Uber nekar Bingo Rimér skjuts till akuten

Igår var det livat minsann i det Rimér/Zytomierska hemmet eftersom Rambo lyckades med konststycket att slå upp ett jack under hakan.
Jag undrar rent spontant hur många människor som går runt med likadana ärr som det Rambo kommer få. Det måste nästan vara mer regel än undantag, eller vad tror ni?
Själv lyckades jag slå upp ett jack på hakan när jag var 6 år gammal och skulle hoppa ner i en pool från en hög kant. (Med ”hög” – tänk typ 30 cm)
Som den hare jag är så ville jag ta emot mig lite på den lägre kanten när jag hoppade då jag var på tok för feg för att bara hoppa rakt fram och ner i vattnet.
Man kan väl sammanfatta det hela med att jag lyckades så pass väl med mitt tilltag att jag mer eller mindre missade vattnet helt och landade med hakan först i bassängkanten för att sedan glida ut i vattnet.
När jag väl fiskats upp ur bassängen så fick jag min haka ihoptejpad av en badvakt, men innan det hann jag med att färga en stor del av poolvattnet rosa till badvakternas stora förtjusning.

Men, åter till historien…
Rambo skadade sig alltså hemma hos Katrin och när Ringo ringde till Bingo så satte han sig på sin cykel för att trampa hem till dem i ilfart.
Väl där så bestämmer han sig för att åka till akuten med sonen för att få det hela omplåstrat men den Uber som beställt vägrar köra honom med motiveringen att ”hen är ingen ambulans” och kan bli av med körkortet om hen låter Bingo och Rambo åka med.
Slutligen får han skjuts av två killar som hämtar sin bil och skjutsar dem. De var inte riktigt lika fokuserade på sina körkort som Herr Uber verkar ha varit.

Nu har Uber Sverige bett så hemskt mycket om ursäkt till familjen för chaufförens bemötande och jag undrar två saker:
1. Hade Uber varit lika tillmötesgående om det rört sig om en ”vanlis” utan hundratusentals följare på sociala medier?
2. Vad hade ni gjort? Skjutsat Bingo och Rambo till akuten eller sagt nej och lugnt puttrat vidare längs gatan?

Och oj..
Jag har faktiskt en till fråga:
3. VEM TOG BILDEN!?!?!?!?!?!

 

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kör inte bil, men hade jag gjort det hade jag definitivt kört in ett barn till akuten. Hade jag varit passagerare i en bil hade jag tvingat den som körde att köra in ett barn till akuten. Vem hjälper inte ett barn? Hade hjälpt en vuxen också såklart, men när det gäller barn är det ju inget att tveka på. Och vaddå förlora körkortet….? Menade han förlora jobbet? Typ pga blod i bilen? Fattar inte

  Svara

   Tolkade det som att Uberföraren inte vill köra Rambo till akuten eftersom han inte har en bilbarnstol, utan ligger i Bingos knä, något du faktiskt kan förlora körkortet för. Så är nog snarare det än att föraren inte ville hjälpa ett skadat barn.

   Svara

    Hur tolkar du det så?

    Svara

     På instagram ser man hur Rambo ligger i Bingos knä i bilen. Sen är det mycket möjlig som Anonym nedan skriver att de har beställt uber med bilbarnstol, och då är det ju en annan femma. Om det nu går, det vet jag inte.

     Svara

      Kan man inte bara gå upp och hämta en bilbarnstol? De borde väl ha det hemma. Eller menar du att chauffören frågat om det och de nekat? Jag hade nog kört till akuten oavsett faktiskt

      Svara

       Korta sträckor far man köra utan barnstol, tror chauffören tänkte att han kunde förlora körkortet om man kör för snabbt (som en ambulans)

       Svara

        Varför skulle han behöva bryta mot hastighetsbegränsningen för ett jack i en haka? Det är knappast ett livshotande tillstånd

        Svara

     Det är så att jag som taxiförare skulle köra vem som
     helst som
     är i behov av hjälp men den svenska dumma lagen säger att man måste ha en bilbarnstol i bilen om man skall köra barn..Men å andra sidan så finns det såå många konstiga lagar i sverige att det är sjukt så alla taxiförare skit i lagen om
     någon behöver föras till sjukhus och är i behov av akut hjälp,det dumma är du kan förlora körkoret men det är värt om du hjälper en mäninska så skit i lagen det är ändå för många konstiga lagar

     Svara

      Han hade slagit upp hakan så riktigt så akut var det inte. Lagar är till för att följas speciellt lagar som skyddar barn.

      Svara

    Kan man inte beställa uber med bilbarnstol?

    Svara

    Man får köra barn en kort bit i taxi utan bilbarnstol och särskilt till sjukhus. Har man läst teorin när man skaffade körkort så vet man det.

    Svara

     True story 🙂 Nån viss ålder och längd eller vad det är.

     Svara

     Räknas uber som taxi (enligt lag alltså)?

     Svara

      Ja

      Svara

   Varför inte ringa riktig taxi då?

   Svara

  Har också det ärret men betydligt äldre🙈. Lite rund under fötterna halkade eller nåt och slog i tröskeln till badrummet. ”Oj vad det blöder” var mitt konstaterande. Satte på ett plåster och gick ut på krogen.
  Det var nog inte för att han skulle bli av med sitt körkort som han inte skjutsade. Var nog mest av bekvämlighet. Fult gjort.

  Svara

   Haha ja ibland är man full och dum, själv spetsade jag mig med en gaffel, på/strax under hakan, efter att ha druckit lite för mycket alkohol😁

   Svara

   Eller så vill man inte ha sin egen bil blodig pga litet sår som folk verkar se likvärdigt som öppen skallfraktur.

   Svara

  Nu har jag aldrig åkt uber men varför skulle föraren förlora sitt körkort om han körde till akuten? Adress som adress liksom.

  Svara

   Troligen hade han ingen bilbarnstol

   Svara

    Varför är det troligen därför?

    Svara

     antagligen för att det är en unge och för att det finns väldigt få andra rimliga alternativ

     Svara

      Fast eftersom han får köra utan barnbilstol är ju inte det alternativet rimligt överhuvudtaget?

      Svara

       dels är en uber inte en taxi och dels så kan inte alla körkortsboken i huvudet och vet att man får åka taxi utan bilbarnstol.

       därav tycker jag att det är fullt rimligt

       Svara

    Tror inte det. Då hade uber stått på sig och inte bett om ursäkt.

    Svara

  Skulle inte köra ett barn till akuten utan bilbarnstol. Inte för att jag är rädd om körkortet, utan för att jag är rädd om barnet. Om de menar att det skulle gå snabbt, skulle jag inte heller göra det. Inte för att jag är rädd om körkortet, utan för att jag är rädd om alla i min bil och runt om.

  Svara

   Så du skulle inte köra barnet till akuten för att du är rädd om barnet? Ifall det var livshotande då? Skulle du fortfarande inte köra barnet till akuten för att du är rädd OM barnet? För typ 30 år sen hade vi inte ens bilbarnstolar då satt varenda unge o spädbarn i famnen på en vuxen.

   Svara

    Ja, folk är för nojiga. Självklart är det bra att säkerhetstänket har blivit så mycket bättre, men det kommer inte hända något automatiskt för att man gör ett undantag

    Svara

    Om det var livshotande hade jag omvärderat. Men han blödde från hakan (vad jag förstår).

    Svara

    För 30 år sedan hade vi en helt annan trafiksituation så det går inte riktigt att göra den jämförelsen. Men med det sagt, att använda bilbarnstol minskar risken att skadas.
    Om man väljer att köra ett barn utan bilbarnstol/bälte handlar väl om hur akut skadat barnet är.

    Svara

    Är det livshotande ringer man väl ambulans?

    Svara

     Om det är livshotande o man har tillgång till bil så åker man ju självklart in direkt istället för o vänta på att en ambulans ska komma o hämta.

     Svara

      Det är väl verkligen inte självklart? Vad gör du om någon har brutit nacken till exempel? Ambulanspersonalen kan ju hjälpa till att hålla en person vid liv till viss del. Dessutom har ambulans med blåljus företräde i trafiken, kanske går det fortare även om man väntar på ambulansen på plats.

      Svara

    För 30 år sedan hade man visst bilbarnstolar och de allra flesta spände fast sina barn i bilen. Vet dock inte om det var lag på det!

    Svara

  Eller kanske ringa en ambulans istället för en über om ”blodet sprutar från halsen” men vad vet jag

  Svara

   Står ju att det inte gjorde det. Hade det gjort det hade de ju ringt 112

   Svara

    Står ju visst. ”Jag har nog aldrig cyklat så fort i hela mitt liv som efter det att Katrin ringde mig och berättade hur blodet sprutade från halsen på Rambo”

    Svara

     Ja men det var ju cyklingen… Han kanske, när han kom fram insåg att det inte var riktigt så illa… Eller att Katrin kanske fått stopp på blodet med ngt….

     Svara

     Och sen kollade han och såg att det inte gjorde det? Vad är ditt problem? Läs klart texten

     Svara

  Jag hade kört. Bilstol or no bilstol.

  Jag hade inte lämnat ett ledset, blödande barn och en uppriven förälder utan transportmedel på gatan.

  Svara

   Jag antar att de hade plåstrat om såret på hakan uppe hos Katrin, och att barnet inte var helt nerblodat.

   Svara

  Alltså va? Hur riskerar man sitt körkort för att man skjutsar någon till akuten? Nu blir jag faktiskt orolig för jag är gravid och pappan kommer vara utomlands runt tiden jag ska föda och jag har ingen familj i min stad så jag har ju tänkt att när värkarna sätter igång så ringer jag en taxi…Tar bara ca 10 min till förlossningen.. Kan taxin neka mig för att jag vill till sjukhuset? Fattar ingenting.

  Svara

   Bilbarnstol

   Svara

    Ja jag förstod att det var det tillslut.

    Svara

    Står ingenstans att det berodde på bilbarnstol och då borde väl uber nämt det i ursäkten

    Svara

    Men suck, man får köra små barn utan bilbarnstol korta avstånd eller till sjukhus. Man får köra extra försiktigt och ta det lugnt bara.

    Svara

    Barn under 3 år ska sitta i en godkänd skyddsanordning, Rambo är äldre än 3 år och hade bara räckt med att han satt rakt upp och ner på sätet med bälte.

    Svara

     Barn under 135 cm ska sitta i en godkänd skyddsanordning, dvs babyskyddd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. Absolut säkrast åker de i bakåtvänd bilbarnstol och det rekommenderas att barn åker bakåtvända i bil till minst 4 års ålder. Att det sen är godkänt att åka kortare tillfälliga sträckor utan skyddsanordning innebär inte att det är säkert för barnet (eller för övriga resenärer i bilen) vid en ev krock.

     Svara

   Jag har hört att stor taxi-bolag star för rengöring av bilen (typ om vattnet skulle ga i bilen) sa att taxi-chaufförer inte har den ”risken” när de skjutsar gravida till förlossningen. Jag tror chauffören menade att han inte ville köra ”snabbt som en ambulans” och riskera böter/körkort (eftersom han nämner att han inte är en ambulans). Hade det varit barnstol som är problemet hade han ju sagt det.

   Svara

    Nej taxi-chaufförer får själva rengöra sina bilar. Utvändigt som invändigt. Detta gäller även dom som kör t.ex färdtjänst.

    Svara

  Barn får åka kortare sträckor i taxi utan bilbarnstol så står det i körkortsboken. Dock är det inget att rekommendera. Men undantag finns just för kortare sträckor!

  Svara

   Men
   1. Är uber verkligen lika med taxi
   2. Uberföraren kanske inte hade alla regler i huvudet och var rädd om sitt körkort

   ..Som många redan framfört tidigare.

   Svara

    Kör man bil bör man kunna teorin. Det är inte en liten undangömd paragraf i lagboken utan finns klart och tydligt i körkortsboken.

    Svara

    Alla uberförare har taxikort och de har gula taxiskyltar. När uber pop fanns var det inte så men det förbjuds ju..

    Svara

  Ubers kundservice är en av de bästa faktiskt, har alltid fått bra och snabb hjälp, så fattar inte varför de ska dra upp det på sociala medier. Uppmärksamhetskåta som vanligt

  Svara

   Uber hade inte bett om ursäkt om de inte hade gjort fel

   Svara

    Ingen ovanlighet att företag ber om ursäkt för minsta lilla oavsett om de menar det eller inte.

    Svara

    Men varför behövde det göras på sociala medier? Och jo, det är typ kotymt nu bland företag att be om ursäkt.

    Svara

  Är det bara jag som tycker de är helt löjliga över ett litet jack på hakan? Okej det blöder men lokalisera såret och åk in om det behövs sys, vad är det att gråta och få panik över? De beter ju sig som hispiga förstagångsföräldrar men båda har ju tre barn var, det var inte heller ett nyfött spädbarn, Rambo är ju typ fem. Vissa människor alltså.

  Svara

   Men snälla.. är väl inte konstigt de blir rädda när det forsar blod.. ja vissa människor alltså.

   Svara

   Och alla reagerar olika, både barn och vuxna.

   Svara

   Jag tänker också att det blev lite väl hispigt men jag hade nog också blivit så i en liknande situation. Kan dock tipsa er som läser att skicka en bild till KRY-appen när det händer olyckor. Vi skickade en bild när vår dotter ramlade och slog sig rejält, 3minuter senare ringde en akutläkare upp och lugnade oss, pratade med vår dotter och gav oss tips och råd.

   Svara

    Om det har hänt en olycka är det alltid bäst att få en fysisk läkarbedömning för att kunna avgöra sårdjup, om något behöver sys, om något är brutet etc etc

    Svara

     Ja, men det är klart. Men för att få en första bedömning, hinna sätta in en bilbarnstol, ringa taxi/fixa bil osv.

     Svara

      Det blir ett jäkla dyrt stöd för skattebetalarna. Herregud. Ring 1177 människa!

      Svara

   Ja hoppas det är bara du. Klart man blir chockad och rädd när ens barn skadas. Och det gäller även för mej om det är någon annan som råkar illa ut.

   Svara

   Håller helt med dig! Barnen skrapar upp både fingrar, hakor, knän och armbågar och det blöder. De visar detta för oss fröknar men man hinner knappt få titta förrän allt är bra igen.

   Svara

  Håller helt med Desirée.
  Det där var hispigt och överdrivet.

  Hade han kanske ramlat och fått hack i huvudet och riskerat hjärnskakning men detta?
  Varför kunde Katrin inte fixat detta själv, hon som alltid utger sig för att vara så handlingsför?
  Verkar mer som hon som mamma skrämt upp ungen och agerat hispigt.

  Svara

   Hon kanske hade de andra barnen också, insåg efter den första hysterin att det inte var livsfarligt och kunde därför invänta Bingo utan att behöva hasa med sig 3 barn till akuten?

   Svara

   Precis. På Katrin instagramsida skriver hon att de rådfrågat en kompis som är läkare och skickat kort på jacket och hen rekommenderade att de tejpar eller limmar såret själva hemma. Så de visste ju redan att läget inte direkt var akut. Varför då riskera att åka bil med barnet obältat med okänd förare?

   Svara

    Man kan för fasiken inte limma sår hemma. Det är sjukhusgöra. Med alla säkerhet vill föräldrarna ha jacket i hakan dokumenterat då det går att få ut pengar på försäkringen för missprydande ärrvävnad

    Svara

     Kan, kan man. Vävnadslim finns att köpa på apoteket. Men jag har full förståelse för att man inte vill limma sitt eget barn om man är osäker. Vad jag menade är att om läget inte är akut finns det ingen anledning att åka obältat och helt rimligt att som taxichaufför avböja detta. Varför inte beställa sig en taxi med bilstol?
     Och detta tjat här ovan att anmäla till försäkringsbolag. Ska alla sår och små ärr i barndomen anmälas till försäkrings bolag? Varför ska man ha ersättning för litet ärr som ligger precis under haklinjen. Kommer knappt att synas om några år.

     Svara

   Vilken osympatisk människa…

   Svara

    Det där var humor.. hur kan man inte fatta det?

    Svara

   Jag har sett det, men det handlar nog enbart om en internskämt mellan honom och hans kompisar. Det är så jag tolkar det i alla fall.. 🙂

   Svara

   Haha det där var ju kul.. alltså han skämtar ju! Och de som kommenterat där alltså gud haha.. samma som på denna blogg.

   Svara

   Det är så självklart att han driver

   Svara

  Förstår inte varför han skulle förlora körkortet. Har själv jobbat i taxiväxel och enligt lag får en taxichafför köra barn utan bilbarnstol en kortare sträcka. Vad som är en kort sträcka är inte fastställt enligt lag så därför fick ingen taxichafför någonsin böter för detta heller. Alla bokningar med barn togs dock med bilbarnstol, men var det akut med ett barn som skulle in till sjukhus eller liknande så var det aldrig några problem. Varken hos chaufförer eller i lagens ögon.

  Svara

   För att tydliggöra, om de få bilar som hade bilbarnstol var upptagna så var det aldrig några problem att få till en bil som inte hade en att köra om det var akut.

   Svara

   sen är väl heller inte en uber en taxi och uberföraren kanske inte kan hela lagboken i huvudet. jag visste inte heller att man får åka utan bilbarnstol kortare sträckor

   Svara

    Står i körkortsteoriboken.

    Svara

     jo, men jag tog inte körkort igår precis och jag har varken barn eller åker taxi så det är inget som har varit så aktuellt för mig att känna till den regeln

     skulle ju kunna vara samma för uberföraren. och vet fortf inte om uber räknas till taxi

     Svara

      Ditt ansvar dock att hålla dig uppdaterad

      Svara

       ja och det är även upp till mig om jag vill skjutsa ungar utan bilbarnsstol eller inte så det har inte varit ett problem

       Svara

        100% civilkurage på dig ja.

        Svara

         jag hade kört ungen, tackar som frågar, men det var inte det den här situationen handlade om.

         jag sa att det är fullt rimligt att uberföraren trodde att det var olagligt och att han skulle förlora körkortet då alla kanske inte känner till lagen.

         för o uttrycka mig ungefär som blondinbella så är jag ganska övertygad om att jag har betydligt mer civilkurage än genomsnittsmänniskan.

         Svara

       Sure, men står det någonstans i boken att man i en sådan här situation har skyldighet att köra någons barn till akuten?

       Svara

        (Vad som är moraliskt riktigt är en annan femma.)

        Svara

        Nej, men det står inte heller att man kan ursäkta sig med att man inte kan teorin om man missbedömer i trafiken.

        Svara

         jo, men det är inte olagligt att INTE köra barn utan bilbarnsstol kortare sträckor i taxi, så det lär inte finnas något att ursäkta, mer än just att man inte kan hela körtkortsboken utantill.

         Svara

    på vilket sätt är en uber inte en taxi?

    Svara

   Fast nu ringde de inte till en taxiväxel för att beställa taxi. De beställde en uber.

   Svara

    Det spelar ingen roll? Samma lagar och regler för alla taxichafförer i Sverige. En uberbil måste vara registrerad som en taxibil, annars bryter du mot lagen på riktigt 🙂

    Svara

     Mitt fel då. Trodde inte att uber definierades som taxibilar

     Svara

      Vad trodde du det var då? En app kompis som kör runt folk?

      Svara

  Tror man att det är livshotande som dessa hönsiga föräldrar verkar ha trott så beställer man en ambulans. Taxichaufförer har ingen plikt att köra personer med livshotande tillstånd till sjukhuset. Det innebär ett ansvar och en risk som dom inte har utbildning eller betalt för.

  Ett jack i hakan har väl dom flesta som har levt ett någorlunda livligt barnliv. Ingenting att oja sig över.

  Återigen – blöder det så mycket så att man tror att ungen riskerar att förblöda så tar man så klart en ambulans. Lugnar man ner sig lite så lugnar man ner ungen så pass så att blödningen avtar och man kan plåstra om någorlunda och sedan i lugn och ro beställa en taxi med bilbarnstol, alternativt köra själv – ja förutsatt att man är nykter då då.

  Svara

   Men det trodde de ju inte. Läs texten innan du kommenterar!!! Så fort han kom dit såg han att det var på hakan och inte så allvarligt

   Svara

    Ja och…då är ju som jag skrev min point att man lugnar ned sig själv och ungen så pass mycket så att man stoppar den värsta blödningen och plåstrar om det tillfälligt. Man ringer en taxi och säger att man har ett barn som ska till akuten. Alternativt håller man sig nykter så att man kan köra själv.

    Svara

  ”Sprutar blod från halsen”
  Var det inte ett jack i hakan?
  Man torkar av och ser om det behöver sys, man åker väl inte till akuten för att få plåster. Inte undra på att akuten är full om man hispar runt som dom gjorde.

  Svara

   Men läs klart??? Katrin blev orolig, som vilken mamma som helst, men den enda ”utomstående” som egentligen påverkades av den oron var Bingo. När han kom såg de vad som var fel. Folk här alltså. Du har texten med historien i inlägget

   Svara

    Varför åkte dom till akuten om det inte var så farligt, det står inget om att barnet fick sy. Såromläggning kan skötas hemma, Stockholmare har för lätt att söka vård. Vi har 10 mil till sjukhuset, dit åker man med ambulans inte annars.

    Alla föräldrar borde inse när det är överdrivet att åka till akuten för ett jack i hakan.

    Svara

     För att rengöra, limma och tejpa ihop såret. Du vet, så man inte får skit i det samt slipper ett överdrivet fult ärr i ansiktet. Klart man åker in

     Svara

      Kan man inte rengöra ett sår bör man omyndigförklaras.

      Svara

       Och dokumentation för att få ut på försäkringen då? Den gör man väl på sjukhus?

       Svara

   Man kan ju lätt säga fel eller höra fel i stundens hetta och i panik. Är väl bra att åka in och få det ordentligt tejpat pga ärrbildning.

   Svara

   Precis. Det är ett STORT problem att folk söker Akuten för minsta lilla idag. Jag är medicinsk sekreterare på en akutmottagning och ni hade svimmat om ni visste vad vi får höra och se. Finns vissa mammor som är ökända för att åka in akut när barnet ”slagit i huvudet” och de tror varje vecka det är livshotande hjärnskakning….

   Svara

    Jag har en bekant på Södermalm som slog i huvudet och gick ett par kilometer till sös akut där han sa att han trodde att han fått hjärnskakning. De skickade hem honom utan undersökning då de räknade med att han var ok om han kunde promenera till akuten. Han blev skitsur.

    Svara

  Nån gång på 90-talet ramlade min syster från en överslaf ner med hakan i en kaninbur och ett väldigt djupt och uppfläkande sår till följd. Detta hände på en skärgårdsö och vill minnas att mina föräldrar lugnt omhändertog och tog syrran till ett sjukhus vilket var lite av ett projekt. Inga bilder, ingen story.

  Vi lever i en sjuk samtid, där jag hoppas fler slutar vara dumma i huvudet.

  Svara

  Uberkillen (utgår från att det var en man…) ville nog helt enkelt inte ha blod i bilen.

  Svara

   Eller så kommer han från en kultur där man ej hjälper sina medmänniskor.

   Svara

    Ja, typ Sverige.

    Svara

  Jag hade kört barnet. Självklart.

  Har själv åkt taxi medan blod droppade och rann från foten. Fick ligga i baksätet med benet i högläge. Chauffören drog upp en bilmatta och lade under foten, så (allt?) blodet hamnade på den. Heder åt honom och Taxi Kalmar, eller vad nu bolaget hette.

  Svara

  Hakade (passande ord) upp mig helt på meningen: Ringo ringde till Bingo.

  Ringo ringde till Bingo.

  Svara

   försök säga det fort 3 ggr, blev sista gången ringo ringde bimbo! 😂😂

   Svara

  Förstår Katrin o Bingos skäck och rädsla, usch men skönt att det gick bra. Lille Rambo han är så go den ungen. Tacksam att Bingo o Katrin bjuder på så mycket klipp på sina barn, så goa alla tre och kul att få följa.

  Svara

  1. Är det akut ringer man ambulans
  2. Är det inte akut så behöver man ju inte skjutsa ungen i en uber utan bilstol utan
  3. Ringa taxi och uppge att man ska ha bilstol.

  Ser inte problemet.

  Svara

   Exakt så

   Svara

  Fy på Uber. Riktigt okänskligt. Komma inte använda mig av dem igen!

  Svara

   Menar du på allvar att du inte kommer använda uber igen pga den här händelsen?
   För att en chaufför gör en bedömning att hen inte vill köra till akuten (vad anledningen till det nu var).

   Du kommer få det svårt tror att alla företag/myndigheter/butiker m.m någon gång har någon anställd som beter sig illa/ har en dålig dag. Om du ska sluta använda dig av ett företag av den anledningen så får du nog flytta ut i skogen och vara självförsörjande.

   Svara

  Men gud. Inte livshotande direkt. Den här samtiden där alla ska hängas ut hela tiden. Pallar inte. Uber kör eller kör inte vilka kunder de vill. Dessutom saknar alla deras chaufförer kollektivavtal, försäkringar osv eftersom det är en väldigt oreglerad marknad de verkar på och hela deras verksamhet är helt shady. Chilla. Ta en taxi bara.

  Svara

  Bra av Uber att be om ursäkt MEEEEN kan företag sluta skriva hjärtan till influäncärs. Så oseriöst. Det kanske passade in nu men ÄNDÅ

  Svara

  Hur kan Katrin låta ett gråtande barn ringa Bingo som cyklar för sitt liv och fortfarande tror att det blöder från barnets hals? Vill hon ta livet av honom i Stockholmstrafiken eller? Och vem i h*lvete ringer ens någon som får komma på cykel istället för 112 om man nu tror att det är halsen det forsar blod från?

  Att de sen hänger ut Uber som felet i historien… Dagens jävla puckon, alltså förlåt mig men jag blir rätt upprörd.

  Svara

   Öööö…va? Lägg ner det där Anna.

   Svara

    Vad menar du att jag ska lägga ner? Min analys att de är rikspuckon? Den är redan gjord.

    Svara

     Det är smart att läsa hos Katrin och Bingo innan du gör en analys, då du har fel i din första kommentar

     Svara

      Men nej. Katrin ringde Bingo och sa att det ”forsade blod från halsen”. Vi kan då rimligtvis anta att hon trodde att det forsade blod från halsen och inte att hon ljög för att få honom att cykla snabbare.
      Så: om hon nu verkligen trodde att det forsade blod från halsen, varför ringde hon då någon annan än ambulans?

      Svara

  Fy Uber! Kommer aldrig använda dem igen.

  Svara

   Fjant

   Svara

  Får man ställa en fråga? HUR har folk tid att sitta inne och kommentera på sådant här på en vanlig vardag? Jag är sjuk idag så det är därför jag är här inne nu, men när jag ser hur det kommenteras genom hela dagen – då börja jag undra! För man betalas för att jobba, inte för att kommentera på bloggar:)

  Svara

   Tja, själv är jag egen företagare och tar rast när jag vill. Andra kanske jobbar natt, är lediga idag, jobbar deltid, eller väljer att ha internetraster istället för kafferaster. Alla är vi olika.

   Svara

    Ja visst är alla olika! Menade inte det på något kränkande sätt.
    Haha, trevligt att man har kafferaster – på vårt företag har vi inga kafferaster. Det är sten hårt jobb från 6.00 till 17.00.

    Svara

     Verkar vara en himla tråkig arbetsplats med den jargongen.

     Svara

      Jag har valt att jobba där så nej, för mig passa det bra.

      Svara

     Om det stämmer att det är stenhårt arbete från 6.00 till 17.00 så behöver din arbetsgivare nog läsa på lite, förslagsvis Arbetstidslagen där det klart och tydligt framgår att man inte får utföra arbete i mer än fem timmar i följd utan rast. Finns undantag från lagen men man har fortfarande rätt till så kallade måltidsuppehåll och/eller pauser.

     Som egen företagare skulle jag inte drömma om att låta någon av våra anställda slava 6-17 utan rast. Det är ingenting att vara stolt över, tvärtom.

     Svara

   jag jobbar och jag berättar inte för chefen att jag kommenterar bloggar så han är lyckligt ovetandes. och han är nöjd med min insats på jobbet så jag känner inget dåligt samvete 🙂

   Svara

    Tur att jag inte har med dig att göra:) Oärliga personer är bland det värsta som finns.

    Svara

     hehe, alltså det finns väldigt lite att göra på mitt jobb kan jag tillägga, så det är ingen som tar skada av att jag läser här några minuter då och då. däremot dyker det upp grejer då och då, vilket gör att jag ändå inte kan gå hem tidigare så detta är mitt tidsfördriv under tiden 🙂 tror inte att chefen hade brytt sig om jag berättade att jag kommenterar bloggar ibland.

     jag avskyr också oärliga personer för övrigt, men i det här fallet känner jag ingen skam.

     Svara

      Jag tycker man kan liknas som en tjuv om man gör annat på arbetstid. Man tar företagets pengar för att kommentera bloggar. Intressant ämne det här!

      Svara

       Jag håller med. (jag är anonym som kommenterade att jag kommenterar medan jag jobbar)

       Men det kan ju också bero lite på. Jag jobbar på kontor och helt ärligt, det är inte rimligt att sitta framför en skärm en hel arbetsdag och vara koncentrerad. Det är väl till och med vetenskapligt bevisat att man inte kan jobba effektivt under en hel arbetsdag är jag rätt säker på. Jag går in här titt som tätt för att inte dö av tristess och så kan jag jobba mer effektivt resten av tiden. Fungerar säkert inte för alla, men det känns nödvändigt för mig.

       På mitt jobb är det ingen som har samma uppgifter som jag, så det är ingen som drabbas och får ta ikapp mina arbetsuppgifter förutom jag själv. Jag har dessutom gott om tid att hinna utföra alla uppgifter ändå och chefen tycker att jag gör det väldigt bra, så jag känner nog att mitt ”tjuveri” är ok. Det enda man hade kunnat göra är ju att jag gick ned i arbetstid, men då hade jag inte velat ha kvar jobbet och alla som har jobbat här tidigare har haft mindre arbetsuppgifter än mig (företaget har blivit större) på samma tid, så hade de anställt någon ny så hade de förmodligen ändå fått anställa den på fler timmar än mig för att göra samma arbete.

       Svara

        På tal om att jobba effeltivt. Jag läste nyligen att man kan jobba effektivt i 45 minuter och att man ska ha som mål att jobba 4 stycken sådana 45min-perioder per dag. Mer än så är inte effektivt inte längden. Sen utöver dessa perioder måste man ha rast, göra det ickeeffektiva arbetet osv. Boken jag läste syftade på att öka den ”akademiska produktiviteten” och riktade sig mot de som jobbar inom akademien men kan säkert tillämpas på andra ställen.

        Svara

        Och angående tjuveri så ser inte jag mina kollabloggraster som mer tjuveri än de som går ut och röker, tar friskvård utan att friskvårda eller sitter på toa en kvart efter lunchen är slut:) frihet under ansvar funkar ju så länge de anställda kan ta ansvar:)

        Svara

       Det finns mängder av jobb. Vet två personer som hinner plöja både böcker och tidningar under betald arbetstid. En tredje som både stickar (!) och pluggar när det finns tid över. Alla har inte arbeten där deras fokus måste ligga på en arbetsuppgift hela tiden.

       Svara

    Samma här 🙂 Jag kan inte hjälpa att jag är effektiv och kan sitta och kommentera och hänga med på denna bloggen under arbetstid 🙂

    Svara

   Jag ”jobbar” hemifrån. Har lågsäsong nu och har hunnit med att både tvätta, en runda mathandling och Systemet, ta två mail som inkommit idag, snackat med min chef en stund, förberett ett föredrag i ca 1,5 h, och nu chillar jag sista timmen i solen på balkongen med ett glas rosé därav är jag här. 😊

   Svara

   Jag är doktorand. Jag kan jobba precis hur mycket/lite (och också när på dygnet) jag vill så länge jag presenterar de resultat jag förväntas inom deadline. Idag tar jag många raster och min chef kunde inte bry sig mindre eftersom han är nöjd med de resultat jag visar upp. Du verkar ha snäv bild av hur man utför sitt jobb:)

   Svara

    Måste får hålla med Rebecca. Jag jobbar natt så därför är jag här inne nu. Men det låter verkligen konstigt att på arbetstid sitta och kommenterar på bloggar.

    Svara

     Som sagt, vi alla har olika typer av arbeten och sätt att utföra dem. Min chef bryr sig inte ett dugg om jag sitter hela dagen på kontoret och läser bloggar, om jag jobbar halva natten eller söndagen. Det jag ska leverera det leverar jag (ibland lyckas man med flyt och tur också med råge) därav har vi den kulturen hos oss att vi kan skarva friskt för att vi ändå jobbar i en bransch där det är lätt att uppnå och leverera mer än målet. Jag ”jobbar” heltid, men effektiv tid max 16 h per vecka just nu, leverar det jag ska när jag ska och besitter dessutom en specialkompetens som få har i vår bransch, vilket medför att det är extra lätt för mig gentemot mina få kollegor att tjäna in det jag ska.
     Har själv stått vid band i fabrik en gång i tiden, så jag förstår att yrken/arbeten som detta kan sticka i ögonen på folk som ”verkligen” arbetar 8 h strikt.

     Svara

      precis, det var ungefär det där jag försökte förklara däruppe också. så länge jag gör det jag ska så är det skitsamma vad jag gör resten av tiden 🙂

      Svara

       Men är det inte bättre för företaget att du då jobbar mindre om du är klar så snabbt?
       Tänk om någon skulle jobba i din takt samt även jobba fulla 8h, va mycket bättre de skulle va.
       Jag hoppas iaf att de flesta som använder arbetstid till bloggar inte jobbar med människor som ex soc, sjukvård, stödboende mm.

       Svara

        om det hade varit så enkelt så jo absolut, men vissa veckor har jag fullt upp så det hade inte fungerat. Det är inte varje dag jag sitter och läser bloggar, men jag har många arbetsuppgifter som hänger på annat. Typ chefen måste attestera fakturor innan jag kan betala dem, jag kan inte betala ut löner förrän alla har lämnat in alla sina tider osv. Så ibland blir det lite att göra och ibland blir det väldigt mycket att göra.

        Och även om det inte var så, så hade jag inte velat gå ner i tid. Jag vill ha lön för 100% så då hade alternativet för mig varit att byta jobb och det vill varken jag eller min arbetsgivare. De tjänar mer på att ha mig kvar, trots min dötid, än vad de hade gjort på att byta ut mig. (inte bara för att jag är så fruktansvärt mycket bättre än alla kan jag ju tillägga, utan även för att det är ett jobb som är svårt att hitta någon som vill ha utav olika anledningar som jag inte vill nämna för att bli för privat. )

        Svara

        Jag hoppar in som vikarie på ett lss boende ibland. På dagarna är alla brukare på daglig verksamhet eller arbete. Som vikarie har du inte ett jack shit att göra förutom att städa eller annat som brukar ta max 1 timme. Dock läser jag aldrig bloggar på arbetstid då jag gillar göra det på kvällen innan jag lägger mig. Allas arbeten är under olika förutsättningar, Jag frågade chefen om jag fick plugga när det inte finns något annat att göra och det tyckte hon var okej.

        Svara

     Det finns några som man hittar på varenda blogg – det kallas för tidsslöseri.

     Svara

     Varför det? Jobbar själv natt på sjukhus, tro det eller ej men väldigt mycket sdötid vissa nätter och såklart kan man läsa bloggar, pilla sig i naveln eller två ,läsa bok då patienterna sover!

     Svara

     Jag är lyxhustru😍

     Svara

   Jag är arbetslös och kommenterar inte men läser bloggen för vad fan ska jag göra.

   Svara

    Skaffa jobb!

    Svara

   Ligger hemma och spyr trots medicin. Får kanske i mig 3-5 mackor om dagen. Har alltså all tid i världen även om jag inte alltid kommenterar. Läser och likear istället som den lata stalker jag är.

   Svara

    Intressant fråga Rebecca och jag håller mig helt.

    Svara

   Sjukskriven, tränat styrka och sen legat i hängmattan. Bloggbevakning är perfekt tidsfördriv i värmen

   Svara

  Jag fattar inte? ungen ramlar, Katrin tror han blöder ifrån halsen och får panik och ringer Bingo? varför ringer man inte ambulans? varför ringer man pappan om man tror ungen är allvarligt skadad? :/
  Sedan ser jag inge fel, Bingo kommer fram, konstaterar att skadan inte är allvarlig men troligen måste sys och bokar en uber för skjuts till sjukhuset, dock dåligt av ubern att neka dem, barnstol eller inte hade dem blivit stoppade tror jag polisen hade fattat :/
  Schyst av killarna på gatan att erbjuda dem skjuts in.

  Svara

  Ot men öppet spår idag eller imorgon eftersom röd dag imorgon? 😄

  Svara

  Min absolut största fundering är mer vem hennes läkarkompis är som över sms säger att de ska limma med superlim och sen ta vanlig tejp. I ett öppet blödande sår?! Vävnadslim är väl inte likställt med vanligt superlim man har hemma?!?!

  Svara

   Vilken stor fundering:P

   Svara

  Ingen i min familj har ett ärr på det stället. Ingen i makens familj heller. Enda ärr nån i min familj har pga olycka är dottern som cyklade omkull o fick ett stort ärr på armbågen. Annars har vi väl klarat oss konstigt npg trots sjövilda barn.

  Svara

  Stackars chauffören ändå, h*n gjorde en bedömning att inte kunna köra dem och att vi ska ifrågasätta det i efterhand när vi inte vet någonting alls om händelsen är konstigt tycker jag.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.