Frågor med Forni får svar!

Åh, Kavalleriet er så hyggelig! Men Michaela, så fin skålen din (med acai bowlen i) er – er det lov å spørre hvor den er fra?

Tack! Jag fick den i ett bud så vet faktiskt inte 🙁 puss!

Forni får en fråga på bloggen och som så ofta när det kommer till influensiska saker så känner jag mig som lite av ett frågetecken.
Hade frågan handlat om muggen, bordet, skeden – ja till och med om mattan så hade jag förstått det, men skålen?
Varför vill man veta var skålen kommer ifrån?
Jag har kanske inte mer skålkunskap än gemene man, men i mina ögon ser det ut som en skål. I transparent glas. Utan vidare kännetecken.

Forni vet inte var skålen kommer ifrån och det gör givetvis inte jag heller, men för att läsaren inte ska förbli undrande och eventuellt även skållös så har jag hittat en näst intill identisk skål – och billig är den också!
För priset av ett par av Michaelas tåknipstoffla för Flattered kan du få hel 106 st skålar! Du behöver således aldrig mer gå skållös om du inte vill. Du skulle kunna äta frukost i en sådan här skål varje morgon i hela 105 dagar innan du behöver ställa dig att diska.
How is that for managing and outsourcing of the disk-tårtbit?


Precis som med Jonna Jintons foto så är givetvis inte heller det här ett samarbete mellan mig och Ikea.
Elleeeeeeer?
Jag får kanske 2 kr från Ikea för varje såld skål och hoppas på att ni alla genast ska bege er till deras hemsida för att shoppa loss?
Äntligen kommer jag få tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa mig en ponny!
JIPPIE!!!! Och gnägg! Och skål! 🙂
Skål för skålen!

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon som skrev kanske älskar glasskålar. Själv vill jag köpa kaffemuggar i glas som är liksom rundade där nere med tjockare botten. Någon som vet vad dom finns. Är det typ bodum som har dom?

  Svara

    Master shopper, Bravo!

    Svara

   Ja det är dom . Tack ska beställa nu. 😊

   Svara

    Jag har Bodum Pavina double wall glasses. Fördelen är att man kan hålla i dem även när de är fyllda med kokhett vätska. Nackdelen är att de känns superplastiga och billiga. Som picknickmuggar ungefär. Jag gillar dem, men önskar att de kändes som riktigt glas.

    Svara

    Finns även på Kitch’n till ett bättre oro.

    Svara

     Pris skulle det stå förstås.

     Svara

  Vet inte vad som hänt men tycker att folk mer och mer frågar var man har köpt det och det. Så jäävla tröttsamt, ba ”Var har du köpt strumporna/lampan/topsen” osv i OÄNDLIGHET. Inget fel att få inspiration men när någon frågar var man har köpt en så otroligt basic grej känns det som att de vill ha det bara för att X har det. Skaffa en egen stil liksom.

  Svara

   Speciellt när det är typ ett svart linne eller ett par helt vanliga svarta strumpbyxor… Kan förstå om det är något som inte finns i basutbudet på valfri H&M/Lindex/Åhlens men när det är en HELT vanligt sak som man inte ser skillnad på från butik till butik så känns det mest som ett sätt att fiska svar från sin ”influencer-idol” på.

   Svara

  Det är min katts matskål, köper alltid sånna. Muy bien 🙂

  Svara

   På riktigt? Funkar det bra? Har en liten tjej som lätt får utslag av skålar, bytt skål till en som funkar ganska bra, men glas kanske är det bästa

   Svara

    Fungerar jättebra. Den står stadigt på golvet och maten stannar kvar i skålen. Min katt har inga problem med morrhåren. Är också lätt att diska, matrester lossar lätt från glaset. Finns även en ännu billigare glasskål som kostar 5 kr styck, den fungerar också jättebra.

    Svara

     Glas ska det vara till katter! Plats och aluminium gillar dom inte!

     Svara

    Bättre att köpa större glasskålar, eftersom de inte får i sig farliga ämnen och de gillar inte om morrhåren trycks upp när de äter

    Svara

   Måste fråga om du upplever att kattens morrhår tar i sidorna? Har nämligen en katt som hatar att äta ur skålar där morrhåren tar i så är lite av ett projekt att hitta bra skålar. Nu får han mat serverat på assietter, men han slabbar alltid utanför så förbaskat 😂

   Svara

    Kolla på matskålar till hundar, finns lägre, breda skålar. Använder själv en som vattenskål till katterna

    Svara

    Min katt äter sin mat på assietter från Rörstrand. Fint ska det va 😂

    Svara

    Min katt äter utan problem i skålen och hon har långa morrhår.

    Svara

   Fast vet du om att katter inte gillar att morrhåren stöttar mot kanten. Så man ska ge på en platt tallrik.

   Svara

    Skulle stå stötter mot ….

    Svara

     Stöter är ordet du letar efter 😘

     Svara

  Tror att folk driver ibland när de frågar om inköpsställe. Som när man ber om recept på Bookens enkla sallad.

  Svara

   Haha. Kan jag få recept på såsen? – Ja. Öppna påsen och häll ut innehållet i en gryta. Häll på vatten. Rör om under tiden den kokar upp

   Svara

  Ja, visst är alla dessa frågor om ”var har du köpt blabla?” eller ”var kommer blabla ifrån?” väldigt tröttsamma.
  Ibland är det nog genuint intresse bakom frågorna men ofta tror jag att det bara är frågor som ställs för att en del tycker det är kul att se sin kommentar och sitt nick på bloggen.
  Fast de flesta bloggare taggar väl kläder och annat som de vill ska framhållas. Kanske inte alla dock som begriper hur man får fram den informationen på bilder i Instagram t ex.

  Svara

  Ja alltså det är ju så lamt. Vad har du köpt det och det och det. Har folk ingen egen stil och smak?

  Svara

   Måste man tillverka saker själv för att ha en egen stil och smak? 😝 det är inget fel att köpa något som någon annan har (allt du köper har flera andra människor)

   Svara

    Fast finns inget mellanting?

    Svara

  ”Var har du köpt skålen som du har din acaiskål i?”
  👀

  Svara

  På tal om int det här inlägget överhuvudtaget; vet CamCam eller nån annan som hänger på i svängarna hur det går/vad som hände med Ivyrevels digiklänningsgrej?

  Svara

   Detta har jag missat, vad har hänt?

   Svara

   Det blir förmodligen H&M som kommer att ha glädje av denna AI-lösning snarare än Ivyrevel.
   Zalando är på gång med digitala mått och AI för att hjälpa kunderna hitta rätt.
   Zalando och H&M jobbar ihop och Zalando har redan tre märken från H&M (Cheap Monday, Weekday och snart Monday).
   Skulle inte förvåna mig om H&M (eller familjen Persson) lägger bud på Zalando för att ta ett kliv in i digitala åldern och bli ledande på e-commerce. Kinnevik äger en tredjedel av Zalando.

   Svara

    Inte Monday men väl Monki 🙂

    Svara

    Ryktet går att en sådan affär redan är på gång…. 😗

    Svara

  OT!

  Hej jag behöver hjälp.

  I mitt arbete ingår mobiltelefon. Alltså telefon plus abonnemang hos Telia. Jag fick en iPhone 7 när jag började. Denna var köpt ett halvår innan jag startade min tjänst, i april 2017. Garantin har således gått ut idag.

  När jag var på tjänsteresa i Tyskland spräckte jag skärmen. Denna lagade jag (inte hos Apple) för 1500,- som jag betalade själv. När man har en yttre skada som man lagar hos ett externt företag faller garantin bort.

  Nu har jag spräckt skärmen igen, och därefter slutade min mobil fungera. Jag kan inte ta emot/ringa samtal (behöver det i tjänsten) eller lyssna på musik.

  Jag berättade för min chef att min telefon var sönder, då sa han att jag skulle gå till Telia och fixa det. Väl på Telia säger de att mobilen saknar försäkring och att garantin har gått ut, delvis pga. Yttre skada och delvis pga. Att det gått över ett år sedan den blev inköpt.

  Min chef har inte kommit tillbaka med någon lösning på problemet, men jag undrar om jag står ansvarig för mobilen och om företaget kan kräva att jag ska köpa en ny mobil/betala reperationskostnader på ca 4000 kr?

  Jag behöver min telefon både privat och i jobbet.

  Svara

   Va? På mitt företag beställer man bara en ny telefon, på företagets bekostnad givetvis, sen är saken biff. Varför ska du betala från din egen ficka om det är ett arbetsredskap?

   Svara

   Säg bara till din chef att du behöver en fungerande telefon så du kan göra ditt jobb 🙂 är nog få företag där de skulle bråka om det.

   Svara

  Varför hamnade min kommentar i modd?

  Svara

   Hon har ju svarat väldigt många gånger på den frågan. Hon vet inte, ibland blir det så bara

   Svara

    Förlåt jag är inte inne här 24/7 så läser inte alla kommentarer. Ska man kommentera igen då eller godkänns den senare?

    Svara

     Nej men kommer ju upp dagligen typ… Godkänns senare

     Svara

  Sådär, det är ett faktum, CamCam har lyckats programmera om hur jag uttalar Flattered när jag läser – numera såsom Ullared istället 🤦🏻‍♀️😂

  Svara

   Haha! Tänkte på det häromdagen…
   Jag vet inte på riktigt hur man uttalar namnet. Så Ullared blir liksom enklast.

   Svara

   Samma här! 😁

   Svara

   Är det inte ”fläderd” som i smickrad?? Haha, fan så kul stavning det blev…
   Men som Ullared är verkligen så mycket roligare uttal 😂

   Svara

  Bella lägger upp någon inbjudan där det står vilka talare det är på eventet men att det inte ska bli offentligt förrän i oktober.
  Tänkte hon inte? Gjorde hon det medvetet? Är det en konspiration mellan henne och de som arrangerar?

  http://www.isabellalowengrip.se/2018/06/ett-brev/

  Svara

   Så weird.

   Svara

   Speed reading har sina nackdelar…

   Svara

   Hon brydde sig säkert inte ens om att läsa brevet ordentligt, det enda hon brydde sig om var att han skickade med en personlig hyllning som hon var tvungen att visa upp i bloggen 😝

   Svara

    Jag misstänker att du har rätt.
    ”Möttes av detta brev på matsalsbordet och blev rörd:
    Fina ord av Anders Wall”
    Klart Bella slet fram mobilen och plåtade utan att läsa brevet där det framgår att hon informeras om övriga talare men det är ännu inte officiellt.
    Detta om något visar väl vilken skillnad det är mellan Bellas värld och Anders Walls.
    För en finansman som Anders Wall är det förstås underförstått att korrespondens från honom inte hamnar på Internet. För Bella är det tvärtom: Allt som kan stärka hennes ego och öka andras beundran för henne måste genast publiceras så inte en minut av berömmelse går till spillo. Suck.

    Svara

     Mm och det satt i GDPR-relation… kan vi anmäla Löwengrip Invest för brott mot GDPR? Jurister, vad säger ni? 🙂

     Svara

      Man kan göra det, man kan också ta en cigarett

      Svara

       Euuuuw

       Svara

       En cigarett är nog det sista jag skulle vilja ta 🙂 usch

       Svara

       Hejja haha!

       Svara

   Oj det där bör inte vara okej…
   Ser att någon har kommenterat men Isabella verkar ännu inte ha lärt sig att allt ska inte avslöjas för tidigt.

   Svara

   Hon lägger inte bara ut namnen på talarna men även telefonnummer. Ingen censurering här inte. Känns rätt respektlöst även om det säkert ”bara'” är affärsnummer.

   Svara

    Telefonnumret är nog ingen fara, det finns redan på hemsidan osv. Men att avslöja namnen på de andra talarna var inte schysst

    Svara

   Brevet är borta nu med namnen på övriga talare.
   Bella fick bråttom när hon insåg sitt misstag och tog bort brevet från bloggen – så när som på den personliga hälsningen från Anders Wall med ”Imponerad”.
   Men skadan är redan skedd – den ursprungliga brevet ligger i Googles cache ett tag till för den som är nyfiken 🙂

   Svara

    Hur hittar man den?

    Svara

    Jag har det redan. =)

    Svara

    Men numret står kvar – hur svårt kan det vara att blurra ut siffrorna?!!

    Svara

     Men numret är nog ingen fara, det är redan offentligt (fast det hade nog inte Bella koll på, så det är ganska illa oavsett)

     Svara

    Hur lyckas jag söka upp det?

    Svara

     Själv fick jag fram det genom att Googla på bilder… Jag skrev ”Isabella Löwengrip brev Anders Wall” och hittade originalfotot på fjärde raden av bilder, så testa det! Brevet är fotat ovanifrån på hennes mörka matsalsbord.

     Svara

      Fick också upp det men allt är suddigt. Inte det att jag bryr mig om vilka som föreläser, vet inte ens vad det handlar om, tycker bara det är stolpskottigt gjort och blir lite nyfiken av den anledningen😎

      Svara

  Vet någon hur mycket Gabriella Joss köpte sitt hus för? Blev nyfiken i hennes frågestund där de pratar om att bli skuldfria vid 65.

  Vi har huslån på typ 5 miljoner (bor i stockholm) och känns som att vi aldrig kommer bli av med det 😅 hon är dock mer chill inställd än jag är, jag tänker bara på hur man gör om allt går år helvete, räntorna chockhöjs och man får sälja för en bråkdel av det man köpte för.

  Svara

   Vågar man fråga vad ni betalar av i månaden på det huset (ränta, amortering osv osv)? Har själv en livskris för har insett att om jag köper ett hus med lån på ca 6 miljoner blir det typ 20000 i månaden. Bara för att bo.

   Svara

    Gratulerar till att över huvud taget kunna få ett lån på 6 miljoner!
    Till att börja med måste ni/du ha en årsinkomst på 1,2 milj för att få låna 6 milj (5 ggr årsinkomsten är vanlig tumregel).
    Det är inte särskilt synd om dig med andra ord.
    Hur mycket man lägger på sitt boende är en prioritering.
    Dessutom är det mesta av dessa 20 tkr i månadskostnad ändå sparande i form av amortering på bolånet så räntekostnaden kommer att kunna hållas nere när räntan väl börjar stiga om ett eller två år.

    Svara

     Vad jag behöver ha i årsinkomst vet jag redan, men tack för infon och det är för övrigt inga bekymmer :* Har heller inte påstått att det är synd om mej. Trist att jag verkat trampa på en öm tå!

     Svara

    Folk tvingas ta hyresrätter för 14000 i månaden, du har kapital så köp något billigare då.

    Svara

    Vi amorterar ca 15000 i månaden (min man vill ha upp det till 20 när jag börjar jobba igen – är föräldraledig nu). Räntan blir kanske 4-5000 i månaden och så vatten och el på det. Det är dyrt att bo i hus 😩

    Svara

     Tack för svar 🙂

     Svara

   Bind räntan över lång tid om du är orolig?

   Svara

   Antar att ni inte har något val med dessa huspriser men blir uppriktigt förvånad hur man har råd? Eller tjänar ni så jäkla mycket mer än oss (skåning)? Jobbar för ett internationellt företag och är ofta uppe i Sthlm (huvudkontor för Sverige), kollegor där har ju bostadsrätter/hus för allt från 2 millar (typ städskrubb med kök) till 7-8 millars hus (inget extravagant). På bostadsrätterna tillkommer ju dessutom avgift…? Våra löner i företaget på min/vår position tror jag knappast kan skilja sig mer än +- 3000-5000 kr…?
   Vi själva betalar inkl amortering runt 4000 kr i månaden för ett hus på 180 kvm på ett attraktivt läge (15 min in till stadens centrum, 10 min in till kontoret) lån på 1,4 miljoner just nu för ett hus på 180 kvm med stor trädgård, pool, poolhus, garage och kittet. Vi våndas ju inte direkt, hade överlevt om vi behövt betala 10000-15000 kr mer, men man vill ju annat än att bo?
   Som sagt, uppriktig fråga! Har fascinerats av detta men ej vågat fråga kollegor eller bekanta.

   Svara

    Det är tuffast med lån för förstagångsköpare. Nästan alla jag känner som har hus eller lägenheter som kostat mer än 7-8 miljoner har gjort s.k bostadskarriär och bytt upp sig med åren. Eller så har de sålt varsin attraktiv mindre bostadsrätt och lagt ihop respektive vinst för att kunna köpa något större tillsammans.

    Idag är det svårare att göra pengar på den här typen av affärer men några vänner till oss började med en bostadsrätt för ca 2 miljoner. Och för två år sedan köpte de ett hus för 11 miljoner. Då har de köpt-renoverat-sålt-köpt-renoverat-sålt-köpt-renoverat-sålt ett par fina lägenheter däremellan. Så de har fortfarande svinlåg belåning på huset.

    Svara

     Ja, ensam med en inkomst är det i princip omöjligt att köpa sig ett boende i Stockholm om man ”bara” har ett jobb och kapital till kontantinsatsen. Då blir det att starta med en etta i någon mindre tjusig del av staden. Kommer ändå att kosta ett par miljoner.
     Två som flyttar ihop efter några bra bostadsaffärer de senaste tio åren kan få ett fint boende. Men det gäller att hålla ihop för ska man sälja i dagens marknad och köpa två mindre lägenheter blir det inte så kul (se ovan ang singel).

     Svara

    Många i Stockholm har gjort bostadskarriär under de senaste 10-15-20 åren och på så sätt kunnat bygga upp ett eget kapital att sätta in i boendet.
    Köper man ett hus eller en lägenhet för 8-10 miljoner och kan sätta in hälften kontant så blir det en betydligt behagligare kalkyl. Man slipper då amortering (om man inte vill) och klarar sig med ett behändigt bolån på ca 4-5 miljoner.
    Men visst, för den som inte tjänat pengar på tidigare bostadsaffärer är det tuffare. Då får man börja mindre, enklare och i inte så flashiga förorter och jobba sig in mot ställen man hellre vill bo på.
    Den första tröskeln är den egna kontantinsatsen på minimum 15% vilket i Stockholm kan vara en miljon. Det är inte vad man brukar ha gömt i en kakburk i köksskåpet precis 🙂
    Och sen har vi regeln om max bolån i förhållande till hushållsinkomsten plus bankernas höga räntekalkyler när de kollar hur mycket de kan låna ut (5-7% ränta ska man klara och ändå ha pengar kvar till korv och potatis).

    Svara

    Vi kunde gå in med ganska bra kontantinsats då min man gjorde en riktigt bra vinst på sin lägenhet (jag hade bara pluggat så hade ingenting att gå in med).

    Och vi tjänar väldigt bra. Eller ja, han tjänar väldigt bra, jag tjänar helt ok 🙂 vi får ut sammanlagt runt 80000 efter skatt. Jag är dock väldigt ödmjuk inför pengar, bara för att vi tjänar bra nu är det ingen garanti inför framtiden. Så därför jag nojar över höga lån. Vi bor dock i vårt drömhus så någonstans är det ju värt risken.

    Svara

   Jag har för mig att hon skrivit 5.5 msek någongång. Men är osäker på det..

   Svara

  Någon som vet vad orginalpriset på weeping willows augusti spelning låg på? Hittat biljetter för 700kr st och har blivit lurad förr😒

  Svara

  OT men jag läste inne på Matplatsen och fick en känsla av att hon jagar spons på utbyggnad av sitt hus? Hon har tagit upp sin längtan att bygga till ett kontor i ett tidigare inlägg och nu upprepar hon sig med att berätta hur många kvm och var osv.

  Eller misstolkar jag? Jag kanske har läst för många bloggar och blivit misstänksam? 😁

  Svara

   Du misstolkar garanterat inte, man märker så tydligt att hon jagar spons. Drottningen av samarbeten efter 7-8? Eller vad det var, inlägg i rad med endast samarbeten 😬

   Svara

  Listen detalj bara. Om man följer länken till skorna och scrollar ner på sidan är det en bild på en gubbe som fixar med skor. Det är samma gubbe, tom nästan samma bild som i ett av Cecilia Blankens inlägg hon gjort om tillverkningen av hennes skor.

  Svara

  Glasskålen på bilden har ju en målad guldbård upptill på utsidan!

  Svara

   Nej, det är bara ljuset som gör att det ser ut så.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.