Isabelle Strömberg går åt det lila hållet

Isabelle Strömberg har färgat håret lila och jag håller med min läsare XX om att det blev grymt snyggt!
Jag skulle vilja testa att färga håret i någon pastellfärg – helt rosa – men har en känsla av att jag behöver bleka sönder mitt hår först och det är inte så kul när det är långt.
Jag testade att bleka det när jag tvingades klippa av det efter att jag gjort misstaget att klippa mig på Sure Baby Yes i Hornstull. De förstörde mitt hår så till den milda grad att det bara var att kapa. Jag hade hår till långt ner på ryggen och gick dit med en bild på mig själv och den frisyr jag återigen ville ha, men det tyckte inte frisören utan hon kapade av mig håret utan att ens fråga.
Kanske var det en kränkning att inte fråga henne om frisyrråd men då hade jag gladeligen gått hem igen.
Hennes chef försökte sedan fixa till håret men skadan var redan skedd och jag såg ut som en 13 årig Justin Bieber i håret. Herregud, vilket trauma!

Cissi Wallin färgar ju håret oftare än jag tömmer kattlådan, men tänker att hon kan hålla på just för att hon har kortare hår, eller vad tror ni?
Blekning ger ju håret samma känsla och utseende som efter man tvättat det med Descutan – inför operationer och liknande.

Vad är snyggast?
Lila? Ljusblått? Rosa? Turkost?
Eller ska man ha regnbågens alla färger i huvudet som Linnea Claeson?
Jag älskar hennes hårfärger men fatta vilket arbete! Och hur många frisörer kan göra det bra? Det är ju inte en färgning man gör varje dag kanske?

Bör man anpassa hårfärger efter ålder?
Jag säger ”absolut inte”!
Vill du ha rosa hår ska ska du ha rosa hår!!!

Men här kommer min fredagspresent till er:
KLIPP ER ALDRIG PÅ SURE BABY YES I HORNSTULL!
Då kan det här hända:

 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är snyggt och passar vissa superbra, men det är supersvårt att underhålla. Är mörkblond i mig själv men har det blekt och tonat så det är en kall blond färg, så skulle kunna göra det lila eller rosa pastell utan för mycket krångel och har funderat på att göra det i en ombre-variant där det egentligen bara är topparna (eller hårbotten om man är lite mer äventyrlig) som blir åt det lila hållet men som sagt… underhållet är det som skrämmer mig.

  Svara

   Pastellfärger måste faktiskt inte vara så svåra att underhålla! Det jag gjorde var att jag blandade ut toningen med balsam så kunde man på så sätt underhålla det några gånger i veckan när man duschade alternativt bara köra en längre period typ på söndagen (när jag ändå gärna har ”egentid” med mig själv). Tycker det är roligare och finare i hela håret men även ombre är kul! Saknar verkligen mitt pastellrosa hår, det var så coolt. Hade velat prova lila med. Nu är mitt hår sin naturliga hårfärg dock som tyvärr är ljusbrun och jag orkar inte hålla på och slingbleka det igen för att kunna ha pastellfärger.

   Svara

   När jag lät mitt hår växa ut från blekt blond till mitt naturliga blonda lekte jag med färger i topparna som ändå skulle klippas bort. Tyckte inte det var så svårt att underhålla med färgbomber. Färgen går dock aldrig ur, stannar alltid kvar lite i blekt hår även om det mest ser ut som ljust ljust tonat i slutet

   Svara

  Jag har haft alla färger utom orange och gult. Just nu är det svart och blått (ska vara grått men gick lite overboard). Olaplex hjälper att skona håret! Dock har jag bara använt det en gång, men min frisör helbleker sällan mitt hår, hon slingar! Mer jobb men mindre slitsamt. Mitt hår har brakat ihop ett par gånger, men då pga silverschampo. Jag har blekt håret ca konstant sen 2011 och det sitter kvar än.

  Svara

   Ja, och jag har inte kort hår! Brukar pendla mellan axellångt och nedanför nyckelbenen pga tunt hår som inte blir snyggt om för långt.

   Svara

  De (sure baby yes) har ju annars fått mycket höga betyg på reco 🙂 du hade nog otur.

  Svara

   Men ja riktigt oklart av människan at. Kapa av dig håret om du inte specifikt bett om det? Hen var kanske avundsjuk 😏

   Svara

   Jag vet! Det var därför jag gick dit men både frisören och salongens ägare fuckade upp mitt hår så pass mycket att jag fick kapa milimeterkort.=(

   Svara

   Fast jag har också varit med om dålig klippning på sure baby yes! Tänkte att priserna skulle garantera en bra kvalité men fick en frisör som klippte min lugg så ful att projekt spara ut den påbörjades typ nästa dag. Mest upplevde jag att hen sket i vad jag ville ha och bara klippte efter eget tycke och jag tycker det blev fel! Om du som frisör inte känner din kund är det inte läge att freestyla om ngn vill ha en viss stil el klipp..

   Svara

    Samma upplevelse av Sure baby yes. Duktiga frisörer, visst, jag fick en väldigt välklippt frisyr, men det var inte den frisyr jag bad om.

    Svara

  Jag tycker det blev jättesnyggt.. Själv har jag chockrosa hår 😊

  Svara

  Jättejättefint! Jag är dock rädd för att bleka mitt hår så mycket som skulle behövas. Har tjockt och långt hår så jag är jättenoga med att vårda det så att det ska hålla sig snyggt och fräscht. Sen skulle jag nog inte orka hålla på att trixa så mycket för att underhålla en ”svår” färg, är ju sjukt dyrt med frisörbesök. Men som sagt: så himla fint med pastellfärgat!

  Svara

  Massa frisörer kan göra det bra.
  Jag gör det oftast själv hemma. Har haft rosa hår i över 15 år. Just nu är det dock lila.

  Och Sure Baby Yes är en grym salong. De har en helt fantastisk färgtekniker där. Har bara positiva erfarenheter från den salongen.

  Svara

  Extend i Stockholm är specialiserade på alternativ hårfärg. Folk är också jättebra. Jag går dock till Green Heads som är en grön salong.

  Svara

   Älskar extensive <3 !

   Svara

    Wops autocorrect menade Extend!

    Svara

   Går också till Green Heads. Så härligt omväxlande att komma in på en salong dom inte stinker kemikalier då det är en gröncertifierad salong. Har bara bra att säga om dem.

   Svara

    Ni vet väl att om en salong sopsorterar, har en färguppsamlare, använder papper ist för folie och tar hand om annat avfall så kan de kalla sig ”gröna”. Det har inte så mycket med färgen att göra, blekning till exempel är som den är, toningar är ammoniakfria och de enda färgerna som stinker är de som behövs för tex gråhårsfärgning. Bli inte lurade, green heads skriver tex att de har ammoniakfri blekning men alla blekningar är ammoniakfria och har alltid varit det. Deras produkter är inte mer revolutionerande än andra. Det säljer in det från annat håll och på deras hemsida säljer de in produkter baserat på vad de INTE innehåller, något man inte längre får göra.

    Svara

     Nej det handlar även om att de måste använda sig av mindre skadliga ämnen osv. Att endast göra det du påstår räcker inte.

     Svara

      Nej, det är redan reglerat i lag vad hårfärg och produkter får innehålla, hårfärger är väldigt skonsamma idag. Sen hur skulle en hårfärg tex kunna vara ekologisk? De säljer som sagt in produkterna genom vad de inte innehåller men det säger ingenting om att andra produkter skulle innehålla ämnena. Det står inte på hemsidan, vad jag kan hitta, vilken blekning eller hårfärg de använder sig av. All blekning och hårfärg behöver tex väteperoxid, den är knappast skonsam. Deras hårvårdsprodukter säljs av många andra salonger som inte kallar sig ”gröna”.

      Svara

  Fint hår – men vad har människan gjort med läpparna?? Ser ut att vara ett och annat mer som fixats också…..

  Svara

   Hon har fattat beslut gällande sin kropp som berör henne och endast henne. Vad du tycker om det kan du hålla tyst om.

   Svara

    Dock är just Isabella Strömbergs utseende så pass extremt att man nog inte kan förvänta sig att ingen kommenterar det… Jag tror heller inte man väljer att se ut som hon gör om man inte vill ha uppmärksamhet för sitt utseende.

    Svara

     Tror ju knappast hon valt att se ut så för att folk ska säga elaka saker om henne. Så det kan man ju låta bli. Hon känner väl sig fin och bekväm sådär 🙂 förstår inte varför man måste dissa någons utseende, vad är poängen med det liksom.

     Svara

      Jag har inte dissat henne. Och absolut inte henne som person. Men jag tycker det är så ledsamt och sorgligt hur kvinnoidealen blir allt extremare och hur så många känner att de behöver leva upp till det mest extrema, för att få bekräftelse, för att synas (i sina sociala media inte minst), för att berömmas, för att godkännas som sexuella varelser. Jag tvivlar på att någon hade känt det behovet i ett samhälle där bekräftelsetörsten inte varit så förtvivlat stor. Och idealen så bisarra.

      Att mena att de beslut hon (i detta fallet) fattat om sin kropp enbart berör henne, känns lite naivt. Självklart gör ingen dessa val, dessa ingrepp, enbart för sin egen skull oberoende av omgivning, av bekräftelse, av exponering. Det handlar inte någonsin i såna här fall bara om en själv, isolerad.

      Svara

       ELLER, bara en tanke, så gör hon det för att HON SJÄLV tycker att det är snyggt och inte för någon annans skull? Galet va?

       Svara

        Jovisst, hon tycker förhoppningsvis själv att det är jättefint och snyggt. Det är ju dessutom en idealbild av hur en kvinna ska se ut idag, i vart fall om man vill få bekräftelse på sociala media och i en ytlig värld. Jag har själv en 17-årig dotter som påverkas enormt av dessa ideal, av alla enorma läppar, av klotrunda stjärtar i stringtrosor nedanför nålsmala midjor, nedanför stora runda bröst. Jag ser massor av unga tjejer som vill göra läppförstoringar och hårförlängningar och massiva fransförlängningar (för stora pengar dessutom) för att få se fina och läckra ut som förebilderna på sociala media. Och det är verkligen inte för sin egen, högst personliga, skull utanför att passa in och bli likadan som ”dem”.

        Jag dissar inte Isabella. Men jag är väldigt illa berörd av hur idealbilderna för unga kvinnor idag blir allt extremare.

        Det är också lite intressant hur det är ok att skratta åt Robban Silver och hans extrema utseende men nåde den som säger ett pip om en kvinna som gör i princip samma sak. Det är tydligen mer accepterat och nästan en förutsättning att en kvinna ska förändra sitt utseende med operationer och fyllningar?

        Svara

         Fast det där är väl knappast idealbilden. De flesta människor har inte använt sig av så mycket fillers eller sminkar sig som Isabelle gör osv. Så förstår inte varför hennes utseende skulle vara ledsamt.

         Svara

        Så hon och alla andra miljoner tjejer bara vaknade en dag och bestämde sig för att långt lockigt hår, enorma läppar och 4 cm långa lösögonfransar var det finaste någonsin och de måste omedelbart lägga tid, pengar och smärta på att se ut exakt så? Men bara för sin egen skull förstås….

        Svara

         Alltså, jag sminkar mig, vill bli smalare, klär mig i kläder som framhäver mina snyggaste kroppsdelar, färgar ögonfransarna och fixar håret. Men jag har i alla fall tillräckligt med insikt för att förstå att jag gör det för att vara fin i ANDRAS ögon. Levde jag i skogen utan mänsklig kontakt skulle jag knappast sminka mig eller bekymra mig om några extra kilon….

         Svara

       Du missuppfattade mycket av min poäng. Jo, det berör endast henne varför hon ser ut så. Att det enbart är för sin egen skull tror bara den mest naiva. Vad du tycker om en specifik kvinnas utseende kan du fortfarande hålla tyst om. Samma sak med att ifrågasätta en specifik kvinnas utseende.

       Svara

        Men sluta skriv till henne håll tyst vad håller du på med. Vad otrevligt bara sluta nu.

        Svara

        Jag vill inte ifrågasätta Isabella som person. Men när en sk influencer lägger ut liknande bilder av sig själv på sociala media, och bilden innehåller extrema ”skönhetskorrigeringar” är det svårt att låtsas som om det regnar – och sen hitta en plats och ett tillfälle att kommentera detta nya ideal utan att någonstans beröra förebilderna.

        Svara

         Hon heter Isabelle. Jag förstår din poäng, men kan du då tänka dig att i fortsättningen fundera på hur du formulerar dig?: ”men vad har människan gjort med läpparna?? Ser ut att vara ett och annat mer som fixats också…..” är det ett schysst sätt att uttrycka sig om en (ung) kvinna? Jag tycker verkligen inte det. Problemet handlar ju inte om henne specifikt, varför Isabelles specifika val är irrelevanta.

         Svara

         Ok, Isabelle. Och ok, jag uttryckte mig hårt i första inlägget. Men ändå – hur ska man kunna ta upp ämnet och diskutera/kommentera det utan att på något vis hänvisa till förebilderna? Varje specifik person är ju en av dessa förebilder. Påverkarna, the influencers.

         Svara

         Valentina: genom att prata generellt. Ingrepp generellt, influencers generellt. Inte genom att tillåta en enskild person agera exempel, det är att göra personen i fråga till en orättvis måltavla.

         Svara

         Men hon, personen I, är en influencer som lever på att påverka unga osäkra tjejer till att ha henne (och hennes utseende) som sin förebild. Då tycker jag att man kan ta upp exakt det, inte tassa på äggskal och låtsas som ingenting.

         Svara

       Precis sen att någon skrev till dej håll tyst är ju himla fult. Helt onödigt och man måste få ha sina åsikter med respekt.

       Svara

     Isabelle är ju sjukt snygg! Jag skulle mer än gärna byta utseende med henne.

     Svara

  Jag gick in på frisörens insta, alltså dom som gjorde Isabellas hår o undrar om det bara finns 1 hårmode just nu!? Alla bilder är ju på samma frisyr med undantag för nån nyans o några centimeter.
  Säger inte att det inte är snyggt men jag saknar lite rolig inspo till varianter av lockad lob….

  Svara

   Jaha? Det är väl antagligen den färg, frisyr och längd som hennes kunder bett om?

   Svara

    Jaha!? Har jag sagt att dom inte fått den frisyr dom önskat då?
    Läs om läs rätt. Ett hårmode =alla vill se ut som alla andra.

    Svara

     Shit, bitter 😂

     Svara

  http://annicaenglund.se/psykisk-ohalsa-inspireras-av-ratt-saker/ Tycker detta inlägget hade varit väldigt intressant att ta upp här

  Svara

   Hon är bara full av bullshit

   Svara

    För att?

    Svara

  Röstar på frisyr nr4! 🙌

  Svara

  Snyggt på Isabelle!
  Läste på Elaines blogg och i det senaste inlägget har hon visst kört lite produktplacering tror jag. Bamse schampoo och tvål i duschen och de har inte flyttat in. Misstänker en Vitamin well flaska också placerats lite snyggt.

  Svara

   Känns lite långsökt. Har hon skrivit om just dessa märken förut? Annars tror jag knappast något företag betalar henne för att få synas sådär extremt lite. Då hade de nog hellre velat att hon skrev om dem.

   Svara

    Issa vet inte hur det är i Elaines fall men JO företag betalar bra för produktplacering/smygreklam och många bloggare gör det.

    Svara

  Trodde nästan nr 3 var en bild på UnderbaraClara, ni är väldigt lika!

  Svara

  Nej gillar ej sådana färger. Men det var snyggt på henne.

  Svara

  Är det bara jag som inte gillar ”onaturliga” hårfärger?! Känner mig som en gammal tant, men är inte ens 30 haha!

  Svara

   Smaksak.

   Svara

   Håller med, tycker för det första det är trist och oinspirerat att se att alla har samma (tex i eurovision var där ju typ 10 pers med rosa hår -.- snaark). Utöver det så tycker jag också att håret ser så silvrigt ut (hej silvershampo!) och det ser inte alls snyggt ut tycker jag, samma som när folk blonderar sig normalt och typ bara använder silvershampo för att det ska bli askigt/grått… Alltså jag tycker bara väääldigt sällan att det faktiskt ser bra ut :’)

   Svara

    Till skillnad från alla oss med brunt hår? Eller alla med rött eller blont hår. Eller vitt eller grått. Fyyy vad tråkiga vi är som alla ser likadana ut pga har en hårfärg

    Svara

   Nej det är nog rätt många som inte gillar det
   mvh har fått kommentarer från flertalet när jag inte hade naturlig hårfärg att de inte gillar onaturlig hårfärg :))))

   Svara

  Funderar mest på namnet på salongen – sure baby yes ?

  Hemskt när frisörer klipper fel och man blir missnöjd, bland det värsta som finns, blivit helt förtvivlad flera ggr usch…
  Lila var snyggt, iaf på henne och rosa var snyggt på Cissi Wallin.

  Såg föresten, OT, att Biancas parfym har släppts nu och Ida Warg har släppt en brun-utan-sol.

  Svara

   Biancas parfym släpptes 15/5 och tog slut igår kväll. Helt galet! Undrar hur många ex de hade? Är ju inte så svårt om det fanns 100 ex iofs, men antar att det fanns desto fler

   Svara

  Om du är blond behöver du bara bleka lätt för att öppna hårstråna så färgen fäster.

  Svara

  Alltså bild nr 2.. jag hade dött om jag kom hem från frisören och de hade lemlästat mitt hår så! Tur att det växer ut, även om det tar ett bra tag.

  Svara

   ja, jag tycker nr.2 ser lite ut som slickad hockeyfrilla. Som THK har hjälpt till att fixa frisyren och slickat den fint runt huvudet på matten.

   Svara

  Finns inget som heter hårfärg efter ålder. Varenda tant på Östermalm springer runt i lila hårfärg. Snyggt på alla åldrar.

  Svara

  Jag tycker att du är dösnygg på ”räddningsförsök 2”! 😍😍😍

  Svara

  Är det bara jag som är supernyfiken på vad du hade med som ’förebild’? 😊

  Svara

   Oh, jag ska se om jag kan hitta den. Wait for it… =)

   Svara

   Ja, jag med!

   Svara

   +1👍

   Svara

  Efter snabb googling märker man att det inte finns en enda frisyr som surebabyyes klipper som inte är spacead – typ som din. Vad hade du väntat dig? haha

  Svara

   Hon hade väl väntat sig att få den frisyr som hon bad om, med bild och allt. Jisses, det är väl det minsta man kan förvänta sig av vilken frisör som helst. Annars får sure baby yes investera i varningsskyltar eller nåt ”Vi skiter i dina önskemål och klipper precis som vi vill! Håll er borta om ni har egen vilja!”

   Svara

  Jag trivs bäst i mörkgrönt hår men har en paus just nu, min ångest är lite jobbig just nu och klarar inte alla som stirrar.

  Svara

   Har du testat om det blir bättre med solglasögon? Man känner sig mer avskärmad då tycker jag. Hoppas din ångest blir bättre <3

   Svara

  HUR kan jag ha missat att Pingis och Simon har sin egna lille serie på youtube om e-handel?!?😂

  Svara

  Självklart ska du färga håret rosa! Snyggt på sommaren. Testa!! Gillar du det inte är det bara att slänga i någon mörkare färg.

  Svara

  Jag tappade allt mitt hår för 3 år sedan pga alopecia. Kommer troligtvis aldrig få tillbaka det. Ni som har hår: gör kul grejer med det för fan!

  Svara

  Räddningsförsök 2 var SJUKT snyggt ju! Det passade du jättebra i! Alltid käckt att ha en snygg kort backup-frisyr ifall man måste kapa det igen 😜

  Svara

   Tack! Rihanna hade precis kapat sitt hår så hon fick vara inspiration för den looken.

   Svara

  Säger bara PULP RIOT!
  Går Varannan månad och exprimenterar med olika färger och mitt hår mår nästan bättre än någonsin. Ut på instagram och kolla!

  Svara

  Ha ha, blev vettskrämd en tidig morgon när jag körde till jobbet och grannen tittade ut från busskuren i muppetgrönt hår…på 90- talet och jag har inte hämtat mig ännu😂

  Svara

   Skulle inte hämtat mej heller jisses 😂

   Svara

  OT men fy för missunnsamma vänner. Min vän är även min kollega och vi har nyligen haft lönerevision som de flesta nu i april/maj. Jag tjänar ca 5000 kr mer i mån än min vän, vilket är för mig logiskt då jag har nästan två års mer erfarenhet av det vi jobbar med. Men min vän var riktigt missnöjd och mena på att hon skulle tjäna lika mycket (vi har samma utbildning). Kändes så himla drygt och lite som att jag inte är värd min lön när jag kämpat jävligt hårt. Borde jag sagt till henne på något vis?

  Svara

   En bra kommentar hade tex varit ”du kommer säkert tjäna 5000 mer om två år, du också”. Eller ”förstår att du vill ha högre lön men unnar du inte mig min lön?” Högst troligen var hon bara besviken för sin egen del och menade inget illa mot dig. Om hon nu anser att hon gör ett bättre jobb än vad du gör: jaha, det var tråkigt. Uppenbarligen gillar er chef ditt arbete så tänk inte mer på det. Ha en trevlig helg!

   Svara

   Ja, det är ju bara säga precis som det du skrev här. Det är klart att det känns surt för din vän om hon bara ser till att ni har samma utbildning, men hon måste ju förstå att erfarenheten också spelar in.

   Svara

  Tyckte räddningsförsök 1 och 2 passade super på dig. Men det är klart, ville man själv inte gå från långt till kort blir det ju en chock.

  Svara

  Jag säger bara Jade Sthlm om man ska ha en bra frisör. De är grymma på färg och sånna lila/rosa färger

  Svara

  Jag har typ samma nyans av lila i mitt hår. Inte svårt att underhålla alls. Regelbundna inpackningar hjälper mot slitet blonderat hår och när färgen börjar fadea så lägger jag i mer. Använder en färg som är som balsam. Man duschar men använder inte balsam, sen handdukstorkar man håret, i med färgen och låter sitta 15 minuter och sen sköljer man ur. Superlätt. En tub räcker 3-4 gånger beroende på mängd hår. Jag har supertjockt hår ner till axlarna.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.