behålla på fredag och lördagkvällar men utöver det tänker jag..
Jag har ställt frågan till min tekniker om hur det skulle kunna gå att lösa. Kika på Fornis forum här och se om ni tror att det skulle fungera med något liknande.

Samma regler kommer gälla som på Öppet Spår så det kommer inte blir något flashback-hodiladi av det där man får skriva vad skit som helst. 
Inte för att ni gör det men ibland dyker det upp rötägg.
#INTEALLABLOGGBEVAKARE!!!!!!!

Men jag vill veta era åsikter!
Detta om NÅGON är ju er plats där ni får bestämma mest!
Hur vill ni ha det?

210 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  2 gånger i veckan räcker… OT kommer dyka upp närsomhelst ändå 🙂

  Svara

   OTs är ju kul och lite det som gör det värt att läsa kommentarerna även på dom inlägg som man inte är intresserad av tycker jag. Det har ju alltid varit så och stör man sig så tycker jag att man har hamnat i fel kommentarsfält…

   Svara

    Om man anser sig fullt berättigad att diskutera bröstförstoringar, viktnedgång, pojkvänsproblem och amningsbesvär i en blogg om bloggare så har man snarare hamnat i fel kommentarsfält. Det är inte för mycket begärt att slippa det i varje inlägg. Jag läser bloggen för det den handlar om, hur kan jag då ha hamnat fel?

    Svara

     Ja är man på en blogg där man stör sig så ofantligt på att kommentarerna från folk inte är som man vill så är man väl på fel ställe. Hitta en blogg vars kommentarer är anpassade efter dig/er istället.

     Svara

      Så alla som inte håller med dig i detta fall, ska dra? Du stör dig uppenbarligen på min kommentar, borde du också dra vidare då? Jag tycker faktiskt att ingen ska behöva leta sig någon annanstans per automatik, men jag anser att kommentarsfältet behöver organiseras på ett annat sätt.

      Svara

       Va? nej jag stör mig inte det minsta på din kommentar eller någon annans kommentar. Det är du som stör dig på att folk kommenterar vad dom känner för o inte håller sig till ämnet. Men det är ju så den här bloggen funkar så om det är så himla jobbigt för dig/er att folk kommenterar vad dom vill är det lättare att sluta läsa än att försöka diktera över vad och hur folk ska kommentera.

       Svara

        Om du läser flera av kommentarerna här, märker du att dessa återkommande OT bevisligen är ett problem. Annars skulle ju inte detta inlägg ens kommit från början. Det är inte bara din och (de som håller med dig) åsikt som räknas här, och att alla andra ska sluta gå in här.

        Svara

         Nej okej försök hindra folk från att kommentera vad dom vill då.

         Svara

     Håller med om att dom är tråkiga, men tårtgate hade aldrig hänt om man var strikt förbjuden att ha OT som du verkar förespråka om jag förstår dig rätt? Och den har ju verkligen varit en fröjd att följa tycker jag och uppenbarligen många med mig.

     Nej alla ni som bär på åsikter och frågor som handlar om helt andra saker: SKIT i surisarna hör inne och kör på! Även om vi inte är lika högljudda som dom som stör sig på er så har ni ett stort stöd ifrån bloggens orginalläsare 😋

     Svara

      👍💚

      Svara

       Äsch. Ovan är ju jag. ☝️😊

       Svara

        Varför talar du som att du är representant för de läsare som hängt med från början? Jag har också gjort det men håller inte med dig i den här frågan. Även om man läst från början så kan man ha olika åsikter i sak.

        Svara

         Det är inte så jag menar. Men om du varit med från början har du också varit en del i hur bloggen blev vare sig du håller med mig eller inte.

         Svara

         ”Head of bloggbevakare and their intressen”? Fackföreningen för bloggläsare? Det vore kanske något? 😁😁

         Svara

      Tårtgate behandlar dock ett ämne som bloggen handlar om, vilket jag tycker är en annan sak. Allt är inte svart och vitt, jag har öht inte skrivit att något ska vara ”strikt förbjudet”, så nej du förstår mig inte rätt.

      Svara

       Det gjorde den inte från början. Den handlade om att skamma en mamma som råkar ha en insta.

       Svara

        Sorry, visste inte att du hade TF.

        Svara

         Skriv rätt från början så behöver ingen tolka åt dig. Eller har du mer TF än tex jag så att du slipper förhålla dig till hur saker egetligen ligger till?

         Det var liksom jag som lyfte tårtgate. Du svarade mig….

         Svara

         THR: du presenterar din subjektiva åsikt som om den vore objektiv sanning. Jag hängde med hela tårtgate och min subjektiva åsikt är att du förenklar för grovt för att det ska vara en rimlig sammanfattning. Och jag svarade ”Lurchan”, inte dig.

         Svara

         *TRH såklart!

         Svara

      OT!
      Jag har suåerproblem med mina väggord! Vad ska jag välja? Love eller klassikern carpe diem?

      Svara

    Jag gillar OT 😊

    Svara

     Tar tillbaka det! Jag gillar OT när det är relevant till bloggen/sociala medier/harmlöst skvaller eller liknande. Kopplingen behöver inte vara solklar, men uppskattar om det är däromkring. Det blir ibalnd lite tycker Relationer, psykisk ohälsa osv, tycker jag

     Svara

   Jag vill gärna ha en gång till mitt i veckan där man kan ställa frågor och hjälpa andra. 😇❤

   Svara

   Eller låt folk som vill mer få det och ni andra ignorera det! Är folk inte förmögen att tänka på någon annan än sig själv idag? Suck.

   Svara

    Som de som OT:ar menar du? Ja de borde tänka på någon annan än sig själva ja, precis som du skriver 😉

    Svara

  Endast på helgerna!! Annars får det inte samma genslag

  Svara

  Ja röstar för ett forum likt Forni har. Det är ibland så att jag också lägger in en OT på inlägg som inte har med ämnet att göra. Jag gillar öppet spår däremot är det många som också gör de, så det blir lätt ”stressigt” när det är över 500 kommentrare. Så ja röstar för ett forum men även att behålla öppet spår 🙂

  Svara

  Ja väldigt irreterande när man vill läsa kommentarerna under ett inlägg och så kommer det en hel följetong av OT med killproblem, jobbproblem, kroppsproblem mm. Det är inte ”bara att scrolla”.
  Finns andra forum för detta tycker jag, om man inte kan vänta på Öppet spår.

  Svara

   Håller verkligen med. Nu diskuteras ju aldrig sakfrågan längre och väldigt sällan diskussioner som ens har med bloggar att göra. Skittrist!

   Skapa gärna ett forum/chat där man får skrica off-topic och plocka sen bort alla kommentarer som bryter mot detta under de vanliga inläggen.

   Svara

  Forum!!! Har ibland slutat att gå in på kommentarer, trots att inlägget är intressant, för 1) det kan vara omöjligt att följa trådar när det blir för mycket OT, och 2) ibland är kommentarerna nästan uteslutande OT och ja… då har man skummat igenom dem i onödan för man tror att i alla fall något ska handla om inlägget.

  Svara

  Jag tycker det är det härliga med den här bloggen, att man kan hitta typ vad som helst bland kommentarerna.

  Svara

   Det har du rätt i också iofs

   Svara

  Har tänkt det länge. Så självklart tycker jag det är en bra idé 😎😛

  Svara

   Jag också!!

   Svara

  Men många inlägg har knappt några kommentarer om ämnet du skriver om då det antingen inte finns något att diskutera eller att ingen bryr sig. Ska de inläggen stå tomma då…? Tycker inte du behöver göra något nytt, kör på som du gör bara. Eventuellt ta en titt vilka inlägg som det kommenteras om ämnet i vs de som nästan enbart får OT och skriv om de influencers och ämnen som väcker intresse

  Svara

   Precis👍👍

   Svara

   Om de står tomma visar det ju bara att nästan ingen bryr sig om just detta, ett bra och tydligt besked för fortsättningen liksom.

   Svara

    Är samma besked om de fylls med OT

    Svara

     😁

     Svara

  Kolla in Reddit Sync-appens (och kanske hela reddit i övrigt?) kommentarsfunktion. Man kan ”kollapsa” (dölja)alla kommentarer under en parentkommentar och på så sätt inte behöva scrolla förbi alla kommentarer i en hel tråd. Funderat ett tag på om detta skulle kunna lösa många problem folk tar upp.

  Svara

   Det låter som en mycket bra lösning.

   Svara

   Låter bra!

   Svara

   Tycker också bättre om idén med att fälla ihop de olika trådarna, om man inte är intresserad av huvudämnet som tas upp. Det blir säkert skitbra med ett forum också när alla vant sig, men jag tror att det kan bli svårt att veta när man ska kommentera i forumet vs i kommentarerna. Vissa saker man skriver kommer ju att hamna på gränsen och NÄR går gränsen liksom? 🙂 Och det kanske blir rörigt att hålla koll på två olika ställen, bara för att man är nyfiken på vad folk har att säga haha 🙂

   Svara

    Men då ska utgångsläget vara att alla är uppfällda och den som inte vill läsa får då fälla bort/ ihop.

    Svara

     Eller som på reddit, de första kommentarerna syns sen fälls resten bort med en siffra som hänvisar hur många

     Svara

      Tänk vad mycket bättre du förklarade det jag försökte få fram, i en mening 😁

      Svara

      Tänk vad mycket bättre du beskrev det jag försökte, med bara en mening 😁

      Svara

       ❤️😘 Jag förstod vad du menade, men har hängt där i många år

       Svara

      Nej tycker inte jag. De som stör sig på andra är de som för jobba för att slippa läsa.

      Allt ska synas i default tycket jag.

      Svara

     Reddit sync har typ ett mellanläge: en förälderkommentar kan ha 4 st. ”Redan utfällda” barnkommentarer i ”arvsled” (fan vad svårt att beskriva haha) och sedan får man fälla ut själv om man vill läsa vidare. finns även en begränsning på hur många barnkommentarer i samma generation (direkt härledda) man ser från en förälderkommentar, men nu vet jag inte om mina beskrivningar bara blir förvirrade så skulle rekommendera er/camilla/utvecklarna att titta på reddit (sync) och utvärdera själva.

     Svara

    Jag håller med och tror personligen att genom att kollapsa trådar kan man lösa det största problemet folk verkar ha med ot-trådarna: att de måste scrolla. Om folk fortfarande vill ha en forumliknande funktion efter detta kan man ju titta vidare på det, men jag har känslan av att det isåfall blir överflödigt och kanske till och med kan upplevas förstöra det många sagt – att de gillar den öppna stämningen i kommentarsfältet.

    Svara

   Smart ju💛

   Svara

    Svaret var till Alyssa E, men absolut The Real Hmm det har du rätt i. 💛

    Svara

    I dont get cute, I get drop dead gorgeous!

    Svara

     Precis! Kunde inte sagt det bättre! 😀

     Svara

     Backrolls?

     Svara

      Why you bein’ cute?

      Svara

  Enklaste vore ju om man kunde klicka bort eller fram svaren på ett inlägg i kommentarerna. Då är det ju enkelt att scrolla förbi OT och vill man läsa kan man enkelt göra det med.

  Svara

   Ja fördelen med det skulle ju vara att det bara är att köra på med inlägg, men då inte störa de andra. ⭐️

   Svara

  Jag förstår inte varför man tar så mycket råd av okända personer på nätet. Gå ut på gatan å fråga ist (JK JK JK). Jag blir lite frustrerad av att många inlägg blir OT ämnen ist. Men jag tycker inte att fler Öppet spår inlägg är lösning. Då kan det sluta med såna inlägg varje dag.

  Jag är jätte kluven för om du skapar ett forum så måste folk vilja gå in där. Jag skulle inte personligen gå in där och lyssna på allas gnäll och huruvida de ska göra slut med sin pv eller inte. Det kan sluta med att OT ämnen inte lämnar kommentarsfältet för det finns ingen som vill svara. Folk har blivit bortskämda med att få svar snabbt härinne. Min åsikt….

  Svara

  Forum! Kommentarsfältet ska behandla det som står i inlägget, inte relationsproblem eller vad det nu må vara. Särskilt de OT-trådarna som handlar om saker som skönhetsingrepp och vikt borde ha ett eget forum eftersom det kan vara oerhört triggande (obs att jag skriver _kan_ vara).

  Svara

  Nej inget forum! Jag klickade in på Fornis forum, och fy tusan vad användarovänligt det verkar vara om man surfar med mobilen.

  Jag tycker också att det är en del av charmen med den här bloggen, att man lite då och då kan hitta vad som helst. Försöker komma på nåt alternativ… Kanske kan man markera OT kommentarerna i en annan färg eller nåt, så att det blir lättare för folk att hoppa över om man inte vill läsa dom?

  Svara

  behåll kommentarer som vanligt, men gör så att man måste klicka på en kommentar för att svaren ska rulla ner under 🙂 så slipper man scrolla långt om det är mycket kommentarer på en OT.

  Svara

   Bra idè!

   OT men i samband med det…Jag tycker ibland att det inte går att svara på alla kommentarer.

   Svara

   Detta tycker jag är bästa idén 🙂

   Svara

   Bra idé! Sen tycker jag två öppet spår räcker gott. Har man massor med andra frågor andra dagar så kan man antingen vänta till helgen eller söka sig till bättre forum för dessa på andra sidor. Typ FL eller vad man nu gillar 😉🙄

   Svara

   Tvärtom. Fäll ihop. Inte upp.

   Svara

    Varför?

    Svara

     Därför att jag tycker de som är missnöjda med hur vi som byggt upp bloggen får vara dem som får göra allt jobb

     Tror tex jag kommer missa mycket då jag inte pallar fälla upp allt, alternativt omöjligt kan veta att tråden utvecklades till något skoj bara genom att se de två första.

     Svara

      😂 jaha men du tror inte att det finns de som varit med från start i denna bloggen kan tycka tvärt om utan att det endast är nyare läsare?

      Svara

      ”Vi som byggt upp bloggen”? Tala för dig själv.

      Svara

      Vi som byggt upp bloggen?? Ehh, då hör nog jag till dom då jag joinade dag tre.
      Ot var jättekul i början tills de endast började handla om relationsfrågor.
      Jag anser (om jag ska använda mig av ditt ordval) som en av de som byggt upp bloggen 😂 att man ska klicka upp för att se underkommentarer ist för att klicka bort

      Svara

       Ja men då har du varit med om att skapa stämningen som är här. Antigen genom att inte starta kommentarer som är tillräckligt kul och interesanta ang ämnet som inlägget handlar om eller genom något annat.

       Det hela började som en stor fikastund. Om ni nu vill förändra var så goda. Börja kommentera mer i ämnet.

       Svara

      Det är väl Cc som själv byggt upp denna bloggen och driver den inte du eller nån annan läsare av den.

      Svara

    Ja varför? Mycket häller att man fäller ut.

    Svara

     Hellre*

     Svara

    Gå in på reddit och kolla, den lösningen är bäst

    Svara

     Har sett. Vet att jag missar mycket för det jag inte ser vet jag inte att jag missar alltså vet jag inte att jag egetligen vet att jag vill läsa vad där står.

     Svara

      Bara att fälla ut och läsa allt då. Bättre att allt är infällt först så att en lättare kan scrolla förbi ämnen man inte är intresserade av. Fäll ut det som verkar intressant är ett bättre förslag tycker jag.

      Är också emot forum (finns ju mängder av forum för den som gillar det) men starkt för infällda svar (gärna där det står antal svar innan man fäller ut)

      Svara

       Håller helt med dig, hatar dessa kilometerlånga kommentarsfält

       Svara

        Tänker qtt det inte bara är lååånga ot man ibland vill scrolla förbi utan även lååånga trådar som hör till ämnet men inte är av intresse. Lättare att missa saker när man scrollar metervis i stället för att aktivt fälla ut kommentarerna och läsa igenom tycker jag.

        Svara

         Nej. Du ser redan på första kommentaren om du inte är intereserad och kan fälla upp. Jag kan inte fälla upp något som jag inte vet finns.

         Svara

         Än så länge verkar det vara fler som är emot dig än med dig i detta, i alla fall bland de som hörs. Kanske en omröstning kring forum ja/nej, fälla in/ut, mer öppet spår, och andra alternativ vore på sin plats?

         Svara

         Och trh, om det skulle stå ex ”3 svar” så vet du ju om det är värt att fälla ut, dvs om det är en tråd eller inte. Och vill man läsa under alla kommentarer så är det ju bara att fälla ut alla😊

         Svara

         Anonym 18:06
         Nej. Om någon skriver ett kul svar som nummer 5 tex så vet jag inte det.

         Svara

         Men fortfarande, fäll ut allt om du vill följa med och läsa allt? Du tycker att någon kan fälla in allt, jag tycker att andra kan fälla ut allt.

         Svara

      Haha, den meningen fick mig att använda hjärnan en sista gång idag👍😘

      Svara

       TRHs alltså

       Svara

        TRH 17.14, alltså. Tänkte inte på att svaren hamnar så långt ner😬

        Svara

  Alltså ibland spårar det helt med OT, typ som den om päronet som inte smakade sött och vad det kunde bero på, men överlag så scrollar jag så störs inte nämnvärt.

  Svara

   Päronet var ju bäst!!

   Svara

   Tja. Hur skulle CamCam kunnat skriva om trårtgate om det inte var för OT?

   Svara

    Exakt!! Sjukt mycket episka inlägg och diskussioner har ju sin födelse i OT-inlägg 😂

    Möjlighet att kollapsa en tråd är nog bästa förslaget hittills!

    Svara

     Skulle inte blivit så många svar heller till Moa om man inte såg allt från början. 😊

     Svara

    Haha jo men tårtgate hade man kunnat klara sig utan.

    Svara

  Det vore mycket bättre med en funktion där du kan dölja eller aktivt visa svar till kommentarer så som flera nämnt tidigare 🙂

  Svara

  Nej men snälla, inga fler öppet spår-inlägg

  Svara

  Fattar inte varför du ens har öppet spår, man stukar ju tummen av att scrolla scrolla för att hitta rätt tråd man följde. Sen är ett forum helt onödigt, användarna borde istället gå till flashback eller familjeliv med sina ots.

  Svara

   Givetvis! Man får diskutera precis var man vill men eftersom det är många som efterfrågar det – givetvis inte du då – så är det anledningen till att jag har det.
   Om du lyckas locka med dig följarna till Flashback eller Familjeliv så kan jag strunta i att börja fila på ett forum så det är dem du borde vända dig till, inte till mig.
   Eller tycker du att jag ska uppmana mina läsare att lämna min blogg? 🙂

   Svara

   Du fattar inte varför hon har Öppet Spår? När hon har 400 – 500 kommentarer på de inläggen? Du tänker hur?

   Svara

   Scrolla med pekfingret som omväxling
   Tips från #tant

   Svara

    Om man inte har vare sig pekfinger eller tumme då?

    Svara

     Funkar även med knoge

     Svara

  Gick bra för dessie att blogga föresten. Bloggar flitigt någon dag, sen lång paus, för att sedan be om ursäkt för att hon inte bloggat och direkt efter ett reklaminlägg. Bloggdessie har inte ändrats som bloggare iaf xD

  Svara

  Då OT till 90% handlar om relationer och gravid/barn så kan de väl bara sköta det på familjeliv? Ett etablerat forum just precis för detta

  Svara

   Just relation frågan ang om man ska lämna någon som kommer upp typ hela tiden är så märkligt. Varför ta råd av främmande människor, man känner om det är dags att lämna någon, är man tveksam kontakta familj eller vän

   Svara

    Tycker det känns som människor här, på nätet, överlag… är lite enkelspåriga ibland (?). Utan förståelse för att alla inte är likadana eller fungerar på samma sätt, har samma preferenser, relationer eller livsomständigheter etc. Det är väl helt enkelt så att exempelvis;
    1. alla inte har någon nära att ta upp det här med
    2. att någon vill ha en utomståendes input (utöver eventuella nära & kära)
    3. att personen saknar personer i närheten som den kan lita på med att öppna upp sig för eller att de inte har de erfarenheter hen eftersöker för att få svar på sin fråga
    4. hen vill ha bekräftelse (eller tvärtom) på det hen tänkt gällande ett svårt beslut. Det är ingest konstigt att man kan älta något som känns svårt.

    Jag är personligen av åsikten att OT i många fall bara är charmigt. Tycker det är fint att det är ett rätt öppet klimat där många känner sig tillräckligt trygga med att öppna upp sig och få mycket respons. Jag må ha fel; men har inte familjeliv ofta rätt döda trådar? Här kan man få en mer dynamisk tråd. Personligen scrollar jag bara förbi om det inte är intressant, men kan hålla med om att försöka infoga kommentars-”rullgardiner” som man kan fälla ut i en tråd om man vill läsa svaren osv. Det hade nog varit en bra kompromiss som samtidigt är användarvänlig.

    Svara

     Jag tog upp ett konkret exempel, inte OT överlag och nej, trots dina exempel så förstår jag inte varför man vill ha främmande personers input på ens förhållande. Det är något väldigt personligt och ett val och beslut man enbart borde ta med sig själv. Speciellt här där folk är så manshatande, någon skriver om ett inte jätteallvarligt misstag ens kille gjort en gång och 20 pers svarar med dumpa svinet. Helt värdelös hjälp

     Svara

      Det får ju stå för dig; problemet är att du inte förstår andra men andra förstår dig. Ingen menar på att du måste skriva OTs eller vara aktiv i dem, men du verkar mena att folk är märkliga för att de vill ha input från andra på nätet. Välkommen till 2018 typ 😉
      Som sagt: att fälla ihop kommentarer vore en bra kompromiss. Men du behöver inte ha kass attityd mot andra när du inte vet hur de fungerar osv. För noteringens skull håller jag absolut inte med om att här är nån slags drös manshatande personer som skriver ”DUMPA [bli lebb?]!” bara för någon nämner en man 🙂

      HARRE GÖTT!

      /Glenn

      Svara

  Tillägg; tycker det är en sak att gå OT gällande nåt som handlar om sociala medier/andra bloggare under inläggen, men när t.ex.någon från ingenstans började fråga om sina kroppsvätskor som häromdagen, känns det som att det har spårat ut, Ilandsproblem ja visst, men bloggen ska ju kunna kännas läsvänlig, det går inte att scrolla genom typ 300 kommentarer med lätthet, förbi en massa nonsens mitt i.

  Svara

   Håller med. OT inom bloggens inriktning störs jag inte av. Och vissa OT diskussioner kan bli roliga när de är sarkastiskt lagda. Men alla dessa privatproblem med förhållande, vikt etc känns väldigt ointressant ärligt talat.

   Svara

   Det där med underlivsvätskan tog fan priset. Jag tror att folk blivit så vana vid att få svar nästan med en gång att de blir bekväma och skriver här istället för att ta sig tiden att starta en tråd på familjeliv.

   Svara

    Va, säg inte så, du kommer få motståndare som skriker pryd 🤦🤦🙄🙄🙄 Tummen upp till din kommentar 👍

    Svara

   Jag håller helt med! Jag har hängt på Bloggbevakning från start och jag älskar bloggen 🙂 Men ofta skriver CamCam ett inlägg som man vill läsa kommentarer om och då handlar dom om allt annat än bloggare/sociala medier. Har lämnat bloggen x antal gången för att jag tycker att den är ointressant när kommentarsfälten jämt kapas.
   Så gärna OT men då gärna om bloggare och saker som är kopplade till det CamCam skriver om. Vill man diskutera andra ämne som t.ex. relationsproblem, hundar mm vore det bra om det fanns en annan funktion på bloggen som vi inte behöver gå in på om man inte är intresserad av det.

   Svara

    Ja precis, flera gånger tycker jag ett riktigt bra inlägg har blivit förstört av en massa trams om ingenting i kommentarerna. Jag kanske har ett väldigt problemfritt liv, men jag är ju här för att läsa om bloggare och social media, inte anonyma personers funderingar om allt mellan himmer och jord.
    Och det finns ju ett OT två gånger i veckan, hur kan det vara så svårt att hålla sig till det…

    Svara

   Alla dagar i veckan läser jag OT om relationsproblem snarare än ’Vad har hänt mellan Forni och Petra? De verkar aldrig umgås längre’ eller ’BB har opererat brösten! Jag vet detta eftersom min pappa var den som utförde ingreppet’………

   Svara

    Varför hänger du på en blogg om bloggare då? Du hör väl hur jävla dumt det låter?

    Svara

     Tycker inte att det är särskilt dumt? Den här bloggen må handla om bloggar men har blivit så mycket mer. Tycker det är roligt med inläggen om sociala medier men också uppfriskande med OT. Jag gillar alltså Cam’s inlägg och till mångt och mycket OT. Vad jag försökte säga var att jag föredrar OT kontra flåsiga/upphetsade kommentarer som bara går ut på att skapa lynchstämning.

     Svara

  Hellre dina inlägg än öppet spår. Två ggr i veckan öppet spår räcker.

  Svara

  Tycker att det ska fortsätta som det är…

  Svara

  Forum! Familjeliv och Flashback har sitt klientel. Bloggbevaknings följare är liksom båda snällare, smartare, mer nyansrika och mycket mer humoristiska. Har inte skrivit så mycjet just för Att det blir så många kommentarer. Med ett forum skulle jag nog det

  Svara

   Förstår vad du menar💛 jag känner mig trygg, ”hemma” och tillfreds i Öppet spår så ett forum eller fler dagar med Öppet spår önskar jag mig.

   Svara

    Är du samma person som kommenterade att Öppet Spår var det bästa som hänt i ditt liv?

    Svara

     Va, nä? 🙂 jag har nog inte skrivit nåt på Öppet spår

     Svara

  Har aldrig klickat mig in på kommentarerna på öppet spår, OT intresserar mig aldrig. Men det är ju bra att de inläggen finns, annars skulle det ju vara ännu mer OT under de vanliga inläggen.
  Tycker också det var en bra idé att man kan klicka fram/bort svaren på en kommentar.

  Svara

  Jag är Öppet Spår-beroende. 😊 Så jag skulle helst vilja ha ett varje dag där vi kan gå in. Forum absolut i andra hand, men ett Öppet spår där alla OT:s får plats istället. För så här tänker jag:

  Jag vill helst gå in och i vissa fall läsa kommentarer under de vanliga inläggen om t ex kändisar.

  Men jag vill att jag och andra läsare ska kunna få skriva om lite vad som helst i ett Öppet spår dagligen eller säg två dagar till i veckan, t ex måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar.💛

  För mig går det egentligen bra vilket som, men detta är mina önskemål.

  Svara

   Ärligt talat nu, om det intresserar dig så mycket – varför inte söka dig till familjeliv och Flashback? Öppet spår har ju egentligen inget med Bloggbevakning att göra, så varför vill du förvandla den här bloggen till ett forum?

   Svara

    För att IQ-nivån och hjälpen hos de två F du nämner inte på något sätt kan jämföras med den fantastiska hjälp man får härinne.

    Svara

    Detta är bekynret med att kalla sig Anonym. Jag är den Anonym som skrev kl 15:53. Men även kl 15:56 här ovan, där står förklaringen. 💛se gula hjärtat

    Svara

     Och denna var till Solan

     Svara

   Å jag tycker Öppet spår oftast är dötrist… 🙂

   Svara

    Jag med! Efter två helger var det inget kul längre om att läsa om folks pms, samboproblem och graviditetslängtan eller depressioner som dominerade inläggen

    Svara

     Haha exakt.. Som en trasig skiva, tjatigt (lite som Bellas blogg)

     Svara

  Nej inte forum, känns väldigt omodernt och är rätt säker på att knappt någon kommer gå in där för att läsa andras relationsproblem etc, alltså kommer de fortfarande dyka upp. Bättre att isåfall kunna dölja trådar i kommentarsfältet som andra tidigare nämnt och kanske sätta någon regel att typ första kommentaren på ett inlägg inte får va OT eller liknande. Stör mig inte nämnvärt på OT för det mesta men kan va ganska störigt när den första kommentaren man ser under ett inlägg är något helt OT.

  Svara

  Varför inte ett fastnålat OT-inlägg (nytt varje dag) som inte tar någon plats längst upp i bloggen? 🙂

  Svara

   Det va min tanke när jag tänkte på det för ett tag sen. Som när hon hade någon insamling

   Svara

   Då känns det ju som fokuset på denna blogg ligger på OT. Tror faktiskt de flesta inte skulle vara så intresserade, blir ju snabbt en ganska massiv tråd

   Svara

  Haha förlåt med helt ärligt fattar jag inte ens hur det här kan vara en grej? Det är en blogg om bloggare och sociala medier, då är det väl inte så svårt att hålla sig till det. Eller går folk till Ica och klagar på att det inte går att köpa bilar där? Tycker att det räcker gott och väl med Öppet spår som det är nu. Finns som sagt andra forum, typ Familjeliv, där folk kan diskutera sina ointressanta barn, relationsproblem, kroppsproblem etc.

  Svara

   Insåg nu att jag lät jävligt dryg, inte meningen. Tycker bara att det är så konstigt att folk måste vara här och diskutera alla möjliga OT-grejer 🙂

   Svara

    Håller helt med – det har ju inte med själva bloggen att göra, så varför måste det vara just här? Finns gott om forum därute att välja bland.

    Svara

     Eller hur!! Nej då, då ska det tvinga cam cam till att ha inlägg och forum om gravida och annat skit 🙁

     Svara

   What? Klart de säljer Ahlgrens bilar på Ica.

   Svara

  Nej, ändra ingenting. Jag tycker att det är perfekt som det är och den OT som finns är oftast om andra bloggare. Du får exempelvis tips på om andra influencers handlingar osv.

  Svara

  Alltså vad jag förstått så är väl OT-inläggen i varje inlägg för att man som skribent vill att så många som möjlijgt ska läsa? Därför tvivlar jag på forum-iden – att det faktiskt skulle fungera som tänkt, finns ju risk att OT-inläggen fortfarande är under varje blogginlägg för att det är där de flesta hänger. Jag håller med som ovanstående påpekat att försöka få till en funktion som samlar allt inom varje OT-inlägg/-kommentar i en lista som man kan trycka ut om Ot-kommentaren låter intressant. För personligen vet jag inte förrän jag klickat in på ett blogginlägg om det är bloggkommentarer eller OT-kommentarer jag vill läsa. Lite av den spontankänslan försvinner ju med forum.

  Svara

   ”Alltså vad jag förstått så är väl OT-inläggen i varje inlägg för att man som skribent vill att så många som möjlijgt ska läsa? Därför tvivlar jag på forum-iden – att det faktiskt skulle fungera som tänkt, ”

   Exakt!

   Svara

  När vi ändå är inne på OT… Kan någon förklara grejen, som Engla kör med i nästan varje blogginlägg, med att krama åt något hårt i sin hand, och självklart med långa och fixade naglar? Ibland är det liksom något helt obetydligt som en Snickers. Brukar inte vara den som är den men det känns så udda haha.

  Svara

  Jag kan tycka att OT kan vara kul någon gång ibland beroende på ämne men knappast under varje inlägg, håll er till sakfrågan tack! Hur orkar man engagera sig i random okända människors relationsproblem, mentala issues och allt vad det nu kan vara?

  Svara

  Min åsikt är att om du ska fortsätta med det här Öppet spår så tycker jag du ska göra det till en chattfunktion. Eller ev forumfunktion med olika ämnesindelningar. Men helst chat. Klickar aldrig in på öppet spår, tycker det är sjukt jobbigt att försöka chatta i ett kommentarsfält.

  Svara

   Ja på det, Fredrik Backman hade ne sådan grej motsvarande öppet spår för många år sedan, tror den hete ”fredagsfika” eller något. Men det gör sig bättre som chattkanal. Så Camcam, kolla om du kan lägga till en chattkanal istället kanske?

   Svara

  Du kanske skulle kunna lägga ett minus så man kan ”minimera” en kommentar och alla dess svar för de som inte orkar med ot. Jag själv tror att ett forum bara kommer ”dra ner” hela grejen då detta kommentarsfält just är så livat pga alla olika ämnen som tas upp så det känns lite som att sålla bort det roliga..

  Svara

  Jag tycker idén om att dölja kommentarer i långa trådar låter bra.👍 Visa ursprungskommentaren och eventuellt de 2-3 första svaren så får man klicka fram resten om man är intresserad. Jag tror inte forum är ett så bra förslag då många inte kommer att kolla där så antagligen skulle OT i kommentarsfältena fortsätta att ramla in.

  Svara

   Tycker tvärtom. De som gnäller över OT här är de som borde få jobba med att klicka bort något. Tror faktiskt de dessutom är i minoritet som absolut inte vill ha OT.

   Svara

    Löses väl lätt med en omröstning om just de två alternativen

    Svara

     Kan man göra men de som är missnöjda tenderar orka engagera sig mer i en omröstning.

     Svara

      Och? Man kan ju inte tvinga någon att bry sig? Om man skiter i vilket så Behöver man ju inte rösta. Jag röstar för omröstning, både kring detta och forumets vara eller icke vara😄

      Svara

       Ha ha 👍😁

       Jag tänker mest att det inte blir en rättvis bild. 😉

       Svara

  förlåt för OT men…

  jag och min sambo har varit ihop i en månad och nu ska vi skaffa hund, vilken ras är bä-…..naah just playing with yall 😉 hihihi

  Svara

   Haha ja men precis, ex på hemsk OT!!

   Svara

   Haha eller kommentarer som denna, under ett inlägg om en bloggare som gått ut med att hennes hund precis dött/skriver om tunga saker: ”Alltså nääär ska Isabella gå ut med att hon gjort bröösten”. Som första kommentar.

   Svara

  Det låter bra med forum så man kan slippa allt tråkigt tjat om dumma killar i varje inlägg.

  Svara

   Avundsjuk?

   Svara

    På tjejer som har svin till killar? Tror jag inte 😊

    Svara

  Skulle man inte kunna ha två olika färger i kommentarsfältet? Om man postar en OT kan man samtidigt klicka i en ruta som gör bakgrundsfärgen typ ljusblå istället för vit. Då ser man ju direkt vad som ”hör till” originalet och vad som inte gör det.

  Svara

   Smart ju, Emma!

   Svara

   Tror dock inte folk kommer bry sig om detta… vill man ha fler svar så kanske man undviker att färgmarkera tydligt

   Svara

  Älska öppet spår! Fortsätt med det. Någon skrev om att ha chatt istället. Tycker inte det låter bra alls.

  Svara

  OT är väl ok men folk får fan använda sunt förnuft. Under mer allvarliga inlägg (självmord, mobbning, rasism) så är det extremt osmakligt att komma och beklaga sig över pojkvännen eller jobbet.

  Svara

  OT: scrollade inläggen idag och slog mig plötsligt att jag tror jag fattat ”Moas” poäng i instagramextrapoleringskurs 1 A häromdagen. ”Moa”, bedriver du/ni fallstudie inom psykologi och sociala medier el dyl?

  Nice one!

  Så himla bisarrt att nästan alla insåg den totala avsaknaden av samband mellan två instagramfoton och den absurda slutsatsen att CL är dålig förälder. De allra flesta insåg också att det var mer eller mindre elakt framhärda i tesen utan nåt som helst belägg.

  Sen så verkar många men inte lika många ha uppmärksammat samma avsaknad av samband mellan lösryckta instagraminlägg och absurda slutsatser gällande allt från legitimiteten i semioffentliga 25 åringars sorgearbete (ajj, mitt hjärta går sönder) till blondinbellas deklaration. Inte heller att det jämförelsevis är ”rätt” (!!!) taskigt fälla den typen av grundlösa omdömen om människor i kris eller dra slutsatser om bortgångna personers privatliv baserat på precis ingenting.

  Tror ni att ”Moa” kommer att dra slutsatsen att det genom att krydda språket med ord som ”tårtintervall” går att höja nivån på källkritiken? Eller är det så sorgligt att det blir för svårt för oss människor identifiera fria fantasier och grundlösa påhopp om IG fotografierna de baseras på är fler och mer komplexa än just två marsipantårtor?

  Dagens reflektion 🙂

  Ser fram emot en eventuell uppsats ”Moa” & sjukt nyfiken på resultatet- orkade aldrig läsa artiklarna som bifogades men visst handlade det om narcissim…? Och jo, jag börjar faktiskt tro på att ditt arbetsområde är just ”Health & Economics…”.

  Snyggt jobbat hursomhelst 🙂

  Svara

   På tal om OT…

   Svara

  I teorin är det säkert jättebra med en forumliknande lösning men jag tror inte det skulle hjälpa. Folk ”vet”/antar att andra inte orkar gå in där och kommer fortsätta med sina OT i inläggen.

  Svara

  Röstar på att fortsätta med Öppet Spår på helgdagar och inget forum. Men kanske ett extra ÖS mitt i veckan, typ på onsdagskvällar hade ju inte skadat 🙂

  Svara

  Vill man diskutera i forum så är man nog på något av de tusentals forum som redan finns.

  Svara

  Jag har följt den här bloggen länge och tycker inte OT varit något större problem förrän nyligen. Tidigare var det mest lite då och då samt ofta rörande andra influencers (vilket jag tycker är okej eftersom det ändå relaterar till bloggens ämne.) Numera händer det dock ofta att det första man ser när man klickar på kommentarerna till ett inlägg är något helt orelaterat och att majoriteten av kommentarerna hänför sig till detta helt orelaterade ämne. Tycker inte det är särskilt orimligt att förvänta sig att ett kommentarsfält för ett inlägg ska handla om just det inlägget. Tror inte på fler öppna spår då det ändå alltid kommer vara någon som absolut måste prata om sina problem/etc. just när det inte finns ett aktivt öppet spår. Forum skulle kanske fungera, alternativ någon form av ”dölj kommentarer” funktion som diskuterats ovan. Egentligen tycker jag inte det borde vara för mycket begärt att folk endast skriver OT under två dagar eller diskuterar sina problem någon annanstans än på en skvallerblogg, men det verkar ju vara rätt svårt.

  Svara

   Det blev ett problem först när öppet spår började, då vill folk helt plötsligt vara ot överallt och när som helst med ursäkten att de inte orkade vänta till nästa gång

   Svara

    Alltså med allt sagt från mig ovan så håller jag med om att det är för mycket rellasionsproblem som tas upp.

    Jag ogillar bara alla som vill täppa till munnen på andra. Vem är vi att bestämma när någon ska ta upp något?

    Men kanske ett öppet spår på onsdagar är lösningen.

    Svara

     Jag tvivlar på att det går folk att knipa käft om sina barn, män och psykiska problem resterande 4 dagar dock

     Svara

      Hahaha😂 nej, det är nog omöjligt.

      Svara

  Kan inte folk bara läsa alla gamla öppet spår-inlägg? Är ju ändå samma grejer som diskuteras hela tiden. Barnlängtan, barn som inte sover/äter/skiter/är tysta, graviditet, dumma killar, ”fula” kroppar… 😴

  Svara

   Preeecis!

   Svara

   Haha jaa! Efter typ två veckor kändes det som att jag bara läste om samma öppna spår varje helg

   Svara

  ⭐️CamCam⭐️

  Kan du låta oss göra en omröstning? Då är det nog tydligare vad fler vill och det är nog fler läsare som svarar sammanlagt. Ungefär på så sätt som du fick låta oss svara på dina frågor om THK och liknande.

  Svara

   Great minds think alike 😉

   Svara

   Ja! Både om forum, fälla in eller ut kommentarer och hur många öppet spår. Då får alla som bryr sig höras och ge en röst.

   Svara

   Inte så många som verkar hålla med om att det birde vara en omröstning dock. 😉

   Svara

    Är du emot omröstning för att inte många håller med dig i detta? ☺

    Svara

     Haha tummen upp på den!!

     Svara

     Ha, jag tror TRH menade att det redn är så tydligt vad folk tycker att det inte behövs.

     Svara

      Lite högre upp vill hon inte ha omröstning för att det skulle vara missvisande då de som är missnöjda är de som är mest engagerade. Dvs de som inte håller med henne i just den här frågan.

      Svara

     Anonym: Eller så försökte jag skämta lite….😚

     Svara

  CAMCAM!! GÖR EN POLL!
  Beskriv alternativen som finns, inkl. Kanske något av de bra idéerna du fått ovan så man får rösta 🙂

  Svara

  Bloggbevakning´s egen reddit där skvaller och ot grejer kan samlas på ett ställe?

  Svara

  Jag stör mig inte speciellt mycket på OT-inlägg, men kan väl tycka det är lite fånigt om den första kommentaren på ett inlägg är OT. Om en OT-kommentar ”spårar” så kan väl du Camilla i så fall stoppa den om möjligt. Alltså typ ta bort svara-funktionen på det inlägget. Men kanske inte heller är schyst mot dem som ändå vill svara.

  Svara

   Ja, jag kan absolut kliva in och domdera lite. Det gör jag alldeles för sällan känner jag. 🙂

   Svara

    Ja och mitt förslag är att om du gör det, så kan du gärna vara tydlig med det. Så att vi ser att här var det färdigdiskuterat.

    Svara

     Menar inte att du inte är tydlig. Bara att jag kan tänka mig att det skulle göra det hela extra bra.🎀

     Svara

    Jag är faktiskt mer intereserad av hur du ser på OT CamCam än de dom gnäller. För det är alltid de som gnäller som hörs mest inte de som gillar läget.

    Så…. vad tycker du?

    Svara

  Tillhör personligen skaran som tycker att mängden ot-kommentarer är galet irriterande. Bloggrelaterad ot känns väl rimligt möjligen men annars njaee. Känslan jag får av kommentarsfältet är lite samma som i flertalet ”tjejgrupper” på fb, kanske en idé? Nu förstår jag dock såklart att möjligheten till anonymitet är en styrka här. Forum låter bäst imo!

  Svara

  OT: Varför finns aldrig Ben & Jerry’s Empower Mint att köpa nånstans? Den finns ju med på glasskartan.

  Svara

   Jaaaaaaa varför!????

   Svara

   För att snöa in på samma OT-spår: BJ’s Cherry Garcia!!! Hittar den inte på burk någonstans, men har sett den i lösvikt i typ glassbar. Vill ha den hemma!

   Svara

    Fanns förr på burk. Och med förr menar jag typ tio år sedan.

    Svara

  Tycker att kommentarerna ska handla om inlägget eller iallafall vara relaterat till bloggbevakning på något sätt. Är mindre kul att gå in på ett inlägg med typ 100 kommentarer för att man vill diskutera inläggets innehåll och det enda man möts av är massa relationsfrågor. Kan man iallafall försöka hålla sig till öppet spår då? Eller att man kan ”fälla in” underkommentarer, dvs ursprungsläget är att man endast ser huvudkommentaren och sedan kan ”fälla ut” svaren om man är intresserad av att läsa vidare på den. Skulle bli mycket lättare att skrolla igenom.

  Svara

  Ser absolut att det kan finnas ett behov av att utöka med en forumliknande del!

  Tycker Öppet Spår fyller sin funktion och jag tycker ”vanliga” OT-kommentar kan bli superkul och det vill jag ha kvar men att typ standardfrågor kring exempelvis bröstförstoringar, resor, studier/karriär etc. är bättre anpassad i en forumsdel, det verkar ju uppenbarligen finnas ett behov för det här även om det inte är tanken.

  Bloggbevakning har vuxit säkerligen inte bara på grund av THK och att det är så trevligt – både humoristiskt och rent grammatiskt att läsa, du är också så lyhörd för vad läsarna önskar och öppen nog att se olika perspektiv, tror du hade varit en RIKTIGT BRA chef!

  Att bevaka bloggare måste verkligen vara ett äkta 24/7 jobb har jag förstått, har du tid att ta ledigt och återhämta dig?
  Det är OK att ta pauser ibland, slänga in några extra Öppet Spår och ta det lite lugnt, kanske hitta någon lämplig vikarie då och då?

  Bra jobbat CamCam, du verkar så mångsidig som person, koll på det mesta. Hoppas du är stolt över vad du lyckats skapa och att du är lika lyhörd för dina egna behov som dina läsares.

  Att vara bloggbevakare är numera en livzztil!

  Svara

  Om det gick att ha fällbara kommentarer, så man bara ser ”förstakommentarerna”, så skulle OT-trådar inte göra någonting! 🙂

  Svara

  Knock, knock.

  Who’s there?

  Off Topic.

  Off Topic who?

  All of them…

  Svara

  CamCams blogginlägg läser jag nästan vartenda ett. Oftast inte ens skummar utan verkligen läser dem. Extra gärna om det står något om 😍THK.😍

  Så här använder jag möjligheterna att läsa läsarkommentarer, respektive kommentera:

  Jag har, om jag minns rätt nu använt OT en gång.

  Jag har dessutom skrivit en hel del i Öppet spår under en del helger och läst de flesta av kommentarerna där även övriga helger. Tycker mycket bra om Öppet spår. Ja vi kan ta vägen någon annanstans som en del tycker, men jag började kommentera för att visa min uppskattning till CamCam som sliter med denna blogg. Jag skriver dock sällan egna frågor, utan svarar hellre på andras.

  Under andra inlägg än Öppet spår, läser jag ibland en del läsarkommentarer allt oftare dessutom. Är det alltför obehagliga ämnen för mig (mord och liknande) så går jag oftast inte in alls. Är jag inne och läser/ skummar kommentarer så svarar jag ytterst sällan och jag brukar inte skriva egna kommentarer heller med några undantag.

  Efter att ha läst alla läsarkommentarer och tagit in alla åsikter här idag, så är jag inte lika säker längre på vad som är viktigt för just mig. Jag kan köpa en massa av åsikterna som de andra har. Jag åkte bil förut i sommarkvällen och kände okej, det ligger mycket i de andras tankar här.

  T ex att det är bra som det är. Mitt förslag var annars t ex fler Öppet spår (t ex 1 eller 2 till i veckan, alternativt ett varje dag) och visst det kan ju lösa en del av det som en del tycker är en OT-problematik.

  En del retar sig på OT. Jag kan förstå det, men jag gör det inte. Jag kan tycka att både #Team OT och #Team Mot OT har rätt.

  Sedan finns det förslag på teknik som skulle kunna underlätta. Både sådan som är beskriven av en del här, men även annan.

  ”Bara” det faktum att CamCam frågar oss läsare om detta är mycket bra!

  En omröstning (innehållande de förslag som vi har lännat här) hade jag som förslag. Det kanske är det bästa kan jag tänka mig.

  Sorry för mycket och flummig text. 🦋

  Svara

  Det du Cc ska stoppa är att bloggbevakning används till en massa OTsaker som inte har med din blogg att göra överhuvudtaget. Här vill jag läsa om bloggare INTE om läsares privata fysiska och psykiska problem. Ta dessa problem på forum som är gjorda för just dessa syften för bb är inte rätt ställe för det.

  Svara

  Jag gillar blandningen som den är nu. Gillar när det är OT i vanliga trådar. Hur kan man störa sig på det? Kan väl inte ta mer än max en halv sekund att scrolla förbi om man inte är intresserad.

  Svara

  Jag vill gärna ha en omröstning, så att ännu fler får komma till tals om detta. Många bra tankar här ovanför av alla, men att använda de tankarna för att få fram mer vad fler tycker vore enligt mig perfekt.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.